#201 2007-12-20 18:31

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

1. kórházi ízesítetlen répafõzelék?:)
2. én csak a herkules bonbont ismerem:)

Nincs jelen

 

#202 2007-12-20 18:39

rebubu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

1. nem Szent Mokus??
2. akit el akarunk kuldeni a ....???

:-)

Nincs jelen

 

#203 2007-12-20 20:07

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor, Rebubu koszonom, hogy megprobaltatok....

Nos, az ertelmezesek:
Mit ertunk "Szent Rokus gyoker kura" alatt ?
Akkor szoktak ezt mondani, fokeppen moderalt kifejezesekkel kommunikalo hivo emberek, amikor jol latszik, hogy egy leanyzonak nagyon nagy szuksege lenne arra, hogy megkettyintsek :-)
Aki mar latott ilyen leanyzot, tudja mirol van szo.....

Mikor es kinek mondjak, hogy "szopogasson Herkules labsot" ?
A Hercules labso kozismert termek volt a 1900 evek elejen. A labsot regen es ma is sokan hasznaljak, meg Dr. Bubo is javasolta: Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor, diktál a beteg, írja a doktor ...
Szoval aki felelslegesen zrikalja magat es ezaltal a kornyezetet is kikesziti, annak szoktak javasolni, hogy megnyugodjon ...

A papirbilik maradnak :-(
Majd odaadom a teljes keszletet az itt jelenkezo es a leghulyebb otlettel eloallo, csogaszert kinalo joembernek :-)

Szerkesztette: aiolosz (2007-12-20 22:08)

Nincs jelen

 

#204 2007-12-20 21:43

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Felkeltette érdeklõdésemet ez a kúra.:D:D:D
Jelentkeznék is rá,mint alternatív megoldásra.:D:D:D
Aiolosz nem küldenél nekem csak egyet abból a papírbilibõl?Úgy de úgy megkívántam!:D:D:D

Nincs jelen

 

#205 2007-12-21 07:38

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hahó!
Én küldenék nyeles kalmopirint ha kapok papír bilit!!:):):):)

Nincs jelen

 

#206 2007-12-21 07:44

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hmm ilyen szövegel ne menjetek disznó vágásra mert kaptok 1-2 szúrást! :D:D:D

Nincs jelen

 

#207 2007-12-21 23:46

mandala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Vakok közt a félszemû is béna. Ezt egy filmben hallottam és nagyon tetszik. Néha a hozzászólásokat olvasva ide is passzol. Lehet viccelõdni, de az nem segít senkinek. A megoldás érdekel? Az életmódváltozás nem jelenti egybõl a gondolkozásmód megváltozását is. Fõleg, ha arra valaki rákényszerül. Vajon hányan tudtak "elõzõ" életükben lemondani dolgokról. Hányan adták oda kifizetetlen számlák mellet utólsó százasukat egy alkoholista csavargónak, akinek pont annyi hiányzott a következõ üvegre. Hányan nem tudták, tudják megemészteni a múlt dolgait, emésztve magukat belülrõl.
Egyébként kiváncsi vagyok arra, hogy a szteroid pontosan mire is kell?
A beteg gyerekre visszatérve, mit adott enni neki az édesanyja a betegsége elõtt? Netán az állapotossága alatt hogyan étkezett, vétkezett? Csak nem olyan húst ettek, ami szteroidon és antibiotikumon nõtt meg két év helyett egy év alatt. Csak nem olyan halat evett, melyet feldolgozott állatokból kinyert csontliszttel tápláltak. Vagy talán olyan csirkét evett, melynek a csõrét levágták, hogy ne tépjék szét egymást, a 24 órán keresztüli mesterséges fényben.
Akinek az emésztése a gyenge pontja, annak a helytelen táplálkozás miatt biztosan kialakul elõõb-utóbb valami.
Érdekes, hogy 30 évvel ezelõtt a Crohn betegség a vékonybél megbetegedése volt. Ma már a vastagbélé.
Sok a kuruzsló az alternatív gyógyászatban? Miért, ha vízvezetékszerelõt hívsz, hányból egy lesz igazán szakértõ, de beszélhetnénk mosógépszerelõrõl, aki Calgonnal tisztítana mindent. Anyám 20 éves mosógépe még mindig mûködik, de nem a Calgon miatt. Viszont az egyik ismerõsünk vadi új 6. érzékes mosógépe többször is felmondta a szolgálatot néhány hónapos koráig, mire a szerelõ azt mondta, nem szabad egymás után többször mosni vele, mert hát ugye a hatodik érzék...
Ha már találós kérdés: Voll, biorezonancia, Rife frekvencia
Ui. a homeopátia ma már kevés, annyi körülöttünk a rossz rezgés, elektroszmog stb.

Nincs jelen

 

#208 2007-12-22 14:18

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

nem a vastagbél megbetegedése élõ példaként állok itt.

Nincs jelen

 

#209 2007-12-22 16:50

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"Az életmódváltozás nem jelenti egybõl a gondolkozásmód megváltozását is." - ez többnyire fordítva szokott menni, elõbb a gondolkodásmód változik meg,(de ezt a betegség, a szenvedés is megteszi magától, átértékelteti az élet dolgait, kb mint jigsaw az áldozataival) addig nem is menne a valódi életmódváltozás, és motiváció sincs rá olyan erõs hogy tartósan mûködjön.

Nincs jelen

 

#210 2007-12-22 17:16

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Na Rigor ezen hozzászólásával tökéletesen egyetértek,no komment.:D
Alternatív módszer nálam:"leszarom bogyó","az élet szép"bogyó,"akkor is én vagyok az erõsebb"bogyó,+fölfalok mindent amit érek és amit a nõverem meg zanyukám hûtõjében találok,és még dafke egy ecklerfánkot is betolok.:D:D:D

Nincs jelen

 

#211 2007-12-30 11:19

mandala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Üdv minden gyógyulni akaró olvasónak. Szerettem volna elkerülni a személyeskedést, azonban néhányan jobban befolyásolják az olvasókat, mint az elvárható lenne.
Rigor, több kérdésem is elkerülte a figyelmedet, mielõtt rátérnék ezekre, néhány kiegészítéssel élnék a fentiekben írtakkal kapcsolatban.
Leírhattad volna, melyik statisztikai hivatalból vetted azt, hogy Ázsiában is 30 év volt az átlagos életkor. Nem Burmára és Laoszra gondoltam. Valójában Ázsia nagy, benne foglaltatik Tibet, Mongólia, Kína és Japán, Indiát majdnem kifelejtettem. Tulajdonképpen ezek azok az országok, melyek gyógymódjai több ezer év távlatából, hihetetlen, de még ma is mûködnek. Vegyük csak a tradicionális kínai gyógyászatot. Az öt elem tanáról hallottál már? Nagyon röviden, például a vastagbél páros szerve a tüdõ. Ehhez véletlenül tartozik egy külsõ szerv is, melyet bõrnek hívnak. A vastagbél rossz állapota mutatja a tüdõ rossz állapotát is, vagy fordítva. A bõrön ugyanúgy jelentkezhetnek elváltozások, melyek e két páros szerv állapotára hívják fel a figyelmet. Pl. pattanások, melyek nehezen gyógyulnak, vagy idõrõl-idõre kiújulnak. Zsírmirigyek, melyek állandóan termelnek, és ha betokosodik, duzzanat keletkezhet a helyén, mert hát ugye befelé növekszik. Apró anyajegyek, melyek szép lassan növekszenek stb. stb. stb…
Térjünk vissza a vastagbélhez. ”A halál a belekben lakozik” Ókori mondás. Sõt ma már azt is hallani, hogy az immunrendszer a belek állapotától függ. Ha a vastagbélben krónikus gyulladás alakul ki, (nem csak Crohn betegség létezik ezalatt a címszó alatt) akkor az immunrendszer meggyengül, hiszen folyamatosan dolgozik a gyulladás megszüntetésén. Ez eddig normális mûködés. Itt jön a nyugati 200 éves gyógyászat: csökkentsük az immunrendszer mûködését, mert hát ugye az folyamatosan dolgozik és az nem jó a szervezetnek, ami persze folyamatos vészjelzéseket ad a hibás mûködésérõl. Jól legyengítik az immunrendszert, mert ugye az folyamatosan túlmûködött a gyulladás miatt. Jól megoldották a problémát. A mûtét sikerült, de a beteg meghalt.
Egy okostojásnak sem jut eszébe, hogy talán azt kellene elõször is megtudni, MIÉRT alakult ki egyáltalán a gyulladás? Azért akárhogy is nézem, a 200 év csak 200 év marad. Soha nem fogja behozni a lemaradását. Fõleg, amikor a beteg is csak a pirulákat kapkodja, ahelyett, hogy kérdéseket tenne fel, legfõképp magának. Az orvosok nem szeretik azt, aki túl sokat kérdez, mert szembesíti õket azzal, hogy az egyetemi évek több mint felében, a gyógyszerek mûködésének mechanizmusát, kémiáját tanulják és nem a gyógyítást. (Ugyanis ha valakinek még nem világos, a gyógyszergyárak pénzelik a világ legnagyobb orvosi egyetemeit. Egy cukorbeteg vagy Crohn beteg, halálig tartó jó üzlet.)
A kérdésben mindig ott van a válasz, csak tudni kell kérdezni!
Szteroid. Azt írtad nem mesterséges. Akkor milyen? Növényi? Emberi??? Szerintem inkább állati eredetû, ha nem mesterséges.  Akkor biztos jó annak a hülye embernek, aki képes állati eredetû szteroidot beszedni. A DNS-ük mindenképpen megegyezik, hiszen a majmot is csak egy lépés választja el az evolúciós ugrástól. Ha nem vigyázunk majmok bolygója lesz itten hamarosan.
Valahol máshol azt írtad, csak azt fogadod el, amit kettõs vak teszttel bizonyítottak be, hogy jó és még az is akkor tuti, ha tudod, mi van benne, mert ráírják a dobozára. Ne légy nevetséges. Tudod mi van a virsliben, mégis megeszed(megetted)? Miért nem mûködik minden embernél egyformán a gyógyszer? Mitõl is mûködne, amikor nem vagyunk egyformák, hiába ugyanazok a tünetek. A természetes és tiszta!!! anyagokat felismeri a szervezet, a mesterségest meg nem, errõl nincs mit beszélni. Vegyi anyagokkal ideig-óráig kordában lehet tartani betegségeket, de senkit nem gyógyítanak meg. Ezt is tudomásul kell venni. A tüneteket el lehet nyomni, fájdalmat csillapítani, idegpályák megbénításával meg is szüntetni, de az OKOT, amiért a betegség kialakult, azt nem. Vajon az USA-ban miért van az elsõ három halálok között a gyógyszerek mellékhatása?
Sajnos a gondolkozásmód változtatásával kapcsolatban sincs egy véleményünk. Ez egyáltalán nem baj, mert ebbõl látom, nem ugyanazokat a gondolatokat társítjuk ehhez a fogalomhoz. Elmondom, én mit értek ez alatt. Csak is kizárólag magamról, az én tapasztalatomról és életemrõl beszélek. 10 évvel ezelõtt jónak mondható párkapcsolatban éltem. Azonban valami miatt soha nem voltam elégedett, mindig olyanok voltak a körülmények, mindig én szívtam valami miatt, mindig engem rúgtak ki az állásomból, csak én rúgtam össze a port a fõiskolán egy mindenki által szeretett, de mégis bunkó tanárral stb. stb. stb. Vagyis, minden szempontból negatív személyiség voltam, aki mindenki másban talált szálkát, de saját magában még a gerendát sem vette észre. Hogy fel voltam háborodva, amikor visszahallottam, hogy én egy negatív személyiség vagyok és ezért valaki nem kíván többet velem találkozni. Még hogy én negatív? A szemét, neki jó állása van, õ lehet pozitív. Ma már ezen jókat röhögök magamban, igen ilyen voltam. De változtattam. Ahogy változtam és váltottam, úgy javult körülöttem minden. Lemondtam bizonyos dolgokról és tanultam, sõt tanítottak is. Ez jó. Ma már én és az új párom adunk tanácsot a hozzánk fordulóknak. Aki megfogadja, annak megváltozik az élete. Aki nem, az megy tovább a maga által kijelölt úton, sajnos legtöbben a betegségük felé. Ez több év tapasztalata. Ma már pozitívan látom a körülöttem lévõ dolgokat, tudom és értem mi, miért történik velem. Csak magamnak köszönhetek mindent. Amit teszek és eszek, azzá leszek.
Nos, nem tudom észre vetted-e, én nem kívánok senkit elnyomni, a véleményét lefikázni és rányomni a bélyegét egy fórumra. Az általad képviselt eszmék sajnos idejét múltak, vakon bízni világtalanban nem vezet sehova. Legyél nyitott az új dolgokra, mert bizony vannak olyanok, melyeket el sem tudsz képzelni, mégis mûködnek. Csak azért, mert nem ismersz valamit, vagy nem látsz valamit, az attól még van és mûködik. Mdm. Curie-nek sem hittek, csak akkor, amikor láthatóvá tette a láthatatlant. Egyébként én is ilyen voltam és ma már más szemmel nézem a világot.
Ha nem érted, hogy a betegség egy feladat, melyet magadnak csináltál, akkor ne beszélj le másokat arról, hogy segítséget kérjenek eme feladat megoldásához, melyet nem csak testi, hanem lelki és szellemi szinten is meg kell megoldani.
Végül, de bízom benne, hogy nem utoljára.
Idézek egy általam alapmûnek tekintett könyvbõl, melynek írója, a magyar származású Beáta Bishop, saját történetét meséli el, hogyan gyógyult meg a gyógyíthatatlannak tartott melanómából, kõkemény vasakarattal (húsz évvel ezelõtt és még ma is él). Ez a hölgy, rákos barátnõjétõl kérdezte egyszer, miért nem változtat az életmódján. A válasz egyszerû volt. Nincs rá ideje. Erre Beáta azt felelte: „Ha nem változtatsz, majd a halál megváltoztat.”
Aiolosznak üzenem, ha a miértre kíváncsi, dobjon egy mailt a ládámba.

Tee- nek
Nem vagy a vastagbél megbetegedés mintaképe. Biztos? Mielõtt döntést hozol, meddig rágódsz rajta? Mielõtt megveszel valamit, mennyi idõt gondolkodsz rajta? Ha már megvetted, nem támadnak kétségeid, hogy jól döntöttél? A hozzátartozók halálát mennyire vagy (voltál) képes feldolgozni? Mitõl félsz a legjobban? Ha itt sem találsz választ, talán élõsködsz valakin, mert akkor bizony a problémádat vírus, baktérium, gomba vagy parazita okozza.
Üdv!

Nincs jelen

 

#212 2007-12-30 12:07

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala: Tök jó, hogy írtál. Igazad van sok mindenben, de a szteroidokról azért mondanék valamit, egy kis pontosítás a részemrõl. Inkább elírom az én tapasztalataimat, így talán könnyebb lesz megérteni, miért védem egy kicsit a szterót.
Tavaly ilyenkor nagyon beteg voltam...tudtam miért alakult ki a betegség, és hogy mit kell megszüntetnem azért, hogy újra egészséges legyek, de a szteroidot MUSZÁJ volt bevennem, mert abban a pillanatban ez volt az egyetlen megoldás. Erre a chi kung él egy hasonlattal, miszerint: ha valakinek nyílt törése van, ne ültessük le és kezdjünk el vele arról beszélgetni, hogy akkor most mondja el szépen, mi történt gyerekkorában, ami miatt eltört a keze, stb., miközben elvérzik, hanem szépen vigyük el orvoshoz és gipszelje be. Miután fizikailag rendberakták, jöhet a lelki dolog.    Én sem  szedtem sokáig a szteroidot , de a "gyógyszer" eljuttatott arra a szintre, ahol már önállóan tudtam mozogni, és utána mehettem a betegségem OKÁNAK. Én is gyakorlom a chi kung-ot, gondolom ismered. A mesterünk egyszer azt mondta, sõt sokszor mondja, hogy azért kellenek a gyógyszerek krónikus betegségnél, hogy fel tudd hozni magadat arra a szintre, hogy el tudj menni gyakorolni, végigcsinálj egy alapgyakorlatot, ahol 40 percig egyhelyben állsz, hát azt mondom,sajnos sztero nélkül nem ment volna. Idõközben abba hagytam persze, és ott tartok, hogy már nem szedek gyógyszert, csak a TSO-t-(lásd a TSO tapasztalatok topicban), és azt vettem észre, hogy a gyakorlatok hatására javult a közérzetem, a gondolkodásmódom változik, és a betegségtudatomat is leredukálja. Persze vannak visszaesések, mint novemberben volt(ezt is lásd a TSO tapasztalatok rovatban), de a kínai gyógyászat segítségével a betegségtudatom egy mélypont után egyik napról a másikra eltûnt:) Olyan jó volt, utaztam a metrón, és hirtelen nem is értettem, hogy nekem hogy lehettek ilyen tüneteim, egyszerûen nem is tudtam felfogni ésszel. Ennek nagyon örültem. Persze, fejleszteni kell a testet, lelket, szellemet, ebben nagyon sokat segít az 5000 élves kínai gyógyászat, de nem megy egyik napról a másikra. Én lassan egy éve gyógyítom magam, és lásd, mindig vannak visszaesések(na jó, egy volt az utóbbi idõben, de az elég komoly,elsõ napokban a testi, aztán a lelki,  bár ez nem tartott tovább összesen két hétnél). De furcsa módon örülök neki, mert ha nem esem vissza , sosem tudnám meg, min  kellene még változtatnom, és hogy vannak bennem még rejtett félelmek a colitissel kapcsolatban, amiket fel kell dolgoznom. A környezetem is azt mondja, sokat változtam, és ha nincs ez a betegség, a gondolkodásmódom sem változott volna meg, még mindig az a görcsös „kislány” lennék, mint voltam. Szóval ennek örülök, és tudom, hogy ha én okoztam magamnak, el is tudom mulasztani, de nem egy hónap alatt. Ma már sokkal magabiztosabb vagyok, és élvezem az életet, de még vannak visszaesések. Úgy érzem, mintha lépcsõn mennék felfelé egyszerre két-három fokot, aztán jön valami, és visszazuhanok egy-kettõt, de arra a szintre már soha nem fogok visszaesni, ahonnan indultam. A tüdõ és a vastagbél kapcsolatára pedig: nekem most novemberben nézte meg egy chi kung gyógyító a szerveimet,  a tüdõmet, és megkérdezte, miért vagyok mindig szomorú. Nem abban a színben látta a tüdõmet, mint egészségesen kellett volna.  Na igen....tüdõ-vastagbél-szomorúság, szorongás. Már múlik. És azt hiszem, a fejlõdésem szempontjából furcsa módon hálás vagyok a visszaesésnek is.
Amit Tee -nek írtál, az érvényes volt az én vásárlási szokásaimra is:) Hogy ez milyen igaz....vicces volt így elolvasni:)

Nincs jelen

 

#213 2007-12-30 13:09

Tilda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Mandala! :)

Nagyon érdekes volt, amit írtál. Ezekkel a gondolatokkal az ember sok helyen találkozik, ha máshol nem a saját kis lelkében.

Írtad: "Ha a vastagbélben krónikus gyulladás alakul ki, (nem csak Crohn betegség létezik ezalatt a címszó alatt) akkor az immunrendszer meggyengül, hiszen folyamatosan dolgozik a gyulladás megszüntetésén. Ez eddig normális mûködés. Itt jön a nyugati 200 éves gyógyászat: csökkentsük az immunrendszer mûködését, mert hát ugye az folyamatosan dolgozik és az nem jó a szervezetnek, ami persze folyamatos vészjelzéseket ad a hibás mûködésérõl. Jól legyengítik az immunrendszert, mert ugye az folyamatosan túlmûködött a gyulladás miatt. Jól megoldották a problémát. A mûtét sikerült, de a beteg meghalt."

Azért nem ennyire egyszerû a történet.. Hosszú évek óta folyik kutatás ebben a témában.. lsd: crohn, colitis, rheumatoid artritis, SM autoimmun betegség KONTRA nem autoimmun zavar...  izgi :)
( lsd uebben a topikban 1 oldal 3#  vagy GEO Magazin 2007. áprilisi szám ) 

még valami: nem akarom feltétlenül a nyugati orvostudományt védeni... de ne általánosítsunk ennyire... az én orvosom pl. kifejezetten nyitott sok alternatív gyógymódra, tanulmányozza õket, van amiket kipróbál, utánanéz, leellenerõiz bizonyos infokat... ( ezért IS imádom :D ) Szóval: van aki törõdni szeretne az okokkal is, hidd el, tudják õk is, hogy nem tudják...

Evvel együtt abszolút igaznak vélem én is azt a megfogalmazott gondolatod, hogy alapvetõen az elménk irányítja a  lényünket.. a körülöttünk olyan dolgok történnek, amiket " bevonzunk " magunknak.. :)  és én is - legalábbis- hajlok arrafelé, hogy azt feltételezzem: a test és a lélek egymástól két külön nem választható egység, ha a lélek egyensúlya megborul... akár nagy baj is lehet belõle.. ( persze az idõfaktor, az érzelmek, a feldogozandó teher - és az kinek ne lenne...- a habitus és a GÉNEK.. stb függvényében - na ezt most marha bonyolultan fogalmaztam :)  ) Szóval: az okot azért keresik sokan ám.. :)

de a XXI. század embere, tudjuk jól,  alapvetõen lusta és türelmetlen - minõ csodás keverék :) - mondják meg mit kell tennem pontosan, hogy megjavuljon az elromlott alkatrészem... nem akarok kísérletezni.. nem akarok várni.... nincs idõm igazán befelé hallgatni ( nekem sem annyira ) .. sietek... valaki oldja meg helyettem.. gyógyítson meg az orvos, hiszen azért van.... ( õ is ember.. khm ) az én hozzáállásom nem fontos... oldják meg... nekem nincs az ügyben teendõm, csak tûrni és várni..

Még valami: a Crohn-betegség NEM a vékonybél megbetegedése :) hanem az emésztõrendszert bárhol érintõ kór, a vékonybél csak egy, a jellegzetes helyszínek közül.. :(   - nekem spec ott van-  és a vastagbélben is elõfordulhat ugyanúgy... egyébként nem tudtam errõl, hogy ezek szerint mostanában több vastagbél mebetegedés van.... 

BUÉK mindenkinek!!!!

üdv
Téda

Nincs jelen

 

#214 2007-12-30 18:53

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"Tee- nek
Nem vagy a vastagbél megbetegedés mintaképe. Biztos? Mielõtt döntést hozol, meddig rágódsz rajta? Mielõtt megveszel valamit, mennyi idõt gondolkodsz rajta? Ha már megvetted, nem támadnak kétségeid, hogy jól döntöttél? A hozzátartozók halálát mennyire vagy (voltál) képes feldolgozni? Mitõl félsz a legjobban? Ha itt sem találsz választ, talán élõsködsz valakin, mert akkor bizony a problémádat vírus, baktérium, gomba vagy parazita okozza.
Üdv!"   semeddig céltudatosan nyomulok elõre. semennyit utálok vásárolni és a tötyörgést. szarok rá nem az én pénzembõl veszem. Abszolúte. A kilátástalanságtól félek és az emberi butaságtól. az utolsó mondatodra a válasz
---> nyaljál nyulat

Szerkesztette: tee (2007-12-30 19:47)

Nincs jelen

 

#215 2007-12-30 18:54

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ja és mandala sztem próbáld ki hátha neked bejön http://www.plussmajom.hu/belpropeller.jpg

Nincs jelen

 

#216 2007-12-30 19:00

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

továbbá azt írtam hogy ez a betegség nem CSAK a vastagbél megbetegedése ezért állok itt élõ példaként MERT NEKEM NEM ÉRINTETT.
Szerintem egy natúr kuruzsló vagy. 1 kérdés hol lenne most az emberiség pl penicilin nélkül? mennyire célravezetõ kezelés és kb milliók életét mentette meg. Oki kezelést CSAK akkor lehet végezni HA TUDJUK A BETEGSÉG OKÁT
Ha meggyújtott füstölõt dugsz a seggedbe és esõtáncot járva transzdimenzionális utazásokon keresztül a marihuána hatása alatt vizionálsz valamit, attól még lehet hogy nem az a megoldás.

véleményem szerint a Föld nem lapos akármennyire meggyõzõen állították az ellenkezõjét

Nincs jelen

 

#217 2007-12-30 19:21

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala: Ennyi sületlenségre nekem egyszerûen nincs energiám se kedvem se válaszolni se vitatkozni vele. (vagy lehet, de akkor meg a topicból kilógna a válaszom, illetve én is leírnék sok mindent a témában, ahelyett hogy rövid értelmes társalgást folytatnék - a fórum nem arra való hogy esszékben válaszolgassunk és ezer kérdést vessünk fel egy hsz.-en belül  - persze a lerohanó takikának nem rossz, engem sikerült is vele eltávolítanod a vitától, a sok kis féligassággal, álbölcsességgel sajnos pár embert sikerül megvezetni de ezek inkább érzelmi manipulációk mint alátámasztott tanácsok) Értelme se lenne, mert ahogy leszûrtem olyan keményen álltál rá erre a vonalra ami már inkább vallási vita lenne, nem természettudományos. Mert annak nyomát se láttam. Gyõztél.

Nincs jelen

 

#218 2007-12-30 19:36

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

gyõzött a fenéket. bocsánat átírtam egy fokkal szalonképesebb formába

Szerkesztette: tee (2007-12-30 19:54)

Nincs jelen

 

#219 2007-12-30 19:47

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Valaki saccperkábé 3-4 arránylag rövid mondatban elregélné nekem mi a lófüttyfürüttyrõl szólt ez a vita?:D:D:D
Értelmi képességeimnek jelenleg nem vagyok birtokában,hámozgatni meg nincs kedvem és lusta is vagyok.:D
Na? Valaki? :D:D:D:D

Nincs jelen

 

#220 2007-12-30 19:47

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Mandala !
Jut eszembe, neked melyik belszakaszod beteg, ha nem vagyok indiszkret ?
1gyebkent mindenkinek ott van a sajat elete, amit ugy ront el, vagy tesz jobba, ahogy o akarja.
Mint azt mar sajnos (!?) megboldogult, kedvelt kortars irom, Csaszar Istvan irta ezt, az "En voltam.." cimu opuszaban.
off
Errol jut eszembe, ami persze nem a temaba vag, de nagyon megfogott
O fogalmazta meg legszebben az elobb emlitett opusban, az apava vallas egyik erdekes valtozatat imigyen:
"Apava iteltek....."
uff

Nincs jelen

 

#221 2007-12-30 22:31

Tilda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor,

Most akkor én is a hülyék közé lettem sorolva??? :)

Szia kedves Roor! :)

Küldj nekem ha lehet valamiféle jó kis "nyugalmat akarok az életembe" bogyót....
nagyon rám férne..
T

Nincs jelen

 

#222 2007-12-30 23:34

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Tilda: eddig sem volt senki sem a hülyék közé sorolva, de mibõl vontad le ezt a következtetést?

Nincs jelen

 

#223 2007-12-31 19:43

Tilda
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Akkor jó, drága! :D

T

Nincs jelen

 

#224 2008-01-01 16:50

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala, az alábbi hozzászólásokból én ezt szûrtem le..:..mindenki gyógyuljon úgy, ahogy tud.Ennyi. Én nem szeretem hallgatni az "ebbõl nem lehet kigyógyulni és én egyébként sem tehetek semmirõl szenvedõ alany vagyok de szeretek kórházban lenni mert ott milyen kedvesek velem" dumákat.
Nem kell magadra venni másnak a felelõsségét, fõleg, ha meg sem kérnek rá. Egy próbálkozás volt, de ha nem vevõ rá senki....Remélem, érted:)
Aiolosz, jól beszélsz:
"1gyebkent mindenkinek ott van a sajat elete, amit ugy ront el, vagy tesz jobba, ahogy o akarja."

Nincs jelen

 

#225 2008-01-01 17:59

pacsaji
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

mandala,
Engem is megindított amit írtál...
A befolyásolás, mint folyamat szerintem számtalan módon mehet végbe. Ha értelmes ember vagy akkor odafigyelsz a mondanivalóra is, de azért eben az esetben is ott mûködnek addigi életünk szûrõi és szinte azonnal kategorizálják az infót. Ami értékítéletünkkel egyezõ azt elfogadjuk, ami nem, azt már kevésbé. Persze azért néha egy-egy infó gondolatot is ébreszthet, ilyenkor képesek leszünk aztán felülbírálni addigi "szûrõnket" és ilyenkkor fejlõdünk, alakulunk más személyiséggé. Rosszabb esetben viszont annyira sztereotíp módon állunk infokhóz, hogy a nekünk nem tetszõt "meg se halljuk" és ebben az esetben szerintem elvágjuk magunkat a fejlõdéstõl. Aztán néha az info tálalás mikéntje is elmozdíthat minket pozitív vagy negatív irányba, ilyenkor gyakorlatilag szimpátia alapján is vagy a tanács szerint, vagy csak azért is másként cselekszünk.
Ezért azt gondolom, hogy akik személyes szimpátia (pusztán érzelmi alapon) döntenek azok örök élletükben befolyásolhatók maradnak, észérvekkel nem meggyõzhetõk. A többiek viszont igenis újra és újra változnak valamennyit, de õk mindenképp GONDOLKODNAK is, és nem vak követõi valaki szavának.
A keleti orvoslást én biztosan nem vetem el, és nagyon érdekelne e betegség gyökere is, valamint igenis rengeteget változtattam az életemen! És továbbra is hajlandó vagyok áldozatokat hozni. Viszont mivel semmit nem tudunk a kiváltó okról addig a nyugati orvoslás módszereit ugyanúgy életminõségjavítónak tekintem mint pl. a meditációt. Tehát, mikor a laborértékeim az eget ostromolják igenis köszönöm a medrolt és a többi cuccost, mert idõt nyerek vele, és aki idõt nyer életet nyer! Azalatt pedig  flfedhetik a nagy titkot..
Ami még szíven ütött az az volt, amit a rákkal kapcsolatban írtál: "Beáta Bishop, saját történetét meséli el, hogyan gyógyult meg a gyógyíthatatlannak tartott melanómából, kõkemény vasakarattal (húsz évvel ezelõtt és még ma is él)." Ezekszerint ennyi lenne? Komolyan gondolod, hogy csak a kõkemény vasakarat elég a rák leküzdéséhez? Mert ebben az esetben tartsunk vaskarat tréninget mindenkinek és pápá rák, crohn és az összes többi nyavaja.

Mond fogtad te már haldokló kezét, voltál már mellette amikor a teste már rég elárulta, de  lelkének minden erejével küzdött az életéért?! Nézz egy ilyen ember szemébe és utána merd azt mondani, hogy a vasakarat elég a betegséggel folytatott küzdelemben!!!

Nincs jelen

 

#226 2008-01-01 18:18

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Pacsaji! Nagyon szépet írtál az utolsó bekezdésedben és ezzel én is egyetértek. A nagypapám, akit a világon a legjobban szerettem és szeretek még most is, gyógyíthatatlan beteg volt. Végig bízott benne, hogy meggyógyul és meg is akart gyógyulni. Nem hitte el és én sem hittem el, hogy nem fog sikerülni. De aztán mégis meghalt szegény, bármennyire is akarta. A keleti gyógymódokban van valamennyi igazság, nem tagadom. De nem hiszem, hogy gyógyszerek nélkül bármilyen komoly betegségbõl ki lehet lábalni, vagy esetlegesen jobbá lehet tenni.
A Chron-ra is úgy gondolok, higy igenis, bármennyire szar és káros ennyi gyógyszert beszedni, de elhiszem az orvosomnak, hogy maximum hét vagy nyolc éven belül meg lesz a gyógymód rá és meg is fogunk gyógyulni. Ha az ember ebben nem hisz, akkor nincs is értelme semminek. Hinni mindig kell valalmiben, az visz mindenkit elõre. De felelõtlen lenne az, aki gyógyszerek nélkül, csak az akaratra hivatkozva várná a csodát. Mert csodák azok nincsenek.

Nincs jelen

 

#227 2008-01-01 18:31

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Azért kiváncsi lennék egy hozzáértõ sorolja el az általa ismert olyan keleti orvoslási módszereket amik a nagyközönség elõtt kevésbé ismertek.  Én persze keményen kritizálok, fõleg hogy igyekszem szkeptikusan hozzálláni a dolgokhoz, néha eleinte lelkesebb is vagyok, de azért az intõ jeleket fel tudom fedezni.
Sajnos én egyetlen olyan klasszikus ágát sem ismerem a keleti orvoslásnak amirõl már több ízben ne bizonyosult volna be kettõs vaktesztekkel is megtámogatva hogy nem több mint a placebo. Konkrétan az akupunktúrára gondolok (pedig egy idõben úgy vélekedtem azért lehet benne valami elvégre reflexpontok léteznek stb. de mint kiderült ezek jelentõsége nem akkora, ráadásul az akupunktúra nem is ezekre  alapoz és nem is olyan mechanizmussal).

Nincs jelen

 

#228 2008-01-01 22:08

mandala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"Mond fogtad te már haldokló kezét, voltál már mellette amikor a teste már rég elárulta, de  lelkének minden erejével küzdött az életéért?! Nézz egy ilyen ember szemébe és utána merd azt mondani, hogy a vasakarat elég a betegséggel folytatott küzdelemben!!!"

1986-ban apám vastagbélrákban halt meg. Szép lassan fogyott el és ment össze. Nem fogtam a kezét, mert öngyilkos lett, (szívében egy kötõtûvel, de nem halt bele és csak a kórházban vették észre amikor megröntgenezték) annyira nem bírta elviselni a fájdalmat, hiába adta be anyám neki 4 óránként a morfin injekciót. Öcsém talált rá és hívta a mentõket, aki azóta sem tudta feldolgozni.
A fenti, kérdéseimre "értelmes" választ adók nekem ne papoljanak, mit miért írok. Segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Egyébként tényleg mindenki gyógyuljon úgy ahogy akar, magas ívben leszarom. Aki meg csak ragaszkodik a nyavajájához az maradjon meg ezen az oldalon és azon a szinten. Aki azt hiszi, hogy a nyugati orvoslás az okot keresi, az nagyot téved. Ez is csak egy üzlet, olyan mint a Tesco, csak annál nagyobb. A vasakarat meg ahhoz kell, hogy egy terápiát végigcsináljon az ember, minden elõnyével és hátrányával együtt, de aki csak izomra gyúr és nem agyra az sosem fog meggyógyulni.
Egyébként aki gyógyulni akar, az nem innen veszi az infókat.
Nem akartam esszéket írni és nem is fogok. A chatelés véleményem szerint arról szól, hogy infókat adunk át egymásnak. Itt úgy látszik a felületes nyavalygás megy, itt fáj, ott fáj, de szar nekem, megint itt van a kis genyám stb.
MIB: Hogy magyarázod el egy csótánynak, hogy te milyen szellemi szinten vagy?
Tee-nek. a penicilin egy gomba és nem kemo.

Nincs jelen

 

#229 2008-01-01 22:17

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Persze fontos az akarat! és kell is ahhoz hogy az ember szervezete küzdjön, és amit magától megtehet, megtegye, és amikor már nem akar levegõt venni erõvel de vegyen még egyet, és amikor nincs kedve se enni hát egyen.
De pusztán akaratból nem nõ vissza kéz.

"Aki azt hiszi, hogy a nyugati orvoslás az okot keresi, az nagyot téved. Ez is csak egy üzlet, olyan mint a Tesco, csak annál nagyobb."  - a vicces összeesküvéselméleteket inkább hagyjuk oké?  Az õsi keleti orvoslás mégis hogy a bánatba kutatna okokat? csakraingerléssel a vírusok és baktériumok nyomában? Hol vannak a spirituális okok a mérgezés, fertõzés, baleset, fejlõdési rendellenesség mögött?  És hogyhogy ezekre pl pont lövése sincs az õsi alterantív módszereknek nem hogy valódi gyógymódjuk se? (az ember nagyon sokmindenbõl teljesen magától is meg tud gyógyulni, egyszerûen azért van immunrendszer, meg regenerálódás stb. ez sok hibás következtetésre okod adhat), amit ráadásul a nyugati rég ismer, az okot is tudja még ért a megelõzéshez is, és pillanatok alatt kezeli?
Érdekes mód a keleti módszerek oda sûrûsödnek amivel a nyugati MÉG nem tud elég hatékonyan küzdeni. Persze mert a keleti sem hoz többet mintha nem csinálnál semmit, azon kívül hogy lelki támaszt nyújt ami tényleg hasznos meg hatékony csak az a gond hogy ebben az esetben nem a módszer, nem a gyógymód használ, hanem a törõdés, a hit és a placebo effekt. Ezek pedig megfelelõ minõségû ellátás esetén nyugaton is gyuanúgy mûködnek. A legjobb persze az ha emellé valami valóban hatásos módszer is párosul.


"Nem akartam esszéket írni és nem is fogok." - eddig amilyen baromi sokat írtál, olyan nagyon keveset mondtál. Egészen minimális a hasznos információtartalom.

Nincs jelen

 

#230 2008-01-01 22:55

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

A felületes nyavajgás,itt fáj,ott fáj,megint itt van a kis genyám,de szar nekem.......
Hát köszi szépen.És te akarsz segíteni?
Igen nyavajgás megy itt,azért van az oldal,mert ha egy pillanatra is észrevennéd,hogy rajtad kívûl létezik más ember is,akkor talán az is a szemedbe ötlene,hogy van piaci kereslet a nyavajgás megghallgatására,mert esetleg másoknak segít,mondjuk elfogadni a "kis genyát"!
Esetleg talál itt olyan infót amivel tud mit kezdeni,legalább itt van aki hajlandó válaszolni és foglalkozni vele!
Tudod én is ilyen kis nyavajgós picsa vagyok,és nekem jó hogy van ez az oldal,és bár nem értek egyet mindennel,de attól szívesen jövök ide és beszélgetek más nyavajgós picsákkal és fa..okkal.
Persze tudom,én vagyok a hülye!

Nincs jelen

 

#231 2008-01-01 23:02

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Roor: hát ezaz, elvileg a nagy holisztikus spirituális lelkigyógyász szemléletnél nem pont az lenne a lényeg hogy a nagy nyavajgást meghallgatni, megértõnek lenni, bátorítani?   Aki meg azzal jön hogy de a nyugati gyógyászatban nem az egész embert nézik, az nézzen meg egy részt a dr. house-ból amikor házkutatnak is meg a környezetben is nyomoznak meg mindent:) Kicsit még alaposabbak nem csak hogy az egész embert nézik hanem az egész életét, környezetét is.

Nincs jelen

 

#232 2008-01-01 23:18

Nita
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

manadla!

Én nem ragaszkodóm a nyavalyámhoz, és sokáig nem is akartam foglalkozni vele a gyógyszereimet is, ritkán szedtem be. Biztos voltam benne ez csak tévedés, nem is vagyok beteg nem fájt semmim. Olvasgattam innen-onnan, és változtattam sok mindenen az életembe...Elvoltam majdnem két évig semmi tünet, és most megint itt vagyok õsszel olyan rosszul lettem, hogy azt hittem végem. Itt sok mindent olvastam ami igen is hasznos volt. 
Számomra nem derült ki téged mennyire érint ez a betegség, de jó neked hogy semmid nem fáj!? Nekem szokott!! Olyan helyeken is amirõl másokkal nem szívesen beszélek, de itt mindenki tudja mirõl van szó! Az nem segítség  szerintem, hogy minõsítesz másokat, fõleg nem ilyen felületes ismerkedés után!!!!!!

Nincs jelen

 

#233 2008-01-02 05:49

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Juj!! Ez igen Mandala jött írt kavart! A másikat jól  lenézte mert nyavalyog! Igen ha fáj akkor én még ordítok is nem csak nyavalygók! Voltam termést gyógyásznál jó volt, (2001 ben 1 vizsgálat plusz a szerek 17. 500 Ft volt) szart sem ért csak a fokhagyma granulátuma a magasvérnyomásra! Kaptam akupunktúrát az sem használt! A szomszédban volt lélek vagy szelem gyógyászat arra már el sem mentem, aki elment az a mai napig beteg pedig az is jó pénzt kért a "kezelésért". Kaptam talp masszázst az megmuttata mi a hiba mert fájt mint a veszedelem! Na mindegy igen szeretnék meg gyógyulni igen szerintem mindenki maga dönti el hogy hogyan! Elegem van  a görcsökbõl az ordítós wczésekbõl. Na ÜDV!

Nincs jelen

 

#234 2008-01-02 08:23

pasek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Mandala!

Huh, itt látom kaptál hideget, meleget. Van ez így. Egy csomó mindent átrágtak már itt az elõttem szólók, engedd meg, engedjétek meg, hogy hozzáfûzzek én is valamit ehhez a vitához. Bár eddig egyértelmûen nem derült ki számomra, hogy miért lett ez a betegségem (crohos vagyok), van egy gyanúm, ami besegíthetett ebbe. Írtál az édesapádról, öcsédrõl. Megértem, amit az öcsédrõl írtál, hogy "a mai napig nem tudja feldolgozni"
Nos én 6 éves koromban találtam meg az apámat a saját fürdõszobánkban, kötéllel a nyakán, mondanom sem kell, apám története aznap véget ért. S kezdõdött az enyém, egy "kicsit" más alapokon. Erre azért tértem ki, mert sokan írnak, vélekednek arról, hogy a bélbajok valamilyen szinten összefüggnek a lelki állapottal, valszeg nem véletlenül mondja a magyar nyelv, hogy valaki "emészti magát". Írtál egy "egyszerû" megoldási sémát, miszerint az okot kell megszûntetni, amire ugye a nyugati orvoslás nem igazán képes/hajlandó.
Ebben a megközelítésben (most én is kisarkítom kicsit a dolgokat) az én elõidézõ okom lehet pl. az, hogy a mai napig nem tudom feldolgozni, ami az apámmal törént, s ami miatt teljesen más lett az életem, mint lehetett volna. Én ezért emésztem magam. Millió egy helyen voltam már ezzel a problémámmal, pszichiátertõl kezdve a talpmasszõrig, mer ugye minden kapaszkodóba megpróbál fogódzkodni az ember, ha segítségre szorul.
S akkor ez sajnos csak az egyik ok, ami miatt "emésztem" magam.
Egy ilyen, rajtam teljesen kívül álló okot szerinted hogy szûntessek meg?
Tudom, azt is szokták mondani, ami nem öl meg, az megerõsít. Így próbálok mindent nagyon pozitívan szemlélni, de hidd el, találoztunk itt már rengeteg fél információval rendelkezõ segítõ szándékú jóakaróval. Egyik klasszikus példa az aloe gél, de ezt itt most nem kezdem el újra.
Ennek ellenére nem utasítok el semmi tradícionális, és modern módszert sem, ha látnám, hogy a szárított kutyasz@r használ, hát kétpofára azt habzsolnám. Viszont negatív tapasztalatokkal a háta mögött az ember minden kikiáltott csodaszer, vagy csoda módszerrel szemben kicsi szkepszissel él. Magyarul ha eccer megégetem magam, azok után a vörösen lobogó zászlóhoz is meggondolom kétszer, hogy hozzá nyúljak é, tudod a rossz tapasztalat óvatossá teszi az embert, s szerintem ez a fórum éppen arra (is) szolgál, hogy ilyen dolgokat megtárgyaljunk mi, hasonszõrû emberek.
S gondolom van itt mindenki annyira értelmes, hogy minden itt olvasott infót a megfelelõ fenntartással fogad, s nem szentírásként könyvel el.
Mindezek ellenére én személy szerint mindenki hsz-ét próbálom elolvasgatni.
p

bocsánat, én se bírtam tovább

Szerkesztette: pasekix (2008-01-02 10:22)

Nincs jelen

 

#235 2008-01-02 09:09

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

mandala kedves!
Ide jössz azzal a szándékkal,hogy segíteni akarsz,megoszd a tapasztalataidat. Aztán ha valakinek fenntartásai vannak,esetleg megcáfolja az éveid  vagy nem ért veled eggyet akkor  még te sértegeted a másikat?Szép kis segítség  mondhatom!!
Igen nyafogósok..nyavajgósok de ezek õk.... és tudod mit?
Igy jók ahogy vannak!!!!!Megjegyezném az akarat és az elhatározás pedig még kevés ahoz,hogy bármit is végig csinálj.Ahozz tett és kitartás is kell ám..!!Nem csak  a fejedben megszületett döntés szükségeltetik.
Azon kívül egyéb más korlátai is vannak a gyógyulásnak ami jelenleg áthídalhatatlan.
Ha sgíteni akarsz segíts mindenki szivesen meghallgat....de ne sértegesd és minõsitsd az itt lévõket csak mert más véleményen vannak mit te.
Ami pedig a nyavajgást illeti....hát itt mindenki úgy nyavajog ahogy akar ...ahogy jólesik neki.

Nincs jelen

 

#236 2008-01-02 11:31

jehu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Mandala!

Ritkán szoktam írni a fórumon, de gyakran olvasom az itt megjelenõ véleményeket, gondolatokat. Én egy kicsit másabb ember (beteg) típus vagyok, mint a többség. 10 éve vagyok crohnos, átértékeltem az életem és a betegséghez való viszonyom ez idõ alatt. Felneveltem közben két gyereket (kishíjján), eltemettem a nagyapámat, az apámat, sok jó és rossz történt velem. Változtam is - sokat. De soha sem mondtam azt, hogy csak az enyém az üdvözítõ igazság, hogy csak az én túlélési, gyógyulási stratégiám a jó. Megtanultam viszont toleráns lenni másokkal. Tanulj meg te is elfogadni. Mert nem tudsz. Ne a múltbeli "magadon" nevess, hanem olvasd el, amit mostanában írtál és gondolkodj el azon, valóban más ember lettél, vagy most is olyan önzõ és lehengerlõ vagy, mint annak idején voltál. Testileg beteg vagy te egyáltalán, vagy csak a lelked traumás? Mert az biztos, hogy nálad a lelkiegyensúly az nincs meg. Ha olyan fájdalmaid, nyomorúságaid lennének, mint sok betegtársamnak, akkor nem így szólnál hozzájuk.

Sajnállak.


A többieknek pedig B. Ú. É. K!
                                                                 

                                                                  Jehu

Nincs jelen

 

#237 2008-01-02 12:23

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

off
Mindenkinek javaslom, hogy hallgasson sok-sok Kitaro felvetelt, mert az ingyen terapia :-)
Nekem 1975-tol minden felvetele a birtokomban van. Kulonosen kedves szamomra a "Mandala" album es ezen belul a "Chant from the Heart" cimu opus. /"Szivbol jovo enek" szabad forditasban/
Kulonosen azoknak ajanlom, akiknek "Mandala" a nicknevuk......

Szerkesztette: aiolosz (2008-01-02 12:24)

Nincs jelen

 

#238 2008-01-02 13:34

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mano1973: Szerintem akit elõször sértegettek itt, az mandala volt, már bocs...lásd tee hsz-ei.
Nekem eddig a vitában pasekix hozzászólása ért valamit. Köszi, hogy megosztottad velünk, és összefoglaltad a lényeget, miért ilyen szkeptikus az, aki beteg! Aioloszén nagyokat nevetgéltem:)A többieknek nem kellett volna ilyen durván reagálniuk szerintem. Mandala segíteni jött és nem osztani az észt. Nem tudom, miért reagál ilyen durván sok ember akkor, amikor a lelki dolgok kerülnek elõtérbe. Ha felidegesít valaki mondanivalója,  mert azt mondja, h te biztos ilyen meg olyan vagy, és azt hiszed, te biztos nem vagy olyan, akkor tuti olyen vagy, csak ezt próbálod minél jobban elnyomni és titkolni a világ elõl:) Na ezt most jól elmagyaráztam, de gondolom érthetõ:)) És most ne gyertek nekem azzal, hogy az emberi butaság idegesít fel, bla bla bla,  hanem az, hogy valaki rátapintott a lényegre. Nekem ez jött le. Különben nem kezdtétek volna el sértegetni mandalát. Mondjuk az is igaz, h õ visszatámadott. Vitázunk, ez van.
Ezzel kapcsolatban: kb egy éve valaki próbált ráébreszteni arra, hogy a betegséggel megkapom azt a feltétlen szeretetet és törõdést ellenszolgáltatás nélkül, amit magamban nem tudtam felfedezni, így egyébként nem kapnám meg.  Ha nem lenne a betegség, nem tudnám honnan megkapni ezt az adag szeretetet. Mit mondjak, nekem is elég nagy arculcsapás volt, amikor erre próbáltak ráébreszteni:. kb én is ennyire felmérgesedtem, hogy ez nem igaz, és menjen el a p***ba aki ezt mondta.  Pedig dehogynem igaz. Csak kicsit bele kell gondolni.   
Ha beteg vagy, megkapod a szeretetet és törõdést, úgy, hogy te nem adsz cserébe semmit, hiszen te BETEG vagy!   Téged ápolni és babusgatni kell. Ez sok mindenre feljogosít. De egy idõ után nekem a mérleg nyelve a fájdalom felé dõlt, és mindnképpen ki akartam lábalni ebbõl, és megtalálni a szeretetet magamban, úgy, hogy ezen túl adni is tudjak.  Ez nehéz. Ha ezen a mondandómon is felháborodik valaki, akkor bezony gondolkozzon el, hogy õ nem ezt teszi-e... Na jó, elég a nagy szavakból..:)
Rigor: azért ameddig komolyan meg nem ismerkedtél egy keleti gyógymóddal sem, addig nem kellene véleményt alkotnod róla.  Az a kínai gyógyító, akit én ismerek,  14 kezelés alatt meggyógyított egy colitisest, és a gyógyítást így foglalja össze, hogy te is értsed kicsit(bár lehet h nem fogod): "ha sok benned az egér, mi hozunk Neked egy macskát". Saját intézete van Pekingben Kundawell néven, és egy éven belül hálistennek Szlovákiában is lesz. Én nem tudom leírni a lényegét, de akit érdekel, rákereshet a neten.
http://www.zyqigong.com/healing.htm
Rigor, hogy ne csak a habokba beszéljek. Sok embert kigyógyított már és fog is. Szóval ezzel nem értek egyet. Ha nekem vagy vkinek komoly baja lenne a szeretteim közül, elsõ utam odavezetne.
Egyébként tényleg, mindenkinek BUÉK, persze a mandalának is:)))))

Nincs jelen

 

#239 2008-01-02 16:23

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Pevi: ó hógyne, mindent ki kell mélyen próbálnom mielõtt az objektív és tudományos tények alapján, vagy látványos hiányban akár még csak véleményt mondhatnék róla?(Az ilyen viták vége szokott lenni vallásos esetben hogy de nem óhéberül olvastad a bibliát addig ne beszélj)
  Vagy hogy a mese habbal áll szemben egy korrekt ok okozati bizonyítási tesztnek, akkor talán az utóbbinak lehet igazat adni? 

Te is mivel jösz? sok embert meggyógyított. Bizonyíték? - na nem az hogy meggyógyultak, az nem bizonyítja az ok okozati viszonyt. Minimum egy rendes kettõs vakteszt kell hogy az ok okozati tényezõ bebizonyosodjon, hogy TÉNYLEG õ volt az a tényezõ ami szignifikáns módon gyógyított. Anekdota a mesélõknek és a hívõknek kell.

"Sok embert kigyógyított már és fog is." - ez maga  a habokba beszélés.

De hogy én is ajánljak valami lélekemelõ módszert, íme egy kis muzsika ami engem mindig feldob ha szomorú vagyok!

Ezt például nagyon szertem, mert fokozatosan indul be a hangulata:

http://www.kobzart.hu/files/49/61/kobza … oreges.mp3

és például ez akkor jó amikor már kezd felpörögni a hangulat:

http://www.kobzart.hu/files/49/79/kobza … astanc.mp3

Persze igazán táncházban katarzis mindez:) - (ahol ez a kimaradhatatlan: - http://www.kobzart.hu/files/49/84/kobza … ncilor.mp3)

Nincs jelen

 

#240 2008-01-02 16:38

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Pevi:
Már bocsánat ha felkapom a vizet azon ha azt irja nekem valaki hogy élõsködök valakin és ezért vagyok beteg.
De igazad van ezt tényleg rejtegetni akarom hogy senki se tudja meg hogy kiszipolyozom másokból az életerõt...

Szerkesztette: tee (2008-01-02 22:18)

Nincs jelen

 

#241 2008-01-02 17:15

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Hoppá.:D

Nincs jelen

 

#242 2008-01-02 20:31

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor, jó a muzsikád..a többihez no comment...nekem bejött a chi kung, megtapasztaltam és bejött, és tuti átmenne a kettõs vakteszten is, ez nekem talán éppen elég, úgyhogy zárjuk ezt le, én leírtam , hogy nekem mi jött be, gondoltam ezt legjobban hoppá, hol is, ja megvan,  az "alternatív gyógymódok" topicban tehetem meg, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, hisz erre való a fórum...hmm, igen.dehát számodra biztos rossz választás volt...
Tee, sajnálom, hogy ilyen életed van, volt. Tényleg. Ezt nem választhatja meg az ember.Én is mesélhetnék a családi életemrõl, de nem teszem.  Én nem akarom tovább cipelni a családom terhét, egy betegséggel sem. **va nehéz letenni, néha lehetetlen. De muszáj.  Jobbulást.
É.

Nincs jelen

 

#243 2008-01-02 21:52

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

jahh, és tudod miért nem kell a másik felelõsségét is cipelned? Például azért, hogy Te életben maradj!!! Mert tavaly ilyenkor kb nálam ez volt a kérdés, úgy félrekezeltek. Ennyi. Én is tudnéél panaszkodni, és csak panaszkodni,de nem ez a lényeg, hanem az, hogy hogyan oldod meg a helyzeted amiben vagy és teszed jobbá az életedet. Ennyi.

Nincs jelen

 

#244 2008-01-02 22:24

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

örülünk hogy neked bejött. DE ne vetítsd ki a saját butaságaidat más emberekre mert vszínû nem veszik jó néven, hogy E/1 személyben mit irsz a tapasztalataidról az egy dolog de én a helyedben nem tennék semmilyen megjegyzést hogy az illetõ ilyen olyan torz lelki világú és ezért beteg... részemrõl nem irok errõl többet mert..

Nincs jelen

 

#245 2008-01-02 23:53

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Szerintem azért az alternatív gyógyászatot nem kéne ennyire leírni. De ez egy olyan dolog hogy ki miben hisz lehet hogy az fog neki segíteni. Leginkább a hiten van a hangsúly hiszen az sok mindenben segíthet. Van aki a vallásban találja meg van aki keleti gyógyászatban és van aki a nyugati gyógyászatban hisz, mint a példák is mutatják. Kicsit félve  írom le de az én saját alternatív gyógymódom az agykontroll amit keverek a hagyományos gyógyászattal. Személy szerint hiszek abban hogy a betegségek nagy része lelki eredetü, véleményem szerint a crohn is beletartózik ebbe a kategóriába. 3 éve amikor elvégeztem ezt a tanfolyamot én is nagyon szkeptikus voltam vele. Mondták hogy így meggyógyulsz meg úgy meggyógyulsz.Ezt akkor sem hittem el és most se hiszem el hogy véglegesen tünetmentes leszek az agykontrolltól és azt sem hogy teljesen gyógyult. De viszont adot nekem egy olyan pluszt ez a tanfolyam amitõl könnyebb élnem az életem ezzel a betegséggel. A mûtétem elõtt és után is nagy segítség volt hogy ezen a tanfolyamon megtanultam relaxálni.
Ez egy olyan dolog és szerintem egy teljesen felesleges vita az egész Aki megtapasztal valami mást valami különlegeset az úgyis hinni fog az alternatív gyógyászatban aki meg nem annak meg lehet modani bármit.
Az agykontroll is hallottam ellen véleményeket Én tapasztaltam számomra valami különlegeset és ezért használom is, de azért nem állítom hogy ez a világmegváltó módszer.
Remélem most nem leszek ki közösítve :)

Norby

Nincs jelen

 

#246 2008-01-02 23:58

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Osztom Norby véleményét. Mindenki máshogy vélekedhet az alternatív gyógymódokról és nem is ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy mindez hogy lett tálalva. Nem hiszem, hogy pont ezen a fórumon kéne szégyenkeznünk amiatt, hogy "nyavalygunk" és igenis néha beletemetkezünk a problémáinkba. Nem hiszem, hogy Pevi szavai helytállóak ezen a fórumon, miszerint Tee miért panaszkodik. És ha panaszkodik akkor mi van? Ezért vagyunk itt, hogy legalább egymásnak panaszkodhassunk. Különben is muszáj kiadni a feszültséget, mert csak ezek után tudunk talpraállni. Utálom azt, ha valaki ismeretlenül bánt meg másokat és csak a saját igazát szajkózzak oldalakon keresztül. Teljesen értelmetlen vitának tartom. Aki akar higgyen az alternatív gyógyászatban, aki meg nem akar, az ne higgyen. De mindezt normális hangnemben is meg lehet mondani. És ezen van a hangsúly. Nem kell mindig bántani másokat. Na offolom mostmár magam.

Nincs jelen

 

#247 2008-01-03 06:25

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Az alternatív gógyászatról az a véleményem hogy az tulképp egy olyan fázisa a gyógyászatnak amikor még az adott módszer hatásossága, mellékhatásai nem vizsgáltak, hatásmechanizmusa nem tesztelt, tehát eléggé lutri. Ezen a szinten egyébként a hagyományos õsi gyógymódok javát már letesztelték, kipróbáláták és része is a konvencionális orvoslásnak.
Ami pedig nem, nos azok maradtak alternatívak - hiszen nem mentek át a szûrõn, és errõl ha utánanéz az ember konkrét eredményeket is láthat. Akkor egy bizonyítottan placebo szintû gyógymóddal mégis mit kezdjél? Pénzlehúzás.

A dolog másik fele hogy a piac 90%-ban ezek, illetve a még nem vizsgált ám szintén nem igazán hatásos vagy nem tisztázott módszerek mennek. Amelyik véletlenül tényleg jó, nos azok elég hamar megindulnak a konvencionálissá, így komolyabb üzletté válás útján (még ha a nagy cégek összeesküdnének akkor is).


Az agykontrol konkrétan egy felemás dolog, mivel van egy régi pszihológiai iskolai alapja, tehát részben tényleg
mûködõ módszert alkalmaz, ugyanakkor elment egy teljesen téves ezoterikus szintre-irányba, sõt a tévedések miatt bizonyos esetekben kifejezetten káros is lehet. Ha már ilyesmivel foglalkozik az ember, én azt mondom
a profin fejlesztett változatot érdemes, nem egy korai elkorcsosult és egyfajta vallássá alakított ágat (ez az agykontroll).  Mert addig oké amíg pozitív gondolkodásra, motivációra, fájdalomcsillapításra, görcsoldásra, saját kisugárzásod, önbizalmad javítására használod, de onnantól fogva hogy TÉNYLEG (és nem csak lelki megnyugtató gyakorlatként hiteted el magaddal) azt képzeled tényleg a valóságban is visszanövesztheted az ujjadat, vagy befolyásolhatod a lottószámokat - hamis illúzió.



ui.: Javaslatotokra megnéztem a TITOK c. filmet. Tényleg baromi jó! - persze van olyan pont ahol akad egy két
megmosolyogtató marhaság - de az az én olvasatomban még bõven belefér, hiszen inkább egy pozitív önbecsapós technika, hogy elszihed hogy megtörténhet. Persze biztos akadnak akik szó szerint veszik és tényleg mint valami felsõbb erõt, és tényleg megtörténõ "csodákat" hisznek.  (semmi ilyesmi nincs, csak pozitív gondolkodás, életszemlélet és optimista hozzállás fejlesztés - nyilván ennek gyakorlati pozitív eredményei is vannak, de ezek nem amolyan természetfelettiek:) ).

Nincs jelen

 

#248 2008-01-03 08:17

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok!

Rigor csak egy kérdésem lenne hogy te kipróbáltad már valamelyiket vagy csak olvastál valamit és így döntötted el hogy hülyeség az egész? Mert akkor ez egy olyan dolog hogy nyitok egy topikot azzal a névvel hogy utálom a töltöt káposztát, nem kóstoltam de utálom. Valószínûleg erre kapnék egy csomó olyan választ hogy hülye vagyok még meg sem kóstoltam. Több millióan imádják akkor az biztos hogy jó,de én akkor is utálom.

Nincs jelen

 

#249 2008-01-03 08:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Több millárd légy nem tévedhet.

Egyébként meg de. Sõt, van olyan is amit próbáltam és elhittem, és kiderült hogy placebo, vagy téves következtetés volt. Van amikor a saját tapasztalat is becsapós lehet, ha rosszul méred fel az ok okozati viszonyt, és ott van még az elfogultság is.

Nincs jelen

 

#250 2008-01-03 08:59

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Tee, bár megérteni nem tudom, de tiszteletben tartom a véleményedet. Rigor, a Tiédet úgyszintén.  Amit írtam nem rosszindulatból  írtam, van elég gondunk enélkül is szerintem. Viszont úgy érzem mindannyian elmentünk a sértegetések felé, úgyhogy zárjuk le ezt a felesleges kis vitát.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB