#6451 2015-11-16 19:09

RealHero
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

a 181 69 kg nagyon jó. Én is 180 vagyok 63 kilóval.  Szerintem Qpak is nagyon örülne a 69 kilónak.
Én 2 adagolókanállal tettem abból a förtelembõl kb 2,3 deci vízbe

Nincs jelen

#6452 2015-11-16 21:04

havastáj
Tag

Hááát, voltam én 95 kg is....
Egyébként a hízáshoz nem feltétlenül fehérje kell, hanem sztem szénhidrát és kalória.
Valamint ezen tápszerekben pont azt írják, hogy mind felszívódik, tehát jobba  felszívódása ,mint gondolom valamilyen body buildinger testtömegnövelõknek!

Nincs jelen

#6453 2015-11-17 08:41

pt
Tag

Hát én a 185 cm magasságommal és a 85 kg-mal befoghatom a pofám :D Bár így is gizdának érzem magam. A betegség elõtt 100 kg is voltam és nem az a pocakos fajta. Ahhoz képest most 36 évesen a 16 évesen hordott 32-es nadrágjaim simán feljönnek rám és a megszokott XL helyett pólóban a méretem M-es lett......   Hiányzik az erõ, az energia, a tesztoszteron.....az az érzés mikor úgy érzed egy autót fel bírnál emelni gond nélkül......e helyett ilyen nyomi gyengeség van csak.....erõtlenség. Hiába eszek ettõl a 85 kg-tól nem tudok feljebb menni az Istennek sem....

Cserélgettem a szedett dolgokat, hagytam ki ezt azt......arra a következtetésre jutottam, hogy a legfontosabb a napi egy activia, a reggeli és déli enterobene, valamint vészhelyzetben a fél hydrocodine. Ha ezekbõl valamelyik is hiányzik akkor hiába a coaxil meg a frontin. Azok önmagukban csak a roham erõsségét csökkentik, a jó emésztésért nem tesznek semmit. Azokat az elsõ három dolog tartja karban. Valamilyen funkció zavar lehet, ami sietteti át a tápanyagot a rendszeren. Valamiért vagy a gyomor nem emészt eléggé, vagy a vékonybálen szalad át túl gyorsan a dolog......szerencsétlen vastag és végbél ezen már nem sokat tud javítani, szerintem a baj nem vele van.

Sikerült a synlabnak elküldeni, hogy rossz az email fiókom, korrekten és gyorsan leleveleztük pár adatcsere után beazonosítva magam, hogy akkor a másik élõ email címemre küldik majd az eredményt.....Remélem jövõ hétre kész lesz. Kíváncsi vagyok nagyon erre a 221-es táplálék intolarencia tesztre :) Legalább kiderül érdemes e elvégeztetni......  Ez remélem segít másnak is a döntésben.

RealHero!

Kipróbálod a hydrocodine-t? Köhögésre simán felírják, 850 Ft a 20 szem ami 40 csodálatos napot tud adni.....kíváncsi vagyok nálad is beválna e....... Úgy veszem észre a coderittel szemben annyiban jobb, hogy nincs benne effedrine és így az a hüle felpörgetõ hatás elmarad, egyszerûen szépen lenyugtatja a tomboló belet és normálissá válik minden odabent. Csend és nyugalom.....

Nincs jelen

#6454 2015-11-17 13:08

havastáj
Tag

Ezt a 221 féle táplálékintoleranciát én is megcsináltattam, jó drága volt 55 E ért.

A táplálélk felszívódásáról több gasztroenterológus is azt mondta nekem, hogy az a vérképben megmutatkozik, ha nincs vagy rossz a táplálékfelszívódás, tehát felszívódási zavart a vérkép jelzi. Talán a haemoglobin? Nem tudom pontosan.

Nincs jelen

#6455 2015-11-17 19:58

pt
Tag

Annó én voltam a H2 kilégzési teszten. Ott a laktulóz ivása utáni magas hidrogén kilégzés kimutatta, hogy túl gyorsan szalad át rajtam az étel. De, hogy miért azt nem tudom. akkor írt a doki normixot meg akkor a dicetel szedés. Nem váltak be mint ahogyan másnál se. Egyszerûen valamiért átrohan a kaja. Szóval nem az a gond, hogy a felszívódás rossz, mert szívódna ott fel a bélben ha lenne rá ideje. De nincs......

Amúgy neked mutatott ki valamit?

