#901 2008-03-07 13:16

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Terhesség, szoptatás, colitis

Tica!!!
Nagyon örülök,hogy jelentkeztél és adtál hírt magatokról!
Na!A tükrözésen is túl vagy!!!
Katica nagyon szépen gyarapodik jó ilyen híreket hallani!!
Mindenki vigyázzon magára és a picire!!
Az etetésre csak annyit írnék még,hogy azért a minimum 2 órát ki kell bírnia egy babának.Nem mindig azért sírnak mert éhesek, de ha sír és adod neki a cicit úgy is elfogadja , de mondom a sírás lehet mástól is!!!!Nekem is szokor nyavajogni a Roli , de a 3 órát azért betartom , hamár nem 4 óránként eszik mint a többi ilyenkorú gyerek!!!!

Nincs jelen

#902 2008-03-07 16:46

roor
Tag

Halika!

Lány23:gratulálok és sok egészséget nektek!
Vikimami:örömmel látom,hogy itt vagy néha.De mi van veled/veletek?:D
Tica:Katica nagyon gyorsan gyarapodik.:DNagyon várom hogy legyenek képek.:D
Vigyázzatok magatokra és a babákra.:D

Nincs jelen

#903 2008-03-07 17:45

Pici
Tag

Sziasztok!
Örömmel osztom meg veletek a jó hírt. 2008.02.29.-én megszületett Martin kisfiam. Már itthon vagyunk és nem panaszkodhatom nagyon jó gyermek. Eszik-alszik szerencsére a tejci is beindult. Üdvözlettel mindenkinek:Pici

Nincs jelen

#904 2008-03-07 17:57

Szuszidi
Tag

Kedves Pici ! Ez nagyszerû hír ! Gratulálok a picurhoz! :D
Üdv:Szuszidi

Nincs jelen

#905 2008-03-07 19:23

Etta
Tag

Gigi! Immunológiai eredetû meddõségen segít a szteroid. Azaz amikor azért nem esik teherbe egy (egyébként ebbõl a szempontból egészséges) nõ, mert a szervezete ellenanyagot termel a spermiumokkal szemben.
Ilyen esetekre szoktak szteroidot adni. Az IBD (crohn, cu) autoimmun betegség, az immunrendszerünk amúgy sem mûködik jól, elképelhetõ, hogy ez volt nálad is. (Nem csak a vastagbeled ellen fordult, hanem a teherbeesést is hátráltatta).

Nincs jelen

#906 2008-03-07 19:34

tica
Tag

Nálunk nem lehet igény szerint etetni Katát, mert õ sajnos nagyon kis picúr még, és nem mindig ébred fel arra, hogy éhes. Meg az evésben is nagyon-nagyon elfárad, muszáj erõltetni, hogy megegye az adagját, mert hamar feladja a dolgot. Úgy engedték haza, hogy kötelezõ a 3 óránkénti etetés, és mindig meg kell ennie az adagját. Szóval néha küzdünk rendesen, de nem szoktuk feladni.. (kivéve néha hajnali háromkor, amikor nagyon kómásak vagyunk). Ráadásul még a légzéssel is gondjaink vannak, evés közben nagyon erõlködik Katica, de ez sajnos csak akkor lesz jobb, ha nagyobb lesz, mert a tüdeje nem elég érett még.

Nincs jelen

#907 2008-03-07 19:39

Agica01
Tag

Sziasztok!

Lány23 és Pici, mindkettõtöknek szívbõl gratulálok a babához! Kívánom, hogy legyen bennük sok örömötök!
Minden jót, jó babázást kívánok.

Ágica

Nincs jelen

#908 2008-03-07 20:18

Vicaa
Tag

Kedves Lány23 és Pici! Nagyon gratulálok szívbõl mindkettõtöknek a kis cseppekhez, sok boldogságot erõt egészséget kívánok nekik és anyucijuknak is! :):):)

Gigi, mi egy éve terveztük a babát nem szedtem volt tünetmentes idõszakom, vártuk , de nem jött. Amikor épp ugye fellángolt a betegségem és elõször tabiban karpat magasabb dózisú medrolt, majd a kórházban Solu-Medrolt infúzióban, akkor derült ki a terhességem. Akkor nagyon féltem nehogy gond legyen, hogy aztán a Medrol maga szerepet játszott e a teherbeesésben nem tudom, én mondjuk kicsit a stersszelésre, erõltetésre, görcsös akarásra mint lelki tényezõkre fogtam a dolgot.

Tica, kitartást Neked az éjszakákhoz, õszintén szólva én el sem akartam hini az elsõ idõszakok után, hogy jobb is lesz a helyzet, de most már egy angyali kis tündér Anna baba. Látom Katica szépen gyarapodik és egy kis vasgyúró lesz meglásd! Puszillak benneteket!

Nincs jelen

#909 2008-03-07 21:41

Lucifer
Tag

Sziasztok!
Pici!
Neked is gratulálok a picihez!Sok boldogságot és örömöt hozzá!!

Minden új kis jövevény nevét meglehet tudni?

Nincs jelen

#910 2008-03-08 10:41

vikimami
Tag

Vicaa! Hogy vagy?
Irj majd ha van idõd!!!

Nincs jelen

#911 2008-03-08 12:28

Pici
Tag

Sziasztok!
Köszönjük a jókívánságokat. Amint rájövök hogyan teszek fel képeket is igérem.
Pici

Nincs jelen

#912 2008-03-08 21:27

vikimami
Tag

Oké Gigi, mindjárt :D

Nincs jelen

#913 2008-03-08 21:30

vikimami
Tag

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni.

Próbálgatjuk elvinni magunkkal egy-két helyre (bevásárláskor)Patrikot, de kb 10 perc múlv üvölteni kezd...
Múlt héten voltunk vele egy nagyáruházba, ma pedig egy mûszaki áruházba próbáltunk volna körülnézni. :(
Mindkét helyrõl menekülési fázisban távoztunk, úgy üvöltött az én kis drágám, mint akit kínoznak. Nem volt jó ha kézbe tartottuk, ha hordozóba volt, nem érdekelte semmi.

Nem akarok évekig a 30 nm-en lenni vele, meg a szokásos sétaköröket róni... mostmár sosem fogok körülnézni egy üzletben sem?

Mit csinálunk rosszul??? Ti hogy csináltátok??
Vajon ez megváltozik valaha???

Nincs jelen

#914 2008-03-09 06:34

Vicaa
Tag

Vikimami!
Én múlt héten beszéltem a védõnõvel aki azt mondta, hogy mivel látja, hogy Anna nagyon stabilan tartja magát és a kis fejecskéjét, nyugodtan vehetünk neki egy jó minõségû kengurut és abban már lehet õt vinni. A jó minõségûn azt értette, hogy olyan legyen ami megfelelõen tartja a kis gerincét és a legjobban illeszkedik sz õ testfelépítéséhez, javasolta, hogy vásárláshoz vigyik õt is magunkkal.
Ha a gerincem megfelelõ állapotba kerül biztosan kipróbáblojuk, mert abban mégiscsak könnyebben beközlekedek vele boltba is akárhová.
Majd írok mailt is, most eléggé mozgalmasak a napjaim (amit nem is bánok), jövõ héten csütörtökön meg tükrözés is, de azért igyekszem majd írni.

Nekem a cumi bevált megnyugtatja Annát, de már egyre kevesebbet használja, rátalált a nagyujjára és fest azt szopogatja. Ha viszont visszük és nyûgös, akkor jó szolgálatot tesz neki a cumi. (Na tessék én az egykori nagy cumiellenzõ... :))

Nincs jelen

#915 2008-03-09 06:35

Vicaa
Tag

Csajszik, anyucik mi a helyzet veletek? Gréti???? Megint nagyon eltüntél? (Gondolom nem unatkoztok :D:D)

Nincs jelen

#916 2008-03-09 17:18

Lucifer
Tag

A kengurú tényleg nagyon jó és próbálkozzatok a cumival is!
Nekem is van olyan , hogy a közértben végig üvöltjük az ott létet , de vásárolni kell!!Ez van!

Nincs jelen

#917 2008-03-09 20:16

lány23
Tag

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok gratulációt!
Ma nagyon jó baba volt a pici fiam. 3 órákat aludt, aztán fölkelt evett és szundított tovább. Remélem ez így is marad! Úgy érzem több lett a tejcim is, uh lehet többet tud szopizni és azért alszik tovább!

Pici gratula Nektek is!

Nincs jelen

#918 2008-03-09 22:40

vikimami
Tag

Vicaa!
Mi van veletek? Írj majd - privit - ha van idõd! Minden érdekel: Annácska, a gerinced stb stb :D

Nincs jelen

#919 2008-03-16 22:16

tica
Tag

Sziasztok!

Mi újság veletek? Mi jól vagyunk, Kata baba 2700 grammhoz közelít. Néha fáj a hasa, de nem vészes, 3 percnél tovább még sosem sírt. Elég keveset alszik, fõleg éjjel virgonckodik, de egyszerûen imádom.. Sajna már fel is adtam az elveinket, hogy nem alszik velünk az ágyban, mert 1 hét után hulla fáradtan mellénk tettük, és rögtön aludt, mint a bunda. Minden este a kiságyban kezdjük, aztán reggelre valahogy nálunk köt ki.. :)
Eddig nem szabadott fürdetni, csak cicamosdást engedett a doktornéni, nehogy megfázzon, de ma este úgy döntöttem, hogy itt az idõ!  Nagyon tetszett neki az víz, nagy kerek szemekkel figyelte, hogy mi történik. Fényképezni mindig elfelejtek, de majd igyekszem, és teszek fel képeket a kisasszonyról.

Én kicsit jobban vagyok, amit nem is értek.. Azt hittem az imuran lassabban hat, a betegtájékoztató hónapokat ír..

Nincs jelen

#920 2008-03-16 23:51

palyizsu
Tag

Szia Tica!

Örülök, hogy hallok rólatok! Sokat gondoltam rátok, hogy hogy vagytok, és örömmel olvasom, hogy mindketten jól!
Már nagyon várom a képeket :)))

Nincs jelen

#921 2008-03-17 05:20

Vicaa
Tag

Szia Tica, olyan jó volt olvasni Rólatok, örülök, hogy te is jobban vagy, Katica meg ezek szerint tényleg igazi stramm kiscsajszi!!!
Már én is várom a képeket, tudod én is azt mondtam, hogy húú én majd leszek a következetes Anyuka aki szigorú elvek szerint nevel (természetesen sok sok szeretettel), de hát mit tudtam én még akkor az anyai szívrõl! :D Csak sejtéseim voltak! És ezeknél a cseppeknél bizony rájöttem, hogy bizonyos esetekben igenis nem az elvek számítanak, hanem hogy neki, nekik mi a jó :D:D:D !

Sokszor puszillak Benneteket!

Nincs jelen

#922 2008-03-19 06:40

vikimami
Tag

Sziasztok

Tica, nagyon várom én is a képeket, biztos gyöngyörûséges a kis királylány :D

Nálunk ugyan nem aludt még soha a mi ágyunkba Patrik, de nagyon nehéz megálni néha... Viszton egész nap foglalkozni kell vele továbbra is, egyszerûen kiköveteli. Max 15-20 percet van el egyedül a kiságyában vagy a játszószõnyegen...

Lányok, lehet, hogy csak én vagyok vele igy, de iszonyat nehezemre esik a mindennapi rutin :(.Felkelés, gyors szárazruha leszedés, néha reggeli, Patriketetés, játsõszönyeg-kiságy-hordozó , altatás, internet, ritkán fõzés, vasalás, Patriketetés, játszószõnyeg-kiságy- hordozó, séta, megint játék, üvöltés megelõzõ dajkálás, etetés, fürdetés, játék. És ez igy megy minden nap.
Kimozdulni nincs hova, mert itt semmi sincs amit ne villamossal kéne megközeliteni, de az is minimum 30 perc hogy valahova odaérjünk, ahol emberek is vannak :( Lakótelepen nem egy nagy szám körbe-körbe sétálni...
Van itt egy két használtruhás, meg pár kisbolt, de ennyi.
Néha úgy érzem bedilizek, pedig sosem voltam csavargós-plázábajárós, csak azért mégiscsak elmenem dolgozni, hazajöttem fõztem és tv-ztem vagy barátnõztem, vagy körmöztem. Most meg semmi de semmi :(
Régen fel sem tûnt, hogy a férjem milyen keveset van itthon, mennyit dolgozik, mivel nekem is elment a szabadidõm. De most iszonyat, hogy hajnaltól éjjelig egyedül vagyunk :(
Anyuék messze laknak és dolgoznak, barátnõ lepattant... Szóval nagyon egyedül érzem magam és beszürkülve is. Plusz besavanyodva a betegség miatt..
Ti hogy birjátok, hogy oldjátok meg?

Nincs jelen

#923 2008-03-19 07:07

vikimami
Tag

Szia Gigi! Pont hajnalban küldtem neked e-mailt! :D

Nincs jelen

#924 2008-03-19 08:29

tunde
Tag

Szia Vikimami!
Ne keseredj , egy kicsit én is hasonlóan vagyok ! Minden nap egyforma , reggel a férjem meg a lányom készítem iskolába , dolgozni , aztán a takarítás , fõzés , mosás , csongor etetése .Sokat fáj a pocija mostanában , ha eszik egy kicsit , utánna pihennie kell , mert azt mondja , hogy felpuffadt . Elég gyakran nem akar sehová menni , nem akar öltözni . Ha mégis valahová sikerül kimozdulnunk akkor is gondol egyet és megáll , onnétõl kezdve nem akar jönni . A tegnap délután mi mentük Csongorral a lányomért az iskolába de elõtte még be kellett szaladnom a postára , fél úton kitalálata , hogy nem jön és elfeküdt az úton , probáltam szépszóval , morgósabban de semmi. Mindenki minket nézett , kb. 10percig játszotta ezt aztán egyszer csak hirtelen valami megfodult benne valami és jött tovább szépen .De ezek majdhogynem mindennaposak. Oviba nem veszik be , de azért remélem, hogy szeptembertõl sikerül elintézni , hogy ha félnapot is de járjon , mert ebbe már én is belehülyülök! Lényegébben majdnem egész nap ettem , délután amikor megjön a lányom a suliból akkor meg vele tanulók , Csongor meg adddig mesét néz vagy a számítógépen játszik , más játékkal egyedül nem köti le magát , pedig rengeteg játékunk van . Ha én játszom vele akkor játszik csak õ is . A férjem mindig dolgozik , este jön haza , fáradt , sokszor nincs kedve , hogy még két gyerek ugráljon rajta. A hétvégéket azért mindig úgy rendezi , hogy itthon legyen velünk és valami közös programot találjunk ki . ilyenkor szoktam feltöltödni. Sajnos nekem sincs segítségem tudom milyen , még a fodrászhoz , meg fogorvoshoz is viszem magammal a Csongort mert nem tudom hová tenni. Már nem igen van kedvem ahhoz sem , ha valahová elmegyünk elmesélni a betegségét , vagy pl. a múltkor a belvárosba sétálás közben elkíáltotta magát "anya be fogok fosni! ".Mindenki nézett , én meg hirtlen azt sem tudtam , hol találok gyorsan nyilvános WC -t , de egy kis mellékutcában az utazóbili megoldotta a problémát ! Ha bemegyek egy boltba , ha épp olyan kedve van akkor mindenkivel szívesen elbeszélget , ilyenkor nagyon aranyos , de ha nem akkor mindenkinek az öklét mutogatja és közben elég furcsa módon morog, de ugyan így viselkedik a játszótéren is.
Probálj meg, a tanácsadásom lehet a legjobban kisgyermekes anyukákkal barátkozni , aki a közeledben lakik és akkor együtt sétáltatni a gyerekeket és közben jókat lehet beszélgetni .
Kár , hogy nem laksz közelebb ! Kitartást neked , tudom én is , hogy nehéz!

Nincs jelen

#925 2008-03-19 09:56

vikimami
Tag

Köszi Tünde a biztatást, együttérzést :)

Tudom, hogy csúnya dolog panaszkodni (illetve inkább szerintem ne elfogadott a társadalomban..), mert jó képet kéne vágnom és folyton mosolyognom, de szerintem sok kismama ugyanebben a cipõben jár, csak nem mondják-mutatják ki.
Persze sokan szerencsések - legalábbis az én szemszögebõl én ezt annak ítélem meg -, mert esetleg a nagyszülõkkel vagy a közelükben élnek, vagy esetleg van olyan barátnõjük és társaságuk, akik párnaponta átugranak. Sõt a legideálisabb eset, amikor az apuka köttött munkaidõben dolgozik és nem kell pluszmunkát vállalni és pld. már 5-6 körül otthon van és hétvégén is... Nálunk ebbõl a hétvége marad, de akkor meg fõzök, takaritok ill. a párom is el tud menni edzeni. Még akkor sem nagyon mozdulunk ki, az elmúlt 5 hónapban 2x autóztunk el anyuékhoz és ennyi gyakorlatilag :-(

Nincs jelen

#926 2008-03-19 09:58

vikimami
Tag

Sajnos Gyõr tényleg messze van ......
:D:D:D

Nincs jelen

#927 2008-03-19 10:16

tunde
Tag

Ma délután Budapesten leszünk dokinéninél , Mamutnál hagyok neked egy zsák erõt  , ha arra jársz kapd föl hátha segít egy kicsit !

Nincs jelen

#928 2008-03-19 11:15

vikimami
Tag

Köszi Tünde :D Férjemmel hazahozatom este :D:D:D

Nincs jelen

#929 2008-03-19 13:46

N.T.M.
Tag

Szia Viki!!
Remélem megnyugodtál egy kicsit...talán az idõ is okozza, de tényleg lesz ez jobb is hiddd el....
Fel a fejjel ,kitartás....
MAjd beszélünk, és akkor nyáron ha van kedvetek lejöttök, hozzánk...

Nincs jelen

#930 2008-03-19 23:32

palyizsu
Tag

Viki!

Nekem szerencsém van, mert anyukámék 10 percre laknak, Anyósomékkal meg Sógoromékkal egy udvarban lakunk! Bár ezt nem érzem mindíg szerencsének! :)
Szóval azért nekem van társaságom és segítségem. De eleinte nekem is nagyon rossz volt, most már egészen megszoktam, meg hát mindennapra kitalálok valamit, hogy legyen programunk! Kitartás! HA jobb idõ lesz, akkor már könnyebben eljuttok oda is, ami esetleg messzebb van!
Meg szerintem beszélj a férjeddel, hogy csináljatok valami programot hétvégéken! Ha nem is valami nagy dolgot, de valamit csináljatok együtt hárman, vagy esetleg egyik nap bizzátok rá valakire Patrikot, és menjetek el egy étterembe vagy ilyesmi! Nekem ezek a dolgok mindíg sok erõt adnak az utána lévõ napokra!

Nincs jelen

#931 2008-03-31 12:58

Pici
Tag

Sziasztok!
Ismételten segítséget szeretnék kérni ha esetleg valaki szopiztatott salofalk klizma mellett és megosztaná velem tapasztalatait az most kihúzna a csávából kissé le vagyok hangolva emiatt. Az orvos azt mondta pár napig használjam hátha elég lesz az is. Igazából lövésem sincs mitõl kezdtem megint rohangálni mert még az étvágyam sem az igazi a szülés óta. Szóval ha valaki tudna segíteni az jó lenne. Nem szeretném abbahagyni a szopiztatást emiatt ha nem muszáj. Martin olyan szépen gyarapodott eddig már túlvagyunk a 4kg-on és szombaton volt egy hónapos. Szegénykém mostanába õ is nyügösebb. Van hogy megfeszíti magát és még a feje is belevörösödik olyankór biztos neki is fáj a pocija. Sajnos nekem csak egy hétig volt állandó segítségem. Most kicsit fárasztóbbak a nappalok. Na segítségkérésbõl lett egy kis lelki zúdítás is de most valahogy kitõrt belõlem. Üdv: Pici

Nincs jelen

#932 2008-03-31 14:39

Vicaa
Tag

Pici, megnéztem Martint a képtárban, már így egy hónaposan is nagyon értelmes tekintettel figyel!! :)
Nagyon édes csepp manóka! :):):)

Sajnos én a kérdésedben nem tudok segíteni, viszont Vikinek is, meg nekem is eléggé pocifájósak voltak a babókáink. Ha természetes úton nem oldódik meg a patikában lehet rá kapni többféle cseppecskét is, bár lehet, hogy ezen csak az idõ múlása segít. De remélem csak átmeneti nála a dolog. Kitartás és jobbulást kívánok Neked is!

Nincs jelen

#933 2008-03-31 21:32

vikimami
Tag

Szia Pici!
Ne keseredj el :D !

Én használtam salofalk klizmát szülés után azt hiszem kb. 1,5 hónappal. Minden létezõ orvost és fórumot megkérdeztem, hogy kinek mi a véleménye a salofalk klizma és tabletta szedésérõl/használatáról szoptatás alatt és hát eléggé megoszlottak a vélemények, de végülis arra billent a mérleg nyelve, hogy lehet mellette szoptatni!

A hátrafeszitéses hasfájás sajnos sokáig kisért minket is :( Lila fej, üvöltés órákig, stb.
Nálunk igazából nem vált be semmi, minden létezõ kapható cseppet, teát végigpróbáltunk...... Sokat nyomkodtam a lábát felfelé, hogy jöjjön a puki, meg hason altattam, ill. kézben is úgy próbáltam ringatni, hogy az alkaromra fektettem, és akkor bizony jó sok büfi és pukkantás jött ki szegénykémbõl....
De egyébként utoljára a gripe water-t használtuk, és azt nem tudom, hogy ettõl vagy az idõ múlásával csökkentek a panaszok.
De hidd el el fog múlni (én sem hittem el, amikor mondták......) , neküknk kb. 3,5 hónaposan múlt el, de még azért mindig van, hogy húzza fel a kis lábait :(.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe . Remélem tudtam segiteni

(Ja igen, én talán 2 alkalommal használtam szélcsövet is a picinek, de ez azért nem túl jó megoldás, mert a szél garantáltan kijött, dehát azért mégiscsak csövecske a kis fenekébe.... :. Nekem a kórházban mutatták meg hogy kell, de nagyon óvatosan ám, mert annyira vékony a nyálkahártya, hogy simán felsértheti!)

Puszi

Nincs jelen

#934 2008-04-01 09:32

Pici
Tag

Sziasztok!
Köszönöm a bíztatásokat jólesett olvasni hogy még nincs itt a világvége és van megoldás a bajra. Ma jön a védõnõ nem tudom hogy fog viszonyulni a klizmához. Tegnap cudar napom volt de lehet hogy átment rajtam mert ma még nem kellett szaladnom. Megpróbálom húzni a klizmát hátha nélküle is kicsit javulok. Ha tudok jelentkezem ma még.
Üdv: Pici

Nincs jelen

#935 2008-04-02 18:04

Pici
Tag

Sziasztok!
Sajna a mai nap sem jobb mint tegnapelött :( . Ma muszáj lesz klizmázni mert már vérzik is. A védõnõ azt mondta szopiztathatok mellette tovább. Martinnak pedig az Infakolt javasolta azt most teszteljük remélem beválik. Holnap megyünk babamasszázsra hozzá azt mondta ugyis a hasmaszírozással kezd és az is segíthet neki a pukik kiürítésében. Üdv: Pici
Viki!
Küldtem neked e-mailt. Várom nagyon a választ rá. Köszi.

Nincs jelen

#936 2008-04-02 19:59

tica
Tag

Sziasztok!

Pici, mi is hasfájósak vagyunk, fõleg este szenved Katica. Sajnos a hasát nem engedi maszírozni, úgyhogy ezzel nem tudok neki segíteni. Mi is próbáltuk az infakolt, de nem nagyon hatott. Majd ki akarom próbálni a gripe watert, de nekünk még azt nem szabad, mert igazából tegnap születtett volna Kata, és azt csak egy hónapos kortól használható. Addig is emelgetjük a kis lábait, meg hordozgatjuk az alkarunkon...
Már 3300 gramm felett van, imádnivaló kis csomagocska.
Nekem is eddig tartott a javulás, most megint szaladgálok, sajnos. Néha szegény lányt épp kaja közben kell letennem, kiabál is rendesen, mire visszaérek a mosdóból. Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajunk.. Szerencsére az eddigi kontrollokon minden rendben volt, igaz, még hátravan az ortopédia, hallásvizsgálat, meg koponya uh. Ha minden jól megy, akkor majd csak szemészetre, és neurológiára kell járnunk sokáig, a többit lassan magunk mögött tudjuk.
Ezen a hétvégén végre elköltözünk, úgyhogy igazából azt sem tudom, hol áll a fejem. :)

Nincs jelen

#937 2008-04-03 13:16

Vicaa
Tag

Akkor Tica jó sok energiát, erõt a költözéshez! És jobbulást ezerrel!!!!
Örülök, hogy a kis Katicával legalább minden rendben. A pocifájás meg... sajnos szerintem az idõ csak az igazi megoldás.

Nincs jelen

#938 2008-04-07 10:32

vikimami
Tag

Sziasztok!

Hogy vagytok kismamik? Nem nagyon irogattok! Remélem minden bébi és anyukája jól van -vagy legalább aránylag!

Mi múlt kedden voltunk mérésen: 70 cm és 8300 gr Patrik (most 5és fél hós)
Holnap jön hozzánk a védõnéni és elmondja a hozzátáplálás abc-jét :D Nagyon kiváncsi vagyok.
Sajnos nálunk most van egy kis hasmenés, és a kaki még mindig zöld. Ill. nem eszik most túl jól, mindig hagy nekünk a cucli alján :(
Talán a foga, talán az idõjárás, nem tudni...... De remélem semmi komoly.

Játékban most az a módi nálunk, hogy valamilyen rucit, rongyit kell a kezébe adni és úgy néz vele mint egy kiskutya: beteszi a szájába és elengedi, úgy,hogy a szájából lóg a darab :D Nagyon vicces. Ha megkérdezem: mi vagy te, kiskutya? Arra hangos kacaj a válasz, természetesen rongyival a szájában :D
Ásítás, hapcizás hanggal kisérve hallhatjuk: "hapci-jáááá" és "aoaoaoa-nyam" :D

Azért én még mindig nehezen viselem hogy kétemberes baba Patrik :(
És a kimozdulás szinte teljes hiányát is, meg az egyedüllétet :(
Ti hogy vagytok ezzel? Mit csinálok rosszul?
Puszi nektek

Nincs jelen

#939 2008-04-07 17:31

palyizsu
Tag

Sziasztok!

Mi jól vagyunk! Most két napja 9-10 órákat alszunk éjjel! Remélem ez a szokása megmarad! Mi pénteken megyünk doktornénihez, mert most kapja a második agyhártyagyulladás elleni oltást! Remélem akkor Õt is megmérik, mert az elmúlt néhány hónapban csak a súlyát nézték, szóval fogalmam sincs hogy milyen hosszú/magas :)

Klau baba is imád kutyásat játszani, mindent a szájába vesz és megpróbálja a szájával megtartani, ha sikerül, akkor azzal a szájába mászik össze-vissza! A mosolyalbumba tettem is fel egy olyan képet is!

Nekem is sokszor hiányzik a felnõtt társaság! Ilyenkor felhívom a volt kolleganõimet, igaz csak kettõvel tartom a kapcsolatot! Az egyikük hétvégén jön meglátogatni minket!
A kimozdulás hiánya hál istennek nálunk nincs, de így is idõnként rámjön a mehetnék, de hát a párom fáradt meló után, úgyhogy ritkán tudunk hármasban kimozdulni! De azok az alkalmak nagyon jók! Mi mindennnap sétálgatunk, meg szerencsére kertes házban lakunk, úgyhogy amikor jó idõ volt a délutánokat kint töltöttük a sógornõmmel meg az Õ gyerkõceivel is! Szóval az nagyon jó volt!

puszi

Nincs jelen

#940 2008-04-10 21:21

tica
Tag

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, Katica szépen gyarapszik, 3700g, és 51 cm. Ma 2 oltást is kapott, meg volt szemészet, úgyhogy nagyon elfáradt szegény.
Én továbbra sem vagyok jobban, a szteroidot nem lehet csökkenteni, még egy hónapig 24 mg... :( Holdvilágarc.. :(
Az orvosom most azt  mondta, tlaán megpróbáljuk a Remicadét, ha egy hónap múlva is lesz vérzés.

Nincs jelen

#941 2008-04-10 22:41

palyizsu
Tag

Tica!

Örülök, hogy írtál, és hogy Kativa ilyen szépen fejlõdik. Annak viszont nem örülök, hogy Te nem javulsz.
A szemészeten minden rendben volt?

Nincs jelen

#942 2008-04-11 08:25

tica
Tag

Szemészeten minden ok volt, a hallásvizsgálat mutatot eltérést. 50db alatt nem hall a lányzó. Nem tisztult fel a dobhártya mögötti terület, úgyhogy most szemészet mellett havonta fülészetre is megyünk. :(

Nincs jelen

#943 2008-04-11 08:32

tica
Tag

Nincs jelen

#944 2008-04-11 10:29

Linus
Tag

kis cuki :D rendben lesz Tica minden, ne aggódj! kemény csaj :D te hogy vagy? pusz

Nincs jelen

#945 2008-04-11 12:25

palyizsu
Tag

Nagyon szép kislány! :) Nagyon gyorsan megerõsödött, biztos a hallása is gyorsan ok lesz! :) Vigyázzatok magatokra!

Nincs jelen

#946 2008-04-11 16:00

roor
Tag

Halika!

Tica:ez a kiscsaj fantasztikus.:D:D:D:D

Nincs jelen

#947 2008-04-11 16:10

Pici
Tag

Szia Tica!
Gyönyörû a kiscsajszi. Lestopizhatom Martinnak?;)
Pusza.

Nincs jelen

#948 2008-04-11 23:46

Zsuzskaa
Tag

Lehet elkerülte a figyelememet , de foglalkoztat egy kérdés. Ugyan még baba nincs tervbe véve , de ami késik nem múlik. Természetes úton meg lehet szülni a babát?Nem ajánlott? ( még a felülésektõl is eltiltottak mint sport , mondván megrepedhet a bélfal az erõltetéstõl) . Vagy ez egyén és betegségfüggõ?

Nincs jelen

#949 2008-04-14 09:25

tica
Tag

Pici, megegyeztünk! :)

Zsuzsi, itt többen természetes úton szültek. Én császárral, de nem a colitis miatt, szóval szerintem nem feltétlenül kell csaszi.

Nincs jelen

#950 2008-04-14 09:36

Vicaa
Tag

Tica, nagyon édes a picurod!!!! Hogy öleli a kis maciját (vagy kutyust?), ennivaló falatka!!! Neked jobbulást, remélem jobban leszel a szterotól, de a Remi az meg bizti hogy rendbedob. Minden jót Nektek puszi a kis Katicának! :)

Zsuzskaa: olvasgass csak vissza, többünk tényleg természetes úton szült, nálam pedig már szinte meg volt egyezve a dokival, hogy csaszi, de az utolsó este mégis úgy  döntttünk hogy próbáljuk meg a természetest. Nem bántam meg!!!!!!!!!! Úgyhogy csak biztatni tudlak. :)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb