#351 2008-04-10 20:54
- bakkos7
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Szia Ede!
Köszönöm a hszt.Te nyugalmi idõszakban is szaladgálsz ha leülsz a laptop elé?
Nincs jelen
#352 2008-04-10 21:25
- Ede
- Tag
Hai, épp már kétszer is nyomultam a slon... Nyugalmi idõszakban nem volt ilyen gondom, de amúgy már nem is emlékszem rá, hogy milyen volt.:((((
Nincs jelen
#353 2008-04-10 21:44
- sugi
- Tag
Sziasztok Lisa és Vicaa!
Hivtam a korházat és kaptam idõpontot május 16.-ra.JÓ S.O.S.idõpont.:(
Igaz mondták,hogy menjek el a körzetihez mert õ dönthet,hogy ki irja e nekem a Medrol.El is mendtem és kellemessen csalódtam benne!:)Nagyon rendes volt,csomó jó dolgot mondot.Ki irta a Medrolt persze,és ugy kell szednem hogy 32mg egy hétig és utána 4 mg -mal kell csökkentenem egésszen 8 mg-ig.És utána naponta kell szednem a 8mg-ot.Mondta nem szabad teljesen abba hagyni nehogy rosszabbul legyek.
Most már jóbban vagyok háll isten!!!:):D:D:D:D:D
Megvárom mi lessz májusba és ha nem lessz valami karika akkor keresek egy JÓ dokit.
Tömören ennyi a fejlemény!
Köszönöm az érdeklödésetek aranyosak vagytok!
Puszi nektek!:)
Nincs jelen
#354 2008-04-10 21:46
- sugi
- Tag
UI:Majd még irok,hogy hogy alakulok!
Nincs jelen
#355 2008-04-10 22:02
- sugi
- Tag
Szia Puchita!
Bocsi nem akartam a frászt rád hozni!Nálam annyi hogy én még gyakorlatilag "új "Crohnos vagyok!
Éz által csk annyi történ,hogy hamar lettem leállitva a Medrolrol,a tények és jelen állapotom is bizonyitja,mióta ujra szedem sokkal jobb!Örülök neked,hogy ijen jól sikerült tünetmentesnek lenned(irigyellek is kicsit-nagyon).
Én is szeretnék már egy jó háziassat megenni,de eggyenlöre csak bébi étel,gyenge tea,kicsi -pici szendvics,meg ilyenek!Na de ha jól leszek,akkorát fogok zabálni,hogy még az ujságok is erröl fognak irni!:D:D:D:D:D
Szoritok neked,hogy tünet mentess maradj!
Puszi!!
Nincs jelen
#356 2008-04-12 15:20
- puchita
- Tag
Gigi!egyre több olyan emberrel találkozok,akik ellenzik a gyógyszerek szedését és lassan rá kell jönnöm,h sok olyan alternatív módszer van,amivel ugyanezeket érhetem el. én gyógyszer szedés mellett lettem újra rosszabbul és rá kellett jönnöm,hogy fölöslegesen töm ennyi sz*rral a doki.persze mindenki másképp látja.az elején én is istenítettem a tabikat,hiszen attól lettem jobban.aztán szép lassan elpártoltam tõlük. dokinéni nem tudja,h nem szedek tabikat 5 napja. majd csak április végén kell hozzá visszamennem.szeretnék új tükrözést,hogy mégis mi változott vagy hogy is állunk?! õ ezt nem értette amikor mondtam neki.azt kérdezte,hogy kíváncsi vagyok talán? mert õ még nem tartja fontosnak... király...azért így 10 hónap után érdekelne,hogy mizu van odabenn?!
szóval minden kiderül úgyis...majd meglátjuk (a vak is ezt mondta)
Nincs jelen
#357 2008-04-12 17:03
- Linus
- Tag
ez bátor puchita, de leginkább veszélyes... azért az kicsit megnyugtat, hogy ellenõriztetni is szeretnéd majd egy kontrolltükivel! én szorítok, de ígérd meg, hogy addigis ha gond lesz, az elsõ tünetnél visszamész az orvosodhoz!
Szerkesztette: Linus (2008-04-12 17:06)
Nincs jelen
#358 2008-04-12 18:29
- Vicaa
- Tag
Gerincröntgenem lelete a következõ amit megosztok veletek: A csontok mésztartalma csökkent háti gerincen S alakú görbület, valami zárólemezek scleroticusak.
Lumbális gerincen jobbbra convex ferdülés, ezen felül laposabb csigolyák, melyeknek peremszélei kihegyezettek.
Szóval ez a medroltól van, de csinálnak majd MR-t is. Hogy ezekre mit lehet adni???? Majd nagysokára remélem megmondja a reumatológus, mivel MR-re elég hosszú sor várakozik a kórházban.
Nincs jelen
#359 2008-04-12 20:57
- Pilli
- Tag
Vicaa: olvastam amit írtál egy másik topicban a bal ujj és tenyér zsibbadásról. Tényleg van Neked is ilyen, mert én ettõl már megõrülök. Hallottam a Remirõl, tök jóóóó, hogy már a másodikat kaptad meg:D Remélem a gerinced is hamarosan rendbejön. Jó Anácskázást. Puszi
Nincs jelen
#360 2008-04-13 23:43
- Ede
- Tag
Sziasztok. A héten nem volt a szokásos doktorbácsim, és egy másikhoz mentem vissza. Na, õ, hogy nosza, ha már ennyi szterot szedtem, akkor ugyan menjek már el csontritkulás vizsgálatra. Háziorvos beutal reuma, õ meg tovább laborba. Kérdezõsködtem reuma bácsitól, hogy akkor a szteroidok: csontritkulás, csípõfej elhalás, stb. Mire õ: igazából minden olyan gyógyszernek, amit a reumatológián használnak, bármelyiknek lehetnek ezek a mellékhatásai, és õ már 36 éve doktorbácsi, de még a praxisában soha nem volt ilyen... Na, most akkor mi van???????? Amúgy az én doki bácsim is, amikor nyavalygok neki, hogy ez van, meg az van, meg amaz, mindig azt mondja, hogy nincs köze a betegséghez meg a gyógyszerekhez.. ????????????? Ezen most már totál kész vagyok. Ezek szerint ezeket a dolgokat mi mindannyian beképzeljük és esetleg kollektíve befolyásoljuk egymást, hogy...????
Nahát, millió sikert a remicade kezeléshez, és lobbizzunk a szteroidok ellen, hm??
Nincs jelen
#361 2008-04-14 14:07
- Lisa
- Tag
Ede a dokibácsi szerint a röntgen-leletet is mi befolyásuljuK????
Ez a legagyamentebb "ötlet" vagy minek is nevezzem....
Nincs jelen
#362 2008-04-14 14:12
- Lisa
- Tag
Szia Sugi!
NAGYON örülök hogy alakulnak a dolgaid...és tudod nem engedni ám semmibõl :) :) :) Ragaszkodni a dokikhoz :)
Igen!!! Mindenféleképpen írd hogy alakulnak a fejlemények!!! És a medrol csökkentés is :)
Lisa
Nincs jelen
#363 2008-04-14 21:11
- Ede
- Tag
Kedves Lisa, ezek szerint igen. Nagyon kedves volt a dokibá, de már olyan rossz, hogy annyira h...nek nézik az embert - tisztelet a kivételnek -, hogy ihaj. Igazából nem mondanak semmit, de ha kiderül, hogy az ember utána olvas, ne adj Isten, még ilyen fórumokon is eszmecserél... na, de majd hátha változik ez is. Mindenkinek minden jót!!
Nincs jelen
#364 2008-04-15 08:24
- Lisa
- Tag
Kedves Ede, tényleg meg kell találni azt a MEGFELELõ (jó szakember, becsületes, nem pénzhajhász, együttérzõ) orvost aki maga ajánlja ezt a Fórumot!!!
De ha megtalálod akkor Õ tényleg nem fog hülyének nézni. Aki megpróbálja egyszer-kétszer egy tuti infóval "égesdd be" utána kapcsol majd :D
Nincs jelen
#365 2008-04-17 09:07
- Ottó
- Tag
Jó reggelt mindenkinek!
Egy kis problémámról szeretnék röviden irni: a napokban egy kicsit megijedtem, egy hete , h fekete lett a székletem. Gondoltam ez a tegnapi ribizlilekváros fánk szinezte meg. De hamar rájöttem, h az bizony vér, olyannyira, h ezutáni nap és az azt követõ napon, nemcsak fekete volt hanem ami hasmenésszerûen kijött az már sötétpiros volt és lehetett látni a vért mint folyadékot. Elõször azt hittem , h a gyomrom alatti nyombélbõl jött, de késõbb rájöttem, h ez bizony a vastagbelem és a vékonybelem találkozásánál lehet a gond (ott varrta össze a sebész 2005-ben).
Azonnal abbahagytam a kávét, már annyit ittam belõle annak ellenére, h tudom azt, h nem jó. Elkezdtem gyógyteát inni, meg kevesebbet enni a rostot visszafogni. Hála Istennek a 4. napon már eltûnt a vér. Tudtam, h ha ez nem áll el akkor kórház lesz belõle. Talán megúszom, lehet, h ez kellett , h észbe kapjak és a kávét most már végleg letegyem.
Ugyanis azt vettem észre, h a szûkület, mint olyan létrehozásában ennek az itókának nálunk nagy szerepe lehet. Talán vmi ilyesmi történhetett, h ott megrepedt a bél? Elég sok vér elfolyt, ami pillanatok alatt szinte a 0-ra leveszi az ember erejét. Majd, ha megyek a dokimhoz ezt muszáj elmondani, röviden ennyi...
Szerkesztette: Ottó (2008-04-17 09:09)
Nincs jelen
#366 2008-04-17 13:48
- Vicaa
- Tag
Hát nem kenyerem mindennel rögtön dokihoz rohanni, de sztem Ottó azért csak látogass el az orvoshoz, mert ilyen mértékû vérzéssel azért nem lehet játszani! Azért örülök, hogy jobban vagy. :)
Nincs jelen
#367 2008-04-17 15:21
- zsengeborso
- Tag
Ottó!
Teljes vállszélességgel osztom Vicaa véleményét! Ne húzd az idõt, a vér (akárhonnan jön is) nem játék, minden bizonnyal valami problémát jelent. Elég félelmetesen hangzott a leírásod, idd tovább a gyógyteát, de haladéktalanul fordulj orvoshoz!!!
Nincs jelen
#368 2008-04-17 23:44
- maszat
- Tag
Sajnos én is sokáig szedtem a medrolt aminek az lett a vége, hogy súlyos csontritkulás alakult ki nálam aminek a következtében két csigolyám összecsúszott. Azt a fájdalmat senkinek nem kívánom. Azóta szedek rá gyógyszert a csontritkulásvizsgálat is javulást mutatott, de a kezelõorvosomtól elvártam volna hogy figyelmeztessen erre a veszélyre.
Nincs jelen
#369 2008-04-18 06:36
- Vicaa
- Tag
Maszat, ha nem titok milyen gyógyszert kaptál rá ami segített?
Nincs jelen
#370 2008-04-18 22:03
- Bmanó
- Tag
Sziasztok!
Ti milyen vitaminkészítményeket szedtek? Most a Centrumot szedem, mert újra elkezdett hullani a hajam gondolom a Remitõl. Remélem megállítja a hajhullást? Vagy tudtok jobb készítményeket is, amit már kipróbáltatok?
Nincs jelen
#371 2008-04-18 22:19
- Manya
- Tag
Sziasztok!
A kislányomnál (1 hónap múlve lesz 15) két hete diagnosztizálták a colitiszt. Elõzmény: 2 hét gyomorfájás, hasmenés, a második héten véres széklettel és háziorvosi tétovázással. További egy hét bizonytalanság, közben székletminta hordás a LÁszlóba, utána tükrözés. Jelenleg a teljes vastagbelet érintõ, súlyosnak minõsített bélgyulladás, kritikus labor lelet. Gyógyszerek: Medrol és még mindenféle (napi 15 db). A Medroltól hányingere van, a lábai iszonyúan fájnak. A mindíg vidám, felszabadult gyerekem befelé fordult. Azt mondja jobb neki egyedül kínlódni. Tehetetlennek érzem magam, segíteni akarok neki, úgy érzem megszakad a szívem.
Néhány napja olvasom a fórumotokat, hogy mit éltek át és min mentek keresztül. Mindenkinek erõt és jobbulást kívánok.
Nincs jelen
#372 2008-04-18 22:24
- kutya
- Tag
Helló mindenkinek! Új tag vagyok.Crohnos,rengeteg kisérõjelenséggel.Most egy újabbal bõvült a repertoárom.Nagyon gyakran ég a hasam alja.Az érzés hasonló a gyomorégéshez.Küzd-e valaki ezzel?Mi a hétkorság lehet?
Nincs jelen
#373 2008-04-19 01:08
- Linus
- Tag
szia Manya!
infót, segítséget itt mindig találsz! azt kell mondjam, hogy abból a szempontból bizony a lányod igencsak szerencsés, hogy ilyen gyorsan megtalálták nála, mi is okozza a panaszait. sokaknál ez hónapokba, sõt évekbe telt. adj neki egy kis idõt, hogy feldolgozza, elfogadja... ez lenne az elsõ lépcsõ, amit meg kell másznia, utána könnyebb lesz. és ez alatt a pár hét alatt sz'tem ez most aztán tényleg úgy érte õt, mint derült égbõl villámcsapás... a Medrol le fogja húzni az erõs gyulladást, és már biztos azt is tudod/olvastad, hogy utána is fog gyógyszereket szedni, mert azokra sajnos szükség van a szintentartáshoz. ami pedig még sokat segíthet neki, az a diéta. kitartást kívánok nektek! írj, hogy vagytok. sõt, akár õ is jöhetne. vagy nem szeretne? nekem is könnyebb lett itt a többiekkel. üdv, Linus
Nincs jelen
#374 2008-04-19 17:45
- Manya
- Tag
Szia Linus!
Köszönöm, hogy írtál. Én és úgy látom, hogy tudtok egymásnak és most nekünk is segíteni. Valóban szerencsésnek tartom, hogy ilyen hamar, lelkiismeretes orvoshoz kerültünk. Abból a szempontból túlságosan is lelkiismeretes volt, hogy azonnal, kertelés nélkül elmondta a kislányomnak,hogy ez a betegtség élete végéig tart és örökre gyógyszert kell szednie, mert bármikor kiújulhat.
Tegnapelõtt voltunk egy kineziológusnál. Javasolta a körömvirág teát, elkezdte a tresszoldást. Még nagyon az elején vagyunk...
Nincs jelen
#375 2008-04-19 19:08
- gaby
- Tag
Szia Manya!Kitartást és sok erõt kívánok mindkettõtöknek!Amikor én megtudtam,hogy mi a bajom /crohnos vagyok/nekem is rögtön megmondták,hogy soha nem gyógyulok meg.Talán még most sem fogtam fel teljesen.Nehéz ezzel a betegséggel együtt élni a betegnek is és a hozzátartozónak is,de lehet.Lassan átértékelõdnek dolgok,hogy mi a fontosabb.Nézzél fel ide többször.Innen sokszor többmindent megtud az ember,mint a dokiktól.üdv Gaby
Nincs jelen
#376 2008-04-19 22:54
- maszat
- Tag
Kedves Vicaa! Sajnos a medrol nekem nem igazán használt szinte csak azt értem el vele, hogy csontritkulásom lett tõle mint már írtam. A gyulladásomat sem szüntette meg aminek az lett a vége, hogy 3 éve sztómával élek, de legalább a medrolt nem kell szednem. A reumatológusom küldött el egy endokrinológushoz, akinek többet között a csontritkulás a szakterülete. Egyebként alendronát alapanyagú gyógyszert - alendron hexalt -, alpha d3 vitamint és calcium pezsgõtablettát írt fel és egy év alatt sokat javultak az értékeim.
Nincs jelen
#377 2008-04-23 00:20
- pluto
- Tag
Szia Manya! Én évekkel ezelött tudtam meg hogy CU-m van. Elször nem is gondoltak rá, és kb 1-1,5 évvel ezelöttig kiloszámra ettem a gyogyszereket és jártam vizsgálatokra. Salazopiryn, Salofalk... stb...
Ahány orvosnál jártam annyi féle véleményt és tanácsot kaptam. A diagnozis volt már csak azonos, hogy CU-m van. Nem is igazán érdekelt volna hogy mim van ha nem párosul vele irdatlan fejfájás amit csak vénás injekcioval, vagy nagyon erõs fájdalomcsillapítokkal (kulfoldi) tudtam csillapitani.
Mindenki azt mondta, hogy életem végéig szedhetem a gyogyszert. Bevallom sokszor amikor nyugalmi állapotban voltam probaltam elhagyni kiserletezni, de nem sikerult. Leszenvedtem a rossz izu aloe termekektol a legkulonfelebb varazsszerekig mindent, de nem sikerult. Mindig kiujult. Bevallom eletstiust es stressz mentes kornyezetet nem tudtam kialakitani, mert meg kell elni. A dietat sem sikerult csokkentenem, mert szeretem a Magyaros konyhat es a tejtermekeket is.
Ami nagyon fontos, hogy az ember figyeljen magara, ha ugy erzi faj vagy kezdodik a kiujulas akkor kenyeztesse az ember magat, gondolja vegig mi lehet jo a gyomornak.
Nagyon sok folyadekot kell inni ami nekem segitett es zoldseget gyumolcsot.
Ha ez megvan akkor egy ido utan az ember rajon hogyan udja rualmasan kezelni. Sokan el sem tudjak kepzelni,hogy e micsoda hatranyal ar ez a beegseg. Kiujlaskr nem iaza lehet utcara menni, rezt venni programokon stb..
En kb 1 eve vagyk uy tunetmetes, hogy tudom mi kell kiujulaskor, hogy yogyszernelkul is menjen. Nem tobb ezer forintos doog ne jol csengo gyogykeszitmeny hanem 200Ft-os kis etel. A betegse nem ult el, mert a tukrozes kimutatja, de gyogyszer nelkul is sikerul kezelni.
Tehat nem szabad elkeseredni, feladni es beletorodni.
Nincs jelen
#378 2008-04-23 10:53
- youlcsi
- Tag
volna egy nagyon buta kérdésem: ha nem friss vér van a székletben, akkor miben nyilvánul meg benne a "látható" vér? színe... szaga... mintája... ? :)
Nincs jelen
#379 2008-04-23 11:33
- Linus
- Tag
hát kérlek, én már szagról is, de ugyan, hogy magyarázzam el? :D mellesleg nálam ez ugye látható, és leginkább friss, piros vér. azt tudom, hogy ha fentebbrõl jön, akkor az fekete. a minta változó: csíkos, foltos, utolsóként érkezõ :D gyanús elemet észleltél?
Szerkesztette: Linus (2008-04-23 11:35)
Nincs jelen
#380 2008-04-23 11:39
- youlcsi
- Tag
semmi extra, csak kíváncsi voltam. talán az utóbbi napokban sötétebb, mint szokott, de nem fekete (olyanra gondoljak, mint amilyen a vas-tablettától lesz?). és semmiképpen nem foltos/csíkos.
Nincs jelen
#381 2008-04-23 12:18
- Linus
- Tag
jaja, vastabletta... orvostól tudom, hogyha fentrõl vérzik, akkor az fekete. egyébként kaja is elszínezheti. nekem a paradicsomlevestõl pl. csuri piros az egész, a sötõtöktõl meg narancssárga :D ne aggódj most ezen sz'tem.
Nincs jelen
#382 2008-04-23 12:35
- youlcsi
- Tag
köszi, kedves vagy. egyébként lassan már kezdek leszokni az aggódásról :) rájöttem, hogy attól még, hogy én ideges vagyok, a doki nem fogja elõbb kitalálni, hogy mi a nyavaja rág belülrõl...
a kaja hatását a színre már én is tapasztaltam. jó bajai halászlétõl tiszta vörös :) (bár érdekes, hogy korábban nem volt ilyen nagy hatással az étel a színre)
Nincs jelen
#383 2008-04-23 14:43
- Linus
- Tag
vagy mert nem néztük, ami végülis nálam sem volt reflex elõtte :D
Nincs jelen
#384 2008-04-23 17:10
- pluto
- Tag
Ha vér van benne az legtöbbször nem 100%-ban szinezi el az eredményt, hanem ahogy linus is írta csikos foltos stb..
Nincs jelen
#385 2008-04-27 13:33
- puchita
- Tag
Apropó elszínezõdés... kedden eszméletlenül megkívántam a paradicsomlevet.ha nem ittam volna meg,biztos belehalok.a kellemetlen az volt benne,hogy kb.3 óra múlva eszméletlen görcsök közepette futottam a wc-re.a még rosszabb az volt,hogy a munkahelyemen történt mindez.ahol a mellékhelységben elég fura sötét sárgás világítás van.és ugye az ember reflex szerûen odapillant amikor végez(legalábbis mióta beteg vagyok).a sírást majdnem elkezdtem,hiszen abban a rossz világításben nem láttam rendesen,és megijedtem,hogy véreset produkáltam,aztán késõbb már ottthon mégegyszer irány a wc,ahol már normál fényviszonyok mellett megállapítottam,hogy csak a parilé színezte meg.mindenesetre hamar végigfutott rajtam.de legalább megnyugodtam. :)
Nincs jelen
#386 2008-04-27 16:01
- Gabor23
- Tag
Én a céklával jártam ugyanígy...:D
Nincs jelen
#387 2008-04-30 13:38
- puchita
- Tag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem...medrol elhagyás után(ápr.7-e) már majdnem teljesen leapadt az arcom.viszont ez a szõrösödés dolog mikorra várható,hogy elmúlik?vagy egy jó darabig ne reménykedjek benne?csak mert ugy néz ki,az ujjatlan felsõket elfelejthetem a nyárra.a felkarom és a hátam is csúnya,úgyhogy a strand is kilõve.igaz amúgy sem hiszem,hogy sûrûn jutottam volna el?!(pultos vagyok ugyebár 10-22-ig dolgozok)
ki mit tapasztalt?köszike
Nincs jelen
#388 2008-04-30 13:52
- Chris
- Tag
A paradicsom rám sincs jóhatással, inkább kerülöm.
Nincs jelen
#389 2008-04-30 13:54
- Rigor
- Tag
Chris: hámozva, és úgy fõzve+pépesítve?
Nincs jelen
#390 2008-04-30 13:57
- Chris
- Tag
Részvétem a hölgyekkel szemben, én is útálom hogy sokkal sûrûbben kell borotválkoznom, pedig már egy hónapja nem szedek medrolt és budenot. Ráadásul nem is szedtem olyan nagy dózisban mint ahogy azt egyesek írták, nem is tudom akkor mi lenne...
Nincs jelen
#391 2008-04-30 14:00
- Chris
- Tag
Miért az számít, hogy pépes-e? Akkor lehet hogy csak a héjával van bajom? Amióta bajom volt vele, nem is próbálkoztam tovább az evésével.
Nincs jelen
#392 2008-04-30 14:58
- Linus
- Tag
puchita kérdésére visszatérve: mikor 3 éve elõször szedtem a medrolt, azt mondta a kozmetikusom - egyébként sosem járok -, hogy ne bántsuk a kúra végéig az arcom, mert nekem akkor nagyon pattanásos is lett a hetekig tartó láztól, mire rátaláltunk a crohnra... kis idõbe telik azért míg kiürül a szervezetedbõl a szer, aztán halványulnak ám a pihék. én ettõl függetlenül eltûntettem õket krémmel - a ragyát mondjuk a kozmetikus egy nagykezeléssel - fõleg a bajuszt nem bírtam elviselni. derékon és vállon pedig kiszõkült, néha beestem szoliba, aztán jött a nyár. medroltól különbenis egy idõ után egészséges 3napos hulla színe lesz az embernek :/
na most tavaly uezt érzékeny bõrre ajánlott arcgyantacsíkkal játszottam el. ne tudd meg, hogy néztem ki utána! mint akit a ragya telibecsapott :/ és most ugye megint medrolon vagyok éppen. na hát most már nem vagyok szívbajos: remélem kitartó az epillátorom. sz'tem várj egy kicsit míg visszahúzódik a dolog, és ha még akkor is zavaró, mert ugye igenis jogunk van ízig-vérig nõiesnek érezni magunkat, akkor irány egy jó kozmetikus :D mert az én módszerem nem biztos, hogy mindenkinek megfelel :D de én ugyan nem mondok le a dögös cuccokról, és úgysem bírom ki, hogy ne kössem össze hajam, mikor 40fok van...
Nincs jelen
#393 2008-05-01 23:20
- Nita
- Tag
puchinta!
Sajna nekem is nagyon hatott a medrol :(,tapasztaltam a pattanásokat is, nekem a neogramormon krém nagyon jó volt rá, és persze a naponta többszöri arctisztítás ami jól megoldható pl. a garnier új kis párnás antibakteriális kendõivel. Amikor abba hagytam a gyógyszert kicsit vártam, és elmentem a kozmetikushoz az arcomon oldalt is nõt egy kis pajesz, és a bajusz sem állt jól nekem, én leszedettem kicsit féltem hogy kinõ és akkor már szakáll lesz belõle, de szerencsére nyoma sincs pedig már több mint nyolc hete volt. Ezen felbátorodva most a karommal is megcsináltam remélem ott se nõ vissza erõsebben, ha mégis hát akkor a kozmetikusom örülni fog, hogy van állandó munkája. :)
Szerkesztette: Nita (2008-05-01 23:21)
Nincs jelen
#394 2008-05-06 11:25
- Licsi
- Tag
Sziasztok !
Segítsen valaki, akinek a fájdalomcsillapítók elhagyása után elvonási tünetei voltak. Már hetek óta próbálkozom a Contramal elhagyásával, de kevés sikerrel. A cseppekig eljutottam, de azokat minden nap be kell, hogy vegyem, mert majd meg esz a fene, olyan rosszul vagyok. Úgy általában mindenem fáj és eszeveszett feszültség van bennem. Szóval, ha van valami ötlet írjatok, akár priveiben is licsi@freemail.hu.
Köszönet érte !
Licsi
Nincs jelen
#395 2008-05-06 11:26
- Licsi
- Tag
Nem jó az e-mal cím : licsi5@freemail.hu :)
bocsi !
Nincs jelen
#396 2008-05-06 12:42
- Rigor
- Tag
Nekem szokott lenni az orromban belsõ pattanás ami baromi lassan (több hét) múlik de nem hiszem hogy a colitis miatt.
Nincs jelen
#397 2008-05-06 17:36
- Nita
- Tag
Licsi!
Ha elfogatsz egy tanácsot ezzel menj el a dokidhoz, és kérj segítséget sajnos a gyógyszerfüggõség nem egyszerû dolog sajnos tipikus tünetnek tûnik nálad már az is, ha nem veszed be akkor nagyobb fájdalmat érzel. Addig nehéz lesz megoldanod ezt amíg a fájdalom állandó, nem lehet hogy az okot kéne megszüntetni? A fájdalom csak egy jel valami más gyógyszer nem segítene, hogy ne legyen fájdalmad?
Viszont, ha kibírod akkor az egyetlen biztos megoldás, ha kidobod ami otthon van, és nem veszel be többet belõle. Az elsõ pár nap idegölõ aztán már könnyebb.
Nincs jelen
#398 2008-06-04 14:24
- youlcsi
- Tag
nem tudom, hogy hol tehetném fel a kérdésemet, ezért vagyok itt. ne nézzetek nagyon hülyének, de volt a hétvégén a tesómmal egy vitám, hogy mi számít hõemelkedésnek. szerintem 37 felett, de õ már 36,7-36,8 ra is azt mondaná. szóval kíváncsi vagyok: hogy is van ez szerintetek?
Nincs jelen
#399 2008-06-04 14:58
- eriki
- Tag
Neked van igazad! Kórházban még a 37,3-ra sem szólnak a nõvérek semmit!
Nincs jelen
#400 2008-06-04 15:40
- youlcsi
- Tag
akkor megnyugodtam valamennyire. mert ha nem nekem lenne igazam, akkor át kellene értékelni azt, amit a dokinak mondtam arról, hogy szokott-e lenni hõemelkedésem (ált 36,6-37,0 között változok).
Nincs jelen