#901 2007-06-02 14:01

kbalu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

nos ilyesmirõl is ír, hogy azért nem teljesen úgy van ez, ahogy azt elhitetik a néppel, pont ez az, hogy azt tanítják, mondják, akarják, hogy elhidd, hogy az kiürül és semmi szükség rá

de ezt így nehéz pár mondatban megfogalmazni, nem véletlen írt róla egy egész könyvet, hogy hogy mûködik valójában

egyébiránt én sem hittem az egészben, legfõképpen amikor meghallottam, hogy üzlete van és forgalmaz ilyen vitaminokat és hogy mennyibe kerülnek, na ez pont elég volt ahhoz, hogy hallani sem akartam róla, tutira vettem, hogy megint egy újabb lehúzás

de õ sem mondja, hogy vegyél tõle, nem hálóz be, hogy milyen jó, ha megveszed a cuccait, egyszerûen leírta a vitamin szervezetre gyakorolt hatásának egy másik oldalát, hogy nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy azt az 1900-as évek eleje óta belepréselték a köztudatba (merthogy az egész gyógyszerbiznisz egy aljas vállakozó szemét húzása volt anno, aki rájött, hogy mekkora pénzt lehet ezen akasztani)

pl. írja valaki az idézett fórumon, hogy ez meg az a vitamin, ásványianyag, stb. rákot okoz, ezt meg azt nem szabad adni a gyereknek, stb. ilyen meg olyan tudósok bizonyították, hogy az úgy van. igen, de azt nem említi senki, hogy melyik gyógyszergyár szponzorálta az adott kutatást, vagy hogy éppen honnan érkeztek az ajándékok a kutatóknak, mert sajnos ez megy manapság mindenhol (és ezt nem csak Lenkei állítja, ajánlom mindenki figyelmébe Moldova Tékozló koldus címû kötetét, érdekes dolgok derülnek ki, pedig Moldovának semmilyen érdeke nincs abban, hogy ellene legyünk a gyógyszeriparnak)

az árról meg csak annyit, hogy egy átlagos multivitamin 800-1500 Ft között mozog, amibõl egy tablettában talán ha 20-ad annyi mennyiség van, mint ami mondjuk egy Lenkei féle alapcsomagban, ennek ellenére a Lenkei féle 4000 ft

arról lehet vitatkozni, hogy vajon kell-e ennyi a vitaminból, de arról nem igazán hiszem, hogy a benne lévõ anyagokhoz képest drága, mert akkor ilyen alapon az összes létezõ vitamin ehhez képest iszonyatosan drága, mégis nagyrészt azt szedik az emberek

Nincs jelen

#902 2007-06-02 14:13

Emjudit
Tag

kbalu, nem csak a "közepes csaomag" üzleti fogás.
A mûbalhé, a botrány stb. ismert receptek ismertség szerzésére.
De modd meg nekem, beszél bármelyik kereskedõ "egészség-guru" is arrõl, hogy mit tehet mé az ember az egészségéért olyan anyagokkal, amit nem õ forgalmaz?
Ugye, hogy nem!
Beszélnek arról, hogy fillérekért is lehet C vitamint kapni?
Beszélnek a különbözõ olyan növényekrõl, amit akár magad is megtermelhetsz?
Beszélnek a búzafûlérõl, fokhagymáról, vöröshagymáról, kefírgombáról, csipkebogyó-lekvárról, aszalt szilváról, répa, retek, mogyoró .... sok-sok bio módon is megtermelhetõ zöldségrõl, gyömölcsrõl?
Beszélnek arról, hogy ne egyél konzervet, ne egyél olcsó szar húskészítményeket, ne fogyassz semmiféle vegyszeres mûkaját, százszot inkább egyél házi szalommát, használj házizsírt, süss magadnak kenyeret, amiben nincs "Állaományjavító, ízfokozó, tartósító" - meg kutyafüle ...  vegyszer, vegyszer és megint csak vegyszer?
Ugye nem?
Hogy miért nem?
Mert  az nekik nem üzlet!
Az üzlet az, ha te továbbra is nyavajás vagy, ha minél többen nyavajásak lesznek és mindenki minden pénzét a 21. századi hivatásos kuruzslók, szélhámosok és csalók "csodaszereire" költi.
elnézést kérek mindenkitõl, ez nem igedeg, vagy dühroham, nem indulatos kifakadás, hanem megfigyeléseken, tapasztalon alapuló tényállítás.
A megoldás is kézenfekvõ: vissza a természethez.
vegyszermentes konyha és táplálkozás - felejtsetek el minden süket rizsát "egészséges modern" táplálkozásról, koleszterinszinttel fenyegetésrõl és a hasonókat.
Mi lett a nagy étolaj mizériából ugye? Mára kiderült, hogy az összes hidrogénezett mûszar nagyobb rombolást végez az egészségben, mint naponta egy bödön disznózsír.
Amit a természet ad, azt kell fogyasztani, zavarjátok a búsba a kufárokat és a sarlatánokat!
Vissza a természetbe!

Nincs jelen

#903 2007-06-02 14:26

kbalu
Tag

ugyanez van a könyvben is
hiába mondom, hogy nem lehet ezt elmondani pár sorban, ezért kell elolvasni
nem a készítményeit kell megvenni, hanem legalább a könyvet elolvasni, hogy akik beszélnek össze-vissza errõl a témáról (nem azok akik itt hozzászóltak, hanem úgy általánosságban) legalább tudják, hogy mirõl beszélnek

pontosan ugyanazt írja, amit Emjudit itt kifejtett, hogy sajnos manapság nem tudjuk olyan módon pótolni a vitamint, ahogy az annak idején volt (és nem volt ennyi beteg ember)

a készítményeket meg azért csinálta, mert nem mindenki tudja megtermelni, elõteremteni azt, amire szükség lenne, én nem állítottam egy percig sem, hogy ez nem egy marha jó biznisz neki, én az elvi oldalát próbáltam kifejteni, hogy szükség van a vitaminra, nem úgy, ahogy azt belénksújkolták iskolában, meg egyéb helyeken, hogy minek szedsz annyit, ha kipisilod

sõt láttam olyan "tanulmányt", ahol egyenesen azt írták, hogy a nagymértékû C vitamin halálos, mégis vidáman él környezetemben olyan ember, aki 1 éve napi 5000 mg C vitamint szed, amit ráadásul orvos javasolt neki....

nagyot fordult a világ és ezért alakult ki a vitaminhiányos állapot

de senkinek nem kötelezõ megvenni, volt egy kérdés, hogy próbálta-e valaki, válaszoltam, hogy igen, szerintem jó, erre mindjárt letámadnak, hogy milyen hülyeség

(egyébiránt szedek hozzá Aminomax nevû készítményt szintén tõle, ami aminosavakat tartalmaz én ezt kaptam infúzióban is a sipolyomra, ami szart sem ért, most pedig 3 hét után úgy néz ki, hogy a sipoly visszavonulót fúj - kopp, kopp, kopp-, persze lehet, hogy tökvéletlen és semmi köze az aminosavpótlásnak a dologhoz, de akkor semmi értelme az infúzióban kapott aminosavnak sem)

ilyen alapon az egész vitaminszedés ugyanolyan hülyeség, mint természetgyógyászhoz járni, hisz' õ ugyanezt csinálja

itt nem kell hinni semmilyen csodaszerben hinni, ez szimpla vitamin, ennyi

és õ sem kéri, hogy vedd meg és én sem azért veszem meg, mert annyira szimpatikus, hanem mert egyszerûen nem találok más olyan készítményt, aminek van is értelme

akinek meg nem tetszik, az nem szed semmit és ennyi

az üzleti fogást meg nem úgy értettem, hogy a többi nem az, hanem úgy, hogy nincs annyival több a közepes csomagban, mint amennyivel drágább (pofátlanul drága!)

Nincs jelen

#904 2007-06-02 14:59

zotyesz
Tag

kbalu
Én nem támadtalak le balu csak az én véleményem az hogy ez mögött is van egy kis fondorlat szerintem .

Nincs jelen

#905 2007-06-02 15:00

kbalu
Tag

van hát, mint minden mögött, ezt nem is állítottam

Nincs jelen

#906 2007-06-02 19:45

immortal
Tag

Melyen tisztelt Balu + tobbiek,

"pénzt nem vagy rá hajlandó szánni (ami most egyébként féláron van), de elvárod, hogy digitális formában ingyen olvasd, holott éppen azért kerül pénzbe, mert valakinek az pénzbe/idõbe/energiába került"

Mar utaltam ra, hogy ne elemezgesd a penzkiadasi szokasaimat. Tobbek kozt jelen esetben azert nem, mivel azt az osszesen egy linket sem voltal kepes elolvasni, amit belottem. Segitek belole egy idezettel:
"Most olvastam Dr Lenkei G könyvét... Mivel "párszor" hivatkozott  egy másik könyvre G. Edward Griffin: A világ rák nélkül-re, gondoltam belenézek abba is. Kicsit ledöbbentem, hogy szóról szóra a másik könyvbõl vannak részletek!!! Pl. 13. fejezet az egészséges népcsoportokról.. szó szerint ugyan az, mint Griffin könyvében, mégis csak pár sor elé van idézõjel téve!!! Mikor az egész idézet!!! Olyan az egész könyv mint, amit több könyvbõl csak összevágtak.. egy két összekötõ mondattal, ami bármely normális gondolkodású ember le tudna írni errõl a témáról..."

Remelem meg mindig buszke vagy a mentorodra, hogy sikerult plagiummal osszevagdosnia valamit. Tobbek kozt ezert nem vennem meg sose a konyvet!

„az árról meg csak annyit, hogy egy átlagos multivitamin 800-1500 Ft között mozog, amibõl egy tablettában talán ha 20-ad annyi mennyiség van, mint ami mondjuk egy Lenkei féle alapcsomagban, ennek ellenére a Lenkei féle 4000 ft”

Sajnos megint tevedesben vagy kedves Balu. Eleg ehhez egy pillantas vetni ide: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4150. Itt talalhato egy keszitmeny, ami nem jelentos elteressel ugyanazt tartalmazza mint oreg baratunk termeke. Csupan az ara 55,6%-a az oreg baratunk megegyezo kiszerelesu termekenek. Errol ennyit!

Viszont amit hallottam (ezt nem tudom alatamasztani), azt irja a konyvben, hogy kivetel nelkul minden (belso szervi) betegseget gyogyit a vitamin-tuladagolas. Ha jol vettem ki szavaidbol, teged epp nem!:(

Udv,
immo

Szerkesztette: immortal (2007-06-02 19:45)

Nincs jelen

#907 2007-06-02 19:52

Emjudit
Tag

Egy kérdés: mennyibe kerül egy, azaz egyezer milligramm C vitamin a Lenkeynél?
Tényleg nem tudom, de várom, hogy valaki, aki tudja, kiszámolja és megírja.
kíváncsian várom, hogyan viszol az 5.-Ft/1000mg árhoz.

Nincs jelen

#908 2007-06-02 19:54

kbalu
Tag

elárulnád, hogy akkor mi az istennek kérdezted, ha egyszer ilyen jól tájékozott vagy?
megkérdezed, hogy szedi-e valaki, mondtam, hogy igen és jók a tapasztalatok, erre elindítotok egy lavinát, hogy mekkora szar

minek kell olyan témát felhozni, amirõl úgyis tudod, hogy flame lesz?

megnéztem amit belinkeltél, de nem olvastam végig, mert ott eleve azzal kezdtek, hogy szar az egész, engem meg nem érdekel, ki fikázza, nem kötelezõ szedni-venni-használni

akárhogyis nézem, amit belinkeltél az sem egy olcsó darab, ahhoz képest, hogy csupán vitamin van benne, és arról volt szó, hogy miért drága a vitamin, ha szimplán vitamin
sztem ez is drága

de a linkbõl is kiderül, hogy nem õ állítja egyedül, hogy szükség lenne ennyire...

olyat meg nem emléxem, hogy bárki bárhol (õ sem) állított volna, hogy gyógyít bármiféle betegséget, eleve úgy kezdi, hogy nem fog ettõl meggyógyulni senki

a megelõzésen van a hangsúly

Nincs jelen

#909 2007-06-02 19:59

kbalu
Tag

többféle változat van, 25-30 ft körül jön ki 1000 mg

megjegyezném, hogy sehol nem mondtam, hogy olcsó, mielõtt még letámadtok, és számomra is teljesen egyértelmû, hogy nagy üzlet van ebben is

nekem az nem tetszik, amikor etetik veled ennek a huszon-harmincad részét ugyanennyiért

Nincs jelen

#910 2007-06-02 20:03

immortal
Tag

„elárulnád, hogy akkor mi az istennek kérdezted, ha egyszer ilyen jól tájékozott vagy?
megkérdezed, hogy szedi-e valaki, mondtam, hogy igen és jók a tapasztalatok, erre elindítotok egy lavinát, hogy mekkora szar”

Hol irtam egy szoval is hogy szar? Kerlek lodd be! Jo lenne tobb tapasztalat, amit tovabbra is varok!

„akárhogyis nézem, amit belinkeltél az sem egy olcsó darab, ahhoz képest, hogy csupán vitamin van benne, és arról volt szó, hogy miért drága a vitamin, ha szimplán vitamin
sztem ez is drága”

Nem olcso, csak kb. fele a baratunkenak. A kalcium, magnezium, vas, ... neked mind a „csupan vitamin” kategoriaba sorolandok? Szep..

„olyat meg nem emléxem, hogy bárki bárhol (õ sem) állított volna, hogy gyógyít bármiféle betegséget, eleve úgy kezdi, hogy nem fog ettõl meggyógyulni senki”

Ezt mondtam, hogy nem tudom igazolni, akar igazad is lehet.

Udv,
immo

Nincs jelen

#911 2007-06-02 20:25

kbalu
Tag

nem állok neki összenézegetni, mibõl melyikben mennyi van, mert kb. beleõrülnék a sok számba meg jelbe, de az alapcsomag ugyanennyibe kerül, bár lehet van olyan, amibõl abban kevesebb van

de mivel abszolút felesleges errõl vitatkozni, én itt le is zártam a témát, de én is szívesen veszem mások tapasztalatát

egyszer már volt szó egyébként itt a Lenkei termékekrõl, de akkor sem volt túl aktív a nép

(és ha visszakeresed, akkor ott megtalálhatod, hogy éppen én írtam, hogy vigyázni kell azért a készítménnyel, mert nem teljesen kizárt, hogy a hirtelen megnövekedett mindenféle vitamin és ásványianyag bevitel eredményeként fellépõ intenzív bélmozgás okozta a sipolyomat, mivel szükületem volt)

Nincs jelen

#912 2007-06-02 20:36

immortal
Tag

Rendben. Mindenesetre amint elfogyott egy überszanalmas, A-Z Multispektrum nevre hallgato vitamin+asv. anyag komplexem, amit most szedek, azonnal beujitok egy Multi-X-re, ezt meg hajlando vagyok kiprobalni.

Nincs jelen

#913 2007-06-02 20:37

kbalu
Tag

mit jelent az überszánalmas?
kevés az anyag benne, vagy nem érzel semmit?

tényleg vigyázz, ha szûkületed van esetleg vagy komolyabb gyulladás, mert azért ezek a nagyadag vitaminok rendesen felborítják az elsõ két hétben az anyagcserét

Nincs jelen

#914 2007-06-02 20:44

immortal
Tag

"mit jelent az überszánalmas?
kevés az anyag benne, vagy nem érzel semmit?"

Mindketto!:)

"tényleg vigyázz, ha szûkületed van esetleg vagy komolyabb gyulladás, mert azért ezek a nagyadag vitaminok rendesen felborítják az elsõ két hétben az anyagcserét"

OK, koszi, oda fogok figyelni. Nem tudom, hogy szukuletem van-e, azt tudom hogy kaja meg tulzott stressz utan olykor iszonyatosan faj/gorcsol a belszakasz vege fele. Olyankor se ulni, se fekudni, se allni nem tudok. Viszont tudom, hogy szukulet CU-ra annyira nem jellemzo, mint Crohnra..

Nincs jelen

#915 2007-06-02 20:58

kbalu
Tag

azt sajnos én sem tudom :(

amúgy csodát ne várj semmitõl egybõl, én kb. 3 hét után kezdtem el érezni, hogy tényleg jobb, addig semmi (ráadásul még az anyagcserét is felborítja, egyszer szorulás, egyszer hasmenés, na meg vizelet az van rendesen tõle, de utána beáll rendesen a "régi" kerékvágásba)

Nincs jelen

#916 2007-06-02 21:31

katika83
Tag

huu!!!!!!!!!!nem vagytok egyszerüek ti fiuk!!!!!!!!én ugy néz ki most nekiállok szedni az össejtkapszulát,csak egy kicsit drágának találom-havi adag18000ft.megbróbálom azt hátha segit!!!valaki esetleg hallott már róla!!!!!!!!!!!!!4

Nincs jelen

#917 2007-06-02 22:18

Emjudit
Tag

Na, ezért (is) forszíroztam a C vitamint : http://www.ma.hu/page/cikk/aj/0/114483/1
Meg azért is, mert lehet kapni olyan kiszerelésben, hogy 5 forint 1000mg ...

Szerkesztette: Emjudit (2007-06-02 22:19)

Nincs jelen

#918 2007-06-02 22:21

Emjudit
Tag

Vitaminhívõk ezt inkább ne olvassák el: http://www.ma.hu/page/cikk/i/0/101227/1
Én mondtam ugye, hogy vissza a természethez .... csakis természetes forrásból - és ez az élelmiszerekre FOKOZOTTAN! vonatkozik!
Nem mindegy , egyáltalán nem, hogy mit veszel a szádba!
Nem kell okosabbnak lenni Istennél.
Annak mindig nagy szopás a vége.

Szerkesztette: Emjudit (2007-06-02 22:22)

Nincs jelen

#919 2007-06-02 22:30

Emjudit
Tag

Ezt viszont mindenkinek ajánlom: http://www.ma.hu/page/cikk/i/0/9302/1
Mindjárt világos lesz, miért ajánlottam korábban egy, az index fórumon ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9085104 ) felfedezett lapot, amelyik igazi bio õsmagyar búzából ( tönköly ) készült búzafûlét tud adni igencsak baráti áron ( www.buzafu.com ).
Hát ha valamiben szabad hinni, akkor az nem más, mint a természetes dolgok.
Párolt zöldségek, aszalt gyümölcsök, sok zöldség és gyümölcs, lehetõleg nem importszar mérgekkel, szermaradványokkal teli, hanem tisztességes falusi magyar áru.
El kell járni piacra és a vidáki kofától, az õstermelõtõl a mamókától kell vásárolni, nem a nyugati mindenszartolcsón áruló áruházláncoktól!
El kellene gondolkodni, mitõl van ma annyi betegség.
A válasz egyszerû : kémia.

Nincs jelen

#920 2007-06-03 12:51

Apacsanya
Tag

Huuuuuuuuuu!
Nem kellett volna annyira bekapni a fejem kbalu. Én egy szóval sem említettem, hogy nem szeretnék pénzt költeni a könyvre. Csupán annyit közöltem, hogy nem ismerem a könyv tartalmát, mert itt hallottam róla elõször.- Nem akármilyen pasi vagy hallod-e. Kicsit letámadod az embert...Majd ha kellõ ismerettel foglalkoztam a témával beszállok a vitátokba. Addig is emjudithoz hasonlóan maradok a természetnél és sütöm a házi vitamindús sütiket.- Csaóka!- apacsanya

Nincs jelen

#921 2007-06-03 13:57

kbalu
Tag

Apacsanya! Nem a te fejed kaptam be - meg senkiét, csak véleményt írtam - az ingyen akarom olvasni a könyvet immortalnak szólt, õ várta volna el, hogy megtudja mi van leírva de nem hajlandó fizetni érte, de ezt azóta már tisztáztuk és meddõ vita az egész.

Azt továbbra is fenntartom, hogy aki arra nem hajlandó pénzt szánni, hogy elolvassa elõtte a lényegét, az addig ne is álljon neki nagy dózisú vitamint szedni, illetve akinek nincs pénze a könyvre, annak a vitaminra se lesz.

Nincs jelen

#922 2007-06-03 14:32

immortal
Tag

Balu ne pipazz fel vazze!
Asszem szep magyar nyelven irtam, hogy masolatra nem koltok.
Ot mar megvennem: http://www.avilagraknelkul.hu/.

Nincs jelen

#923 2007-06-03 14:34

kbalu
Tag

ez meg most nem neked szólt....
már megbeszéltük ezt, most apacsanyának írtam, hogy ne értse félre, nem neki szólt az a hozzászólás
ennyi

Nincs jelen

#924 2007-06-03 15:26

barna-by
Tag

Off:

A dühöngõ topic nem itt van, de nem is lesz!
Nyugika van!

On

Szép hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

#925 2007-06-03 17:16

Emjudit
Tag

Immortal, a beszúrt linken lévõ weblap az egyik legnyíltabb egészségkufár lap, amit valaha is láttam.
Hazug állítással indul - idézet: ..."E könyv célja annak bizonyítása, hogy a rák a táplálkozáshoz kapcsolódó hiánybetegség. Nem baktérium, vírus vagy egy titokzatos mérgezõ anyag okozza a létrejöttét, hanem egy anyag hiánya, mely a modern ember étrendjében nem szerepel. Ha ez a feltevés helytálló, a rák megelõzése és gyógyítása egyszerûvé válik. Mindössze annyit kell tennünk, hogy ezt a könnyen beszerezhetõ, olcsó tápanyagot ismét mindennapi étkezéseink részévé tesszük. "...

- a lapon pedig egyetlen link, ami egy forgalmazó weblapjára visz el.
Éktelenül, hihetetlenül gusztustalan!

Nincs jelen

#926 2007-06-03 19:12

immortal
Tag

Kedves Emjudit,

2 kerdessel fordulok hozzad:

1. Miert hazug az allitas?
2. Mi is a gondod am blokk a lappal? (Nyilvan a Vitafree (egyik) promo oldala, nem ertem mi a problema vele..)

immo

Nincs jelen

#927 2007-06-03 20:29

Emjudit
Tag

Immortal, nem értelek.
Idéztem, miért nem olvasod el?
Azt állítja kategorikusan, hogy a betegségnek semmi köze ahhoz amit megeszünk, hanem azért van a rák, mert nem esszük meg amit szerinte (az õ termékét) meg kellne.
Az a sok környezeti ártalo, rákkeltõ anyag, az mind semmi, nem kell vele foglalkozni, az nem ügy, rák nem azért van amit megeszünk, hanem csakis azért, amit nem.
Épeszû ember ilyen nem ír le.
Viszont ha õ akarja neked eladni azt, amit szerinte meg kell enned, akkor már mindjárt érthetõ.
Ezt a vadnyugati csípõbõltüzelõs, kétlépéses goromba marketinget a erkölcstelennek és visszataszítónak ítéltem meg mind között amivel valaha is találkozni volt szerencsétlenségem.
S nincs okom rá, hogy megváltoztassam a véleményem.
Azok akik a beteg ember nyomorát, az egészségesne a betegségtõl való félemét így próbálják üzleti szekerük elé fogni,  ....... inkább nem folytatom.

Szerkesztette: Emjudit (2007-06-03 20:33)

Nincs jelen

#928 2007-06-03 20:34

kbalu
Tag

én meg azt nem értem benne, hogy harcol Lenkei ellen, erre mond egy dettó ugyanolyat...

Nincs jelen

#929 2007-06-07 13:21

hcsillacska
Tag

Na ehhez a Griffinhez muszály hozzászólnom! Amerikában régen lerágott csont a B17 vitamin, ha jól olvastam a neten valahol, többen meghaltak túladagolásban (véletlen meg nem véletlen). Állítólag a hatása csak kémcsõben érvényesült, élõ szervezetben nem hozta a kívánt eredményt. Ez nem ritkaság, sok rákgyógyszernek kikiáltott molekula végzi így. Azért érdekes, nekünk magyaroknak még el tudják adni ezt a könyvet... ez tényleg sarlatánság.

Nincs jelen

#930 2007-06-07 22:23

Emjudit
Tag

hcsillácska, a kufároknak semmi sem drága, az életünk sem.
A médiát nagyon ügyesen használják arra is, hogy megbetegítsenek, meg arra is, hogy a betegségre minden vackot megvetessenek az emberekkel.
Sok hûhó, humbug, hazudozás, aljas ármánykodás és zsebeik tömése.
Aki egészséges akar lenni, forduljon a természethez.
Éljen, étkezzen természetesen, taszítsa el a vegyszereket.
S ha megbetegedett, fogyasszon fokozott mennyiségben olyan természetes növényeket, növényi eszenciákat, amelyek megoldást jelenthetnek a bajra.
Ahogyan azt a mondás tartja: fûben, fában van az orvosság és ez teljességgel igaz is!
Tudjátok például, hogy egyes területen az egyszerû nép hogyan nevezi a búzát? Élet-nek!
Tudjátok, hogy egyik általánosan használt kemoterápiás katyvaznak mi az alapanyaga? A fehér üröm! - ugyanaz, mint az abszintnak.
Tudjátok, hogy eredetileg a gyógyszerek mind növényi eredetûek voltak? Ma is nagy részük, de ma már rengeteg a szintetikus, a teljesen mesterséges szintetikus utánzat, a hetvethátszeresen megmanipulált szintetikus hatóanyagokról meg már jobb nem is beszélni, mellékhatásaikat még elõállítóik sem tudják, de ha tudják is, sokszor a profit érdekében hallgatnak róla.
Egy út áll csak elõttünk: vissza a természethez.

Szerkesztette: Emjudit (2007-06-07 22:29)

Nincs jelen

#932 2007-06-08 16:23

Zoltán
Tag

Sziasztok!

A medrol által okozott gyomor-nyelõcsõ égést hogy lehet kivédeni?

Nincs jelen

#933 2007-06-08 17:03

zotyesz
Tag

Zoltán
savlekötöt szedsz?

Nincs jelen

#934 2007-06-08 20:05

Zoltán
Tag

Nem

Nincs jelen

#935 2007-06-08 20:07

Zoltán
Tag

Kellene?

Nincs jelen

#936 2007-06-08 20:46

zotyesz
Tag

nekem annak idején irtak hozzá

Nincs jelen

#937 2007-06-09 07:40

Zoltán
Tag

Köszi, akkor én is kérek majd.

Nincs jelen

#938 2007-06-09 23:44

manna
Tag

Szia Zoltán!
Igen, adni kellene a dokinak gyomorvédõt stero mellé. Én eddig Controlocot szedtem, most Lansone-t. Utóbbi jobban bejött.

Szerkesztette: manna (2007-06-09 23:44)

Nincs jelen

#939 2007-06-10 08:16

Zoltán
Tag

Köszönöm manna!
Kérni fogok a dokitól.

Nincs jelen

#940 2007-06-12 14:40

Ritsza
Tag

Sziasztok!
Kipróbaltam a Protexin kapszulát + Activia joghurt kúrát. Látványosan hatott, elmúlt a haspuffadás és a feszítõ érzés. Köszi a tanácsot! Most kimaradt két hét ,mivel elfogyott  és újra  elõjötteka panaszaim.
Úgyhogy nekem bevált ,most újra kezdem.Lehet folyamatosan szedni, ugye?

Nincs jelen

#941 2007-06-12 18:53

titye
Tag

Sziasztok!
Használt már valaki kefirgombát?  Most szeretnénk kipróbálni. Két hete használjuk a Protexin kapszulát. Nekünk sajnos nem jók a probiotikus joghurtok mert a párom tejcukor érzékeny . Most vagyunk túl egy 6 napos infúzión "Medrol"mától tabletta de semmi változás . Ja és 2 fajta gyógyteát is iszik a párom" körömvirág, cickafark". Ha esetleg valaki próbálta már a kefirgombát, vagy most fogyasztja, jó lenne ha megírná.
Elõre is köszi.  Melinda

Nincs jelen

#942 2007-06-13 08:48

ani58
Tag

Titye! Volt már szó a fórumon a kefirgombáról, ha beírod a keresõbe akkor elõjön, hogy ki használta már és milyen hatással volt.
Üdv.: Ani

Nincs jelen

#943 2007-06-13 08:51

ani58
Tag

Ja meg kristálygombáról is volt szó, nem tudom a kettõ ugyanaz-e.

Nincs jelen

#944 2007-06-13 10:33

maydaywoman
Tag

Syasztok!1 hónap alatt 6 kilot fogytam,pedig rendesen eszek.A supradynt ajánlották nekem.Szerintetek használ,vagy ha v-ki tud jobbat,légyszi segitsen,mert nagyon elvagyok keseredve!Elõre is kössy

Nincs jelen

#945 2007-06-13 11:00

ani58
Tag

Semmit nem tudunk rólad maydaywoman, így hogyan tudnánk segíteni? Nem mindegy miért fogysz. Ha felszívódási problémád van, akkor a vitaminkészítmény nem elég, mert az sem fog hasznosulni.

Nincs jelen

#946 2007-06-13 17:16

pintyõke
Tag

Szia Melinda!

Én próbáltam 3évvel ezelött a kefirgombát,de nálam semmi javulást nem hozott.Szerintem azt hosszú távon kell alkalmazni,hogy valamit elérjünk.Kecske tejbõl nagyon jó aludt tejet lehet csinálni és az biztos hogy hatásosabb is.Ha tudsz szerezni,próbáljátok meg.Azt tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják,Meg még nagyon sok mindenre jó.Olvass utánna a neten.

Szerkesztette: pintyõke (2007-06-13 17:17)

Nincs jelen

#947 2007-06-14 01:07

immortal
Tag

Pilli, itt vagy? Tudnal adni egy elerhetoseget (email is jo..)? Szeretnek kerdezni vmit!

Nincs jelen

#948 2007-06-15 22:39

Pilli
Tag

immortal: az e-mailem: pilli88@citromail.hu. Várom a leveled!

Nincs jelen

#949 2007-06-15 22:55

Rigor
Tag

pintyõke: felesleges bûvészkedni kecsketejjel meg kultúrával, simán bolti élõflórás kefir/joghurt, nem tartós tejbe bele, másnapra kész a kefir/joghurt.

Írtam is róla itt:
http://rigorkaja.blogter.hu/?post_id=123031

Nincs jelen

#950 2007-06-16 08:54

pintyõke
Tag

http://www.freeweb.hu/kecskesajtgyurufu/01kecsketej.htm

Rigor!
A kecsketej,nem azonos a bolti zacskós tejjel,sõt meg sem közelíti.És nincs benn semmi bûvészet.

Szerkesztette: pintyõke (2007-06-16 08:59)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb