Közlemény

Kedves Látogatók! Az IBD fórum 2018. június elejétől "csak olvasható" módban fut tovább.
Új regisztrációk és hozzászólások nem hozhatók létre. Megértéseteket köszönjük!

#301 2014-08-27 09:10

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

én úgy tudom, az endónak az a diagnosztizálási módja... mármint a lapar.
nekem volt rá gyanú többször is, de végül műtétig nem jutottunk egyszer sem. első esetben még csak 16-17 éves voltam, második esetben pedig műtéti megbeszélés reggelén -enyhe :) orvosi nyomásra- csináltam egy hcg-tesztet, ami alig láthatóan, de zebrás lett :D
ennek már több, mint 4 éve. azóta nem merlt fel újra, mivel nem menstruálok, így ha van is endo, nyilván nyugton van.

(szintén mérsékelt, ismeretlen eredetű bélbajom van, hivatalos nevén "nem fertőzéses gastroenteritis kmn")

Nincs jelen

 

#302 2014-08-27 09:53

martika
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia!

Igen, nekem van (elvileg) vagyis alapbetegségként mindig ez van felírva a papírra. De nekem súlyos fokú volt, konkrétan a bal lábamra sántítottam; a bal oldalon volt, a bal petefészek ugrott is. Évekkel ezelőtt megműtöttek vele (20centis vágás) aztán persze hónapokkal később sem javult és akkor javasolt rá a nőgyógyász egy gyógyszert; nem pedig a Gnrh szurit >akkor még az volt a "terápia" havi 1x szépen beadták volna valamelyik kórházban. Én a gyógyszert választottam, annak idején 38ezerért aztán később támogatva lett így most már "csak" 300ft.  Három havi adag, endos központba kell menni a receptért  stb.stb. Azóta nekem nincs gondom (természetesen mindenkinél más, valaki nagyon panaszkodik a mellékhatásra) viszont utána jött (vagy vele együtt?)  az egész bél históriám amikor is tele lett a hasam tályogokkal, a belemnek annyi; sztóma és még x műtét. Nagyon nem mindegy, hogy milyen nőgyógyászhoz kerülsz, én többnél voltam akik nem tudták /nem ismerték fel. Ha meg is műtenek laparral, akkor sem mindegy mennyire tisztítanak meg az ún. endometriosis-os szigetektől. Hm, fiatal lány? Nem tudom mi számít fiatalnak, én 29voltam mikor kezdődött. Szóval ha egy ilyenben jártas nőgyógyászt keresel, akkor tudok nevet mondani.

Nincs jelen

 

#303 2014-08-28 16:43

rny
Tag

Re: Nőgyógyászat

martika, azz jó lenne, ha adnál valami elérhetőséget ilyen orvoshoz, köszi!

Az a baj, hogy ez az egész történet már teljesen kikészít. Itt van a hasi gond, a gasztroenterológus a kezét tárja szét, ileltve azzal bombáz, hogy ez az étkezésem miatt van, mert hiába, hogy anno az antibiotikum okozta, de mostmár ez tartja fenn, és egyek aludt tejet… tükrözésre semmi szükség, mert jó a vérkép, és ha lenne valami bajom már rosszabbra fordult volna 3 év alatt. Csak gyomortürközésem volt, ott volt ez az enyhe gyulladás - mert persze a gyomornak is annyi lett egy idő után.

Másrészről viszont itt van ez az endometriózis, ami csak gyanú, hiszen nem hajlandók megnézni. Én se ragaszkodnék egy ilyen műtéthez persze, csak már nem tudom, hogy mi okoz mit. Elgondolkodtam ezen a bél endometriózison, hogy mi van, ha ez áll az összes problémám háttérében….
A tény az, hogy ez az összes probléma így összeállt egy megoldhatatlan masszává már, senki se akar semmit se bizonyítani, nagy bajom biztos nincs, igaz, hogy a fájdalom - hol itt, hol ott -, de mindennapos, és számos más dolog is. A menstruációm már számtalanszor elmaradt, de max 2x egymás után és soha nem háromszor (pedig elvileg csak onnantól kóros a dolog…), a petefészkeim most például egy ilyen kimaradás iszonyúan fájnak, de ultrahanggal nem hozhatók látótérbe. Olyan is volt aki azt mondta, biztos nem nőgyógyászati a fájdalom, csak a beleim fájnak. Hát… az egy dolog, hogy az is fáj, de szerintem ez meg egy másik történet.
Nem tudom most ezért, hogy eröltessem a nőgyógyászoknál ezt a témát, vagy hagyjam az egészet a francba

Szerkesztette: rny (2014-08-28 16:46)

Nincs jelen

 

#304 2014-08-30 18:41

martika
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia!

http://www.nemesekteherbe.hu/tartalom/N … ehetosegei

Ez a doki honlapja, minden elérhetőséget megtalálsz; én úgy voltam vele, hogy inkább legyen meg a nőgyógyászati vizsgálat  is > volt ide-oda pingpong, hgoy vajon mitől vagyok lázas meg mi fáj stb., és akkor szépen leírta az orvos, hogy nőgyógyászati szempontból semmi úgyhogy inkább sebészet a téma.
Ahogy érzed, bár szerintem jobb lenne kideríteni.

Nincs jelen

 

#305 2014-11-13 17:52

Lonci82
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok! Szeretnék annyit hozzá szólni, hogy a fogamzásgátló szedésébe nekem semmilyen zavart nem okozott a crohn betegségem. A gasztroentológusomnál rá kérdeztem, hogy a jelenlegi gyógyszer amit szedek a crohnra, az Imuran, ez sincs semmilyen hatással a fogamzásgátló szedésére. Pontosan azt mondta, ahogyan írtam, hogy a crohnra semmilyen ártalmas hatása nincs a fogamzásgátló szedésének.

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Lonci82

Nincs jelen

 

#306 2014-11-14 09:41

youlcsi
Tag

Re: Nőgyógyászat

én úgy tudom, hogy a betegség aktív szakaszában aggályos a fog.gátló tabletta. igazából nem is az alapbetegséggel függ össze, nem a gyógyszerekkel kerül kölcsönhatásba, hanem egyszerűen tök fölösleges szedni, ha úgyis kifossa az ember :/ szóval az antibébi tablettára van hatással a betegség és nem fordítva.

Nincs jelen

 

#307 2014-11-14 18:46

ageplefagy
Tag

Re: Nőgyógyászat

Lonci! Én nem szednék fogamzásgátlót ugyanis mivel rossz a felszívódás esélyes, hogy a gyógyszer nem jól szívódik fel illetve a máj így is terhelve van a gyógyszerektől. A fogamzásgátló nem egy olyan gyógyszer, ami nélkül nem lehet élni ezért felesleges a szervezetet hormonnal nyomni.

Nincs jelen

 

#308 2015-02-06 21:50

ageplefagy
Tag

Re: Nőgyógyászat

Háh, ma voltam nődokinál. Erre a nő azt mondja nekem, hogy lehet antibiotikumot kell, hogy egyek. De mondtam neki, hogy mivel Colitises vagyok ezért nem ehetek. Erre mondta, hogy hát sajnálja, de akkor választanom kell...vagy ez, vagy az :D Anyád. Akkor ilyen esetben mi van? Egyem meg az antibiotikumot? Ez így nagyon nincs jól :(

Nincs jelen

 

#309 2015-02-07 11:15

rencsike84
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia ageplefagy!Én is colitises vagyok,és két hete úgy lebetegedtem hogy nem tudtam elkerülni az antibiotikumot.5 napig szedtem,és semmi hatással nem volt a colitiszemre.Szóval ne félj szerintem.Ha szükséges,akkor be kell szedni.

Nincs jelen

 

#310 2015-02-07 12:41

ageplefagy
Tag

Re: Nőgyógyászat

Köszi a választ, rencsike! Nagyon félek, hogy visszaesek és nem akarok ilyen miatt. Nehezen kecmeregtem ki és végre élhetem az életem és nehogy már egy hülye antibiotikum miatt visszaessek.  Az a baj, hogy hiába mondom, hgoy colitises vagyok, ki tudja, hogy a doki tisztában van e vele, hogy mit lehet és mit nem. :(

Nincs jelen

 

#311 2015-02-07 16:06

rencsike84
Tag

Re: Nőgyógyászat

Tudom miről beszélsz,ugyanebben a cipőben voltam mint te.Nagyon féltem hogy kiújul a colitiszem az antibiotikumtól,mivel olvastam itt a fórumon párszor hogy betett nekik az antib.,de nálam nem történt semmi,passzív maradtam.Biztos az orvosod sem véletlenül,feleslegesen akarja neked írni,hanem azért mert muszáj.Nekem egyébként a gasztrós orvosom azt mondta erre a félelmemre még pár hónapja mikor megkérdeztem hogy az antibiotikumtól nem fog fellángolni a colitis!Viszont a másik betegséged lehet hogy nem fog meggyógyulni anélkül.

Nincs jelen

 

#312 2015-02-07 16:19

QpaK
Tag

Re: Nőgyógyászat

Hát akkor orvosa válogatja, mert nekem az ellenkezőjét mondták. Amikor elkaptam az influenzát 2 szem antibiotikumtól a kórházban kötöttem ki. Máskor 6 hétig csillapították a lázam és adták az infúziót, antibiotikum helyett. Azt mondták, csak akkor adják, ha már halálomon leszek. :) Persze lehet olyan, hogy valakinek a szervezete jobban bírja. :)

A háziorvosom nincs tisztában vele és fel is írta. A gasztrósom viszont igen. Többször kerültem antibiotikum miatt kórházba!

Szerkesztette: QpaK (2015-02-07 16:29)

Nincs jelen

 

#313 2015-02-07 17:37

rencsike84
Tag

Re: Nőgyógyászat

Uh ez durva!Persze mindenkinek a szervezete másképp reagál rá.Nálam nem okozott semmi problémát.

Nincs jelen

 

#314 2016-03-21 17:11

Csillusz
Tag

Re: Nőgyógyászat

Sziasztok! Én pouchal élek és lassan babát szeretnénk a párommal. Azt szeretném megkérdezni hogy melyik orvost javasoljatok. Ti hol szültetek?

Nincs jelen

 

#315 2017-02-20 16:36

Ildikó1994
Tag

Re: Nőgyógyászat

sziasztok!!! Én 8 éve vagyok Crohn beteg. Az előző évben nagyon beteg voltam és kórházba kellett fektetni. 167 cm magasságomhoz 37 kg párosult. Most már jobban vagyok! :) 50 kg vagyok. A betegségem diagnosztizálása (2008. nov.) előtt volt menstruációm 3 hónapig rendszeres volt (ekkor  14 éves voltam). Utána meg nem volt egyáltalán egészen mostanáig. Január óta van és 2-szer volt és most is kétszer van és 4 napig tart és nem erős vérzés. Nagyon sokat kellett mennem az előző évben hasi uh-ra (3szor) és hasi ct-re(3szor) is (nem tudom hogy ilyenkor mutatja a petefészket is a gép?). Szerintetek mi lehet az oka hogy kétszer is van? Lehet hogy azért van mert régen volt?
Köszi előre is!

Nincs jelen

 

#316 2017-02-24 18:21

Berni30
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia Ildikó1994,

Milyen gyógyszert szedsz? Ugyanis nekem is sokszor van, és több napig tart. A mai napon voltam ugyanezzel a panasszal nőgyógyásznál, és azt mondta, hogy a gyógyszerem mellékhatása. Ugyanis az Atioprin egyik mellékhatása vérzés.

Nincs jelen

 

#317 2017-03-15 09:51

andifeher
Tag

Re: Nőgyógyászat

Azért biztos attól is függ hogy vírusos vagy bakteriális eredetű-e egy megbetegedés. Ha vírusos akkor nem hatásos az antibiotikum én úgy tudom. Vagy csak azért adják hogy nehogy felülfertőzze egy bakteriális is a vírusos betegséget. Persze a legtutibb az lenne ha valami megelőzés segítene hogy ne legyünk betegek. Itt van rá ötlet:http://protexin.hu/immunrendszer/a-probiotikumok-es-az-immunrendszer

Nincs jelen

 

#318 2017-03-23 15:33

Ildikó1994
Tag

Re: Nőgyógyászat

Szia Berni30!
Köszi a válaszodat.
Salofalkot 500mg-ból 2szemet 3szor
Maltofel fol napi 2 szemet reggel és este
imurant 50mg-osat napi 2szer
Budenofalkot 9mg tasakosat napi 1szer
meg mellette  Ca és B6 és cvitamint.

Nincs jelen

 

#319 2018-05-09 12:53

andifeher
Tag

Re: Nőgyógyászat

Egyébként ha antibiot kellene de nem lehet szedni, akkor a rossz bacikat lehet természetes úton is ölni. PL van a candies plus abban van fokhagyma kivonat meg grapefruit mag kivonat is mindkettő jó!

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB