#551 2007-11-16 18:40
- tica
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Viki!
Lehet, hogy nem nekem kellene tanácsot adnom, mert ugye még csak benn ficereg a bébi.. Csak azt akartam írni, hogy próbáld meg kicsit pozitívabban nézni a dolgokat, ne legyél így kétségbeesve! Éhen biztos nem fog halni az a gyerek, ha nem jön össze a szoptatást, legfeljebb kap tápszert. Egy idõ után, ha nagyon elfárad, úgyis elalszik, nem lehet, hogy örökre ébren marad.. A védõnõ nem jár felétek? Biztos tudna kicsit segíteni. A párod nem tud még egy kis szabadságot kivenni, hogy ne legyél egyedül ezeken a napokban? Ha este alszik Patrik, akkor te is feküdj le rögtön, kis pihi után biztos könnyebben megy minden.
Olvastalak az utóbbi napokban, és továbbra is irigykedek nagyon! :) Nem tudsz eltántorítani.. :)
Nincs jelen
#552 2007-11-17 11:03
- vikimami
- Tag
Sziasztok
Palyizsu! Tudom, hogy "átmegy" Patrikra isía feszültség, csak ezt nem olyan 1xû lekûzdeni....
Tica! Isten ments, hogy eltántorítsalak, sõt nagyon klassz ez a kis emberke itt a karomban.
Igen, igazatok van: nem jó ez a pesszimizmus, de annyi mindennel meg kell barátkozni, meg kell küzdeni ebben a helyzetben. Majd meglátod! Mert vannak olyan dolgok, amire nem tudsz felkészülni: idõt nem spejzolhatsz be, vagy ha nem tudom megnyugtatni 10-15 percig, az nekem kudarc....
Aludni próbálok, de Patrik nagyon cseles gyerek, és kb 1-15 perceket alszik amikor kidõl,ami azt jelenti, hogy vizszintesbe megyek és már kelhetek is.
A párom 2 hetet volt szabin: 1-et mikor kh-ba voltunk, egyet múlt héten. Ez is nagylelkû volt a fõnökétõl - a mai világban.... Egyébként is sajnos 2 munkahelye van , a második alkalmi munkákat ad, mint ma is.. :(
Védõnõ: az igény szerinti szopi hive, azaz Patrik állandóan az amugy sem túl teli cicimen lógna egész nap. Plusz: azt mondta, hogy ha ennyire igényli a társaságomat, kössem magamra kendõben. Naíaz érdekes lenne ahogy fõzöm az ebédet és a gyerek a gõzbe lóg, vagy takarításkor a kádba.....
És vegyük magunk közé éjszakára, hogy tudjunk aludni. Én nem tartom ezt jó ötletnek. Mert igy is folyton kézben van..
Puszi
Nincs jelen
#553 2007-11-17 18:36
- palyizsu
- Tag
Viki!
minnél többet szoptatsz, annál több lesz a tejed!
Egyébként Én ha fõzök akkor a mai napig berakom Klaut a babakocsijába, vagy az autós ülésbe, és kint van velem a konyhában. beszélek neki idõnként felveszem, ha nagyon sír.
Az elsõ hónapban amikor nagyon ki voltam merülve, akkor magunk közé vettem éjjelre, bár nem tudtam mélyen aludni, mert folyton figyeltem, nehogy valamelyikünk megüsse vagy ráfeküdjön, de azért néha ez az alvás is sokat segített! Ha 1X-1X odaveszed nem fog hozzászokni!
Egyéblént tudom milyen nehéz optimistán hozzáállni a dolgokhoz, mert Én is átestem ezen!!!! De erõsnek kell lenned Érte!
Nincs jelen
#554 2007-11-17 18:52
- vikimami
- Tag
Szia Zsu!
Ne haragudj, tudom hogy jót akarsz, nem úgy gondoltam, hogy nem tudom mirõl beszélsz, hiszen látom a fényképen is milyen gyönyörû Klau :D
Mennyi idõs a babád?
Ma magam mellé vettem délután amikor nem maradt meg a kiságyban és kézben sem, de sajnos ugyanúgy üvöltött. Szörnyû ez a hasfájás :(
Nincs jelen
#555 2007-11-17 18:55
- Agica01
- Tag
Viki!
Én is átestem ezen,amin te, Balázs is igényelte hogy felvegyék, és én nagyon-nagyon rosszul voltam. Így amikor aludni ment, én is mentem, a háztartás nem igazán érdekelt. Ami a fõzést illeti, nem tudsz egy futárszolgálattól ebédet rendelni? Egy menü talán nem olyan drága, és könnyítene a dolgodon. Vagy a férjed is hazamegy ebédelni?
Balázst éjszakára többször is magunk közé vettem, hogy tudjunk aludni, bár elõtte elhatároztam, hogy nem fogm, mert nem jó. Mindenki intett tõle, hogy elrontjuk. Most februárban lesz 3 éves, és annak ellenére hogy sokat aludt velünk a nagy ágyban, 2 éves kora óta egyedül alszik a szobájában, úgy, hogy letesszük, és otthagyjuk, ég neki egy kislámpa és 15-20 perc alatt elalszik egyedül.
szóval szerintem az nem tragédia ha veletek alszik, és az a fontos, hogy ki tudd pihenni magad! Ha jobban leszel, akkor meg tudsz változtatni az igényeidnek megfelelõen!
Kitartás, és ne légy ilyen pesszimista!
Ági
Nincs jelen
#556 2007-11-17 20:30
- palyizsu
- Tag
4 hónapos és 6 napos.
Nincs jelen
#557 2007-11-17 23:15
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Nagyon elszomorodom , hogy még mindig semmit nem változott a helyzet.:(:(:(:(:(:(
Vikimami!
Már mindenki leírt minden tanácsot , tapasztalatot , de a helyzet sajnos változatlan.:(:(
Kösd magadra a gyereket? - ez igen érdekes hiszen ha megteszed akkor lehet , hogy nagyon megszokja és le se tudod majd vakarni magadról (wc-re se tudsz menni nyugodtan).A hugom fia ilyen a mai napig nem mozdul az anyja mellõl pedig már 5 éves.
Én a gyerekeimmel nagyon aggodalmas vagyok és ha már egy kicsit köhög viszem dokihoz nehogy valami komolyabb baja legyen .A Rolinak csak az orra folyt és eggyett köhintett már vittem.Semmi gond se volt.Hála nem betegesek a gyerekeim.
Én már csak azt tudnám neked mondani , hogy menj le a gyerekorvoshoz egészséges rendelésre és beszélj vele hátha tud valamit mondani mert egy ilyen pici gyereknek szüksége van még alvásra.Szerintem nem igazán normális , hogy ennyit sír és nem alszik.Ha ezt csak néha tenné akkor oké,de ilyen régóta?!:(:(:(:(
Nincs jelen
#558 2007-11-18 17:36
- vikimami
- Tag
Sziasztok
(Csak úgy elõre mondom: Patrik természetesen a kezembe......)
Tényleg megkaptam már mindenkitõl minden tanácsot, és valóban nem igazán vált be egyik sem..... De ez nem ám a segíteni akarók hibája!!!! Egyszerûen ennyire egyediek vagyunk... :D
Magamrakötéssel nem barátkoztam meg: nem látom értelmét.... Anyu is mesélte, hogy a bátyámmal úgy jártak, hogy szó szerint még wc-re sem tudtak elmenni miatta, mert a szellõzõrácson dugdosta be a kezét.... Szóval jó lenne , ha legalább 1-2 órát el lenne önállóan a gyerek nem csak most hanem majd késõbb is. Ma is megkérdztem Patriktól nem sajnál-e engem,ha rámnéz,mert hajatmosni sem volt idõm. De csak pillogot a gyönyörû szemeivel. :D Szóval nem érdekli õt hajam!
Annyit sír Patrik baba, hogy szerintem ez tényleg nem normális dolog... De úgy látom, már nem annyira hasfájós (szerintem talán az édeskömény tea és az infacol együtt használ). Azt olvastam, hogy kb 10-14 órát vannak fennt az ennyi idõs bébik, hát nálunk a 10 óra alvás már csúcs!!! De ezt már két hete is mondtam a védõnõnek és azt mondta, hogy normális... Frontra és egyebekre hivatkozott...
Szerdán megyek a tanácsadásra és megkérdezem a drnõt. Mondjuk ha megnézem a fiamat, azt látom hogy élénk, éber, nem úgy néz ki, mint aki beteg :D
Sajnos kölcsönöztünk mérleget: azért sajnos, mert most látom, hogy csak 40-50 gr-okat eszik. Azt olvastam,hogy 90 körül kellene... Van errõl tapasztalatotok?
Mert hiába készítem el minden este a tápszert, hogy majd cici után adok neki nem fogadja el, hanem elaszik a cicin és kidõl (persze a kiságyat rögtön érzékeli és sír).
Azért ha van valakinek ötlete, továbbra is várom mind a vigasztalás, mind alvás, mind tejnövelés ügyében.
Palyizsu!
MOndd meg nekem lsz, ha még emlékszel rá, hogy Klau mennyit evett 1 hónaposan? Szoptatod -szoptattad - vagy tápszeres? Köszi
Pusszantás
Nincs jelen
#559 2007-11-18 19:41
- Marthuska
- Tag
Kedves Vikimami! Szerintem annyiszor tedd mellre a kicsit, ahányszor igényli! Ha egyszerre csak keveset tud szopni, adj neki gyakrabban. Csak vigyázz nehogy elaludj közben a fáradtságtól. Ugye ülve szoptatsz, szerintem a gyereknek is úgy könnyebb. Nem baj, ha szalad a lakás, nem baj ha zsíros a hajad, most Patrik a fontosabb. Tudom, hogy most borzasztóan fáradt vagy, de majd csak kialakul egy rendszer, és könnyebb lesz.
Nincs jelen
#560 2007-11-18 21:56
- palyizsu
- Tag
Viki
Igen szoptattam, szoptatok. nem emlékszrm, hogy mikor mennyit evett, de elvileg sosem eleget, hiába volt elég tejem. ill. amíg nem volt elég a sógornõmtõl kaptam lefejt tejet (1,5 hónappal idõsebb a kiafia Klaunál), de ha azt megette, akkor utána már nem akart szopizni, csak játszott a cicivel.
A védõnõm nekem anno azt mondta, hogy az elsõ hónapokban súly szerint kell számolni a kajálást.
súly kg-ban X 150 = napi adag pl.3,5 kg X 150= 525 g / 6 kajálás = kb 90 g
mi most kezdjük a gyümölcsöket ill. írt fel a doki tápszert, mert szerinte Klau nem hízik eleget, azt beismeri hogy nem sovány ill. nagyon erõs de azért kicsit cseszetet, mert az unokatesõi mind ducik voltak picinek.
Nincs jelen
#561 2007-11-19 13:05
- Törpilla
- Tag
Szia Vikimami!
Mégegyszer gratulálok a kis Patrikhoz!
Az én Dávidom/már 8 éves lesz dec./ is nagyon hasfájós volt.1,5 évesen aludta át elöször az éjszakát.Ezzel nem rémísztgetni akarlak.Eleinte velûnk aludt a nagy ágyban, majd késõbb a kis ágyát teljesen közel raktam a miénkhez, így fekve kényelmesen elértem bármikor megsimogathattam és nem kellett félnem hogy a fáradságtól elalszom és véletlenul ráfekszem õ is nyugodtabb volt érezte a közelségem.Szintén adtam neki köménymagos teát/HIPP nevü granulát keveréket/de nem üvegbõl hanem kiskanállal.Tényleg igaz minnél többet szoptatsz annál több tejed lesz, fontos hogy sokat igyál és egyél leveseket.Én lak»ózérzékeny vagyok akkoriban még csak szójatejet lehetet kapni ma már létezik laktózmentes is.Az almalé, szölölé nem vált be azt vetttem észre hogy attól fáj a pici hasa.Esetleg figyeld meg magad mit iszol lehet az bántja a kicsi hasát.Dávidom 1 hó korábban szül., én is féltem õt sokáig kivinni, úgy oldottam meg hogy jól beöltöztettem beletettem a babkocsiba és teljesen kitártam az ablakot, ilyenkor sokkal nyugodtabban aludt. Ha éhes nyugodtan adjál neki cicit, én se tartottam be a kõtelezö 3 ó/a korházban 3ó lehetett szop./amikor sirdogált megkínáltam volt hogy csak párpercig szívta és már aludt is tovább,aztán 15 perc múlva megint...De legalább nem ordított.Igyekeztem én is akkor aludni amikor ö.A ház nemérdekelt, olyankor takarítottam amikor a férjem is otthon volt.Ha nem vagy biztos mennyit eszik a kicsi az is jó módszer ha kifejed kézzel és leméred hány ml. a babanaplómba az an írva hogy 1 hó korában 80-100 ml között ivott.Remélem tudtam valamiben segíteni.Kitartás!
Nincs jelen
#562 2007-11-20 14:53
- greti31
- Tag
Szia Vikimami!
Gratula a kis Patrikhoz!Nálunk is megvan a Lilla,3380g,53 cm.Vasárnap voltunk 1 hetesek.Szerencse õ jó alvó,eszik-alszik.Pár ötlet:valóban sûrûn szoptasd,annál több tejed lesz.Az elõzõ lányom állandóan cicin volt, most Lilla kb 4 óránkért kéri.Olvastam iszod a laktoherbet,de 5 pohárnál többet abból se igyál,ugyanis a sok is okozhat hasfájást a babánál.Folyadékot sokat,és a rántott levesek,az a tuti!Tojásleves,köménymag leves(ne túl sok köménnyel),ezektõl tuti bedurransz!És gyorsan elkészíthetõ!A mérleg tényleg kell otthonra,de ne mérd minden etetésnél,csak behülyülsz tõle,elég ha egy nap egyszer megméred.A cici,amibõl evett,utána mindig fejd ki,hogy utána termelõdjön.Kézi fejõ(avent) az nagyon jó,és könnyû használni.Kicsit drága,de megéri a pénzét.Na meg a fejésnél is várd meg,amig beindul.2-3-szor megszívod,és amikor érzed,hogy beindul,akkor jó.Mint amikor a baba szopik,neki sem jön elsõre.Remélem nem tûnik okoskodásnak,csak próbálok ötleteket adni.Nagyon nehéz egy sírós babával,az elsõ lányommal a kezemben fõztem,vasaltam,mostam....stb.Most azt mondtam,NEM!Szopi után büfi,majd a kiságy.Nem altatom el a kezemben,vagy cicin,mert utána,ha felébred,az utolsó képe,hogy hogy aludt el,azt fogja keresni,és ha nem úgy van,akkor elkezd sírni.Persze ha állandóan sír,az kiborító,nem embernek való.
Nálunk most 15 perc volt,és elaludt.Persze ha fáj a hasa,én sem hagyom órákig üvölteni.Én hasra teszem,úgy nagyon jókat alszik,de ha félsz tõle(bölcsõhalál),lehet már légzésfigyelõt is kölcsönözni,ahol mérleget.Nekünk is van,és nyugodtan alszom tõle!Pláne,ha hasfájós,jobb neki hason.Én a hasfájásra(nekünk is van egy pici),a gyógyszertárba Espumisan L cseppet vettem,bevált!Azt írja,minden etetésnél adjunk,de azért én nem adok mindig, fõleg inkább csak az esti etetésnél,és lehet evés elõtt,vagy utána,ha látod hogy fáj neki.
Na kb ennyi jutott eszembe,így is jó hosszú lett.Remélem tudtam segíteni egy picit. Ja! És kitartás!!!!Pusza
Nincs jelen
#563 2007-11-20 17:46
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Ismét köszönöm a tanácsokat, próbálok hasznosítani belõle. No nem a kifogáskeresés miatt , de sajnos már több mindent próbáltam ezekbõl is....
Kiságy teljesen közel van a miénkhez - helyhiány miatt is -úgyhogy simán átnyúlok éjjel, ha sír - de nem nyugtatja meg. Fel kell venni ahhoz,hogy valamennyire megnyugodjon!
Tejet -szóját és egyebeket sem - egyáltalán nem tudok inni (cu miatt), de tojáslevest szoktam enni (köménymaglevest nem bírom :( ), persze azért azt sem lehet mindennap, meg csak akkor, ha anya hoz, mert a tûzhelyet mióta Patrik megvan nem használtam....
Avent kézi fejõm van, tudom hogy jó, mert eleinte 70-80-akat simán lefejtem szopi után, de most semmit nem tudok fejni, pedig van -volt- hogy 30 percig kínoztam a cicimet, hogy beinduljon a tej.. Úgyhogy ez úgy néz ki már nem fog jönni...
Hason alszik a drága szinte mindig, mert van légzésfigyelõnk és kókuszmatrac van alatta, úgyhogy attól nem félek, hogy megfullad. De én úgy látom, nem sokat számít.Próbálom oldalt is altatni néha, hátha az jobb. Nem látok különbséget.
Én az infacol cseppet adom neki minden etetésnél és úgy tûnik talán segít egy picit - legalábbis jobban, mint amikor csak alkalmanként adtam. Eddig egy üveggel fogyott el, úgy gondoltam, hogy még egy üveget elhasználunk és meglátjuk. Ha nem javít jobban ahelyzeten váltok az Espumisanra.
Ma is össze-vissza ettünk...., ami nembaj, de pld semmit nem tudok tervezni: orvoshoz kellene mennünk...
Greti! Én is gratulálok neked a csöppséghez! Sok örömet és egészséget kivánok mindannyiotoknak!
Ja igen, nem azért írom, de kb két hétig nekem is tündi volt Patrik. Csodálkoztam is hogy csak eszik és alszik (pont a Bethesdába töltöttük azt az idõt..) .....
Nincs jelen
#564 2007-11-22 14:37
- G.Timi
- Tag
Sziasztok mindenki!
Most találtam rátok, örülök, hogy van ilyen topic is. Én 7. éve vagyok colitises de szerencsére elég régóta tünetmentes. Nagyon csodálkoztam amikor írtátok, hogy a terhesség alatt is szedtétek a gyógyszert, mert az én orvosom nem híve ennek a dolognak, ha nem fontos. én csak probiotikumot használok már nagyon régóta, bár a terhesség utolsó heteiben nálam is fellángolt a betegség de csak diétáztam, márha annak lehet nevezni a kórházi kaját. 5 hetet töltöttem bent mert a pocaklakóm nem akart hízni. Most Hanna 8 hónapos és még mindig fejem neki a tejet, bár csak egy adagra való jön össze, de még ez is jobb mintha csak tápszert kapna.Hannácska 2 hónapos koráig egy angyal volt utána kezdte a nemevést, és fél évbe telt mire kiderült, hogy pitvari sövényhiánya van amit egyszer meg kell mûteni. De amúgy jól megvagyunk, nagyon érdekli minden barátkozó baba egy kis tündér bár éjszakánként nem mindíg így gondolom.Most kezdet fogzani és sokat felkel.
Amúgy én salazopyrpinnel kezdtem de az ujjaimon göbök jöttek elõ valószínû a gyógyszertõl és áttrtem a Salofalkra.
Szasztok
Greti és vikimami gratulálok a kicsikhez és kitartást és sok boldog percet kívánok nektek és az apróságoknak is!
sziasztok
Timi
Nincs jelen
#565 2007-11-22 14:45
- Vicaa
- Tag
Egy percre géphez jutottam, úgyhogy gyorsan megosztom veletek a helyzetet.
Bébi: Sokat sír, fáj a hasa, de ma mi is vettünk Espumisan cseppet, most fogjuk kipróbálni, remélem jó lesz.
Nagy tapasztalat: Aki gyógyszert szed a betegségére semmiképp ne szoptasson!!!! Én sajnos nagyon ráfáztam vele, bár egyik orvos sem javasolta a szopit, a kórházban a szülõszobán a gyermekgyógyász kapásból hozta a kicsit szopizni, mondva, hogy õ tudja, hogy más is szopiztatott már gyogyik mellett és nem volt semmi gond. Na igen, de õ csak azt tudja, hogy amíg 3 napot bent vannak a kismamik, addig nem volt gond! Nekem le kellett állnom vele, mióta tápit kap sokkal jobb a helyzet, csak sok levegõt nyel és fáj a hasija szegénykémnek.
Én: A beleim teljesen felszabadultak, a crohn most sokkal jobb, kivéve a végbelemet és a záróizmomat, ami keményen megsérült, nade majdcsak helyreáll a dolog...
Vikimami, jó volt beszélni, majd jelzek, ha jó ez a csepp,
Géti gratula Neked is a bébihez!!!
Majd még jeletkezek, ha nethez jutok, puszi mindenkinek!!!! :)
Nincs jelen
#566 2007-11-22 18:36
- roor
- Tag
Halika!
Vicaa:örülök hogy a lehetõségekhez képest mindketten jól vagytok.:D
Képeket kérünk!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#567 2007-11-22 19:50
- palyizsu
- Tag
Gréti gratulálok!
Nincs jelen
#568 2007-11-22 21:18
- Conny
- Tag
Sziasztok!
Most találtam rátok talán tudtok tanácsot adni :}
5 éve vagyok Chron-os, másfél éve Salofalk és Imuran mellett tünetmentes. Mindkét gyógyszert szedem. Ezen kívül 37 hetes terhes. Olaszországban élek, egy állítólag jó - IBD-re specializálódott - orvoscsoport kezel itt a betegséggel. A Salofalk miatt nem aggódom, mind otthon, mind itt az mondják, nem okoz gondot a szoptatásnál. Viszont az Imuranra a volt pesti orvosom azt mondta, ha szoptatni akarok, akkor a szülés elõtt kb. 2 héttel hagyjam abba a gyógyszert és szoptatás alatt se szedjem. Itt viszont az orvos szabályosan ellenzi, hogy abbahagyjam, azt mondja, inkább ne szoptassak, mert nem tudni, milyen hatása lesz (nincs róla tapasztalat), ha a tejjel az Imuran a bébibe átmegy, ill. lehet, hogy az én állapotom romlik majd.
Van köztetek valaki hasonló helyzetben? Vagy aki ebben volt?
Elõre is köszönöm!
Conny
Nincs jelen
#569 2007-11-23 08:16
- palyizsu
- Tag
Szia Conny
Nekem is azt javasolta az orvosom, hogy szülés elõtt hagyjam abba a gyógyszereket, ugyan a terhesség alatt Én csak Pentasát szedtem. Most négy és fél hónapos a kislányom, és június óta nem szedek gyógyszert, hogy tudjak szoptatni. Nem vagyok teljesen tünetmentes, de még elviselhetõ. Az orvosommal abba maradtunk, hogy elsõ a baba, de azért ha kezdek nagyon rosszul lenni, akkor inkább szedjem a gyógyszert, de amíg bírom inkább szoptatok!
Nincs jelen
#570 2007-11-23 10:18
- Conny
- Tag
Szia Palyizsu!
Én is úgy gondolom, hogy a bébi az elsõ. És nem gondolom (legalábbis az eddigi saját tapasztalataim nem azt mutatják), hogy annyira hamar rosszul leszek, ha abbahagyom. Igaz, az Imurant most hagynám abba elõször.
Itt Olaszországban állítólag a nõk 90%-a nem szoptat!!! Lehet, hogy azért nem érti, én miért akarok, nekem miért ennyire fontos...
Még konzultálok az otthoni orvosommal is, ha tudok. Nem biztos, hogy telefonon szóba áll velem :)
Nincs jelen
#571 2007-11-23 12:07
- Redzs
- Tag
Sziasztok. Én új vagyok itt, most akadtam Rátok. De el szeretném mondani, hogy 11 éve vagyok colitises. Azóta szedek Salofalk kúpot, mellette szültem 3 gyereket. Az elsõvel eltiltottak az orvosok a szoptatástól, õ tápszeren nõtt fel. A 3. gyerekemet 3 éves koráig szoptattam, semmi baja nem volt. Most 16 hetes terhes vagyok, igaz, enyhén, de aktív a betegség, a hormonszedés miatt.
Ezzel csak nyugtatni szeretnék mindenkit. Aki nem szoptathat, attól nem lesz kevesebb, vagy rosszabb anya. :)
Nincs jelen
#572 2007-11-23 16:11
- Lucifer
- Tag
Gréti gratula a babához!:D:D:D:D:D:D
Vicaa!
NBagyon jó látni , de ha tudsz azért gyere .Tudom most a baba a fontosabb és nem mi!:D:D:D:D:D
Conny!
Nekem most lesz 6 hónapos a pici és per pillanat semmit nem szedek.Január óta nem szedek semmi gyógyszert és azt mondta a dokim , hogy nem is kell.Az imuránt nyugodtan hagyd abba fõleg ha az itthoni doki is azt mondta.Én úgy tudom , hogy amúgy se szabal illl.jó szedni huzamosabb ideig.Különben 93-óta vagyok crohnos.Van most valami tüneted vagy teljesen jól vagy ??
_Nekem a terhesség nagyon sokat segített sõt az elsõ szülésem után 9 évig nem is jött elõ!!:D:D
Nincs jelen
#573 2007-11-23 17:52
- vikimami
- Tag
Sziasztok anyukák!
Tudnátok segíteni????? Elég zöld Patrik kakija, az baj???? (sárgás-zöld)
Köszi
Nincs jelen
#574 2007-11-23 21:33
- Lucifer
- Tag
Ne ijedj meg semmi gond.Ez normális.
Ha már többféle dolgot fog enni akkor lesz aztán különbözõ színû!:D:D:D:D:D:DD:D:D:D
Nincs jelen
#575 2007-11-24 09:04
- titye
- Tag
Sziasztok!
Gratulálok mindenkinek a pici babához. Ha segít leírok egy pár dolgot.Amikor a lányom született, 9 hónapig szoptattam.Még 2 évesen is felkelt északa,sokáig köztünk aludt ami ugye nem igazán jó. A mai napig ,pedig már 4és fél éves még a vécére is utánnam jön. Amikor 10 hónappal ezelõtt megszületett a fiunk megfogadtam, hogy vele ez nem így lesz. Szerencsére bejött. Amikor hazajöttünk a kórházból napokig ordított felváltva virrasztottunk a Tiborral. Mire kiderült, hogy kevés a tejem.Dávid már 1 hónaposan 120g-ot evett egy étkezésre. Sajnos õt nem tudtam szoptatni . Pár napig köztünk aludt, annyira fáradt, voltam, aztán úgy döntöttem,hogy nem ,nem akarok úgy járni mint a Vikivel. Volt még egy pár nap amikor egész éjszaka fent volt,de vaztán talán rájött,hogy nincs más választás, és azóta a kiságyban alszik.Akkor van csak zûrös északánk ha beteg. Persze neki is vannak rossz napjai ,de nem veszem fel mindíg ha sír. Egy idõ után abbahagyja, nincs semmi gond.A lányom még napközben sem aludt a kiságyban.A hasfájásra Én is kipróbáltam a guttalax cseppet de nekünk nem használt. A Dávidnak írtak fel tejcukrot azt kellett a teájába rani.Az bevált . Bár egy kicsit féltem a tejcukortól. Mivel a Tibor tejcukor érzékeny és colitises is Hipoallergén táoszert kapunk.
Mivel panelban lakunk minden felhallatszik multkor mondta a szomszéd, hallja ,hogy sokat sír a fiam, Megkérdezte, hogy fel szoktam -e venni. Mondtam, hogy igen de megtanultam a lányomnál ,hogy nem kell mindenért fölvenni. Nem érdekel,hogy mit mondanak mások! Attol még, hogy gyereke van az embernek,szzüksége van egy kis szabadidõre nem nagy dologra gondolok, "egy kávét nyugodtan meginni" ezek csak apróságok,de a lányom mellett még ez sem ment . Egy kicsit hosszúra sikeredett remélem nem baj. Mindenkinek szép napot és jó babázást.
Üdv: Melinda
Nincs jelen
#576 2007-11-24 19:51
- Bogyó
- Tag
Sziasztok!
Én nem sokat levelezgetek itt, de most örömmel szeretném jelenteni, hogy nekem is megszületett a gyerekem, 19-én, és egészséges. A 41. héten érkezett, 3400 grammal, 55 centivel. (Én két éve vagyok Crohn-beteg, a terhességem elején szedtem a Pentasat, a végére elhagyhattam.)
Nekem is ordított két estét a gyerek a kórházban az éhségtõl (az ökle folyamatosan a szájában volt), de nem szopott, ha a mellemre tettem, amit nem értettem, mivel közben meg fájtak a melleim a tej beindulásától. A csecsemõsök meg csak a tápszert nyomták a kezembe, vagy a vizet, ha tanácsukat kértem. Végül utolsó nap reggel egy olyan csecsemõs nõ jött, aki megnézte, hogy szoptatok, és elmondta, hogy miért nem szopik a gyerek, hogy tartsam a mellem, hogy a gyereket. Azóta minden szoptatás sikerül, és nagyon nyugis a baba!
Bogyó
Nincs jelen
#577 2007-11-24 20:02
- Zoltán
- Tag
Bogyó és minden kismama! és apukák!
Gratula a babákhoz és jó egészséget nekik és nektek!!!
Nincs jelen
#578 2007-11-24 20:53
- Conny
- Tag
Sziasztok!
Redzs! A szoptatást nem magam miatt szeretném. Én is tápszeren nõttem fel. Viszont ha tehetem, õt meg szeretném óvni pár dologtól (vagy legalábbis csökkenteni az kialakulás esélyét), ami nekem kijutott, pl. ételallergia, szénanátha, egy jobb immunrendszer, stb... Ez szertintem érthetõ.
Lucifer2007! Úgy gondolom, hogy abbahagyom az Imurant és nem szólok az itteni orvosnak ;) Amúgy most teljesen jól vagyok, tünetmentes. Neked az elsõ szülésed után 9 évig gyógyszer mellett nem jött ki, vagy azt azért szedtél?
Mindenki! Még egy érv, ami a szoptatás mellett szól! És ezt eddig nem tudtam, most találtam, hogy rákerestem a neten: A szoptatás a felnõttkori Crohn-betegség és colitis ulcerosa kockázatát is csökkenti. (Itt találtam: www.lll.hu)
Nálam ez talált. Csak a kíváncsiság kedvéért, közülünk vajon hányan voltak tápszeres babák... :}
Nincs jelen
#579 2007-11-24 21:23
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Elõször is mindenkinek aki mostanság szült - sok sok gratula!!!!
Conny!
Semmilyen gyógyszert nem szedtem amikor elmúlt.
Most született a fiam aki holnap lesz 6 hónapos és per pillanat teljesen tünetmentes vagyok mióta megszületett.At orvosom azt mondta a terhesség alatt , hogy ha nem muszály ne szedjek semmit és a mai napig nem is szedek. Egyetértek veled ha te is úgy érzed , hogy jól vagy akkor ne szedd.Különben azt jó ha tudod , hogy szedheted a medrolt mert az mellett lehet szoptatni is.
Különben én is tápszeres voltam.:D:D:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#580 2007-12-01 19:06
- vikimami
- Tag
Mi van veletek kismamik??????
Nincs jelen
#581 2007-12-01 21:53
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Mindenki eltünt???:(::(:((:(:(:(::((:(:(::((:(
Nincs jelen
#582 2007-12-02 19:35
- tica
- Tag
Halihó! Én mindig benézek, de mostanában olyan uncsi napjaim vannak, nem nagyon van mirõl írnom. Ja, valami mégis, úgynéz ki kislány az albérlõm! :) Nem teljesen biztos, de nem is baj..
Beleim elég jól vannak, de a vérképem már nem valami szép, amit még az orvos sem nagyon ért. Végül megegyeztünk, hogy klinikailag jól vagyok, az a lényeg.
Nincs jelen
#583 2007-12-02 21:46
- Lucifer
- Tag
Szia Tica!
gratula az albérlõd neméhez,de úgy veszem ki a szavaidból, hogy egy fiú lakónak jobban örülnél::D:D:D:D::DD::D:D:D
Nekem 2 fiú és 1 lány van.Nem tom melyik a jobb!!!!:D:D:D:D:DD::DD:D:D:D
A vérképed meg elõfordul, hogy nem jó ,de majd helyreáll.
Nincs jelen
#584 2007-12-03 09:46
- greti31
- Tag
Sziasztok!
palyizsu,lucifer2007!Köszi a jókívánságokat!
bogyó!neked is gratula a babádhoz!fiú vagy kislány?
vikimami?mi újság?hogy van a baba?még mindig sokat sír?tudsz pihenni valamennyit?hogy telnek a napjaitok?
vicaa!szintén,mi van veletek?
lányok!komolyan mondom,nekem egy szavam nem lehet,az én Lillám mintagyerek!igaz lehet a mondás,a második gyerek ellentéte az elsõnek!az elsõvel se éjjelem,se nappalom,Lillával meg fenomenális!nem sír,eszik,alszik,ha fent van nézgelõdik,délutánonként van egy kis nyüszi,de hát valamikor azt is kell!este fél 10-10-kor leteszem aludni,10 perc sírás,és már alszik is hajnal 3-ig,majd utána 6-kor kel!tudok fõzni,vasalni,stb...!elmúlt 3 hetes,szerintetek így marad,akinek van tapasztalata írjon!persze vele sokkal nyugisabb volt a terhességem,na meg nem is tudom állandóan felvenni,mivel itt a másik is!na meg zajban is simán alszik,nem ébred fel a porszívózásra sem!hízni hízik rendesen,na meg hát akkorákat alszik,van hogy nappal fel kell keltenem hogy egyen, mert szétdurranok!
a c.u.-m tünetmentes,de én továbbra is szedem a salazopyrint,2×2,és szoptatok,semmi baja nincs a kisasszonynak,a terhesség alatt is szedtem!a dokim kifejezetten mondta,abba ne hagyjam,azzal csak ártok magamnak,na meg a babának sem jó,ha én nem vagyok jól!
sok sok pusszancs mindenkinek!
Nincs jelen
#585 2007-12-03 10:26
- vikimami
- Tag
itt vagyok én is. bocs az rásért - egy kézzel gépelek, mert Patrik itt üvölt... ezzel meg is válaszoltam egy kérdést: továbbra is ugyanaz a helyzet :( Sír(unk), fáj a poci és frontok nvannak....
Pénteken megyünk sajnos szemcsatornát szuratni, mert nem múlt el a gyulladás sem szemcseppek sem masszirozásra.
Greti! Annyira irigyellek, hogy ilyen "jó" a babád!
Sajna én sem vagyok túl jól, de el kellene már menni dokihoz......
Karácsonyra sem készülünk (mikor???)...
Legyen már tavasz!!
Pusz
Nincs jelen
#586 2007-12-03 16:56
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy látlak titeket.:D:D:D:D:D:D
Annak viszont nem örülök,hogy a Patrik nem hagyja békén az anyukáját.:(:(:(:(
Vikimami hamarosan eljön a tavasz is.
Nem igaz a mondás,hogy ellentétje a másiknak mert nekem mind a két nagy sokat sírt.A Roli alig sír és elsõ perctõl fogva egy tündér ( Már 6 hónapos!) .
A frontot viszont nagyon megérezzük mi is.
Vikimami megnyugtatás képpen én is szoktam egy kézzel írni,csak azzal a különbséggel,hogy javítgatnom is kell közbe mert a Roli is irogat.Az alvás meg egy olyan dolog,hogy majd alszik mire felnõ!!!!:D:D::D:D:D:D:D:D:D:DD::D:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#587 2007-12-03 18:10
- vikimami
- Tag
szia Luc!
megint egykézzel.....
Mostmár tényleg nagyon aggódom -köszönhetõen anyukámnak is - hogy nem normális dolog, hogy ennyit sir a bébim.... Tényleg se éjjelünk se nappalunk... :(
A dokinéni ésa védõnõ a szokásosat mondja: ne aggóúdjak, biztos jó és elég a tejem, front van, hasfájós stb. Nade 6 hete front van????
Te szoktad teáztatni vagy vizet adni Rolinak?
Pusz
Nincs jelen
#588 2007-12-03 18:49
- tica
- Tag
Sziasztok!
Lucifer, nem mondanám, hogy jobban örülnék egy fiúnak, valahogy mindig is azt gondoltam, hogy lányos anyuka leszek, igazán meg sem lepett a dolog, csak az utóbbi idõben volt fiú érzésem.. Arra írtam, hogy nem baj, hogy ilyen kis szégyenlõs, hogy tényleg teljesen mindegy, mert már így is imádom!! :) Ma is egész nap rendezkedett odabenn, nyugisnak épp nem mondanám, úgyhogy lehet, hogy majd csatlakozok, az egy kézzel gépeõk táborához, ha ez így folytatódik! :)
Vikimami, ha nem segít sem a védõnõ, sem a gyerekorvos, menjetek el máshoz, ha ennyire nem javul a helyzet. Legfeljebb még valaki megmondja, hogy nincs semmi baj..
Lehet, hogy eszel valamit, ami nem teszik Patriknak? Esetleg írd le, hogy telik egy napotok, hátha a gyakorló anyukák észrevesznek valamit, ami nem stimmel, vagy tudnak ajánlani egy jó könyvet, vagy tényleg fogalmam sincs..
Nincs jelen
#589 2007-12-03 22:40
- Conny
- Tag
Sziasztok!
Az én pocaklakóm az utolsó hozzászólásom óta kilökte magát a világba november 27-én (egy kedves ismerõsöm mondta így :). Haza csak ma jöttünk, mert nem érte el a 2500 gr-ot. És a cm-je is "csak" 46 volt.
A Ti babáitok mekkorák voltak? Nekem a gyógyszerszedéssel magyarázzák, hogy kicsi lett (38 hetesen született).
lucifer2007! A gyógyszereimet folytatom végül is. És ami tejem van, azt Laura megkapja. Egyenlõre nem sok... :(
Üdv
C.
Nincs jelen
#590 2007-12-04 10:22
- greti31
- Tag
Szia Conny!
Gratula a bébidhez,sok boldogságot!!Az elsõ lányom nekem is 2400g-al és 51cm-el született,akkor nem szedtem semmilyen gyógyszert,mégis pici volt!Alig akartak hazaengedni,attól meg teljesen kiborultam!Itthon aztán egyfolytába szoptattam,és nagyon hamar felhízott!Sem én sem a férjem nem vagyunk nagydarabok,és én is 2600g-al születtem!A gének!A mostani babám 3380g-al és 53 cm-el született,vele végig szedtem a salazopyrint,bár õt túlhordtam,a 41.hét végén született!Ha 38.héten jött volna,kissebb lett volna!Te milyen gyógyszert szedsz?Az elsõ lányom nekem is Laura,úgyhogy a Laurák már csak ilyenek!!:)A frászt hozzák az emberre!
Pusza
Nincs jelen
#591 2007-12-04 10:33
- palyizsu
- Tag
sziasztok!
Tica! a kislányom annyira szégyenlõs volt, hogy a 8. hónap második felében tudták megmondani, hogy lány. pedig 2 voltunk 4D-s uh-n is, de ott is folyton úgy tartotta a lábát, hogy esélyük sem volt megmondani a nemét. a sógornõm elsõ kisfiánál pedig az utolsó hónapban mondták, hogy bocs mégis fiú. nekem a terhességem elsõ felében mindenki fiút jósolt, úgyhogy már Én is annak éreztem, egyedül a párom mondta végig, hogy biztos kislány. Én már úgy voltam vele, hogy biztosat majs a szülõszobán tudok majd. :)
Vikimami! Én szinte mindíg fél kézzel gépelek, mert Klaut sem lehet csak úgy letenni. Ne aggódj túl sokat, ha nagy baj lenne Patrikkal, azt a gyerekorvos biztos tudná. Nincs két egyforma baba, ahogy a felnõtteknél is mindenkinek más az evési, alvási szükséglete, illetve más a szeretetigénye. nekem is sokan mondták, hogy nem normális hogy ennyit van kézbe, illetve hogy csak cicin alszik el, de nem érdekelt nagyon.
Nincs jelen
#592 2007-12-04 10:51
- palyizsu
- Tag
ha nagyobb lesz, akkor jobban ellesz egyedül is. :)
Fel a fejjel.
Cony! gratilálok a kislányodhoz. a lányom a 40. héten született 53 cm-vel, és kereken 3 kilóval. Én a pentasát szedtem, de a 9. hónapban már nem. Egyébként a kórházban ahol szültem, csupa 4 kiló feletti gyerek született, és nem is tudták természetesen szülni az anyukák, ketten voltunk az osztályon akit nem császároztak. Szóval Én örülök, hogy nem született nagyobb súllyal.:)
Nincs jelen
#593 2007-12-04 19:43
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Conny nagyon gratulálok a babádhoz.
A gyerekeim születési súlya és,hogy háhy hétre születtek:
Norbi : 3450g 50cm 37.hét
Niki : 3250g 50cm 36.hét
Roli : 3230g 51cm 38.hét
egyik terhesség alatt sem szedtem gyógyszert és per pillanat a mai napig nem szedek semmit.A dokibácsi azt mondta,hogy ha jól vagyok akkor nem kell szednem semmit.:D:D:D:D:D:D:D:D
Szerintem nyissunk egy olyan topikot , hogy "egy kézzel a fórumon".::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Vikimami!
Szerintem ez már tényleg nem normális,hogy ennyi ideje még mindig állandóan sír.:(:(:(:(
Ez már biztos,hogy nem front.
Igen szoktam adni neki inni.Ebben a korban cukros vizet vagy teát kapott.Mostmár gyümölcslé és limonádé is jöhet.Megbeszélhetünk egy idõpontot és szívesen kimegyek hozzátok.Nekem a délelõtti idõpontok a legjobbak.
A Norbi suliba megy reggel a Nikit 9-ig beviszem az oviba és utána ráérek,persze ha neked is jó.Jövõhét???
Voltatok mérésen a dokinál?? Mennyit hízott??Lehet,hogy hétfõn megyek egészséges rendelésre a Rolival és ha gondolod akkor nagyon szívesen megkérdezem a dokibácsit,hogy szerinte mi lehet Patrikkal a probléma.
Különben a hugom kisfia is ugyan olyan volt mint Patrik, de mióta kap tápszert kiegészítésnek és néha 1-1 szopi helyett azóta elég nyugodt.WC - re már eltud menni egyedül is.:D:D:D:D:D:D
De komolyan tényleg többet tud lenni a baba nélkül és tud otthon dolgozni .
Nincs jelen
#594 2007-12-05 12:47
- vikimami
- Tag
Luci
ma volt mérésünk: 4300 gr!!!! Úgyhogy csak jó és elégaz a tejci.....(szül.súly 3100 volt)
Azért kérdzd meg a dokibácsi véleményét is, ha nem gond. Köszi
Én is adtam párszor tápszert szopi helyett, a tejet meg lefejtem, de nem láttam - éreztem semmi változást.
Jövõhéten itthon van az uram szabin -szerintem látja már rajtam a megkattanás jeleit :D -, úgyhogy ha neked is jó azutáni héten találkozzunk inkább - ha nem gond!
Nekem is jó a délelõtt, kedd 10 körül védõnéni jön, szerda 10 körül mérlegelés van de minden más okés lenne. Van kedved? Várnánk nagyon :D De elõre is bocs, sütit nem fogok tudni neked sütni...... :(
Hú, ha jövõhéten lesz egy kis idõm - majd a férjem hallgatja 1-2 órát Patrikot - akkor leírom egy napunkat, hátha tényle abban van a hiba!
Ja igen: PATRIK TEGNAP ÓTA MOSOLYRA IS TUDJA HÚZNI PICI SZÁJÁT :D :D :D
PUSZ
Nincs jelen
#595 2007-12-05 23:04
- Lucifer
- Tag
Viki!
Nekem többnyire bár mikor megfelel.A sûtirõl lemondok,de azért köszönöm.
Majd ha itt a jóidõ és nagyobbak a picik akkor piknikezünk egyett.Hívjuk Roort is.:):):):)
Végül nem hétfõn hanem szerdán megyek a dokibácsihoz reggel és rákérdezek a ti problémátokra.
Próbálj meg pihenni egy kicsit a jövõhéten.
Az is lehet a gond , hogy túl sok benned a stressz és ezt Patrik nagyon megérzi.
Látod azért nem csak sír hanem tud mosolyogni is.Orthopédiára kértetek már idõpontot?Ha még nem akkor ha nincs is beutalód akkor is kérj idõpontot mert elég sokat kell várni olyan sokan vannak és késõre kapsz idõt.(idõpont kötelezõ)Beutalót ráérsz kérni késõbb is.2 hónaposan kell vinni elõször.
Különben ha mosolyogtok akkor már lehet,hogy nem is olyan nagy a baj.:D:D:D:D:D
Nincs jelen
#596 2007-12-06 14:59
- vikimami
- Tag
Szia Luc'!
Van már idõpont és beutaló is az ortopédiára, jövõ csüt. megyünk (ezekben mindig elõrelátó vagyok-voltam, talán ezért is voltam jó "alkalmazott tipus" a munkahelyeimen). Azt hiszem a Jókai u.-ba van, ti is ott voltatok? Kedvesek?
Pihenésrõl szó sincs... :( Max annyi, hogy most nem csak rajtam tud tapadni a gyerkõc, hanem az apján is :) Ezért tudok most itt netezni :D
Tuti, hogy a feszültésget is érzi Patrik, de pld. most aludnia kellene, mert eddig minden du aludt 1-2 órát és most visít.... Pedig mindenki vidám, boldog....
Pusz
Nincs jelen
#597 2007-12-06 20:55
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Szia Viki!
Igen a Jókaiban van a rendelés.Mi is oda járunk,nagyon aranyosak és kedvesek.
Ma mi se sokat aludtunk,most is itt van nálam és össze-vissza püföli a gépet.Ezért kap karácsonyra laptopot.:D:D:D:D:D::D:D:D:DD:D:D:D::D
Ha leteszem akkor úgy üvölt mint akit nyúúúúúúznak.:):):):)
Nincs jelen
#598 2007-12-07 22:06
- Agica01
- Tag
Cori!
Én 30 éves vagyok.
Hogy mi volt velem, leírtam egyszer röviden ebben topicban, a 299-es hozzászólás. Nézd meg, és ha ezeken kívül bármi kérdésed van (akár általánosságban, akár konkrétum) terhesség elõttrõl- közben-utána, gyógyszerekrõl, stb... szívesen válaszolok akár itt, akár mailben. Velünk szinte minden elõfordult a terhesség elõtt és közben is, sajna vannak ilyen téren tapasztalataim.
Üdv. Ágica
Szerkesztette: Agica01 (2007-12-07 22:06)
Nincs jelen
#599 2007-12-08 16:34
- Cori
- Tag
Szia Ágica01!
Köszi,elolvastam. Hááát, nem tudom, talán még annyi merszem sincs mint eddig. :/
Üdv.
Nincs jelen
#600 2007-12-08 17:38
- Agica01
- Tag
Szerintem ne add fel, minden megoldható! Kitartás! Ági
Nincs jelen