#1351 2007-09-23 21:17

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Az alkohol bizony görcsoldó, ám a sebeknek nem tesz jót ugye. Rövidtávon tehát lehet vele trükközni (régebben és is néha svédcsepphez nyúltam) de egyébként nagyon nem éri meg. - És énis a saját diétámat tartom:) - az scd-nek is csak az alapelveit vettem ki amik viszont nagyon jók, mellé még merítettem az élsport-85-évesen szálkás hasizmú és aktívan sportoló komoly életminõséget élõ bácsik-nénik életmódjából valamit a miligrammra kipöccölt legapróbb darabig is bebiztosítottan egészséges kajákkal operáló natural testépítéssel(ez ilyen kokszmentes és egészséget elõtérbe helyezõ válfaja a testépítésnek, nem is olyan látványos, de táplálkozástudományban talán mégis verik a prímet az eredmények - még külön megoldások, szuperszénhidrátok (a monoszaharidok elõnyös emészthetõsége kombinálva az összetett szénhidrátok fokozatosságával úgy hogy scd szempontból nem robbantják be a bélflórát káros körforgással) is vannak amivel még crohn-os is képes élsport szintût teljesíteni - no meg a naturaloknál fokozottan fontos az egészség mivel egy egyszerû nátha is több hét-hónapok kemény munkáját vetheti vissza - ezek a fazonok gyakorlatilag évek óta nem betegek! ) kapcsolatos tudományos kutatásokból eredményekbõl profitálva.  Minél többet olvastam amúgy errõl a sportágról egyre inkább megdöbbentõ hogy az átlagember tényleg csak az elrettentõ példákat, bunkó alaktalan ész nélkül cuccoló gyúrósokat látja, míg az egészéges elszánt fegyelmezett sportemberek szerényen a háttérben alkotnak (és hihetetlen formában vannak egész idõs korukban, egészségesen, és pszihésen - persze nem is olyan látványosak - de mondjuk az írásaikon érezhetõ a tudományos háttér).

És ez persze azért üzlet is, de olyan ahonnak a szirszarok, alternatív vackok, kevésbé hatékony szerek módszerek azonnal kiszorulnak hiszen ami nem jó az látványosan kiderül ami pedig hatékony az szintén - és persze az egészség is elõtérben van, mivel mint fentebb említettem a betegségek nagyon rontják a hatásfokot, és itt sokszor nem az a cél hogy kipörgessék a csúcsformát pár év alatt hanem hogy 80 évesen is még olyan formát nyújtsanak ami figyelemre méltó. Sok a kísérletezés és csak a mûködõ hosszú távon nem káros dolgok lesznek az igazán nyerõk, - sõt a sportok az egészségügy is sokat köszönhetne ennek az "iparnak".
Persze nagyon sok a kókler ilyen téren és ezeknek torz végeredménye elrettenti és elõítéletekkel telíti az embereket.

És persze több fokozat van a használhatóságban. Ki mit bír? Annyiféle gyakorlat, módszer van hogy még fizikálisan sérült emberek rehabilitációjában jobb közérzetében általánosan jobb egészségi állapotának elérésében is használhatóak.(és viszont, például az izomsorvadásos emberek nyújtására kifejlesztett pnf nyújtásból, profitáltak a sportok, a negatívozásból pedig a gyógytornászok -(amikor például valaki úgy húzódzkodik hogy nem húzza fel magát hanem fellép egy zsámolyra, és fentrõl csak szép lassan leengedi magát - így kevésbé erõlteti meg magát, több ismétlésre képes viszont az izmot még tán jobban fejleszti mintha a felhúzáson lenne a hangsúly - és az hogy a megfelelõ súlzós edzés - karido levezetéssel, nyújtással, néha csak aerob napokkal megflelelõ regenerációval kombinálva egyéb sportok, például a futás, küzdõsportok, stb esetén is jobban növeli a hagyományos módszert teljesítõképességet mintha csak az adott sportág fõ mozgássorát ismételgetnék)). És ami a legfontosabb: a sportok olyan pozitív stesszt eredményeznek ami a pszihés begetségeknél kifejezetten jót tesznek, és kompenzálják, levezetik a káros gyomorra, bélre húzódó stressz hatásokat - tehát ahelyett hogy 4 órán át sztesszelnél még valamin, fél óra - egy óra sporttal nyugodta stresszelheted magad:)
No meg az egészséges szervezet mûködéséhez nélkülözhetetlen hogy ne érje stresszhatás. Csak nem mindegy milyen! A pozitív felszabadító sztressz jó! (a legegyszerûbb példa a pozitív stresszre a jó szex:))(a rossz görcsölõs megfelelõs persze nem)

Szerkesztette: Rigor (2007-09-23 21:30)

Nincs jelen

#1352 2007-09-24 17:21

roor
Tag

Halika!

