#451 2007-06-27 21:52

Tilda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Egészségügy, kórházak

Robur!

Nagyon jó a bejátszás a gyerekekrõl....  :) Nálunk nincs ilyen tábor... ugye??? Na majd csinálok..... :)  :)
T

Nincs jelen

#452 2007-06-27 23:30

ase
Tag

Szia Tilda!

Sajnos tényleg nincs még nálunk ilyen tábor.. Pedig egyébként nem csak az USA-ban létezik, hanem sok európai országban is.. Pl. a szomszédban, Ausztriában már elég nagy hagyománya van!
Én rég szeretnék valamit összehozni itt is, tavaly már tervezgettük is, kezdetnek akár egy hosszú hétvégét, de a fiatal bélbetegek találkozója mellett sajna nem volt energiánk.. A legnagyobb probléma egyébként az, hogy nehéz eljuttatni az infót a gyerekekhez / szülõkhöz.. Ahol ilyen táborok vannak, ott általában az egyesületnek van gyerek szekciója.. Mindenesetre ha vannak lelkes vállalkozók, meg lehetne próbálni szerintem! :-)

Nincs jelen

#453 2007-06-28 20:00

Tilda
Tag

Vállalkozó vagyok meg lelkes is...  :)
Úgyis gyerekekkel dolgozom :)
Hirdetni szerintem meg iskolaigazgatók felé kell emailben... ebben tudok Bp-en segíteni  :) Ahol érintett gyerek van, ott értesíteni szokták a szülõket...

T

Nincs jelen

#454 2007-07-04 01:09

ase
Tag

Ez nem egy rossz ötlet!!!!  csak az a baj, hogy így megint a vidék kerül háttérbe.. :-( A korábbi tiniklub is elsõsorban budapestieknek volt elérhetõ.. 

A nem fõvárosiakat esetleg elérhetnénk kórházakon keresztül.. persze ez orvos függõ.. vagy a médiában..  pl. néhány újság hirdetés.. Patika magazin, Családi Lap, vagy nem tudom.. de persze ez is pénz kérdés.. Ha esetleg valakinek ilyen irányú összekötetései vannak sikítson!!! ;-)))))))))

Üdv: Ase

Nincs jelen

#455 2007-07-04 08:13

Robur
Admin (Crohn)
Hely: Bp
Regisztrálva: 2004-01-05
Írások: 645

Nagy szalaghirdetéseket helyezhetnénk el a crohn-colitis.hu-n vagy az MCCBE.hu-n. Készítek szórólapokat is. Kiragaszthatnánk rendelõkben, iskolákban, nyilvános helyeken. Újságban hirdetni nem olcsó.

Nincs jelen

#456 2007-07-04 14:21

ase
Tag

:-))) Egyre több jó ötlet.. Lassan gondolkozhatunk a megvalósításon.. és hogy mit is szeretnénk/ tudnánk összehozni.. :)

Nincs jelen

#457 2007-07-07 11:51

Szuszidi
Tag

Kedves sors társaim!
Itt van meg történt amit lassan 1 éve mondok!
2008 végén megszûnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár!

Az új, most körvonalazódó egészségbiztosítási rendszerben 2008 a "toborzás" éve lesz, 2009. január elsején megszûnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár - hangzott el egy tájékoztatón.

A tervek szerint 5-8 biztosító nemzetközi pályázat útján léphet be a magyar piacra és 2008-ban kezdõdhet meg a társaságok részérõl az ügyfeleket "toborzása". Ha valakinek egy év alatt sem sikerül társaságot választani, õ sem marad biztosító nélkül. Az így "kimaradók" területi sorsolás alapján kerülnek biztosítókhoz. Nyitott kérdés még az, hogy a lakosság egy részének ilyetén való "szétosztásánál" figyelembe kell-e venni, hogy melyik biztosítónál már hányan biztosítottak - mondta az egészségügyi miniszter.
Horváth Ágnes hozzátette: a biztosítottak után a társaságok korrigált fejkvótát kapnak, amit kor, nem, betegség és esetleg lakóhely szerint osztanak szét. A lakosság azonban egy évben egyszer - ha úgy gondolja - társaságot válthat.

A biztosítók szerzõdnek az egészségügyi ellátókkal, de azt a társaság dönti el, hogy melyik intézménnyel kötnek szerzõdést. Ennek következtében megszûnik az intézmények által sokat kifogásolt teljesítményvolumen-korlát, amely jelenleg megszabja, hogy egy intézménynél mennyi beteg látható el szakmacsoportonként.

Az állam szabályozni kívánja a biztosítók mûködési költségét (beleértve a reklámköltséget is), a nyereségét, és az állampolgárok által befizetett járulékmértéket is, amely nem emelkedhet az új egészségbiztosítási rendszerben.

Ezen kívül minden társaságnak szavatoló tõkét kell képeznie (a jegyzett tõke mellé), amelybõl pótolja a mûködésbõl adódó esetleges veszteséget.

Az ellátásokat magában foglaló biztosítási csomagnál - amely alatt a jelenleg társadalombiztosításban elérhetõ szolgáltatásokat kell érteni - kevesebbet nem kínálhat egy biztosító - mondta Horváth Ágnes.
Üdv a való világban!
http://www.dunatv.hu/cikk.html?id=76065

Szerkesztette: Szuszidi (2007-07-07 11:53)

Nincs jelen

#458 2007-08-18 21:39

pacsaji
Tag

Felénk nagyon jól mûködõ ifjúságvédelmis rendszer van (iskolába kihelyezett védõnõkbõl áll) biztos máshol is, õk is segíthetnének. Ahol kábel tv mûködik ott azért ilyen típusú "reklámnak" szoktak lehetõséget biztosítani. Falvakban pedig érdemes lenne a helyi gyógyszertárral egyezkedni.

Nincs jelen

#459 2007-08-28 01:46

ase
Tag

Kedves ismerõsöm most volt látogatóban Texasban a korábbi hsz-ben belinkelt táborban! Ha lesz bõvebb infóm beszámolok! :-)

Nincs jelen

#460 2007-09-06 21:24

Licsi
Tag

Üdv. Mindenkinek !
Régen írtam a fórumon, de most úgy érzem meg kell szólalnom. Remélem Ti kellemesebb kötülmények között tudtátok meg, hogy colitis ulcerosa-ban szenvedõknek és gondolom a chron-osoknak sem kell már vizitdíjat fizetni, amennyiben a betegségünkkel kapcsolatban keresik fel a háziorvosukat, vagy a szakrendeléseket.
Megjelent a közlönyben, tudatták velem a kórházban, de valahogy a háziorvosomhoz és remélem, hogy csak az enyémhez, nem jutott el a hír, így meglehetõsen zokon vette, hogy nem akarok fizetni.
Borzasztó, hogy ilyen dolgokon kell vitatkoznom a háziorvosom rendelõjében. Persze elõkerült párt és állam, egészségügy és betegség, csak az én problémámra nem kérdezett senki. Kioktatott az aszisztensnõ, hogy létrejött az orvos beteg találkozó, így csak fizessek nyugodtan, de arra egyiknek sem volt figyelme, hogy a gasztrós fõorvos javaslatára beutalókkal kellett volna ellátniuk és a végére már nekem sem volt energiám tizedszer rákérdezni miért nem velem foglalkoznak. Megvártam, hogy felírják a recepteket, aztán pánikszerûen elhagytam a rendelõt, hát volt már jobb napom is!
Remélem holnap azért jobb lesz ! Szép és tünetmentes õszidõt Mindenkinek !
Licsi

Nincs jelen

#461 2007-09-18 16:46

kbalu
Tag

én ma jártam gasztrorendelésen és bár az asszisztensnõ nem tudta, de a doki egybõl vágta, hogy valóban nem kell vizitdíjat fizetnünk július 15-e óta és aki azóta fizetett, az visszakérheti az illetékes jegyzõnél

Nincs jelen

#462 2007-09-18 23:13

pacsaji
Tag

Ma jártam a háziorvosomnál.
A vizitdíjmenetességrõl tõlem hallott elõször - de mivel kaptak egy plakátot, vette a fáradságot és megnézte rajta.
Nekem tehát szerencsém volt és kellemetlen szitu nélkül megúsztam...

Nincs jelen

#463 2007-09-21 06:41

Szuszidi
Tag

Így van Juni 1-töl nem kell leróni a vizit díjat nékünk ezt én is nem régen tudtam meg én tájékoztattam a házi orvosomat is aki csak nézett mint Kati a moziban. Mivel tudom kinek köszönhetjük a mentességet igy nagy nagy THX!! Jó pár forintot spórol meg nekünk. :)

Nincs jelen

#464 2007-09-21 11:22

CSICSU
Tag

Nekem azt mondta a háziorvos ,ha csak a betegséggel kapcsolatban megyek hozzá ,akkor nem kell fizetni , pl. ha algopirynt íratni akkor kell.Így van?

Nincs jelen

#465 2007-09-21 14:12

pasek
Tag

Nekem most frissek az infóim ez ügyben:
a betegséggel kapcsolatosan nem kell se vizitdíjat, se kórházi napidíjat fizetni, de pl. ha elmegyek fogorvoshoz, nem hivatkozhatok arra, hogy crohn-os vagyok, ott bizony csengetni kell

Nincs jelen

#466 2007-09-21 16:10

Szuszidi
Tag

Na amúgy dönthetek hogy a cukromra :( hivatkozva megyek vagy a Crohn- ra  :( hivatkozok! De egy algopirinért nem fogok fizetni egy árva kanyit sem nem iratok fel kész! Ja a másik hogy aki már inzuliozza magát a gyógyszere tényleg ingyen van csak a bibi 300 Ft a doboz díj! Amit kidob az ember. Éljen éljen kunkori! :) Ki van ez találva!

Nincs jelen

#467 2007-09-22 08:19

Vicaa
Tag

Tudnátok esetleg valamilyen hivatkozást linkelni errõl a mentességrõl??? Vagy hogy hol olvashatok errõl? Elõre is elnézést, ha már korábban volt errõl szó, csak elkerülte a figyelmemet.
Mivel eddig ilyet nekem sem említett a háziorvosom.

Nincs jelen

#468 2007-09-22 09:07

Robur
Admin (Crohn)

Nincs jelen

#469 2007-09-22 19:38

pacsaji
Tag

Én is beírtam anno a minisztériumi honlap elérhetõségét: Remicade topikban keresd (222)!
Én is most beszéletem a háziorvosommal, azt mondta, hogy a betegséggel kapcsolatban áll fenn a vizitdíj.
Szerintem viszont az Algopyrin gyulladáscsökkentõ és lázcsillapító, tehát szerintem köze van a betegségünkhöz!

Nincs jelen

#470 2007-09-22 20:15

Vicaa
Tag

Köszönöm a segítséget! :)

Nincs jelen

#471 2007-09-24 13:12

manna
Tag

Helló Mindenkinek!
Rég írtam már, de azért figyelemmel kísérem az eseményeket! Vizitdíjról jut eszembe, hogy én Debrecenbe járok a Klinikára és mentesség ide vagy oda, fizetek. Mert szerintük kell. Szerintem nem, de 20 méteres sor kígyózott a gasztron így nem vitatkoztam.

Nincs jelen

#472 2007-09-24 16:17

Robur
Admin (Crohn)

Akkor nem marad más, mint a Crohn-igazolvány

:D

Nincs jelen

#473 2007-09-24 16:20

kbalu
Tag

én ma laborban voltam, beutalón rajta, hogy K5081, tehát a betegséggel kapcsolatban mentem, a drága vizitdíjas néninek (aki amúgy tök satu) állítólag friss listája van és nála a számítógépben nem szerepel, így fizetnem kellett, azt mondta ha nem szoktam fizetni, hát igényeljem majd vissza., de addig nincs labor, amíg nem fizetek

persze, 300 ft-ért fogok rohangálni a jegyzõhöz, inkább beletörõdöm

Nincs jelen

#474 2007-09-24 16:54

Szuszidi
Tag

Ez így van igényeld vissza az intézetnek pénz de majd vissza nem õk adják, cseles!!

Nincs jelen

#475 2007-09-24 20:00

pasek
Tag

Szoríccsatok magunknak, ezekben a percekben döntögetnek az egészségügy további mikéntjérõl. Bevallom gyertyát gyújtottam, nagyon nem szeretném, ha így vagy úgy a végén mi húznánk a (leg)rövidebbet. :(

Nincs jelen

#476 2007-09-24 20:49

Detty
Tag

Sziasztok!

Én is voltam ma orvosnál, vérvétel, a szokásos rutin. Vizitdíjat pedig kellet fizetnem!!! Én ugyan mondtam, hogy crohn, meg BNO kód.... akkor is kellett fizetnem. Persze a 300 forintokat még csak-csak lenyelem (holott végülis, nem tartanak be egy kormányrendeletet... no comment), de mi lesz ha egyszer majd :-))) kórházba kerülök. (Ami ugye még elõfordulhat :-))) Nem tudom milyen fórumhoz kellene fordulnunk?!

Nincs jelen

#477 2007-09-25 00:59

ase
Tag

Sziasztok!

Csak azt tudom mondani azoknak akikkel fizettettek, amit ma az egyesületben is ajánlottak.. Vigyétek a kinyomtatott rendeletet a dokihoz.. Azért õket is meg lehet érteni, ha ezt a sok ilyen-olyan változtatást nem bírják követni.. Ha nálad a papír ott van fehéren-feketén!
Kiváncsi vagyok.. én holnap megyek "bevetésre" (rendelettel felvértezve természetesen).. Házidoki, labor, tüdõ szûrõ... Az utolsó tuti fizetõs lesz, az elsõ kettõ több esélyes.. Az eredményrõl majd beszámolok! :-)

Nincs jelen

#478 2007-09-25 06:57

Szuszidi
Tag

Meg van meg hozták  a döntést!

22 területi egység jön létre az országban az új egészségbiztosítási rendszerben, 4 a közép-magyarországi térségben, vagyis Budapesten és Pest megyében, 18 pedig a megyékben - állapodtak meg a koalíciós pártok a hétfõ esti egyeztetésen.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Kökény Mihály az egészségügyi bizottság elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mind a 22 területi egységen pénztárat alapít az állam, ezek kisebbségi tulajdonrészére licitálhatnak a biztosítók. Egy területi egységért egy pénztár felel majd, de az elsõ félévben bárki eldöntheti, hogy azzal a pénztárral szerzõdik-e, amelyik a lakóhely szerinti területi egységéért felelõs, vagy más társaságot választ. Elsõ perctõl szabad lesz tehát a választás, és évente lehet majd biztosítót váltani.
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=176727
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=431505&rvt=2

Szerkesztette: Szuszidi (2007-09-25 07:07)

Nincs jelen

#479 2007-09-25 08:54

kbalu
Tag

ase: tüdõszûrésért nem kell fizetni nemde? legalábbis arról volt szó, hogy a szûrõvizsgálatok ingyenesek

amúgy meg hiába lobogtatom a laborban a rendeletet, ha az a p*csa csak azt tudja hajtogatni, hogy nem tud beírni fizetés nélkülire, mert a BNO alapján fizetnem kell a gép szerint (és állítólag friss az adatbázis, ami egyértelmû, hogy nem, mert a gasztrodoki pl. tudta, hogy nem kell fizetni, mert ellenben a móri kuplerájjal, Veszprémben tényleg friss az adatbázis)

Nincs jelen

#480 2007-09-25 12:52

ase
Tag

Megérkeztem.. egész jó idõt futottam ahhoz képest, hogy hány helyen jártam...
Szóval:

1. Háziorvos: Megmutattam a papírt... nézte... mondta, hogy valóban nem hallott még errõl, majd lefénymásolta magának a rendeletet és nem fizettem. Korrekt.

2. Labor: Mondom az asszisztens néninek mi a helyzet, mutatom a papírt, mire arrogánsan közli, hogy majd ha az õ adatbázisukban is szerepel ez, akkor nem kell fizetnem.. Nem kellett.. Szóval vagy az adatbázis volt friss, vagy a fõnöke értette, hogy mirõl is van szó...

3. Tüdõszûrõ.. Ide ugye a papír nem vonatkozik.. és mint kiderült közel sincs ingyen. Falusi lévén hozzánk jár ki évente egyszer 2 napra a jó öreg tüdõszûrõs busz.. ott 300, mint édesapámtól megtudtam.. Viszont mivel én havonta átlag egy hétvégét töltök itton, errõl a lehetõségrõl általában lemondhatok.. Eddig Pécsen is el tudtam menni, utoljára kb 1,5 éve mikor még reformálatlanul mûködött az eü... Csak bementem és leszûrtek.. Bárhol..

Na hosszú bevezetés után a lényeg.. Tüdõgondozó.. Mondom mi kéne.. Kérdezik mihez.. mondom munkakezdés.. "Cég téríti? Mert 5900 Forint..." Nyelek egy nagyot.. elmondom, hogy szerintem nem.. érdeklõdnek hol fogok dolgozni, megmondom, hogy eü.. behívnak a rendelõbe és felvilágosítanak, hogy én igazából azért jöttem, mert köhögök, és néha fáj a hátam.. Tüdõ röntgen.. Ugyanaz pepitában... csak 300+300-ért.. Szerencse, hogy néhol vannak még kedves, segítõkész emberek!! Köszönet nekik utólag is! :-)

Nincs jelen

#481 2007-09-25 18:21

bendimama
Tag

Sziasztok!

Én is ma voltam a körzeti orvosomnál. Természetesen Õ sem tudott arról, hogy mentességet kaptunk. Vittem neki papírt róla így elhitte nekem. Holnap megyek a Margitba a gasztroenterológiára. Kíváncsi vagyok, hogy õk tudják-e.
Majd beszámolok, hogy mi volt.

Nincs jelen

#482 2007-09-25 19:22

pacsaji
Tag

A 22 biztosító engem aggaszt. eddig is örülhettünk, ha esetleg normális orvos volt a közelben. De hogy fogok én 22 ajánlat közül választani? Bár a kérdés inkább költõi mivel valószínûleg a kutyának se kellek majd ennyi nyavajával!!!

Nincs jelen

#483 2007-09-25 19:25

Rigor
Tag

pacsaji: nagyon egyszerûen, majd én választok egyet magamnak, elmondom melyik, és akkor azt tutira ne válaszd mert az lesz az amelyik eltûnik a pénzekkel:) Murphytörvény! Én akármelyik sorba állok a kasszánál, végül ott kell állni a legtovább:P

Nincs jelen

#484 2007-09-26 07:52

Szuszidi
Tag

Tényleg velünk mi lesz? Melyik biztosító fog minket bevállalni. Sõt tovább megyek akik le vannak % azokat ki foglya vállalni melyik biztosító? mennyit kell majd nekik fizetni az úgy is szûkös nyögdijból? Erre kéne választ kapnunk! :(

Nincs jelen

#485 2007-09-30 16:21

pacsaji
Tag

Tudod Rigor, az hagyján, hogy így te sem jársz jól, de még mindig marad 21...! És melléfogásban én is jó vagyok!

Nincs jelen

#486 2007-10-04 18:07

Zoltán
Tag

Sziasztok!
Tegnap voltam Kapás u-ban. Amikor mondtam, hogy gasztro, kaptam vizitdíjmentes nyugtát és nem kellett fizetni.
A rendelõ ajtajára pedig kifüggesztve a rendelet a mentességrõl.

Nincs jelen

#487 2007-10-09 14:56

pasek
Tag

Sziasztok!
Tudtok segíteni megérteni ezt az új biztosítási rendszert?
Konkrétan most egy kérdés foglalkoztat nagyon: mindenütt azt szajkózzák, hogy az ALAPELLÁTÁSban nem változik semmi az én vonzatomban, mint biztosított. Vagyis (eleinte) ugyanannyi jövedelemarányos biztosítást fizetek, mint eddig, hogy késõbb mi lesz, arról nagy a kussolás, de ez most mellékes.
Szóval mi most az alapellátás keretein belül leszünk gondozva, avagy semnem.
Igazából nem találtam sehol, mi is tartozik az alapellátásba. Hátha ti ügyesebben kerestek, vagy van már valami idevágó infótok.
Köszi elõre is

Nincs jelen

#488 2007-10-10 19:42

vikimami
Tag

Sziasztok!
Én nem néztem még utána, csak hallomásból tudom - és remélem így van -hogy területileg tartozol mindenképpen majd egy biztosítóhoz, tehát olyan nincs hogy "nem vállalnak be" mert cu-crohn-beteg vagy, és ez nekik probléma! Fizetni -egyenlõre -ugyanannyit kell, mintha tb-t fizetnél.

Pasekix! Nem ismered véletelnül a volt Szabolcs Kh-ból (mostmár a MÁV-ba van) Dr. Czeglédi Zsófiát? Ill. a professzor urat (nevét sajnos nem tudom). Ha van róla valami tapasztalatod lsz. írd meg nekem. Köszi

Nincs jelen

#489 2007-10-10 19:57

eva13
Tag

Szerintem ahhoz a biztosítóhoz kellene menni, ahova a már jól bevált orvosunk tartozni fog (mármint az, amelyikhez a legtöbbet járunk).. Gondolom, õk is fognak valahová tartozni.. Vagy rosszul gondolom?

Nincs jelen

#490 2007-10-11 14:48

pasek
Tag

Vikimami!

Véletlenül sajnos nem ismerem Dr. Czeglédi Zsófiát :( Esetleg nem lehet, hogy egy szõke félhosszú hajú hölgyrõl van szó? Kb. középkorú, ha ezzel nem sértem meg. Ha egy és ugyanazon emberkére gondolunk, akkor ott van a MÁV gasztrón. A professzor úr pedig a Banai János prof., akit szintén megtalálhatsz a MÁV gasztrón, õ volt a Szabolcsban a fõ-fõ-fõ, s azt hiszem most is. Bár van a MÁV-ban több "nagyember" is.
Remélem tudod használni vmire a kis megjegyzéseimet.
üdv.
p

Nincs jelen

#491 2007-10-11 18:17

vikimami
Tag

Pasekix!
Köszi a választ! Sajnos a Czeglédi drnõ nem az a hölgy akire gondolsz. (vörös hajú, fiatal (32-35 közötti)) Banai János prof, igen, rá gondoltam! Ha a MÁV-ba megyek majd, õ fogja csinálni a tükrözést - gondolom legalábbis, mert a Szabolcs u.-ba õ csinálta volna...
Neked nem õ csinálta esetleg?

Köszönöm!

Nincs jelen

#492 2007-10-12 12:00

pasek
Tag

Vikimami,
Az általad keresett doktornõ most hirtelen nem rémlik, de az osztály két szinten van, lehet pont a másikion voltam, azért nem emlékszek rá.
De bizony, análisan "megnyilvánultam" a prof elõtt, bár ez már régebben volt, s meg voltam elégedve a vizsgálat lefolyásával, amennyire ugye ezzel meg lehet elégedni. Nem altatásban csinálták, csak kaptam egy nyugikoktélt szuriban, és utána csak bámultam a falat, ahogy kell. A kisegítõ asszisztencia is nagyon készséges volt, õ kívülrõl próbálta segíteni a helyzetem, vagyis a hasfalamon keresztül maszírozta a megfelelõ helyre a csövecskét. Ahogy emlékszek viccesre fogták a dolgot, pl. : "még ezt a kanyart bevesszük, és kész is vagyunk" stb.
Tennap viszont megtudtam, hogy nyeretem egy kontroll gyomitükit, amit egy hónapon belül megejtünk, hááát, mit mondjak, már "nagyon várom"
Egyebek iránt az endoszkópos labor az ambulancia mellett van az elsõ emeleten. Ha nem lennének ott azok a sziszegõ, villogó végû fekete csövek, azt mondhatnám, hogy helyes kis szobák. :)
Kitartást a tükrözéshez, remélem mihamarabb túl leszel rajta. (én minden tükrözéskor megígérek magamnak valami jutalmat, pl. ha ezen túl leszek, elmegyek egy koncertre...)

Nincs jelen

#493 2007-10-12 17:44

vikimami
Tag

Pasekix,
köszönöm az infót a professzor úrról, megnyugtató számomra amit írtál !
Jutalmat, azt biztos adok magamnak! :D
(Ha mást nem, majd az addigra megszületõ kisfiam mosolyát :D :D )

Még 1x nagyon köszönöm

Nincs jelen

#494 2007-10-19 18:12

clió
Tag

eva13
A gondolat jó, csak amikor választunk biztosítót, nem fogjuk tudni, hogy melyik korházzal/dokival kötöttek szerzõdést. Ez biztos. Gyakorlatilag nem fogjunk érdemi információkhoz jutni  a választáskor, csak egy év mûlva lehet váltani. Megszûnik a szabad orvosválasztás, betegutak lesznek, amitõl eltérni nagyon bonyolult lesz, ha egyáltalán engedik majd. Tuti, hogy értünk, krónikus betegekért nem fognak "versenyezni" a biztosítók, mi nagyon rosszul fogunk járni.

Nincs jelen

#495 2007-11-15 22:16

Andy
Tag

Üdv!Bocsi,de mi a Crohn-igazolvány? (472.hozzászólás)
Egyébként most fizettem 900 Ft vizitdíjat.Háziorvos beutalóért. UH vizsgálat,gyógyszerjavaslat,másnap újra háziorvos gyógyszerírás.Két nap múlva vissza,mert 1 kimaradt,vittem a papírt kinyomtatva,erre közli:jé ,Én is most vettem észre,de ez csak októbertõl él!Kérdezem:két nappal ezelõtt mi volt?Erre nagy kegyesen vissza dátumozta az utolsó receptet,hogy ne kelljen fizetni azért,amiért egyébként sem kellett volna.

Nincs jelen

#496 2007-11-23 16:58

cseva
Tag

Üdv.Mindenkinek!
2007.11.14.-én én is vittem a háziorvoshoz a kinyomtatott rendeletet,hogy vizitdíjmentes vagyok és Õ is nézett nagyot és lefénymásolta.Az a bökkenõ,hogy elõtte augusztusban és szeptemberben végigcsináltam minden vizsgálatot vizitdíjjal,mert az OOSZI-hoz kellett mennem felülvizsgálatra a rokkantság miatt. Szép mi? Senki nem mondta,hogy ne fizessek! Nekem is azt mondták menjek a jegyzõhöz és kérjem vissza. Ügyes!
Most már résen leszek! Azt tanácsolták,hogy mindig legyen nálam a rendelet!?

CSEVA

Nincs jelen

#497 2007-11-28 17:53

Nita
Tag

Cseva!
Légy szíves írd már meg honnan töltötted le a rendeletet én is szeretném magammal hordozni. Már bele fáradtam, hogy magyarázkodjam nekik, és persze fizetnem is kell!
Elõre is köszönöm!
Anita

Nincs jelen

#498 2007-11-28 20:57

Andy
Tag

Nita!
A fõoldalon kinn van,onnan kinyomtathatod!

Üdv  :)

Nincs jelen

#499 2007-11-29 23:44

Nita
Tag

Köszi, meg találtam!!

Nincs jelen

#500 2007-12-03 20:26

Ánya
Tag

Hallottatok valamit a Margit kórház megszüntetésérõl? A Bécsi úton óriás plakát hirdeti, gyászkeretben, hogy január 1-tõl bezár. Ez nem lehet április tréfa, azon már túl vagyunk!
Ánya

Nincs jelen

IBDoktor

Láb