#1251 2007-09-08 19:00
- Marthuska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Kbalu! Jó ötletnek tartom a név alatt feltüntetni, kinek mi a betegsége! Látom Te már megoldottad! Nem tudom, hogy a többiek adják-e beleegyezésüket? Én igen. Ha pedig valakinél nem egészen tisztázott a diagnózis, mert van ilyen is, ott lehetne kérdõjellel /pl.: Crohn?/.
Nincs jelen
#1252 2007-09-08 19:12
- kbalu
- Tag
ez ügyben az Észrevételek topikban tárgyaltunk már, aki szeretné kiírni - és sztem jó ötlet lenne, ha legtöbben így tennének - az jelezze Robur felé, vagy Robur kitalál valami módot, hogy hogyan lehetne ezt a legegyszerûbben megodlani
Nincs jelen
#1253 2007-09-09 07:22
- CSICSU
- Tag
Köszi kbalu és Rigor ! Szoval nem egészen értem ezt a másnaponkénti szedést :Nekem napi 8-al kellene kezdenem és hetente csökkenteni -így tehát 8 hétig tartana a kúra. De ha másnaponként kezdem /ugye ha jól értem / 16 -al akkor 16 hétig tart a kúra? Sürgõs választ várok és bocs ,hogy ilyen hülye vagyok .Köszi!
Nincs jelen
#1254 2007-09-09 11:53
- Rigor
- Tag
Nem, akkor 16-al kezded, másnap nem veszel be, harmadik nap megint 16, amikor meg már jól vagy akkor egyszerûen nem veszel be a következõ napon. De velem az is elõfordul hogy nagyon vérzik, beveszek egy határozottabb adagot (128mg - nekem 32mg még nem igazán hat, 64 igen, de ha elsõ nap 128 a löket egy durvább vérzés esetén, másnapra abbahagyja) akkor másnapra eláll, akkor jön egy saloflalk klizma, és 3. napra már okés, aztán pár hétig nem is kell semmit szedni:)
Nincs jelen
#1255 2007-09-09 13:05
- zsuzsmuzs
- Tag
Sziasztok!
Én úgy tudom, az aloe vera csak aktív szakaszban nem ajánlott.Én is ittam,de nem vettem észre,hogy használt volna.Ugyanez a tapasztalatom a többi szerrel is(Flavin7,Flavan gyümölcsszelet,vitaminok,Propolisz,Oxytarm,Inulin)-kivéve Protexin.
Hajnal,ha még aktuális:gyomorfekélyre igyon a párod egyszerre legalább fél liter kamillateát!Feküdjön a hasára 1 ideig,aztán gördüljön át mindkét oldalára és a hátára!Szerintem ez jó módszer,ha nem megy a hasa a kamillától.
Szerkesztette: zsuzsmuzs (2007-09-09 13:25)
Nincs jelen
#1256 2007-09-09 14:33
- roor
- Tag
Halika!
Hajnal!Bocsika kicsit lemaradtam az eseményekrõl!:)
Párocskád hogyan vagyon és mizujs vele mostanság?És a te idegeid megnyugodtak már?:)
Kétkedõk megnyugtatására tnyleg érdekel mi van veletek! :)
üdv
pá
Nincs jelen
#1257 2007-09-09 14:41
- zsuzsmuzs
- Tag
Szia,Hajnal!
Örülök a jó hírnek!Nekem,ha néha gyomorégésem van,ez vagy laktózmentes tej elég.
Nincs jelen
#1258 2007-09-09 15:28
- CSICSU
- Tag
Köszi Rigor !Tehát ha jobban vagyok akár ,abbais hagyhatom egyik napról a másikra a szedését. Nem lehet ebbõl baj, hiszen eddig mindig fokozatosan kellett leépíteni a Prednisolont?
Nincs jelen
#1259 2007-09-09 20:16
- Apacsanya
- Tag
Rigor!!!!!!- Kérlek ellenõrizz! Jól gondolkodom-e?- Tehát: hétfõn beszedek 3x2 Budenofalkot, Kedden kihagyom, szerdán ismét 3x2-t és így folytatom...11 hónapja szedem a kotikoszterót és érzem, hogy a vesémmel valami nem stimmel.
Nincs jelen
#1260 2007-09-09 23:40
- Rigor
- Tag
Én is csak annyit tudok ami leginkább a linkrõl elindult, illetve annyi hogy az orvos kb rábólintott.
Ha fel volt építve a szteroid akkor azt ugyebár le kell építeni... tehát elvileg csak akkor lehet egyik napról a másikra abbahagyni a szedést ha eleve váltott nappal indult.
Illetve persze, lehet próbálkozni, én például egészen öntörvényûleg is hagytam abba régebben, de ajánlani nem ajánlom. Emlékeim szerint ideges az ember, meg depressziós stb, bár régen volt már ez, meg aztán tudja a franc mi mitõl volt. És persze egyénenként változó, lehet hogy van aki nagyon rosszul lenne ha csak úgy abbahagyná. Szóval csak óvatosan, és orvost megkérdezni.
Apacsanya: a budenofalkhoz nem tudok hozzászólni, sosem szedtem, - én csak medrolt.
Nincs jelen
#1261 2007-09-10 09:37
- Linus
- Tag
CSICSU ment mail
Nincs jelen
#1262 2007-09-10 18:35
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Imurannal, meddig lehet "lemenni" fehérvérsejtszámilag. Nekem 3,3 volt amikor abbahagytuk, mert orvosom szerint az már túl alacsony. Megjegyzem, nekem normál esetben is 4,8 körül mozog a WBC-m. Egyébként érdekes többi crohn-os társamnak, ahogy én tudom általában magas 9-10 körüli a WBC-je. Gondolkodom egy immunvizsgálaton is Pécsett vagy Debrecenben. Volt valaki már ilyenen, van értelme? JA, Imurantól mennyire hullik a hajatok??? (Volt aki kopaszsághoz közeli állapotról beszél...) Köszi!
Nincs jelen
#1263 2007-09-10 19:33
- Szuszidi
- Tag
Szia Detty!
Nekem 11-13 közt van a WBC! :( Ha már 8 örülünk neki!
Nincs jelen
#1264 2007-09-10 20:20
- Detty
- Tag
Szia Szuszidi!
Akkor én most mit kezdjek a 4,8 sõt 3,3 WBC-vel? Örüljek neki? Így én sose tudok Imurant szedni?! Nem mintha annyira szeretnék, de a mostani Methotrexat sem jobb és az Imuran állítólag hatásosabb lenne nekem a crohnra. Persze én pl, sose szedtem pl. Pentasát, csak legfeljebb Salofalkot. NEm is értem miért nem lehet azt adni nekem. (A mûtétem óta, 1 éve minden szupi!!!!!!!)
Nincs jelen
#1265 2007-09-11 09:11
- Linus
- Tag
szia Detty!
az Imuran azért lehet hatásosabb, mint mondjuk a Salofalk, mert magát az immunrendszert stimulálja, és ezért gyakorlatilag az újabb fellángolásokat igyekszik megelõzni, viszont egyéntõl függ, kinek mennyire hatásos, ill. ki hogy reagál rá. (a crohnosoknál a mûtét ugye többnyire nem jelent végleges megoldást, mert máshol késõbb uúgy jelentkezhet a betegség, egy addig egészséges szakaszon.)
én 2,5 éve szedem, mellette most sajna egy halom Salofalkot, Budenofalkot is. nekem akkor azt mondta az orvosom, hogy ennek a gyógyszernek azért 2-3 hónapra szüksége van, hogy ténylegesen kifejtse a hatását. reggelente kezdtem el szedni, mégpedig mindig reggeli után, mert az elsõ idõszakban jelentkezett némi hányinger is, ha éhgyomorra vettem be a többivel együtt. így sokkal jobb volt. nekem panaszt igazából tényleg csak abban az elsõ 2 hónapban okozott, amíg megszokta a szervezetem. hát a hajhullás nem volt egy élmény, kb. kétnaponta mostam és szárítottam be a hajam, hogy jobb legyen a kis lelkemnek, mert úgy a harmadával volt kevesebb és elvesztette a tartását. persze én is azzal indítottam, hogy elolvastam a tájékoztatót, meg olvastam a neten, hogy van aki megkopaszodik meg csomókban hullik a haja. aztán beláttam, ha folyton ezen rágódom, az segíteni éppenséggel nem fog. késõbb pedig elmúlt ez is. az más kérdés, hogy simán képes voltam miatta összeszedni néhány vírusos szemölcsöt, amivel már egy éve szenvedek, ecsetelgetem, mert kivágatni nem v'ok hajlandó...
nem ez a mûtét óta eltelt 1 éved a fontos - ill. persze az is, mégis inkább az, hogy késõbb hogy leszel majd, hogy a tünetmentességet ne kövesse pár év múlva egy újabb erõs gyulladás. remélem jó a kapcsolatod az orvosoddal, mert akkor uezeket a kérdéseket neki is felteheted, és igenis magyarázza csak el neked, hogy miért ezt a gyógyszert választotta! én tudom, hogy nem sok bogyómentes év vár rám, talán egy sem, de nekem már csak az a fontos, hogy beálljon egy olyan egyensúly, ami mellett min. rásegítés is elegendõ, hogy vigyázzon a bélésemre és ha lehet azt is a legenyhébb méreg formájában...
Nincs jelen
#1266 2007-09-11 09:15
- Lucifer
- Tag
Szia Detty!
WBC 5-10 között ingadozik.Én szedtem az IMURANT majd egy évig.
Nekem semmi bajom nem volt tõle.Szedtem melette:pentasa,imuran,ciprobay,medrol,kaldium,klion gyógyszereket + kellett volna inni valamelyik tápszert.
Nincs jelen
#1267 2007-09-11 19:37
- Detty
- Tag
Köszönöm a válaszokat kedves Lucifer és Linus!
Hááát eléggé tanácstalan vagyok..... ÉN ugye szedtem Imurant 3 hónapig, volt egy kisebb hajhullás, más nem, no meg lecsökkent ugye a WBC 3,3-ra, így abbahagytuk. Most van helyette a Methotrexat, aminek viszont állítólag nincs olyan kedvezõ hatása mint az Imurannak. Lehet, hogy elhamarkodott döntés volt az orvosom (Dr. Kovács Ágota) résztérõl abbahagyatnia velem az Imurant, persze ebben õ a szakember. Talán beszélek vele, mi lenne ha újra elkezdeném, mivel látom szinte mindenki, mármint a nagy többség ezt szedi. Ha már kell egy ilyen "méreg", legalább legyen is hatásos. Motom azt írta, hogy a Methotrexatnak egyelõre nem bizonyított a kiújulást gátló hatása. Azért olyan nehéz elképzelni, vagy inkább elfogadni hogy ilyen szuper szuper jó egy év után, ismét lehetek még rosszul a jövõben :-(((
Nincs jelen
#1268 2007-09-11 23:11
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Detty!
Én két évente kapok vért mert olyan rossz a vérképem.Tavaly kaptam kb.2 liternek megfelelõt és a vérképem rosszabb lett mint volt.A medrollal mi a helyzet??
Nincs jelen
#1269 2007-09-12 08:49
- Detty
- Tag
Szia Lucifer2007!
Ez bizony nem jó hír, hogy ilyen rossz a vérképed. Az Imurantól nem csökkent a WBC-d? Ha igen, hogyhogy nem kellett abbahagynod? Medrol?! Hallani sem szeretnék róla!!!! Sose szedtem. Én korábban csak Salofalkot szedtem és semmi mást. Teljesen jól voltam, 8-9 évig. A 9. évben jött a mûtét. Most is minden ok!, de jöttek a gyógyszerek, hogy el kellene kezdeni...stb, stb.: Imuran és most Methotrexat. Fogalmam sincs, megpróbáljam-e újra az Imurant, vagy maradjak egyelõre a Methrotexatnal (ami állítólag nem olyan hatásos)?! (Mondjuk én kicsit azt sem értem, ha eddig Salofalk volt, ok-s volt vele évekig minden, aztán mûtét, most miért kell a legdurvábbhoz nyúlni?! Mondjuk miért nem erõsíthetünk egy fokozatot pl. Pentasára.) Jó, értem amit Linus írt, hogy az immunrendszeremre kell hatni, de akkor is.... (Szerintem jó lenne egy immunvizsgálat is, hát kíváncsi lennék....) Jobbulást neked Lucifer! Mindenekelõtt egy sokkal-sokkal jobb vérképet!!!!
Nincs jelen
#1270 2007-09-12 09:16
- Linus
- Tag
sziasztok!
a vérképekrõl annyit, hogy nekem akkor is meglehetõsen cifra tud lenni, ha jól v'ok. barátnõmé pedig még akkor is gyönyörû, ha fel sem bír kelni az ágyból. nekem az utóbbi egy év 2 visszaesése, és a legutolsó (aug.), ismét érdekes vérképem miatt rágja a fülem az orvos a tükrözéssel. én meg nem engedem, mert az elmúlt 1 hónapom tünetmentes és ilyen még nem volt pályafutásom során. (ja, hát Medrollal rendben volt a bélésem, mikor szedtem, de azon kívül meg mindent csesztetett.) október elején pedig majd kiderül, hogy milyen a köv.
Detty sz'tem jó kezekben vagy, én (sajna vagy nem t'om) nem hozzá járok, de csupa jót hallani róla. ha ennyire tanácstalan vagy, és nehéz elfogadni, amit javasol, akkor tényleg kérdezz csak rá, mit miért kell szedned, és mért nem szedhetsz mást. megjegyzem: az utóbbi 2 visszaesésbõl és Medrolos kezelésbõl nehéz volt kimásznom, és néha én sem értem/értettem, hogy akkor mire is jó nekem az Imuran, ha már annyira jó gyógyszernek tartják az orvosok...
Nincs jelen
#1271 2007-09-14 13:26
- kbalu
- Tag
CSICSU:
nemrégiben említetted, hogy nem kezdted el a szteroid szedést, mert inkább húznád halasztanád, de erõsen vérzel
nos én is utálom a szterót és én sem akartam újra lóadagot beszedni, de nagyon beindult a sipolyom, erõsen vérzett, váladékozott, stb., gyak tarthatatlan volt a helyzet, így rászántam magam egy lökéskúrára
napi 64 mg 3 nap alatt teljesen rendbetett, még 2-3 napig tartom ezt a szintet és elkezdem csökkenteni, remélem, hogy utána is nyugodt marad, szóval ha nem nagyon akar szûnni a vérzésed, sajnos kénytelen leszel tényleg megpróbálkozni a szteroiddal, sztem hatásos lenne (persze szigorúan csak az orvos által elõírt adagban!!!)
Nincs jelen
#1272 2007-09-14 14:05
- CSICSU
- Tag
kÖSZI A BIZTATÁST KBALU! De remélem minél hamarabb megkapom a Humirát 11 év után rám férne...
Nincs jelen
#1273 2007-09-14 17:20
- Csjudit
- Tag
Kedves kiscsimeli!!
A hõhullámot és a rosszúllétet szerintem a bevitt ételek okozzák. Figyeld meg melyik étel után jön a hõhullám. Ha érzed legközelebb azt ne edd ! Orvos tud felírni emésztést elõsegítõ gyógyszert, ha elmondod ezt a problémát.
Nincs jelen
#1274 2007-09-14 18:17
- Quema
- Tag
Sziasztok! Volt valakinek már nyaki nyirokcsomó duzzanata? A jobboldalon is van, a bal oldalon is van. Nem szimmetrikusak és nem fájnak. Kb. 3-4 hete lettek. Teljesen be vagyok rezelve. Mindenhol azt olvasom, hogy ez a nyirokcsomó daganat jele. 4 éve vagyok crohnos. Msot Imurant, Pentasat és Budenofalkot szedek. Ha tudtok, nyugtassatok meg!
Nincs jelen
#1275 2007-09-14 18:54
- kicsimeli
- Tag
Sziasztok
Ma voltam dokinál 1 honapja szedem a salofalkot és mivel nem volt semmi javulás ezért megkérdöjelezi h valoban crohn beteg vagyok-e mert szerinte egy honap alatt el kellett vona mulnia a hasmenésnes, most felirta a salofalk mellé a Budenofalk-ot és a Lansone-t. Mi a vélemenyetek ezekröl a gyógyszerekrõl? Szedtetek ilyet? Köszi a segítséget:)
Nincs jelen
#1276 2007-09-14 20:35
- Marthuska
- Tag
Kbalu! Örülök, hogy jobban vagy! Szteroid ide, szteroid oda, - sajnos van amikor csak az használ.
Nincs jelen
#1277 2007-09-14 20:58
- kbalu
- Tag
hát igen, épp kezdtem visszanyerni a formámat... erre a fejem megint mint egy disznó, a hûtõ meg megint folyton kiürül...
Nincs jelen
#1278 2007-09-14 21:13
- Quema
- Tag
Hát, sajna ez van. A szteroid engem is kivont külsõleg majdnem egy évre a forgalomból. A fejem háromszorosára nõtt, tele voltam pattanásokkal. Persze, ez utóbbi a "terhességi csíkokkal" együtt nem múlt el nyomtalanul. De ez van. Kitartás! :-)
Nincs jelen
#1279 2007-09-14 21:15
- kbalu
- Tag
jah, hát én már megszoktam
legalább változatosan nézek ki, pl abszolút nem hasonlítok az itt kinn lévõ képemre :D
Szerkesztette: kbalu (2007-09-14 21:16)
Nincs jelen
#1280 2007-09-14 21:25
- Marthuska
- Tag
Én is így voltam az elején, rettenetes étvágyam lett. A család csak lesett, mennyit eszek! Görögdinnye, sárgadinnye, kilószám a barack és mégcsak nem is okozott gondot /akkor még a nagy dózist szedtem a szteróból/. Ettem is tisztességesen mindent! Most bélpoklosságom már alábbhagyott. Szedtem fel pár kilót, de rajtam még nagyon elfér.
Kbalu! Megértem, ha a súly miatt mérgelõdsz, ha már több a kelleténél. Azért ne becsüld alá magad!
Nincs jelen
#1281 2007-09-14 21:58
- kbalu
- Tag
no igen, egy darabig rajtam is elfért
de lassan ott tartok, hogy fél év alatt a dupláját nyomom...
de nem is ez aggaszt, mert úgyis lemegy ha kezdek lepusztulni, hanem az, ahogy kinézek ilyenkor
tiszta víz az egész szervezetem, egész jól néztem ki már múlt hétre, erre betett ez a szar, felnyomtam a medrolt és most megint mint egy dinnnye a fejem
volt már olyan, hogy aki nem ismerte a családi hátteremet, azt hitte, hogy a testvérem vagyok és engem keresett :) (húgom van csak)
Nincs jelen
#1282 2007-09-15 06:31
- Zoltán
- Tag
most hogy egy hete vége a kúrának én se eszem annyit apattanásaim még megvannak
a hízásom annyi volt hogy visszahíztam a leadott 13 kilómat
viszont most hogy jól vagyok megint dolgozom
nem pörgök úgy mint a medrollal remélem így marad legalább 40 évig
Nincs jelen
#1283 2007-09-15 07:41
- Quema
- Tag
Sziasztok! A nyirokcsomó duzzanattal kapcsolatosan nincs valamiféle tapasztalatotok?
Nincs jelen
#1284 2007-09-15 08:50
- Detty
- Tag
Sziasztok!
Motom szerint mégiscsak az Imuran lenne hatásosabb a Methotrexat helyett. Hogy a korábbi problémám ne jöjjön elõ (WBC süllyedés), azt javasolta szedjek másnaponta 25 mg-ot, aztán ha megy, akkor emeljek. Ti mennyi Imurant szedtek, hogy indultatok vele? (Azonban ha jól tudom az én 58 kg súlyomhoz a 25 mg gyógyszer édeskevés, legalább 50 mg kellene.) Nem tudom, hogy így viszont van-e egyáltalán értelme, hisz lehet, hogy így tényleg csak egy méreg a szervezetemnek.
Nincs jelen
#1285 2007-09-15 08:57
- Quema
- Tag
Én 53 kg vagyok és napi 3-szor szedek 50 mg-ot.
Nincs jelen
#1286 2007-09-15 12:32
- Detty
- Tag
Szia Quema!
És hogy bírod a napi 3X50 mg-ot? Fehérvéjtsejtszámod? OK-s? (Mert én emiatt hagytam abba.)
Nincs jelen
#1287 2007-09-15 16:17
- Quema
- Tag
Július közepén volt utoljára labor. Akkor oké volt, de most nagyon félek. Nyirokcsomó nagyobbodásom van. Majd az újabb laboreredmény talán mond valamit. Nagyon félek.
Nincs jelen
#1288 2007-09-15 21:37
- Zsuzsi
- Tag
Sziasztok!Van valakinek jó antibiotikumja?
köszönöm
Nincs jelen
#1289 2007-09-15 22:11
- kicsimeli
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam dokinál 1 honapja szedem a salofalkot és mivel nem volt semmi javulás ezért megkérdöjelezi h valoban crohn beteg vagyok-e mert szerinte egy honap alatt el kellett vona mulnia a hasmenésnes, most felirta a salofalk mellé a Budenofalk-ot és a Lansone-t. Mi a vélemenyetek ezekröl a gyógyszerekrõl? Szedtetek ilyet? Köszi a segítséget:)
Nincs jelen
#1290 2007-09-15 22:12
- kicsimeli
- Tag
Légyszi irjatok ezekrõl a gyogyszerekrõl valamit!
Kõszi
Nincs jelen
#1291 2007-09-16 09:13
- ildikócska
- Tag
szia Kicsimeli!
Nekem egy hónap után még meg sem kottyant a Salofalk, szerintem még ne legyél elkeseredve. Kb 3-4 hónap után jutottam el odáig, hogy lejjebb ment a lázam 38 fok alá. Mert hogy én állandóan lázas is voltam. Minden szervezet másképp reagál a dolgokra. A hasmenés még akkor is csak minimálisat javult nekem is.
Én az említett gyógyszereket nem szedtem, de a Budenofalkról jókat hallottam.
úgy hogy türelem és kitartás.
Nincs jelen
#1292 2007-09-16 09:17
- akita
- Tag
sziasztok!
nem tudom mi van velem de elég rosszul vagyok ahogy csökkentem a medrolt.125mg rol indultam most 16mg nál tartok de fáj minden porcikám hasmenésem nincs .hõemelkedésem van fáj a fejem fáj a homlokom a bõrõm mindenem ,remélem elmulik lassan és nem kell visszanövelnem a medrolt
Nincs jelen
#1293 2007-09-16 11:27
- Quema
- Tag
Sziasztok! Én szedek Budenofalkot. Pár hét mõlva rendezõdött a vérképem. CRP, vas rendbe jött A hõemelkedésem is megszûnt!
Imuranról mi a véleményetek?
Nincs jelen
#1294 2007-09-16 12:11
- Tilda
- Tag
Detty!
Én 100 mg Imurant szedek és 52 kg vagyok.... de én egybõl ezzel a dózissal indultam.. igaz, nem volt vele gondom... nyilván a te esetedben a fokozatosságon van a hangsúly és nem a mennyiségen per pill... merthogy - gondolom én- így viszont a késõbbiekben lehet legalább evvel tervezni....
Ügyesen és türelmesen! :)
T
UI: Kicsimeli, próbálj meg visszaolvasni legalább ebben a topikban..
Balu! Kitartás!!! :) Tudom, menjek a francba..... :)
Nincs jelen
#1295 2007-09-16 12:12
- Agica01
- Tag
Sziasztok.
Kicsimeli: a budenofalkot nem ismerem, még nem szedtem, Lansone-t többször is. Nekem nagyon bejött. sokszor fájt a gyomrom, és sok a savam. Ez a gyógyszer fõleg gyomorra jó, legalábbis én arra kaptam, csökkenti a savat, és 4-5 nap után megszüntette a gyomorfájdalmam. Azóta mindig van itthon, ésha ilyent érzek, elkezdem szedni 1-2 hétig. (Ez az "öngyógyítás" valószínû nem helyes, de beválik, és kinek van ideje örökké dokihoz rohangálni?)
Remélem, neked is használni fog.
Ágica
Nincs jelen
#1296 2007-09-16 17:19
- kicsimeli
- Tag
sziastok
Most olvastam a Budenofalkrol, az is szteroid, mennyi idõ után jelentkeznek a mellékhatások és mik azok?
Nincs jelen
#1297 2007-09-16 19:15
- Tilda
- Tag
Szia Hajnal!
Elõször is gratulálok, nagyon hõsiesek vagytok!!! :)
Azt hiszem ebben a mûfajban már nem nagyon lehet majd újat mutatni "Nektek" ( neki ) ... Ahogy olvasom sikerült gyorsan a lehetõ legtöbbet kihozni a kedvesednek magából... :)
Hiába néha a Dobót is meg kell dolgoztatni....
Gyógyulást!!! Szerintem az elkövetkezendõ évtizedekre letudtátok a mûtõsdit...
Téda
Nincs jelen
#1298 2007-09-16 19:36
- roor
- Tag
Halika!
Hajnal:köszönöm a kimerítõ választ.Annak ellenére hogy ritkán írtam,gondoltam rátok.
Örülök hogy túl vagytok ezen a borzadályon.:)Bár õszinte leszek:én ezek után nem igazán mennék oda vissza,hogy alapvetõ dolgokat nem vettek észre (kék nyelv,nem csoportazonos vér),nem lenne már bizodalmam.Hangsúlyozom,ez az én egyedi véleményem,de remélem minden rendben lesz.
És hogy kicsit felvidítsalak:irigyelek,mert a te pasidnak a hasán van a segge.::DKellemetlen ugyan,de melyik dögös pasi tud ilyet felmutatni?Egyik se.:DNo látod!Tiéd a világ legérdekesebb,leg élniakaróbb pasija!:DGratu!:D
Boccs a morbid humorért,de én már csak ilyen vagyok.:)
Minden jót nektek és és írj folyamatosan hogy mizu veletek! :D
pá
Nincs jelen
#1299 2007-09-16 21:59
- pacsaji
- Tag
Sziasztok, régen voltam fent!
Ami a nyirokcsomó duzzanatot illeti nekem gyakran van és fõleg a bal oldalamat érinti. Nyakam, hónaljam és a lágyéki érintett. Konkrétan csomó formát nem vesz fel, de duzzadt és olyan kellemetlenül feszes az a területe. A doki szerint ne foglalkozzak vele (bár õ szerintem semmivel se foglalkozik). Viszont egyszer egy ilyen alkalommal a nõgyógyászom adott gyógyszert is. Egyébként én is aggódom, mert szerintem nem túl normális jelenség.
Budenofalkot évek óta szedem, kezdetben napi három, jelenleg (a kísérleti cucc óta) napi egy tablettát. Szerintem mellékhatása alig van (legalábbis, ami a felpuffadós, vízvisszatartó, súlynövelõ, részt illeti). A Lansone nekem is bevált, én is tartok készenlétbe belõle.
Hajnal, nagyon sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett keresztül mennetek! Egyrészt a párodat a gyötrelmekért, de téged is, akinek tehetlenül kellett szembenéznie evvel. Örülök, hogy szerencsésen alakultak a végére a dolgok!!!
Ezzel együtt a eü. reformba beleférhetne már az is, hogy az ápolók és orvosok észrevegyenek egyértelmû jeleket, amik egy beteg állapotának rosszabodását jelzik! Mielõbbi javulást a párodnak és kitartást neked!
Nincs jelen
#1300 2007-09-17 07:57
- kbalu
- Tag
Hajnal!
Kitartást a párodnak a végén meg is fogja szeretni azt a zacsit :) Nagyon kényelmes tud lenni, ha megtanulja rendesen kezelni, no persze azért nem vágyom rá vissza (bár ki tudja, mit a hoz a köv. mûtétem...)
Sajnos ezek a képalkotó vizsgálatok nem túl sok mindenre jók, tényleg csak az a biztos, amit mûtét közben látnak benn. Hába volt nekem alsó-felsõ feltöltés, tükrözés, CT, majdnem hogy azt mondták, hogy szimulálok, mert nem látszott rendesen a sipoly egyiken sem (nem tudom mit vártak, ha egyszer egyértelmûen 1-2 óra múlva jelentkeztek a jelei, hogy szivárog). Szóval én is úgy indultam neki, hogy felnyit, szûkület-sipoly kivág, gyors lesz és egyszerû, de aztán a felnyitás csúnyább dolgokat mutatott és jött a zacsi. Nekem is 6 hetet mondtt akkor és amikor eljött az ideje, vissza is rakta rendben fél óra alatt, pár nap lábadozással (persze attól még 2 hétre benntartott). De sajnos az ilyen hasmetszéseknek megvan az a hátulütõje is, hogy utána sebnél sipolyozik, ami össze is jött nekem.
Nagyon remélem, hogy a párodnak hamarosan rendben visszarakják a helyére a dolgokat és évekre elfelejtheti a mûtétet (szerencsére több emberrel találkoztam, akit 8-9 év után kellett csak újra mûteni). Ha jól számolom, október-november környékére tervezik a mûtétjét, még az is elõfordulhat, hogy együtt fekszünk, bár én még nem tudom mikor jutok el oda.
Üdv és szép napot mindenkinek!
(na, jól szétoffoltam én is most a topikot)
Nincs jelen