Rigor:nem is viszem túlzásba,azért hallgatok a dokibácsira meg a józan parasztimra,de ez most olyan nagyon jólesett! :D:D:D

Nincs jelen

#1353 2007-09-24 21:44

Lucifer
Tag

Szia Roor!
Egészségedre!!!!:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#1354 2007-09-25 14:24

Jucus
Tag

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hallott-e vki a COLAL-PRED nevû gyógyszerrõl, mely jelenleg kísérleti fázisban (III.) van. Esetleg van vki, aki részt vesz ezen a tesztelésen?
Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

#1355 2007-09-25 14:28

Rigor
Tag

A neten azt írják hogy ez csak egy újabb Prednisolone fajta vagy nem?

Nincs jelen

#1356 2007-09-25 14:59

Jucus
Tag

Igen. Hatóanyaga szteroid, de annyiban „kímélõ”, hogy a kapszula tartalma a vastagbélben szívódik fel, koncentráltan ott hat. A szteroid mellékhatások viszont nem észlelhetõk. A kísérlet III. fázisában 750 ember fogja kipróbálni Európában. Az eddigi eredmények igen jók. Túl sokat én sem tudok róla, ezért írtam a fórumra.

Nincs jelen

#1357 2007-09-25 15:03

Rigor
Tag

HÛ! ez azért elég biztató, a mellékhatások (fõleg az álmatlanság fehérjebontás-zsírosítás, nagyon nem hiányoznak).
Persze igazán egy valódi gyógymód kéne, nem csak a tüneti kezelgetés...:(  - gondolom akkor ez fõleg colitiseseknek lesz ugye?

Nincs jelen

#1358 2007-09-25 17:01

tee
Tag

nektek mi a véleményetek a ciprofloxacinumokról(ciprobay,cifran,ciplox) nektek hoz e javulást?(nem sipolynál hanem csak ugy általában a közérzetre)

Nincs jelen

#1359 2007-09-26 05:54

Zoltán
Tag

Sziasztok!
Itt is megkérdezem:érdekel valakit ENSURE tápszer?
Nekem megmaradt kb. 100 dobozzal. Szivesen odaadom ha kell valakinek.

Nincs jelen

#1360 2007-09-26 09:01

Ottó
Tag

Szia Zoli! Én most akarok rendelni, ensure-t. Vaniliásat, és egyéb édes izût ittam. Ha esetleg nekem is tudsz juttatni, annak örülnék, de attól is függ, h milyen izû, a csirkeleves izût többé nem vok hajlandó inni.

Nincs jelen

#1361 2007-09-26 19:29

Zoltán
Tag

Szia Ottó!
E-mail ment.

Nincs jelen

#1362 2007-09-27 12:56

manna
Tag

Szia tee!
Ciprobay-t velem is szedettek, 26 másik gyógyszerrel együtt és ez volt az elsõ, amit elhagyhattam. Tehát hogy önmagában milyen hatása van, ég tudja. Amúgy én párszor majd' megfulladtam, mert nem akart lecsúszni. Szóval leginkább a kukában kötött ki és így is meggyógyultam!

Nincs jelen

#1363 2007-09-27 17:58

tee
Tag

velem most kliont szedetnek de sztem semmi értelme a dolognak, viszont kipróbáltam 1-2 napra a ciprobayt és határozottan jobban lettem tõle igaz nem teljesen

Nincs jelen

#1364 2007-09-28 10:15

Linus
Tag

Agica01,

mi volt a gond az imurannal? én 2,5 éve szedem - napi 100mg, és csak az elsõ 1-2 hónapban volt vele gond. nagyon hullott a hajam, de ez el is múlt, amint hozzászokott a szervezetem. ill. reggeli után vettem be, mert különben hányingert okozott. az arcom fényérzékenysége meg pl. csak most jött elõ, hogy imuran és salofalk mellé budenofalkot is kapok, szóval ezt én utóbbinak tudtam be.

az utolsó 2 fellángolásnál mondjuk elgondolkodtam, mennyit használhat, de hát tudjuk, hogy esetünkben a gyógyszer igazából csak tüneti kezelést nyújt... ja meg a vírusos szemölcsöket is ennek köszönhetem, amiket 1-1,5 éve nem bírok kiírtani...

Nincs jelen

#1365 2007-09-28 11:34

Linus
Tag

hát Robur, én azért nem járok, mert nem v'ok hajlandó fél órákat/órákat várni, mikor ráadásul - megjegyzem - idõpontra mentek egyébként, aztán meg 5perc alatt lerendeznek. máshol meg vmi antibiotikumot is beszedettek velem, ami k'va drága volt, nem használt, és rettegtem, hogy belobbantja a crohnomat. meg persze ecseteltem vmi sárga trutyival, áztattam, nyírbáltam. és úgy döntöttem, elég volt az okosokból. majd kinyírom vhogy. most a teafaolajat fogom kipróbálni, csak vigyázni kell vele, hogy a körülötte lévõ bõrre ne nagyon kenjem. majd elmesélem, mizujs velük! amúgy azt a vérehulló fecskefüvet is használtam, de nekem nem sokat segített... állítólag lassan, de kinyírja, csak hát lehet, több türelem és vagy 2/3 üveg kellett volna hozzá...

Nincs jelen

#1366 2007-09-28 12:44

vikimami
Tag

Linus! Azért merek beleszólni,mert pedikûrt -is - tanultam pár éve: kérlek, vigyázz nagyon a vírusos szemölcsök kinyírásával, mert lehet, hogy többet ártasz (elszóródnak, kézre, arcra, stb kerülnek...) Inkább tényleg az ecsetelõk és utána fertõtlenítõ szappan a kézre és az eszközökre amiket használtál... (egyébként én amig pedikûröztem, szintén orvoshoz küldtem a "vírusosokat") :(
Lehet, hogy túlzott óvatoskodásnak tûnik, de nagyon makacsak és szétszóródnak.

A shollnak van egy ecsetelõje, próbáld ki azt is, sokaknak segít.... (gyógyszertári,nem tudom a nevét)

Nincs jelen

#1367 2007-09-28 13:08

Linus
Tag

már szétszóródtak, és nem bírom én sem kinyúvasztani õket, akárcsak Robur... ezt a sholl-os ecsetelõt már lakótársamtól is hallottam. ugyanis neki is vannak a talpán, csak nem olyan sok és csak az egyiken... aztán lehet találgatni, melyikünk hozta õket a "családba". utánanézek ennek a sholl-os ecsetelõnek, bár asszem én vmi tapaszról hallottam inkább, ami eszeveszetten puhítja õket. csak mikor ugye véletlenül belevágsz... hát még nem voltam elég gyakorlott, mikor megtaláltam õket, és mostmár sok van, és nagyon unom.

na de egy lépést fel abból a kútból, aztán mégegyet, és mégegyet:-)

Nincs jelen

#1368 2007-09-28 14:56

Agica01
Tag

Linus,
egy ideig semmi, aztán egyszer csak elkezdtek iszonyatos hasgörcseim lenni, és a wc-re szaladgálások száma drasztikusan megemelkedett, persze fõleg csak inger volt. Mindez egyik nyár elején, amikor beköszöntött a meleg.
Aztán egyszer véletlenül elfelejtettem bevenni az imurant, és nem volt semmi bajom,aztán kísérletezgettem napokig, hogy beveszem 2 napig, 2-ig nem, stb.. és ha bevettem, mindig rosszabbul voltam.
Mondtam a gasztros dokimnak, mire a legnagyobb nyugalommal közölte, hogy hát persze, ne lepõdjek meg, az imurannak van olyan mellékhatása, hogy hasgörcsöt, hasmenést csinálhat, DE EZZEL NE IS FOGLALKOZZAK! Kérdeztem, akkor minek szedném tovább, ha az amúgy is meglévõ bajaimat csak tetézi és felerõsíti, mondta, hogy mert kell a szervezetnek.
Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy nem szedem, és a következõ alkalommal mondtam neki, hogy nem bírom, és kész, nem vagyok hajlandó még rosszabbul lenni, mint muszáj. nem hiszem, hogy az jó, ha egész nap tök rosszul vagyok.
Azóta még 2x megpróbáltam visszatérni, de 1-2 héten belül elõjöttek az iszonyatos hasgörcsök, így leálltam vele.
Mást -hajhullás, szemölcs - nekem nem okozott, de szerintem ez is épp elég.

Nincs jelen

#1369 2007-09-28 19:10

Zoltán
Tag

Szia Ottó!
Mi legyen?

Nincs jelen

#1370 2007-09-28 20:54

Titus
Tag

Sziasztok!

Colitis-em mellé szövõdményem lett Erythema (érgyulladás mindkét lábszáron). Kaptam Imuran-t is közben,de azt most elhagyatták velem...Most Cytoxan-t akarnak felírni nekem(infúzióban fél évig havonta 1-szer),ami állítólag nagyon durva, akár meddõ is lehetek tõle,ami nem lenne olyan vicces így 21 évesen....

Az lenne a kérdésem hogy valaki kapta már ezt a szert?

Nincs jelen

#1371 2007-09-28 21:06

kbalu
Tag

mennyire durva az a gyulladás?

én emelt adag Medrolt kaptam rá valamint napi egy Cedax kapszulát, jegelést, valami patikai gyulladáscsökkentõ kenõcsõt (Ung.Burow van írva a beteglapra) meg szigorú lábpihentetést és 2 hét alatt teljesen rendbejött mindkét lábam, pedig elég csúnyán nézett ki (de szerencsére a bõrgyógyász egybõl vágta, hogy ennek köze van a béléshez és tudta az irányt)

Nincs jelen

#1372 2007-09-28 22:37

Detty
Tag

Sziasztok!

(Szerintem már kérdeztem), de szed valaki közületek (crohnosok) egyáltalán Methotrexatot???!!! Én most igen, (2,5 mg hetente 3X+ folsavat) másfél hónapja. Egyelõre semmi, de kíváncsi vagyok, mire számíthatok?

Nincs jelen

#1373 2007-10-01 13:04

Linus
Tag

köszönöm vikimami:-)

jelenleg így néhány nap után azt mondhatom, hogy ez a Scholl-os gél abszolút hasznosabbnak tûnik, mint bármelyik az eddigiek közül. megnéztem neten is, van egy fagyasztó spray-ük is, de majd 6rongy és ha nem találom el rendesen a szemölcsöket, hát frankón tele leszek vízhólyagokkal mint lakótársam, pedig neki bõrdoki fagyasztgatja. a gél nem volt egy ezres, és úgy tûnik inkább kifordítja majd a genyókat, nem úgy mint azok a vackok, amiket a dokik írtak fel, és vagy 3x annyiba kerültek. nem beszélve a francos antibiotikumról, amit alig mertem beszedni a crohn miatt... azok csak puhították, meg nyesegetnem kellett a nyavalyásokat, aztán mikor meg megsérted vhol, mert bal kézzel béna vagy, meg a talpadon alig férsz hozzá, hát naná, hogy terjednek... szóval ez most talán végre jó lesz, de gyors le is kopogtam, nehogy elkiabáljam a végeredményt:-)

Nincs jelen

#1374 2007-10-01 20:43

Titus
Tag

kbalu!

Köszi a válaszodat,azóta már én is jártam a belgyógyászomnál és rendbe rakott,viszont én Cedax-ot nem kaptam rá...én  Medrolt,Kliont,Rocefint és Quamatel-t kaptam,mostmár jobb. Neked elõjött ez az izé többször is vagy csak egyszeri dolog volt?

Nincs jelen

#1375 2007-10-01 21:12

vikimami
Tag

Szia Linus!
De örülnék, ha ez segítene a szemölcsökön! Mondjuk nagyon makacs egy állatfajta... Üssd ki õket! :)

Nincs jelen

#1376 2007-10-02 09:07

Linus
Tag

hát vágom én, hogy ezzel sem pár napos mutatvány lesz. de már akkor is nyertem, ha nem "leszünk" többen. mindenesetre szimpatikus, hogy ez a cucc legalább nem pereg le a kezemrõl egy ócska kis mosogatástól... remélem szemölcsírtó tömeggyilkos lesz belõlem :-)))

Nincs jelen

#1377 2007-10-02 14:09

CSICSU
Tag

Van valakinek tapasztalata a Mutaflor probiotikumról?

Nincs jelen

#1378 2007-10-02 14:32

Wic
Tag

Sziasztok!

A 9 éves kislányom 1 hónapja szed 2x1 50 mg-os Imurant. Állítólag jön az influenza, és én iszonyúan féltem. Mennyire gyengíti le ez a gyógyszer az immunrendszert? Biztosan szedte már valaki közületek is az Imurant náthás-influenzás idõszakban, hogy lehet ezt átvészelni? Kérlek válaszoljatok!

Elõre is köszi!

Nincs jelen

#1379 2007-10-02 14:47

Linus
Tag

szia Wic,

1 hónap alatt nem építi még fel magát rendesen a szervezetben. én is szoktam parázni miatta, de eddig megúsztam nagyobb galiba nélkül: 1-2 sima megfázással, meg ugye vhol összeszedtem a vírusos szemölcsöket, de ez sem törvényszerû. nem kapcsolja ki azért az immunrendszert, tehát nem válik a gyerek védtelenné, pláne nem ilyen rövid idõ után. sz'tem most kb. annyi esélye van rá, mint bármelyik másik gyereknek. hát ha mondjuk a suliban sok gyerek lesz beteg, akkor tartsd otthon picit, meg mondjuk ne járjatok olyan helyen influenza csúcsban, ahol rengeteg ember van - bevásárlókp, rendezvények, stb.

Nincs jelen

#1380 2007-10-02 15:28

Linus
Tag

az én búrám csak azóta fényérzékeny, mióta budenofalkot (is) szedek. mert korábban pl. szoliba is halál nyugodtan jártam... t'om, hogy tovább is van, csak inkább nem gondolom tovább, mert eleget olvastam róla...

Nincs jelen

#1381 2007-10-02 21:02

Tilda
Tag

Szia Wic!

Ne aggódj, az influenzának ehhez semmi köze..
Az Imuran egyébként kb 4-6 hónap alatt kezdi kifejteni a hatását.. Én egy éve szedem ( 100 mg-ot, nyilván súlyarányosan a kislányodhoz képest :) ) és eddig semmit nem kaptam el a kisfiamtól, aki oviba jár és onnan aztán folyamatos baci, vírus..stb hegyeket hoz haza, emelett gyerekekkel fogalkozom, ráadásul testközelbõl és eddig semmi... :)
Az Imuran egyébként sajnos TNF alfa gátló ( ennyiben kapcsolódik az immunrendszerhez.. )

T

Nincs jelen

#1382 2007-10-03 13:02

ani58
Tag

Szia Wic!

Az én lányom 10 éves korától szedi az imuránt, most 14 és egyáltalán nem fázik meg többször mint egyébként. Infulenzás azóta nem is volt. Igaz én is nagyon vigyázok, ha elsõ jelét látom pl. a megfázásnak, torokfájásnak, rögtön használok helyileg ható dolgokat (pl. tantum verde toroksprayt, borsmenta illóolajat párologtatok, gyógyfûvekbõl készült mézestea citrommal, stb.). Más a helyzet ha netalán szteroidot is kell szedni, szerintem az sokkal jobban fogékonyabbá tesz mindenfajta fertõzés elkapására, az az igazi csapás az imunrendszerre. 100 mg a jelenlegi adagja, amit egyszerre reggeli után vesz be, a súlya 50 kg.
Üdv.: Ani

Nincs jelen

#1383 2007-10-03 14:32

Wic
Tag

Sziasztok!

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok. Nagyon sokat segítettetek! Amióta beteg a kislányom, kicsit túlaggódok mindent. Ez a fórum nagyon szuper, mert itt mindig segít valaki!!! Köszi!

Nincs jelen

#1384 2007-10-03 23:16

Annamari
Tag

Sziasztok!!!  Kaptam par napja kristalygombat es meg nem igazan ismerem. Szeretnek errol tobb informaciot megtudni vagy ha valakinek lenne kedve csevegni errol a temarol, orulnek ha irna az email cimemre, mert nem tudom legkozelebb mikor jutok fol erre az oldalra, most is csak veletlenul csoppentem ide. Foleg azt szeretnem megtudni, hogy ezt a gombalet keverhetem e dzsusszal, teaval vagy valami uditovel, mert kicsit bajban vagyok az izevel.Elore is koszonom segitsegeteket, email cimem: prezli@centrum.sk

Nincs jelen

#1385 2007-10-12 10:39

Linus
Tag

sziasztok,

emlékeim szerint nem csak én gondolkodtam azon, hogy a budenofalkkal megpróbálom a kétnaponta dupla adagban szedést, hogy ne legyenek mellékhatások, ahogy ez a medrol esetében pl. mûködik. de megkérdeztem a házidokim tegnap, és azt mondta eszembe se jusson, a budenofalk nem csak szteró. szóval gondoltam szólok, ha vkit esetleg érdekel.

pusz mindenkinek

Nincs jelen

#1386 2007-10-12 16:06

tee
Tag

szerencsések vagytok akkor az immurannal én 77 kiló vagyok és 50 mg tól is szédülök ha reggel veszem be és alig tudok figyelni valamire mintha nem lennék 2 lábbal a földön

Nincs jelen

#1387 2007-10-12 16:35

ancsacicca
Tag

hello fiúk,lányok!nemrég regisztráltam és eddig csak olvastalak benneteket,most merészelek írni is...nekem igaziból a férjem érintett(crohn),de együtt szenvedjük,vészeljük át a zûrös idõszakokat!januárban jött ki neki elõször és azóta nem is tud leállni a gyógyszerekkel mert rögtön beindul...salofalkot szed,immurant és medrolt!meg a szükséges adalékokat (folsav ilyesmi)!azt mondta a dokibácsink,hogy ha ennek  a medrol kúrának vége akkor nem kaphat többet és valami injekció kúrát emlegetett!tudtok errõl valamit?a másik nagy kérdésem az lenne,hogy én most rendeltem neki mindenféle csodaszert (csupa természetes cucc) mert elegem van a sok gyógyszerbõl és mellékhatásaikból!viszont az jutott eszembe,hogy az immuran gyengíti az immunrendszert (ha jól tudom) ezek meg erõsítik!nem csinálok vele bajt?leírnám a csdaszerek nevét de nem tudom lehet e?ki az aki úgy érzi,hogy elég régóta szed szteroidot és mennyi idõ számít soknak???kérdeznék még de örülök ha erre is válaszol valaki mert nagyon aggódok érte!!!...

Nincs jelen

#1388 2007-10-12 17:22

Rigor
Tag

Én csak egy valódi csodaszerrõl tudok, azt TSO-nak hívják, de azt beszerezni, anyagilag is megterhelõ:)
Aloe verát pl semmi szín alatt ne adj neki!

Nincs jelen

#1389 2007-10-12 19:39

ancsacicca
Tag

szia rigor!örülök,hogy te írtál!sok okosat olvastam már tõled!mi az a TSO?ár nem számít!nagyságrendileg?aloe-t miért ne?majdnem olyasmit rendeltem...noni nevû csodalötty(egy hawai növény kivonata) és probiotic!egy crohn-os kisfiút elég jól kihozott a bajból!bár látom ez a crohn nem olyan mint a torokgyulladás,hogy mindenkinek jó ugyanaz a gyógyszer!
úgy emlékszem te diétában is nagyon otthon vagy...párom nem nagyon tart!neki a vastagbele érintett!szerinted/szerintetek számít kinek hol van?mármint a diéta szempontjából!

Nincs jelen

#1390 2007-10-12 20:22

tee
Tag

nagyságrendileg milliós...
és véleményem szerint (bár nem engem kérdeztél) számít a diétánál hogy mi érintett pl nekem nyombél érintett és kopp kopp nincs is bajom a rostos "fosatós" dolgokkal napersze kivéve a tej.

Szerkesztette: tee (2007-10-12 20:24)

Nincs jelen

#1391 2007-10-12 21:04

kbalu
Tag

ancsacica: mivel elég sok olyat kérdeztél, amiket már sokan kiveséztek, így csak azt tudom javasolni, hogy olvasd át alaposan a fontosabb topikokat, van külön az alternatív módszereknek is, van a TSO-ról is, a diétákról is, a Remicade/Humira infúziókról-gyógyszerekrõl, csupa-csupa hasznos infókkal (amikor meg már eleged van a sok infóból, nézz be a Vidámparkba :))

félek attól, hogy ha már január óta Medrolozik, akkor nem lesz olyan egyszerû az a "nem kaphat többet", illetve hogy  nem-e infúziósan akar adni szteroidot neki

jópáran vagyunk, akik hosszú évekig szedték / szedik a Medrolt, a baj vele az, hogy hozzászokik a szervezet és nem tud leállni róla (egybõl begyullad ahogy elhagyja), nomeg csontritkulás és egyéb finomságok járhatnak vele, de hát tenni ellene nem nagyon lehet

nem írtál konkrétumokat, milyen panaszok, elõzmények stb. így nehéz bármi bíztatót írni, tényleg csak azt tudom javasolni, hogy bár rengeteg hozzászólás van, fussátok át együtt és jobban képben lesztek (arról nem is beszélve, hogy az oldal is tele van hasznosnál hasznosabb infókkal)

Nincs jelen

#1392 2007-10-12 22:06

ancsacicca
Tag

szia tee!köszi az infót,mindenkitõl kérdeztem ám!..."szerinted/szerintetek"...tényleg köszi!!!
kbalu!neked is nagyon köszi!!!mindennek utánanézek ahogy írtad!és igyekszem ezentúl már csak olyasmit kérdezni amire végképp nem találom a választ!dokibácsink a remicade-t emlegette következõ lehetõségként és természetesen el is olvastam amit itt írtak róla az oldalon de kíváncsi lennék,hogy a gyakorlatban ez,hogy néz ki!valaki túl van e már egy kúrán?ér e valamit,milyenek a mellékhatások,stb...
konkrétumok dióhéjban:januárban derült égbõl csapott le nálunk crohn bácsi és azóta folyamatos "vendég",pedig elsõ perctõl éreztettük vele,hogy nagyon nem szívesen látjuk...magas láz és véres hasmenés (olyan szintû,hogy húúúú...) formájában jelentkezett!nem tudom mi az általános gyakorlat kinek mennyi idõ alatt diagnosztizálják,nekünk mindenesetre két hét alatt kiderült (legjobb barátnõm doktornéni-segítségével)!vastagbél érintett négy helyen!azóta folyamatos,rendszeres orvosi ellenõrzés és kemény gyógyszerelés!és ahogy már írtam medrol elhagyásával kezdõdik minden elõlrõl!...ennyi...na megyek böngészek,okosodok!
mindenkinek a legjobbakat!!!

Nincs jelen

#1393 2007-10-13 06:37

Kay
Tag

Sziasztok!

Nagyon orvendek hogy ratalaltam erre a forumra, 2 oraja olvasgatlak Benneteket es mostanra ugy dontottem, csatlakozom en is. 26 eves vagyok, ket eve diagnosztizaltak colitis ulcerosa-val. Azota elfujt a szel otthonrol, jelenleg az Egyesult Allamokban elek (az idozonat nem tudtam kisakkozni, bocs, ahhoz itt most tulsagosan ejjel van, mindenestere 6 oraval vagyok lemaradva Magyarorszagtol).

Otthon nekem is a Salofalkot adtak, napi 2000 mg-ot plusz a kupot. Mivel a szuleim orvosok, osszeult a tanacs az erdekemben, de sajnos okosabbak nem lettunk, otthon a Salofalk vagy a Salazopyrin hasznalatos. Nekem a Salofalk nem hasznalt annal jobban, a fellangolasok jottek mentek.

Amikor ide kijottem, elmentem itt is egy orvoshoz, aki nagyon kevesnek talalta a napi 2000 mg-ot a gyogyszerbol, es atalitott napi 4000 mg-ra (a gyogyszer neve itt IC-Sulfosalazine, de uaz a hatoanyaga, mint a Salofalknak).

6 honapja szedem a napi 8 tablettat, az elso honap rettenetes volt a mellekhatasok miatt (fejfajas es hanyinger), de mostanra (az elmult ket evben eloszor) elmondhatom, hogy jol vagyok. A napokban voltam ujra az orvosnal, aki ujra elmondta nekem, amit mar annyiszor hallottam, hogy ez egy eletreszolo betegseg es a kezeles is eletreszolo.

Joerzessel tolt el, hogy olyan vidamak es optimistak vagytok, ezert is csatlakoztam a forumhoz.

Minden jot mindenkinek!!!

Kata

Nincs jelen

#1394 2007-10-13 10:08

roor
Tag

Halika!

Kay:üdv a klubban! :D
Vidámsággal és optimizmussal ja meg dilis bogyókkal tudok szolgálni,meg néhány kretén beszólással! :D:D:D
Ez lennék én! :D:D:D

Nincs jelen

#1395 2007-10-14 22:27

Lucifer
Tag

Sziasztok!

Kay!
Nagyon örülünk,hogy te is itt vagy remélem,hogy sûrûn látogatsz minket és te is megosztod velünk a tapasztalataidat.:D:D:D:D:D:D:D::DD:D:D

Nincs jelen

#1396 2007-10-15 20:46

Kay
Tag

Sziasztok mindenkinek!

Koszonom a kedves fogadtatast! Igyekszem tartani a lepest es beszamolni minden valtozasrol, de egyelore nekem ugy tunik sok nem valtozik, szedem a gyogyszert, ilyenkor mondhatom majdnem tokeletesen jol vagyok(nekem ugy tunik ez a gyogyszer sookal jobb mint a Salofalk, amit otthon szedtem). Mult heten voltam vervetelen, a verkepem oke. Most olvasom vissza a forumokban eddig leirtakat, foleg a TSO erdekel.

(Legkozelebb rakerdezek az orvosomtol a TSO-ra, de megmondom oszinten, nem szivesen jarok itt orvoshoz. Mindegyik megkerdi hogy vagyok, elmondom es ennyi a konzultacio es mar kuldik is a 200 dollaros szamlat. Akkor mar inkabb kinyogjuk a TSO arat).

Robur, koszi szepen ezert az oldalert es a munkaert amit ebbe fektettel. Ennyire atfogo es hasznos oldalt meg nem talaltam, sem magyarul sem mas nyelveken. Elegge el voltam szomorodva emiatt a "hulye nyavalya" miatt, de igy, ennyi mindenkivel egyutt valahogy konnyebb. Csak igy tovabb!

Nincs jelen

#1397 2007-10-15 21:12

Kay
Tag

Lenne egy kerdesem. Olvastam beontesekrol, meg kulonbozo gyogyszerekrol itt, amik kozott nem igazan ertem a kulonbseget. Szoval mire hasznaljatok a beonteseket? Mert en egy eve nem engedem, hogy hozzamnyuljanak (sem kolonoszkopiat, sem beontest), mert valahogy azok utan mindig rosszabbul voltam. Ezt itt az orvosom is megerositette, mondta, hogy az allapotomat a legjobban megitelni en tudom, a kozerzetembol es nem "piszkal hozzam", ha nem muszaj, mert azzal csak irritaljuk.

Most lehet szerencses veletlen, de nekem nagyjabol minden panaszom megszunt az elmult 6-8 honapban. Neha verzik, de csak keveset es nagyon ritkan, nem megy a hasam, nem puffad, nem faj es nem tartok semmilyen dietat, csak nem zabalom magam tele. Inkabb tobbszor eszem kevesebbet h ne terheljem.  Lehet, hogy csak szerencsem van vagy az is lehet, hogy most ez pont egy szunet az allapotomban, de azert leirok mindent amit csinalok meg amit nem, mert annyira szeretnem, ha mindenki egy kicsit jobban lehetne. Jo ejt!

Nincs jelen

#1398 2007-10-15 21:36

Rigor
Tag

Kay: a vizsgálat elõtti szadista beöntés és a gyógyszeres beöntés között azért van némi különdbség:) - Az elõbbi esetben pár liter megy be és aztán jön is ki, míg az utóbbiban kb 1-2dl viszont annak bent kell maradnia és felszívódnia lokálisan a beteg bélbe.  Ezen kívül én még szoktam trükközni annyit hogy a gyógyszeres beöntés elõtt csinálok egy lightos vizes öblítést hogy tisztább legyen a bél - meg ha éppen lenne is valami akkor ne azzal keveredjen meg akarjon kijönni, így könnyebben bent maradjon, jobban felszívódjon stb.

Nincs jelen

#1399 2007-10-15 22:04

ancsacicca
Tag

rigor szia!nektek is többiek!írtad nekem,hogy aloe-t ne adjak a páromnak!volt valakinek,talán neked rossz tapasztalatod ez ügyben?pont ma voltam aloe-éknál egy elõadáson,még jó,hogy írtad,hogy ne!...

Nincs jelen

#1400 2007-10-15 22:22

barna-by
Tag

ancsa:
Nekem csak rossz tapasztalatom volt az aloe verával.Az még hagyján, hogy marha drága, de sztem nem ér semmit, legalább is nálam pont za ellenkezõjét hozta ki, mint amit kellett volna, így hagytam a fenébe.Persze érdemes kipróbálni ,hátha bejön, oskan esküsznek rá, de nálam keserves 2 hetet hozott el egy pohár aloe...

Nincs jelen

IBDoktor

Láb