#851 2007-05-13 19:49
- zotyesz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
csak az a baj hogy egyenlöre hátul ütöje s van
Nincs jelen
#852 2007-05-14 11:42
- Andi
- Tag
barna-by!
Épp mi is ezen gondolkodtunk már egy ideje férjemmel, mármint az õssejt kísérletekrõl. Ha lenne rá lehetõség én is belevágnék. Egyébként az orvos válaszol rovatban kérdeztek ezzel kapcsolatban Motomtól. Bemásolom a válaszát: Crohn betegséggel kapcsolatban ilyen adat nincs még, de pl a csontvelõ traszplantáció és ezáltal a gyulladásos sejtek kitörlése néhány esetben bevált már. A kutatás folyamatosan halad elõre, bizzunk a legjobbakban.
Nincs jelen
#853 2007-05-15 18:12
- smal
- Tag
Annyifelé kutakodnak, majdcsak találnak valami "végleges megoldást" nekünk is.
Nincs jelen
#854 2007-05-16 11:05
- Rénia
- Tag
Használt már valaki entocort klizmát és kapszulát? Érdeklõdnék a tapasztalatokról. Nekem elég ijesztõnek tûnik a klizma!
Nincs jelen
#855 2007-05-16 11:52
- ani58
- Tag
Szia Rénia!
Már mindkettõt használtuk, de hogy mennyire hatásos, ez mindenkinél úgy látom más, a gyulladási góc helyétõl és nagyságától függ szerintem elsõsorban.
A entocort klizma használata eléggé nehézkes, sokkal rosszabbul oldották meg mint pl. a salofalk klizmát, mert nehéz belõle kinyomni az egész anyagot. Véleményem szerint ha nem hat rögtön, akkor túl sokáig nem érdemes használni. Elsõ alkalommal pl. használt nálunk 7 db van egy dobozban és az elég is volt, második alkalommal több dobozzal elhasználtunk és végül még hasmenése is lett a lányomnak, pedig véres nyákos széklettel indult (napi 1-2), aztán tükrözés és pont az a szakasz volt nagyon csúnya, ameddig a klizma hatott, máig nem értem hogy lehet ez. Ja és ha megpróbáltuk elhagyni a klizmát, akkor erõsen elkezdett vérezni, szóval egyértelmûen rontott az állapoton a hosszú használat. Azt már kitárgyaltuk, így gondolom olvastad, hogy az Entocort lokális szteroid, úgyhogy ha neked beválik, jobb mintha medrolt kellene szedni. A kapszulának ugyanaz a hatóanyaga, mint a budanofalknak, csak máshol hat, de nekünk, mint utólag kiderült, ezek a részek nem voltak érintettek, ezért lehet, hogy feleslegesen szedtük.
Üdv.: Ani
Nincs jelen
#856 2007-05-16 12:35
- porshe
- Tag
Szia Rénia!
Én adtam 3 hétig a babámnak az entocort klizmát,de csak a széklet mennyisége lett tõle kevesebb. Amúgy én kivettem a szilikon záró gyûrût a kupakból,és így pillanatok alatt benyomtam a folyadékot,amúgy iszonyú erõvel nyomva is csak csepeg.
Porshe
Nincs jelen
#857 2007-05-16 12:51
- Gabor23
- Tag
Hali!
Én entocort kapszulát szedek, a salazopyrin mellé. Hatásosnak bizonyultak, bár most kb 3 hónap után van egy kis visszaesésem...
G.
Nincs jelen
#858 2007-05-21 15:23
- 7992
- Tag
Sziasztok!
barna-by
Az õssejtnél elõfordulhat, hogy ha nem beteg részbe fecskendezik, akkor az elrákosodhat, ha jól tudom, szóval van veszélye is, igen. Magyarországon ezzel legtöbbet a debreceni klinikán foglalkoznak, bár ott sem ezzel a betegséggel kapcsolatban, de ki tudja, egyszer talán velünk is foglalkoznak majd. De jó lenne!
Nincs jelen
#859 2007-05-21 22:52
- immortal
- Tag
Sziasztok,
nincs veletlen valakinek Nutridrink es/vagy Ensure Plus itala elfekvoben? Szivesen adomanyoznek ertuk vmennyit..
Udv,
immortal
Nincs jelen
#860 2007-05-22 10:43
- Licsi
- Tag
Kedves Aiolos,
amit itt leírsz, annak sajnos felét nem értem, de gondolom akiknek szól pontosan tudják mirõl van szó. Az utolsó mondatod második része viszont nagyon érdekes és elgondolkodtató számomra, miszerint bizonyos vér értékeket és a sav-bázis egyensúlyt ellenõriztetni kell, ha valaki a fent említett gyógyszert szedi, gondolom.
Ebbõl következik a kérdésem és a rövid eszmefuttatásom is. Tapasztalataim szerint nálunk nagyon nem szeretik felírni a különbözõ vizsgálatokat. Nálam konkrétan könyörögni kell a fél évenkénti vérvizsgálati beutalóért, pedig rendszeres szteroid és immurán szedõ vagyok.
Hol lehet azt megtudni, hogy mely betegségeknél milyen vizsgálatokat kell elvégezni, illetve kérni a vizsgálatokhoz szükséges beutalókat?
Már az én betegségem kezdetén is furcsának találtam, hogy mindenféle gyógyszereket próbálgatnak egy teljeskörû kivizsgálás nélkül, aztán ha az egyik nem használ, jöhet a másik. Most viszont a fiamért aggódom, de nagyon!
Érgyulladást /kapilláris / kapott, hogy mitõl, azt nem tudni. Egy vérvételt, egy hasi ultrahangot, mellkas röntkgent és EKG-t csináltak a kórházban. Ez volt a teljeskörû góckutatás és szedi a szteroidot már lassan két hónapja, ha kihagy egy napot újra jönnek a tünetek, amiket nem részleteznék, tehát nyilvánvaló, hogy még mindig a szervezetében van a vírus, vagy a góc, vagy immunrendszeri probléma van, de semmiféle egyéb vizsgálatra nem küldik.
Lehet, hogy ezt a levelet a milyen egészségügyet szeretnék topikba kellett volna írnom, mert én azt szeretném, ha a betegeknél elõször e lehetséges összes vizsgálatot elvégeznék és csak utána adnák az erõsebbnél, erõsebb gyógyszereket. Hallottam olyan mûszerekrõl, vizsgálati eszközökrõl, Magyarországon is, amelyek már a legkisebb elváltozást is kimutatják, de nem tud halandó ember hozzáférni ezekhez az eszközökhöz.
Ha nem az orvosom küld, egy vagyonba kerül minden vizsgálat, fõleg a mai világban, de van-e jogom bizonyos megállapított betegségeknél, bizonyos vizsgálatokat kérni, vagy ilyenkor is hagyatkoznom kell az orvos jóindulatára és szakértelmére?
Illetve bizonyos gyógyszerek szedése esetén kötelessége-e az orvosnak a szükséges ellenõrzéseket elvégeztetni, vagy ez is csak ajánlat és az orvos döntésén, jóindulatán múlik? Hova fordulhatok, ki ad felvilágosítást, ha a háziorvosom nem tud ilyet adni ?
Köszönöm, hogy meghallgattatok és ha tud valaki érdemben válaszolni, kérlek Titeket!
Üdv. Licsi
Nincs jelen
#861 2007-05-22 18:39
- rózsa
- Tag
Kedves Licsi!
Immunrendszeri vizsgálatra kérhetsz aháziorvostól és a belgyogyásztól is beutalót. Érdemes.
Nincs jelen
#862 2007-05-23 10:05
- 7992
- Tag
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy valaki hallott-e a cod teáról? Most kaptam egy infót, hogy ez egy jó tea, bár egyenlõre még nem tudom, hogy ez croh-colitisnél használható-e.
http://www.codtea.oditech.hu/
Nincs jelen
#863 2007-05-23 12:10
- Emjudit
- Tag
Talán segítség lehet valakinek, én is csak nemrég találtam rá, van egy tematikus búzafû -vel foglalkozó fórum az indexen, <a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9085104" target="_blank">http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9085104</a> - szerintem érdemes megnézni, azt hiszem hasznos lehet többet tudni róla, talán segít valakinek.
Nincs jelen
#864 2007-05-23 12:10
- Berci
- Tag
Segitség kérés
Ensure Plus-t szeretnék kölcsön kérni vagy kifizettem az árát . A korházi javaslatom lejárt és így nem kapok a dokitól csak pár hét múlva, Aki tud segítsen.
Nincs jelen
#865 2007-05-23 12:16
- Emjudit
- Tag
nem lehet linket beilleszteni úgy látom ....
szóval ezt szerettem volna mondani:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9085104
Nincs jelen
#866 2007-05-23 12:46
- Orsi
- Tag
Berci!
Nutridrinket tudok adni, ha az jó. Azelõtt én is ensure-t ittam.
O.
Nincs jelen
#867 2007-05-23 14:02
- Tilda
- Tag
Tapasztalt már valaki allergiás reakciót salazopyrinre??? Száj feldagadás, néhány piros folt..
nagyon kedves ismerõsöm számolt be errõl nekem tegnap... mivel nem ismerem ezt a gyógyszert, így nem tudtam segíteni neki... :(
valaki? ( lehet, hogy már el tudta érni azóta a dokiját.. )
T
Nincs jelen
#868 2007-05-23 14:14
- Berci
- Tag
Én nagyon bedagadtam tõle, szerencse hogy kórházban voltam, így meg tudtak menteni.
Nekem az eredmény gyógyszer-allergia: salazopyrin, medrol, solo-medrol, pedrizolon, ez mind
Nincs jelen
#869 2007-05-23 14:39
- Tilda
- Tag
Köszi Berci!
Már elérte közben a dokiját is... akkor lehet, hogy a Salofalk-kal is ez lesz?? Vagy ez hülyeség? Nem ismerem a hatóanyag összetételüket...
T
Nincs jelen
#870 2007-05-24 21:47
- immortal
- Tag
"Berci!
Nutridrinket tudok adni, ha az jó. Azelõtt én is ensure-t ittam.
O."
Orsi, csak Bercinek adsz el belõle vagy esetleg nekem is?!..
Nincs jelen
#871 2007-05-25 07:56
- Orsi
- Tag
Mivel most viszonylag "nagy " készlettel rendelkezek tápszerbõl akinek szüksége van rá írjon :)
Orsi
Nincs jelen
#872 2007-05-25 09:20
- immortal
- Tag
Szia Orsi,
Tudnal adni elerhetoseget? Ma felhivnalak..
Koszi!
Nincs jelen
#873 2007-05-25 09:32
- Orsi
- Tag
Ment mail. :)
Nincs jelen
#874 2007-05-25 09:58
- Pilli
- Tag
Sziasztok! Van megmaradt Pentasám és Metypredem, igaz hogy nem teljes üvegek, de szívesen odaadnám valakinek!!! Akinek szüksége van rá, szóljon! Szép napot !
Nincs jelen
#875 2007-05-25 12:08
- Erika Ida
- Tag
Lassan 24 éve vagyok colitises és sajnos sok-sok rossz évem és hónapon volt. Rengeteg gyógyszert szedtem, de az utóbbi években Budenofalkot is kaptam. Most egy új rendelettel a colitisesektõl megvonták ezt a gyógyszert és fogalmam sincs, hogyan lehetne receptre megszerezni. Van valakinek jó ötlete?
Nincs jelen
#876 2007-05-25 12:15
- Erika Ida
- Tag
Segítséget kérek! Ha tud valaki Budanofalk gyógyszert szerezni, kérem írjon! Köszönöm
Nincs jelen
#877 2007-05-25 14:41
- Andi
- Tag
Erika Ida!
Ilyen nincs, a colitisesektõl megvonták a Budenofalkot? Ezek nem normálisak!
Én crohn-colitises vagyok, és én is szedek budenofalkot. Még van egy fél dobozzal, de az kb. 2 hét alatt elfogy nekem is, nem tudom nekem felírják-e majd. Múltkor mondta a dokim, hogy abba meg belekötnek, hogy crohn-colitis, de ha egyszer nem tudják, hogy melyik a kettõ közül?!
Nincs jelen
#878 2007-05-26 10:25
- Apacsanya
- Tag
Halihó Mindenkinek!
Apacsanya vagyok. Októbertõl vagyok crohn- colitises. Hogy melyik a kettõl közül ne kérdezzétek. A tükrözést a doki nem tudta végig megcsinálni a sok fekély és gyulladás miatt. Õ crohnosnak nevez, de a szövetminta colitist mutat. Azóta magam sem tudom melyik vagyok. A doki szerint kellene még egy vizsgálat, majd. Ha már nem lesz akkora gyulladás meg sok-sok fekély. - Szóval: szedem a gyógyszereket. Pentasát és Budenofalkot. Hét hónapja. Abban bíztam, hogy mivel jó vagyok, talán valamelyiket abba is hagyhatnám. A doki azonban gyorsan leállított. Szó sem lehet róla. Nagyon jó, hogy jól vagyok, de nem lehet abbahagyni.- És akkor most jön a kérdés: Mondjátok, a gyógyszereket életem végéig szednem kell? Lehet egyáltalán csökkenteniaz adagokat?
A gyógyszerek mellé szedem a Flavan naturlife-t. Ennek a gyátrója a közelemben van. Nekem bejött. De szerintem a javulásomnak több összetevõje is van.
Én tegnap voltam a dokinál. A Budenofalk megvonásáról nekem nem szólt.- Várom válaszaitokat. Csaóka Apacsanya!
Nincs jelen
#879 2007-05-28 22:07
- Emjudit
- Tag
Mi a véleményetek a búzafûlérõl?
Találtam egy weblapot, ahol elég baráti áron kínálják.
Érdemes kipróbálni?
Van valakinek tapasztalata vele?
A weblap címe www.buzafu.com
Nincs jelen
#880 2007-05-29 07:37
- Pilli
- Tag
a búzafûlérõl én is hallottam, csupa jót, igaz hogy nem chron miatt. Még nem mertem kipróbálni, mert félek hogy úgy méregtelenít az elején hogy minden kijön belõled. Legalábbis erre is volt utalás valamelyik cikkben. Viszont elvileg hatásos ha az elejét kibírod
Nincs jelen
#881 2007-05-29 12:18
- Erika Ida
- Tag
Kedves Andi!
Lehet, hogy Te kaphatsz, mivel nem tudják eldönteni melyik vagy igazán, de Én teljesen kiestem a kosárból. Most elég nagy bajban vagyok, mert így Imurant kell szednem, amit nem szeretek. Ez van. Nem elég, hogy 24 éve kínlódok, de még egy jó gyógyszert is elvesznek. Ha tudsz segíteni gyógyszer ügyben, kérlek írj.
Nincs jelen
#882 2007-05-29 12:59
- Erika Ida
- Tag
Kedves Apacsanya!
Lehet, hogy a chron-os beütés miatt kaphatod a Budenofalkot. Az egy nagyon jó gyógyszer és valószínûleg majd lehet csökkenteni, de ahhoz kell egy kis tünetmentesség. Szépen lassan, türelmesen. Bár türelembõl néha kevés van. Megértem.
Nincs jelen
#883 2007-05-29 13:03
- Erika Ida
- Tag
Kedves Mindeni!
Ha valaki tudna Budenofalkot szerezni, nagyon hálás lennék. SOS!
Erika Ida
Nincs jelen
#884 2007-05-30 07:42
- Apacsanya
- Tag
Erika Ida!
Köszi a biztatást! Igazad van , a türelem néha elfogy. De nem adom fel.
Szétnézek ma a környékbeli patikákba. Megnézem van e budenofalk. Tudsz receptet küldeni?- csaóka: apacsanya
Nincs jelen
#885 2007-05-30 10:25
- titye
- Tag
Sziasztok!
A párom ,évek óta szedte a Budenofalkot. Amikor elkezdte szedni olyan volt a keze mintha ekcémás lenne de az rendbehozta. Egy pár honapja már neki sem írják fel, mert nem Chron beteg hanem Colitises. A Keze megint elkezdett egyre csúnyább lenni. Ekkor írták fel az Entokortot. Azóta azt szedi. Nem tudom,hogy colitis nálatok okozott-e ilyen tüneteket de nála igen. Szóval mióta az entokortot szedi legalább a keze rendbe jött.
A lényeg, hogy nála az Entokort ugyan olyan hatással van mint a Budenofalk.
Üdv mindenkinek .
Melinda
Nincs jelen
#886 2007-05-31 10:33
- Apacsanya
- Tag
Halihó!
Titye: A budenofalktól nekem sem okés a bõröm. Hiába kenem testápolóval olyan, mintha örökké száraz akarna maradni. Fõleg a kezemfeje. Bár mióta nincs fûtés azóta jobb.
Én már nagyon szeretném tudni, hogy crohn vagy colitis a problémám. A doki viszont nem akarja tudni. Aug.12-ig elhajtott.- Sajnos a 3x1 budenofalk és a3x2 pentasa mellett ismét fáj a hasam. Nem tudom mi lehet a gond. És nem vagyok valmi jól. Szédelgek és nem esik jól az ennivaló sem. És õrülten fáradt vagyok. Szedem a flavont, iszom a normaflort és várom a csodát. Szerintetek mit tegyek?-üdv apacsanya
Nincs jelen
#887 2007-05-31 10:36
- Apacsanya
- Tag
Ja! Tegnap bementem a patikába vitaminért.- elküldtek, hogy nem vállalják a felelõsséget, hogy ilyen gyógyszerek mellé vitamint adjanak. Szerintetek , melyik vitaminformula lenne a legjobb?- köszike!- apacsanya
Nincs jelen
#888 2007-05-31 12:00
- Tilda
- Tag
Szia Apacsanya!
Én ugyanebben a felállásban szedtem ( szedem ) a Béres Actival Max-ot és semmi gondom nincs vele... vagy Béres Vas ( igazság szerint hol az egyiket hol a másikat veszem be ) azt hozzáteszem, hogy még Imurant is szedek.. ( budenofalkot már nem egy ideje :) )
Elég folyadékot iszol???? ( kézfej kiszáradására gondolok ) Ezeknél a betegségeknél iszonyú sokat kell inni, sokat segít a vesének és a beleknek is!
Üdv :)
T
Nincs jelen
#889 2007-05-31 13:24
- Erika Ida
- Tag
Kedves Apacsanya! Pont az a bajom, hogy nem írják fel, mert már nem jár. De a gyógyszer kellene és nincs pénzem a teljes összeget kifizetni. Sajnos kellene recept valakitõl, akinek kiírják, de most nem szedi. Bajban vagyok. Üdv.
Nincs jelen
#890 2007-05-31 17:35
- Apacsanya
- Tag
Halihó!
Erika Ida!- sajna nem tudok segíteni. Felesleges bogyóm nincs, receptet pedig nem tudok szerezni. Szigorúan ellenõrizve vagyok a háziorvosnál és a szakorvosnál is.
Tilda:próbálok sokat inni, de néha már rosszul vagyok a sok víztõl. Ma adtam a belemnek mindent ami jó. Délbe már tudtam rendesen enni, de a pocakom még fáj. És fáj a torkom is. Lehet, hogy valami vírus bújkál bennem.
A vassal az a gondom, hogy nem tudom szedni. Bármilyen kímélõ is kifog rajtam, így valami más módon kellene pótolnom.- Köszike a tanácsot! :)és=)- apacsanya
Nincs jelen
#891 2007-06-01 03:28
- immortal
- Tag
Hello!
Nincs vkinek Xanaxa veletlen? Atvennek par levelet, ui. az alvas enyhen szolva nem megy...........
Udv,
Immo
Nincs jelen
#892 2007-06-01 07:51
- Apacsanya
- Tag
Szép jó reggelt Mindenkinek!
Immortal!- Xanax helyett ajánlanám a mézes , langyos laktózmentes tejet egy pár vastag flotírzoknival. Vagy lefekvés elõtt a jógát- kezdõ szinten. És az azt követõ meleg zuhanyt. Én nem próbálkoznék a Xanax-al. - Tudod, annak idején nagyon megszenvedtem az elhagyását. Akkor megfogadtam, hogy soha többet Xanax.
Nincs jelen
#893 2007-06-01 08:23
- Szuszidi
- Tag
Kedves Immortál!
Egyetértek apacsanyával! A Xanax veszélyes és nem is jó az a sok gyógyszer! De ha másképp nem megy a fa testápolot ajánlom (bazabol ütõ) na jó az csak vicc de tényleng szar a leszókási periódus és nem is szóltak nekem a fokozatos elhagyásról bár csak 1 hónapig szedtem így nem lett gond!
Nincs jelen
#894 2007-06-01 08:46
- Rénia
- Tag
Immortál!!
Szerintem sem kéne még egy gyogyit szedned csak azért, hogy aludni tudj, gondolom a többi bajodra épp elég gyogyit szedsz már így is. Elõb próbálkozz természetesebb dolgokkal, például a meleg mézes tej szerintem is nagyon hatásos. A herbáriákban kapható nyugtató teák is hatásosak szerintem.
Nincs jelen
#895 2007-06-02 00:31
- immortal
- Tag
Gyerekek,
kb. 5eve nehezen alszom, 1eve egyenes szarul. Mind bealvast, mind atalvast tekintve. Az okok felderitesehez nem kell messzire menni, eccen szar az elet. Amint helyre tudom rangatni, alvasom is megjavul. Ennyi a tortenet ziher resze. Amiket leirtatok "megoldasnak", azokon kb. 1 honap alatt tul voltam anno, aztan jott az osszes tobbi alternativ ut. Most a fent emlitett termeken a sor. Ez se kell mindig, ne aggodjatok miattam:), de tarthatatlan hogy egesz napra hasznalhatatlan vagyok a szanalmas ejszakak miatt. Hozzaszokasban meg nem hiszek, kellett regebben huzamosabb ideig altatot szednem, megis egyik naprol a masikra "le tudtam tenni". Szoval, senkinek 1-2 folos level Xanaxa?:) Ehh, latom mehetek ideggyogyaszhoz aki felirja ezt a vackot..
Mas. 1 dolgot nagyon nem probaltam ki. Megpedig a vitamin-tuladagolast a la Lenkei. Valaki csinalta mar? Ill. erdekelne a konyve is, a Cenzurazatlan egeszseg. Ha vkinek megvan elektronikus formaban, kerem kuldje el!
Udv,
immortal
Szerkesztette: immortal (2007-06-02 01:31)
Nincs jelen
#896 2007-06-02 08:31
- kbalu
- Tag
asszem nem olyan drága az a könyv, hogy ne érje meg az árát
én szedem rendszeresen és tényleg jó, amit meg a könyvben leír, az tutira úgy van, tök 1értelmû, hogy arról szól az egész gyógyszeripar, hogy visszafogják a jót, így betegek leszünk és lesz mivel megtömni minket
õ az alapcsomagot ajánlja kezdésnek utána pedig a közepes csomagot állandóra, de sztem teljesen felesleges plusz pénz a közepes csomag, az inkább már üzleti fogás
Nincs jelen
#897 2007-06-02 09:15
- immortal
- Tag
Kedves Balu,
Ezzel kb. nem mondtal semmit. Mit jelent hogy jo? Helyettesiti a gyogyszereket vagy legalabb egy reszet? Ha rendszeresen szeded tunetmentes vagy tole? Vagy mit?
Azt meg hadd dontsem el en hogy nekem mi mennyire eri meg.
Ehhez kis tampont amugy: http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo … &bw=1.
Udv,
immo
Nincs jelen
#898 2007-06-02 10:23
- Apacsanya
- Tag
Hali!
Sajnos a cenzúrázatlan egészség címû könyvet nem ismerem, ezért nem fûzhetek hozzá véleményt.- Nem vagyok gyógyszer párti, de ha kínom van nem sok választásom adódik.
Így voltam a gyógyszereimmel is. Nekem 3 hónapra volt szükségem, hogy a budenofalkot és a pentasát elõírt adagokban szedni tudjam. A doki szidott, én meg magyarázkodtam. Mikor bevettem az elsõ 3 szterót, leestem a székrõl az erõtlenségtõl. Aztán jött a 3x2 pentasa. Na, ettõl meg az agyam akart a helyérõl kiugrani. Mintha dübörögtek volna a fejembe. Hiába panaszkodtam, hogy ez nekem nem jó. A válasz az volt, ha nem szedem be, nem gyógyulok meg. - 3hónap fokozatos szoktatás után aztán lassan kellõ mértékben megmérgezõdtem. A szervezetem ma már elfogadja ezeket a bogyókat, de nem tudom meddig. Már 7 hónapja szedem. Beveszem, de érzem, hogy a tudatom küzd ellene. - Szuszidival teljesen egyetértek. Mintha a fokozatosságról az orvosok megfeledkeznének.
Immortal: ha minden áron bogyókat szeretnél szedni próbáld ki a a Cirkulum Valeriána drazsét komlóval. Ez egy természetes altató és nyugtató szer. De hatásos egy jó csésze mézes orbáncfû tea is lefekvés elõtt. És persze a zokni.- ezt már kipróbáltam. Nekem akkor bevált.- Sok sikert és szép álmokat!- apacsanya
Szerkesztette: Apacsanya (2007-06-02 10:26)
Nincs jelen
#899 2007-06-02 11:11
- kbalu
- Tag
off
pénzt nem vagy rá hajlandó szánni (ami most egyébként féláron van), de elvárod, hogy digitális formában ingyen olvasd, holott éppen azért kerül pénzbe, mert valakinek az pénzbe/idõbe/energiába került
na mindegy
/off
egy vitamin nem fog semmilyen gyógyszert helyettesíteni, én is szedek mellette rohadt szteroidot
amiben a vitamin segít, az az, hogy nem vagyok minden nap hullafáradt, jól érzem magam, kedvem van mindenhez, nem érzem a szokásos "nincs kedvem semmihez, nem tudom mi hiányzik" dolgot
egyszerûen érzi az ember, hogy jobb tõle, nem csak azért mert most éppen tünetmentes vagyok (tüneti idõszakban is szedtem és akkor is jobb volt)
de, hogy az egésznek a lényegét megértsd, el kell olvasni a könyvet, mert addig lehet azt mondod, hogy elég neked az 1500 ft-os gyógyszertári vitamin, utána meg rájössz, hogy milyen nevetséges mennyiségû vitaminnal etetnek minket
(csak példaként, az államilag szabályozott maximálisan megengedett - és javasolt :) - C-vitamin mennyiség 60 mg / nap - vigyázz, meghalsz alapon -, míg jóval a gyógyszeripar lobbija elõtt Szent-Györgyi Albert a C-vitamin felfedezése és tanulmányozása után 4000-8000 mg között javasolta a napi bevitelt - azért ez elgondolkodtató nem?)
Nincs jelen
#900 2007-06-02 12:06
- zotyesz
- Tag
Dr lenkei témához hozzászolva
A vitamonok egy része kiürül a szervezetböl folyamatosan ilyen pl a c vitamin .(mondjuk ezekböl indokolt lenne nagy adag fogyasztása)
Másik részük nem .Az ásványi anyagokkal és nyom elemekkel ugyan ez a helyzet .
A szervezet egyiket sem raktározza nagyobb mennységben mint amennyi szükséges szerintem ennek is meg van az oka .Na már most kérdés az mennyire jo a szervezetet naponta ezekböl az anyagokbol hatalmas dozisokkal ellátni mivel nagy részük kiüröl mert nincs rá szükség.
Másk pedig az hogy ezeknek az elöállitási költsége nem hiszem hogy nagyon drága lenne mivel nincs benne semmi különleges az ár nagy részét csak a haszon teszi ki amivel jol jár a kitaláloja .De ez csak egy eszmefutattás a részemröl nem biztos hogy megállja a helyét.
Nincs jelen