#851 2008-02-09 13:10

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Halika!

Tica:nagyon szépen gyarapszik a kis minimanó!:D:D:D:D
Örülök neki hogy szépen bepótolja a lemaradását és hogy végre te is láthatod!:D:D:D
Lécciléccilécci csinálj róla képet :D:D:D:D:D
Olyan kiváncsi vagyok rá!:D:D:D

Nincs jelen

#852 2008-02-09 13:26

lány23
Tag

sziasztok!

Tica, nagyon örülök, hogy végre láthatod a pici lányodat! :-)
Nagyon gyorsan növekedik a súlya! Már több, mint fél kg-ot hízott születése óta!

Viki!
Szerintem a kávét próbáld meg kiiktatni! Az még az egészséges embereket is meghajthatja pl. apumat is!
Én nagy ritkán iszom capuccinot, de az engem is meg szokott hajtani, bár nem mindig!
Remélem hamarosan kiderül végre, hogy mi bajod lehet és utána kikezelnek végre!

Én amúgy jövõ héten megyek elõször NST-re és már nagyon várom+UH-ra is!
Ti mennyit híztatok terhesség alatt?
..mert én 19kg-nál tartok és a dokim szólt, hogy már ne hízzak olyan sokat! 164cm vagyok és most 66kg, mert 47-tel kezdtem! Ez olyan sok szerintetek?
A kicsi fiam nagyon sokat ficereg meg néha olyan helyekre bemozdul, hogy picit még fáj is!
Iszonyat hamar el tudok fáradni+nem vagyok olyan fürge, mint voltam,de amúgy szerencsére minden ok! Nagyon bízom benne, hogy a baba születése után is minden rendben lesz ugyanígy gyógyszerek nélkül!
Ez a napsütés is teljesen feldob! Olyan szép idõ van!

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#853 2008-02-09 18:29

porshe
Tag

Lány23!
A kilóiddal ne foglalkozz, én 27 kilót híztam az elsõ gyerekkel,mégsem dagadt a bokám,se nem vizesedtem.
Amíg jól érzed magad,nem gond. Nekem mindkettõ úgy rúgott,hogy az igenis fájt,nagyon,néha csillagokat láttam. :-)
Ja a másodiknál már csak 9 kilót híztam és semmit nem csináltam másképp.
Kitartás és pihenés!
Élvezd a napot és légy kiegyensúlyozott.
Üdv: Porshe

Nincs jelen

#854 2008-02-09 18:57

palyizsu
Tag

Sziasztok!
Viki!
Ha muszály tükizni, hát muszály, ne idegeskedj elõre, mert szerintem ez is belejátszik abba, hogy egyre rosszabbul vagy! Ha nem tudsz aludni, akkor semmiképp ne igyál kávét szerintem. Én napi 3-4-et megiszok, de csak ilyen 3:1-ben port, a beleim ezt bírják, a normál fõzõtt kávét már nem bírom, pedig egy idõben azzal sem volt gondom!
Tica!
NAgyon örülök, hogy végre látogathatod a Kislányodat. Én is szeretnék róla képet! :)
Lány23!
Én 165cm vagyok, és a terhesség elõtt voltam kb. 63 kg, nem tudom hogy mennyit szedtem fel, mert sajnos Én vizesedtem is, igaz akkor voltak a  40 fokos melegrekordok, de most kb. 80 kg vagyok, pedig már 7 hónapos a lányom, szóval jó sokat szedtem fel, de majd ha már nem szoptatok akkor jöhet a diéta! :))) Amíg Te jól érzed magad, addig nincs gond! Egyébként az Én kicsi lánykám is elég nagyokat rúgott, nekem is voltak fájdalmaim tõle, de ugyanakkor nagyon jó érzés volt!

Nincs jelen

#855 2008-02-09 21:00

vikimami
Tag

Halihó!
Mindenkinek köszi a bíztatást, igyekszem "megfeleni" és kitartani.

Igaz, hogy nagyon rosszul alszom, de kávét pont azért ittam, hogy bírjam a napot... :( Már jó rég nem fõztem, és most is csak egy pár kortyot tejporral...
De ma is vészes (akarom mondani véres) volt a helyzet :( :( :(
az a baj, hogy éjjel felébredek 2-3 körül és nem tudok visszaaludni, csak 10 percekre. Hat körül meg már felkelek, hogy a "Kisfõnöknek" készenlétbe álljak :D Pedig akkor tudnék aludni.
Régen olyan jó volt az alvókám :( :( :(
A bélésem egyfolytában mozgolódik, nagyon kellemetlen!

Patrik jól van. Nem tudom írtam-e már, de kedden volt oltáson apujával és meg is mérték: majdnem 7 kiló !!!!

Kérdés: Nektek hullott a hajatok a szoptatás után, vagy az egészet tudjam be a Salofalknak? Mert iszonyat mennyiségben hullik. ha csak hozzányúlok - vagy Patrik :D - már akkor is csomóban jön.

Lányok, ti hogy csináljátok az etetést? Konkrétan az a gondom, hogy nálunk 4x eszik 230-at, de délután még enne amikor lecuppantja az adagot... Hát nem tudom: egyrészt ez a 6 hónaposak adagja a tápszerpapír szerint, másrészt nem fér több a cumisüvegbe! A védõnõ és a doktornõ is azt mondta, hogy még ne adjak neki hozzátáplást, amig ennyire zöldet kakil. Akkor most 2 cumisüveggel üljek ide?
És már hatalmasat nõtt! Annyira más, mint akár csak 2 hete arról nem is beszélve,hogy az újszülöttkori képeken fel sem lehet ismerni.
Sajnos mostanában nagyon nyûgös, de szerintem a meleg miatt. Nem nagyon akar aludni nappal, de az éjszakákat azért még mindig átalussza :D

Ja igen: ma megfogta a csörgõjét :D:D :D :D

Puszi mindenkinek

Nincs jelen

#856 2008-02-09 21:03

vikimami
Tag

Lány23!

Én 22 kilót híztam Patrikkal, és nem voltam vizes ill. már akkor diétásan étkeztem. Nekem is mindig mondták a terhesgondozáson, hogy jó lenne, ha megállnék.
Szülés után pár nappal már 10 kg-mal kevesebb voltam, pedig Patrik nem volt óriásbaba (3.100).
Szóval ne aggódj a súlyod miatt!!! Szerintem.
(Sajnos hipp-hopp ledobtam, és most kevesebb vagyok mint terhességem elõtt)

Majd írd meg, mi volt a vizsgálatokon! :D

Nincs jelen

#857 2008-02-11 10:56

greti31
Tag

Sziasztok!
Jelen vagyok minden nap,csak nem szoktam írni,mert hála, abszólút tünetmentes vagyok,bár 2 napja kezdett aktív lenni a c.u.,meg az én problémáim eltörpülnek a tietekéhez képest.
Vicaa!Köszi kérdésed,jól vagyunk,Lilla baba is már 3 hónapos,szerdán megyünk megint szurira.Úgy megy az idõ! Még szopizik,nappal nem sokat,de éjjel este fél 10-tõl reggel 5-6-ig alszik,jó baba,hagyja aludni a tesóját,meg a családot.

Tica!Én is nagyon szurkolok neked,hogy a kismanó mielõbb hazamehessen!Gratula hozzá így útólag is!
Vikimami!Kitartás!

Az én bajom,hogy kezd zavarni a rajtam maradt 10 kiló.Persze anyukám is mondja,mit akarok még...,meg tudom is..a szopizás a legfontosabb,de azért valamennyi lemehetne!Diétázni persze nem akarok még,de nem zabálok, és mégis...Az elsõ gyerek után hipp-hopp lement,de most....
Nem tud valaki valami jó módszert, ami segíthet?Valami light-os módszer jól jönne!Idõm van,nyárig legalább a fele lemehetne!Elõre is köszke
Na pusza mindenkinek!

Nincs jelen

#858 2008-02-11 10:59

greti31
Tag

Vicaa!Ti hogy vagytok?Mekkora már Anna baba?Alvás?És nálad odabent mi újság?

Nincs jelen

#859 2008-02-11 11:32

Lucifer
Tag

Vikimami!
Ne legyél elkeseredve tessék egy kicsit jó szemmel nézni a dolgokat!Tudom , hogy ez nagyon nehéz de MUSZÁLY!!!!!

Vicaa!
Itt van elõttem a Roli kis füzete és nézem , hogy mi mit ettünk már 3 hónaposan!
alma, banán,krumpli fõzelék,tápszeres banánturmix , van.puding , krumpli + répa fõzelék, stb.....
Nekem van egy könyvem amibe le van írv ahogy mi adható a 6.héttõl a 6.hónapig.

Tudom az ember bátortalanabb még az elsõ gyereknél de higgyétek el, hogy a gyümölcs és esetleg egy kis fõzelék nem árt meg a gyereknek.Én még nem hallottam arról,hogy egy gyereknek bármi baja lett a gyümitõl!
A Roli most 8 és fél hónapos és szinte mindent eszik.Próbálok olyan kajákat fõzni amibõl õ is ehet!Ha meg még nem eheti akkor fõzök neki külön.Turmixolni már nem igazán szoktam csak villával töröm hogy szokja a kanalat.Nagyon jóízüen eszi a vajaskenyeret párizsival.És ezt már teljesen egyedûl eszi.Nem kell félni attól , hogy mit adjunk nekik.
A tápszer különben is nagyon felfújja õket!Egy -egy tápszeres evést lehet pótolni gyümivel ill fõzelékkel.
Pl:reggel tápszer
   gyümi
   tápszer
   fõzelék
  tápszer
éjjel tápszer
A 230g tápszer pedig rengeteg egy ekkora gyereknek.Mi ebben a korban 130-160-at ettünk.Most eszi a 200 - 250 - et.
Különben a védõnõ is azt mondja hogy a napi 5 étkezés legyen meg!!

Szerkesztette: lucifer2007 (2008-02-11 11:49)

Nincs jelen

#860 2008-02-11 12:48

vikimami
Tag

Sziasztok4

Luci: tudom hogy sokat eszik Patrik, ezért is aggódom! Mondtam a védõnéninek is, hogy mi a helyzet és azt mondta, hogy adjak kevesebbet és próbáljam meg lefoglalni kaja után.
Hát ez ma nem sikerült, megkapta inkább az adagját... Ugyanis ha elfogy a tápi és még enne úgy üvölt, mintha kínoznák. És nem 5-10 percet,hanem órákat! Hiába, éhes. És amit akar azt el is akarja érni: nem rám ütött a gyerek :D
Szóval nem tudom, mit csináljak.........
Mind a doktornõnk, mind a védõnõnk ellenzi azt, hogy még mást is adjak neki (gyümi,fõzelék, stb), mert nem tartják még elég fejlettnek a belecskéjét. Szigorúan kérték, hogy tartsam azt, hogy 6 hónaposkorától kap mást is.
Nekem egyébként már 5-6 naposan 80-akat evett (akkor még szoptattam és mértük, meg amikor lefejtem amikor varratszedésre kellett mennem, akkor 90 ml -t sikerült és majdnemmegette mindet)!
Lehet, hogy egyszerûen csak ilyen nagyétkû baba, és feleslegesen aggódom????

Egyébként boldog, mosolygós, sokat "beszélõ" baba, csak este van hisztink 1-2 óra.... És rengeteget van fennt továbbra is (össz. alszik nappal 3-4 órát), úgyhogy a magamra való fõzés még mindig nulla, de úgysem eszem már szívesen semmit....

Nincs jelen

#861 2008-02-11 14:55

Bajusz
Tag

sziasztok
én arra lennék kíváncsi van-e valaki aki mostanában kismama.
kisbabát szeretnék de nem tudom bele merjek-e vágni.
beszéltem errõl az orvosommal õ természetesen helyesli de nekem mégis vannak félelmeim ezzel kapcsolatban.
például mostanában elég sokat idegeskedem és emiatt nagyon lefogytam, nemrég voltam tükrözésen és a végbél tájékon fekély található amire kúpot kaptam.a vérképem nagyon jó mindemellett.
csontritkulásom biztosan van a rég szedett gyógyszerektõl de gondolom ezt meg lehet nézetni és orvosolni lehet,bár szedek rá kálciumot.
egyébként csak pentasát és immurant szedek a betegségemre.
szóval érdemes egy "állapot felmérõ" vizsgálatra elmenni?

Nincs jelen

#862 2008-02-11 15:26

greti31
Tag

Szia Bajusz!
Mindenképp vágj bele,megéri!!!Tünetmentes idõszakot válassz a teherbeesésre,és beszéld meg a dokiddal a gyógyszerszedést,terhesség alatt és után!Sok mindenki így van-volt ezzel,én is végig szedtem a gyógyszert,bár én mást,salazopyrint,és nem volt semmi gond!Sok sikert!

Nincs jelen

#863 2008-02-11 18:04

vikimami
Tag

sziasztok!
Sajnos nem tenyészett ki semmi, úgyhogy megyek tükrözésre:( :( :(

Nincs jelen

#864 2008-02-11 21:26

lány23
Tag

Szia Bajusz!

Én 36-37 hetes kismama vagyok és 4 éve crohn beteg.
Nyugodj meg és vállaljatok babát nyugodtan! :-)
Én elég rossz körülmények között estem teherbe. Rengeteget idegeskedtem akkoriban: nyevlvvizsga, államvizsga, diploma munka,közben kiderült, hogy valamit kezdeni kell a szûkületemmel--ez miatt kórházban is voltam, mert tágították és szerencsére ez idáig  minden jól alakult és remélem így is marad!
Nekem pont indítani akarták az Immurant, amikor kiderült, hogy baba lesz, ezért nem kezdtem el szedni és a Pentasát is saját felelõsségemre abba hagytam! Viszont vitaminnal tömtem magam rendesen! Szerencsére nálam a terhesség jó hatással volt a betegségre, mert nem volt semmi problémám és a vérképem is nagyon jó! Abban viszont biztos vagyok, hogy fontos a pozitív hozzáállás, úgyhogy póbálj meg arra gondolni, hogy minden tökéletesen jól fog alakulni!

Minden jót kívánok!

Nincs jelen

#865 2008-02-11 23:30

palyizsu
Tag

Bajusz!
Én is csak azt tudom mondani, hogy mindenképp érdemes belevágni. A saját gyerekeddel együtt töltött pillanatokat nem helyettesítheti semmi! :)

Viki!
Sajnálom, hogy nem úszod meg, de jobb lesz ha túl leszel rajta, és tudod, hogy mi a bajod! Írd meg mikor mész, majd drukkolok Neked! Enni pedig muszály, úgyhogy mindenképp próbálj meg idõtszakítani a fõzésre, vagy rendelj valami kaját, mert a végén még teljesen legyengülsz!

Nincs jelen

#866 2008-02-12 06:20

vikimami
Tag

Köszi Zsu!

Tudom, hogy enni kéne, de nem megy! Ha fõzök is valamit, alig tudok lenyelni pár falatot. Most is itt próbálkozom egy tenyérnyi kenyeret sonkával megenni: cirka 10 perce rágok, hátha lemegy....
Ez van már december óta. Egy két nap volt, amikor volt étvágyam, de inkább csak szenvedek és nem kívánok semmit.

A múlthéten olyan jól rá tudtam készülni a tükrözésre, aztán mégsem csinálták meg, mostmeg annyira zaklatott vagyok megint..... Egyszerûen félek.

Nincs jelen

#867 2008-02-14 21:23

vikimami
Tag

Sziasztok!

Megvolt ma a ct-m, nem volt egyszerû...
Szétszúrták mindkét vénámat, úgy nézek ki, mint aki agyonlõtte magát még jó, hogy tél van és hosszúujjút lehet hordani :D

Aztán a vizsgálat felénél bejött a doktornõ és megkérdezte, hogy meddig tudok maradni, mert tele van a vastagbelem   tele van széklettel, nem tudnak fényképezni.
Pedig reggel 10 kor ettem utoljára egy sonkászsemlét és ennyi.  A  vizsgálat 15.órakor volt, és  szó-mi-szó kivételesen tényleg nem kellett délutánig wc-re mennem. (Murphy ismét igazolódott)
Aztán visszakérdeztem, hogy mégis meddig maradjak, megvárjuk amig wc-znem  kell???? Na ezen besértõdött azt hiszem.
Végül még pár percre visszatoltak a gépbe. Holnap lesz lelet.

Egyébként nem tudom mi lesz velem a colonoscopián, mert már ettõl is úgy bepánikoltam! Iszonyú volt az a nagy gép, meghogy ki-be huzogatnak, és a vénás kontraszt úgy ment át rajtam, hogy azt hittem szétmegy a belem, illetve kaptam fiziológiás sót is és attól meg azt hittem menten bepisilek.
Pedig ez tényleg semmi sem volt!!!
A végén alig tudtam felkelni és hazajönni :( :( :(

Nincs jelen

#868 2008-02-15 06:54

Vicaa
Tag

Viki! Tudom ez nem vigasztal, nekem a vért is alig tudják levenni, mindig úgy nézek ki utána, mint akit szétvertek.
Ha "tiszta" béllel kell menni a ct-re akkor miért nem szólnak elõre????

Mindig gondolj arra, ha túl leszel a tükin már vége lesz a hosszú ideje tartó bizonytalanságnak!!!! :) Végre utána már egy egészséges mamit kap Patrik baba!!!! Képet, képet!!!!! :) :) :)

Nincs jelen

#869 2008-02-16 21:12

palyizsu
Tag

Tica! Mi újság veletek?

Nincs jelen

#870 2008-02-19 08:49

tica
Tag

Sziasztok!

Jól vagyunk, 3 napja kikerült Kata az inkuból, és most vízágyon szundizik! :) Tegnap nagyon megijedtünk, mert belázasodott délelõtt. 38,4 volt a hõje, de kiderült, hogy csak túlmelegedett. Nagyon rátekerték neki a fûtést, és jól be is takargatták.. Aztán mikor észrevették, és lecsavarták a meleget, meg kicsit szellõsebben takarták, akkor nem volt láza. Most indulok hozzá, remélem minden rendben volt éjjel.
1700 gramm volt tegnap.

Szerkesztette: tica (2008-02-21 21:03)

Nincs jelen

#871 2008-02-19 09:01

vikimami
Tag

Tica!
Gyöngyörû a lánykád! :D:D:D
És látod milyen ügyesen növöget!!!
sok puszi neki, ha mész hozzá

Nincs jelen

#872 2008-02-19 10:09

palyizsu
Tag

TIca! Örülök, hogy jól vagytok, és szépen fejlõdik Kata! Nagyon szép baba!

Nincs jelen

#873 2008-02-19 10:32

Lucifer
Tag

Tica!
Nagyon örülök, hogy jól vagytok és nagyon szépet növöget Katica!!!
Nagyon tündéri baba,megse lehet róla mondani , hogy koraszülött!

Nincs jelen

#874 2008-02-19 11:34

Vicaa
Tag

Tica!

Tüneményes a kislányod, tényleg szépen fejlõdik! :) Jelentkezz mindig továbbra is, örülök, hogy tettél fel képet!!! :)

Szerkesztette: Vicaa (2008-02-19 11:34)

Nincs jelen

#875 2008-02-19 20:10

roor
Tag

Halika!

Tica:köszönjük a képet a kis minicsajsziról.:D
Hihetetlen mekkorát nõtt!
Tündibündi kisangyal.:D

Nincs jelen

#876 2008-02-20 18:13

tica
Tag

Köszönjük a sok dicséretet!
Ma voltam orvosnál, március 7.-én tüki.. :( Ígértek bódítást, remélem tényleg adnak..

Nincs jelen

#877 2008-02-23 11:41

Veroniks22
Tag

Sziasztok!

Ismét itt. Voltam a gasztrós dokinál. A sipolyom majdnem teljesen bezárult. Így örömömben megkérdeztem, hogy mikor hagyjam abba a Kliont és Imurant. A válasz az volt, hogy Kliont 1 évig, Imurant pedig 4 évig szedjem. Úgy meglepõdtem, hogy nem kérdeztem semmmit, hanem hazajöttem.
Ez azt jelentené, hogy 4 évig ne is álmodozzunk babáról? ;-(
5.-én megyünk vissza a férjemmel, s akkor megkérdezzük részletesen a dolgokat. Hátha van más megoldás...
2 évnél többet nem akartunk várni a babára, de a férjem szerint az én egészségem a legfontosabb. Ebben igaza van, de errõl a 4 évrõl nem volt szó. Decemberben még egyet mondott a doki, s az eredményeim azóta javoltak.

Köszönöm hogy kiönthettem a lelkemet.

Jobbulást és szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#878 2008-02-24 14:51

Rekris
Tag

Szia Porshe!

MIvel, Te is Vp. megyei vagy,kérdezném,hogy már a terhesség alatt is "beteg" voltál-e és hogy ezt melyik nõgyógyász és hogyan tolerálta, kezelte...stb.
Merthogy itt olvasgatva látom,hogy Pesten bizony van néhány normális nõgyógyi aki tájékozott a bélmegbetegedésekrõl és normálisan kezelik a terhesség alatt is.
Itt, vidéken azonban én nagyon kételkedem, mivel az elsõ terhességem alatt egyszerûen nem is diagnosztizálták nálam a betegséget, szépen lepattintott a nõdoki,hogy biztos vmi fertõzõ hasmenéses bajom van, így õ nem tud megvizsgálni sem, hátha fertõzök....:(( A házidokim meg azt mondta,hogy a terhességtõl vagyok rosszul, a "kicsi bántja a nagyobbat"! Most lesz lassan másfél éves a fiam és több év szenvedés után végre diagnosztizálták nálam,hogy mi a gond: colitis.
És lassan terveznék mégegy gyerkõcöt, de fogalmam sincs hova, kihez forduljak majd,ha összejön a baba, melyik nõgyógyi ért vmit ezekhez a betegségekhez???

Rekris

Nincs jelen

#879 2008-02-25 08:44

tica
Tag

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert rengeteg dolgom van, mivel a tegnap esti látogatáson a dokinéni felvilágosított, hogy CSÜTÖRTÖKÖN HAZAJÖHET KATA!!!!!! :)Már csak enni kellene megtanulnunk, de extra béna vagyok a cumiztatásban. Folyik minden felé, lányzó nem szopizik, csak néz nagy szemekkel, meg kiröhög. Persze nem kellet neki megdolgozni a kajáért eddig, csak lefolyt a szondán, és kész. Azért persze a nõvérke 2 perc alatt megetette, nála bezzeg nyeldekelt nagyokat.. Bármilyen tippet szívesen fogadok!
Ráadásul hogy fogok én elmenni a tükire hetedikén, azt nemtom. Talán sikerül a nagyira hagyni Katicát.

Nincs jelen

#880 2008-02-25 09:59

Lucifer
Tag

Szia Tica!
Nagyon örülök,hogy végre hazajöhettek a kórházból!
A tükire nem tudsz másik idõpontot kérni??
Az etetéstõl ne izgulj hidd el belefogsz jönni!:D:D:D:D:D
Ma még nehéz de holnap már kened vágod.Ezt nem lehet elmondani, hogy -hogy kell csinálni majd a kórházban úgy is mutatják és megtanulod.Bele fogsz jönni!!!!
Szorítok , hogy minden sikerüljön!!!!!!

Nincs jelen

#881 2008-02-25 14:55

Agica01
Tag

Szia Tica!
Örülök, hogy végre hazajöhettek, bár nem írtam eddig, mindig olvastam, mi van veletek.
Az én babám is koraszülött volt, szintén kórházban jó ideig, szondázták, és az evéssel volt gond.
Nálunk ami bejött: nem rendes cumisüvegbõl etettük, hanem ahogy a kórházban is, vettünk a patikában sima cumit, amit bármilyen üvegre rá lehet húzni, mert az puha. 3-4 napig abból ment, és ahogy egyre ügyesedtünk, õ is meg mi is, úgy tértün át lassan a "normális" cumisüvegre. Olyan etetõcumit választottam, amin van levegõztetõ, így könnyebb volt neki az evés.
Remélem, tudtam kicsit segíteni, minden jót, és vigyázzatok magatokra!
(ugye jól emlékszem hgy pécsi vagy? Melyik kórházban szültél?)

Szerkesztette: Agica01 (2008-02-25 14:55)

Nincs jelen

#882 2008-02-25 16:55

roor
Tag

Halika!

Tica:nagyon örülök hogy Katica végre hazamehet!Látod mondtuk hogy ne aggódj minden rendben lesz.:D:D:D:D
Az etetéstõl ne félj,nincs ugyan babám,de a zanyukám minidg azt mesélte,ha éhesek voltunk bármit,bárhogyan megettünk.:D:D:D:D
Most mennyi a súllya?Kerekedik már?Léccilécci mutass képet a kis minimanóról.:D:D:D
Továbbra is sok egészséget és szép fejlõdést!:D:D:D

Nincs jelen

#883 2008-02-25 20:01

tica
Tag

Sziasztok!

Ági, igen pécsi vagyok, a Klinikán szültem. Én is ugyanezen izgulok, hogy mi lesz, ha az otthoni cumival nem megy az evés, mert a kórházi tényleg nagyon más. Köszönöm a segítséget, holnap bemegyek a patikába, megkérdezem, hogy van-e sima cumijuk. Ma már egész ügyesek voltunk, 3x én etettem. Most az a baj, hogy egyszerre enné meg az egészet, utána meg alig kap levegõt annyira tele van szegénykém pocakja. Szabályosan rosszul lesz. Viszont, ha menet közben többször akarok pihenni, akkor meg annyira bealszik, hogyképtelenség felébreszteni.. Na, majdcsak belejövünk.
Roor, 2000 gramm volt ma a minimanó!

Nincs jelen

#884 2008-02-25 21:02

Lucifer
Tag

Tica!
A kórházban nem lehet próbálni az itthoni cumit?
A kis minimanó már nem is olyan kicsi.Nagyon szépen gyarapodik a súlya!!!

Nincs jelen

#885 2008-02-26 09:36

porshe
Tag

Szia Rekris!
Sajna segíteni nem tudok,mert ne mén vagyok a beteg,hanem a kislányom. Hát sok doki sajnos ilyen,amit te is leírtál,de van belõlük biztos normális is.
De rákérdezek a barátnõmnél,hátha van ötlete.
Üdv: Porshe

Nincs jelen

#886 2008-02-26 13:42

Lucifer
Tag

Reksis!
Igaz , hogy én pesti vagyok , de azt tudom neked tanácsolni,hogy mivel már tudod igazolni a betegségedet nyugodtan menj el bármelyik nõdokihoz és mutasd meg neki a papirodat.Megtudod kérdezni,hogy tud e neked segiteni ha babát szeretnétek.talán jobban állnak hozzá a dologhoz ha tudják mi a bajod!
Az én dokim azt mondta , hogy a gasztros dokival tartsam a kapcsolatot és õ nem is töm gyógyszerrel (olyan rossz volt a leletem) majd a gasztros is tudni fogja , hogy mit szedhetek.

Nincs jelen

#887 2008-02-26 14:23

porshe
Tag

Reksis!
Marthuska szintén vezprém megyei,és volt már nõgyógyásznál mióta crohnos.
Õ Jósa Elmért mondta,én is ismerem és nagyon szimpi doki.Marthuska szerint tisztában van a betegséggel. A veszprémi kórházban biztos megtalálod,de megtudakolom hol van magánrendelése.

Nincs jelen

#888 2008-02-26 16:25

roor
Tag

Halika!

Tica:már tényleg nem minimanó,hanem óriásbébi.:D:D:D:D
Nagyon szépen gyarapodik!:D:D:D
Leld benne sok örömöd,neki pedig sok egészséget.:D:D:D
Ugye lesz kép is?:D:D:D:

Nincs jelen

#889 2008-02-26 18:02

lány23
Tag

Szia Tica!!

Nagyon örülök, hogy csütörtökön haza viheted a kislányod! :-) Az etetésbe biztos hamar belejössz! Nagyon gyors ütemben hízogat Katica!

Nekem meg még max 10 napom van vissza és én is beállhatok az Anyukák sorába,mint Ti! Már nagyon várom! Csak a szülést vészeljem át könnyen! :-)

Nincs jelen

#890 2008-03-04 07:07

Vicaa
Tag

Tica!
Nagyon örülök a jó híreknek, várjuk az újabbnál újabb fotókat!

Anna is nagyon mohó volt az elején még most is a legkisebb teás lukú cumiból etetem. :)

Lány23, neked is nagy drukk!!! Minden klassz lesz majd meglátod milyen csodás dolog édesanyának lenni! Majd jelentkezz!!!
Puszi mindenkinek

Nincs jelen

#891 2008-03-04 18:56

Lucifer
Tag

Lány 23!
Egyben vagy még??

Tica!
Mi van veletek?????Ha fotót nem is kapunk de legalább írj egy pár sort!!lécci-lécci
Köszönöm mindenki nevében.

Nincs jelen

#892 2008-03-07 08:13

lány23
Tag

Sziasztok!

Március 2-án megszületett a pici fiam Bálint!! 2800g-mal egészségesen!
A szülés elég gyorsan ment szerencsére. Tegnap jöttünk haza a kórházból, úgyhogy megvolt az elsõ éjszakánk itthon! Minden nagyon jó, csak sajnos már most el lett kényeztetve. A kórházban mellettem aludt és kicsit nehezen megy a kiságyas dolog, ráadásul egész nap szinte kézben volt és most nagyon nehezen marad el! Ha sír a kiságyban és utána kiveszem, egybõl elhallgat! Tegnap 20 percig hallgattuk a sírását, mert jó lenne ha magától is elnézelõdne, de megsajnáltuk és kivettük végül!
Ti hogyan szopiztattok? A kórházban az egyik ápoló azt mondta, h tartsam be a 2 órát, a másik azt, h igény szerint szopiztassam! Annyi apró kérdés merül föl bennem folyamatosan! Olyan nehéz eldönteni, h mi a jó!
Az éjszakák nálatok hogyan mentek az elején? Hány órát aludtak a babáitok szopi nélkül? mi max 2 órát bírunk ki ill. megnyekken és egybõl kikapom és etetem.  Amúgy állandóan úgy csinál, mint aki éhes! Az elõbb evett, de most is tudna az tuti!

Tica!
Nektek milyen otthon?

Szép napot mindenkinek

Nincs jelen

#893 2008-03-07 08:42

palyizsu
Tag

Lány23!
Gratulálok a kisfiadhoz, örülök, hogy minden rendben ment a szülésnél!
Nálunk az elsõ néhány héten kb. 4 órát aludt összesen az ágyában,a többit csak a kezemben. Az elsõ éjszakán reggel fél 5-ig torka szakadtából üvöltött, semmi nem volt jó neki! De aztán belejött. :)
Én teljesen igény szerint szoptattam, ill még most is szoptatom! Volt hogy órán ként, de volt olyan is hogy fél óránként újra szoptattam, nálunk még most sincs idõponthoz kötve, hogy mikor eszik, pedig jövõhéten már 8 hónapos lesz!
Nekem az elsõ 2 hónapban nem ment, hogy hagyjam sírni 5 percnél tovább, úgyhogy még mindíg csak kézben alszik el, eddig összesen 2 X csinált olyat, hogy magától elaludt játék közben!

Nincs jelen

#894 2008-03-07 09:26

vikimami
Tag

Szia Lány23!

SZÍVBÕL GRATULÁLOK, SOK BOLDOGSÁGOT A PICIHEZ!

Amig én szoptattam -8hétig - addig én is igény szerint adtam neki, általában 2-3 óránként enni. Nekem is ellentétes tanácsokat adtak, de mivel Patrik is sokat sirt, volt, hogy inkább cicire raktam, csak vigasztalódjon :D Nekünk ez akkor bejött. (Mióta tápszeres, azóta kb 4 óránként eszik, úgyhogy az egy másik kérdés, mert ugye tápszer azért mégiscsak mesterséges dolog, azzal nem tömöm feleslegesen, ha sir..)
Nekünk is nagyon sokat sirt Patrik :( , talán emlékszel, mennyire kétségbe voltam esve emiatt...
Én úgy tudtam elaltatni a kiságyában -és bizony volt, hogy szó szerint órákat álltam az ágya mellett ! - hogy simogattam a hátát -hason alszik-, énekelek valamit lágyat, csititgatom. És igy nekem mostmár csak nagyon ritkán gond az elalvás. Nem tudom jó-e a módszerem, és azt sem, hogy ettõl tanult meg nagyjából egyedül elaludni -jaj, csak el ne kiabáljam! :D - de egy próbát megér.
Régen nekem is órákat lógott a karomon, mire el tudtam altatni. Még újszülöttként a lajhár-tartásban tudott a leghamarabb megnyugodni (alsó karomra fektettem hassal lefelé, és cumit is kapott).
Sírni én sem tudom hagyni - mai napig sem.

Puszi, és irj majd hogy hogy vagytok! :)

Nincs jelen

#895 2008-03-07 09:30

vikimami
Tag

Szia Palyizsu4

Miért gondolta a doktornõ, hogyha kevés a súllya Klaunak (már ha tényleg ez kevésnek mondható..), akkor vérszegény? Mi az összefüggés?

Köszi

Nincs jelen

#896 2008-03-07 10:49

palyizsu
Tag

Viki!
Állítólag ha valakinek vashiánya van, akkor nem tudja úgy feldolgozni a kajákat. Meg hát szerinte születése óta sápadt is Klau, de hát Én sem vagyok egy kreol bõrû meg az apja sem, úgyhogy nem tudom mit vár! Meg abból indul ki, hogy mind a három unokatesója hozzá jár, és igencsak más alkatúak, a legfiatalabb 6 héttel idõsebb Klaunál, de Õ hat hetesen már 6 kiló volt, most pedig majdnem 10. Szóval szerinte Klaunak is ilyen súlyban kéne lenni, mert egy család, csak azt felejti el ilyenkor, hogy az anyjuk más, meg az apukák sem olyanok mint két tojás (párom és a bátyja). Már a kezdetek óta cseszeget, hogy sovány, pedig szerintem teljesen arányos baba volt mindíg. Mostmeg már az anyatejen kívül eszik tápszert is, meg fõzelékeket és gyümölcsöket is, szóval biztos nem a tejjel van a gond!

Nincs jelen

#897 2008-03-07 11:09

Lucifer
Tag

Lány23!
Nayon gratulálok a picihez!Sok boldogságot és jó egézséget!
Igazából 3 óránként kellene szoptatni illetve ahogy a pici igényli!!Ha kell akkor kétóránként!
Próbáld meg szopi után berakni a kiságyba , ha van zenélõtök akkor azt  felhúzni ha nincsen akkor egy kicsit simogatni.Ilyenkor jön a cumi használata is!Bár nálam a nagyok nem használták a cumit , de a Roli igen!Elsõ perctõl használjuk és õt megnyugtatja , elalszik vele.Lehet, hohy a cicire emlékezteti???Próbáld meg.Az éjszaka a Rolival nagyon jó volt egyszer ébredt fel,kicsi szopi és alvás , de a nagyok két óránként ettek.

Nincs jelen

#898 2008-03-07 11:32

tica
Tag

Sziasztok!
Köszönöm az érdeklõdést, jól vagyunk, csak ugye mostantól kevesebb idõm jut írni. Ma megvolt a tüki, egyáltalán nem volt vészes, pedig egész éjjel nem aludtam miatta, annyira izgultam. Kaptam kis dormicumot, meg még valamit, és végig magamnál voltam, kicsit fájt is, de összességében egyáltalán nem volt rossz. Diagnózis:bal colonfélre terjedõ colitis ulcerosa, közepes aktivitás. A Medrolt emelnem kell 24 mg-ra, meg írt fel Imurant is, plusz Salazot.

Katica elég keveset alszik, 3 óránként eszik, de semmi baj nincs vele, egy kis angyal. Sokat van kézben, már most elkényeztetjük, de nem bánom, igyekszünk feledtetni vele (meg magunkkal is) az elmúlt heteket.. Képet majd teszek, de most nem nagyon van idõm feltöltögetni a gépre. 2300 gramm volt szerdán, továbbra is nagyon szép iramban fejlõdik! :)

Lány23, gratulálok! Kata is mindig enne, most is egy órája sétálgat vele a nagyi, hogy kibírja a következõ etetésig.. Jött segíteni, amíg engem tükröztek, õ vigyzott a lányzóra..

Nincs jelen

#899 2008-03-07 12:08

porshe
Tag

Sziasztok!
Lány23,gratulálok és sok örömet egészséget kívánok a picihez!
Nekem mindkét lányom kézbenalvós volt,de nem tudtam mit csinálni,imádtam õket a kezemben tartani. Amúgy etetni ahogy a baba akar,a többi nem érdekes.Védõnõje,orvosa válogatja hogy ki milyen véleményen van. Te ismered a babát,te tudod mikor éhes.
Az alvás nálam az elején nagyon simán ment. Tami egyáltalán nem használta a kiságyat 4 hós korától bekerült hozzánk,Nóri ellemben abban alszik.
Éjjel hamar átszoktak az egyszeri 3-4 körüli evésre,de ez is gyerekenként változó szerintem.
Én sírni sosem tudtam hagyni õket-ez van- gyenge vagyok. :)

Tica! Nagyon örülök hogy minden oké veletek és nagyon ügyes a kis Katica,szépen gyarapszik! A 3 óránkénti alvás az nem rossz,van olyan baba aki sokat és van aki kevés alvással is bírja! A kényeztetés meg nem gond, érzi hogy szeretik és így lesz kiegyensúlyozott,boldog baba!

Kényeztessétek tovább õket!

Szép napot nektek: Porshe

Szerkesztette: porshe (2008-03-07 12:09)

Nincs jelen

#900 2008-03-07 12:34

Marthuska
Tag

Sziasztok Kismamik! Gratulákok a babákhoz, ügyesek vagytok! Szerintem mindenképp a rugalmas szoptatás hívei legyetek (nem azt mondom, hogy állandóan a melleteken lógjon a pici), de nem mindegyik tud alkalmazkodni a szigorú háromóránkénti szoptatás betartásához. Szerintem minden gyerek másképp igényli.
Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb