#1151 2007-08-22 16:29
- Marthuska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Szia Ottó!
Köszönjük a tájékoztatást! Ez elég riasztóan hangzik.
Bevált-e a probiotikum amit szedsz, érzed-e jótékony hatását, vagy semmi változás?
Nincs jelen
#1152 2007-08-22 19:40
- kicsimeli
- Tag
Sziasztok!!
Hát a höhullán nálam is megvan én még 22 vagyok nappal is jön minden elöjel nélkül de akkor viszont rendesen elkezdek szédülni meg hányingerem is van. Ma voltam a háziorvosomnál õ nem ért egyet a diagnózissal szerinte nem crohn hanem colitis ulceroza. Ebben a honapban végig táppénzen voltam és leszek is még, persze közben meg becsõdõlt az üzlet ahol dolgoztam már két honapja no fizu és nem is akarnak adni, most ujra indul a munkakaeresés, nincs elég bajom még ez is jön hozzá, lehet h e miatt is vagyok állandóan ideges és még mindig nincs javulás a salofalktol most 1 hete h szedem. Ha esetleg tudna valaki segiteni munkaügyben azt megköszönném, kereskedõ vállalkozóim van. bár azzal h írtok a betegségrõl és én is ki tudom magamból írni a bajaimat már nagyon sokat segít.
Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#1153 2007-08-23 11:04
- Linus
- Tag
Szia kicsimeli!
A Salofalk azért jó, mert már a vékonybélben oldódik, és ezért ott is ki tudja fejteni a hatását, meg a vastagbélben is. Viszont a többi gyógyszeremhez hasonlóan ennek is idõre volt szüksége ahhoz, hogy úgymond "fel tudja építeni magát" a szervezetemben. Az pedig nem fog menni egy hét alatt, pláne, hogy az erõs hasmenés ezt a folyamatot azért lelassítja, hiszen nehezebben szívódnak fel benned a dolgok, ez pedig igaz gyógyszerre és táplálékra egyaránt. Tényleg nem emlékszem, hogy mennyi idõbe telt jobban lenni, miután a Salazopyrint erre cseréltük, de hetekbe, az biztos. Ha a rosszulléteid nem múlnak el, akkor valószínûleg érzékeny lehetsz valamelyik összetevõjére, és le fogják cserélni, mert ez azért így durva, de lehet, hogy csak hozzá kell szoknia a szervezetednek. Egyébként diagnózis ügyben én annak hinnék, aki látta a bélésed belülrõl, de leginkább meg a patológus véleményének, aki megvizsgálta a kis szövetmintáidat...
Azzal tudnál kicsit segíteni magadon, ha most olyan dolgokat keresnél, csinálnál, amik kicsit elterelik a figyelmed - jó, tudom, ha menni kell, azt nem lehet elfelejteni -, szóval ha csak egy kis idõre is, de oldják benned a feszültséget, kicsit kikapcsolnak és felvidítanak! Mert ha amúgy már megbékéltél a helyzeteddel, akkor ez szép lassan segíteni fog, és ritkábban törik el a mécses is. Tuti rengeteg ember van körülötted, aki szívesen felvidít egy csöppet:-) Próbálj meg néha kimozdulni, mondjuk barátnõkkel beülni egy kávézóba némi tikpiknikre, talán kicsit terelik a figyelmet, és mindössze csak arra kell figyelned, hogy olyan kávézót válassz, ami közel van és kultúrált a mosdó. Én ilyesmiket nyomtam, elsõ körben, hogy elkezdjek kimozdulni:-) Türelem, és fogod tudni kezelni az életed!!!
ui. egyéb a munka rovatban
Nincs jelen
#1154 2007-08-23 12:09
- kicsimeli
- Tag
Szia Linus!
Köszi a tanácsokat, még azt szeretném kérdezni ha sikerül munkát találnom, eddig bevásárlóközpontokban dolgoztam, de az is problémát okoz h mit is egyek????
Nincs jelen
#1155 2007-08-23 12:22
- Linus
- Tag
van vmi diéta rovat, minnyá megkeresem...
Nincs jelen
#1156 2007-08-23 12:23
- kicsimeli
- Tag
Szia a munka rovatba is írtam neked
Nincs jelen
#1157 2007-08-23 14:12
- pacsaji
- Tag
A nyirokmirigyrák sajna nem biztos, hogy a két gyógyzer együttszedésébõl ered! A CDP 870 közben is újra kértek beleegyezõ nyilatkozatot, mert ugyanez a betegség jelent meg, csekély számú esetben(bár, a kísérletben sem túl sokan vettek részt). Én akkor próbáltam infóhoz jutni, nem sikerült. Végül nagyon komoly dilemmák mellett döntöttem úgy, mégis folytatom, mert a havi szoros ellenõrzés talán elég a baj kiszûrésére. Na meg elõtte semmi sem hatott eléggé.
Nem mondanám, hogy túl megnyugtató ez az újabb hír!!!
Nincs jelen
#1158 2007-08-23 20:17
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Még mindig nagyon-nagyon várom azok tapasztalatait, akik szedték, szedik a Methotrexatot. Mire számíthatok, mármint milyen mellékhatásokra?! És persze a jó hatása is érdekelne :-))) Crohn-os vagyok, éppen ma 1 éve mûtött Dr. Dobó István, szuperül vagyok azóta is, hála neki!!!! NULLA, DE TÉNYLEG NULLA PANASSZAL!!!!!! Szóval most, segítsetek nekem Methotrexat ügyben, kérlek! Nagyon köszönöm!!!!
Nincs jelen
#1159 2007-08-24 09:27
- ildikócska
- Tag
Marthuska jelentem még mindig cigi mentes vagyok!!!! :)
Remélem Te is jól vagy.
Nincs jelen
#1160 2007-08-24 11:32
- Marthuska
- Tag
Ildikócska! Csak így tovább, mert ez az egyik legjobb gyógyszer Neked, amiért még csak fizetned sem kell!!! Még több hónapnak kell eltelnie, hogy megtisztuljon a szervezeted a nikotintól.
Én viszonylag jól vagyok, de nekem is szükségem lenne egy kis önfegyelemre. Jobban kellene figyelnem a táplálkozásomra, mindig kisértésbe esem. Ugyan a csokoládé nem éppen az én részemre van vásárolva, de eltéved a kezem és nyúlok utána a szekrénybe. Vagy ott van a feketekávé, ami kimondottan árt nekem, de amikor a családnak lefõzöm, azért én is iszogatok belõle, mert olyan nehéz ellenállni az illatának. Persze tanácsot adni azt tudok, de mikor magamról van szó, valahogy másképp mûködik.
Te viszont nehogy bûnbe ess, mert a legjobb úton haladsz. A felszedett kilóknak is örülj, Crohnban fontos az aranytartalék! Én sajnos amúgy is elég vékony alkat vagyok, és ha támad a betegség, mindig a fogyás az egyik legnagyobb problémám.
Füstmentes szép napot!
Nincs jelen
#1161 2007-08-25 17:03
- Marthuska
- Tag
Elnézést kérek! Ezt a "Crohn-Colitis" topikba szerettem volna írni! Eltévedtem!!!
Nincs jelen
#1162 2007-08-25 17:51
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Porsche, jobbulást a kicsidnek! A Gyógyszerek, kiegészítõk topik helyett áttettem a hozzászólásokat a Crohn-Colitis kicsiknél topikba. Ott folytassátok lécci!
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 102#p15102
Nincs jelen
#1163 2007-08-25 17:58
- Marthuska
- Tag
Köszönöm szépen!
Nincs jelen
#1164 2007-08-25 20:04
- porshe
- Tag
Köszi a figyelmeztetést Robur!
De az a topic 2006 márciusa óta pihen! És féltem,oda senki nem néz be,na meg a kérdésem a medrolra irányult volna,csak az már kimaradt! :/
Porshe
Nincs jelen
#1165 2007-08-26 17:37
- Pilli
- Tag
Sziasztok!Mikor mérlegeltem a Remirõl, akkor én is hallottam a nyirokmirigyrákról.Az orvosom kõkeményen elmondta, hogy ezt a rákot nem igazán lehet gyógyítani, viszont nagyon nagyon csekély számban fordult elõ a megbetegedés.Mivel nekem sem hatott más és úgy gondoltam, hogy miért én lennék az a csekély szám, ezért belevágtam.Próbálok nem a legrosszabbra gondolni.....
Nincs jelen
#1166 2007-08-27 12:06
- Linus
- Tag
Szia Csillaggobár,
én a másik fajtáját vettem ám meg, mert re-generál épp nem volt, ez a sima pro+. franc se tudja mitõl, de azóta is uúgy jól v'ok. a rendszeres puffadáson segített amúgy kapásból, meg gondolom egyensúlyban igyekszik majd tartani a dolgokat ottan bent. így utólag megnyugodtam: tényleg jól döntöttem, hogy nem vállaltam a tükrözést; ha kitart a jóhangulat és az étvágy, akkor pedig valószínûleg a szept. végi laborom sem lesz már ocsmány:-) ha már ez a doktornéni mániája:-) remélem jól vagy te is!
pusz,
Linus
Nincs jelen
#1167 2007-08-28 14:23
- Titus
- Tag
Sziasztok!
Imuran mellett lehet szedni vitaminokat?Vagy ezzel ellentétes hatást váltok ki?
Nincs jelen
#1168 2007-08-28 14:44
- kbalu
- Tag
asszem ezt már egyszer kiveséztük, meg nem mondom neked, hogy melyik topikban :)
bár ha kitartó vagy, sztem a keresõ kidobja
de ha jól rémlik, akkor arra jutottunk, hogy nyugodtan, mert az Imuran, bár immungyengítés a feladata, amolyan lokálisan fejti ki hatását és csak azt nyomja el, ami miatt a bél begyullad
Nincs jelen
#1169 2007-08-28 14:46
- Linus
- Tag
szia Titus!
hááát én az aloevera-sokat hajtom el zsigerbõl. azokra már konkrétam ugrom! egy volt kolleganõmnek magyaráztam hetekig, hogy mért nem kéne immunerõsítõ vackokat ajánlgatnia nekem, ha már egyszer immunszupresszív gyógyszert szedek. kb. 2,5 éve tolom az Imurant, és azért jól megnézem, hogy mihez nyúlok. de bõven akad olyan tápkieg, amit lehet szedni mellette, bár konkrétan vitaminokat én nem nagyon keresgéltem, inkább igyekszem úgy összedobni az étrendem, hogy ne legyen hiány. néha vasat pótlok, meg most kezdtem a probiotikumot. ezeket csípem. ha hullik a hajam, pl. az is vitaminhiányra utalhat, ilyenkor kicsit több vajat eszem, meg több olajat használok, mert jórészük ebben oldódik, aztán ha túlzott diétába esem, akkor nem naon van miben... (mikor a triglicerid alig mérhetõ a véremben...)
az imuran viszont egy elég erõs szer, úgyhogy vitaminokkal nem tudsz azért ellentétes hatást kiváltani. arra kell figyelni, hogy olyat ne szedj, ami gyengíti a hatását. tehát a nagybetûs immunerõsítõket - sz'tem. de ha megkérdezed a dokidat, biztos tud neked olyan vitaminkészítményt javasolni, amivel nem veszik össze.
Nincs jelen
#1170 2007-08-28 21:38
- CSICSU
- Tag
Szedett már vki Cerucal tablettát puffadásra?
Nincs jelen
#1171 2007-08-29 13:10
- hangyalka
- Tag
sziasztok
legyetek szívesek írjatok tapasztalatokat Klion-nal kapcsolatban.
Pár napja fogtak Klion-Cifran kúrára Pentasa és Entocort mellett, mert eléggé begyulladtam... Igaz, hogy fájdalom, görcs elmúlott, elõször széklet is viszonylag normális és napi 1x volt, most viszont napi 4-5 és mintha nem emészteném meg a dolgokat... Hányingerem van szinte folymatosan, étvágyam semmi, pedig folytom korog a gyomrom. Szóval úgy érzem, hogy csak rosszabb lett minden. Van valakinek hasonló tapasztalata?
Nincs jelen
#1172 2007-08-29 13:14
- kicsimeli
- Tag
Sziasztok!
A táplálkozással kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem h ti szoktatok kenyeret enni meg felvágottat pl párizsi sonka?? Vagy vajat? Mert még mindig sok gondom van az evéssel nem igazán tudom mit lehet és mit nem.... Nem találtam olyan oldalt ahol rendesen le van írva h mit lehet enni.... nem tudtok esetleg valamit h hol lehet utánna nézni?
Mert nindenki csak azt hangoztatja h scd diéta de az mibõl áll???
Nincs jelen
#1173 2007-08-29 13:29
- kbalu
- Tag
ez személyenként változó, hogy ki mit bír, vannak ajánlott és nem ajánlott kaják, de mást fogsz bírni te és mást fogok bírni én
de amúgy itt az oldalon is van leírás: http://crohn-colitis.hu/hun/leirasok-dieta.php
van egy leírásom a táplálkozásról, még a kórházban adta a dietetikus (Nutricia diétás tanácsadó szolgált készítette), az is jó kiindulópont lehet, van benne "ajánlott" és "kerülendõ" kaják csoportokra bontva (húsok, zöldségek, stb.), bár én szinte minden olyat ettem / eszek ami a kerülendõkbe van sorolva és nem okoz panaszt
akit érdekel, az dobjon egy mélt és "postafordultával" küldöm neki, közzé nem teszem, mert ez eredetileg nyomtatott formában volt és én digitalizáltam, valszeg szerzõi jogokat sértene a közzététel
a kérdésedre a válasz: én rendszeresen eszem kenyeret és felvágottat is, vajat ritkábban, inkább Rama Harmónia margarint
az scd diétáról is van szó az oldalon ha jól rémlik, tán még topik is van hozzá
Nincs jelen
#1174 2007-08-29 15:31
- Rigor
- Tag
Én egyáltalán nem eszem kenyeret, tésztát, krumplit, rizset. Viszont sok tojást, sajtot, zöld salátát, uborkát, illetve répát (párolva, sütve), fehér és vörös húsokat.
Nincs jelen
#1175 2007-08-29 17:11
- Zoltán
- Tag
Hangyalka!
A klion - cifrán duó nekem is hányingert és étvágytalanságot okozott.
üdv.
Nincs jelen
#1176 2007-08-29 18:21
- Lucifer
- Tag
A kórházban is diétás kaját adnak.Kenyér,zsömle ,vaj, dzsem,párizsi,sonka,virsli,fõtt krumpli,rizs
Nincs jelen
#1177 2007-08-29 20:02
- Rigor
- Tag
Hja, cukorbetegnek is ugyanez a "diéta":) - ugyan már a magyar kórházban csoda hogy kaja van, a diéta helyett pedig annyi a különbség hogy egyszerûen másik menü, tudományosság nélkül, fogatlanoknak emésztési nehézségekkel stb bíróknak annyi hogy nem tesznek bele fûszert és ledarálják.
Nincs jelen
#1178 2007-08-29 20:46
- vikimami
- Tag
Sziasztok! Progastro 825-rõl tud valaki valamit?
Nincs jelen
#1179 2007-08-30 08:18
- Ottó
- Tag
Jó reggelt! Üdv Rigor, egy kicsit eléggé borzasztónak hangzik amit feljebb olvastam tõled: "Én egyáltalán nem eszem kenyeret, tésztát, krumplit, rizset. Viszont sok tojást, sajtot," . Szénhidrát az kell, mert az a benzinünk, persze, nem csokikat és finomitott cukrot kell kanállal enni, de rizs krumpli az kell. Ráadásul úgy tudom, h a rizsben lévõ pektin az természetes gyulladáscsökkentõ hatású. És emellett a tojás és sajt, viszont sok fehérjeforrás amit túlzásba lehet vinni nagyon könnyen. Hallott már vki az Attkins diéta hátrányairól (tudom, h az fogyizóknak van, viszont az is vmi hasonló)...
üdv vikimami, még nem hallottam rólad. A Progastro 825 baktériumok sokasága a doboz oldalán egy lepke van. Én is szedem és szedtem már, mellékhatást egyáltalán nem tapsztaltam, talán esetleg azt, ha nem megfelelõ kaják után ettem akkor , mintha több gáz termelõdött volna. De inkább ennek az ellenkezõjét tapasztaltam, éppen, hogy kevesebb lett a bélrendszerben a gáz...
Nincs jelen
#1180 2007-08-30 08:39
- Marthuska
- Tag
Krumpli nélkül már éhen haltam volna! Mindenféle formáját szeretem /fõtt, héjában sült stb/. Nem hiszem, hogy pont ez ártana a beleknek. Az olajban sült szalmakrumpli az viszont igen, azt kerülöm! A szervezet számára gyakorlatilag emészthetetlen, legutóbb ezt hallottam róla. Rizsre is szükségem van, de attól még jöhet a párolt sárgarépa is, stb.
Jó étvágyat a gyógyszerek mellé!!!!!
Nincs jelen
#1181 2007-08-30 09:19
- Linus
- Tag
szia vikimami!
én nemrég kezdtem probiotikumot szedni, mert Csillaggobár volt oly drága, hogy felhívta rá a figyelmem!:-) lehet, sokszor megköszönöm még:-) az én dokim ugyanis nem túl tájékozott ilyen ügyekben, vagy csak nincs benne a crohn betegek nagy könyvében, és nem foglalkozik ezzel. a probiotikumok jótékony hatásáról egy rakás cikket, tanulmányt találsz a neten. olvasd el, érdemes! amit itt találsz az oldalon pl. az abszolút felöleli a lényeget, és igen meggyõzõ. de én mondjuk Bonolactot szedek, az nekem a Progastro825nél valahogy jobbnak tûnik -mondom ezt csak így termékleírásra-, meg olcsóbb is vmivel.
két hete vhogy a labor értékeim ellenére kezdtem tök jól lenni, és azért kerestem vmit, hogy ezt az állapotot lehetõleg fenn is tudjam tartani. úgyhogy jelen pill. egy hete szedem, a puffadásom meg is szûntette, szinten tartja a most magamhoz képest kifejezetten jó étvágyam, és mintha kezdenék gyarapodni picit:-) azt meg kell: tartalékolni szûkösebb idõkre, hogy ne mindjárt 49 meg 51 kilókról kezdjek még el fogyni, ha jön a következõ csapás, mint eddig...
Nincs jelen
#1182 2007-08-30 10:31
- Rigor
- Tag
"énhidrát az kell, mert az a benzinünk, " - na, ez alapvetõ tévedés, a szervezet ugyanis képes fehérjébõl szénhidrátot elõállítani, fordítva viszont nem! Ami pedig az igazi "benzin" az a kalória, és az bizony a legtöbb a húsban van. Másfelõl az egyszerû cukrokból is remekül be lehet vinni a szükségletet, nem csak összetettbõl. Én pl remekül sportolok is, lazán lefutok 10km-ert súlyokkal a kezemben (még volt hogy aktívan is sikerült igaz ki kellett ugrani egy bokorba vérezni stb.:P ) És ott a párolt sárgarépa ami ugye nincs tele keményítõvel.
Nincs jelen
#1183 2007-08-30 12:35
- Ottó
- Tag
Ismét én , üdv Rigor!
Én is úgy tudtam, csak nem mindegy, h mennyi erõfeszitésbe kerül ez a szervezetnek, és mennyi szemét keletkezik mellette amitõl meg kell szabadulni. Picit más: sokan érvelnek úgy a hús mellett, h minden szükséges fehérje benne van, ami kell a szervezetnek. Növénybõl, meg több fajtát kell ennünk, h megszerezzük a szükséges fehérjéket.
Vki mondott nekem egy frappáns hasonlatot: A hús hasonlitható, egy masszivan összeépitett legohoz, amiben igaz, h benne van minden szükséges épitõkocka (2-es fehér, 3-as piros...), de nekünk foggal körömmel szét kell szednünk, h épiteni tudjunk belõle...
Nincs jelen
#1184 2007-08-30 13:58
- Rigor
- Tag
Lehet hogy félreérthetõ voltam, nem azt mondtam hogy a húsból kell nyerni a fehérjét, hanem abban sok kalória van:) A legjobb a fehérjeturmix, egy kis tejsavó, tojás, kazein és szójafehérje. Szépen tisztán emészthetõen:)
Egyébként a legfõbb tápanyagforrásom a tojás (nolám abban még szénhidrát is van, meg tulképp minden, abdef vitamin, ásványi anyagok. egyedüli kivétel a c vitamin).
A növényi fehérjék nagy része meg sajnos nagyon rostos növényekbõl nyerhetõ ki, és rengeteg anyagnak kell keresztülmenni rajtunk mire a minimális adag összejön. Tisztán vega étkezéssel fehérjekiegészítõ nélkül (ez mondjuk lehet szója izolátum is - tehát CSAK kb a zöldségpiacon bevásárolva) egészséges ember pl sportolni sem tud igazán (vagy csak sakk, esetleg thaichi).
És azt sem mondtam hogy más forrásból nem vinnénk be szénhidrátot. Sõt!! az egyszerû cukrok amik az SCD-ben engedélyezettek a legkönnyebben emészthetõek és a leggyorsabban hasznosulnak. Tehát én egy kanál mézzel biztos jobban járok mint egy tál rizzsel (ami lassan bomlik, a belekben borítja a baciflórát, és még növeli a bélsár mennyiségét, stb).
Te szvsz szerencsésnek mondhatod magad hogy vegetáriánus étkezéssel is jól elvagy, de nem hiszem hogy ez egy súlyosabb esetnek (fõleg mondjuk szûkülettel) egyáltalán megengedhetõ, nem hogy ajánlható lenne.
Talán persze mindent szétfõzve, szétaprítózva/paszírozva sok folyadékkal, de még akkor is ott a bélpuffasztó,
illetve baktériumflóra borító hatás.
Nincs jelen
#1185 2007-08-30 14:44
- Ottó
- Tag
Rigor, tojással kapcsolatban közös nevezõn vagyunk. Én is fogyasztom, és szeretem is. Sajnos szûkületem nekem is volt, a rostos dolgok akkor okoznak egy kis szenvedést, ha puffadok is vmi miatt. Orvoskerülõ 6,5 évem alatt , kb 2001 õszén jól kitoltam magammal egyszerre ettem meg kb 5-10 alma rostmennyiségét. Akkor, majdnem a kórházban kötöttem ki...
Szerkesztette: Ottó (2007-08-30 14:45)
Nincs jelen
#1186 2007-08-30 14:54
- Rigor
- Tag
Ja és ami a legtutibb teljes aminosavprofillal rendelkezõ fehérje az a tejsavófehérje izolátum! (laktózmentes) - na persze ez már nem olcsó(de még mindig olcsóbban jön ki grammra mint bármilyen más hagyományos élelmiszer), viszont így is, kb. 3dl vízben oldva egy napi fehérjeszükségletet be lehet vinni, és remekül felszívódik. (hehe mit is köszönhetünk a testépítésnek:P - ugye ott meg már azért kellettek ezek mert a normál emberi szervezet képtelen annyi kaját bevinni hagyományos ételbõl még szétválogatott tojásból sem hogy meg bírja emészteni amennyi olyan hatalmas izmok, és testtömeg eléréséhez, fenntartásához szükségesek mint ami a testépítõknek van:P - arról nem is beszélve hogy kifárasztva leedzvve emészteni még egy egészséges embernek is megterhelõbb).
Nincs jelen
#1187 2007-08-30 17:20
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Segítsetek, segítsetek, segítsetek! Ha van valakinek tapasztalata a Methotrexattal kapcsolatban, kérem írjon. Milyen mellékhatásokra számítsak?! (1 éve mûtöttek, crohn beteg vagyok, a mûtét óta nulla panasszal. Nem tudom miért kell egyáltalán ezt szednem, van-e pl. jó tapasztalat ezzel a gyógyival?) Persze elsõször is a mellékhatások érdekelnének! Köszönöm!!!
Nincs jelen
#1188 2007-08-30 18:08
- pacsaji
- Tag
Rigor és Ottó
Tényleg a legtutibb megállapítás, hogy annyira más mindanyiunk szervezete és ki kell tapasztalni ki, mit bír.
Ezzel együtt én hajlok azok pártjára, akik szerint, ha vegának terveztek volna minket, akkor a fogazatunk is ennek megfelelõen alakult volna. Én a magam részérõl a diétában Rigor véleményét osztom, de persze (utalva az elsõ sorra)Ottó neked lehet, hogy a vega étrend a legjobb módszer!
Ami az építõkocka hasonlatot illeti az nagyon jó, de számomra az állati fehérjék mellett érvel, ugyanis a fehérjék építõkövei az aminosavak (ebbõl kilencet az emberi szervezet magától elõállítani nem képes) és ezek mindegyike megvan az állati eredetû fehérjékben. A növényi fehérjéket azonban a táplálkozástudomány másodrendû fehérjének tekinti, mert abból a bizonyos kilenc aminosavból nem mindegyiket tartalmazzák. Tehát míg az állati fehérjék esetében csak aminosavakra kell "szétszedni" a fehérjeláncot és ott van minden alapkocka, addig a növényi fehérjék esetében szét kell szedni a fehérjeláncot, majd - mivel hiányos a kockakészlet - bizonyos elemekbõl össze kell rakni a hiányzó alapkockákat is. Nekem ez nagyobb erõfeszítésnek tûnik!
A tejsavófehérje izolátumot hol lehet beszerezni?
Nincs jelen
#1189 2007-08-31 09:59
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Lucifer2007-nek!
Egy másik topikban (hízni szeretnék talán) olvastam, hogy 1-2 között van a vasad, és nem tudják feljebbvinni. Nem akarok beleszólni, de én is küzdök olykor ilyenekkel. Ilyenkor (ez évente 1 alkalom kb. ) kapok ferrlecit vénás vasat injekcióban, ez 5 darab, 5 nap egymás után, és rá egy héttel már 5-6 körül mozog a vasam. És mintha kicseréltek volna! Próbáltad már? Ha nem, nagyon javaslom! Szerintem nézz utána, vagy beszélj egy dokival!
Ági
Nincs jelen
#1190 2007-08-31 10:25
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Agica01!Köszi a jótanácsot,de sajnos már azt is próbáltuk.Megse mozdult tõle a vas értréke.Tavaly infúzió kúrán voltam abba is beletették a vasat.A kúra befejezése után kaptam még 2 l vért ,majd vért vettek és a doki közölte,hogy a vérképem semmit se változott olyan mint ha nem is kaptam volna semmit.
Nincs jelen
#1191 2007-08-31 11:22
- Rigor
- Tag
pacsaji: no igen, a másik amit a vegák fel szokthak hozni az emésztõrendszer. Ha tényleg inkább növényevõk lennénk, akkor kicsit más lenne az emésztõrendszerünk, hosszabb stb, illetve kérõdznénk, (esetleg külsõ kérõdzés mint a nyulaknál? fúj!!). Azzal szoktak még érvelni hogy de a húsevõké mennyivel rövidebb.
Nos attól tartok vannak köztünk jópáran akiknek bizony sokkal rövidebb, a többieké meg ha hosszban nincs is meg a normális de a hatásfoka gyengébb, gyulladt, kvázi mintha rövidebb lenne. És mégvalami: a ragadozók sem kizárólag húst esznek.... salátát, füveket bogyókat, édes gyümölcsöt is esznek. Persze nem olyan mennyiségben mint a mindenevõk vagy a növényevõk.
Egyébként pedig a mongolok és az eszkimók voltak az élõ bizonyítékai hogy a 0 növényevéssel is remekül el lehet élni (sõt a hidegebb tájékokon csak úgy - pl volt ahol a lovak is fókazsírt ettek. - bármily meglepõ néha a növényevõk is képesek húst-zsírt enni).
Tejsavó fehérjét bármelyik testépítõs étrendkiegészítõt áruló boltban lehet kapni (ugyanitt egyébként remek vitaminokat, ásványi anyagokat, étkezést helyettesítõ porokat, tömegnövelõt, természetes édesítõket, bio készítményeket, növénykivonatokat, stb szóval mindenféle hasznos étrendkiegészítõt) és a jobbakban ha bemegy az ember és elõadja mit is szeretne, mik a céljai akkor korrekt tanácsadással is tudnak szolgálni. Sõt neten is lehet rendelni, akár házhoz is hozzák, persze ezek pár ezressel drágábbak. Eleinte mondjuk veszel mindenbõl valami nagyon minimális mennyiséget hogy lásd hogy bírod, nem megy-e át rajtad, ízlik-e,
aztán amelyik bejön abból a kapható legnagyobb kiszerelést érdemes venni, mert hatalmas különbség van árban ha fél kg-os zacsikat veszel vagy 4kg-os vödröt. Van hogy fele annyira jön ki.
Én itt szoktam körülnéznni, mert korrekt leírások vannak a termékekhez kb:
http://shop.builder.hu/termekek.htm4?szulo=1 - viszont itt elég drága minden,
úgyhogy a gyakorlatban meg itt vásárolok:
http://arrakis.hu/ (ez van a legközelebb hozzám,:P az eladók pedig nagyon segítõkészek voltak, és hallottak már a crohn-colitisrõl is).
De érdemes máshol is szétnézni, nekem ennyire futotta kényelmességbõl:) (egyik haverom elvetemült õ külföldrõl rendel mert úgy még sokkal olcsóbb).
Nincs jelen
#1192 2007-08-31 11:24
- pintyõke
- Tag
Lucifer a csalánteát nem próbáltad?Nekem az hozta rendbe a vasam.Egy hónapig ittam napi 3x1 csészével.
Nincs jelen
#1193 2007-09-01 17:42
- zsuzsmuzs
- Tag
Szia, Hangyalka!
Én Kliont és Ciprobayt szedtem.Nem voltak mellékhatásaik,és javítottak a sipolyomon is.
Nincs jelen
#1194 2007-09-01 20:42
- vikimami
- Tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, bár már megtettem, de szeretnék még infót, ha van valakinek:
Én most probiotikumnak (2-3 hónapja napi 1x) Protexin Balance-ot szedek de az egyik orvos azt mondta, hogy nem sokat ér szedjek helyette Progastro 825-öt.
Nem tudom.... Most kihajítsam a 60db-os Protexin készletemet, vagy ne.....
Elõre is köszi, ha van tapasztalat a kettõ közötti különbségrõl!
Nincs jelen
#1195 2007-09-01 21:08
- pacsaji
- Tag
Rigor: nagyon köszönöm a részletes választ, szétnézek, milyen lehetõségek vannak a környékemen.
Nincs jelen
#1196 2007-09-03 14:23
- Auron
- Tag
ALVEO terméket mindenkinek ajánlom. Használ bár nem olcsó. Nagyon komoly termék szerintem.
Nincs jelen
#1197 2007-09-03 14:48
- kbalu
- Tag
nemrégien ha jól emléxem Rigor linkelt be egy oldalt, ahol a Medrolról volt leírás orvosok részére
ebben az állt, hogy ha másnaponta szedjük a szoksásos adagot duplán, akkor csökkenthetõk a mellékhatások
én kipróbáltam, és bár igaz, hogy kellett hozzá egy hónap, de megszûnt az arcpuffadásom, kisebb az éhségérzet és kevesebb a bõrproblémám is, tehát aki huzamosabb ideje szedi - persze azért kérdezzen rá a dokinál - érdemes átállni a másnaponkénti szedésre
Nincs jelen
#1198 2007-09-03 18:19
- akita
- Tag
sziasztok!
szerintetek ha abbahagyom a medrolt visszanyerem eredeti alakomat?most kicsit durván nézek ki puffadt az arcom a hasam tök nagy ha nem eszem semmit akkor is,uszogumim is van.nagyon zavar remélem ha abbahagyom a medrolt lemegy minden.ez állítólag viz vagyis az is van rajtam.
Nincs jelen
#1199 2007-09-03 18:31
- Rigor
- Tag
akita: hát bizony ahhoz sportolni kell, és változtatni a kajáláson is (scd diéta mondjuk úgy hogy napi 6-8 étkezés, és még az egyszerû ch is leszorítva összesen 100g alá). Én 110kg-ra híztam fel amikor össze vissza medroloztak 2 évig.
Most ledolgoztam 72kg-ra (hja és izmot növeltem közben, tehát a 110kg-hoz volt kb 50-60kg tömeg izommal, na a lépcsõn alig bírtam felmenni).
Nincs jelen
#1200 2007-09-03 18:39
- Csjudit
- Tag
Sziasztok!!
Kijött rajtam a parlagfû allergia. Azóta szörnyû gyengén érzem magam, görcsöl a hasam. Eddig jól voltam. Akinek ilyen gondja van írjon nekem.
Nincs jelen