#401 2008-04-21 18:30
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Re: A megfelelõ sebész
Florance írta:
Volt valakinek sima mûtétje, gyors gyógyulással a Margitban?
Nekem csak az volt. Fõleg szûkületeket pofoztak helyre, azaz plasztikát csináltak, de néhányszor csonkolni is kellett... Igyekeznek menteni ami menthetõ, mindig a lehetõ legkevesebbet veszik ki. Nagyon értenek hozzá ott a sebészek, és elõrelátók is, mert elõbb utóbb sajnos úgyis jön egy következõ mûtét.
Mint írtam, öt mûtétem volt a Margitban, és minden alkalommal simán gyógyultam. Még ilyen terhelésmentesítõ mûtéteket sem végeztek rajtam, õszintén szólva azt sem tudom, mik azok... annyi para volt csak, hogy mivel a mûtét során nagyon alaposan átnézik a bélést, és ezért fontos, hogy teljesen "kipucolva" érkezzen az ember a mûtõtbe, sokat kellett koplalni elõtte. Akár egy-két hétig is, mindezt megfejelték még beöntésekkel...
Nincs jelen
#402 2008-04-21 19:11
- Florance
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Köszi nektek, hát remélem, ha amúgy sem vagyok nagyon lerobbanva, akkor csak nem csinálnak belõlem betegebbet a sebészet oltárán...
Nincs jelen
#403 2008-04-30 21:40
- Florance
- Tag
Sziasztok, lesz itt valaki az ünnepek alatt?
Össze kell majd csomagolnom, a Margitba megyek hétfõn, lehet, hogy lesz pár kérdésem. Egyelõre, hogy adnak-e gézlapokat, gyógyszert (amit állandóan szedek + fájdalomcsillapítót esetleg) és lehet-e forró vízhez jutni a kávémhoz.
Bevihetem a kispárná(i)mat?
Nincs jelen
#404 2008-04-30 22:01
- Detty
- Tag
Kedves Florance!
Ne aggódj! Engem 2006 augusztusában mûtõtt a Mester (Dobó doktor), minden komlikáció nékül!!! Semmi elfertõzõdés, meg rémtörténetek, amikrõl néha hallani lehet. Igaz, csak mûtétem után derült ki, hogy két hónapra sztómát kapok, de hidd el, õ tudja mit csinál, csak a legszükségesebb centimétereket vette ki, ezért is kellett a sztóma. Aztán ahogyan ígérte, szinte napra pontosan két hónap múlva vol a zárómûtétem, MINDEN SIMÁN MENT! FEL A FEJJEL!!! KITARTÁS!!!
Nincs jelen
#405 2008-05-01 00:38
- kukackonzerv
- Tag
Florance!
A kispárnád helyzete pozitív, Gézlapot szerintem kapsz,de kötszert a kötözõs nõvértõl célszerû kérni aki készséges, de sajnos ezek a dolgok ma már rég nem a nõvérek jóindulatán, hanem a kórház szegényes helyzetén múlnak.Ez épp olyan rosszul érinti az ott dolgozókat, mint minket betegeket. A saját gyógyszereidet feltétlenül vidd magaddal, Fájdalomcsill. vidd ami neked bevált,mert megkérdezik h. kérsz-e de bennt 1-2féle van.Forró víz:minden szobában van egy mosdó, de kávéhozvalónak elkel egy kis merülõ forraló. A nõvérváltás regg.és este7-kor.3 és 6 ágyas szobák vannak. Ne felejts el külön papucsot bevinni amiben fürdessz. Az a kórház, ahonnan engem hozott a mentõ, korszerû, jól felszerelt volt ahol minden szobának saját fürdõje van stb, de mit ér vele az ember , ha ott a patológiára van esélye (szó szerint így volt!)? A MARGIT a Te kórházad,mint MINDANNYIUNKÉ!Puszi
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-05-01 00:47)
Nincs jelen
#406 2008-05-06 12:08
- Florance
- Tag
Sziasztok,
anyukám behozta a laptopot, így tudok nektek "referálni": igazatok volt, fantasztikus az itteni orvosi gárda. A hely, ahová kerültem végül jobb, mint ahogy vártam. Ma kitágították a végbelemet, elég komoly szûkületem van, holnap megvizsgálnak endoszkóppal is.
Üdv mindenkinek és köszönöm a tanácsokat, bátorítást.
Nincs jelen
#407 2008-05-06 12:35
- Lisa
- Tag
Szia Florance, örülök hogy jó és profi orvosokkal vagy körül véve..ez fél gyógyulás. Akkor túl vagy a tágításon.
Holnapra kitartást!
Üdv : Lisa
Nincs jelen
#408 2008-05-07 16:12
- Florance
- Tag
Szia Liza,
remekül drukkoltál, nagyon príma lett a kolonoszkópiám. Nincs szûkület, apró gyulladt pontok, csak a záróizom csúnya. (Majd megjavítom azt is!:-)) Végig ébren voltam, néztem a monitort, annyira jól vagyok, hogy nem is fájt semmi, máskor még bódításban is sikogattam.
Még orvossal azóta nem beszéltem, csak annyit tudok, hogy holnap nem lesz mûtétem, a többi majdcsak kiderül.
Nincs jelen
#409 2008-05-07 18:24
- Lisa
- Tag
Kedves Florance, ez nagyon jó hír, örülök neki!!!:D Egy hõs vagy a kolonoszkópia miatt! :D
Akkor még írj majd ha lesz rá alkalmad.
Nincs jelen
#410 2008-05-07 20:01
- fadani
- Tag
Sziasztok hétfon voltam DI nél 13-án fekszek be remélem könnyen meguszom azt monta két nap utánna enyém a mütõ egész napra megnézte a hasamat azt monta hát ezt nemszokták csinálni hát ez ez sem jó, ezen kicsit nagyon meglepõdtem.Na midegy.Lessz valaki ép benn?
Üdv Dani
Nincs jelen
#411 2008-05-08 22:56
- Tami
- Tag
Dani!
Ezt hogy érted, hogy nem szokták csinálni? Mit?
Fel a fejjel minden rendben lesz, engem decemberben mûtöttek, és jól vagyok.
A legjobb kezekben vagy ennél a team-nél. Bízz bennük, minden ok lesz!
Nincs jelen
#412 2008-05-09 21:26
- fadani
- Tag
Sziasztok hát nekem akartak csinálni pécsen 15 éve kochreservoárt ami azért nem sikerült mert a mútét másnapján kaptam finom pörköltet galuskával amit én "hülyén és másnaposan " lelkessen meg is ettem hisz éhes voltam persze utánna rögtön ujjabb mütét illeosztoma ami bevan sullyedve.Erre mondta most DI hogy chronos betegnek nem szoktak csinálni kochreservoárt mert sipolyoz meg ha az illosztoma beven süllyedve az is sipolyoz tehát ezért vannak valoszinüleg sipolyaim.Én bízok de sajnos nem minden a dokikon múlik,remélem szerencsém is lesz.
Most kidobálnak mindent és vissza rakják ami kell.Többbi nem is nagyon érdekel mert ugy sem értek hozzá.
A korház környékén hol lelhet parkolni mert a nejem visz fel és ugyse akar 10 perc után elmenni fogja majd a kezem fél nap.
Nincs jelen
#413 2008-05-10 07:42
- laxin
- Tag
Üdv Dani 500ft ért be lehet álni a korházba a bejáratig sok szerencsét
Nincs jelen
#414 2008-05-10 16:55
- kukackonzerv
- Tag
Szia Florance!
Most látom csak, hogy folyamatosan itt voltál, utoljára múlt vasárnap néztem fel.Ezért is lepõdtem meg mikor láttam ,h. nálad a laptop. Örülök,hogy láttalak mosolyogni,és hogy pozitívan veszed az akadályokat. Jó volt beszélgetni.mi történt veled tegnapelõtt óta?
Nincs jelen
#415 2008-05-11 21:23
- Florance
- Tag
Sziasztok,
itthon vagyok már péntek este óta. Megtükrözték a hólyagomat is és ettõl kaptam egy elég komoly hólyaggyulladást, pénteken éjjel már semmennyit sem bírtam aludni tõle, alig vártam, hogy reggel legyen és bevitessem magam az itthoni kórházba. Kaptam egy csomó AB-t, Kliont, fájdalomcsillapítót iv, most már sokkal jobban vagyok, de eddig a gépet sem volt kedvem (és idõm sem) bekapcsolni.
A leleteim tükrében végül elvetették a mûtétet. Eleinte volt egy olyan érzésem, hogy senki nem hiszi el nekem, hogy valójában most nem vagyok nagyon beteg, a végbélszûkületet leszámítva. Aztán lassan kiderült, hogy valóban igazam van, nincs olyan nagy gáz odabenn, csak az alsó 35 cm mutatja a crohn jeleit, de az a rész is csak közepesen gyulladt. A záróizom viszont tropára van...a vastagbél legfontosabb eleme. :-( Erre más gyógymód nincs pillanatnyilag, mint a végleges colosztóma. "Kaptam" haladékot, kipróbálhatom magam így, kitágítva. Ha nekem jó, elviselhetõ a helyzet, akkor OK, idõnként menjek tágításra. DI csak arra kért, hogy ne pelenkázzam magam, eddig ne jussak el. Nyilván nem fogok ennyire méltatlan helyzetben élni, de azért remélem, hogy még sokára kell azt a bátor döntést meghoznom, hogy mûtét. Damoklész kardja a fejem felett van, az tény! :-(
A tanár úr számomra egy nagyon pozitív élmény, karizmatikus személyiség, akinek humora is van és végtelenül humánus. Tiszteletre méltó, ahogy a hivatását végzi, és ez a többi orvosról is elmondható. Remélem, még sokunkon tudnak segíteni, így ebben a felállásban.
Köszönök nektek minden segítséget, jó szót, drukkolást. Vigyázzatok magatokra.
Nincs jelen
#416 2008-05-12 23:01
- Barbi
- Tag
Sziasztok Barbi vagyok!Még soha nem írtam ide,de most muszáj.Az anyukám chron beteg.Tavaly elõtt kezdõdött a rémálom.Léptályogot csinált neki a crohn elöntötte a hasüreget a genny,3x mütötték.Úgy volt hogy tavaly júliusban visszaültetik a belet,nem jött össze,kiszakadt a bél azután elkezdett lyukadni a vékonybél is,amit persze meg se néztek mûtét elõtt csak a vastagbelet.Ebbõl lett tavaly 7 mûtét,nyitva hagyták az egész hasát.Múlt hónapban megint két mûtét és megint lyukas a vékonybél.Az orvosa nem engedi az intenzíves nõvéreknek kötni,csak õ kötheti,nem köti mindennap és folyik a trutyi a hasüregébe,lázas,félrebeszél.A nõvérek azt mondják biztos tele van tályoggal már a hasa.Teljesen kivagyok segítsetek mit csináljak?Debrecenbe állítólag õ a legjobb sebész,kire merjem bízni,ha ez is ilyen?ja és lassan egy év után még fog belgyógyászt hivatni hozzá,hogy lehet mégis kezelni kellene a crohn betegséget.Szerintetek normális az ilyen orvos?Gondoltam betegjogi képviselõre,de mi van ha bosszúból el teszi láb alól az anyukámat?
Nincs jelen
#417 2008-05-13 08:57
- Barbi
- Tag
Gigi:igen olvastam a dokiról,és tudom hogy másik orvos kellene,de nekünk nagyon messze van és anya már július 3. óta kórházba van,egyszerûen már nem bírjuk anyagilag,nem tudom hogy oldhatnánk meg.A mindennapi látogatást pedig igényli,így is nagyon zavart már szegénykém.Pesten pedig nem tudnánk meglátogatni max hétvégén.Nem tudom hogy bírná lelkileg.Borzasztó helyzetbe vagyunk,ezt senkinek nem kívánom.
Nincs jelen
#418 2008-05-13 09:13
- Barbi
- Tag
Igazad van.Fel kéne hívni Dobó tanár urat megkérdezni hogy mit lehet tenni.Egyáltalán lehet-e szállítani ilyen állapotban.Most megyek a kórházba.Legyen szép napotok.
Nincs jelen
#419 2008-05-14 00:24
- kukackonzerv
- Tag
Szia Barbi!
Sajnálom, hogy anyuddal ilyen kilátástalannak tûnõ helyzetben vagytok. Csak bátorítani szeretnélek, a Dobó tanárúr megkeresésére.Én tavaly életv.áll.-ban vtam, 3 napja intenzíven,egy Komárom-E. megyei kh-ban, amikor tetõfokára hágott a hozzá nem értés.A barátom telefonon megkereste a tanárurat, és elmondta milyen rossz a helyzet. Az Õ közbenjárásával 4 órán belül a Szent Margitban elõkészítettek a mûtéthez, hála neki és kollegáinak, beleértve a intenzív osztály lelkes dolgozóit nemcsak itt, de jól vagyok. Persze mindíg benne van a pakliban a visszaesés, de mostmár tudom hová fordulhatok bizalommal.
Hidd el jól fogsz dönteni! Minden jót kívánok!
Nincs jelen
#420 2008-05-14 09:33
- Barbi
- Tag
Szia Kukackonzerv és Gigi!Köszönöm a bíztatásotokat.Persze újabb csatát kell vívnom.Megemlítettem apának Pestet és persze hallani se akar róla.Önfejû de nagyon.Legyen mindenkinek szép napja.Jövök este ha tudok.Puszi.
Nincs jelen
#421 2008-05-14 09:37
- zolcsi
- Tag
Barbi melyik orvos mûtötte anyukádat és hol Debrecenben? Engem is Debrecenben mûtöttek.Nagyon sajnálatos ami anyukáddal történt nem is értem.Ha gondolod megadom a doki nevét aki engem mûtött.
Nincs jelen
#422 2008-05-14 14:04
- Florance
- Tag
Szia,
nagyon nehéz most neked, és még nehezebb lesz, ha elviszed anyukádat Pestre, de légy elég erõs, és kitartó, mert soha nem tudnátok megbocsátani magatoknak, ha anyukáddal valami visszafordíthatatlan történne, holott tudtátok, hogy mit kellene tenni.
Sok szerencsét!
Nincs jelen
#423 2008-05-15 00:00
- kukackonzerv
- Tag
Sziasztok,Szia Barbi!
Ma vtam a Szt.Margitban körülnéztem, nincs betelve a korlátozott 10 ágy, van pár hely a
MI ANYUKÁNKNAK(ha meg nem sértelek)Barbi!
Jövõ hét hétfõn már ebbõl 2, foglalt lesz, két volt szobaszomszéd' jófej srác jönnek gyógyulni!
Õket is most innen üdvözlök, és invitálok fel ,GYERTEK FIÚK, GYÕZZÜK MEG EGYÜTT BARBI APUKÁJÁT!.:)
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-05-15 00:17)
Nincs jelen
#424 2008-05-15 08:11
- Barbi
- Tag
Sziasztok Gigi,Kukackonzerv,Florance,Zolcsibal!Van egy kis javulás,már köthetik a nõvérek is,tegnap kapott egy szondát ami a gyomrán túl ér bele a bélbe,így fogják táplálni meg a crohnra a gyógyszert adni.Ma reggel beszéltem vele telefonon és tisztábbnak tûnt.A nõvér azt mondta hogy sokkal szebb már a sebe és képzeljétek a vékonybélnél van neki bekötve vákumcsõ,mert ugye lyuk volt rajta és már két napja nem jön semmi,az egész intenzív reménykedik hogy megtapadt és összeforrt.
Nincs jelen
#425 2008-05-15 08:15
- Barbi
- Tag
Mellékesen megjegyzem nagyon jólesik,hogy ekkora összetartás van itt és a mi anyukánknak nevezitek az anyukámat.Köszönöm mindenkinek.
Nincs jelen
#426 2008-05-15 09:08
- Barbi
- Tag
Szia Gigi!Mindenféleképpen beszélni fogok Dobó tanár úrral.Most mozgósítva lettek a dolgok.Van egy nagyon jó belgyógyász a III-as belen nálunk és úgy néz ki jövõ héten összehozatunk egy találkát Ancival meg vele,így végre lesz kezelve a crohn betegsége is óvatosan,meg persze nem utolsó sorban az információk is õszinték lesznek.A barátomnak van a III-as belen egy hematológus ismerõse és õ segít összehozni a találkát,nagyon rendes fickó.De csúcs hogy milyen szervezkedés kell egy ilyenhez.29 éves vagyok egyébként,a szüleim most lesznek 50 évesek.És te hány éves vagy Gigi?
Nincs jelen
#427 2008-05-15 10:36
- kukackonzerv
- Tag
...Egy jóhír ma!
Örülök, hogy stabilizálódni látszik a helyzet Barbi! Megdöbbentõen hosszú ideje van ez a kórházi bentlét is!
Remélem, hogy ez a belgyógyász teljesíti majd a hozzá fûzött reményeidet!
Várjuk a továbbiakat!
Szebb napot minden nappal!
Nincs jelen
#428 2008-05-15 17:07
- zolcsi
- Tag
Szia Barbi!
Örülök hogy jobban van édesanyád.Ezek szerint a Klinikán fekszik.Engem a Kenézyben mûtöttek.Azt hittem õt is.Jobulást neki és kitartást neked.
Szerkesztette: zolcsibal (2008-05-15 17:07)
Nincs jelen
#429 2008-05-15 20:32
- vikimami
- Tag
Szia Barbi!
Olvasom amiket irtál.
Én hozzátenni nem tudok tapasztalatot a leirtakohoz - de látom tökéletes támogatást kapsz itt :D -, csak egyszrûen szerettem volna irni neked, hogy sok kitartást és minden jót kivánok nektek! :D
Viki
Nincs jelen
#430 2008-05-15 21:37
- Maximalista
- Tag
Szia Kukackonzerv (Krisztina)! Kértél,és én itt vagyok! Már többször jártam ezen az oldalon és szerettem volna regisztrálni,de valahogy mégsem regiztem...Sajnálom,hogy nem tudok a "bulira" menni hétvégén,de sok a meló és jönnek a festõk,és nem vagyok túl jól....De errõl majd e-mailben vagy szóban! Annyira örülök Neked és annak is,hogy jövõhéten találkozunk a Margitban! Ugye? Puszillak! 531-es Barátnõd!
Nincs jelen
#431 2008-05-15 21:46
- Maximalista
- Tag
Sziasztok! Én csak most regisztráltam,idõnként végig olvasom a hozzászólásokat,de mostanában annyira jól voltam,hogy nem nagyon volt idõm olvasgatni a neten....Sajnos! Most viszont szeretnék kérdezni Tõletek pár dolgot. Van valaki aki immurant szed és eljár szoláriumba vagy több órát tölt a napon? Nagyon szeretnék barnulni,de az immuran szedése alatt nem ajánlják az erõs napfényben való tartózkodást! Mit tegyek? És még egy fontos kérdés: szült már valaki crohn betegen? Vagy sztómazárás után? Elõre is köszönöm a válaszaitokat! Ezentúl igyekszem legalább 2 naponta felnézni ide! Sziasztok! Max....!
Nincs jelen
#432 2008-05-15 21:54
- Maximalista
- Tag
Szia MrPeetR! Peti! Látom Te már két éve tag vagy....Örülök,hogy jól vagy és gratulálok az elõreléptetéshez! Így tovább! Én elég jól vagyok,idõnként egy kis hasi-masi,de ezt leszámítva nagyon jól érzem magamat. Még jelentkezem...Ja,remélem emlékszel rám? Margit Kórház február vége,531-es szoba, a fiúszobával szemben. Minden jót Neked! Szia!
Nincs jelen
#433 2008-05-16 06:07
- mercy70
- Tag
Szia Maximalista!Én imurant szedek és már szedtem régen is.Nagyon jól érzem magam tõle.Sosem olvastam el a beteg tájékoztatót csak itt a fórumon olvastam,hogy vigyázni kell a napfénnyel.Na hát én a szoláriumot nem bírom,a bezártság miatt,de a napsütést mindig is imádtam.Amikor csak kedvem tartotta mentem,napoztam,strandoltam a nap bármely szakában.Nem tûnt föl,hogy valaha is valamilyen problémát okozott volna.Azt hiszem ugyan így fogok tenni ezen a nyáron is,de talán picit figyelek majd,hogy érzek-e problémát.
A másik kérdésed:igen szültem már Crohn betegen és én a terhesség ideje alatt nagyon jól éreztem magam.Azt mondják a terhesség jót tesz a betegségnek.Nekem így volt,de hallottam már ellen példát is.Viszont olvastam,hogy a terhességet tünetmentes idõszakban kell,jobb tervezni.
Nincs jelen
#434 2008-05-16 07:25
- mercy70
- Tag
Gigi!Én az állót sem bírtam!Mindig kiabáltam alányomnak,hogy mennyi idõ van még hátra.Aztán utánam õ jött és mikor kidõlt a földre elém,na akkor teljesen elvette a kedvem a szolitól.
Nincs jelen
#435 2008-05-16 08:03
- MrPeetR
- Tag
Szia Maximalista!
Emléxem persze. Bár jobban örülnék, ha nem a kórházból ismernénk egymást. :(
Teljesen jól vagyok én is, alig várom a következõ sztómazárási kísérletet. Azaz minden bizonnyal ezúttal már nem csak kísérlet lesz. Én mindig bízom, remélek, így lehet csak jól bírni ezt, ha tele vagy pozitív gondolatokkal és hozzáállással. Meg amúgy is! nagy bajom nem lehet soha, hiszen rossz pénz nem vész el. :)
Nincs jelen
#436 2008-05-16 10:40
- sanvito
- Tag
Szia MrPeetR ! Na, én meg most megyek be kedden a csütörtöki sztómazárásra ! nem felejtettem el amit a nyár végi strandról írtál ! van okom nagyon félni? ?????? utána ugyanaz mint az elsõ mûtétnél? (most egy kis db - 15 cm . kiszedése is lesz...... mennyi idõ a mûtét? aztán intenzív? fájdalmak? stb.?
Nincs jelen
#437 2008-05-16 11:37
- MrPeetR
- Tag
Szia Sanvito!
Nem kell félni, teljesen felesleges! Arra készülj, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, hiszen bizonyára ez nem csak hiú remény!!!
Maga a sztómazárás nem jár sok fájdalommal, sõt egy elmondhatatlan boldogság, amikor a sztóma helyén csupán pár öltést találsz a felébredéskor! A kis darab eltávolítása már egy picivel több kínnal jár, de ez sem törvényszerû. Légy pozitív és vidám, ez mindennél többet fog érni meglátod. A sztómazárás kb. 1 óra, az eltávolítás nem tudom mennyi, ez egyénfüggõ, de nekem a nagymûtét sem volt több 3 óránál. Alapesetben nem raknak az intenzívre, csak ha nem jól viseled az altatást, vagy ne adj' Isten valami komplikáció merülne fel. De programozd az agyadba, hogy a sebészeten ébredsz és meglásd így is lesz! ;)
Én bízom benne, hogy hamar túlleszel az egészen és nem fog komolyabb lelki törést okozni. A kajával nagyon óvatosan majd a mûtét után, ez fontos!!!
Sok sikert, szorítok Neked!
Nincs jelen
#438 2008-05-16 13:42
- bendimama
- Tag
Kedves Maximalista! Én szültem Crohn betegen és életem legjobb idõszaka volt. Szerencsém volt, mert végig gyógyszer nélkül sikerült végigcsinálni. Született egy egészséges kisfiam, aki most már 3 éves. Szorítok, hogy neked is legalább ilyen jó terhességed legyen. Gondolom az a legjobb, ha passzív szakaszban vagy.
Hajni
Nincs jelen
#439 2008-05-16 18:49
- Maximalista
- Tag
Kedves mercy70! Köszönöm,hogy válaszoltál,és gratulálok a gyermekedhez! Azt hiszem,hogy idén bátrabb leszek és mégiscsak napozni fogok, persze csak módjával! Én mindig elolvasom a betegtájékoztatót,és betartom amit ráírnak,és félek kicsit a mellékhatásoktól,de mindig bebeszélem magamnak,hogy velem ez-vagy az nem történhet meg! Alapjában véve tényleg maximalista vagyok,és hiszem,hogy nekem is fog születni egy egészséges kisbabám! Már 11 éve vagyok Crohn beteg,és eddig még sosem voltam tünet mentes,de tavaly megmûtöttek,sztómás lettem 11 hónapig. Azalatt az idõszak alatt felszedtem 17 kg-ot,ami pont kellett az ideális súlyomhoz! Végre nincsenek fájdalmaim,élvezhetem az élet örömeit! Már csak a baba hiányzik,de tudom,hogy nem kell sokat várnom....Annyira AKARTAM gyógyulni,és tessék sikerült. Talán nem végleges ez az állapot,de az is lehet,hogy igen! Köszönöm a bíztató szavakat! Kívánok Neked és Családodnak nagyon jó egészséget! Üdv: Maximalista...
Nincs jelen
#440 2008-05-16 18:56
- Maximalista
- Tag
Kedves Bendimama( Hajni)! Gratulálok a 3 éves kisfiadhoz! Neked is köszönöm a jókívánságokat. Én tényleg nagyon hiszem ,hogy nekem is lesz gyermekem,de persze azért nem élem bele magamat elõre...Nagyon sokszor álmodom kisbabákkal,akik álmomban az enyémek,és szépek és egészségesek. Most már lassan csak a korom fog aggasztani,de talán még nem késtem le semmirõl,hiszen tõlem 10 évvel idõsebbek is szülnek. Minden jót kívánok Neked is és Családodnak is! Üdv: Maximalista...
Nincs jelen
#441 2008-05-16 19:35
- Maximalista
- Tag
Szia MrPeetR! Én is jobban örültem volna,ha nem a kórházban ismerkedtünk volna meg,de ennek így kellett történnie. Hiszem,hogy nincsenek véletlenek,mindennek megvan a miértje. Én azt gondolom,hogy a következõ sztómazárás nem kísérlet lesz,hanem tuti,hogy sikerülni fog! Kitartás! És persze mindent tartsál be amit mondanak,az fontos! Abban egyetértek,hogy ezt a betegséget,csak úgy lehet elviselni,ha valaki nagyon pozitív,és nem foglalkozik állandóan önmagával,meg mi lesz ha...,mi lesz akkor....stb, hanem a körülményekhez képest megpróbál normális életet élni. Én hálát adok a Jó Istennek ,hogy egyáltalán élek! Egyébként mikorra várható a sztómazárásod? Minden jót! Kellemes ,szép hétvégét kívánok! Szia! Maximalista....
Nincs jelen
#442 2008-05-16 20:02
- tnicky
- Tag
Sziasztok Tnicky vagyok, 34 éves fiatal nõ!
Én most vagyok túl (2hónapja)a sztómazáráson és másodjára sikerült. azt mondhatom, hogy pozitívan kell hozzá állni és betartani a szabályokat. Nem mondom, hogy nem volt kényelmesebb sztómával élni, de megkönnyítette az ember életét, viszont így kapsz még 1 esélyt hogy megpróbálj újra teljes életet élni.
Kedves Sanvito!
Nem kell félned meglátod minden rendben fog menni. Csak az elsõ két hét ami nagyon gáz mert a bélnek meg kell tanulnia újra dolgozni, hozzá kell szoknia a z új ételekhez. Olyan lesz akár egy csecsemõnek, de azután ha betartod az elõírásokat minden rendeben megy majd. Ne aggódj! Kívánok mindenkinek szép hétvégét! Üdv: tnicky
Nincs jelen
#443 2008-05-16 22:07
- kukackonzerv
- Tag
Sziaaaaaaaaa Nyuszikám!(Maximalista)
De frankó, hogy Te is itt vagy!
Nagyon jó látni!Annyira szeretném ha eljönnél holnap! Nagyon nem vagy jól?Kérlek ,próbáld meg! Én is kihasználom az utazási kedvezményt, és amikor mondom, hogy 50%-os jegyet kérek, csak néznek, mert már nem diáknak,de még nem is nyugdíjjasnak titulálnak..GYERE CSAPJUNK EGY MAXIMALISTA BULIT!>
De jövõ héten Margitrandi! PUSZI!
Nincs jelen
#444 2008-05-16 22:12
- kukackonzerv
- Tag
Maxikám!
Hagyd ott a festõket a fenébe! Gyere igyunk egy sört a MARGITszigeten!Ott a buli, látod !Minden Margit...!
Nincs jelen
#445 2008-05-17 07:11
- MrPeetR
- Tag
Még nem mondott idõpontot a doki a sztómazárásra. Pedig nagyon jó lenne még most túllenni rajta. Nem szeretnék a nyári hõségben a kórházban feküdni. Meg nyár végén már lenne egy céges kivonulás Horvátországba, azt sem hagynám ki szívesen. Persze jobb tutira menni, ha várni kell, akkor várni kell. Jó 7végét mindenkinek!
Nincs jelen
#446 2008-05-17 11:01
- kukackonzerv
- Tag
Hello Mr Peetr!
Ha van kedved nézz ki Te is a Margit-szigetre ma a bulira! Hasznos tanácsaidat biztos megoszthatnád másokkal is!
Üdv: kukackonzerv
Nincs jelen
#447 2008-05-18 20:25
- Maximalista
- Tag
Sziaaa Kukackonzerv(531) ! A festõk csak holnap (hétfõn) jönnek,de ki kellett pakolni a lakást,dobozolni,letakarni a bútorokat...stb. Gondolhatod,hogy jól elfáradtam,és szívesebben töltöttem volna az idõmet a Margit-szigeten,mint itthon. De ha törik ,ha szakad hétvégén ott leszek a Margitba,hogy találkozzak veletek,és nagyon szeretnék Dobóval is beszélni. Egyébként köszi,most már jól vagyok! Csak aggódom,mert feneketlen gyomrom van,nagyon sokat eszem,és hízok is rendesen,de szerintem nem szabadna ennyit híznom! A 17 kg az kellett,de most már itt megállhatnék! Szia! Puszikállak,már csak egy hét és találkozunk....Hurrá!!! Szép napot kívánok Neked és Minden kedves Tagnak aki olvassa !
Nincs jelen
#448 2008-05-18 20:34
- Maximalista
- Tag
Hello MrPeetR! Kívánom,hogy valóra váljon az álmod, a kívánságod,és minél elõbb meglegyen a mûtéted! Ne kelljen tényleg a legnagyobb hûségben a kórházban feküdnöd! És zavartalanul mehessél Horvátországba. De tudom,hogy ha még nem vagy mûthetõ akkor sem fogsz elkeseredni,mert Te nagyon "kemény" srác vagy. De szívbõl kívánom,hogy csak jókat mondjon a doki Neked! Kitartás,és a lehetõ legjobbakat kívánom még Neked! Szia! Kellemes hetet!
Nincs jelen
#449 2008-05-19 06:59
- MrPeetR
- Tag
Sziasztok!
Szívesen mentem volna a Margit-szigetre, de vidéken voltam szülinapi bulizni a hétvégén. Ugyanis ma lettem 24 éves. :D
Azért majd mesélhetne valaki, aki volt. Szép és tünetmentes hetet mindenkinek!
Nincs jelen
#450 2008-05-21 07:17
- mercy70
- Tag
Szia Kukackonzerv!Olvastam a kérésed.Ám ha Te itt visszaolvasol,már Maximalista barátnõddel volt errõl szó.
Nincs jelen