#601 2007-12-10 09:45

greti31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Szia Vikimami!Mi újság veletek?Patrik elindult már a változás útján?Olvastam,tök jól hízott,szuperek vagytok!Szoktad mérni néha mennyit eszik 1 alkalommal?A tavaszt már én is nagyon várom,utálom ezt az idõt,de még olyan messze van!!!Szoktatok azért sétálni? Vicaaról tudsz vmit?Mi van velük?WÉs te hogy vagy?C.U?
Pusza

Nincs jelen

#602 2007-12-10 10:47

vikimami
Tag

Szia Gréti!
Köszönöm érdeklõdésedet! :D
Patrik most is itt üvölt.... Nem tudom mit csinálok rosszul, már nagyon nehezen bírom. Mostmár nem jó, csak megfelelõ anya szeretnék lenni...
Annyira tud sírni, hogy lila a feje és ver a kis ökleivel. (már most utál???? :( )
Sétálni mindig megyünk 1 órára kb., mert azt mondta a védõnõ, hogy amig nincs minusz, vihetem 1-1,5 órát is - mondjuk ma úgy néz ki nem megyünk, mert esik :(  (még ez az idõ is rontja a hangulatomat)

A mérést feladtam. Béreltünk mérleget, szorgosan mértem is, aztán volt olyan, hogy 2-3x közvetelen egymás után ráraktam és teljesen mást mutatott,pedig el sem mozditottam a mérleget. Úgyhogy rájöttem nincs értelme. Hízik és prbálok ezzel megelégedni. Fejni továbbra sincs mit :(

CU nagyon aktiv sajnos. Pont ma reggel volt egy rettenetes élményem - nem értem ki a wc-re... Úgyhogy bõgtem egy nagyot, mert nem tudom felfogni hogy lehet, hogy ez történik velem? El kéne már menni a tükrözésre, de még nem akarom itthagyni Patrikot, meg be is vagyok rezelve. Neked volt ilyen? - bocs, ha nagyon indiszkrét vagyok.

vicaanak pont ma reggel irtam egy sms-t, hogy érdeklõdjem,még nem jött válasz. Remélem jól vannak.

Te-ti hogy vagytok???
Puszi

Nincs jelen

#603 2007-12-10 11:25

Linus
Tag

ugyan az utóbbi idõben nem írok vmi szorgalmasan, de azért figyelek ám!!!

sajnálom vikimami, hogy a sok aggódás mellett még ilyen rosszul is vagy:-((( a pityergés az nem baj, kicsit megkönnyebbül tõle az ember! viszont ha sokáig húzod a cu. témát - bármennyire is szüksége van rád Patriknak - nagyon le fogsz gyengülni. márpedig az nem segít egyikõtöknek sem! tudom, mármint nekem még nincs, de nyilván ilyenkor a gyerek az elsõ, csakhát ahhoz szufla kell. jobb tanácsot úgysem tudok adni, mint amivel elláttak már itt a fórumon kölökügyben nálam jóval tájékozottabbak:-))) inkább karira berendelek neked jó sok optimista bogyót Roor-tól! és igenis a cu-val kapcsolatban tessék lépni valamit, mert ilyen szintû gyulladás, nem nyugszik csak úgy magától.

pusza mindenkinek

Nincs jelen

#604 2007-12-10 14:02

greti31
Tag

Vikimami!
Igaza van Linusnak,minnél tovább húzod,annál vészesebb!Tudom,igen,nehéz Patrikot átadni pár órára,de mégis csak kéne,mert ha így megy,nehogy nagyobb baj legyen!Próbáld megbeszélni a dokival,hogy csak mész meg jössz,ne kelljen várni!Anyukád tud segíteni?Kérdésedre válaszolva,igen,nekem is volt ilyen,sokszor nem mertem kimozdulni,nehogy máshol érjen baj!De itthon volt ilyen,sõt,azt hittem csak a szellõ távozik,és nem!Jött vele más is!Tiszta ciki,de aki ebben szenved,az megérti,és átérzi!Mindenképp kéne gyógyszer neked,és lehet hogy Patrik is attól szenved,hogy a te szervezeted gyulladásban van!Én hogy szedem a gyógyszert,abszolút tünetmentes vagyok!
Régebbi leveledbõl olvasva,a védõnõ meg a gyerekorvos továbbra sem mond semmit,miért sír Patrik ennyit?Ez normális?Annyira átérzem a bajod,és úgy segítenék vhogy,de remélem pár jó szó meg bíztatás is segít!:)
Az én Lillámra nem lehet panaszom,persze szokott õ is sírni,de nem sokat,és éjjel alszik HÁLA!!Bár mostanába nehezen megy az elalvás,tegnap is másfél órát nyüglõdött!Ilyenkor az örökös dilemma,meddig hagyja az ember,na meg hogy miért sír?!Te hány óránként rakod cicire?És éjszaka azért tudsz aludni pár órát?
Szóval csak KITARTÁS ÉS ITT A NYÁR!:)

Kérdés!Akinek van tapasztalata,írjon!A két gyerek egy szobában van,de az 5 éves lányom addig nem tud lefeküdni aludni,amíg a pici sír,és el nem alszik!Na most ha ez sok idõ,akkor õ is késõn fekszik,és persze reggel fáradt!Kaptam ötletet,elõbb rakjam le õt,és ha elalszik,akkor már nem fog felébredni a sírásra.Mennyi idõ kell,míg hozzászokik?Gondoltam a téli szünetben kipróbálom,amikor nem kell reggel kelni az oviba!
Elõre is köszi!

Nincs jelen

#605 2007-12-10 14:40

Agica01
Tag

Viki, szerintem is minél elõbb menj el az orvoshoz, és ha kell, szedj gyógyszereket, hogy jobban legyél. Bár a gyerek az elsõ, az szerintem ugyanolyan fontos, hogy te is jól légy, különben nem bírod, nem fogod tudni ellátni (ahogy már írták is). Ez tapasztalat. Én anno annyira rosszul voltam szülés után, hogy a nap nagy részében csak segítséggel tudtam megoldani a "babázást", (szerencsére anyukám mindig "kéznél volt"). 1-2 hónap alatt helyretettek a gyógyszerek, és sokkal jobb lett utána mindkettõnknek, sõt, mindhármunknak.
"Balesetek" meg mindenkivel elõfordulnak, ne aggódj! És kitartás.

Nincs jelen

#606 2007-12-10 17:51

vikimami
Tag

Linus, Greti, Agica!
Nagyon köszi, és igen: a biztatás is sokat számít (lehet, hogy az én lelkivilágommal a legtöbbet ???).

Patrikot a védõnõ és a dokinéni is hetente látta eddig, el is mondom mindig nekik, hogy sir és nem alszik túl sokat, de továbbra is nyugtatnak, hogy higgyem el semmi baja a kölöknek, csak ilyen kis éber, meg front van és hasfájós, stb.stb.

Tükrözésnél az, hogy gyorsan megyek és már jövök is, nem fog sikerülni, mert altatásban vagyok csak hajlandó megcsináltatni. 2005-ben már próbáltak tükrözni "al'a nature", és üvöltöttem mint a sakál, meg sem tudtak nézni, aztán a végén egy IBS-es lelettel hazaküldtek.... Lehet, hogy már akkor is ott volt cu.uraság! Úgyhogy mindenképp rá kell szánni egy napot. Vagy lehet, hogy kettõt,hiszen elõtte ki kell tisztítanom magam és gondolom úgy nem lehet szoptatni, hogy közben iszom azt a lötyit...
De nagyon szeretném kihúzni tavaszig még.

Holnap megyek a 6 hetes kontrollra a nõgyogyihoz és elkezdtem parázni, hogy nehogy ott is "baleset" érjen....

Még 1x köszönöm nektek!
Pusza

U.I.: ma hagytam Patrikbabát 13 percet sírni egyedül, a kiságyában. Az eredmény: elaludt!!!! Csak a szivem szakad meg :(

Nincs jelen

#607 2007-12-10 19:17

palyizsu
Tag

Viki!

Engem kábítással szoktak tükrözni, és így pár óra múlva a "régi vagyok". Esetleg kérdezd meg a dokit errõl és így csak egy fél napra kell otthagynod Patrikot. A szoptatást a szerek mellett szerintem mindenképp a védõnõvel beszéld meg.
A 6 hetes kontrollnál szerintem a vizsgálat elõtt mindenképp menj wc-re és úgy szerintem nem lesz baj, ha mégis akkor meg kell értenie az orvosnak, hogy ez egy ilyen betegség!

Egyébként biztos "megfelelõ" Anyuka vagy, hisz Patrik szépen hízik és fejlõdik, a többi meg majd csak megoldódik.

Pár hete a neten olvastam egy cikket: http://www.lll.hu/node/217 , szerintem olvasd el, engem ez egy kicsit megnyugatott, mert mint korábban írtam az Én Klaudiám sem alszik túl sokat.

Nincs jelen

#608 2007-12-11 09:47

greti31
Tag

Vikimami!
Engem is anno kábításban "csináltak",és várakozással együtt 1 órát vett igénybe!Miután felkeltettek,egy kicsit várni kellett,de aztán mehettünk haza!Persze kíséret mindenképp kell,ja,és én sem éreztem semmit!Kérdezz rá a dokinál!
A sírást illetõleg,akkor tuti minden rendben van,õ egy ilyen baba,akinek a te közelséged,szereteted a legfontosabb, úgyhogy "no para",túl kell élni ezt az idõszakot!Veled vagyunk!!!!
A tükrözés elõtti "béltisztitást" illetõen,tényleg kérdezz rá a gyerekorvosnál vagy védõnõnél!Bár az én védõnõm is azt mondta"anyatajbõl nincs rossz,akár beteg vagy,akár lázas,annál jobb nincs a babának"!Persze a gyógyszernél érdemes utánaérdeklõdni,de nem hiszem,hogy ezmiatt ki kéne hagynod.Legfejebb Patrik is kitisztul egy kicsit!
Ja!És osztom Palyizsu véleményét,JÓ ANYA VAGY!!!Effelõl nincs kétség!
Egyébként esténként én is szoktam hagyni sírni elalvásnál(tapasztalatból,amit az elsõnél nem tettem)és eleinte még sok idõbe telt,de egyre rövidebb!Persze ehhez nagy önuralom kell,de mivel addig a másikat fürdetem,fogmosás,stb...,így nem csak a sírásra figyelek,ezért könnyebb!Persze én sem hagyom órákat nyüglõdni, de általában elalszik egy idõ után!
Pusza!

Nincs jelen

#609 2007-12-11 10:33

Linus
Tag

Viki nem tavasszal, hanem most azonnal!!!

Azok alapján, ahogy leírod, hogy vagy, ezzel a szintû atomgyulladással nem fogsz tudni tavaszig várni! Persze gallyra vághatod magad, de egyikõtöknek sem érdeke. Nekem is minden vágyam, hogy majd egy jó idõszakot sikerüljön belõni a leendõ gyerekem születéséhez, bár ez nekünk még odébb van. Viszont megfogadtam, hogy ha ez mégsem sikerülne, igenis fogok figyelni arra is, hogy megfelelõ állapotban legyek, mert bár senki sem szoptat szívesen gyógyszerrel, de nem hiszem, hogy egy erõsen gyulladt szervezet, és mindezek miatt testileg-lelkileg megviselt anyuka jobb a gyereknek, mintha legalább egy szinten tartó kezeléssel szoptatnál...

Attól, hogy sokar sír, pedig még véletlenül sem kell azt gondolnod, hogy rossz anya vagy. De a pici érzi a nyugtalanságod, hogy feszült vagy. Tudom, hogy most csak õ számít, hogy õ az elsõ, de ahhoz neked is jobabn kell lenned. Ez a mostani állapot pedig már elég aggasztó, és tudod te is, hiszen rosszul vagy.

Bocs, ha kicsit erõs volt, de csak õszinte...

Nincs jelen

#610 2007-12-11 11:27

vikimami
Tag

Greti! A kábítást nem vállalnám be , fennt már írtam miért, plussz azért sem, mert sokaktól látom itt az oldalon, hogy csak a vizsgálat végére hatott a szer. Úgyhogy marad az altatás..
Köszi az együttérzést mind a tükrözést mind Patrikbaby-t illetõen :D
ma itt volt a védõnéni és jól megszeretgette (a kedvence Patrik). Akkorákat mosolygott rá! Féltékeny is voltam! :) Persze azóta elmúltak a rózsaszín felhõk és megint üvölt .....

Linus! Mindenképp húzom még a vizsgálatot, mert két hete, amikor kezdtem rosszabbul lenni felhívtam a dokit (Roor orvosa) és õ azt mondta, ha nem görcsölök húzhatom még egy darabig a vizsgálatot. Hát  görcs, az nincs egyszerûen csak rohanok a wc-re és vagy kiérek vagy nem.... Na majd meglátjuk, egyenlõre homokba próblom fúrni a fejem, hátha attól megszûnnek ez a ro..dt tünetek

Pusz

Nincs jelen

#611 2007-12-11 15:52

Pilli
Tag

Vikimami! Nem akarok beleszólni, hiszen nincs babám, így nem tudom milyen nehéz egy pici gyerekkel, de azt tudom, hogy a homokafúrás nagy gondokat von maga után. Két hónapig én is homokbadugtam a fejem és meg is lett az eredménye. Mindennél fontosabb a te egészséged, úgyhogy én csak azt tudom tanácsolni, hogy menj el az orvoshoz, hogy tudjon segíteni. De tényleg!!!!!

Nincs jelen

#612 2007-12-11 20:39

vikimami
Tag

Most próbálom megszervezni, hogy anyu januárban 2 napot vigyázzon Patrikra és akkor tudok elmenni tükrözésre. Eddig is kihúztam valahogy remélem ez a kis idõ már nem árt jobban!

Mennyire igaz az, hogy az idõjárás befolyásolja ezt a betegséget? Lehet, hogy nálam isíez van?
Étkezésre továbbra is figyelek, semmi extrát nem ettem, sõt.....

Szia Pilli!Tudom, nem megoldás a struccpolitika, de mivel a terhesség alatt jött ki a cu -vagy crohn- úgy gondoltam ez a pár hónap még elfér a már eltelt fél év mellett (mivel terhesség alatt nem tudtak velem semmit csinálni....).

Valakinek csináltak szoptatás alatt tükrözést? Vannak tapasztalatok? Fõleg a tejci változása érdekelne!

Nincs jelen

#613 2007-12-12 14:50

Törpilla
Tag

Szia Vikimami!
Szerintem is minnél hamarabb menj el orvoshoz!Nemcsak a baba a fontos hanem egyformán fontos az anyuka egészsége  is!!!Ha teljesen legyengulsz és korházba kerulsz az jobb lesz?Akkor ki lesz a kicsi Patrikkal? Ekkora gyulladásnál már kellenek gyógyszerek./amúgy nem vagyok a hívuk de van amikor elkerulhetetlen/ a szoptatás alatt 1 hétig szedtem Salofalk kúpot,tukrozésre nem volt idom elmenni így a doki ezt ajánlotta mert hogy ez a közvetlen a bélben szívódik fel és nem kerül bele a tejcibe.Magam is csodálkoztam hogy ennyi idõ elég volt h rendbe szedjen, na nem teljesen de a "balesetek" abba maradtak.Naponta megidtam elkortyolgatva egy pohár körömvirág teát csak úgy natur./tobbet nem mertem  a baba miatt, bár nem olvastam semmit arról hogyan hat rájuk/Valahogy hiszek ebben a teában lehet azért segít a mai napig.Ha már nagyon nemtudsz mit enni próbáld ki a reszelt almát reszelt répával,várd meg míg az alma jól megbarnul csak azután adj hozzá 1-2csepp citromlevet és olajat.Az sem baj ha reggel elkészíted és csak délután eszed meg,annál jobban összeérik az egész.
Remélem én se bántottalak meg õszinteségemmel!Komolyan Te is ugyanolyan fontos vagy mint a pici:És Patriknak Te vagy a legfontosabb!Meglátod ha jobban leszel ö is megváltozik majd.Csak kitartás!

Nincs jelen

#614 2007-12-12 15:19

vikimami
Tag

Szia Törpilla!
Köszi a tanácsokat, nem bántottál meg!
Salofalk kúpot terhesség alatt is és most is használok - de nem használ már a jelek szerint :(
Körömvirág teát majd kipróbálom, én egyenlõre citromfûvet iszogatok néha-néha.

Ma elhajtott a doki :(, nem részletezem, de azt mondta csüt.reggel hívjam.
Komolyan mondom, nagyon-nagyon félek, hogy meghalok. Bocs, hogy ezt csak így idevágom nektek, de nagyon el vagyok kenõdve :S

Nincs jelen

#615 2007-12-12 16:23

Pilli
Tag

Vikimami! Hála az égnek azért ilyen könnyen nem lehet meghalni és hidd el nem is fogsz! Sõt!!!! Elmész dokihoz, túlleszel az egész hececárén és utána gyógyszerekkel sokkal de sokkal jobban leszel. El sem hiszed majd. És ez a pár hónap csak rossz emlék marad! Ezt hidd el nekem!!!!

Nincs jelen

#616 2007-12-12 18:48

roor
Tag

Halika!

Viki drága ne legyél ennyire magad alatt!Nem elhajtott,hanem nem vállal be olyat hogy ügyelet után hibázzon!Kérdezd meg Lucit is!Meghalni meg nem fogsz,ezt garantálom!:D:D:D
Tudod a bogyóim életben tartanak,de csitt,el ne mondd senkinek,mert akkor elõbb-utóbb múmiák szaladgálnak majd.:D:D:D:D
És mint mondtam már,egyél,valami csak megmarad benned.:D
Tudom hogy ezt nem kéne itten írnom,de egyél olyat amit nagyon kívánsz és jóizûen tudnád fogyasztani,ha már aktív ez a kis genya akkor legalább egyszer egyél egy jót.:D
Lehet pont az hoz ki ebbõl a depibõl.:D:D:D
Doki miatt ne aggódj,megyek veled ha kell,viszlek,pesztrálok,megoldunk mindent!:D:D:D
Tessék vigyázni magadra és Patrikbabára,és sokat gondolni dilidokinénire (roor,a szerk. :D:D:D  )
és mosolyogni,és enni!:D:D:D:D
Vicaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mi van veled?

Nincs jelen

#617 2007-12-12 19:20

vikimami
Tag

Roor! NEM MEGY, nagyon el vagyok keseredve!!! Próbálok kinézni ebbõl a gödörbõl,de nem sikerül. A humorom is messze elhagyott...
Remélem hamar reggel lesz, és tudok is aludni valamennyit , mert ezek a korán sötétedõs idõszakok, hogy nem mozdulhatok ki, hogy aktiv a genye, plusz a gyereksirás teljesen letaszítanak.
nem tudom mi lesz, ha jövõhéttõl a férjem is visszamegy dolgozni....

Reggel hívom a dokit!
Vicáról: tegnap válszolt az sms-emre (nincs náluk még net), nagyjából jól vannak.

Nincs jelen

#618 2007-12-12 20:10

Lucifer
Tag

Vikimami!
Ment mail!!
Reggel  S.O.S dokibácsit hívni!!!!!!
Roornak igaza van edd meg azt amit a legjobban kívánsz és le van sza.va!!!
És az , hogy NEM MEGY az nem létezik!!!
Ha bármiben tudok segíteni nyugodtan szólj!!Én is szívesen elkisérlek a dokihoz és pátyolgatom Patrik babát!!!
Látod máris kihúztad egy kicsit a fejed a homokból mert hívtad dokibácsit reggel!!!:D:D:D:D:D
Kezdesz haladni csak ne add fel.Nincs január!!MOST KELL MENNI!!!!!!!!!

Nincs jelen

#619 2007-12-13 09:51

vikimami
Tag

Lányok!
Mindenki ezerrel szorítson! Fél 12-kor dokihoz megyek!!!!

Nincs jelen

#620 2007-12-13 18:39

vikimami
Tag

Sziasztok.
Voltunk orvosnál :(, "sajnos" csak január közepén tükröznek. Azért sajna, mert annyira rááltam már lelkileg, hogy akkor még az idén legyek túl rajta, ha már ennyire sz.rul vagyok hetek óta.
Nade talált egy óriási belsõ aranyeret - érdekes, mert eddig ezt nem látták azon a tükrözésen amit nyáron csináltak mindössze 20 cm-ig, de ez még az alsó szakaszban. Vszinû, hogy a szülésnél jött ki, vagy létezik, hogy nem vették észre???
Aztán volt szó arról, hogy nem is cu., hanem ez az aranyér vérzik. De utána meg abban maradtunk, hogy akkor is van valami baj, hiszen nem tudok semmit benntartani 20-30 percen túl jobb esetben sem, ill.az a rengeteg nyák kis vérrel együtt sem túl jó hír, amik megvoltak a terhesség alatt is, és akkor még nem látták ezt az aranyeret...
Most kaptam egy végbélkúpot (Posterisan forte- használja valaki esetleg????), - majdnem rosszul lettem a patikában, ugyanis 20 db került 3800 Ft-ba!!!!!! - , de úgy látom ez aranyérre van.
Salofalk kúpot most nem kell használnom.
Hát nem mondom, hogy nem félek.
Nem tudom, hogy fogom igy átvészelni az ünnepeket, hiszen ha baj van, még rohanni sem tudok orvoshoz, mert a légy sem zümmög ünnepek alatt és között... :( :( :(

Aztán most nem tudom mi legyen a sorrend:
- az uh-on az epémben egy 7mm cisztát találtak - ki kéne vetetni (nem tudom, hogy az egészet veszik ilyenkor ki, vagy csak a cisztát. Azt hallottam, hogy 5mm felett az egészet. Van vkinek tapasztalata? )
- az aranyeret is meg kell csináltatnom
- tükrözés

Mindezt úgy, hogy a ma 7 hetes Patrik itt csüng rajtam .............
El vagyok keseredve: milyen élet lesz ez így ????

Szerintetek az valamennyire "normális" dolog, hogy nem érek ki idõben a wc-re (kicsi a lakás, 5-6 lépés), ill. hogy a szelekkel egyéb is távozik - úgy, hogy észre sem veszem...

Pusz

Nincs jelen

#621 2007-12-14 09:00

Ánya
Tag

Kedves Vikimami!

Sajnos a betegség nehéz idõszakában "normális", hogy nem érsz ki a WC-re!! Legalábbis nálam, aki Cu-s vagyok, így volt és van, ha a tüneteim elõjönnek.
Jó a döntésed, hogy minél elõbb szeretnéd tisztázni, mi is van odabenn. Az orvos keresésben sajna nem tudok segíteni. Az én orvosom már csak nyugdíj mellett van benn és ezért korlátozottak a lehetõségei. A Fórumon ajánlottak másnak orvosokat, nézegessed, hátha valamelyik elérhetõ még. Fontos lenne, hogy lelkileg is kicsit jobban tudjad a helyzetet elfogadni. Nekem sokat segített a pszichoterápia a betegségem elfogadásában és a vele való együttélésben is. Keress meg emailben és tudok ajánlani szakembert, ingyenest is, talán.
Nagyon együtt érzek veled, eddig is ezt tettem ,de most írom is.
Vannak jobb szakaszok, nekem 25 éves a kapcsolatom cu-val.
szeretettel ölellek ismeretlenül: Ánya

Szerkesztette: Ánya (2007-12-16 17:02)

Nincs jelen

#622 2007-12-14 15:19

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Vikimami!
Kár lenne más orvost keresned hiszen ez is nagyon jó orvos!!
itt vannak az ünnepek hiába keresel mást az se fog már csinálni veled semmit!
Gondold meg!Használd a kúpot amit kaptál.Ha nagyon rosszul vagy akkor január elején felhívod!
Különben is te akartál tavaszig várni.

Nincs jelen

#623 2007-12-14 15:36

vikimami
Tag

Sziasztok! Szia Luci!
Igen, valóban én akartam tavaszig várni,  mert akkor még úgy gondoltam tudom addig Patrikot ellátni és szoptani, mivel azt beszéltük meg a dokival, hogy szteroidot fog adni, és amellett nem lehet szoptatni,
DE most az elmúlt egy hétben úgy leromlott a helyzetem - persze ez csak saját megítélés -, hogy úgy gondoltam nem maradnék orvos nélkül karácsonytól januárig, hiszen az két hét és ha sem gyógyszer, sem vizsgálat és még jobban belobban mit csinálok?

Éshát voltam is ma egy másik orvosnál - abból a megítélésbõl is, hogy férjem el tudott vinni kocsival Patrikkal együtt, nem kellett abból gondot csinálnom, hogy hogy BKV-zak úgy, hogy 25 kg a babakocsi, plusz etetni is kéne közben (ezt az autóban ma meg tudtam tenni).
Felírt klizmát és tablettát. És ha ezek nem használnak Medrolt kapok. Ez utóóbbi receptet elõre megkaptam, hogy ne legyen gond a két ünnep között feliratnom, amikor szinte sehol nem dolgoznak.

Lehet, hogy most haragszotok rám, de pár napja úgy éreztem sos segítség kell - és mint azt már többször irtam, szerintem 20-ától megszûnik az élet, és egy 7 hetes babával nem olyan egyszerû amúgy sem jönni-menni-intézkedni.

Úgyhogy ez most a helyzet.

Kérlek ne haragudjatok, de nagyon rosszul vagyok (voltam) és nem tartottam jó dolognak, hogy több mint egy hónapot gyógyszer nélkül, vizsgálat nélkül maradjak....

Ja igen, ami kúpot felírt, az csak aranyérre van.... Nem a cu-ra.

Nincs jelen

#624 2007-12-14 16:02

Lucifer
Tag

Vikimami!
Dehogy haragszom!!!Remélem minél elõbb jobban leszel!!

Nincs jelen

#625 2007-12-14 16:58

vikimami
Tag

Köszi Luci!
És mint irtam is a Roor-topicban, várlak Patrikhoz amikor van kedved és idõd!
Pusz

Nincs jelen

#626 2007-12-17 08:25

Törpilla
Tag

Kedves Vikimami!
Ez igen!Így gondolkodik egy gondos,szeretõ anya!Örülök hogy kibújtál a kuckódból!Sajnos ez a betegség mindig újra megpróbíltatások elé állít ha kiújul. 15 éve élek vele együtt és amikor a nyugalmi periódus után úgy belobban, hogy bizony én sem jutok el idöben a wc-re stb.,olyankor szinte hihetelen hogy elötte 2 nappal még "semmi" bajom nem volt.A családtagoknak ist ezt a legnehezebb megérteniük./amióta megismertem ezt a fórumot szintén sokat segít, hogy tudom nem vagyok egyedül pedig sokáig azt  hidtem ez egy ritka betegség/                                                                                                                                                       Teljes szívembõl kívánom hogy minnél hamarabb újra jól érezd magad!:-)

Nincs jelen

#627 2007-12-17 10:54

vikimami
Tag

Sziasztok!
Salof.tabl. melletti szoptatásnál volt a bébiteken kiütés? Olyan mint, a tejkiütés csak egybefüggõbb, és az arcocskáján van.
Köszi

Nincs jelen

#628 2007-12-17 20:47

Bilon
Tag

Sziasztok!
Most találtam rátok, és örülök, hogy van ilyen topic! A zén történetem: 2004. novemberében kezdõdtek a colitises panaszaim, de akkor fogalmam sem volt, hogy az lehet, és csak 2005. nyarán mentem dokihoz. Ami szégyen, hogy orvostanhallgató voltam, és csak késõn jöttem rá, hogy ez lehet a baj, de akkor már szövettan nélkül is tudtam, hogy ez van. Proctitist állapítottak meg. Néhány hónapos gyógyszerszedés után tünetmentes lettem, és több mint 2 évig gyógyszer nélkül az is voltam. Tulajdonképpen azt gondoltam, hogy az én bélgyulladásom lelki alapon alakult ki, ugyanis 2004. õszén egy balesetben meghalt az édesapám, és közvetlen ezután jöttek a tünetek... Szóval mikor tünetmentes lettem és már nem is mentem dokihoz, balga módon gyógyultnak hittem magam... Én az orvos... Na de köztudott, hogy az orvosok a legrosszabb betegek.... Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a gasztrós doki, akihez a háziorvosom küldött(hogy jó szakember) akkora tapló volt velem, mint egy ház. Nemhogy bódítás nem volt a tükrözésnél, semmi!!! És aztán, hogy kissé lement a vizsgálat után a vérnyomásom és pár percre le kellett feküdnöm kikiáltott hisztis picsának (nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényeg...) Ja! Amikor még a vizsgálat elõtt voltam nála, belém akarta beszélni, hogy biztos tömöm magam csipsszel, meg kólával, mikor az én emésztõrendszerem ezekkel a dolgokkal egy évben ha egyszer találkozott! Diétás tanácsokat nem is adott, csak annyit mondott, hogy kerüljem a tartósítószeres kajákat és kész... Ezekért volt, hogy nem mentem vissza a kontrollra, miután beszedtem a bogyókat, no meg azért is mert tényleg teljesen tünet és panaszmentes voltam...
A bajaim most kezdõdtek a múlt héten. 7 hetes terhes vagyok, és múlt héten megjelent a nyákos széklet. Szombaton már olyan hasmenésem volt, mint a ház! Holnap megyek a háziorvosomhoz, gasztrós dokim ugye nincs, mert nem voltam gondozva...
Nagyon beijedtem, idõnként görcsölget a pocim, de nem alul, hanem bal oldalon. Ha eszek, akkor jön a hasfájás, egy kicsi puffadás. Feküdtem ma is egész nap, és alig merek enni....Nagyon nem szeretném elveszíteni a babát!!!!

Hát ennyi... Olvasgattam, amiket írtok egy részrõl megnyugodtam, hogy lehet szedni a gyógyit, másrészrõl pánikolok: nehogy elvetéljek, valamint mikor juthatok gyógyihoz, mikor itt a karácsony, a zünnepek, melyik gasztrós doki fog engem fogadni??????????

roor! Tõled szeretnék kérdezni is: említed Molnár Tamás nevét: ez az a gasztrós doki, aki a szegedi klinikán dolgozik? mert akkor szerintem megkérném a háziorvosomat, hogy hozzá utaljon be.

Mondjatok nekem valami bíztatót! Kérhetnék diétás tanácsokat is?

Puszi:
egy kissé szomorú, de optimista kismami

Nincs jelen

#629 2007-12-17 21:14

roor
Tag

Halika!

Bilon:üdv itt és gartu hogy kismami vagy.:D
El kell keserítselek,nem Molnár Tamás,hanem Molnár Sándor és Pesten.:(
Csak tudod simán lemolnározom,és ebbõl lehetett a félreértés.Bocsika.:D
Ahhoz a dokihoz mész akit te szeretnél,csak a házidokitól konkrétan hozzá kell kérni a beutalót.A leírásod alapján ez kissé problémás lesz.
Nekem a doki konkrét diétát nem javasolt,a túl dolgokat kell kerülni (túl sós,fûszeres,erõs csípõs).
Mivel laktózérzékeny vagyok a tejcukros dolgok is kiesnek,de kefír,tejföl,joghurt,sovány túró,sajtok jöhetnek,tej meg laktózmentes tejcsike.:D
Na szóval azt mondta,magamnak kell kitapasztalnom,mert mindenki mást bír és más akasztja ki.:D
A káposztaféléket kerülöm,azért néha becsúszik de csak tünetmentes idõben.Azért a töltöttkápival sem terhelem magam,jóizûen megeszem,aztán fetrengek ezerrel.:D
A karfiol,brokkoli,kelbimbó kis mennyiségben elfér.
Általában párolom a kajákat,de mondom ki kell tapasztalni.:D
Husiknál a következõ sorrendnek kéne lenni:hal,baromfi,sertés,marha pedig nálam kizárva.:D
Mondjuk hogy betartom.:D
Hirtelenjében ennyi tanács jutott eszembe. :D Remélem segít valamennyit,de biztos a többiek is hamarosan jelentkeznek ötletekkel,tanácsokkal.:D
Szomorú meg ne legyél,ott egy kis pöcsös/puncis a pocakodban,rá figyelj.:D
Ha "csak" ennyi a gondod,hogy nyákos a székleted,meg hasmenés van és görcsök (gondolom nem túl erõsek),akkor ne aggódj,kicsit aktivizálta magát,de hamar gatyába lehet rázni.:D
Az meg hogy optimista vagy hiperszuperjó!:D:D:D
Maradj is az.:D
Ha meg nevetni akarsz,gyere a topikomba,ott minidg írok valami dennye dolgot!:D
Pusszancs

Szerkesztette: roor (2007-12-17 21:16)

Nincs jelen

#630 2007-12-18 07:27

vikimami
Tag

Szia Bilon!

Gratula a bébihez! :D

Azzal kezdeném, hogy ENNI KELL, fõleg állapotosan!!! Ha nem is pacalt tejszínhabbal, de valamit egyél. Nekem a terhességem 17.hetében jött elõ a véres-nyákos széklet 15-20x naponta, azelõtt sosem volt, és nagyon be voltam sz.va (most is be vagyok, de ez más téma).
Kajára nagyon odafigyeltem, és  igazából ritkán ettem jóizûeket, mert úgy éreztem ugyanazok az izek hétrõl - hétre, de a gyerek szépen fejlõdött!
Aggódtam én is a bébi miatt, de október végén egészségesen megszületett! Ne izgulj! A terhesség alatt én salofalk kúpot kaptam, ami több - kevesebb sikerrel járt, de azért kellett!
Nekem erõs györcseim nem voltak, csak wc-re menetelkor egy picit, de azt tudom, hogy azért arra oda kell figyelni!
Nagyon vigyázz magatokra, és ne izgulj, minden okés lesz!!!

Nincs jelen

#631 2007-12-18 10:47

palyizsu
Tag

szia Bilon!

elõször is Én is csatlakozom a gratulálók táborához.

Ha szólsz, hogy babát vársz akkor szerintem bármelyik normális gasztrós doki soronkívül fogad, és nem kell várnod heteket vagy hónapokat az idõpontra.

Vigyázz magadra és a babára!!!

Nincs jelen

#632 2007-12-18 11:39

Zizi27
Tag

Szia Bilon!

A férjemmel 4 hónapja próbálunk összehozni egy kisbabát, most végre úgy éreztem, hogy talán sikerül. A múlt hét közepén meg kiderült, hogy Crohn-os vagyok, és hogy ez a betegsés nem igazán tesz jót a terhességnek. A napokban meglátjuk, hogy tényleg van-e baba. Eddig ezerrel annak drukkoltam, hogy legyen, most nem tudom, mit akarok...
Szóval nagyon megértelek. De én (szakmámból kifolyólag is) azt gondolom, hogy sok minden fejben dõl el, szóval elõ a pozitív gondolatokkal és relax CD-kkel!! :-)
Szorítok érted!

Nincs jelen

#633 2007-12-18 16:17

Bilon
Tag

Köszönöm ezt a jó fogadtatást!!!! Nagyon aranyosak vagytok mindannyian!!!! :) Máris jobb kedvre derültem :) Roor képzeld! Hogy, hogy nem, tényleg a Molnár Tamás a legjobb itt a régiónkban, állítólag õ érti a legjobban a terhesség-IBD-t itt. Sajnos az idén már nem tudtam hozzá menni, mert épp pénteken rendelne, akkor meg már nem lesz rendelés... De szerencsére bejutottam egy másik gasztrós szaki rendelésére, és õ is nagyon aranyos volt!  Meg az asszisztensnõ is: elmeséltem mi a helyzet, és azonnal ott tartott. Jól esett, hogy ilyen rendesek az emberrel. A doki mondta, hogy biztos ami biztos, küldjünk el egy tenyésztést is, megjavasolta a Salofalk kúpot. Már a gondolatára is jobban lettem!! Ki is váltottam iziben, egy már bent is van. :)Jövõre meg megcélzom a Molnár Tamás rendelését... Az étvágyam még mindig nem az igazi, attól rossz, mert ha eszek, utána szinte rögtön jönnek a görcsök, a székelési inger.... De azért veszek magamhoz valamicskét, és szedem a Gravidát is!
Azok után, amiket itt olvastam eszembe sem jut, hogy árthatnék a kúppal a bébinek, inkább sztem segítek neki, hogy én is a gyógyulás útjára léptem!

Zizi! Én úgy gondolom, ha olvastad ennek a topicnak a hsz-eit, akkor nyugodt szívvel bevállalhatod a bébit! Csak örülj, ezt sztem a magzat az elsõ pillanattól kezdve érzi: hogy szeretik!

Köszönöm a kajás tanácsokat, azt már tudom, hogy nekem se brokkoli, se karfilla nem jöhet, szombaton úgy felpuffadtam tõlük, mint egy kistehénke :):) A többit meg kitapasztalom majd.

Sziasztok!Pusssz:
Icus

Nincs jelen

#634 2007-12-18 16:28

vikimami
Tag

Szeretném kérdezni,hogy valaki apasztotta e el a tejét? Tud valaki valami hatásos módszert? Védõnéni azt mondta, hogy csak hidegvizes borogatás. Kipróbáltam, de fázom tõle :D

Icus!
A Salof.kúp tuti nem árt a bébinek! Én végig "nyomtam", a végén már napi 2x kellett, de semmi-semmi baja nem lett!
A kajára nagyon oda figyeltem - mint azt már irtam -, és igaz, hogy nem lett óriásbébi, de sovány sem, pedig én is izgultam végig (3100 gr-mal született, most 4900gr, 8 hetesen)
Valamilyen vizsgálatot javasolt a doki?

Nincs jelen

#635 2007-12-18 16:46

palyizsu
Tag

Viki

nekem a védõnõm azt mondta, hogy ha az urtica urensre rögtön és sokat iszok akkor ellenkezõ hatást érek el vele vagyis apaszt, de miért akarod elapasztani?

Nincs jelen

#636 2007-12-18 16:53

roor
Tag

Halika!

Bilon:öröm látni az optimista írásod.:D
Örülök,hogy sikerült dokit cserkészned és hogy jó tapasztalatod volt.:D
Ugye-ugye!
Lehet ezt így is igaz Viki?!:D:D:D:D:D
Rajtam már csak nevetnek a zanyukámék,eszem egy frankót,aztán rejtvényt fejtek a rötyin.:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#637 2007-12-18 16:58

vikimami
Tag

Szia PalyiZsu!

Mert v.szinû Medrolt kapok.... Azzal nem lehet szoptatni. Meg mióta szedem a Salof.tablettát hasmenéses Patrik, a gyerekorvos szerint a tabi miatt.
Úgyhogy sajnos ez van, pedig majdnem szétdurranok....

Nincs jelen

#638 2007-12-18 17:43

Andi
Tag

Szia Bilon!

Nekem a Molnár Tamás a kezelõorvosom, kb. 4 hónapja. Elõtte máshova jártam. Én kecskeméti vagyok, de végül mellette döntöttem. Szerintem nagyon jó orvos! Mindenképpen keresd fel jövõre. Én írtam neki egy e-mailt innen a fórumról, õ rögtön válaszolt, megadta a telefonszámát, és egyeztettünk idõpontot és már mehettem is hozzá.  Az orvos válaszol rovatban meg tudod nézni az e-mail címét, oda írhatsz neki priviben is.
Minden jót neked! Gratula a bébihez! Én is nagyon szeretnék minél elõbb szülni! Februárban megyek kontrollra, akkor megbeszéljük mi is a további teendõket, mert én Imurant is szedek.
Üdv.: Andi

Nincs jelen

#639 2007-12-18 18:38

pacsaji
Tag

vikimami
Én 4 hónapos gyerek mellet apasztottam, de nem emlékszem, hogy nekem nagyobb gondot okozott volna. Arra emlékszem, hogy nem szabad teljesen lefejni az adagot, mert az ugye még növelheti is a tej mennyiségét. Tehát meg kell találni azt a középutat, amikor ki is ürited, meg nem is serkented. Az addigihoz képest folyamatosan csökkentettem a folyadékbevitelt is. Szerintem neked azért nehéz, mert ebben az idõszakban még a sírásra is beindul a tej. Egyébként nem tudom, hogy volt-e hatással a folyamatra, de sajna én méhösszehúzót is szedtem, plussz a rengeteg gyógyszert.
Mindenesetre nagyon szorítok, hogy viszonylag hamar átjuss ezen a nehéz idõszakon!

Nincs jelen

#640 2007-12-18 22:36

Lucifer
Tag

Sziasztok!!
Vikimami!!!!
Meg ne próbáld elapasztani a tejedet!!!!!
Lehet,hogy a salof.tablettától hasmenése van Patriknak,azt hagyd abba!!
A medrol mellett lehet szoptatni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is szoptattam a Rolit mert az asztmám miatt azt kaptam mégpedig 16mg-mal kezdtem!
A kórházban is mondták , hogy nyugodtan lehet mellette szedni.Tessék szoptatni és a medfrolt szedni!!!!!!

Bilio!
Üdv az oldalon , és gratula  a babához!:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D     

Zizi 27!
Neked csak azt tudom tanácsolni,hogy nem feladni hanem csinálni azt a gyerkõcöt!!!:D:D:D:D:D:D:D:D
A crohn nem minden esetben szereti a terheseket mert aki várandós annál felborúl a hormon és a crohn visszahúzodik!!:):):)
Én 14 éva vagyok crohnos és 3 gyönyörõ és egészséges gyermekem van!:D:D::DD:D:D:D:D:D:D
11 éves , 5 éves , és a legkissebb 7 hónapos lesz karácsonykor!!
Különben ez utobbi terhességem végére teljesen tünetmentes vagyok a mai napig és semmi gyogyit nem szedek rá!
Az aszmátra szedek csak!!

Nincs jelen

#641 2007-12-19 07:11

vikimami
Tag

Szia Luci!
Nekem mind a gasztros doki, mind a gyerekorvos (és még a fórumdoki is) azt mondta nem lehet szoptatni Medrollal (illetve bármilyen szteroiddal), úgyhogy én nem is szeretnék! (növekedési hormonok, zavarok, stb.)
Szerintem jobb is a babának, ha nem az én stresszes tejemet kapja....
Vicaának is azt mondták a KH-ban, hogy szoptathat pedig lobogtatta a papírjait, hogy az orvosai szerint nem, és úgy tudom lett is valami következménye a bébinél, és nem gyõzte otthon borogatni a mellét, hogy elapadjon. (valahol itt ebben a topicban van a hsz-a, de telefonon is beszéltünk).

Lányok! Valaki tud valami hatásosat 2 hónapos bébi megfázására???
Alig aludtunk az éjjel, mert annyira szörcsög. Õ alig kap levegõt -emiatt felébred - én meg lesem, hogy vesz-e levegõt :(
Egy-kettõt köhint is, ill. szerintem "zörög" a háta, de tegnap meghallgatta a dokinénik, és nem hallotta vészesnek. Az orrszivózást ajánlotta, azt csináljuk, de nem tudom mivel enyhíthetném még szegénykém nátháját.
Kérek szépen tippeket, ha van!
Köszönöm

U.I: úgyhogy már nemcsak a hasfájásos felsikitások miatt nem alszunk, hanem a szörcsögés miatt sem :(

Nincs jelen

#642 2007-12-19 08:48

Bilon
Tag

Lánnyoook! Egy fontos kérdésem lenne: szerintetek Salofalk kúp mellé kell extra FOLSAV pótlás a bébinek??? Vagy az csak szisztémás kezelésnél fontos?? Segítsetek plíz!
Köcönöm!

Nincs jelen

#643 2007-12-19 08:52

Bilon
Tag

Andi! Köszönöm a jó híreket, feltétlenül felkeresem én is Molnár Tamást. És sok sikert a babóhoz!! :):)
Én sajnos nem gondolkodtam elõre, hogy esetleg már a terhesség elõtt szedjek gyógyszert, meg se fordult igazából a fejemben, hogy visszatérhet a proctitis.... Buta voltam, de remélem azért még nem késõ így sem elkezdeni a terápiát....
Üdv:
Icus

Nincs jelen

#644 2007-12-19 08:54

Bilon
Tag

vikimami: a széklettenyésztésen kívül más vizsgálatot nem mondott ez a doki. Kicsit bele is rakta a bogarat a fülembe, hogy mi van, ha valami bélfertõzésem is van?? Én erre nem is gondoltam, amint múlt héten elõször megláttam azt a jelegzetes kakimat egybõl a proctitis jutott eszembe.... Mondjuk nem is tudom, mitõl lenne bélfertõzésem, semi olyat nem ettem sztem, amitõl lehetne, de ki tudja? Azért használom a kúpot.... Remélem hamarosan javulni is fogok! :)

Nincs jelen

#645 2007-12-19 09:47

palyizsu
Tag

Viki

Cebion cseppeket adtam a lányomnak, ez igazából C vitamin, illetve mi kaptunk orrcseppet is a szörcsögés miatt.
A cebion cseppet recept nélkül árulják a gyógyszertárba!

Nincs jelen

#646 2007-12-19 16:36

vikimami
Tag

Köszi Zsu! Holnap megpróbálom beszerezni - meg a tejapasztót is....

Nincs jelen

#647 2007-12-19 19:52

Lucifer
Tag

Vikimami!
A cebion csepp nagyon jó és az orrszíváshoz vegyél vagy nasivin vagy más orrsprayt.Segít a gyereknek kitisztitani az orrát.Szívás elõtt fújj be keki mindkér orrlikába várj egy picit és szívás!

Nincs jelen

#648 2007-12-20 07:38

vikimami
Tag

Köszi a segítséget!
Nasivin fiziológiás sót vettünk, fújom is, de azt nem tudtam,hogy kicsit várni kell elõtte... Na ma így próbálom!

Anyukák!
Nektek mikortól tért át a baba a 3 órás etetésrõl hosszabbra? (Luci, jól emlékszem, hogy nálatok volt nemrég olyan, hogy ismét 2 óránként kért ?)
Mikortól alussza át az éjszakát? (Ha átalussza már nálatok egyáltalán)
Nekem most Patrik 120-125 ml között eszik és ugyanúgy 3 óránként (ez a papírforma szerint egy 3 hónapos és annál idõsebb gyereknek felel meg....), nálatok mennyit eszik? (ja, ezt csak a tápszeresek tudhatják, azt hiszem)
Én azt hittem, ha ennyit eszik tápszerbõl, többet alszik majd és ritkábban kér enni, de egyenlõre nem...

Köszi elõre is

Nincs jelen

#649 2007-12-20 09:34

palyizsu
Tag

viki

Én soha nem idõ szerint etettem Klaut, hanem amikor kért. Most tartunk ott, hogy kb. 3-4 óránként kér csak enni,(5 hónapos már elmúlt), múlt héten kipróbáltam, hogy este adok neki tápszert is, hátha jobban alszik, de csak hatalmas bukta lett belõle.
Klau 2 hónaposan már általudta az éjszakát, de errõl 2-3 hét alatt leszokott. Azóta hol jól alszik,  hol nem. Az elmúlt hetekben többször csinálta, hogy 1 órát aludt, aztán 1-et ébren volt. Kedden a gyerekorvosnál beszélgettem egy Anyukával, akinek 4,5 hónapos a kislánya, és mondta, hogy napok óta Õ is ezt csinálja, de elõtte 1 hónapos korától átaludta az éjszakát.

Nincs jelen

#650 2007-12-20 09:52

Bilon
Tag

Vikimami segíts!
Te szedtél a Salofalk kúp mellett extra FOLSAVAT? Ha csak kúpot használok amellé kell-e szerinted?? Vagy csak ha szájon át szedném a gyógyit, akkor kellene?? Köcönöm!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb