#6501 2015-11-27 13:52

Peeti
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

realhero: sajnos nem olvastam a korábbi hozzászólásaidat de voltál intolerancia teszten? az alapján kizárnád amit nem tolerál a szervezeted (ha voltál akkor bocsi) amugy egy kicsit lehet el kellene engedned a dolgot nem rákoncentrálni és könnyebb lenne pl nem mérekezni csak egy héten egyszer (én sem tudok hízni de leszarom mert nem is fogyok szóval vékony testalkatomat elfogadom)

Nincs jelen

#6502 2015-11-27 20:46

pt
Tag

Nálam a kritikus tömeg a 85 kg, ha ezt átlépem mindig rosszabbul vagyok és lefogyok :D
Szóval ingázok 82-86 között......
Mostanában elég sokat zabálok. De rajtam se látszik meg.
Régebben jobban szaladtak fel a kilók.
Már nem is idegelem magam rajta......lényeg, hogy ne menjen a hasam....
Az meg most lekopogom eléggé nyugiban van. Leszámítva a múltkori juhtúrós esetet ami sajna 51%-ban tehéntejbõl készült és odavágott pocónak.... Ma reggel is akkora adag bolognai spagettit ettem meg, hogy étterembe 4 személyes tálként hoznák ki :D Nem volt semmi bajom tõle.
Persze továbbra is szedem a bogyókat, azért napi 2 szem enterobene nem semmi és így van normál tempóban a belem. Egy normális embernek 2 szem után 1 hétig nem lenne széklete. Szóval nem a felszívódással van a baj, hanem a bél sebességével, ami gyors.....extra gyors....és ez baj. És szerintem 2 dologtól is lehet gyors. Az egyik a nem tolerált kaja, amit ugye ki akar tolni magából, a másik eset ha ideges az ember és ugye mi már azok vagyunk a sok hasmars és félelem miatt, mert ugyan mikor csikar már be megint..... Szóval hol ettõl, hol attól megy a hasunk, amikor meg mindkettõ beüt egyszerre akkor vagyunk nagyon rosszul  :(

Nincs jelen

#6503 2015-11-28 11:27

RealHero
Tag

Peeti: Voltam ,de több mint tíz évvel ezelõtt,és csak párra nézték.A maiak gondolom már precizebbek.Emlékszem hogy kijött például a sajt,(ezzel pl az a helyzet h.a trappista mindig gondot okoz,ezért nem is eszem,de pl a mozzarella megy.A tej egyértelmûen gázos de laktózcseppel semmi bajom tõle.Emlékszem még kijött a tojás is,de attól végképp semmi bajom és szeretem is.
Pt:Igen,abban teljesen egyetértek hogy az extra gyors bél(szerintem a vékonybél) az egyik fõ gond nálunk.De már mint mondtam újabban inkább székrekedõs vagyok és még így se jönnek fel még dekák sem,pedig így 31 évesen már illene :)
Jó és hasmenés nélküli hétvégét nektek!

Nincs jelen

#6504 2015-11-29 21:58

pt
Tag

Realhero!

Bejött a kívánságod. Most az jön, hogy kívánod egy életre :D

Nincs jelen

#6505 2015-11-30 00:19

makkmarci
Tag

Azért ha esetleg valamelyikõtök már gyûri egy hete a glutamint, kíváncsi lennék a tapasztalatira!
Bár aki rosszabb helyzetben van, mint én, annak az egy hét nem biztos, hogy drasztikus javulást hoz. De hátha...

Nincs jelen

#6506 2015-11-30 08:39

Peeti
Tag

Én meg hülye itt diétázom drasztikusan szarni bele én is imádom a tojást és én is bírom holott kihozta az a szar.

Nincs jelen

#6507 2015-11-30 19:59

RealHero
Tag

Kicsit untam ezt az állandó székrekedést ,meg az állandó erõlködést,arról nem is beszélve hogy van egy mellékhatása a Venlafaxinnak amit nagyon utálok,ezért gondoltam kipróbálom hogy egy kicsit csökkentem.50mg-ról 37,5-re az elsõ nap nem volt semmi viszont ma már háromszor voltam wcn és ez még biztos nem az utolsó volt.Nyilván visszagyorsult a bél. Hihetelen hogy ennyire gyorsan és hiperérzékenyen reagál a szerveztem még az ilyen kis változásokra is.
Holnaptól megint vissza állok a szokásos 50mg ra és elviselem a mellékhatásokat .Inkább mint a hasmenést.
Most dühös vagyok.

Nincs jelen

#6508 2015-12-04 12:03

havastáj
Tag

2 év teljeskörû vizsgálat és szinte már nem létezik olyan vizsgálat amin ne lettem volna, és ennyi idõ után tegnap meglett a probléma oka, egy véletlenszerûen készíttetett széklet emésztettségi vizsgálatból, amin még sosem voltam.
Sok izomrostot és zsírt, zsírsavat találtak a székletemben.
Diag: steatorrhoea pancreatica

A hasnyálmirigyem nem tudja feldolgozni megfelelõen a zsírokat.
Kreon 25000 3x1 et kaptam rá.  Hát nem mondom, hogy örülök, de legalább tudom, hogy mi a gond. Azért írtam le, hátha ezzel másnak is segítek, érdemes ilyen széklet emésztettségi vizsgálatra elmenni.
Hozzáteszem én egy hasmenéses igen csúnya székletbõl vettem a mintát.

Nincs jelen

#6509 2015-12-04 15:13

QpaK
Tag

havastáj: Ez azért részben jó hír... Mit jelent ez a diagnózis? Ha szeded a Kreon-t akkor elmúlik a hasmenésed? Folyamatosan kell szedned, vagy gyógyítható? Van rá más bogyó is? Minden tüneted ebbõl ered?

Nincs jelen

#6510 2015-12-04 15:53

pt
Tag

Havastáj!

Kapsz rá adókedvezményt :D

http://www.mmgt.hu/hirek/cikk/on_tudja_ … edvezmenyt

Nekem is mint ha lett volna ilyen vizsgálat, csak akkor mindig épp normális székleteim voltak viszonylag. De biztosan tudnék leadni olyat amibõl ugyan ide lukadnának ki nálam is, csak ahhoz abba kellene hagynom minden gyógyszerem szedését és produkálni egy akkor általánosat.

Fel a fejjel. Hátha ez bejön ;)

Nincs jelen

#6511 2015-12-04 17:01

havastáj
Tag

Nincs más gyógyszer rá, kérdeztem a dokit, hogy ez akkor mi? Belehalok vagy mi...de nevetett rajtam, meg azt mondta nehogy elkezdjek megint összevissza járkálni vizsgálatokra, mert nincs szükség erre.
Valószínûleg minden tünet ebbõl ered.
Adókedvezményem már volt a laktózra. :)
Zsírszéklet ami a hasnyálmirigy elégtelen mûködése miatt lépett fel. Ennyit tudok, meg azt is mondta, hogy elképzelhetõ , hogy volt hasnyálmirigy gyulladásom is, de jelenleg nincs, és a vérkép anno ezt nem mutatta ki, se UH se semmi. Ebbõl az EMSZ emésztettségi vizsgálatból viszont  rögtön rájöttek. Csak miért nem csinálták meg ezt hamarabb.
Mondtam a dokinak, hogy én anno szedtem a mezym et is, de azt mondta, hogy az egy vicc az semmit nem ér, ezért kella kreon.

Nincs jelen

#6512 2015-12-04 18:46

pt
Tag

Végül is az emésztést segíti. Biztosan jobb lesz tõle.
Ha azt nézzük, hogy nekem az enterobene lassítja a bélmozgást, lassítva az étel haladását, végül is én így érem el a jobb emésztettséget. Több ideje van a bélbolyhoknak dolgozni a tápanyagon.

Ti nem isztok sok folyadékot evés közben?

Én már erre is gondoltam, hogy rossz szokásom mindenhez folyton inni miközben eszem.
Kicsit átálltam arra, hogy nem iszok evés közben és láss csodát valamennyit segített.
Várok a kajálás után egy jó negyed vagy fél órát, aztán iszok csak folyadékot.
Lehet így nem tud olyan könnyen kilökõdni a gyomorból a tápanyag, vagy nem tud olyan gyorsan haladni a bélben, ha nem olyan folyós.
persze az csak az én elméletem.

Nincs jelen

#6513 2015-12-04 20:13

makkmarci
Tag

Már többször írtam, hogy amíg az emésztés kezdete nem jó, addig az alsóbb részek sem tudnak rendeltetésszerûen dolgozni!
Enzim kapszula mindenképp ajánlott, de a glutamin is segíti a savak normális mûködését. Folyadékot evés elõtt fél órával én nem javaslok, de szerintem kaja után is érdemes várni fél órát. A szénsavas dolgokat meg kiiktatni. Ezen kívül viszont kell a sok víz!

Nincs jelen

#6514 2015-12-04 21:11

QpaK
Tag

Én ezt pont fordítva szoktam mûvelni. Mármint, hogy direkt beindítom a bélmozgást, mert szerintem nekem nem tesz jót ha pang ott a széklet. A  kv pl amolyan béltitsztítás a vastagbélnek... Minél "tisztább" a fekélyes szakasz annál jobban járok! Nekem is vannak ilyen elméleteim... :)Egyébként ha betolsz egy tányér levest kaja elõtt, akkor az megalapozza a folyadékpótlást. Mondjuk én is sokat iszom közben.

Szerkesztette: QpaK (2015-12-04 21:13)

Nincs jelen

#6515 2015-12-05 01:49

makkmarci
Tag

QpaK

Én amikor felkelek, azzal nyitok, hogy iszok két pohár vizet. Szerintem ez kötelezõ!
Aztán jöhet a kávé, ami persze rám is hat, így jöhet a klozet...
Miután üresek vagyunk, elõbb-utóbb be kell indulnia az éhségérzetnek (ha lehet, akkor erõsen, de ha valakinek ez nem olyan aktív, akkor pl. a glutamin ezen is segíthet. Ha nem, akkor valami alkoholos, gyógynövényes cucc: svéd csepp, Herbáriás gyógynövénykivonat, ilyesmi), majd kaja után jön a boldogság! De az induló kaja legyen zsírosabb, tartalmasabb. Pl. baconos rántotta. Utána javaslok halolajat, fokhagymaolajat (Bánó féle fokhagyma-galagonya-fagyöngy!), d-vitamin olajkapszula, e-vitamin olajkapszula...

Ezzel az epe szépen kiürül, a hasnyálmirigy dolgozik, mint az állat, megkapjuk a nap elsõ felére szükséges energiát. Ha lehet, ezt kezdjétek el, innen indul az egész! Közben lehet olyan dolgokkal operálni, hogy mi jó a vastagbélnek, meg ilyesmi, de ez az alap. Aztán ha ez alakul, jöhetnek rostosabb dolgok is: p. vegyes sali, olíva, borecet.

Lássátok, hogy a savképzés, az erõsebb éhségérzet  kiváltása azt fogja eredményezni, hogy jobban kívántok meg dolgokat, relatíve falánkabbá tudtok válni. Csak ilyenkor nem csoki kell (túlzóan szándékosan írtam!), hanem növények, tojás, pipi, marhahús és olajok!
Természetesen közben lehet pl. útifûvel tisztítani, ami ugye a vastagbelet célozza leginkább, de idõvel ezt a szerepet át kell vennie a zöldségeknek, magoknak!

Én sajnos most reggel megyek melózni. A kajám példának: 3db bagett telerakva: teavaj(margarin tilos!), karaj sonka, madársaláta, kápia paprika, fõtt tojás, sajt, kígyóubi. Mellé egy 20x20 centis mikrós dobozba: jégsaláta, lila káposzta, kápia paprika, kígyóubi, paradicsom, madársaláta, hagyma, himalája só, olívával locsolva, majd modenai borecettel jól bespiccelve. Az egész nincs több 1500Ft-nál és minden van benne!
Próbáljatok errefelé elindulni... Nekem 2 évembe telt. A vérképem drasztikusan javult, a hormonszintjeim is jók.
Na emellett már érdemes vitaminokat is pluszban bevinni...
Az arginin, a gingko, a ginseng hatásairól nem is kezdek el írni, de nagyon jól pörgetnek, kellemes és jó értelemben!

Nincs jelen

#6516 2015-12-05 11:59

havastáj
Tag

Hááát most nem azért mondom makkmarci de ez a baconos meg , marhahús, meg egyebek még egy egészséges embernél is kemény kajának tûnnek :)

Nincs jelen

#6517 2015-12-05 12:27

QpaK
Tag

Én teával szoktam idnítani, de mindig a hasam ébreszt. :) Írtam korábban, hogy nálam is zsíros a reggeli. Mondjuk ma kaszinótojást ettem füstölt sajttal, meg töpörtyûvel.
Én azt nem tudom, hogy lehetek-e ennél jobban. Szeretnék, csak azzal is számolnom kell, hogy szétcseszõdött a belem. Mivel a nyálkahártya több helyen tropa, nem biztos, hogy valaha normális lesz a felszívódás. A fekélyek, meg még ha hegesednek is formált székletet nem boztos, hogy tudok majd produkálni :( Lehet, hogy meg kell elégednem ezzel a görcsös napi 3-4 pépes történettel, ami idõnként véres. Nagyon jól hangzik, hogy felülrõl helyre rakni, csak alul menthetetlen :(
Szoktam rostosat enni, halolajat is, sõt minimum heti egyszer halat. Ha más nem konzerv formában. A marhát is szeretem és nem is ront a hasamon. Köretnek bevállalom a salátákat... Glutamint mondjuk még nem prróbáltam.
Annyira nem tudom, hogy mit csináljak: A hasam most olyan amilyen (szerintem a köülményekhez képest jó). Mindent eszem tulajdonképpen, és jelentõsen semmi nem ront az alapban is szar emésztésemen :D Ellenben az izületeim hát az borzalom... Hiába a szteroid az injekciók, a gyógyszerek!!! Most is szedem a medrolt, ami hasamra jó hatással van, de teljesen összezavarja a szervezetem: Aig alszom 2-3 órát, éjjel remegek/izzadok görcsöl a lábam és pisilni járok. Annyi savam van, hogy marja a torkom, sebes a nyelvem. A szervezetembõl meg ezzerrel mosódik ki a káldium, kálcium, folsav, vas :( Gyönyörû, hogy egyszerre vagyok fáradt és nem tudok aludni. Már olyan érzésem van, mintha egy másik dimenzióban lennék. Nagy pozitívum amit ez a szar kivált, az általad is említett sev képzés. Jól megváltoztatja az anyagcserét és állandóan éhes vagyok. Legalább tudok hízni...
Az izületeimre most a propoliszt akarom megpróbálni, elég jókat olvastam róla. Állítolag célzottan pótolja a számomra szükséges vitaminokat (káldium, folsav...) és jó a gyulladásra.  Mi a véleményed róla?

Szerkesztette: QpaK (2015-12-05 12:35)

Nincs jelen

#6518 2015-12-05 17:31

QpaK
Tag

Na megtört a jég: Sikerült aludnom délután. 5 napja nem alszok, max 3 órát ez úgy hiányzott, mint egy falat kenyér!
Egyébnén a méhpempõre gondoltam, nem a propolisra. :) http://www.mezbarlang.hu/a_mehpempo-gyogyhatasa

Nincs jelen

#6519 2015-12-05 23:09

makkmarci
Tag

A méhpempõ király cucc, de sajnos nem olcsó...
Amellett, hogy tele van vitaminokkal és spéci enzimekkel, a hormonrendszerre van nagyon jó stabilizáló hatása.

Amit hosszan leírtam, természetesen nem mindenkinek jó pont így, az elv a lényeg. Attól, hogy tropa a vastagbél, attól még érdemes rendesen emésztett kaját engedni a vékonybélbe. Én anno szigma fájdalommal kezdtem, aztán lett haránt vastagbél kínlódás. Mondjuk erre a grapefruit nekem bevált szerencsére.
De a folyásirány a lényeg. Hülye példa, de ha mérget öntesz a fekete-erdei Dunába, az a románoknál is hatni fog...
De ha a románoknál sz@r is a folyó, attól még regenerálódhat, ha tiszta víz kerül bele odafent...

Nincs jelen

#6520 2015-12-06 09:10

QpaK
Tag

Hát nem baj, majd karácsonykor megajándékozom magam :)

Igazad van! Nem tudom emlékszel-e, egy évig gluténmentesen ettem, majd újabb egy évig scd ditáztam. ( http://www.taplaloka.hu/2013/11/scd-spe … dieta.html ) Sajnos nem javultam tõlük, de amikor belõtték a gyógyszereim, akkor hirtelen az emésztésem is jó lett. Ez után már bátrabb ettem/kísérleteztem... Nekem kezdetben hasmenésem volt, meg furcsa érzés a hasamba. Mivel akkor voltam koleszos, meg elköltöztem otthonról gondoltam a stressztõl van. A kajára meg nem tudtam figyelni, mert menzán voltam...
Tetszik a példád :D Jah amúgy értem, csak mondom nálam most nem az emésztéssl van a baj!

Nincs jelen

#6521 2015-12-06 22:16

makkmarci
Tag

Méhpempõt ár/érték arányban ezt találom a legjobbnak:

http://www.mezbarlang.hu/mezek/mehpempo … g-2db-1701

Az emésztéssel ha van baj, ha nincs, akkor is a gyomor/vékonybéllel, a belejutó savakkal, azok mennyiségével és arányával kell kezdeni...
Ezért örülök pl. a glutaminnak (véletlenül futottam bele), úgy néz ki, hogy tök jól optimalizálja a dolgaimat. Kutyorgás és hasonlók eltûntek, többször leszek éhes és jól esik a kaja (ellenben nem híztam), stb...

Szerkesztette: makkmarci (2015-12-06 22:41)

Nincs jelen

#6522 2015-12-07 12:20

QpaK
Tag

Én is ezt néztem ki :)

Igen ezt értem, csak hogyan? Azt próbáltam mondani, hogy az én szervezetem teljesen másképp mûködik. Nem is a betegségõl, hanem ettõl sok szar gyógyszertõl. Érted az arányok eleve mások! Az immunrendszerem szándékosan le van gyengítve, hogy ne csinálja ki a belem/izületem. Érthetõen másképp is reagálok bármire amit beviszek... Minden másképp van, mint nálad. Ha te beadatod a védõoltást kialakul a védettség. Nálam jobb esetben a 20%-os védettség. Ha te lenyúzod a karodat, beindul a varrképzõdés. Nálam ez sem teljesen igaz. Mûködik az immunrendszerem, de tesz kerülõket. (A bogárcsípés például vízhólyagot eredményez. :) )
És akkor ott van még medrl haverom, ami mindenbe bekavar.
A Glutamin növelné a sav képzést de a szteroidtól most rengeteg van. Hasi tüneteim most egyáltalán nincsenek, nem tudom mit optimalizáljak. Tegnap bevágtam kvázi egy tál dödöllét, meg marhát, kutya bajom nem lett tõle.
A méhpempõt meg azért szedném, hogy a szteroidot ellensúlyozzam. Ne legyen csontritlulás, pótolja amik kimosódnak, enyhítse a májat, csökkentse a gyulladás...

Szerkesztette: QpaK (2015-12-07 12:26)

Nincs jelen

#6523 2015-12-07 15:07

andifeher
Tag

Az alábbi videóban a hasznos baktériumok szerepérõl és hatásáról Dr. Székely György osztályvezetõ fõorvos beszél, megemlítve korunk egyik legkellemetlenebb betegségét, az irritábilis bél szindrómát:
http://protexin.hu/irritabilis-belszind … fontossaga

Nincs jelen

#6524 2015-12-07 15:18

QpaK
Tag

Jaj, de édesek ahogy "pletyiznek" ebben a színes stúdióban! No offense mindig is bírtam a kereskedelmi csatornákat :)
Lényeg a lényeg, lassan eljutunk oda, hogy nem nézik bolondak az embert. Ez már haladás...

Nincs jelen

#6525 2015-12-07 16:10

Peeti
Tag

meglátom ezt hogy protexin rosszul leszek !! komolyan mondom !!

Nincs jelen

#6526 2015-12-07 17:13

RealHero
Tag

Agybajt kapok ezektõl a mai tiniktõl mint pl ez a Mádai Vivien.Õ még nem hallott az IBS-rõl. Csodálkozom csillagom hogy a sminkkészleteden kívül bármirõl hallottál. Én amúgy nagyon szarul voltam a protexintõl,de mondjuk az összes más antibiotikumtól is!

Szerkesztette: RealHero (2015-12-07 17:21)

Nincs jelen

#6527 2015-12-07 17:58

QpaK
Tag

"Egy olyan RITKA Szindromi, amirõl még nem hallottam, mert NÉPBETEGSÉG és fájdalommal jár..." :)
Egyébként biztos bennünk van a sértettség is, pedig most tényleg örülni kéne, hogy nem a stresszel jönnek. Más kérdés,  hogy úgy beszélnek róla mint valami újdonságról, pedig már régóta lehet tudni, hogy a bélflórával van valami gebasz. :)

Sõt, nem akarok hülyeséget mondani, de mintha már a 2005-ös tanulmányok is erre utaltak volna. Nyugi még 10 év és a gasztrósoktól is ezt halljátok :D

Szerkesztette: QpaK (2015-12-07 18:02)

Nincs jelen

#6528 2015-12-07 20:37

makkmarci
Tag

QpaK

Persze, tudom nálad más a helyzet...
Sajnos csak kísérletezni lehet, én is ezt tettem. Gondolj bele, ha csak annyit teszek, hogy a reklámozott vagy orvosok által ajánlott dolgokat tolom és nem megyek utána. Szerintem most én is kínlódnék rendesen, még ha nem is úgy, ahogy te.
Muszáj kísérletezni, mert sajna senki nem tudja a tutit...
Ízületre pl. a kígyóubi (héjával) kiváló! De hát kérdés, hogy megy-e?
Húgysav van a dologban?

Nincs jelen

#6529 2015-12-07 21:14

QpaK
Tag

Elfáradtam makkmarci :( Voltam természetgyógyásznál, kineziológusnál, pszichiáternél, pszichológusnál, ittam egy csomó gyógyteát, erõsítettem immnrendszert, tartottam kõkemény diétákat. Meditáltam, simogattam a lelkem... Ezek mellett becsületesen szedtem a felírt gyógyszereket. Eredmény: kórház, kórház hátán, még több és több szteroid. Fõleg kísérleti alany voltam/vagyok… Minden elromlik ami el tud. Amikor valami jobb, akkor más cseszõdik el. A vizeletem is egy hónapja véres volt. Ultrahang negatív, az orvos csak annyit mondott figyeljem, mert a vesekõ is társbetegség. Hát kösz szépen!
Jaja a kígyóubi megy, meg asszem a zselés dolgok is jók rá.
Nagyobb dózisban szedem a káldiumot ez kell a hasmenés miatt. Megnöveltem a folsavat, mert az egyik injekció eléggé csökkenti azt. Csontritkulás megelõzésére kálcium, meg d vitamin. Gyomorfekély ellen savlekötõ... Ott van még a b vitamin, meg a c. Púlzusszámom is jó magas, vérnyomás rohadt alacsony -ez is miért? Arra meg concor-t szedek. Na meg iszom a modulent, tudom tele van E betûkkel, de fittebb vagyok tõle és könnyen emészthetõ.
Az a baj, hogy minden csak átmenetei nálam. Már komolyan egyszerûen utálom magam. Annyira hozzá szoktam a legerõsebb gyógyszerekhez, hogy ha nem kapom õket, akkor ágynak dõlök. Ha meg kapom, kicsinálják a szervezetem. (Gyönyörû rohadási folyamat, így 26 évesen. 95 éves papám jobb állapotban van! Komolyan élni sincs kedvem, mert ha most ilyen roncs vagyok mi lesz 20 év múlva?) Ez volt az elsõ 3 évben, csak akkor a vastagbelemet irtotta az immunrendszerem, most meg a derekam és lábam :( Szerintem ennek sosem lesz vége: Max megnövelik az injekcók dózisát - biztos jó lesz - addig amíg meg nem szokja a szervezetem.

Szerkesztette: QpaK (2015-12-07 21:24)

Nincs jelen

#6530 2015-12-07 22:10

makkmarci
Tag

Lehet, hogy nem is ezen a fórumon kellene lenned?
Egy spéci vérvizsgálat esetleg?
Hormonrendszer milyen?

Nincs jelen

#6531 2015-12-07 22:45

QpaK
Tag

Hivatalosan colitises vagyok, állítólag minden bajom ezzel függ össze. A vérképem is ezt tükrözi: A gyulladási értékek magasak (trombocita, crp, süllyedés, vérszegénység/vashiány látszik még, meg sok paraméter van határon.
Korábban más orvos felvetette, hogy itt ott kilóg a ló láb, de a gasztrósom letorkolta õket, hogy mikor melyik paraméter melyik gyógyszertõl tér el. Utólag kiderült igaza volt. Õ ott elég nagy tekintélynek örvend, meg ért is hozzá. Bízom benne, de nekem aztán édes mind1 minek hívja, csak valahogyan egyensúlyba kéne hozni. Akkor el tudnám viselni, de hogy ennyire aktív és csak szteroidtól enyhül, ez nem állapot. :( Ráadásul az a legnagyobb poén, hogy a drága biológiai terápia (ennek köszönhetem, hogy 2 éve megúszom a kórházi ágyat) éves korlátja most fog lejárni. Így hiába vagyok szarul, ugyan úgy le fogják állítani a kezelést, mint tavaly. Megint fortyogó pokol lesz gondolom. :( Köszönöm egészségügy!
Szóval nem tudom lehet-e rajtam segíteni. Teszek egy próbát a méhpempõvel, meg a lehet a glutaminnal is. Aztán nem sokkolom itt tovább a népet. Néha kikívánkozik belõlem a szóFOSás (IS) :)

Szerkesztette: QpaK (2015-12-07 22:45)

Nincs jelen

#6532 2015-12-07 23:06

makkmarci
Tag

Ezért vagyunk itt!!! El ne tûnj! :-)

http://etelallergia.blog.hu/2015/12/07/ … enyseg_272

Nincs jelen

#6533 2015-12-08 08:46

Peeti
Tag

qpak reespect neked és kitartás !

Nincs jelen

#6534 2015-12-08 09:35

RealHero
Tag

Az elmúlt 2 évben gyakorlatilag dekára ugyanannyi vagyok ezért nagyon meglepõdtem amikor tegnap mérlegeltem hab testem ,hogy sikerült fél kilót híznom.Ez nekem hatalmas teljesítmény.De hogy ne tartson sokáig az örömöm,ezzel egy idõben ,megint elkezdtem nagyon durván puffadni,gondolom megint kontamináltam van,de hogy mitõl fogalmam sincs.Szóval holnap elbattyogok megint borsmenta kapszuláért aztán remélem helyretesz.

Nincs jelen

#6535 2015-12-08 13:27

havastáj
Tag

Úgy látom mindenki kínlódik :(
Én is.
Szedem a Kreon 25000 et, 1 hétig ok, szilárd széklet minden.... tegnap már éreztem, h nem stimmel valami, ma már az újbóli hõemelkedés 37.0 , ráz a hideg, rettenetesen gyenge vagyok, egész nap csak feküdnék, igaz még nem ment a hasam eddig, de esek össze, újból táppénz, szóval..... miért is várnék én bármitõl is javulást.
Már megint össze-vissza pörögnek a gondolataim, hasnyálmirigyráktól félek, most már nem a crohn hanem más.
Qpak ne hagyd itt a fórumot, csah, ha már nagyon kivagy a sok rossz olvasásától, drukkolok, h jobban legyél!

Ez a Kreon meg arra jó, hogy az emésztést segíti, de csodát nem tesz.

Nincs jelen

#6536 2015-12-08 14:33

Peeti
Tag

kipróbálgattam a biorezonanciát nem nagyon hiszek ezekben de 2-3 napig utána egész jó voltam, természetesen utána visszaestem de lehet fullba rá kellene kötni a gépre :))

Nincs jelen

#6537 2015-12-08 14:53

RealHero
Tag

Qpak :Még csak 26 vagy,nagyon fiatal vagy,ne úgy gondolkozz hogy milyen állapotban leszel 20 év múlva.Lehet hogy  pár év múlva találsz olyan kombót amitõl sokkal jobban leszel!
Havastáj:Ne mindig a legrosszabbra gondolj.Most megint becsavarod magad ezzel a hasnyálmirigy rákkal!Ne tedd.Felejtsd el ezt!

Nincs jelen

#6538 2015-12-08 16:38

QpaK
Tag

Köszi peeti, de ne tisztelj. Nem tudok letenni így semmit az asztalra, szenvedni meg mindenki tud. :( A biorezonanciában én sem hiszek. Próbáltam is, de szerintem csak jól lehúztak. :(

Realhero gratula a kilókhoz, mindig jól jön! Nekem ma a tegnapi mandarin betett. De marha jól esett, utoljára szerintem kb 8 évesen ettem. :) Tiszta nosztalgia! Maradok a fórumon, arra gondoltam, hogy majd kevesebbet panaszkodok.Néha már magamnak is sok vagyok! Igazad van egyébként, tegnap nagyon rossz hangulatban voltam. Csütörtökön felhívom majd a reumatológust és megbeszélem vele, hogy valamit kezdjen ezzel! Ha abból indulok ki, hogy õ a többi gyógyszert is finoman adagolta, lehet hogy egy kis dózis növeléssel megoldható. Nem kéne még eltemetnem magam! Legrosszabb esetben nyerek egy-két évet, addig meg adok idõt az orvostumány fejlõdésének...

Nincs jelen

#6539 2015-12-08 18:36

pt
Tag

Jó ide írni. Egy nyomi család vagyunk. És te is családtag vagy Qpak :)
Szóval ne lépj le. Összetartozunk. Hiányolnánk :)

Nincs jelen

#6540 2015-12-08 23:54

makkmarci
Tag

QpaK for President!

Nincs jelen

#6541 2015-12-09 11:42

Rigor
Tag

Biorezonancia helyett költsd más, értelmesebb dolgokra a pénzt (jobb minõségû ételek, stb). Ha jobban is voltál, az csak a véletlen mûve.
Mert ez is csak egy aljas átverés, a beteg emberek kizsákmányolása: http://szkeptikus.blog.hu/2009/05/18/mi_rezeg_itt

Szerkesztette: Rigor (2015-12-09 11:42)

Nincs jelen

#6542 2015-12-09 14:36

flydomi
Tag

Qpak

Gondolkoztal ideiglenes sztoman?Lehet,h az is egy megoldas lenne.
Nalam a sebesz akart csinalni,de mar nagyon keso volt hozza.
Talan ha a vastagbel kapna egy kis idot,h nyugalmi allapotban legyen,ne foglalkozzon a sz@rral,ami azert megeroltetto neki,mikor gyullad,es csak a sajat bajaval foglalkozna.
Tudom,nem hangzik egy kellemes dolognak,de talan jobb lenne.
Ezek a biosz kezelesek is csak "mostanabban" vannak forgalomban,h mnden problemara megoldast nyujtsanak.
Peldaul a remicade izuletti gyulladasra nagyon jo.Ott tobb evrol lehet beszelni(6-7-8),amiben tud segiteni.
Sajnos,nem megy egyrol a kettore olyan gyorsan a legujabb biszgyogyszerek kfejlesztese.Szinte ez meg egy "felfedezetlen" terulet.
Egy ido utan mar agyogyszerek tobbet artanak,mint hasznalnak.Lasd medrol es tarsai.
Ezert is kell eldontenie a betegnek,h el-e elhetobb eletett,ahol megszabadult a tobb evnyi szenvedeseitol,vagy pedig tovabb folytatja a harcat olyan egeszsegi allapotban,amimar az eletminosegere megy ra.Ergo nem tudja elni az eletet normalisan.

Nincs jelen

#6543 2015-12-09 18:24

QpaK
Tag

Kérdeztem errõl az orvosomat. Én a végleges megoldásba is belenyugodnék, de állítólag az izületeim ugyanúgy begyulladnának. Ergo továbbra is kéne a biológiai + a szteroid. Ami pedig a vastagbelet illeti, meglepõen jó állapotban van. Napi háromszor négyszer vagyok a wc-n és nem is annyira véres. Pont ezért vagyok elkeseredve mert én sem látok kiutat. A Remicade-re allergiás voltam, a humirának meg most jár le a második éves ciklusa. Rohadtul utálom ezt az egészet, ráadásul még ezt az undormány metoject-et is kapom, ami szintén injekció. Most 24 mg szteroidot szedek, ettõl eddig nem fájt semmim, most viszont ez is kevésnek tûnik, mert így is érzem a derekam meg a hátam.
Már tartok ott hogy a mûtétet választanám csak nem lenne értelme. A vastagbél nincs olyan rossz állapotban, az ízületeim meg attól függetlenül lobbannak be. Hát akkor inkább maradjon :(

Szerkesztette: QpaK (2015-12-09 18:27)

Nincs jelen

#6544 2015-12-10 02:02

makkmarci
Tag

QpaK
Ez az ízületi témát fejtsd már ki nekem... Mivel van összefüggésben pontosan? Mikor erõsödik?
A húgysavas dolgot már kérdeztem, a válasz lemaradt :-)

Nincs jelen

#6545 2015-12-10 09:18

Peeti
Tag

Anyum rám akarja tukmálni az U vitamint valaki aki már szedte esetleg ?

Nincs jelen

#6546 2015-12-10 16:14

QpaK
Tag

Peeti: Rád akarja tukmálni? - Ne hagyd magad! :D ... Ha a fele igaz róla amiket olvastam, akkor szerintem érdemes vele próbálkozni.

makmmarci: Az izületes topikba írtam bõvebben (utolsó 3 kommentem): http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 11#p102011 De hogy mi váltja ki azt jó lenne tudni...

Vizeletet néznek, az negatív szokott lenni.

Szerkesztette: QpaK (2015-12-10 16:21)

Nincs jelen

#6547 2015-12-11 03:27

makkmarci
Tag

Oké, ha lesz idõm, próbálok találni valamit...

Nincs jelen

#6548 2015-12-11 08:36

QpaK
Tag

okés makkmarci!

Peti: Szedjél folsavat, meg d vitamint is. Ezek a legfontosabbak, illetve egyél sok banánt mert abban van káldium. Utóbbi a hasmenéssel távozik!

Nincs jelen

#6549 2015-12-12 09:02

Alex2006
Tag

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert már nem tudok kihez fordulni.Röviden, tömören megpróbálom leírni. Van egy 9 éves rövidbél szindrómás kisfiam.Elvileg 7-8 cm vékonybél maradt, de a vastagbél átvehette a vékonybél szerepét . 20 hónapos koráig voltunk vénás tápláláson. Szeptemberig minden szép és jó volt. Elkezdõdött az iskola, nem úgy evett ahogy itthon. 14 kg -ról lefogyott 10 -kg -ra. Valami nagyon nem jó most nála. Nem emészt, éjszaka is a wc -t járja ami soha nem volt .Tegnap adtam le széklet mintát, hátha okosabbak leszünk. Kálium, bikarbonát amit folyamatosan pótolni kell. Crohn betegségre gondolok :(

Nincs jelen

#6550 2015-12-12 09:24

Bogár
Tag

Sziasztok!
Én még új vagyok itt, remélem jó helyre írok.
Segítségeteket szeretném kérni. Teljesen el vagyok keseredve. Augusztusban kezdõdtek a problémáim.  Addig a székelési szokásaimmal semmi gond nem volt.  Reggel letudtam és kész.  Majd napról napra fokozatosan megváltozott minden.  Éreztem hogy nem ürültem ki rendesen, kellett még egyszer.  A második már alig valami kis "kukac " . De kellett.  Majd pár nap -hét megint egyre többször érzetem ezt.  Ami megijesztett,  hogy az elsõ szekletemben még nem, de a többiben azaz inkább a székleten átlátszó-vagy fehéres nyák volt.  Volt hogy széklet nem is jött,  csak ez a nyák.  Egész nap székelési ingerem van, már néha ha csak rágondolok el kezd morogni a hasam,  ez is szinte egész napos, és menni kell.  Ha csak egy pici kis nyák is de annak ki kell jönnie.  Székletem nem híg, változó, attól függ mit eszem.  Hát két hónap kinlódás után én mindenféle vizsgálaton voltam  ( hasi ultrahang, vastagbéltükrözés,  vérvétel, proktológia).... Sehol semmit nem találtak.  Ez két hónapja volt.  Minden rendben, a tükrözés diagnózisa IBS.  Dicetelt, majd Spasmoment kaptam meg Probiotikumokat.  Helyzetem semmit nem változott.  Vannak jobb napjaim, vannak kifejezetten rosszak.  Puffadok is. Persze ez zavar a legkevésbé.  De az hogy egész nap rajtam van ez a székelési inger  (egyébként megfigyetem ha ideges vagyok sokkal rosszabb a helyzet, sokszor már hajnali 3-kor ébren vagyok, tiszta pánikban, hogy ez a napom vajon milyen lesz.  Ja, elfelejtettem, vizsgáltak ételintoleranciára, az is negatív lett.  Lelkileg padlón vagyok.  Most nekem így kell élnem, hogy nem a családom,hanem a sz@rásom körül forog az életem?  :(
Bocsánat a közönséges fogalmazásért.  Már a sok erõlködéstõl, törölgetéstõl a végbélnnyílásom is fáj. Kenegetem,  néha jobb, néha semmit nem ér.
Nem vagyunk milliomosok... De már rengeteg pénzt elköltöttem magán orvosokra, gyógyszerekre.
Egyszerûen attól félek, hogy lehet tévedett az orvos?  (Orvosok )??? Már az utolsó tartalékaimat szedem össze, és kerestem fel egy másik gasztroenterológust.
Aki szintén nem olcsó.
Szerintetek felesleges?
Nekem így kell élnem?
Elhiggyem hogy az IBS egyik napról a másikra lecsapott rám, megváltozott az életem, és ezt fogadjam el?  Maradjak a régi dokimnál,  próbálkozzunk ilyen "semmitmondó " gyógyszerekkel, (azaz nekem semmit nem érnek úgy érzem sajnos ), meg a diétával?
Mert nekem már olyanok fordultak meg a fejemben hogy itt nagyon komoly baj lehet, csak nem vették észre?
Tanácstalan vagyok. ...
Köszönöm szépen!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb