#251 2008-01-03 09:56

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szia Rigor!
Igen a film csak a pozitív hozzáállásról szól (semmi természetfeletti dolog nincs benne), de az rengeteg erõt adhat....legalábbis nekem adott. Optimistább az ember, másképp látja a gondokat, segít a rossz dolgokat könnyebben elviselni, túllépni rajtuk. Persze nem egyszerû az ember gondolkodását átformálni, fõleg nem betegen, de én jelenleg azért próbálkozom vele több kevesebb sikerrel :D

Nincs jelen

 

#252 2008-01-05 22:07

mandala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Akkor nekirugaszkodok még egyszer. MÁV-os hasonlattal élve, a Crohn a vékonybélbõl indul, végállomás a vastagbél. Addig ki- és beszállhat akárki, de ne várd meg, amíg a Keletibe érsz és egynél több luk lesz a seggeden, mert a szarod mindig a könnyebb utat fogja választani és az nem biztos, hogy a Fõ kijárat lesz! Ja, errõl az orvosod nem regélt? Ne tudd meg milyen érzés, amikor az apád elnézést kér azért, mert szellentenie kell a zacskójába…
Akupunktúra? Melyik? A bárki által elsajátítható fül akupunktúra, mert az csak kisebb bajokra jó. Vagy netán orvosnál voltál, aki Kínában tanult 10 évig? Vagy kínainál, aki talán elmondta, csak nem hallottad meg, hogy ilyen problémára minimum 100 kezelés kell? Ja, ne volt zseton és ezért könnyebb fikázni, mint megérteni hogyan mûködik. Neked miért nem jött be? Több ezer év mit sem számít, amit te mondasz az a tuti, ezért nehogy má kipróbálja más is. A gondolkozásmód változtatás azt is jelenti, hogy elfogadom mások véleményét és felülbírálom a sajátomét, pláne akkor, ha mások TAPASZTALATAIT sületlenségnek tartom.
Legalább egyvalaki tudja, hogy az ok nem fizikai eredetû, hanem lelki. Nyílt törésre ott a traumatológia. 100 %-ig egyetértek veled mindenben. Jó úton jársz és ezért ne  feledd, minél nagyobb a fény körülötted, annál nagyobb az árnyékod is.
Önjelölt kuruzsló vagyok? Miért is ne, ha körülöttem gyógyulnak azok az emberek, akik meghallják azt, amit mondok.
Jó volt VILÁG-talanoknak beszélni arról, milyen is a fény. Sokat tanultam.

Ui: Tesco-soknak üzenem, én Auchan-párti vagyok, mert ott sokkal jobb a plazma tv felhozatal. Ott mindig sugárzok a boldogságtól.
Vadászat 1984 „Vak zenészek kara, lassan lépdel a fûben. Ez már itt Európa?”
Egyébként pedig „… disznók közt az ólban, a Hetedik Te magad légy!”

Ja, tanuljunk a TV-bõl, meg sorozatokból, meg a Való Világból. Aztán menj el egyszer a Dél Pestibe és nézzél körül az elfekvõben, hogyan szortírozzák ki a magatehetetlen és öreg embereket. Na ennyit a Dr. HAUS-ról, meg az okoról.

Nincs jelen

 

#253 2008-01-05 22:16

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Halika!

Nekem elmondta a dokibácsim hogy a crohn az egész emésztõrendszert (vagyis a szájtól a végbélig) érintheti,egyszerre több helyen is jelen lehet.
És mivel nem jelenti be elõre hol szándékozik tombolni,az egész vágányra vigyázni kell.
Lehet csak én vagyok debil,de nem igazán értettem az összes mondanivalódat.

Nincs jelen

 

#254 2008-01-05 22:29

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala hozzállása és életszemlélete teljesen szenteltvíz kompatibilis. Ezzel sajnos észérvekkel nem lehet vitába szállni.

Nincs jelen

 

#255 2008-01-05 22:36

pacsaji
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Tudod mandala én azt tanultam a fényrõl, hogy egyenes vonalban terjed...
Mi lenne, ha egy gondolatsort nemcsak elkezdenél, hanem szépen végig is vinnél, kifejtenél?
Engem érdekelne a mondandód, de egyenlõre csak azt érzem, hogy egy-egy gondolatfoszlány villan egyet és máris tovaillan helyet adva valami teljesen másik témának.
Persze lehet, hogy a vevõkészülékemmel van a baj.

Nincs jelen

 

#256 2008-01-05 22:49

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

nemigen akarok belekötni mert nem vagyok túl jó vitapartner de ez:

"Minél nagyobb a fény körülötted, annál nagyobb az árnyékod is." fizikailag abszolút támadható vmi más hasonlatot használj :D:D

Nincs jelen

 

#257 2008-01-06 10:34

Norby1
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok

Mandala egy jó tanács: Felesleges bizonygatnod az igazad aki nem akar az nem fog hinni az alternatív gyógyászatban.
Nem is értem hogy miért görcsölsz ezzel ennyit teljesen felesleges energia pocsékolás.
Habár lehet hogy Rigor örül a vitapartnernek :D

Nincs jelen

 

#258 2008-01-06 11:15

zotyesz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Mandala
nem akarlak sértegetni de nem gondolod hogy a legutobbi hozzászolásod kicsit durvára és érzéketlenre sikeredet ?Mt vársz mit mondjunk neked ? Hogy te tudod a frankot meg a tutit?És amit mondasz az a jo?a chron meg a természetgyogyászat is régota létezik ha tényleg gyogyithato lenne ezekkel a modszerekkel akkor már rég kiderült volna de miért csak most mondják hogy gyogyithato vele megmondom neked azért mert a természetgyogyászok többsége is csak a pénzt látja bennünk felirnak ezt azt gyogyteát akupunkturát stb de hogy használe azt ökse tudják csak a pénzt rakják el tisztelet ac kivételnek akik azt mondják hogy meggyogyitan nem tudják csak valamennyit segiteni a betegség elviselésében

üdv

Nincs jelen

 

#259 2008-01-06 11:40

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Norby1: én legfeljebb a vitaparntereknek örülök(de mandala nem az), a hívõknek nem. De jól mondod, bizonyíték helyett csak bizonygatás van, ám ez sajnos jellemzõ is az alternatív gyógyászatra.


Erdemes olvasni is az oldalt is: http://crohn-colitis.hu/hun/magazin-az- … tenete.php

Namost ebbõl kiderül hogy azt a teóriát hogy a betegség pszihés lenne, a 30-as évek környékén volt népszerû teória amikor még kb semmilyen gyógyszer se volt rá, aztán 50-es évekre ezek teljesen meg is dõltek.

Szóval kb 60 éves lemaradásban van aki lelki betegségnek állítja be.  Mondjuk ez nem szokta zavarni az embereket, van pár egyéb még régebbi bizonyítottan tudománytalan tévút ami a mai napig tartja magát alternatív címszóval.
Az alternatív orvoslásban szvsz az lehet az érdekes ami viszonylag új irány, mert a régieket, fõleg a többszáz éveseket már akár hiszitek akrá nem, bizony eléggé alaposan megvizsgálták, kipróbálták az orvostudomány fejlesztési irányaiban dolgozók (volt rá idejük is, és egy elterjedtebb gyógymód esetén evidens volt hogy tesztelik, tényleg mûködik-e vagy csak placebo szintû, sõõt! a legnépszerûbbekkel kapcsolatban a mai napig végeznek teszteket ) - és egyébként ebbõl alakult ki a mai orvostudomány. Ami meg nem mûködött azt vagy teljesen elfelejtették vagy pár lelkes kuruzsló megtartotta, (illetve a hívõk) mert jó üzlet.

Nincs jelen

 

#260 2008-01-06 20:24

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ugyan már Rigor, Te is nagyon jól tudod, hogy nem érné meg a nyugati orvosoknak sem, ha valaki meggyógyulna. Szóval és nem tudom, hogy vizsgálták meg a "többszáz éves" gyógymódokat, Ha rá is jönnek mi a megoldás, nem kötik a betegek orrára, ebben biztos lehetsz. Csak egy példa...amikor a TSO-t szerették volna reklámozni egy kereskedelmi TV csatornán, gasztroenterológusokkal, tehát szakemberekkel  és bizonyítottan gyógyult betegekkel, (tükrözés=>egészséges bélfal évekig tartó betegség után), a csatorna valamilyen titokzatos okból egy nappal, mondom egy nappal az interjú elõtt visszalépett. Hogy miért? Hiába kérdezték, nem kaptak választ. Nem mondom, hogy egy csodaszer...de hatás és mellékhatások tekintetében azért egy esélyt megérdemelne. Ezért maradnak azok a gyógyszerek, amelyek mellékhatásainak kiküszöbölésére még több gyógyszert beszedsz. Hurrá, gratulálok!!!! Én nem vagyok azért annyira eldobódva a nyugat orvoslástól.
Talán ha ötvöznék a kettõt...de arra sokáig nem lesz még precedens.

Nincs jelen

 

#261 2008-01-06 20:32

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

te ez egyátalán nem állja meg így a helyét. Az orvosok köztisztviselõk az államtól kapják a fizetést nem a betegtõl.
gyógyszerforgalmazókról inkább beszélhetnél.
Megfordítanám a te gondolatmenetedet a kelet orvoslás szted jól járna ha rájönnének az emberek hogy mi okozza a betegséget ? és nem kell visszajárni szintentartó kezelésre mert pl épp stresszeltél és ezért lettél rosszabbul stb...
Ameddig nem tudni hogy mi valójában a probléma mindenféle misztikus dologra rá lehet fogni és jól le lehet húzni a betegrõl a pénzt a több ezer éves módszer szerint .


mondjuk azt sem értem teljesen hogy miért érné meg a gyógyszergyáraknak hogy ne találjanak egy valóban hatásos és kompatibilis kezelést amit MINDENKIN aki cu/cr alkalmazhatnak ? a vele járó presztizsrõl már ne is beszéljünk.

Szerkesztette: tee (2008-01-06 20:35)

Nincs jelen

 

#262 2008-01-06 21:27

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Valamiért alternatív körökben nagyon népszerû a "nagy gyógyszergyárak összeesküvése nyom el mindent, és az érdekük az hogy mindenki beteg legyen" kezdetû marhaság. Egyelõre a mindenki egészégesen él 150 évig szinttõl nagyon messze vagyunk, de már most is nagyobb üzlet egy alapvetõen egészséges embert még tovább tuningolni mint egy beteget fércelgetni, de ez igazából nem ide tartozik - a piacon baromi nagy verseny van.

Sokan pl azt mondják például nem érdekük a gyógyszergyáraknak hogy kifejlesszenek pl rák ellen vagy gyógyíthatatlan betegségek ellen tuti gyógymódot mert jobban megéri éveken keresztül árulni a tüneteket kezelgetõ szereket.

Ez pl nettó baromság.

De rendben, nézzük paranoiás összeesküvõ szemmel: xy bácsika kitalálja a frankót akkor a nagy gyógyszermaffia mit fog tenni? - (és most képzeld magad egy profitéhes gyógyszermaffiózó helyébe)

A.: nevettségessé teszi elnyomja elássa, felgyújtja a feltalálót egy erdõben stb, hogy a vackait tovább árulhassa.

B.: A feltaláló kap pár elektródát a heréire, és pár napig nem alszik, valamint válogatott pszihokínzók kigyötrik belõle az összes titkot, megkennek mindenkit akit kell és a csodaszer szabadalmával a nagy maffiagyógyszergyár letarolja a világpiacot és 1 év alatt többet kaszál mint az eddigi vackaival az elmúlt 20 évben összesen.

Érdekes, a megnemértett feltalálók mindig az A. pontot emlegetik, holott a B. pont az ami logikus.

Egyedül akkor lenne valami az A. pontban ha az egész világon egyetlen egy gyógyszergyártó lenne, nem pedig egészen sok független labor akik egymástól is kõkeményen kémkednek, és mindenki elsõnek akar kijönni a legjobbal.



"Megfordítanám a te gondolatmenetedet a kelet orvoslás szted jól járna ha rájönnének az emberek hogy mi okozza a betegséget ?"  - elég rosszul is jártak mert sok vírusos, bakteriális stb eredetû fertõzéssel lehet évekig vegetálni, meg természetgyógyászkodással mintha enyülnének a tünetek. rendszeresen eljárni csakrakezelésre stb, meg lehet azt is hogy a csúnya nyugati doki felír egy bogyeszt, amit kiváltok bekapom és három nap múlva semmi bajom.
Aztán meg rengeteg olyan betegség stb dolog van amirõl már nem is tudunk olyan szépen ki van "irtva" vagy ha mégis elkapjuk akkor pár nap alatt kezelik, vagy nem is vesszük komolyan, hiszen könnyen gyógyítható régen meg városok haltak ki simán.

Nincs jelen

 

#263 2008-01-06 21:44

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A tso-val kapcsolatban pedig nem kell összeesküvést gyanítani, azért eléggé drága a szer, és mint kiderült azért a hatásfoka koránt sem olyan jó százalékú mint ahogyan pár kezdeti lelkesítõ cikk írta. No meg még eléggé tesztfázisban van, csak itt a fórumon is jópár komoly visszesõ akad. Engem leginkább egy nagyobb volumenû mondjuk 500 fõs kettõs vakteszt eredménye érdekelne. (ennyien biztos voltak, de még többen is kezeltek). Szóval kicsit zavaros számomra ez a tso téma, ámde viszont baromi drága.

Nincs jelen

 

#264 2008-01-06 22:06

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hát, nem tudom, szerinted a gyógyszerforgalmazók nincsenek kapcsolatban az orvosokkal ,kutatókkal, stb?
Hogy miért nem éri meg nekik h meggyógyuljunk ? Mert akkor kevesebb lenne a beteg, és nem lenne kit gyógyítani, na jó, ez egy marha nagy utópia, de makro szinten is mûködik a feltevés... kevesebb beteg lenne... ergo a gyógyszermaffia is elég rosszul járna. A pentasától pl. kihullott a hajam, és mittudomén mit kellett szednem, hogy visszanõjön. +1 szer, amiért fizettem. Mondjuk a pentasa nekem legalábbis nem használt..hehe...szóval megérte az egész tortúra, köszönöm szépen..és akkor ne is beszéljünk azokról a gyógyszerekrõl , amire simán rá lehet szokni, pl. a depi elleni bogyókról, ha nem szeded tovább, mégjobban bekattansz, stb. Remélem ez TÉNYLEG azért van, mert jelenleg még nem találtak ki ezeknél hatásosabb szert, de nem hiszem..
pl. a TSO pont nem egy misztikus valami:)ott mi lehetett a bibi? Ott a presztizs, ott a gyógyszer, ott a bizonyíték,  ha mindenki annyira azon lenne,  h meggyógyuljunk, lehet popagálnák és nem akadályozta volna meg "valaki" vagy "valami" az adást.
Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de ez egy elég komoly hálózat,  nagy benne az üzlet, és tuti nem a gyógyulás az elsõdleges benne.
Keleten mondjuk anno a páciens addig fizette az orvost, amíg egészséges volt. Ha megbetegedett, a doktor nem kapott pénzt, mert ez azt mutatta, hogy nem végezte jól a dogát.. na, ERRÕL beszélek, amikor az 5000 éves orvoslást emlegetem. De Magyarországon sztem 100ból 2-3 kínai gyógyító dolgozik tényleg azért, hogy gyógyítson. És ha valaki ebbõl tartja fenn magát, az könnyen áteshet a ló másik oldalára, hogy lehúzza a pácienst.
Ne érts félre, én is tudom, sõt tapasztaltam ,hogy  van néhány(?) "természetgyógyász" , aki kínai orvoslás és homeopátia néven megpróbál lehúzni sok sok ezret, tízezret a kétségbeesett betegtõl.
Mondjuk a nyugati doki és simán félrekezel, de azért elfogadja a 10.ezreket alkalmanként. Úgyhogy ez inkább mostmár szerintem embertípus kérdése, plusz a mi gazdasági és igazgatási rendszerünk nem kedvez  a gyógyulásnak/ gyógyításnak, vagyis az egészségnek.
Okos dolog, ha ezt  a rendszert bevezetnék, hogy csak addig fizetünk, amíg jól vagyunk...lehet több lenne az egészséges ember. De a mai társadalomban ehhez hozzájön még 1000  emberi és társadalmi  tényezõ, úgyhogy megoldhatatlan lenne, ergo ez is egy marha nagy utópia:)

Nincs jelen

 

#265 2008-01-06 22:18

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Rigor, király volt a gondolatment, de kiegészíteném ...mondjuk,ahogy te nevezted,  "paranoiás szemmel"
C. válasz: lehet h a gyógyszergyártó egy év alatt többet kaszál, mit az eddigi vackaival, mint 20 év alatt összesen, de hosszú távon faszán tönkrevágja a bizniszt, ha már nem lesz, aki vegye a cuccot, úgyhogy visszatartja az eredményt
TSO- ha ott még nem volt kettõs vakteszt, én megeszem a kalapom

Nincs jelen

 

#266 2008-01-06 22:32

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hosszú távon azért nem egy betegség kezelésében gondolkoznak ám a cégek, ráadásul a hosszú táv tényleg elég hosszú még egy ilyen GYORS meggazdagodás esetén is, lehet hogy 20 év helyett többet kellett volna írnom, tekintve a fejlesztés, engedélyeztetés, piacra kerülés simán 15 év, a cégekben meg mégiscsak emberek ülnek akik még az életükben szeretnének profitot látni, tehát a gyorsan kijön a szer és tarolja a piacot - nos az a fõrészvényeseknek azt jelenti hogy már meg is haltak amikor a szer még mindig jó üzlet:)  Ha meg tényleg hosszú távon gondolozik akkor különösen fontos hogy õ jöjjön elsõnek azzal a termékkel mindig amivel tarolja a piacot.

Nincs jelen

 

#267 2008-01-06 22:33

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

TSO-val kapcsolatban elszihem hogy voltak tesztek, csak én nem találtam meg a neten a bíztatóan számszerû eredményeket:)

Nincs jelen

 

#268 2008-01-06 22:37

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

neeeem nem ilyen nincs a modern piacgazdaságban nincs ilyen elõre tervezés...
minnél hamarabb minnél több pénzt kaszálni. a rossz az üzlet mindig ki lehet szépen sétálni... ennyi..

Nincs jelen

 

#269 2008-01-07 07:32

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Na igen, mert a gyorsan sok pénzt keresni  dolog hosszú távon is eredményesebb, hiszen a következõ projectbe már sokkal nagyobb tõkealappal lehet beszállni, (nahát, ezért szoktak pl részvényt kibocsátani, meg kölcsönöket felvenni, hogy nagyobb tõkealappal gyorsan sok pénzt termeljenek) és sok pénzt igazán csak sok pénzzel lehet keresni:)

Nincs jelen

 

#270 2008-01-07 16:24

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

De nagyot is lehet bukni:) ez igaz, de ha már sok betegtségben/ gyógyszerben gondolkozunk, ha egy betegségre szedett egy gyógyszer 3 mallékhatásának kiküszöbölése érdekében még kb. plusz 3 gyógyszert beszedsz, az gondolom nem biznisz, igaz?  És most csak csak 1 betegségrõl beszéltem....

Nincs jelen

 

#271 2008-01-07 16:36

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Neeem, nagyobb tõke esetén a kockázat is kisebb. Egyszerûen a tõke tehetetlenségébõl adódóan. Persze van amikor úgy tûnik mekkora nagy bukás van! de az valójában szervezett csõd szokott lenni és igazán azon lehet csak sokat keresni:)
A reális bukás az amikor belefeccölnek a kutatásba, fejlesztésbe egy csomó pénzt és nem sikerül elkészíteni a csodaszert.

Nincs jelen

 

#272 2008-01-07 23:24

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

ez is mehet lassan a vita topicba :D

Nincs jelen

 

#273 2008-01-08 09:33

Pevi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Na persze...egy biztos, nálam a kemikáliák buktak meg, de nagyon csúnyán... :))))

Nincs jelen

 

#274 2008-01-08 09:44

zotyesz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Pevi a mi betegségünknek összeségében az egész modern világ nem használ :)

Nincs jelen

 

#275 2008-01-08 10:26

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szerintem én azért kellemetlenebbül érezném magam központi fûtés, meleg étel, tisztaság, csatornázás, angol wc elektromos készülékek és számítógép nélkül:)
Na most érted, nem elég hogy beteg vagyok még legyenek zordak is a körülmények?

Nincs jelen

 

#276 2008-01-11 14:31

momo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

kedves rigor,
nem akartam belemenni ebbe a vitaba, mert nagyon dogmatikusnak tunsz e temaban (?), azaz ez nem egy igeny- inkabb ertekkonfliktus lesz, amikbe sohasem erdemes belemenni, mert az ugyanugy ertelmetlen, mint pl a vallasi-politikai-nevelesi stb. vitak barmelyike. De! pont ez a dogmatikus hozzaallas irrital.
1. ha neked nem jott be a termeszetgyogyaszat egyik (mert annyifele van, s nem veheto egy kalap ala, meg abban sem, h. melyiknek van mellekhatasa, melyiknek nincs) vallfaja sem, akkor neked a konzervativ orvoslas felel meg, s remelem, jobban vagy tole, sokkal jobban, s semmi mellekhatast nem eszlelsz.
2. egy egyzseru holyaghuruttal vagtak tonkre 12-14 eve a hagyomanyos orvosok, mert akkor meg biztam bennuk, s nem is ismertem mast. egyik antibiotikumot nyomtak a masik utan, aztan a vegen az antibiotikum mellekhatasait kompenzalo gyogyszereket is...es igy tovabb. 3-4 honap utan egy orszagos hiru urologus mar csak azt kerdezte: "hat nem tudom, de probaljuk meg, xy szert szedte mar?!" ekkor dontottem el, hogy ezt mar ki se valtom, ha ennyire sotetben tapogatoznak. majd egy orosz orvos (hagyomanyos orvos, csak naluk az egyetemen elismerik a termeszetes gyogymodokat), akupunkturaval, gyogyteakkal, eletmodtanacsokkal 2 honap alatt tunetmentesse tett, illetve az addigra kronikussa valt holyaghurutomat teljesen elmulasztotta. persze elotte ram volt kivancsi, nem csak a holyagomra.
3. nogyogyaszok se tudtak mit kezdeni a missed ab-immal. ott is csak a "probaljuk meg ezt meg ezt" ment. homeopatiaval (azt is csak egyetemet vegzett igazi orvosok muvelhetik, az enyem szerencsere pszichiater egyben- lasd: betegsegek psziches eredetuek), a hormonok elhagyasa utan ertem el, hogy van 2 gyerekem.
ezek csak a komolyabbak. de tobb ismerosom kisgyereke beteg allandoan, mert rogton gyogyszerekkel tomik oket a haziorvos tanacsara. gyerekeim hazi gyerekorvosa is homeopata egyben, s csak nagyon akut esetben ir fel pl. antibiotikumot, bizik a gyerek ongyogyito kepessegeben, amit megtamogat homeopatias szerekkel, ami ugye egy kisbabanal nem valthat ki placebo hatast.
4. johiszemunek kevesen mondananak engem. inkabb a szkeptikus jelzo all kozelebb hozzam. s a konzervativ orvoslas elerte, h. mar inkabb veluk kapcsolatban vagyok szkeptikus, bar persze a termeszetgyogyaszaimat is jol megvalogatom.
5. olvastam velemenyedet, miszerint a sima orvossagok is termeszetes anyagbol keszulnek. (persze minden, a koolaj is, meg is lepodnek diakjaim, mikor kozgazdasagtanbol ezt tanuljak). De! hogyan? a vegyi tisztitas, tartositas, atalakitas soran azert jocskan belekerul olyan anyag, ami meg olyanabb hatasokat valt ki, mint ami miatt a ket feher gyilkos is rosszabb, mint barna tarsai: feher liszt, feher cukor. gyogynovenyeket persze jol meg kell valogatni, hol veszed, kitol. ugyanis nem maszhatsz fel mindg pl hargitafurdo retjeire egy  kis cickafarkert deli napsutesben.

De meg mindig hangsulyozom, ha te jol vagy, tunetmentes, s mellekhatasmentes a gyogyszerektol. akkor megertelek. viszont: nincs igazad az "atveresben". ebben biztos vagyok. mar mar dogmatikusan:-)))
udv
m.

Nincs jelen

 

#277 2008-01-11 14:33

momo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

huuu. tenyleg. ezt meg mar at kellene linkelnunk az alternativ gyogymodok topicba...:-)
kimoderalnal minket innen?!:-)

Nincs jelen

 

#278 2008-01-11 15:50

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

A csapos kozbeszol :-)
En is, aki az u.n. alternativ modszereket nem igazan favorizalom, tudom, hogy a szelhamosok, gyorsan +gazdagodni vagyok tettek hiteltelenne :-(
Jatszunk egy hangyatokenyit.
Lezuhant a repulogep amin utaztal es most egy oserdoben vagy. Tudod, hogy rovid idon belul erted jonnek, csak 1-2 napot kell kibekkelned. Vigyazol magadra, de megis megserted a kezed. Tudod, hogy ha nem fertotlenited, akkor kar erted jonni, mert feldobod a tappancsod. Valamit tenned kellene, de nem tudod, hogy mit. Ovszer van ugyan nalad, de az most nem OK. Pillanatokon belul kell dontened, mert tudod, a dzsungelben minden fertozes halalos veszelyt jelent, meghozza rovid idon belul.
Te vajon mit tennel ilyen esetben ?
A helyes megfejtok kozott kisorsolok egy 1896-ban keszitett porcelan bilit, egy Budapest Szekesfovaros teruletere ervenyes nyilvanos WC- berletet es egy noi kacsat ( a gyengebbek kedveert, korhazi kacsat :-)
Kellemes fejtorest.

Szerkesztette: aiolosz (2008-01-11 15:52)

Nincs jelen

 

#279 2008-01-11 15:56

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

off
momo, az ertelmes +nyilvanulasok, mindig konnyeket csalnak a szemembe, igy torten ez most is.... +sincs elveszve a vilag, talan +maradunk...
:-))
uff

Nincs jelen

 

#280 2008-01-11 16:24

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

vizelet...

Nincs jelen

 

#281 2008-01-11 16:33

rebubu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

aha, a vizelet az tuti, ès a nyàl is fertotlenit.

Nincs jelen

 

#282 2008-01-11 16:34

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

tee wrote: vizelet...
Bingo :-)
Talan voltal hasonlo helyzetben :-)
Erdekes, ez a "fertotlenito" recept nelkul sem kaphato a patikaban ....

Nincs jelen

 

#283 2008-01-11 16:38

zotyesz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Gyogynövényeket keresnék? :)

a vizelet és a nyál is fertötlenit de hogy melyik jobban ez jo kérdés?Talán a vizelet

Nincs jelen

 

#284 2008-01-11 16:44

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sajnos a nyeremenyeket elvitte a "Reztoku Bagoly"
<kép>
de van meg ket doboz 1959-ben gyartott Kalmopyrinem, ha az +felel...

Nincs jelen

 

#285 2008-01-11 16:52

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Zotyesz írta:

Gyogynövényeket keresnék ?

Zotyesz, en meg a gyogynoveny boltban sem mindig ismerem fel a gyogynovenyeket, hat meg egy oserdoben...talan az oriaskigyot igen :-)

Nincs jelen

 

#286 2008-01-11 16:55

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Urak gyogyfüvekben otthon vagyok! Várom a kérdéseket!

Nincs jelen

 

#287 2008-01-11 17:06

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Én is rögtön a vizelet/középsugárra szavaztam volna!

Nincs jelen

 

#288 2008-01-11 17:18

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Momo:
Hogy ne gépeljem tele a topicot, ráadásul még hitelesebb is legyek inkább ajánlok pár írást,
illetve videót elolvasásra/megtekintésre, mert úgy látom a témában nagyon hmm "meggyõzött" nézetet képviselsz.
Szerintem amíg egy pár dolog nem tiszta, addig érdemileg nem tudunk továbblépni a beszélgetésben.

Az alternatív gyógyászatról:
http://szkeptikus.blog.hu/2007/08/25/al … asfoglalas

Természetes vs mesterséges:

http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/12/termeszetes
http://szkeptikus.blog.hu/2007/11/15/civilradio

Egészséges-e a természetes(winamppal lejátszható videó):

http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/2 … eges-e.nsv

Hitek, tévhitek az élelmiszerfogyasztásban (winamppal lejátszható videó):

http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/2 … oJanos.nsv

Amúgy nagyon érdekes cikkek, elõadások, mindenkinek ajánlom:)


És mégegyszer mondom, van pár alternítatív/kiegészítõ módszer, amit én is alkalmazok, de ezek korántsem
azok amit természetgyógyászat vagy alternatív medicína címszó alatt megtalálhatnál, egyszerûen csak
az átlagos orvosi ajánlásban nem szerepelnek:) - ha érdekel, leírom mit lehet tenni.

Nincs jelen

 

#289 2008-01-12 11:20

mendi63
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

No szóval: a természetGYÓGYÁSZOKBAN /akik pénzért gyógyitanak/azokban nem, viszont a természetGYÓGYÁSZATban igenis és nagyon is hiszek. Saját magamra ismertem momo hsz-ében. Én is ugyanugy jártam mint õ az urológián. Kb. 1 évig próbáltam a hólyaghurutommal kezeltetni magam, az antibiotikumok tömkelegét szedtem be e mellett a nõgyógyászt is sürün látogattam. A  sok antibogyó tönkrevágta a belemet is. Szerintem még most sem jöttem volna helyre, ha közben és ennek már 2 és fél éve nem lenne internetem. Itt ezen az oldalon kaptam ötleteket tõletek illetve az akkori fórumtagoktól. Akkor kezdtem el enni az activiát a probiutikumot, a grapofruitmag cseppet és azóta teljesen rendbejöttem, nem iszom a tejet, és nem eszek édességet. A crohnommal azért vannak gondok. De ha ezeket a dolgokat nem fogyasztanám azt hiszem bõven ehetném a szteroidot is. A gyógyszereken kivül én más tanácsot az orvosoktól még nem kaptam. Lehet, hogy rossz orvosoknál kopogtattam eddig? A mai napig itt a fórumon nagyon szivesen olvasom az alternativ módszerek és a hasonló topikokat is.  Szerintem mindenki saját maga döntse el, hogy érdekli-e az ilyen  téma vagy sem . Ebbõl következik, hogy nem kötelezõ minden topikot átolvasni.  Sok régebbi fórumos hiányzik errõl az oldalról õk is ezért vagy azért le lettek hurrogva. Rigor érveléseit is próbálom megérteni és nem is szeretnék vitatkozni, igy én is nagyon szépen kérek minden olyan kuruzslót aki csakis hasznot lát a mi betegségûnkben az nagyon-de nagyon messzire kerülje el ezt a fórumot. Van nekünk éppen elég bajunk nélkülük is. Adjanak tanácsokat ingyen. Légyszi Rigor ird le amiket az utsó mondatodban irtál.

Nincs jelen

 

#290 2008-01-12 23:08

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

mendi63: momohoz hasonlóan tipikus öngyógyulási történet. Nekem is volt ilyen, rengeteg antibiotikum stb, aztán a különbség hogy nekem kimaradt a természetgyógyász és spontán gyógyultam. A fent belinkelt videókat ajánlom neked is, továbbá ezt mindenképpen, mert óvatosan a grapefruittal:

http://szkeptikus.blog.hu/2007/09/07/gr … vart_ossze


Amit IDB-nél diétában lehet tenni az az SCD diéta (http://www.breakingtheviciouscycle.info/  sajnos csak angolul de teljes élelmiszer lista)  - a lényege az hogy az összetett szénhidrátok emésztésénél borul a bélflóra, így aztán szörnyû gázosodás, sok sok wc-re rohangálás.  Persze érintettség függõ, aki vékonybeles az pl lehet hogy bírja a rizset burgonyát, kenyeret, de vastagbélgyulladással horror. És fontos a fokozott fehérjebevitel. (bõvebben a diéta topicban lettek ezek kitárgyalva).

Persze ennél a diétánál is alap, hogy a sok emészthetetlen rostot tartalmazó növényeket(pl kukorica, borsó), gombát kerülni illetve a növényeket fõzve/paszírozva illetve zsíros ételt nem, csípõs, intenzív fûszereket mellõzve
lehetõleg napi 6-8 étkezés egyenlõ adagokra  elosztva. Tejtermékek csak savanyítottak (tehát tej, tejföl nem, kefír, joghurt igen). A banán erõsen ajánlott (prebiotikumokat tartalmaz, gyümölccukor van benne, állaga jó stb.) illetve ha bírja az ember akkor natúr joghurt (probiotikumok).

Ami hasznos lehet az a Máté tea ami stimulálja a mellékvese mirigyeket, hogy azok kortikoszteroidokat termeljenek, továbbá izomlazító hatása is van. Persze a medrolt azért nem helyettesíti, de enyhe esetben hasznos
lehet, de csak és kizárólag akkor ha egyéb gyógyszert nem szedsz.

Tehát gyógyszer+tea azt nem ajánlott.

Egyébként is óvatosan kell bánni a gyógyteákkal, mivel többnyire az összes hatóanyag nincs igazán felsorolva mint egy gyógyszeres dobozon, mellékhatást is ritkán írnak (nem is nagyon vizsgálják),  és az adagolás precízsége is problémás  - arról nem is beszélve hogy nem tudni a betegséggel és a gyógyszerekkel milyen kölcsönhatásba léphetnek.

Csak egy példa: a kamilla jó gyulladáscsökkentõ, de nem a belekre, mert erõsen hashajtó is:)

A másik a mozgás ami fontos, még gyulladtan is egyfajta terhestorna szintû átmozgatás, mert a belek különösen renyhék tudnak lenni, persze ezt érzi az ember, de van hogy a torna elején akár kellemetlenebb de utána kifejezetten jobb - se görcs se wc para.  De a legjobb valamiért a biciklizés!  persze nem túl megerõltetõen
ha gyulladt, de nagyon meg tudja nyugtatni a beleket. Elég sok bélbeteg csak kerékpárral közlekedik. Mert míg bkv-val autóval stb egy egy órás út alatt többször is rosszul lesz az ember, wc-re kell rohanni, leizzad görcsöl stb, addig ugyanolyan állapotban bringával végig teljes nyugi. Ha mégis jön egy görcs sokkal jobban elviselhetõ. Na meg pl Budapesten az egyik leggyorsabb közlekedési forma:)

Ami még félig meddig alternatív ötlet - bár ismert de nem minden orvos ismeri, a váltott napos szedése a szteroidnak, így a mellékhatások minimálisra csökkennek elmarad a hozzászokás stb. - persze ezt a kezelõorvossal kell megbeszélni, de amúgy a medrol leírásában is említik.
A másik ha beöntéses gyógyszer van, akkor érdemes elõtte a belet hagyományos langyos vizes beöntéssel kicsit kipucolni, - nem csak a gyógyszer szívódik fel jobban, hanem könnyebben is bent tartható.

Most elsõre hirtelen ennyi jutott eszembe.

Nincs jelen

 

#291 2008-01-13 12:56

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ja még kettõ eszembe jutott, az egyik colitisre a nikotin a másik a cannabis (bár ez utóbbit más országokban orvosi receptre fel is írják erre a betegségre és egész hatásos).

Nincs jelen

 

#292 2008-01-16 11:48

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Ha valakit érdekel mi a természetgyógyász/alternatív gyógymódok mûködési mechanizmusa, milyen tényezõk  állnak mögöttük, mi tartja õket életben, mitõl népszerûek, mik a jellemzõik akkor olvassa el:

http://www.freeweb.hu/skepdic/alternativ.html 
(a problémásabb fogalmak be vannak linkelve, rögtön olvasható a magyarázat)

De bárkit akit úgy általában érdekel az altenratív gyógyászat mint olyan:) (kiderül az is hogy van olyan biztosító is ami támogatja az alternatív gyógyászatokat)

Nincs jelen

 

#293 2008-01-22 18:44

ildikócska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

sziasztok!
Próbálta már valaki a colonix-et? Olvastam olyat aki crohnos volt és jobban lett. De hát rostot kell enni?? akkor most hogy fér össze a kettõ?
ráadásul ezen az oldalon is reklámozzák.....

Nincs jelen

 

#294 2008-01-23 20:47

tao
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Sziasztok,
Ma regisztráltam. Gondoltam, leírom a gondolataimat. Hátha segíthetek általa. Tavaly nyáron találtam ezt a fórumot. Amikor a gennyes mandulagyulladásomra adott antibiotikum aktivizált valamit. Pár órás olvasgatás után megijedtem. Mint még soha. Gyorsan leléptem.

Most tértem vissza, de a reakcióm ugyanaz. Azt hittem, a sorstársak segítenek küzdeni. De nem ez történt. Olyan történeteket olvastam itt, amit elképzelni is szörnyû. Átélni? Emberfeletti küzdelem az életért. Olyan szavakkal találkoztam itt, amelyek számomra ismeretlenek.

Én csak három szót ismertem: colitis, ulcerosa, gyógyíthatatlan. Ezeket a szavakat mondta a szõke hajú doktornõ mosolyogva egy 21 éves lánynak. Hónapokon keresztül hittem neki, mielõtt végleg elhagytam. Késõbb rájöttem, a mosolya zavart. Éveken keresztül úgy éltem, hogy még mindig hittem neki. 

Aztán úgy döntöttem, harcolok. Nekem a homeopátia segített. Az, amelyikben megkeresik a rossz bacit, ami gyullaszt. Egy elektromágneses kütyü segítségével. Egy négyhónapos kezelés után nyolc év gyógyszernélküli, fájdalomnélküli normális élet. Minden sava-borsával. Bableves füstölt hússal, pezsgõ vagy pálinka, kent1 vagy mentolos pall mall – néha kicsit megbolondítva -, sziget fesztivál vagy jam pub másnap reggelig, szóval csak úgy „buliazélet” alapon.

Aztán kétéves tartós munkahelyi stressz. Feloldatlan. És kereshettem magamnak egy szakembert. Találtam. Túléltem. Megfigyeltem. Gondolkodtam:
-    Az agyból indul. Az agyban marad. Azt a részt kell kiirtani.
-    Figyelmeztetés. Komoly fajta. Azt mondja nekem: ha nem változtatsz, meghalsz!
-    Kapaszkodót kell keresnem. Amiben hiszek. Hogy kiirtsa az agyrészt, ahol van.
-    Sok sport, sok szex, sok aktív szabadidõs elfoglaltság. Amit élvezek. Közben még sosem fájt. Hogy eltereljen. Mielõtt mûködésbe lép az a bizonyos a fejemben.

Még folytathatnám. De nem akarom osztani az észt. Itt mindenki más problémával néz szembe. Más tapasztalatai vannak. És másban hisz. Vagy nem.

32 éves leszek idén. Nõ vagyok. Néhányan azt mondják, jó nõ. Elõfordulhat, hogy néhány év múlva vastagbélrák miatt távozom innen. De addig, amíg itt vagyok, küzdeni fogok. A normális életért. Hogy nõ maradjak. Hogy élvezni tudjam a pillanatot. Hogy higgyek a jövõmben. Hogy megtanuljak görkorizni.

Nincs jelen

 

#295 2008-01-24 07:11

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Szia Tao!
Az elekrómágneses kezelésröl én is hallottam! Van ráció abban amit mondasz! Azért az orvosokat ne dobd el! Kell a küzdelemhez az orvos is pl: a tükrözés 2 évente ellenõriztesd a beleid! Így a vastagbélrákot is meg tudod elõzni! További javulást!

Nincs jelen

 

#296 2008-01-24 16:00

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

"Nekem a homeopátia segített. Az, amelyikben megkeresik a rossz bacit, ami gyullaszt."  - Nahát, nem is tudtam hogy a gyulladást csak egy baktérium okozza, hogyhogy nem gyógyultunk meg akkor egy egyszerû antibiotikumtól?

Az egy dolog hogy a homeopátia alapjaiban tudománytalan és bizonyítottan placebo egyenértékû, nade aki ilyet mondott neked hogy "megkeresi a rossz bacit ami gyullaszt" az már viszont a keményvonalasan hazudott egy nagyot.

Vagy persze lehet hogy neki van igaza, csak akkor meg miért titkolja a világ elõl ezt a csodás felfedezést? Így nem kap Nobel díjjat, amit amúgy simán besöpörhetne érte.

Nincs jelen

 

#297 2008-01-24 16:54

tee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

egyetértek többnyire veled viszont "hogyhogy nem gyógyultunk meg akkor egy egyszerû antibiotikumtól?" antibiotikum rengeteg féle létezik és minden más más bacira külön féle antibiotikum hat vagy azoknak a kombinációja Tehát elvben lehetséges.

Nincs jelen

 

#298 2008-01-24 18:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Hmm igazad van, lehet hogy ez olyan baci amit még nem ismertek fel.

Nincs jelen

 

#299 2008-01-24 19:07

arpapa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

szia Tao!

Tetszik amiket írtál...
élvezd a pillanatot/éld az ÉLETET ez a legfontosabb, és ha távoznánk harmincegynéhány évesen, akkor ennyi volt, de legalább éltünk, ezt mondhatjuk!
(amúgy én is 32 éves vagyok (20éve crohn-os) és próbálom élni az életem)

Sok sikert Mindenkinek!
árpi

Nincs jelen

 

#300 2008-01-25 05:48

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Alternatív módszerek

Kedves Tao!

Annyit jegyeznék meg, hogy a betegségünk magától is képes visszavonulót fújni, nekem már több, mint tíz éve nem jött elõ. Az évenkénti colonoscopia azonban nagyon hasznos, mert tényleg könnyen elrákosodik a cu-s bél. Szóval menj az utadon, de érdemes mellette idõnként megvizsgáltatni magadat.
Szép napokat, sõt éveket!
Ánya

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB