#551 2007-01-06 12:17

shrahina
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Vicaa! nagyon szorítok neked! remélem kijött már az kõ, és el is felejtetted az egészet...én kaptam valami gyógyszert, amikor kövem volt, pár nap alatt ki is jött. neked végülis írtak vmit?

Nincs jelen

#552 2007-01-06 17:28

lacci
Tag

AMERIKA HOL TART A TSO-val kapcsolatban hát itt!!!!!
"A gyulladásos bélbetegségek furcsa kezelési lehetõsége
colitis, IBD, bélgyulladás, Crohn
InforMed Hírek 2006;4   InforMed
Egy új amerikai kutatás eredményeképpen jól kezelhetõ a gyulladásos bélbetegség. A dolog kellemetlen oldala, hogy féregpetéket kell hozzá lenyelni.
A gyulladásos bélbetegség, amelynek leggyakoribb formái a Crohn-betegség és a kolitisz ulceróza, hasmenést, fájdalmas görcsöket, súlyos esetben belsõ vérzést is okozhat. Az ismétlõdõ hasmenések és az általános rossz állapot miatt sokan dolgozni sem tudnak.
A betegség a fejlõdõ országokban szinte teljesen ismeretlen, az iparilag fejlett országokban viszont egyre gyakoribb. Ennek oka egyes szakértõk szerint a zsírban és finomított élelmiszerekben gazdag étkezés, míg mások az okot inkább a túlzásba vitt tisztálkodásban, fertõtlenítésben látják.
– A túlságosan tiszta környezetbõl hiányoznak azok a tényezõk, amelyek az immunrendszerünket megedzenék – mondja Linda Mansfield mikrobiológus, a kutatás vezetõje. – Az immunrendszernek rendszeresen ismétlõdõ fertõzésekre van szüksége ahhoz, hogy rendesen ki tudjon fejlõdni. Hasznos lehet némi piszok, baktérium, sõt, még a férgesség is.
Egy fonalféreg, úgy tûnik, megoldást hozhat a gyulladásos bélbetegek számára, ugyanis mintegy beállítja az immunrendszert. A sertésekbõl kinyert féreg biztonságos, az emberi szervezetbõl néhány héten belül kiürül, ha nem, akkor ez féreghajtó gyógyszerekkel megoldható.

Az eljárást még néhány vizsgálatnak alá kell vetni, mielõtt az FDA is elfogadná.

The Associated Press"

Ebbõl az jön le hogy ott már a TB általtal támogatott gyógyszerek közé akarják felvenni???
Durva..
Az informed oldalon nagyon sok hasznos info van az IBD-vel kapcsolatban sajna csak most találtam meg.....http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/gastro/colitis_chron/
   :)

Szerkesztette: lacci (2007-01-07 09:30)

Nincs jelen

#553 2007-01-07 09:56

Oscar
Tag

sziasztok

Ha valaki tudna tanácsot adni, megköszönném. Állítólag a bélgyulladásban szenvedõk nem szedhetnek Fosamaxot. Igaz ez? Tud róla valaki valamit?

Kérem, aki tud infót, írja le!

Szép napot mindenkinek

Nincs jelen

#554 2007-01-07 17:39

Vicaa
Tag

Szia shrahina!
Te milyen gyógyszert kaptál? Én csak a görcsoldókat szedem, mást nem kaptam!!!
Sajnos a kõ nem igazán akar elmenni, pedig már olyan vagyok a sok folyadéktól mint a hordó.

Nincs jelen

#555 2007-01-08 08:17

shrahina
Tag

Vicaa, én rowatinex-et kaptam, elvileg az is görcsoldó, de nekem rásegített hogy kijöjjön a kõ. te mit kaptál?

Nincs jelen

#556 2007-01-08 17:23

Vicaa
Tag

Én semmit, csak Nospát, meg Contramal kúpot, ha rohamom van.
Majd csütörtökön megyek vissza a dokihoz.
Sajnos, most a Crohn fellángolása miatt megint 2*3 Budenofalkot szedek, talán a Medrolt most megúszom.

Nincs jelen

#557 2007-01-09 21:12

Oscar
Tag

sziasztok

Tudtok valamit a Crohn és a Fosamax kapcsolatáról?

Nincs jelen

#558 2007-01-11 22:43

Monica
Tag

SZIASZTOK!!!!

Ma vettem be az elsõ adag 500-as tso-t. 3éve vagyok colitisbeteg szedtem már sok mindent de igazából nem lett sokkal jobb az állapotom. Most nagyon bízom benne hogy segíteni fog! Mindent lefogok írni hogy mennyire váltak be a kukackák bízok a legjobbakban és jelentkezek folyamatosan!!!!!!!!

ÜDV:. MINDENKINEK és minden jót!!!!

Monica

Nincs jelen

#559 2007-01-13 17:32

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Végre jó híreim is vannak!
Elment a vesekövem, igaz utána vesemedence gyulladásom lett, de már javulóban van és ezzel párhuzamosan rohamosan múlnak a Crohn fellángolás tünetei is!!!
A doki is azzal biztatott, hogy ez csak a kõ következményeként egy átmeneti visszaesés volt!!!

Monica sok sikert a TSO-hoz!!!! :)

Nincs jelen

#560 2007-01-14 10:53

Ildico
Tag

Szia Vicaa!

Örülök, hogy elment a köved. Sajnos tudom milyen fájdalmas, engem vesekõre mûtöttek mikor a lányom 8 hetes volt.
Hát...mikor olvastam, hogy veseköved van, nagyon együttéreztem Veled.
További javulást kívánok Neked..

Puszi :) Ildikó

Szép napot Mindenkinek!

Szerkesztette: Ildico (2007-03-05 22:23)

Nincs jelen

#561 2007-01-14 17:20

muci61
Tag

Sziasztok!Kérlek segítsetek ha tudtok,egy TSO megrendelõre volna szügségem.Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

#562 2007-01-14 19:55

Ildico
Tag

Szia Muci!

Add meg a mailod és küldöm a megrendelõt.
Engem herczegne@vipmail.hu    címen kereshetsz.

Üdv. Ildikó

Már el is küldtem a citromal címedre.
Jelezz vissza, hogy megkaptad-e? :)

Szerkesztette: Ildico (2007-01-14 19:59)

Nincs jelen

#563 2007-01-15 19:58

muci61
Tag

szia Ildikó!
Nagyon szépen köszönöm a maegrendelõlapot,már el is küldtem péternek és egyben megõriztem a magam részére is. Jó egészséget kívánok
Üdv: Hajni

Nincs jelen

#564 2007-01-15 23:41

Ildico
Tag

Szia Hajni!

Nagyon szívesen, ha bármilyen kérdésed van nyugodtan keress.

Üdv. Ildikó :)

Nincs jelen

#565 2007-01-16 13:26

Attila
Tag

Szia Oscar!Én még új tag vagyok a betegségemet illetõen 18 éve küzdök a crohn betegséggel több kevesebb sikerrel.Ami téged foglalkoztat a szteroid és a csontritkulással kapcsolatosan azt hiszem sokan vagyunk így .A feleségem reumán dolgozik és feltettem neki is a nagy kérdést fosamax ügyben de õ" tapasztalatból "tudja hogy a fosamax egy jól reklámozott gyógyszerlobbi terméke.én is sok szteroidot szedtem már és most újra szednem kell.Voltam csontsûrûség vizsgálaton még jók az értékek de ha arra kerülne a sor tovitával esetleg jobb eredményt lehetne elérni.Több orvostól is hallottam hogy a legjobb kálcium bevitel a kemény illetve félkemény sajtok(trappist edami stb...)természetesen ha bírod .Olvastam hogy elkezdted szedni a tso-t és szeretném megtudni hogy mi a tapasztalatod vele kapcsolatban 18 év kínlódás után azt hiszem nekem sem ártana spórolni rá.Várom megtisztelõ válaszod.Üdv:attila email:anyaapa@t-online.hu

Nincs jelen

#566 2007-01-18 11:45

jani
Tag

Szia fru jani vagyok 12 éve chron beteg mûtét elõt kaptam TSO kezelést nekem használt a mûtét sikerült azüta jól vagyok nefélj tõle használnifog Hol kezelnek

Nincs jelen

#567 2007-01-18 14:23

BOSZI
Tag

Kedves Ildico!

Bocsi, hogy ez úton zavarlak, de szeretném a segítségedet kérni abban, hogy lehet megrendelni a tso-t.

Minden tanácsot és segítséget szívesen fogadok.

Nagyon szépen köszönöm.

Nincs jelen

#568 2007-01-18 17:16

Ildico
Tag

Kedves Boszi!

Küldtem neked a mailt, ha bármilyen kérdésed van keress nyugodtan, akár a megadott telefonszámon is.

Üdvözlettel: Ildikó :)

Nincs jelen

#569 2007-01-18 22:55

mezke
Tag

Sziasztok!
Elég régen írtam.
A 15. és egyben utolsó 2500-as petéket készülök bevenni.
Talán nem emlékeztek, mûtét elõtt állok tágulattal,szûkülettel, sipoly stb.

Így a vége felé a tapasztalatom: érzetre nem vagyok olyan hûde jól, bár ha belegondolok, hogy egy mûtét elõtt álló hogy érezheti magát, akkor azt mondom, ahhoz képest remekül.
Hasmenésem van, hõemelkedés, fogyok, gennyes sipoly, idõnként gyenny a székletben. Görcsök nincsenek, talán havonta 2x.
Ennek ellenére-és most jön a lényeg- a pár nappal ezelõtti vérvétel szerint egészséges vagyok.
Ugyan fehérvérsejt:15,
ám a többi: süllyedés: 10
CRP:0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezt mondjuk nehéz elhinnem, hogy nem tévesztették el a laborban, de mivel a többi lelet is jó...hát kénytelen vagyok.
És az a furcsa, hogy annyira jól nem érzem magam, mint amilyen a vérképem. Bár lehet, hogy szûkület esetén 18 év crohnnal ez a maximum, és szép eredmény.
Eddig itt a fórumon csak pont az ellenkezõjérõl olvastam: jól érezték magunkat, de a vérkép mást, rosszabbat mutatott.
Szerdán ha minden igaz, megyek tükrözésre, és meglátjuk mi van belül. Azt persze nem gondolnám, hogy a szûkületem megszûnt, de azért kíváncsi vagyok, majd megírom.

Nincs jelen

#570 2007-01-18 23:02

mezke
Tag

Ja, azt elfelejtettem leírni hogy már nem szedek szteroidot 1,5 hóanpja, csak napi 2x2 Salofalkot.

Nincs jelen

#571 2007-01-19 16:56

mezke
Tag

Még valami.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a szerdai tükrözésem elõtt megigyam-e a kukacokat, nem tesz-e kárt bennük az X-prep 75 nevû hashajtó, vagy egyáltalán a hashajtás. Holnap vehetném be, vagy jövõ csütörtökön.
Mit gondoltok errõl?

Köszi.

Nincs jelen

#572 2007-01-19 17:18

barna-by
Tag

mezke:sztem logikus, hogy hashajtás elõtt ne vedd be a kukacokat, hiszen kihajtod  õket! Sztem.

Nincs jelen

#573 2007-01-19 18:45

mezke
Tag

Elõtte 3 nappal gondoltam, mert hivatalosan azt állítják, hogy a legerõsebb hasmenés sem választja le õket a bélfalról. De ebben nem tudok 100%-ig hinni.

Nincs jelen

#574 2007-01-22 09:58

balu
Tag

Sziasztok!
idáig csak olvasgattam a fórumot, de most a segitségeteket szeretném kérni!
magamról annyit, hogy 2 éve küzdök a crohn-nal, szerencsére elég jó orvost fogtam ki, csak egy kicsit elzárkózik az ujjitástól!
A tso-ról elég sokat olvastam a hozzászólásaitokból, amit a magam nevében  is köszönök!
Szeretnék segitséget kérni a megrendelõ laphoz, valaki aki tudja küldje el nekem mail-ben!
Azt lehet-e tudni, hogy Európában gyógyszernek minõsül-e a készitmény?
Köszönettel:
Kiss Balázs
balukapitanya@freemail.hu

Nincs jelen

#575 2007-01-23 12:47

Ildico
Tag

Szia Balázs!

Mailban küldtem a megrendelõt, remélem megkaptad, ha nem, jelezz vissza: herczegne@vipmail.hu

Nincs jelen

#576 2007-01-23 13:56

balu
Tag

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a megrendelõt, és a sok infót!
Balázs

Nincs jelen

#577 2007-01-23 14:17

Vicaa
Tag

Szia Ildico!
Megtennéd, hogy elküldöd mail-ben a mobilszámodat, mert új számom van, a régi telcsim elromlott és abban volt az összes fontos szám!
Elõre is köszi!

Nincs jelen

#578 2007-01-23 22:10

Ildico
Tag

Szia Vicaa!

Elküldtem...majd beszélünk.

Puszi: Ildikó

Nincs jelen

#579 2007-01-24 11:43

mezke
Tag

Ma megtörtént a tükrözés.
Semmi jó.
A vastagbélen fekélyek vannak, a vékonybél gyulladt és fekélyes, persze szûkülettel, amit már tudtunk.
Az orvosom szerint aktív crohn.
Na ezt most már végképp nem értem.
Elõzõ hozzászólásaimban írtam, hogy 1 hete történt vérvétel, annak az eredménye jó, ráadásul 10-es süllyedés, 0 CRP...
Azt is írtam, hogy annyira nem érzem jól magam, hogy 0-ás CRP-m legyen, de annyira rosszul sem, hogy aktív crohn.
Ki érti ezt?
Talán a vérvételnél hibáztak? Mindenesetre mégegyszer megnézetem a CRP-t.
Ráadásul az utolsó, 15. TSO-mat iszom meg holnap.

Ha valaki tud mondani valami okosat, akkor legyen szíves írni.

köszönöm.

Nincs jelen

#580 2007-01-26 07:59

optipista
Tag

Mezke!

Nekem - aki  már egy év elteltével másodszor is szedtem a TSO-t - mind a két alkalommal a kúra befejeztével volt az igazi javulás. Ne keseredej el, mert hetekig, hónapokig még javulni fogsz a kúra végével. Egyébként én dec. végével fejeztem be a szedést, aztán egy kemény ázsiai útra mentem, ahol nagyon jól bírtam. Jobban voltam, mint itt a kúra vége felé. Most is tünetmentes vagyok. Üdv: Optipista

Nincs jelen

#581 2007-01-26 14:13

mezke
Tag

Köszi Optipista!

További tünetmentes 30 évet kívánok:) legalább...:)

Nincs jelen

#582 2007-01-26 18:50

eeva
Tag

Tudja-e valaki, hogy hol tart Magyarországon a TSO engedélyezése, illetve forgalmazása. Most regisztráltam a Fórumon. Aki segíteni tud, annak elõre is megkoszönöm.

Nincs jelen

#583 2007-01-26 18:52

eeva
Tag

Még egy kérdésem lenne: Tapasztalt-e valaki Chron mellékhatásaként szemszárazságot, illetve gyakori szemgyulladást?

Nincs jelen

#584 2007-01-26 19:51

dori
Tag

szia eeva'''
mindent megtalalsz a tso-rol a forumon ill. a topicokban.
jo keresgetest.udv.: dori

Nincs jelen

#585 2007-01-27 16:50

Monica
Tag

SZIA EEVA!!!!

Itthon nem lehet kapni de meglehet rendelni Németországból ha érdekelnek a részletek írj én is és mások is tudnak neked segíteni!!!!

ÜDV:. Monica

Nincs jelen

#586 2007-01-27 18:34

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Sajnos negatív tapasztalatokat tudok megosztani a TSO-ról érdeklõdõkkel.
A vesekõ ustáni vesemedencegyulladás alatt és az antibiotikumok szedése miatt sajnos aktívizálódott a crohnom és vissza kellett állnom a Medrolra. Most 32 mg-ot kapok, ha minden jól menne csak 1 hónapig kellene szednem. Én rendeltem fenntartó adagokat is, sajnos ennek ellenére megtörtént a visszaesés. Még van egy adag azt tervezem, ha a Medrolról visszaállhatok a Budenofalkra akkor iszom meg. Bár nem tudom, hogy ennek van e még értelme. :(

Ha valaki fogyasztott már fenntartó adagokat, annak kíváncsi lennék a tapasztalataira!

Üdv mindenkinek: Vica

Nincs jelen

#587 2007-01-29 12:33

balu
Tag

Sziasztok!
Megkérdeztem az ORVOSOMAT, hogy mi  a véleménye a tso-ról, és a remicade infúzióról!
Megdöbbentett a hir, úgy lecseszett, hogy öröm volt nézni! Igaz tudja, hogy immun rendszer egy deka sincs! Fúj egy kis szél s máris tüszkölök!!!!
Szerintetek forduljak más orvoshoz???
Szegeden kaptam egy egy idõpontot a II számú belbe!
Van valakinek véleménye az ottani orvosokról???
Infókat, véleményeteket elõre is köszönöm!
Balázs

Nincs jelen

#588 2007-01-29 17:16

dori
Tag

szia balazs''''
persze nekem van nagyon sok velenyem az itteni orvosokrol-sot csakis jo...
amugy a remicade persze annak kell, akinek nincs is immunrendszere kulonben miert gyengitenek nekem immurannal?
ja de en az 1.es belre jarok..
2.es belen van gasztroenterologia?hmmm... :o
balazs ha gondolod irj mailt, mondok velemenyeket ;)

Nincs jelen

#589 2007-01-29 21:15

Oscar
Tag

szia Attila!

Elnézést, hogy csak most irok, de külföldön voltam, és most jöttem haza. Igaz, ott is van net, de teljesen megfeledkeztem mindenrõl, ennyit bevezetõnek.

Nos, a kérdésemre nem nagyon válaszoltál. Azzal, hogy azt írtad, a Fosamax a gyógyszerlobbi terméke, nem írtál semmit, hiszen mindegyik az. Jó vagy nem jó? Mert édesanyám szedte, és miután abbahagyta jobb lett a csontsûrûség eredménye.

Szeretnélek tisztelettel kérni, hogy kérdzed meg a barátnõdet, mert nekem elég rossz volt az eredmény, és valamit tennem kell. Sajnos, sakk-matt, mert a sajtokat nem nagyon bírom, pedig enném raklappal, ha tehetném, tehát valami más megoldásra vágyom.

Csak azért kérdeztem, mert az egik reumatológus orvos azt mondta, hogy a crohn nem bírja a Fosamaxot, szeretném, ha utána kérdeznél, és, hogy hat-e egyáltalán.

Kérdésedre válaszolva, én holnap veszem be az 5. adagomat, eddig 4 szer 500 asat szedtem, most rendeltem 4 szer 1000 et. Nos, volt egy kb 5 napos kemény idõszakom, bár nálam más a helyzet, mert egyrészt soha nem voltam olyan rosszul, ahogy itt olvastam másoknál, illetve az én helyzetem speciális, mert 8-10 éve napi 4 mg metypredet szedek, én kúrálom magam, sokszor csak 2 mg-ot veszek be, sokszor semmit, aztán újra 4, de errõl is le szeretnék állni, mert a szteroid megöl.

A kukackákban nagyon bízom, de egyelõre nem nagyon érzek semmit. Beszéltem Katával, aki nekem is segített, azt mondta, most kezd majd csak jönni az eredmény. Mindent fogok irni, és számíthatsz rám, elmondok mindent.

De egyre furcsább az én helyzetem. Most voltam nem régen egy másik orvosnál, aki azt mondta, nekem nincs crohnom, hanem egy sima bélgyulladás, mások azt mondják, csak lisztérzékenység. Egyszerûen már szédülök attól, hogy kapkodom a fejem.

Nekem a II- bel igazgatója állapította meg a Crohnt, azt mondják, ma az országban õ a legjobb vitathatatlanul.

Nem tudom, nem tudom.

Irok mindent, és, ha gondolod, megadom a számom, hivjál fel, és kérdezzz, mert eléggé sokat tudok a témáról.

70/ 284 24 97

Nagyon nagyon reménykedem.

U.I: egyébként az utóbbi két hónapban nem vagyok valami fényesen. általában a súlyom 86 kiló, de az elmúlt 4 hónapban leadtam 8 kilót.

Mindegy, reménykedek nagyon. és alíg várom a holnapot, hogy megigyam.

várom a hívásod

voltam lisztérzékenység vizsgálaton, az eredmény 3 hét múlva, a tejcukor érzékenységem meg negatív lett. egyszerûen nem értem, mikor a tejet nem bírom, azonnal hasmenésem lesz tõle

Nincs jelen

#590 2007-01-29 21:17

Oscar
Tag

Attila

mi az a tovita? nem irtad el? de akkor mit akartál helyette irni?

Nincs jelen

#591 2007-01-29 21:26

Oscar
Tag

megnéztem mi a tovita

sajnos Attila, a crohnos, bélgyulladásos betegek hajalmosabbak a vesekõ képzõdésre, nagykanállal enném, ha lehetne. van ezer calcium készítmény, sajnos egyik sem jó, mert fokozott vesekõképzõdést hoz magával a crohn.

mivel a sajt is kilõve, ezert marad a fosamax, mert az belülrõl serkent, lelassítja a csontfalókat, stb.

de, ha van más ötleted, kérlek mondd, illetve mondd azt is, miért nem jó a fosamax

köszi szépen

irtam neked emailt

Nincs jelen

#592 2007-01-29 22:52

CSICSU
Tag

A másik topikban :"cikkek amiket érdemes elolvasni", ott olvastam ,hogy csontritkulásra crohnosoknak nem jó a tabletta ,de létezik vmi orrszpré??? HMMM...

Nincs jelen

#593 2007-01-30 00:32

Monica
Tag

SZIA BALÁZS!!!!

Az lenne a kérdésem hogy mi az hogy lecseszett az orvosod a TSO-val kapcsolatban! Miért? Mit mondott róla?

ÜDV:. Monica

Nincs jelen

#594 2007-01-30 06:25

balu
Tag

Szia Monica!
Sajnos "vidéki" orvos létére elzárkózik minden új dologtól, kivéve ha éppen nem a sielésrõl,drága autókról van szó!!!! Sajnos az utóbbi idõben nagyon elszállt!!!
Addig amig nem nyilvánitják gyógyszernek addig számára humbukk az egész!
Kedves Dori, szivesen fogadnám a véleményed !
Köszönöm!
Balázs

Nincs jelen

#595 2007-01-30 15:58

dori
Tag

szia balazs''' es monica"""
eloszor is balazs velemenyere reagalnek, miszerint ha a pesti orvosok is videkinek szamitanak a tso-t iletoen...
ezzel azt szeretnem mondani, hogy rengeteg orvos pont a sok penz miatt es az 50%os tunetmentsseg miatt nem ajanlja a tso-t.erre azt tudna vki is mondani, hogy benne lehet az 50%-ban...de en ezzel azt szeretnem mondani, hogy az altalanos tso kura a statisztikak nagyon nagy tobbsegeben csak!!! ey nagyon rovid idos valtozast mutatott, vagy volt akinel egyaltalan nem. a mai orvosok tobbsege eppen ezert veti el, a pesti professzorok kozul szinte meg rengeteg...szoval nem tudom, hogyan is jott ez a videki szoveg, de ha jol tudom k.á. sem dijazza a tso-t-ugy, mint a sebesz dobo istvan sem...

Nincs jelen

#596 2007-01-30 16:12

barna-by
Tag

dori:K.Á. és Dobó nagy TSO ellenzõk, de sztem is igazuk van.A TSO is kezd kicsit statisztikai jelleget mutatni, és a statisztikák nem valami jók a nagyvilágba általánosan! Persze ki kell próbálni mindent, aki teheti!De sokan csak idõszakosan vannak jól tõle, nem pedig örökre!

Nincs jelen

#597 2007-01-30 16:21

dori
Tag

szia barni''
hat eppen en is ezt mondom.hogy nagy ellenkoz, mellettuk motomek is, akkor ebben a csapatban mar lehet vmi. az en ismereteim szerint, a statisztikak alapjan a legtobb magyar orvos nem veszi szamitasba a tso-t, mivel a statisztikak sem azt mutattak, hogy ez a tso egy bvagy akar 2 evre is jo lenne, mert tudom, hogy egy ibd-s betegnek meg ez sem lenne gond, ha legalabb annyi ideig jo lenne.-de persze ez statisztika.
pl.: en mar megint azzal jovok, hogy szuleim tudtak vna szerezni tso-t, mivel az egeszsegugyben dolgoznak, de az ottani prof.-ok is azt mondtak, hogy szora sem erdemes-igy hat maradt a remicade, ami talan az en esetemben bizonyult a legjobb megoldasnak... :)persze a remicade sem veges, de pouchitisre lehet megoldas""

Nincs jelen

#598 2007-01-30 19:27

Monica
Tag

SZIA Balázs, Dori, Barni és Mindenki!!!!!!!

Én ugy gondolom nem szabad az orvosok véleményére hallgatni azért teljesen mert majd akkor ellenezzék ha tudnak jobbat de ebbõl volt vita itt a forumon!!!! Ezért ne mennyünk ebbe bele de az a véleményem hogy a fenntartó kúrát tartva reméljük el lehet kerülni a vissza esést. És ha csak egy minimális remény van akkor megkell probálni mert a gyógyszerek nekem ugyanugy nemhasználnak és azoknak  még kemény mellékhatásai is vannak!!!! A másik és lehet hogy ezzel most sokan nemértenek egyet és erröl is volt szo már itt de sajnos nemérdekük se az orvosoknak se a gyógyszergyártó cégeknek hogy teljesen meggyógyuljunk mert belõlünk élnek és temészetesen tisztelet a kivételnek!!!!!

A legjobbakat mindenkinek!!!!!!!!!!!!

ÜDV:.. Monica

Nincs jelen

#599 2007-01-30 19:43

barna-by
Tag

Moni!
Énsem zárkózom el, csak még nem kifejlett ez a TSO, hogy megérje feladni érte mindent!
Amúgy meg a cég aki csinálja, õ is belõlünk él, mint minden gyógyszergyártó!Nem?

Nincs jelen

#600 2007-01-30 20:02

dori
Tag

hat vez az, ha az orvosoknak/akik belolunk elnek/ is annyira mindegy lenne, hogy tso ide-tso oda, akkor orrba-szajba reklamoznak a kukacokat.
persze, hogy ebbol nezetelteresek vannak, meg persze van kinek bevalt van, kinek nem, de akkor a videkieket vedenem, hogy nem ez miatt zarkoznak el a tso-tol""
de persze pletykak-es erzesek ;)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb