#1001 2007-06-27 16:04
- Marthuska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Köszönöm Robur!
Még sok mindent meg kell tanulnom.
Nincs jelen
#1002 2007-06-27 18:58
- roor
- Tag
Halika!
Marthuska!
Izébizé szóval itt az ibd levelezésen keresztül sem tudom az emailcímedre küldeni a levelet,ugyanis ehhez már tényleg dinnye vagyok.No hagyjuk.:)
A tejmentes fagyit azt fagyizóban veszem,nem biztos hogy felétek van,de majd utánnanézek a honlapjukon.
A csoki meg.....ét tortabevonó,nõi név becézése a neve! :D És M-el kezdõdik.:)
Ha zbálhatnékom van akkor ezt csámcsogom.:P
Sokmindenben van olyan ami nekünk nem jó,de azt tapasztaltam,hogy ha sokat epekedek utánna az rsszabb mintha eszem egy falatot belõle.:)
Nem buzdítok senkit,mindenki tegyen belátása szerint.:)
Ha összejön az emailcím akkor bõvebben kifejtem.:D
pá
Nincs jelen
#1003 2007-06-27 19:41
- Marthuska
- Tag
Szia Roor!
A kezdõbetûjébõl tudom már, hogy melyik csokira gondolsz. Szerintem is túlzás mindent megvonni magunktól, csak a mértéket kell tudni. Az igen szigorú diéta lehet, hogy csak ront a helyzeten, mivel sok olyan tápanyag nem kerül be a szervezetbe, amire egyébként szükség lenne. A feketekávét viszont mindenképp kerülnöm kéne. Néha kísértésbe esem és iszom egy keveset. Nehéz ellenállni, hiszen a családomban kávéznak, ráadásul én fõzöm.
Pá!
Nincs jelen
#1004 2007-06-27 19:47
- Marthuska
- Tag
Leírom megint az e-mail címem, ne tegyél szóközt a betûk közé, lehet, hogy az volt a hiba.
marthuska@citromail.hu
Nincs jelen
#1005 2007-06-27 20:10
- porshe
- Tag
Sziasztok!
Írja le nekem valaki,hogy mik a medrol mellékhatásai?Lehet a hajas fejbõr viszketése és hámló piros foltok rajt? A kislányom folyamatosan vakarja a buksiját és tépi a haját! Foltosnak látom,de nem tudom mitõl. Losecet,medrolt,pentasát,káliumot,aktiferrint,folsavat,protexin restoret,vigantolt kap. Mit tudok tenni vele?,hogy ne viszkessen neki? Még hozzájön a meleg is és kínlódik.
Porshe
Nincs jelen
#1006 2007-06-27 20:32
- Marthuska
- Tag
Szia Porshe!
Szerintem ezt mindenképp orvossal beszéld meg, hiszen annyiféle gyógyszert kap a kicsi, bármelyik okozhatja. Így én nem merek semmilyen tanácsot adni. Azt tudom, hogy szteroidok okozhatnak bõrtüneteket. Nem tartom valószínûnek, hogy a melegtõl lenne, pont a fejbõrön. Az én gyerekeimnél, mikor még ilyen kicsik voltak, a melegkiütés fõleg a nyakon, a karon jelentkezett apró kis pöttyök formájában.
Feltétlen orvosnak mutasd meg, õ tudni fogja, mit adhat viszketésre a kicsinek.
Jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#1007 2007-06-27 21:32
- Tilda
- Tag
Robur, Rigor és akit még érdekel! :)
Szóval én szereztem valamit ami tul képpen mandula liszt de nem tudom, hogy erre gondol-e az scd diéta.. ( annak idején én is ezért kerestem )
Földi mandula ( Chufas ). " Egy már õsi Egyiptomban is ismert, az orvoslásban alkalmazott földi mandula fû, föld alatti magas rosttartalmú (??! ) gumós termése " meg még egy csomó minden van arról, hogy megkötik a rostok a méreganyagokat , védi a bélflórát...stb. Tartalmaz számos enzimet, biotint, flavonoidot. Fõleg a vastagbélre van hatással. Ez van a dobozán, többek között.
Szerintem ez durvább örlésû, nem liszt jellegû teljesen.. valszínûleg ha valaki tovább tudná õrölni, akkor lehetne liszt belõle. Én magában eszem néha joghurttal, finom. Semmi különlegeset nem éreztem.. :)
Én egy bio boltból kaptam és Ausztriából hozatják õk. De egyébként a magyar forgalmazója : Hunza - Spa kft www.hunza.hu, tel: 06 1 302 5746 ( ez van a dobozon )
Remélem nem lesz ebbõl baj, hogy ezt ide leírtam......
pusz
T
Nincs jelen
#1008 2007-06-27 23:42
- Rigor
- Tag
A nagy kérdés hogy ez emészthetõ vagy emészthetetlen rost!
Nincs jelen
#1009 2007-06-28 15:22
- katika83
- Tag
sziasztok!engem az érdekelne,hogy ivott e már valamelyikõtök COD teát!nekem most vette meg az anyukám,de crohn betegekrõl nincs tapasztalat,azt tudom,hogy a daganatos betegeknél hatásosnak bizonyult!ha valaki tud róla valamit irjon!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#1010 2007-07-02 11:45
- Zoltán
- Tag
Vicaa!
Régóta szeded a medrolt?
Nincs jelen
#1011 2007-07-02 12:05
- Apacsanya
- Tag
Halihó!
Írna valaki konkrétan a Budenofalk és a Pentasa mellékhatásairól?- mert kezdem kutyául érezni magam. Köszike: Apacsanya
Nincs jelen
#1012 2007-07-02 18:19
- katika83
- Tag
szia apacsanya!nekem egyedül ettõl a két gyógyszertõl nem volt bajom!nem lehet hogy a betegség szorakozik veled!én is néha visszaesek hiába szedem ezeket is!mik a tüneteid,mióta szeded ezt igy együtt????????
Nincs jelen
#1013 2007-07-02 19:44
- Marthuska
- Tag
Nekem ma írtak másik gyógyszert. Eddig Entocort kapszulát és Pentasát szedtem. A Pentasa semmit nem használt, az Entocort kezdetben jó volt. De félreértés ne essék, senkit nem szeretnék lebeszélni a Pentasáról, van akinek pont ez a jó gyógyszer, Colitiszeseknek fõleg! Én Crohnos vagyok.
Most nekem Prednisolont írtak. Ismét próbálkozom az Imuránnal is /még igen kis adagban/, ugyanis tavaly tele lettem tõle kiütéssel /fényérzékenységet okozott és rettenetesen fájt a fejem is/, lehet, hogy most is ebbe a csapdába esem, de még nem adom fel. Ha valaki ezt a kombinációt már szedte, írjon, mit tapasztalt.
Nincs jelen
#1014 2007-07-03 19:34
- katika83
- Tag
marthuska!!!!!!!!!!az immuránnal vigyáz,mert fényérzékeny,mint ahogy irtad!szoláriumot mindenképp kerüld,meg az erõs napozást is!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#1015 2007-07-03 19:56
- Marthuska
- Tag
Szia Katika83!
Én a levegõn is alig voltam tavaly, amikor elkezdtem szedni, mégis tele lettem piros kis pöttyökkel. Most ismét próbálkozom, mert ez lenne az egyik legjobb megoldás a Crohnra, hogy féken tartsa a betegséget, csak tegnap óta szedem.
Mással már volt olyan, hogy az Imurántól kapott kiütéseket, és mégis tudta folytatni a szedését? Késõbb elmúltak a kiütések, amit a nap és az Imurán együttesen okozott?
Tudtátok folytatni a kezelést? Írjatok hamar!
Nincs jelen
#1016 2007-07-03 21:19
- Gabor23
- Tag
Holnaptól elkezdem a supplint. Bár nem tudom minek, az aktív szakaszom 2 nap után szerencsésen lecsengett... És így a sört is nélkülöznöm kell 2 hétig...:D
Nincs jelen
#1017 2007-07-04 00:07
- Tilda
- Tag
Szia Apacsanya!
Szerintem beszélj az orvosoddal lehetõleg minnél elõbb, sem a Pentasa sem a Budenofalk sem szabadna, hogy érezhetõ zûrt okozzon... ( együtt sem )
Kitartást és gyógyulást! :)
T
Nincs jelen
#1018 2007-07-04 12:16
- ani58
- Tag
Sziasztok!
Már több hozzászólásban olvastam, hogy a pentasa colitisben használ jobban, nem crohnban, én pont fordítva tudtam, meg a leírásban is az szerepel, hogy az egész bélrendszerben fejti ki hatását. A lányom is crohnosként azt szedte és mikor colitis lett belõle akkor le is cserélték salazopirinre és jobb is nekünk, meg jóval kisebb mennyiséget kell belõle szedni. Persze tudom, hogy nem mindegy, hogy a vastagbél melyik része érintett, de az orvosunk is azt mondta, hogy a pentasa a vastagbél utolsó szakaszán nem hatott, ahol nálunk a probléma volt.
Marthuska! Nálunk az imurán nem okozott semmi mellékhatást, de mikor még szteroiddal együtt szedte a lányom akkor volt rajta egy pár pattanásszerû kiütés. Õ már égett le a tengerparton imurán mellett, na akkor meg is ijedtünk, mert akkor valóban tele lett kiütéssel és rázta a hideg, pedig úgy vigyáztunk, pólóban ült az úszógumiban, de a lábaszára csak leégett kb. egy fél óra alatt, utána persze elmúltak a kiütések. Egyébként szép színe szokott lenni, csak a lényeg a fokozatosság, óvatosság, ha valaki nem szed gyógyszert annak sem ajánlott délidõben napra menni. A lányom viszont valamelyik nap kifeküdt a teraszra, elég pipa voltam mikor haza mentem rá, de szerencsére nem lett semmi probléma és kértem, hogy máskor ilyet ne tegyen. Nyilván ha három óra után napozik valaki nem olyan látványos az eredmény, de nem szabad kockáztatni.
Nincs jelen
#1019 2007-07-04 14:09
- Marthuska
- Tag
Szia Ani58!
Nagyon örülök, hogy válaszoltál, mert minden hozzászólásból tanulhatunk. Úgy látszik ez a Pentasa van akinek beválik, van akinek nem. Egyik ismerõsöm leánya colitiszes, szedi a Salazopirint évek óta, és így teljesen tünetmentes, neki is jól bevált ez a gyógyszer.
Tavaly, mikor elkezdtem szedni az Imuránt és tele lett a karom kiütéssel, igen beijedtem, és amúgy is pocsékul voltam. Orvosi utasításra akkor abbahagytam. Most ismét próbálkozom, az orvos is rábólintott, de még csak most kezdtem a szedését. Egyenlõre, ha süt a nap, ki sem megyek, és kenem magam napvédõ tejjel. Jó lenne, ha sikerülne, mert nem szedhetek állandóan szteroidot.
Én is mindig szép barna voltam, de ma már ezzel sem büszkélkedhetem. A leányodra vigyázz, csalóka a napsütés, még három óra után is erõs tud lenni.
Nincs jelen
#1020 2007-07-04 17:51
- Apacsanya
- Tag
Halihó mindenkinek!
Szóval a tüneteim: rendkívüli fáradékonyság, kedvetlenség. Rohamokban tör rám a melegség és a pirosság. Ilyenkor olyan lesz a fejem, mint a rák. Gyakran erõtlennek érzem magam és még arréb menni sincs kedvem. És izzadok, mint a kutya. Akár hideg van, akár meleg. A szemem olyan, mintha bedagadna- de csak az érzés ilyen. A mûkönny ellenére kellemetlenül érzi magát . Belsõ fájdalmat nem érzek, de a vizeletem legutóbb 4 keresztes volt. Most erre is kaptam gyógyszert. Hõemelkedésem, lázam nincs- szerencsére. Csak roppantul nyüglõdöm. Egyre jobban megviselnek a frontok. Az izületeim mintha rohamosan kötnének befele és fájnak is- pedig próbálkozom a jógával és úgy érzem mozgok is eleget. 8 hónapja szedem a gyógyszereket. Vagyis ekkor derült fény a crohnra- colitisre.- Mondjátok: mindezek a betegség velejárói vagy a gyógyszerek mellékhartásai?
Nincs jelen
#1021 2007-07-06 13:27
- Gabor23
- Tag
Szia!
Velem is volt hasonló, sztem a betegség velejárója... Most megint volt/van egy aktív szakaszom és hasonló dolgokaz éltem/élek át. A Supplin nem vált be, az rakott taccsra...
G.
Nincs jelen
#1022 2007-07-06 17:02
- Andi
- Tag
Gabor23!
A Supplin engem is kikészített. Kb. 3 hete hagytam abba, elõtte 3 hétig tudtam szedni, mert nagyon rosszul voltam tõle. Hányinger, rossz szájíz, étvágytalanság, majd gyengeség, állandó fáradékonyság és szédülés, és semmihez nem volt kedvem és erõm, labilisnak éreztem magam, nem mertem autót vezetni, nem tudtam dolgozni járni, csak aludtam, feküdtem stb. Amikor abbahagytam kb. egy hét múlva elmúltak ezek a tünetek, viszont a hasmenés és a vérzés, ami miatt kaptam az nem szûnt meg még a medroltól sem. Jelenleg is tart. Már nagyon elegem van belõle! De Supplin-t soha többé nem fogok bevenni, mert nagyon durva volt. Pedig régebben többször szedtem már Kliont, attól is volt émelygés, kellemetlen szájíz, de ilyen rosszul nem voltam tõle. Pedig a Supplinnak ugyanaz a hatóanyaga, mint a Klionnak, és nálam mégsem vált be. Neked milyen tüneteket okozott a Supplin?
Nincs jelen
#1023 2007-07-06 17:09
- Gabor23
- Tag
Én émelyegtem, hányinger, hasmenés stb... Meglepõdtem, eddig egyetlen gyógyszertõl sem voltam rosszul. 4 szemet vettem be összesen az elõírt 30ból... Többet ilyet soha!
G.
Nincs jelen
#1024 2007-07-08 18:39
- akita
- Tag
sziasztok!
én most jöttem ki a korházból mert be kellett feküdnöm annyira legyengültem .nekem chronom van.125mg medrolt majd 80 mg medrolt kaptam vénásan most 64mg-mal engedtek ki amit tablettába szedek.szedek még 3*2 pentasát,2*1 imuránt,2*2 kliont.elég érdekesen érzem magam a gyógyszerektõl.olyan mintha nem lennék teljesen százas le vagyok lassulva egyszer jó a kedvem utánna depis vagyok.hizni még nem híztam kilóra de a hasam eléggé kikerekedett .a bõrõm is elég furcsa lett .légysszi irjátok meg hogy ez szerintetek normális e és hogy még mire számíthatok. valószínühogy megkapom a remicade infuziót érdekelne annak milyen mellékhatásai lesznek mire számítsak.
ja és érdekelne hogy szedjek e valamilyen vitamint kalciumot vagy ilyesmit a medrol mellé
légyszi minél öbben irjatok mert gyüjtöm az infót hogymégis mirekészítsem fel magam.köszi
Nincs jelen
#1025 2007-07-08 18:57
- Rigor
- Tag
Ez tök normális, amikor beveszed a szteroidot akkor feldobott leszel, esetleg aludni sem tudsz aztán ahogy ürül ki a szervezetbõl depressziós,(tényleg olyan mint a pszihiátria betegség, tehán nem csak olyan konyhanyelvi értelmezésû depi) levert leszel.
Hízni lehet szépen, most a bõrödön egyelõre a felvizesedést érzed, hosszú távon holdvilágarc ami szépen fogalmazva malacpofit jelent.
Hosszú távon szedett nagy dózisú szteroid után (akivel ész nélkül nagy dózisban szedetik éveken keresztül, de remélhetõleg megúszod) meg a betegség egyéb öszetett dolgai miatt lehet akár rendes pszihiátriai betegséget is összeszedni (de ezt a wc-para, meg a folyamatos betegségérzet magától is produkálhatja). Van aki csontritkulást szed össze, de kalciumbevitellel azért meg lehet elõzni, javítani. Ne ijedj meg, azért ezek nem törvényszerûek hogy bekövetkeznek, de ne is lepõdj meg ha ilyesmit tapasztalsz. De ne aggódj, mert talpra lehet állni belõle. Idegeskedni meg semmiképp se szabad (ez nem elfojtást jelent hanem képességet arra hogy tényleg ne bosszantsd fel magad, vagy valahogy le tudd vezetni sporttal, meditációval, szexel, szgépes játékkal. (vagy könyv, film) vagy bármilyen figyelmeltereléssel ). Az árt a legjobban ennek a betegségnek (részben pszihoszomatikus).
Nincs jelen
#1026 2007-07-09 08:46
- ani58
- Tag
Szia Akita!
Káliumot és savcsökkentõt mindig szedetnek a medrol mellé, gondolom neked is írtak fel. Vitamint is szedjél. Strigákat (olyanok mint a terhességi csíkok) sajnos szokott okozni a bõrön a szteroid, talán ha nem kell sokáig nagy adagot szedni és gyorsan csökkentik akkor nem okoz, de minden esetre sok folyadékot fogyasszál, pl. szénsavmentes forrásvizet, gyógyteákat.
Üdv.: Ani
Nincs jelen
#1027 2007-07-09 12:32
- Rigor
- Tag
Na viszont az a durva hogy velem sosem szedettek káliumot vagy savcsökkentõt...
Nincs jelen
#1028 2007-07-09 13:02
- Gabor23
- Tag
Legjobb gyógyszer a banán. Én február óta napi kettõt eszem, egyet reggel, egyet lefekvés elõtt. Rengeteget segített...
G.
Nincs jelen
#1029 2007-07-09 13:11
- Gabor23
- Tag
Elfelejtettem. Algoflex Forte nem árthat sokat ugye?
G.
Nincs jelen
#1030 2007-07-09 18:02
- tee
- Tag
ilyen nagy dózisnál sztem elengedhetetlen a savcsökkentõ mert a medrol simán okozhat fekélyt hát amíg szeded addig elvileg nem lesz annyira durva de utána az izületeid fájhatnak rendesen bár nemtudom nekem a legnagyobb adag eddig 36 mg volt.
immurántól én meg pont úgy érzem magam mint ahogy leirtad mintha nem lennék százas, abszólút így van és koncentrálás se megy
Nincs jelen
#1031 2007-07-09 18:26
- Marthuska
- Tag
Nekem Prednisolont írtak, kezdetnek napi 45 mg-ot, de semmi savlekötõt, pedig érzem sok a savam. Az Imuránból még csak 25 mg-ot szedek, nem biztos, hogy bírni fogom. Alig lézengek, nagyon szédülök tõle, szerintem attól, pedig mától kell az adagot emelnem 2X25-re az Imuránból. A Prednisolont meg holnaptól kell csökkenteni. Hát egyáltalán nem vagyok feldobódva! Pocsékul vagyok!
Ha van valakinek valami jó ötlete, írjon!
Nincs jelen
#1032 2007-07-10 08:38
- Ottó
- Tag
Szia Marthuska! Olvastam, h szivesen elolvasnád más tapasztalatát az Imurannal kapcsolatban. Én is szedtem 2003 végétõl kb 2004 közepéig nagyobb szünetekkel, mert az én esetemben abba kellett hagynom. Akkoriban medrolt is szedtem meg antibiotikumokat, úgyhogy a mellékhatást biztos nem csak az Imuran okozta.
Nálam izomfájdalmak voltak, nem az izületeim fájtak, hanem a combizmom, de még inkább a hátizmaim. Annyira kellemetlen volt, h alig tudtam éjszakánként aludni, nappal is fájt, de a fájdalom jellege olyan volt, h a pihenésben akadályozott inkább.
Amikor mozgattam az izmaimat, akkor enyhült a dolog, viszont éjszakánként nem hagyott nyugodni, igy többször fel kellett kelnem mozgatni a hátizmaimat. És fájdalomcsillapitót is vettem be, ami az elsõ pár alkalommal jó volt, de késõbb már nem használt.
Szóval abba kellett hagyni a szedését, ami nagyon érdekes ezzel kapcsolatban az az, h 2 hónappal a gyógyszerszedés abbahagyása után, is visszajött ez a borsztó fájdalom pár napra.
2004-tõl egyáltalán nem szedem, a nyavalyám neve is terápiarezisztens crohn betegség...
Nincs jelen
#1033 2007-07-10 09:50
- Marthuska
- Tag
Szia Ottó! Nagyon örülök, hogy leírtad, Neked milyen gondokat okozott az Imurán. A mellékhatások között szerepel az izomfájdalom, biztosan ez a gyógyszer okozta Nálad. Az Imurán "jótékony" hatásának kialakulásához azt mondják, 3-6 hónap kell, akkor a visszavonulásához is annyi, hiszen Te azért hosszabb ideig bírtad szedni, talán ezzel magyarázható még a visszatérõ izomfájdalom.
Ma meggyõzõdtem, hogy egyértelmûen az Imurán okozza a panaszomat, mert reggel korán bevettem, /evés után/, és azután lett megint rosszabb. Olyan, mintha elhúzná a fejemet, szédülök. Tavaly, mikor elkezdtem, a kiütések miatt és erõs fejfájás miatt kellett abbahagyni. Most kiütésbõl csak egy-két pötty volt, nappal elmúlt, de itt van az igen pocsék közérzet. Azt mondta az orvos, ha nem bírom, ne szedjem, csak azt nem tudom, milyen határokig merjek elmenni, nehogy több kárt tegyek vele a szervezetemben. Annyira akartam, hogy ez beváljon, mint másnak, mert akkor talán nem kellenne ennyi szteroid. De nekem is egy ronda makacs szervezetem van.
Köszönöm, hogy írtál!
Nincs jelen
#1034 2007-07-10 19:48
- Apacsanya
- Tag
Halihó Mindenkinek!
Örömmel értesítek mindenkit, hogy a b- komplex vitamin és a folsav csodákat mûvelt velem. És sokat jelentett a Roor által javasolt csokoládé. Azt hiszem jót tett a szerotonin szintemnek. Igaz a lábaim fájnak, de ha a kedvem jó, akkor minden jó. A jövõ héttõl bevezetem a kalciumot és a magnéziumot is.- pusszantás!
Nincs jelen
#1035 2007-07-10 19:57
- Apacsanya
- Tag
Off: Nyaralni készülök. Mit tanácsoltok? Mit vigyek és mire készüljek fel?
Nincs jelen
#1036 2007-07-13 09:18
- Marthuska
- Tag
Sziasztok!
Sajnos az Imurán szedését másodszori nekifutásra is abba kellett hagynom. Már az egész agyam bezsibbadt tõle /az érzés legalábbis ez/, gondolkodni is fárasztó, a mozgásom pedig labilis lett. Pedig én csak 2X25 mg-ot szedtem. Remélem ez a pocsék közérzet elmúlik rólam.
Nincs jelen
#1037 2007-07-15 18:15
- akita
- Tag
sziasztok!
köszönöm a tanácsokat és a tapasztalatokat sokat segít.most kezdem észrevenni magamon hogy kezdenek elõjönni a medrol,imurán és társai mellékhatásai.egész nap ennék mindegy hogy mit csak kaja legyen szinte remegek a kajáért,délelött 11 körül beveszem a gyógyszereimet medrolból most 60 mg-ot ,onnantól teljesen bepörgök,egész nap pörgök nem tudok megülni egy helybe mindig csinálnom kell valamit néha rámjön a röhögés ugy érzem magam mint aki be van lõve.hizni még nem híztam de a hasam az elég durvára felszokott puffadni ugy nézek ki mint aki terhes lenne.az arcom is kezd kerekeni.érdekelne hogy meddig nõ a hasam félek hogy ez nem megy majd le,és hogy még mim vizesedhet fel mire figyeljek.látni is elég rosszul látok fáj a szemem tiszta homály.néha leizzadok mint egy állat és hõhullámaim vannak megszédül a fejem .izületeim is kezdenek picit fájni de az még nem vészes.minden mellékhatás és tapasztalat érdekelne. azt se tudom most hogy mit szabad meg mit nem szabad ennem mert mindent kíívánok most az hogy mi rossz a belemnek nem tudom mert nem fáj semmim a sok gyógyszer miatt.
minden érdekel.
köszi
Nincs jelen
#1038 2007-07-16 10:51
- Zoltán
- Tag
Szia akita!
Én immurant nem szedek, csak medrolt. 64mg-al kezdtem, most40-nél tartok heti 4mg-al csökkentem az adagot. A mellékhatások hasonlóak. Mindig ennék,a szemem nekem is sokat romlott. Viszont sikerült visszahíznom a leadott 13 kilómat. Hetente 1-szer úszom és minden reggel tornával kezdem a napot. Most jól érzem magam lehet hogy a TSO is besegít.
Szép napot!
Nincs jelen
#1039 2007-07-17 14:05
- Tünde
- Tag
Szia Akita,
A mEdrol már csak ilyen. Sajnos rengeteg a mellékhatása, de ha csak ez használ...
Nekem minden éjjel pizsit kellett cserélni, úgy leizzadtam, csatakosan ébredtem.
Híztam 10 kg-ot, az arcom holdvilág lett, és bajszom és szakállam kezdett nõni lány létemre. Nem ilyesztgetni akarlak. Teljesen kiakadtam tõle. Állandóan pörögtem, és mivel télen szedtem 2 nap alatt megkötöttem egy 3 m-es sálat sapkával. Aztán, hogy csökkent az adag lassan elmaradtak a mellékhatások is. fokozatosan álltam le vele. Az izületeim viszont még fél év után is fájnak. A doki azt mondta, csak akkor múlik el ha 2 mg medrolt újra szedek, és lassan nagyon lassan állok le vele. én viszont mégegyszer nem fogok Medrolt szedni... , így inkább fálnak az izületeim. Szerencsére a szõrösödés elmúlt teljesen, az arcom kb másfél hónap után leapadt. És kedvenc idézetem mindig aktuális "örökké nem eshet" Tehát fel a fejjel!
Üdv.Tünde
Nincs jelen
#1040 2007-07-21 15:59
- mildi
- Tag
Sziasztok! Ma vagyok itt elõszõr az unokahúgom 15 éves és cronh beteg.Jelen pillanatban kórházba van 31 kg és meg akarják mûteni. Aki tud nekem a mûtétröl írni legyenszíves és írjon.Vagy amit még fontos lenne tudni a betegségrõl.Elõre is köszi mindenkinek.Ildi
Nincs jelen
#1041 2007-07-21 16:19
- Jane
- Tag
Sziasztok!
Crohn-beteg vagyok, és az utóbbi fél évben kiütések jelentek meg kétoldalt az arcomon és a szám körül. Pentasat szedek, ami állítólag okozhat kiütéseket, de ennek lehetõségét az orvos elvetette. ...
Van valakinek hasonló problémája? Tudtok-e vmi krémet vagy kiegészítõ tablettát, amivel segíteni lehet ezen? köszönöm, sziasztok!
Nincs jelen
#1042 2007-07-22 19:32
- akita
- Tag
sziasztok!
mondjátok már meg nekem hogy a medroltól most vizesedek vagy egyszerüen hízok. naprol napra kerekedek.most vízhajtót szedjek vagy ne zabáljak annyit.nem értem.56mg-nál tartok 5 naponta csökkentem 4 mg-mal gondolom ahogy csökkentem ugy fognak elmulni ..
köszi
Nincs jelen
#1043 2007-07-22 23:06
- Apacsanya
- Tag
Csaóka mindenkinek!
Megérkeztem. Én bizony jót napoztam a Budenofalkkal. Igaz két nap után pöttyös lett a nyakam, aztán az arcom- kicsit viszketett is, de úgy döntöttem, hogy nem engedem a nyaralásomat elrontani.
Jane: én is szedek pentasát, de nem okozott még kiütést. A betegség viszont igen. Szerintem fordulj orvoshoz. Az a legbiztosabb.
Szerkesztette: Apacsanya (2007-07-22 23:08)
Nincs jelen
#1044 2007-07-23 06:17
- pintyõke
- Tag
Sziasztok!
A medrol helyett én metypredet szedtem,attol is fuffadtam,de nem annyira mint a medroltól,de legalább nem voltam állandóan éhes.
Nincs jelen
#1045 2007-07-23 06:27
- roor
- Tag
Halika!
Akita:a medroltól hízol.:)
Legalábbis nekem az okozott súlygyarapodást,pontosabban az,hogy ha kaját láttam akkor zabáltam is,a hûtõnk nem van biztonságban.:)
Mondjuk semmi,ami ehetõ!:D
Ahogy csökkent az adag,ugy ment lejebb az étvágyam is,mire elhagytam,addigra beállt egy normális mennyiségre az ételadagom.:)
pá
Nincs jelen
#1046 2007-07-23 14:50
- Rigor
- Tag
Rendkívül hasznos információk a medrol-ról, illetve a szedésérõl:
http://www.pfizer.hu/upload/alk_eloiras … bletta.htm
A kedvenc részem, amit kipróbáltam és bevált!!! -
"Másodnaponkénti kezelés.
A másodnaponkénti kortikoszteroid adagolás azt jelenti, hogy a szokásos napi kortikoszteroid adag kétszeresét adják a betegnek minden második nap reggelén. E terápiás mód célja az, hogy a kortikoszteroidok kedvezõ hatása érvényesüljön a long-term farmakológiai adagnál, és bizonyos mellékhatásokat (pl. hypophysis-mellékvese suppressio, Cushingoid betegség, kortikoszteroid megvonási tünetek és gyermekekben a növekedés gátlása) a minimumra lehessen csökkenteni."
Nincs jelen
#1047 2007-07-23 21:41
- Apacsanya
- Tag
Húúúúúúúúú- Rigor, hogy te miket nem tudsz. A budenofalkkal is meg lehetne ezt lépni?
Nincs jelen
#1048 2007-07-23 22:36
- Rigor
- Tag
Miket tudok?:) Google a barátom, és nem félek használni, ennyi:) Budenofalkot nem ismerem, szerencsére nem volt még hozzá szerencsém. (ez a hülye fórummotor meg pont most kezdett új lapot, így akik érdeklik miket "tudok" a medrol mellékhatásainak kicselezésérõl azok lapozhatnak vissza:P )
Szerkesztette: Rigor (2007-07-23 22:37)
Nincs jelen
#1049 2007-07-24 10:29
- CSICSU
- Tag
Bocs ,hogy közbeszólok, ismeri ill. használta Vki a GASTRONAX / gomba eredetû / kapszulát? Köszi!
Szerkesztette: CSICSU (2007-07-24 10:30)
Nincs jelen
#1050 2007-08-05 18:14
- mildi
- Tag
Sziasztok! Kösz hogy ennyien segítetetek.
Nincs jelen