Szerkesztette: pt (2015-11-17 22:20)

Nincs jelen

#6456 2015-11-18 00:48

makkmarci
Tag

pt
Esetleg valamilyen glutamin?
A belek sejtjeit elég jól rendbe tudja hozni...
Ez pl. nagyon jó:

http://shop.builder.hu/glutamin/olimp-s … 1455#facts

Nincs jelen

#6457 2015-11-18 07:20

QpaK
Tag

A védõoltás bekavarhat az állapotomban? Tegnap óta megint szar napom van...
Másik kérdés, hogy hajhullás ellen van-e valami?

Szerkesztette: QpaK (2015-11-18 08:35)

Nincs jelen

#6458 2015-11-18 12:37

makkmarci
Tag

QPaK
Hajra leginkább B vitamin és PABA.

Egy kis olvasnivaló:
http://glutenmentes-paleoliszt.hu/szake … tagbellel/

Nincs jelen

#6459 2015-11-18 18:18

Picike2
Tag

Szia QpaK!
Hajhullásra én is a b vitamint ajánlom!Én a bio extra lágy kapszulát szedem,junius óta,övsömöröm volt.Azóta szedem, mert a kezelöorvosom is jóváhagyta.de a vasadat se ártana nézetned és a süllyedésedet, ha nagyon hullik.nálam is ez egy gyenge pontom a haj hullás, ha hullik akkor végem van.a védõ oltás meg bekavarhat ha szeded az immuránt,én úgy tudom.nekem nem ajánlják.(de különben ez az idõ sem éppen kedvezõ nekünk.)remélem nem lesz baj.én tegnap délután kezdtem magam furcsán érezni.

Nincs jelen

#6460 2015-11-18 21:14

Rigor
Tag

QpaK: Az oltás(ok) nem. - nekem biológiai terápia miatt oltási terv is volt, és közben is kaptam oltásokat. Az oltásoknak az immuran miatt csökken a hatékonysága, de gondot nem okoznak.

Szerkesztette: Rigor (2015-11-18 21:15)

Nincs jelen

#6461 2015-11-18 22:19

QpaK
Tag

Igazatok lehet a b vitaminban. Ti csináltattatok olyan vérképet amin a felszívódás látszik? Jó lenne tudni melyik vitamin hogyan hasznosul. Én is lágy kapszulát szedek, b komplexet. Imirán helyett nekem metokect van, meg humira. Mindig mondták, hogy az oltásokat adassam be. Nálad milyen terv volt? Sõt lehet hogy említették ezt a védettség dolgot is, bár nehezen tudom elhinni, hogy nincs hatása. Adott egy bolond immunrendszer, amit padlóra küldenek gyógyszerekkel, majd megfejelik némi vírussal. Ki tudja milyen folyamat zajlik ott... Tényleg csak a védõoltás lenne kevésbé hatékony?

Nincs jelen

#6462 2015-11-19 00:14

makkmarci
Tag

Az a baj, hogy minden vitamin feltételezi valamennyire a másik jelenlétét is. Emiatt a C-D-E vitaminokat mellé kellene rakni. A bél szempontjából a glutamin nem ártana, multira meg ez:

http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-223.html

Mennyiségre nem sok, ami benne van, de az összetétele durva!
A tulajjal leveleztem, elmondása szerint több vizsgáló intézet minõsíti, az Egisben dolgozó ismerõsei csak ezt veszik.
De saját tapasztalat, hogy mikor hullott a hajam, akkor emelt B-t szedve kb. egy hét alatt megszûnt.
Anno írtam is róla...

Nincs jelen

#6463 2015-11-19 15:59

pt
Tag

Megjött az ételintolarencia teszt eredménye:

A 221-bõl leginkább mind negatív, pár dolgot jelzett ki (bár a referencia érték 0-60 közötti):
-Tehéntej IgG 46
-Szilva IgG 42 (WTF????  :) ) Na a Házi pálinkának továbbra is lõttek  XD
-Árpa IgG 42
-Búza IgG 46
-Kólaió 40 (azt se tudom mi az)

Két +-os lett:
-Élesztõ (sütõ) IgG 99
-Élesztõ (sör) IgG 85

Legalább azt tudom, hogy a sör ivásakor ezért dagad be a torkom és akarok megdögleni.
Szerintem a referencia érték között mozgók is mutatnak azért valamit, mert ugye a tehén tejet nem birom, árpa szintén van a sörben......a szilvától mindenki fosik amúgy is :D a búza az meglepõ......

