#651 2007-12-20 09:57

Bilon
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Még egy kérdésem lenne: ti szedtek probiotikumot? (Normaflore vagy Protexin) Javasolta-e dokitok, hogy szedjetek? Köszi!

Nincs jelen

#652 2007-12-20 10:29

Linus
Tag

szia Bilon!

a probiotikum sz'tem sokat segít. augusztus óta szedem a Bonolactot, és azóta nem fordult elõ velem a korábban mindig kalamajkát okozó étvágytalanság. sõt, néha kifejezetten próbálom visszafogni magam, mert érzem, hogy nagyon melós ez azért a bélésemnek, ha folyton teletömöm. - megjegyzem nem v'ok kismama, csak folyton idepofátlankodom ebbe a topikba:-) - azt nem mondhatom, hogy híznék tõle, de stabilan tartom a súlyom, és segít a jó idõszak megtartásában. amúgy a Pro+-t szedem belõle, négyezer valahányszáz ft, de sajna nem emlékszem. napi egynél maradtam, mert ha napi kettõt szedtem, én puffadtam tõle, de ez normális, rajta is van a papírján.

http://www.folsav.hu/ - lehet találsz itt vmi hasznos infót.

pusz mindenkinek

Nincs jelen

#653 2007-12-20 11:08

vikimami
Tag

Szia Bilon!
Én szedtem Folsavat, de nem a Salofalk miatt, csak úgy "önállóan" napi 1 db-ot. Én is úgy hallottam innen-onnan, hogy kell a Salof. mellé, és mindig rá is kérdzetem mindenféle dokinál(gasztro, házio., nõgyogyi), de egyik sem mondta, hogy kell.
Lehet, hogy a tabi mellé kell, de én most azt szedek és most sem mondták (mondjuk most nem vagyok várandós)

Szerintem napi 1-el nem ártasz. Védõnõtõl is kérdezd meg azért!
Szedem most is egyébként.
Pusz

Szia Zsu!
Köszi az infót, reménykedtem hogy pár hét múlva alszunk végre :D , de ezek szerint nem. Etetés terén is köszi a választ, mert én már kedtem attól félni, hogy óriási elhízás lesz a vége Patriknál, ha ilyen sokat eszik...

Nincs jelen

#654 2007-12-20 11:10

vikimami
Tag

Bilon! Én szedtem mindkettõ probiotikumot, de egyiknél sem éreztem semmi de semmi javulást :(. Progastro a dokim szerint jobb, merthogy por formájában hamarabb lebomlik a bélben, nem kell még egy kapszulát is megemészteni

Nincs jelen

#655 2007-12-20 11:16

roor
Tag

Halika!

A dokim szerint,a probiotikumok szedése vagy jó hatással van ránk,vagy sehogy,de hogy nem ront az fix.
Progasztro 825-öt szedtem,az is nagyon bevált,most egy kapszulát szedek,amit épp kipróbálok magamon,étrendkiegészítõ és meg kell hagyni,féken kell tartani az étvágyamat (amivel eddig gondjaim voltak,mert nemigen ettem) és még néha tejes dolgot is tudok enni!:D:D:D:D
Szerintetek?Én aki laktózmentesen él?És mégis megeszik laktózos cuccot?:D:D:D
Hangsúlyozom nekem bevált eddig,mármint ez amit most falok,de a prog.825 is nagyon jó volt.:D:D:D

Nincs jelen

#656 2007-12-20 12:26

Linus
Tag

mit tolsz Roor? Viki gyulladt voltál, mikor szedted a probiot?

Nincs jelen

#657 2007-12-20 14:14

Bilon
Tag

Sziasztok! Köszönöm a sok-sok segítõ hozzászólást és tapasztalatot! Én kipróbálom akkor a Protexint napi 2-t ír, de sztem 1-gyel indítok... Már egyébként 2 Salofalk kúpos nap után is érezhetõen jobban vagyok! :D Teenap még kicsit depis voltam, ma már egyre jobban vagyok :) Minden szempontból :) És a kamillateáról mi a véleményetek?
Pusssz:
Icus és a Pöttye :)

Nincs jelen

#658 2007-12-20 14:38

vikimami
Tag

Szia Linus!
Igen, valószínû, hogy "gyula" volt a testemben (:D ) már akkor is.... Miért, szerinted azért nem hatott?
Roor!
Engem is érdekel, hogy most mit szedsz, mert semmi étvágyam nincs!

Bilon!
Szívesen, és ha van kérdés szívesen megosztom veled a tapasztalatomat - persze ahogy Roor és mások is írják, mindenkinél más-más lehet a hatás, vagy tapasztalat,de hátha tudok azért hozzátenni valamit!
Vigyázz a Pöttyre! :) És magadra is!

Nincs jelen

#659 2007-12-20 16:48

roor
Tag

Halika!

Kamillatea:az egyetlen,amit cukor és citromlé nélkül naturon  és forrón meg tudok inni.
Ha mortyizik a pocim csak ezt tolom,gyulladáscsökkentõ hatása mellett nekem idegnyugtató is.:D:D:D
Egy hétnél tovább azonban ezt se iszom.:D:D:D
Hogy mit szedek most?:D:D:D
Egy olyan kapszulát,ami 10 joghurtnak (és annak minden jótékony hatása) felel meg.:D:D:D
Ajánlották,olyan aki szedi is,meg foglalkozik is vele.:D
Nagy merészen belevágtam,eddig bevált.:D
De ismertek,én vagyok az aki ezekkel a terjesztõs bogyókkal meg csodabizbaszokkal és ajánlgatóival harcias vagyok.:D:D:D:D:D
Ezért én még szedem egy jó darabig és majd referálok róla,de reklámot nem csinálok neki.:D:D:D
Még egy apróság:eddig 2*1-et ettem belõle,de most csak egyet eszek,me már a kilók nagyon kúsztak felfelé a sok hamitól,akkor is ettem ha nem voltam éhes,ami nálam ritkaság.:D
És tegnap még 4 szem szaloncukrot is ettem.:D:D:D

Nincs jelen

#660 2007-12-20 20:49

Lucifer
Tag

Vikimami!
Mi mostanság is 3 óránként eszünk,annál lejjebb nem adom!!!!Inkább próbálom húzni az idõt,hogy 4 óra legyen!!:D:D:D:D:D
Sajnos alvás ügyileg nem segíthetek hiszen mi az elsõ naptól fogv aalszunk éjszaka!
Eleinte egyszer felébredt 3-4-óra körül de már végigalusszuk az éjszakát!!Az utolsó etetésnél mi már csak tápszert eszünk és mégis alszunk.:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#661 2007-12-20 21:45

roor
Tag

Halika!

Diana!:D:D:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#662 2007-12-21 10:09

tica
Tag

Sziasztok!

Bilon, üdv itt, végre mégegy kismama! :) Ráadásul a bajunk is ugyanaz. Szóval én salazot szedek, és 5 mg folsav kell mellé. Ez nagyon fontos!!
Vikimami, nem értem, hogy miért mondják rögtön szteroidot, hisz még meg sem tükröztek! :( Azért én addig nem apasztanám el a tejemet, amíg nem derül ki, hogy mi a baj. Lehet, hogy végül valami mást kell szedned, tej meg nem lesz.. :(

Nincs jelen

#663 2007-12-21 10:20

Linus
Tag

azért kérdeztem Viki, mert nem hiszem, hogy a gyulladt bélen túl sokat tudna segíteni a probiotikum. legalábbis nem érezni túlzottan a jótékony hatását. a problémamentes idõszakok és az étvágy megtartásában viszont nekem nagyon bejött.

Nincs jelen

#664 2007-12-21 15:53

vikimami
Tag

Sziasztok!
Számomra egy jó hír: nem kell még szteroidot szednem.

A doki szerint - az elmondott tüneteim alapján - most nem vagyok túlzottan begyulladva bélés terén - ezért maradunk a Salofalk tablettánál és még pár napi klizmánál.
Azt mondta, egyek nyugodtan bármit, csak ne annyira magyarosan...
Kiváncsi vagyok nagyon, mivel lassan fél éve "diétázom" .. Remélem nem lesz gond!

Szerintetek megteheti azt egy doki, hogy nem ad meghatalmazás a háziorvosnak a gyógyszer felírására ha kérem? Mert kértem a múltkor, aztán valahogy furcsán elfelejtõdött.... (magánrendelésre mentem :( )

Nincs jelen

#665 2007-12-21 15:56

vikimami
Tag

Szia Tica!
A tejem elapadt már :(. Mivel nagyon úgy nézett ki, hogy nagy a gyulladás, 90%-os kilátásba volt a sztero. Aztán most mégsem kell, de jobb így, hogy nem a stresszes tejemet kapja a gyerek.... És ráadásul ha 1-2 nap alatt kellett volna elapasztanom, nagyon vszinû, hogy begyulladt volna a mellem, az meg kinek kell egy bélgyulladás mellé???

Tápszer dolog nagyon macerás, tényleg jobb szoptatni! Éjjel azt sem tudom hova kapjak: mire megcsinálom a tápit már felzengte a fél lakótelepet a kölök :(. Meg látom is ratja, hogy hiányzik anya közelésége :(

Nincs jelen

#666 2007-12-21 17:00

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Vikimami!
Nagyon örülök,hogy nem kell szteroidot szedned!:D:D
Az , hogy nincs tejed az már kevésbé jó hír , de lehet,hogy tényleg jobb így.:(:(:):)
Ha nagyon nagy gond a tápszer elkészítése éjszaka akkor este készítsd el neki a cumisüvegbe és tedd be a hûtõbe.
Ha felébred kiveszed ée be  a mikróba.Hamarabb tud enni és tudod fogni a kezedbe.:D
Én is beszoktam készíteni a reggeli adagját!:D:D:D
Ha már nem szoptatasz akkor nyugodtan adhatsz neki reszelt almát is .Bár én szoptatás alatt is adtam neki gyümölcsöt,sõt 2 hónapos kortól lehet adni neki fõtt krumplit  - hozzákeverve::alma , répa
Az almát szép lassan elöszõr egy negyed majd egy fél , a háromnegyede végûl az egészet.Én egy kis mézet szoktam hozzá tenni.Gyümölcsöt ehet minden nap!!

Nincs jelen

#667 2007-12-22 09:21

vikimami
Tag

Köszi Luci!
Tényleg lehet neki adni már ilyeneket???? Ezt a védõnõ miért nem reklámozta vajon?
Almát-répát párolva gondolom...
Mikróztam én is az éjszakai adagokat, de rámszól a védõnõ,hogy nem szabad.... És hogy a gyerek etetése nem "nagyüzem", ne tegyem tele a hûtõmet cumisüveggel...
Szóval egyenként csináljuk a tápit.

Nincs jelen

#668 2007-12-22 19:03

Lucifer
Tag

Vikimami!
Az éjszakai adagot nyugodtan teheted a hûtõbe és nyugodtan mikrózhatod!!!:D:D
A répát almát reszelve , de párolhatod is majd turmixolod!Nekem a védõnõ mondta, hogy a tápszerbe nyugodtan turmixolhatok banánt!!:D:D:D:D

Nincs jelen

#669 2007-12-22 19:05

Lucifer
Tag

Különben meg a védõnõnek nem kell mindenrõl tudni!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Nekik az a kényelmes ha csak tápszert kap a gyerek!Én is miondig amikor beszéltem vele azon gondolkodtam,hogy mit mondot mit ehet már a gyerek??Ne foglalkozz vele!!
Ezek egészségesek és a gyereknek nem lesz semmi baja!!

Nincs jelen

#670 2007-12-22 19:12

roor
Tag

Halika!

No én láttam Luci legkisebb banditáját,sõt,nem csak láttam etettem is,de gyerekek az a kölök kenterbe vert engem,mire odaforditottam a fejem,a cumisüveg üresen kongott,Roli meg vigyorgott vadul.:D
Nem úgy tünt mint aki törödik vele,hogy a védõnéni mit is mondott,két tesója túlélte az anyja merényleteit a kajákkal,és erõs a gyanum hogy Roli is megéri a 100 éves kort.:D:D:D:D

Nincs jelen

#671 2007-12-22 20:04

aiolosz
Tag

Kedves hcsillacska !
Te nyitottad a topikot es a topic cimevel kicsit elriasztottad az apakat, akik azert valamilyen modon reszt vallaltak/vallalnak csemeteik taplalasaban.
En ugyan sem terhes nem voltam, sem szoptatni nem szoptattam, a szo kalasszikus ertelmeben, de cumisuvegben a budos kolkeinket bizony etettem .....nem is akarhogyan, mert az elso csemete, aki most eppen 32 eves, koraszulott volt, igy ket oranket kellett etetni. Kismamak, Nektek nem kell elmeselni, milyen a ketorankenti etetes, egyedul nem is lehet csinalni. Szoval en voltam az ejjeli eteto :-)
Persze, az sem volt piskota, amikor a nejemnek mar nem volt teje, akkor fel a bringara, irany az anyatejgyujto allomas (akkor 1975-ot irtunk eppen) A budos kolyok nem mindig akarta meginni az ingyen kapot anyatejet, ezert kenytelenek voltunk letesztelni. Ecc_peccel kiszamoltuk, ki kostolja...sajnos en voltam az elso kostolo. Savanyu, ihatatlan volt:-) Ezek utan mindig kostolni kellett :-(
Akkor utaltam meg a noi melleket, atmenetileg persze :-) Almomban oriasi cicik kergettek savanyu tejukkel..... brrr
Persze, ezek a dolgok regen voltak, de ugy ereztem, ebben a topicban egy apanak is lehet szava, verbalisan persze

Nincs jelen

#672 2007-12-22 21:42

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Aiolosz!
Nagyon szépen köszönjük a hozzászólást szerintem a többiek nevében is beszélhetek!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D
Olyan jó lenne ha néha az apukák is megosztanák velünk a tapasztalatokat!!!:D:D:D:D
Ha nem is vagy apuka lehetsz bratyó vagy nagybácsi , mindegy írd meg a tapasztíalataidat!!!:):):):):):)):):)

Roor!
100 év??????:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:DD:D:D:D:D

Nincs jelen

#673 2007-12-22 22:02

roor
Tag

Halika!

Luci:mé?Nem?:D:D:D:D Amilyen vasgyúró a kis boxbajnok!:D:D:D
Aiolosz:ez nagyon teccet nekem!:D:D:D
Nõvérem tejcsije nem is volt rossz.:D:D:D
Zanyukáméra sajna ilyen hosszú idõ elteltével nem emlékszem,de biztos fini volt!:D:D:D
Még most is néha átmegyek hozzájuk néhány csapp "anyatejért"!:D:D:D:D
Igaz zanyukám?:D:D:D

Nincs jelen

#674 2007-12-22 22:17

Lucifer
Tag

Roor!
Azért 100 év egy kicsit sok!!:D:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#675 2007-12-28 08:04

vikimami
Tag

Sziasztok Lányok!
Lenne egy nem túl diszkrét kérdésem klizmával kapcsolatban, de hol kérdezzem meg ha nem itt????
Szóval menstruáció alatt hogy tudjátok beadni??? Mert ugye elõl is jön valami....
Köszi

Nincs jelen

#676 2007-12-28 15:43

Agica01
Tag

Szia Viki,
én ha nem vagyok nagyon vacakul, akkor kihagyom azt a pár napot, de volt már, hogy tampon használata mellett beadtam, nem lett semmi gond. Á.

Nincs jelen

#677 2007-12-30 07:57

vikimami
Tag

Köszi Ágica!
Még nem tudom, hogy most megjön vagy nem... Úgy látszik a szervezetem nem döntötte el,mivel 1,5 hete hagytam abba a szoptatást. Azt hiszem megpróbálom majd kihagyni "azokon a napokon" a klizmát, mert tampont sajna nem tudok használni, mivel úgy össze kellett varrni szülés után mint egy szûzlányt :(

Elfelejtettem megkérdezni egy alapvetõ kérdést a nõgyogyimtól amikor kontrollon voltam: mikor kell megjönnie szülés után, vagy a szoptatás abbahagyása után, menniy idõvel utána????

Nincs jelen

#678 2007-12-30 10:01

porshe
Tag

Szia Vikimami!
A szoptatás elhagyásával meg fog jönni,de ez egyéni,hogy kinek mennyi idõ elteltével,van olyan szervezet ami megérzi hogy lassan befejezõdik a szopis idõszak és a ritka szoptatás alatt jelentkezik a havi vérzés. Nekem kb. egy hónapra rá jött meg az elsõ. De ne csodálkozz majd a rendszertelenségen és a mennyiségen se. Meg tud teljesen változni a szülés után. Ezek a hormonok.....:-)
Porshe

Nincs jelen

#679 2008-01-01 15:54

pacsaji
Tag

Nekem mindkét lányomnál a szoptatás alatt kb. a harmadik hónapban jött meg ...

Nincs jelen

#680 2008-01-01 17:42

vikimami
Tag

Porsche, Pacsaji!
Boldog, tünetmentes új évet kívánok nektek! :D
Köszönöm válaszotokat, akkor most elnapolom azt a gondolatomat,hogy hüvelysipolyom van... Szörnyû, hogy mindig rémeket látok :(

Nincs jelen

#681 2008-01-03 06:47

vikimami
Tag

Kivel mi újság van? Sehol senki?

Nincs jelen

#682 2008-01-03 11:29

Agica01
Tag

Viki megkaptad a mailem? Válaszoltam azokra amiket ott kérdeztél, csak azóta semmi reakció...

Nincs jelen

#683 2008-01-03 17:38

vikimami
Tag

Szia Ágica!
Bocsánat! Igen, megkaptam, csak ilyen b..kó vagyok, hogy nem válaszoltam,ne haragudj.  Köszönöm szépen az infókat!
(Kérlek, ha van idõd áruld el, hogy tudod magadban tartani a lelket és ilyen pozitívan gondolkodni, mert én még mindig nem tudom feldolgozni, hogy beteg vagyok!)

Nincs jelen

#684 2008-01-05 12:55

Móni
Tag

sziasztok!Móni vagyok 5 éve van colitisem,33éves vagyok.és babát szeretnénk,remélem segitetek majd,van már két lányom de ez lesz az elsõ terhességem ami allatt gyógyszert kell szednem!

Nincs jelen

#685 2008-01-05 13:12

Marthuska
Tag

Szia Vikimami! Nagyon fontos! Legfõképpen azt kell figyelembe venni az étkezés terén, hogy Te mit bírsz enni, mi az, ami nem okoz panaszt. A felfújtak még jobbak (pl.: rizsfelfújt), kevésbé okoz panaszt, mint a tejbe rizs. De hangsúlyozom, az egyéni érzékenység számít itt is. Ha lesz egy kis idõd, gyere a chatre. Ott részletesebben el tudom mondani, hogy nekem kb. mia jó.

Nincs jelen

#686 2008-01-08 00:01

palyizsu
Tag

Szia Móni

Én az elsõ három, illetve az utolsó hónapban nem szedtem a gyógyszert (Pentasa), egyébként igen. A sógornõmmel egyszerre voltam terhes, és nem vettem észre semmi különbséget köztünk, mármint a babák ugyanúgy fejlõdtek, hasonlóan mocorogtak meg ilyesmi. a gasztros dokim meg azt mondta, hogy a babához nem igazán jut el, így nincs rá hatással, csak a szoptatás alatt nem szedhetek semmit, de hál istennek még bírom nélküle (csütörtökön lesz fél éves a kislányom)
Szóval szerintem ne aggódj a gyógyszerek miatt, ha aktívvá válnál a terhesség alatt az szerintem jobban hatással lennél a leendõ babára!

Nincs jelen

#687 2008-01-08 15:54

momo
Tag

sziasztok,
tapasztalataitokra lennek kivancsi.
2 hete szultem masodik babamat. a szules elotti napon enyhe lazam volt, s gorcsokkel jaro hasmenesem, szinte orankent 10-12X, ami este hetre elmult, s ejjel kezdet szivarogni a magzatviz. utana a szules napjanak estejeig nem jott vissza a hasmenes, aznap este 1x volt, aztan ket napig semmi, majd a 3. naptol (s azota is - immer 10 napja) nyalka van rajta, van, hogy csak nyalka jon, kisse tan veres (rozsaszin), napi tobbszor enyhe gorcsokkel vastagbel vegbel tajon. ma mar a haziorvos kiirt laborra ilyesmire. kozben eszembe jutott, h. a terhesseg alatt 3-4x volt 2-3 napig enyhe - meghatarozatlan eredetu - hasmenesem, egyszer talan nyalkas is, de az nem volt gorcsos, s kellemetlen. szoptatok, tehat nem tudom, mennyi viszgalatot tudok bevallalni egylore. a bennfekvoseket biztos nem, de erdekelne a ti tapasztalatotok.
mennyiben hasonlitanak e tunetek a tieitekre? nektek mennyi ideig tart az aktiv idoszaK? mivel jar? milyen gyakran ter vissza? hogyan kezdodott? gyogyszereket csak aktiv idoszakban szedtek? s van-e esely ra, hogy nem kronikus colitisrol (vagy ilyesmirol) van szo nalam? azaz ismertek-e mas ilyen jellegu betegseget, ami gyogyithato/eseti? gondolom, ti mar jobban elmelyedtetek a temaban, mint en.
mindenki valaszat koszonom. sokat segitenek.
m.

Nincs jelen

#688 2008-01-08 16:31

palyizsu
Tag

Momo
szerintem több betegség is okozhat ilyen tünteteket.
A nõvéremnek is volt hasonló, de nála a dokik arra jutottak, hogy nem krónikus, csak egyszerû bélgyulladás.

Szerintem mindenképp várd meg a laborvizsgálatot, abból sok minden kiderül.

Nincs jelen

#689 2008-01-11 20:47

Pici
Tag

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a már megszült anyukáktól mennyire viselte meg a betegségüket a szülés? Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy nem kellett eddig semmilyen gyógyszert szednem. A folsavat is csak most kezdtem újra a vérképem miatt. Jelenleg a 33.-hetet töltöm. Eddig csak 1-szer kellett clizmáznom alig egy hétig. Ugy a 8.-hét körül. Azóta csak egy-egy nap volt hogy friss piros vér volt a papiron de az sem volt nagy mennyiség. Elõre is köszönöm.

Nincs jelen

#690 2008-01-12 08:13

vikimami
Tag

Szia Kedves Pici!

Én október 25-én szültem, nekem a terhességem alatt végig aktív volt a colitiszem. Salofalk kúpot használtam csak a baba miatt.
Nekem a szervezetemet nem viselte meg jobban a szülés :D , úgyanúgy folytatódott sajnos a vérzés mint a terhesség alatt. (illetve annyi volt a "jó" benne, hogy két napig nem kellett wc-re mennem)
Nekem az orvos azt mondta, hogy a szülés után 2-3 hónappal szokott jobban belobbani a betegség, a hormonális változások miatt.

Remélem valamennyit tudtam segíteni.

Nincs jelen

#691 2008-01-12 11:39

Pici
Tag

Vikimami
Köszönöm hogy ilyen hamar megosztottad velem tapasztalataidat. Remélem nálam sem lesz nagyobb baj bár a zabszem már ott van. Neked volt saját szülésznõd? Esetleg valakinek? A dokim mondta hogy legyen és a védõnõm is rákérdezett már. Mivel elsõ gyermekemet várom semmi ijesfajta tapasztalatom nincs. Ráadásul az intézetet sem ismerem eddig csak vérvételen voltam ott.

Nincs jelen

#692 2008-01-12 11:48

vikimami
Tag

Pici!

Nekem volt saját szülésznõm, de csak azért, mert én a Margitban szültem volna és ott bezárták a szülészetet - a terhességem 3.hónapjánál jártam akkor.
Így a dokim - Margitba maradt mint nõgyogyász - ideiglenes szerzõdéssel szülni a Jánosba szerzõdött le. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy mivel ott mindenki idegen lesz neki is - és tudtam, hogy az a szülésznõ, akivel õ együtt dolgozott szintén a Jánosba ment dolgozni - legyen egy biztos pont, ne úgy kezeljenek mint "senki kutyája".
Kicsit bonyolultan fejeztem ki magam, de remélem érted, hogy miért választottam szülésznõt.
Szerintem egyébként a kórháztól is függ, mert amikor én szültem minden szülésznõ nagyon kedves volt - kivéve a csecsemõsöket, de ez már más téma - biztos vagyok benne, hogyha nem választok akkor is normálisan bánnak velem!

Hol fogsz szülni?

(ja igen, a "választás" hátulütõje az, hogy ilyenkor szinte egyértelmû hogy hálapénzt kell adni.....)

Nincs jelen

#693 2008-01-12 13:18

aiolosz
Tag

off
Kismamak, ugyen nem fogtok ezert ram +haragudni :-)
Minden tiszteletem aTietek, de huncutkodni azert ugye szabad ....
Anya_Tejeskave :-)

Nincs jelen

#694 2008-01-12 17:07

vikimami
Tag

Pici!
Ment neked e-mail válaszul :D

Nincs jelen

#695 2008-01-12 20:57

palyizsu
Tag

Pici!

Júliusban született a kislányom, majd szeptemberben kezdett kicsit aktiválódni a betegségem, de két hét alatt gyógyszer nélkül is helyrejöttem, persze csak nagyjából. A szoptatás miatt azóta sem szedek gyógyszert, de igazából semmi komoly tüntetem nincs.

Nekem választott szülésznõm nem volt, csak orvosom. Azt az infot kaptam, hogy ahol szülni fogok ott minden szülésznõ nagyon rendes, aztán szülés elõtt másfél héttel kiderült, hogy bezárták a szülészetet a Máv-ba, a dokimnak meg a Nyírõ Gyulával voltt csak szerõzése, de sajnos az fizetõs kórház. Az utolsó hetekben már nem nagyon ugrálhattam új orvos miatt, de akkor többen is javasolták, hogy gyorsan keressek egy szülésznõt valamelyik kórházba, mert az orvos úgysem olyan fontos a szülésznõ a lényeg. Végülis velem elég normálisak voltak, de hát megfizettem az árát a kórháznak (130.000), de Vikihez hasonlóan a csecsemõsökkel Én sem voltam elégedett.

Nincs jelen

#696 2008-01-12 22:59

Rekris
Tag

Momo!

Ha mégis colitis lenne, ne csüggedj!! Ha már eszik mást is  a Pici minden vizsgálatot meg tudnak csinálni, ehhez nem is kell befeküdni kórházba!
Nekem 14 hós kisfiam van, szoptatom még. Valszínû évek óta van colitis-em, de nem súlyos még nagyon, idõnként kijött a hasmenés. A terhesség alatt többször is, azt hitték vmi vírus okozza. A szülés elõtti napon is nagyon rosszul voltam és a szülés után is. akkor még helyrejöttem. Most viszont nem, megint kijött 1 hónap alatt 7kg-ot fogytam...hasmenések, étvágytalanság.... és a tejem nem apadt el, mégsem!Sõt, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol kiderült a colitisem, s még ezt is megúsztam másfél napig nem szoptathattam a hashajtás miatt, meg a bódító vénás injekció miatt. Igaz ordított is a fiam eleget, de most már minden megy tovább.  A szoptatás miatt nem gyógyszert kaptam,hanem kúpot. Remélem, hamar tünetmentes is leszek.
Fel a fejjel, ma már a baba érdekeit is figyelembe veszik az orvosok!

Nincs jelen

#697 2008-01-15 12:57

Zizi27
Tag

Sziasztok!

Minden valószínûség szerint tök hülyeség a kérdésem, de valahogy felmerült bennem és nem tudom kiverni a fejembõl. Szóval: ha teherbe esem, ugye attól, hogy Crohn-os vagyok nem leszek alapból veszélyeztetett terhes?

Nagyon köszi.

Nincs jelen

#698 2008-01-15 13:09

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Elõször is üdv minden új kismamának!!!!:D:D:D:D:D
Zizi27!
Nem leszel alpból veszélyeztetett terhes!!!
Én is crohnos vagyok és van 3 gyermekem!!Nem voltam a betegségem miatt veszélyeztetett terhes!!
A lányomnál csak azért kellett itthon maradnom mert véreztem az elején ami a szülésnél derûlt ki ,hogy azért volt mert elvetéltem az ikertestvérét!!!!!
Most a pici 7 és fél hónapos és vele dolgoztam amíg volt munkám!!!!!

Nincs jelen

#699 2008-01-15 13:10

Lucifer
Tag

El is felejtettem mondani,hogy az utolsó terhességem óta teljesen tünetmentes vagyok és gyógyszert se szedek már tavaly január óta!!!!!!!!!!

Nincs jelen

#700 2008-01-15 14:09

Rekris
Tag

Sziasztok!

Van olyan Valaki, akit szoptatás alatt is kezelni kellett?? Gyógyszerrel, kúppal vagy bármivel???
Én most csak -pont a szoptatás miatt- napi egyetlen db. Salofalk kúpot alkalmazok és nem többet. A gasztrodoki szerint ettõl semmi baja sem lesz a picinek, de a kúp tájékoztatóján azt írják,hogy nem lehet szoptatás mellett alkalmazni...igaz, ott a dózis napi 3x2-t ír, nem csak 1 db-ot.

Ha vkinek van hasonló tapasztalata, légyszi ossza meg velem! Kicsit tanácstalan vagyok, de ha nem muszáj, nem választom le a kisfiamat!

Köszi!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb