#401 2008-05-18 13:07
- Judit
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Sipoly, tályog...
... de a bélmûködés megindulásához azért kell mozgás. biztosan el fogják ezt mondani hogy hogyan kell majd õt esetleg mozgatni tornáztatni!! (ha nem, kérdezzétek meg!)
Szerkesztette: Judit (2008-05-18 13:07)
Nincs jelen
#402 2008-05-18 20:11
- Sancsi
- Tag
Szia Sziszi!
tudom rossz duma, de pici gyerkõcöknél a fejlõdés is mivel rohamos, a gyógyulás is szerintem sokkal gyorsabb, mint nálunk felnõtteknél! mivel a szívük is gyorsabban dobog a növekedés miatt, a gyógyulás is sokkal jelentõsebb, a szövetek is hamarabb regenerálódnak.Amikor a lányomnak tüdõgyuszija volt-bár nem azonos kaliberû tudom-, akkor azt mondta a doki, fiatal szervezet, hamar felépül!:-) Nálatok is így lesz meglásd!! Mivel mi nem járunk hasonló cipõben, csak bíztatni tudunk!
Nagyon sok erõt kívánunk Nektek és a picinek!
Nincs jelen
#403 2008-05-19 19:36
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Marcsi38! A helyedben én megmûttetném, adnék még egy esélyt magamnak. Engem 10 alkalommal vágtak, de ha kell még,újra belevágnék, mert lehet hogy épp ez lesz az utolsó. Nem szeretnék életem végéig pelenkával a segg...-en élni.Bocsi, ez az én véleményem.
Nincs jelen
#404 2008-05-19 21:47
- Tutus
- Tag
Sziasztok! 22 éves lány vagyok kb 4 évvel ezelött volt egy sipolyom (a végbél mellett hátul)legalábbis az orovosok azt mondták. Kifakat még jobban kitisztították a gennyet és azt mondták meg kell mûteni mivel nagyon féltem ezért nem mentem el megmûtettni. néha fájt egy kicsit ami utánna ott marat egy kis (olyan mint egy vad hús) de megkamilláztam és jobb lett eddig ugy mond nem volt vele semmi gondom nem gennyezet nem voltam lázas (ami nekem még új itt olvastam)......de most pár napja megint érzem hogy van egy kis dudor ott és ha hozzá érek nagyon fáj,ha elmennék orvoshoz biztos vagyok benne hogy kitisztítaná megint, ami akkor is nagyon fájt és most csak abban reménykedek hogy utánna megint évekig nem lesz baj vele. Ha volt már valakinek ilyene vagy csak tud segíte írjon, mert a legnagyobb baj az hogy nagyon félek mert amit eddig is csináltak nagyon fáj, meg se tudták nézni hogy menyire mély vagy a járatot vagy mit mert anyira fájt, de lehet hogy multkor csak szerencsém volt hogy évekig nem volt vele bajom és lehet hogy most nem leszek ilyen szerencsés:(
Nincs jelen
#405 2008-05-19 23:18
- sziszi32
- Tag
sziasztok, mindenkinek köszi a biztatást, igyexem nem pánikolni... tegnapig úgy nézett ki, hogy megint lemaradunk a mûtétrõl, mivel megint folyt az orra a kicsinek, de ma már orrcsepp nélkül végigrosszcsontoskodta a napot... szóval, jövõ héten vérvétel, vizsgálatok újra, és harmadikán irány a kórház. remélem, nem lesz nagyon durva az ottlét, mert a kis gengszterünk már nagyon eleven, figyel, arcokat memorizál, és hát nem szivesen nézném, hogyan törik össze minden bizalma az emberekben...
Nincs jelen
#406 2008-05-19 23:49
- Zsukka
- Tag
Sziszi
Minden eggyüttérzésem a tietek!!!!Kitartást és gyógyulást a picinek!!!!
Nincs jelen
#407 2008-05-19 23:51
- Judit
- Tag
Sziszi, Kérlek írj mindenképp, egyként izgulunk értetek....
Igen ha náthás vagy ilyesmi akkor nem mûtik még meg, Sancsival egyetértek, a kicsi szervezete még sok mindenre képes.
Egy kérdés: ez az õssejt dolog nem játszható meg nála? mindenhol errõl olvasni most.
Egyébként diagnosztizáltak a babánál valamit? ez most akkor 'csak' sipoly?
Meg egyáltalán mit mondtak, hogy létezik ez???
Minden jót nektek addig is!
Judit
Szerkesztette: Judit (2008-05-19 23:54)
Nincs jelen
#408 2008-05-19 23:53
- Tutus
- Tag
Sziasztok! végig olvastam az összes cikket és rájöttem hogy nekem még " csak " tályogom van ami nem fakat ki és azt olvastam hogy a többieknek azt ajánljátok hogy rögtön mennyen el orvoshoz. Lenne egy két kérdésem estleg lehet hogy hülye kérdés de légyszi válaszoljatok.miért mennyek hogy felnyissa és hogy kifolyon a geny? de nagyon fáj nekem már csinálták. ha hagyom magátol nem fog kifakadni? ha így hagyom mi lesz vele a továbbiakben? multkor mikor kitszititották évekig nem volt vele bajon nem folyt nem fájt.....
köszi
Nincs jelen
#409 2008-05-20 00:00
- Judit
- Tag
Szia Tutus, nincs hülye kérdés, de én meg nem akarok hülyeséget mondani :) de sztem (bár nem tudom hol van) kifakadhat és sipolyjárat alakul ki hogy a benne levõ cucc (genny, vér stb) utat találjon magának - akármerre és ez nagyon ROSSZ.
sipoly képzõdhet bél-bél, bél - egyéb szervek között (hüvely, méh stb stb), és a szabad felszínre is kitörhet (hasfal, comb pl). Nekem a végbélbe tört be anno.... kivéreztem.
Többiek, nem mondok hülyeséget? help pls
Mindenesetre bízz a dokikban annyira legalábbis hogy kérj idõpontot írj egy listát a kérdéseidrõl és állj elé vele, kérdezd meg mire megy ki a dolog. Aztán a felére talán kapsz választ... :/
Jobbulást neked!!!
Szerkesztette: Judit (2008-05-20 00:01)
Nincs jelen
#410 2008-05-20 00:27
- viki21
- Tag
Szia Tutus! Én is csak azt tudod mondani, hogy menj el orvoshoz! Én ugyanígy voltam vele, nekem is azt mondták az orvosok feküdjek be és mûtét, én erre azt válaszoltam, hogy hétfõn indulok Hévízre, már le van beszélve/fizetve minden és én nem hagyom ki, erre az orvosok csak annyit mondtak: "Semmi gond, maximum hullazsákban jössz haza". Na ez elég hatásos volt, mondjuk elmentem, mert az orvosom látta rajtam, hogy ez kissé megrendített, megbeszéltük mit szadab, mit tilos (mondjuk semmit nem szabadott, semmilyen fürdõ, még otthon sem, csak gyors tusi-a meleg víz felerõsíti a gyulladást) és a hazaérkezésem után kb. 3héttel toltak be a mûtõbe. Akkor nagyon nem volt jó, de azóta szinte tünetmentes vagyok és ráadásul a párommal való kapcsolatomat is megerõsítette:-) Szóval, ha túlesel rajta, akkor utána csak jó lehet!
Jobbulást kívánok (az orvosod segítségével...:-) )
Nincs jelen
#411 2008-05-20 06:19
- mercy70
- Tag
Tutus!Ha ugyanott van a tályog vagy sipoly ahol régen,nagy valószinûséggel el is fakadhat. A sok melegvizes,kamillás ülõfürdõ segíthet .Te érzed mennyire fáj,mennyire bírod.Nekem sokat megnyitott az orvos,de sokat én magam szültem meg.Volt olyan,hogy éjszakára melegvizes vattát tettem rá aztán reggelre annyira felpuhult a bõr,hogy magától megnyíllott.Itt a fórumon ha olvastad ajánlottak rá betadinos kenõcsöt is ,de még nem próbáltam.Én a sok,sok,sok melegvízre esküszöm.Hát ha orvoshoz mész elõbb túlesel rajta,ha nem kicsit tovább szenvedsz,de elkerülöd az orvost.Te döntsd el.
Nincs jelen
#412 2008-05-20 13:11
- Tutus
- Tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat minenkinek:)
Ezt a magátol való felszakadást megprobálom mert amit multkor csináltak hogy õk tisztították ki az kegyetlen volt,de miután õk kitisztitották utánna begyógyult és évekig nem volt vele gondom nem is szivárgot semmi a nyomát se láttam ezért gondolkozok csak rajta hogy hátha megint így járok.
köszi szépen mindenkinek és jó bulást neketek is:)
Nincs jelen
#413 2008-05-20 19:27
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, talán már jeleztem, hogy a kismanóm állapotáról irtam a sztómás topicban... dióhéjban arról van szó, hogy végbélnyilás nélkül született a fiam, és mint megtudtam, a végbél és a húgyvezeték között alakult ki a sipoly, elõször, az elsõ mûtétig azon keresztül ürült...A járat általában nyugiban van, csak ha erõsen nyom, akkor a hugyvezetéken is távozik egy kis ürülék. Szóval, elsõ lépésben megszüntetnék a sipolyt, aztán jöhet a többi.
Õssejtrõl nálunk nemigen van szó, egyrészt azért, mert nincs rá szükség, mivel ez inkább sebészeti megoldást igényel, másrészt pedig, ha a (várható) kivezetõ mûtét után nem mûködik a záróizom, akkor nincs mit tenni, marad a sztóma. De ami ebben az esetben hatásosabb volna, úgy olvastuk valahol a neten, hogy van olyan chip, amit a fejbe ültetnek, és ha az agy arra "gondol", hogy összeszoritja a fenekét, vagy éppen üriteni akar, akkor a chiphez kötött vezérlõ a testben teszi a dolgát... ez igy nagyon sci-finek hangzik, de ma már van ilyen.
Annyira jólesik, hogy igy ismeretlenül is aggódtok értünk...köszike!
Nincs jelen
#414 2008-05-20 20:07
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Tutus! Szerintem keress egy olyan orvost akit sokan dicsérnek és kérd ki a véleményét a dologról. Nekem azt mondták, h. hashártyagyulladásr lehet kapni, ha nincs idõben felnyitva. Nem ijesztgetni akarlak, mert mindenkinek más a szervezete. Remélem jól fogsz dönteni, ha eljön az idõ.
Nincs jelen
#415 2008-05-20 20:31
- Mike
- Tag
Sziasztok!
Új "hús" vagyok.
Sokszor olvasgattam már a fórumot,bár nem írtam bele. Én nem vagyok crohn sem cu-s,viszont ibs és emésztési zavaraim vannak rendesen. Sokszor felpuffadok és sokszor kell mennem wc-re is,de ez a kettõ nálam eléggé nehezen jön ki sajnos. Nekem legfõképpen ez a problémám.
Amiért ide írok az viszont más ,mert berepedéssel kezdõdött,majd egyre jobban fájt és nem tudtam, hogy mi a jó büdös francért nem múlik már el.
Aztán elkezdtem érezni egy duzzanatot-gondoltam aranyér-,végül már a fájdalom vitt az ügyeletre ,ahol a fissura mellett megállapították, hogy tályog,amit két orvos is kézzel elkezdett kinyomni,gondolhatjátok, hogy ha idáig nem is,de akkor a távoli naprendszer csillagait is láttam.
Erre azt mondták, hogy valószinûleg egy darabig jó lesz,de kérjek idõpontot coloproctologiai vizsgálatra.
ok kértem...május 28-ra kaptam idõpontot ez volt 1 hete.
Aztán másnapra már látható volt a duzzanat és kapartam a falat a fájdalaomtól.
Elmentem egy maszek sebész rendelõjébe,rendkivül rendes orvos az biztos.Egybõl mondta, hogy 3 lehetõségem van .vagy vissazmegyek az ügyeletre és valaki végre megmûti vagy ahol õ dolgozik vidéken kórházban átküld a kollégájához és õ csinálja meg, vagy õ maga másnap megcsinálja.
Hozzáteszem rendkivûl félek minden ilyen mûtéttõl,de beláttam nincs más választásom,mondtam neki,hogy akkorõ csinálja meg és másnap utazok vidékre.
Másnap du-án 5-kor kerültem a mûtõbe,ahol idézem a zárójelentést:
Felvételét követõen narc.-ban a perinanalis tályogot megnyitottuk,egyben az észlelt subcutan fistulat is excidaltuk.
4 napig bent a kórházban ûlõfürdõztem (itthon is azt csinálom) MELEGVÍZBE JÓDOT KELL ÖNTENI.
Szóval tegnap hazaengedett ,hogy nagyon szép a seb.
A kérdéseim a következõk lennének:
-Mennyi az esélye, hogy ez újból kialakulhat?
-Kinek mennyi idõ alatt gyógyult be?
-Az erõlködés rossz hatással van-e rá?
-A naponta töbszöri székelés(6-8) lassítja-e gyógyulást?
Bár ezeket kérdeztem a dokitól is,de õ azt mondta a gyógyulás ezektõl független,de azért kiváncsi lennék mások véleményére is .
Egy biztos székelés után még azért rendesen érzem és ami a furcsa nem is ott,ahol a seb van,vagy kisugárzik?
Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett. :))
Nincs jelen
#416 2008-05-20 21:40
- Agica01
- Tag
Szia Mike!
Szívesen leírom saját tapasztalataimat. Én 6 éve vagyok crohnos, végbéltályoggal kezdõdött, ami azóta is kísér. Még egyszer mondanám, ezek az én tapasztalataim, lehet másnál máshogy van.
- nálam az, hogy újra kialakul, szinte 100%, kb. fél évente vágnak, van hogy 1 év is eltelik tünetmentesen, de általában kialakul újra. Ilyenkor a sebész megcsinálja ambulánsan vagy ügyeleten, ahogy te is írtad, de ha kérsz fájdalomcsillapítót, akkor nem érzel semmit
- kb. 2-3 hónap, mire úgy-ahogy helyrejön, és kevesebbet váladékozik, vagy egyáltalán nem
- sztem az erõlködésnek nincs köze hozzá
- a székelés anyniban befolyásolhatja, hogy közel van hozzá a seb, esetleg belemehet kis "cucc", ami azért ugye nem jó, így ha lehetõséged van rá, minden wc után próbálj jól megmosakodni, sebet megmosni
Hát, ennyi, remélem mindenre tudtam válaszolni. Nem akartalak elkeseríteni, biztos lesz olyan, akinek ez nem így mûködik, kívánom hogy ne újuljon ki többet és teljesen jöjj rendbe! Ha van még kérdésed, csak írj bátran.
Nincs jelen
#417 2008-05-21 07:51
- Mike
- Tag
Szia Ágica!
Köszi a választ...
Én nagyon reménykedek benne, hogy végleg begyógyul.
bár most is fájdogál székelés után (már 2x-er voltam,de biztosan kell még mennem)
A wc után én elõször zuhanyrózsázom (törölgetni nem akarom), majd jön az 5-10 perces jódos ülõfürdõ..
Nincs jelen
#418 2008-05-21 16:00
- Tutus
- Tag
Szia Ágica
Nekem nagyon ugy tûnik hogy magától nem fog felszakadni igy irány a doki (pedig ülõfürdõzök meg kamilllás vattát is teszek oda:( ) egyszer már csinálta orvos és az tényleg kegyetlenül fájt. Ha kérek érzéstelenítést tényleg jobb? Az érzéstelenítés fáj megéri vagy akkor ugyan ott vagyok mint nélküle vagy azért ugy jobb egy fokkal? (ha nem olvastál volna még a végbélnél van a tályogom hátra a gerincem felé)
köszi szépen
jó bulást mindenkinek
Nincs jelen
#419 2008-05-21 19:37
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Tutus! Ha van rá legetõséged, kérj érzéstelenítést, mert akkor csak olyan tompán nyomó fájdalmat érzel. Az meg nem vészes és utána nem fáj . Legalább is nekem így volt.
Nincs jelen
#420 2008-05-21 19:54
- Tutus
- Tag
Köszi szépen
Nincs jelen
#421 2008-05-21 19:57
- Tutus
- Tag
Györe Bömbi
Multkor ajánlottad hogy keressek olyan orvost akit sokan dicsérnek te esetleg tudsz ajánlani?
Nincs jelen
#422 2008-05-21 22:12
- Agica01
- Tag
Tutus, nekem is ugyanott van. A tályog köré ad 2-3 érzéstelenítõ szurit. Az elsõ fáj, amikor megbök, ez kb. 3-4 másodperc, a másikakat már nem érzem. A vágást sem, és semmit, egyáltalán, tompán sem.
A múltkor is feküdtem arra várva hogy szól hogy kezdi, a szuri után, mire kérdezte, hogy mire várok még? :) Komolyan nem fáj, az egész 2-3 perc. Délutánra kezd el kicsit fájni, amikormúlik az érzéstelenítõ hatása. Ilyenkor 2-3 nap fájdalomcsillapító és minden ok.
Nincs jelen
#423 2008-05-22 12:49
- Tutus
- Tag
Köszi Ágica ma megyek d.u.n és megprobálok kérni mert nélküle semmiképpen nincs kedvem még egyszer túlélni:)
Nincs jelen
#424 2008-05-22 19:13
- Judit
- Tag
Kedves sziszi, ha gondolod írj nekem egy mailt hogy ott folytassuk, nagyon együtt érzek veled és lenne pár kérdésem! Judit
Nincs jelen
#425 2008-05-22 19:15
- Judit
- Tag
Hajrá Tutus, én is az érzéstelenítésre szavazok, mert minél többet lehet spórolni a fájdalmakon szerintem annál jobb. :/ Jobbulást neked és remélem mihamarabb megoldódik a tályogod kérdése!
Nincs jelen
#426 2008-05-22 20:23
- Tutus
- Tag
Sziasztok!
túl vagyok rajta, a tályogot kitisztították és ha minden igaz szerecsés vagyok mivel a sipolyom nagyon kicsi volt fél cm kb így azt is ki tudták vágni a tályoggal együtt állítolag tölcsér szerûre kivágták hogy ne felülrõl kezdjen gyogyulni hanem szépen lentrõl. Pozitívan látom most a dolgokat remélem így is marad:) holnap megyek kötésszedésre, nem volt kellemes az érzéstelenítõ se de még mindig jobb mintha anlkül szabdaltak volna:)
na jó többet ülni nem tudok:)
Jó bulást mindenkinek
Nincs jelen
#427 2008-05-22 21:04
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Tutus! Dr. Német Lajos, õ Szekszárdon ambulánsan, lézerrel mût. Hétfõn, szerdán rendel du. 4-tõl késõ estig. Nekem már kétszer vágta érzéstelenítéssel, tompa nyomáson kívül mást nem éreztem.A lézer miatt vérzés sincs igazán, másnap ülni rossz, de egy-két kataflám és a fájdalomcsillapítót el is lehet felejteni.Kamillás ülõfürdõt javasol,ja és nem százezrekért. Címe: 7100. Szekszárd, Kecskés F.u.6/C,fsz.1. Tel:20.9462962. Remélem nem laksz túl messze, bár 200km-rõl is járnak hozzá. Remélem hamarosan arról fogsz írni,h. minden oké. Jobbulást!
Nincs jelen
#428 2008-05-23 11:51
- Judit
- Tag
Szia Tutus, nagy örömmnel olvasom, hogy még ha nem is kellemes - nyilván!!! - de túl vagy rajta. Innen már csak elõre! Pihenj sokat!
Nincs jelen
#429 2008-05-25 12:54
- Sancsi
- Tag
Sziasztok! a segítségeteket kérném. Mint már írtam párszor, sajnos van egy sipolyom a végbél mellett. igazából váladékozik, de semmi más gondom nem volt vele. Nem fájt, csípett stb. ... sajnos pár napja eléggé elkezdett fájni, napi 2x ülõfürdõztem kamillával, és hát jön is rendesen belõle a cucc. Ilyen genny szerû. Viszont két napja fõleg reggel vér jön belõle, nem is kevés... nem annyira nagyon fáj most, csak aggasztó, hogy mi lehet ez most.....
lehet, hogy sebészet lesz belõle? és honnan és miért jöhet vér?
Kérlek segítsetek!
Köszi
Nincs jelen
#430 2008-05-25 18:17
- c20xe
- Tag
Hát Sancsi, ugyan ez volt nekem is egy éve pontosan. Nem volt semmi fájdalom, csak egy apró lukon jött ki ilyen sárgás gennszerü anyag amit 1 hónap után meguntam és elmentem dokihoz, mert úgyláttam nem gyógyul meg magától. 1 hétre rá már mûtöttek is sipollyal ugye, csináltak egy csinos 7-8 centis vágást a fenekem közepénami a végbél felett kezdõdik 1-2 centivel. A mûtétbõl semmit nem éreztem, mert altattak, utána se fájt, 2 nap múlva mentem haza, de begyulladt az egész... megint felnyitották és vagy 1 dl váladék folyt ki a sebbõl, mindez iszonyú fájdalmak mellett, majd hagytak egy 4 centis nyílt sebet, mondván, h ez majd beforr sip-sup az a sip-sup pont 2 hónap volt, addig menni se tudtam. Most eltelt egy év és mit ad isten??? Annyira fáj 4-5 napja, h beszarok, meg van duzzadva a mûtét helye és hozzá nem tudok érni mert nagyon fáj. Ülni háton feküdni, állni nem tudok, vagyis fekszek 3 napja. Ellenségemnek nem kívánom ezt. Holnap kiderül, h mi lesz mert akkor megyek a kórházba
Nincs jelen
#431 2008-05-26 07:23
- Sancsi
- Tag
C20exe! Sajnálom!:-(Szerintem megint csinálnak majd neked egy kis lyukat,hogy ki tudjon jönni a cucc!
Na ettõl félek én, hogy megmûtik, és utána sem gyógyul, csak gondok lesznek vele!
Kitartás, ma minden kiderül, és túlleszel rajta!
Én meg még halogatom egy kicsit!:-(
Nincs jelen
#432 2008-05-26 08:16
- mercy70
- Tag
Sancsi ne agódj,nem csak vér de még széklet is jöhet belõle, sajnos ez már csak ilyen.Sok-sok ülõfürdõ!
Nincs jelen
#433 2008-05-26 12:09
- c20xe
- Tag
Nahh megtértem a kórházból! Érzéstelenítõt mikor beadta csillagokat láttam és nem az örömtõl, majd szike és felnyitotta... kijött egy csomó cucc belõle, ilyen véres gennyes valami, azt ennyi. Holnap kötözés, és mondja h mikor mût meg megint :(
Nincs jelen
#434 2008-05-27 10:04
- Ercsi
- Tag
Sziasztok, rég jártam erre, de csak azért mert már kitûzték a mûtéti idõt a fiamnak, úgy néz ki, a sulit is be tudjuk fejezni addig, az lenne a kérdésem, hogy mûtét után, hogy kell bejárni kezelésekre? milyen idõközönként? egész nap feküdni kell vele egyébként? vagy hogy alakulnak a napok, a mûtét után? jó lenne elõre tervezni, bár tudom, hogy ez mindig egyéntõl függ, de egyenlõre vagyok olyan szerencsés, hogy van egy munkahelyem, de nem tudom nekik mit mondjak, mennyi szabadságot vegyek ki, stb. köszi mindenkinek
Nincs jelen
#435 2008-05-27 13:45
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Ercsi! Gondolom,pár napig kórház. Magamból kiindulva, másnap már sétálgattam, igaz úgy, mint egy nyolcvan éves, húztam a lábam. Napról-napra jobb lesz. Otthonra írnak ki betétet, amit oda kell tenni, hogy felszívja a váladékot. A kórházból kijövet is nagyon sokat aludtam, pihentem. 1-2 hét amíg kellemetlen, de utána már mostam, fõztem,takarítottam. Ne keseredj el, lehet, hogy a fiad elõbb rendbe jön. Minden jót!
Nincs jelen
#436 2008-05-28 09:10
- Ercsi
- Tag
Köszi szépen, Györe Bömbi :-), ezek a kicsi dolgok éltetik bennem a reményt, hogy másnak is sikerült .... még egyszer nagyon köszönöm
Nincs jelen
#437 2008-05-30 23:45
- sziszi32
- Tag
Sziasztok, ma kaptuk meg az engedélyt a mûtétre az orvosainktól (röntgen, vérvétel, aneszteziológus, belgyógyász, neurológus), és hála a Mindenhatónak, hogy a vérvételt kivéve nem "szenvedtették", nagyon jól viselte az állandó macerálást. :) Az aneszteziológus megnyugtatott, hogy korántsem vagyunk egyedi eset, és általában jól viselik a kicsik az ilyen jellegû mûtéteket, van, aki már a mûtét napján rohangál... igyexem "tartani" magam, bár nagyon nehéz. Mint már biztosan irtam, harmadikán megyünk a kórházba, ezért jókora drukk van bennem kialakulóban...
Nincs jelen
#438 2008-05-31 11:53
- Zsuzskaa
- Tag
Szia Sziszi! Reméljük mindent ilyen jól visel majd! Kitartás :)
Nincs jelen
#439 2008-06-01 20:26
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Sziszi! Szorítok, h. minden rendben legyen. A gyerek elõtt próbálj meg nyugodt maradni, akkor nem fog félni. Lesz alkalmad sírni, mikor alszik. Kitartás!
Nincs jelen
#440 2008-06-01 23:01
- Zsukka
- Tag
Bízom benne minden rendben lesssz kitartás!!!
Nincs jelen
#441 2008-06-02 18:53
- Tádé
- Tag
Sziasztok!
Sziszinek kitartás, drukkolok a picinek, nem lehet könnyû.
Régen írtam, sipolyom van három madzaggal és egyáltalán nem javuló, sõt egyre romló váladékozássa.
A dokim ma közölte velem, hogy nem tud rajtam segíteni, nem javulok, ha gondolom keressek új orvost próbálkozzak, nem fog megsértõdni, de hová menjek mit csináljak.
A lehetõségeim, vagy kivarják a végbelet, vagy megmût és fenn áll a veszélye annak, hogy elvágja a záró izmot, vagy a jó isten megszán és egyszer csak meggyógyulok.
tud valaki valami okosat mondani. nagyon elvagyok keseredve.
a párom kisbabát szeretne, de így?
Nincs jelen
#442 2008-06-02 19:57
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Tádé! Nekem már 2 éve nem gyógyul, már 9 alkalommal mûtöttek vele, mégis váladékozik. Kamillázom, gyógyfüvezem/széles utifûvetszedek és azt teszem rá. Kicsit mindig jobb, de h, mikor gyógyul be, senki sem tudja. Most a colitisem fájdogál, arra koncentrálok, közben csk pelenkázom magam. Hát, ennyi az én történetem. Én már rutinos vagyok a mûtõben, csak lehet,h semmit sem érek vele.
Nincs jelen
#443 2008-06-02 20:46
- c20xe
- Tag
Tádé
Én pécsen a megyeibe mûtettem meg magam a Kelemen dokinál 1 éve. Nekem is sipolyom volt és 3 ággal. Megmûtött, 2 nap múlva otthon voltam és most 1 év után mgint begyulladt de hál isten nem sipoly, hanem valami gyulladás volt csak, szóval megint tünetmentes a dolog.
Nincs jelen
#444 2008-06-02 21:49
- sziszi32
- Tag
Köszi a biztatást, nagyon jól esik...Már minden össze van csomagolva, holnap reggel kilencre kell benn lennünk, a kicsi meg ma olyan kisangyal volt, csak nézett a nagy szemeivel, mint aki tudja, hogy holnaptól nem lesz neki könnyû...Ennyit az önsajnálatról. Csütörtökön mûtét, de nekem még valahogy nem jutott el. Bocsi, hogy iesmivel zavargatlak titeket, csak egyszerûen le kellett ezt irnom. Kb. egy hét múlva irok megint, sziasztok!
Nincs jelen
#445 2008-06-03 08:28
- Ercsi
- Tag
Sziszi32, nagyon szurkolok, ha lesz idõd, energiád, tényleg írd meg, azt ami a mûtéttel és az utána levõ idõvel kapcsolatos, meg amit meg tudsz velünk osztani, nekünk is nagyon ketyeg az óra, 18-án viszem a fiamat, addig sincs már sok idõ.
Nincs jelen
#446 2008-06-06 11:54
- gyulus
- Tag
Sziasztok!
Már kb 6.hete körûl irtam,nekem is sipolyom van amit azóta is másnaponta kezelik a korházban.Akkor irtam hogy van e itt olyan beteg aki cukorbeteg,kiváncsi lettem volna a véleményére,de kettõ hozzászóláson kivûl semmi nem érkezett.Nos még egyszer én egy vak ember vagyok és sulyos cukorbeteg.A sipoly megállapitásakor már szóba jött a mûtét,de eddig marad a sok kezelés,és folyton a mûtéti lehetõség.Csak hogy már ott tartottam hogy bele eggyezek,mikor mondta az orvosom,hogy a cukrom miatt az altató dr,nem engedélyezi az altatást.Ma ugyan ezt mondta a dokim,de ajánlotta a helyi érzéstelenitést,amit én nem vállalok.Akkor javasolta a gericvelõ érzéstelenitést,ennek hallatán má a ropsszullét kerûlgetett.Most azért is irtam ,hogy van e valaki akit ezzel a gerinc érzéstelenitésel mûtöttek?Megirná e nekem a véleményét hogy milyen,mennyire fájdalmas.Nekem a félelemhez hozzájárul a vakságom,nem láthatom mi zajlik körülöttem,és ez borzasztó.Nagyon kérem azt a forúmozót irja meg nekem a történteket.Köszönöm.
Mindenkit üdvõzlök gyulus
Nincs jelen
#447 2008-06-06 14:40
- Györe Bömbi
- Tag
Szia Gyulus! Bár én nem vagyok cukorbeteg, de az én orvosom a cukrosoknak a helyi érzéstelenítést szokta javasolni, A gerinc érzéstelenítésnél, ha nem jól böknek, életed végéig derékfájdalmaid lehetnek. A tesóm így járt. Ennyit tudok errõl írni. Sikeres mûtétet kívánok, bárhogy is alakul!
Nincs jelen
#448 2008-06-06 15:07
- Sancsi
- Tag
Szia Gyulus!
Nekem más téren volt gerinc érzéstelenítésem (szülés-császármetszés), és el kell hogy mondjam, semmi fájdalmam nem volt! Annyi mintha egy pici szurit kapnál a gerincedbe, de semmi több!
persze lehet rosszul szúrni, de általában a jó aneszteziológusok jól is csinálják!
nekem már vágták helyi érzéstelenítésben a sipolyom, többet én sem vállanám!
Sok sikert!
Sancsi
Nincs jelen
#449 2008-06-06 16:23
- gyulus
- Tag
Küszönöm mindketötöknek a válaszát,de valószinû Sancsi javaslata melett döntök,én nembirom a fájdalmat.Még ilyenem nem volt és mégis szinte alig tudok menni a csipõmbe levõ gerincsérvtõl,attól rosszabb talán az sem lehet.Gondolom azért van akkora rutinja egy orvosnak hogy jól tegye a dolgát,de hát mint mindenben itt is elõfordulhat az ellenkezõje.Én a cukor miatt nem bizok semmi jóban,lehetséges sosem fog elgyógyúlni se igy,se mûtét útán.Azt megkérdeztem a dokimtól,elõfordulhat e rákosodás,azt felelte nem volt rá még példa,na talán ebben bizom hogy az nem fordúl elõ velem sem.Köszi mégegyszer.
Mindenkinek jó egészséget kivánok.gyulus
Nincs jelen
#450 2008-06-10 17:42
- gyulus
- Tag
Hello!
Ennyire "meghalt"ez a fórum?Vagy szerencsére meggyógyúlt minden fórumozó?Jó egészséget mindenkinek!Üdv
Nincs jelen