És akkor most eljutottam oda, hogy akkor most WTF????
A banántól miért dagadt be a fejem, szemem, torkom, lettem tele kiütéssel és fulladoztam? Nehogy már ezt az agyam csinálja velem? Csak a bélnek kell gondjának lennie vele....
Miért fosok a gyümölcsöktõl fõleg a savasaktól, citrom, narancs?

Szerkesztette: pt (2015-11-19 16:01)

Nincs jelen

#6464 2015-11-19 18:35

makkmarci
Tag

pt
Szerintem ez mind lebontási és enzim probléma...
A glutamin lehet, hogy neked is jót tenne. Nekem kifejezetten több lett tõle az energiám, aminek oka lehet, hogy jobb lett az emésztés...

Nincs jelen

#6465 2015-11-19 19:42

onlyim
Tag

Helló. A hajhullás a gyulladástól van, megszüntetni nem lehet, esetleg kicsit lassítani. Naponta át kell masszírozni a fejbõr, hogy a hajhagymák több tápanyagot kapjanak. Természetesen a vitaminok nem ártanak, ha tudsz felíratni E,-C vitamin injekciót azt masszírozd be a fejbõrbe.

Nincs jelen

#6466 2015-11-20 10:35

pt
Tag

Lehet makkmarci......nem tudom..... kipróbálom....

:D

http://ripost.hu/cikk-hihetetlen-ezt-a- … abikarbona

Szerkesztette: pt (2015-11-20 16:12)

Nincs jelen

#6467 2015-11-20 21:30

RealHero
Tag

Pt: Egyenlõre azért nem próbálom meg a Hydrocodint mert most türhetõ állapotban vagyok,nem tudom miért de jan.feb.március az a 3 hónap amikor a legsz.rabbúl szoktam lenni minden évben.Másrészt tudod hogy nekem a gyerekkori kartonomra rá van írva hogy érzékeny a kodeinra.Szóval egyenlõre nem vállalom be.
Érdekesek ezek az ételintolerancia vizsgálatok.Én nem tudom mennyire hihetõek,mivel a te esetedben a banánnak például vörösen kéne villognia hogy nagyon allergiás vagy rá.És mégsem .Ez nagyon fura hogy akkor miért nem jelzi .

Nincs jelen

#6468 2015-11-21 11:45

Picike2
Tag

Szia RealHero!Nekem is ez a 3 hónap a kriitikus.16 éve.Általában kórház a vége.Ez elég érdekes,mert nem csak nálad olvastam.A betegségem is 99 márciusában derült ki.

Nincs jelen

#6469 2015-11-21 13:44

RealHero
Tag

Háá! Mégsem vagyok ufó!  Na de egyébként ez tényleg érthetetlen.Mi köze a hónapoknak az IBS-hez?Még nekem/nekünk is érthetetlen ez a dolog.Elmesélném egy orvosnak jót nevetne í képembe..

Én meg erre azt mondanám neki:"Anyád temetésén huncutkodjál barom"

Nincs jelen

#6470 2015-11-21 14:41

QpaK
Tag

Már tegnap délután erezta derekam meg a hátam. Este mar a lábam is eléggé. Ejjel 3x keltett fel, ma reggel meg megint bénán ébredtem. Saját szakállra elkezdtem egy medrol kúrát. Remélem nem csinálok nagy hülyeséget. Mondjuk legalább javult...

Nincs jelen

#6471 2015-11-21 14:44

QpaK
Tag

Szerintem ezt az orvosok sem tagadhatják  hogy ez a szarság idõszakos. Ilyenkor a gasztrós is tobben vannak

Nincs jelen

#6472 2015-11-21 20:06

havastáj
Tag

A kóladió az a coca meg pepsi egyik fõ összetevõje.
Nekem is sokminden kijött pozitívra (pirosra) az allergiateszten, be is tartom nem eszem azokat, mégse jobb.

Most jut eszembe most voltam vérvételen, és 11 es lett a vasam :(   eddig a vasam mindíg rendben volt, és 12,5 az alsó határ, szóval ez felszívódási zavarra vagy bélgyulladásra utal attól félek.

