#801 2008-01-30 09:59
- pacsaji
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Szia Veroniks22!
Érthetõ az aggodalmad, és talán az lenne a legjobb, ha beszélnél orvossal, aki el tudná neked mondani mekkora az esély a betegség öröklésére. Az én párom ugyan nem beteg, de nekem két lányom van egy (8és fél és egy 6 éves) és egyenlõre semmi jelét nem mutatják mégcsak kisebb emésztõszervi betegségnek sem!!! Ha ehhez még azt is figyelembe vesszük, hogy nagyon sok crohnos betegnek a "felmenõi "között sem találsz hasonló betegségben szenvedõt, akkor talán hihetõ, hogy ennek a betegségnek a kialakulásában az öröklõdés nem elsõdleges szempont.
Mivel most diagnosztizáltak, nyílván aktív idõszakban vagy. Érdemes lenne kivárni, míg hatnak a gyógyszerek, és a nyugalmi idõszakban átgondolni a babavárást. Lehet, hogy akkor majd te csodálkozol majd a legjobban, milyen kevés gyógyszer is elég. (A félelemeidet illetõen: a második terhességem nekem is aktív idõszakra "esett", jó sok gyógyszert szedtem és én is bepánikoltam, erre a megoldás azonban az orvossal való egyeztetés. Õ fog tudni tanácsot adni, hogy az aktuális gyógyszereid mellett mi a teendõ, mert minden eset EGYÉNI elbírálást igényel. Megnyugtatásképpen annyit, hogy nekem akkor tünet és gyógyszermentes terhesség váltotta fel az aktív idõszakomat)
Biztatásként szolgáljon, hogy vagyunk néhányan akiknél a betegségre a terhesség pozitív hatással volt, és egészséges gyermekünk született!!!
Nincs jelen
#802 2008-01-30 13:32
- palyizsu
- Tag
veronika! Én is szedtem imurant, meg klion a melianae mellett, sõt még dohányoztam is, ami ugyebár csökkenti a fogamzásgátló hatását, de nem estem teherbe mellett, csak amikor már nem szedtem!
Nekem kb. 2 éve azt mondták, hogy 2-3 évig biztos szednem kell az imuránt, de mivel rohamosan javultam fél év múlva már nem szedtem, és júliusban megszületett a kislányom, aki makk egészséges!
Tica!
Valóban nagyon szépen gyarapszik Katica! Ha így folytatja "bivaly"-erõs lesz mire hazaviheted!
Nincs jelen
#803 2008-01-30 13:49
- Vicaa
- Tag
Tica, na, tényleg nagyon ügyes a kis cseppséged, ha így halad nemsokára mehet haza! Fantasztikus érzés a kórházból hazamenni, én még a három nap után is olyan csodásnak éreztem, hogy már együtt lehetünk úgy igaziból, otthon!! :)
Veronika, én csak annyit tudok hozzátenni az elõttem szólókhoz, hogy én 4 éve vagyok crohnos, és pont aktív lett a crohn mikor teherbe estem, Ha visszaolvasol a hsz-okban láthatod, hogy akkor akartuk elkezdeni az Imuran-t de a doki abbahagyatta. Ezen kívül azonban más gyogyikat is szedtem (lsd korábbi hsz-ek) és gyönyörû, egészsége kislányom született!!! Azért érdemes megvárni a tünetmentes idõszakot, az nagyon sokat jelent!
Hajrá, hajrá! :D:D Üdv: Éva.
Én most csökkentem a Medrol adagomat 8 mg-ra, de ma nem voltam valami fényesen, hozzá kell tennem, hogy tegnap egész rendesen édességet nassoltam, pedig tudom, hogy a cukrot nélkülözni kéne... De hát annyi sütit kaptunk, hogy egyszerûen nem bírtam ellenállni.
Annácska szépen gyarapszik és a pocija is csak ritkán fáj már, annyira jó vele lenni!!!
Lányok a ti babókáitokat hol nézhetem meg???? Rajta vagytok iwiw-en, vagy ilyesmi????? :)
Nincs jelen
#804 2008-01-30 13:59
- Veroniks22
- Tag
Köszönöm a segítségeteket. Kezdek megnyugodni. :-)
Nincs jelen
#805 2008-01-30 14:08
- Vicaa
- Tag
Luci a te lurkóidat láttam, nézem az iwiw-en a "csomagot hozott a posta" az nagyon szupi!!! :D :D :D
Nincs jelen
#806 2008-01-30 14:57
- Linus
- Tag
veronika!
a fórum gyógyhatása vitathatatlan :)
Nincs jelen
#807 2008-01-30 15:27
- Agica01
- Tag
Szia Veronika!
Üdv a fórumon!
Nekem azt mondta a doki, hogy várjunk nyugalmas idõszakig, és a babavállalás elõtt az imurant mindenképp hagyjam abba kb. fél évvel, hogy ki tudjon ürülni a szervezetbõl. Pentasát végig szedtem, és a terhesség vége felé medrolt is.
EGyébként nálam amikor kiderült hogy crohnos vagyok (2002), azt mondták (nõgyogyi és gasztros is), hogy ne szedjek semmiféle fogamzásgátlót, mert nem tesz jót, és nem nagyon ismert a hatásuk a crohnos gyógyszerekkel együtt. (??) De úgy látom, ezt jó páran megcáfolták! :)
Kitartás, gyógyulgass, és elérkezik a baba is!
Nincs jelen
#808 2008-01-30 15:32
- Linus
- Tag
azért mondják, mert elvileg piszkálja a bél érfalát, gyakorlatilag nem tudok olyanról, aki ettõl lenne sz'ul. én is végigfaggattam gasztróst, nõdokit, házidokit - mindegyik azt mondta szedhetem. csak a hasmenéses idõkben plusz óvatosak voltunk, de addig is szedtem, mert ez nem az a bogyó, amit kicsit abbahagysz, aztán megint szeded :)
Nincs jelen
#809 2008-01-30 16:55
- vikimami
- Tag
Sziasztok Lányok!
Mindenki pozitív gondolatait jöttem begyûjteni!
Ugyanis: nagyon úgy néz ki, -még ma kiderül- hogy kb 10 napra be kell feküdnöm kórházba hogy végre kiderüljön mi a bajom.
Itthon kell hagynom Patrikot. A SZÍVEM MEGSZAKAD. Reggel óta -mióta beszéltem a dokival - rengeteget sírok :( (sírunk, mert Patrik ebbe mindig szívesen beszáll :D)
Apa itthon tud vele maradni- hála a fõnöke áldott jó szívének és remélem késõbb sem fogja ezért lapátra tenni..., és anyukám is itt lesz pár napot, ahogy el tudja intézni, hogy kiirassa magát.
Már most hiányzik pici teste, pedig még itt szuszog. Nem tudom,hogy fogom ezt lelkileg rendberakni magamban..
Fontos, hogy végre megtudjuk ennyi idõ után, hogy mi a bajom, de olyan kegyetlen az élet,hogy egy ilyne pici babától szakít el...
Most kezd nagyon anyás lenni, csak engem néz ha bárki is van itt és rám mosolyog mindig a legtöbbet, az én hangomtól nyugszik meg
Ráadásul pont oltásra is kell vinni jövõhéten :(
Nincs jelen
#810 2008-01-30 18:53
- roor
- Tag
Halika!
Viki:pozitív energia megy!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#811 2008-01-30 20:20
- tica
- Tag
Vica, 8 mg Medrolt szedsz? Jesszus, akkor az én 48-am rengeteg.. Nem csoda, hogy kerekedik a fejem.. :(
Nincs jelen
#812 2008-01-30 20:27
- Gabor23
- Tag
Én már csak 4mg medrolt. Ne aggódj ahogy csökken, pikk-pakk eltûnik a kerek fej...
Nincs jelen
#813 2008-01-30 20:48
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Vicaa!
Köszönöm szépen!!!:D:D:D:D:D:D:D:D
Vikimami!
Hidd el,hogy tudom milyen érzés itthon hagyni a gyereket!Én is voltam ilyen helyzetben!
Sõt kórházban voltam amikor a Roli 2 hónapos volt!:(:(:(:(:(:(
Ez most csak esetleg 10 nap és hétvégére lehet , hogy hazaenged a doki!Tudom,hogy nagyon fáj de hamar elmegy az idõ!!!Viszont ha elveszítenek az sokkal nagyobb fájdalom mindenkinek!Ne haragudj,hogy ezt írtam , de ez az igazság!
Szorítunk neked!!!Ha bár miben segíteni tudok akkor szóljatok!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#814 2008-01-30 20:48
- tica
- Tag
Remélem is, hogy nem maradok így! :) Még jó, hogy a kilók nem gyûlnek, azt nagyon utálnám.
Nincs jelen
#815 2008-01-30 20:50
- roor
- Tag
Halika!
Tica!
Mutass még képet a minimanóról!:D:D:D
Annyira édes!:D:D:D
És üzenem neki,hogy gyarapodjon szépen,legyen mit gyömiznem!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#816 2008-01-30 20:53
- tica
- Tag
Viki, tudom, hogy nem vígasztal, de nekünk ma azt mondták, talán egész februárban látogatási tilalom lesz.. Szóval még hetekig nem láthatom Katát, és 19 napja nézhettem meg utoljára. :( Arról nem is beszélve, hogy még soha hozzá sem érhettem. :( :( Szóval 10 nap nem a világ, ki fogjátok bírni, mert muszáj!! Túllesztek rajta, és talán végre kiderül, hogy mi a baj. Drukkolok!
Nincs jelen
#817 2008-01-30 21:01
- Marthuska
- Tag
Szia Vikimami! A másik topikban már válaszoltam a kérdésedre. A menzeszed miatt ne aggódj, a tükrözést akkor is meg tudják csinálni. Tampont vigyél magaddal! A kicsi jó kezekben lesz a szüleidnél, ne izgulj.
Nem szabad halogatni a vizsgálatot, hiszen nem vagy jól.
Sokat gondolok rád! Vigyázz magadra!
Nincs jelen
#818 2008-01-30 21:13
- Lucifer
- Tag
Tica!
Katica hogy van?????Mekkora már????
Neked se lehet könnyû!!!!!
Nincs jelen
#819 2008-01-30 21:35
- tica
- Tag
Tegnap 1220g volt. Ma bementünk a kórházba érdeklõdni róla, de épp akkor hoztak egy új kis beteget, így nem értek rá velünk foglakozni. Bõgtem is egy sort (vagy inkább sok sort), de muszáj összeszednem magam, nem egy roncsra van szüksége a Pöttömnek. Pedig nagyon reméltem, hogy ma csinálnak nekünk róla legalább egy fotót, de persze megértem, hogy nem volt idejük, nagy baj lehetett az új bébivel, nagyon úgy tûnt legalábbis. :(
Alig várom a holnap reggelt, hogy legalább telefonon érdeklõdhessünk..
Nincs jelen
#820 2008-01-30 23:52
- palyizsu
- Tag
Viki!
Kitartás! Megértem, hogy már elõre izgulsz a 10 nap miatt, de utána nagyon jó lesz! Megfelelõ kezelést kapsz, és együtt lehetsz Patrik-babával. Igaz könnyen beszélek, Én most heti háromszor 4 órára hagyom valakire (általában Anyukámra) Klaut, mert épp jogsit csinálok, és Õ már idõsebb is, de nekem ez is elég szar. Engem jobban megvisel mint Õt.
Tica!
Nagyon jó, hogy pozitívan állsz a dolgokhoz, kicsit irigyellek is, mert nagyon erõs vagy! Egy pici sírás meg még jót is tesz :) :) :)
Múltkor valamiért nem tudtam megnézni a fotót róla, úgyhogy ha lesz még légyszi rakd fel.
Vicaa!
iwiw-en Pályi Zsuzsanna (Zsuzsa) néven (krixkraxok nélkül) vagyok fent, bevallom Én már korábban meglestem Annácskát, mielõtt ide felraktad volna a képet, és Luci a Te Családodat is, sõt Patrikbabát is meglestem :) :) :)
Nincs jelen
#821 2008-01-31 06:45
- Vicaa
- Tag
Palyizsu! nem bírtam megállni, hogy ne írjak pár sort, most néztem meg a képeket!!! Hát azt mondtam, hogy Annácskának nagy szemei vannak, te a de csemetédnek aztán!!! És ahogy néz vele!!! A lábujj számolgató, meg a kóstolgatós képek voltak a kedvenceim!! :):):) De a nyelvkinyújtós vigyori is annyira édes!!!!
Úgyhogy csak gratulálni tudok!!!!!!! :):):)
Tica! A terhesség alatt én is 24 mg Medrolt szedtem, utána újra 64 mg-ról indultam, de most már "Hál Istennek" itt tartok! Majd nálad is rendezõdni fog a helyzet!!!!! Várunk képet a picur Katáról!!! :)
Nincs jelen
#822 2008-01-31 10:02
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Most nagyon boldog vagyok, mert ma reggel úgy döntött a doki, hogy elég, ha csak hétfõtõl bemennem, mivel ma már nem csináltak volna semmit, hétvégén szintén semmi (max. vérvételek, és infúzió ha nagyon nem eszek).
A leendõ kezelõorvosom pedig külföldön van, õ is csak hétfõtõl lesz bennt.
Úgyhogy még kaptam 4 napot a kisfiammal :D :D
Nagyon köszönöm a bízatásotokat nagyon-nagyon jól esik, és szükségem is van rá!
Köszönöm azoknak akik még priviben is írtak és Porshénak, hogy felhívott!
(na ez most olyan volt, mint egy Oscar-díj átvétele.... Hi-hi-hi)
Nincs jelen
#823 2008-01-31 12:00
- Lucifer
- Tag
Szia Vikimami!
Nagyon örülök , hogy még itt vagy !!!!De hétfõre tessék összeszedni magad!!!!
Még jó , hogy Patrikot nem ébresztettel fel este!:)
Nincs jelen
#824 2008-02-01 10:23
- lány23
- Tag
Szia Tica!
így utólag ,nagyon szeretnék gratulálni a kis babátokhoz és kívánom, hogy minél hamarabb haza vihessétek a kórházból!
azt megkérdezhetem, hogy pontosan mitõl is indult be a szülés?
Meglepõdtem amikor írtad, hogy megszültél, mert kb egyforma korú terhesek voltunk!( én most a 35. hétben vagyok )
Nagyon rossz olvasni, hogy mind a hárman babások nem vagytok/voltatok túl jól jól betegség ügyileg a szülés után!
ez elég rossz arány, sajnos!
Lenne 1 kérdésem azokhoz, akik már szültek és crohnosok , szûkülettel vegyítve!
Szóval szülésnél az orvosok ugye, hogy hamarabb kibújjon a baba, általában belefekszenek az ember hasába!
..de mi van akkor, ha pont a rossz bélszakaszt is szétnyomkodják? Az nem árt véletlenül a beleknek?
Nekem tágították a vékonybelemet, viszont a szûkület elõtt pedig kitágult a bél és most úgy érzem, h ez a rossz bélszakasz 10-15cm a gyomrom fele tolódhatott el, pont ott, ahol szüléskor a doki bele könyökölne!
Ez nem árthat vajon?
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdeztem, de ez a kérdés a napokban vetõdött föl bennem és tényleg érdekelne!
Nincs jelen
#825 2008-02-01 10:50
- Lucifer
- Tag
Sziasztok!
Lány 23!
Miért kellenne kinyomni a gyereket????
Én hármat szültem és egyiket se nyomták ki belõlem!
A lányomnak segítettek egy kicsit mert rátapadt az oldalamra és nem akart kijönni,de csak egy kicsit tolták meg a fenekét!De az oldalamon!!!!!
Nincs jelen
#826 2008-02-01 11:29
- Vicaa
- Tag
Na, hát nekem sem feküdtek, se nem könyököltek bele a hasamba nyugodj meg, ne aggódj!!!! Még csak meg sem nyomta a hasam a doki!!!!!!!!!! :)
Ha meg megbízol az orvosodban és elmondod neki a problémádat, aggodalmadat, akkor biztosan még jobban oda fog figyelni! :)
Nincs jelen
#827 2008-02-01 13:23
- tica
- Tag
Sziasztok!
Lány 23, sajnos nem tudni, hogy mitõl indult be Katica, vszínûleg ez már nem is fog kiderülni soha. Se fertõzés, se toxémia, semmi oka nem volt..
Vica, nem jól gondolom, hogy te kicsit jobban lettél szülés után? Viki meg már terhesség alatt sem volt jól, szóval azért nem biztos, hogy mindenki a szülés után lesz rosszul. Ráadásul nekem császár volt, szerintem ez is közrejátszott a rosszabbodásban. Jól megrángatták a belsõmet a mûtét alatt, majd leestem az asztalról.. Ráadásul ugye a stressz is közrejátszott, mert rettenetesen féltem, hogy mi lesz Katával.
Különben továbbra is kielégítõ az állapota, 30 grammokat eszik 3 óránként, :) új képet nem tudtunk csináltatni róla, és még mindig tilalom van.. :(
Nincs jelen
#828 2008-02-02 09:12
- pacsaji
- Tag
A "bekönyökölést" akkor szokták használni, ha a kismama önerõbõl már nem tud akkora erõt kifejteni, és a babát ez már veszélyeztetné, mert már olyan helyzetben van a szülõcsatornában, hogy nem lehet gyengébben nyomni. Ez általában nagyon hosszú vajúdás után van, vagy amikor "hisztis" a kismama és nem együttmûködõ.
Egyébként sem könyökléssel oldják meg, hanem nagyobb felületen fejtenek ki folyamatosan erõsödõ nyomást, miközben ez a mozdulat fentrõl lefelé is halad, követve az összehúzódás ritmusát.
Én az elsõ szülésemnél jártam így, de egyáltalán nem okozot problémát az érzékeny bélszakaszaimon!!!
Nincs jelen
#829 2008-02-02 10:05
- Vicaa
- Tag
Tica! Én tényleg jobban lettem a szülés után, csak utána elvették egyik napról a másikra a szteroidot és csúnyán visszaestem. De most már remélhetleg tényleg lassan "gatyába rázódok".
Egyébként azért is döntöttünk a dokival az utolsó, indítás elõtti nap úgy, hogy a megbeszélt császár helyett prbáljuk meg a természetes utat, amit írtál is, ez kevésbé viseli meg a gyulladt beleket.
Lényeg hogy már túl vagy rajta és a kis Katica is szépen erõsödik! Kitartás!!!! Már annyira várom én is hogy hazavihesd a picurt, hogy tiszta "lázban vagyok" attól a gondolattól, hogy már arról számolsz majd be nekünk, hogy milyen Vele otthon!
Nincs jelen
#830 2008-02-03 08:43
- tica
- Tag
Vica, annyira aranyos vagy, hogy izgulsz értünk! :) Kata tegnap 1280g volt, nagyon ügyi kislány! Lassan lecseng az influenza, talán jövõ héten feloldják a tilalmat is.
Nincs jelen
#831 2008-02-03 09:20
- roor
- Tag
Halika!
Tica:látod milyen ügyi a kis mini emberke?:D:D:D:D
Lesz õ még olyan sózsák,hogy alig fogod elbírni.:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#832 2008-02-03 11:54
- Lucifer
- Tag
halihó!
Tica!
Nagyon ügyes a Katica!!
Látszik , hogy minél elõbb hazaakar menni mert olyan gyorsan hízik!!!Csak így toovább!!!!
Szorítunk nekteg és remélem minél hamarabb velelehetsz!!!
Nincs jelen
#833 2008-02-03 20:50
- Marthuska
- Tag
Kedves Vikimami! Vigyázz nagyon magadra! Majd gondolok rád, és drukkolok, hogy minden jól sikerüljön!
Ezen is túl leszel majd, és remélem mielõbb javul az állapotod!
Puszi!
Nincs jelen
#834 2008-02-03 21:00
- vikimami
- Tag
Kedves Marthuska!
Nagyon köszönöm a bíztatást és hogy gondolsz rám! Igazán hálás vagyok érte, ezek azok a dolgok, amik erõt adnak!
Köszönöm még1x.
Puszillak
Amint hazajöttem jelentkezem....
Nincs jelen
#835 2008-02-03 21:10
- roor
- Tag
Halika!
Viki:természetesen én is gondolok rád,meg tesókám is,és nagyon várunk vissza.:D
Nem lesz semmi gond!
Majd sms-ben értekezünk ha nem zavarlak.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#836 2008-02-03 22:31
- Pilli
- Tag
Viki, csak erõsen, fel a fejet és kitartás!!! Nem gyõzhet a gonosz, ez már biztos!!!!
Nincs jelen
#837 2008-02-03 23:52
- palyizsu
- Tag
Viki!
Sok erõt, és kitartást a következõ 10 napra!!!!
Nincs jelen
#838 2008-02-04 10:02
- Lucifer
- Tag
Viki!
Sok erõt és kitartást kívánok én is !!
Gondolok rátok!!
Kifogod bírni!
Nincs jelen
#839 2008-02-06 21:46
- tica
- Tag
Sziasztok!
Vikirõl vmi hír? Ma hazaengedték, nem? Kíváncsi vagyok, nagyon!
Kata 1390 gramm! :)))))) Azt hiszem holnaptól feloldják a tilalmat, alig várom a reggelt!! Aludni sem fogok tudni ma!! :)))))))
Nincs jelen
#840 2008-02-07 00:18
- palyizsu
- Tag
Tica!
Szurkolok, hogy holnap már meglátogathasd a kislányodat, egyébként nagyon szépen gyarapszik! :)))
Vikire Én is kiváncsi vagyok!
Nincs jelen
#841 2008-02-07 10:02
- Lucifer
- Tag
Sziasztopk!
Viki!!!
Itthon vagy már???Mit mondtak???????
Tica !
Nagyon szorítok hogy lásd a picit!!!!!!Nagyon szépen gyarapodik a súlya!!!!Ha így folytatja akkor kis gombóc lesz!!:D:D:D:D:D:D:DD
Nincs jelen
#842 2008-02-07 10:39
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Most csak "röviden" felugrottam, mert Patrik fennt van :D
Itthon vagyok, tegnap este értem haza. Egyenlõre semmi hír, várni kell a tenyésztések eredményére.
Az biztos,hogy valami alapban sincs velem rendben, hogy 2005-ben és 2007-ben is ilyen könnyen összeszedtem igen ritka bélfertõzéseket.
Ha a teny. kimutat valamit, akkor azt kezelik. Ha nem reagálok a kezelésre, akkor tüki a vékonybélig és biopszia.
Ha a teny. nem mutat ki semmit,akkor szintén tüki végig és sorozatbiopszia.
Vérképem tök jó, az ultrahang "csak" petefészekcisztát talált - ezt már meg sem hallom.....
Most ennyi, este jövök, ha tudok.
Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm, hogy drukkolt és gondolt rám, sajnos még igénybe fogom venni ezt a pozitiv energiát :D :D :D
Puszi
Nincs jelen
#843 2008-02-07 11:05
- Marthuska
- Tag
Szia Viki! Örülök, hogy itthon vagy, de legjobban biztosan Patrik örül, hogy végre az anyucival lehet! Lassan rendezõdnek majd a dolgaid, és legalább tudják mit kell kezelni. A petefészek ciszta, ha kicsi, akkor magától is felszívódhat. Az nagyon bíztató, hogy az ultrahang mást nem mutatott.
Kívánom, hogy minden a lehetõ legjobban alakuljon!
Puszi!
Nincs jelen
#844 2008-02-07 17:09
- Lucifer
- Tag
Szia Viki!
Nagyon örülök , hogy itthon vagy!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#845 2008-02-08 10:30
- Vicaa
- Tag
Gerti is sokat írt korábban a topikba, most biztos aktívan babázik, tudtok róla valamit?
Tica megvolt a NAGY LÁTOGATÁS? Milyen volt???
Én nagyon szégyellem, de még nem voltam hathetes kontrollon szülés után. Egyszerûen nem volt idõ Pestre visszamenni az orvoshoz, nameg a férjem se tud igazán szabit kivenni, hogy felvigyen. Szerintetek nagy gáz, ha másnál szültem és én mégis itt a körzetemben megyek el megnézetni magam?
Nincs jelen
#846 2008-02-09 09:28
- Vicaa
- Tag
Viki mizujs felétek??? Patrik baba hogy van? És te???
Kismamák, mi van veletek? Lány23???
Luci: Roli miféléket eszik már? Arra gondoltam, hogy mivel már elmúlt Anna is három hónapos és a pocija is csak elvétve fáj egy picit, meg lehetne próbálni nála a gyümilevet. Bár még ebben a kérdésben még bizonytalan vagyok.
Anyu megtalálta a rólam írt naplót, abban leírt rólam születéstõl fogva mindent, én már székrekedés miatt két hetesen paradicsomlevet kaptam és két hónaposan már alma-, répapürét is.
Nincs jelen
#847 2008-02-09 09:51
- vikimami
- Tag
sziasztok
Vicaa, köszi kérdésed, nem vagyok túl jól: vér-hegyek :( Mióta kijöttem a kh-ból, egyre rosszabb... Pedig 6000-re emelték a napi Salofalkomat.
Étvágyam nincs, amit eszek alig marad meg bennem (egy -egy kenyérszerelet, kevés rizs v. krumpli)
Most szigorú diétára vagyok fogva, de amúgy sem kívánok semmit.
Megint nem tudok hajnali 3óránál többet aludni, onnantól csak vergõdöm, pedig Patrik kb 7-ig szokott aludni.
És mivel kaja O, alvás alig és gyakran látogatom a wc-t is, teljesen le vagyok merülve
Az elsõ tenyésztés eredménye negatív lett sajnos :( :( :( Hétfõn érkezik meg a második, és ha az is negativ, megyek a tükrözésre :(
Bocs a rosszhangulatú hsz-ért, de most ez van.
Szerintetek lehet, hogy egy erõs kávé miatt indult be a vérzés megint?
Nincs jelen
#848 2008-02-09 12:07
- roor
- Tag
Halika!
Viki:most ne azzal foglalkozz,hogy rossz hangulatú a hsz-ed.
A lényeg hogy te kimássz a gödörbõl!
A kávé nekem mindig beindítja a hasam,már csak klotyó közelébe merem inni.:D
Az elsõ tenyésztés negatív.Na és?Van még másik is.
Ne keseredj el és ne add fel,már nincs sok hátra és kiderül mi a baj,és utánna minden rendben lesz!
Bármit amit a diéta enged egyed,ha csak minimálisat is,valaminek kell benned lennie különben összeesel!
Kitartás és fel a fejjel!
Ha segítség kell mi itt vagyunk!:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#849 2008-02-09 12:51
- tica
- Tag
Sziasztok!
Viki, kitartás, most már csak kiderül, hogy mi a baj!!
Én végre láthatom Katát, annyira jóóóó! Nagyon szépen fejlõdik, 1430 gramm volt tegnap. Végre nem csak otthon ülök, minden nap 2x bemehetek hozzá. Legszívesebben ott állnék az inku mellett egész nap. Kár, hogy csak 10 percet szabad bent lenni, de nem panaszkodom, mert ennek a 20 percnek naponta is rettentõen örülök. Nagyon nagyt nõtt, mióta nem láttam, alig ismertem rá.
Nincs jelen
#850 2008-02-09 13:09
- Pilli
- Tag
Tica! Hát ez szuper!!! És mikor vihetitek haza a kiscsajszit???
Viki: Tarts ki!!!!
Nincs jelen