#1201 2007-09-03 20:33
- Lucifer
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Szia Csjudit!Én nem tudom,hogy pontosan mire vagyok allergiás mert a tesztem teljesen negatív.Viszont kiderûlt,hogy aszmás vagyok.Különben nekem is görcseim vannak ami azért meglepõ mert soha nem volt.Milyen gyógyszert szedsz?Nekem most a Symbikort és a medrol van .
Nincs jelen
#1202 2007-09-03 21:52
- Barbosz
- Tag
Sziasztok!
Én már régen nem jártam itt, de nagy szomorúsággal tölt el, amit az aloe verás készítményekrõl írtok, tudom,hogy nagyon sok fajta van ezekbõl a piacon, mindig jól nézzétek meg, hogy mit vesztek.
Szerkesztette: Barbosz (2007-09-04 21:50)
Nincs jelen
#1203 2007-09-03 22:01
- Rigor
- Tag
Én pont a forever livingrõl tudok elég csúnyákat, és nem csak az aloe verájukról hanem a cégrõl.... még a többi borzasztó mlm hálózatból is "kiemelkedõ" úgyhogy szerintem maradjunk ennyiben.
Nincs jelen
#1204 2007-09-03 22:12
- Barbosz
- Tag
Kedves Rigor!
Maradjunk annyiban, hogy én jól vagyok és tünetmentes állapotban. Én tiszteletben tartom a véleményedet, de van személyes rossz tapasztalatod? vagy csak innen onnan hallasz dolgokat? Sajnálom, hogy ez a véleményed.
Szerkesztette: Barbosz (2007-09-04 21:58)
Nincs jelen
#1205 2007-09-03 22:40
- Rigor
- Tag
Személyes tapasztalat IS (meg tudományosan bizonyított tény is).
Az szöveged pedig típikus ügynök blabla messzirõl bûzlik. De nincs kedvem belemenni, mert már nagyon unom a sok hazug kuruzslót aki mindig megtalálja a szegény beteget és jól becsapja, anyagilag lehúzza - undorító - mint a nyugdíjjas néninek erõszakkal elvenni a nyugdíjját. Hatalmas iparág ez, szerencsére vannak árulkodó jelek, bár újabban rafkósabbak is akadnak. (Csak a pontosság kedvéért, a korábbi hsz. nem a véleményem volt pusztán ténymegállapítás. EZ volt a véleményem:)
Nincs jelen
#1206 2007-09-04 07:15
- kbalu
- Tag
Gastroanaxról valakinek valami tapasztalata? erõs kuruzslásnak érzem ezt is, de legalább - állítólag - természetes cucc
(CSICSU kérdezett hasonló pár hónapja, õ Gastronaxot írt, gondolom õ is erre gondolt)
Nincs jelen
#1207 2007-09-04 07:18
- Vicaa
- Tag
Mindehhez csak annyi hozzáfûznivalóm van, hogy három éve én is kipróbáltam a gélt, de esti egy kanáltól is nagyon beteg lettem és úgy ment a hasam, hogy úgy megbántam, mint a kutya. Azutántöbben elkezdték még ajánlgatni a terméket és nem akarták elhinni, hogy rosszabbul lettem. Azóta persze már én is tudom ennek a tudományos magyarázatát is, szerintem ennek Barbosz érdemes utána nézni neked is, mielõtt sok-sok éves tapasztalattal rendelkezõ betegek fórumában írsz róla. :(
Ahol lakom ott pedig van egy apuka, aki szintén ezekkel a termékekkel foglalkozik, elég súlyos crohn-os a lánya és õ elmondta, hogy aki csak pénzt akar kicsalni az embertõl, az ajánlja a bélgyulladásra a gélt, nem tenne olyat õ sem a saját lányával, amitõl még rosszabbul lehet.
Off...
Nincs jelen
#1208 2007-09-04 08:14
- Ottó
- Tag
Jó reggelt! Az Aloe Verához én is hozzászólnék, én is szedtem és szedek most is. Ez teljesen más termék, a növényi kivonatot kapszulákban por alakban forgalmazzák. Ez egy amerikai termék elég drága, jó tapasztalataim vannak. Többet nem nagyon irnék errõl, én 2004-ben adtam egy kis népszerûsitést ennek, ezen a fórumon is, de szinte senkit nem érdekelt. Valószinûleg az aloes termékek rossz tapasztalatai miatt, mert én is úgy tudom, hogy igenis rossz hatással is lehet a gyulladt bélre, mert számos irritáló anyag van a növényi gélben.
Nincs jelen
#1209 2007-09-04 09:04
- kbalu
- Tag
én pedig úgy tudom - lehet tán itt is volt szó róla - hogy az aloe vera pont azért nem jó a crohn bélnek, mert olyan immunreakciókat vált ki, ami a gyulladást is okozza, magyarul felerõsíti az immunrendszer hibás válaszát
lehet, hogy egy egészséges embernek, akinek más miatt van szüksége az aloe vera jótékony hatására, nem lesz tõle semmi baja, sõt jól érzi magát, jobb emésztés, stb., de crohn-osoknak nagyon kell vigyázniuk vele - és ezt olyan dietetikus mondta, aki nincs ellene az alternatív gyógymódoknak
Nincs jelen
#1210 2007-09-04 10:32
- Auron
- Tag
http://5mp.eu/web.php?a=alveolife nekem ez használ.
Nincs jelen
#1211 2007-09-04 10:41
- Marthuska
- Tag
Sziasztok! Én csatlakoznék Rigor, Kbaku és Vicaa véleményéhez az Aloe verával kacsolatosan! Nekem nem sokkal mûtétem után ajánlották és semmit nem segített rajtam, sõt azóta már tudom, hogy Crohnra ártalmas lehet! Aki pedig most szeretne Probiotik gyöngykapszulát vásárolni, jól gondolja meg mire adja ki a pénzét. Hangsúlyozom én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani! Barbosz írja, hogy a vastagbélben oldódik. Hát elmondanám, nálam sehol nem oldódott, mert gyöngy formájában ugyanúgy benne volt a székletemben! Így tehát semmiféle bélflórát nem állít vissza. Érdekes a többi probiotikumnál nem tapasztaltam, hogy nem oldódna. Ennél az összes probiotikum csak jobb, nembeszélve arról, hogy még "olcsóbb" is /Bonolact, Protexin/.
Nincs jelen
#1212 2007-09-04 10:46
- kbalu
- Tag
nah, végre Magyországon is kapható Alveo, fantasztikus
gondolom ezzel gyógyult meg nemtom hány sztár, meg satöbbi
erõsen mlm szagú ez is
Nincs jelen
#1213 2007-09-04 11:06
- porshe
- Tag
Szia Hajnal!
Ijesztõ amit írsz! Én tegnap vettem meg a Flavil terméket! Nekem immunerõsítõként adták a kislányomnak!
Majd pár hét után megmondom mi a tapasztalatom! Remélem pozitív, ha csak egy kicsit is!
Nekem természetgyógyász ajánlotta!
Üdv: Porshe
Nincs jelen
#1214 2007-09-04 11:07
- CSICSU
- Tag
Igen ,kbalu én szedem /bocs tényleng rosszul írtam/ a Gastroanax-ot a második dobozzal fogyasztom. Hát lehet még korai ítélkezni ,és mivel nagyon aktív most a colitisem nagy változást nem vettem észre. Igazándiból szteroidot kellene szednem ,de nagyon "félek" tõle és amíg lehet inkább várok vele ,hátha jobban leszek nélküle is ... /Nem tudok dönteni most szenvedjek, avagy késõbb.../
Nincs jelen
#1215 2007-09-04 11:10
- porshe
- Tag
Szia! Megint én, megnéztem a hûtõben,a nagyobbik lányomnak FlavonKids-et adunk, a párom a flavil-eszi. Ízre jó, de ezt is immunerõsítõként kaptuk. Az ára ugyanaz,csak az egyik folyékony, a másik meg dzsem
Porshe
Nincs jelen
#1216 2007-09-04 12:37
- Rigor
- Tag
Felejtsétek már el azt hogy ami természetes eredetû abból baj nem lehet! A kígyóméreg is az, a mérges bogyók, füvek is az azok!! Ha nem emlékeznétek akkor belinkeltem újra, attól hogy valami természetes vagy mesterséges még nem jelenti azt hogy jó vagy rossz. -- http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/12/p115807
Aloe verához:
1. Ottó te teljesen külön eset vagy, mivel te olyan jól vagy hogy remekül elvagy vegetáriánusként is, mi pedig
valószínûleg felfordulnánk attól amit te még vígan megeszel, így valószínû hogy az aloe vera se okozott gondot.
2. Tudományos kutatások kísérletek támasztják alá hogy az Aloe Vera (mindegyik) kifejezetten káros a Crohn-ra, Colitisre. Az hogy az aloe verát aki ilyesmire ajánlgatja mindig egy kaptafára készült (orvosoklemondtak róla ettõl gyógyult meg végleg hiteles becsületes ember) tanúvallomásos "bizonyítékok" támasztják alá és többnyire MLM rendszerben árusítják - ráadásul ugyebár csodaszernek bélyegzik ámde nem gyógyszerként árulják, mivel semmilyen ilyen irányú hatásvizsgálat NEM történt, csak mese habbal, - nos azt hiszem az is jelent valamit (a többi csodaszer is kb ugyanezekre "jó").
3. Nincs nemzetközi gyógyszergyártós összesküvés ami minden esetben okként van kikiáltva a szer (bármilyen) védelmében - hogy a gyóccermaffia miatt nem jelenhet meg - viszont ha lenne is gyógyszermaffia, akkor az egyik elsõként tette volna rá a kezét és tartolta volna vele a piacot (merthogy komoly verseny megy a gyógyszergyárak közt).
4. bõvebben az MLM hálózatokról: http://szkeptikus.blog.hu/2007/08/03/p131413
---
A flavin7 (ezt is mindenre jó csodaszerként árulták, és ennek sincs semmilyen módon bizonyítva bármilyen hatása, csupán mesés beszámolók csodás gyógyulásokról - ) már egy régebbi szélhámoskodása annak a cégnek ami most
ezzel a rettenettel állt elõ:
http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/05/ra … ejtkapszul
(A tanúvallomásos bizonyítékról: http://www.freeweb.hu/skepdic/testimon.html)
Illetve ajánlom mindenki figyelmébe akit már megkörnyékeztek csodaszerekkel (tipikus példa érvelésre, illetve az is hogyan kéne valójában tesztelni): http://konyv.uw.hu/kigyoolaj.htm - ezt tényleg érdemes elolvasni)
Nincs jelen
#1217 2007-09-04 12:56
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Még minig segítségre várok!!! Senkinek nem volt tapasztalata a Methotrexat nevû gyógyszerrel????!!!! Kíváncsi lennék a mellékhatásokra. Nekem most ezt kell szednem, mert az Imuran nem vált be. (Crohn beteg vagyok, 1 éve operált Dr. Dobó István, azóta teljen tünetmentes vagyok, nulla, nulla, nulla panasszal!!!!)
Nincs jelen
#1218 2007-09-04 13:23
- Marthuska
- Tag
Szia Detty! Az Imuran nekem sem vált be, de nem ajánlottak helyette másikat. A Methotrexatot nem ismerem, csak hallottam róla. Érdekes, hogy neked felírták, pedig tünetmentes vagy. Én még csak ezt sem mondhatom el.
Nincs jelen
#1219 2007-09-04 14:57
- Detty
- Tag
Szia Marthuska!
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! Végre Valaki! Hát igen, én sem értem, hogy miért kell egyáltalán gyógyszer, ha szerencsére tünetmentes vagyok!? Dr. Kovács Ágota szerint, azért hogy elkerüljük a késõbbi bajt, egye esetleges késõbbi mûtétet.... Az Imuran helyett most te nem is szedsz mást? Egyébként erõsen gondolkodom hogy abbahagyom a Methotrexatot és a probiotikumon kívül nem szedek semmit. Jól vagyok, nem kell gyógyszer, én ezt vallom! Neked pedig mielõbbi tünetmentességet!!!
Nincs jelen
#1220 2007-09-04 14:59
- hojutka
- Tag
Sziasztok!
Az aloe témához kapcsolódva: nekem is az a tapasztalatom, hogy csak árt, mint használ. Én kétszer futottam neki, gél, probiotikum, tea stb. Elég ramaty állapotba kerültem tõle. Ja! Crohn beteg vagyok 5 éve.
Detty! Metotrexatot legalább 1 évig szedtem, minden héten csak kedden és szerdán kellett szednem. Gyengébbnek éreztem magam azokon a napokon, és megnõtt a nyálam mennyisége. Sokkal jobban nem lettem tõle, hát nem tudom. Mindenesetre azt mondta az imádott kezelõdokim, h nem eshetek teherbe, és egy darabig a gyógyszer elhagyása után sem vállalhatok babát, mert deform magzatot eredményez, mivel sejtkárosító hatása van. És minden héten írnom kellett, hogy mennyi milligrammot vettem be, mert ez fontos volt. Azt hiszem 2 gram után csináltak volna májbiopsziát, de addigra abbahagytam, így erre hála nem került sor.
Nincs jelen
#1221 2007-09-04 15:58
- Marthuska
- Tag
Szia Detty! Én most egy szteroidlökéskezelés /Prednisolon/ vége felé tartok. Napi 10 mg-t szedek még egy hétig, de még mellette Entocort Retard kapszulát is, ebbõl napi kettõ /6mg/. A Prednisolont folyamatosan leépítik, remélem sikerül. Az Entocort valószínû még marad. Én is szedek probiotikumot is, Protexint. Ez vált be eddig a legjobban. Remélem nemcsak a szteroidtól vagyok jobban, hanem besegít a probiotikum is. Most viszonylag jól vagyok, híztam is pár kilót. A szteroid mellékhatásai sem gyötörnek egyenlõre.
Neked milyen mellékhatásokat okozott az Imurán? Engem szinte teljesen letaglózott, még gondolkokni is alig tudtam, egyensúlyi zavaraim voltak. Korábban, mikor elõször próbálkoztam vele, fényérzékenységet okozott, tele lettem kiütéssel. Azt nem értem, ha ennyire "jók " ezek az immunrendszerre ható gyógyszerek, miért esnek mégis annyian vissza, azok is akik szedik? Vagy a gyógyszer mellett azért késõbb következik be a visszaesés?
Nincs jelen
#1222 2007-09-04 16:32
- CSICSU
- Tag
Ez 1 jó kérdés kiváncsian várom Én is a válaszokat !
Nincs jelen
#1223 2007-09-04 17:42
- Minó
- Tag
Sziasztok
Igen Colitis ulcerosa, 22 éves vagyok és ez van nem hiszem el.Azt mondták genetikai (a piszkok).
Megtükröztek(végbél) amit senkinek sem kívánok.Diétázom, fogytam és ez van.Nem akartam elhinni hogy ez a bajom:( semmi kedvenc kaja:( csak álandóan burgonyás kenyér, tojás, banán meg alma. Bízom benne hogy nem tart sokáig. Salazopyrin-igen õ az én barátom:) elmult tõle a hasmenésem és normális volt a székletem de 1 hete elfogyott a következményeket meg gondolom mindenki ismeri .Tehát 1 doboz gyógyszer ami 100 db-os nem volt elég jön a második de azért nagyon érdekelne hogy meddig kell szedni:)
Nincs jelen
#1224 2007-09-04 18:35
- Zoltán
- Tag
Szia Minó!
Bízzunk benne hogy valóban nem fog sokáig tartani! Viszont ha valóban colitis akkor nem tudod hamar abbahagyni a Salazopyrin szedését. Sajnos. Lehet hogy ez nem vígasztal, de én 18 éve szedem és tudtommal a fórumozók közül is elég sokan szedik.
Jobbulást!
Nincs jelen
#1225 2007-09-04 19:55
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki írt, válaszolt nekem!!! Hát igen én sem vagyok gyógyszerpárti!!!! Szerintem ez egy tipikusan olyan betegség ami csak "úgy" fellángol, akkor kell gyógyi (bár még ez sem biztos) egyébként szerintem felesleges. Az orvosok csak tapogatóznak, nem vagyok benne biztos, hogy nem ártunk-e a sok méreggel a bélrendszernek, ami ugye amúgy is olyan sérülékeny!
Kedves Marthuska! Az Imurant csupán 3 hónapig szedtem, egy kisebb hajhulláson kívül nem éreztem mást tõle. A fehérvérsejtszámom lecsökkent, ezért hagytuk abba. Én is Protexint szedek, nekem bevált. Engem épp 1 éve mûtött Dr. Dobó István. 40 cm bélszakaszt vett ki, két hónapig volt sztómám. Na de azóta!!! Nulla fájdalom, nulla panaszok!!!! Az egy év alatt 18 kg-ot híztam. Most 58 kg vagyok. Ez volt a versenysúlyom korábban :-))) Szóval én Hál'Istennek nagyon jól vagyok, és szívbõl kívánom ezt Neked is!
Nincs jelen
#1226 2007-09-04 20:05
- Minó
- Tag
Helló Zoli:)
18 éve hû és az orvosok nem mondtak semmit, hogy javult vagy rosszabbodott az állapotod?
Hát végül is a gyógyszer szedése kozben nem volt semmi baj de ki tudja mi jön ez után?!
Nálad jelentkeztek a mellékhatások?
Nincs jelen
#1227 2007-09-04 20:40
- Rigor
- Tag
Minó: szerintem olvasgass bele a többi fórumba, meg itt is vissza, sok hasznos tanácsra lelhetsz:) Én például salazo-t nem szedek, csak hasonlót, azt is beöntésben viszont a salofalk klizma másnapra kb elállítja nekem a vérzést.
Addig örülj amíg nem szedetnek veled szteroidot.. A diétában pedig nézz szét, amit most csinálsz annál van azért jóval korszerûbb is, az scd diéta, - nekem nagyon sokat segített. No meg nagyon aktív idõszakban amikor éhes vagy de enni se mersz mert tudod hogy a vége fájni fog, - a fehérjeporok!:)
És inkább sok alkalommal keveset egyél mint ritkán (a koplalás is árt!!!) no meg persze sok folyadék!!
(gyorsan felszívódik, és nincs salakanyag ami irritálna:P benne van a bélbetegek számára különösen fontos aminosav, vitamin, és nem zsírba hízlal, max izomba). És sport. Ha nagyon rosszulvagy egy kis terhestorna jellegû, de akkor is.
Nincs jelen
#1228 2007-09-04 21:29
- Marthuska
- Tag
Szia Detty! Köszönöm a jókívánságokat! Csodálatos, hogy ilyen jól felgyógyultál. Írtad a súlyodat, kíváncsi lettem volna a magasságodra is, hogy tudjam arányítani. Engem is operáltak, már elmúlt egy éve, kb. 30 cm-t vettek ki a vastag- és vékonybél találkozásánál. Én elég nehezen tudtam hízni, bár sosem voltam kövér. Jelenleg meg vagyok elégedve a súlyommal, fõleg ha tartani is tudnám, 158 cm és 45 kg vagyok. Természetesen még férne rám.
További tünetmentességet és minden jót kívánok Neked!
Nincs jelen
#1229 2007-09-04 21:34
- Detty
- Tag
Szia Marthuska! Nekem is a vékony és vastagbél találkozásánál vették ki azt a 40 cm-t. Én 168 cm vagyok és most 58 kg. A mûtétkor, vagyis egy éve 40 kg-ra fogytam le. A mûtét után totál gyorsan híztam vissza! Azóta is jókat eszem :-))) Persze azért csak óvatosan...
Nincs jelen
#1230 2007-09-04 21:34
- pacsaji
- Tag
Az aloe gélt én is kipróbáltam, katasztrófa volt: azonnali hasmenésst és erõs görcsöket, komoly hõemelkedés okozott! Persze ettõl még másoknak használhat, csodákat tehet velük. Viszont egyre nehezebben viselem, amikor az én véleményemet nem tolerálva tovább erõltetik jószándékú ismerõsök a terméket. (Az Imurannal is problémám volt, mert attól hasnyálmirigy- gyulladást kaptam.)
És Rigor véleményét is nagyon osztom a természetes anyagokkal kapcsolatban: a kamillától kiütéseket kapok, a dinnyétõl megfulladnék, a kiwi heves allergiás reakciót okoz stb. Vagyis ahány szervezet ,anyiféle a reakció a természetes anyagokra is. Én pedig sajna elég trehány módon lettem összetákolva. Ez van.
A csodaszerek forgalmazói már eljátszották az én bizalmamat is, és jól meggondolom kinek a tanácsát fogadom meg. Szerencsére ezen az oldalon többen is érdemesek erre.
Nincs jelen
#1231 2007-09-05 00:08
- mági
- Tag
Sziasztok!Az aloe verával kapcsolatban :én nem hiszek benne ezért nem is szedem.Milyen lehet amikor azt mondják,hogy ez jó erre-meg arra és felsorolnak 100 féle bajt!Az egyik ismerõsöm ezzel foglalkozik és azt mondta,hogy összeállitott nekem egy csomagot ami több ezer ft-ba kerül.Hát nekem nem kell!!:)Különben is a dokim mondta,hogy ne szedjek semmi ilyet mert van olyan betege aki szedte,használta és aem segített hanem rontott az állapotán.
Nincs jelen
#1232 2007-09-05 09:36
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Bár még nem vagyok "hivatalosan regisztrálva" mint colitisszes - majd a babám születése után nézegetnek jobban- de az aloe-ról nekem is van tapasztalatom.
Én 1-2 évvel ezelõtt ittam az aloe gélt, semmi nem történt- mondjuk rosszabbul sem lettem - de nagyon sokat költöttem arra, hogy fél évig vettem-ittam, hátha a természetes cucc segít nekem majd!
De például külsõleg pedig egyenesen bõrallergiát váltott ki, amikor szintén egy aloes arclemosó készítményt kezdtem el használni
Úgyhogy szerintem teljesen egyéni hogy ki hogy reagál rá.....
Biztos, hogy hinni is kell benne.....
Szegény nagyikámnak sok problémája volt a gyomrával, beleivel, neki is mindig vettem, õ is itta, nála sem használt...
Nincs jelen
#1233 2007-09-06 22:56
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Ti hogy vagytok vele? Tünetmentes idõszakban elhagyjátok (mondjuk az összes) fránya gyógyszert?! Mint már írtam, én crohn-os vagyok, 1 éve mûtöttek, azóta tünetmentes vagyok! Most mégis Methotrexatot kell szednem, mondván, hogy megelõzzük a bajt..... Én azonban nehezen fogadom el a helyzetet, hogy tünetmetes, inaktív idõszakban, minek szedjek gyógyszert?! Szóval, mi a véleményetek?
Nincs jelen
#1234 2007-09-06 23:04
- Rigor
- Tag
Én olyan kevés gyógyszert szedek be amennyire csak lehet:) Inaktívan semmit. De az scd diétát igyekszem betartani (bár azon is lazítok néha).
Nincs jelen
#1235 2007-09-07 08:49
- kbalu
- Tag
SOS Medrolra vagy Methypredre lenne szükségem lehetõleg 16mg-os kiszerelésben (esetleg 4-es is jó). Ha valakinek van felesleges / megmaradt / egyszerûen volt esze és nem szedte és megválna tõle, napi áron átvenném, részleteket megbeszéljük.
(Ha Székesfehérvár vagy Mór környékén van, akkor még hálám is üldözni fogja örökké, de bárhonnan az országból jó lesz)
Nincs jelen
#1236 2007-09-07 12:02
- csaba
- Tag
Szia kbalu.
Nekem van 1 bontatlan doboz 16mg-os medrolom.Szivessen odaadom,csak hogy oldjuk meg.
Szerkesztette: csaba (2007-09-07 12:06)
Nincs jelen
#1237 2007-09-07 12:06
- Detty
- Tag
Szia Rigor!
Hát köszi! Errõl beszélek. Szóval inaktív idõszakomat élem, a mûtét óta (1 éve) szerencsére!!! és így nem akarok methotrexatot szedni!!!!!! Majd ráérek akkor, ha jön a baj, de nem fog! :-)))
Nincs jelen
#1238 2007-09-07 12:34
- kbalu
- Tag
csaba: köszi, küldtem mailt
Nincs jelen
#1239 2007-09-07 17:14
- CSICSU
- Tag
Kbalu! Miért írtad ,hogy akinek volt esze és nem szedte / Én ebben a pillanatban is azon gondolkodom elkezdjem -e a Prednisolont ,vagy várjak hátha... csoda történik/.Nem tudom melyik jobb ideiglenesen meggyógyulni ,vagy késõbb még vmi másik nyavalyát is szerezni ?!
Nincs jelen
#1240 2007-09-07 20:46
- kbalu
- Tag
nehéz ebben jó tanácsot adni
én elkezdtem és nem tudtam elhagyni, függõ lett a szervezetem és nagyon halvány a remény bármiféle "menekülésre"
amikor megmûtöttek, utána úgy volt, hogy elhagyhatom, de csak hosszú periódus után, erre lett is egy sipoly, amit fékezni kell és nincs más ami hatna rá, csak ez a szar
lehet anno nagyon szarul voltam és muszáj volt, de nem szabad hagyni, hogy hozzászokjon a szervezet, mert úgy érzem, sosincs vége :/
úgyhogy amíg bírod nélküle, sztem ne szedj, legalábbis ne nagy dózist (nem tudom, hogy a Prednisolonban mennyi az annyi, nem ismerem)
Nincs jelen
#1241 2007-09-07 20:58
- Rigor
- Tag
csicsu: sajna ezekben a betegségekben ideiglenesen lehet csak meggyógyulni.... Szteroidot szvsz meg tényleg csak akkor amikor a salofalk és egyéb mókák nem használnak, illetve nagyon fontos elállítani gyorsan a vérzést. Aztán meg mivel én 2 napos ciklusban szedem azonnal abba lehet hagyni amint rendbe tetted. Így nem szokik hozzá a szervezet (hja akkor is fellángol amikor mondjuk 64-et tolsz! és még többet kell) meg a mellékhatásokról nem is beszélve. Nekem volt pár irtózatosan rossz szteroid-évem.
Nincs jelen
#1242 2007-09-07 21:05
- Marthuska
- Tag
Szia CSICSU! Én is Prednisolont szedek, már a leépítésnél tartok, de ez még néhány hét, mert csak lassan, fokozatosan szabad abbahagyni. Sajnos pocsékul voltam, hiába ettem, csak fogytam. Ezért írt szteroidot az orvos és nekem nagyon jól használt, fõleg az elején. Teljesen jól érzetem magam, most sem panaszkodhatom. 45 mg-mal kezdtem, most napi 10 mg-nál tartok, de mellé még 6 mg /két kapszula/ Entocort Retard-ot is szedek.
Remélem nem leszek függõ!
Kbalu! Neked hány mg Medrolt kell szedned, hogy használjon is?
Nincs jelen
#1243 2007-09-07 21:10
- kbalu
- Tag
ha begyulladtam, akkor 64 (ekkor voltam kb. 60 kg), aztán 2 hónap alatt 16-ig vissza tudtam menni úgy, hogy viszonylag jól voltam
sõt tavaly ilyenkor 4 mg-on voltam, ami nagyon nagy szó volt (meg is lett az eredménye :()
most sikerült átállnom másnaponta 12-re, nagyon jól bírta a sipolyom, de most rettenetesen beindult, nemrég irattam Medrolt amit a költözés során valószínûleg sikeresen kidobtam a szemétbe (sehol nem találom), ezért is kértem SOS valakitõl (dokihoz problémás menni meg amúgy is nehéz a helyzet ilyenkor, kérdeztem a patiában)
Nincs jelen
#1244 2007-09-07 21:17
- Marthuska
- Tag
Köszi a választ! Hát igen! Azért jó, ha vészhelyzet esetén van otthol ilyesmi.
Jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#1245 2007-09-08 10:53
- CSICSU
- Tag
Sziasztok kbalu Marthuska és Rigor! Köszi a válaszokat! Nekem 40mg -mal kellene kezdenem és hetente 5 mg-mal csökkenteni a prednisolont /egyébként ez ua.mint a Medrol/. Salazopiryn ,salofalk után most Pentasát írtak mellé. Imurant szedek napi 50 mg-ot -ebbõl is többet kellene igazság szerint ... Ja és Contralocot a gyomromra /reflux betegség/. És a Gastroanax-ot ... Nekemis azt mondta a doki ,hogy szteroid függõ betegség ,mivel csak ezzel tudják megállítani a vérzést. Most elõjegyeznk, ha minden igaz , vmi biológiai kezelésre / bár lehet mégsem mert a vérképem meg furcsa módon jó / -ahhoz képest ,hogy 2 hónapja vérzek... / Rigor, mit jelent a 2 napos ciklus vhol már írtad tudom ,de lusta vagyok visszakeresni /.Étvágyam sincs ,de fogyni sem nagyon veszem észre,hogy fogyok /bár a mérleg szerint 5 kg mínusz/.Teljesen magam alatt vagyok napi 2-3 Frontin is kell ,hogy szét ne "robbanjak " ,bocs ,de legalább most kipanaszkodtam magam ,mert amugy nem szeretek errõl beszélni Senkivel. Szerintetek "magától"is elállhat a vérzés ill. mi lehet a következménye?
Nincs jelen
#1246 2007-09-08 15:10
- Marthuska
- Tag
CSICSU! Szerintem vedd komolyan, amit az orvos mondott!
Jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#1247 2007-09-08 15:17
- Rigor
- Tag
CSICSU: Neked is ajánlanám figyelmedbe a másnaponkénti szedés módszerét (azért beszéld meg az orvosoddal).
Így elkerülhetõ a hosszas leépítés, az elvonási tünetek java, a mellékhatások java (pl.: nem püffed az arcod) stbráadásul a dupla dózis miatt másnapra tutira eláll a vérzés, no meg sokkal hamarabb jobban leszel!. stb- sok hasznos info a medrolról!(vagy methyped és egyéb kortikoszteridokra igaz).
http://www.pfizer.hu/upload/alk_eloiras … bletta.htm
Idézem az idevágó részt:
"Másodnaponkénti kezelés.
A másodnaponkénti kortikoszteroid adagolás azt jelenti, hogy a szokásos napi kortikoszteroid adag kétszeresét adják a betegnek minden második nap reggelén. E terápiás mód célja az, hogy a kortikoszteroidok kedvezõ hatása érvényesüljön a long-term farmakológiai adagnál, és bizonyos mellékhatásokat (pl. hypophysis-mellékvese suppressio, Cushingoid betegség, kortikoszteroid megvonási tünetek és gyermekekben a növekedés gátlása) a minimumra lehessen csökkenteni."
Szerkesztette: Rigor (2007-09-08 15:19)
Nincs jelen
#1248 2007-09-08 16:57
- kbalu
- Tag
ez utóbbit vmelyik nap már említettem, hogy valóban hatásos módszer a mellékhatások nagymértékû csökkentésére
nekem egy hónap kellett hozzá, de az arcom egyáltalán nem puffadt, pedig lényegében ugyanannyit szedek (elõtte napi 8, utána meg másnaponta 16, igaz késõbb már lementem 12-re, de a mellékhatások csökkenése már a 16-nál érezhetõ volt)
sz'al csak megerõsíteni és javasolni tudom én is Rigor javaslatát
Nincs jelen
#1249 2007-09-08 17:54
- Berci
- Tag
Kbalu
Nekem is van Medrol, mailban ird a cimed, és hétrfõn postára adom.
Nincs jelen
#1250 2007-09-08 17:57
- kbalu
- Tag
Berci!
Köszi a lehetõséget, csabával már lebeszéltem a dolgot, az elég lesz a köv. jelenésemig, amit küld hétfõn, de ha esetleg mégsem, akkor élnék majd ezzel is!
Nincs jelen