Nincs jelen

#6473 2015-11-22 12:08

pt
Tag

Szerintem a hónapok annyiban játszhatnak szerepet, hogy van valamilyen allergiánk például a nyírfa virágzáskor és ez keresztallergiát képez bizonyos ételekkel. Mondjuk ezt egy doktornõ magyarázta, hogy egy kisgyereknek nem tudták mi a baja és allergia teszt, intolarencia teszt stb után derült ki hogy semmi baja a rákkal például, de a nyírfa keresztallergia miatt mikor rákot evett akkor az betett neki. Lehet így lehetek én is a banánnal..... Már nem tudom miket hozott ki a bõrteszt, de a parlagfû az nagyon ott van. Viszont volt még pár amire enyhén jelzett.......és tavasszal kicsit hapcizok is meg csipásodok rendesen. De nem olyan vészes mint a parlagfû szezon így nem is szoktam akkor gyógyszert szedni.

Ez a cikk eléggé jól taglalja:

http://haziorvosblog.hu/allergia/dieta- … rgia-ellen

Szerkesztette: pt (2015-11-22 12:12)

Nincs jelen

#6474 2015-11-22 14:23

QpaK
Tag

Kiskoromban nem vérképes allergia vizsgálatot csinaltak, hanem olyat amikor a kezedek karcolják es várják, hogy bepirosodjon. Ételre nem voltam akkor allergiás, de a felmagzó fûre igen. Meg asztmám is volt, de mar nagyon régen fulladtam. Olyan szinten, hogy kölyökként elég volt  5 perc rohangálás a házunk mögötti réten es vaksagig gyullasztottam a szemem. Sõt ezek a kiütések is ismerõsek, de mivel a kajákra negatív voltam bem gondultunk rá. Szóval érdekes  ez a kereszt allergia... Ami még érdekesebb, hogy addig voltam allergiás, amíg meg nem betegedtem.  Zirtek, szemcsepp, orcsepp szentháromság volt a gyógyír, meg ventolin. Lehet érdemes lett volna néhány ételt kerülni...

Nincs jelen

#6475 2015-11-23 11:52

havastáj
Tag

Tavasszal pld én is állandóan hapcizok, meg folyik az orrom az allergiateszt (az inhalatív) semmit nem mutatott ki. 2 éve amióta kínlódok a beleimmel, azóta viszont nincs ez a hapcizás, orrfolyás tavaszonként.  Inkább ez lenne.

Sajnos én úgy vagyok vele, hogy már mindennek jobban örülnék, mint ennek a kínlódásnak, mert ez már így nem állapot. Végigcsináltattam én már minden vizsgálatot, de semmi. Az az igazság sokszor már azon gondolkozok, hogy miért vagyok ilyen szerencsétlen, miért kell így kínlódnom, mikor elõtte olyan jó volt az egészségem. És a munkahelyen meg azt hiszik színlelek, vagy bebeszélem magamnak. Itthon meg azt mondják az ideg. De nem is vagyok ideges. Jó persze egy idõ után már idegileg is kikészül az ember, de.....áhhh

Szeptember 1 óta szedem a Citapramot eleinte jó is volt, de most mintha megint gyengülnék. A dokik meg semmit nem csinálnak.

Kérdeztem az orvosomtól, hogy nem e szedhetnék medrolt, de azt mondta, hogy akkor lennék igazán beteg , ha elkezdeném szedni. Pedig rámférne egy kis erõsítõ.

Nincs jelen

#6476 2015-11-23 13:21

Keckix
Tag

Én ezért kezdem el saját szakállra a medrol kúrát, már nagyon elegem lett a sok orvos sok hülyeségébõl!

Nincs jelen

#6477 2015-11-23 15:21

Peeti
Tag

pt nekem is hasonló lett a tesztem kurva érdekes mert sokaknak ezt hozza ki. Sörnél nekem is problémám van meg a narancstól, javaslom a rozskenyeret vagy a gluténmenteset.  A másik a banán problémád, ez iGG az ételintolerancia a másik lehet kimutatta volna. ( IGA ételallergia)

Nincs jelen

#6478 2015-11-23 15:32

Peeti
Tag

makkmarci ha minden enzim és lebontási probléma lenne akkor mért nem oldja meg a problémát az enzym x és társai ?

Nincs jelen

#6479 2015-11-23 15:41

Peeti
Tag

a glutamin jó cucc max egy kávéskanál reggelre , továbbá ha annyira energiára vágytok akkor BCAA -na ezt is csak mértékkel mert nekem fenntartásaim vannak az étrend kiegészítõkkel.

Nincs jelen

#6480 2015-11-23 22:30

makkmarci
Tag

Peeti
Nem mondom, hogy minden, de sok dolog van összefüggésben a lebontással.
A legtöbb enzim a szokásos összetevõket tartalmazza (papaya, stb.), melyek sokat segíthetnek, de alapvetõen a fõ dolgok lebontásában segítenek (zsír, fehérje, szénhidrát)...
Nekem pl. a füstölt húsok okoznak orrnyálkahártya duzzanatot, mely a DAO nevezetû enzim hiányára utal. Ezen a sima enzim cuccok nem segítenek, csak ez:
http://www.egeszsegaruda.hu/gyogytermek … pszula-30x

Pl. ezért sem olyan egyszerû.
A glutamin pedig bizony, hogy jó cucc, én jelenleg 2x5,5g-ot iszom és brutál nagy világbéke van! :-)

Nincs jelen

#6481 2015-11-23 22:37

havastáj
Tag

És a glutamin-nak nincs hashajtó hatása? Az nem fogyaszt? Az miért jó a belekre?

Nincs jelen

#6482 2015-11-24 02:46

makkmarci
Tag

havastáj

Nálam nincs semmi hashajtás, sõt! Teljesen normálisnak tûnök két hét után :-)
Épp az a lényeg, hogy ez az aminosav hatásos kiegészítõ nagy fogyással és legyengüléssel járó felszívódási zavarok és bélgyulladás esetén! Segíti a vékonybél nyálkahártya regenerálódást és csökkenti a kóros áteresztõképességet.
A szervezet amúgy elõállítja, ha minden rendben...
A glutamin hiánya következtében sérül a szervezet védekezõképessége, mert alapvetõ szerepet játszik a stresszre adott szervezeti válaszreakciókban. Fontos a metabolikus és immunológiai folyamatban, a legfontosabb energiaforrás a gyorsan osztódó sejtek, mint enterociták, limfociták illetve a bél nyálkahártya sejtjei számára. Csökkenti a gyulladáskeltõ és fokozza az gyulladáscsökkentõ mediátorok termelõdését, fokozza a sejt immunitást. A legfontosabb celluláris antioxidáns.
Megjegyzem, hogy a vékonybél sejtjei elsõdlegesen glutamint használnak az energiaigényük fedezésére, ezért a táplálékkal bevitt glutamin nagy része ezen a ponton el is használódik, érdemes tehát nagyobb mennyiségben alkalmazni, hogy a megfelelõ hatást elérjük vele.

Nem ragozom tovább, pár érdekes cikket adok, melyek elolvasása után jobban összeáll a kép:

http://www.napfenyesgyogykozpont.hu/cik … -egeszsege

http://www.otthonigyogymodok.hu/gyomorp … ekely.html

http://www.laposhas.com/belbetegsegek.html

Mint ahogy írtam többször, tényleg kezdem azt hinni, hogy fentrõl indul az egész (mert miért is indulna lentrõl???)!
Akinél stressz hatására vagy normális kaja mellett valami gond lesz, annak elõtte se volt jó valami, csak nem tudott róla. Ha fentrõl nézzük, akkor a gyomor-máj-epe-hasnyálmirigy eleve számtalan baj forrása anélkül, hogy tudnánk róla. Ebbõl persze, hogy lehet vékonybél és vastagbél probléma, kinél mi... Ez már összetettebb.
Az biztos, hogy én a "fentrõl tegyük rendbe" híve vagyok, mert szerintem az, hogy külön erre meg arra fókuszálunk, az hatástalan...
Én alulról indultam, mert a haránt vastagbél és a szigma tünetei miatt mit is tettem volna tudatlanként? Lassan három év olvasás, kísérletezés és közel hibátlan állapot után kezdek hétköznapi lenni a valóságban is!
Remélem, hogy a glutamin lesz a pont az i-re, eddig elég nagy rá az esély...

Szerkesztette: makkmarci (2015-11-24 03:30)

Nincs jelen

#6483 2015-11-24 11:35

havastáj
Tag

Lehet akkor beszerzek ilyen glutamint! Ezt vízbe elkeverve kell használni? Olyat akarok amibe csak ez van, nincs más ami esetleg káros! Szétnézek a neten...

