#401 2007-10-08 09:36
- vikimami
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Jó reggelt!
Megint panaszkodni jöttem :(
Mostmár kb. egy hete annyira rosszul alszom :( Még a védõnõ is megjegyezte pénteken, hogy szarul nézek ki.
Tegnap is elaludtam 23-kor és 02 körül kipattant a szemem. Ezek után már csak 30-40 percet tudtam aludni hajnali 5-kor és ennyi.
Bevallom, a parától nem tudok aludni :( :( , nem fáj semmim - na jó a szokásos kis hasgörcs - csak a lelkem...
Erre rájön még a sok egyedüllét is és paff vagyok.
Párom meg hajnalba jól leszúrt, amikor látta, hogy járkálok, hogy rosszat teszek nemcsak magamnak, hanem a gyereknek is, mert az hagyján, hogy most nem alszok "neki" de ha megszületik aszerint fog aludni, ahogy én az utolsó hónapban! Nem tudom honnan szedte ezt... Szerintetek igaz?
Voltam tegnap egy volt kolléganõmnél, akinek most 4 hónapos a kisfia, és láttam, hogy mennyi mindent csinál és hogyan - mire hazaértünk már sirtam, hogy én ezt nem fogom tudni csinálni, nem tudok semmit.... És az is kiderült, hogy mennyi mindent nem vettünk még, amire szükség lehet.
Nálatok is van/volt ilyen a terhesség utolsó szakaszában?
nem jó ez így, nem akarok depressziós lenni
Nincs jelen
#402 2007-10-08 09:39
- vikimami
- Tag
Szia Lucifer!
Azt már sok anyukától hallottam, hogy csak hason alszik a bébije - akár a kórház óta - . A légzése miatt mondod azt, hogy "sajnos" csak hason alszik? Van légzésfigyelõtök?
Én tegnap voltam babázni, fentebb olvashatod "eredményét" .(Pedig olyan jól indult..)
Pussz
Nincs jelen
#403 2007-10-08 10:05
- Tita
- Tag
Szia Vikimami!
Annyira rossz olvasni amit írtál.Ne légy már így letörve...
Én el tudom képzelni hogy mennyire sz.ar lehet hogy terhes vagy,megtudtad a colitist és még a párod sincs otthon hogy lelkiekben támogatni tudjon.
Ha meg lesz a kicsi,elég sok dolgod lesz vele,de egy jó barátnõ,vagy nagymama segíthet az elsõ hetekben.Az elsõ 1-2 hónap biztos kemény lesz,de nem lesz baj.
Meg fogod tudni csinálni,mert nincs más választásod :)
Szerintem ha meg lesz a pici,idõd se lesz agyalni a colitisen,el leszel foglalva,nem fogsz semmivel se törõdni csak a csöppséggel.Én is betudok golyózni ha otthon vagyok egyedül,pláne napokig,de meg kell oldani...sétálj,meditálj,olvass,nézz meg egy jó filmet,találkozz a barátnõddel,családoddal,mindegy hogy mit csak tereld el a figyelmedet.
Az hogy depressziós leszel-e vagy nem,azon te is változtathatsz!
Bocsi hogy belekotyogtam :)
Minden jót kívánok nektek!
Nincs jelen
#404 2007-10-08 10:47
- vikimami
- Tag
Köszi Tita, hogy "belekotyogtál" , szívesen veszem.
Igazi bartánõm egy van,aki persze átjön vagy találkozunk heti 1x délután,dehát ennyi... Hiszen mindenki dolgozik. A kolléganõim már nem hívnak fel - 17. hét óta itthon vagyok, elkopnak a dolgok -, anyumék pedig Pest másik végén laknak. (bkv-val oda-vissza 3óra minimum, autóm sajna nincs). Szóval elég sz.r így most.
Igazából az olvasás és a net marad, de engem ezek annyira nem kötnek le már 5 hónap után nincs az a film, amit ne láttam volna.
Meg én alapban is nagyon szeretetéhes ember vagyok, hátmég így terhesen az utolsó futamban....
Nincs jelen
#405 2007-10-08 11:01
- Linus
- Tag
vikimami drága,
hát hogy teheted ezt magaddal? irgum-burgum!!! már hogyne élvezhetnéd a bébi születését?! tessék egyszerre csak egy dolgon törpölni és mindjárt jobban fogod érezni magad! neked most semmi másra, csak a babára kell figyelned és a közérzetedre, a tükrözésen meg csak akkor kezdj el parázni, ha már pár nappal elõtte leszel. ráadásul, ha altatásban fogják csinálni, tényleg nincs mitõl félned. már hangoztattam valahol, valamelyik topikban, hogy nagyon sokat segít, ha próbálunk higgadtabbak maradni, vagy legalábbis nem szétparáztatni magunkat, de ez persze attól függ, hogy ki milyen típus, és ha jól láttam, kifejezetten pesszimistának vallod magad...
mindenesetre bõven kijár már neked is egy kis "nem törpölök a tükrözésen" program, úgyhogy a kedvemért: biza most figyelj csak a manócskádra és majd igenis élvezd ki az elsõ együtt töltött idõket! én még nem ugye nem tudok nyilatkozni a szüléstõl való félelemrõl, de halálbiztos, hogy ez majd nálam is meglesz, ha eljön az ideje, de most nem is ez a lényeg. sokkal könnyebb, ha mindig csak egy félelemre koncentrálunk, kevésbé visel meg, és könnyebben is kezeljük! Roor, megkérlek, optimista bogyókoktélt légy kedves felvenni a rendelési listára, és ugye tudni fogod, hova küldjed? :)
pusz mindenkinek és noooooo para:)
Nincs jelen
#406 2007-10-08 14:25
- Barbi2
- Tag
Sziasztok!
5 éve van colitis ulcerosam. Idáig csak olyan gyógyszerekrõl hallottam, ami tovább pusztítja a szervezetünket. Most végre itt van a TSO. Szeretném kipróbálni. Ha valaki tudna megrendelõt küldeni az e-mailemre annak nagyon örülnék. Illetve, ha van olyan, aki már 1-2 éve csinálta meg a kúrát, az õ tapasztalataira is nagyon kíváncsi lennék hogy mi van azóta. E-mail cím: bodvaibarbara@freemail.hu.
Köszi,
sziasztok
Mindenkinek gyógyulást kívánok!
Nincs jelen
#407 2007-10-08 15:01
- vikimami
- Tag
Szia Barbi2! A TSO-tapasztalatok topicban biztos, hogy van olyan emberke, aki tud neked megrendelõt küldeni!
Nincs jelen
#408 2007-10-08 15:06
- vikimami
- Tag
Szia Linus! Igen-igen, jól érzed: pesszimista vagyok, sajnos alapban is :(
Nem tudom miért történik ez most a lelkemmel, valószínûleg lemerült az aksi :( , de remélem hamarosan újratöltõdik a barátok és az ilyen hozzászólások által :).
Utálom is magam érte, hogy nem tudom mosolyogva várni a bébimet!
Pusszantás!
Vicaa! Tica! Mi van veletek?
Nincs jelen
#409 2007-10-08 18:54
- roor
- Tag
Halika!
Vikimami:Linus kérésére elcsúzliztam neked a bogyókoktélt!:D:D:D
Tartalma:"nem parázok"
"leszarom"
"Yehhh babám lesz"
"Mi van még kaja?"
"Ide nekem az oroszlánt is!"
"Kezdek dinnye lenni mint Roor!"
"Ki beteg?Mert én nem!"
"Nem vagyok egyedül,mert belõlem az egy is tömeg!"
Egyéb kéréssel kérem forduljanak vevõszolgálatunkhoz! :)
Köszönjük hogy igénybevette szolgáltatásunkat! :)
További kellemes életet!
:D:D:D
pá
Nincs jelen
#410 2007-10-08 19:23
- Tilda
- Tag
Roor!
Nekem egyenlõre az is elég ha ezeket olvasom, mert kb fél órákat röhögök rajta.. :D
T
Nincs jelen
#411 2007-10-08 19:59
- vikimami
- Tag
Jaj Roor, Te annyira aranyos vagy! Köszi!
De tényleg most súlyos a helyzetem azt hiszem. Azt gondolom, hogy elérkeztem a magány fázisába :(
Majd írok neked személyeset is, hogy miért is érint meg most minden annyira !
Nincs jelen
#412 2007-10-08 20:16
- vikimami
- Tag
Ma felhívtam az egyik gasztros dokit (nekem több is van bi-bi :) ), hogy akkor most szedhetem-használhatom a Salofalkot szoptatáskor vagy nem? (mivel most, a terehsség alatt szedtem, erre már rá sem kérdeztem, hogy elbaltáztam-e vagy sem...)
Õ közvetlen a forgalmazót hívta fel - mert állítólag egyébként a gyógyszerkönyvben a szoptatásról nem ejtenek szót - hogy akkor lehet-e szedni. Azt mondták neki, hogy NEM. (merthogy nincs ez irányú tapasztalatuk, nem vállalják a felelõsséget) Így a doki sem vállalja a felelõsséget ha tovább szedem és szoptatok mellette... Azt mondta döntsem el én.
Tehát a lehetõségek a következõk:
1/ szedem és kérem a tejem elapasztását :(
2/ nem szedem és szoptatok aztán lehet,hogy a wc-n ülök és jön a vér - és nem onnan ahonnan kéne :(
3/ szedem és szoptatok vállalva minden kockázatot - de mi lehet a kockázat és mikor jön ki a bébin ???
Eléggé el vagyok keseredve, mit csináljak majd???
Van még egy doki, akit felhívok holnap...
Már nem emlékszem, hogy van -e valakinek hasonló tapasztalata (mármint hogy salofalk-szoptatás összefüggésben. Ha van, kérem írja meg.
Nincs jelen
#413 2007-10-08 20:32
- roor
- Tag
Halika!
Téda!Ha már egy mosolyt ki tudok csalni,akkor érdemes dinnyének lenni! :D:D:D
pá
Nincs jelen
#414 2007-10-08 21:54
- Agica01
- Tag
Vikimami
szerintem az 1 v. 2 variációt válaszd, ne kockáztasd meg, hogy valami gond legyen emiatt a bébivel. Próbáld meg szoptatni gyógyszer nélkül, és ha nem bírod, ehet a baba tápszert is. Szerintem ez nem akkora tragédia. Nekem is muszáj volt csomó gyógyszert szednem miután megszületett, alapból szóba sem kerülehetet a szoptatás, így az én kisfiam (most 2,5 éves) tápszert kapott, és boldog vagyok, hogy "ez volt a legnagyobb baja".
Persze nem beleszólni szeretnék, ez csak tanács és a véleményem. :)
Ági
Nincs jelen
#415 2007-10-09 08:16
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Miután Roor bogyói megtették kellõ hatásukat és kezdek kikupálódni, igyekszem aktívabban visszatérni hozzátok.
Vikimami! Én ugyanezekkel a problémákkal találom szembe magam a gyógyszerekkl kapcsolatban, én sajna a Salofalkon kívül még mást is kell, hogy szedjek. Én azonban sok-sok véleményt meghallgatva úgy döntöttem, hogy bármennyire is jó a szoptatás a bébinek, a kockázatokat mérlegelve és a lehetõségeket is, inkább tápszerezek és szedem a gyógyszert. /Egyébként is, gondolom, hogy idõ is kell ahhoz, hogy ez a sok gyogyi kiürüljön a szervezetbõl./ Elhagyni biztos nem tudom majd õket, mivel még így is gyakran begyullad a fránya kis dög. Szülés után pedig nagy szüksége lesz rám a kis manókánknak.
Két hét múlva, ha minden igaz költözünk és akkor tárgyalok, majd az új védõnõmmel, hogy esetleg a faluban nem akad -e olyan kismami, aki tudna egy kis anyatej pótlást biztosítani. A gasztros dokim írt is erre egy javaslatot.
A kis bébike olyan aktív és most már akkora erõvel tud rugkapálni, hogy néha fel is jajdulok, de egyben irtó boldog is vagyok minden egyes alkalommal, mikor érzem õt, már annyira várom, hogy láthassam, érezhessem a bõrét, átölelhessem õt. :) :)
Nincs jelen
#416 2007-10-09 08:42
- tica
- Tag
Sziasztok!
Vica, örülök, hogy jobban vagy picit, ez nagyon jó hír!!
Vikimami, rendben van, hogy Salofalkot nem szedhetsz, de nincs semmi más alternatíva? Például a Salazo, mint már írtam. Mondjuk azt hiszem ugyanaz van bennük, csak máshol hatnak. Szerintem próbálj meg azért más megoldást keresni, fõleg, hogy a Salofalk nem is használ!!! Mi még nem beszéltünk errõl az orvosommal, korai lett volna, de legközelebb megkérdezem. Én mindenképpen szoptatni fogok, ha kell elhagyom a gyógyszet. Három hónapot, fél évet gyulladt béllel is kibírok..
Nincs jelen
#417 2007-10-09 09:33
- Linus
- Tag
helló csajok!
nos, vikimami: remélem átragad rád is Vicaa lelkesedése:)
Tica én egyébként alapvetõen úgy tudtam, hogy a szulfaszalazinok szedhetõk terhesség és szoptatás alatt, de úgy látszik mind az orvosok, mind pedig a gyártók egyaránt olyan kib'tt felkészültek a témában, mintha ez még soha az életben nem került volna terítékre - amit már bocsánat, de nem hiszek el! Ez viszont nem minket minõsít. Egyébként azt leszámítva, hogy a salofalk már a vékonybélben is, a salazopyrin pedig csak a vastagbélben kezd el dolgozni, semmi különbség sincs köztük. De józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy ebbõl a szempontból a salazopyrin - mert nem szívódik fel a vékonybélben - tényleg kevésbé árthat a babának. Akinek viszont beteg a vékonybele (is), annak az ottani problémán/gyulladáson nem is segít. Így voltam én is, míg tisztáztuk a vékonybelet, és átálltunk salofalkra.
Úgyhogy mindezt így átgondolva, Vicaa én azt mondom, jól döntöttél. Mit ér az anyatej, ha mami meg kidõl a bébi mellõl. Amúgy azt sem hiszem el, hogy gyulladt béllel, kajak kikészülve is olyan minõségû lenne az anyatej a bébi számára, mint egyébként...
Nincs jelen
#418 2007-10-09 09:45
- greti31
- Tag
Jesszusom!!!!Mi ez a pesszimizmus?Vikimammiii!
NA figyu:-elöször is,az hogy te mennyit alszol,nem árt a babának,hiszen teljesen külön van a vérkeringése.Jól néznénk ki,ha õ is fent lenne mindig,amikor te!Amíg te alszol,van hogy õ van ébren,aktívan mozog,mégsem ébredsz fel,esetleg hülyeségeket álmodsz!Persze azért kell,hogy pihent legyél,de az,hogy a gyerek ha megszületik,úgy fog aludni,mint ahogy te az utólsó idõben,ez h...ség!Ne aggodalmaskodj,ez csak jobban bellobbantja a cu.Elõre félsz olyan dologtól,amit még nem is tudod milyen lesz!Biztos,hogy fog menni minden!Nem kell hozzá szakirodalom,vagy leírás,bízz az ösztöneidben!Nincs benne semmi ördöngösség!Az elsõ idõ nehéz lesz egy kicsit,de csak a teendõk miatt.Mire végeznél,kezdheted elõlrõl!Vszínû nem lesz idõd azon filózni,hogy egyedül vagy,örülni fogsz,hogy luk van a se.....den!Ha meg hajlamos vagy a depresszíóra,mindenképp legyen vki,akit felhívhatsz,beszélhetsz vele,és megnyugtasson!Az nagyon fontos!
-A leendõ tükrözéstõl meg ne parázz,pláne így elõre,teljesen felesleges!
Volt nekem is,nem altatásban,csak kábításban,kísérõvel kellett mennem,és semmit,ismétlem:SEMMIT nem éreztem!Utána még 1-2 óráig kótyagos voltam,de ennyi!De addig ne csináltasd meg,amíg szoptatsz!
Szoptatás!A salofalkról nem tudom,de ha a terhesség alatt szedted,nem tudom elképzelni,hogy szoptatni nem lehet vele!!Én ugyan a salazopyrint szedem végig,de tuti,hogy szoptatni mindenképp fogok,ez mellett lehet!Olvasd el a betegtájékoztatót,ha bélben oldodó,nincs vele gond,az csak ott szívódik fel,az én bogyóm is ilyen!De az,hogy egy gasztrós doki nem tudja,lehet -e szedni,és a gyártót hívja fel,számomra felháborító!Ennyit te is tudsz,hogy felhívod a gyártót!Mindenképp kérdezz meg egy másik gasztrós dokit,itt is van olyan,hogy az ½orvos válaszol½!
A szoptatás szerintem nagyon fontos,az elsõ lányomat 17 hónapos koráig szoptattam,és ezzel azt gondolom,úgy megalapoztam az immunrendszerét,hogy szinte soha nem beteg,oviból is csak akkor hiányoztunk,amikor bárányhimlõs volt!Úgyhogy én a szoptatás mellett voksolok,persze nincs baj a tápszerrel sem,de a szopizás a legjobb a babának!Én tuti nem mondanék le róla ilyen könnyen,és csak a leg-leg-legvégsõ esetben hagynám abba!
Na szóval fel a fejjel,tessék optimálisan hozzáálni mindenhez!Csak akaraterõõõõõõ!
Pusszancs!
Nincs jelen
#419 2007-10-09 10:13
- Linus
- Tag
jaj csajok, volt már, hogy az OGYI-t hívtam fel, mert vmi kapszuláról érdeklõdtem, és fingjuk nem volt semmirõl, csak ide-oda kapcsolgattak...
Nincs jelen
#420 2007-10-09 21:48
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Népszavazásra bocsájtottam a Salofalk-szoptatás kérdést az általam ismert orvosok között. Az eredmény a következõ:
* a netes doktor úr szerint:l ehet szoptatni Salofalk mellett
* egy doktornõ, akinél elõször voltam (Szabolcs u. kórház) szerint is lehet
Ja igen: megnéztem a patika.hu-n, és ott azt írja, hogy a kúpot nem lehet, a tablettát pedig orvosi mérlegelés mellet igen. (ez számomra nem logikus, mert én úgy gondolom, hogy a kúp nem kerül be közvetlenül a vérkeringésbe a tabi meg igen....)
Mondjuk a tabira írja, hogy bélben oldoódó, a kúpra nem. De gondolom, ha már oda teszem, akkor ott is oldódik.... Én eddig kúpot használtam.
A másik pedig az, amit Linus is írt: hogy lehet, nem is lenne semmi tápértéke a tejemnek, hiszen így is nagyon vissza van fogva az étkezésem, nehogy jobban vérezzen a bélés, és lehet, hogy akkor semmit nem is érne a tejem, mivel nem eszek "normálisan"?
Na mi legyen?!?
Tica! Rákérdeztem a Salazop.-ra is, de mivel idáig is sötétben tapogatóztunk - félhomályban - hogy valóban cu.-s vagyok (90%), nem akar most váltani a doki. Majd a teljes tüki után....
Az, hogy meddig és hogyan lennék el gyógyszer nélkül nem tudom, de nem most akarom kipróbálni, a finis-ben, mert én már bizony 5 hónapja "húzom" gyulladt béllel. Nem kellene azért ezzel ennyit szórakoznom....
Beszéltem a védõnõvel, aki azt mondta hogy próbáljak meg szerezni tejet...Hát nem tudom, hogy gondolta: csöngessek be ahol gyereksirást hallok?! Receptre felír a gyerekorvos, és el is mennékérte valahogy, viszont azt hallottam egy régi kismamitól hogy összeöntik a mindenféle korú bébivel rendelkezõ anyucik tejét, és máris nem okés a dolog :(
Nem akarok kidölni a szülés után, inkább akkor tápszeres lesz... Csak ezt sem igy terveztem - mint sok minden mást az eltelt hónapokban :( :(
Szerintetek a cu. vérezhet jobban az eddiginél sós mogyoró miatt?
Ma voltunk CTG-n megint. A szoptatáshoz nem szól hozzá - mit is vártam? - , döntsem el. Kértem, hogy a kiskönyvembe írja be, hogy a János Kórházba szülök, ha esetleg mentõvel kell bemenjek, ne a helyibe vigyenek, de állítólag nem írhatja be, mivel õ hivatalosan a Margitba van, a Jánosba csak szülni mehet, így nem adhat ilyen "utastást" a mentõsöknek. Nagyon röhejes, hogy ezzel is nekem kell foglalkozni. (Ha belegondolok, hogy az elmúlt 14 évben mennyi TB-t fizettem.... ) Nagyon remélem, hogy itthon lesz a párom és be tud vinni valaki.
Nekem egyre többet alszik vagy lusta a bébim, mert alig-alig mozog, de akkor viszont törik a bordám és reped a vesém :D. Remélem majd jól meglepõdöm, hogy milyen vasgyúró a sz.r tápellátás ellenére.
Köszönöm nektek!
Nincs jelen
#421 2007-10-09 21:49
- vikimami
- Tag
Vicaa!
Örülök, hogy jól vagy/tok!
Írd meg majd lsz, hogy mi van veletek, mik a méretek, milyen a ctg! Minden érdekelne,amit te is szeretnél elmondani!
Tudsz valami hírt a János szülõszobáiról? Hallottam azt is, hogy kész van és ugyanaznap hallottam azt is, hogy csak nov.elejére lesz...
Nincs jelen
#422 2007-10-09 22:45
- Rigor
- Tag
vikimami: na gondolom az sem mindegy ám hogy a salofalk az klizmában megy-e vagy orálisan... mert klizmában inkább lokális, míg orálisan jobban bekerül a vérbe.
Nincs jelen
#423 2007-10-10 08:18
- vikimami
- Tag
Rigor: kúpba használom - a hatását nézve nem túl sok sikerrel - a Salofalkot.
És pont ez zavart meg! Mertogy a kúpra írják azt, hogy terhesség utolsó 2-4 hetében hagyjuk el - ez nem történt meg... - és hogy nem lehet vele szoptatni, a tablettára meg azt írja, hogy orvosi mérlegelés mellett lehet terhesség és szoptatás ideje alatt is. Na én pont azt gondolnám, hogy a kúp kevésbé árt a tejbe lebomolva, mint az orális cuccok!
Nincs jelen
#424 2007-10-10 09:49
- Linus
- Tag
vikimami!
az, hogy neked a kúp nem használ, egész egyszerûen azt jelenti, hogy a gyulladás a vastagbél felsõbb szakaszát érinti. (nem is értem, hogy ezzel az orvosod mért nem foglalkozik...) két évvel ezelõtt a régi orvosomtól én is kaptam Salofalk kúpot véres hasmenésre és jó is volt, de lehet, hogy a Crohn elhelyezkedését tekintve csak rásegítésként a többi gyógyszer mellé. tavaly a mostanitól nem, mert azt mondta, hogy papírjaim szerint nekem ugye a vastagbél felsõ és vékonybél alsó szakasza érintett, tehát a kúp elvileg nem használna, õ pedig nem fog adni anélkül, hogy nem látná a vastagbelem, mert ugye a vastagbelet még Zegen vizsgálták. (ahány orvos...) innen indult hát az egész tükrözéses vita, mert ugye azóta sem engedtem. viszont megtehetem, mert 2 hónapja jól v'ok, és nekem most oly mindegy, hol helyezkedik el a kis komám... ha érzem, hogy gond van, úgyis felkészítem magam testileg-lelkileg, és akkor induljon a banzáj! addig nem!!!
én továbbra is azt mondom, hogy salofalkkal (mégpedig tablettával) tudtommal lehet szoptatni. az orvosod pedig azzal, hogy teljesen rád bízza a döntést, csak azt ismeri el, hogy semmiért nem vállal felelõsséget. (vágnám kupán az ilyet...) összeöntögetésrõl én is hallottam, úgyhogy sz'tm a kölök kajak jobban járna még így is a te tejeddel. Motom szavára pedig sokat adok, mert elég nagy a felelõssége azáltal, hogy nyíltan és legjobb tudása szerint ezen a fórumon írásban válaszol a kérdéseinkre!
a sós mogyoróról és az egyoldalú étkezésrõl pedig tessen csak leállni, mert segbebillent bogyót meg majd én fogok osztani!!!:)
Nincs jelen
#425 2007-10-10 09:51
- Pici
- Tag
Wikimami! Nem tudom láttad-e rövid bemutatkozásom de nekem is cu-m van már 2000-óta. Igaz én mindig klizmát használok ha bibi van de nekem azt mondták hogy azt nyugodtan használhatom ha szükséges. A sósmogyi nálam okozott már belobbanást. Szerintem azt kerüld ha lehet. Szedsz vitaminokat? Kitartás. Rencsi.
Nincs jelen
#426 2007-10-10 13:20
- tica
- Tag
Vikimam a sósmogyi nálam is galibát szokott okozni, de most hogy így leírtad, hú de megkívántam.. :)
Nekem azt hiszem aranyerem lett.. Szuper. Belül fáj csak, de veszettül. Kerestem valami krémet rá a neten, de az összes betegtájékoztatóban az van írva, hogy terhesség alatt csak orvosi utasításra, nekem meg nincs kedvem ezzel dokihoz menni. Nincs valami ötletetek?
Nincs jelen
#427 2007-10-10 14:23
- vikimami
- Tag
Tica!
Én használtam egy aranyér elleni krémet (MASTU-S a neve), nagyon jó 1-2 nap alatt visszahúzta, de assz'em szteroidos ....Nézd meg azért! Amit még ismerek az a REPARON krém, de ezt sem tudom, hogy használható-e terhességben... Ja és van még az AUROBIN krém (lehet, hogy ez a szteroidos, nem is a Mastu-S???? Szóval nézd meg ezeket, hátha valamelyik!
Viszont azt tutira tudom, hogy nagyon jó hatással van (természetsen külsõleg!) az ORBÁNCFÛ OLAJ - aranyérre és gátsebre is - mert gyulladáscsökkentõ hatású.
De szerintem a patikában biztos tudnak adni valamit recept nélkül. Vagy a védõnõ nem tud valami klassz dolgot ajánlani? (na mondjuk nekem annak idején ilyeneket mondott, hogy: jó rostos kaják, szilva, stb. H!angosan röhögtem, hogy a colitisem ennek biztos nagyon örülne)
Este fárasztalak még titeket, mert új híreim vannak a szoptatásról Salofalkkal! :)
Pusz
Nincs jelen
#428 2007-10-10 14:49
- tica
- Tag
Vikimami, köszi, ezeket már néztem, de nem merem õket. A reparonra pl. az van írva, hogy semmi adat nincs, hogy terhességben milyen hatással van a babára.. Szóval ezeket nem, de az orbáncfû olajat mindenképp megpróbálom. Nekem ugyanez a bajom, hogy nem eszem rostost, nincs is rá szükségem egyáltalán, sõt.. Szóval ezt hiába mondja a védõnõ.. Próbáltam langyos ülõfürdõt, de csak addig hat, amíg ott ülök a kádban.. A közelünkben lévõ patikában, meg nem mernek adni semmit terhesnek.. Ha néhány napon belül nem javul, megyek az orvoshoz. Lehet, hogy nem is aranyér, hanem a colitis..
Remélem csupa jó hírrel jössz a Salofalkról!!
Nincs jelen
#429 2007-10-10 15:50
- Tita
- Tag
Sziasztok!
Ha már aranyérrõl van szó,nekem is lenne kérdésem.Nekem augusztusba jelent meg elõször,de azóta már 4-szer volt,egy nehezebb wc-zéstõl már ki is jön.Alig érzem,nem is fáj,2-3 napig krémezem és elmúlik,de normális ez hogy ilyen gyakran jön ki?Csak mert engem annyira nem zavar,csak félek nehogy nagyobb galiba legyen belõle...
Szerintetek?
Nincs jelen
#430 2007-10-10 19:27
- vikimami
- Tag
Aranyerem nekem évekig volt (vagy lehet, hogy van is már nem tudom mi vérzik és mi fáj :(( ), és egyszer egy sebész doki kevertett rá egy nagyon klassz kúpot, de persze nem tudom mi volt az összetevõ... Na most marha sokat segítettem.
De amikor tavaly és tavalyelõtt volt - nekem a végbélnyilásnál volt - akkor a Mastu S krémet (és néha Aurobin krémet) meg a kamillás meleg üléõfürdõ sokat segített, plusz az, hogy mindig több párnán ücsörögtem, vagy féloldalasan :)
Nekem hetekig kellett krémeznem, mire elmúlt, de elég sokáig nem jött ki -fél évig kb.
Dokinak meg kéne mutatni...
Nincs jelen
#431 2007-10-10 19:36
- vikimami
- Tag
A Salofalk kontra szoptatás ügyirat II. rész :D
Szóval ma beszéltem még egy (tegnap óta sorrendben a harmadik) gasztros dokival, aki szintén rögtön és egyértelmûen azt mondta, lehet használni a Salofalkot szoptatás alatt.
Plusz: megkaptam egy kedves kismamától a László KH-ban lévõ csecsemõosztály fõorvosának telefonszámát és felhívtam õt is. Pár percig váratott, hogy megnézze - nem emlékszem pontosan de valami orvosnevet mondott, hogy annak a könyvében nézte meg -, és azt mondta 3-as fázisban van,ami annyit jelent, hogy nincs róla adat és tapasztalat. Mellékhatása lehet a gyereknél: híg-vizes széklet, hasgörcs. Tehát olyan tünetek amik pld egy hasfájós kisfiúnál amúgy is megvan.... Na ott legyek majd okos, hogy mitõl fáj a poci!!! Tehát õ azt mondta, próbáljam meg (mondjuk õ elégggé szoptatás-párti nõ).
Szóval meg fogom próbálni!!!!
Más
Ma azon gondolkoztam, kihívom a Lakáskultúrát fotózni! :D Nagyon kemény a lakásunk, ugyanis ma megjött a pelenkázó, ami ez esetben annyit jelent, hogy a kisszobába csak belépni tudsz vagy lefeküdni az ágyra.... A gyerekágy pedig a sarokba van betolva, úgyhogy csórikám balról a falat látja, jobbról a pelenkázó oldalát. Nem tudom, nem szûkül-e be ettõl..... Vagy már megint túlaggódom???
A nagyszoba is csodás a kiságy -pelenkázó helyérõl átkerült egyéb, harmadik féle szekrénnyel és kisbútorokkal :(
Nincs jelen
#432 2007-10-10 20:46
- greti31
- Tag
Sziasztok!
Tica!Van egy aranyér elleni krém és kúp kifejezetten terhesség,és szoptatás idõszakra. SPERTI a neve,én is ezt használtam mindkét terhességnél,sárga-kék doboza van.A betegtájékoztatójában is írja,lehet használni,meg a Kismamában is hirdetik!
Remélem segít!
Csáo
Nincs jelen
#433 2007-10-10 21:03
- Lucifer
- Tag
Vikimami!
Nálunk az elosztás a következõ::gyerek szekrénye - kiságy - a mi szekrényünk - hátul a fal - elõl a mi ágyunk.
Szóval ne izgulj.:):)
Nincs légzésfigyelõm!Azért írtam , hogy sajnos mert így sokkal lassabban forog,és nem hajlandó máshogy elaludni.:D:D
Sõt! - tewgnap voltunk a 4-hónapos ortopédia kontrollon és este szivacsot kell húznom a lábára mert így nem tudja maga alá húzni.:(Nincs különösebb probláma csak a nagyon sok hasonfekvéstõl a lábfeje befelé áll.:(Ezt esténként maszírozni kell + a szivacs.Így elkerülhetõ,hogy a gyereknek " O " lába legyen + csámpás:D:D:D
Nagyon félek már feljönni erre az oldalra mert nem a boldogság - öröm jön hanem mindig csak a rossz!!!!!!!!!!!!:(:(
Tessék egy kicsit elfewledni ezt a sok sz.r dolgot és végre valami jóra gondolni!
Foglald el magad és máris eltereled a figyelmedet.
Én pl:soha életemben nem szerettem a virágokat a terhesség alatt állandóan virágot vettem ,ültettem.:):):)
Amig mozogni tudtam takarítottam!A fürdõben hetente csináltam nagytakarítást!
Szóval te is foglald el magad és csak a gyerekkel törödj.:):)
Ha ez most nem sikerül akkor majd szülés után!:D:D
Nincs jelen
#434 2007-10-11 00:14
- Bogyó
- Tag
Sziasztok!
Egy kérdés: 35. hetes terhes vagyok, és eddig Pentasa gyógyszert szedegettem. Most tünetmentes vagyok, pár hete nem szedem már a gyógyszert. Viszont nem tudom, mire kell számtanom a szülést követõen az állapotommal kapcsolatban.
Májusban sajnos kilépett a kezelõorvosom a MÁV Kórházból, újhoz kerültem, de annál volt olyan, hogy reggel 9-tõl d.u. 4-ig ültem a váróban és akkor kijött és közölte, hogy akire nem került még sor, az jöjjön vissza másnap... (a rendelése 8-tól 12-ig volt hivatalosan). Szóval megkértem a körzetit, hogy küldjön máshova, mert ezt szoptatás mellett nem fogom tudni havonta eljátszani. A régi doktornõm azt mondta, hogy szoptatás alatt a Pentasa-t nem lehet majd szedni. Az új orvosom meg azt mondta, hogy ha úgy alakul, hogy szükségem lesz gyógyszerre, akkor nyugodtan szedhetem szoptatás mellett is. És én ezt nemigazán hiszem el neki, a régi doktornõmben jobban biztam. Amúhy ez a gyógyszer is abban a kategóriában van, hogy nincs elég tapasztalat a terhesekkel, a gyártó óvatosságból azt irja a tájékoztatóba, hogy nem szedhetõ se terhesen, se szoptatás alatt.
Van valaki, aki szoptatott úgy, hogy Pentasa500-at szedett? Mert elõre szeretnék infót gyûjteni a kérdésrõl, hogy ne akkor kelljen hirtelen döntenem.
Köszi,
Bogyó
Nincs jelen
#435 2007-10-11 08:51
- vikimami
- Tag
Szia Bogyó!
A Pentasához nem tudok hozzászólni, de ha akarod, privát e-mailben megírom neked annak a doktornõnek a nevét és tel.számát, akit a Szt István Kórházban fõorvos a csecsemõosztályon! Valamit biztos tud mondani...
Régi orvosodhoz nem tudsz semmiképp visszamenni, utánamenni?
Melyik Kórházban fogsz szülni? Ott esetleg a szülésznõt érdemes megkérdezni, hátha van tapasztalat Pentasas kismamával a csecsemõosztályon...
Ezek csak tippek :)
Írd meg,hogy mit tudtál intézni!!!
szia
Nincs jelen
#436 2007-10-11 09:07
- Agica01
- Tag
Szia Bogyó!
Nekem azt mondta a doktornõm, hogy Pentasa mellett lehet szoptatni. Én 5 éve azt szedem, 2,5 éve szültem. Szóval a babámnak nem lett semmi baja, igaz, csak pár hétig kapta a tejemet (fejtem és szondán kapta, de pentasát szedtem közben, és a terhesség alatt is végig), mert annyira rosszul lettem, hogy muszáj volt szteroidot szednem. Na akkor már nem, de a lényeg, hogy én úgy tudom, hogy pentasa mellett nyugodtan szoptathatsz.
Ági
Nincs jelen
#437 2007-10-11 10:04
- Vicaa
- Tag
Sajna engem már megint rossz hírekkel fogadott a dokim. A véreredményem egyre rosszabb, az emelt gyogyi ellenére is. Ha nem tartanék itt a terhességben, akkor már infúziót kapnék rég, így most tovább emelte a Medrolt 24 mg-ra. :(
Én egy kicsit a szüléstõl várom a "csodát" ilyen téren is, hátha a belsõ szervek felszabadulva a"nyomás" alól megnyugodnának.
Bár jövõ hétvégén költözünk, és most is sok meló lesz a háznál, hétközben már intenzíven pihenek, mindig rákészülök a hétvégére. Igazán "arany" párom van, õ hétközben intéz mindent, munka után a háznál dolgozik, irtó lelkes hál' istennek és aggódik értünk egyfolytában. Én mindenkinek ilyen lelki társat, férjet kívánok!!! :)
Nincs jelen
#438 2007-10-11 12:09
- tica
- Tag
Sziasztok!
Greti, elmentem a patikába Spertiért, de nem volt, adtak helyette valami mást, abban is csak természetes dolgok vannak, kamilla, meg vadgesztenye. Most várom a csodát, hogy hasson, mert éjjel néha arra ébredtem, hogy mindjárt felordítok, annyira belenyilallt. Pont, mintha egy nagykést vágnának belém.. Ilyen még sosem volt velem, kicsit meg is vagyok már ijedve, hogy nem lesz-e baja a babának. Ráadásul a hasam sem az igazi, éjjel a férjem megjegyezte, hogy tuti telihold van, mert "üvöltenek a farkasok"... Utálom, mikor ilyen hangokat ad a hasam, mert semmi jót nem jelent.
Vikimami, örülök, hogy megpróbálod a szoptatás! Ki tudja, lehet, hogy a szülés után neked is enyhül a betegség, ha már a tehesség alatt jött ki.
Hát Vica nem irigyellek, reméljük szülés után tényleg hamar jobban leszel! Mikor depis leszek, rád gondolok, hogy még mindig én vagyok a szerencsés, legalább nekem van választási lehetõségem, ami például a szoptatást illeti. Szteroid mellett én sem mernék, az biztos.
Nincs jelen
#439 2007-10-11 18:24
- vikimami
- Tag
Szia Vicaa!
Azt olvasom, hogy nem vagy jól, de azérét a bébi jól van? Voltál mostanában UH-n?
Mint már többször is említettem, én is reménykedem, hogy a gyerek után helyrebillenek a belsõ szerveim, már csak amiatt is,hogy nem nyomja majd az a jó pár kiló folyamatosan. Bízzunk benne, hogy mindkettõnknél így lesz ! :)
A véreredményeken kívül testileg is rosszabbul érzed magad?
Tudsz mindent enni?
Engem v.ki a fórumról jól lebaltázott, hogy ne válogassam meg a kaját egyek mindent. Hát nem merek. Ha két marék sósmogyitól véreztem mint egy balesetes, talán inkább válogatok továbbra is és majdcsak felpumpálják Patrikot a csecsemõosztályon. Remélem.
Tudsz valamit a László szülõszobáiról? Elkészültek a szobák?
Nincs jelen
#440 2007-10-11 20:24
- Lucifer
- Tag
Szia Vicaa!
Lehet hogy a költözés miatt vagy most nagyon sz..ul mert sokat izgulsz.
A vérképem nekem is nagyon rossz volt , de csak a vasat kellett szednem,így is sz.r volt.
Letudod írni,hogy mi az ami nagyon rossz (név + eredmény ) ??Ha leírod megnézem az enyém milyen volt!!!
Bogyó!
Én is crohnos vagyok most 4 és fél hónapos a kisfiam.
Teljesen tünetmentes vagyok kb.a 34 - 35.-héttõl.:):):)
Merre laksz?Én a 4.ker-ben.Ha ez a ker. közel van hozzád akkor megtudom adni az én dokim számát is.
Én most semmit nem szedek,de ha rosszabodik az állapotod akkor ne a pentasát hanem a medrolt szedd.
A medrol mellett lehet szoptatni!!Különben a gyógyszertárban is megkérdezheted,hogy mi a véleményük a Pentasáról.
A croh-nom most annyira elbújt , hogy teljesen tünetmentes vagyok sõt van , hogy csak 3 naponta jutok wc-re mert székrekedésem van..:D:D.D Nem tudom ,hogy melyik a jobb hasmars - székrekedés ???Lehet , hogy az elsõ!
Nincs jelen
#441 2007-10-11 21:26
- Bogyó
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Bíztató, hogy Lucifer, neked a szülés után sem romlott vissza az állapotot. Reménykedem, nekem sem fog. Bár úgy hiszem, ennek az lenne az elõfeltétele, hogy most stabilan tartasam a tünetmentességemet, hogy tényleg minden beteg rész begyógyuljon a belemben még a terhesség alatt. Amúgy én 11. kerületi vagyok, és a Tétényiben fogok szülni, itt nem nagyon értenek a Crohn-hoz, ezt a kórházat más szempont alapján választottam.
Kár, hogy nem az új orvos választása elõtt írtam nektek, mert jobb lett volna a Ti tapasztalataitok alapján választanom új orvost, ehelyett azonnal a körzetihez rohantam, hogy küldjön valahova, na mindegy. Most viszont már nem ugrálnék még újjabb orvoshoz. Végülis ha az Ágica szehette szoptatás alatt, akkor valószínûleg én is be merem majd szedni szükség esetén.
És ha már írok: én minden terhesnek nagyon ajánlom az almaevést, állítólag nagyon jó a babának, az általam olvasott cikk szerint heti 4-et kell megenni a kismamának legalább. És ha másképp nem, reszelve talán még gyulladt béllel is lehet enni.
Bogyó
Nincs jelen
#442 2007-10-11 23:09
- palyizsu
- Tag
Bogyó!
Én a tétényibe járok gasztros dokihoz, akivel nagyon meg vagyok elégedve.
Már feljebb írtam, hogy nekem azt mondták, hogy semmit ne szedjek, mert minden bekerül a tejbe! Ezt a dokim többek között az ottani csecsemõs fõorvossal egyeztetve mondta. Egyébként egy kedves ismerõsõm is cu-s volt, és szülés után teljesen tünetmentes lett, a Fia most 24 éves, és még mindíg nem jött ki a betegsége azóta sem.
Ill. a dokim is mondta, hogy van akinél a terhesség, ill. szülés elmulasztja.
Nekem sajna kijött kb 1 hónapja, de akkor a dokival egyeztetve úgy döntöttünk várunk a gyógyszerekkel, amíg nem vagyok nagyon rosszul.
De szerencsére mostanra magától is helyreálltam!
Nincs jelen
#443 2007-10-12 05:21
- roor
- Tag
Halika!
Vikimami:áruld el ki volt aki letolt?Mailben!
Patrik?Teccik!:D:D:D
Lucifer2007:nem félsz hogy betoppanok hozzád babázni???!!!:D:D:D
Egyébként egyik se jó,mármint hasmenés vagy székrekedés.
Végül is mindkettõ szar ügy.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#444 2007-10-12 10:12
- Linus
- Tag
vikimami,
valszínûleg rosszul fogalmaztam, de félreértettük egymást - ha rám gondoltál...
Nincs jelen
#445 2007-10-12 11:51
- lány23
- Tag
sziasztok!!
Én is crohnos vagyok már lassan 4 éve és Pentasát szedtem egészen addig, amíg ki nem derült, hogy terhes vagyok (akkor 4-5 hetes terhes voltam )!
Saját felelõsségemre hagytam abba a gyógyszert, mert úgy éreztem jól vagyok! Nem egybõl, de fokozatosan csökkentettem az adagot! Elmondtam a dokimnak, aki azt mondta, hogy végülis jók az eredményeim,tehát akadálya nincs, de ez miatt sûrûbben szeretne ellenõrizni, mert ha gond van, kezelni kell! Most 19-20 hetes vagyok kb, ez minden egyes UH-nál változik, de eddig nincs gond-le is kopogom gyorsan!
Viszont az elején amikor kiderült a terhességem, azt mondta a doktornõm, hogy szoptatásnál jó lenne leállni vele mindeképp. Sõt elõtte pár héttel már ajánlatos!+ a papírján sem támogatják annyira a dolgot!
Szerintem én nem szívesen szoptatnék mellette, bár ki tudja, ha úgy hozná a sors hogyan döntenék abban a pillanatban!
Amúgy próbálok minél több vitamint magamba tömni, olyat ami kimondottan kismamáknak való! Eddig a vréképem is teljesen szuper! A gasztros is és a másik is, amit a védõnõ csináltat!
Szép terhességet és gyógyulást kívánok mindenkinek!!
Nincs jelen
#446 2007-10-12 13:42
- Vicaa
- Tag
Lány: Örülök, hogy végre valaki jól van és nem kell ilyen sokat panaszkodnia, mint nekünk! :) :) :)
Lucifer: a véreredményemben CRP: 46, Süllyedés: 55. Ezek a legrosszabbak. Ja meg a vasam is egyre alacsonyabb.
Sajnos a hasam is sokat görcsöl megint, a hasmenõkém meg változó, néha 3-4 híg, néha 1-2 híg/nap.
A legrosszabb, hogy állandóan hányingerem van, délelõttönkénkt meg gyakran úgy érzem, hogy majd elájulok.
Lehet, hogy a munka, költözés stb körüli stressz sem tesz jót, de jövõhét végén remélem tényleg sikerül beköltözni és akkor végre nyugisabb lesz a helyzet.
Háááát, beveszem újra a Roor féle bogyókat, sõt, napi háromszor is inkább, ugye ebbõl ez nem számít túladagolásnak?? :D
Vikimami: Na, én is kíváncsi lennék ki mondta, hogy mindent egyél, már csak azért is, mert én mikor még nem volt ilyen fránya aktív ez a crohn nagyon sokmindent meg tudtam enni, de ha most, gyulladt belekkel, görcsökkel kínokkal ennék mindent már nem lennék itt a gép elõtt, hanem valamelyik kórházban az biztos! Ha a betegség aktív, fájdalmat okoz, akkor szerintem az ember úgyis érzi, hogy mit és mennyit ehet. Én most például csak pirítóst, kekszet, reszelt almát, reszelt répát, fõtt tojást eszem javarészt és gyûröm befelé a körömvirág teát.
Persze ha jobban vagyok én is könnyen bûnbe esek, mondjuk egy kis étcsokival! ;)
Hétfõn megyek a János kórházba, majd meglátjuk mit mond a doki! Ja és persze elsõ ctg-m lesz, már nagyon kíváncsi vagyok!
Nincs jelen
#447 2007-10-12 17:41
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Vicaa! Gyógyulgass!! :) Szerintem tuti, hogy a költözés is rátesz,mert nekem csak egyik szobából a másikba kell megoldanom az átpakolást, de képzeld el, már amikor kitaláltuk -pusztán a gondolattól is - begörcsölt a hasam, mehettem a wc-re.... És még csak most fogom a szekrényeket kipakolni ahhoz, hogy át tudjunk pakolni a másik szobába, aztán megint visszapakolni a szekrénybe, stb. stb.
Azért nagyjából eszem egy csomó mindent, csak éppen azokat nem, amik szerintem kellenének a terhesség alatt, meg amúgy is szeretem õket (káposzta, kel, bab, karfiol, lecsó, tejberizs, stb)... Sajnos sok-sok csokit és édességet eszem. De nem akarom kipróbálni, hogy milyen szülés elõtt begörcsölni, vagy azt, hogy bent üvölt a gyerek én meg a wc-n csücsülök egész nap. Mert ugye egy újszülöttel meg még egy dokihoz sem könnyû eljutni (tél, bkv, stb.).
János kh-ról kérek szépen majd tájékoztatást! ÉS természetesen a bébidrõl is!!! :D
Linus! Nem te voltál, aki a diétáról lebeszélni akar, ne aggódj!
És nem is azért írtam,hogy most mindenki nagyon megharagudjon rám, remélem nem így van! Csak furi volt egy hasonló cu-s/crohnostól hallani, hogy: egyél mindent, mert terhességben nem szabad diétázni.... Nem tudom mi a jobb: diéta és esetleg gyengébb gyerek, vagy nem diéta és tünetek - ami szerintem ugyanúgy árt a gyrekenek! Na de téma lezárva...
Bízom bennetek és a tanácsaitokban, hogy nem akartok rosszat, csak mindenkinek más jön be, más lehet a nézete is! Ti vagytok nekem az elmúlt 5 hónapban a legnagyobb segítségem!
(jaj de szentimántális lett =) )
Lány23! Nagyon sok jót kívánok neked, kérlek írd meg idõnként, hogy vagytok!
Nincs jelen
#448 2007-10-12 19:32
- roor
- Tag
Halika!
Vicaa:túladagolni képtelenség,ettõl nem kell félned.:D
Inkább egy másik mellékhatásától félj,amit már egy másik topikban leírtam,hogy esetleg te is kissé kretén beszólásokat produkálsz.:D:D:D
Minden jót és fõleg sok egészséget nektek! :D
Ja!Úgy tûnik egyszerre költözünk,nagyjából,gondolok majd rátok.:D
pá
Nincs jelen
#449 2007-10-12 23:31
- Bogyó
- Tag
Szia Palyizsu!
Hát igen, a legjobb semmit nem szedni, csak nincs mindig abban a helyzetben az ember, hogy ezt megtehesse.
Csak magyarázkodásként: nekem a Tétényiben nem voltak képesek megállapíani, hogy mi a betegségem (az urológiára iránytottak át, ahol persze megintcsak a vállukat vonogatták, hogy nem tudják, mi bajom), akikor Crohn-os lettem, a MÁV kórházban meg azonnal ez szerint kezdtek kezelni, ezért írtam, hogy hát ott nem értenek szerintem hozzá.
Megkérdezhetem az orvosod nevét? Csak hogy ha bármi miatt ismét orvost kellene váltanom, tudjak egy jó orvost a közelben (merthogy nagyon közel lakom a Tétényi úti kórházhoz.) Köszönöm!
Bogyó
Nincs jelen
#450 2007-10-13 23:19
- palyizsu
- Tag
Szia Bogyó!
A dokimat dr. Balgha Valériának hívják, több mint 7 éve járok hozzá, eddig mindíg helyrehozott.
Egyébként nekem még gyerekkórházban állapították meg a betegséget, de itt is hónapokba, és 25 kilómba telt míg rájöttek, hogy mi bajom van.
Nincs jelen