#451 2007-10-14 22:23

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Sziasztok lányok!
Roor!
Tudod , hogy hol lakom bár mikor szívesen látlak ha itthon vagyunk.A nõvéred elvileg tudja a számom , de e-mailt is küldhetsz b.mikor.Vagy csak úgy spontán ha erre jársz megnézed itthon vagyunk -e.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Vicaa!
A CRP-t nem találtam , de a süllyedésem 60 volt a vasam meg 2,3.
A süllyedés sajnos attól van ,hogy aktív a croh-nod.
A hányingert meg a baba idézi elõ!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Nekem mindig égett a gyomrom ami azelõtt soha és mióta meg van a pici azóta megint semmi bajom.

Nekem azt tanácsolta a dokim annó , hogy a nyers alma nem igazán tesz jót inkább kómpot formájában egyem.:):):):)
Ne egyetek meg mindent!!
Csak azt egyétek ami szerintetek jó  és jól is esik.
Hiába van egy adott betegség mindenkinél más a hatás.
Van aki bírja a tejet , de van aki egybõl rohan tõle.
Sajnos elég nehéz tanácsot adni másoknak.
Hiába mondom el , hogy nekem mi a jó , lehet , hogy az neked teljesen más hatást hoz.:):):)
Szóval mindenki a maga módja  szerint étkezzen!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#452 2007-10-15 09:14

vikimami
Tag

Sziasztok!

A gyomorégés engem most 2 hete "támadott" meg,de nekem az vált be, hogy 1 nagy és két kispárnával szinte félig ülve alszom.. (Az igaz hogy igy meg a nyakam szokott fájni, de az nekem kevésbé kellemetlen, mint maró torokra ébredni). Illetve én éjjel is iszom szinte folyamatosan - mármint vizet :D - és szerintem ez is csillapítja. (bár ha valaki nem ébred fel arra, hogy szomjas akkor ez utóbbi elég nehéz)

Bélgyulám nem hagy békén :( Nem wc-re rohangálok, sõt ... hanem ha megyek, akkor sok vér :( . Mostmár nem akarok gasztroshoz menni, mert már csak 2 hetem(!!!) van a szülésig. És igazából csak "vaktában" tudna felírni valami bogyót - ahogy a eddig is kaptam a salofalkot...
Vagy menjek inkább most, mint egy bõgõ újszülöttel??? Nem tudom.

Roor: Vettem tegnap növényi alapõ tejszínhabot :D :D De még nem mertem kipróbálni :(

Van (cu-s) valakinek tapaszalata ez ügyben???

A nyers almáról én is azt a tanácsot kaptam annak idején, hogy inkább kompótba... (bár én megeszem pucolva, vagy pucolva-reszelve). A nyers répára pld. nekem valaki azt mondja, hogy lehet, most meg mindenktõl azt hallom, hogy csak párolva....

U.I.: Na mostmár teljes a besz....ás a szüléstõl..... Most úgy tünik, hogy gyorsan elment az idõ: mintha most tudtam volna meg, hogy terhes vagyok.

Puszi

Nincs jelen

#453 2007-10-15 09:18

Linus
Tag

nnna jól van vikimami, megnyugodtam:) én mondjuk a rántott húsra, halra meg ezekre gondoltam, mert emlékeim szerint írtad, hogy ilyeneket (is) eszel. persze én is szoktam, de nem gyulladt állapotban. a rántott cuccokkal a morzsa miatt uaz a probléma, mint a mákkal - nem beszélve arról, hogy olajban sütjük. olyan apró, hogy gyönyörûen meg tud bújni a bélredõk között, és jó darabig eltart, míg kiürül a bélrendszerbõl, tehát panaszt is tovább okoz. erõs gyulladásnál ugye egyébként sem tud olyat enni az ember, ami semmilyen panaszt nem okoz, csak mégis vannak olyan ételek, amelyek számottevõen kevésbé ártanak. nyílván a baba miatt most nem teheted, de elõbb-utóbb kénytelen leszel felvállalni a kísérleti nyúl szerepét... nekem pl. olyan is van, ami reggel szívás, de ha du. eszem semmi gond nincs vele. franc se érti ezt...

szép napot mindenkinek:)

Nincs jelen

#454 2007-10-15 10:23

greti31
Tag

Sziasztok!
Vikimami!Már a finishben vagy,csak napok kérdése!!!!Hajrááá!
Nekem múlthéten szerdán mondta a dokim,okt.20-25-nél tovább nem húzzuk!Amúgy nov.4-re lennék kiírva.Én már nem tudom követni,hogy hányadik hét,egyszer kevesebb,egyszer több.De most így ennek tudatában,rám is rámtört a ·félsz·!Pedig nekem már a második,de lehet éppen ezért!
A kajával tényleg vigyázz,ha ennyire tombol a bélgyulád!Nekem is ua volt a bajom,rohangáltam a klotyóra,de semmi,csak a vér,nyák,na meg a gázok!Annyira mondanám a salazopyrint,(engem teljesen helyre tett,és továbbra is szednem kell),csak már tényleg annyira kevés az idõ a kisérletezésre!De tuti hogy az helyre tenne. Szülés után ha mész gastros dokihoz,kérd meg,ha õ nem mondja,hogy próbáljátok meg!Az én dokim azt mondta,6 hétig még 3×2,utána 3×1 re csökkentsem,ha jól vagyok!Szoptatás alatt is szedjem mindenképp!
Gyógyulgass,és HAJRÁÁÁÁÁ!!!!Mindent bele!!

Nincs jelen

#455 2007-10-15 12:42

vikimami
Tag

Linus! Pld tegnap rántotthusit ettem - igaz párizsiasan. Nyár elején a rendesen rátnott padlizsántól sem volt bajom, most meg mindennap van valami :( .
Most is derelyét készültem enni, de akkor lehet, hogy nem kéne a prézli miatt??? Azt hiszem, nem fogom megállni, hogy ne egyek belõle ................
Halat ha nem rántva eszem, akkor nincs hátránya, ugye?

Amikor 27 hetes terhesen megtükröztek 40 cm-ig, a biopszia alapján azt írták: enyhe gyulám van. Igaz, azokban a hetekben pont nem volt olyan, hogy csak vér jöjjön, sõt vércseppek is ritákábban vigyorogtak vissza rám a fajanszból .
Akkor ezek szerint most belángolt? De még mindig azt kérdezném: mi a nyavajától??? Utálom!

Greti drága! Hál' az égnek, nem kell rohangálnom a wc-re, csak 1-2x fordulok meg nagyügyben... Csak abból az egyik nem normális végtermék :(.
Húúúú! Már neked is ennyire a vége! Már kérdeztem, de elfelejtettem és lusta vagyok visszakeresni: hol fogsz szülni?
Salazop.-re rá fogok majd kérdezni, de lehet, hogy elõbb a Salofalkot próbáljuk meg tablettában. Szerintem azért sem akarnak mást adni, mert azt sem tudják, hol van a baj és az egyik bogyó a vékonybélre a másik meg a vastagbélre hat - ha jól tudom.

pusz
Hol

Nincs jelen

#456 2007-10-15 16:13

greti31
Tag

Vikimami!
Hja,már kérdezted,a Baross u.Sote I-en,és még beszéltük is,hogy neked is,meg nekem is,kérdéses a bejutás,Pest egyik végébõl a másikba!Majd csak lesz vhogy,no para!!Te a Jánosba,ugye?Kész van már?
A tabik meg valóban egyik a vékony,másik a vastagbélben hat,de már nem tudom melyik-melyik,csak én is végigmentem mindegyiken,(salofalk,pentasa,most meg a salazop.)mire hatott a dolog!
De gondolom,ahány ember,annyi féle!
Pusz

Nincs jelen

#457 2007-10-15 21:15

vikimami
Tag

Gréti!
Tényleg mondtad már a Sotét, emlékszem. Én a Jánosba és nem tudom kész van-e már :( Vicaa jelentkezését várom, mert úgy tudom, hogy õ volt mostanában CTG-n ott.

Para az van, egyre jobban, és a családtagjaim is folyton ellenõriznek telefonon :) Õk jobban izgulnak mint én. ..

Érdekes, hogy a colitis miatt jobban idegeskedem mint a szülési fájdalmak miatt :( :(

Vicaa! Hogy vagy? Hogy van a bébi? Van infód a János KH szülészetérõl?

Tica! Mi van veled?

Csók!

Nincs jelen

#458 2007-10-16 13:57

Vicaa
Tag

Vikimami! Tegnap voltam a Jánosban, nem kérdeztem rá konkrétan, mert teljesen kiment a fejeembõl, de úgy láttam még nincsenek teljesen készek a szülõszobák. De lehet hogy már van ami elkészült, ígérem jövõ héten szerdán rákérdezek!!! Nekem is egy nagy és két kis kispárna kombináció vált be! :D
Nagyon drukkolok Neked Te most már tényleg a finisben vagy!!!!!

Nálam a ctg-n minden rendben volt, manócska aludt, mint a bunda, az UH-n viszont úgy felélénkült, hogy csak nevettünk a dokival és Attilával, mert a pocim keresztbe-kasul "járt"! Az UH eredmény is jó, kb 2400 gramm a bébike, BPD:89 mm, TAD: 97mm, FL 71mm.

Az orvos viszont azt mondta, hogy mérlegeljem annak lehetõségét, hogy a betöltött 37.hét után megindítja a szülést, vagy megcsászároz, mert ugyan az eredmények jók, de a gyulladás árthat a bébinek és azt sem szeretné, ha szülés közben a bélésemmel komplikációk lépnének fel. Kérte, hogy konzultáljak a gasztros sokimmal is errõl és a jövõ hét szerdáig mérlegeljek, tudja, hogy ez egy nehéz döntés, de 37.hét után már fejlett a baba és szeretne mindkettõnket egészségesnek látni.

Én megmondom õszintén elsõre rávágtam, hogy ha az eredmények jók és úgyis folyamatosan figyeli, akkor nem szeretném, ha korábban megszületne, mintahogy magától megindulna, sõt rettentõen idegenkedek a gondolattól, de azt is tudom, hogy egy olyan jó szakorvossal állok szemben, aki ilyet csakúgy semmiképp nem mondana. Szóval most megy a dilemmázás!

Pusszantás Mindenkinek!!!

Nincs jelen

#459 2007-10-16 14:34

vikimami
Tag

Szia Vicaa!
Én ma voltam ctg-n, szintén húzta a lóbõrt a fiam :) Hosszas böködés után sikerült 4 mozgást kisajtolni belõle :(
Én ma vagyok 38.hetesek és az utolsó (de fura!) ultrahangon voltunk: a BPD 88 mm, FL 72 mm, súly 3047 gramm. Állítólag jók ezek az értékek, bár a tiéddel összehasonlítva kicsit le vagyunk maradva :(
- Sajnos a férjem nem jött velem az uh-ra :( A szülésre sem jön be :( :( -

Én ma azt hallottam, hogy ugyan kész vannak az új szülõszobák, de még nem adták át hivatalosan! Jó lenne ha belehúznának, mert én szívesen felavatom :)

Érdekes, hogy nekem most belángolt -szerintem -a cu-m, és még fel sem merült a dokimban, hogy inditsuk meg a szülést .... Mondjuk én továbbra is Salofalkozom, semmi egyéb - azon kiívül, hogy ma is mondtam a dokimnak, hogy vérzek hátulról rendesen :(.
Mire gondolt a dokid amikor azt mondta, hogy szülés közben a béléssel komplikációk léphetnek fel, mik lehetnek azok?
Majd mondd el, hogy döntöttél a szülést illetõen!

Nekem mára elég vizes lett a bokám.... , de lehet, hogy azért mert ma még nem pihentem, nem voltam vizszsinteseben.

puszi

Nincs jelen

#460 2007-10-16 17:57

Lucifer
Tag

Sziasztok!
A vizes láb már teljesen normális dolog így a vége felé.Vizesedhetsz pihenés + pihi nélkül is.:D:D
Mintahogy azt már írtam a szülésre nem tudsz teljesen felkészülni és félsz akár hányadik legyen.:):)
37-36-38 -hétre születtek a gyerekeim.Magától indult mindegyik bár az utolsónál indította a doki mert nagyon vízesedtem+magasodott a vérnyomásom és felül megrepedt a burok.
Vicaa!Ha nem muszály ne szülj elõbb!Kijön az a gyerek ha akar.
Ahol bement ott általában ki is jön.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Én mindegyiket simán szültem és soha nem merült fel a császár csak azért mert croh-nos vagyok!!!
Nagyon örülök neki , hogy hamarosan mindenki babázni fog!
Hozunk létre egy topikot amibe a babákról és magunkról írhatunk hiszen nem lesz senki terhes.
Adjuk át a helyet a többi kismamának.:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:
Pihenjetek ha tudtok próbáljatok meg nyugodtak maradni,hiszen nemsokára minden erõtökre szükség lesz!

Nincs jelen

#461 2007-10-16 17:59

vikimami
Tag

Tapasztalatokat kérnék szépen!
Írtam a "colitis érdeklene" rovatba is, de mivel jön a bébi, a kismamik véleménye isérdeklene!

Az elmúlt pár napban egy kicsit rosszabb a helyzet bélügyileg: eddig napi 1 többnyire formált székletem volt vércsepekkel-csíkokkal és nyákkal, görcs ritkán. Ez a hétvégén megváltozott sajnos :(
Vasárnap reggel csak vér jött : sötét és zselés.
Tegnap és ma 2x voltam 00-án, véres volt mindkétszer.
Ma másodszor viszont már firss piros vérrel találkoztam a széklet elején, és a papíron is csak az volt utána. Szerintetek, lehet, hogy aranyerem is lett közben és az vérzik. Vagy esetleg tudjátok, hogy mit jelent az, ha a dolog elején van a vér, és mit jelenthet az hogy sötét vagy az, ha világos piros???

Köszönöm, ha segígtetek

Nincs jelen

#462 2007-10-16 18:00

vikimami
Tag

Szia Lucifer :)

Nincs jelen

#463 2007-10-16 18:02

Lucifer
Tag

Vikimami!
Nekem croh-nom van ami kopp-kopp-kopp nem szokott vérezni.
Viszont van aranyerem ami néha kijön és friss piros amikor vérzik.
Ma nekem is vérzik,ilyenkor a papír is olyan.:(:(

Nincs jelen

#464 2007-10-16 18:03

Lucifer
Tag

Szia"sztok" Vikimami!:)

Nincs jelen

#465 2007-10-16 18:20

vikimami
Tag

Hát nagyon aranyérre gyanakszom...... De ki a jó Isten állapítja ezt most meg???? Honan bizonyosodhatnék meg róla? =(

Nincs jelen

#466 2007-10-18 08:42

vikimami
Tag

Mi van veletek?

Nincs jelen

#467 2007-10-18 09:46

Lucifer
Tag

Vikimami!
Nem lehet kívülrõl érezni az aranyeret??
Nem fáj?
Puszi:Luci

Nincs jelen

#468 2007-10-18 13:00

vikimami
Tag

Lucifer!
Nem fáj ... De még 20-as éveim elején volt, hogy teljesen kidudorodott,picit vérzett a papírra, ülni is alig tudtam, akkor kaptam rá krémet és helyre jött - meg puha ülõpárnát :)
Aztán 2005-ben, amikor próbáltak tükrözni -csak 40cm sikerült és inkább hagyták a francba- antibiotikum utáni igen erõs hasmenés miatt , akkor azt írták a jelentésre, hogy belsõ aranyerek vannak.
Nekem szinte mindig a széklet "eleje véresí  (általában meggyszínû de vasárnp és hétfõn friss piros és sok) és ha törlöm magam, ott is friss vér van, ebbõl gondoltam, hogy kirepedt a popóm .....
Most 2 napja nincs sok vér, csak a "szokásos" csík-csepp formáció nyákkal....
BOCS, HOGY ÍGY LEÍRTAM, DE AZT HISZEM EZT NEM LEHET BURKOLTAN ÍRNI...
Most - amikor a végbélig néztek meg - augusztusban állítólag nem láttak aranyereket.
hmmmm
Most tényleg! Lehet, hogy csak belsõ aranyereim vannak???
Bár mégsem :( :( :( Mert a szövettan colitist mutatott.... Csak megint felcsillant a remény hogy mégsem cu.s vagyok ...

pusz

Nincs jelen

#469 2007-10-19 06:54

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Egyre biztosabb a dolog, hogy másfél-két hét múlva császároz a doki. A gasztros doki is azt mondta, hogy nem érdemes kockáztatni, mert a 24 mg Medrol mellett is aktív a gyulladás és ez a bébire is káros lehet, a természetes szülés pedig szintén kockázatos ilyen aktivitás mellett. Szombaton megyek még azért a gasztros orvosomhoz és szerdán mondja meg véglegesen a szülész doki, hogy mikor kell bemennem.

Lehet, hogy egyszerre leszünk bent Viki?

Ja! Nekem másfél éve megállapították, hogy rengeteg pici belsõ aranyerem van, azt mondta a dokesz, hogy egy aranybánya vagyok belül. :D Na, hát nem is tudom, igazán nem kéne panaszkodnom... :D :D :D

Az az igazság, hogy most a vége felé már tényleg túl spk a stressz és ettõl a császártól meg én kezdek parázni! Pedig az egész család nyugtatgat, hogy higgyem el, nem lesz az olyan rossz és kíméletesebb is. Hááát, nem tudom.

Ma éjjel alig aludtam, félig kiolvastam egy könyvet, valószínûleg a sok Medrol is felpörget.

Viki! Jó lenne valahogy tartani a kapcsolatot, hátha egyszerre leszünk bent!

Pussz mindenkinek: Éva.

Nincs jelen

#470 2007-10-19 09:03

vikimami
Tag

Szia Vicaa!
Privátba megadnám neked a telefonszámomat, és ha van kedved küldd meg Te is a tiédet, és akkor tudunk sms-ezni, vagy beszélni, hogy ki mikor van bennt, hol tart a dolog...
- el is küldtem! -

Hát remélem, nekem még addig benntmarad az  "albérlõm"! Hivatalosan okt.31-re vagyok kiírva. Bár szerintem amiket érzek 1-2 napja, azt hivják jóslófájásnak, de mivel még nem szültem, nem vagyok benne biztos. De ha Patrik mozog, akkor minden mozdulata nagyon fáj már ...

Jó lenne, ha együtt lennénk bennt!

Fel a fejjel a császár miatt! Ne félj!
Gondolj arra, hogy így a gátmetszést megúszod! Én meg ettõl félek - mármint nem a mûvelettõl, hanem utána a wc-re járástól, üléstõl... Tudom, ez nem volt túl megnyugtató!
Puszi, vigyázz maga(tok)ra!

Szerkesztette: vikimami (2007-10-19 09:05)

Nincs jelen

#471 2007-10-19 11:05

tica
Tag

Sziasztok!

Vikimami, nagyon drukkolok neked, szerintem bízz magadban, biztos tényleg jóslófájásokat érzel!
Amit pedig a vérzésrõl írtál, aranyérnek hangzik, nekem is így vérzett múltkor.

Vica, neked is megy a drukk, bárhogy alakul, biztos minden rendben lesz!!

Mi voltunk az AFP-n, volt uh, a pindúrral minden rendben. 27.-én genetikai uh, alig várom!

Nincs jelen

#472 2007-10-21 19:31

Vicaa
Tag

Szia Tica én is drukkolok Neked, nekem a genetikai UH nagyon klassz élmény volt, akkor láttam elõször úgy teljesen kivehetõen a kis manókát minden testrészével! Még a kis fejére is ráközelítettek, nameg persze jó érzés volt tudni azt is, hogy minden OK-s.

Vikimami egyben vagy még?

Ma egész nap pihiztem, holnap Anyuval, meg a férjemmel csomagolunk és kedden költözés!! Annyira várom már, hogy az otthonunkban aludjunk!!!! Mert végre lesz otthonunk!!!!
Tudom, nem panasz fórum ez, de tudjátok az egész terhesség alatt amolyan "cigányélet"-et éltünk a párommal, mert a kedves anyós kidobott a terhesség elején mondván, van már a sógornõmnél három fiú, ide már nem kell több gyerek. Mostanáig így Anyunál laktunk, de itt meg kicsi a hely, hétköznap meg a felújítás óta a párom anyósnál aludt, mert õk sokkal közelebb laknak új helyünkhöz és hát a benzinköltség ilyenkor igencsak sokat visz ugye... Úgyhogy már mindeketten csak arra vágyunk, hogy újra normális családi életet éljünk és méghozzá a kis manóval együtt. :) :) :)

Na, látjátok, egyszerûen a terhesség alatt olyan szélsõséges lettem, hogy menten elkalandoznak a gondolataim...
Nálatok is így van ezzel a hangulatingadozással?

Puszi mindenkinek!!!!!

Szerkesztette: Vicaa (2007-10-21 19:32)

Nincs jelen

#473 2007-10-21 20:05

vikimami
Tag

Szia Vicaa!
Még együtt vagyunk! Igyekszem majd sms-t küldeni,ha akció van!
Nekem folyamatosan hangulatingadozásom van :(, aminek én  nem örülök, mert mindig az jut eszembe: hogy szegény gyerek, mi lesz vele egy ilyen kiegyensúlyozatlan anyával :( De remélem helyrebillen a lelkem!

Hát nem irigyellek anyós miatt  - megjegyzem az enyém sem egy tündér - , de gondolj arra, hogy mostantól milyen klassz lesz!!! SAját kis kuckó! Szerintem ezt csak mit tudjuk annyira megbecsülni,akinken ilyen nehezen jönn össze!

Ma sajnos elég rosszul voltam : arra ébredtem, hogy iszonyatos fejfájásom van :( Aztán ez egész nap eltartott csatlakozva egy kis hányinger, egy kis felfújódás, gyomorégés, nehézlégzés, stb. Szóval lehet, hogy 1-2 napunk van már csak, és azért vagyok ilyen rosszul.

Igazából csak ma gondoltam bele, hogy mostantól 24 órás szolgálat az elkövetkezõ 18-20 évben minimum.... Felelõs leszek egy szarosért! A fejlõdéséért , viselkedéséért, tanulásáért, az emberekhez való hozzáálásáért, stb. stb! Idõt kérek! Maradjon még bennt! :)

Puszi

Nincs jelen

#474 2007-10-21 20:12

roor
Tag

Halika!

Örömmel hallom hogy még mindenki "egyben" van és aránylag jól! :D
Kicsit mintha én is veletek várnám a bébiket! :D
Vicaa:mintha ma lett volna,hogy ott ülsz az étterembe a hugoddal és tervezgeted a babát! :D
És lám!Mindjárt itt lesz!:D
Ugye lesz kép róla és küldesz is???!!! :D:D:D
Vikimami:ne aggódj,minden rendben lesz,és tõled is kérünk képeket! :D:D:D

Nincs jelen

#475 2007-10-21 20:44

Tilda
Tag

Sziasztok Mamák :) !

Vica: én is csaszival szültem, semmi gáz, ne aggódj!!! nekem elõször a férjem látta emiatt a Marcit, mert elvágta a köldökzsinórt és nekem már csak bebugyolálva hozták oda. A metszésbõl természetesen az égvilágon semmit nem érzel, utána egy pár napig fáj a varrat, ha mozogsz de abszolút kibírható szerintem :) Epidurális vagy spinális érzéstelenítéssel szokták csinálni, ha tudják elõre és nem hirtelen kell akkor epid. általában. Ügyes leszel, nem lesz semmi gond! :D

Vikimami: kitartás, nekem is úgy tûnik a leírtakból, hogy  nem nagyon akar már bent maradni a kis manód. Fáj is amikor összehúzódik vagy csak keményedik?

puszi a többieknek is!  :)
T

Nincs jelen

#476 2007-10-21 21:35

vikimami
Tag

Szia Tilda!

Hát fáj is... Illetve nem tudom,hogy az fáj vagy az, hogy ilyenkor mintha megmozdulna, vagy a beleim....

Én még mindig attól -is - félek,hogy hogy fogok wc-re menni szülés után...
Ha sokszor kell, akkor azért, hogy hogy fogom tisztántartani a gátmetszést plusz az amúgy is megviselt belsõmet,
ha meg nem tudok menni, akkor meg azért, hogyan tudok majd....

Puszy

Nincs jelen

#477 2007-10-23 19:23

Brigo
Tag

Sziasztok!
Még új vagyok,olvasgattam a hozzászólásokat, MINDENKINEK SZORÍTOK! Nem semmi amit végig kell csinálnunk ezzel a betegséggel.
Nálam 6 éve diagnosztizálták a colitis-t abból az elsõ 3 év nagyon "véres" volt, hála az utóbbi idõszakban jobban vagyok, csak az aktív idõszakban használok pentasa-t, és salofalk kúpot, mindenféle természetes gyógymóddal próbálkozom...
Babát szeretnénk(1 éve) és az lenne a kérésem, hogy nektek milyen gyorsan sikerült teherbe esni??

Nincs jelen

#478 2007-10-24 11:34

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Vikimami!-régen voltál egyben vagy még???:D:D:D:D:D
Vicaa! -és te???:D:D:D:D
Lányok nagyon szorítok nektek !Vicaa neked is bár a császárt én kihagytam mind a 3-nál.
Vicaa azért a pakolással csak lassan!!
Ha ide nem is raktok képet a picikrõl legalább az IWIW-re tegyétek fel,had nézzük meg õket.
Mi holnap leszünk már 5-hónaposak!:D:D:D:D:D:D:D
Puszi mondenkinek és SZORÍTOK ahogy csak tudok.:D:D:D:D

Nincs jelen

#479 2007-10-24 11:37

Lucifer
Tag

Brigo!
Nem biztos,hogy a betegség közrejátszik a teherbe esésnél.
Ha nem úgy állsz hozzá,hogy most akkor lehet ,hogy teherbe esel.
Ne stresszeld magad azzal,hogy mikor sikerûl.:):):):)
Nekem az elsõ baba nehezen jött,de a másik kettõ egybõl becsúszott!!:D:D:D:D

Nincs jelen

#480 2007-10-24 11:43

Lucifer
Tag

Vikimami!Küldtem e-mailt!!!!!

Nincs jelen

#481 2007-10-24 13:34

vikimami
Tag

Szia Lucifer! Válaszoltam  a mail-edre! Még egyben vagyunk, de nem túl jól---- lelkileg.

Annyira flegma volt a dokim - és már a 3.hete, hogy ilyen -hogy erõsen elgondolkodtam: váltani kellett volna... De így, egy héttel a szülés elõtt hova menjek. Ezt elbaltáztam :(
Szerettem volna kérdezni tõle egy-két dolgot, de nem ért rá. Amit meg sikerült abban a 2 percben megtudnom, azt is olyan stílusban, hogy utána a folyosón kicsit elpityeredtem :(. Higgyétek el, nem én vagyok a túlérzékeny, mert egy másik kismami - akivel 3 hete együtt várjuk mindig a folyosón- is azt mondta, hogy tûrhetetlen lett a stílusa, mióta igazgató lett ... és alig lehet belõle információt kihúzni.
Nade én most szülök elõször! Lenne egy csomó kérdésem, aggodalmam, stb. Nem tudom a kisujjamból elõhozni!

Ja igen, említettem neki, hogy sajnos elég aktívan vérzek a colitisszel, és erre az volt a válasz, hogy már megmondta, hogy õ ezzel nem tud mit kezdeni. Gondoltam magamban, hogy ha már nála szülök talán nem árt, ha tud róla.... tévedtem. Túl sokat kérek biztos azért az összegért, amit õ szabott meg a boritékjában.... De az biztos, hogy egy könyvet fog tõlem kapni ajándékba: a colitiszrõl beszerzek valami orvosit!

Nincs jelen

#482 2007-10-24 16:28

Lucifer
Tag

Vikimami!
Mostmár fél lábbal is ki kell bírnod!:)
Megkaptam a leveled!
Sajnos most már nem igazán tudsz dokit váltani , de az a baj , hogy ha most beszólsz neki akkor még sze..tebb lesz veled a szülésnél!:(:(
Megértõnek éls segítõkésznek kéne lennie nem BUNKÓNAK!

Nincs jelen

#483 2007-10-24 18:34

vikimami
Tag

Na igen, de ez jutott....
(Néha, amikor elkeseredek és nagyon sajnálom magam, azt szoktam kérdezni, hogy miért van az, hogy szinte mindenbõl a legsza..abb jut nekem????)

Egyetlen egy vágyam van: egészséges legyen a kisfiam.

Nincs jelen

#484 2007-10-24 22:49

tica
Tag

Vikimami, sajnálom, hogy ilyen az orvosod! Ezt elkerülendõ, én ügyeletesnél fogok szülni. Ha úgysem törõdnek az emberrel, amikor fizet, akkor meg minek? Most magánhoz járok, de nem kerül sokba, és tényleg mindent átbeszélünk. Aztán majd lesz ami lesz..

Nincs jelen

#485 2007-10-25 08:32

vikimami
Tag

Sziasztok!
Tica: hát igen, késõ bánat. Azt nem mondom, hogy majd legközelebb, mert szerintem nem lesz még egy bébink :(
Vicaa mi van veled????

Engem éjjel ért egy kis meglepi, és még most sem tudom mi van. Ciki, de nem tudom, hogy most lehet hogy fájásaim vannak????????

Éjjel fel is hívtam a szülészetet, de azt mondták, hogy ez a folyás még nem a magzatvíz ha egy betét nem nehezül el tõle - nem nehezült el tõle. De akkor lehet ilyen vizes "sima" folyásom valami miatt a szülés elõtt???

Mostmeg görcsöl a pocim és fáj a derekam. Olyan, mintha felfáztam volna és a vesém fájna....

Remélem nem leszek béna azzal , hogy nem ismerem fel mi micsoda és nem megyünk be idõbe :(

Nincs jelen

#486 2007-10-25 10:47

tica
Tag

Vikimami, nem lehet, hogy a nyákdugó? A derékfájás is gyanús! Nagyon drukkolok neked, szerintem már nem várat magára sokat a picike!! :) :)

Nincs jelen

#487 2007-10-25 11:44

vikimami
Tag

Szia Tica! Hát bizony valószínû, hogy kihúzták odabent a dugót :D.
Azóta felhívtam a szülésznõt a Jánosban - akinél elvigle szülni is fogok,csak hajnali 3-kor nem akartam zargatni - és azt mondta, hogy valószínû de figyelgessem magam. De azt is mondta, hogy akár egy hét is lehet még
Illetve éjjel az akció után még gyorsan egy hasmenést is dobtam. Azt mondta a védõnõ annak idején, hogy ez ill. a egy esetleges hányás is lehet a szülés beindulása. Ti ezt tudtátok?
A'sszem jóslófájásaim vannak, mert görcsölgetek de nem rendszeresen, viszont elég sokat....

Húúú, nem merek lemenni a közértbe, mert az egy 40 perc minimum.......

Puszi

Nincs jelen

#488 2007-10-25 14:32

Ildico
Tag

Vikimami!
Drukkolok neked, hogy minél kevesebb vajúdással szülessen gyönyörû és egészséges kisbabád!

Vicaa!
Neked szintúgy szorítok!!!

Szeretettel öllelek titeket : Ildikó :)

Szerkesztette: Ildico (2007-10-25 14:59)

Nincs jelen

#489 2007-10-25 16:57

tica
Tag

Vikimami, nagyon nagyon drukkolok nektek!!!! Tudtam, tudtam, tudtam!!! :)

Nincs jelen

#490 2007-10-25 20:28

Tilda
Tag

Szia Vikimami!
Ugyan másik topikból, de tudjuk, hogy már a szülõszobán vagy... ( Roor mamája árulkodott :) ) nagyon drukkol mindenki, kéz és lábtörést...
Mire ezt olvasod, már túl leszel rajta: Üdvözlünk a klubban!! :D

Puszi
Téda

Nincs jelen

#491 2007-10-25 21:02

Lucifer
Tag

Szia Vikimami!
Remélem túl vagy a nehezén és bolgod édesanya vagy.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Sokat gondolok rád(rátok)!
Lassan lehet kezdeni az új topikot baba-mama.:):):):):):)
Vicaa!
Költözöl még és pakolsz vagy ti is külön vagytok???
Szorítok mindenkinek!!!

Puszi : Ági -lucifer

Nincs jelen

#492 2007-10-26 20:33

Vicaa
Tag

Sziasztok!
Ma kaptam meg Vikimami sms-ét, hogy megszületett kisfia, Zakara Patrik!!!!! :) Nagyon szuperek voltak, 1/2 10-re már megvoltak! Beszéltem is vele egy-két szót, presze ilyenkor olyan gyámoltalan az ember, zavarni sem akartam, de már égetett a kíváncsiság.

Sajnos itt az új otthonunkban nem túl jól megy a net, azért próbálkozom...

Nálam nagyon rossz most a helyzet, szinte teljesen mozgásképtelen lettem már majdnem egy hete. A gerincem és az ízületeim felmondták a szolgálatot és iszonyú fájdalmaim vannak, nem tudok menni, feküdni, ülni is csak nehezen. Az ortopédián mondták, hogy gerincferdülésem van az alsó szakaszon és csigolyáim is össze vannak nõve, meg nyitott gerincem is van, plusz az ízületek /egy régi leletem alapján/, de most ezzel semmit nem tudnak kezdeni.
Úgyhogy már nem csinálok semmit, csak tûrök és várok.
Szerdán megyek megint a dokimhoz, majd meglátjuk mit mond. Nekem azért nagyobb szerencsém van orvos téren mint Vikimaminak, én még csak most olvastam vissza, hogy milyen hozzáállással is lehet orvos valaki.

Puszi mindenkinek, majd igyekszem jelentkezni!!!

Nincs jelen

#493 2007-10-26 20:59

Marthuska
Tag

Gratulálok Vikimaminak a kisfiához!

Vicaa! Neked pedig további kitartást kívánok és mielõbbi jobbulást!

Nincs jelen

#494 2007-10-26 22:36

Agica01
Tag

Viki, gratulálok a kisfiadhoz!

Nincs jelen

#495 2007-10-28 09:42

pacsaji
Tag

Vikimami, sok boldogságot kívánok nektek!

Nincs jelen

#496 2007-10-28 10:16

Lucifer
Tag

Vikimami!
Sok boldogságot a pici fiadhoz!D

Vicaa!
Kitartás már nem sok van hátra!Hivatalosan mikorra várod a babaát?
Szorítunk érted is.:D

Nincs jelen

#497 2007-10-28 13:44

adrienn28
Tag

vikimami! gratulálok sok boldogságot

Nincs jelen

#498 2007-10-28 20:50

Tilda
Tag

Vica!

Gyûjts még egy kis erõt!!!!  Tudom, könnyû mondani....
Szerdán meg is császároznak vagy vizsgálatra mész?

T

Nincs jelen

#499 2007-10-29 07:16

Vicaa
Tag

Szerdán még nem császároznak, de már nagyon nehezen bírom... A gerincem-csípõm-combomban olyan fájdalmam van, hogy bizony a mécses is el-el törik. :(
Csak ülni tudok, éjjel is ülve pihengetek, már teljesen ki vagyok merülve.

November 18-ra vagyok kiírva, vasárnap töltöttem a 37.hetet, a párom azt mondta, hogy most õ is bejön velem a dokihoz és õ el akarja mondani, hogy már nem bírja nézni a szenvedésemet.
Mondtam neki, hogy e mit sem változtat a helyzeten, de ragaszkodik hozzá.
Volt egy szûrés streptococcus baktériumot vizsgáltak, ami szerencsére negatív lett, találtak viszont candida gombát. Ez megint kicsit elkeserített, hogy na tessék, még ez is...

Azért egy kis jót is írok.
Ma hozzák a kiságyat, matracot, pelenkázót és akkor már végre elkészül bébikénk helye is. :) :)
A kis ruhái már szépen össze vannak készítve, még egy-két dolgot Anyukám hoz ki majd a négynapos ünnep alatt.
Minden este elképzeljük a párommal, hogy nemsokára itt lesz velünk a "kis drága", sõt Attila azt mondta, hogy õ már így olyan üresnek érzi a házat, alig várja/várjuk, hogy végre itt láthassuk magunk mellett.

Köszönöm mindenkinek a biztatást!!!!

Nincs jelen

#500 2007-10-29 09:40

Ildico
Tag

Szia Vicaa!

A sok szenvedésed kárpótolja majd, hogy hamarosan karodban tarthatod a kisbabád, s a legszebb dolgot élsz át a világon: Édesanya leszel!
Kívánok az elkövetkezõ napokra még több erõt és kitartást!

Nagyon szorítok Neked!

Ui: Alexa már sokkal jobban van, épp most készülünk kontrollra a dokinkhoz. A mai naptól már várom a futárt is a TSO-val.

Szeretettel ölellek titeket: Ildikó  :)

Szerkesztette: Ildico (2007-10-29 09:42)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb