#751 2008-01-21 18:07

palyizsu
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Mi is csak 4 hónapos kora után kezdtük a gyümölcsöt, de gyerekorvos még akkor sem javasolta, azt mondta várjam meg míg fél éves lesz. A Nagymamám mondta mikor kb. 3 hónaposak voltunk, hogy adjak neki almát, mert anno Anyukámék is 6 hetes kortól ették!

Nincs jelen

#752 2008-01-21 19:04

Agica01
Tag

Az én fiam is 4 hetes korától kapott gyümit bele a tápszerébe. (Õ akkor kórházban volt, és ott kezdték el neki adni a nõvérek/dokik). Itthon meg folytattam, annak ellenére hogy a védõnõnk azt mondta, hogy 6-7 hónapos koráig nehogy adjak neki valamit! Anyukám mondta, hogy én már sokkal hamarabb kaptam ilyeneket, és hát csak felnõttem!
Szerintem nyugodtan mehet a babáknak!
Viki, szerintem a banán jól összepépesítve még jó is lehet neki a hasmenésére.

Nincs jelen

#753 2008-01-21 23:10

Rekris
Tag

Szia Vikimami!

Köszke,hogy megosztottad velem a tapasztalataidat a szoptatás és a Salofalk ügyében.
Megerõsítetted bennem azt a feltételezést, hogy az orvosok csak paráznak és könnyebb azt mondani,hogy nem tudom, vagy ne szoptasson, minthogy esetleg bevállaljanak vmit... úgyhogy ha lehet, én folytatom a napi 2x szoptatást, amíg a kisfiam ragaszkodik ehhez, nem kínzom feleslegesen!

Amúgy, olvasgattam miket írtál, a helyedben én sem adnék gyümit a Picinek! Mi 4 hónapos kora után kezdtük és akkor is csak a gyümileveket. A régi idõkben mások voltak a gyümölcsök is, most minden mûanyag, vegyszeres...felesleges a kis gyomrot vele terhelni, anyáink idejében más volt minden. Akkor tényleg inkább vmi kis gyógytea-féle, vagy ilyesmi, talán elképzelhetõbb nekem. Amúgy, a gyerekorvos mit javasol az emésztési gondjaitokra?
Tudom, a köményes dolgokkal vigyázni kell, van akit meghajt és hasgörcsöket is fokozhat, de nekünk anno nagyon bevállt a GripeWater nevû lötty, 1 hónapos kora óta minden nap órákon át ordított a fiam, úgy fájt a hasa....hát mindent kipróbáltunk, mígnem ráakadtunk erre a köménymagolajra. Már az elején használt és a 3. hónap végéig adtam a gyereknek, míg el nem múlt a vég nélküli sírás...

Na, köszi mégegyszer a leírtakat!
Kitartás!

Nincs jelen

#754 2008-01-22 09:46

vikimami
Tag

Szia Rekris!

Mi már mindent kipróbáltunk, ami létezik hasfájásra (teák, cseppek, masszázs)
Most 1 hónapja mi is a gripe w-t használjuk, ugyan nem hat tökéletesen, de lényegesen enyhiti a panaszokat... Már ez is valami.

Patrik hasmenésébõl ma vittünk kakimintát az ANTSZ-be, pár nap múlva kiderül, van-e valami bakteriális vagy vírusos okozója. CSak azt nem értem, miért nem lehetett ezt megcsinálni egy héttel ezelõtt, amikor kezdõdött.... Na mindegy.
Gyerekorvos általában mindenre azt mondja, majd elmúlik. Nagyon homeopátia párti, és nem akar feleslegesn gyógyszereket adni, ami nagyon jó is, de azért én aggódós anyuka vagyok. Biztos szépeket gondol rólam magában.

Gyümit majd tavasszal adok a picimnek, mert én is úgy gondolom, hogy minden tele van vegyszerrel. És mivel még csak most lesz 3 hónapos, tavaszra pont lesz talán friss gyümölcs, zöldség.
Összel jó lesz, mert apuéknál van almafa, tuti bio (csak a kutya pisili le néha a fa törzsét :D).

Puszi nektek

Nincs jelen

#755 2008-01-22 10:52

tunde
Tag

Szia  Vikimami!!!  A homeopátia hókusz-pókusz , ne enged meg, hogy ilyenek írjon vény nélkül a picinek. Ha már van valami baja arra úgy sem használ, nem beszélve a benne elévõ vivõ anyagokról amire egy pici babának nincs szüksége . Ha a felírt antibiotikumra mléékhatások jellentkeznek azt azonnal abba kell hagyni. A mi gyerekorvosunk szerencsére nem homeopáti de ha valaki ragaszkodik hozzá felírja . Egyébbként nekem is megvan a véleményem róluk, a jelenlegi szerencsére nagyon szuper. Ha nem bízol benne váltsál minél elõbb vagy vidd el másik orvoshoz a picit, hisz a gyerekek nem kísérleti nyúlak. Én is sokat tapasztaltam a gyerekeimmel kapcsolatosan . De tudom ez a homeopátia divatos orvoslás , én szeretem a hagyományos orvoslást kiegészítõ kezelést meg házi hagyományos módszerel is lehet de nem ilyen picinél.
            Üdv. tunde

Nincs jelen

#756 2008-01-22 10:59

Rigor
Tag

Csatlakozom tünde írásához, a homeopátia intézményesített placebo, - elég jól bele is ástam magam egy idõben a témába, ha valakit bõvebben érdekel tudományos háttéranyag stb, tudok szolgálni vele.

Egyébként "jobbára ártalmatlan" de csak ha cseppeket adnak ugyanis az nem más mint tiszta víz iszonyú áron,
amit viszont nem is nagyon alkalmaznak, hanem fõleg tejcukor golyócskákra cseppentik ezt a semmit, vagy
alkoholba (ez se túl jó a gyereknek) - van még egy alacsony cukortarlamú Globuli golyócska (azt nem tudom ez mibõl van).

Na és akinek gondjai vannak a tejcukor golyócskával, annak bizony ez még komolyan árthat is!!!!!!

Nincs jelen

#757 2008-01-22 15:34

zsuzska1982
Tag

Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt! El sem tudom mondani,hogy mennyire.... :0) 25 éves vagyok , tavaly megmûtöttek vakbélre és ezt követõen derûlt ki ,hogy Crohn-beteg vagyok. Mikor az orvostól megkérdeztem,hogy vállalhatok e babát , azt mondta,hogy fél évem van,hogy eldöntsem,mert nem tudja megjósolni,hogy milyen irányba halad tovább a betegség. Na képzelhetitek!!!! Teljesen kiborúltam! De itt ,ahogy olvasom ezeket a hozzászólásokat megnyugodtam ! Akkor végülis a betegség nem befolyásolja azt,hogy kisbabám legyen?? Ezt azért kérdezem,mert én szeretnék még várni a babavállalással,de mivel a doki így rám ijesztett elgondolkodtam,hogy jobb lesz ha bele vágunk. erõsítsetek meg légyszi,hogy érdemes halogatni,vagy vágjunk bele?? válaszotokat elõre is köszönöm!!

Nincs jelen

#758 2008-01-22 15:42

vikimami
Tag

Szia Zsuzska!

Én nem tudtam a terhességem alatt, hogy cu/crohn beteg vagyok ,így nyugodtan vállaltam a babát. A terhességem alatt lett aktív a betegségem, így  nem volt esélyem azt latolgatni legyen-e gyerek vagy sem.
Viszont Patrik már 3 hónapos, és egészséges szép baba!

Engem is riogatott azzal az orvos, hogy ez a betegség a terhesség alatt visszahúzódni szokott és nem belobbani mint nálam, és lehet, hogy rossz vége lesz, de próbáltam a legjobbakban bízni, és Patriknak tényleg nem lett semmi baja! Õ szépen fejlõdött!
Szerintem keress majd meg egy jó nõgyogyit, aki tud errõl a betegségrõl és õ biztos meg tud majd nyugtatni babavállalást illetõen!

Nincs jelen

#759 2008-01-23 12:28

zsuzska1982
Tag

Szia Vikimami!

Köszönöm szépen a válaszodat,ezt olvasván egy kicsit megnyugodtam! Gratulálok a pici fiadhoz,biztos nagyon cuki lehet! :0) Amúgy jövõhét kedden megyek nõgyogyihoz,remélhetõleg biztató dolgokat fog mondani. kérdésem még az lenne,hogy  terhesség alatt nem csinálnak colonoskópiát,mert az árthat a babának ugye? Én már elõre stresszelek azon,hogy ha júliusba vissza kell mennem kontrollra akkor megint megcsinálják,amit nagyon nem szeretnék! Van más lehetõség is  esetleg amivel megtudnák csinálni az efféle vizsgálatokat?? Mert én még egy "olyat" nem bírnék ki.... kértem ugyan kábítót,de mindent éreztem! Engem az a helyzet lelkileg nagyon megviselt....Légyszi válaszolj a kérdéseimre, ha ráérsz! :0) Köszi mindent!

Nincs jelen

#760 2008-01-23 12:58

lány23
Tag

Szia Zsuzska!!

Nem kell aggódni, mert annál rosszabb!
Én most 33 hetes terhes vagyok,4 éve crohn beteg és minden ok eddig velem is és a kis babával is.
Nekem júniusban volt a crohn miatt egy nagyon durván fájdalmas vékonybél tágításom amikor már terhes voltam, de még nem tudtam róla! Akkor kb 2-3 hetes lettem és szerencsére nem lett semmi gond! a tágítás után  megemelték a pentasámat 2*2-re + Immuran, de mivel pár napon belül ki is derült, h baba lesz, az Immurant el sem kezdtem a Pentasát pedig saját felelõsségemre abba is hagytam, de szerencsére nálam a kis bébi jó hatással van a betegségre (kopp-kopp), m eddig abszolút semmi gondom nem volt, a vérképem tökéletes! Pont tegnap mondta a védõnõm+nõdokim, h jobb a vérképem, mit egy átlag terhes kismamának! :-)
...de nagyon fontos a pozitív hozzáállás! Én tudtam és magamba beszéltem, h kizárt dolog, h elõ jöjjön a crohn!
Az tény, hogy ha épp lángol a betegség nem a legjobb pont teherbe esni, de ha nem aktív a betegség simán jöhet a baba, uh ezen ne parázz és ne idegeskedj elõre!

Nekem is lenne 1 kérdésem!
A természetes szülést ugye nem befolyásolta egyáltalán a crohn?

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#761 2008-01-23 18:52

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Lány23!
Én is crohnos vagyok és van 3 gyerekem!
A szülést egyáltalán nem befolyásolta a crohn,ugyan úgy szültem mint bárki más!

Nincs jelen

#762 2008-01-23 19:27

vikimami
Tag

Szia Zsuzska!

Engem sajnos "röviden" (20-30cm-re kábítás és érzéstelenítés nélkül, 2 beöntéssel) megtükröztek terhesség alatt, mivel -mint írtam - nekem akkor ütötte fel a fejét a colitis. És muszály volt legalább nagyjából tudni, mi is van. Hát nem volt kellemes, de Patrik bennmaradt :D :D :D
Úgyhogy ne félj! Fel a fejjel!
Majd írd meg mit mondott a nõgyogyi!

Nincs jelen

#763 2008-01-24 11:38

tica
Tag

Sziasztok!

Január 8-án, 9:05 perckor megszületett Katica, 980 grammal, és 37 cm-el, császármetszéssel. Egy hétig próbálták visszatartani kórházban, de nagyon jönni akart. Körülményekhez képest jól van, már 1070g, nem igényel lélegeztetést, és 3 óránként 24 grammokat eszik. Sajnos én a szülészetrõl átkerültem a gasztróra, mert beleim felmondták a szolgálatot. Medrol, folyadék ment infúzióban, mert teljesen kiszáradtam, vérképem rémisztõ volt. Tegnap jöhettem haza 20 nap kórház után. Most szedem a Medrolt, Salazopyrint, sokkal jobban is vagyok, habár a hasam még fájogat. Katát sajnos nem látogathatjuk, mert az influenza miatt látogatási tilalom van. Naponta kétszer tudunk csak telefnon érdeklõdni felõle. Csak 5 x voltam benn nála, amíg a szülészeten feküdtem. Gyönyörû hajas baba..

Nincs jelen

#764 2008-01-24 11:55

porshe
Tag

Tica! Gratulálok a kisbabához! Kitartást és sok sok örömed legyen benne! Remélem hamar hazamehet õ is,ha ilyen jól van és szépen gyarapszik.
Üdv: Porshe

Nincs jelen

#765 2008-01-24 11:59

Agica01
Tag

Tica, gratulálok a picihez! Örülök hogy te már jobban vagy, fel a fejjel, a bébi is hamarosan jól lesz és mehet haza hozzád!
Megkérdezhetem, hogy hanyadik hétre született?
üdv. Ági

Nincs jelen

#766 2008-01-24 12:02

Vicaa
Tag

Tica, gratulálok Nektek, nagyon szorítok, hogy Katica gyorsan erõsödjön és mire hazavihetitek, addigra már te is "gatyába rázódj"! Írj részleteket is, ha lesz erõd és idõd!!!!
Pussz: Éva.

Nincs jelen

#767 2008-01-24 12:22

tica
Tag

Köszönöm a gratulákat, aranyosak vagytok! 28 hetesen született, most 2 hetes és két napos. Reménykedünk, hogy minden rendben lesz, és megússzuk komolyabb szövõdmények nélkül a dolgot. Szoptatás sajnos szóba sem került, pedig mikor megszületett még csak a salazopyrint szedtem 2x2, de a gyerekgyógyász határozottan azt mondta, nem lenne jó, és én is így gondoltam. Ha idõre egészségesen született volna, akkor azt mondta az orvos, hogy esetleg lehetett volna, de így nem. Ráadásul most még a Medrol is.. Csak azért sajnálom nagyon, mert ha cicizne, akkor sokkal többet lehetnék vele, így meg csak 2x10 percet naponta, és azt is csak, ha lecseng az influenza.

Nincs jelen

#768 2008-01-24 12:37

tica
Tag

Betûrõdött a fülem.. :)

Szerkesztette: tica (2008-01-26 22:28)

Nincs jelen

#769 2008-01-24 13:08

Lucifer
Tag

Tica!
Gratulálok a babához!!
Örülök,hogy te már jobban vagy!!
Katica erõs kislány és ahogy látom szépen fejlõdik!!!Kitartás hidd el , hogy hamar elmegy az idõ és otthon lesz õ is!!!

Nincs jelen

#770 2008-01-24 13:49

Marthuska
Tag

Szia Tica! Gratulálok Katicához! Remélem mielõbb legcseng az influenza, és újra együtt lehettek.
További jobbulást kívánok Neked!

Nincs jelen

#771 2008-01-24 14:07

Linus
Tag

oh, hát én si türelmetlen lennék, olyan kis husi :) nem lesz itt semmi gond, meglátod! kitartás!

Nincs jelen

#772 2008-01-24 14:55

vikimami
Tag

Tica!
Gratulálok én is, és nagyon sok boldogságos örömet kívánok nektek!
Biztos hogy hamar megerõsödik a kis hajas-baba és hamarosan együtt lehettek
Nincs ennél szebb dolog a világon :D.

Nincs jelen

#773 2008-01-24 16:19

roor
Tag

Halika!

Tica én is gartulálok és sok boldogságot kívánok ehhez a mini emberpalántához!:D:D:D:D
Aggódni meg ne aggódj,sitty-sutty lekörözi majd a többieket súlygyarapodásban,vasgyúró lesz,aztán jöhet õ is a kezeim közé.:D:D:D:D
Egészséges és szép baba lesz,csak kicsit lustán indul az életnek,de sebaj.:D:D:D:D

Nincs jelen

#774 2008-01-24 16:32

Szuszidi
Tag

Kedves Tica!
Gratula sok szép nap áll elõtted! Össze is fogtok kapni hogy kire mosolyog a lurkó (persze csak tréfásan)! Né mán jõn a foga az is szép idõszak lesz! (ha egész éjszaka bönbizik :D) Figyeld már mászik! Már fel is állt de le is rántotta  a dohányzó asztal teljes tartalmát! Alsó polcok kiüritve! :D Elkezd járni csodás idõszak külön egység vigyázza minden léptét! Tudod kis gyerek kis gond.. Roornak nem adni a kezei közé!! :D:D:D Gyorsan meg erõsödik ne félj!! Vasgyúró lesz! :D Kitartás mindjárt vége az influenzának!

Nincs jelen

#775 2008-01-24 17:00

tica
Tag

Köszönjük szépen a sok bíztatást, magunkra is kaptunk rögtön húsz grammot. 1090g volt a mai mérlegelés eredménye. :) Sok kicsi, sokra megy.. :)

Nincs jelen

#776 2008-01-24 19:50

palyizsu
Tag

Tica! Én is gratulálok, és sok kitartást kívánok, míg hazavihetitek a kislányodat! Remélem minnél elõbb legalább látogathatod!!!

Nincs jelen

#777 2008-01-24 20:16

MEssire
Tag

Lány23!

A tükrözéssel kapcsolatban csak annyi hogy ha nem nagggyon muszály akkor biztos nem csinálják meg terhes nõkön.. nekem még egy szimpla menstruáció miatt is elhalasztották..
tök meglepõdtem..

Nincs jelen

#778 2008-01-24 20:18

MEssire
Tag

ááááá.. Bocsánat elõzõ hozzászólásomat zsuzskának szántam csak félrenéztem:)

Nincs jelen

#779 2008-01-25 08:14

zsuzska1982
Tag

Kedves Mindenki!

Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves Tica! Én is nagyon gratulálok a kislányotokhoz,remélem mihamarabb kijöhet majd  a kórházból! :0)

Nincs jelen

#780 2008-01-26 09:49

Ánya
Tag

Tica, írtam neked priviben.
Ánya

Nincs jelen

#781 2008-01-28 08:57

vikimami
Tag

Sziasztok!
Ma megyek gasztrodokihoz.... Nagyon-nagyon félek, mert megint nem vagyok túl jól., és megint leugrott 2-3 kiló 1 hét alatt...
Gondoljatok rám délután!

Nincs jelen

#782 2008-01-28 09:02

Pilli
Tag

Viki kitartás!!! Majd írd meg, hogy mi volt!!!

Nincs jelen

#783 2008-01-28 09:05

Szuszidi
Tag

Vikimami várjuk a beszámolód! Ne félj az orvos nem harap max vizsgálatokra küld el! :) Fel a fejel!

Nincs jelen

#784 2008-01-28 09:13

mano1973
Tag

Vikimami!
Gondolunk rád és szorítok.Majd ird meg mi volt

Nincs jelen

#785 2008-01-28 10:00

Vicaa
Tag

Gondolok rád!!!!!!!!!!!!! Vájuk a híreket!!!!

Nincs jelen

#786 2008-01-28 10:07

Lucifer
Tag

Vikimami!
Gondolunk rár és szorítunk!
Írd meg , hogy mit mondott a doki!

Nincs jelen

#787 2008-01-28 12:44

Marthuska
Tag

Vikimami! Sokat gondolok rád! A vizsgálaton túl kell esned, mert csak akkor derül ki, hogy melyik szakaszon van gyulladás. A gyógyszert pedig aszerint tudják felírni, de ezt Te is tudod.
Puszi!

Nincs jelen

#788 2008-01-28 18:39

vikimami
Tag

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám :D

Hát azt gondolom, ez egy vicc és nem is az életem, csak egy film, ami történik :( :(

Szóval a doki igen alapos volt, minden leletemet 2005-ig végignézett, olvasott.
Véleménye, hogy egyáltalán nem biztos, hogy cu vagy crohn van a háttérben. Mivel 2005-ben volt egy antibiotikum kúra utáni fél évig tartó hasmenésem - próbáltak tükrözni, 40cm-ig sikerült és IBS-t diagnosztizáltak. Viszont ekkor kimutattak a kórházban egy igen ritka toxint, amit akkor nem kezeltek. Nekem szólt akkor az ottani fõorvos, hogy ilyet a 30 éves pályafutása alatt 1x látott, de nincs teendõm. És annak idején ennyivel el is engedtek.
És most lehet, hogy ebben az igen ritka betegségben- vagy nem is tudom mi ez- szenvedek azóta is.
Aztán ugye idén nyáron elõször campilobactert mutattak ki, aminek szintén alaposabban utána kellett volna járniuk: merhtogy ez egy igen gyakori fertõzés de mégse szokott ekkor vérzést okozni.....

Szóval most a teendõm lenne, hogy egymás után 5 gyógyszermentes nap 8 és 15 óra között beviszek a Nagyvárad térre székletmintát ami 38 fokon van tartva és nem régebbi 2 órásnál.
Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy ez szinten lehetetlen. Teszem azt ha én reggel 6-kor elmegyek wc-re, akkor a 8 órára bevive már késõ. Én nap közben igen ritkán megyek vécére.... Legalábbis eddig így volt a Salofalkkal. Másrészt a távolság sem kicsi káposztás és a nagyvárad tér között.
A doki mindenfélére kért vizsgálatot -olyat is ,amit a tb nem támogat - parazitákra, féregre, baktériumokra, vírusokra, toxinokra, stb.- Anyagilag sem lenne semmi, mert ha az elsõ körben negativ,akkor még 3x megismétlik...

Tükrözni csak ezek után az eredmények után szeretne , hogy ne kinozzon feleslegesen, viszont akkor bél- és gyomortüki is lenne, plusz ct.

most röviden ennyi.
nagyon el vagyok keseredve.
Egyszerûen megoldhatatlannak tûnik a feladat, plussz még a gyerek miatt sem ülhetek oda a labor elé, hogy akkor majd ha jön a széklet gyorsan leadom. Mert egyébként azt csinálnám.....

Ja igen, azért az is fura, hogy 2005 óta lappang bennem valami, amit a doki megfogalmazása szerint örülhete, hogy túléltem....

Nincs jelen

#789 2008-01-28 18:57

Szuszidi
Tag

Kedves vikimami! Én erre mondom hogy nem semmi! No komment! :(:(:(

Nincs jelen

#790 2008-01-28 20:05

roor
Tag

Halika!

Viki:hát ez aztán a nem semmi!
Erre tényleg csak annyit lehet mondani,amit bajszos mackóm is mondott:no komment!
Most aztán dönts hogy mit csinálsz.Kedvesek!
No de azért fel a fejjel,van neked egy igen fontos ,sõt ezeknél fontosabb dolgod az életben:Patrikbaba!:D:D:D

Nincs jelen

#791 2008-01-28 20:17

vikimami
Tag

Hát tényleg fontos Patrik, a legfontosabb, de azért életben szeretnék maradni.... :( szóval azért ez is fontos.
Nem tudom mitévõ legyek, hogyan csináljam.
Jaaaj, ez nem is velem történik!!!!!

Roor! Ugye tudod még a tel.számomat? Vagy küldjem én is???

Nincs jelen

#792 2008-01-28 20:23

roor
Tag

Halika!

Tudom és te már be is vagy írva!:D:D:D:D

Nincs jelen

#793 2008-01-28 22:45

Lucifer
Tag

Vikimami!
Háááát erre tényleg nem lehet mit mondani!!!
Nagyon sajnálom , hogy ez történik veled!!!:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Sajnos tanácsot adni nem tudok , de szorítok érted!!!!

Nincs jelen

#794 2008-01-29 06:45

Vicaa
Tag

Viki!
Én jól fejen ....-nám azt a dokit, aki 2005-ben Téged elengedett azzal, hogy ezzel nincs teendõ. Ha meg 30 éves pályafutása alatt nem találkozott ilyennel, akkor épp ideje lett volna utánajárni. Persze tudom, hogy ez már jelen helyzeten mit sem vátoztatna. Nem tudod esetleg megkérdezni,  hogy mi van ha te nem tudod megoldani és egy-két órát mégis csúszik az a székletminta? Az már nagy gáz? Akkor már nem tudják megcsinálni ezeket a vizsgálatokat rajta?

Nagyon bízom benne, hogy ez az orvos már tényleg lelkiismeretes és sikerül a valódi probléma végére járni, hogy végre a megfelelõ kezelést kaphasd, megfelelõ gyógyszerekkel a megfelelõ betegségre. Szorítok érted, ha lesz egy kis idõ írok majd privit is, de azárt bármi is van tájékoztass minket, mindannyian szorítunk érted!!! :)

Nincs jelen

#795 2008-01-29 13:13

palyizsu
Tag

Viki!

Döbbenten olvastam a történetedet. Igazából nem is nagyon értem!
Esetleg nincs egy barátnõd, vagy rokonod a Nagyvárad tér közelében, ahonnan kényelmesen odaérsz, vagy esetleg valaki aki kocsival el tud vinni rögtön, talán úgy még nincs késõ.
A tükrözés valóban nem túl kellemes. De az, hogy akár 3X szaladgálj oda egy kisbabával, fizess egy csomót, és a végén lehet, hogy  mégis megtükröz, annál azért az is jobb lenne, ha azzal kezdené.

Majd írj, hogy mik a fejlemények.

Nincs jelen

#796 2008-01-29 14:08

vikimami
Tag

Hát én még halasztanám a tükit, mert lehet, hogy a széklettenyészetekbõl kiderül, hogy mi van. És mégiscsak egyszerûbb"pottyantani" minthogy alul-felül megkínozzanak, és az nem mutatna semmit és utána a jöjjön  a tenyésztés.
Aztán lehet, hogy igazad van, és hamarabb meglennék a tükrözésekkel mint ezzel a nyavalyás rohangálással.
Most próbálok futárcéget keresni, meg megkérdezem a háziorvost, mit tudunk intézni tb-alapon.

Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyi idõ alatt ürül ki a  salofalk tabletta a szervezetbõl?

Nincs jelen

#797 2008-01-29 18:01

tica
Tag

Vikimami! :(
Nem is tudom mit írjak.. Valahogy azt érzem, hogy ebbõl bizony ígyis-úgyis tükrözés lesz. Ráadásul a tüneteid alapján tipikus colitises vagy, legalábbis szerintem. Persze azért jó, hogy alaposabban utánanéznek a dolgoknak!
Ráadásul ez a fogyás.. Már csak ez miatt is tényleg komolyan kell venni a dolgot, mert Patriknak tényleg egy erõs, egészséges Anyuka kell!
Mondom én, aki 3 héttel a szülés után 4 kilóval könnyebb, mint mikor terhes lett.. Velem ilyen még sosem volt, általában már a kaja látványától hízni szoktam. Érdekes, de egyenlõre még örülök is neki, még 4 kiló minusz simán jöhet. :) Mondjuk a fejemen nem látszik, ott inkább, mintha kerekednék. Talán a Medroltól? 48 mg-ot szedek naponta, nem tudom, ez sok-e, vagy kevés. Holnaptól 40mg-ot, aztán így kell csökkentenem hetente 8mg-al. Mondjuk érdekes lesz, mert így sem igazi a hasam, kíváncsi leszek, mi lesz, ha csak a Salazopyrin marad.

Katica viszont szépen gyarapodik, csak kakilni nem akar a drága (hát ebben nem rám ütött :) ), úgyhogy kapott tegnap is beöntést szegénykém.
1220gramm, és ma 3 hetes. Fú, de messze van még a március!!

Nincs jelen

#798 2008-01-29 18:41

roor
Tag

Halika!

Tica:szépen gyarapszik a kis manó!:D:D:D
Március meg sitty-sutty itt lesz!:D:D:D
Kitartást és sok egészséget (meg egy adag saját maga produkált kakit a picurnak :D ) nektek!:D

Nincs jelen

#799 2008-01-30 09:09

Veroniks22
Tag

Sziasztok!
Nálam november elején diagnosztizálták a Chront, a férjemnél 2002-ben. Én 24, õ 27 éves. A vérképem egyre roszabb. Most Imurant, Entocortot és Kliont szedek. Igazából panaszaim nincsenek egy sipolyt leszámítva. (Számtalan fekélyt találtak a vékony és vastagbélben, polipot a gyomromban.) Azt mondták, hogy a gyógyszerek fél év múlva hatnak, de minimum 1 évig szednem kell. Mi kb. akkor szeretnénk hozzálátni a "babagyártáshoz".

Ismertek olyan családot, ahol mindkét szülõ Chronos?

Jelenleg Melianaet szedek, mint fogamzásgátló. Se a nõgyógyász, se a gasztrós doki nem nyugtatott meg, hogy nem hatnak rá a gyógyszerek, de jobbat nem tudnak. Ha teherbe esnék szívünk szerint megtartanánk a babát, de rettegek, hogy nem lenne egészséges. Ezen okból attól is kétségbe vagyok esve, hogy mi lenne, ha ez megtörténne mostanában...

Köszi, hogy leírhattam.

Veronika

Nincs jelen

#800 2008-01-30 09:47

Linus
Tag

szia veronika!

én salofalkot, budenofalkot, imurant szedek, egyébként pedig loette-t és nem lettem terhes az elmúlt 3 évben :) másfél éve távkapcsolatban élek, a párom olasz, de nem hiszem, hogy az adott kérdésben most sokat számítana, hogy mennyit tudunk találkozni. a lényeg, hogy úgy egy éve egy gyulladt, erõs hasmenéses idõszak után egy ideig használtunk óvszert is/kiszállt, de akkor is inkább azért, mert féltem, hogy nem mindig szívódott fel rendesen a tabi. már én is gondolkodtam azon, hogy mi tennénk, ha becsúszna, de mivel nem történt meg, úgy döntöttem, addig is kár ezen idegelni magam, anélkül is van épp elég bajom. arra koncentrálok, hogy jól legyek, és amit csak tudok, megteszek azért, hogy idõvel minimálisra csökkenthessem a gyógyszereimet. magam miatt és a leendõ apróság miatt is.

kitartás, elõbb csak légy jól, gyógyulj, aztán jöhet a többi :)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb