#501 2007-10-29 12:30
- CSICSU
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Vikimami gratulálok a kisfiadhoz ! Vicaa szorítok értetek!
Nincs jelen
#502 2007-10-29 15:51
- tica
- Tag
Vicaa, kitartás, már nem sok van hátra!! Nagyon rossz olvasni, hogy ennyire nehezen bírod a végét, fõleg abból látszik, hogy már a férjed is ennyire nem bírja nézni.. Talán kicsit elõbb elindul a dolog, lehet, hogy a jövõ héten már tényleg veletek lesz a pici! Irigykedek án nagyon Vikire is, bárcsak én is ott tartanék már!
Szerkesztette: tica (2007-10-29 16:36)
Nincs jelen
#503 2007-10-29 21:13
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Tica elõbb-vagy utóbb te is túl leszel rajta!
Ahol bement ott ki is jön!:):):)
Fel a fejjel lányok higgyétek el lesz majd olyan idõ amikor azt mondjátok "inkább moziba mentem volna" vagy ,hogy "bent maradhattál volna még".:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D
Minden kornak megvan a maga szépsége.
Lányok kitartás!!!!!!!!!
Nincs jelen
#504 2007-10-31 19:32
- Lucifer
- Tag
Mi van lányok sehol senki???
Megszültetek????:D:D:D::DD:D:D:D:D:D:D:D
Vicaa!!! Egyben vagytok még???????????????
Nincs jelen
#505 2007-11-01 09:27
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Tegnap voltam a dokinál,
gy egyeztünk meg, hogy kedden megyek fel, viszek cuccost, mindent és megbeszéljük, hogy a pillanatnyi állapotom és a baba ctg, UH eredménye alapján hogyan legyen a szülés. 90%, hogy császár, addigra ugye a bébi is betölti a 38.hetet, de felvetette a doki, hogy ha gondolom megpróbálkozhatok természetesen is, és õ közben bármikor dönthet úgy, ha úgy látja, hogy csaszi. Eszméletlenül fantasztikus és emberséges ez az orvos, azt mondta, hogy most itt nem õ számít, hanem a bébi meg én. Na ezt azért nem nem sok doki jelenti ki ám! û
Sajnos nálam tegnap estére a helyzet odáig fajult, hogy még a WC-re, meg tusolni is csak kínok kínjával és a párom támogatásával tudtam kimenni, egyszerûen alig bírok lábra állni. Teljesen kétségbe vagyok esve, remélem, hogy ha megszületik a bébikénk, akkor helyreáll a dolog. Majd szétreped az összes fartáji csontom, a csípõm, gerincem. Borzasztó nehezen viselem ezt a tehetetlenséget és kiszolgáltatottságot. Bocsi csajok, hogy ennyit panaszkodok, nem szoktam én ám ennyire nyafi lenni, de itt legalább egy kicsit elengedhetem magam...
Mától jönnek Anyuék, meg a Hugomék, rendet vágnak a házban, mindent elõkészítenek a babuci érkezéséhez is. Próbáltak tegnap is lelket önteni belém - mert hát tudják, hogy nem vagyok egy "seggén ülõ" típus - hogy most már igazán nyugodjak meg, õk mindent elrendeznek.
Nagyon várom már Vikimamit, hogy ugyan hogy lehet, mi van Vele, Velük. Persze most bizonyosan kisebb gondja is nagyobb ennél, de már olyan kíváncsi vagyok.
Pusszantás mindenkinek és köszönök minden kedves szót!!!
Nincs jelen
#506 2007-11-01 12:34
- Lucifer
- Tag
Szia Vicaa!
Nagyon örülök , hogy végre jelentkeztél.:D:D:D:D:D:D
Remélem hamar túl leszel a szülésen és minden rendben lesz utánna veled.
Sajnos ezek a tünetek a betegségtõl is vannak :( , de a baba is rátesz egy lapáttal.:)
Gondolj bele te se tudnál elférni egy olyan kicsi helyen::D:D:D:D:D
Már a babának is nagyon kényelmetlen a helyzet.:D:D
Vigyázzatok magatokra.
Nincs jelen
#507 2007-11-01 16:34
- porshe
- Tag
Szia Vicaa!
Lehet hogy a sima szülés a természetes,de meg akarlak nyugtatni,a császártól se kell félni! Én mindkét lányomat császárral szültem,s elõtte 1,5 ill. 2,5 napig vajúdtam,a normál szülésre készülve. Pokoli volt a vajúdás, és gyors a felépülés! Aki normálisan szült még felkelni is alig tudott,én 2 nap után futottam!!! Tudom ez alkati és lelki dolog is, de semmivel nem rosszabb se a babának,se az anyának! Sõt!
Kitartás és fel a fejjel! Üdv: Porshe
Nincs jelen
#508 2007-11-01 18:51
- Tilda
- Tag
Vicaaa!
Erõ..erõ..erõ...! A vége már marha nehéz amúgy is, mindenki kikívánkozik már mindenhova... :D
Gondolom a szülés után felturbóznak úgyis... gyógyikkal, vitaminokkal... ne aggódj minden rendben lesz!! Jó, hogy van segítséged, ez a legfontosabb, meglátod milyen jó lesz!! :D
sok puszi, írj, ha van már valami!! Várjuk!
Téda
Nincs jelen
#509 2007-11-05 13:39
- Lucifer
- Tag
Sziasztok lányok!
Mi van veletek?????????????????????????
Nincs jelen
#510 2007-11-05 15:19
- Törpilla
- Tag
Sziasztok!Eltartott mire 2004- tõl elolvasgattam a hozzászólásokat.Kár hogy hamarabb nemtudtam erról az oldalról.Szívesen írtam volna a tapasztalataimról, szintén cu. vagyok már 15 éve.
Vikimami szívbõl gratulálok a kis Patrikhoz!Vicaa remélem hamarosan Neked is gratulálhatok!:-)Addig is kitartás!Utána már minden jobb és szebb lesz!
Nincs jelen
#511 2007-11-06 21:24
- vikimami
- Tag
Sziasztok Lányok!
Most csak egy gyors regálás!
Köszönöm mindenkinek nagyon-nagyon a sok jókivánságot! :D
LÁtom tudjátok, hogy megszületett Patrik, az iwiwen Zakara Zsolt (férjem) alatt pár kép van, még csak ennyi. (3100 gramm, október 25.,21.25 a pontos adat :D)
Szvesen írok a szülésrõl is majd, ha érdekel titeket -nem volt horror! :D
Sajnos egy hetet rögtön a Bethesdában töltöttünk, mert kapott egy hugyuti fertõzést -bár a légzése miatt mentünk be vele - és azt kikezelték, csak tegnap jöttünk haza.
IMÁDOM, de nagyon nehéz most még itthon: folyton sír, alig alszik. Egyébként szépen eszik és fejlõdik!
Puszi mindenkinek, igyekszem olvasgatni az elõzõeket, amikor van idõm!
U.i.: sajnos cu. aktív :( :( :(
Vicaa!!! Írj majd!!!Nagyon várom!!!
Nincs jelen
#512 2007-11-07 13:22
- Törpilla
- Tag
Szia Vikimami!
Köszi, hogy ilyen gyorsan jelenkeztél.Nem is tudom, hogy csinálod.Én az elsõ hetekben örültem ha jutott idöm a zuhanyozásra:-)
Nincs jelen
#513 2007-11-07 19:15
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Jelentem én láttam Patrik képeit és egy gyönyörû hajasbaba.
Nincs jelen
#514 2007-11-07 21:00
- vikimami
- Tag
Sziasztok! Csak egy gyors infó: Vicának megszületett a kislánya ma du!
Ezúton is sokszor puszilom, és sok boldogságot kívánok nekik!!!
Nincs jelen
#515 2007-11-08 06:50
- mano1973
- Tag
Kismamik!
Grat a bébikhez!!!!!
sok puszi mindenkinek
Nincs jelen
#516 2007-11-08 07:12
- Marthuska
- Tag
Vikimami és Vicaa! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek és a Babáknak!
Nincs jelen
#517 2007-11-08 09:05
- Törpilla
- Tag
Kedves Vicaa!
Csatlakozom az elõzõekhez, nagyon sok boldogságot,egészséget és fõleg türelmet kívánok a kislányodhoz!:-)
Nincs jelen
#518 2007-11-08 09:40
- Ildico
- Tag
Nagy szeretettel gratulálok az Anyukáknak a kisbabáikhoz!
Kívánom, hogy sok örömet és boldogságot adjanak szüleiknek!
Puszi Nektek: Ildikó :) :)
Nincs jelen
#519 2007-11-08 10:41
- Andi
- Tag
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, én is gratulálok az Anyukáknak a babáikhoz. Kívánok minden jót, sok boldogságot és jó egészséget nektek!
Nincs jelen
#520 2007-11-08 11:22
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Gratulálok mind a kettõtöknek!:D
Vicaa!
Végre vége a sok szenvedésnek és mostmár boldog édesanya lehetsz!
Sok boldogságot és jó egészséget mindenkinek és élvezzétek az anyaság ötömeit!:D:D:D
Nincs jelen
#521 2007-11-12 16:31
- vikimami
- Tag
sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve, több okból is: cu.aktív, eléggé.. Reggel ébredés után rohanás, és szinte csak nyák jön, aztán minden egyes evés után kis mennyiségû széklet és több nyák, de 5 percen belül wc-re kell érnem--
A másik ok Patrik-baba: nem alszik szinte semmit!!! Anyukám itt volt vas, és itt is aludt-hely hiányában szegény a fldön-, mert azt mondta, ki fogok teljesen készülni. Ha nem látja nem hiszi el õ sem, hogy reggel 7.tõl este 11-ig fennt van a gyerek, és többnyire sir!!!! Na jó összességében másfél órát aludt. Aztán éjjel egyszer 4-et, egyszer 3 órát. Állítólag hasfájós a kisfiam , az nem hagyja békén. A köményteát nem fogadja el - megkóstoltam, és nem csodálom, hogy nem tetszik. Kérek tippeket! Persze lehet, hogy nem is a hasa fáj. Nagyon aggódom érte.
És azt már nem is mondom, hogy magamra csak annyi idõm volt igy is, hogy itt volt anyu, hogy fõztem 1 liter teát, meg reggeli-ebéd volt. (mivel anyu fõzött, egyébként hogy mi lesz velünk holnaptól nem tudom!
)
És ez az idõ, meg az,hogy nem tudunk kimozdulni... Remélem nem leszek depis! NAgyon félek, hogy nem látom el jól ezt a kis csöppséget!
Nincs jelen
#522 2007-11-12 17:04
- pintyõke
- Tag
Szia vikimami!
A kis Patrik babát vidd ki a levegõre,ott biztos jót alszik majd.Az én lányom is így volt.Reggel 7-kor márt kint volt a teraszon,csak akkor vittem be,ha etetni kellett,olyan jól el volt kint,sokszor estig.Februárban .A tv -ben láttam,hogy a hasfájós kisbabák hasát simogatják.Én anno hasra fektettem õket,de bevált.
Nincs jelen
#523 2007-11-12 17:09
- mano1973
- Tag
Vikimami!
Ha hasfájós a kisfiad próbálj valami melegitõ párnát.Tedd a kis hasára.Masszírozd és simogasd a kis pociját.Én a kamillateát probáltam nekünk az vállt be és többnyire sikerrel.
Amiatt hogy nem alszik eleget ne aggódj,vannak babák akik mit a kis Patrik is nem sokat alszanak.
Ha nincs sérve vagy ok arra hogy felvedd hagyd kicsit sírni az kifárasztja.Tudom...nagyon rossz érzés mert nem tudod mi baja de probáld ki.Na nem órákig de 15-20 percig nyugodtan hagyhatod hagy bömbizzen.
A dokibácsitok/néninek mit mond?
Nincs jelen
#524 2007-11-12 17:25
- roor
- Tag
Halika!
Na ki van itt???!!!:D:D:D:D:D:D
Yahoooo...:D:D:D:D:D:D
Vikimami:nem feladni!Kicsi sírás tényleg nem árt nekije,abba még én is elfáradok hát még az a csöpp emberke!:D
Hasfájós gyereknek köményteát?Mikor az pont hogy bántja a pocit?Hm...
Kamillateát én is ajánlanám,meleg párnácska is,meg simi is jó.
De ha minden kötél szakad,akkor megyek,ettõl a gyerek úgy megijed,hogy csak enni kel majd fel!:D:D:D:D
Tessék mosolyogni,Patrik baba megnyugszik és tentikél majd!:D:D:D
Szerválok még hasznos infót,hogy mit lehetne tenni a tenti érdekében!:D
Khm..tesóm lánya a dianától szundizott.:D
Igaz tesó???:D:D:D:D:D:D
Vicaa???Tud róla valaki?
Infót infót mindenkirõl,sokat,jót,gyorsan!:D:D:D
pá
Nincs jelen
#525 2007-11-12 18:47
- Vicaa
- Tag
Most megpróbálok gyorsan újra pár sort írni, délelõtt már próbálkoztam, de sajna olyan lassú itt a net, hogy mire megírtam elment az egész.
Tegnap jöttünk haza, csodálatos érzés édesanyának lenni!!! :) :) :)
Köazönöm mindenkinek a kedves köszöntéseket, biztatásokat!
Nem tudom továbbá eléggé megköszönni a szülészorvosomnak, szülésznõnek és a János Kórház orvos gárdájának, amit értünk és azért tettek, hogy a kis Anna Laura természetes úton világra jöhessen. Továbbá egy csodálatos édesapa is fantasztikusan mûködött közre a szülésnél akinek bár ezt már most nem olvassa, ezúton is újra köszönetet mondok!!!!!
Igazad volt Lucifer, hogy ahol bement ott ki is jött! :D :D
Nem volt egy könnyû szülés és sajna a gerincem is olyan még mint volt, de most már van rá esély, hogy belátható idõn belül helyrejön. És persze a kis cseppség mindenért kárpótol!!!!
Majd még jelentkezem, a párom a munkahelyérõl tesz majd fel fotókat is!!
Addig is monden jót mindenkinek!
Vikimami, sokat gondolok Rád, amint tudok mailezek Neked is, addig is kitartást és még egyszer gratulálok!!!!
Nincs jelen
#526 2007-11-12 21:16
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
kÖSZÖNÖM A JÓTANÁCSOKAT, TERMÉSZETESEN VAN EGY CSOMÓ KIÚVÓM RÁJUK:
Van erkélyünk, de nagyon szeles -sarokerkély, nem tudom kitenni a picit. Sétálni lemegyünk mindennap 15-20 percet, és akkor tényleg alszik, de itthon már nem...
Hasmasszázst próbálom, próbáltam de utálja, üvöltött, úgyhogy nem erõltettem (olajjal is próbáltam...).
Bõgés nem fárasztja le, bár csak 7-8 percig bírtam hallgatni. :(
Ja igen: a köldökcsonkja még fennt van, tartogatjuk érettségire...... :( Ez megnehezíti a fürdést is.
Annyira szeretnék aludni egy kicsit.....
Vicaa!Nagyon várom, hogy írj majd hogy te hogy küzdesz meg a dolgokkal!
Puszi
Nincs jelen
#527 2007-11-12 22:20
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Nagyon jó végre mindenkit itt látni!:D:D
Vikimami!
A hasonaltatást próbáltad??
Különben nem akarlak elkeseríteni , de a lányom 2 éves koráig nem aludt se éjjel se nappal.:D:D
Akár mit próbáltam semmi nem vált be.
Ha jól tudom gyógynövény boltban lehet kapni valami csepp félét? kimondottan hasfájós babáknak van.
kérdezd meg!!
Nincs jelen
#528 2007-11-12 23:03
- palyizsu
- Tag
Szia Vikimami!
A kislányom tegnap volt 4 hónapos, és még mindíg reggeltõl estig ébren van, csak séta vagy kocsikázás közben alszik, esetleg a kezemben, de ha lerakom akkor max. fél óra és ébren van. Én is sok mindent próbáltam de semmi nem jött be. 2 hónaposan már átaludta az éjszakát, de errõl 3 hónaposan le is szokott. Most változó hogy alszik, tegnap például óránként felkelt 10 percre.
Klaudia is hasfájós, én Infacol cseppet szoktam neki adni, az szélhajtó, gyógyszertárban veszem. A védõnõ meg a gyerekorvos is javasolta, illetve a sógornõm is akinek májusban született a harmadik babája. Szóval másoknak is bevállt. Sok sikert hozzá, ha kipróbálod.
Illetve csak hason-alszik, nekem mindenki azt mondta, hogy a hasfájás miatt.
Ha kicsit nagyobb lesz akkor majd tornásztasd a lábikáit, mert az kicsit nyomja a pociját és így minden könnyebben kijön. : )))
Szerkesztette: palyizsu (2007-11-12 23:05)
Nincs jelen
#529 2007-11-13 00:25
- Bogyó
- Tag
Vicaa, Vikimami!
Én is gratulálok mindkettõtöknek a babához! És jó egészséget mind a négyõtöknek!
Bogyó
Nincs jelen
#530 2007-11-13 11:31
- Lucifer
- Tag
Vikimami!
Egyet értek Palyizsuval bár én azt tudom mondani , hogy a tornáztatást már most is nyugodtan csinálhatod néha - néha.Különben az idõ is közrejátszik hiszen õket jobban megviseli ez azidõjárás mint minket.
Ma mi is nagyon szenvedünk iszonyúan keservesen sírunk még evésnél is.Nem tudom mi a baj lehet , hogy a foga , de lehet más is .:D
Mondanom se kell ezer egy dolgom lenne , a lakás szalad ! :D:D:D::D:D:D:D:D:D:D
Ja és persze most is a kezemben van mert ha lerakom csak üvölt.
Szóval nem vagy egyedûl!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Kitartás! Nekem nemsokára jönnek haza a nagyok és akkor mégnagyobb a káosz.:D:D:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#531 2007-11-14 17:32
- vikimami
- Tag
Asszem elfogyott a tejem :(
Tegnap is és ma is próbáltam fejni két szopi között, de szó szerint csak 1-2 csepp jön :( :(
Este már tápszerpótlást kellett adnom ...
Hasfájás a kisfiamnál továbbra is tart, az infacolt adagolom most neki és pár kanálka édeskömény teát, gondolom 1-2 napon belül kiderül, hogy használnak -e.
Ja igen, és továbbra is rajtam lóg egész nap, sajnos néha sikít a fájdalomtól, a szívem szakad meg.
(ha nem lenne itt napközben anyukám nem is tudom mit és mikor ennék...) A többi most nem érdekel.
Szerintetek 3 hetes bébivel ki lehet menni vásásrolni (ez kb 1 -1, 5 órát ölelne fel)???
Puszi
Nincs jelen
#532 2007-11-14 17:56
- Tilda
- Tag
Szia Vikimami!
Látom, beléptél a "klubba" .... :)
Csak azért írok mert én annak idején szétparáztam magam mindenen a Marcival az elsõ idõkben... és tudom, baromi szar... az ember kivan.. elege van... aludni akar .. és állítsa már le valaki.. és különben is... ha elapadt a tejed annak több oka is lehet.. ( ha elapadt egyáltalán )
-lehet csak átmeneti, idegtõl vagy bármitõl, ha lazítani próbálsz és leszarod mennyit eszik és van-e tejed visszajön...
- ha tényleg elment, akkor sincs semmi, mert a mai tápszerek baromi jók, fóleg a HA tápszerek, amik piciknek valók, ne aggódj emiatt egyáltalán... :) ( én is mindig adtam pótlást, nekm általában kicsit kevesebb volt mindig mint kellett volna és a Marci marha lusta is volt.. )
- minden szoptatás között fejtem ( géppel ) és kinyírtam magam fáradság ügyileg evvel... persze az elején kell azt mondják, hogy beindiljon... szoktad mérni mennyit eszik a baba??? Lehet, hogy beállt a kereslet-kínálat és pont annyi termelõdik, amennyi neki kell és nem több... bárha pótlás kellett
- az infacol állítólag jó, a szélcsövet kérdezted már? Én édesköményt egyszer sem adtam neki, szerintem csak jobban gázosít...!!! az én kisfiamból alul felül jött mindig a levegõ sokat!! és én nem adtam neki ilyet... szerintem csak rosszabb lesz tõle.. az összes hülye gyermektea ( csecsemõ tea ) baromság.. pláne a köményesek
3 hetes babát általában nem szoktak javasolni emberek közé, pláne a téli idõszakban... ): ( védõnõ?? )
Olvastad a Spock féle babakönyvet? Minden benne van !!! feltétlenül ajánlom, az összes kérdésedre választ kapsz!!! :)
hasfájás normális dolog kb 12 hetes korig.. utána viszont egy csapásra elmúlik :)
Sokat legyen függõleges helyzetben, könnyebben ürülnek a gázok és minden egyéb... ha lefekteted, megnehezíted a dolgát...
Tudom, eleged van:) de õ kb 9 hónapos koráig nem érzékeli, hogy ti már nem vagytok egy és oszthatatlan, azt hiszi még egyek vagytok... a testi kontaktus tõled elnegedhetetlen neki most a nyugalmához... kivéve esetleg amikor alszik... ( bocs, ez most a gypszichológus volt belõlem )
massszírozni meg inkább a hátát masszírozd, tornát csak nagyon óvatosan !!! Még túl picik a szervei...
ki fogod tpasztalni melyik testhelyzet segít neki a legjobban gázügyileg.. :)
ne aggódj ha van tejed ha nincs, neki te vagy a legfontosabb ( na jó meg a papája is majd.. :) )
Sok puszi nektek!
Téda
Nincs jelen
#533 2007-11-14 20:20
- vikimami
- Tag
Szia Tilda!
De jó, hogy írtál nekem :D Köszönöm! Megerõsítettél kicsit.
Teát igaz, adtam ma neki ,de csak 10ml-t.
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki infacol bevált, most alszik -az apja mellkasán :D
(Megyek zuhanyozni! UJJÉ :D)
Nincs mérlegünk, nem tudom mérni, mennyit eszik. És pont ez a gondom most: honnan tudjam, hogy adjak-e pótlást vagy sem????
Puszi
Nincs jelen
#534 2007-11-14 21:53
- porshe
- Tag
Szia Vikimami!
Mérleget a védõnõtõl kell kérni,vagy õ ad tanácsot honnan tudod beszerezni. Legalábbis nálunk így van. Itt bérelni is lehet minimális összegért.
A tej miatt meg ne aggódj,attól nem lesz több. Ha van egy kis idõd számolj utána:a menszesz idõszakban általában kevesebb a tej. És igyál sok-sok folyadékot! A csipkebogyó tea neked és a babának is jó, csak más higításban.
Ha a baba többet eszik a tej is több termelõdik meglátod!
Kitartás, és ne idegeskedj,mert megérzi Patrik és attól csak még nyugtalanabb lesz!
Szia: Porshe
Nincs jelen
#535 2007-11-14 22:04
- palyizsu
- Tag
szia Vikimamai!
örülök, hogy az infacol bevállt. Sajnos nekem sincs túl sok tejem, de a pótlást eddig megúsztam.
Nekem a védõnõm ajánlott tejszaporító teát, és homeopátiás szert, nekem beváltak.
A tea neve: laktoherb, a homeopátiás szer pedig: urtica urens.
azt hogy éhes marad úgyis észreveszed!
Nincs jelen
#536 2007-11-15 09:43
- vikimami
- Tag
sziasztok!
Utrica urens és laktoherb is bennem van, nem használ :(
Ma éjjel kettõ óta üvölt..... Azt hiszem én ezt nem bírom igy.
A tápszert alig akarta éjjel elfogadni és most az a legújabb,hogy csak 10-15 percet eszik.
Nincs jelen
#537 2007-11-15 16:37
- Marthuska
- Tag
Kedves Vikimami! Bízzál magadban! Itt nem is az a lényeg milyen tejszaporító teát iszol. Én is ittam azt is. Nem az a fontos, hanem minél több folyadékot fogyassz! Igyál amennyit csak bírsz, olyan egészséges italt, amit szeretsz és jól esik! Minél több folyadékot iszol, annál több tejed lesz! Ezt saját magamon is tapasztaltam, hogy így van. Nem baj, ha szilárd ételt kevesebbet tudsz enni. A mellméret sem számít, hogy kinek mekkora, mert még a hónaljban lévõ mirigyek is termelik ilyenkor a tejet. Csak bízzál magadban és sikerül.
Ne keseredj el, nagyon szorítok Neked, hogy sikerüljön!
Nincs jelen
#538 2007-11-15 17:45
- vikimami
- Tag
Köszi Marthuska ! :D
Nincs jelen
#539 2007-11-15 17:47
- roor
- Tag
Halika!
Vikimami:bírod! :D:D:D
"Bírom" bogyó csúzlizva!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#540 2007-11-15 18:25
- Lucifer
- Tag
Vikimami!
A laktoherb tea nagyon jó csak az a lényeg , hogy mellette a napi folyadék bevitel is meg legyen , ami a szoptatós kismamaáknak min.3 liter.
A sírás oka az is lehet , hogy még nem igazén lakott jól.
+ hetesen már nyugodtan kiviheted sõt vásárolni is elmehetsz.A lényeg , hogy jól öltöztesd fel ( rétegesen ) és a fejére nyugodtan tehetsz egy pelust ( ezzel véded ).
Sajnos nekem a Rolit már 4 napos korában kikellett vinnem és minden nap mert a Nikit oviba kellett vinni.Én is pelussal takartam a fejét.:D:D:D:D:D:D:D De ha nem takarod le az sem baj már elég nagy.
A nagyobbik fiam januári születésü és õ is három hetes volt amikor szakadó hóban vittem egészséges rendelésre.:D:D:D:D:D:D:D:D
Sajnos a nagyobbik fiamat egyáltalán nem tudtam szoptatni , ugy hogy õ teljesen tápszeres baba.
A gyógyszertárban lehet kapni egy szélhajtó csecsemõtea keveréket próbáljátok meg.
Tilda ne haragudj , de én azon az elven vagyok , hogy a gyereket ne a könyvekben leírtak alapján neveljük.A védõnõrõl meg inkább nem mondanék véleményt.
Nekem már 3 gyermekem van és soha nem vettem elõ a könyveket inkább másokat halgattam meg , hogy nekik mi a tapasztalata.Mindegyik gyerekem egészséges és hála nem szoktak betegek lenni.Nem is tudom , hogy betegségbõl kifolyólag mikor hiányoztak utoljára.:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D
Ha a védõnõre hallgatnék akkor a gyerekem még mindig szinte csak a tápszert enné na meg egy kis gyümölcsöt .
Vikimami nyugodtan menjetek le hidd el nem lesz semmi baja a picinek.Különben akár Roor-tól akár a nõvérétõl megkérdezheted milyenek a gyerekeim , de Mano1973 is tud tanácsot adni hiszen neki már nagy a lánya.
Nincs jelen
#541 2007-11-15 19:28
- roor
- Tag
Halika!
Nekem nincs gyerekem ezért rám hallgasatok én mondom a tutit!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#542 2007-11-15 19:45
- Tilda
- Tag
Sziasztok!
Lucifer: A könyvbõl nevelésnek én sem vagyok a lelkes híve... :) nem is volt rám jellemzõ... persze az nem árt meg általában azért, ha valaki olvas... az, hogy milyen következtetést von le milyen könyvbõl esetleg milyen ötletet adhat egy könyv bármihez, azt szerintem ki lehet próbálni..
Az én védõnõmmel annak idején úgy látszik szerencsém volt.. :) jó fej volt, nekem sokat segített!
Mi még csak ovizunk, de egyenlõre ( lekopogom ) eddig csak egy kisebb takonykór volt összesen. :D
Pedig én amit a gyerekeken keresztül hazahozok.....
Vikimami: Napról napra jobb lesz! :) Ha megvan legalább egy jó alvási pozíció, az már fél siker!! :D
Az, hogy kell-e pótlás... nehéz ügy, méricskélni kellene azért legalább õt magát mindenképpen ( ha a kaját nem is mindig ) mert abból, hogy mennyit hízik hetente , látni lehet, hogy elég-e a tej... és szerintem ezt pont az elsõ idõkben lényeges figyelni ha késõbb nem is fontos annyira...
Azon gondolkozom basszus, hogy hova a jó nyavalyába tettük a mérlegünket.. költöztünk...
Elfogadja általában a tápszert még kaja után??
puszi
Téda
Nincs jelen
#543 2007-11-15 21:12
- Lucifer
- Tag
Vikimami!
Most jut eszembe , hogy nyugodtan menjetek el egészséges rendelésre és ott megmérik Patrikot.:D
Nincs jelen
#544 2007-11-15 21:15
- vikimami
- Tag
Sziasztok! Köszönöm az új tanácsokat Lucifernek és Tédának is! :D
Mérleget nem akartam, hogy ne stresszeljem magam, de úgy látszik, az jobban stresszel, hogy nem tudom mennyit eszik, hízik. Lehet, hogy holnap körülnézek mérlegbérlés-ügyben.
Tápszert éjjel,cicizés utánakartam neki adni, de eléggé fintorgott, viszont a végén lehúzta mind a 30 ml-t! Na most hogy legyek okos! Mert cicirõl leájul kb. 15 perc múlva, de kb 2 óra múlva megint éhesnek tûnik...
Viszont mára is készíettem pótlást, adok neki, majd meglátjuk
Borzasztó éjszakánk volt egyébként ma hajnalra is. Már rettegek mi lesz ma... :( :( :(
(Iszonyatosan nézek ki én is, és a gyereknek is szó szerint táskás a szeme)
Ki hitte volna, hogy ez ennyire bonyolult: éhes, fáj a hasa, fázik, unatkozik.....
És persze cu aktiv. Reggel úgy dobtam vissza a kiságyba szegényt a pelenkázóról egy szál kukiban, hogy kiérjek a két lépésre lévõ wc-re...
Nade egyébként imádom ezt a gyönyrû gyereket :D
Nincs jelen
#545 2007-11-15 21:20
- Lucifer
- Tag
Nem pisilt az ágyba?
Nincs jelen
#546 2007-11-15 22:57
- colitiseslány
- Tag
nagyon kérek valakit hogy segítsen!Egy 15 éves lány vagyok 1 éve vagyok colitises és most egy hete fel lángolt a betegségem én ezt már nem bírom tovább!!!:(:(:(:(
Nincs jelen
#547 2007-11-15 23:33
- Rigor
- Tag
Szia, colitiseslány: és kismama vagy, esetleg várandós? Vagy átrakhatlak egy másik (mondjuk elõször vagyok itt, vagy a colitis ulcerosa érdekelne) topicba? - és mi érdekelne? hol találsz jó orvost? Milyen étkezéssel könnyíthetsz a tünetek elviselésén? Hogyan hízhatnál, hogyan fogyhatnál? Hogyan trükközd meg a wc-zést? - javaslom nézz szét a topicokban, olvass vissza - sok hasznos információt találhatsz. És ha nincs válasz biztos akad valaki aki vagy itt vagy akár az online chaten szívesen segít.
Nincs jelen
#548 2007-11-16 09:59
- vikimami
- Tag
Lucifer
öööö.. lehet, hogy én vagyok lassú, de ez a "nem pisilt az ágyba" kérdés nekem szólt?
Nincs jelen
#549 2007-11-16 10:08
- vikimami
- Tag
Ja, bocs, már leesett.
Nem pisilt be amig wc-n voltam, csak üvöltött, nem értette hogy most mi van... Szegény, jól kifogott engem :(
Anyukám itt maradt éjjelre és éjjel kettõig pesztrálta a gyereeket, hogy tudjak aludni. Hát annyit mondott, hogy ez igy nagyon nehéz lesz, mert tényleg sokat fennt van és sír, aztán általában délután lesz "jó gyerek" és alszik fél6-6-ig. (nem akarom elkiabálni ezt sem :( )
Úgyhogy reggel is sírtam egy nagyot, hogy én ezt nem fogom bírni .... Szégyellem magam ezért, hogy ilyen gyenge vagyok, ne haragudjatok!
Most itthon van a férjem,ami nagyon jó, csak rajta alszik a gyerek, amit én megint nem fogok tudni kivitelezni egyedül.....
Nincs jelen
#550 2007-11-16 15:45
- palyizsu
- Tag
Vikimami!
próbáld meg összeszedni magad, ha kivagy, azt Patrik is érzi és csak nyûgõsebb lesz, akkor pedig még nehezebb lesz.
Sz elsõ hetekben Én is ki voltam készülve, és úgy éreztem rossz Anya vagyok. aztán összeszedtem magam és utána sokkal jobb lett és Klau-baba is kicsit nyugodtabb lett.
Kitartás!!!!
Nincs jelen