#151 2015-12-04 21:50

Fehérné
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Visszaolvastam. Hát én nagyon figyeltem h mit eszek. Sok olyat ettem ami fogja a székletet és este 6 után igyekeztem nem enni. Valamint idõnként szedtem székletfogó tablettát (enterobene).  Legyenek fix étkezések a napjaidban. Többször keveset el itt is jól tud mûködni. Tatára jártam gasztros dokimhoz, õ mindig mondta h  mi jó és mi nem. Sokat segített. Viszonylag sokat bicajoztam. Próbáld ki a nedves wc-papírt a rendes helyett. Ezt a wc-ben is le tudod huzni, nincs vele gond.
Valamint, nekem "kényes volt a fenekem" és csak a ceva deluxe wc papírt tudtam használni, mert a többi kellemetlen volt. Sosem kentem semmivel.

Szerkesztette: Fehérné (2015-12-04 21:51)

Nincs jelen

 

#152 2015-12-21 11:42

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Sziasztok! Most már "hivatalosan" is ide tartozom. Majd csak lesz valahogy.

Nincs jelen

 

#153 2015-12-21 12:57

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdv. a klubban. Wc parát akkor felejtheted is. 1. Lépésként azonnal coloplast tasit követelj, ne engedd hogy a convatec vacakkal indítsanak útnak :P + irass fel pasztát.

Nincs jelen

 

#154 2015-12-22 10:21

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Köszi a jó tanácsokat! Dansac zsákom van, nekem ez vált be egyelõre, sajna a pasztára meg allergiás vagyok, úgyhogy nekem a fehér csodapor (stomahesive), meg a zöld kendõ a jó kombináció, bár remélem nem lesz gyakori jelenség a felmaródás, így nem kell sûrûn nyúlnom semmi kiegészítõhöz. Most még a varratok macerálnak, de nagyon. :)

Nincs jelen

 

#155 2015-12-25 11:01

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdv, Nekem 2009-töl van Colitis Ulcerosa (pancolitis) már végig ment rajtam az összes gyogyszer biologiai is Remi -Humi most nemrég nagyon szarul voltam meg most i ugye bár orvosom visszaálitota a Medrolt és mindenfélekép  teljes vastagbél eltávolitást akar mütét jövöre kell egyeztetni aztmondja Dr.Lestár Bélával én arra szeretnélek beneteket kérni hogy privát emailben eltudnátok mesélni hogyan zajlik a mütét elötti félelem és az utána való ébredés felépülési idö stb minél többet szeretnék tudni róla hogy lélekbe feltudjak készülni mert nagyon félek de már elterveztem belevágok nem birom ezt a sok szenvedést napi 20-30 wc véres nyákos éjszakákat nem alszok most jött sulyvesztés is 82kg.-62kg-ra picit jobb a 32mg medroltol vér megszünt de a hasmenés meg a széklettartási probléma ugyanugy fen áll pelenkába  vagyok még itthon is most vagyok 32.éves tulszeretnék rajta lenni de várom a beszámolo tapasztalatokat emailbe vagy ide a topicba köszönöm segitségeteket! Boldog Békés és egészséges karácsonyt kivánok mindenkinek!

Nincs jelen

 

#156 2015-12-25 11:46

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Szia! Én nem izgultam a mûtét elõtt, szerintem tök fölösleges, csak ront a helyzeten. Nekem laparoszkópos volt a mûtét, nagyon hosszú, mert a doktor nagyon alapos akart lenni. Mivel nekem már egy éve ki volt iktatva a vastagbél, így béltisztítás szerencsére nem volt. Mivel nagyon hosszú volt a mûtét, így az intenzíven kötöttem ki. Másnap reggelig altattak, utána jól ébredtem, minimális fájdalommal. Nekem a végbélnyílás megmaradt, így egy csövem volt a hasban, egy katéterem, kaptam a nyakamba centrális vénába kanülöket, így egyszerre mehetett az infúzió, antibiotikum, meg minden, ami kell. Három nap intenzív után fel az osztályra, fájdalomcsillapító már nem kellett, lehetett felkelni, mozogni, lassan kikerült a katéter, késõbb a csõ is a hasból, meg a nyakból az a vacak (na, az nagyon fájt, amikor kiszedték). Mûtét utáni napon csak vizet ittam, de rákövetkezõ nap már levest kaptam, következõ nap meg már kenyér is volt, meg rizs husival. Keveset tudtam enni, fájt a gyomrom az antibiotikumtól, pedig kaptam gyomorvédõt is. Túléltem, most még fáj itt ott, de nem vészes. Tudok enni, inni, lassan mozgok, pihenek, erõsödni próbálok. 4 kilot vesztettem a súlyomból, amíg bent voltam a kórházban, de gondolom ebben benne van a vastagbél súlya is. Ne izgulj, minden rendben lesz, és utána megváltásnak fogod érezni az egészet, fogsz tudni aludni, nem kell klotyira rohangászni, végig tudsz nézni mûsorokat a tv-ben. Sok szabadidõd lesz, amivel eleinte nem biztos, hogy tudsz mit kezdeni. Én eleinte sokat unatkoztam, mivel nem kellett menni a klotyira. :)  Kitartást, szurkolok!

Nincs jelen

 

#157 2015-12-25 16:03

ilaris
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Békés Boldog Karácsonyt minden Chron-Colitis Fórumozónak...is........

Nincs jelen

 

#158 2015-12-26 01:07

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Nem írom privátba, mert mást is érdekelhet/nincs benne semmi szégyellnivaló. - de íme egy durvább változat:

Keress vissza a fórumon, valahol nagyon részletesen leírtam - nekem olyan haldoklós teljesen felvágós gyorsan befejezõs utána is problémás volt. De azzal együtt azt mondom, hogy az életminõség olyan szinten javult, hogy ha ezt tudom, akkor a betegség elsõ 3 évében kikövetelem a mûtétet (én 13 évig húztam).
A fájdalomtól nem kell félni, a leghúzósabb részeket ugyanis el fogod felejteni. Kérdés hogy mennyire gyengültél le elõtte stb, én kb már hetekkel korábban fel se tudtam kelni/pelenka/szeptikus sokk/biológiaiterápia nem hat/csontváz/nem alszok csak néha elájulok a fájdalomtól c. horror.
Mármint mûtét elõtt:P Na utána persze PONTOSAN olyan mintha átment volna rajtad egy úthenger, és nem vicc a hasonlat találó, valahogy így képzeli el az ember (feltéve ha mellkastól ágyékig kettényitós nagymûtét kell, ha laproszkópos akkor nem akkora nagy dolog), de különben máris jobb, nyugodtan lehet feküdni, illetve ha tudsz járni pár napon belül felállítanak ha rossz a helyzet akkor még figyelni kell a felfekvésre is (nekem volt mert nem tudtam mozogni - felfekvés elleni krémet érdemes felíratni, bár ezt pont elmondták mûtét elõtt).

Légzõtorna lesz (ha intenzívre kerülsz és alig vagy magadnál akkor is) - megtanítanak csak mellkasból lélegezni, illetve fújni illetve harákolni és köpni (ezt majd sokat kell eleinte). Nyakpárna praktikus (én mondjuk formára hajtogatott törölközõvel oldottam meg) mert minél jobb viszonylag ülõ/függõleges helyzetben lenni a tüdõ ürítés stb. miatt. Nekem így is ûrhajósbetegségem lett, de hát én már hetekkel korábban is csak feküdtem.

Lesz egy csõ az orrodban - gyomorszonda - ivásra ne is gondolj amíg ezt ki nem veszik, egyszer ittam véletlenül nagyobb kortyot, az orromon keresztül a szondába jött vissza úgy hogy a "hányástól" felszakadt a sebem.

Szóval lehet nedves rongyot szopogatni addig és ennyi. Lesz egy a végbélbõl (vagy a helyérõl) egy a bal oldalról, jobb oldalt egy sztómazsák rögzítõvel, egy a húgycsõbõl. A csövek eltávolításától nem kell félni inkább megkönnyebbülés érzés. Ja meg centrálvéna.

Vigyél e-bookot, vagy tabletet. Ha nincs vegyél. Sokat fogsz leginkább unatkozni, jön a gyógytornász ilyesmik, de leginkább az unalom. A felálláshoz/sétához a legcélszerûbb ha hozzátartozók behoznak egy lepedõt amire egy lukat vágnak a közepére is mint egy poncho rád terítik mert a sok tasakkal macerás pucéron mászkálni + 1 nejlon szatyor amibe berakják az összes katéteres zsákot és csípõmagasságban viszi valaki.

Este ha altatót kérsz (érdemes) ahhoz ragaszkodj hogy beléd szúrják külön, és ne az esti infúzió koktélodba, mert ha 2 literben elkeveredve van az amitõl 5 perc alatt elaludnál akkor csak rohadt sokáig leszel álmos de az alvás nehéz lesz. :P (fõleg ha ketyós szobatársakat fogsz ki mint én.)

Amikor jön a sztómazsák dolog azonnal coloplastot kérni, convatec-ellen felháborodni. Amúgy a dansac is még jó. Convateccel szemben ellenkezni, mediszintech-et kizárni. (valahol volt egy sztómazsacsis tesztem is...)

A tápszerbõl a csokis a vaniliás és karamelles iható, de azokat is hûtõben! lehûtve! És a csavaros kupakos. A dobozossal egyrészt leiszod magad másrészt ihatatlan.
Lesz majd fura sípoló/stb. hang hogy beindul a sztóma ennek lehet nagyon örülni (mert nekem vészesen sokáig nem indult be).

Amíg nem tudsz felkelni wc-re kihurcolkodni addig a teli katéteres tasakok és sztómazsák, illetve egyéb óhajsóhaj miatt érdemes a sebészeten még akkor csöngetni mielõtt teljesen feszesre telire dagadtak volna vagy már elviselhetetlenül fájna valami (ugyanis túlterheltek és van hogy, kijönnek megállapítják hogy nem haldokolsz tehát akkor csak fél órát kell már várni).

Nekem ebbõl semmit nem mondtak elõtte, csak hogy úthenger. Minden más teljesen meglepett.

De mindez nagyon megéri, (rengeteg dolgot csinálhatok nyugodtan ami a mûtét elõtt tiszta para volt) és már a lábadozás is jobb lesz mint a  horror elõtte.

Sikeres mûtétet!

Ha van még kérdésed, kérdezz nyugodtan.

Ha meg bent vagy de nagyon bepánikolsz és nincs aki segítsen írd meg a kórtermed/telefonszámodat, valaki közülünk lehet hogy bemegy :P (például én 2 éve nem jártam bent, pedig elvileg kéne kontroll csakhogy semmi gondom nincs vele, úgyhogy kb minek alapon nem járok már be :P )

Szerkesztette: Rigor (2015-12-26 01:49)

Nincs jelen

 

#159 2015-12-26 01:45

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Egyébként azzal hogy Dr. Lestár Béla mût hatalmas szerencséd van. Igaz hogy dr. House hozzá képest egy betegekkel kedveskedõ kíméletes és morbidbab humort (amit nem viccként ad ám elõ, én az egyik "poénja" miatt napokig rettegtem mire a többi orvos felvilágosított hogy nincs mit aggódnom, csak "tréfálkozott") kerülõ visszafogott orvos, viszont az is biztos hogy a kezei alatt sokkal nagyobb az esélyed a túlélésre és a felépülésre. Európa szinten nem találsz jobb bélsebészt még fizetõs klinikán se (ja de esetleg sok pénzért lehet... de ott is õ lesz:P ). Más orvosok durván elrontott hibáit is hozzá viszik helyrehozni. Az én mûtõm csurig volt orvosokkal akik tanulni jöttek tõle.

Nincs jelen

 

#160 2015-12-26 09:33

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Öcsi! Rigor pontosabban leírta, amiket én kifelejtettem, de tényleg ne izgulj, ha lesz nálad táblagép, vagy telefon, nyugodtan írj, itt leszünk, és segítünk, ahogy csak tudunk. Én az intenzíven nem kívántam semmi eszközt, inkább aludtam, meg három napig nem is láttam rendesen valami miatt, de eltelt, túl vagyok rajta. Semmiképp se pánikolj, én idegeskedtem valami miatt, aztán 180 lett a vérnyomásom, utána meg amiatt idegeskedtem. Csak nyugi, hidd el, jobb lesz utána. Próbáljuk mindennek keresni a pozitív oldalát. :)

Nincs jelen

 

#161 2015-12-26 10:19

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Rigor és Csumpimalac Nagyon szépen köszönöm a biztatást és hogy velem vagytok ez nagyon jól esik. Belevágok mindenféleképen. Olvastam valakinél hogy nála a végbél (zároizmot )- meghagyták azt miért csinálták hogyha az egész vastagbelet eltávolitoták a Poutsch véget? Rigor és Csumpimalac nektek a végbélnyilás megmaradt ha igen akkor miért ha nem akkor ott összevarnak és még annyi hogy a varatszedés fáj nagyon vagy elviselhetö??

Nincs jelen

 

#162 2015-12-26 12:51

viliva
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Szia Öcsi!  Engem 10 éve mûtöttek,teljes vastagbél eltávolitás volt,végleges ileosztómám lett. Nekem meghagyták a végbél nyílást ,hogy majd késõbb lehet,hogy össze kell varrni. Azóta nem volt problémám,igy nem is került szóba a mûtét.Néha olyan érzésem van ,mintha mûködne,de tudom,hogy ez lehetetlen.A mûtét után még néha ott is jött váladék,de az nem széklet volt.
Rigorral teljesen egyetértek,hogy olyam minõségi változás lett az életemben a mûtét után,hogy azt el sem tudtam képzelni elõtte. Azt szoktam mondani,hogy a saját testem foglya voltam !!!!Kinyílt a világ és már nem csak azt nézem ,hogy van e a közelben wc.:)

Nincs jelen

 

#163 2015-12-26 14:23

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Nekem végbélcsonk is megmaradt, de az azért mert sietni kellett, és így is marad, újabb mûtét csak újabb kockázat lenne. De ha teljesen kivették volna, akkor is meghagyják a végbélnyílást, ugyanis rengeteg kapcsolódó izom van, a járáshoz, mozgáshoz köze van, csak akkor tüntetik el ha rákos vagy ilyesmi.

A varratszedés semmi, nekem elfertõzõdött, és már félig nyitva gyógyult a sebem. Most jobban fáj neked egy sima wc-zés, vagy egy béna nõvér által beszúrt branül mint a varratszedés.

Szerkesztette: Rigor (2015-12-26 14:25)

Nincs jelen

 

#164 2015-12-26 20:02

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Laparoszkópal is eltudják távolitani az egész vastagbelet Csumpimalac?

Nincs jelen

 

#165 2015-12-27 11:11

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Nekem is megmaradt a végbélnyílás, és egy pici csonk, de azt nem lehet soha összekötni semmivel, de nem is akarok több macerát. Sokszor érzem az ingert, hogy menni kell wc-re, de persze nem kell menni, nem is jön onnan más, csak egy icipici váladék, mivel van ott nyálkahártya. Talán olyan ez, mint amikor valakinek levágják a lábát, és utána érzi, hogy viszket. Nem tudom. De azért így jobb, hogy van ott az a végbélnyílás, nekem így természetes, hogy az ott van, még ha semmi haszna sincs. Igen, ha ügyes a doktor, és a lehetõségek is adottak, akkor meg lehet csinálni a mûtétet laparoszkóppal. :) Meg állítólag a végbélnyíláson keresztül is ki lehet húzni, ha tényleg minden adott hozzá. Ügyes doktorbácsik sok mindent tudnak. :D Nekem a laparoszkóp lett. Jó így.

Nincs jelen

 

#166 2015-12-27 11:35

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Megtudnád irni ki csinálta a Mütéted és Hol?

Nincs jelen

 

#167 2015-12-28 09:10

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Dr. Somodi Krisztián, Kaposvár

Nincs jelen

 

#168 2015-12-28 11:02

Topi2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdv. Csumpimalac!

Olvastam a cikket. Nekem is van sztómám, szeretnék megszabadulni tõle. Tényleg laparoszkóppal ügyesen vissza rakták? Mûködik normálisan? Én most keresem a megfelelõ orvost. Nekem is megvan a záróizom csonk néha kis széklet is ürül, és vissza tudom tartani. egy alkalommal a városba jött rám, és kibirtam amig sikerült eljutnom a mosdóba, tehát mûködik.




Üdv:

Nincs jelen

 

#169 2015-12-28 13:57

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Top2

Csumpimalac azt irta,h neki ileosztomaja van,amit laparoszkosan csinaltak neki.
Ha jol tudom,j pouch-t csak felnyitasal csinalnak,mivel ott egy tartalyt kell,h kialakitsanak a vekonybelbol,es az egy csopett komplikaltabb muvelet.De lehet,h tevedek.
De mikor csinaltak neked a sztomat,nemmerult fel az a lehetoseg,h pouch-ot alakitsanak ki?

Nincs jelen

 

#170 2015-12-28 16:25

ilaris
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Nekem is  teljes hasfal felnyitással csinálták a puch-ot még 2001 ben, teljes vastagbél eltávolításkor Igaz azóta nem keveset fejlõdhetett a belgyógyászati sebészet Másfél évre rá hasfal erõsítõ mûtétet kellett csinálni .
Nekem nagyon bejött ez a megoldás..
Ma már elõfordul,hogy 8-10 órát is   széklet nélkül vagyok. Minden ehetõt elfogyasztok/a babfõzeléket is/  Gyógyszert nem szedek..
Az elmúlt 14 év elsõ 5 éve volt nagyon nehéz Onnan kezdve fokozatosan szoktattam magamat a teljesebb életvitelhez..  A régebbi életritmust soha nem fogom elérni ..nem is ez a cél..
Együtt élni a vastagbél hiányának korlátaival s lehetõség szerint ki kerülni ezeket a korlátokat...
Nekem így sikerült.... Biztosan nem adaptálható egy az egyben másra.,hiszen két egyforma megoldás ebben nem létezik... Csupán példaként  írtam le.. Ilyen is van.. ez is lehetséges.
Kívánom ,hogy mindannyian érjétek el a magatok  számára leg megfelelõbb /teljesebb életvitelt..

Nincs jelen

 

#171 2015-12-28 20:19

Topi2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdv. Flydomi!


De igen koch reservoár van, ami jól mûködik. Viszont nagyon zavar, és a fõ gond, nem régen volt benne kõ 5 db szép nagy. Azt csak mûtéttel lehetett eltávolítani. Két éve is volt kõ de kevesebb azt össze tudták törni nem kellet mûtét, sõt utána késõbb haza is mehettem. Vagyis hajlamos vagyok a húgysavkõre. Ezért is szeretném megszüntetni. A húgycsõnyílás is megvan, kis plasztikával szerintem lehetne valamit csinálni. Nem lenne bonyolult, mert az alap megvan, a vesékbõl tartályba.pauchba vezetve, esetleg vékonybelet lehetne levinni a húgycsõhöz, és csatlakoztatni. vagyis a tartály átfolyó lenne, így nem lennének kövek, és ismét tudnék természetes úton vizelni. Ez az én elképzelésem. Természetesen kívülrõl lezárni a sztómát. Nem tudom hogy mûködne, de ha belegondolok logikusnak tûnik. Szerinted? De, aki mûtött az már nem dolgozik öreg.Ezért keresek erre alkalmas orvost.



Köszi :-)

Nincs jelen

 

#172 2015-12-29 10:33

csumpimalac
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Igen, nekem végleges ileosztomám lett, azt csinálták laparoszkóppal. A pouchot szerintem is nagy vágással csinálják, de nem értek hozzá, nálam szóba sem jött, nem is akartam volna, mert nagyon sok gond lehet vele, fõleg, hogy én chron és colitis beteg is vagyok. Mert hát nekem egy nem elég. :D

Nincs jelen

 

#173 2016-01-02 09:23

marosl
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Sziasztok!
Nekem 1996-ban volt a mûtétem teljes vastagbéleltávolítás,4 hónapig stóma volt aztán új mûtét jött visszarakták a hasfalba a belet és összezárták így már a pouch-on keresztül jött a széklet.
Most kb. fél évig a sok wc-re szaladgálást leszámítva,panaszmentes voltam,de vérvételkor megállapították
hogy vashiányom van,elkezdték vizsgálni hogy mitõl,a székletben vért találtak,erre megtükröztek alul
felül,és a pouchban találtak egy szép kis polipot meg fekélyes gyulladást.
Felírták a Salofalk kúpot eleinte be tudtam adni de most annyira fáj a végbélnyílásnál hogy nem bírom
bedugni,a sûrû Wc-zés maradt és csak úgy marja a nyílásomat amikor jön ki a széklet és nagyon fáj.
Szóval szenvedek mint a bacilus.
Boldog új évet mindenkinek!

Nincs jelen

 

#174 2016-01-09 18:19

öcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdv ,Mütöt már valakit László Dr Bokor Debreceni Kenézy Kórház?

Nincs jelen

 

#175 2016-05-03 21:41

wendor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

"Nem lett volna jobb szamodra is,ha inkabb sztomat csinaltatsz?"

Mármint véglegeset? Remélem ezt nem gondoltad komolyan. Az a 3 hónap amíg úgy voltam az is pokol volt, azt hittem megbomlik az elmém mert szarrá csípte a szar mindig. Elõbb röpítek golyót a fejembe minthogy végleges sztómával tengesem le az életemet. Ez már el van döntve.

Viszont nem értem, hogy miért puffadok a kukoricától, mert a mûtét elõtt nem volt ilyen+szorulást is okoz néha. Most pl. két napja már szagatottan jön ki a széklet, van úgy hogy csak az inger van de mire kiérek arra nem is kell már wc-znem.  Valakit itt írta hogy neki nem kellett kenegetni. Akkor nekem miért? Ráadásul Veszprémben sem tájékoztattak errõl.

Nincs jelen

 

#176 2016-11-25 05:39

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Üdvözlök mindenkit !! 21 éves fiamnak teljesen be van gyulladva a vastag bele ! A fõorvos teljes vastag bél eltávolítást javasol ! A fiam hallani sem akar róla !! Tanácsot - segítséget szeretnék kérni !! Köszönöm Juszuf

Nincs jelen

 

#177 2016-11-25 12:45

ilaris
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Szervusz
Nehéz erre konkrét választ adni..
Nekem a vastagbél gyulladáskor épen maradt a végbél és záróizom ezért a teljes vastagbél eltávolításkor a vékonybelet varrták a végbélhez és az vékonybélben alakítottak ki egy kicsi tasakot a bélsár megfogására.. Tehát nem viselek stómazsákot..Mindez 2001 ben történt...Nehéz öt-hat év telt el mire megtanultam  úgy élni a mûtéti következményekkel...Onnan a saját magamnak kialakított stílust követem.. Már jó ideje nem szedek semmilyen gyógyszert.. megeszem minden ehetõt és igyekszem a lehetõ legteljesebb életet élni..
Amennyiben segítségként elfogadod keress meg e-mailben.. ilaris@freemail.hu

Nincs jelen

 

#178 2016-12-10 05:00

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Sziasztok : itthon van a fiam mûtét után ! A fehérje pótlást hogy tudjuk megoldani : mert bent kapott !! Köszönöm a választ

Nincs jelen

 

#179 2016-12-10 12:38

flydomi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Szia cuncimucika

Szóval most a fiadnak vastagbél mûtétje volt?Sztómás?
A fehérjével kapcsolatosan,azt könnyû teljesíteni.
Ha normálisan eszik,akkor be tud vinni annyi fehérjét,amennyi kell.
De a gyógyszertárakban lehet venni fehérjepótló porokat-italokat.
De nagy mennyiségben egyszerre nem érdemes enni-inni,mert a szervezet ha jól tudom,30grammnál többet nem szív fel.

Nincs jelen

 

#180 2016-12-16 10:15

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Szia : igen sztómás 3 hete ! húsokkal , tejtermékkel próbáljuk megoldani , meg kapott epres tápot abba is van gondolom !!

Szerkesztette: cuncimucika (2016-12-16 10:15)

Nincs jelen

 

#181 2016-12-30 23:38

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Sziasztok : szépen alakul a fiam , étvágya is van rendesen . de az izmokat kellene valahogy pótolni ! Szoba kerékpározást javasoljátok ? Nem fogja a csonkot nyomni az ülés ?? Sétálgatunk de az nem elég szerintem ! Köszi a választ

Nincs jelen

 

#182 2016-12-30 23:46

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

Köszi neked is : BÚÉK !!

Nincs jelen

 

#183 2016-12-31 00:04

cuncimucika
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet vastagbél nélkül

A fiam a mûtét után sok infúziót kapott és nagyon fel volt puffadva ! Már szépen kiment a sok folyadék belõle , de a talpán a bõr beráncosodott ! Ezt mivel lehet eltüntetni : vissza állítani az eredeti simaságot ?? Köszi a választ

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB