#6601 2016-01-04 18:33

RealHero
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Nagy örömmel hallom QPak!

Nincs jelen

#6602 2016-01-04 18:51

QpaK
Tag

Köszönöm RealHero!
Most így utána olvasva, úgy tûnik az eltérések a szteroid számlájára írhatók.
Te/Ti hogy vagytok, rendezõdni látszik azért? Én is a gyógyszerek miatt nem iszom. A hasamat még tönkre is tettem volna szilveszter alkalmából, de összekverni a sok mérget bennem... :) Nagy kár, mert a bort kis mennyiségben tolerálnám. A szénsavas nem megy, így a pezsgõ, meg üdítõk kilõve... Még a gyerekpezsgõ is :D

Nincs jelen

#6603 2016-01-04 19:44

arnoldinjó
Tag

Hány éve vagyok beteg? 26! Mindent ehetek, nincsenek hasmenéses napjaim se, ha idegesebb vagyok akkor se. Mindegy mit eszek, nincs összefüggés. Akkor valami "elromlott" és  nem vagyok képes a betegség elõtti állapotba jutni. Addig az iskola is nagyon simán ment, elég volt figyelni az órán, vágott az agyam, mint a borotva . Otthon átolvastam a tananyagot és tudtam is. Késõbb már nehezebb volt a koncentráció és magolnom kellett. Külföldi fórumokon vannak hasonszõrû társaim a világ minden tájáról és nagyon kevesen voltak akik ebbõl az állapotból 100%-osan  meggyógyultak, többnyire javulás érhetõ el életmódváltással és stressz csökkentésével. Gasztrósnál évek óta nem voltam, pár hónapja volt vérvétel, kisebb eltérések vannak. Dolgozom, sportolok, szedem a leírt cuccokat így próbálok helyt állni. Ezekkel a pirulákkal kb 70 % javulást érek el. Nélkülük se fizikailag se lelkileg nem lennék képes arra, hogy dolgozzak. Pár napig ha nem szedem õket akkor jön a teltségérzet, kedvetlenség, fibromialgia, enyhe  szorító érzés a karban, lábban, mindenhol, hatalmas fáradtságérzés, stb.

Nincs jelen

#6604 2016-01-04 20:58

QpaK
Tag

Hát akkor elég régóta szenvedsz már… Kapásból rá szoktam vágni, hogy mindegy mit eszem, de ez nálam nem teljesen igaz. Teknikai értelemben drámaian nem ront a hasamon a kaja, begyulladni nem fogok tõlük, de a sok szénhidrát több székletet eredményez, így másnap biztos többször fordulok bizonyos kaják után. Fõleg a máj, burgonya és tésztafélék a problémásak. Nincsen folsav/vas/b12 hiányod? Én akkor voltam olyan tompa, mind testileg/szellemileg…Nagyon jó, hogy eltudtad érni a 70%-os javulást. Az állapotod stagnál is évek óta, vagy vannak visszaesések is? Most én is kb így vagyok, de 3 havonta minimum látogatom a gasztróst és a reumatológusnál is gyakori vendég vagyok. Nekem egyébként az ízületi gyulladás kezdõdik nagyfokú fáradtságérzéssel. Olyankor váll meg nyakfájás mellett átalszom egy napot, aztán amikor felkelek nem tudok menni. Meg egy-két gyógyszer is rendesen bekavar. Van amitõl simán nem tudok aludni és egy idõ után beüt az alváshiány.

Nincs jelen

#6605 2016-01-04 22:39

arnoldinjó
Tag

Alkohol, kávé nem tesz jót neki, de tényleg be is zabálhatok. Legrosszabban  a gyógyszerekre reagálok, azonnali fellángolás a legtöbb esetben. Hasmenésem sosincs-habár így kezdõdött évekig napi min2 max 4. Ezt úgy látszik "kinõttem". Nem tudom mi ez, az orvosok sem tudják. Tünetek alapján lehet mérgezés is, valamilyen enzimhiány, allergia, idegrendszeri elváltozás, akármi. Gondoltam rá én is hogy  szteroid szedését meg kellene próbálni még. Ct-n az orvos azt mondta "mintha látna valamit" a vastagbélen, de semmi komoly, Salazopyrint már szedtem  és nem vált be, lehet a Medrollal kellene próbát tennem pár napig, hátha. Ez még tényleg nem volt, de ehhez elég nehéz hozzájutni biztos diagnózis nélkül. Ami még  jellemzõ az  az alsó bélszakasz sajgása, fõleg székelés után.  Sokszor érzem, hogy "ég a belem", ilyenkor puffadok rendesen. De éles fájdalmaim sose voltak. Látom te colitiszes vagy, az se lehet könnyû!

Szerkesztette: arnoldinjó (2016-01-04 22:43)

Nincs jelen

#6606 2016-01-05 02:05

makkmarci
Tag

kupak
Glutamint nem próbáltad?

arnoldinnyó
B vitamin komplexet, gingko-t és glutamint javasolnék neked elsõ körben, ha eddig nem használtad...
Mellé pedig napi szinten C, D vitamint, halolajat, Paba-t...
Ha tudsz, egyél salikat borecet és olívaolaj társaságában.

Mindenkinek
Ha esetleg valaki nem ismeri, az arginin (én már évek óta szedem, kicsit eresít, természetes anyag!) nagyon jó az erek állapotára és a máj méregtelenítésére...

Szerkesztette: makkmarci (2016-01-05 02:17)

Nincs jelen

#6607 2016-01-05 09:34

Peeti
Tag

hali! több probiotikumot is teszteltem én azon a véleményen vagyok hogy nem mindegyik összetétel jó a szervezetemnek és elõfordulhat hogy egyes készítményektõl fáj a hasam. Ez a megállapításom helytálló ?

Nincs jelen

#6608 2016-01-05 10:09

arnoldinjó
Tag

Ezek nagyjából megvoltak már. A PABA-t még nem próbáltam külön de multivitaminokban már szedtem, ezt kihagyom.

Peti igen, igazad van! Nekem még több napi Aktívia joghurt fogyasztása is ront az állapotomon. A normál joghurtot viszont szereti a hasam :). Pro Gastrotól rosszul voltam, Protexintõl viszont nem( igaz nem is lettem jobban)Szerintem jobban jársz ha napi 3X viszel be joghurtot heteken át.

Nincs jelen

#6609 2016-01-05 11:00

Peeti
Tag

célzott bélflórahelyreállítással mindenki meggyógyulna , dehát igaza volt a dokinak kur..va nehéz visszaállítani az eredeti állapotot. Néha világgá szaladnék mert sokszor elfáradok ebbe az egészbe...Ugyhogy mindenki aki nap mint nap küzd az egészségéért dobok egy pacsit, valahol pislákol az egészség fénye a távoli messzeségbe amelyet olyan jó lenne ha csak pár napra is de ujra elérni :D

Nincs jelen

#6610 2016-01-05 12:58

Bogár
Tag

A probiotikumokról már én is meg tudom osztani a tapasztalataimat.  De ezek az én tapasztalataim.
Biztosan egyenfüggõ! :)

Protexin balance: Kutyorog a hasam tõle ezerrel
Normaflore: Mintha vizet ittam volna
Laktív : õszintén?  Sztem semmi
Pro Gastro: Talán valamit ér,  nem annyira laza a székletem

Három napja megjelent egy kis vér a nyákban, néha gennyes valami is jön. tegnap elmentem a háziorvoshoz, hogy ez egyre rosszabb, mi több állandósul a hányingerem. ...

Háziorvos : Jaaaj,  túlreagálja.  Nem fog belehalni,  de lássa kivel van dolga; jövõ szerdára kap gasztróra beutalót.

Kérdeztem : Mit gondol, Colitis,  Chron?

Háziorvos : Egy kutya. 100 évig is élhet, az meg hogy naponta 10x székel,  az nem olyan nagy gond. Lehet változni se fog.  Mondtam szedje a Salazopyrint.

Én : Szedtem volna,  de rosszul voltam tõle,  zsibbadtam, hányingerem volt, levert a víz.

Háziorvos : Azt beképtelte.  Attól még senki nem volt rosszul.
Viszontlátásra!

Na?  :D

Ismerõs valakinek már ez az egész helyzet?
Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
De csak most jussak el dokihoz, ha addig nem dobom fel a bakancsom,  én úgy kiverem a hisztit,  hogy max úgy kell kidobni,  de míg minden vizsgálatot meg nem csinálnak,  (ingyen és bérmentve ), mert én már több pénzt ebbe az egészbe bele nem ölök egy kis "hasnyomkodás " és önnek semmi baja kedvéért.  :)
Vagy egy újabb Dicetel receptért!
Én vastagbél- gyomor,  vékonybél vizsgálatot akarok. Mert egy vastagbéltükrözésbõl nem hiszem hogy mindent meg tudnak állapítani.  Lassan annyi erõm sincs már,  hogy lesétáljak a közeli kisboltba.

Nincs jelen

#6611 2016-01-05 13:55

QpaK
Tag

A protexint én is szedtem egy ideig, persze semmi hatása nem volt. Normaflore-t meg korábban antibiotikumok mellé is ittam, tényleg olyen mint a víz. A pro Gasztro-ról sok jót olvastam anno, de perze annak sem volt hatása. Szerintem sok értelme nincs is annak, hogy ilyeneket szedjünk.

Ha már vérzel, akkor ott fekélyes lehet a történet, jó hogy már van beutalód…

Nem reagálod túl, a háziorvosok nem értenek ehhez. A Crohn, Colitis nagyon nem egy kutya. Colitisbõl van 3 kutya, Crohn-ból meg azt hiszem 4 kutya. Különbséget kell tenni ibd-ben hasmenés és hasmenés között:

1 Van olyan, hogy vérzel, fáj, rossz a közérzeted és magasak a gyulladási paraméterek. Ilyenkor lehet, hogy többször vagy wc-n, lehet hogy nem, a lényeg, hogy aktív a betegséged és gyógyszer nélkül nem múlik el. Röviden: orvos kell, nem reagálod túl! Sõt, ha nagyon eldurvul kezeletlenül el lehet benne vérezni. Lehetnek szövõdmények...

2 Másik lehetõség (a háziorvosod tudása idáig terjed) Crohn/colitis mellett idõvel tönkremegy a bél és nem lesz megfelelõ a felszívódás. Beáll x székletszám, (Nálam napi 4-5) esetleg hasmenés, de ezzel párhuzamosan jól vagy, a betegséged passzív. Gyulladási értékek is normálisak. Ha ilyenkor mész orvoshoz és panaszkodzs, csak annyit mondhatnak, hogy ez ilyen. Azért szeded a gyógyszereket, hogy meggátoljuk a beled további roncsolódását. Valahogy meg kell tanulnod beosztani ezt a székletszámot.

Szerkesztette: QpaK (2016-01-05 13:56)

Nincs jelen

#6612 2016-01-05 14:20

Bogár
Tag

Jaj,  QpaK!

Köszönöm szépen. Egyébként már ezt az oldalt teljesen Végig olvastam. Komolyan.  Az éjszakáim ezzel teltek.
Én Chron -ra gyanakszom.
Persze én. ...
De már jó lenne tisztán látni.
Végigolvastam a tüneteket.  És hát nagyon meglepõdtem.
Míg elõ sem jött ez a hasmenés téma,  sok olyan dolog történt velem, mint akik leírták hogy mik voltak a megelõzõ tünetek.  Na jó,  lehet véletlen egybeesés. 
Csak tudjam már meg mi a bajom. .... :(
Nyáron bedagadt az egyik szemem.  De a huzatra gondoltam.  Nem is foglalkoztam vele.  Majd ízületi fájdalmaim voltak nagyon sokáig.  A térdeim,  a könyökem,  a nyakam.  Ez pont most ugrott be,  hogy pakolgattam a szekrényben,  vettem porcerõ tablettát, Jutavit -et.  (Semmit sem ért). :D  jó, hát gondoltam a gyerekek legyilkolnak rendesen, meg nem tizenéves vagyok, hanem 30. ;) Akkor lettek pattanásaim,  nem annyira veszélyesek, de tini koromban nem volt ennyi.  Ráfogtam a hormonokra.  A körmeim úgy töredeztek,  hogy alap volt mindig a piros körömlakk.  Viszkettem is sokszor,  de ezt a macskánk rovására írtam.  Szóval csak úgy elolvasva itt a tagok megelõzõ tüneteit. ... Hát nem sok jóban bízom.

Nincs jelen

#6613 2016-01-05 15:43

arnoldinjó
Tag

Bogár próbáltál már nyugtatókkal  kísérletezni? Legtöbbször az a baj, a szervezet fel van pörögve és nem tud lenyugodni. Nekem is voltak olyan idõszakaim, amikor akárhogy is akartam nem tudtam megnyugodni. Olyankor egy hónapig Rudotelt szedtem, ez elég jól lenyugtatott hosszútávon és a kedvem is jobb lett tõle, mélyebben aludtam és kipihentebben ébredtem.  Ez a gyógyszer talán hiánycikk, másik megfelelõje a Medazepam, ugyanaz a hatóanyag, de mégis más érzése van az embernek( rudotel fokozta a jókedvet, elégedettség érzést). Ez a gyógyszer nagyon gyorsan hat, ha úgy érzed zaklatott állapotban vagy vagy ingerlékeny, segíthet.

Nincs jelen

#6614 2016-01-05 16:10

Bogár
Tag

Arnoldinjo!

Nyugtató témában nagyon otthon vagyok sajnos. ;)
De Köszönöm szépen! :)
Én évek óta szedek... és sokat kipróbáltam.  Van is amik beváltak, és így érzem jól magam lelkileg. 
Most sajnos a testemmmel vannak a gondok.
Én a Frontinra esküszöm.  ;)

Nincs jelen

#6615 2016-01-05 18:12

havastáj
Tag

Sziasztok!

Ma láttam a neten, valaki hallott már errõl a cuccról? (jó tudom semmi sem csodaszer)

http://www.dreletero.com/index.php?page … p;Itemid=1

Nincs jelen

#6616 2016-01-05 18:35

arnoldinjó
Tag

"Mirha , kávészén, kamilla kivonata" tízezerért. Hmm... :)

Nincs jelen

#6617 2016-01-06 10:57

pt
Tag

Örülök Qpak, hogy javulgatsz. :)

Én dolgoztam szilveszter este így a buli probléma meg volt oldva.
A bezárkózásotokat nem tartom jó ötletnek.
Én inkább elmondtam a barátaimnak, hogy srácok bélbeteg vagyok, érzékeny vagyok sok mindenre, sok a stressz is ha rohannom kell akkor bocsi. Igaz barátok ezt elfogadják. Sõt elõjöttek a sztorik ki éppen mikor hol került "xar" helyzetbe és bélbetegég nélkül is hol szaladt be neki a gatyába vagy épp csak hazaért.
Jót nevetve ezt elfogadva könnyebb az élet. Persze ehhez valódi barátok kellenek.

Nincs jelen

#6618 2016-01-06 15:27

QpaK
Tag

Köszi! Bár ma eléggé vérzett… Szerintem a tegnapi 2 pizza volt a ludas. Túl sok lehetett rajta a szósz.

Tudom, hogy bennem van a hiba, nem a baráti körömben. Õk nagyon megértõek, tudják mi a bajom. Hiáb fogadják el, ettõl még nem fogom használni a mosdójukat, ha lakásukon vagyok. Nem is akarok úgy mulatozni, hogy nem ihatok semmit.  Így is ha éppen valami sörözõbe kötünk ki, akkor én vagyok az egyetlen aki teát, vagy üdítõt iszik és józanul csocsózik. Milyen szilveszter lett volna ebbõl, még a gyerekpezsgõ is kilõve, mert szénsavas… Kiábrándító! :D - Amióta megvan a jogsim azóta legalább mondhatom, hogy kocsival vagyok, vezetek. Így van alibim :)

Szerkesztette: QpaK (2016-01-06 15:29)

Nincs jelen

#6619 2016-01-06 16:59

RealHero
Tag

Fõként Bogár:(de persze a többieknek is:)
Sajnos ezek a háziorvosok még a szakkönyvet tanulták.Nem értenek hozzá és nem is nyitottak az IBS új irányvonala és gyógyítása felé. Sajnos én is találkozom hasonlóan képzett/képzettlen orvosokkal.Mentségükre szolgál hogy nagyon leterheltek.De kérdem én,kedves doktor úr,maga hogy érezné magát ha rendelés közben ki kellene óránként szaladgálnia a budira?
Na most legyen nagy a szád dokikám!
Bocsánat én lettem kicsit agresszivabb az utóbbi évek alatt:)

Qpak :én is ugyanígy szoktam lenni.Kávét nem iszok,Cola nem mert szénsavas.Pezsgõ ,vagy bor se ,azonnal meghajtana.Töményet több mint 10 éve nem ittam,ne tudom hogy hatna rám.Szóval nekem is állandó gond mit igyak,és akkor még nem is beszéltünk arról ,mit egyél mert az ugyanúgy necces.
Szerencsére néha 1-1 sört birok.

Szerkesztette: RealHero (2016-01-06 22:38)

Nincs jelen

#6620 2016-01-06 17:47

QpaK
Tag

A háziorvosomban már egyáltalán nem bízom, minden tekintélyét elvesztette! :) Nem véletlenül háziorvosok… Fel tudnak írni egy antibiotikumot, meg kezelik a megfázást, influenzát. Jah meg tudnak írni beutalót. Ne is várjunk csodát tõlük! Az a baj, hogy még ezekre is képtelenek. Nincsenek tisztába vele, hogy mit szedhetünk, így sokszor írnak olyat, amivel rontanak a hasunkon. Nem egyszer kerültem kórházba miatta! Van, hogy még azt sem hajlandó felírni, amirõl papírom van. Meg feleslegesen variál. Az elsõ vaspótlás pl azért volt sikertelen, mert nem volt hajlandó heti 4 injekciót beadni. Szerinte az “rengeteg, meg veszélyes! Ráadásuk ront a vénákon” Kaptam tõle heti kettõt (néha egyet) és semmit nem használt a 20 szuri. A gasztrós meg persze velem izélt, hogy megmondta 4 kell :D

A múltkor volt nagyon tündéri! A májamat arta ellenõrizni a reumatológus 2 hetente laborral. Kértem erre egy beutalót, de meglátta a gasztrós beutalóját is. Erre mondja, hogy nem ad, mert a gasztróson is rajta vannak a májfunkciók. Mondom igen, de a gasztróra csak késõb megyek. Oda mindig friss vérkép kell, míg a májamat most kell nézni, meg majd két hét múlva. Ezt egyszerûen nem tudta felfogni! :D Minek adjon õ most beutalót ha a gasztróson is rajta van. Mondom igen, de ha most azt elhaszálom, akkor a gaztróra késõbb nem lesz, és nem tudok friss leleteket vinni. Ez Most kell a reumatológusnak. Na jó, õ ezt érti, csak teljesen felesleges, mert akkor kettõ lesz :)) Végül abban maradtunk, hogy én vagyok a hülye, de azért ír. :D

Én a kávéról nem tudok lemondani. Naponta megiszom 3-4 csészével. Alkoholból pedig a bor az korábban ment kis mennyiségben, de most az egyik gyógyszerre már nem ihatok. :(
Mit izélok egyébként esténként ittam egy-egy phárral. Nem vedeltem, de ennyi elég volt hogy normálisabbnak érezzem magam. Mókás, hogy mindenki mondja, hogy így meg úgy lehet ezzel teljes életet élni, csak mondjál le errõl, óvatosan csináld azt, kerüld el ezt, ne edd amazt… És a vége az, hogy ha eköltözöl egy lakatlan szigetre, ahol napfénnyel táplálkozol, akkor teljes életet élhetsz :D

Szerkesztette: QpaK (2016-01-06 17:55)

Nincs jelen

#6621 2016-01-07 00:33

makkmarci
Tag

Az biztos, hogy a napi 1-2(!) kávé és a napi 1-2(!) pohár sör/bor ártalmas nektek?
Ha lemegy egy feles jó minõségû pálinka vagy unicum?
Érdekelne a nem oly régi tapasztalatotok!
A sör eleve nyugtató hatású, ellazít...

RealHero
Mi lenne, ha kísérletképpen innál egy felest?
Téged nem érdekelnek a határok?
Megiszod, aztán ha szarul vagy, tudod, hogy nem jó...
De ha semmi extra? Akkor néha legalább lazább lehetnél, próbálnál hozzá egy sört, stb.
Nem akarlak rábeszélni, de lehet, hogy semmi különösebb nem történne...

Az én esetem nem volt olyan durva, mint itt pár sorstársnak (vagy csak utólag tûnik annak), de én pl. mindig iszok napi 1 kávét és esténként pár sört, mikor nem dolgozom. De azt vettem észre, hogy a javulásomban semmi szerepe nem volt annak, hogy ezek az étrend részei!
A májértékek, a koleszterin, a húgysav, stb. ennek ellenére mind drasztikusan javult a sokkal több zöldség, tojás és olajok bevitelével...
A több víz és a vitaminok is kellettek szerintem, de az most más tészta...

Szerkesztette: makkmarci (2016-01-07 00:41)

Nincs jelen

#6622 2016-01-07 09:17

Peeti
Tag

nekem kávé megy napi 2 semmi bajom, sör egyáltalán nem megy, a pálinka csak a nem kerítésszaggató, a vodka a tuti ha már alkohol ról van szó természetesen nem berugasra gondolok :)

Nincs jelen

#6623 2016-01-07 11:03

RealHero
Tag

Makkmarci:Néha igen jó lenne alkalmanként egy-egy valamit meginni,de mint már mondtam,nálam igazán csak a sör jöhet szóba,nem csak azért mert szerintem mást nem bírnék,hanem mert nálam elv hogy aki antidepit szed az ne igyon rá.Én ezt nagyon szigorúan veszem,Nem akarok lecsúszni a leejtõn hogy mindenféle eszközökhöz nyúljak hogy kicsit lazábbak legyenek a napjaim.Én õszintén még az antidepit is szégyellem egy kicsit.Még a legjobb barátom sem tud róla.
A határok feszegetése  érdekel de nem alkohol terén.A edzéseim során magamat is és fõleg a táplálék kiegészítõknél szoktam tesztelni magam mi az amit még még tolerál a szervezetem és mi az amit már nem.

Nincs jelen

#6624 2016-01-08 02:42

makkmarci
Tag

Oké, ez így korrekt!
Csak mivel pl. egy társaság és egy kisebb alkohol stresszoldó (mi pl. kollégák nyáron bográcsozunk, közben sörözünk) vagy esetleg egy jó koncert a tévében pár sörrel stresszoldó, ezért jut eszembe ilyesmi. Én ezekkel tudok élni szerencsére, így lazaság is van néha. Ha nincs, akkor csinálok magamnak.
Sokszor pl. ezért állok neki valami különlegesebb kajának. Közben legurul egy sör, a kaja is örömet okoz a végén, így mindenki hepi. Szóval valami ilyesmire gondoltam valójában...
Természetesen a mérték és mellé az IQ elsõrangú szempont! Ezért talán amit írtam még az antik mellé is belefér.

Szerkesztette: makkmarci (2016-01-08 02:46)

Nincs jelen

#6625 2016-01-08 09:11

Peeti
Tag

Realhero tök jó hogy ilyen fegyelmezett vagy és mértéktartó és odafigyelsz mindenre( én is ilyen vagyok), de makkmarcival egyet kell értenem: sõt az orvosok is mondják hogy ne legyünk nagyon szigorúak magunkkal és szükség van a lelkünknek a testünknek az idõszakos megkönnyebbülésre elengedésre aminek gyógyító hatása van függetlenül attól hogy most megittál egy sört vagy nem

Nincs jelen

#6626 2016-01-08 09:29

Rigor
Tag

A diéta legfeljebb segít könnyebbé tenni a tünetek elviselését, (persze ez is nagy dolog) de sajnos nem ezen múlik a gyógyulás, (vagy be nem tartásból nem lesz fellángolás), csak extra szorongást, ortorexiát okozhat.
Én elmentem a kizárólag fehérjeporokon/tápszereken/extrém szigorú diéták irányába és csak becsaptam magam vele. Persze a tünetenyhítõ kímélõ diéta hasznos, de nem csodaszer. Felesleges még ezzel is gyötörni az amúgy is megtört pszichét.

Nincs jelen

#6627 2016-01-08 09:33

Peeti
Tag

Köszönöm a megerõsítést pont erre gondoltam

Nincs jelen

#6628 2016-01-08 11:50

RealHero
Tag

Egy kis lazítás tényleg jót tesz a pszichének és a léleknek ebben én is teljesen egyetértek.A gond azzal van hogyan találd el azt a hajszálvékony határvonalat ,hogy mi az ami hasznodra válik egy adott adott szituban(estén) és mi az ami nem .Pl pár éve ,barátokkal nyári estén szalonnát sütöttünk,jókedv stb.Én persze benne vagyok minden jóban,elõvigyázatosságot persze betartottam(fehér kenyér helyett én a szokásos barna  pirítósomat ettem,és szalonnából is csak keveset)Mégis 15perc múlva már a budin ültem.
Ezek szerint nem találtam el a határt valamibõl kevesebbet kellett volna ennem.Ergo nem jól éreztem magam hanem megint dühöngtem hogy ennyit sem birok!

Nincs jelen

#6629 2016-01-08 12:24

Ultra
Kitiltva

Üdv. Mindenkinek!

Csak néhány oldalt olvastam vissza, ezek alapján leírnám a saját sztorimat, ill. azt, hogy mire jutottam és mi az ami úgy tûnik segít, és végeleges megoldást jelenthet a gyógyulásban. Nem a tüneti kezelgetésekben, hanem a GYÓGYULÁSBAN.
Persze még én is a folyamat közepén vagyok, de az elmúlt két évben nagyon sokat javultam egy feltehetõen baloldali colitisbõl, ami korábban az egész alhasamra kiterjedt. A nyákos széklet miatt colitisre gyankszom, noha orvos ezt nem állapította meg, mert vizsgálattal nem járt a végére. Az égetõ fájdalmak, görcsök, székrekedés, helyenként hasmenés, rendszeres puffadás, nyákos, néha véres széklet erre utal leginkább.
A lényeg, hogy egy biorezonanciás vizsgálat után nagyon éles étrendváltás hozta el a javulást. Ezt az alábbikaban foglalnám össze:
Én a gasztrósomtól csak görcsoldókat kaptam – kb. 2 éve jutottam el hozzá - , meg sem próbálta feltérképezni, hogy mi válhatja ki. Persze saját költségen – mivel a TB ezt nem támogatja! – én is csináltam egy kiterjedt ételallergia vizsgálatot, amivel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy nekünk betegeknek csak részben (!) adhat megbízható információt. Ezt nagyon fontosank tartom kihangsúlyozni, mert itt a fórumon is sokan célozgattok – nagyon helyesen – egyes ételösszetevõkre, de ha a tesztekben nem kapunk bizonyosságot és még az orvos is lebeszél a komolyabb étrendváltásról, nem csoda hogy nem küzdjük végig…pedig nekem ez segített! Van hogy szembe kell menni az „árral”, a téves, hitvány hozzáállással, mások lehúzásával!
Szóval két éve - még a gasztrós orvos elõtt - én is voltam egy biorezós vizsgálaton. Nem gondoltam, hogy a problémám emésztõrendszeri, krónikus kimerültséggel és enyhe „idegbajjal” mentem a vizsgálatra, mert addigra már minden orvosról lepattantam.
Õ azonnali étrendváltást javasolt cukrok és minden gabonaféle elhagyásával a rizsfajtákkal egyetemben! Persze hülyeségnek tartottam, mert a tüneteket idegrenszeri problémának éltem meg, nem tudtam összefüggésbe hozni eméstési zavarral (utólag persze ez már egyértelmû, de a fizikai és idegi kimerültség teljesen elvitte nálam a dolgot.)
Csak ezt követõen jutottam el egy gasztrós orvoshoz, aki sajnos igazolta azt a szakbarbarizmust amirõl sokan írtatok. Görcsoldókat írt fel, a havi adag kb. 8000 Ft-ra jött ki, nagy nehezen elõadta, hogy végül is - ha van rá pénzem - csináltathatok ételallergia tesztet (persze azt nem közölte, hogy ez nem lesz megbízható, mert pl. WGA lektint nem mér (ez van a hüvelyeskben a rizsben is!), de a legdurvább hogy a glutént ezek szar tesztek nem érik utol, csak kis százalékban, a gluténallergiások 70-80%-a sajnos átcsúszik a szitán! EZ SOKKOLÓ, DE ÍGY VAN!)
A teszt arra azért jó volt, hogy a tejet és a tojásfehérjét kihozta, a rizst minimálisan, de az ismert gabonákra és gluténra semmi! A biorezós csaj rámparancsolt, hogy eszem ágába ne jusson felhagyni a cukor és gabonamentes diétával, mert a teszt csak arra jó, hogy átverjen! Szerencsére már pár hónapja ment ez a diéta, és egy kicsit jobban voltam, így folytattam a ’programot’. (javult az alvásom, enyhültek a görcsök, javult a széklet, jobb erõbe kerültem, sokat javult a közérzetem – el is hagytam a méregdrága görcsoldókat.)
Szóval a teszt után a cukrok, gabonafélék, rizs, krumpli, hüvelyesek után elhaygtam már a tejtermékeket is, és a tojásfehréje is felkerült a listára.

Közel két éve csinálom ezt a komplex étrendváltást, ami úgy tûnik alapjaiban változtatja meg az életem!
Sajnso még én sem vagyok 100% gyógyult, de 2,5 évvel ezelõtt úgy éreztem hogy haldoklom, és sem én, sem az orvosok nem tudták kisakkozni a tünetek forrását. (A puffadás nem tûnt fel sajnos, talán azért mert annyira krónikussá vált, hogy a hasam így tûnt normálisnak. Nem volt gyakori hasmenésem, és a székrekedés sem volt feltûnõ probléma. Az alhasi, gerinctáji fájdalom és a szörnyû levertség volt a legjellemzõbb, de sajna az orvosok ennek okait mindenhol keresték, kivéve az emésztõrendszert.)
A diéta közben felvérteztem magam némi irodalommal: GAP-szindróma, paleós könyvek, tanulmányok, interjúk, vitamûsorok, blogok…stb.
Engem meggyõzött – kemény évek és tapasztalatok, nagyon rossz egészségügyi állapot és különbözõ gyógyterápiák után - , hogy a bélbetegségek elsõdleges oka az elfogyasztott étel miatt alakul ki.
Mondjuk logikusan is hangzik, szerintem.

A saját sztorikm tanulsága az, hogy az emberi szervezet számára idegen anyagok az egészség megromlását idézik elõ, így vagy úgy. Valaki daganatos lesz, más cukorbeteg, vagy iszonyat elhízik, szörnyû allergiás rohamokat él át, izületi gyulladása lesz, vagy épp beborul az elméje, kihullik a haja vagy a foga, meddõ lesz, vagy folyton elvetél……..vagy bélgyulladása lesz a legküolönbözõbb módokon.
A forrása ezeknek közös: az ÉTEL.
Az un. tudományos háttéranyagok, a gyakorlati tapasztalatok meggyõztek és most ezt a szigorú, mégis nagyon is élhetõ utat járom! Ez csak javaslat, mindenki tegye azt amirõl úgy gondolja, hogy számára a legjobb.
Szóval amit mûvelek az nem egy „fapados” átmeneti diétázzgatás, hanem nagyon határozott, következetes (!), minden étkezés alkalmával gyakorolt természetes ÉTRENDVÁLTÁS.

Két éve ezeket fogyasztom: cukor és méz helyett eitritol kis mennyiségben, állati zsírok a fõzéshez (növényi olajok zéró), húsok minden formája (a feldolgozott húsokat azért kerülöm, lehet bennük gabona v. tejszármazék), zöldségek nagy mennyiségban reggel délben este lehetõleg fõzve, vagy sütve (itt mindenki szelektálhat, mi az amit a tünetei engednek), kis menniységû gyümölcs beleférhet, de ez is tünetfüggõ – én most hanyagolom mindet, tojássárgája amennyi jól esik, akár minden nap (nálam a fehérje kiesik, de ha nincs érzékenység ez is mehet)

Tapasztalatom szerint a bélgyulladások elsõdleges kiváltói lehetnek együtt és külön-külön is:
-    cukrok, silány édesítõk és sajna a méz is (mindegyik gyulladásfokozó);
-    minden gabona, álgabona, rizsfajta, burgonyaféle  (glutén, wga lektin és társai miatt)
-    minden tejtermék – cukros és cukor nélküli egyaránt (laktóz, kazein, növ. hormok stb. mind irritálhatja a bélfalat)
-    minden hüvelyes (mogyoró is! – wga lektin konkrétan kinyírja a bélfalat, itt is zéró tolerancia!)

Ezeket 100%-ban mellõztem, és sokkal jobban vagyok, heti szinten javulok, a teljes alhasi gyulladásom visszahúzódott, beindult a természetes tisztulásom.
Most már „csak” a baloldali szakasz problémás, ettõl azért még szenvedek rendesen, de már sokkal jobb, mint korábban! (Vannak még fájdalmak, nyákos széklet, székrekedés, gyengeség, rossz közérzet….de mindennel együtt sokat javultam.
Ami emberpróbáló, hogy ez nagyon lassú folyamat! Senki se várjon kiugró eredményt néhány nap, egy-két hónap után. Ha súlyos az elváltozás lehet, hogy évekbe telik a teljes gyógyulsá, de fokozatosan javul minden. Nálam elõfordult, hogy hetekig semmi javulás, a fellángolásoktól meg megõrültem, pedig tartottam a diétát. De ez benne van, csak menni kell elõre, szóval 100%-os következetességet igényel, a felsorolt élelmiszer összetevõket minden esetben nagyon javasolt EGYÜTT elkerülni, a legkisebb lazaság is megbosszulja önmagát!
Nálam ez a helyzet, a gyógyszerekben én már nem hiszek, mindenkinél kell, hogy legyen természetes megoldás, mert az nem normális, hogy megbetegszünk!
Én a fõ okot az ételben látom, ezért bátorkodtam írni, mert komoly váltással igenis le lehet számolni a bélbetegségekkel is!
Ha valakinek mondtam esetleg újat itt még tájékozódhat, ill. olvashat sok száz gyógyulássztorit: www.tenyek-tevhitek.hu

Bocs hogy ilyen hosszú lett, Jobbulást mindenkinek!
Üdv. Ultra

Nincs jelen

#6630 2016-01-08 12:57

QpaK
Tag

Ultra írta:

mindenkinél kell, hogy legyen természetes megoldás, mert az nem normális, hogy megbetegszünk!
Én a fõ okot az ételben látom, ezért bátorkodtam írni, mert komoly váltással igenis le lehet számolni a bélbetegségekkel is!

Jaj, de élnék a világodba, bár ilyen egyszerû lenne... :( Tényleg bármit megennék, ha azzal garantálnák a gyógyulásom!

Szerkesztette: QpaK (2016-01-08 12:58)

Nincs jelen

#6631 2016-01-08 13:41

Peeti
Tag

Ultra majd csörögj ha visszanyerted a teljes egészségedet, sok sztori meg a drasztikus diéta hiánytüneteirõl szól. Az jó hogy jobban vagy de olvasd már el Rigor hozzászólását .

Nincs jelen

#6632 2016-01-08 14:54

Bogár
Tag

Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásokat! :)
Én amennyi tudással rendelkezem eddig a témában,  sajnos úgy gondolom,  hogy a gyógyszer legalább annyira fontos; mint a diéta. Ezek a krónikus betegségek alapjai.

Kérdem én. ... mit ér az inzulin, ha mellette nyakra -fõre toljuk a szénhidrátot. ... (Egyik gyermekem születésétõl fogva cukorbeteg).

Gondolom egy gyógyszer se csodaszer,  ha mellette olyan ételeket fogyasztunk,  ami tönkreteszi a bélflórát.

Mikor kiderült hogy gyermekemmel mi a helyzet,  egy hetes dietetikus tanfolyamon vettem részt.
Persze ez más téma. ..én az anyagcsere zavarokkal,  cukorbetegséggel kapcsolatos dolgokat hallgattam.

Pl.  Tej,  napi fél liter ami egészséges, mogyoró is belfér fél marékkal. ...stb.
Most konkrétan az alkohol,  kávé,  szénsavas cuccokra nem térek ki.
Nálunk a cukor tabu téma,  a manócskám miatt.  6 éve mellõzzük,  szénhidrátot is minimálisan fogyasztunk.
Szóval ez csak az én meglátásom. ... gyógyszer + diéta.

Anno,  mikor októberben az elsõ vastagbél tükrözésemre vártam, mellettem ült egy hölgy.
Beszélgettünk.
Persze negyedére nem emlékszem,  hiszen eléggé készen voltam a beavatkozás miatt,  nem is a vizsgálattól,  hanem az eredménytõl féltem.
A hölgy 15 éve volt Colitises.  Nekem ez  dolog akkor még semmit nem mondott szinte.  Õ azt mesélte, hogy próbálta egyszer elhagyni a gyógyszert,  de meg is lett a "böjtje ".
Mellette természetesen fogyaszt minden extra cuccot,  hú,  meg ne kérdezzétek mit. ... aloé, vmi gomba. ... Ennél a résznél én gondolatban már a vizsgálóasztalon feküdtem.  :D
De ez az õ élete,  õ azt mondja így érzi jól magát.  Hisz benne.

A betegsége ugyanúgy kezdõdött ahogy az enyém.
Hol hasmenés,  hol "csak" 4-5 puha széklet. ... és nyálkahártya darabok. ...
Nekem rengeteg nyálka válik le. Október óta még rosszabb a helyzet.  Délutántól már széklet egyáltalán nem jön csak ez a nyálka. 
De tenném én fel a kérdést!  Ha kb. Naponta egy kisebb marék nyálka távozik hogyan állhatott ez a leletemen :

RDV negatív. Kifejezetten kanyargós sigma bél, a lumen megtartott, a nyálkahártya ép, az érrajzolat jól felismerhetõ,  a a haustratio szabályos.  Endoscoposan ép vastagbél.
Klinikailag IBS véleményezhetõ.

Na ez ami számomra nem érthetõ.  Most szerdán ki kell harcolnom  (nem mintha annyira élveztem volna a vizsgálatot ), egy újabb tükrözést,  mert kérdem én. ... hogy lehet ép a nyálkahártya,  ha ilyen mennyiség válik le....

Nincs jelen

#6633 2016-01-08 15:25

Peeti
Tag

Akkor most megkérdezem az urakat hölgyeket  ne egyek se rizst se krumplit mert lektint tartalmaz? (agyfasz)

Nincs jelen

#6634 2016-01-08 15:51

Rigor
Tag

Nincs értelme reagálni rá én már jelentettem, ez csak a szokásos felépítésû mese, de igazából biorezo reklám, meg a tények-tévhitek sarlatánoldal reklámja.

Nincs jelen

#6635 2016-01-08 16:05

Ultra
Kitiltva

Hali,

Nem mondom meg senkinek mit csináljon, szerintem tanulságos a sztorim, ezért osztottam meg.
De ha érdekesnek látod a kérdést, jó ha tudod, hogy kevés olyan gyulladásgerjesztõ és fokozó élelmiszer van, mint az általm felsoroltak, vagyis:

- cukrok, gabonafélék, tejtermékek, rizsfajták, burgonya, hüvelyesek és persze a tészták és az alkohol.

Nekem pont attól volt súlyos hiányállapotom (vitaminok, ásványi anyagok, az összes fém stb.), mert a gyulladás miatt semmi nem szívódott fel, hiába ettem "vegyesen" (vegyesen és borzalmasan).

Szóval, hogy válaszoljak....nem dehogy tartok hiányállapottól, épp ezt sikerült elkerülni, pont ebbõl tudtam kimászni.

Igaz, a biorezó óta sokkal rendszresebben szedek vitaminokat is, de ezt nem az étrendváltás maitt csinálom, mindenkinek pótolnia kellene ezeket, függetlenül attól, hogy betegeskedik-e vagy sem, bélgyulladásos vagy sem, diétázik, vagy sem.

Én egyébként azt hittem, hogy bélgyulladásos körökben már ismert az a tézis, hogy a krumpli, és a rizs, mint gyorsan felszívódó szénhidrát, nagyon hamar cukorrá bomlik, így azonnal 'megeteti' a gyulladást, legyen az a bélben, vagy bárhol máshol. (Ezért nem javasolnám cisztásoknak, daganatosoknak, candidásokank sem. Ezek is gyulladás gócok, ezeket a kajákat rögtön befalják, és élnek vidáman, mi meg szenvedünk, meg faljuk a szteroidokat és egyéb gyógyszereket.)

Szerintem inkább hagjyuk a lektin részt (bár nem mellékes), elég hogy minden gyors szénhidrát 1-2 órán belül cukorrá bomlik, és eteti a crohn-colitist is.
Szóval szerintem nagyon is kerülendõ....az összes többivel együtt. Ezt tapasztaltam.

Nincs jelen

#6636 2016-01-08 16:20

Ultra
Kitiltva

Köszi Rigor!

"Jófej" vagy...ez csak akkor lenne igaz, ha ideírtam volna, hogy pl. 'Mari nénihez' kell menni, mert õ olyan jó biorezós, hogy mindent csípõbõl vág. Írtam ilyet? Nem!

A hsz-em épp hogy mindenkinek megspórolhatja azokat a köröket, amiért én nagyon sok évig csak kerigtem az orvosok között, megoldás nélkül.

Nem kell biorezó, nem kell Szendi Gábor honlapját olvasgatni, nem kell a GAPS tapasztalata sem...elég téged olvasni, a lehúzós dumádnak hála bizonyára már sokszázan meggyógyultak innen is, meg a világ számos pontján.

A paleó, lowcarb, GAP étrendek, vagy ehhez nagyon közel álló váltások rengeteg olyan embernek segítettek, akik gyulladásos betegségtõl szenvedtek.
Ezek az étrendek számûzik a gyulladásfokozó, allergén összetevõket. Ez tény, ezzel szerintem nehéz vitatkozni, de ahogy gondolod...

Szerintem csak akkor legyél 'megmondóember', ha van hasznos tanácsod. Az étrendváltás mitõl sarlatán? Honnan tudod, hogy másnak nem segítene? Miért veszed ki más vitorlájából szelet elõre? Félsz, hogy jobban lesz?

Én nem magam miatt írtam itt, mert javulok, nekem már nincs szükségem különösebb tanácsra, meg beszólásokra sem, mert kijártam ezt az utat, és nálam mûködik.

Röhej (...)

Nincs jelen

#6637 2016-01-08 16:43

QpaK
Tag

Voltm egyszer én is biorezonancián. Nekem vizet adtak, megazt mondták majd a kineziológia segít. Meg azt is, hogy azért csak szedjem a gyógyszereket... Aztán mivel semmit nem javultam, biorezonancia, diéta, kineziológus ide vagy oda, maradtam az orvosoknál. Õk legalább átmenetileg segítenek. Igaz, hogy nálam nem feltételezhetõen colitis van, hanem ténylegesen. Ez lehet egy lényegi különbség. Én úgy érzem engem a biorezonanciánál húztak le, nem a gasztón.

Egyébként yamamoto kispesten. Kerüljétek el messzirõl!

Szerkesztette: QpaK (2016-01-08 16:46)

Nincs jelen

#6638 2016-01-08 17:06

RealHero
Tag

Yamamoto,kineziológia ,biorezonancia sõt az akupunktura sem ér SEMMIT az IBS gyógyításásban! Felesleges pénzkidobás és reménykedés!

Nincs jelen

#6639 2016-01-08 17:45

QpaK
Tag

Igen, sajnos semmit nem érnek. A biorezonancián mágneses vizet adtak. Állítólag megjegyzi a víz a mit tudom én micsodát és majd a víz elektromos hulláma kioltja a colitist. Megmérte a kezem, meg a bokám egy géppel és bõszen bólogatott valami excell grafikon elõtt. :) Mondták, hogy felerõsíti az immunrendszert. Kérdeztem, hogy az nem baj-e, mert nekem mindenki azt mondja gyengíteni kell. Ráadásul a gyógyszerek is gyengítik, amiket szerinte is szedjek. Szóval volt ott képzavar... Na meg a víz, az víz. Mit is kéne várnom tõle? A kinezioógus meg papír nélkül pszichológus. Oké el lehet vele dumálni, de talán egy szakemberrel szívesebben beszélném meg a problémám. Az étkezés meg továbbra is mindenkinél teljesen egyedi. Ezt itt már nagyo sokszor átbeszéltük: Ha tünetmentes vagy, akkor bátrabban ehetsz, ha meg nem, akkor tök mind1 mit eszel szarul vagy. :( - Persze lehet, hogy másképp van ez az olyan a majdnem bélbetegeknél, mint Ultra. Akik nem tudják eldönteni hogy puffadnak, hasmenésük vagy székrekedésük van. :) Görcsös tünetekkel fordulnak orvoshoz, aki görcsoldót ír fel. Aztán csalódottan (mert ugye csúnya lehúzás ez) elmennek a megbízható biorezonancia vizsgálatra és rögtön megtudják, hogy minden az étkezéstõl van. Sõt azt is tudni vélik, hogy minden betegség ettõl van és már rögtön többet tudnak a bigott gyarló orvosoknál. Szeretnék én is ilyen gyorsan fejlõdni. :)

Szerkesztette: QpaK (2016-01-09 00:13)

Nincs jelen

#6640 2016-01-08 20:20

flydomi
Tag

Bogar

Biztos,hogy azok nyalkahartya darabok?Nem kotozkodni akarok vagy ilyesmi,de nem kevered azt ossze?A doki latna minden egyes "serulest" a belfalon.Probalj ranezni az interneten,hogy "epul" fel a belrendszer,vastagbel.

Ultra

Ezt a biorezianciat hagyjuk.Ez baromsag.Ahogy felig-meddig  a paleoi is.
Abban egyetertunk,hogy a mai kor modern eteleitol sok problemat lehet kapni.
Ez az egyik fo ok.
A masik az,h a belflora egyensulya felborul.
De ezek a dolgok kolcsonhatasban vannak egymassal vice versa.
Ugy,mint mikor maga a sajat imunrendszer tamadja a gyulladast.
Sajnos ez a betegseg eleg komplex ahhoz,h tudjak,mitol lehetne meg gyogyulni.
Szerinted egy par honapos csecsemo miert szenved cronba?vagy colitisbe?

Nincs jelen

#6641 2016-01-09 02:09

makkmarci
Tag

Már a bébi tápszerben is cukrok vannak...
Kollégám vett ugyanolyan(!) hipp kaját itthon és Ausztriában, alapból az egyik cukros volt, a másik meg nem!

A kajálásban vannak alapok, amiket nem árt betartani, errõl már írtam én is eleget...
Ultra legnagyobb igazsága szerintem a rendszeres zöldségbevitelben van, kiegészítve tojással és szárazabb, de nem füstölt és nem gyorsérlelt húsokkal, hallal. A növényi zsír terén a kókuszzsírt és az olívát én nem ellenzem.
A jázmin rizs és a kuszkusz szerintem lehet még jó kiegészítõje egy kajának a zöldek mellé, minden mérték kérdése!
Ha minden ilyenbõl jut egy marékkal a bendõbe, akkor az bõven kielégíti a vegyes étrendet.
A lektin egy tényleg érdekes téma önmagában is, de szerintem a mérték itt is elsõrangú. Miért ne ehetnék egy marék mogyorót, ha épp pl. sörözök és valaki megkínál belõle? Nem kell felzabálni, csak apránként egy-egy szemet bekapni. Hüvelyesek is eléggé tág dolog, valaki a babot nem bírja, valaki a borsót, stb.
Részemrõl a glutamint továbbra is ajánlom, enyhén szólva rendezte a sorokat, már amit még kellett...

Szerkesztette: makkmarci (2016-01-09 02:12)

Nincs jelen

#6642 2016-01-09 10:52

Bogár
Tag

Flydomi!

Dehogy kötözködsz! Inkább Köszönöm hogy segíteni akarsz. 
Sajnos nem.
Mivel az elsõ gasztroenterológussal nem voltam megelégedve, elmentem egy másikhoz,  akinek megmutattam konkrétan a dolgokat.... :)
Õ csak fizikálisan vizsgált meg.
De ezt írta a papiromra:

Változatos alakú,  és formájú nyákos,  széklet darabok, illetve nyálkahártya darabok távoznak.
Has puha,  betapintható, nyomásérzékenységet nem jelez,  kóros rez.  Nem tapintható. 
Panaszai hátterében IBS feltételezhetõ.

Salofalk klismát kaptam,  de sajnos hiába használom eddig változás nem történt.  (Két hete ).

Eddig itt tartok.
Magánba többet nem megyek,  most Meg próbálkozom szakrendelésen.
Nem tudom,  hogy az IBS-be konkrétan belefér-e ez a nyákürítés.  Szerintem ez gyulladásra utal inkább.
De hát ugye az elõtte lévõ vastagbél tükrözés negatív. ...
Székletem is elvékonyodott, de hát az volt a válasz az IBS - ben sok minden tünet elõfordulhat... épp ez az érdekessége.

Hát Köszönöm szépen.
Nem tudom,  ha a gasztrós dokinak lennének ilyen problémái,  akkor is csak így fél vállról venné- e a dolgokat. ...

Nincs jelen

#6643 2016-01-09 11:02

csumpimalac
Tag

Én próbáltam diétát, ettem lelkesen a gyógyszereket, jártam kineziológushoz, természetgyógyászhoz, meg a franc tudja még hova, kifizettem egy rakat pénzt, és most még sincs vastagbelem. Szerintem is az ételek okozzák a betegséget, de tenni ellene nem lehet, mert már minden fertõzött, semmi sem egészséges. Úgyhogy én eszem ami jólesik, kivéve azokat, amik nem mennek át a sztómán, gyógyszert nem szedek csak a pro gasztrot. Ennyi.

Nincs jelen

#6644 2016-01-09 14:09

QpaK
Tag

Sokmindent próbáltam teljesen feleslegesen, aztán bele is fáradtam. Mostanra meg már a faszba kívánom az ilyen Szendi Gáborokat. Odaadnám neki a nyavajám egy fél évre, aztán gyógyítgassa magát. - Persze kikötném, hogy csak a saját módszereit használhatja, orvos/gyógyszer szóba se jöhet. Kiváncsi lennék meddig bírja...

Abban sem vagyok biztos, hogy az étkezés okozza. Tuti hatással van rá, de miért van az, hogy egyeseknél a vénás táplálás ellenére sem múlik el. Ha jól emlészem még Rigor írta, hogy neki úgy eldurvult, hogy nem reagált a gyógyszerekre és hiába nem jutott kaja a gyomrába, csak vért kapott, tápszert, meg fájdalomcsillapítót, hogy felerõsödjön a mûtétre. (Annál hatékonyabb diéta meg aztán tényleg nincs, ha semmit nem eszik az ember.)

Szerkesztette: QpaK (2016-01-09 14:18)

Nincs jelen

#6645 2016-01-11 11:13

Ultra
Kitiltva

Köszi, hogy átrágtátok magatokat a hosszú beszámolón. Mondjuk nem a biorezó volt ebben a lényeg, ez csak nekem volt fontos, mert itt kaptam plusz infókat, amivel el tudtam indulni egy irányba.
(Köszi Dóri, örök hála!)

A diéta kérdés sarkaltos pont szerintem...felfogtam, hogy sokan sokfélét próbáltak már, de higgyétek el, hogy az ördög a részletekben rejlik. Nekem bevált amit több ember tanácsára több hónap alatt kialakítottam, javulok. Ennyi.

Persze a paleón belül vannak személyre szabott finomhangolások, ezt én is elvégeztem - pl. a spenót és a maglisztek nem jönnek be -  de a fõ váz minden civilizációs betegségnél - ilyen a crohn/colitisIBS is - a gyorsan felszívódó szénhidrátok teljes kizárása, az allergén termények és termékek teljes kizárása, az autoimmun folyamatokat indító termékek teljes kizárása az alkohollal együtt....stb..szóval ezekben látom a bélbetegségek gyújtópontját.

Ez nem 'diéta', hanem "új stratégia".

Ezen az oldalon ritkán járok, de ha valakit érdekelnek a részletek, ill. szívesen fogadna egy heti étrendet (saját) nagyon szívesen elküldöm.

Itt elérhetõ vagyok: jagjoz77@gmail.com

Kitartást, jobbulást!

Nincs jelen

#6646 2016-01-11 11:16

QpaK
Tag

Válaszoltam neked a colitis-es topikban, majd azért azt is olvasd el, mert amit leírtam itt is aktuális!

Szerkesztette: QpaK (2016-01-11 11:22)

Nincs jelen

#6647 2016-01-12 08:57

Zotya70
Tag

Sziasztok!

Elõször írok ebbe a fórumba, ezért bocsi ha ez a téma/kérdés már lett volna.  4. éve küzdök jobb oldali hasfájással, székrekedés, hasmenés, nyákos széklet tünetekkel.
Vittek már be vakbél gyanúval, aztán UH, röntgen , vérkép negatív kapcsán más mederbe terelõdött. Volt tükrözésem, ami sikertelen volt mert extra hosszú a vastagbél és nagyon kanyargós az utolsó 40 cm -t nem tudták elérni. Csináltak egy MRI-t, teljesen negatív lett. Vérképek detto. Idõszakosan erõs görcsök ,gyengeség, hasmenés... így telt 2 év. A helyzet kicsit változott mert most nem fáj annyira, de amit nem értek ez a gyengeség, székelési inger , széklet kicsit lágy de nem hasmenés, nincs vér , de iszonyú legyengülés mikor az ingert már megérzem.
Csináltak Calprotektin vizsgálatot is, teljesen normális.
Gyakorlatilag bárhol el tudnék aludni, az erõnlétem a béka segge alatt... Lövésem sincs mit csináljak. Találkozott már valaki ilyen fáradékonyság, gyengeség , ájulás érzettel IBS kapcsán? (ugyanis ennyi a diagnózis)

Köszi a segítségeteket!

Zotya70

Nincs jelen

#6648 2016-01-12 09:33

Bogár
Tag

Zotya70!
Mintha a saját történetemet olvastam volna.  Én fél éve vagyok ugyanebben.  :(
Még a vizsgálat is ugyanígy zajlott,  az utolsó 40cm-t nekem se tudták megnézni, mert olyan kanyargosak voltak a belek,  hogy sehogy nem ment tovább az eszköz.
De a többi rész teljesen negatív lett.
Ugyanígy vérkép, UH,  minden....
Nekem a tünetek annyiban színezik a dolgokat,  hogy minden nap délutántól csak nyák ürül már.
Itt a fórumozók kedves tanácsára próbáltam már mindent,  glutamint,  gyógyteákat, diétát,  sok mindent.
De semmit nem javulok,  mi több állandósulállandósult hányingerem is. Délutánig egy falat nem megy le.
Hát próbálkozom tovább,  mert ez így nem állapot.
Olyan gyenge vagyok,  hogy hetek óta nem tudom elhagyni a házat. Fájnak az izületeim, nagyon rossz a közérzetem.
Holnap próbálkozom a 3. Gasztroenterológusnál,  remélem kitalál valamit;  vagy megtalálja a bajom okát.
:(

Nincs jelen

#6649 2016-01-12 12:31

arnoldinjó
Tag

Zotya 70! Nekem is hasonló a közérzetem. Ezeket a tüneteket enyhítik Buscopan 3X1 , Aktív Ginseng Kapszula napi 1 X. Pár napig nem szedem úgy érzem semmi erõm, fejfájás jön stb.

Nincs jelen

#6650 2016-01-12 12:46

Ultra
Kitiltva

Zotya!

Nálam is hasonló volt a helyzet...mondjuk durvább kivitelben, de ez most nem fontos. A vélemények és tapasztalatok természetesen megoszlanak, én a diétákra esküszöm, ez hozott fordulatot.

Nem ismételném magam, feljebb írtam egy kisregényt, ha gondolod olvasd át azt is, meg persze másokét is, aztán végig tudod gondolni, hogy esetedben mi lehet a 'logikus' lépés.
A gyógyszerek enyhíthetnek valamit, szerintem meggyógyítani nem fognak,mivel az emberi szervezet nem úgy van kitalálva, hogy egyszer csak 'gyógyszerhiánya' támad, de a súlyos tüneteket nem baj, ha enyhíti. Ha nagyon muszáj.

Én az étel-kérdést jártam körül, nálam bevált, de qrva kemény munkával, akarattal és fegyelemmel. Iszonyat lefogytam, de jobban vagyok, a görcsoldókat 1,5 éve sikerült elhagynom. Nálam most ez a helyzet.

Ha lenne kérdésed szívesen reagálok, ha éppen erre járok.

üdv.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb