#651 2008-04-30 22:02

Pedró
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Azért is szántam  rá magam, hogy belépek, mert végre találkoztam egy olyan kezeléssel, vagy nem is tudom hogy nevezzem, ami valóban pozitív hatással volt az életemre!
Tudom, hogy nem etikus, sõt tilos itt olyan tevékenységet "reklámozni" ami nem non-profit, de a dologból nekem hasznom nem származik, a segítséghez és annak az esélyéhez, hogy valami pozitív dologgal találkozzon mindenkinek joga van! Reklámozni pedig valóban nem akarok, csupán megosztani veletek a tapasztalataimat!
Kezdõ fórumtagként nem igazán tudom hova írjam ezt, hát ide írom.
Jómagam ahogy a bemutatkozásban is leírtam kb.13 éve vagyok diagnosztizált colitises.Ebbõl több mint tizet azzal töltöttem, hogy mindezt letojva éljem a fiatalok bohém életét, úgy két éve, mikor már a helyzet kissé elfajult elkezdtem keresni(akár alternatív) megoldásokat, persze a rám jellemzõ türelmetlenséggel, de hajlandó voltam belemenni még dúrvább diétákba, homeopátiába, aqupunktúrába, és némi kuruzslásba is, kevés sikerrel. Ekkorra a vigyorgós külsõm mögött már teljes kilátástalanság uralkodott el rajtam. Az alapvetõ természetem és a rossz tapasztalatok sora miatt teljesen szkeptikus lettem. A nagybátyámtól hallottam egy hölgyrõl, aki Vésztõn kezelte egy ismerõs, fiatal colitises lányát, akit állítólag a teljes depresszióból rángatott ki, és hozott helyre. Persze egyik fülemen be, másikon ki, de a szülõk erõltették, és be is fizettek, így belementem.
Elõre szeretném leszögezni, két és fél hete történt a dolog, a tüneteim nem múltak el még teljesen, a gyógyszert még szedem(volt már, hogy korábban abbahagytam a steroidot, és nagyon rosszul voltam utána)és nem tudok semmilyen garanciát vállalni! Csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veletek!
A kezelés nem fizikai jellegû! Õszintén szólva nekem ez kimondottan szimpatikus volt, eddig az egyik orvos, természetgyógyász, kuruzsló sem kezdte azzal, hogy a probléma gyökerét ragadja meg!
Magáról a kezelésrõl nem írok, mert nem akarok senkit félrevezetni, vagy elriasztani azért, mert félreérti a történteket. Ha valakit érdekel a dolog, és ír nekem persze válaszolok. Megpróbálom felvenni a korábban említett lánnyal a kapcsolatot, addig ide írom a saját tapasztalataimat:
Mint említettem teljes kiábrándultság, és a jövõtõl való görcsös félelem jellemzett, amire eljutottam idáig, talán sokan vannak akik ismerik ezt az érzést köztetek! Nem volt önbizalmam, de volt véres székletem! :)
Most tele vagyok tervekkel, a jövõben vetett erõs hittel, van kedvem élni, és van önbizalmam!
(egy héttel a kezelés után már randit egyeztettem :))
Eleinte pár napig fölerõsödtek a tünetek, minden természetgyógyász azt mondta eddig, hogy a javulás, gyógyulás elején erõs visszaesés tapasztalható, ezt itt éreztem elõször, és keményen!
Ez úgy 3 napig tartott, de végig biztos voltam benne, hogy átmeneti, és mára a múlté!
Jelenleg szedem a gyógyszert, bátrabban eszek, már híztam 3-4 kilót, a betegség alig jut eszembe. A tüneteim nem múltak el teljesen, de egy nap 2-szer max 3-szor teszek terméket a kagylóban, de az sem kínoz meg, és már csak nyomokban tartalmaz vért! A kedvem szilaj, és tetemes az önbizalmam! :)
Egy apróságnak tûnõ tényezõ még: nem remeg a kezem, pedig világ életemben remegett!
Ettõl az írásom is szebb lett, amit most sajnos nem láthattok! :)
Ha valakinek felkeltette a kíváncsiságát, ez a dolog írjon, válaszolok!
Jó egészséget mindenkinek, és vigyázzatok magatokra!

Nincs jelen

 

#652 2008-05-01 08:50

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Hali Pedró, nekem is!!!! Én igazi javulást valamiféle lélekbúvártól várok (gondolok itt hipnoterápiára, nem a sima kibeszélgetõs dologra). Én tudom, hogy nekem a fejemben kezdõdik, sõt ott (micsoda önvallomás), hogy sosem szerettem magamat (durva, mi?). Úgyhogy ha tudsz ilyesmit, bátran lõdd. és Köszi!!
Mindenkinek szép napot

Nincs jelen

 

#653 2008-05-02 08:06

virágom
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Pedró érdekelne engem is a gyógymód ha nem gond küld el e-mailben.

Nincs jelen

 

#654 2008-05-02 11:04

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

A pszihés/lelki tényezõ tényleg baromi fontos, sõt az ember azt hinné hogy az egésznek az a gyökere és csak azon múlik (én is voltam vele így), de a fura az hogy amikor már tényleg minden rendben van, tényleg minden a helyére került, tele lettél önbizalommal, repülsz a boldogságtól - nos a betegség akkor is ki tudja mutatni a foga fehérjét (vagy inkább a kaka pirosát...) -  mondjuk így legalább tényleg ez a legnagyobb gondja az embernek, és ezt is jobban viseli sokkal. 
Ugyanakkor szép inaktivitás jött már elõ amolyan igazi kétségbezuhanós depressziós mélyponton is - kicsit mintha a colitisnek "megesett volna rajtam a szíve "(hogy én micsoda marhaságot is le tudok írni...).

Vagy csak nekem nem tett csodát az ilyen változás. (de én ezt a diétáról is leírhatom, hogy konkrétan attól a vérzés nem lett enyhébb, csak az elviselhetõség javult, aztán meg volt hogy elegem lett és összevissza ettem mindenféle tiltott meg amúgy is szemetet, aztán hopp visszafogta magát a colitis - na egy ilyen után viszont nem hiszem hogy bölcs lenne felállítani az ok-okozatot hogy akkor most a kajától - szóval nem, az alapjai nem függenek a kajától se). 

Viszont az minden létezõ betegégre igaz, hogy ha a lelki/pszihés oldal rendben van akkor gyorsabban gyógyulsz, könnyebben legyûri a szervezet, és ha mélyponton vagy akkor lassabban, nehezebben (pl egy sima náthára is igaz). Sõt ugyanez a megfelelõ étkezésre/tápláltságra is igaz (szintén egy megfázás esetében is!).

Szóval én ezektõl nem várom a csodát, azt csak úgy önmagában - hiszen mint tudjuk - bármikor egyszercsak úgy dötnhet hogy akkor most évekig, évtizedekig vagy a halálos ágyig teljesen tünetmentes marad a betegségünk.
Erre tuti van esély, én várom is már nagyon:)  (mint ahogy egyéb hosszú ideig be nem teljesülõ dolgok is végre bejöttek ):P

Nincs jelen

 

#655 2008-05-02 18:35

Pedró
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Rigor: Már vártam a válaszodat! :)
Arra számítottam, hogy minden áron cáfolni fogod amiket leírtam, ezzel szemben nagyon örülök, hogy egy nyitott, és teljesen konstruktív megnyílvánulást olvashattam tõled!
A szkeptikus hozzáálással szerintem nincsen semmi baj amíg nyitottsággal párosul. Sõt, sokkal jobb is, mint amikor valaki elvakult hittel veti rá magát minden létezõ lehetõségre ami sikerrel kecsegtet, aztán annál joban paffon van, hogy a macska rúgja meg (ide teljesen mást akartam írni, de ez is megteszi :)) már megint csak levámolták!
Különösen manapság, amikor annyi a pénzhajhász szerencselovag, mint soha elõtte. Amikor minden bokorban természetgyógyász terem, és annyi az alternatíva, hogy az embernek zsong tõle a feje.
Ugyanakkor az is igaz, hogy kár az emberektõl elvenni a reményt! Ahogy te is megfogalmaztad ez a betegség, vagy inkább tünetegyüttes meglehetõsen kiszámíthatalan,  tehát a lefolyása teljesen szubjektív. Miért ne lehetne, hogy ami nálad nem használ, másnál mûködjön?
Azzal amit a betegség kiszámíthatatlan természetérõl írtál pontosan magát a nyavaját misztifikáltad! Mennyivel hihetõbb az, hogy van egy(illetve nem is egy, legalább kettõ) olyan évtizedek, lassan évszázadok óta megfejthetetlen tünetegyüttes, ami mintegy saját egyéniséggel rendelkezik, sõt még egyénenként is teljesen alkalmazkodik, mint az hogy a tudat alati hatalma mûveli ezt velünk? A saját tudatalatink, elvégre még az orvostudomány is pszichoszomatikus betegségeknek hívja ezeket, és az eddig megálapított mûködési elvük az, hogy az ember imunrendszere lányos zavarában a saját egyébként igen szimpatikus szervei ellen fordul.
Te azt mondod, hogy olyankor is támad a kis mocsok amikor tele vagy önbizalommal, és boldogsággal. De mi van a tudat alattival, ami folyamatosan dolgozik, de nagyon ritkán kerül a nyílvánosság elé!
Jómagam is éreztem magamat boldognak önbizalommal telinek és szárnyalónak korábban is, ami után persze elkerülhetetlenül nyakig voltam a "matériában". De ezeket nem lehet összevetni azzal az állapottal amit most megtapasztalhattam. Az élet sokkal vonzóbb dolog lett a nehézségeivel együtt, és ez nem azt jelenti, hogy nagyobbakat röhögök a poénokon! :)
Soha nem voltak ilyen szépek a lányok, soha nem esett ilyen jól a kaja, még az a szûreális ízvilágú termék is amit én kreálok, hogy a sörrõl, és egy csomó egyébrõl már ne is beszéljek.
Lekerült egy bitangnagy teher. Lehet, hogy ilyen neked nincs, én is találkoztam épp a napokban olyan csókával, akinek nem volt semmi törés az életében. De õ nem volt beteg!
Egyébként én senkit nem akarok abban a tévhitben ringatni, hogy ez maga a csodaszer, csupán három hete estem át ezen a kezelésen, és most is sok munkám van bene, hogy fenttartsam a jelenlegi javuló állapotot! Viszont az is kétségtelen, hogy ez egyáltalán nem esik nehezemre, pláne nem jár olyan önkínzással, mint mondjuk a diéták!

Nincs jelen

 

#656 2008-05-02 22:22

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

A jó diéta nem önkínzás, hanem nagyon ínyenckedés mint elõtte:)  (persze ez nem olcsó):P

Nincs jelen

 

#657 2008-05-03 07:20

Pedró
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Persze ez biztosan így van, és a test is megérdemli az odafigyelést! :)

Nincs jelen

 

#658 2008-05-03 18:04

mano1973
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Rigor!
A fogyókúra igen is  õnkínzás:))
ÚÚÚÚÚtálom:))
Mióta élek  csak fogyozok azért hogy néha jót ehessek.Hát basszus milyen élet ez így?
Ne merd azt mondani .hogy a fogyózás ínyenckedés:))

Nincs jelen

 

#659 2008-05-03 22:07

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

mano: mirõl beszélsz? A diéta nagyon nem egyenlõ a fogyókúrával! (de megsúgom a fogyós diéta sem önkínzás, bár akkor oda kell figyelni, és költeni is kell a minõségi finomságokra - hiszen a parizeres zsömle se nem finom se nem hájellenes, de ha helyette lazacos salátát eszegetsz akkor máris roppant fogyózós, úgy hogy még nagyobb élvezet is.)

de  sõt! a robolálás, hízókúra igazán csak a kemény diéta! (ugye maximális fehérje és kalória + nyomelembevitel úgy hogy az étel mennyiségileg legkevésbé terheljen):)

A diéta (szvsz.) nem más mint tudatos megválogatása annak hogy mikor mit és mennyit eszünk. Attól függõen hogy mi a célunk vele:) - akalmasint lehet kulináris örömszerzési diéta is, olyankor semmi olcsó gagyi kaja, csak minõségi, -  legjobb falatokban orgiázás otthon vagy étteremtúra keretében:P .:)

Nincs jelen

 

#660 2008-05-08 22:55

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

sziasztok!szóval én egy friss chronos férje vagyok.feleségem ma három hete hányni kezdett,vakbélgyanúval kórházba került,megmûtötték chronos lett.elõtte némi puffadáson kívül semmi ilyen panasz.hasmenés csak annyi,mint nekem.doktorok nem hiszik,hogy semmi jele eddig.valakinek jött ez ilyen hirtelen? mert amennyit belõletek olvastam ez hosszan tart már.és ha ílyen hirtelen jött az jó jel vagy sem?mûtét óta a lefogyott 9 kg ból egyet már visszahízott,a diéta nem okoz gondot,legfeljebb a joghurt folyik kicsit.tapasztalataitokat köszi,ha nem jó helyre írtam,bocs akkor írányítsatok el.köszi és jó közérzetet:lemezes

Nincs jelen

 

#661 2008-05-09 15:49

Ágica4
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!!

Én most vagyok itt elõször most regisztráltam.Bele olvasgattam a hozzászólásokba.
Sajnos én is ebbe a csoportba tartozok már 22 éve.Ez alatt az idõ alatt kaptam már hideget is meleget is.
Nekem erre a betegségre rá ment a házasságom.Mikor lebetegedtem 6 éve voltunk házasok. Aztán mûtét is 3 . Mire végre össze szedtem valamennyire magamat testileg lelkileg ez 6 évembe telt.Úgy gondoltam a nehezén túl vagyunk amikor a férjem elegánsan úri ember módjára ki lépet az életembõl.Mert Õ úgy gondolta neki a szex nagyon fontos és én a betegségemtõl fogva erre nem voltam mindig képes.

Nincs jelen

 

#662 2008-05-09 21:43

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

gigi köszi!
szóval jó hogy hirtelen jött és hamar kiderült? a diétán és az odafigyelésen kívül csak az égiek döntik el hogyan tovább?jövõ héten megyünk gasztroenterológushoz,oda kell figyelni valamire?
ha valami fontos dolgot tudtok induláshoz szoljatok!köszi lemezes

Nincs jelen

 

#663 2008-05-09 22:11

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

Ágica4 és Lemezes üdv köreinkben.:D
Lemezes:naná hogy jó hogy korán kiderült,így hatalmas esélye van arra hogy majdnem az egészséges emberek életét élje.:D
No para,itt segítség mindig van.:D
Az égieket hagyjuk,nevezzük inkább sorsnak,de igen a sors dönti el kihez mit vág hozzá.:D
Sajna,de visszakapja még.:DTõlem biztos.:D
A dokival kapcsolatban:jó orvos-beteg kapcsolat esetén nem lesz gond erre kell törekedni,és ha bármi kérdés van tegyétek föl neki és válasz nélkül ne gyertek el,magyaráztassátok el amit nem értetek.:D

Nincs jelen

 

#664 2008-05-11 00:54

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

tisztelt gigi,roor!
kedvesek vagytok,és köszi.
nem megyünk tükrözésre,legalábbis eddig nem volt szó róla.

és egy kis esetismertetés,hogy megértsétek miért én és miért így.

37 éves vagyok,azt hiszem szerencsésebb mint néha hittem.8 éve nõsültem,feleségem35,két gyerek ,fiúk naná,8és 6 évesek.falusi gyerek vagyok,pécstõl 20 km.jó családba születtem,apám és anyám sokaknak példa, most már nekem is egyre több mindenben.jó iskolák jó osztályaiba jártam,jó közösségekbe,amit így utólag nem mindig becsültem meg kellõképpen.versenyszerûen sportoltam,bringa,és sokat mozgok most is,éppen kertimunkát és ílyászatot.házam is van ,4 éve építettük.feleségem mióta ismerem,mindig 48 és52között ingadozott súlyban.kisssé visszahúzódó volt,de kedves(még most is az).neki nem volt olyan szép gyerekkora mint nekem,és a végére(18volt)meghalt anyukája.apja van.anyukáját imádta és sokat ápolta.11 év járás után házasodtunk össze.macerálásra,de õ is sokat mozgott,különösen az utóbbi években.tehát semmi gond és probléma nem történt.ja és a két poronty meg csak nõ mint a bolondgomba.szépek okosak,mik is lehetnének?némi puffadás bizonyos kaják után,egyéb semmi.tavaly nyáron elvetélt 18 hétre ,bumm.azt mondták vírus.most azt hogy már ettõl lehetett az is.a doki azt mondta (sebész),nem hiszi,hogy ezt nem érezte korábban,mert rengetetg genny volt a hasüregben,szerinte 4-5 napi lyuk volt.mûtét elõtt 2nappal lett rosszul,hányt,azt hittük vírus,mert a munkahelyén többen is ezt tették.de még mielõtt este rosszul lett volna napközben tornázott.éjjel hányás,másnap kicsi hányás,inkább görcs.du ügyelet még mondom neki vakbél.éjjelig voltunk fertõzõn(hányás),radiológia(hasi uh,natív has)sebészet(nyúlkálás)nõgyógyászat(turkálás),ekkor éjfél.reggel laporoszkóp(köldök)du 2 chron.2000 ben elvégeztem egy gyógymasszõr tanfolyamot,ott volt szó a chronról is de nem erre volt érthetõen kihegyezve.arra emlékeztem,szívás.unakatesóm belgyógyász(hypertónia)felhívtam a diagnózis után , azt mondta basszus.beszélgettünk,ajánlott orvost is akit beteghordó multamból még ismerek is.ez volt szerda este kilenctõl péntek du 2-ig.aztán internet más oldalak is meg ti is(most már inkább csak ide járok). a sebész nem vigasztalt de korrektül elmondta a lehetõségeinket.megijesztett.aztán a ti történeteitek sem leányálmok,és akkor nem túlzok.aztán 9 nap kórház után haza,háziorvos feldobta ,hogy gondolkodjunk a rokkantosításon,nem lettem nyugodt. diéta ,recept,alapanyag néhány napig,aztán varratszedés sebészileg gyógyult.most meg étvágy jó ,hasmenés alig az is csak bizonyos kaják után,és azóta még 1kilót azaz már hármat vissza"hízott" az elveszett 9 bõl.

ez a rövid esetismertetés,köszi a türelmet.
ezért kérdeztem,kezdõdik e így mert mindenki hosszas elõzményekrõl írt,és szeretnék felkészülni arra amire kell fejben,mert nem szeretek meglepõdni.nem vagyok egy sírós típus de a sok kórházasdi közben az autóban szólt a zöld a bíbor és a fekete és könnyes lett a szemem.

majd beleszokunk,csak nem egyszerû .
de vígasztal,ha ez jó is lehet,hogy gyorsan kiderült,de azért motoszkála gondolat,mi van ha ilyen viharosan megy tovább.

köszi a türelmet mégegyszer,és minden segítség érdekel ne fogjátok vissza magatok,és viszonzom megígérem.

nincs érdekeltségem Füzéren,de ha nyugodt pihenésre vágytok,csodaszép kis faluban,egy vár alatt,ajánlhatom mindenkinek.mi voltunk ott két éve ,és biztos megyünk még.

jó éjt!
lemezes

Nincs jelen

 

#665 2008-05-11 08:44

roor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Halika!

Na igen a fórum tövirõl hegyire való végigolvasá depressziót,önsajnálatot válthat ki.:D
Beletaláltam én is ebbe a csapdába.:D
Így visszagondolva viszont nem is olyan nagy baj,most már legalább ha hallok egy szót,tudom hol keressem és mit takar.:D
Meg hogy kitõl kérjek információt.:D
Na a lényeg hogy olvasgatni kell,de válogatni is,mert különben beképzeli magának az ember és ott az újabb föllángolás.:D
Néha pedig igenis le kell sz@rni,máshogy nem megy,kell egy kis kikapcs.:D:D:D

Nincs jelen

 

#666 2008-05-11 14:43

Pedró
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi: Mióta beléptem ide ezt a topikot legalábbis igyekszem figyelemmel követni, elolvastam az új hozzászólásokat. Gondoltam ha szükséges hozzáfûzöm amit tudok. Elolvasván Lemezes és Ágica hozzászólásait már gondolkodtam mit kellene írni, de amikor elolvastam amiket írtál rájöttem nem szükséges, a válaszaidban minden benne volt!

Nincs jelen

 

#667 2008-05-12 18:48

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi!
Csatlakozom Pedróhoz!! nagyon olyan a válaszod, amilyent tudnék én is írni, ha lennék olyan ügyes. A szívembõl és az eszembõl írtál!! fejben kell rendbe tenni a dolgokat és akkor a betegségünk már nem igazán betegség. Furcsa, de most is egészségesként gondolok magamra, pedig nagyon is tudom, hogy beteg vagyok és be is tartom a szabályokat. Mégis, felszabadítóan kiegyeztem a bajommal.
Mindenkinek szép, szebb napokat: Ánya

Nincs jelen

 

#668 2008-05-13 13:42

Ágica4
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!!

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok ebben a csodálatos napsütésben.
Köszönöm szépen,hogy be vettetek a csapatban nagyon örülök neki.Kaptam néhány kedves vigasztaló választ. ami nagyon jó esett.
Sziasztok.

Nincs jelen

 

#669 2008-05-13 13:46

fracs
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok! Nem tudom hol kezdjem!A legfontosabb mennyi ideig tart egy vastagbél kiültetéses mûtét?Az anyósom ma mûtik és már tiszta idegek vagunk a párommal, jó hát végül is neki a végbélnél van a rák, plussz még nyirokcsomót is vesznek ki, szerintetek ez kb mennyi idõ lehet?végleges sztóma lesz ennyit tudunk!Írjatok!

Nincs jelen

 

#670 2008-05-13 13:55

fracs
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Annyira megdöbbentõ, hogy ennyi sztómás van Mo.-on.Nekem csak stroke.om volt féloldalam lebénult,de az akaratomnak köszönhetõen felépültem 80 %-ra megtanultam újból futni,jó ez persze nem hasonlítható össze a sztómás betegekkel,hû hát olvasgattam a forumot már, de rengeteg kérdésem van még,amit persze biztosan ezerszer megkérdeztek már tõletek, de én az anyósom miatt érdeklõdnék tõletek, hogy zajlik le a dolog mikor vkinek pukiznia kell?A zacskó felpuffad esetleg nagy robajjal jár?Hova tûnik aztán a gáz? Ez kiszivárog,vagy visszamegy? Vagy ez az életben hogy van? Bocsánat de nagyon tudatlan vagyok persze már annyi oldalt elolvastam!

Nincs jelen

 

#671 2008-05-13 14:24

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Fracs, üdv. jó helyen jársz, írtam pár sort az Élet a sztómával topicba Neked.

Nincs jelen

 

#672 2008-05-13 22:03

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

kedves gigi ,roor,pedro,ánya és mindenki!
válaszaitokat elolvastam ám már rögtön,csak a sok hullám a fejem felett most enged válaszolni.
köszönöm hogy ilyen hosszan válaszoltál és beavattál a dolgaidba is,már kezdek kiigazdni a dolgon, és tisztul a betegséghez való viszonyunk is.az idõ sok mindent rendbe tesz,(mint közhely.)holnap megyünk elõször gasztroshoz,tisztázzuk a kérdéseinket aztán hajrá!még jelentkezem, és rendszeresen beézek hozzátok!

jobbulást mindenkinek!lemezes

Nincs jelen

 

#673 2008-05-14 21:09

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

ma voltunka gasztrosnál.alsó felsõ tükrözés,középen kontrasztos röntgen.pentasa500.
ha valaki segítene hogy a pentasa 2x1gramm az biztosan 2x2 tabletta-e azt köszönénk,mert a patikus nem volt túl megygõzõ.
köszi lemezes

Nincs jelen

 

#674 2008-05-18 15:04

lemezes
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

köszi, bár utána megnéztem a tablettát és én is rájöttem,hogy duma elõtt lehet gondolkodni is.csak a patikus nem volt meggyõzõ,inkább bizonytalannak tûnt.
kösz lemezes

Nincs jelen

 

#675 2008-05-19 14:38

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!

Nálam 3 hete diagnosztizálták a colitis ulcerosa-t. Véres, nyákos széklet volt a tünetem, semmi egyéb, még hasmenés sem. Átestem rögtön a vastagbél tükrözésen és a szövettan egyértelmûen kimutatta a CU-t. Elõször örültem, h. nem vagyok rákos (bár 25 évesen ennek kicsi volt az esélye) de rájöttem olyan nagyon nem örülhetek. A dokim Salofalkot írt fel kúpba és tablettában, 2 nap után elmúltak a tüneteim. Azóta jól vagyok, most voltam kontrollon, a kúpot elhagyhatom, de közölte a doki h. a gyógyszert élethosszig szednem kell, mert a tünetmentesség csak így tartható fent.
Ezenkívül említett egy klinikai szigma vizsgálatot amit önkéntes alapon eldönthetek h. akarom-e. Ezt állítólag 1 hónapi tünetmentesség után lehet csak elvégezni. Többet nem tudok róla, azt mondta 1 hónap múlva visszatérünk rá.
Van valakinek ötlete mi lehet ez??
(Buta voltam h. nem faggattam jobban, de még hozzá kell szoknom ehhez az orvososdihoz..eddig soha semmi bajom nem volt.)
Ráadásul kicsit be vagyok parázva, h. vajon leszek e rosszabbul..stb. Én nagyon megörültem h. 2 nap után pikk pakk használ a gyógyszer, de a doki nem tud semmi biztosat mondani, amit most már megértek h. egy kicsit többet tudok a betegségrõl.
Ha van megnyugtató tapasztalat arról, h. milyen szinten várható a tünetmentesség nagyon jól esne, mert még egy kicsit meg vagyok zuhanva a hír miatt.
Elõre is köszönöm!!

Nincs jelen

 

#676 2008-05-19 14:51

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

hedgehog:

Üdv a köreinkben!
Jó helyen vagy, majd meglátod.
29 évesen lettem cu-s és a ki-kicsoda topicban elolvashatod a kórtörténetemet. Összegezve, ha ilyen jól reagálsz a gyógyszerre, akkor kis odafigyeléssel nem lesz gondod. Az életfogytig gyógyszer sajnon igaz. :- ( Olvass a Fórumban, mert hosszan lehetne írni, de minek, mikor annyi minden le van már írva. Azért kérdezz, ha valamire hamar választ szeretnél kapni.
A klinikai szigma vizsgálatot nem hallottam még, de nekem van olyan, hogy csak a szigma szakaszig vizsgálnak. Lehet, hogy ennyit jelent? ez az elsõ szakasza a bélnek, persze, ha a végbélbõl indulunk.
A betegségünk kiszámíthatatlan, ezt sose feledd!!
Azért lehet mellette is jól élni, vagy vele, nem is tudom.
Szebb napokat, jobb híreket: Ánya

Nincs jelen

 

#677 2008-05-19 15:14

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves Ánya!

Köszi a gyors választ!
Én is abban reménykedem, hogy megmarad ez a jó állapot. A gyógyszerszedést meg lehet szokni...Meg agyaban kell elfogadni ezt a dolgot. Igyekszem nem sokat gondolkozni azon, hogy gyógyíthatatlan betegségem van. Lehetne rosszabb is :) Bár most hogy olvasgattam a fórumon kicsit bepánikoltam néhány történettõl...
A doki szerint nagyon idõbe elmentem...15 cm-es gyakorlatilag a gyulladásom.
Erre a vizsgálatra baromi kivi leszek mit tudok meg majd róla...szerintem a tükrözésem ami volt is a szigma belet érintette mert 60 cmig tükröztek meg. Nah hát majd kiderül ha megyek 1 hónap múlva. Állítólag ezután a vizsgálat után még több mindent ki lehet dríteni és személyre szabottabban lehet kezelni. Csak mirefel ez a nagy titokzatosság??...

Nincs jelen

 

#678 2008-05-19 16:43

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Kedves hedgehog!
A fórumos történetek miatt nem te vagy az egyetlen, aki bepánikol. Engem is nagyon lehúzott az elején. Nem véletlen, hogy népszerû a strucc politika. Sokkal kevésbé fájdalmas, a dolog, ha nem tudod a tényeket. Rövid távon. Hosszú távon és mi ugye, úgy tervezünk, a szembenézés és az aktív megküzdés a jobb. Ebben benne van a béka .... alatti helyzet, de csak rövid ideig. Utána olvasol valami abszolút reménykeltõt. Ajánlom figyelmedbe az ibd társalgóban roor rosszalkodásai címû extra kedves helyet. ott felüdülhetsz, ha sokat lehúzott a valóság.
A 60cm az több, mint a sigma. Érdekel már engem is, hogy mi ez az új dolog. Mégiscsak túl a 30. colonoscopiámon nagyon ciki, hogy nem tudom mi is ez és nekem még nem is csinálták?: - )
hogy mik vannak?
Csak vidáman.
Szeretettel: Ánya

Nincs jelen

 

#679 2008-05-19 19:29

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Én még csak most írok ide elõször. Én is colitis-es vagyok. Szeretném tõletek megkérdezni, hogy szedte-e már valaki huzamosabb ideje az imuran tablettát? Sajnos nekem is ezt kell szednem, de nagyon félek tõle, mert már rettentõen hullik a hajam, ami ellen egyenlõre semmit sem tudok tenni. Ha valaki tud valami hasznos tanácsot azt megköszönném. A másik dolog a napfénnyel kapcsolatos, én ugyanis a mezõgazdaságban dolgozom, így ki kell mennem a napra. Edddig otthon voltam, de már nagyon szeretnék visszamenni dolgozni. Esetleg, aki tudja megírhatná, hogy mire kell majd vigyáznom, mert egyenlõre más munkahely nincs kilátásban. Köszi mindenkinek 
                                                                                                                                        Kiara

Nincs jelen

 

#680 2008-05-20 10:22

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia Kiara!

A hajhullással kapcsolatban van 1 topic errõl a Crohn-Colitis címszó alatt. Nézd át szerintem találsz hasznos infókat majd!
Az Imuran szedésével kapcsolatban szerintem faggasd ki a gasztros dokidat, de sokan írnak arról h. nem tapasztaltak semmilyen hátrányos hatást napfényre.

Nincs jelen

 

#681 2008-05-20 17:36

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Szia hedgehog!
Köszi szépen a hozzászólásodat, elolvastam az infókat. Az a baj, hogy túl sokat találtam, így megint nem tudom, hogy melyik lesz a megfelelõ. Viszont van olyan aki azt írja, hogy másfél év után is hullik a haja, így már teljesen le vagyok törve. Én most panthenol tablettát kezdtem el szedni és panthenol habot teszek a fejbõrömre, egyenlõre 0 hatással. Rendesen meg vagyok ijedve ettõl a betegségtõl, és az immuran tablettától is. Most már az izzadás is nagyon rám tört, ami szintén mellékhatás. Adddig volt jó, míg csak a Salofalkot kellett szednem. Aki még tud valamilyen hasznos információt küldeni, megköszönném.
                         Sziasztok  :         Kiara

Nincs jelen

 

#682 2008-05-20 19:42

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

TÜNETEK

-reggel amint kinyitom a szemem már érzem ahogy valami ott mocorog az alhasamban de kibírható lenne még, de amint elkezdek mozogni vége, kezdõdik
- nagyon nagy székelési ingerrel, néha úgy érzem hogy ha kellene várnom valakire akkor ki sem bírnám, székletem általában 1x van reggel, elõfordul hogy többször is, de nem jellemzõ igazából,
-van úgy hogy a széklet után enyhül kicsit az a nyomás amit érzek, de amint kicsit lehajolok pl. fogmosáshoz a mosdóba máris érzem amint ott van valami megmagyarázhatatlan fájdalom.
-rendszeres a székletem reggel, de tele levegõvel, hangos pukkanásokkal, mintha iszonyú erõvel jönne ki belõlem, az állaga eleinte még puhább, de második fele már híg (zsíros, selyemfényû) szinte mindig ugyanolyan színben, bármit eszem, ugyanaz, világos drapp-barnás és nagyon híg már a végén.
-van úgy hogy iszonyú éhségérzet tör rám ilyenkor és muszály valamit rögtön bekapnom, mert ég teljesen a belsõm, köldököm körül, de inkább alatta kb. 3 cm-el.
-étkezés után kicsit enyhül a fájdalom de nem tûnik el teljesen, folyamatosan érzem, nincsen soha kihagyás, egy percre sem, folyamatosan kínoz és érzem amint szó szerint szívja le az erõmet, energiámat.
-Vannak kritikusabb periódusok is, amikor alig tudom elvonszolni magam a munkahelyemre, szédelgek, úgy érzem magam mintha 3 napja nem aludtam volna és égnek a szemeim….

Napközben folyamatos fájdalom szünetmentesen, ujjal pontosan meg tudom mutatni a helyet ahol folymatosan érzem a fájdalmat: a köldök alatt 3- 5 cm-el befele a belsõ szervek fele, tenyérnyi helyen, Néha nagyon lüktetõ a fájdalom, máskor éles, mintha folyamatosan irritálná valami a vékonybelemet (maró de inkább tompa folyamatos fájdalom, mintha valami éles tárggyal matatnának a beleimben).
Hajlongásra, emelésre, bizonyos testhelyzetekben erõsebb a fájdalom.
Vannak más pontok is ahol megjelenik különbözõ fájdalom. Pl. a hasam jobb és bal oldalán si szokott fájni, de ez inkább akkor ha már hetek óta nagy fájdalmaim vannak és mintha valami már ezt nem bírná és a gyulladás átterjedne más testrészekre.

Az érdekes és bosszantó az egészben az hogy vannak olyan idõszakok is amikor enyhül a fájdalom és nem azért mert jobban vigyázok, vagy odafigyelek az étrendre. Csak úgy magától mintha gyógyulna. Ilyenkor is ott van az a folyamatos tompa érzés, de a nagy fájdalmakhoz hozzászokva ez már nem is annyira elviselhetetlen. De sajnos mindig visszatér, 3 és fél éve, mindig visszatér, leghosszabb idõszak ami enyhébb fájdalmakkal járt az 1-2 hónap közötti idõszak volt.

Visszatérve:Nagyon leszívja minden energiámat, fõleg amikor koncentrálnom kell a munkámra, délután 5 h-ra már olyan gyengének érzem magam hogy néha alig vonszolom magam haza, aztán legszívesebben csak hideget és szénsavas italokat innék, mert ennek hatására pillanatokig enyhül a fájdalom. Vannak napok amikor olyan erõs a fájdalom hogy enyhén meggörnyedve kell járnom és folyamatosan ha tehetném ott tartanám a kezem a hasamon,
-Napközben szédelgek, belsõ lázam van, ég az arcom, néha hõhullámaim vannak, mintha folyamatosan pirulnék, kiszárad az arcbõröm. Erõtlenség, étvágytalanság, és kedvetlenség uralkodik rajtam folyamatosan.
-Este csak hason fekve tudok elaludni és úgy a legkényelmesebb ha fölhúzom a térdemet (jobb térdem) akkor sikerül kicsit enyhíteni a fájdalmamon
-Napközben van amikor nagyon rotyog, puffog, érdekes hangok törnek fel az alhasi bélrendszerembõl
- nagyon kiszárad a bõrõm (arc) szemeim égnek és fáradékonyak, szemeimben néha érzek egy lüktetõ, ritmikus lüktetést mely napközben óránként többször jelentkezik.
Amikor a legnagyobb fájdalmaim vannak akkor a vizeletem színe is picit elszínezõdik, azaz sötétvöröses, zavaros színû

Fogytam 3 évvel ezelõtt kb. 5 kg-t, melyet azóta sehogysem sikerül visszaszereznem, és most újra 2 kg-ot.

Több gyógyszeres kezelést végeztem:..Elsõ körben gyomortükrözéssel kezdték anno.
Utána mindenféle savlekötõt végigteszteltem de semmi változás. Következett egy komoly vérképvizsgálat, végbél és vastagbél tükrõzés bódításban.
Ekkor 3 hónapig nem találták a leleteimet…., végül kaptam egy olyan papírt amibe az volt beleírva hogy semmi elváltozást nem tapasztaltak, minden rendben van.
Az orvos azt mondta hogy biztosan pszichés alapon van
Elhittem 1 hónapig, de a fájdalom annyira kibírhatatlan volt hogy visszatértem újra, újabb ultrahang vizsgálatok, újabb vérkép, újabb gyógyszer.
„3 hónapig szedje, ah nem használ jöjjön vissza”
Visszatértem újra. Akkor már hasnyálmirigy gyulladásra kaptam gyógyszert holott 35 éves, normális alkohol nélküli életet élõ férfi voltam. Szóval fél évig szedtem a Dicetel, Pankreolflat gyógyszereket, sajnos semmi eredmény nélkül.
Következett egy újabb ultrahang, újabb vérkép, persze már más orvosnál mert elvesztettem hitemet az elõzõben, a folyamatos hiábavaló járások és olyan idõpontok miatt amikor egyszerûen nem volt a helyén.
Szóval így megy ez 3 és fél éve, mindenféle gyógyszerekkel. A hibát ott követtem el hogy mindig vittem hûségesen mindenfele az elõzõ leleteimet, és azokat nézték az orvosok, így nem ismételtek semmi komolyabb vizsgálatot (pl. ujabb tükrõzés, vagy helyco plyori teszt, vagy vékonybél…Én mindig kérdeztem, nem kellene ezt is megvizsgálni,??? Az orvosok szerint nem, mert ha 2 évvel ezelõtt ilyen volt a tükrõzés eredménye akkor nem lehet semmi-.
Esetleg elképzelhetõ hogy IBS???? De ez mindazok után hogy elõször hasnyálmirigy gyulladás ……Nem nagyon vágtak össze a dolgok.
De ez engem sajnos csöppet sem nyugtatott meg, fõleg hogy ugyanúgy fájt és fáj a hasam mint elõtte. Szóval elhatároztam elmegyek magánklinikára, azt inkább nem írom le milyen volt, nagy O,…………

Következõ: Aloe Vera termék kezelést tartottam kitartóan 8 hónapig megemelt dózissal, más kísérõ teák és vitaminok kíséretében: SEMMI eredmény sajnos. )kicsit a székletem színe változott, sötétebb lett, de más sajnos nem történt)
Gyógyteás kúrákat tartottam, nem sok eredménnyel. Lisztérzékenységet ellenõrizték de vérbõl csak, és azt mondták ez nem határozott eredmény, kérdem én akkor miért nem olyat csinálnak mibõl kiderülhetne egyértelmûbben? Válasz: mert nincsen olyan tünetem és kár lenne kínozni újra szövettani vizsgálattal.
Legutóbbi vérkép és széklet vizsgálat 2 hónappal ezelõtt volt, ahol ugyancsak semmi választ nem kaptam, csak bólógatást és hogy elképzelhetõ hogy IBS. De ez egyáltalán nem volt meggyõzõ. Nem bízom sajnos a sok ellentmondó orvosi diagnozisoknak, és annak sem hogy a 3 évvel ezelõtti tükrõzésem az úgy lett elvégezve ahogy kellett volna, mert nem hiszem hogy ilyen létezik, hogy így kell élni, mondhatnám minden napot csak végigszenvedni, várni az estét, hogy ne kelljen megfelelni senkinek …..


Hozzátenném még hogy nem voltam túlsúlyos, zsíros ételeket ma sem fogyasztok, tejet ritkán, leveseket fõtt ételeket rendszeresen és igyekszem odafigyelni az étrendemre, a vitamindús ételekre.
Tehát nekem is itt egy újabb lecke, meg kell oldanom ezt a rejtélyt, vagy újabb orvosokkal  gyógyszerekkel vagy mûtéttel, bármit vállalok már ott tartok de úgy érzem így nem tudok létezni sajnos….
Elnézést ha hosszúra sikeredett, de igyekeztem részletesen leírni.
Szeretnék meggyógyulni vagy legalább valamilyen módszerrel enyhíteni ezen az állapoton
Kérlek ha van valami meglátásotok, véleményetek írjátok meg.
Egészséget mindenkinek!!!

Nincs jelen

 

#683 2008-05-21 06:11

mercy70
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Flavio!Tüneteidet olvasva,mintha csak én írtam volna ezeket 20 évvel ezelõtt.Addig menj és addig keress orvost míg nem találsz megfelelõt aki segít.Ne hagyd magad!Nincs olyan,hogy nincs megoldás,nincs segítség.

Nincs jelen

 

#684 2008-05-21 08:12

youlcsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Flavio!
én vagyok az egyik, akit nem tudnak diagnosztizálni lassan kilenc hónapja. én annyiból szerencsés vagyok, hogy komoly fájdalmaim nincsenek, nem is voltak (hol kopogjam le?). én is újra és újra megkapom a "Dg. ibs?" feliratot, bár az orvos ezt már kizárta (szövettan alapján valamilyen gyulladás van a vékonybélben, csak olyan helyen, ahol megnézni nem lehet) muszáj valamit írnia a további vizsgálatok kéréséhez.
egyébként meg ha utána nézel pontosan az ibs tüneteinek, simán beleillesz (mint ahogy én is). nekem csak az a gondom vele, hogy azt érzem, akkor kapja ezt az ember, amikor fogalma sincs a dokinak, hogy mi lehet a baj (ibs=IstenBizonySejtésemsincs). persze ennek pont az a lényege, hogy miközben nincs semmi szervi probléma (szerintem inkább csak nem találják), mégis komolyan beteg az ember.
de mindenképpen kell találnod egy olyan orvost, akiben megbízol, és aki törõdik veled (ne csak egy legyél a futószalagon érkezõ betegek közül!). ha megvan a megfelelõ orvos, biztosan könnyebben fog menni minden :)

Nincs jelen

 

#685 2008-05-21 10:23

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Flavio!

Azért annyira nem aggasztó a helyzet ha ilyen komoly Aloe Vera kezelést egyáltalán kibírtál, ugyanis az Aloe cuccok kifejezetten ártalmasak (a legdurvább hogy ennek ellenére ajánlgatják a betegségeinkre) - sokakat kórházba is juttatott egy-egy ilyen Aloe kúra. Szóval óvatosan!

Nincs jelen

 

#686 2008-05-21 11:38

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Flavio!

Csak Gigihez tudok csatlakozni. Keress egy gasztroenterológust. Ha leírod hova valósi vagy, biztos lesz aki tud neked jó dokit ajánlani. Nekem is voltak hasonló tüneteim, bár nem ennyire durvák...tesóm évekig húzta a doki látogatást és olyan szintûvé váltak a tünetek mint a tieid. Mindekttõnknek Cu-ja csak a kiterjedés más, és persze így az állapotunk se egyforma. Jó gyógyszerekkel helyrehozhat egy korrekt doki. A vastagbél tükrözést valszeg nem úszod meg, de az nagy valószínûséggel mutat már valamit.
Én még új vagyok itt, de saját tapasztalatból tudom mondani, h. minnél hamarabb keress gasztros dokit!! Rengeteget jelent, h. minnél hamarabb legyen kezelve!!

Nincs jelen

 

#687 2008-05-21 12:56

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

hedgehog: köszi a figyelmet, Budapest VI ker. de ez igazán nem érdekes, mert elmennék a világ végére is, csak tudjam hogy valaki foglalkozik velem és meghallgat. Amúgy ahol jártam már: Semmelweis II. Bel., Újpesti Károlyi kórház, Erzsébet korház, Szent Imre kórház, + magánklinika V. ker. Szóval nem tudom merre induljak tovább?? Ha valaki tud valami olyan orvost aki segíthetne kérem jelezze! Köszönöm.

Nincs jelen

 

#688 2008-05-21 13:04

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

chysh: Igen, tudom hogy beleillenek a tüneteim az IBS jellegzetes tüneteibe, de sajnos az is igaz hogy ezen tünetek többsége elõfordul minden más bélrendszeri betegségnél is, és addig ameddig konkrétan nem vizsgálják meg az összes beleimet és ráadásul alig élek a fájdalmak miatt, addig nem akarom elhinni hogy ilyen egyszerû a diagnózis megállapítása "hogy ha a vérkép és más analizisek eredménye jó, akkor az egyértelmûen IBS". Ha majd túlvagyok egy vékonybél és vastagbél tükrõzésen, szövettani vizsgálaton, CT, MR, PET akkor elfogadhatom ezt a verziót is, de véleményem szerint nem olyen egyszerû ez, mint ahogy azt gondolják a tapogatásokból... ..üdv.

Nincs jelen

 

#689 2008-05-21 13:08

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Rigor: Ezt nem értem igazából, hiszen az aloe verát is belgyógyász javasolta és nem is akárki, tehát most már tényleg nem értem, nekem inkább azt mondták hogy mennyire egészséges és fontos ezeket a termékeket használni. Most utólag azt mondom én is, hogy azzal az összeggel 2 PET vizsgálatot is elvégehzettem volna és biztos közelebb lennék az igazsághoz, szóval eléggé kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk mi betegek...!!!

Nincs jelen

 

#690 2008-05-21 13:10

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

mercy70: köszi a hozzászólást, de azt megkérdezhetem hogy milyen eredményre jutottál??? és mi használt ebbõl kivergõdni????? ne kímélj, nyugodtan bármit. köszi

Nincs jelen

 

#691 2008-05-21 13:12

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi: teljesen egyetértek veled, én is újra szeretném az összes kivizsgálást, de persze most már egy komoly helyen, komoly szakemberekkel! Ezt keresem folymatosan!!!üdv.

Nincs jelen

 

#692 2008-05-21 13:56

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi:A kapás u-ban végeztek neked valamilyen komolyabb tükrõzést?

Nincs jelen

 

#693 2008-05-21 14:06

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi: ok, köszi. Mennyire vagy megelégedve az ottani helyzettel, ha szebad kérdeznek. Elég sok jót hallottam az orvosnõrõl de maga a vizsgálatot végzõ orvosokról nem tudok semmit.

Nincs jelen

 

#694 2008-05-21 14:11

kiara
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik már huzamosabb ideje szedik az imuran tablettát. Szeretném, ha megírnátok a tapasztalataitokat és hogy mire kelle vigyázni a szedése közben?

Nincs jelen

 

#695 2008-05-21 15:12

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Belgyógyász= háziorvos? - mert sajnos a többségük nem csak hogy aluledukált, de mindenféle gyanús kuruzslós bizniszbe is szeretnek beszállni, a homeopátiával kezdve az agykontrollon, biorezonancián át az aloe ügynökösködésig. Szerintem iszonyat felháborító és büntetni kéne az ilyesmit, de hát ez van.

Nincs jelen

 

#696 2008-05-21 17:56

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Te Rigor, már megint kezded.... Ejnye....

Nincs jelen

 

#697 2008-05-21 18:01

Ede
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Ja, már máskor is eszembe jutott az aloeval kapcsolatban, hogy amikor nagyon rosszul voltam most õsszel, én reggel azzal nyitottam és nekem azon kívül, hogy jobb lett, semmi bajom nem volt tõle. Tessék már tudomásul venni, hogy mindenki más, még akik hasonló tüneteket, reagálásokat produkálnak, azok is. Azért hagytam abba, mert viszont elég gusztustalan íze van, úgyhogy amikor jobban lettem, lemondtam az íz élvezetérõl. De emiatt ne tessék senkinek megvenni, meg használni, mert felelõsséget nem tudok vállalni:)) (Na, megint jól át leszek innen helyezve, mi?:() Szép napot

Nincs jelen

 

#698 2008-05-21 22:30

Rigor
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Én kezdem? Mit kezdek? Gusztusalan probléma, és persze sokan nem szeretnek róla beszélni, meg szemérmesen ráhagyják pedig igen kemény dologról van szó, az ilyen átverések még nagyobb gazemberségek és erkölcstelenebbek mint amikor valaki csak úgy megver az utván egy másik embert hogy elvegye a pénzét. Azon bezzeg mindenki rögtön felháborodik, de itt nem, mert mindez a jóakarás mézesmázas álcája mögött zajlik. Közbe meg több pénz és gyakran több testi kár is esik. Nem is fogok elmenni szó nélkül mellette, más úgy sem teszi/meri.

Nehogy már még én legyek a csúnya meg a gonosz!

És tudom hogy a módszerek propagálói, gyakorlói a legtöbben maguk is meg vannak gyõzõdve róla hogy milyen frankó dolog amit csinálnak, és tényleg jót tesznek, és még el is hiszik, de ettõl az egész csak még gyomorfogatóbb.
És igenis meg kell mondani, nem hiszem hogy finomkodni kéne. Tessék odafigyelni, ez az egész egészségünkrõl sõt, az életünkrõl szól!

Nincs jelen

 

#699 2008-05-21 23:02

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Rigor: Rengeteg dologban eggyetértek veled. Nekem elsõ perctõl az nem tûnik humánusnak, ha égimeszelõ árakat próbálnak kihúzni a szerencsétlen betegek zsebébõl.... Nem szeretném ragozni, de tudod te is a beteg ember végsõ elkeseredédében minden kilincset próbál megfogni, minden apró lehetõségbe kapaszkodik, így az ilyen vállalkozások mindig megfognak élni, mert beteg ember mindig lesz SAJNOS. Én is megpróbáltam, beláttam hogy tévedés és miután szépen elvékonyodott a pénztárcám rájöttem hogy ennek nem sok értelme van, mindenki csak a saját tévedésén tanul. Ez van, de én ezt már tudom és ezzel is elõrébb vagyok :)
üdv.

Nincs jelen

 

#700 2008-05-21 23:04

Flavio
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Elõször járok itt

Gigi: jó ötlet a chat, megpróbállak valamikor elcsípni és akkor beszélünk. Addig is köszi mindent.

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB