#1051 2007-08-05 20:05
- akita
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
sziasztok!
érdekelne hogy medrol imuran pentasa klion mellé lehet e espumisan gyöngykapszulát szedni a puffadásra.vagy tudna e valaki valami megoldást a puffadásra.ahogy eszek valamit, mostanáa egész nap rögtön kikerekedik a hasam.gondoltam hogy elmegyek kondizni hogy legalább izommá alakuljon ne zsirrá.
várom véleményeteket. köszi
Nincs jelen
#1052 2007-08-05 21:15
- kbalu
- Tag
én úgy tudom, hogy Espumisan gyöngy mindennel szedhetõ, semmilyen mellékhatása nincs, pont ezért szedhetõ huzamosabb ideig is mindenféle gond nélkül
nekem nagyon jól bevált, én rendszeresen szedtem
ellenben azt írják (ha jól emléxem), hogy étkezés után vegyük be, de a gasztrodoki nekem erre azt mondta, hogy sokkal jobb közvetlen kaja elõtt - és tényleg jobb volt
amúgy bármennyit lehet belõle szedni, én amikor nagyon puffadtam eleve úgy kezdtem a kaját, hogy elsõ falat 2 gyöngy aztán jöhetett a sok földi jó, semmi bajom nem volt utána (nagyon jól hatott nekem a puffadásra)
sok sikert, remélem neked is beválik!
Nincs jelen
#1053 2007-08-06 12:18
- CSICSU
- Tag
Nincs jelen
#1054 2007-08-06 15:41
- Mancsa
- Tag
Szia Csicsu!
Szeded a Gastronaxot? Milyen hatásai vannak?
Lécci írj róla egy pár észrevételt.
Köszi: MAncsa
Nincs jelen
#1055 2007-08-07 11:39
- CSICSU
- Tag
Szia Mancsa! Igen szedem a Gastronaxot , Anyukám jóvoltából, mert Õ mindent azonnal beszerez / csak Én vagyok kissé nehéz eset , mert nemigen hiszek semmiben/. Hát még nemigen tudok róla mit írni mert 2 hete ,hogy elkezdtem szedni és elõtte is már elég szarul voltam ,de mellette még /aloa vera gél,propolis, a-beta care és persze az imuran ebbõl is csak az elõírt adag fele, kellene a salofalk is, de nem szedem mert egyik doki azt mondta kell, a másik meg nem és perszehogy vele szimpatizáltam / többmindent kiprobáltam már. Csodát várni ugye azt mondják semmitõl sem lehet ,hát probálkozik az ember. De ha valami észrevételem van írok róla . Üdv :Csilla !
Szerkesztette: CSICSU (2007-08-07 11:44)
Nincs jelen
#1056 2007-08-07 12:38
- Rigor
- Tag
Én azt javasolnám hogy az aloa vera gélt hagyd abba azonnal, mert az bizonyítottan káros a crohnra, colitisre!!!
A másik meg az, hogy esetünkben még úgy is nehéz megmondani egy szerrõl, módszerrõl hogy hatott-e neked (néha magától jön egy inaktívabb szakasz) ha egyáltalán semmi mást nem szedsz mellé, hát még úgy hogy közben minden megy...
Nincs jelen
#1057 2007-08-07 13:43
- Marthuska
- Tag
Rigor! Én azt még nem hallottam, hogy káros lenne az aloe vera gél, de hogy nekem nem használt, az biztos! Ezért nem is rendeltem több flakonnal. Nem beszélve arról, milyen drága. Én nem sokkal a mûtétem után kezdtem egy kúrát, semmi javulást nem tapasztaltam tõle.
De ez csak az én egyéni véleményem, más esküszik rá, hogy jó.
Nincs jelen
#1058 2007-08-07 13:44
- Rigor
- Tag
Hja és a hagyományos gyógyszerek mellé szedett "kiegészítõkkel" sem árt vigyázni! -
"Gyógyhatású termékek gyógyszerekkel együtt szedve árthatnak"
http://www.hazipatika.com/services/news?nid=11189
Nincs jelen
#1059 2007-08-07 13:45
- Rigor
- Tag
Marthuska: idézek innen a crohn-colitis.hu-ról:
"Aloe Vera
Nyálkás poliszacharidokat tartalmaz, ezenkívül növeli a TNF-alfa sejtek számát, mely az immun-rendszer mûködését fokozza, így a gyulladásos bélbetegségek kiújulásához vezethet."
Nincs jelen
#1060 2007-08-07 13:55
- Marthuska
- Tag
Köszönöm Rigor! Legalább Te is meggyõztél, hogy Aloe Vera gélre biztosan nincs szükségem. Korábban filóztam magamban, hogy talán rövid volt a kúra és azért nem használt. Erre a szerre nem fogok több pénzt kidobni.
Nincs jelen
#1061 2007-08-07 15:30
- CSICSU
- Tag
Rigor ! Kösz az infót ,de Én ennyire nem vagyok tájékozott örülök ,hogy itt legalább Vki segít igazán nehéz eligazodni ,hogy mi az ami használ ,mikor annyi féle "szer" van és leginkább minden forgalmazó csak meggazdagodni probál mások betegségét kihasználva.
Nincs jelen
#1062 2007-08-07 15:32
- CSICSU
- Tag
És a Gastronax -ot még rajtam kívül senki nem probálta ? Errõl szeretnék vmi bõvebb infót!
Nincs jelen
#1063 2007-08-07 20:11
- roor
- Tag
Halika!
Eddig nem akartam konkrétabban belefolyni,de itt az ideje.
Engem is megkörnyékeztek aloe gélell.
Kicsit utánnajártam,többek közt egy crohnosnál is,aki kipróbálta.
Õ nem ajánlotta,neki nagy gáz volt belõle.
Néhány háttérinfóval is szolgált,aminek lényege,hogy vagy hatástalan,vagy árt a betegségnek az aloe.
Nem beszélt rá,se le róla,de az õ szavának jobban hiszek mint a termékforgalmazónak.
Külsõleg ajánlotta,égésre,pattanásra,de belsõleg nem.
Mindenki maga dönti el természetesen.
Én nem feccölök bele.:)
pá
Nincs jelen
#1064 2007-08-07 21:19
- hcsilla
- Tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nekem Colitis-em van, Salofalk 500-at kell szednem most csak napi 2 db-ot. Volt vérvételem ma és nem vagyok vérszegény sem és minden eredményem rendben van. De a hajam hullik most megint rendesen. Csak én gondolom, hogy a betegség miatt van??
Mondtam a dokinak,de azt mondta menjek el bõrgyógyászhoz, ja már voltam és hat éve a mandulám is kivették e miatt a hajam hullik azóta is hol erõsebben hol gyengébben. Arra gondoltam, hogy a felszívódással van némi gond. Ti mit gondoltok???
Van még közületek valaki akinek ilyen gondja van?
Olvasgattam a pre és probiotikumokról még nem szedtem õket. A fenti gyógyszerrel együtt való szedésre mit tudtok ajánlani? Írtatok a Protexin-rõl, Normaflore-ról meg a ProGastro-ról?
Melyiket??????????????????????????????????
Nincs jelen
#1065 2007-08-07 21:34
- zotyesz
- Tag
protexin progastro valamelyiket a kettö közül ,én pl protexint szedek
Nincs jelen
#1066 2007-08-07 21:45
- Marthuska
- Tag
Szia Hcsilla!
Van egy topik, ami a "Hajhullás"-ról szól. Ha sikerül megtalálnod, olvasgasd el, sokunknak van ilyen panasza. Többek között nekem is. Addig is leírom, mi a véleményem errõl. Van akinek a gyógyszertõl hullik /Pl.:Pentasa, Imurán stb./, van akinek gyulladástól, de lehet hormonális oka is. Addig nem gond, míg nõl is helyette. Nem tudom, mennyire ritkul a hajad? Azt is olvastam, a masszírozás nagyon jó a fejbõrnek.
A colitiseseknél általában jó a felszívódás, mert ott csak a vastagbél beteg, a vékonybél egészséges, nemúgy mint Crohnban. Talán emiatt nem kell aggódnod.
Probiotikumok szedése bélbetegeknek rendszeresen ajánlott, ezt Dr. Kovács Ágota könyvében olvastam. Én jelenleg Protexint szedek, de szedtem már Bonolactot is. Nem hinném, hogy a gyógyszereiddel valamelyik is ütközne, de azért az orvosoddal is beszéld meg!
Remélem tudtam valamit segíteni.
Nincs jelen
#1067 2007-08-07 23:52
- Rigor
- Tag
erika44: "Minden ami természetes arra nyitott vagyok ,csak ne gyógyszer legyen." - ezzel nagyon vigyázz, mert ez sajnos nagyon nem igaz. (Régi téveszme, hogy a természetes az hasznos, a mesterséges az meg káros.)
Ajánlom figyelmedbe a "Természetes vagy mesterséges - ez itt a kérdés?" c. cikket.
http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/12/p115807
Természetgyógyásszokkal szintén vigyázni, itt és más fórumokon is az a tapasztalat mármint a többiek beszámolói alapján (kivéve az mlm és kuruzsló ügynökök kamu beszámolóit csodás gyógyulásokról) hogy egyetlen alternatív csodaszer, vagy módszer sincs ami tényleg használna erre a betegségre.
Ami bizonyítottan nem mûködik: homeopátia, aloe vera (ez utóbbi kifejezetten káros).
A tünetmentességhez illetve a gyorsabb regenerálódáshoz én az crohn-colitis.hu-n olvasható scd diétából merítettem sok hasznos tanácsot (ettõl nem gyógyul az ember, de ha óránként 10 wczés helyett csak napi 2-3 már jobb a közérzet és hatékonyabb a javulás), illetve tápszerezni
lehet (ez jó mert nem terheli a beleket, de nem hagy legyengülni).
Nagyon fontos a stressz elkerülése, illetve kezelése, az idegesség ugyanis és erõsen bedurrantja a beleket.
Nincs jelen
#1068 2007-08-08 08:08
- hcsilla
- Tag
Szia Marthuska és Zotyesz!
Köszönöm szépen a segítségeteket. Utána fogok nézni, addig is megveszem a protexin-t.
Lehet hogy nem igazán jó a kérdés: De honnan tudjátok hogy ezek érnek is valamit, vmi + hatást éreztek ezektõl a baciktól?
Nincs jelen
#1069 2007-08-08 09:32
- Apacsanya
- Tag
Szép napot mindenkinek!
Remélem tudok segíteni nektek. Sokunkhoz hasonlóan én is a természetes dolgokat kedvelem, de a betegségem 10 hónappal ezelõtt keresztebe tett. Nagyon nehezen álltam rá a gyógyszerekre. De meg kellett gyõznöm magam, hogy a gyógyulásomhoz sajnos szükség van ezekre is.-Erika 44:Ha gondolod az off topikban szívesen elmondom mit hogyan teszek.
Hcsilla: én a normaflort kedvelem. Ha gond van pár napig megiszom naponta 2-t és helyre tesz. A hajammal sajnos nekem is gond van. Elvesztettem a hajhagymáimat is.Azóta már nem érdekel a dolog. Élesztõs, tojásos pakolást szoktam rárakni, és b- komplexet szedek.Hetente 2-szer megmosom vitaminos samponnal. És nem szárítom. Hagyom magától megszáradni.- Ez úgy néz ki , használ.
Szerkesztette: Apacsanya (2007-08-08 09:34)
Nincs jelen
#1070 2007-08-08 09:55
- CSICSU
- Tag
Én is a normaflort iszom, de szerintemis jó ,az aloe verát abbahagytam még jóhogy Rigor felvilágosított. Egyébként a hajam nekemis állandó jelleggel hullik ,de úgy látszik nõ helyette másik, mert különbem már kopasz lennék. A tápszerezésrõl szeretnék annyit kérdezni ,hogy ezt csak receptre lehet kiváltani? Gyomrom miatt sm ehetek mindent ,mert reflux betegségem is van szedem rá a Contraloc-ot./ Tejet pedig egyáltalán nem hogyan lehet megtudni ,hogy tejallergiám van -e ?/.Na kicsit sokat kérdeztem ,de remélem lesz aki válaszol rá. Köszi!
Nincs jelen
#1071 2007-08-08 10:23
- roor
- Tag
Halika!
Csicsu:a tápszer csak receptre megy.
Saját magad vetted észre hogy tejet nem ehetsz?Mert ha igen akkor azt kéne kideríteni,hogy fehérje vagy laktóz,vagy mindkettõ.
pá
Nincs jelen
#1072 2007-08-08 12:53
- ildikócska
- Tag
szia Erika 44!
Alternatív gyógymódokban írtam a búzafûrõl (nekem bejött), olvasd el, ha van kérdés még szívesen válaszolok.
én crohnos vagyok és nem teljesen tünetmentes, de klasszisokkal jobb életet élek, mint egy évvel ezelõtt akár.
üdv!
Nincs jelen
#1073 2007-08-08 14:03
- CSICSU
- Tag
Szia Roor! És ezt hogyan lehet kideríteni?
Nincs jelen
#1074 2007-08-08 14:28
- roor
- Tag
Halika!
Csicsu:utánnajárok.:)
Nekem a doki egybõl megmondta.Tejet meg tudom inni?Nem.Sajtot kefírt?Azt igen.
Akkor laktózérzékenység.:)
Gondolom nem egyet-kettõt látott már,kérdeztem én is hogy kell-e vizsgálat azt mondta a szervezet reagálása megbízhatóbb.:D
Tejcukrosat kerülöm nagy ívben,a többitõl nincs bajom.:D
pá
Nincs jelen
#1075 2007-08-08 15:09
- roor
- Tag
Halika!
Csicsu:már meg is jött az infó.:D
"Semmi tejet és tejszármazékot tartalmazó kaja 2 napig. Utána 3-4 dl sima 1,5 % zst normális pasztörözött tej reggel. Na ha ettõl bajod lesz akkor tejcukor érzékeny vagy. Aznap még mindig semmi más ami tejet tartalmaz és másnap reggel ugyanez a mennyiségû tej csak laktózmentes változatban. Ettõl nem lehet bajod, mert ha lesz, akkor tejfehérje érzékeny vagy és nem tejcukor."
Van eszközös vizsgálat is,meg hindrogén kilégzési teszt is,de mivel drágák nem szívesen csinálják.
Remélem tudtunk segíteni!:D
pá
Nincs jelen
#1076 2007-08-08 18:43
- erika 44
- Tag
sziasztok
Apacsanya, megköszönöm ha megosztod velem milyen gyógyszert szedsz,hova jársz orvoshoz, mik a tapasztalataid !Az én betegségem inkább vérzéssel jár. Voltam már nagyon rosszul is ,ugy vettem észre hogy az étkezés nagyon fontos, csak néha betarthatatlan. Most a klion után olyan savanyú a szám íze,ez természetes vagy ez inkább a rossz felszivódás miatt lehet?! köszi
Szerkesztette: erika 44 (2007-08-08 19:22)
Nincs jelen
#1077 2007-08-08 18:55
- ildikócska
- Tag
szia erika!
Ez most nekem szól? mármint, hogy osszam meg a tapasztalataimat meg orvos meg stb.?
Nincs jelen
#1078 2007-08-08 18:58
- ildikócska
- Tag
mert hogy szívesen megteszem, csak voltak köztünk hozzászólások és nem tudtam, hogy ezt kitõl kérdezed. :-)
Nincs jelen
#1079 2007-08-08 19:27
- erika 44
- Tag
szia Ildikócska
Töled is várok minden tanácsot, mivel én Esztergomi vagyok.köszi
Szerkesztette: erika 44 (2007-08-08 19:27)
Nincs jelen
#1080 2007-08-08 20:49
- hcsilla
- Tag
Sziasztok4
Köszi a biztatást. Rám fért mert ma mostam hajat......, egyébként ha végig gondolom mióta a Salofalkot szedem azóta hullik a hajam jobban, habár õszinte leszek mindig jobban hullott kb 18 éves korom óta mint másoknak. Most vagyok 29 éves.Hét éve voltam hajgyógyásznál és azt mondta,hogy öt év múlva nem lesz hajam. Hát még van. Úgyhogy felvettem a harcot a hajhullás ellen. Egyébként nincs olyan gyógyszer ami a gondunkra is jó és nem hullik a hajunk tõle? Már amennyire olvasgattam mindegyikre panaszkodott valaki. Na mindegy akkor adok egy hónapot a dolognak aztán majd meglátjuk.A protexint megvettem és ma elkezdtem, meg vettem Supradynt is. Ezt olvastam a Marthuska által ajánlott oldalakon.
Már csak kitartás kell. Még mindig van kérdésem: Próbált már valaki valamilyen keleti módszert (persze ami be is vált) a stressz kezelésére? (Pl jóga vagy valami más) Nálam ez a fõ oka a betegségemnek, mindig stresszes idõszakban lobban be.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Nincs jelen
#1081 2007-08-08 21:37
- Rigor
- Tag
A jóga tudtommal jót tesz, én inkább tudományos alapú önhipnózis jellegú autotréning szerû izét szoktam, de leginkább a sport segít, esetleg boxzsákot püfölni (az nagyon bejön), de még egy jó számítógépes játék is megteszi:P Legrosszabb esetben valami nyugtató hatású izé (nincs az embernek ideje mindig leülni meditálni egy órácskát amikor késésben van:) ) Hja és a szex is jót tesz, még ha más nincs egyedül is:)
Nincs jelen
#1082 2007-08-08 21:46
- Tita
- Tag
Szia hcsilla!
Én rendszeresen jógázok több DVD-re,és nagyon szeretem,mert stressz csökkentésre is jó,nem kell ugrálni mégis jól megizzaszt és hatékony is pl.hátfájásnál,hasfájásnál...próbáld ki.Ami nekem még nagyon bevállt az a meditációs cd.Egy pasi beszél rajta és követni kell az utasításait(lazítsd el ezt-azt,hogyan lélegezz stb)de kipróbálhatod még a következõt is:egyedül otthon,nagy kád meleg víz,gyertyafény,meditációs zene(ajánlom a tibetit)behunyt szemmel,legalább fél óra,nekem felér egy 8 órás alvással:)de amúgy szerintem bármilyen sport is jó még a stressz legyõzésére...vagy egy relaxáló masszázs...
De szerintem igazából mégiscsak az a leghatásosabb,ha az ember megpróbál nagy ívben sza.ni azokra a helyzetekre amik kiváltják a stresszt,és az abból adódó szorongást,csak ez marha nehéz(nekem se sikerül,pedig próbálkozok:)
Remélem segítettem,minden jót.
Nincs jelen
#1083 2007-08-08 21:51
- Marthuska
- Tag
Szia Hcsilla!
Én azért választottam a Protexint a probiotikumok közül, mert a Patika Magazinban olvastam, hogy rendszeres szedése Crohn betegségben is ajánlott, enyhíti a panaszokat. Feltételezik ugyanis, hogy Crohnban a káros baktériumok vannak túlsúlyban, ezért kell szedni a hasznos baktériumtörzseket, hogy felvegyék a harcot a rossz bacikkal.
Már lassan két hónapja szedem, most viszonylag jól vagyok, de szteroidot is szednem kell sajnos.
Nincs jelen
#1084 2007-08-09 08:14
- CSICSU
- Tag
Roor! Nagyon köszi kiprobálom és megírom mi lett az eredmény!:)
Nincs jelen
#1085 2007-08-09 08:23
- roor
- Tag
Halika!
Csicsu:remélem nem kínoz meg nagyon a dolog,és kiderül melyik is a gázos.:)
Na kicsit más.
Még 4mg medrolt szedek,és vele együtt már két hete nutridrink a tápcim és progasztro825 a kiegészítõm.
Amit észrevettem,hogy napi egy produkcióval vígan elvagyok,az is olyan mintha soha nem is lett volna bajom.(Egy tejszínes,sonkás tésztát is meg tudtam enni,és semmi bajom nem volt! :) )
A legutóbbi medrolkúránál nem szedett össze ennyire,ezért érdekelne,hogy aki nutrit iszik,vagy progasztro825-öt szed,az tapasztalt-e hasonlót,mert nagyon szeretnék ennek örülni,hogy ez a kettõ kicsit rendbekap.
Nos valaki?Vélemény,tapasztalat?
Ja,csak délután leszek gépnél akkor tudok megint bohóckodni!:D
pá
Nincs jelen
#1086 2007-08-09 08:25
- hcsilla
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, hát próbálkozom akkor ezekkel is. A gasztrodokim azt mondta, hogy vegyem be a lesz.rom tablettát és kész. Pontosan azt amit Tita írt, de hát ez elég nehéz, ha az embernek a munkája és persze a megélhetése függ tõle.Hát jártam én már agykontrollon is meg fényadáson.Valamelyest édesanyám révén ismerõs a téma, de mire odajutok, hogy na most akkor általában olyan fáradt vagyok, hogy el-vagy belealszom a témába. Hát akkor beszerzek én is ilyen cd-ket meg dvd-ket. Dvd-rõl is meg lehet biztonsággal tanulni a jógát????
Egyébként hallottatok ti már olyan emberrõl aki ezekbõl a betegségekbõl kigyógyult és nem csak ideig-óráig tünetmentes lett???
Mégegyszer köszike mindenkinek a válaszokat!
Szép napot kívánok Nektek!
Nincs jelen
#1087 2007-08-09 08:47
- Rigor
- Tag
Teljes gyógyulásról tudtommal még az egész világon nem hallottak (kivéve mlm ügynökök, õk majdnem mind crohnosak, és rákosak is, és csoportosan gyógyulnak az aloe verától:P :) )
Mondjuk én beérném egy 150 évig tartó teljesen tünetmentes idõszakkal is:) A TSO-hoz nagy reményeket fûznek, de még fejlesztés alatt, no meg azért a betegek képesek spontán évtizedekig tünetmentesek lenni, és csak aztán bedurranni, úgyhogy idõ mire kiderül hogy mit merre.
Szerkesztette: Rigor (2007-08-09 08:50)
Nincs jelen
#1088 2007-08-09 10:42
- mendi63
- Tag
Sziasztok!
Én immáron két éve vagyok diagnosztizált crohn beteg /bár visszagondolva van annak már vagy 10 éve is/ . Nekem a Protexin, a Nutridrink, a napi egy activia és napi kettõ Pentasa amire esküszöm és szinte tünetmentessé tesz. Épp a mult héten próbáltak rábeszélni az Aoléra engem is. A döntéshozatalban köszönöm,sokat segitettetek, épp ugy mint a Protexint ,a Nutridrinket is errõl a honlapról is mertem meg./és bevált/Nehogy félreértsétek, az Aolét nem rendelem meg.
Tehát bátran tudom az ujjonnan belépõ tagoknak v. vendégeknek is javasolni, hogy olvasgassanak itt az oldalakon mert a sok hasznos tanács már egy fél gyógyulás. Nem véletlenül esszük ennyien a probiotikumokat vagy a Nutridrinket.
Nincs jelen
#1089 2007-08-09 14:40
- Marthuska
- Tag
Én Ensure Plus Drinket iszom. Meg tudja valaki mondani mivel különbözik ez a Nutridrinktõl? Vajon mi a különbség a kettõ között?
Nincs jelen
#1090 2007-08-09 17:51
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Roor: mennyit iszol naponta nutridrinkbõl, és mikor? Kaja helyett/mellett?
Amúgy én eddig egyszer ittam 4 hétig egyfolytában, akkor napi 6 dobozzal, és semmi mást nem ehettem! (Mûtéti elõkészítés volt). Akkor jól is voltam, se hasgörcs, se hasmenés. azóta nekem a dokim nem ajánlotta, nem írta fel, de most úgy érzem, hogy jó lenne valami, mert kezd rosszalkodni a hasam... Olvastam, te milyen gyorsan legyõzted, remélem, tudom követni a példádat!
Ági
Nincs jelen
#1091 2007-08-09 18:02
- roor
- Tag
Halika!
Itthon vagyok,megjött a kis bohóc!:D
Ágica01:csupán csak egyet,amikor épp édességre vágyok és kaja mellett.:)
Bár ha párom belehúz,akkor nekem nem is jut,épp most végzett ki egy banánosat!:D
Isosource-t ittam,nem volt vele bajom,szerettem azt is,csak már olyan sûrû volt nekem,hogy nem tudtam meginni az üveggel,másnap meg már nem tudtam felhasználni.
A nutrival eddig elégedett vagyok,csúszik is rendesen,az íze is jó,és amint látom a hatása is.
Gyerekek a párom már így is kicsit pocakos,de ha rászáll a tápszeremre,Gombóc Artúr lesz!:D
Segítség!Hogy koccantsam le róla???:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1092 2007-08-09 18:07
- Agica01
- Tag
roor, köszi, mindenképp megpróbálom
Nincs jelen
#1093 2007-08-09 18:16
- roor
- Tag
Halika!
Erika 44:crohnra szedem,és eddig mindig 16 mg-ról indultam.Múlt évben amikor kiderült,akkor három hónap alatt koccantam le róla,most hetente lett csökkentve 4 mg-al,így négy hét alatt kivégzem.:D
Ágica01:mint mindanyian,én is egyedi eset vagyok,pontosabban baromi szerencsés,mert nekem nem olyan súlyos az esetem,elég hamar össze tudom magam kapni,ráadásul a dokim is azon van.:DTápszert minden nap innom kellett volna,de mivel az elõzõt egy idõ után nem tudtam,kimaradt egy kicsit az életembõl,de a dokibácsi nem tud róla.:D
Kutya kötelessége felírni,met bármi van,ezt meg tudod inni,meg is marad benned,és legyengült állapotban ez életmentõ lehet.
Ha nem akar a dokid írni,akkor sürgõsen keress másikat!
De ha gond van szólj,megoldunk mindent és segítünk!Legalábbis én tuti!:D
Pécsi vagy,ott még ismerõs is van!:D
pá
Nincs jelen
#1094 2007-08-09 20:57
- Apacsanya
- Tag
Csaóka Mindenkinek!
Erika 44 és HCsilla: azt tudom tanácsolni nektek, hogy alaposan olvasgassátok át a topikokat. Én ebbõl tanultam a legtöbbet. Aztán hozzáfogtam az új életmódom kialakításához.
/Amúgy crohn- colitises vagyok. A doki szerint már több éve kezeletlenül.- Már gyerekkoromba is voltak beles problémáim, de a kutyát sem érdekelte. Egy bögre madártejnek és egy jó fogyókúrának köszönhetem a betegségem felszínre kerülését. Budenofalkot és pentasát szedek. Az utóbbit most csökkentették 3X1-re./
Szóval: a lépések a következõk voltak
1.Roor szavaival élve: bevettem a lesz.rom tablettát, és megengedtem, hogy másnak is legyen problémája.-
2. Nem akatrtam már naponta világot váltani és mindent egyszerre megcsinálni.
3. Nekem a legnagyobb kudarcom, hogy nem találok munkahelyet. / óvonõ, mentálhigiénés, szakvizsgázott pedagógus lennék/- már próbálom elfogadni ezt a helyzetet, de még nem tölkéletes. A 42 évemmel már sehova sem kellek.
4. Elolvastam egy csomó könyvet és összegyûjtöttem egy rakat receptet az egészséges kajákról.Ebbõl lett egy jó kis gyûjteményem. Ha van idõm az eklkészítésre, akkor ezt eszem, ha nincs marad a bébikaja.
5. Ásványvizet, matetea- kamillatea keverékét és cukormentes gyümileveket iszom.Gyümicukorral és mézzel édesítek. Csak barna kenyeret eszem.
6.A tejet szójatejjel,rozsitallal, aktíviákkal pótolom.Eszem még sajtot- óvárit és túrót- bakonyit.
7. Naponta jóval több zöldséget és gyümit eszem, mint eddig.- Ha lehet nyersen, ha nem akkor párolva.- Persze hússal párosítva. Ha megunom a húst- szójaszeleteket veszek, és azokat készítem el.
8. Mozgok, amennyit csak tudok. A jóga a kedvencem- a kezdõs, mert elég merev vagyok. Ha jó a formám akkor mehet az aerobik is. A nyaralás óta pedig beleszerelmesedtem az úszásba.
9. Ami szerintem a legfontosabb: a lehetõ legtöbb idõt próbálok együtt tölteni a családommal. - közös programok, vacsorák, beszélgetések...stb
10. Kerülöm a tv-t és rádiót.Csak a helyi napilapot olvasom.- Igyekszem pozitívan gondolkodni.
11. Gyûjtöm a csendet.- Ha kell elmerengek a kék égen, vagy csak hintázom, mert az nekem jó.
12. Csak a nekem tetszõ emberek társaságát keresem.
Azt hiszem röviden ennyi. - Az alap nekem Misa tanácsai voltak, aztán jöttek a többiek. Itt jó kis társaságot találtam.
Kívánom nektek, hogy találjátok meg a saját utatokat. Bár számunkra gyógyulás nem létezik, de sokat tehetünk azért, hogy tünetmentesek legyünk. A többi pedig már csak rajtunk áll.
Nincs jelen
#1095 2007-08-09 21:15
- Marthuska
- Tag
Szia Apacsanya!
Nagyon sok szép dologról írtál, amik fontosabbak, mint a gyógyszer és lehet, hogy jobban is gyógyítanak!
Nincs jelen
#1096 2007-08-10 08:17
- CSICSU
- Tag
Nincs jelen
#1097 2007-08-10 13:39
- Rigor
- Tag
CSICSU: Na most egy nagyobb hasmenés, beöntés, keserûsós hashajtás (ezekbõl kijut nekünk bõven)
teljesen tisztára kipucolja a beleiknet. Elég ha az ember odasandít a képernyõre tükrözéskor, a sebeket leszámítva tökéletesen tiszta belet láthatsz. Ilyen kipucoló rostot én be nem mernék próbálni, akkor amikor már egy kicsit is rostosabb kaja után (ami nem emészthetõ azaz pl celulózos rost) egészen rosszul tudok lenni. Az oldalon is felbukkannak az mlm trükkök, én ezek után ki nem merném próbálni, de ha valaki be meri vállalni, ossza meg a tapasztalatait:)
Szerkesztette: Rigor (2007-08-10 13:39)
Nincs jelen
#1098 2007-08-10 14:16
- Ksanyi
- Tag
Hello
CSICSU ha valami bél tisztitáson gondolkodol akkor a fórum oldalán látható egyetlen reklámot ajánlom figyelmedbe én ki próbáltam. Nekem semmi gondot nem okozott és probiotikumot is tartalmaz és rostokat ami takarítja finoman a belet. És nem tizezrekbe kerül hanem ha jól emlékszem 3-4 ezer Ft egy hónapra való.
Üdv Ksanyi
Szerkesztette: Ksanyi (2007-08-10 14:17)
Nincs jelen
#1099 2007-08-10 14:58
- Agica01
- Tag
Sziasztok
Roor, köszi, ha gond lesz szólok. :) Nemsokára megyek kontrollra, akkor iratok a dokimmal tápot. A gond nem az hogy nem akar írni, biztos felírja, hanem hogy nem mondta, egyáltalán nem javasolta, hogy igyam, hogy jót tenne, leszámítva azt az egy mûtétes esetet...
23-án megyek remire, remélem, az helyrerak, bár már oylan régóta kapom, hogy nagyon hamar elmegy a hatása. Bízom benne, hogy hamarosan megérkezik a humira engedély, és arra jobban fogok reagálni...
Nincs jelen
#1100 2007-08-10 15:49
- Marthuska
- Tag
Szia Agica01!
Nekem sem említette az orvosom a tápszert. Rákérdeztem, hogy javasolná-e, õ pedig rábólintott.
Itt a fórumon olvastam róla, a betegtársaktól tudom, milyen fajták léteznek. Még az ízeket is õk javasolták, melyik a jobb. Ezért is örülök, hogy rátaláltam erre a Fórumra, mert sok mindent innen tudok.
Nincs jelen