#951 2008-04-14 12:16
- tica
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Vica, macit ölelget a Kata, mert meg lehet melegíteni a pocakját, és hasfájáskor egy darabig csillapítja a fájdalmat neki.
Pici, én viszont utáltam a császárt, úgyhogy hajrá természetes szülés!! :)
Nincs jelen
#952 2008-04-14 12:18
- tica
- Tag
Különben én már nem hiszek a medrolban. Január óta szedem, és amint csökkenteném visszajön a vérzés, és a franc akar örök életében szteroidot szedni. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy vszínû májustól receptre megy a Remi. Kíváncsi vagyok..
Szerkesztette: tica (2008-04-14 12:19)
Nincs jelen
#953 2008-04-17 18:05
- lány23
- Tag
Szia Zsuzsi!
Én márciusban szültem természetes módonl! Semmi gond nem volt. Nekem is pont a tiedhez hasonló félelmeim voltak, de megnyugodhatsz! Az én dokim azt mondta, ha nincs végbél sipoly, lehet természetes úton szülni!
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#954 2008-04-20 17:23
- Zsuzskaa
- Tag
Ez szuper hír. :) Köszi mindenkinek! A dokim nemrég mondta hogy megy valami konferenciára ahol a terhességrõl is szó van , és neki muszáj ezekre is figyelni,mert sok fiatal nõ betege van. Úgyhogy azt hiszem jó kezekben leszek.
Nincs jelen
#955 2008-04-21 12:35
- Pici
- Tag
Tica! A medrollal anno én is sokat szórakoztam mire le tudtam állni vele. Ugyan igy volt velem is mire lecsökkentettem volna ujra vérezni kezdtem. De most ugytûnik a klizma se akar bevállni:o :o. Most kezdtem a második dobozt de semmi javulás. Talán a görcsök kissé elviselhetöbbek. Ja én császáros voltam de vészhelyzet volt. Remélem a szopiztatással nem ártok a kis manónak mert azt nem bocsátanám meg magammnak. Ma jön a védõnõ megbeszélem vele hogy írjon ki tápszert. A hetet még megadom a javulásnak utánna ujra beszélek a dokival hogy mi legyen. Martin viszont már túl van az 5kg-on és édin mosolyog is. Puszi mindenkinek:Pici
Nincs jelen
#956 2008-04-21 12:39
- tica
- Tag
Pici, a klizma nekem sosem hatott semmit, és utáltam is. Gratula az öt kilóhoz!! Lassan mi is közelítünk hozzá, 4 kiló volt pár napja a Manó! :)
Nincs jelen
#957 2008-04-22 09:04
- Pici
- Tag
Tica!
Örülök hogy ti is ilyen szépen gyarapodtok. Eddig engem a klizma hozott rendbe. Ám a szopiztatás miatt nem mertem rendszeresen használni az elején. Valószínûleg én is ludas vagyok ebben mert ismerve a helyzetem már akkor kellett volna minden nap egyet. A kilók meg csak mennek, enni nemigazán van kedvem. Ki sem tudok menni a maszattal csak a teraszig. Áh...... Igyekszem tartani magam és optimistán hozzáállni. De jó lenne már emberek jözé menni kicsit. Na már megint csak a nyavajgás inkább abba is hagyom. Puszi: Pici
Nincs jelen
#958 2008-04-22 19:37
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Látom, hogy azért gyarapszanak a babák!
Írjatok mindig lányok , hogy kivel mi van, miket csinálnak a bébik, mert nagyon érdekel és olvasok is folyamatosan, csak nincs mirõl írnom - nem untatom a népet a pesszimizmusommal :)
Pici, merre laktok?
Nincs jelen
#959 2008-04-23 06:49
- Vicaa
- Tag
Csatlakozom az elõttem szólóhoz :D írjatok írjatok, olyan jó hallani a picurokról, öröm, hogy ilyen szépen fejlõdnek! Anyucik Nektek pedig nagy adag kitartást és sok örömötök teljen a kis új Életkékben!!!! :)
Nincs jelen
#960 2008-04-23 07:40
- bedi
- Tag
Sziasztok!
Én eddig csak olvastalak titeket de most a segitségeteket szeretném kérni.3 éve folyamatosan szedek gyógyszert
/Pentasa,Entocort,Quamatel,Imuran néha Medrol/ és most kisbabát szeretnénk.Tudtok-e olyanról aki ilyen gyógyszerek mellett lett terhes?
Elõre is köszönöm a segitséget.
Nincs jelen
#961 2008-04-23 13:51
- palyizsu
- Tag
Szia bedi!
Én Pentasát szedtem mikor teherbe estem, az imuránt elõtte lévõ hónapban hagytam abba saját felelõsségre a baba miatt, bár utána a dokim azt mondta nem lett volna gáz, ha szedtem volna.
Nincs jelen
#962 2008-04-23 15:09
- Lindus84
- Tag
Sziasztok!
Én most vagyok itt tagként a fórumon elõször, de hála Nektek, már nagyon sok hasznos infóhoz jutottam innen.
Azonban most van egy igen nagy problémám, és szeretném megkérdezni, hogy volt-e valaki úgy ahogy én, esetleg hasonló helyzetben.
27 hetes terhes vagyok, és sajnos a terhességem 8. hetében kiújult a colitis-em :-( Azóta használok rá Salofalk 500-as kúpot, és idõközönként Entocort 2 mg Klizmát.
Sajnos múlt hét hétfõ óta elég erõs hasmenésem lett, függetlenül attól, hogy használom a gyógyszereket. Van hogy napi 2-3 alkalommal, de sajnos van, hogy napi 6-7 alkalommal rohangálok a wc-re (bocsi a kifejezésért). Voltam a múlt héten gasztrón, sebészeten (mert sajnos aranyerem is lett a terhesség alatt), de csak ugyan ezeket a gyógyszereket írták fel és nem mondtak semmit a hasmenésre. De sajnos nem akar múlni, ma már kínomban széntablettát vettem be. Sokat iszom, nincs lázam, nem fogyok, viszont a hasmenés és a vér állandó.
Szeretném megkérdezni, hogy terhesség alatt volt valaki hasonló helyzetben? És ha igen milyen kezelést kapott még pluszban? Lehet baja a picinek az állandó hasmenéstõl úgy, hogy eszek normálisan, sokat iszom, vitamint is szedek?
Elõre is nagyon köszi a segítségeteket.
Nincs jelen
#963 2008-04-24 11:10
- Lindus84
- Tag
Szia Gigi!
Köszönöm szépen a válaszodat. A vízszerû széklet és a vér az nálam is jellemzõ, hála Istennek most a nyák az nem, de sajnos az a baj, hogy a vér az azóta van, néhány napos megszakításokkal, mióta elõjött a betegségem, pontosabban a terhességem 8. hetétõl. Viszont akkor csak napjában 1-szer voltam wc-n, nem volt igazán hasmenéses, inkább csak laza állagú, viszont véres igen. De azért ennyiszer nem kellett kirohangálnom... Tényleg csak napi egyszer. Ma végre elküldtek széklettenyésztésre, remélem ott már kiderítik, hogy mitõl van ez az egész.
Még egyszer köszi a válaszodat.
Nincs jelen
#964 2008-04-30 11:24
- adrienn28
- Tag
sziasztok
tudnekem valaki segiteni 8 hetes terhes vagyok pentassat es imurant kell szednem a cronh ra. a doki bacsim nem engedi hogy abba hagyam a gyogyszereket valaki szedte ezeket a gyogyszereket a terhesege alatt . befolyasolja a gyogyszerek a baba fejlodeset . segitseg
Nincs jelen
#965 2008-04-30 12:11
- adrienn28
- Tag
szia Gigi
köszi a biztato szavakat
Nincs jelen
#966 2008-05-01 18:00
- vikkancs
- Tag
Sziasztok!
Jó pár hónapja olvasgatom a fórumot. 28 éves crohn beteg vagyok, veszprém megyei. Olyanok segítségét kérném, akik szültek már, és tudnának nekem ajánlani veszprémi nõgyógyászt, akinek volt már crohnos betege. A gasztrodokimat már kérdeztem, de neki én lennék az elsõ terhes betege, úgyhogy még õ is tapogatózik a dolgot illetõen.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Nincs jelen
#967 2008-05-01 21:58
- FTCsilla
- Tag
Sziasztok! 25 éves colitises vagyok már 7.5 éve van ez a betegségem! Én a pentasa kúppal és a salazopirin gyogyszerrel kezdtem de nem használt! Mikkor ide költöztem Sopronba akkor kaptam uj gyogyszert a salofalk kúpot és a tabletát a tabletát 2x1 a kúpot esete egyet használok! Igaz most abba hagytam mert babát várok 17. hétben vagyok és nekem már van egy 3 éves fiam és vele egyáltalán nem szedtem semmit jol voltam a 35. hétig akkor elkezdet menni a hasam 2 hétig ment a hasam és meg is szültem 37.hétben! 1 hónapig szoptatam végig szenvedtem és utána abba hagytam a szoptatást nem birtam tovább elkezdtem szedni a gyogyszert! Igazábol most a tabletát szedem mert azt mondták hogy szedhetem de már most nem vagyok jol 2 hete megy a hasam 3-4 napja meg véres is :-( ugy hogy szednem kell a kúpot is! De biztato volt amit irtatok hogy a babának nem lesz semmi baja jo volt ezt olvasni legalább olyanoktol hallom ezt akik már tapasztalták!
Nincs jelen
#968 2008-05-01 22:06
- porshe
- Tag
Szia Vikkancs!
Nézd vissza a 887-es hozzászólást!
Üdv: Porshe
Szerkesztette: porshe (2008-05-01 22:06)
Nincs jelen
#969 2008-05-06 09:19
- lizuska
- Tag
Sziasztok!
Rég írtam erre a topikra de gyakran elolvastam az írásaitokat. Most szükségem lenne tanácsra,biztatásra.31 éves vagyok.Colitises. Pár hónapja tünet mentes.3 gyermekem van.Az elsõ kettõnél még nem voltam colitises.A harmadik babám betegen született,sokat volt korházba.Hálistennek már jól van.Õ most 14 hónapos.Most kiderült hogy babát várok,és nagyon vegyes érzelmeim vannak emiatt.Napok óta nem alszom.A férjemmel nagyon jó a kapcsolatom de most nem tudjuk mi legyen.Megtartsuk e.Én szívem szerint ha egészséges akkor igen de attól félünk hogy nagyon nehéz lesz a négy gyerekkel.A két nagyobbik 7 és 9 évesek.A férjem legelsõ gondolata az volt hogy elkell vetetni.De én kértem hogy gondoljuk át ne hamarkodjuk el a döntést.Azóta nem is hozta szóba az abortusz lehetõségét és mintha sokkal többet foglalkozna a gyerekekkel amióta megtudtuk hogy terhes vagyok.Ami még fontos hogy a kisebbbik gyerekemnek pár héten belül mûtik a szívét.Aminek sikerében teljes a bizalmam.De még mindig nem tudom mi lenne a helyes.Tudom senki sem dönthet helyettünk de szeretném ha véleményeteket leírnátok.Hogy a család hogy fogadná attól is félek.Most az 5.hétben vagyok.írjatok. lizuska.
Nincs jelen
#970 2008-05-06 11:05
- youlcsi
- Tag
lizuska! nincs gyerekem (még), de szerintem, ha nekem lenne 3, és emellett tudom, hogy a 4.-nek is mindent meg tudnék adni, amikre szüksége van, akkor szerintem vállalnám. de ha bármi van, ami miatt hátrány érheti a többiekkel szemben, vagy a többieket vele szemben, akkor már nagyon hajlanék a felé, hogy most nem.
írom mindezt laikusként, ezért nem valószínû, hogy mérvadó a véleményem az idejáró anyukákkal szemben, de úgy gondolom, hogy amikor eljön az ideje, tudni fogjátok, hogy mit kell tenni.
Nincs jelen
#971 2008-05-06 12:06
- palyizsu
- Tag
Lizuska! Ez biztos nagyon nehéz döntés, de Én is egyetértek chysh-el. ha nem kerül egyikük sem hátrányosabb helyzetbe, akkor miért ne? De igazából Én biztos kikérném a családom véleményét is, hiszen Õk talán jobban látják, hogy hogyan boldogulnátok a 4. babával, mint mi itt teljesen ismeretlenül. De igazából ezt csak Ti dönthetitek el a pároddal, ahogy ezt írtad is. Sok sikert kívánok hozzá, hogy meghozzátok a megfelelõ döntést. Majd írd meg, hogy hogyan határoztatok!
Nincs jelen
#972 2008-05-06 15:32
- lizuska
- Tag
Annyira aranyosak vagytok hogy válaszoltatok ilyen gyorsan.És jól esett hogy mindenki pontosan úgy látja ahogy én.
A két nagyobb gyerekem mintha csak megérezték volna,azzal nyaggatnak hogy legyen mégegy babánk hogy 3 fiú legyen a családban és 3 lány.(persze már õk azt is tudják hogy fiú lenne.)Pedig sosem beszélgetünk errõl eõttük.A férjem azt mondja hogy nehéz lesz 2 picivel mert akkor még a most 14 hónapos babánk is alig lenne 2 éves .De én ezt nem látom egy oknak ami miatt elvetetném.Hátrányt nem szenvednének a testvérei sem .Inkább hasznukat venném a rengeteg kinõtt gyerekruháknak amitõl eddig nem volt szivem megválni.A férjem azt is mondja hogy nem férnénk el az autóba.Ahogy vissza olvasom amit írtam olyan mintha már elis döntöttem volna a kérdést.Dehát nem dönthetek egyedül. lizuska.
Nincs jelen
#973 2008-05-06 17:57
- roor
- Tag
Halika!
Lizuska:nekem sincs kismanóm,de én is azt mondom ha nem szenved senki hátrányt és nem beteg akkor hajrá a focicsapathoz!:D:D:D:D
pá
Szerkesztette: roor (2008-05-06 17:58)
Nincs jelen
#974 2008-05-07 20:16
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Lizuska!
Ez egy nagyon nehéz döntés és ezt csak ti dönthetitek el akárki akármit mond!A mondás azt mondja , hogy ahol elfér három ott elfér a negyedik is!!!
Sajnos a kicsi beteg , de ez nem azt jelenti, hogy a következõ baba is az lesz.
Nekem is három gyermekem van és ha idõben észrevesszük a legkissebbet akkor most õ nincsen!De hála van és mindenki nagyon szereti , kiegészíti teljesen az életünket!Igaz , hogy nekünk is kocsit kellett cserélni mert az elõzõt kinõttük , de megérte.
Szóval gondolkodjatok , hogy mi nektek a legjobb és döntsetek saját belátásotok szerint!
Nincs jelen
#975 2008-05-08 05:51
- lizuska
- Tag
Köszönöm a válaszokat .A férjem legnagyobb dilemmája a kocsi.Bár tegnap mégis egy doboz elevittel jött haza.
Ha a szívemre hallgatok akkor nem vetetném el de idõnként félek.De már tudok aludni!Azt hiszem a lehetõ minden vizsgálatot elvégezzük ,genetikai vizsgálat,stb. annak érdekében hogy megtudjuk minden rendben van e és akkor jöhet a bébi.Igazából lehet hogy hülyén hangzik de azon gondolkodom mi szól mellette és ellene.Nagyon nehéz.
Nincs jelen
#976 2008-05-08 09:26
- lizuska
- Tag
köszönöm Gigi.
Nincs jelen
#977 2008-05-08 14:23
- tica
- Tag
Sziasztok! Jó rég jártam erre, csak úgy repül az idõ, ha az embernek van egy babája.. :)
Hát, még ha három! Lizus, szerintem nagyon nagy dolog, hogy vállaltatok három gyereket, és én is drukkolok, hogy legyen negyedik is! Csodálatos érzés lehet ilyen sok gyermeknek életet adni, még, ha egyik beteg is. Én teljesen átérzem a dillemádat, mivel az én Katicám koraszülött, mi úgy döntöttünk, többet nem merünk vállalni, de azt is megbeszéltük, ha mégis véletlenül teherbe esnék, biztos megadnánk az esélyt, hátha sikerülne végig kihordani a terhességet. Persze nagyon félnék, de sosem bírnám elvetetni.
Irigykedek is rád nagyon a három gyerkõc miatt, megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy nem adhatok Katának, legalább egy tesót..
Gigi, asszem rokonlelkek lehetünk, mi is nagyon sokat vártunk Katicára..
Nincs jelen
#978 2008-05-08 14:30
- tica
- Tag
Különben én továbbra sem vagyok a toppon, vissza kellett emelni a Medrolt 32-re, és már nagyon unom a dolgot.. Már négy hónapja szedem, és a fejem egyre csak pufisodik.. Utálok tükörbe nézni.. Most még az Imurant is megemeltük, és beadja az orvosom a papírokat a Remire. Van egy olyan érzésem, hogy nem fogják megadni, mert a vérképen egész normális. Hát kíváncsi leszek. Jó lenne, mert már fáj a gyomrom egyfolyában a medroltól, habár, m ost kaptam quamatelt rá, máskor is segített már, biztos jobb lesz tõle, most is. Na ezt aztán jól megasszondtam..
Nincs jelen
#979 2008-05-08 14:33
#980 2008-05-08 14:37
#981 2008-05-08 14:45
- palyizsu
- Tag
Tica!
Drukkolok, hogy megkapd a remit!!! Majd írj a fejleményekrõl!
Katica gyönyörûszép kislány!
Nincs jelen
#982 2008-05-08 15:10
- lizuska
- Tag
Nagyon édes ez a bébi.:-)Nekem nem sikerül fényképet felraknom.:-(
Nincs jelen
#983 2008-05-08 18:51
- roor
- Tag
Halika!
Tica::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D nagyon teccik a minimanó!:D
pá
Nincs jelen
#984 2008-05-08 21:00
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Tica!
Nagyon gyönyörû Katica gratulálok:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
!Nem is látszik meg rajta, hoyg koraszülött!
Kedves anyukák leendõ anyukák!Hajrá!!!!!
Tessék belehúzni a babaprojektbe!!!!!!
Lizuska ezek szerint apárod is szeretné megtartani a babát!:D:D:D
Ez más egy nagyon jó hír!!!:D:D:D:D:D:D
Kocsit meg lehet kapni nagyobbat is!!!!!!!
Nincs jelen
#985 2008-05-13 16:04
- vikimami
- Tag
Sziasztok!
Jöttem gyorsan dicsekedni :D Patrik 74 cm, 9300gr ! Jó nagy gyerek, de a dokinéni -mivel ismer engem is és a páromat is - azt mondta, nem baj, hogy ilyen nagy, mivel mi is nagyon magasak vagyunk :D.
(tudjátok: ha nõ az a baj, ha nem akkor meg az ...... Mint elsõ gyermekes anyuka :) )
Megkapta a bcg oltást újra, mert nem jött ki a helye amit elvileg újszülöttként kellett volna kapnia (szerinem nem is adták ben neki a kh-ban)
Van tapasztalatotok, hogy van-e ennek mellékhatása, mire számitsak ?(dokinéni szerint semmire, nem lesz semmi baj)Azt tudom, hogy kb 6 hét múlva kell megjelennie a helyének.
A hozzátáplálást lehet, hogy egy kicsit elszúrtam..... Utálom magam ilyenkor! Ugyanis tegnapelõtt és tegnap fõtt répát adtam neki és fájt is tegnap a pocija meg 3x kakilt nagyon keményet szegénykém. Ma a védõnéni azt mondta, hogy hát igen, mert krumplival kellett volna vegyiteni....
Csak a krumplit meg utálja :(.
Remélem nem szurtam el a belecskéjét , olyan h...lye vagyok! :(
Gesztenyét adott már valaki a picijének? Most vettem fõtt, fagyasztott gesztenyét a védõnõ javaslatára. Van tapasztalatotok?
Patrik legújabb "szava" a "mmma" és a "mmmi"! nagyon édes, mert pillanatokig tartja beharapva az alsó ajkát mire vigyorogva kinyögi :D. Ja igen: a "szia-szia-szia"-ra csapkodja a térdét és majd kiugrik a bõrébõl úgy vigyorog...
Puszi mindenkinek, a mamóknak és az anyukáknak is sok-sok egészséget!Irjatok, kivel mi van!!!!
Nincs jelen
#986 2008-05-15 17:11
- lány23
- Tag
Sziasztok!
A pici fiam most 4800g és 60 cm!! :-)
Egyre aranyosabb! Olyan sokat vigyorog! Szerencsére már eljátszik rövidebb idõkre egyedül is, uh jut idõ másra is.
Még szopizik, remélem 6 hónapos koráig ez mindenképpen így marad! Ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Most ugye mindenki azt javasolja, ha van anyatej, akkor fél éves koráig elég az, de ha júliusban mondjuk lesz 30 fok, a picur is szomjas lesz és kétlem, h kibírna a hõségben 3 órát, m kb 3 óránként szopizik! Szóval vizet, gyümi levet simán lehet adni 4 hónaposan nem szomjoltónak? Õ is lehet ugyanúgy szomjas, mint mi! 2-án múlt 2 hónapos a kicsi babym!
Amúgy szerencsére még mindig gyógyszer mentes vagyok! :-)
kismamik Veletek mizújs?
Áhh 1 kérdés!
A zöld kaki mit jelenthet ilyen picinél? Nekünk kb 2 hete az van, mintát is küldtünk az ÁNTSZ-be, de 1 hét az eredmény! Kicsi nyák is van benne néha! Amúgy jó kedvû és jól is hízik a babóca! Eléggé izgulok! Remélem nem lesz gond!
Kizárólag csak anyatejes!
Szép délutánt!
Nincs jelen
#987 2008-05-15 20:28
- vikimami
- Tag
Szia Lány23!
Gratula a bébihez, szintén szép méretek :D
A zöld kaki nekem is mindig rémiszgetõ volt -még most is zöld vagy zöldes néha- de én úgy tudom, hogy ezzel nincs is semmi gond. Ha visszaolvasol. látod, hogy én is mennyit aggódtam emiatt.... :)
Nyák is volt benne, de semmi gondot nem jelent állitólag a dokinénink szerint. (és mi is vittünk mintát ántsz-be, de semmi nem tenyészett ki)
Azt is mondta a védõnõnk, hogy azért zöld, mert sokat eszik, nem emészti meg amit belapátol :D
De azért kérdezd meg a védõnõt vagy a dokitokat (én vittem 1-2 alkalommal tele pelust, hogy megmutassam).
A hozzátáplálásban én nem vagyok nagy szakértõ, de azért leirom amit mi csinálunk.
Mi ugyan tápszeresek vagyunk sajnos már régen, de még csak most 1 hónapja (5és fél hónaposan) kezdtem el a hozzátáplálást krumplival, répával, és gyümikkel (alma, banán, sütõtök, gesztenye)
Inni nálunk nem nagyon akar a pici, de azt mondta a dokinéni, hogy nem baj, majd iszik, ha szomjas. Én csecsemõteát vettem neki, ill. vizzel próbálkozunk. Esetleg a higitott almalét érdemes megpróbálni, de nálunk ez hasfájást és savat csinált :(
Csipkebogyó tea is nagyon jó!
Remélem valamit tudtam hozzátenni a dolgokhoz...
Nincs jelen
#988 2008-05-15 22:27
- palyizsu
- Tag
Sziasztok!
Lány23! Az Én pici lánykám most volt 10 hónapos. A hozzátáplálást kb. 4,5 hónaposan kezdtük, de még mindíg elég kevés hozzátáplálást kap, fõleg cicizik. Igazából csak azért keztük a hozzátáplálást, mert a gyerekorvos mindíg csesztetett, hogy milyen soványka. De sajnos nagyon érzékeny a pocija, úgyhogy csak lassan haladunk az átállással. Hál istennek még bírom gyógyszer nélkül, így tudom szoptatni.
Az itatással kapcsolatban annyi, hogy Klau kb. 1 hetes volt mikor jöttek tavaly a melegrekordok, a napokig tartó 40 fokok, és akkor nekem azt mondta a védõnõ meg a gyerekorvos, hogy adjak cukros vizet neki, mert az oltja a szomját, és a cukor miatt szívesen issza, sõt esetleg egy pár csepp citromot is rakhatok bele. Én sima vizet adtam neki, de azzal sem volt gond akkor, aztán ahogy vége volt a nagy melegnek már nem kellett neki sem víz sem tea, csak jóval késõbb jött rá, hogy inni is kell. :)
Nekem a zöld kakira azt mondták, hogy vagy sokat, vagy keveset eszik, de hamar el is múlt. :)
Nincs jelen
#989 2008-05-16 13:02
- Vicaa
- Tag
Lány23!
Nekem ugyanez a problémám, Anna hat hónapos múlt de nem kell neki se a tea, se a gyümilék, nagy ritkán meglepetésünkre elõfordul, hogy egy-egy reggel, vagy este felhúz majdnem egy cumisüveg teát, ekkor mindig reménykedünk hogy na majd most!!!! De nem, kínálgatjuk folyamatosan, nem igényli. Még arra gondoltam, hogy kanállal próbálok neki adni egy kis vizet, mert azt már máskor is elfogadta. (hogy miért kanálból azt nem értem).
De nem izgatom rajta nagyon magam, mert szépen fejlõdik, probléma nincs vele.
Apropó zöld széklet! Az van még mindig jövõ héten küldjük a mintát az ÁNTSZ-hez, de a pocija nem fáj, a kedve szuper, úgyhogy anyira már ezen sem izgulok.
Szerencsére Anna mindent szeret amit eddig kóstoltatunk vele. Én bevallom, hogy eddig mégcsak kész bébiételt adtam neki, mert ugye így is eléggé korlátozott vagyok a mozgásomban, idõm se sok van, úgyhogy minden zöldséget, gyümit így kap. Lassan áttérünk majd arra, hogy a fõétkezésnél kapjon valami táplálóbb fõzelékfélét, akkor már persze a turmixot is elõveszem :).
Szép fejlõdést, jó egészséget minden babának és mamának!!!! :D
Nincs jelen
#990 2008-05-18 23:24
- viki21
- Tag
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék! Crohn beteg vagyok már 3éve és tavaly decemberben olyan súlyossá vált a betegségem, hogy meg kellett mûteni (egy 35cm-es bélszakaszt kellett eltávolítani.) Az orvosok azt mondták a mûtét után, hogy ezzel "kihúzhatom tünetmentesen 6-10évig is" de 30éves koromig meg kéne szülnöm az összes babát, ahányat csak szeretnék. Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeket, ha valaki hasonló helyzetben volt, valamit érdeklõdnék, hogy egy ilyen mûtét után mit javasolnak szülésre, mert eddig mindenki mást mondott. Valaki császárt mindenképp, valaki pedigg azt semmiképp. Elõre is köszönöm
Nincs jelen
#991 2008-05-18 23:48
- viki21
- Tag
Illetve pedig, ja igen, még valami! Fogamzásgátló tablettát szedek 3 és fél éve, mert elképesztõ görcsim voltak, és Lindynette-t írt fel az orvos, és ugyan a mûtét után az orvos nem mondta, hogy hagyjam abba a szedését, de páran azt mondták mikor meglátták a gyógyszerem, hogy akár emiatt is kialakulhatott a betegségem, mivel az õ ismerõsük is ennek a szedése után betegedett meg (a betegségek különbözõek voltak). Gondoltam rá, hogy abba kéne hagynom a szedését, és a mûtét után 3hónapig ezt meg is tettem, de a 3. hónapra érezhetõen teljesen kiment a szervezetembõl a gyógyszer és visszatértek az iszonyatos görcseim. Még egyszer elõre is köszönöm a válaszokat.
Nincs jelen
#992 2008-05-19 09:30
- Linus
- Tag
kizárt dolog, hogy attól lettél beteg! és az ilyen ismerõsöm ismerõse dumára ne is hallgass, pláne, hogy különbözõ betegségekrõl van szó! kérdés az, hogy honnan vették ki tõled azt a 35 cm-t? és ezt is csak a fogigátló felszívódása miatt kérdem, nyílván arra érdemes figyelni. én Loette-t szedek, soha semmilyen problémát nem okozott. a görcsök bélrendszeri eredetûek?
Nincs jelen
#993 2008-05-19 20:43
- Maximalista
- Tag
Sziasztok! Én 30 éves vagyok,11 éve Crohn beteg. Kb 6 éve volt egy nõgyógyászati mûtétem és azóta nem szedek fogamzásgátlót. A mensim általában rendszeresen megjön,és a hasi görcsök elég enyhék(szerencsére). Tavaly kivették a vastagbelem 2/3-át,sztómás voltam közel 11 hónapig. Idén helyezték vissza a belemet. Immuránt szedek már kb 2 éve,és egy éve Remicade infúziót is kapok. A kérdésem a következõ lenne. Szerintetek mikor vállalhatnék babát? A gyógyszerek mellett (mert Salofalkot is szedek) vajon teherbe lehet esni,úgy értem,hogy nem károsítja a magzatot? Nagyon szeretnék már kisbabát,de kicsit félek is,hogy mi lesz,hogy lesz.....Kérlek Benneteket írjatok nekem tapasztalatokat,és tanácsokat! Hálás köszönetem! Szép hetet mindenkinek! Sziasztok!
Nincs jelen
#994 2008-05-19 22:29
- Agica01
- Tag
Szia Maximalista!
Én is csomó mindent szedtemmikor babát akartunk. Nekem anno azt mondták hogy a Remi és Immuran mellett nem lehet, azokat abba kellett hagynom, kb. fél év míg azok kitisztulnak a szervezetbõl, és utána lehetett csak próbálkozni teherbe esni. Pentasát végig szedtem, és medrolt az utolsó hónapban.
A többi gyógyszerrõl nem tudok mit mondani, de olvass itt vissza a topicban, ahány orvos annyi féle vélemény...
Minden jót.
Ágica
Nincs jelen
#995 2008-05-19 23:51
- viki21
- Tag
A vékonybélbõl 30-35cm-et a vastagból pedig úgy 5cm-et. A görcseimet nem a beleknél érzem hanem azok a tipikus mensis görcsök, csak azok 1000x-e, szóval nagyon rosszul voltam ezért kellett már valami megoldás és az tény, hogy a görcseimet a minimális alá helyezte, szóval arra nagyon jó. Azt esetleg nem tudod milyen szülést ajánlanak a mûtötteknek? Ahány ember és orvos, annyi féle választ kapok, bár még nem vagyok elkésve (21év), de úgy gondolom jobb ha elõre tudom mi vár rám.
Nincs jelen
#996 2008-05-20 00:09
- Judit
- Tag
Viki, nekem azt mondta a Dobó dr. hogy egyáltalán nem egyértelmû a császár hanem akár simán is szülhetek (ha egyszer megadja a Jóisten :S), pedig 4x már átvágott, nem kicsit. Én is meglepõdtem, de ha õ mondja akkor az úgy is van!
Olyan jó olvasni hogy tervezed a jövõd :) Hajrá hajrá++
Nincs jelen
#997 2008-05-20 00:10
- Judit
- Tag
Ja és NO PARA mert sokaktól hallottam hogy a terhesség alatt voltak a legjobban a betegség kapcsán!!
Nincs jelen
#998 2008-05-20 00:17
- viki21
- Tag
Igen ezt én is hallottam, mármint, hogy az a legjobb idõszak, de mondjuk azt is mondták, hogy 25éves kor körül neki kell állni a "babaproject"-nek:-) Nem tudom, ez vajon igaz lehet?
Nincs jelen
#999 2008-05-20 00:52
- Zsukka
- Tag
A második gyermekemmel voltam 9. hónapos mikor /így visszatekintve/ kialakult a betegségem.
Minden tiszteletem azoké akik gyermeket hordanak ki a betegség mellett!!! És nevelnek!
Két hete 40,2 fokos lázzal feküdtem az ágyon de 9-órától iszonyatosan fájt mindenem szédültem émelyegtem
minden porcikámba kést szúrkáltak .Felálni az ágyról ....lemászni nem bírtam a testem cserben hagyott és nem engedelmeskedett!Iszonyú érzés!Negyed négykor ért haza a 12éves fiam õ adott gyógyszert és hozott hidegvizes ruhát õ készített vacsit és látta el az öt éves hugát .Így este 9kor tudtam mozogni és visszahúzódott a lázam.Pocsékul éreztem magam és mardosott a lelkiismert . Szégyeltem magam mert a szerepek felcserélõdtek nem én gondosodtam róla õ gondoskodott rólam. Éjszaka mellém bújva aludt én ébren figyeltem. Vigyázott rám nehogy felmenjen a lázam!
A legszebb és legjobb dolog ami az életemben van azok a gyermekeim.Mindent érdemes értük kibírni végigcsinálni..........De mikor megszülettek nem így képzeltem!
Viszont senki kedvét nem akarom elvenni!!!Mert egy nö életében a gyermek a legjobb A várandósság születés!
Csak az élet hoz mindíg valami furcsa csavart!
Jó éjt!
Nincs jelen
#1000 2008-05-20 08:13
- tunde
- Tag
Zsukka ! Könnyes szemmel olvastam végig amit írtál ! Nekem a 4 éves kisfiam a beteg , soha nem gondoltam volna , sõt mindig arra kértem az Istent , hogy velük ne legyen semmi ! Amikor elkezdödött a betegsége , kiderült hogy baj van , a tünetek egyre erõsödtek bennem is világ omlott össze , de összeszedtem magam és csinálom mert a tiszta gyermeki tekintete , mosolya arra ösztönöz , hogy mindent ki kell bírni ! Hálás lehetsz a sorsnak , hogy ilyen gyerekeid vannak , minden adott szeretet megtérül !
Kitartást és jobbulást neked !
Szerkesztette: tunde (2008-05-20 08:14)
Nincs jelen