#451 2015-01-21 20:28

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Fogalmam sincs a top gasztrósokról, nem különösebben érint meg a magyar orvosok viselkedése, vagy hogy éppen melyik cég termékeit reklámozzák. Ha fizetsz nekik, még akkor is sokszor csak a tüneteidet kezelik, nem a betegséged okát. Tapasztalatom szerint mindössze annyi a különbség a magánorvos és az sztks között, hogy az egyik kedvesebb, meg mondja, hogy gyere vissza kontrollra.

Azzal eddig is egyetértettem, hogy konzultálni kell ezügyben az orvossal, hogy ne legyen gond a keresztreakcióból, de leírhatod negyedszer is, akkor sem fogom az ellenkezõjét állítani.

Én tudományos cikkekre alapozom a grapefruittal kapcsolatos állításaimat, nem a levegõbe beszélek. Rengeteg illóolajnak van gombaölõ hatása. http://scholar.google.hu/scholar?hl=hu& … &btnG=

Azért elég kemény képzavar összemosni egy mikotoxikózis http://www.mold-survivor.com/symptoms.html penész kiirtásával való megszüntetését az olyan alternatív gyógymódokkal, mint egy big mac betolása.

Egyébként köszönöm szépen, napról napra jobban vagyok, már egy hete javul a látásom, nincs allergiám és ízületi fájdalmaim. Az emésztésem is szép lassan javul. További sok sikert, remélem te is találsz valami gyógymódot! :-)

Nincs jelen

 

#452 2015-03-07 12:29

KiGé
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok, a segítségeteket kérném!

Tavaly elég sok antibiotikumot szedtem szinte havi-2havi rendszerességgel, amit nem mindig kísért megfelelõ mennyiségû probiotikum bevitele, mivel amúgy is nagy kefir és joghurtfogyasztó vagyok, gondoltam nálam ennyi is elég. Különbözõ fogpanaszok kínoztak egész évben, volt mandulagyulladásom is, amikre mindig antibiotikumot szedtem, majd októberben fülgyulladás Ciplox 500mg, majd ismét fogra Ospamox 1000mg antibiotikum szedése. És jött a betegség, amit a mai napig nem tudok beazonosítani semmivel, ez a valami nálam Novemberben kezdõdött… Akkor már kezdtek jelentkezni az alábbi tüneteim: szemhéj duzzanat, jobb szemre látás romlása, rossz íz a számban, nyelésnél gombóc érzés, a hangom is megváltozott, mintha a hangszálakat is kínozta volna valami. Néha szédülés, erõs fáradékonyság, fizikai gyengeség, alvászavar, vádliban és a sarokban éles, szúró-nyilalló fájdalom, bal kéz zsibbadása, gyomorban szúró-görcsös érzet, enyhe puffadás. Ekkor még napi 1-2db No-spa segített a görcsöket megszüntetni, de késõbb ezek a fájdalmak mintha lezuhantak volna a hasam alá, a belekre. Vesefájdalmak törtek rám, jobb majd baloldalon is, alhasi görcsök, és ezeknek vonzata gyorsan hozta magával a férfiasságom panaszait is, görcsös összerándulásokat, lágyékgörcsöket.

December 05. Háziorvosom tanácsára felkerestem az urológust, mert csípett és égetett a vizelés, fájt még maga az ücsörgés is 10-20perc után. Maga a prosztata masszázs nem volt annyira kellemetlen, de úgy éreztem mintha ezt a vizsgálatot egy forró-izzó vassal végezték volna el rajtam. Lázam nem volt addig se és utána sem. Masszázs utáni vizelet: Negatív lett a Vérvétel eredménye GPT 66 U/l és Gamma GT 117 U/l kicsit magasabb az elvártnál, valamint a Trigliceridek visszaestek 2,86 mmol/l re a koleszterincsökkentõ tabletta hatására, GGT- gamma-glutamil-transzferáz 117 U/l re emelkedett, pedig alkoholt nem iszom.  Ezek után megkaptam a Doktor úrtól a csodaszert, ami valóban hatott! Azi Sandoz 500mg antibiotikum dupla adagban szedve, hogy meglegyen az 1000mg, és Femiflo 150mg gombafertõzésekre! A várt hatás megjött, újra éreztem magamban az erõt, mintha beindult volna az emésztésem, volt étvágyam is, éreztem dolgozik az immunrendszerem. Talán kiölt belõlem valami gombát? A következõ urológia vizsgálat szinte fájdalommentesnek volt mondható, a végbélnyílásnál nem éreztem annyira azt a forró égetõ érzést. Oflogén 2x1 antibiotikummal javasolta az életmód folytatását. Enyhe hasmenésem ellenére kezdtem azt hinni minden rendbe fog jönni, betudtam az antibiotikumnak. Sajnos csak pár napig tartott az a jobban lét, amit egészséges emberek érezhetnek minden nap. Visszaestem a betegségbe, reggeltõl-estig tartó lázas érzések jöttek rám, de valódi láz nem volt akkor és az óta sem! Fáradékonyságra szedtem a vitaminokat, béres cseppet, zöldségeket, sok gyümölcsöt, de semmi nem segített. Háziorvosom által felírt (CIFLOXIN 500 mg) vagy azonos összetételû antibiotikumtól sem jött vissza a várt remény.

Január 05. Már alig vártam az év elsõ munkanapját, hogy újra találkozhassak az urológusommal, aki meggyógyít, amikor is a sors úgy hozta egy idegen orvoshoz kerültem. Vizsgálata alapján a mellékherékben degenerációt tapogatott ki, gáttáji panaszaim is voltak, és javasolt egy Hasi és Kismedencei ultrahang vizsgálatot. Eredménye: diffuse májlaesio, epehólyag falán 4mm es és egy-két kisebb colesterolpolypok mutatható ki. Prosztata nem volt begyulladva! Februári ultrahang a Máv-kórházban ezeket nem látta, eredménye: steatosis hepatis, diffuse májlaesio, prostata rendben. Egy másik szintén február végi ultrahang vizsgálat megerõsítette az epehólyag fali polypokat, amik mozogást nem tanúsítanak, ezért egyértelmû kõjel nem mutatható ki. Mellékherékben Ultrahang alapján, jobb oldaliban 3mm és a baloldaliban 5mm és két kisebb cysta látható. Prosztata normális nagyságú, szemcsés echoszerkezetû. Az eredmény olyan lehangoló volt, mint az egészségi állapotom. Teljes fizikai gyengeség, alvászavarok, reggelente úgy keltem ki az ágyból, mintha le sem feküdtem volna aludni. Végtagokban egyre jobban erõsödõ zsibbadás, egyre erõsödõ hasi fájdalmak. No-spával még kezelni tudtam. Étvágyam nem volt, és ha ettem begörcsölt a gyomrom a hirtelen leterheléstõl. Ilyenkor Erõs izzadás, sápadtság, hirtelen szájszárazság tünetei jelentkeztek, hányásom sosem volt. Lehet furán hangzik amit most írni fogok, de ilyen görcsök után úgy éreztem mintha az ereimbe a szervezet valami méreganyagot fecskendezne be, és annak az érzete, ahogy ez áramlik bennem. Január 22. én egy ilyen erõs szúró hasi görccsel, ami kihatott a mellkasomra is, bekerültem az SBO-ra. A mellkasba szúró fájdalmat a gyomorból kiinduló görcsöknek azonosították be. Mellkasi röntgen 2012-hez képest nem változott, a rekeszizmok magasabban vannak, amúgy rendben. EKG rendben volt. Vérkép szinte változatlan. Javaslat gasztroenterológiai kivizsgálás.

Február 10. Szájsebészeti beavatkozás, végre megszabadultam a fájdalmat okozó (mellesleg amalgám tömött) szuvas fogaktól. 5napig Augmentin 625 antibiotikum és normafolre szedése. Eredménye tarkó és fülbe sugárzó fájdalom megszûnt, de a jobb szemre az óta is tapasztalható a látásromlás.  Orr-fül gégészeti orvos javaslatára koponya CT magán úton, minimális arcüregi nyálkahártya duzzanat, és fog körüli maradvány gyulladás jele lehet. Az antibiotikum hatására újra rossz az amúgy sem jónak mondható széklet. Hasmenés vagy hányás nincs, de sem az állaga sem a színe nem hasonlít a normálishoz. Valamint nyálkás részek is megfigyelhetõk benne, vér vagy vérzésre utaló jel eddig még sosem volt, inkább sárgás-sárgásbarna színû, napi 1-szeri. Február 20. Sikertelen gasztróvizsgálat saját pánikomból (nem kaptam levegõt), csak a nyelõcsövet látták, az eszköz továbbvezetését nem erõltették. A nyelõcsõ ép leumnofrmatio szabályos. Folytatásképp kontrasztanyagos kása ivása volt, nincs reflux organicus eltérés, ezzel a vizsgálattal nem volt azonosítható. Éhségérzetem nincs, minimális adagú ételt tudok csak enni, ami szinte csak gyümölcs és zöldségekbõl áll. Estére picit nagyobb az étvágyam. Továbbra is szedem a vitaminokat, nyomelemeket, ennek ellenére teljes kimerültségi érzetem van, fizikális erõ nincs.

Március 05. Vissza az urológus doktor úrhoz. Mivel már a farkcsontomba kisugárzó fájdalmaim vannak és az ülés továbbra is dugóérzetet okoz kisebb idõ eltelte után is. Végbél végén viszketõ érzés. Belsõ combokba és fenék körüli izomrángatózási tünetek vannak fekvõ helyzetben is. Prosztata vizsgálatkor húgycsõbe lövellt váladék érzet, de nem jött ki semmi… Sexuális libidó lecsökkent a 0-ra, péniszbe olykor izomösszehúzódási, remegõ görcsök tapasztalhatók.  Gyógyszert nem kaptam, mivel a véleménye szerint, a prosztata körüli terület okoz nálam problémát (gyulladást), teljes gasztroenterológiai kivizsgálást javasolt. Vettem egy CanDia5 önellenörzõ gyorstesztet, ami a vérbõl mérõ gyorsdiagnosztikával jelez, Pozitív lett! Gyorsan elmentem egy bõrgyógyászhoz, aki vért vett és elküldte elemzésre, eredmény csak jövõ héten lesz várható. Felírt egy Flucanazole-Q pharma 150mg gombás fertõsek elleni készítményt. Jelent ez valamit? Összefüggésben van azzal, hogy novermben a hasonló hatóanyagú gyógyszertõl jobban éreztem magam? A tönkretett bélflóra miatt elszaporodott bennem a candida? Urulógus doki véleménye szerint ne szedjem, orvosi alátámasztási vérvételi eredmény csak jövõ héten várható!

Segítségetek kérem, amíg ezek a vizsgálatok nem valósulnak meg, mit tegyek, mivel javíthatom fel az egészségi állapotomat? Mit javasoltok, minden nap csak egyre rosszabb. Szedjem a gombaellenes készítményt vagy tényleg csak bajt okozok vele? Hallottam egy másik csodaszerrõl az ezüstkolloid-ról. Fertõzések és gomba ellen is nagyon hasznos. A morgó-fortyogó gyomromra Körömvirág teát iszom, szinte folyamatosan, ez enyhíti a görcsöket és a puffadást, és utána pár falat étel is lecsúszik. Vitaminokat szedek, de mintha nem szívódna fel belõle semmi a szervezetbe. Dr. Chen féle Probiotikum-ot is vettem, bajt okozok vele ha szedem? Teljesen tanácstalan vagyok, segítségeteket kérném.

Nincs jelen

 

#453 2015-03-07 18:24

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia!

Én személy szerint nem szenvedek sem Crohn-ban, sem Colitis-ben, szóval elég limitált a tudásom ezen a téren. Amíg a többiek nem írnak, addig elmondom a véleményem, hátha segít valamennyit.

Az antibiotikumok, és gombaölõ szerek, amiket szedsz valószínûleg nincsenek jó hatással a májadra, különben nem halt volna el részben. A laesio legalábbis tudtommal ezt jelenti. Bár nem vagyok otthon a gombaölõ szerek terén, de úgy tudom, hogy általában kifejezetten károsak a májra, szóval én a helyedben megvárnám az eredményt, mielõtt bekapkodnék bármilyen gyógyszert.

Valószínûleg a bélflórád is felborult, legalábbis nem lenne nagy csoda, ha az antibiotikumok kiirtották volna a hasznos baktériumokat, és emiatt gyulladásban lenne a beled, a gyulladás miatt meg nem szívódnának fel rendesen a tápanyagok, vitaminok. A viszketõ végbél szintén valamilyen bél fertõzésre utal. Én a probiotikumokat tudom ajánlani, amíg nem csináltatod meg a tükrözést. A Lactobacillus tartalmúakat, ha emésztési gondjaid vannak, illetve a Streptococcus thermophilus csökkenti a puffadást. Pl a jutavit tartalmaz mindkettõbõl, és személy szerint nekem bevált kisebb emésztési panaszokra, és jóval olcsóbb, mint a többi. Ezen kívül még van Saccharomyces boulardii, ami bélgyulladásra jó lehet, de nehéz találni, talán 1-2 ilyen termék van a piacon, az egyik enterol fantázianéven.

Ha jól tudom fizetõs gasztroenterológiai kivizsgálásoknál van olyan, hogy lenyelsz egy kapszulát, és végigfényképezi a teljes emésztõrendszeredet. Olyat esetleg megpróbálhatnál, ha a csövezés nem jön be nálad. Annyi, hogy a wc-bõl ki kell kotorni másnap, ami azért nem annyira zûrös egy gumikesztyûvel, mintha csöveket dugdosnak az ember minden testnyílásába.

Nem tudom a vérképeden mi látható, de a látás romlás mindenképp érdekes szövõdmény. Cukorbetegségre jellemzõ, de ezen kívül még sclerosis multiplex-re, makula degenerációra, és sok más betegségre is, szóval vércukor, triglicerid és koleszterin, amiket mindenképp érdemes lenne megnézni, hogy hogyan állnak, illetve kikérni egy szemész véleményét, hogy szerinte mi okozhat ilyen jellegû látás romlást. Egyik ismerõsömnek érelmeszesedéstõl volt olyan, hogy egy kis plakk darab lejött az érfaláról, és elzárta a szeménél az eret, és emiatt a jobb szemére szinte teljesen megvakult, legalábbis csak nagyon homályosan lát vele.

Ha a saját esetembõl indulok ki, akkor még érdemes lenne körülnézned a lakásodban, hátha valahol penész folt van a falon, ablaknál, szekrény mögött, stb... A hipoval, vagy bármelyik hipo tartalmú tisztítószerrel, pl domestos, florasept nagyjából el lehet tüntetni (nedves szivaccsal érdemes törölni a fújás és a száraz törlés csak felkavarja a spórákat), illetve érdemes megszüntetni a párásodás okát, amennyiben az lehetséges. Nekem személy szerint ez okozott részben hasonló tüneteket már évek óta, de most télen csúcsosodott ki a dolog igazán, amikor beszereltem egy párásítót. Ha nagy a fertõzöttség (nagyobb, mint 1m2), akkor érdemes egy ózonos tisztítást csináltatni szakemberrel, mert ilyenkor védõruha nélkül komoly mérgezést össze lehet szedni. Utána érdemes beméretni a spóraszámot a lakásban, hogy tényleg eltûnt e mindenhonnan.

Egyébként szerintem könnyen lehet bármilyen emésztési zavar is a háttérben, legalábbis, ha nem szívódnak fel a vitaminok és az ásványi anyagok, akkor az görcsöket, látás romlást, fertõzéseket, stb... okozhat. Nem tudom, hogy hol csinálnak ilyet, de érdemes lenne nézetni a véredre vitamin és ásványi anyag szinteket, és ha nagyon le van merülve minden, akkor injekcióval beadni a hiányzó dolgokat. Amíg nem derül ki, hogy pontosan mi okozza a jelenlegi állapotodat, addig ez lehet a legbiztosabb kezelés. Érdemes lenne még tesztelni glutén és tejfehérje allergiát, illetve tejcukor érzékenységet is.

Körülbelül ennyi, amit tudok a témáról. Sok sikert a gyógyulásban!

Nincs jelen

 

#454 2015-03-08 06:34

KiGé
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia inf3rno!
Elõször is köszönöm a véleményedet és a tanácsaidat. Elég nehéz feltérképezni egyedül mi is lehet a baj és mi az a mindennapi teendõ, amit megtehet az ember a saját gyógyulása érdekében, Ezért is örülök minden hozzászólásnak, véleménynek, tapasztalatoknak.

Picit hosszabb távra visszaemlékezve a szervezetem már régebb idõ óta adta ezeket a fontos jelentõségû figyelmeztetéseket. Kisebb fáradékonyság, hõhullámok, néha erõs verejtékezés, kisebb szédülés, stb. Mivel az éjszakai pihenésem megvolt és másnap kipihenten ugyanúgy el tudtam még végezni a napi teendõimet és munkámat, nem tulajdonítottam ezeknek nagyobb figyelmet. Meg hát ilyen diagnózisok alapján milyen orvos tudott volna ellátni hasznos tanácsokkal vagy a jó útra terelni?

Egyre inkább arra gyanakszom valóban gombás fertõzés áll a háttérben, már csak azért is, mert nem egyik napról a másikra alakult ki, hanem szépen lassan fokozatosan romlott az állapotom, ahogy szaporodott, ami végül Novemberben tetõzött. Sajnos a kialakulásának lehetõségei közül is bõven megteremtettem abban az idõben a gombásodás „talaját”. Stresszes életmód, dohányzás, kávé, rendszertelen és nem megfelelõ étkezés, ANTIBIOTIKUM, stb. Azóta sok mindent kiküszöböltem már a felsoroltak közül, csak túlkésõn, de még az idei évben is gyógyteákat fogyasztottam sok mézzel és napi szinten ettem az élesztõt hogy bejuttassak a szervezetbe B vitamint. Mostmár tudom azzal is csak ártottam magamnak.… Nem véletlen lehet az sem, hogy eddig az egyetlen gyógyszer amitõl, valóban éreztem javulást, az egy gombaellenes készítmény volt. Már a következõ urológia vizsgálatnál is érezhetõ eredményt hozott mindkét esetben. Fele annyira sem fájt a végbélbe való behatolás a prosztatavizsgálat során (1hét elteltével). Sajnos károsítja a májat, ezek szerint valami más módszer, csodaszer fog kelleni. Olvasgatva az interneten a Candida gombáról, más néven az ezerarcú betegségrõl, még a gyakorlott orvosokat is megtévesztheti. Idézek egy sort: „Sajnos azonban az eredmények még a vérvizsgálat esetében sem teljesen egyértelmûek; ha ugyanis eleve gyenge az immunrendszer, az ellenanyagszint-vizsgálat eredménye nem tudja azt kimutatni.” és ami szintén megijesztõ valahol olvastam, végsõ esetekben vastag-bélgyulladás vagy fekélyt is tud okozni.

Tehát még abban sem lehetek biztos, hogy a vérvétel eredménye felfedi majd a valódi betegség okát, és elõre félek újabb tévútra fognak majd terelni, mivel a bélgyulladás már nagyon valószínûen fennáll. Ki, mit fog gondolni, ha a vérvétel nem igazolja vissza, és mit tehetek majd utána hova forduljak??? Bárki segítségét, véleményét nagyon megköszönném, vagy tapasztalatokat, akik esetleg átestek már ilyen súlyosabb fokú betegségben…

Szerkesztette: KiGé (2015-03-08 07:04)

Nincs jelen

 

#455 2015-03-09 04:08

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Kedves KiGé!

Én mindenképp azt javaslom, hogy konzultálj egy belgyógyásszal, hogy nincs e valami hormonális jellegû betegséged, illetve mi a véleménye a jelenlegi állapotodról. Nem ítélnék elhamarkodottan a helyedben ezzel a Candidával kapcsolatban, mert könnyen mellélõhetsz. Ha az urológia nem mutat semmit, akkor nyilván érdemes továbblépni, mert nem ott van a baj. Konkrétan a bélbetegségekkel gasztroenterológus foglalkozik, ha azt gyanítod, hogy ilyened van, akkor hozzá kellene fordulnod.

Amivel szerintem biztosan nem árthatsz a májadnak, ha rászoksz a kurkumára, mint fûszerre. Paprika helyett vagy mellett tudod használni. Valamilyen szinten véd a további májkárosodástól és a májráktól. Körülbelül ennyit tud. C-vitaminnal érdemes kombinálni 1000mg néhány naponta. Meggyógyítani nyilván nem fog.

A gombaölõs diétákat szintén nem tudom javasolni, legalábbis a legtöbb gyógynövény, fûszernövény, ami hat a gombára pl babérlevél, fahéj, stb..., az szintén májkárosító lehet nagyobb mennyiségben rendszeresen fogyasztva. Esetleg a zsályateával megpróbálkozhatsz a szájüregi gyulladásoknál, hátha segít. A szénhidrátok teljes elhagyását sem javaslom, érdemes visszavenni a cukor fogyasztásból, és teljesõrlésû pékárúra áttérni, illetve rizsbõl is a barnát választani. Ezekben mind van elég B-vitamin, úgyhogy teljesen felesleges nyers élesztõt enni, az a kenyérbe való... Egyébként maga az élesztõ egyáltalán nem káros. A benne lévõ gomba az Saccharomyces cerevisiae, semmi köze nincs a Candida albicans-hoz. Csak akkor okoz gondot, ha valaki nagyon immunhiányos, pl AIDS-es. Ez nyilvánvalóan nem áll fenn a te esetedben, mert akkor a kórházban lennél, és nem ide írnál.

Ha megteheted, hogy áttérsz kenyérrõl és búzából készült élelmiszerekrõl rizsre, akkor próbálkozz meg egy glutén mentes étrenddel 1-2 hétig. Bár a cölikália ritka. Van még más fajta glutén érzékenység, ami gyakoribb, de azt lehet, hogy csak bebeszélik maguknak az emberek, a glutén mentes divat miatt, legalábbis még nem igazán sikerült kideríteni, hogy miért van. A tej érzékenységgel szintén érdemes lenne egy próbát tenni. Egyébként ezekhez lehet kapni test kit-eket is, amik étel allergiára és érzékenységre szûrnek, de 20-30 ezres körül van az áruk. Elméletileg megcsinálják laborban is tb keretében, ha odáig jutsz a magyar egészségügyben, hogy rá tudod venni õket.

A penészt a lakásban azért írtam, mert a gomba toxinok belélegezve, illetve étellel elfogyasztva is okozhatnak hasonló jellegû problémákat, ha nagy mennyiségben vannak jelen. Pl az aflatoxin károsítja a májat. Az ilyesmit mikotoxikózisnak hívják. Ha maga a gomba okoz fertõzést, mint a Candida esetében, azt mikózisnak hívják. Az ilyesmi viszont inkább olyan helyekre jellemzõ, ahol fával építkeznek és beázik az épület. Szóval itthon kevésbé, esetleg ha tetõtérben vagy padláson élsz, ahol sok a faanyag.

Az ezüst kolloidot elfelejtettem írni a múltkor. Felejtsd el, ugyanolyan antibiotikum, mint a többi.

Szerkesztette: inf3rno (2015-03-09 04:10)

Nincs jelen

 

#456 2015-04-10 10:48

KiGé
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok ismét, szia inf3rno!

03.05 A vérvétel eredménye megvan, de nem vizsgáltak benne mást, mint hogy mekkora a véremben a gyulladási szint. CRP 0.9 mg/l. A normál érték 0-5 ig
Ennek ellenére végigszedtem a Flucanazole-Q pharma 150mg gombás és fertõsek elleni készítményt, roszabb nem lett, sõt mintha kisebb javulást is éreztem volna töle (szintén az urulógusnál), lehet jó a gyógyszer csak a mennyiség volt kevés???
03.12 Konzultáció a gasztroenterológus orvossal, aki véleményezése szerint vírusos gyomor és bélhurut lehetett a baj még decemberben, az elmondott tüneteim alapján. A lázas érzések miatt a vírust valószinû már leküzdötte a szervezetem, de teljes gyomor és béltükrözést javasolt.
03.19 Megtörtént altatásban az alsó-felsõ tükrözés. Gyomorban még mindig közepes mennyiségû nyálkahártya gyulladás volt jelen, az ánusban kissé iritált felszinû a nodus, egyebekben negatív a vizsgálat. A szövettan eredménye (gyomorból) sem mutatott ki más érdembeli elváltozást. Javaslat 2-3 hónapig 40mg noacid gyomorsav ellenálló tabletta szedése, esténként salvus vizes ivókura, és persze diéta. Alulra aranyeres végbélkúp használata javasolt. Este napi 1xer a reparon kúp meg is tette a hatását, dugóérzés megszünt, gyulladást is vitt le bõven, könyebb érzés lett az ücsörgés, az urulógus vizsgálat, de valami még mindig nem az igazi...!
03.20 bõrgyógyászati konzultáció után a tervezet vizsgálat hugycsõváladékból baktériumok tenéysztése javasolt. A vizsgálat 03.25-én meg is történt, de nem értem a gomba keresését is tartalmazza ezen vizsgálat vagy csak a kórokozó baktériumokat keressük megint?
04.08.Megérkezett az eredmény, mycoplasma, ureaplasma, chlamydia negatív, de nagyon magas telepszámban Enterococcus Faecalis tenyészett ki! Javasolt kezelés Unasyn 375mg antibiotikum és további Femiflo 150mg gombás és fertõsek elleni készítmény szedése.
04.09. Az Urulógus egy idõre megúszva, megállapított diagnózis, Urethritis máshova osztályozott betegségekben.
A gyógyszer jótékonyságáról még nemtudok beszámolni, de az antibiotikum már kifejtette a toaletett sûrûn látogató hatásait...

03.25 Gondoltam ha már alulról útbaigazitottak megyek tovább a vizsgálatokban, a szemészetre. Jobb oldali szemen 1 dioptriás látásromlást állapítottak meg, a bal oldali 100%ban tökéletes maradt, szemüveget ezért nem kell használjak, mivel a két szem kiegynelíti még egymást, de további teendõ ezzel nincs, végleges az állapotromlás.
A szemhélyduzzanataimra allergológiai vizsgálatot javasolt a doktornõ, mivel a 3 lehetséges okból ami ezt kiválthatja, a legvalószinübbnek ezt tartja... (szerintem nem kellene még kizárni a másik kettõt sem)?

Szerkesztette: KiGé (2015-04-10 11:00)

Nincs jelen

 

#457 2015-04-10 11:50

rny
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

KiGé,
légyszi számolj majd be a szemhéjduzzanatról, mert ezzel én is küzdök évek óta. Mindig tavasszal jön elõ. Neked nem szárad ki teljesen a bõröd a szemhéjnál egy egy felületen? Amúgy nekem tobradex kenõcsre múlik, de nekem is azt mondták, hogy valami allergia lehet - sose vizsgáltattam ki a bõrgyógyászaton.

Miért kaptál fluconazolet, igazolta valami? Az ANTSZ csinál széklettesztet candidára, háziorvosi beutalóval ingyenes, az elvileg megbízható eredményt ad. Én is ott csináltattam.

Nincs jelen

 

#458 2015-04-10 12:33

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia!

Ez eddig tök jó hír, ezek szerint nincs semmi gyógyíthatatlan bajod. Én úgy tudom, hogy a gombák nehezebben kitenyészthetõek, mint a baktériumok, azért nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel. (Talán majd ha jobban elterjednek a DNS chip-ek, akkor egy fokkal jobb lesz a diagnosztika ezen a téren is, de az még 10-20 év az eddigiek alapján.) A Candida vizsgálattal esetleg megpróbálkozhatsz, ahogy rny írja. A gombaölõt nem tudom mire kaptad, ha nem mutattak ki nálad gombát. Én biztosan nem szedném, mert májkárosodást okozhat. Elég kemény szernek tûnik a leírása alapján.

A szem ödéma lehet allergiától. Nekem is néha elõfordul, száraz, viszketõ szem mellett, ami szintén allergia tünet. Nekem porra és/vagy gomba spórára van allergiám, légúti és bõr is. Néhány éve voltam böködéses teszten, az negatív lett, de a tapasztalat teljesen mást mutat.

Nincs jelen

 

#459 2015-04-10 13:06

KiGé
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

sziasztok

Rosszul fogalmaztam, nam szemhélyduzzanat, hanem maga a szemöldök duzzanata. Sokszor annyia beduzzad, hogy egybe van  a szemhélyammal, és még a pislogásban is zavar.
3 lehetséges oka lehet a rossz keringés, valamilyen vese vagy májrendellenesség, vagy valami allergia. Akinél csak tavasszal jelentkeznek ilyen tünetek, ott egyértelmüen valami allergiára gyanakodnék én is. Nálam ez fennt áll folyamatosan kb. fél éve vagy több.
A femiflo elsödlegesen fertõzésekre van ugy tudom. A tulzott antibiotikum fogyasztásnál állhat fenn az elgombásodás veszélye, gondolom ezért kaphattam vagy a fertõzés ténye miatt. Heti 1db 150mg os adagokban kell szednem, véleményem szerint ez még egy körömgombával se küzd meg, de ne legyen igazam...

Nincs jelen

 

#460 2015-04-10 16:30

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Túlzott antibiotikum fogyasztásra általában probiotikumot szoktak felírni, nem gombaölõt. Lehet, hogy orvosa válogatja, passz. Középfülgyulladásnál már hallottam olyanról, hogy mindkettõt felírták, mert hol az egyik, hol a másik támadta meg a fület, aztán csak így tudták legyûrni a fertõzést, de szerintem az ilyesmi ritka. Mondjuk úgy mondom, mint laikus, biztos volt valami oka.

Nincs jelen

 

#461 2015-06-21 09:05

Szilu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok, kérlek segítsetek, vannak közöttetek  esetleg akiknek kiütésekkel kezdõdött a probléma? Nekem 2.5 hónapja kezdõdött a sok-sok viszketõ kiütés, hidegrázással ,gyakorlatilag az arcomat kivéve majdnem mindenhol... Nagyon sok orvosnál voltam, és csak most ért el oda a góckutatás, hogy gasztroenterológushoz küldjenek. (hasi panaszaim az elmúlt egy hétben felerõsödtek, nem is tudom hogyan bírom még ki az egy hónapot amikorra idõpontom van)  Köszönöm elõre is a segítséget! Szilu

Nincs jelen

 

#462 2015-06-27 23:53

Ilike82
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok! Az én kálváriám a Crohn betegséggel 2007-ben kezdõdõtt, igen drasztikusan......2 év folyamatos hasmenés, 25 kg mínusz, folyamatos vizsgálatok és az orvosok nem jöttek rá mi a gond!
2009 novemberében a panaszok mind megszüntek se hasfájás, se hasmenés se egyéb fájdalmak. Akkor nem is sejtettem, hogy valaha az akkor átélt fájdalmak, rosszullétek sokkal rosszabbra fordulnak.

- de megtörtént
2014.februártól újabb hasmenés sorozat, hányás és állandó hasfájás után próbáltam olyan orvost keresni aki ki is deríti mi a probléma. Tavaly márciusban tükrözések, röntgenek, ultrahangos vizsgálatok sorozata után diagnosztizálták nálam a Crohn betegséget.
Mindjárt Pentasa-val és Budenofalk-al indított az orvosom, amiket rendesen szedtem is ahogyan kellett. vártuk, hátha lesz javulás, ami lett is kb.3 hónapíg tartott.
Majd nyár végére annyira rosszabodott az állapotom, hogy az orvosom nem látott más kiutat, mûteni kellett. 20cm-t távolítottak el a vastag,-vékonybél találkozásánál.
A mûtét óta Imuran-t szedek és Xylamin multivitamint, valamint szigorúan betartom a diétát. Sajnos mivel mindenki másképp reagál egyes ételekre azért próbáltam kísérletezni bizonyos zöldségekkel, de rosszul sült el minden alkalommal mert borzalmas hasi fájdalmaim és 'éjszakán át tartó imádkozás a wc felett' voltak az ilyen alkalmakkor. Egy idõre letettem az ilyesfajta kísérletekrõl mert nem igazán akarom azt a fájdalmat érezni ami az ilyen alkalmakkor elõfordult.

De szerencsésnek mondhatom magam, mert néha a puffadást leszámítva most teljesen tünetmentes idõszakom van.

" Nem csak az számít, hogy mit eszel, mit emésztesz, hanem az is, hogy téged mi emészt. Lehet, hogy az életedben jelen van minden szükséges életmeghosszabbító és organikus étel, de ha tele vagy nehezteléssel, aggodalommal, félelemmel, vágyakozással, bûnnel, méreggel, megkeseredettséggel, vagy egyéb érzelmi betegséggel, az megrövidíti az életedet."

Nincs jelen

 

#463 2015-06-28 14:04

havastáj
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Ilike82, de 2007 ben minden vizsgálatot folyamatosan elvégeztek rajtad?2 évig csak híg székleted volt, folyamatosa hasmenés vagy csak gyakrabban volt hasmenésed? Fájdalmak is voltak? Vér, crp, széklet calprotectin, vastagbéltükrözés, gyomortükrözés és ennek ellenére se vették észre a bajt? Mert akkor elég felelõtlen orvosok lehettek, magyarul 7 évig nem jöttek rá mi a bajod????
Vagy ezen vizsgálatokat már csak akkor csinálták amikor roszabbul lettél 2014 ben?? Napi hány hasmenésed volt? Hasfogóval nem is próbálkoztál akkor?

Szerkesztette: havastáj (2015-06-28 14:30)

Nincs jelen

 

#464 2015-06-28 21:56

Ilike82
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Kedves Havastáj! A hasmenés napi 9-10 alkalom volt legalább minden egyes nap, váltakozó erõsségû hasfájással. Sajnos orvosi figyelmetlenség volt, hogy nem derült ki idõben. A crp és süllyedés is igen magas volt minden alkalommal amikor vérvétel volt. A vastagbéltükrözést zökkenõmentesen nem tudták elvégezni aranyér miatt, amibõl volt több is. Ennek is mûtét lett a vége, de nagy bánatomra, mûtét után kb.7hónappal újra kiújult az aranyerem. A hasfogó nálam mondhatni semmit sem ért sajnos. Most annak örülök , hogy fájdalommentesen élem napjaim és boldogan 😉

Nincs jelen

 

#465 2015-07-01 14:52

martin1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Szilu.a hidegrázás valószínûleg a gyulladás miatt van a szervezetedben.Engem is sokat rázott még anno.A kiütések pedig a betegséget jelzõ tünet.Üdv Martin

Nincs jelen

 

#466 2015-07-30 11:13

trb130
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Én még nem tudom, hogy mi lehet a problémám, csak most készülök orvoshoz menni, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Most 26 éves vagyok. 18 éves koromban érettségit követõen borzasztó hasmenéses kórság tört rám, ami tartott 3 hétig napi kb 10 vagy több hasmenéssel. Erre kaptam antibiotikumot, amire nem javult, 2szer mentem vissza orvoshoz, kaptam másféle gyógyszert amitõl végülis jól lettem, még egyszer visszamentem a dokihoz, de az már bármit megtett volna csak ne lásson többé. (Ezt csak azért irtam, mert ez volt az elsõ ilyen betegségem.) Idõközben voltak hasmenéses idõszakaim, de fõleg ha tejet ittam, vagy fûszereset ettem, ilyenkor szinte ahogy megettem a kaját azonnal wcre kellett mennem. Most januárban államvizsgáztam, ismét hasfájás, hasmenés. Rá 2 hétre influenza, amibõl nagyon nehezen gyógyultam. Ezután jött megint, hogy kaja után néha, nem mindig de gyors wc látogatás következett. Ilyenkor begörcsölt a hasam, furcsán korgott, s már rohannom kellett. Soha nem volt a betegséges idõszakomon kívül napi sokszoros hasmenésem, de szinte mindig hasmenésem van, volt.  Most egy 4 napja köldököm alatt/ körül fáj a hasam, hasmenésem van minden reggel, s az egyik nap valószínûleg vér is volt benne. A hasam most is fáj még de inkább égõ érzés. Lehet ez chron vagy colitis? S mi van ha már ez nagyon régóta fennáll? Félek, hogy nagyon komoly baj lehet. Uh- ra érdemes lenne elmennem? Magánúton mennék. Háziorvoshoz nem akarok mert azt hiszi csak táppénz kkell, hiába van bajom, s hiába nem vettem igénybe még. Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

 

#467 2015-07-30 12:07

inf3rno
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Miért érdekel, hogy mit hisz a háziorvosod? Ha bajod van, akkor menj el hozzá, aztán ír beutalót. Persze lehet magánra is menni, hátha az gyorsabb. Szerintem simán lehet Crohn vagy UC. Nem hiszem, hogy egy laktóz érzékenységtõl véres hasmenésed lenne.

Nincs jelen

 

#468 2015-07-30 13:39

trb130
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Nem az érdekel, hogy mit hisz vagy mit nem. Hanem nem foglalkozik velem, felír mindenféle vizsgalat nélkül antibiotikumot és hazaküld. Úgy érzem felesleges odamennem. Többet árt mint használ. Legutóbb is hiába mondtam nem bírom az antibiotikumot, lerendezte annyival, hogy ezt nem lehet helyettesíteni, s ha nem szedem hát akkor nem gyógyulok meg.

Nincs jelen

 

#469 2015-07-30 22:33

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

colonoscópia és megmondják.

Nincs jelen

 

#470 2015-07-31 06:59

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia trb130!

Látom új vagy a Fórumon így megpróbálom picit részletesebben elmondani, hogy mit javasolnák.
A tüneteid egyértelmûen IBD-re utalnak, mivel nem múlt el rövid idõ alatt, így a fertõzés, vírus lehetõsége eléggé kizárt.
UH-ra érdemes elmenned, de legelsõ körben egy idõpont kell egy Gastroenterológiai szakrendelésre.
A házi orovossal ne foglalkozz neki KÖTELESSÉGE egy beutalót kiállítani ha a paciens kéri, márpedig TE határozottan kérd!
Amikor (ez itt a legfõbb kérdés és baj--az idõ) sikerült bejutnod  a gasztróshoz Õ majd úgy is csináltad vérképet, elküld UH-ra és ha ezekbõl valami komolyabbat észlel megtükröz. De ezt kikerülni (hogy csak UH-ra mész el magánúton) vagy az egészet elkezdeni magánúton (ami nagyon költséges...altatásos tüki biopsziával..) necces.

A házi dokit felejtsd el, mert ha IBD-s vagy akkor az antibigyó felírásával  már a csokrot is megveszi Neked a temetésre (nem akartam drasztikus lenni, de értsd az iróniát) .

Szóval Házi doki/ beutaló felírása/ idõpont kérés és utána lehet érdemben gondolkodni, hogy hogy tovább.

Bocsi, ha túl aprólékos, vagy szájbarágós voltam. De sztem így kerek.

Lisa

Nincs jelen

 

#471 2015-07-31 07:56

trb130
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Lisa!

Nagyon szépen köszönöm a segítséged. Így teszek, ahogy mondtad.

Nincs jelen

 

#472 2015-07-31 09:52

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

El ne felejts jelentkezni, írni, hogy merre és milyen irányba halad az ügy!!!!
Legjobbakat kívánom!

Nincs jelen

 

#473 2015-08-07 17:27

Lilla216
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok! Azért írok nektek is,hátha együtt okosabbak vagyunk,és hamarabb meg tudjuk állapítani,mi bajom,vagy esetleg a tüneteimbõl hátha vki felismeri a saját betegségét.Az orvosok finoman szólva hülyék...2 hónapja járok lassan kórházba,már volt vagy 10 vérvételem,2 féle ultrahang(hasi és hüvelyi),laparoszkópia(fölülrõl belenéztek a hasamba kamerával),és egyikbõl se derítettek ki még semmit.Béltükrözés van még hátra,talán abból már kiderítik,mi a probléma.Kb 3 hónapja is van már annak,h jobb oldalon fáj az alhasam,vagyis a vakbél környékén...elõször azt is hittük h vakbélgyulladásom van,rohantunk a kórházba,ott kérdezgették h milyen egyéb tüneteim vannak,mondom semmi...sem étvágytalanság,se fogyás,hasmenés vagy hányás,sõt még lázam se volt mostanáig sem.Csak ez a visszatérõ jobb alhasi fájdalom,ami hol fellobban,hol alábbhagy.Az ultrahang nem látott semmit,nõgyógyászati szerveim rendben vannak,vakbél rendben,mégis fáj ott vmi...eddig Crohn betegségre gyanakodnak,szerintetek is lehet ennek az egésznek vmi köze hozzá?Ja azt még kihagytam,h kb kamaszkoromtól kezdve állandó puffadással küzdök,azt sem értem mitõl lehet...talán pont ez a sok puffadás váltotta ki ezt a gyulladást mostanára?Gyógyszert is még csak most kaptam,Pentasát,ami pont az ilyen vékonybél betegségekre van...ezt ki mennyire ismeri,hatásos? Igaz h még csak pár napja szedem,de mikor fog ez elkezdeni hatni,mert még semmi javulást nem érzek?. :( Elõre is köszi a segítségeteket.

Nincs jelen

 

#474 2015-08-07 21:46

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

szia Lilla, alhasi fájdalom önmagában nagyon sok mindentõl lehet, kizárólag ez alapján lehetetlen megmondani, hogy mi lehet a bajod, a tükrözés után az orvosaid és te is okosabb leszel. Pentasa nem egy látványos gyógyszer amitõl hirtelen jobban fogod érezni magad, erre ne várj, csak szedjed ahogy az orvosaid tanácsolták.

Nincs jelen

 

#475 2015-08-09 11:29

BJoe
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Üdv. Szeretném megkérdezni a sorstársak tapasztalatát, Crohn-betegség.

Amikor kijött a betegség, azóta fokozatosan egyre rosszabb, vagy van olyan, akinél enyhül a betegség és jobban van?
Itt most nem arra gondolok, hogy gyógyszernek/mûtétnek/életmódváltozásnak köszönhetõen javul valaki állapota, hanem arra, hogy ugyanolyan körülmények között nem sújt annyira a betegség már, mint korábban, vagy kevesebb gyógyszer is elég ahhoz, hogy ugyanolyan jól legyen.

Mert nekem egyelõre az a tapasztalatom, hogy idõrõl-idõre egyre erõsebb gyógyszereket kell szednem ahhoz, hogy jó állapotban legyek, mert egy idõ után ugyanaz a gyógyszer már nem elég.

Szerkesztette: BJoe (2015-08-09 11:40)

Nincs jelen

 

#476 2015-08-10 14:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Bjoe: elõfordulhatnak spontán idõszakok kinek hosszabb(van akinek évekre eltûnik)  kinek rövidebb,  de ez mondhatni teljesen véletlenszerû. Még az életvitel, stb. körülményekkel sincs összefüggésben hogy épp aktív-e vagy sem.
Szóval van akinek hosszú évekre eltûnik, és persze van akinek egyre rosszabb semmire nem reagál, olyankor a vége mûtét szokott lenni.

Nincs jelen

 

#477 2015-08-10 15:09

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

BJoe!
Nem tudom, hogy én számítok-e, de hosszas vizsgálódás és majd 2 év kínlódás után mondták ki rám a crohn-t.
Aztán 1 év múlva ismételtük a vizsgálatokat, és azt mondta az orvos, hogy kizárható a bélbetegség.
Ennek már több, mint 5 éve :)

Mondjuk :) helyett lehetne :( is, mert tüneteim vannak, csak éppen neve nincs most.
igaz, annyira nem is panaszkodom, nem szaladgálok orvoshoz, köszönöm, megvagyok ezzel, amim van. Gyógyszert nem szedek (erre legalábbis),  a régi mellé újgyereket tervezünk... szóval azért láthatóan tényleg nem vagyok a szakadék szélén :)

Nincs jelen

 

#478 2015-08-22 07:23

JUCI51
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Kedves Ilike!
Nagyon igaz amit az utolsó bekezdésben írtál..

Nincs jelen

 

#479 2015-08-22 07:37

JUCI51
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!
Sziasztok!!!
6 év tünetmentes idõszak után újra itt vagyok. Már azt hittem, hogy végleges a gyógyulásom. Ez idõ alatt nem szedtem gyógyszert, nem diétáztam . Most nyáron egy hosszan tartó légcsõ hurutra 2x szedtem antibiotikumot és ezt követõen elkezdõdött egy hasmenés jellegû széklet ami már komoly nyálka és erõs vérzés követ. Diéta, gyógytea kúpok, gyógyszer van a gyógymódok között, de úgy veszem észre, hogy semmi nem használ. A széklet reggel és este van de inkább nyálka és vér ürítése. Kicsit kétségbe vagyok esve, hogy hogyan jutottam idáig. Már elveszítettem a gasztroenterológus orvosomat és a lakásom is megváltozott. Már nem tudom, hogy kihez forduljak. Egyelõre a szakrendelõ sebészét kerestem fel aki NORMIX nevû tablettát írta fel, ami szerintem nem használt.

Nincs jelen

 

#480 2016-07-29 16:41

Hajnal11
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Kedves Fórumozók!
Szükségem lenne egy kis segítségre, tanácsra vagy véleményre, nálam tapasztaltabbaktól.
Tavaly május elején rosszul lettem, hánytam, véres-nyákosat produkáltam a WC-ben. Hasmenésem egyébként nem volt, de mivel eléggé rosszul voltam, be kerültem a kórházba. Csináltak egy tükrözés, gyulladt volt a vastagbél alsó szakasza. Kaptam gyógyszereket, jobban lettem, haza mentem, de valahogy mégsem volt az igazi. Rengeteget fájt a hasam. Akkor éreztem magam a legjobban, ha nem ettem semmit. Elmentem és magánúton megcsináltattam az étel allergia teszteket. Hát gluténérzékeny nem vagyok, a laktóz intolerancia teszt eredményét már akkor sem értettem. Ugyanis a laktóz fújásom jó lett, de a lactulos nagyon rossz. Elmentem egy magán dokihoz, mert idõközben újra elõjött a véres-nyákos nyavalya. Megmutattam az eredményeket, újra tükrözés, szövettan. Az eredmény :nem zárható ki ibd. Xalazint írt fel és elváltunk úgy, hogy majd jelentkezem, ha rosszul leszek. Nem tartott sokáig, most megint "helyben vagyok". Most Budenofalkot írt fel, de változatlanul nem tudja, hogy most mi lehet ez. Azt mondja, talán kontroll tükrözést csinál. Szóval, hogy kibökjem végre :van akinél nem egyértelmûen jelentkezik egy ilyen betegség? Félek ettõl a szteroidos gyógyszertõl is. Durvák a mellékhatásai? Elõre is köszönöm

Nincs jelen

 

#481 2016-09-24 22:50

danaida
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Másnak is indult úgy a betegsége (Chron) hogy hirtelen, derült égbõl a villámcsapás? 20 éves vagyok, 152 cm lány és még sose voltam 40 kg-nál több, sõt nem értem el a 40 kg-t csak éppen 39,valamennyit. Most hirtelen iszonyatos hasi görcsök voltak, láz hasmenés, egy napig véres is volt, 4 napig tartott az egész hasmenés, legjellemzõbb aztán ami megmaradt az enyhe néha jelentkezõ jobb alhasi fájdalom, de mikor görcsölt a hasam az egész hasam görcsölt, megkeményedett. Vakbéllel akartak mûteni, de nem az lehet, étvágyam van, CRP 207 volt a legrosszabb napon aztán több mint egy hét alatt ment le 3-ra, vagyis normális lett. Most mindenféle gyógyszert szedek már két hete medrol, pentasa, klion, most jól vagyok, azt mondták egyek mindent, próbálgassam mit ehetek, erõsöjek, a székletem még mindig kicsit más mint régen, lágyabb, de egész jól vagyok már csak gyenge kicsit és félek, nehogy megint valami kiváltsa azt az iszonyatos hasmenést, görcsöket. A vastagbéltükrözés nem sikerült mert kanyargósak a beleim, nem tudtak végigmenni, egy kis szakaszt láttak csak az elejét. Nem tudom még hogy Chron vagy sem, de valószínûleg az orvosok szerint. Most vagyok 35,5 kg. Elég ijesztõ a súlyom most már, eddig tök egészséges voltam, teljesen, mindent ettem, vas gyomrom volt csak nem bírtam sokat enni kicsi vagyok nagyon. Lehetséges hogy ilyen hirtelen jöjjön ez a betegség semmi elõzmény nélkül? Köszönöm a válaszokat!

Szerkesztette: danaida (2016-09-24 22:59)

Nincs jelen

 

#482 2016-09-27 17:57

Sorcerer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok!
Íme az én sztorim:
Egy tepertõs reggeli után délután a sürgõsségin kötöttem ki véres hányással. Gyomortükrözés, majd egy hét kórházi kivizsgálás következett. Ekkor már kilenc éve volt a kezemben egy pozitív Bechterew-kór diagnózis. A kivizsgálás végén kérdõjellel szerepelt a zárójelentésen a Crohn-betegség. A kórházból hazatérve (15 infúzió, nem tudom mennyi gyógyszer, colonoscopia után) teljesen jól éreztem magam - egy hétig...
Visszatértek a hasmenések, sõt egyre súlyosabbak lettek, így visszamentem a rendelésre. Megkaptam az elsõ gyógyszeremet, amit majd két évig kitartóan szedtem vaspótlással együtt. Akkoriban kezdtem egy sertéstelepen dolgozni, 14 ezer disznóval, napi szinten. Rohanás, munka, karrier, minden fontosabb volt, mint az egészség és a rendszeres orvosi kontroll. Szinte meg is feledkeztem a Crohn-ról, a panaszok csökkentek, néha volt egy-egy hasmenéses nap, ha idegesebben indultam munkába. Szépen beálltam a napirendre: felkelés, nagy bögre tejeskávé, cigaretta, WC, indulás. Reggelire sertéshús termék, ebédre fõtt étel, vacsora hazai.
Ez tartott négy évig (!!!), nem volt izületi fájdalom, hasmenés alig. A gyógyszert szépen elhagytam.
Egy délután fejfájás tört rám és két órán belül az elviselhetetlen fokig ment. Nem estem kétségbe, vettem be Algopirint - elmúlt. Reggelre visszatért, Algopirin - elmúlt... Három napig húztam az idõt, végül ismét meglátogattam a sürgõsségit, ahol hárman vezettek be és fektettek le. Belgyógyász, ideggyógyász vizsgált, majd egy hétvégére observáltak. Ez alatt belém nyomtak három üveg infúziót, két nyugtatót, még egyet aludtam és negatív EEG után hazajöttem. Aztán kezdõdött az "ereszdelahajam"!
Fejfájás, almatlanság, hasmenés (nem úgy mint régen, hogy puhább egy kicsit - ahogy apósom mondaná: spriccolva kakálás!), derékfájás, hátizom görcs aztán elölrõl az egész.
Fele se tréfa, elmentem a régi orvosomhoz, elkönyveltem a jogos korholást, miszerint az életemmel játszok.
Kénytelen vagyok a dolgot komolyan venni...
Jelenleg rendszertelen, de tk. alakos széklettel küzdök, Pentasa granulátumot szedek, néha kegyetlen mértékben fáj a derekam, a térdeim és az egész lábam. A követéses passage szerint nyeléstõl számítva 67 perc alatt a kontrasztanyag a sigma bélig jutott, elzáródás nincs, de szûkület bõven akad. Kéthavonta vérvétel, négyhavonta szakorvosi konzultáció. Most az ORFI Klinikai Immunológiai Osztályára továbbítottak.
Egyszer az orvosom azt mondta: "Akkor beteg az ember, amikor tényleg elhiszi magáról, hogy most már beteg." Nehezen, de kénytelen vagyok elhinni...

Nincs jelen

 

#483 2016-11-28 23:18

Blero
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Sziasztok.Új vagyok a fórumon.Lassan 30 éve vagyok Crhon beteg.17 éves koromban kezdõdött ez a borzalom.Napi két három hasmenéssel ,hasi görccsel,étvágytalansággal,és napi kétszeri 38.5 körüli lázzal.Érdekes volt hogy a láz minden nap szinte perc pontossággal ugyan akkor kezdõdött napi két alkalommal.A szokásos körzeti orvos,antibiotikum kúra stb..majd a negyedik fajta antibiotikum próbálkozás után,majd 1 hónap elteltével kórház.2 kórházba is  kezeltek,de egyszerûen nem találták mi a bajom.Mindenen át mentem,csont velõ vétel,irigoszkópia,stb...Fájdalmas,és borzalmas volt.Majd végül átvittek a László kórház Trópusi osztályára.Mivel zenész lévén már 12 éves korom óta sokat utaztam,és a tüneteim elõtt Japánban voltam, arra gyanakodtak hogy ott kaptam el valamit.Sok fajta antibiotikum újra(Dalacin,Galacin stbbb.)hasztalan.Végül 4 hónapi lázas állapot,és összesen 3 hónap kórház után Steroid kezelésre kényszerültek.(Prednisolon)Tüneteim el múltak,azt mondták haza engednek,de nem tudják mi bajom.Fél év után elkezdték le építeni a Steroidot.De ahogy abba hagytam,fél év után újra kezdõdött.Hevesebb görcsökkel,de láz nélkül.Újra be fektettek,és akkor az elsõ vizygálat már ki mutatta hogy Chron beteg vagyok.Amit endoszkópos vizsgálat is meg erõsített.ez után Medrol és Pentasa kezelés.Majd hosszú évekig Imuran.Közben volt két tályog mûtét a végbél körül,egy a hasfalamon,és egy a szájpadlásomon.De jól voltam.2 éve már az Imurant sem szedtem,és teljesen tünetmentes voltam.De sajnos idén nyáron kegyetlenül vissza estem.Súlyos görcsök,és érdekes módon szék rekedés.megint orvos,endoszkópia,ultrahang.Erdedmény:Aktiv Chron.Kaptam Medrolt,3 hónap alatt le építették,addig jól voltam.Majd egy hét után már nem.Salzopirinnel próbálkoztam,de olyan szinten hányingerem volt tõle,hogy nem tudtam tovább szedni.Most Salofalkot szedek 5 napja de ez sem az igazi.Görcseim vannak.Már írtam az orvosomnak,fogalmam sincs mit fog adni.

Szerkesztette: Blero (2016-11-28 23:21)

Nincs jelen

 

#484 2016-11-29 05:42

Sorcerer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Szia Blero!
Próbálj beszélni egy immunológussal. Nagyon nehéz, nekem fél év múlva akartak idõpontot adni. Budapest ORFI, SOTE, Debrecen, Pécs, Szeged: az egyetemi klinikákon foglalkoznak biológiai terápiával. Érdeklõdj, én nagyon sok jót hallottam róla.
Nekem a Crohn mellett SpA is van és kezdõdik a pikkelysömör. Ha minden jól megy bevesznek egy kísérleti terápiába. Vannak veszélyei, de nagyon sokat remélünk az új gyógyszertõl, én pedig bármit hajlandó vagyok megtenni a kisebb fájdalomért és a normális életért.

Nincs jelen

 

#485 2018-01-31 01:19

Ottó
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Hogy indult a betegségetek?

Üdvözlet! Azt mondanám, hogy a sajtokat senkinek sem ajánlom. Mert a legtöményebb és legnehezebben emészthetõ tejtermék. Magas zsír és fehérje tartalommal. A fehérjéi félig bomlott allergiát, gyulladást keltõ fehérjék. A megemésztetlen fehérjéi a beteg, áteresztõ beleinken keresztül a véráramba jutnak. Itt a nem lebomlott fehérjéket az immunrendszerünk idegennek észleli és reakcióba lép ellene. Ezáltal gyulladást kelt. Magas kalcium tartalma ellenére, hazugság az, hogy erõsíti a csontokat, mert a nagy fehérje tartalom miatt pont az ellenkezõje történik azaz kalciumot rabol a szervezetbõl

Szerkesztette: Ottó (2018-02-01 09:42)

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB