#1701 2008-01-21 12:16
- ildikócska
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
szia Wic!
Én már az influenza szövõdményével küzdök (mellhártyagyuszi meg tüdõgyuszi) és nekem Klacidot írt fel a doki. Bár most már olyan ramatyul vagyok, hogy beszednék bármit, ami használna. Lázcsillapításra én meg elõször külsõleg szoktam mindenféle kenceficét kipróbálni, de most én is úgy jártam, hogy nem kaptam a belem miatt antibiotikumot elsõ körben, aztán most meg már elkerülhetetlen, mert nagyon rossz az állapot, tiszta trutyi a tüdõm és a lázam sem megy le.
De én is a normaflore-t tudom mellé javasolni.
Nincs jelen
#1702 2008-01-21 13:22
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Én még mindig a terhes-vitaminomat szedem, mert annyiba kerül, mint más multivitamin tabletta, viszont sokkal több benne a vas és a folsav.
Nincs jelen
#1703 2008-01-22 18:09
- virágom
- Tag
Sziasztok!
Hallott e közületek valaki a mikró algáról? Van e tapasztalat vagy bármilyen észrevétel?
Nincs jelen
#1704 2008-01-24 01:27
- gerencsersz
- Tag
Én 2 hónapig szedtem az édesvizi algát szárított tabletta formájában 3X3db + halolaj + sörélesztõ + 15 gyógynövény kombinációjú kivonatot ( anabolikus ) + egy bizonyos immunerõsítõt + PENTASA 500 + Pariet 20mg savlekötõt + összes vitamint + a gyerek bébiételét ettem + glutén mentes + laktozmentes étrend.
Tudod minden gyógynövény és gyógyszer rengeteget javított a tüneteken , szerintem jó volt mindegyik.
DE SOK VOLT , ÉS NEM TÖKÉLETES .
A gyógymód mind számos más betegségnél nem a gyógyszerekben vagy a mesterségesen elõkészített kombinációjú gyógynövényekben lesz , hanem magában az ELFOGYASZTOTT ÉTELBEN , csak még vagy már nem ismerjük.
Nincs jelen
#1705 2008-01-24 07:40
- fatima
- Tag
Sziasztok!
Van egy csomó zacskóm.A mütét után megmaradt.Ha valakit érdekel átadom.Budapesten a 3.kerületben lakom.
További szép napot kivánok mindenkinek.
Nincs jelen
#1706 2008-01-24 12:43
- toscana22
- Tag
Sziasztok!A férjem colitises.Az orvosa most egy új szert hozatott neki:Acidophilus Plus(kapszula).A kór megtámadta a bõrét.2 hete szedi és a viszketés megszûnt,a foltok pedig visszább húzódtak.Ha valakinek van ezzel a szerrel kapcsolatban tapasztalata,kérem írja meg.Köszönöm.
Nincs jelen
#1707 2008-01-25 17:19
- Rékucii
- Tag
Sziasztok!
Ebbe a topicba még nem írtam.....
Chronos vagyok és már másodszorra estem vissza szteroid kúra után. Kivagyok
Ahogy már minimális volt az adag jöttek a fájdalmak.
Imuránt már szedek 3x50 mg-ot, de most felírták nekem a budenofalkot.
Sajnos a medroltól kegyetlen mellékhatások jelentkeztek. Ami talán a legjobban zavar a külsõ dolgokban hogy a bõrõm teljesen szétrepedt tõle.
Végre kezdtem volna örülni, hogy elfog tûnni a buci fej is, de ahogy gondolom a bundenofalk mellett ez nem fog menni.
Milyen idõtartama lehet egy kúrának budenofalk esetén? Csak mert úgy tudom azt is le kell építeni mint a medrolt.
Ha valakinek van kedve meg ideje megoszthatja velem a tapasztalatait hogy még mire számítsak.
Nincs jelen
#1708 2008-01-25 17:39
- Rigor
- Tag
Budenofalk nagyon alacsony dózis, ráadásul lokális, nyugi, menni fog!!!!
Nincs jelen
#1709 2008-01-25 20:52
- gerencsersz
- Tag
Tényleg , van aki még a Crohnon kívûl laktóz- és gluténérzékeny ???????????
Nincs jelen
#1710 2008-01-25 21:04
- tee
- Tag
háát én laktóz érzékeny vagyok valamilyen szinten ez kb annyiból áll hogy tejet semmiféleképpen nem iszok de fogyasztok tejterméket amiben nincsen nagy koncentrációban.
de ezt a crohn is okozhatja többek között
Szerkesztette: tee (2008-01-25 21:45)
Nincs jelen
#1711 2008-01-25 21:08
- roor
- Tag
Halika!
Én dettó mint Tee.:D:D:D:D
pá
Szerkesztette: roor (2008-01-25 21:08)
Nincs jelen
#1712 2008-01-25 22:58
- betty22
- Tag
Sziasztok!Colitises vagyok 2 éve,lassan 1 éve vagyok kezelve.Napi 3*2 Salofalk és most ismételten emelve a Medrolt 12mg-mal.Sajnos megint hasmenésem van.Hallottam dr Lenkei féle csoda bogyókról.Van valakinek tapasztalata ezekrõl a vitaminokról?
Nincs jelen
#1713 2008-01-25 23:00
- Rigor
- Tag
Én a Colitisen kívül (és valszeg pont azért, mert elõtte sosem volt semmi bajom a tejjel) vagyok érézkenyebb a nyers tejtermékekre.
Nincs jelen
#1714 2008-01-25 23:00
- tee
- Tag
ugy tudom egyszerû vitaminok magasabb dózisban. azt így kifejezetten nem hinném hogy a vitaminoktól megállna a hasmenésed de nem ártasz vele.
Nincs jelen
#1715 2008-01-26 00:16
- Rigor
- Tag
Betty22: meg leginkább az, hogy a c-vitamin az c-vitamin attól hogy márkás meg üzlet, indokolatalan és felelseges Dr. összesküvéselméletes Lenkei szcientológus Gábor féle vitaminokra 10X annyit költeni mint ami a reális értéke.
Na persze a Louis Vuitton is ízléstelen mûbõr táskákat készít olyan mintával ami 10 éve is ciki volt a lengyelpiacos csomagolópapíron is. Aztán mégis drága.
Ha már tele akarod tömni magad pl C vitaminnal, akkor vegyél kimérve a gyógyszertárban aszkorbinsavat,
vagy ilyen vitakingeset: http://vitaking.uw.hu/ (pontosan 5 Ft/gramm-ra jön ki az az ára! míg lenkeinél 56ft/grammnyi a c-vitamin a poros c vitaminjában...) - persze itt is vannak mindenféle ízesíttett meg növényi izével kevert "csodák" - de a c-vitamin az c-vitamin.
Az ilyen megadózis vitaminkomplex csodákat nem annyira éri meg na meg stb.
- ebben különös vicc hogy azt hiszem pont ezek a cuccok vannak átcímkézve dr. Lenkeis csodaként (úgy láttam mintha hasonlóak is lennének a termékek meg kapható az összesküvéses marhaságos könyv náluk)
Nincs jelen
#1716 2008-01-26 14:11
- Idus
- Tag
Szijjasztok!!
Már régóta olvasom a fórumot, de csak most regisztráltam. Én 9 hónapja vagyok colitises, de olyan mintha már évek óta tartana..Jelenleg Pentasat, Entocortot, és Medrolt szedek. De úgy érzem, h az Entocort egyeltalán nem használ, és most meg szeretném próbálni az entocort klizmát..Van vkinek bármilyen tapasztalata, h mennyire hatásos??Már szinte mindenfajta gyógyszert kipróbáltam, de úgy tûnik nekem csak a medrol használ (eddig), viszont minél elõbb szeretném abbahagyni a szedését.
cuppp mindenkinek
Nincs jelen
#1717 2008-01-26 15:30
- roor
- Tag
Halika!
Üdv a klubban Idus!:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1718 2008-01-26 18:27
- virágom
- Tag
Sziasztok!
Medrolt szedtem de magas volt tõle a vérnyomásom késõbb át tértünk a budenofalkra de dettó úgy jártam vele. Egy héttel ezelõtt solomedrolt kaptam infúzióban nagyon rosszul voltam tõle magas vérnyomás éjszakákat nem aludtam tõle. Jelenleg metypredet szedek reggel 8mg este 8 mg amitõl szintén nagyon magas a vérnyomásom így most fele annyit szedek ezt is vérnyomás csökkentövel félek, hogy ez így nem használ a gyuladásomra. A szteroidokat nem bírom jár valaki hasonló cipõben és ha igen hogy oldja meg?
Nincs jelen
#1719 2008-01-26 18:56
- pintyõke
- Tag
Szia Idus!
Én használom a klizmát,és hatásos is.Általában az alsó bélszakaszra használ.Próbáld meg.
Nincs jelen
#1720 2008-01-28 15:41
- Wic
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm, hogy segítettetek a lázcsillapítással kapcsolatban. Szerencsére antibiotikumot nem kellett szednie a kislányomnak, lámpázással sikerült rendbe tenni a köhögését és a náthát.
Egyébként õ is tejcukor és tejfehérje allergiás (születése óta), ezért megpróbáljuk kerülni a tejtermékeket, de még így is elég lágy a széklete. A normaflore nekünk nem jött be, fáj tõle a hasa. Nem tudtok helyette valami mást?
Én gastroanaxot adok a lányomnak, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Üdv. Wic
Nincs jelen
#1721 2008-01-29 11:01
- Linus
- Tag
szia Wic!
nem tudom, lehet írtam már múltkor: Bonolactot szedtem fél évig, most pedig Lactivra váltottam, abban B vitaminok is vannak. mindekettõbõl napi 1et szedtem/szedek, mert úgy éreztem, ha kettõt szedek, akkor jobban és többször puffadok, mint úgy egyébként. ez a Bonolact papírján fel is van tüntetve, hogy elõfordulhat, úgyhogy bár kettõvel kezdtem anno, elég hamar ráálltam inkább a napi 1re - reggel. a Lactivot pedig már alapból úgy kezdtem el szedni.
a tejtermékeket én sem bírom, ti nem próbálkoztatok laktózmentesekkel? igaz drágák, de azóta szívesen iszom tejet, egy kisebb étkezést legalább ezzel ki tudok váltani. a tejföllel meg bármilyen salátát, fõzeléket, egyéb kaját uúgy meg lehet csinálni, mintha sima tejszínt/joghurtot használnál, nem olyan savanykás, mint a normál tejföl. sõt ebbõl a magic-esbõl talán még natúr joghurt is van :)
Nincs jelen
#1722 2008-01-29 13:59
- roor
- Tag
Halika!
Laktózmentes cuccokkal egész jól elvagyok,a magic tejfölt most fogom kipróbálni,de csak jót hallottam róla,sõt azt mondják jobb mint a sima.:D:D:D
A tejjel egy kicsit vigyázni kell mert édesebb mint a normál,ergo egy palacsintánál kevesebb cukor kell bele mert leragadt veszettül.:D:D:D
Bár a mizónak most vettem a tejét,és az igazán finom,és ételben olyan mint a rendes,nincs az a plussz édes íze.:D:D:D
Nálam már a család csak laktózmentes tejtermékekbõl kap banánturmixot,vagy a kávéba,de egész jól tûrik.:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1723 2008-01-29 14:10
- vikimami
- Tag
Sziasztok4
Tudja valaki esetleg, hogy mennyi idõ alatt ürül ki a Salofalk tabletta a szervezetbõl? Mert "tiszta" székletet kéne vinnem, nehogy valami elfedje a tényleges gondot.
Köszi
Nincs jelen
#1724 2008-01-29 16:18
- tee
- Tag
laktózmentesbõl próbáltam egyszer egy ilyen macisajt féleséget márkára már nem emlékszek de nagyon fini volt :)
Nincs jelen
#1725 2008-01-29 18:48
- roor
- Tag
Halika!
Na vagy jó helyre írom vagy nem,de sebaj csak tudjatok róla.:D
A laktózérzékenységre is jár adókedvezmény.Nálam bent a melóhelyen a bérelszámoló azt mondta a házidokitól vigyek igazolást.
A házidoki nekilátott utánnanézni,tudja hogy van ilyen,konkrétan nem találta meg de utánnajár,és kérte hogy a gasztróról hozzak egy igazolást és akkor õ is kiadja a melóhelynek.
Gasztrón meg megírta a doki,holnap viszem vissza,aztán a többirõl referálok.
Nem vizsgáltak,nem teszteltek,a dokim rutinból rájött a laktózintoleranciára,most már az is szerepel a papíromon.
Mivel nekem a crohnról nem tudnak bent,a házidoki úgy írja a papírt,hogy felszívódási zavarokban szenvedek ( :D )
így nem tudnak kódszám alapján utánnajárni,õ meg nem köteles semmit mondani.:D
Na eztet jól megaszondtam,remélem érthetõ voltam.:D:D:D
Ja a felszívódási zavarok "okos" neve:Maldigestio.Ez legyen a papíron.:D
pá
Szerkesztette: roor (2008-01-29 18:49)
Nincs jelen
#1726 2008-01-29 19:52
- pacsaji
- Tag
roor
Köszi, hogy jelezted ezt a lehetõséget. Én ezt találtam:
Fogyatékkal élõk kedvezménye
A fogyatékossággal élõk havonta az adóév elsõ napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelõ összeggel csökkenthetik az összevont adóalapjuk után fizetendõ adójukat. A személyi kedvezmény továbbra is mindenféle korlátozás nélkül érvényesíthetõ.
Súlyosan fogyatékos személynek egyrészt a súlyos egészségkárosodással összefüggõ jogosultságról szóló jogszabályban említett betegségben szenvedõt, másrészt a rokkantsági járadékban részesülõt kell tekinteni. A súlyos fogyatékosság minõsítésérõl és igazolásáról a többször módosított 15/1990. (IV. 23.) SZEM rendelet intézkedik.
Abban az esetben, ha igénybe kívánja venni ezt a kedvezményt a magánszemély, akkor a háziorvosát kell felkeresnie, aki ellátja a súlyos fogyatékosságról szóló igazolással, illetve ha az igazolás kiadására nem jogosult, tájékoztatja arról, ki adja ki részére azt. Fontos tudnivaló, hogy ez a kedvezmény nem az igazolás kiállításától, hanem a fogyatékos állapot kezdõnapjának hónapjától megilleti a magánszemélyt. A végleges fogyatékosságot csak egyszer kell igazolni.
15/1990. (IV. 23.) SZEM rendelet
a súlyos fogyatékosság minõsítésérõl és igazolásáról
A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény 71. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következõket rendelem:
1. § (1) Az adóalapot csökkentõ kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosnak minõsül az 1991. évi XC. törvény 3. §-ának 20. pontjában foglaltakon túl:
a) a siket és nagyothalló,
b) az értelmi fogyatékos,
c) a veleszületett és szerzett szívbetegségben szenvedõ a III-IV. funkcionális stádiumban,
d) a vérképzõrendszer rosszindulatú betegségében szenvedõ,
e) a gégekanüllel élõ,
f) az ileo, illetve kolosztomás beteg,
g) súlyos szervi károsodással járó immunbetegségben szenvedõ,
h) a Malabszorpciós szindrómák közül:
ha) a pankreászelégtelenség,
hb) a posztgasztrektomiás szindróma,
hc) a bél felszívó felületének jelentõs csökkenése (vékonybélrezekció,)
hd) a Whipplebetegség,
he) a bélnyálkahártya gyulladás: enteritisz, regionális szkleroderma, limfóma radiációs ártalom, sprue,
hf) mukoviszcidozis,
hg) a kémiai vagy genetikai ártalma: diszacharidáz hiány, hipogammaglobulinémia, monoszacharidmalabszorpció,
hh) az endokrin és anyagcsere betegségek: inzulinos és II. típusú diabetes, Zollinger-Ellisonszindróma, a hipoparatireoidizmus, Addisonkór, sebészeti, illetve konzervatív kezeléssel nem rendezett hipertireozis betegségben szenvedõ;
i) aki a módosított 6/1971. (XI. 30.) EüM rendelet 3. §-a szerint vaknak minõsül;
j) aki a 179/1993. (XII. 29.) Korm. rendelet szerint súlyos mozgáskorlátozottnak minõsül.
(2) Az (1) bekezdés a) és b) pontjában említettek körébe az a személy tartozik, akinek a fogyatékossága e rendelet 1. számú mellékletében meghatározott mértékû, és ez az állapot tartósan vagy véglegesen fennáll.
2. § A súlyos fogyatékosság igazolására és az állapot végleges vagy átmeneti jellegének megállapítására jogosult:
a) a siket és nagyothalló esetében a területileg illetékes audiológiai állomás szakfõorvosa,
b) az értelmi fogyatékos esetében a területileg illetékes ideggondozó intézet szakfõorvosa,
c) a veleszületett és szerzett szívbetegségben szenvedõ III-IV. funkcionális stádiumban lévõ esetében a kardiológiai szakrendelés vagy a kardiológiai belosztály vezetõje,
d) a vérképzõrendszer rosszindulatú betegségében szenvedõ esetében a haematológiai szakrendelés vagy a haematológiai kórházi osztály vezetõje,
e) a gégekanüllel élõ esetében a területileg illetékes gégészeti szakrendelés fõorvosa,
f) az ileo, illetve kolosztomás beteg esetében kórházi zárójelentés vagy szakambulancia igazolása alapján a háziorvos,
g)az 1. § (1) bekezdés g) pontjában foglalt esetben a kórházi zárójelentés vagy szakambulancia igazolása alapján a háziorvos,
h) az 1. § (1) bekezdés h) pontjában foglalt esetben kórházi zárójelentés vagy szakambulancia igazolása alapján a háziorvos,
i) az 1. § (1) bekezdés i) pontjában foglalt esetben megyei (fõvárosi) vezetõ szemész felügyelõ szakfõorvos,
j) az 1. § (1) bekezdés j) pontjában foglalt esetben kórházi zárójelentés vagy szakambulancia igazolása alapján a háziorvos.
3. § (1) Az e rendelet hatályba lépését megelõzõen kiállított véleményt a betegség, illetve a fogyatékosság minõsítésénél figyelembe kell venni.
(2) Az orvosi vélemény felülvizsgálatát az igazolás kiállítását végzõ orvos szakmai felettesétõl 30 napon belül lehet kérni.
4. § Az ideiglenes jelleggel kiadott igazolás esetén fel kell tüntetni érvényességének idõtartamát; a meghosszabbításhoz ismételt orvosi vizsgálat szükséges. A véglegesnek minõsített állapotot nem kell újra igazolni.
5. § (1) Ez a rendelet kihirdetése napján lép hatályba.
(2) E rendelet alapján az adóalapot csökkentõ kedvezményt az 1990. január 1-jétõl keletkezett jövedelmekre lehet igénybe venni.
(3) Az a magánszemély, akinek 1990. év elõtt a 8004/1980. (SZEK 2.) SZEM tájékoztató alapján igazolták végleges súlyos fogyatékosságát, annak új igazolást benyújtania nem kell.
(4) Az a mozgáskorlátozott személy, akinek e rendelet hatálybalépése elõtt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Orvosszakértõi Intézete (a továbbiakban: OSZI) vagy a megyei tisztifõorvos által mûködtetett eseti szakértõi bizottság igazolta mozgáskorlátozottságát, illetve e rendelet hatálybalépése után - az egyéb kedvezmények igénybevétele céljából - beszerzi az OSZI mozgáskorlátozottságot megállapító szakvéleményét, annak a szakvélemény érvényességi ideje alatt új igazolást benyújtania nem kell.
(hatályosság dátuma: 2001. november 1.)
Nincs jelen
#1727 2008-01-29 20:42
- roor
- Tag
Halika!
Hû a mindenit Pacsaji!:D:D:D:D
Igen azt hiszem ezt mondtam el dióhéjban.:D:D:D:D
Köszi,így legalább a paragrafusnyafik is megvannak.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1728 2008-01-30 08:33
- ani58
- Tag
Szia Linus!
Na mi a tapasztalatod a Laktívval kapcsolatban, van valami változás a probiotikum váltásod óta? A lányomnak továbbra is nagyon jó, megpróbáltam szünetet beiktatni, de rögtön meglátszott a székletén, úgyhogy inkább ezt szedjük, mint hogy kúpot kelljen használni, ami elég macerás volt, meg utálta.
Üdv.: Ani
Nincs jelen
#1729 2008-01-30 10:04
- pacsaji
- Tag
Szia roor!
Örülök, hogy örülsz!:D és =D
Szia Linus!
A tapasztalatod engem is érdekelne, mert a házidokim most javasolta a Protexin helyett. Szeretném tudni, tényleg jobb-e vagy csak "növelnem kéne a forgalmat"!
Nincs jelen
#1730 2008-01-30 10:10
- Linus
- Tag
hát Ani, nem tudom :) még csak másfél levél fogyott el belõle, mert a bonolactot azért csak letoltam, ha már egyszer még volt belõle. a Lactivot nem volt egyszerû amúgy beszerezni: két patikát is hívtam, az egyikbõl elhoztam a maradék egy dobozzal, a hozzám közelebbi meg addig berendelt kettõvel :) az étvágyam továbbra is jó, de ezt már a bonolact is elérte. ma voltam laboron, arra még kíváncsi leszek, mert 1-2 hétig kuss van, aztán néha 1-1 napra mindig visszatér vmi tünet. (a vér a halálom, attól amúgyis rettegek, hogy idõnként megint azt kell látnom.) remélem semmi különös nincsen, mert elég virgonc v'ok, meg hál isten jól is, melózom, tanulok, fõzök ezerrel és simán megy a napi 5-6x evés. meglátjuk, este megyek az eredményért, hétfõn meg gasztróra doktornénihez. (megjegyzem, természetesen hidegfrontok, esõs idõ környékén szórakoztat.)
annyit vettem észre még, hogy uúgy, mint a bonolacttal, emellett is napi egy csésze tejre v'ok kalibrálva :) persze laktózmentes, de ha többet kívánok, akkor puffadással is számolnom kell.
Nincs jelen
#1731 2008-01-30 10:14
- Linus
- Tag
pacsaji, egy mocskos stresszes idõszak kéne most ahhoz, hogy tudjam ez is megállná-e a helyét olyankor is, de ha nem bánod, azt most kihagyom :) legalábbis remélem, semmi ilyen felé nem közeledem! :) a bonolactnál is ott derült ki igazán, mikor meghalt a nagyim, és mégis tudtam enni, nem durrantam úgy be, elõtte ilyenkor mindig nem evészet, meg lepattanás következett hasonlóan kemény idõszakokban. ha tünet jelentkezik, a legrosszabb amit tehetek, az a nem evés, és olyan már rég volt :) ilyen szempontból nekem aranyat ér a probiotikum!
Nincs jelen
#1732 2008-01-30 11:17
- ani58
- Tag
Linus, nálunk is a vér megjelenése a mumus, ezért is mindig alaposan megnézem a lányom székletét, ami nyáron tökéletes szokott lenni, de õsztõl tavaszig nem tapasztaltam még ilyen hurkásat, mint mióta ezt a probiotikumot szedi, talán még túlságosan is bekeményedett, ezért akartam, hogy hétvégén nem adok neki, de másnapra sokkal lágyabb és nagyobb mennyiségû lett egy pici vérrel. Az is igaz, hogy megevett aznap egy elég vastaghéjú almát hámozatlanul, meg elég sok uborkát és ivott egy bögre kakaós szójaitalt, ezek voltak a szokásostól eltérõ kaják. Majd lehet, hogy most hétvégén is megpróbálom kihagyni, de semmi rizikósat nem hagyok enni neki. Az étvágyára nem panaszkodhatok, ennek fõleg reggel örülök, mert a reggelizés ment nehezebben suli elõtt.
Nincs jelen
#1733 2008-01-30 18:46
- roor
- Tag
Halika!
Na ha már itt kezdtem bele,akkor itt is folytatom.:D
Szóval a gsztrós papírt beadtam a házidokinál,kitöltötték a papírkát,megtartották amit beadtam és a kezembe nyomták két példányban az igazolást!:D:D:D:D
Na?:D:D:D
Ügyibogyi voltam?:D:D:D:D
Végre önállóan elintéztem valamit!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1734 2008-01-30 21:04
- tica
- Tag
Medrol mellékhatásaként idegfájdalmat tapasztalt valaki? Mintha villám csapna a felkaromba hátul, ha rosszul mozdítom. Azt találtam ki, hogy idegzsába, de vajon mitõl lett? Rettentõ idegesítõ, és nagyon fáj, igaz, csak másodpercekre. Nem erõltettem meg, nem ütöttem be..
Franc akar, most megint orvoshoz mászkálni.. :(
Nincs jelen
#1735 2008-01-30 22:13
- kbalu
- Tag
ne is menj, ilyet én is tapasztaltam csak az alkaromban, mintha sokkolóval kínozna valaki hirtelen csapásként, kellemetlen és együtt kell vele élni sajnos :(
Nincs jelen
#1736 2008-01-30 22:41
- tica
- Tag
Tök jól írtad le, pont ilyen érzés. Szóval tényleg a Medroltól.. :( Legalább nem valami újabb nyavalya.. :)
Nincs jelen
#1737 2008-01-30 23:07
- Gabor23
- Tag
Csatlakozom, én is észleltem már hasonlót...
Nincs jelen
#1738 2008-01-31 21:19
- Anett
- Tag
Sziasztok!
Van 1,5 doboz Budenofalkom a szekrényben és a szavatossága 2008 októberében jár le. Szívesen felajánlom bárkinek, természetesen teljesen ingyen (mivel én úgyis csak kidobnám és remélhetõleg októberig nem lesz rá szükségem. Mindkettõ 100 db-os, 3 mg-os kiszerelésû, az egyik bontatlan, a másikban viszont már csak 62 db van.
Várom a jelentkezõket! :)
Nincs jelen
#1739 2008-02-01 09:54
- Hancsi
- Tag
Szia Anett!!
Én igényt tartanék rá elõre is köszönöm:)
Nincs jelen
#1740 2008-02-03 11:56
- Anett
- Tag
Szia Hancsi!
Küldtem e-mailt a levelezõ rendszeren keresztül, nem tudom, hogy megkaptad-e, ha igen, jelezz vissza!
Anett
Nincs jelen
#1741 2008-02-09 15:13
- Wic
- Tag
Sziasztok!
A kislányom mostanában sokat fájdítja a lábait, van amikor alig tud felállni. Lehet, hogy az Imurantól van? Már arra gondoltam, hogy abbahagyatom vele, csak nem nagyon merem, mert azóta nem véres a széklete, amióta ezt szedi. Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
Nincs jelen
#1742 2008-02-09 15:25
- kbalu
- Tag
Imuran sok tünetet okozhat, de ezt orvosnak kell látnia, mert lehet más is. Most nem kerestem vissza, de ha Crohnos a kislányod, akkor lehet erythema nodosum kezdõ jele is, ez egy bõr és izülettüneteket produkáló, a Crohnnal együtt járó betegség, szteroidot és helyi kenõcsöt adnak rá, azt viszont már bõrgyógyász kezeli (még ha nincs is egyelõre látható jele, úgy kezdõdik, hogy fáj a láb, aztán késõbb kipirul és nagyon fáj :(
Nincs jelen
#1743 2008-02-09 15:48
- Wic
- Tag
kbalu!
Köszi, hogy ilyen gyorsan írtál, elmegyünk az orvoshoz!
Nincs jelen
#1744 2008-02-10 00:33
- ppfg
- Tag
sziasztok
elég tanácstalan vagyok...napi 3x2 salofalkot eszem ehhez vagyok 55 kg és 170 centi, tehát ez a max mennyiség amit bevehetek + probiotikum mert próbáljuk rendbehozni amit a cyprobay(vagy hasonló nevú antibiotikum) lerombolt. amikor elkezdtem szedni a salofalkot 3 hét alatt teljesen jól lettem, erre el kaptam egy vírust, persze hasmeséses ,azóta semmi változás a gyógyszer elõtti állapothoz képest.. a hugom aki egészséges, de õ is elkapta a vírust, még szintén nem tünetmentes. Most voltam vérvételen a süllyedésem a 21 csökkent ami eggyel több mint kellene ...a CPR v. CRP (nem emlékszem) viszont még mindig duplája.. az orvos azt mondta, hogy medrol lökésterápiát akar 12 naposat..én viszont még idõt kértem, hátha csak a vírus miatt nem tud hatni a gyógyszer..
a másik meg az, hogy elkezdett kijönni egyik bölcsességfogam..nagyon be van gyulladva az ínyem, azt mondta nekem egy másik orvos, hogy ez is befolyásolhatja a vérképemet..legalábbis a gyulladásra utaló adatokat.
most azt nem tudom mit csináljak, mert én egyátalán nem érzem olyan rosszul magam, hogy szteroidot kelljen szednem, meg mellé másik két gyógyszert, hogy pótoljuk a káliumot, és megakadályozzuk a gyomorvérzést..és akkor a többi mellékhatás még sehol nincs..az orvos szerint ez nem játék..és szerintem sem az, csak nem értem, ha javulnak lassan az értékeim akkor miért ajánlanak drasztikusabb gyógyszert...most van msáfél hónapom, addig várunk..
Nektek is volt már hasonló, hogy javultatok és mégis erõsebb gyógyszert akartak adni? Valamint az érdekelne, hogy egy ilyen 12 napos medrol lökésterápiánál elõfordulhat-e, hogy óriási fejem lesz és nagyon meghízok, vagy ahhoz tartósabban kellene szednem? Meg bármi érdekel, ezzel kapcsolatos tapasztalat..
Mert így nehéz dönteni..
köszi
Évi
Nincs jelen
#1745 2008-02-10 00:53
- ppfg
- Tag
még elfelejtettem vmit...ÕSSEJTKUTATÁS..van egy olimpiq nevû gyógyszer..egy ismerõs crohnos tünetmentes tõle..Ti mit szóltok az õssejtkutatáshoz és ehhez a készítményhez?..most olvastam, hogy egy angol orvos õssejt beültetéssel próbálja gyógyítani a crohnt, sajnos csak a kísérletre való betegek toborzásánál tartanak..ha nem Angliában lenne biztos ott lennék..(ahogy én kivettem a cikkbõl a meglévõ õssejtekkel kísérleteznek és nem a köldökzsinórból levettel)
Ha valaki többet tud a témáról, mint ez az össze-visszaság amit így éjjel összehoztam légyszi írja meg..
köszi
Nincs jelen
#1746 2008-02-10 06:32
- Rigor
- Tag
Az Olimpiq StemXCell -re gondolsz? -
http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/05/ra … ejtkapszul
Itt egy videoanyag is róla :
http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus/2 … fokozo.nsv (winamppal vagy kmplayerrel le lehet játsszani) - itt még a gyártó is megszólal.
Tanulságos.
Tessék megnézni a videót (sok érdekeset megtudhatunk belõle az õssejtekrõl) és végigolvasni a cikket.
Nincs jelen
#1747 2008-02-10 09:17
- tee
- Tag
ppfg hogy meghízol-e az attól függ hogy abban a 12 napban mekkora mennyiséget szedsz.teszem azt 32mgtól vszínüleg felszednél 1-3 kilót
Nincs jelen
#1748 2008-02-10 09:27
- kbalu
- Tag
persze aki nem eszik, nem hízik :)
Nincs jelen
#1749 2008-02-10 09:45
- ppfg
- Tag
3 nap 64 mg 3 nap 48mg 3nap 32mg 3nap 16 mg ...így lenne, de ha ilyen könnyû hízni tõle akkor tuti nem fogok ezzel szórakozni
Nincs jelen
#1750 2008-02-10 09:48
- ppfg
- Tag
ja és köszi a linket, cikkeket én is találtam, de az érdekelne igazán, hogy valaki próbált-e
Nincs jelen