#6801 2016-02-16 22:46

RealHero
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Makkmarci:ugye a glutamine explodot iszod?Narancs?Mindennap iszod?Hány grammot?

Nincs jelen

#6802 2016-02-17 01:20

makkmarci
Tag

Jelenleg ezt használom:

http://shop.builder.hu/glutamin/olimp-s … ZWQ0NDZmMA

Napi egy (ritkán kettõ) adagoló kanállal, ami benne van.
Jelenleg a második doboznál járok, a harmada fogyott el. Az elsõ felénél már gyanúsan jó dolgok történtek...
Jó benne, hogy szelént, C-t, folsavat, stb is tartalmaz.
A sima glutamin olcsóbb, de az mellé akkor javasolt valami aminosavas kiegészítés.

Nem mondom, hogy mindenkinél csoda fog történni, de enyhén szólva sok folyamatot befolyásol pozitívan a szervezetben...

Nincs jelen

#6803 2016-02-17 12:01

Bogár
Tag

Sziasztok!
Elég régen írtam ide,  nem azért, mert meggyógyultam, csak vártam, minden eredmenyemre,  hogy tapasztalatokat is tudjak veletek megosztani.
Januárban nagyon leromlott az állapotom,  semmi nem maradt meg bennem,  alul-felül jött minden.
Egyik napról a másikra már hánytam is.
Húztam halogattam a dolgot,  míg már jártányi erõm nem volt,  így kórházba kerültem.
Hozzateszem, a hányás valószínûleg idegi alapon volt,  mert már rettegtem attól,  hogy ennem kell,  és az pár óra múlva WC utána.
48 kilósan kerültem be.
Nem akarok hosszú lenni.
Minden vizsgálatot megcsináltak,  tükrözés alul - felül
CT, ultrahang, hasi röntgen,széklet vizsgálat,  én külön Calprotectin, biopszia vastagbélbõl sok helyrõl,  gyomorból,  lisztérzékenység,  laktózérzékenység...
Minden, minden negatív.
Az orvos tétlenül áll elõttem.
(Rendkívül segítõkész,  abszolút pozitív véleménnyel vagyok róla ).
Nem tud mit kezdeni velem.
Sajnálja.
Pszichés a dolog, mert szervi elváltozást nem talált.
Hiába a napi 10x -i hasmenés,  a rengeteg nyálka,  fogyás,  egészséges vagyok.
Váltsak életmódot,  illetve keressek fel egy pszichológust.
Megtettem.
Új nyugtatót kaptam,  ilyen lassan felszìvódót,  ami nagyjából szinten tart egész nap.

Nektek viszont a tapasztalataimat írom most.
IBS. ... akár el akarjuk fogadni vagy sem,  nagyrészt lelki -idegi alapon alakul ki.
Az orvos Nutridrink tápszert,  Mezimet,  Meteospazmilt írt fel.
Ezeken voltam egy hónapig.
Eszméletlen volt a javulás.
Fõleg a Meteospazmil  vált be (vény nélkül kapható ), mondhatom azt,  hogy napi reggeli elég tûrhetõ 3 széklettel letudtam.  Kevésbé fájt a hasam,  a nyálka is kezdett kevesebb lenni.
Persze nagyobb önbizalom,  a tápszertõl -már a gondolattól is rosszul voltam,  így kezdtem csipegetni ezt azt. ..  kiflicsücsök,  tej,  nem sorolom.
Egy hétig azt mondhatom a lightosabb kajákat szépen eszegettem.
Nem tudom hol rontottam el.
Ismét egyik napról a másikra borult minden. ... :(
A változatosság kedvéért szorulással.
De nagyon kellemetlen.
Reggel úgy érzem kell,  de csak nyálka jön. 
3 nap után Guttalax.
Szépen híztam,  52 kg lettem,  most megint 50 vagyok már csak.
Vissza orvoshoz nem megyek,  felesleges.
Elkeseredtem.
Szóval megértettem.
Ezzel együtt kell élnem.
Iszonyatosan érzem magam. 

Meteospazmilt szedem,  annak köszönhetõen azért elviselhetõek a napok,  nem tudom ti próbáltátok-e már,  de tényleg anélkül nem tudom mi lenne.
Ebben az egy vény nélküli gyógyszerben tényleg hiszek.

Most újra tápszer,  vissza az eredeti felálláshoz,  aztán hát próbálkozom a kajákkal.
De már enni se merek lassan tényleg.

Utálom ezt az IBS -t.
:(

Nincs jelen

#6804 2016-02-17 15:15

makkmarci
Tag

Vitaminhiányod vagy ilyesmi nincs ennyi hasmenéstõl?

Nincs jelen

#6805 2016-02-17 16:06

QpaK
Tag

Arra jó lehet a tápszer, már ha bírod Bogár… egyrészt örülök, hogy nem gyarapítod az Ibd-sek táborát, másrészt döbbenten olvasom, hogy milyen aktívak a tüneteit… Hogy lehet ennyire beteg valaki szervi elváltozás nélkül? Tünetmentesen ezerszer jobban érzem magam nálad, annak ellenére, hogy az egész vastagbelem érintett! Nálam csak vastagbéltükrözés csináltak, de pont a napokba gondolkoztam rajta, hogy kéne valami ételallergia tesztet kérnem.
Szerintem attól, hogy nem látják/nem kimutatható, még nem lesz feltétlenül pszichés eredetû. Ezt egyébként is gyakran szeretik az orvosok hangoztatni, már nekem is mondták, pedig nálam még látható is… Pszichológushoz is küldtek, mert idézem “A betegnek kell meggyógyulni” az ilyen kijelentések többnyire az orvoshoz hozzá nem értésérõl tanúskodnak. :(

Nincs jelen

#6806 2016-02-17 17:10

RealHero
Tag

Bogár: Elõszór amikor olvastam a hozzászólásod hogy januárban lettél rosszul meg hánytál és kórház lett belõle azt hittem te is elkaptad a calicit amit én is pont januárban.De akkor ha jól értem nem vírusod volt hanem hirtelen ennyire fellángolt az IBS-ed?
Én is egyetértek a többiekkel hogy ezt nem lehet csak úgy rávágni hogy lelki eredetû.
Bár hozzáteszem ezt neked kell tudni magadban hogy mi is zajlik benned.
Ha valami nagyon rossz dolog ért mostanában abban az esetben el tudom képzelni

Nincs jelen

#6807 2016-02-17 20:05

Bogár
Tag

Nem tudom örüljek,  vagy se. 
Elméletileg nem vagyok beteg,  gyakorlatilag pocsék a közérzetem.
Hiszek valamennyire a pszichés dolgokban,  mert a hányás amiatt volt,  ezt magam is tudom.
Annyira kikészültem idegileg az állandó félelemtõl a hasmenés miatt, hogy konkrétan megettem fél banánt,  a gyomrom pattogott az idegtõl,  hogy na vajon....
És visszajött inkább,  mert tényleg már evés után idegesebb voltam mint anno egy vizsga elõtt.
A beleimmel viszont sok minden nem stimmel.
Hogy ott is az ideg játszik-e eszerint közre  (orvos véleménye szerint igen ).... Hát jó lenne ha tudnám.
Egy biztos.  Mikor elkezdõdött ez az egész borzalom nem voltam ideges,  csak úgy mint derült égbõl villámcsapás jött a gyakori széklet A nyálkával.
És igen,  persze napról napra készültem ki jobban,  és napról napra rosszabb lett a helyzet WC téren is.
Emellett hozzá kell tennem vannak jobb napjaim,  ne úgy kepzeljetek el,  mint aki a halálos ágyán fekszik egész nap,  van hogy lemegyek a városba, sétálok,  nagybevásárlást tartok. De van dél,  mire kimerészkedem.
És vannak a nagyon rossz napok,  mikor egész nap fáj a hasam  (nem kicsit ), puffadok és igen,  napokig mint a remete, mert WC közelben kell lennem. Hogy miért?  Nem tudom. 
Az orvos azt mondta ne gondoljak rá,  ne is beszéljek róla,  minél többet menjek társaságba.
:)
Most erre mit mondjak...
Nagyon aranyos volt velem,  nem maszekban voltam,  de olyan odafigyelést kaptam tõle minimum. Le a kalappal elõtte.

Azt mondta az idegi dolgok sok mindenre képesek.
Nekem van két gyermekem.  Egyik tartós beteg.
Amit nem igazán tudtam feldolgozni.
Az idegrendszer képes pszichoszomatikus tüneteket produkálni.
A bélben rengeteg ideg és hormon található.

Csak õt Idézem.

Mindenesetre jobban örültem volna egy colitisnek.
És ezt õszintén mondom.
Persze nem vagyok benne,  de az én "betegségemre" nincs gyógyszer,  nincs igazi terápia.
És mindig olvastalak ám közben titeket,  szinte nem volt olyan nap hogy ne léptem volna fel.
És igazából körülbelül úgy érzem magam mint az aktív szakaszban a colitisesek.

Ja,  és búcsúzóul annyit mondott még a doktor,  mikor rákérdeztem,  hogy várható-e javulás,  és mikor?
Erre az volt a válasza,  hogy csak rajtam múlik,  lehet Igen,  lehet hónapok,  évek,  lehet soha.  Az IBS élethosszig is megkeserítheti az életem.

Hát nagyjából ennyi.  :(

Nincs jelen

#6808 2016-02-17 23:42

pt
Tag

Pajzsmirigy :D

Hát még ez is a beleszólhat a dolgokba....

http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_ … mukodes/77

Szerkesztette: pt (2016-02-17 23:50)

Nincs jelen

#6809 2016-02-18 10:24

Peeti
Tag

realhero majd ha elkezded az explode -t jelezd már milyen mert én sima glutamine-t tolom köszi

Nincs jelen

#6810 2016-02-18 10:57

Peeti
Tag

mondjuk a folsav B6 szelén kombó sokat nyom a latba hogy rendeljek, amugy se szedtem b komplexet....

Nincs jelen

#6811 2016-02-18 12:12

RealHero
Tag

Bogár: Én elfogadtam hogy az IBS élethosszig tart ,de sikerülhet többé kevésbé tünetmentes életet élni.Fel a fejjel!

Peeti: Megírom neked feltétlenül,de még arra várni kell,amit elfogy a jelenlegi porom,kipróbálom,de az még pár hét.De a következõ az explode lesz!
Amúgy te is érzel pozitív hatás tõle,nem csak Makkmarci?

Nincs jelen

#6812 2016-02-18 13:36

Peeti
Tag

szerintem igen jó a glutamin, reggel éhgyomorra mindig tolom. A másik ha valaki unja a levert fáradságot akkor bcaa-a tuti ha sportolok akkor beveszem de rendszeres használatra nem ajánlom ugyanis nekem a bélflórára nem pozitívan hat. A másik a mérleget felejtsd el realhero ugy ahogy van, mert engem is csak felidegesítene így elég csak az embereket hallgatni jaj le vagy fogyva és kabdbe élek :) Az összes gasztros doki diplomáját visszavenném és elégetném ezek nem orvosok (nem összetetten gondolkodnak hanem lebutítva tapogatoznak 1000 bõl meg 1 et meggyógyitanak) Az biztos neharagudjatok de ha rosszabbra fordul a sorom akkor se fogok egy büdös gyógyszert se bevenni. Vagy meggyógyitja az elmém a testem magam vagy elföldelnek ennyi. Különc vagyok vulgáris vagy nem kellene kifakadnom lehet, de most én ezt így érzem és gondolom.

Nincs jelen

#6813 2016-02-18 17:18

RealHero
Tag

Peeti: Nem hat jól a bélflórádra?Ez nekem új.Mit érzel tõle.És akkor adott a kérdés hogy hogy ,mire hat nálad jól:)

Nincs jelen

#6814 2016-02-19 00:44

makkmarci
Tag

RealHero

A BCAA-ra írta Peeti, hogy necces. Szerintem felezve teljesen hasznos lehet, elvégre fontos aminosavak vannak benne! Aki nem sportol, annak lehet, hogy elég a fele is...
Milyen porod van jelenleg, ami miatt halasztod az expode-ot?

Pt
Én a pajzsmirigynél kezdtem a rendbe rakást, amikor láttam a rossz vérképet. (T3,T4, stb)
Nekem alulmûködés volt, ennek ellenszere a C vitamin, a Kékjód, a szurokfû tea.
Ha ez megvan (kb. 2-3 hónap), akkor mehetünk tovább...

Nincs jelen

#6815 2016-02-19 09:15

Peeti
Tag

A Bcaa-m elfogy azt tuti explode -dal fogom helyettesíteni mert a két termék hasonlít egymáshoz. A másik amit érdemes kiprobálni az immunity c21 én nemsok mindenre mondom hogy hasznos de ez nagyot üt viszont az ára horror. (béta-glükánnal)

Nincs jelen

#6816 2016-02-19 10:38

RealHero
Tag

Makkmarci: Scitec Volumass 35 professional. Ebben is van glutamin egyébként. Szinte teljesen ugyanannyi mint az explode-ban.
Nagyon sok scitec terméket próbáltam ez az egy ami bevált.De én edzek mellette normálisan.Anélkül én nem ajánlom.
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de egyéként ezeknek a poroknak az átlagára 6-8 ezer.Pénztárca megterhelõ igencsak,és nálam nagyon gyorsan fogy

Szerkesztette: RealHero (2016-02-19 20:13)

Nincs jelen

#6817 2016-02-19 23:15

makkmarci
Tag

Én napi egy kanállal másfél hónapig elvoltam. Ha használ, akkor elosztva nem vészes az ára...
A napi 5000-es mennyiség hosszabb távon sem okozhat gondot!

Nincs jelen

#6818 2016-02-21 01:30

makkmarci
Tag

Nincs jelen

#6819 2016-02-22 10:28

havastáj
Tag

Bogár!

Egy az egyben ,mintha magamat olvasnám.

Én is végigjártam a létezõ összes vizsgálatot, annyi, hogy én 9 magándokinál voltam aki mind gasztroenterológus, és ugyanaz a véleményük. IBS, stressz, táplálkozási zavar, laktóz, glutén intolerancia.
A crohnra amitõl rettegek mindegy azt mondta, sõt ráírta a papírra, hogy biztosan nem crohn.
Viszont én ugye sokat fogytam, ezt én meg sajnos a crohn nak tudom be, attól rettegek.
Az a gond, hogy sok olyan sztorit olvastam, hogy csak évek után jöttek rá, hogy crohn beteg az illetõ. Addig nekik is negatív volt minden.
Bár ebben a calprotectinben van valami, mert állítólag minden gasztros szerint ez pontos!

Abban is nagy igazság van, már nem tudom ki írta, hogy minden gasztros diplomáját elvenné, mert semmit nem tudnak csinálni.
Itt vagyok 2,5 éve, és le sem írom, sõt magam sem tudom mennyi pénzt elköltöttem már vizsgálatokra, gasztroenterológusokra, eredmény nélkül. És semmit nem csinálnak. Pedig van amikor el is túlzom elõttük, van, hogy azt mondtam, hogy napi 5x megy a hasam, és az náluk még semmi. Ez durva.
Volt amelyik ráírta a papíromra, hogy a jelenlegi státuszom rosszabb életminõséget biztosít, mint egy átlag gyulladásos bélbetegé. De ettõl én nem lettem jobban. Azt mondják pszichés. Nem tudom, lehet. Az tény ezektõl a pszichiátriai vackoktól valamelyest jobb, most a citapramot 20 mg ról 30 ra emelték, de jövõhónapban megpróbálunk valami más SSRI-t a pszichiáterem szerint. Van olyan ami székrekedést meg hízást okoz, csak el kell találni melyik az.
Nekem elég lenne, ha 100% ig be tudnák bizonyítani, hogy nem crohn. Hiába talált a kapszula endoszkópia a vékonybél kis részén apró gyulladásos jeleket, de ez a doki szerint nem IBD és nem crohn. Az nem így néz ki.
Az a baj a giardia tesztem is negatív lett. ( ha pozitív lett volna akkor megvan a probléma forrása)
Most még a bélflórastátuszra várok, amit németben csinálnak csak, 35 E ft om ba fájt, 21 nap amíg megjön, de nem tudom. Nem tudom higyjek e ennek is....vagy ez is csak zsákutca.
Sokszor azon gondolkozok miért érdemeltem ki ezt a sorstól. Sokszor azon, hogy mi lesz velem, ha kiteszik a belemet, rettegek ettõl, holott más 10 mûtéten is túl van és él boldogan.

Semmi gyógyszer nem segít, a modulen ibd tõl sincs változás. Egy furcsaság van.
Én világ életemben vékony volta, vékony csontozatú. 2007 ben autoimmun pajzsmirigy alulmûködésem lett, gyulladással, Hashimoto kór.  Ekkor 2-3 év alatt 10 aztán 20 kg ot híztam egészen 93 kg ig. Aztán a 93 kg után, jött a hasmenéses gond, és eltelt 2,5 év és újra 70 kg ra fogytam vissza. Annyira, mint amennyi 2006 ban voltam.  2004 ben pld 66 kg voltam. De érdekes a TSH-m rendben van. Na ez a furi nekem. Lehet a pajzsmirigy alulmûködés ez okozhatna fogyást is, meg hasi panaszokat? Na ezt nem tudom még, hogy ez a hashimoto mire képes.

Nincs jelen

#6820 2016-02-22 11:13

Peeti
Tag

havastáj: nekem a calprotectin teszt pozitív lett mondjuk igen tudom többféle teszt is van belõle ha valaki ezzel akar jönni :) de én tojok a chronra és mivan ha az leszek nemérdekel mert tudom hogy mindent megtettem egészségesen élek táplálkozok ha ez nem elég akkor csókolom. Én nem basz..om el az életem az örögös szorongással meg hogy jaj mi lesz, elég lesz akkor aggódni. DE ugy látom te is tökéletes alanya vagy ennek a betegségnek amely pont a lelkileg érzékelny aggódósokat veszi célpontba mint te és én :) Kicsit néha enged el ezt az egészet...

Nincs jelen

#6821 2016-02-22 14:12

QpaK
Tag

Nagyon látványos poklot lehet lefesteni, ha mindenben a legrosszabbat látjuk. Nekem is vannak ilyen gondolataim, de igyekszem elhessegetni õket.
Nehéz, mert annyi bajunk lehet. Nem szabad olvasni és ne érdekeljen mi zajlik a szervezetedbe!

Szerkesztette: QpaK (2016-02-22 14:14)

Nincs jelen

#6822 2016-02-22 14:29

QpaK
Tag

Engem 3 dolog zavr nagyon. Az elsõ, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Bármikor dönthet úgy a betegségem,hogy kezesbárány lesz és akkor a gyógyszereket is csökkenthetem, de egy csapásra a szakadék szélére is taszíthat…
A másik, hogy túl erõs gyógyszereket szedek. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán ér-e ennyit a vastagbelem? A béltüneteim javulnak ugyan, de ha minden más tönkre megy… Ha nem lenne más autoimmun betegségem, már kivetettem volna, hogy ne mérgezzem tovább magam, de így nincs választásom.
A harmadik, a jövõkép. It sok kérdés felmerül: Mit csinálok szövõdmény esetén? Mi lesz, ha a gyógyszerek okoznak maradandó kárt? Mi lesz, ha mindenre immunis leszek és a testem kicsinál… Meddig élhetek ilyen átszabott immunrendszerrel?…
Pfúúú még sorolhatnám, de az ilyeneket szoktam elhessegetni! Csak az aktuális idõszakra érdemes koncentrálni! Most kielégítõ az állapotom, de vannak rosszabb najaim.

Nincs jelen

#6823 2016-02-22 16:22

Emi90
Tag

Jó napot /Sziasztok!
Sajnos nem tudom kihez fordulhatnék a problémámmal,egyre kétségbeesettebb vagyok! Az elmúlt 4 évben ,de leginkább az utóbbi 2 évben komoly fájdalmaim vannak! 2012-ben bevittek vakbélgyanúval és 3 napos kórházi bentlét után hazaengedtek(csak vérvétel hasi ultrahang es nogyogyaszati vizsgalat tortent! Nem igazán foglalkoztak a kivizsgalasommal így tehát annyiban maradt az ugy! Annyi javaslatot kaptam hogy essek neki egy kis dietanak....úgy ahogy be is tartottam,de a problemaim nem szuntek meg! Folyamatos jobb alhasi fajdalmak,leginkabb mikor  gornyedt testhelyzetben vagyok és suru szekelesi inger,emellett puffadtság és állandó telítettség erzet! Esti orakban a legrosszabb!Nos 2012 juliustól kezdodoen a tunetetim a mai napig tartanak....amennyit megfigyeltem,hogy a sulygyarapodasom miatt a fajdalmaim felerosodtek! Sokszor hirtelen jelentkezik,erõs gorcsos ,olykor szuró fajdalom.2014.oktoberben tukrozesre kerult sor es az eljarast kovetoen eltavolitottak a vakbelemet,mondván hogy nem volt elvaltozas,de nem talaltak semmi mast! a mutetet kovetoen testsulyom csokkent a dietanak koszonhetoen es jobban ereztem magam de fel ev elteltevel ujbol jottek a panaszok....a testsulyom akkor is gyarapodott,mert szégyenemre sajnos nagyon szeretek enni...58kg volt a korabbi es a jelenlegi 73kg.Keresem az osszefuggest ezzel kapcsolatban,de igazából nem tudom mi okozhatja  panaszaimat....2 nappal ezelott colonokopiam volt  és  a vizsgalaton nem mutattak ki semmit.....Teljesen ossze vagyok torve, a partneremmel ais megromlott a viszonyom,mert nem merek intim kapcsolatot lestesiteni,mert volt már pelda h hirtelen belenyilalt a fajdalom a jobb alhasi reszbe.Gyanakodtam daganatra,IBS-re Crohn betegsegre de nem tudom hogy meddig kell meg kinlodnom ezzel!!!! Ra ment a munkám a parkapcsolatom,lassan az egesz eletem! KEREM AKI TUD SEGÍTSEN!
25 éves lány vagyok
Tuneteim:-Hajnali órakban gyakorta felkelek a nyilaló erzés miatt,ha sikerula szellentes akkor kicsit jobb
              -Ha etelt fogyasztok egybol  ingert erzek az uritesre,de nem igen torteneik meg
               -Az szeklet uriteskor eros fajdalmat erzek a jobb oldalamon)alhasi tajek es urites utén jó pár percet    kell pihenni  h már ne fájjon.
               -Állandó puffadstság és feszíto erzés.
                -Sokszor kell szélhajtó tablettat bevennem h ne gorcsoljon a hasam amiatt h nem vagyok kepes szellenteni.
                -Vakbél eltavolítva,vervetelnél gyulladas nem mutatható ki,tukrozesen sem talaltak semmit...
                -véres széklet nincs,de a székletem nagyon vékony,nem normalis,nem megszokott nagysagu es allagu!
                -Minden napos fajdalom,változó erosseggel....sokszor tompa,de idonkent  10/10...ilyenkor sírok a fajdalomtól, nehezen lélegzem,mert azon nyomban belenyilal.
                -Tudtommal nincs allergiam,de nem voltam meg egyszer sem tesztet csinaltatni.....
Kérek szépen mindenkit,akinek hasonló tunetei vannak segítsen,mert  én mar ezt nem bírom!!!!!! Konyorgom segítsetek!!!!!!!! aki barmit tud irjon ide vagy az emesewatford1@hotmail.com címre: Koszonom

Nincs jelen

#6824 2016-02-23 07:40

Bogár
Tag

Havastáj!
Le a kalappal elõtted!
Õszintén megmondom,  nekem ez  a fél év folyamatos orvoshoz járás,  meg a velejárói  ( anyagiak,  idegeskedés a vizsgálatok eredményei miatt,  stb. ) nekem elég volt.
Rengeteget olvastam az IBS -rõl.
Most hogy valóban létezik-e,  vagy nem és csak valami betegség elõtti idõszakban vagyunk amit még nem tudnak kimutatni. ... Én ehhez kevés vagyok hogy még tudjam ítélni.
Én most egy idõre befejeztem a vizsgálatokat,  bõven sok volt belõlük.
Pajzsmirigyet is néztek,  de utána még nõgyógyásznál is voltam,  de semmi. ...
Számomra is felfoghatatlan.
Lehet ez tényleg IBS,  ha tényleg létezik,  mert a tüneteink csak hasonlóak!
El vagyok keseredve,  de tényleg nem tudok már mit kezdeni.
Se erõm,  se kedvem.
:(

Nincs jelen

#6825 2016-02-23 07:57

Bogár
Tag

Emi90!

Ha visszaolvasod az írásaimat,  sok minden egyezik.
És láss csodát,  én sokkal több vizsgálaton vagyok túl,  meg még pár dologgal cifrább a helyzetem,  de az orvosok szerint nincs semmi gond.
Neked is a Meteospazmilt ajánlanám,  én azt szedem egész nap. Ha nem megy a szellentés,  az segít(het).
Konkrétan én a csontváz alakzatomhoz képest labdányi hassal rendelkeztem,  mert nekem is csak "pangott" a hasam.
Vékony székletem nekem is volt  (van is sokszor ), de egy idõben talán két hónapig mint a ceruza. ...olyan volt.
Ezt is okozhatja bélgörcs  (ha a kolonoszkópia negatív ), a belek idegi problémái. Én is mikor meglattam minden nap a termékem,  a sírás kerülgetett.
Na meg persze hozzá csatlakozott az elégtelen kiürülés érzés,  aztán utána a többszörös "kis ceruzák "...
Nekem is sokat fáj a hasam,  egy puki is olyan görcsökkel jár sokszor,  hogy el kell feküdnöm.
Én megfigyeltem,  ha kevesebbet eszem,  jobb valamelyest.
Sajnos ha van egy jó napom,  ilyenkor étvágyam is,  és jól bekajálok,  akkor a másnapomnak annyi.
Vagy 3 óra kell,  mire helyrejön a hasam valamelyest.
Espumizan nekem semmit nem ért.
Meteospazmil rendezi a beleket,  napi 3at kellene szedni,  én vagy 5öt beveszek.  Így nagy nehezen a gázok kijönnek.
Drága,  mert 20 szem van egy dobozban,  és 2000 Ft,  de egy próbát megér.

Nincs jelen

#6826 2016-02-23 10:21

RealHero
Tag

Az utóbbi idõben inkább székrekedõs voltam,de néha azért persze egy két étel beütött amitõl ment a hasam pl az a rohadt fánk a múltkor. De azért el lehetett viselni.Tegnap éjjel viszont megint visszatért az hajnal háromkor jelentkezõ görcsös hasmenés. Nem ettem semmi különöset.Kivételesen arra tudok gondolni hogy mostanában nagyon nem érzem jól magam a bõrömben és sok sikertelenség is ért.Talán ez a lehet az ok.
Mindenesetre nagyon csalódott vagyok hogy hónapok óta nem volt ez az éjjeli gecó és most meg megint.
Jelenleg ott tartok hogy nem fogok semmi újat kipróbálni mert nem látom értelmét ezek után

Szerkesztette: RealHero (2016-02-23 12:11)

Nincs jelen

#6827 2016-02-23 10:38

Bogár
Tag

RealHero!  :)
Tudod mit?
Ahogy a férjem mondta nekem :
"Sz@rj az egészre "!
Persze ez nem ilyen egyszerû,  mert a fájdalmat,  meg ezeket a kellemetlen dolgokat nekünk kell átélni.
De!  :)
Most úgy vagyok persze lehet elkeseredésemben már,  hogy ha kell megyek,  ha nem akkor nem.
És ha fáj elfekszem. Ha megtehetem mert itthon vagyok.
Ma utazom kb 200 km -t.
És nyugodt vagyok.
Ha kell megállok egy erdõ szélén.
Aztán kész.
Most mit tudok csinálni???
És délután elmegyek hamburgert enni.
(Jó,  ezt senkinek nem tanácsolom,  de én most Agyilag próbálok ebbõl az ördögi körbõl kijönni )...

Nincs jelen

#6828 2016-02-23 12:13

RealHero
Tag

Bogár:Jó utat és jó étvágyat a hambihoz:)

Nincs jelen

#6829 2016-02-23 14:43

Peeti
Tag

Bogár lehet én is betolok este egyet szimpátiából :D

Nincs jelen

#6830 2016-02-24 19:17

Emi90
Tag

Koszonom Bogar!
Ma tudtam meg a biopszia eredmenyet,de igazsag szerint fogalmam sincs....angliaban elek es nem vagyok jartas az orvosi nyelvben,de azt mondta illetve irta nekem hogy :TERMINAL ILEUM -azzal van problema.!!! Valakinek ismeros ez a kifejezes???

Nincs jelen

#6831 2016-02-24 22:16

pt
Tag

Nincs jelen

#6832 2016-02-24 22:19

pt
Tag

Google fordító:

A terminális ileum a disztális végén a vékonybél, hogy metszi a vastagbélben. Ez tartalmazza a ileocekális záróizom, a sima izom záróizom, amely szabályozza az áramlás a béltartalom a vastagbél.

A terminális ileum található a jobb oldalon a hasi, kismedencei üreg a köldökzsinór és gyomor alatti régiókban. Ez egy csõ körülbelül 1,25-1,5 hüvelyk (3-4 cm) hosszú, a végén az ileum és megszûnik a ileocekális záróizom ....

Teljes terminális ileum Leírás

[Folytatás pontot]. . . A ileocecal záróizom egy sávban simaizom, amely szabályozza az áramlás a béltartalom a csípõbélben a vakbél a vastagbél.

Gyomorpép alaposan dolgozza fel a duodenum, jejunum, és a csípõbélben, mielõtt az belép a terminális ileum. Ezután tárolja az üreges lumen a terminális ileum, mert várja a megnyitása a ileocecal záróizom. Kis tömegek béltartalom benyomjuk a vakbél a hullámok perisztaltikus összehúzódása a falak, a terminális ileum hangolni a nyitás a ileocecal záróizom. Míg a gyomorpép tárolják, a Peyer-plakkokban bélés a falak a terminális ileum megvizsgálja a tartalmát a gyomorpép bármely potenciálisan veszélyes kórokozók.

A falak, a terminális ileum készülnek négy elkülönülõ szöveti rétegeket körülvevõ üreges lumen a közepén.

A legbelsõ réteg, a nyálkahártya, tartalmaz hámsejtek, amelyek funkciója specializálódott a tápanyagok felszívódását származó gyomorpép a lumenben. Tömegei nyirokszövet ismert Peyer-féle tapaszok dot a felület a nyálkahártya jelenlétének kimutatására kórokozók a béltartalom.
Környezõ a nyálkahártya a submucosa réteget, amely tartalmazza az idegek és erek, amelyek támogatják a többi szövetréteg a terminális ileum.
A muscularis réteg veszi körül a nyálkahártya alatti és tartalmaz sávok simaizmok szerzõdés hullám perisztaltika a táplálék révén a terminális ileum és a vakbél.
Végül a serosa képez a legkülsõ réteg a terminális ileum. Serosa készült sima réteg egyszerû pikkelysejtes hámszövet és szekretálja a csúszós folyékony ismert savós folyadék. Serosa és savós folyadék ad a terminális ileum egy sima, nyálkás felületet megóvja a súrlódást szervek és a falak a hasi, kismedencei üreg.
Készítette: Tim Taylor, anatómia és élettan oktató

Nincs jelen

#6833 2016-02-25 08:24

Peeti
Tag

azt hittem ez a te tanulmányod pt :))

Nincs jelen

#6834 2016-02-25 11:27

Emi90
Tag

Koszonom pt!
De bizonyara hianyosan tettem fel a kerdest!!! A google  valóban kozeli baratom es fel is kerestem a problemammal. Szinten kimasoltam a talalt angol  szoveget es beirtam a google forditoba,ahogyan te is,de ezzel sajnos nem lettem okosabb! A kerdesem arra vonatkozott,hogy van e  itt valaki ,akinek az orvosa TERMINALIS ILEUM- kifejezest hasznalta  es azzal osszefuggesben levo betegseget!? Es ha igen mi a teendo? Dieta,gogyszerek,kezelesek???Nagyon halas lennek  az informacioert! Koszonom szepen!nSzep napot !!!

Nincs jelen

#6835 2016-02-25 23:26

pt
Tag

Elméletileg ez a vékonybél és a vastagbél találkozásának billentyûje. Olyasmi mint egy visszacsapó szelep. átengedi a vékonybélbõl az emésztés alatt lévõ dolgokat a vastagbélbe, de onnan nem enged visszajönni semmit. Ha ennek a zárásával van gond, akkor valószínûleg a vastagbélbõl visszajutnak a vékonybélbe olyan baktériumok amiknek nem kellene....így a "steril" vékonybél bacikkal fertõzõdik.

Legalább is ezt olvastam valahol......

Nincs jelen

#6836 2016-02-26 06:37

makkmarci
Tag

Emi90

Az egy dolog, hogy ezt a kifejezést használta! Én is ezt teszem most...
És akkor mi van?
Mit írt ezen kívül? Mert valószínûleg az lenne a lényeg...

Amúgy meg nem kell egybõl megijedni, meg pánikolni. Gyógyszerek, kezelések? Miért ez az elsõ, ami eszedbe jut???
Elõször is relax, hogy angol is legyek :-)
Aztán meg írd le, hogy mi a lényege a te papírodnak...

Nincs jelen

#6837 2016-02-26 07:04

makkmarci
Tag

https://dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream … sequence=1

Nagyon ajánlom a 13-24 oldalak közötti leírást a glutamin szervezetben betöltött komoly szerepérõl!

Nincs jelen

#6838 2016-02-29 08:49

youlcsi
Tag

Sziasztok!
Nagyon régen írtam... nem is tudom, mikor utoljára.
voltak jobb idõszakaim, amikor már-már azt mondhattam, nincs hasmenésem... idõközben végre megkaptam a vágyott gyógyszert pm-alulmûködésre, és ezzel párhuzamosan nagyon súlyos D-vitamin hiányra is fény derült.
ezt most kb renbe tette az orvos (majd most lesz tsh-kontroll), de én voltam oly bátor, hogy ezen felbuzdulva 2 hónapja újra elkezdtem a metformint szedni, hátha most jött el a mi idõnk, hátha sikerül most a baba.
metforminnak meg is lett az eredménye, újra kezdõdött a hasmenés, és nagyon lassan szoktam hozzá a gyógyszerhez. de ugye a célért bármit :D
közben a pm és a pco miatt ch-szegény étrendet kellene követnem, de minél kevesebb ch-t viszek be, annál kevésbé bírja a gyomrom. nem értem... valahol fordítva lennék bekötve? ha tartom a 160 grammos diétát, akkor esténként konkrétan nem tudok lefeküdni. fizikailag nem megy, mert ahogy vízszintes közeli helyzetbe kerülök, érzem a torkomban a gyomorsavat :( pedig ez a diéta még nagyon kellene a sikerhez :(
ráadásul múlt héten a gyerekkel beleestünk egy hányós-fosós vírusba, amitõl 4 napja folyik ki minden alul belõlem :/
és hát kicsit most félek... mert annyiszor, annyi helyen olvastam, hogy egy ilyen fertõzés képes belobbantani a belet... tudom, hogy a 4 nap még teljesen belefér a vírusba, de azért most már aggódok, mert minden más bajunk elmúlt (gyerek nem is fosott), de ez fixen megvan. ha eszek, ha iszok, menni kell.

szóval így vagyok...
most meg menni kell osztályértekezletre (remélem, nem lesz túl hosszú :o)

Nincs jelen

#6839 2016-02-29 12:33

RealHero
Tag

Youlcsi:Én is voltam a hasmenéses -hányásos virusban januárban. Egy doboz normix helyre tette,nem volt gond.
Hogyan derült ki a súlyos  d vitamin hiány?Hogy nézik azt?Vérbõl?

Nincs jelen

#6840 2016-02-29 14:34

youlcsi
Tag

egyelnõre protexinem van otthon, nem szeretnék ezért orvoshoz menni. majd ha 3-4 hét után is ilyen gáz, akkor. és akkor majd iratok normixot... gondolom.

a d-vitamint a vérbõl nézték, igen.
endokrinológus kérte a vizsgálatot, mivel pcos-ben gyakori.

Nincs jelen

#6841 2016-02-29 14:38

youlcsi
Tag

mondjuk azért a gyógyszerész arcát érdemes lett volna lefotózni, amikor mentem a d-vitaminért.
nézi, nézi... "8 doboz??? biztos ennyit írt az orvos? biztos ilyen adagolásban? ebbõl 1 doboz (megj. 1doboz = 1szem) 1 havi adagf. Biztos úgy gondolta az orvos, hogy heti 1 doboz? hogy adjam én ezt ki? nem kellene megkérdezni errõl az orvost, hogy biztos így gondolta-e?"
mondtam, hogy hát csak tudja az a nyomorult, végülis ebbõl szakvizsgázott, vagy mifene :o

Nincs jelen

#6842 2016-02-29 22:53

makkmarci
Tag

Nem ismétlem magam, írtam már sokszor, hogy figyeljetek a vitaminokra, fõleg akinek hasmenéses dolgai vannak!
Biztos vagyok benne, hogy többeteknek is van valamelyikbõl hiánya, csak sokszor elég nehéz behatárolni. A D vitamin viszonylag egyszerû.
Aki jó ár/érték arányban esetleg kedvet kap hozzá, ezt ajánlom:

http://www.naturvitamin.hu/pharmekal-he … p-407.html

Viszonylag nagy dózis, 350db. Egész évre jó akár két fõre is, mert nyáron a napocska miatt elég 2-3 darab egy héten. Már ha valaki néha napon is tartózkodik...

Nincs jelen

#6843 2016-03-01 09:44

youlcsi
Tag

nagy dózis?
én ezt szedtem, heti 1-et:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkere … etta/58698

amúgy ez tényleg havi adag, ha már nem pótlásra, hanem szintentartásra kell, akkor teljesen jó, elég a napi 1000 NE.

Nincs jelen

#6844 2016-03-01 10:18

QpaK
Tag

Anyám is pont ezt szedi, neki sem hasznosul a d vitamin. Neki azt hiszem havi 3 az adagja, de a háziorvos elõször csak egyet írt neki, mert "az rengeteg, nem kell annyi!!!" :)

Nincs jelen

#6845 2016-03-01 15:17

Rigor
Tag

Nagymamámnak strumája volt, arra túl lett tolva a d-vitamin és ráment a hallása. Szegény már hallókészülékkel is csak nehezen hall, anélkül meg süket mint az ágyú. Különben remek bõrben van, kertészkedik stb, csak a hallása.

Nincs jelen

#6846 2016-03-01 16:41

havastáj
Tag

Sziasztok!

+3. gasztros-t is végigjártam, Dr. Bene László, Dr. Kovács Ágota, és Dr. Csiki Zoltán
ugyanaz a vélemény: IBS  súlyos funkcionális tünetekkel.

Kaptam tápszert , még nem mertem inni belõle félek, hogy megf*sat", 90% ra felírta. Nutrison powder a neve. Nem tudom, hogy jó e, laktóz, glutén mentes.

Ami érdekes pár napig jobban vagyok mindig, ha dokinál vagyok, vagy, ha tudom, hogy fogok menni dokihoz. Ez tuti pszichés. A citapramot 20-ról 30 mg ra emelték fel. Ez 2 hete kb.

De ami fura, ha délelõttösbe (6-2-ig) megyek dolgozni, akkor itthon puffadok, iszonyatosan dübörög , zuborog a hasam, gázosodok. Fõként, ha így délelõttösbe megyek. De mitõl azt nem értem. Pld ha délutános vagyok akkor általában jobb.
3 nap délelõtt, 3 nap délután, 3 nap éjszaka közöttük 1-1 nap pihi. De a délelõttös kicsinál. Ettõl mehetne a hasam, hogy korábban kelek és ott nem megyek wc-re? Mert, ha itthon vagyok itthon délelõttönként általában mindíg megyek wc re. Most úgy puffad, feszít, zuborog a hasam, hogy majd meg õrülök, és a meteospazmyl semmit nem használ.

Keserûcsoki se fogja meg a hasam, ez hogy létezik? Nálatok használ a keserûcsoki?

Nincs jelen

#6847 2016-03-01 20:09

QpaK
Tag

Hát tényleg nem tudom, mit lehetne neked mondani havastáj. Én pont megnyugodnék a helyedbe, sõt még így is mindig meg tudtak nyugtatni az orvosok, hogy nincs nagyobb baj, csak a szokásos… Az ibs diagnózis meg leginkább idegesítõ lehet, mert hiába erõsek a tünetek, még sem tekintenek betegnek. Én annak tudnék örülni, hogy nem lesz ebbõl szövõdmény, mûtét, és erõs gyógyszerek sem kellenek.

Engem minden utazás felidegesít, így ugyan úgy keresem a mosdót a gasztrón, mint a könyvtárban, vagy a tescoban… Csak akkor vagyok nyugodt, mert tudom ott van, ha kell! Nekem meg ez a pszichés része.
A reggeleim mindig nehezen indulnak be. Ha megyek valahova 3-4 órával elõbb kell kelnem, hogy rendesen kiürítsem magam. (4-5 wc) Utána délutánjaim már jobbak többnyire. Ha viszont nem tudok idõben felekelni, akkor bárhova is kell menni, ott biztos fel kell kutatnom a mosdót. TÖRVÉNYSZERÛ.

Étellel nem olyan kellemes befogatnom a hasam. A resztelt máj és krumplistészta megfogja, de ki is csinál. Egyedül a lopedium mûkdik, de azt is csak akkor jó bevenni, ha már kellõképp kitisztult a hasam, mert ha nem akkor feszít és fáj, ráadásul úgy meg sem fogja a cuccost.

Nincs jelen

#6848 2016-03-01 21:49

Rigor
Tag

Épp csak a Banai maradt ki, és a ha mûtét akkor dr. Lestár. És akkor kb európára, vagy akár az egész világra nézve kimaxoltad a legjobbakat. Ennyi.

Nincs jelen

#6849 2016-03-01 22:03

pt
Tag

Próbáltál már frontint szedni 3x1-et például? Az SSRI mellé elmegy....
Lehet segítene havastáj.......
Egy próbát megérne......max 1 hónap után abbahagyod.
Mit veszíthetsz?

Nincs jelen

#6850 2016-03-02 01:22

makkmarci
Tag

30000 egység D? Jézusom, ez még az én szememnek is sok...
Oké, hogy egy doboz kell SOS-ben, de én inkább annak a híve vagyok, hogy 2-4ezer egység menjen be naponta októbertõl májusig. Szép lassan feltölt és minden oké.
De ez minden(!) vitaminra érvényes!

Havastáj
Ha délelõttös vagy, miért nem mész budira, ha kell???
Ha mindig mindent visszatartasz, sose jössz ki belõle. Nyugodtan ülj be, told ki, konkrétan sz@rd le, ki hallja meg ilyesmi! Hidd el, csökkenni fog az ingered, ugyanígy voltam én is.
Érdekes módon, amikor beugrok kezet mosni vagy pislantani és épp ül valaki a retyón, simán tolja a dolgot és nem zavartatja magát. Ezt kell megtanulnod... É meg már csak mosolygok ilyenkor :-)

Szerkesztette: makkmarci (2016-03-02 01:25)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb