Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#51 2011-11-25 12:40

Putyi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Linket nem tudok mellékelni, de olvastam, hogy az orvosi cannabis kifejezetten jó a colitisre, és van olyan ország (emlékeim szerint Németország), ahol ezt fel is írják. És hogy összességében kevesebb a negatív mellékhatása, mint azoknak, amelyeket most szedünk. De nálunk vannak érdekes dolgok, pl. évekig nem lehetet kapni Reparon kenőcsöt valamelyik okos ember döntése miatt, pedig az aranyér egyik legjobb ellenszere.

Nincs jelen

 

#52 2011-11-25 16:50

acorus
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Ez addig jó,csak hogy nem e okoz gondot hogy gyógyszereket szedek.

Nincs jelen

 

#53 2012-03-03 23:46

kekszi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

nem hinném, hogy gondot okozna, hogyha mellette ilyen gyógyszereket szedsz. én ezeket szedtem: xalazin, medrol, klion, noacid, pentasa, normix...
azóta már kipróbáltad? :)

Nincs jelen

 

#54 2012-03-29 17:10

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Semmilyen gyógyszer mellett nincsen mellékhatása.
Amiket szedtem: imuran, pentasa, klion, humira

Nincs jelen

 

#55 2012-04-18 18:21

pedroamigo
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sziasztok! Én 27 éves crohn beteg vok most raadasul rovid bel szindromas is es sztomas is ideiglenesen a visszaultetesig. Epp rehabilitacio alatt vok mar kb egy honapja korhazban amig rendbe jonnek a laborjaim es a fizikai allapotom. Laborjaim mar rendben vannak infuziok mellett, viszont sajnos dohanyzom, igaz nem sokat napi 3-4 szalat. Ennek lehet koze a felszivodashoz? Tobbszor probaltam letenni de veglegesen sosem sikerul :( szinte epp csak atfut rajtam neha a kaja

Nincs jelen

 

#56 2012-05-13 01:10

kekszi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

jaj, remélem, hogy azóta jobban vagy (???). Nem tudom sajnos, hogy mennyire befolyásolja, de azt érzem magamon, hogy a cigi valóban nem túl jó.. egy csomószor rögtön rohanok wc-re, meg nem is bírom elszívni teljesen...

Nincs jelen

 

#57 2012-05-14 09:51

sugi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sziasztok!
Én Crohn-os vagyok!Sokáig cigiztem,nem bírtam egyszerűen le tenni!Tavaly januárban a betegségem miatt 2 hetet töltöttem kórházba,volt minden még a végére kínos helyen lett egy sipolyom is.Akkor határoztam el magam,persze a dokinak is igen nagy szerepe volt benne.Le tettem a cigit,pontosabban napi 2-3 szál erejéig!Az se kellett volna mert a Crohn-om nem nyugodott igazából,sokszor jelentkezett és szedtem hol ezt hol azt(medról,klion,stb)!Terhes lettem,ez decemberbe derült ki akkor még pont szedtem a medrólt.Sajnos!!!Cigit azzonal letettem!!!Jan. elején vetéltem 10 hetes iker terhes voltam.Azt mondták valószínű a szteroid le gyengítette az immunrendszeremet ami miatt influenzás lettem és rá ment a picikre.Szóval ennyit a dohányzásról!!Igy jártam, nem tudtam a cigit letenni,annak ellenére,hogy tudtam elő hozza a bajomat.Tanultam belőle!!!!
Most ismét terhes vagyok,nem cigizek azóta és tünet mentes is vagyok.Igaz azért néha mintha fel-fel ütné a fejét,de oda figyelek mit eszek és akkor jó.A Pentassát szedem,de azt mindig a tavaj januári korház óta!!!
A cannabis-ról csak annyi tapasztalatom van,hogy hatásos.34 éves fejjel próbáltam ki először,akkor épp zúgolódott a bajom és igen jó volt a hatása rá!!!A görcsök el múltak,nem jártam annyit wc-re!!Nem alkalmazom "kezelés"ként,csak eseti dolog nálam,és persze most meg egyáltalán nem.!:)
És egy link:
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/ … yogynoveny
Érdekesség a Cannabis-ról!!!

Nincs jelen

 

#58 2012-05-14 19:12

Prima
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Én egyből letettem a cigit amint megtudtam, hogy beteg vagyok, pedig 15 évig cigiztem előtte. Ma már egyáltalán nem is gondolok rá. A sörözés a barátokkal sokkal jobban hiányzik.

Nincs jelen

 

#59 2012-05-14 19:43

Deart1
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

En bizony szoktam sorozni(borozni).1 pohar,neha 2 is lecsuszik (ha buli van havonta 1 x olyankor tobbet is),de hala Istennek nekem soha nincs tole bajom..es mossa a veset is :) Persze rovdet csak nagyon ritkan iszom..pl most a palinka fesztivalon :)) De amit en iszom az nem sok..nem vedelek :)Az senkinek sem jo.

A cigit mar 10 eve letettem.Nekem sem hianyzik..

Nincs jelen

 

#60 2012-05-14 20:29

Prima
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Kedves Deart1 :)

Most nagyon irigyellek!! Én sem KO-ra akarom vedelni magam, csak úgy módjával, az íze végett :). Imádtam a gasztro és a különböző ital fesztiválokat is. Tavaly még részt tudtam venni több ilyen rendezvényen az ország különböző pontjain. Mindig én szerveztem ezeket a túrákat a barátoknak. Kolbász, lecsó, sör, bor, pálinka fesztivál...stb. Csupa olyan dolog amire most nem merek benevezni :( . Csak nagyon hiányzik. Találhatok ki magamnak egy teljesen új életet??? :) Pedig a régivel nagyon elégedett voltam.

Nincs jelen

 

#61 2012-05-14 20:46

Deart1
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Nem..nem kell kitalalnod magadnak egy uj eletet.Ha azt teszed akkor nem leszel boldog :)Egy darabig nagyon vigyaztam magamra.Semmi alkoholt nem ittam.Nem ettem finom zsiros eteleket :),de boldog sem voltam valami hianyzott. Most miota ujra azt csinalom amit szeretek (jo etelek,finom borok)azota jol erzem magam a boromben.Imadom a fesztivalokat  a barati tarsasagommal.Vegre ujra  a regi eletem.Persze en most tunetmentes vagyok teljesen mar 5 eve..tokeletes verkeppel,de ez mutet utan valt ilyenne miutan 25 cm vekonybelle rovidebb lettem.Remelem meg sokaig elkerul ez a dog :)

Nincs jelen

 

#62 2012-05-15 17:01

fater
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Ha bajom van,és sajnos most sűrűn van.megiszom a házi pálinkát. Ennél jobb drogot még 60 évem alatt
nem találtam.Ettől még bajom nem lett/colitises vagyok) Egy a lényeg sok vizet kell közben inni.
Nem hinném hogy nálam nagyobb bajt most valaki letudna írni. Majd ROORNÁL leírom egyszer.
Addig is egészségedre kisfiam.

Nincs jelen

 

#63 2012-05-15 19:50

Prima
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Hát akkor iszom egyet mindenki egészségére :) . És köszönöm a hozzászólásokat. Ezek a pici pozitív gondolatok nagyon sokat lendítenek a hangulatomon.

Nincs jelen

 

#64 2012-05-16 10:42

Deart1
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Na latod igy kell elni :).. Ne vonj meg magadtol mindent.

Nincs jelen

 

#65 2012-05-22 02:14

kekszi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

jaj, az alkohol... ez az én bajom... itt az egyetemen nem lehet kikerülni a bulikat.. és én meg még mindig nem tudtam nemet mondani a heti többszöri tivornyázásnak. :S
Az a baj, hogy a kedvenc a bor, az meg amúgy is, másnak is talán hasmenést csinál...
ti hogy álltok a borocskával?

Nincs jelen

 

#66 2012-05-22 08:38

Prima
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Szia kekszi!

Szerencsére én az egyetemi években még nem voltam beteg így nagyon sokat buliztam, és az ezt követő 7 évben is egészen tavaly augusztusig. Én is nagyon szeretem a finom borokat. Sajnos már a rengeteg savam és egyéb nyűgöm bajom miatt nem úgy esik mint régen. Emlékeim szerint nekem soha nem volt hasmenésem a megivott boroktól. Sőt, az alkohol vízelvonó hatása miatt inkább fogott. Bár ha tablettás bort iszol, akkor elképzelhető :)

Nincs jelen

 

#67 2012-05-22 14:19

andreas31
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Jaaaaa!Pár éve én is így voltam.Ha valami meghajtott,ittam 1-2 hideg sört és rendbe jött.Egyszer egy szilvesztert aznap reggel 2 sörrel mentettem meg,mert előtte este rozézás volt,ami kiütött.(akkor nem tudtam,hogy bármi bajom van,de tutira volt).Úgyhogy bizonyos pontig valóban vízelvonó,de most már pár sör is hajt,csessze meg....

Nincs jelen

 

#68 2012-05-22 18:40

Shark
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

egy kicsi hozzá szólás : az alkohol mi tiszta az mindenképpen jó és amiben nincsenek extra adalékok sajnos a legtöbb borban van tartósító és az kicsit megvisel a de  jó kis falusi borocska az igen jó és a jó kis pálesz is ....

Nincs jelen

 

#69 2012-05-27 13:46

kekszi
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

...szóval akkor a kannásborról kell leállni... :O :D :D

Nincs jelen

 

#70 2012-05-27 21:03

andreas31
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Én mondtam a dokinak,hogy néha iszom pár sört meg páleszt,azt mondta,ha nyugiban van a rendszer,az nem lehet gond......."pláne nem a sör"!Mondtam neki,hogy legalább valami jót is mond,nem csak a szarságot:-)

Nincs jelen

 

#71 2012-06-14 08:22

Boyle84
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Én 28 éves vagyok, 2012.Januárban jött elő pancolitis ulcerosám és márciusig munkaképtelen voltam annyira hazavágott..
Előzményként annyit, hogy kamaszként 6-8 évig voltak kábítószer és drog problémáim, dohányoztam is..
Betegségem előtt 1 évvel leszoktam mindenről, sportolni kezdtem és egészségesen táplálkozni, ennek ellenére lettem beteg!!!
Mikor kijöttem a kórházból muszáj volt egy rakétát eldurrantanom! A cigire visszaszoktam plusz minden este egy joint. Tök jól voltam most 3 hónapig semmi gond nem volt, már kétségbe vontam a diagnózisomat, hogy tényleg colitises vagyok???

1 hete letettem a cigit és tegnap már jelentkezett a véres hasmenés :S Kicsit most tanácstalan vagyok mit tegyek de egyenlőre egészséges keretek között veszem föl a kesztyűt a betegség ellen!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elkezdtem szedni 8mg Medrolt, 3x2 Salazopirint, folsavat. A Medrolt 1 hete 4mg-ra csökkentettem majd teljesen elhagytam és tervem az, hogy a salazopirint is elhagyom szépen fokozatosan. A lényeg, hogy helyre jöttem nincs panaszom és mindezt egészséges életmóddal sikerült elérni (már ha a gyógyszerszedés egészségesnek számít...)! Egyetek sok sárgarépát nyersen és éjjel toljatok be 1-2 banánt az nagyon jót tesz+mindent csak főzve, párolva!!! Jointot csak végső elkeseredéskor ajánlom és azt is csak kúra szerűen ;)

Szerkesztette: Boyle84 (2012-07-07 06:02)

Nincs jelen

 

#72 2012-06-23 22:22

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Szerintem mindenképpen csavarj egyet :) Nekünk kimondottam jót tesz, csak itthon nem kultiválják...
A cigi nagyon rosszat tesz...

Szerkesztette: sendrew (2012-09-21 21:03)

Nincs jelen

 

#73 2012-08-03 20:59

szeg
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sziasztok, 28 éves vagyok és ahogy megtudtam Chron beteg vagyok összeraktam a tüneteket és rájöttem ez már legalább 7 éve kísért. Nagyobb baj nem rég lett, megműtöttek vakbéllel és kiderült h. nem az okozott ott gyulladást. Azóta túl vagyok egy tükrözésen és kiderült h a fekéjek a vékonybélben vannak. Ha egy bulin elhajoltam a szesztől akkor másnap ment a hasam. De akkor a normálisnál bőven több alkoholt ittam és mostanába pálinkát sörrel. De ha csak egy fajtát ittam akkor nem volt semmi bajom. Most meg egy holnapi sütögetésen marcangolom magam miszerint merjek-e meginni 4-5 üveg sört. És a zsíros nehéz ételeket is keservesen tudom kerülni. Jelenleg semmi tüntetem. Néha néha egy kicsit fáj az oldalam, de 1,5 hete ez sem jelentkezett. Megihatok pár üveg sört szerintetek Pentasa mellett? vagy hadjam ki a napi pentasat ha megihatok pár sört? köszönöm a választ!

Nincs jelen

 

#74 2012-08-03 22:23

mendi63
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Szerintem a Pentasa mellé megihatsz párat, de csak párat. Legalább is én megihattam. Semmi baj nem történt. Viszont mióta sajnos már több fajta gyógyszert szedek nem merek inni.

Nincs jelen

 

#75 2012-08-04 10:20

Mezeiii
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Szia szeg...szerintem is módjával lehet inni,okosan kell csinálni igaz mindenkinek más és más a tűrőképessége de én is szoktam nagyon ritkán alkoholt fogyasztani fehérbor formájában,de nem keverem a dolgokat és így nekem eddig nem volt probléma,sajnos ez nálunk fiataloknál nagyon nagy probléma mert akár hová elmegyünk nem nagyon van olyan kaja ami nekünk való de néha érdemes bűnbe esni...

Nincs jelen

 

#76 2012-09-20 11:36

andreas31
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Kedves Mindenki,aki jelen van!
Lenne egy kérdésem megint.Holnap céges,főzős,bográcsos móka lesz szabadtéren (ami jót fog tenni a fél csapat takonykórjának az enyémet is beleértve) ami ugyebár alkoholfogyasztással jár.Szedek 8 mg steroidot meg 3x2 xalazint.Máskor is -főleg nyáron- sörözgettem a strandon meg a teraszon :D de most hideg van és többen pálinkát emlegetnek.A sörtől nemigen van/volt bajom,de a páleszt nem tudom,hogy tolerálnám.Van valakinek hozzáfűzni valója????Most nincs hasmars,se vér,ne is fáj semmim......ihatok vajon,mármint bűntetlenül?

Nincs jelen

 

#77 2012-09-20 17:04

Mezeiii
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

andreas31

Valaki még a sört sem bírja mert felpuffad tőle,ezek szerint neked szerencséd volt,a pálinka más fajta (üdítő)... sokkal erősebb és gondolj bele h még aki egészséges emberke és elég szépen iszogat pálinkát még valakinek másnap attól is fáj a hasa,nem még az ilyeneknek mint mi,mondjuk ha jóféle a pálesz nem pedig bolti akkor lehet nem,próbáld ki és majd+látod az utó6ást

Nincs jelen

 

#78 2012-09-21 09:54

andreas31
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Úgy lesz!!!Két napig sertéspöri volt a kaja,elsőre nem ártott meg,másodszorra délután már feszült a bal oldalam gyomortájékon,betett az emésztésnek,úgy látszik,hogy kétszer azért túlzás. (az érdekesség,hogy a kapszulás topicban írtam róla,elvileg nem vagyok IBD-s mégsem,max sigmoiditis) Este se köpni se nyelni,otthon ráadásul se rennie,se dipankrin,de még pálesz se,pedig meg kellett volna csapatni a malacot,mert terhelte a rendszert.Azért óvatosan italozok,de diétázom teljesen,eddig az ártott legtöbbet......a gáz az,hogy ma meg vadpöri lesz :D most erre mit mondjak???? :D

Nincs jelen

 

#79 2012-09-21 16:18

Mezeiii
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sok szerencsét tudsz élni :D:D

Szerkesztette: Mezeiii (2012-09-21 16:18)

Nincs jelen

 

#80 2012-09-21 21:04

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sztómával nyomom már lassan 3 éve. A piát különösen bírom, gondolom azért, mert nem szívódik fel rendesen :)
Mondjuk a csülkös bablevest szét kell csapatni valamivel :)

Nincs jelen

 

#81 2014-04-10 23:55

ageplefagy
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Vérvételből lehet látni, ha valaki kipróbálta?

Nincs jelen

 

#82 2014-04-11 07:29

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Egy-max 2hétig, de csak ha keresik.
Amúgy ne aggódj miatta.

Nincs jelen

 

#83 2014-04-11 10:23

ageplefagy
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Köszi! Gondoltam kipróbálom és úgy gondolom, hogy ha az ember ilyen célból fogyaszt füves cigit, az egyáltalán nem elítélendő. Bár azért nem minden nap tervezem, de mondjuk kéthetente egy az még rendben van. Mindent kipróbálok, hogy tünetmentes legyek! AMúgy jut eszembe: anno volt egy dokufilm egy lányról, aki rákos volt és otthon füvezett. Amióta a füvet szívta nem hányt, tudott enni, ezáltal hízott és a hangulata is jobb lett. Nem egy rasztahajú, senkiházi lány volt, hanem egy normális, okos lány, aki enyhíteni szerette volna a szenvedéseit. És segített neki és azóta ha jól tudom él és jól van.

Nincs jelen

 

#84 2014-04-11 10:36

Lisa
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Erre nem egy két példa van, sőt!Sok esetben használ, amikor a gyógyszerek és az orvosok tényleg nem tudnak mit kitalálni!

Nincs jelen

 

#85 2014-04-11 12:17

aiolosz
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Amennyiben ez igaz, ezzel sem az okot számolod fel, hanem a tüneteket redukálod egy bizonyos szintre. Ezt hosszú távon nem lehet(ne) folytatni, szerintem...ergo, ott vagy, ahol a part szakad :(

Nincs jelen

 

#86 2014-04-11 13:43

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Ne aggódj, nem ítél el senki emiatt!
Én pl egy diplomás, vezető beosztásban dolgozó valaki vagyok, 2 gyerekkel.Bűnöző vagyok, mert normálisan akarok élni?
Ez a betegség nem gyógyítható, csak karbantartható. A rossz napokat viszont a zöld segít átvészelni.

Nincs jelen

 

#87 2014-04-12 08:30

andreas31
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

:-))))Hát én nempróbáltam,de az tuti,hogy a zöldség egyéb formáját nem bírom,savam van,meg puffadok...:-)))

Nincs jelen

 

#88 2014-04-15 08:18

Rigor
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Lehet hogy segít átvészelni, de mivel elfedi a tüneteket, ezért ha nagy a baj nem fogod észrevenni! A fájdalom, sajnos a barátod. Elmondja hogy neked MOST azonnal kórházba kell menned.

Nincs jelen

 

#89 2014-04-16 23:05

sendrew
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

A Facebookon olvasgassatok:

https://m.facebook.com/OrvosiKannabisz

Nincs jelen

 

#90 2014-05-09 08:11

Dave
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sziasztok!

@Aiolosz, Rigor:
Nem csak elfedi a tüneteket, valós gyulladáscsökkentő hatása van, ahogy a gyógyszereknek is, csak ennél esetleg kevesebb a mellékhatás:

Íme egy a sok közül:
http://www.plosone.org/article/info%3Ad … ne.0028159

Nem véletlenül adják egyre több országban IBD-seknek. (pl. a Bediol nevű szert)


üdv

Nincs jelen

 

#91 2014-06-08 01:36

Bourne
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Az alkohol kis mertekben gyogyszer,nagy mertekben patika.En is 6 eve hogy beteg vagyok,ettem is ittam is jokat,nem nagyon figyeltem oda a problemamara,meg az is hogy minden doki mast is mast mondot.Szensavas lottyok szerintem artalmasabbak mint egy sor.A sor mivel hogy van benne egy kis alkohol is is egy kicsit megnyugtat feldobja a hangulatod meghozza a kedvedet.Volt egy par alkalom ,hogy nagyon kirugtam a hambol,de amugy utanna masnap nem voltak komolyabb problemaim.Tomeny alkoholt azt meg kerulni kell az tenyleg tud artani.Az egyik dokim azt mondta hogy  amit beveszel a szadba erezni fogod hogy jo vagy nem neked tehat ha csip vagy nagyon edes,nagyon sos  fuszeres stb ezek nem jo.Mindent csak mertekkel na ki jon inni egy sort?????? Mindenkinek kivanok jobbulast es sok erot kitartast.

Nincs jelen

 

#92 2014-06-08 07:43

Megváltó
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

A sör; nem egy SZÉNSAVAS lötty?

Nincs jelen

 

#93 2014-06-08 09:30

Doni Brasco
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

A sört én is bíeom kis mértékben -1-2 pohár- a többi szénsavas azonnali reccsenés.....ez évek óta így van!!!!

Nincs jelen

 

#94 2014-06-08 17:21

Bourne
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Asorben legalabb nincsenek szinezo cuccok,es nem edes.Es ha iszod javaslom tolsd ki poharba,igy nem fog felfujni.Egeszsegetekre,mindenkinek egy jo sor az elet habos oldala.

Nincs jelen

 

#95 2014-06-08 18:40

Doni Brasco
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Ámen!

Nincs jelen

 

#96 2016-09-29 18:08

VN
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

A napokban volt egy érdekes tapasztalatom. Az említett gyógynövényt alkalmazva furcsa érzésem lett. Olyan volt, mintha sokkal erősebb kapcsolatba kerültem volna a testemmel néhány percre. Éreztem a belem lüktetését, mozgását, különös tekintettel a fel és leszálló ágra. Két ponton éreztem szokatlan, tompa fájdalmat, de csak nagyon halványan a háttérből. Úgy éreztem, hogy jelez a rendszer, valami történni fog. Aztán elmúlt, mintha nem is lett volna. Ma meg úgy tűnik, hogy fellángolt a gyulladás. Azok a pontok fájnak, amiket akkor éreztem. Érdekes tapasztalás...

Nincs jelen

 

#97 2016-12-02 12:14

fiuhhh
Tag

Re: Cannabis, alkohol és IBD

Sziasztok,
Jelenleg 30 éves vagyok és 17 éves korom óta vannak tüneteim, akkor még itthon nem nagyon tudták mi ez, én már sokat olvastam külföldi fórumokon. 24 évesen beigazolódott, hogy IBS-em van egy tükrözéssel. Elkezdtem meditálni és jógát oktatok, azóta ehetek mindent. Látom sokan szenvedtek a probiotikumok kérdésével.
-A legjobb probiotikum a savanyúkáposztalé, ami meg is hajt egy kicsit, a piacon ingyen oddadják zacskóban.
-ízületi fájdalmakra szteroidkezelés után pl medrol: reggel éhgyomorra 1 teáskanál szódabikarbóna 2 dl langyos vízbe. az első étkezés előtt fél órával. Kiviszi az izületekből a savat (hugysavat). 3 hétig iszod egy hét szünet.
-vas-mint természetes gyulladáscsökkentő: homeopápiából pl ferrum phosphoricum d12 vagy arnica montana ch30
-MENTA tea este Zsályatea, édes és kálmosgyökér.
-utifűmaghéj béltisztításra este az utolsó főétkezés helyett. psylium husk
-marihuánát ne szívjatok ilyen betegségre, mert vérbőséget okoz, és nem mindegyik fajta nyugtat

ha valakinek kérdése van írjon nyugodtan, az alternatív terápiákban elég jártas vagyok.

Bence

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB