#6751 2016-01-29 20:55
- pt
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Volt némi mélypontom nekem is...aztán kiderült, hogy az acidophilus kavart be......bakker azt hittem jobb tõle, de rosszabb lett. Abbahagytam. Jobban is vagyok. Pedig francia salátát zabáltam meg activiát, csakazért is :D
Nincs jelen
#6752 2016-01-29 21:01
- Lift
- Tag
Vettem protexin natural care tápszert és képzeljétek.. használ!!!! Már az elsõ daraboknál alábbhagyott a hasmenés és a puffadás is drasztikusan csökkent! Már lassan két hónapja szedem és mostmár viszonylag ritkán van puffadásom és hasmenésem.
De a kérdésem hogy meddig lehet ezt szedni? Mert ha abbahagyom visszatérnek a tünetek....
De viszont írja a dobozon hogy " A készítmény csak orvosi ellenõrzés mellett alkalmazható."
Szóval probiotikumot milyen hosszan lehet alkalmazni?
Nincs jelen
#6753 2016-01-30 08:02
- pt
- Tag
Szerintem amíg jobban vagy tõle addig. Ha rosszabbul az állapotod akkor elhagyod. Az orvos sem tudna másra támaszkodni.
Nincs jelen
#6754 2016-01-31 00:29
- makkmarci
- Tag
pt
Mint minden cuccnál, az acidophilus-nál is a mérték a lényeg...
Ha kifogyott egy doboz, akkor szünet. Ha így csináltad, akkor bocsi :-)
A glutamin továbbra is baromi jó!
Nincs jelen
#6755 2016-01-31 12:08
- Peeti
- Tag
a mult héten megettem egy fél sajtos tejfölös lángost ilyenkor olyan vagyok mint a gyerek aki elõször kóstol valamit könny csordult a szemembe majdnem :))
Nincs jelen
#6756 2016-02-02 01:19
- makkmarci
- Tag
Peeti
Mitõl?
A fokhagymától? A tejföltõl, sajttól, hogy eheted?
Vagy csak romantika, hogy rég voltál gyerek?
Nem mindegy :-))
Nincs jelen
#6757 2016-02-02 08:58
- Peeti
- Tag
a fokhagymától hogy nagyon erõs volt :))
Nincs jelen
#6758 2016-02-02 12:14
- havastáj
- Tag
Na ezt a marhaságot hallgassátok meg, ha van rá idõtök:
https://www.youtube.com/watch?v=LYHfB0SX49Q
És vannak emberek akik ezt beveszik és akár bele is hallgatnak!!!!
Nincs jelen
#6759 2016-02-02 12:38
- RealHero
- Tag
Láttam én is.Honnan szalajtották ezt a fazont?Annyira nem értem a közönség is hol él?Ennyi buta hiszékeny embert.
Nincs jelen
#6760 2016-02-02 14:15
- QpaK
- Tag
Félelmetes ez az ember. A legnagyobb baj, hogy uszít a hagyományos orvoslás ellen.
https://www.youtube.com/watch?v=tw1MnBx … lFrp_UQBu9
Már a homeopaták is eljutottak arra a szintre, hogy páran közlik, hogy hát ez placebó, de higyjél benne és majd segít. Vagy hogy szedd a gyógyszereid, mert a homeopátia csak kiegészítés. De az újmedicina basszus! félelmetes kijelentéseket tesz:
Nincs beteg, csak olyan ember aki nem tudja megoldani a konfliktusait. Ha valaki valamibe meghal, az csak az õ hibája. Orvos nem kell, kezelésre nincs szükség! Egyáltalán hogy mûködhet egy ilyen szervezet? Ezeket jól meg kéne büntetni!
Jaj Istenem, már megint elgurult a gyógyszerem :)... Inkább írjátok le hogy vagytok, az jobban érdekel!
Szerkesztette: QpaK (2016-02-02 14:17)
Nincs jelen
#6761 2016-02-02 14:29
- flydomi
- Tag
havastáj,Qpak
Errõl a f@szkalaprol volt szó pár hónapja.
Ha jól tudom,egyik "sarlatán" társunk próbálta össze szemetelni vele a fórumot,és istenítette Robertkát.
Az a baj,hogy hivatalosan "ezt" és a hozzá hasonló sz@rokat a törvény nem bünteti.
Pedig kellene.Egy ilyen nyomoronc olyan beteg embereken akar meggazdagodni,akiken még a tudomány még nem tud segíteni,és ez elég elkeserítõ dolog.
De bízunk benne,hogy az ilyen tetûket eléri a "sors" keze. :)
Nincs jelen
#6762 2016-02-02 14:53
- QpaK
- Tag
Azt is el tudom képzelni, hogy elhiszi. Ilyen rezzenéstelen arccal ennyi fasszágot összehordani nem lehet! Él az újmedicina hívõiben egy betegségektõl mentes kiegyensúlyozott társadalom képe. Nagyon a végletekben gondolkodnak és semmit nem kérdõjeleznek meg. Õszintén szólva szeretnék én is közéjük tartozni, mert nem kell szembesülni az élet nehézségeivel és mindig él a remény, még ha hamis is...
Nincs jelen
#6763 2016-02-02 16:11
- QpaK
- Tag
Igen havastáj, több ember halála szárad a lelkükön:
"Sok rákban szenvedõ GNM beteg halt már meg. Ezek száma 2008-ban minimum 140 volt. Több helyen vannak ezek az esetek dokumentálva: bírósági jegyzékekben és ítéletekben, újságcikkekben, hozzátartozók riportjaiban és az Aribert Deckers által készített listában[5]. Ezen betegek jelentõs részének amúgy jó esélye lett volna a túlélésre, hiszen olyan típusú rákos megbetegedéseik voltak, melyek jól kezelhetõk a modern orvostudomány eszközeivel (például hererák, Hodgin betegség)"
flydomi a karma tényleg mindenkit utolér. Az irányzat kitalálója dr Hamer rákos volt. Érdekes, hogy a hagyományos orvoslással gyógyult meg. A mellrákos feleségét viszont halálra kezelte a módszereivel. :( Ez sem riasztotta vissza...
Bõvebben itt: http://szkeptikus.blog.hu/2011/10/28/uj_german_medicina
Szerkesztette: QpaK (2016-02-02 16:13)
Nincs jelen
#6764 2016-02-04 23:11
- pt
- Tag
Ez egy elég jó diéta:
http://orvosilexikon.hu/module-News-dis … d-101.html
Vissza kellett térnem az activiához. Egyszerûen e nélkül nem emésztek. Amihez eszek acziviát azt megemésztem, amihez nem eszek azt nem, vagy csak kicsit emésztem át...... K...érdekes.
Nincs jelen
#6765 2016-02-05 02:34
- makkmarci
- Tag
A diéta nem tûnik rossznak, voltak hasonló élményeim a leírás alapján.
Sõt, én úgy kezdtem anno, hogy a szigma, majd a haránt kínzott rendesen.
A haránt már gyanús volt elõtte is, hogy érzem, de nem foglalkoztam vele, inkább tetszett, hogy tudom, hol megy a kaja :-)
Én tejtermékben csak sajtot, túrót, tejfölt eszek mértékkel, ezektõl nincs bajom.
Ellenben ismét meg kell, hogy említsem a glutamint, mert a kezdés óta a harántos tüneteim is kb. a felére csökkentek!
Mellette néha tényleg bûnözök már én is (pizzák, gyorskaja), de mégis mindig jobb!
Én biztos vagyok benne, hogy az egész gebasz az idegi dolgokon túl az enzimtermelés legyilkolása miatt kezdõdik!!!
A gyerekeknél jelentkezõ problémák (ami elõször furcsa volt) is a szülõktõl jönnek elsõsorban szerintem, a véráramon keresztül egy része el is van döntve...
Nincs jelen
#6766 2016-02-05 07:59
- Peeti
- Tag
tegnap én is ettem pizzát hosszu idõk után elõször és bevettem az enzim complexet hogy segítsek a dolgon eddig nincs semmi baj (természetesen nem eszek megint egy jó ideig deazért jól esett )
Nincs jelen
#6767 2016-02-05 08:21
- Peeti
- Tag
mondjuk az tény hogy a személyiségtípusom tökéletesen alkalmas volt hogy elbasszam az emésztésem. Naná hogy nálam a szorongás a stressz a lelki problémák okozták, de makkmarci örülök hogy írsz úgy örülnék ha valaki egyszer azt mondaná gyerekek tök happy minden és úgy néz ki meggyógyultam. Addig is mentálisan olyan keménynek kell lenni mint még soha...
Nincs jelen
#6768 2016-02-05 10:45
- RealHero
- Tag
Novembert és a decembert tisztességesen végig edzettem és sikerült 1 kilót felszednem,ami nálam ugye hatalmas eredmény.Jó a táplálék kieg. porom is nagyban hozzátett az eredményhez(az enyémben is van van egy csekély glutamin de én nem érzem a pozitív hatását sajnos)
A puffadásom gond volt,de az igazi szívás akkor kezdõdött amikor életemben már másodjára elkaptam a Calici vírust. Jött alul-felül két napig rendesen lázzal.Érdekes hogy mennyire más a vírus okozta hasmenés,ami folyik belõled mint a mint víz de nem görcsöl egyáltalán,és mennyire más az IBS-es hasmenés ami görcsös szigmabél környéki erõs fájdalom.
Kaptam egy doboz normixot ,bevettem mert úgyis bélfertõzésem volt meg arra gondoltam hátha megszünteti a puffadásom.Bár kicsit tartottam az antibiotikumtól mivel több mint tiz éve nem szedtem ilyet ,mégis jót tett,és puffadásom megszüntette.
Erre tökéletesen alkalmas a normix viszont alapjaiban a IBS-t nem tudja megszüntetni,mint ahogyan sok orvos állítja és felírja IBS-re.
Erre nagyon jó példa hogy tegnap megettem egy fánkot és hopp rögtön visszatért az összes IBS tünetem ,pár óránként erõs szigma bél görcs és emésztetlen gyorsan áthaladt lágy széklet jellemzi.
Amit viszont a legjobban sajnálok hogy a 2 napi nem evés és utána a diéta miatt annyira visszafogytam megint hogy teljesen kárba ment az elmúlt két hónapi kemény munkám.Ilyenkor nagyon el vagyok keseredve és nehezen veszem rá magam hogy újból próbálkozzak hiszen nem látom értelmét ha ilyen könnyen pillanatok alatt elromlik minden.
Szerkesztette: RealHero (2016-02-05 10:48)
Nincs jelen
#6769 2016-02-05 12:47
- pt
- Tag
Tesztelgetem magam folyamatosan. Én azt veszem észre az olaj nem igen jó. Sült krumpli, mirelit rántott hús kisütve.....ezek átmennek rajtam. Anyukám rántott húsával nincs gond......itt megint csak a tartósító szerekre tudok gondolni. Gátolja az emésztésüket az olajos bevonat, ami az elõsütés során beleivódik és utána fagyasztják csak le. Vagyis így képzelem el......
Viszont a szendvics, activiával tökéletes végterméket produkál. Elszállnak az IBS-es tünetek. Alapjában véve én még mindig azt mondom, hogy a bendõvel van a gond és erre jön rá egy hozzá kapcsolódó idegi probléma, ami ezt felfokozza. És egyik gerjeszti a másikat.
A hidrocodine hát õ meg teszi a dolgát, 10 percen belül egy fél szem akkorát fog a székleten mint 5 hasfogó szerintem. És a hatása is hosszabb.... Vésztartaléknak még mindig ezt használom. És jobb is mint a coderit-n, így azt már nem is hiányolom, na meg olcsóbb is.
Nincs jelen
#6770 2016-02-05 13:26
- RealHero
- Tag
Nekem sem jó az olajban sült dolgok,lásd pufánk. Kerülöm is az összes olajos dolgot
Nincs jelen
#6771 2016-02-05 16:50
- Rigor
- Tag
Nem a tartósító szerek, azok többnyire segítenek elkerülni az ételmérgezést, stb. sokkal inkább a felhasznált zsiradék. Még ha olaj is, nagyon nem mindegy a márkája a sütési hõfok, és még az is hogy hogy van lecsepegetetve!! Lehet hogy anyukád zsírban süti és hálós tartóban lecsepegteti, és felitatja. Saját tapasztalat szerint pusztán az olaj márkája/típusa sem mindegy. Egyébként rántott húst, sült krumplit minimális zsiradékkal lehet sütõben is készíteni. Már ha nagyon vágyik rá az ember. De betegen leginkább arra vágyik hogy ne legyen rosszul, szóval a minõségi tapadásmentes felületen zsiradék nélkül sütött hús nem csak finomabb de biztosabb is. Persze a tuti kerámiaedény nagyon dárga, és a jó hús sem olcsó. De amikor az ember amúgy is madáradagokra van kárhoztava és havi 30k elmegy gyógyszerre akkor ezen kár spórolni. Vagy ha nagyon spórolni kell akkor jöhet a fõtt tojásfehérje almapürével. Spártai, az ember meggyûlöli az evést, de ki lehet vele húzni.
Nincs jelen
#6772 2016-02-06 01:42
- makkmarci
- Tag
Peeti
Amikor a javulásom kb. 40%-nál tartottam, akkor kezdtem el enzimkapszulát használni. Elõször minden fõétkezéshez, aztán késõbb már csak a nagyobb mennyiségû vagy rizikósabb kajákhoz. Ezzel elértem, hogy pl. a levesek alig észrevehetõ pukikkal lementek, holott régebben a leves után 10 perccel már a budi nyomtam. Illetve nem nyomtam, mert jött magától :-)
Persze akkor sem a leves jött, hanem a haránt tartalma...
Szóval kezdésnek az enzim kell szerintem. Aztán hogy igazából melyik enzim hiánya szórakozik, az már további kísérletezés eredménye lesz. Szóval használd nyugodtan, a hasnyálmirigy késõbb hálásmirigy lesz :-)
Azt azért nem árt tudni, hogy 100% állapot sosem lesz, ha már egyszer kiég a rendszer! De ha odafigyel az ember (zöldségek, minõségi olajok, jobb húsok, hal) a vegyes és mértékletes kajára, akkor hozni fog eredményt, ebben biztos vagyok! De ez sok idõ sajnos...
Rigor
A leírásoddal teljesen egyetértek!
Étolajat ki kell váltani kókuszzsírral! Ha nem megy, akkor olívapogácsa olajjal vagy repceolajjal!
Egy csomó dolgot meg sütõben meg lehet oldani (fõleg köreteket), alig kell zsiradék hozzá.
Ami még fontos: A halak
Olaj szempontjából a lazac elsõdleges! Ha lehet, vigyél be halolajat is, de a hal az akkor is hal.
Én metroban veszem, 8 db van a zacsiban, 3eFt körül. Hetente 1 kötelezõ!
Salátákra olíva, tökmagolaj...
Írtam már, de ismétlem: Csodavár 5. olaj!
Szóval lehet rántott húst, sült krumplit enni, a mérték és a zsiradék fog dönteni a beleidrõl, mert a hústól önmagában nem lesz bajod. Ha a hagyományos módon akarsz mindenképp szenvedni, akkor visszatérek az enzimkapszulához, ilyen esetben tessék használni...
Ecetes dolgokról már nem írok, mind emésztést serkentõ, azaz gyorsabb epe és hasnyál reakciót váltanak ki, dolgoztatják azt, ami tönkre lett vágva! (kivéve azoknak, akiknek sok a sava, az egy más történet)
Pt amit linkelt a múltkor, megismételném! Olvassatok :-)
http://www.eletforma.hu/test-es-lelek/p … est-jelez/
Szerkesztette: makkmarci (2016-02-06 01:58)
Nincs jelen
#6773 2016-02-06 05:59
- Rigor
- Tag
Jut eszembe, még jobb : mikrohullámú sütõ!! Csak meg kell tanulni használni, mert kicsit máshogy mûködnek benne a dolgok. Viszont ha ebben párol az ember zöldséget (és elég egy fedett tálba rakni, vagy sütõzacskóba) akkor a vitaminokból nagyságrendekkel több marad meg benne mint fõzésnél, sütésnél (a nagy része elpárolog, a mikróban minden zárt rendszeren belül marad, és mivel az ételben levõ víz rezeg és forrósodik csak a többi nem így sokkal több marad meg! csak a technikáját ki kell tapasztalni, - sok részletben "sütni", átkeverni, ügyelni a folyadékra stb.)
Legegyszerûbb sütõtökkel kezdeni: csak fel kell darabolni, és egy fedett (jénai) edényben belerakni aztán kb 3 perc és szuper.
http://www.doksi.hu/get.php?lid=9641
Nincs jelen
#6774 2016-02-06 10:18
- pt
- Tag
És ehhez mit szóltok?
Régebben mikor jó volt az emésztésem, savam is volt.
Még gondolkodtam is rajta, hogy nem jó mikor felbüffen és marja a nyelõcsövet.
Évek óta nincs ilyesmi, mióta az emésztésem is rossz:
"A kevés gyomorsav miatt nehezebben bomlanak le az ételek, ez komoly hascsikarást, gyomorfájdalmat, felfúvódást, felpuffadást és gyomorrontásra emlékeztetõ panaszokat eredményezhet."
http://filantropikum.com/igy-fokozzunk- … elesunket/
Ezt ajánlják rá:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … dathoz/178
Kövi kísérlet? :p :D :)
Nincs jelen
#6775 2016-02-06 13:46
- Rigor
- Tag
Ha nincsen gyomorsav az a baj,
Ha túl sok akkor meg az a baj. :)
https://www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE
Nincs jelen
#6776 2016-02-06 20:21
- havastáj
- Tag
Citromlé frissen facsarva :), Iberogast emésztésre .
Próbáltad pt ? ;-)
Nincs jelen
#6777 2016-02-07 01:04
- makkmarci
- Tag
Asszem írtam már, de megismétlem:
A svédek (voltam kint hosszabb ideig) úgy kajálnak minden nap, hogy egy jó tányért ecetes salátát benyomnak...
Közben dumálnak, elvannak. Várnak kb. 10-15 percet és megtámadják a kirakott finomságokat többször is :-)
Szerintem ez így sokkal logikusabb, mint ahogy mi csináljuk...
És igen, a savak és az enzimek ha rendben vannak, helyre áll a világbéke is elõbb-utóbb!
Nincs jelen
#6778 2016-02-07 11:00
- RealHero
- Tag
Most negyedik napja totál emésztetlen a székletem egyetlen egy darab rohadt fánk miatt.Kicsit túlzás!Mi lett volna ha tizet eszek meg belõle.Rohadt iBS.
Érdekes hogy mennyire mondjátok ezt az ecetet.Én allergiás vagyok rá,egy decitõl kimúlnék azonnal :)
Nincs jelen
#6779 2016-02-07 17:31
- makkmarci
- Tag
Miért kellene egy deci?
Nincs jelen
#6780 2016-02-08 08:57
- Peeti
- Tag
az ecet meg segít a bélgombák elszaporodásában bvahhaaha semmi sem jó :)) reggel tesóm mutatta a hátat tiszta kiütés na mondom Isten hozott a 21.század szennyezett világában
Nincs jelen
#6781 2016-02-08 15:53
- QpaK
- Tag
Nagyon érdekes, hogy hozzátok képest mennyi mindent gond nélkül megtudok enni. A fánk pl egyáltalán nem okoz gondot és nem is nagyon szoktam agyalni, hogy ezt vagy azt benyomjam-e. Ez fõleg nagyobb családi összejöveteleknél van, mert akkor az én étrendemmel foglalkoznak a legkevésbé. Az egyik rokonom laktózérzékeny és miatta minden laktózmentes, ugyanakkor zsíros és rostos is. Leginkább fûszeres magyaros kaják. Szerintem már hozzá edzettem a hasamat, mert jól bírom a kiképzést :)… Amit pt linkeltél diétát, azt csak a legdurvább esetekbe tartom. Emlékszem mindig ilyeneket adtak a kórházban is. Száraz kenyér felvágottal reggelire. Ebédre valamilyen paszírozott fõzelék, meg alma kompót. Vacsorára ismét száraz kenyér felvágottal. pfff
Elnézve ezt a listát igazából fõként a nem ajánlott van terítéken: A gulyás az nagyon gyakori, a frankfurtit imádom, a pörkölt is lecsúszík, a resztelt máj viszont tényleg kicsinál. Sokszor van reggelre lecsó/kolbászok/disznósajt/töpörtyû. Zsíros kenyér hagymával. Az állapotomat elfogadom napi 4-5 görcsös széklet mellett, de lehet hogy ha jobban vigyáznék még jobb lehetne?...
Biztos, hogy sok a savam, a savanyúságokat is kívánom, pedig szedek savlekötõt is.
Nem rég voltam orvosnál, az egyik injekció dózisát növelték. Így most per pillanat nem fájnak az izületeim. (régebben írtam, hogy fõleg azzal van baj)
A többi maradt változatlan. Szedek 3x2 salofalkot, szapora pulzus ellen concort, sok savra esomeprasol-t. (A salofalk beöntést és kúpot viszont hagyom, mert rohadtul idegesít amikor bennem van, olyan lassan szívódik fel.) Ott van még a humira két hetente, illetve a metoject hetente. Ezek egymást egészítik ki… Na meg 8 mg medrol, de ez kis adag és nem vészes.
Azt pedig most közölte csak az orvos, hoy folsavat nem szedhetek a metoject mellett. Ez azért gáz, mert folsav és vashiányom van. Elõbbit mindenképp pótolni kéne. A d és b vitamin viszont megy. A calciumot felejtem el mindig, pedig az a medrol miatt lenne fontos. A medrol izöm görcsöket is csinál erre meg káldiumot szedek. Illetve a modulent is iszogatom, amitõl 5 kilót híztam! Talán ezek a gyógyszerkombinációk lesznek a nyerõk. Azt mondták, hogy ha ez se jó, akkor még lehet növelni a metoject adagját, de nagyon remélem, hogy ez így elég!
A tükrözést nem említette az orvos, pedig most már kíváncsi lennék, mert már 2 éve volt. Egyébként parázok is tõle, meg attól a lónyáltól is, szóval nem hadakoztam, hogy csinálja már meg ;)
Szerkesztette: QpaK (2016-02-08 15:54)
Nincs jelen
#6782 2016-02-08 18:51
- flydomi
- Tag
Qpak
Nem irigyelek,h ennyi gyogyszert szedsz.Nekem is volt egy 2-3 honapos idoszakom,mikor 4-5 fajta gyogyszert nyomtammagamba.Nem is birtam oket.Utanna eleg volt ketto is,es jobban is ereztem magam.Hal istenek,most mar azt ehetek,amit akarok.
Ahogy vegignezem a listadat,ezek mar meg se kottyanak nekem :-)
Nincs jelen
#6783 2016-02-11 22:11
- QpaK
- Tag
flydomi ez van sajnos. :( Nem tudok mit tenni... Rohadt drogost csinálnak belõlünk. Már sokkal inkább elvonási tüneteim vannak, mint mellékhatások!
Te miket nem bírtál szedni? Ha lól emlékszem megmûtöttek, azóta más bélen kívüli tüneteid nincsenek? Sztómával bátran ehetsz bármit?
Nincs jelen
#6784 2016-02-11 22:14
- QpaK
- Tag
Itt egy iszonyat alapos elõadás a gluténról, ha érdekel valakit: https://www.youtube.com/watch?v=9aLsn07sVSw
Szerkesztette: QpaK (2016-02-11 23:54)
Nincs jelen
#6785 2016-02-12 08:18
- Peeti
- Tag
összefoglalod Qpak két-három mondatban ? köszi
Nincs jelen
#6786 2016-02-12 09:04
- QpaK
- Tag
Én is csak belepörgettem, nem néztem még végig. Nem annyira a bélbetegségekrõl beszél, leginkább a glutén orientált nyavajákról. Próbálja eloszlatni a gluténmentes étrenddel kapcsolatos téves infókat, amiket a média sugall. Ugyanakkor beszél az elõnyeirõl és a hátrányairól is. Mond pár dolgot probiotikumokról, fodmap diétáról, meg enzimekrõl is.
Majd este megnézem és írok bõvebben. Érdekes, de szájbarágós... Nekem se volt még hozzá türelmem.:)
Szerkesztette: QpaK (2016-02-12 09:07)
Nincs jelen
#6787 2016-02-12 13:45
- RealHero
- Tag
A sötét bogyós széklet vízhiányra utal ha jól tudom .Ez azért érdekes mert mindennap eszem levest és az edzésekkor is jó pár deci víz legurul.Akkor miért lehet?Zsírhiány nem lehet?Szinte semmi zsírosat nem eszem.
Nincs jelen
#6788 2016-02-12 20:32
- pt
- Tag
Örülj neki, ha olyan van :D
Nincs jelen
#6789 2016-02-13 12:04
- Ultra77
- Tag
Qpak!
Arra mondjuk én is kívàncsi volnék mire jutsz pl. glutén ügyben...Gondolom az ifjú hölgy ndm arról hadovàl, hogy bélgyulladàsban milyen fasza dolog glutént meg lektint stb. zabàlni?!
Az érdekes szitu lesz ha a gluténmentességet te is elkezded propagàlni :)
Vigyàz nehogy a "sötét oldalon" talàld magad, még a végén meggyógyulsz! : )
Persze örülnék ha neked és a többieknek felnyílna végre a szeme és haladéktalanul Scd/paleo étrendre vàltana. Egy felnõtt ember belàthatnà hogy ebbõl a bélgyulladàsos szarból nincs màs kiút. Az egyéni diéta baromsàgot sürgõsdn felentse el mindenki, ez neked sdm jött be, különben nem itt tartanàl.
Mondjuk nehezen feledem néhàny hete ki volt itt a "sarlatàn" "agymosott", ki volt a " hamis konteós" stb. Kicsit nézz majd magadba ha komllyan diétàzol és javulsz, mert kezddttõl fogva erre bàtorítok minddnkit, az ostoba tàmadàsaigok ellenére! :(
Ha meg akarod menteni a vastagbeledet nem azzal foglalklzol hogy lehet engem lenullàzni, hanem azzal hogyan tarts szigorú étrendet.
Scd/ paleot javaslok minddnkinek, de felõlem lehet Fodmap v. Attkins. V. Gaps, vastagon leszarom, csak csinàljàtok! Én javjlok és egyre
jobban vagyok! Ne szarakodjatok!
Nincs jelen
#6790 2016-02-13 12:57
- QpaK
- Tag
Lehet, hogy most megint megkapom tõled, de nekem pont azért tetszett ez az elõadás, mert nem volt túlzó. Beszélt a glutén elõnyeirõl, de a hátrányairól is. Ajánlja ibs betegeknek, fõleg hasmenés esetén, de óva int attól, hogy minden betegséget ennek tudjunk be! Ne diagnosztizáljuk magunkat, hanem menjünk orvoshoz, mert más betegségünk is lehet. Szerinte a gluténmentes diéta csak, gluténnal kapcsolatos betegségek esetén indokolt, amiket könnyen ki lehet vizsgálni (lisztérzékyenség, rejtett glutén allergia…) és a diétának itt is vannak fokozatai, mert nem kell minden esetben teljesen elhagyni. Azt is mondta, gyanítják, hogy sok esetben nem a glutén, hanem egy fajta cukor okozza a problémát. A glutén teszi a pékárut ragacsossá: ez az oka, hogy nem málik szét a szádban, ugyanakkor a gluténmentes ételeknél ezt a ragacsosságot mindenféle cukorkkal és adalékanyagokkal helyettesítik, ami rohadtul nem egészséges. Érdekes, hogy az usa-ban a lakosság 5%-a érzékeny a gluténra, de 30% tartja a gluténmentes diétát, noha ennek ellenére nõ az elhízás és semmivel sem lettek egészségesebbek.
A fodmap-ot tartja a legjobb diétának, de egyben a legkevésbé indokoltnak, mert rohadt kicsi az esélye, hogy valaki annyira érzékeny legyen...
A probiotikumokról meg azt mondta, hogy 3-6 hónapig érdemes szedni.Az elsõ két hétben ronthat az állapoton ez jelentheti azt, hogy még nem szokta meg a szervezet, vagy eleve nem használ. Ibd-ben folyamatosan kellene szedni õket.
Az enzimekrõl is volt szó, hogy kaja elõtt kell bevenni, de csak orvosi ellenõrzés után szabad, hogy biztosan azokat pótoljuk amiket kell, ellenkezõ esetben árthat is...
Az utolsó mondatod, meg a lobogómra tûzöm. NEM FOGOK SZARAKODNI :D
Szerkesztette: QpaK (2016-02-13 13:09)
Nincs jelen
#6791 2016-02-13 13:37
- havastáj
- Tag
Sziasztok!
Voltam 3 különbözõ gasztrodokinál, (Dr. Bene László- Budapest), emellett Debrecen és Székesfehérvár. Kíváncsi voltam 3 különbözõ véleményre, úgy, hogy nem mutatom meg a véleményeiket egymásnak, csak a leleteket.
Mind a 3 nak az volt a véleménye, hogy nem lehet Crohn betegségem, mert valaminek pozitívnak kellene lennie, vagy a tükröknek vagy a szövettanoknak, vagy a kapszulaendoszkópnak, vagy az MR enterográfiának, vagy a széklet calprotectinnek (vagy a laboroknak). Azt mondták, hogy olyan Crohn nincs, hogy 2,5 éve tart, 25 kg ot fogyok és semmi nem mutatja ki. Sõt ez egyik azt is mondta, hogy 25 kg fogyás egy súlyos betegségnél 2,5 év után már olyan amibe bele lehet halni.
Azonban felvetõdött egy dolog ami eddig nem volt az én eszemben sem. Az egyik a giardia és a clostridium. De fõleg a giardia. Elhúzódhat a doki szerint évekig is, fogyást okoz, és szakaszosan ürül,...azaz nehéz elkapni, soklehet az álnegatív székletminta. Valamint zsírszékletet is okozhat.
A másikat csak németországban végzi a synlab. a bélflóra státusz. Ahol színes ábrákon kimutatják melyik bélbaktériumból mennyi és milyen van jelen.
Egyenlõre ennyire haladtunk, gondoltam leírom, hátha valakinek szintén segít. Az az igazság, hogy ez a fogyás nem akar megállni, én meg már nem bírom, és a hasmneés is vissza vissza tér.
Valamint a pszichiátriára is elmentem és a Citapram 20 mg adagomat 30 mg ra emelték, ettõl szintén kicsit szédelgek.... ez még csak 2. napja
Nincs jelen
#6792 2016-02-13 14:36
- pt
- Tag
Nekem nem volt jó az SSRI csak kezdetben, szédelegtem tõle én is. Az SSRE mindenképp jobb, mert mellékhatás nélküli. A frontin nem árt 0,25-el szedve....... Én most egy hete jobban vagyok. Besokaltam a sok rosszullét és a mérleg szerinti 78 kg-om. Fogtam magam, szépen elropogtattam a fél szem hydrocodine-omat és aznap zabáltam, ami belém fér, gyros, hamburger, süti......másnap pihiztem, következõ nap megint hydrocodin és zabálás pizza, stb. Azóta is zabálok, a kg fel is szalad 1 hét alatt 81-82-re. Ha kell akkor 2 naponta hydrocodine-ozni fogok, és naponta reggel betolom az enterobenét. Így legalább nincs hasmenés, bûzös széklet, hanem normális minden.
Csakazért is smile :D
Nincs jelen
#6793 2016-02-13 18:02
- RealHero
- Tag
Elképesztõ hogy hozzátok képest én mennyi mindent nem tudok megenni.Ha egy évben 1 kiló felmegy akkor már boldog vagyok.Hogy iratta fel A Hydrocodint?Bementél a háziorvoshoz hogy köhögsz?
Nincs jelen
#6794 2016-02-13 18:44
- havastáj
- Tag
Nekem a háziorvos még a giardia vizsgálatot sem írja fel. Azaz a beutalót. Azt is magánúton kell. De legalább tp re kiír.
pt- enterobene nélkül meddig bírnád? Vagy azt nem próbáltad még ki?
Az a baj, hogy nekem az immodium, enterobene megfogja, de fölösleges, mert rá 3 napra meg olyan görcsöm lesz, hogy megõrülök. Így én a lightosabb hasfogókat használom. Smecta, bolus adsringens, enterol.
Realhero: Én ugyanígy vagyok, mint Te. Egy az egyben. 1kg ot baromi nehezen szedek fel, fogyni meg akár 1 nap alatt is.
Nincs jelen
#6795 2016-02-13 18:47
- QpaK
- Tag
Realhero/havastáj: Szerintem nektek is be kéne állítani a gyógyszereiteket. Tünetmentesen lehet, hogy ti is bátrabban ehetnétek… Nekem a modulent-tõl, meg a szteroidtól sikerült híznom. Utóbbit nem ajánlom, de ha a modulent, ha le tudjátok nyomni... hátha.
Nincs jelen
#6796 2016-02-14 10:42
- havastáj
- Tag
Igen, de milyen gyógyszereket? Mert eddig pld én a Kreon -on kívül, meg a citropramon kívül konkrét "gyógyszert" még nem kaptam a 2,5 év alatt a 9 gasztroenterológustól.
A Modulen IBD van itthon , de van amikor nem nagyon bírja a belem és meghajt. Igazából nem is nagyon hízok tõle. :(
Nincs jelen
#6797 2016-02-15 13:57
- RealHero
- Tag
A cikk 6 éves de érdekes.Mik az antihisztaminok?Megnéztem a gugli barátunk és antihisztamin tartalmu gyógyszer pl zilola ami allergiára való. Elég furának tünne szerintem IBS-re pl allegrát szedni nem gondoljátok?Mondjuk a köhögésre szánt hydrocodin után már semmin sem csodálkozok
http://www.szimpatika.hu/cikkek/872/meg … alto_okat/
Szerkesztette: RealHero (2016-02-15 14:04)
Nincs jelen
#6798 2016-02-15 18:44
- pt
- Tag
Simán felírja a házidoki. 2 dobozzal. Az 40 szem és mivel egy napra elég fél szem így 80 alakalomra elég....és hetente 1-2 szemet veszek be most így rengeteg ideig elég. Azt hiszem így most beállt a bélrendszer és a wc pánik is halványul erõsen. Persze ki kellett iktatnom a tejtermékeket teljesen. Az activia 1-2 doboz jót tesz, de aztán felerõsödnek az allergén reakciók és rosszul leszek tõle ami rontja a hydrocodine hatását. így most semmi tejest nem eszek és el is vagyok. Ha meló nap van vagy utazás akkor fél szem hydrocodine, ha sima napom van akkor enterobene. Ez így pont annyit fékez, hogy jó az emésztésem. kopp-kopp-kopp
Persze a coaxil meg a 0,25-ös frontin az megy 3x1....de attól nem érzek semmit, csak, hogy nem vagyok szarul, nem kap el úgy a wc para.....meg vizsgadrukk féle ideges fosás :D
Nincs jelen
#6799 2016-02-15 18:49
- pt
- Tag
Zilolá-t, allegra-t, telfast-ot, claritine-t, meg egy csomó féle szirszart beszedtem már a parlagfû allergiámra....amikor szedem akkor sem vagyok jobban mint máskor szóval ez az út nem járható szerintem. Esetemben biztosan nem. Minden évben váltogatom õket. A szememre jó az alleopti, orromnak a flixonase, de ha nagy a susnyás körülöttem akkor bizony folyik az orrom mint a duna...
Nincs jelen
#6800 2016-02-16 02:37
- makkmarci
- Tag
Allergiára a béta-glükánt javasolnám...
Régebben a szemem bedurrant, az orromon a bal oldalon nyálkahártya duzzanat, stb. Nyomtam az orrspray-t ezerrel. A neve nem is jut eszembe hirtelen, nem véletlen!
Kíváncsi lennék, hogy valaki elkezdte-e a glutamint kipróbálni!
Azóta bármit ehetek, levestõl pizzán át rántott izéken keresztül bármit...
Enzim:
Szerintem ha ésszel, kaja elõtt 1 darabot betolt az ember, semmi baj nem lehet belõle! Ha nem kell, nem fog hasznosulni. Én sem éltem vele félévnél többet anno. De sokat javított.
A glutamin hatása számomra olyan, mintha enzimet tolnék, de annál már sokkal több!
Nincs jelen