Nincs jelen

#6484 2015-11-24 12:01

Peeti
Tag

sporttal ki hogy áll ? valamit mozogtok?

Nincs jelen

#6485 2015-11-24 12:31

havastáj
Tag

Én örülök, hogy élek :) így is fogyok, ha mozognék sportolnék attól félek még jobban lefogynék :(

Nincs jelen

#6486 2015-11-24 16:56

RealHero
Tag

Makkmarci :melyik glutamint márkát használod?

Egyébként pont most néztem hogy a testépítõ portba amit szedek is van glutamin.De azt komoly edzés nélkül nem ajánlom.Sok egyéb dolog is van benne.

Szerkesztette: RealHero (2015-11-24 19:25)

Nincs jelen

#6487 2015-11-24 19:30

QpaK
Tag

Hát kicsit sajnálom hogy nem colitises vagy, ha lehet ilyet mondani. :D Akkor biztos az én betegségembe ástad volna bele magad és arról is tudnál okosakat mondani. :) Másrészrõl azt vettem észre, hogy a modulen hatására sokkal aktívabb vagyok. Eleinte azt hittem hogy nem bírom de aztán kiderült hogy csak a hasam volt átmenetileg szar és amint az rendezõdött, sokkal többet tudtam meginni belõle. Biztos hogy pótolja azokat a tápanyagokat amiket mi elvesztünk hasmenés során! Havastáj te nem érezted fittebbnek magadat utána? És most ezen felbuzdulva egészen kedvet kaptam a vitaminok pótlására, szóval ki is próbálom majd ezt a pabát.

Ami a szteroidot illeti itt az egészségügy is nagyon hibás. Egyszerûen az ember kénytelen idõnként saját szakállára bevenni mert különben nem jutna el orvoshoz. Egy nap alatt annyit romlott az állapotom hogy túlzás nélkül lábra sem tudtam állni. Nem tudtam volna elmenni vérképet csináltatni nem beszélve arról, hogy mire idõpontot kaptam volna valószínûleg be is lázasodok. Teljesen érthetõ amikor az emberek felelõtlenül kétpofára tömik ezt a szart.

Szerkesztette: QpaK (2015-11-24 19:31)

Nincs jelen

#6488 2015-11-24 22:03

makkmarci
Tag

Én ezt használom:

http://shop.builder.hu/glutamin/olimp-s … -gr-p11455

Semmi rossz nincs benne, sõt! Az íze pedig nagyon jó...

Nincs jelen

#6489 2015-11-24 23:29

QpaK
Tag

Ja és egyébként ebben a talpfájásban is lehet valami. Mármint nálam utalhat ez arra, hogy felülrõl kell megoldani a problémát. Érdekes módon a vékonybélnél és a gyomornál fáj a legjobban, pedig ezekkel elvileg nincs baj. Nem kizárt hogy a mellkasomnál sincsen minden rendben. Nem beszélve a nem létezõ melleimrõl... (bár gondolom ezzel csak az a baj hogy nincs) :D :D :D

Nincs jelen

#6490 2015-11-25 00:03

makkmarci
Tag

A talpfájásom pár hónapja szünetel és nem is érzem magam rosszul. Sose hittem az ilyenekben, de tényleg jelez, ha gáz van!

Nincs jelen

#6491 2015-11-25 09:12

Peeti
Tag

huh ez tényleg jobb glutamin mint amit én tolok átállok ! :)

Nincs jelen

#6492 2015-11-25 10:20

RealHero
Tag

Makkmarci:Ez sem egy olcsó készítmény az biztos! Van valami mellékhatás amit érzel tõle?Görcs,hasmenés ,ilyesmi?
Csak úgy szeded vagy te is edzel rendszeren mellé?

Qpak:Ha a modulen bevált akkor szerintem nyugodtan szedd.Legalább valami ami tápanyagot pótol nálad,és a vitaminok sem rossz ötlet.Viszont mi van a melleiddel?Nem értem.

Peeti:Súlyzós edzéssel próbálok valami izmot magamba szívni,de nagyon nehezen megy.Te mit sportolsz?

Nincs jelen

#6493 2015-11-25 10:43

Peeti
Tag

én funkcionális edzést tolok, saját testsúlyos edzés vagyis súlyzó nélkül (TRX meg ilyenek) de soha nem hajtom ki magam

Nincs jelen

#6494 2015-11-25 11:43

QpaK
Tag

RealHero: igen, azóta szorgosan iszogatom a modulent. Mellem az nincsen, mert férfi vagyok, de az a vicc, hogy a talpam ott is fáj ahol emlõknek kéne lennie :D
Sporttal úgy vagyok mint havastáj. Valahányszor jobban vagyok, mindig elhatározom hogy majd sportolni fogok. Aztán persze kiújul a betegségem és így nem lesz belõle semmi! Talán majd a téli hónapokban felülök a szobabiciklire...

Nincs jelen

#6495 2015-11-25 15:12

havastáj
Tag

Qpak: Szombat óta megy a hasam, így most szüneteltetem a modulent, de napokon belül újra akarom kezdeni, mert elvileg sztem mivel akut crohn osoknak is adható a betegség aktív állapotában is, így sztem nem ronthat a hasmenésen. (vagy igen?)
Most glutamint akarok még venni. A Scitec n.-osat használjátok? Mibe keveritek? Teába , vízbe? Kajába? Fokozatosan kell elkezdeni szedni? Tuti nem hashajtó?

Nincs jelen

#6496 2015-11-25 15:15

Peeti
Tag

a L-glutamin minden csak nem hashajtó kurvára kell a bélfal regenerálásához és vizben is jó ha elkevered

Nincs jelen

#6497 2015-11-25 17:34

makkmarci
Tag

havastáj
A glutamin teljesen természetes anyag, a szervezeted is elõállítja, ha rendben van. De mivel nincs, így bizony kevés van benned belõle.
Simán egy pohár vízbe elkevered, tök finom. Van benne adagoló kanál, kb. 5 gramm glutamin fér bele. Én kettõt tolok naponta, túladagolni nem nagyon lehet.
Mellékhatása annyi, hogy még sokkal jobb lett az emésztésem, tök szépen megy végig a kaja.
Azért, mert testépítõs oldalon szerepel, még nem kell hozzá edzeni :-)
Amúgy persze nem olcsó, de nem is drága! Fél kiló por, nagyon sokáig elég!
Akinek nagyon számít a pénz, lehet olcsóbban is szerezni, de az teljesen natúr és se íze, se bûze...

Nincs jelen

#6498 2015-11-27 08:41

pt
Tag

Ha valaki nem akar sokat költeni és van scitec bolt a közelében akkor kipróbálhatja esetleg a G-bomb nevezetû glutamin mátrixot. 275 Ft körül mozog egy tasak ára. 1,5 liter vizet jól ízesít. El lehet kortyolgatni nap közben.  ;) Próbának jó lehet. Mert, ha ugye nem bírja a poci akkor buktál 300 Ft-ot és nem kell egy 6-8000 Ft-os doboznyi anyagot kukázni....

Nincs jelen

#6499 2015-11-27 08:43

pt
Tag

Peti...korábban volt ételallergia tesztem amit mondasz az se dobta ki a banánt érdekes módon. Ezért próbáltam most az ételintolarencia tesztet, hátha ez kidobja, mert elméletileg amit az ételallergiás nem dob ki azt az intolarenciás kidobhatja, mivel érzékenyebb vizsgálat..... Ez van. Lehet nem a banánnal van a gond.... :p

Nincs jelen

#6500 2015-11-27 11:25

RealHero
Tag

Én ezzel  felszívódási zavarral vagyok hitetlenkedve.Ugye a vérbõl kimutatható,nézték is.Nincsen .Akkor miért nem jön fel 1 dkg sem rám.Reggel eszem több nagy szelet pirítóst zöldséggel.Délben krumpli leves és bolognai spagetti sajttal.Este 40-50 perc súlyzós edzés (ez két naponta) majd szénhidráttartalmú fehérje tömegnövelõ por.(a második legerõsebb a piacon) ezután vacsora pirítós zöldségekkel tojással.Este tízkor meg nekiálltam nápolyit enni.Ez volt a tegnapi étrendem.Tudom hogy ezek könnyû kaják de szerintetek nem elég?
Mégsem tömhetem magam pacallal.Ne feledjük el hogy IBS-es ek vagyunk. Így is már úgy érzem hogy határon van az emésztõrendszerem ettõl a mennyiségtõl.
Egyébként ez az étrend amit leírtam akkor megy ha jó a hasam.Akkor amikor elmegy az esze és görcsöl és megy ,természetesen még könnyebb kajákat eszem.Köles ,fõtt burgonya stb.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb