#1001 2008-05-20 10:24
- Linus
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
viki21, én augusztusban leszek 26, és nem érzem úgy, hogy elkéstem volna. kivételt képez ez alól persze a focicsapat project, azt kicsit korábban el kellett volna kezdeni :D nem tudom, milyen jó a viszony közted és az orvosod közt, és azt sem, hogy õ végülis mit gondol a tabletta alkalmazásáról. nekem mind a gasztrós, mind a háziovos, mind pedig a nõgyógyász azt mondta, hogy szedhetem nyugodtan. hozzáteszem, az én ciklusom korántsem lenne normális enélkül. amire oda kell figyelni, az a felszívódás, mert ha nem elégséges a védekezés szempontjából, akkor érdemesebb pl. a gyûrût választani, vagy az óvszert. viszont nekem a ciklus beállítása miatt marad a tabletta. mindig is ennyire görcsöltél ilyenkor, vagy ez újabb keletû dolog?
a szülésrõl ugye nincs tapasztalatom, de sok helyrõl hallottam, hogy a császár jobban megviseli a beleket. sz'tem ezt igazán nem is lehet eldönteni, nem véletlen, hogy az orvosok sem jutnak dûlõre ezzel kapcsolatban, és ahányan vannak, annyifélét mondanak... még nem késtél el, ne aggódj :) idõközben meg talán a dokik is okosabbak lesznek a dolgainkkal kapcsolatban!
Nincs jelen
#1002 2008-05-20 10:37
- lizuska
- Tag
Ágica és Maximalista!!
Meglepõdve olvastam hozzászólásotokat.Vagyis aggódva.Én 5 éve szedek imuránt napi 150 mg-ot.Amikor teherbe estem 2006-ba az orvosom semmiféleképpen nem akarta abba hagyatni velem az imuránt.Sõt azt mondta hogy nagyobb baj lehet ha elhagyom.Sok kismamáról tud aki imurán mellett egészséges babát szül.Tehát az nem okozhat gondot.Most 7.hetes kismama vagyok imuránt ugyanúgy szedem.Jelenpillanatban nem aktív a colitis remélem nem is lesz az.Azért kicsit izgulok hogy minden rendben legyen.
Nincs jelen
#1003 2008-05-20 12:03
- Agica01
- Tag
Lizuska!
Nem akartalak megijeszteni sem téged, sem másokat, végül is én nem vagyok orvos. Nekem anno 3 éve ezeket mondták. A magyarázat nem az volt, hogy árt a babának, hanem hogy kevés a tapasztalt az imuran és a terhesség terén együtt. Ezért is írtam, hogy orvosonként eltérõ lehet a vélemény...
Bízom benne hogy minden rendben lesz, ne aggódj! Drukkolok neked!
Ágica
Nincs jelen
#1004 2008-05-20 12:10
- Pici
- Tag
Sziasztok!
Végre 5-hét kínlódás után mondhatom (kop-kop) rendbejöttem. Már egy hete nem klizmázom és nem is kell rohangálnom se. Étvágyam is van és sokkal jobb a közérzetem. Martin is szépen gyarapszik. 5870gr és nem tudom hány centi mert nem mérték meg mikor oltáson voltunk. De már a 62-68as rucikat hordjuk. Szerencsére még tejci is van. Nálunk a mecsek tea bevált és szomjoltónak is használ szereti kismaszat. Napi 125ml-is ücsi el is fogy. Járt valaki a BEK-be szûrésen? Multhéten voltunk mindent rendben talált de 17.-hétre visszkért csípõ Uh-ra minket a dokinéni. A háziorvos azt mondta ne izguljak csak kontroll lesz. Röviden ennyi.Üdv: Pici.
Nincs jelen
#1005 2008-05-20 15:48
- lizuska
- Tag
köszönöm Gigi és Agica.Azt tudjátok hogy imurán mellett lehet e szoptatni??
Az orvosomban nagyon bízom.Nagyon jó doki.Õ válaszol a kérdéseinkre az orvos válaszolba.:-)=)
Nincs jelen
#1006 2008-05-20 18:21
- lizuska
- Tag
Én amikor megszültem akkor párnapra elõjött a fekélyem és persze én is használtam szteroidot. A budapesti 1.számú klinikán megkérdeztem hogy adhatok e anyatejet így a babámnak és ott egy orvos fellapozott egy óriási könyvet és azt a választ adta hogy igen.Most vissza emlékezve az imuránra azt mondtáák hogy mivel terhesség idején is szedtem ezért kaphatja az anyatejet.
Nincs jelen
#1007 2008-05-21 08:18
- lány23
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap megkaptuk az ÁNTSZ-tõl az eredményt-negatív!
..de még mindig zöld a kaki+nyákos picit és ez van már 3 hete, sõt több!
Az orvosunk azt mondta, h csináljunk 1 Normaflore kúrát 10 napig, napi fél abból a kis ampullából! aztán, ha semmi változás akkor vmi kivizsgálás lesz sztem!
Ma reggel ráadásul nekem is görcsölt a hasam, aztán rohanás wc-re, de most meg jól vok4 Ez az utóbbi pár hétben elõfordult párszor, úgyhogy voltam a dokimnál és elküldött UH-ra, de minden jó+a vérképem is jó! bár ez 1 hete volt és akkor annyira nem is volt ilyen görcs, mint mára, csak a hasam ment néha!
Az orvosom mondta, ha föllobban gyógyszer, és vége a szoptatásnak! Nagyon nem szeretném!
.. m amúgy meg tök jól vagyok, meg ugye az eredményeim is, csak nem értem, h akkor miért megy néha a hasam! Van úgy, h 3-4 napig semmi utána meg hasmneés 1-2 napig, aztán megint semmi..
Nem értem mi ez! :-(
Nincs jelen
#1008 2008-05-21 09:45
- Pilli
- Tag
lány23: szerintem és sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez teljesen normális. Még ha tünetmentességrõl beszélünk is, ami most elvileg a leleteim szerint nálam is így van, akkoris van olyan nap, mikro bizony futni kell. Szerintem teljesen tökéletes nem lesz soha, de ennek is örülni kell, fõleg ha a leleteid jók és aggodalomra nem adnak okot! Kitartás
Nincs jelen
#1009 2008-05-22 12:38
- viki21
- Tag
Linus! Sajna mindig ilyen erõs görcseim voltak! Akkor döntöttem a gyógyszer mellett, amikor egyszer olyan rosszul lettem (szerencsére itthon), elõször elkezdett rázni a hideg utána meg úgy kivert a víz hogy le kellett feküdnöm a mosdó padlójára, hogy azzal hûtsem magam, mert különben elájultam volna, a következõ pillanatban meg megint elkezdtem remegni... és ez egy nagyon meghatározó élmény volt...
Na és azért nem hiszem, hogy el lennék késve...:-) csak jobb itt tájékozódni, mert amellett, hogy szeretem tudni mi vár rám, elég kellemetlen, amikor mindenkinek ez az elsõ kérdése (és akkor hogy fogsz gyereket szûlni?) és én csak nézek, mert ahány ember, annyi válasz! Szóval úgy gondoltam itt kapom meg azokat a válaszokat, amik érdekelnek, és igazam is lett...:-) Köszönöm!
Nincs jelen
#1010 2008-05-22 16:42
- Lindus84
- Tag
Kedves fórumtagok!
Jelenleg 31 hetes kismama vagyok, és sajnos annyira fellángolt a vastagbélgyulladásom egy hónapja, hogy majdnem 3 hétig kórházban voltam. Folyamatosan használtam a Salofalk kúpot és az Entocort klizmát, mégis valamiért annyira eldúrvult a betegségem, hogy kórházba kellett mennem, 6 kilót fogytam is. A kórházban elkezdtek kezelni Medrollal, Salazopyrinnel, kaptam plusz folsavat, magnéziumot stb. Azt mondták, hogy ennyi idõs terhességben (mármint sajnos 28 hetesen kerültem be) ezek a gyógyszerek már nem károsíthatják a picurit odabent. Mégis szinte minden nap sírógörcsöm van, és halálra aggódom magam, hogy a picinek nehogy valami baja legyen az én hibámból, merthát hiába vigyáztam magamra, valahol mégis az én hibám, hogyha valami baja lesz.
Szeretném megkérdezni, hogy volt-e valaki ugyan így, hogy használt Salofalkot, Entocortot, Salazopyrint és Medrolt is a terhessége alatt és hogy mik a tapasztalatok mert halálra aggódom magam, hogy nehogy valami baja legyen a picinek. A nõgyógyász szerint minden rendben van, de azért annyira õ sem lát mindent odabent. Szeretném még megkérdezni, hogy akinek ennyire aktív volt a betegsége a terhesség alatt, idõre szült, vagy számíthatok koraszülésre.
Elõre is nagyon köszönöm a válaszotokat.
Nincs jelen
#1011 2008-05-22 17:05
- Ede
- Tag
Szia, Lindus, nekem a második gyermeknél lobbant be annyira, hogy elég sokat véreztem, de nem volt olyan komoly, mint ahogyan a Te szavaidból a Te esetedben tûnik. Engem nem kezeltek gyógyszeresen, talán egy kis salofalk klizma volt, többet nem akart az orvos, majd kb. 32 hetesen megindította a szülést a nõgyógyászom miattam, hogy hátha jobban leszek.
Szerintem nagyon fontos, hogy próbálj meg ne félni, hanem mindig azt mondogasd (most talán ráérsz), hogy minden rendben lesz. A helyzet adott, Te szerintem csak azzal tudsz rajta változtatni, ha arra koncentrálsz, amit szeretnél, azaz hogy a baba egészséges lesz és Te is. Azzal foglalkozz, amit szeretnél (ezt le is írhatnám kb. ezerszer), mert az a legfontosabb.
A folsav káros nem lehet, a medrol szerintem a korai szakaszban tud beavatkozni (de nem is biztos, hogy ez a fajta készítmény, mert valahol azt olvastam, hogy a lombikbébis terhességekre való felkészítésnél ezt adják a kismama jelölteknek, de ha megöl valaki, akkor sem tudom, hogy hol találtam erre. Azon a fórumon épp azt találgatták a nõcik, hogy mennyit és miért annyit és miért annyi idõre adnak nekik az orvosok). A salazopyrinre meg a salofalkra ha jól emlékszem, azt írták, hogy nincs adat terhesség kapcsán. Minden rendben lesz, szia!!
Nincs jelen
#1012 2008-05-22 23:23
- Maximalista
- Tag
Szia Lizuska! Köszönöm,hogy válaszoltál. Gratulálok a terhességedhez! És kívánom,hogy egészséges kisbabád szülessen! A legfontosabb,hogy ne izgulj,ne idegeskedj,és meglátod minden rendben lesz! Bár könnyû ezt mondani másoknak,mikor én is ilyen vagyok,és ha egyszer az életben végre terhes leszek,biztos végig izgulom a 9 hónapot,és elsõsorban a babáért fogok izgulni! Minden jót kívánok! Most sietnem kell,de fogok még jelentkezni! Még egyszer köszönöm! Üdv: Maximalista
Nincs jelen
#1013 2008-05-22 23:35
- Maximalista
- Tag
Szia Ágica01! A válaszodnak örülök,viszont kicsit elkeseredtem,hogy fél év mire kitisztulnak a gyógyszerek és az infi. Nekem 3 hónapot mondtak (kb 1 éve), de tényleg minden orvos mást mond....Kb 2 hét múlva megyek remicade-re és akkor szeretnék beszélni az orvosaimmal,mert most jól vagyok,és talán most aktuális lenne a dolog. Bevallom õszintén,hogy elég pozitív a gondolkodásom,a mûtét óta,de azért bennem van a para,hogy vajon meddig tart ez a "jóllét"? Talán 10 év,talán 1 év,talán csak hónapok? Biztosan rajtam is múlik,és én igyekszem betartani a diétát...De hát nem olyan könnyû,és idõnként elcsábulok...Gondolom Ti is vagytok így? Mert azt nem hiszem hogy mindenki 100%-ban betartja a diétát! Szép hétvégét mindenkinek! Maximalista........
Nincs jelen
#1014 2008-05-23 06:18
- zolcsi
- Tag
Nem vagy egyedûl Maximalista án is elcsábulok néha!
Nincs jelen
#1015 2008-05-23 09:49
- lizuska
- Tag
Fiúk lányok!
Nekem eszemágában sincs diétázni.Amikor nem gyötör a hasmenés akkor azért ha gyötör akkor meg azért.Jó azért a borsó gomba és minden nehezen emészthetõ társait kerülöm aktív állapotban,de nekem az orvosom azt mondta hogy nem bizonyított hogy bizonyos ételek miatt jön elõ a hasmenés.Egyszerûen nem vagyok hajlandó.Egész életemben mindig hízókúrán voltam és vagyok.Nem érdekel a diéta.Ha jól vagyok akkor azt eszem amit éppen kívánok.Ha megy a hasam akkor meg hetekig a wc-n ülök akkor alig eszek .Hát ez van.
Maximalista!köszönöm amit írtál.Muszáj hogy minden rendben legyen.Üdv.Lizuska.
Nincs jelen
#1016 2008-05-23 10:05
- mercy70
- Tag
Lizuska!Én ugyan így teszem már 20 éve. :)
Nincs jelen
#1017 2008-05-23 12:22
- Lindus84
- Tag
Kedves Ede!
Nagyon köszönöm a válaszodat, megpróbálok nem aggódni. További szép napot kívánok Neked és még egyszer köszi.
Nincs jelen
#1018 2008-05-23 21:12
- Maximalista
- Tag
Szia Zolcsibal! Most már megnyugodtam....Azt gondoltam,hogy a kórházban mindenkire jól rá ijesztenek,és akkor a többség betartja a diétát. Én amikor tavaly sztómát kaptam,elolvastam azt a 6 oldalnyi A/4-es lapot,és az szerint étkeztem. Kivéve talán azokat a dolgokat,hogy az epret meghámoztam a magoktól,és megettem,vagy az összes aprómagvas gyümit lecentrifugáltam és megittam a levét. A mai napig szinte aszerint étkezem.....Már megszoktam,de elég nehéz változatosan,finomat fõzni! De most minap egy év után,megettem a pörköltet. Ami nagyon jól esett,és nem éreztem,hogy bajom lett volna tõle...Szóval aki akarja betartja,talán érdemes. A szervezetünk nem egyforma,nem egyformán reagálunk dolgokra,ételekre...stb. De én mindenkinek azt kívánom,hogy türelem,pozitív hozzáállás,kitartás,és akkor talán minden oké lesz! Szép hétvégét! Üdv: Maximalista
Nincs jelen
#1019 2008-05-27 11:59
- FTCsilla
- Tag
Sziasztok! Én most egy kicsit ki vagyok akadva az orvosomra! Most vagyok 20 hetes terhes kb 3 hete véres a székletem meg hát nagyon híg! Mikor terhes lettem abba hagytam a salofalk kúpot a tabletát szedtem! Mikor elkezdet vérezni elkezdtem használni a salofalk kúpot is gondoltam bemegyek szolni az orvosnak hogy használom erre ö azt mondta hogy nem meri kiirni menjek kérjek engedéjt a nögyogyásztol! Azén én orvom nincs most a városba igy mást kértem meg hogy adjon engedéjt ö adot de ugy hogy azt mondta hogy megnézte a könyvben gondoltam ezt én is megtudtam volna nézni hogy a elsö három honapban nem lehet meg az utolsó egyben igy kaptam engedéjt vissza mentem hogy irják a ki a gyogyszert erre a doki azt mondta hogy akkor szedjem a tabletát reggel este erre kikerekedet a szemem mivel ezt eddig is szedtem és igy jött ki fekélyem erre huzta száját és mondta hogy akkor reggel este egy kúpot is! Hát nem tudom ennyire nem jo ez a gyogyszer? Én Úgy olvastam hogy van a ki ennél többet is szed nem? Új orvost kell keresnem mert most ez nagyon kiakasztot! :-(
Nincs jelen
#1020 2008-05-27 12:09
- FTCsilla
- Tag
A diétával kapcsolatban meg annyit hogy én se diétázok én nekem aktiv idöszakban bár mit is eszek megy a hasam megeszek valamit és fél óra és a wc ülök szerintem tökmindegy ilyenkor mit eszek! Jo kivétel a tej és a tej termékek mert azt nem eszek! Meg kise birnám! :-)
Nincs jelen
#1021 2008-05-27 13:40
- lizuska
- Tag
FTCsilla!!!!
Nekem aktív idõszakban az entocort klizma solumedrollal helyre hozott.Az én orvosom ezt engedi.Sõt most egy kis szteroid tabletta is kellene.32mg legalább.Én terhesen szedtem.Fontos lenne hogy rendbe gyere.Én is babát várok.Hidd el tapasztalatból mondom.Abból amit írtál úgy érzem nem a megfelelõ orvost választottad.Gyógyulj meg.Ezek a gyógyszerek amit írtam nem ártanak a babának de a gyulladás a szervezetedben annál inkább.
Nincs jelen
#1022 2008-05-27 22:22
- FTCsilla
- Tag
Lizuska!
Köszönöm a választ és a biztatást! Hát én is úgy látom nem jo orvosom van de végülis én véletlenül kerültem hozzá mert az én orvosom elment szülni, de legközelebb a másikhoz megyek az biztos! Egyébként nekem ez olyan fura hogy olyen gyogyszerekröl beszéltek soha nem halotam még roluk! Én régen a Salazopirin tabletát meg a Pentasa kúpot használtam de az nem volt jo! Most 4 éve szedem a Salofalk tablettát meg a Salofalk kúpot eygszer használtam Salofalk klizmát az jo volt ! Nem tudom de nekem ez a steroid tabletta olyan rémisztö nem azért mert most terhes vagyok amúgy is!
Nincs jelen
#1023 2008-05-28 14:21
- zana
- Tag
FTCsilla, Lizuska: én is szedtem terhesen a medrolt és nem volt tõle semmi gond. A hozzáértõ doki tudja, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni ilyen esetben, úgy hogy azok nem okoznak semmilyen károsodást a babában. A terhességemet nem is tudtam volna végigcsinálni, ha nem szedem a gyógyszereimet, bár sajnos ezek mellett is nagyon nehéz terhesség volt...
Én mindenképpen azt tanácsolnám h megfelelõ orvost kéne választani, nem csak a mostani állapodra tekintettel, hanem a késõbbiekben is fontos lenne a megfelelõ szakellátás.
Nincs jelen
#1024 2008-05-29 11:32
- lizuska
- Tag
Lányok!!Van valaki aki genetikai vizsgálaton esett át ???Hasba szúrásra gondolok.Nálam elkerülhetetlen.
A babáért mindent.De azért félek.
Nincs jelen
#1025 2008-05-29 16:49
- Sancsi
- Tag
Lizuska!Nekem 2x is volt, mind a két lányommal! ne aggódj, nagyon ügyesen csinálják, még annyira sem fájt nekem mint egy rendes szuri! Csak picit kellemetlen! De semmi több. Az Nõi Klinikán csinálják vagy hol?
Utána 1-2 napot feküdni kell, és 1 hétig nem szabad semmit emelni.
Inkább 10 genetikai vizsgálat, mint 1 tüki:-)
Nincs jelen
#1026 2008-05-29 18:46
- Vicaa
- Tag
Csajok, kismamák zana a számból vette ki a szót. Én szintén nem tudtam volna végigcsinálni a terhességet a medorl nélkül + 3x2 Salofalk. Nekem is így is nehéz volt, de legfontosabb tényleg, hogy ne legyen aktív a betegség, ne idegeskedjetek (tusom ez közhely, de nálunk kiemelt fontosságú) és minden rendben lesz!!!!
Igaz Anna már 6 hónapos és nem is írok ide rendszeresen a topikba, viszont mindig olvasom, hogy kivel mi a helyzet, úgyhogy hajrá kismamik, aztán beszûmolni ám a fejleményekrõl és majd a kis jövevényekrõl is!!!! :)
Nincs jelen
#1027 2008-05-29 20:00
- tica
- Tag
Kellene is egy olyan topic, hogy babák, gyerkõcök, vagy valami ilyesmi..
Nincs jelen
#1028 2008-05-30 16:10
- lizuska
- Tag
Lányok!
Egy kicsit megijedtem.Most beszéltem a gyerekorvossal és mondta hogy terhesség idején az imurán kissé erõs.okozhat bajt.De ha a gasztrós doki azt állítja hogy vállalható imurán mellett baba akkor ilyenkor mi van???Nyilván mindkettõ dokiban megbízom.A gasztros doi talán ehhez jobban ért??Segítsetek ezt helyre tenni.
Nincs jelen
#1029 2008-05-30 17:23
- Vicaa
- Tag
Lizuska! Én csak a saját tapasztalatomat oszthatom meg Veled. Nálam elkezdte a gasztros doki az imurant de 3 nap múlva kiderült hogy terhes vagyok és azonnal letiltotta. Õ azt mondta tilos, én megbíztam benne. Viszont hallottam már olyanról is, hogy valaki szedte és semmi gond nem volt. Én sajna mint írtam medrolt szedtem végig, nem mertem kockáztatni az imurant.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Tica! Tényleg jó ötlet a babás topik, mert már néha nincs arcom, hogy állandóan Annáról irogatok hol a képeknél, hol a Roor topikban, de hát igazán én is szívesen olvasgatnék a többiekrõl is, hogy alakulnak a gyerkõcök, milyen Anyukának lenni, stb. stb.
Nincs jelen
#1030 2008-05-31 06:43
- roor
- Tag
Halika!
Lányok!
Hagy legyek pofátlan és a babákról való írásaitokhoz felajánlanám a fórumkölökmegörzõ topikot!:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#1031 2008-05-31 18:27
- zana
- Tag
Lizuska!
Én is csak csatlakozni tudok Vicaahoz, az én dokim is azt mondta hogy az immuránt tilos szedni terhesség alatt!
Nincs jelen
#1032 2008-05-31 19:37
- bedi
- Tag
Sziasztok!
Egy immunologus orvostól tudom,hogy a terhesség alatt szedett Immuran tbl. a babának vérképzõ rendszeri megbetegedést okozhat,ezért az ilyen kismamákat immunologus+ nõgyógyász+gasztros doki eggyütesen gondozza és a szülés levezetéséhez megfelelõ hátterû Kórházban kell történnie./persze nem minden pici születik ilyen betegséggel de nagyobb az esélye/
Nincs jelen
#1033 2008-05-31 20:22
- lizuska
- Tag
Köszönöm lányok.Hát nem lettem nyugodtabb.Ezt megbeszélem a doki bácsikkal is.
Nincs jelen
#1034 2008-06-02 22:33
- Zizi27
- Tag
Szia Lizuska!
A szombati "bél-napon" Kovács Ágota azt mondta, hogy ha szükséges, mehet a terhesség alatt is az Imurán. Bár tényleg van némi kockázata, de nem annyi, hogy amiatt leállítsák az Imuránt annál, aki csak avval tartható rendben.
Drukkolok nektek! :-)
Nincs jelen
#1035 2008-06-03 08:52
- lizuska
- Tag
Zizi27!!!!
Nagyon aranyos vagy!!!Annyira jól esett amit írtál.Elbizonytalanított az a sok különbözõ vélemény.
Az orvosom akiben bízom õ is mondta hogy imurán mellett egészséges babák születnek.Közben a gyerekorvosunk az ellenkezõjét mondta.De most megnyugodtam.Köszönöm.
Nincs jelen
#1036 2008-06-04 23:06
- Zizi27
- Tag
Sziasztok!
Babát tervezünk a férjemmel és a gasztro-s orvosom azt javasolta, hogy olyan nõgyógyászt keressek, aki ért a Crohnhoz. Két orvost említett: Lintner Ferencet a János Kórházból és Rigó Jánost a Baross utcai Klinikáról.
Ha esetleg ismeritek valamelyiküket, jártok hozzá, van vele kapcsolatban jó vagy rossz tapasztalatotok, nagyon örülnék neki, ha megosztanátok velem.
Így látatlanban nem tudok választani.
Köszönöm szépen! :-)
Nincs jelen
#1037 2008-06-04 23:47
- Nelly
- Tag
Sziasztok
most írok elõször,még nem tudom pontosan mi a bajom chron vagy colitis...két hét múlva megtudom.bár semmi lenne...
Szomorú vagyok mert mi is babát szeretnénk de most várnunk kell legalább hat hónapot.Valaki segítene abban,hogy megmondaná sokszor csinálnak vastagbél tükrözést?Egy pokol volt és ha lehet kihagynám...Most leszek két nap múlva 27 éves jó kis szülinap:(
Nem tudok még semmit ezekrõl a betegségekrõl,tünetem csak a heves hasmenés volt havonta egyszer kb. egy éve jelentkezett elõször.Soha nem volt még hasgörcsöm...stb.De a tükrözés szerint a vastagbelem gyulladt és fekélyes 10 cm-en.Ha valaki okosabb nálam akkor legyen szíves adjon tanácsot...köszönöm.
Nincs jelen
#1038 2008-06-07 18:34
- FTCsilla
- Tag
Sziasztok! Nem akarom elkiabálni de ugy nézz ki hogy jobban vagyok a vérzés is elmúlt már csak a hasmenés van már rendes székletem is van néha! :-) Szerintem közbe játszot az is hogy 1 hétig szedtem a Normaformot élöflorát és ez máskor is jo volt! Közben voltam ultrahangon minden rendben van kisfiam lesz megint! Mikor kezdene minden renbe jönni most kaptam egy virust amitol az egész mellkasom a hátam telilet hatalmas piros foltal ami besebesedet meg lehámlik hát igy nem könnyü az embernek nyugotnak lenni! Ráadásul a börgyogyász azt mondta ha nem múlik el 1 hónapon belül befektett a korházba! :-( Megörülök már ettöl a sok nyavajámtol már!
Nincs jelen
#1039 2008-06-08 09:33
- Vicaa
- Tag
Zizi, olvass utána régebbi hsz-aimban mindent olvashatsz szüléstörténetemrõl, terhesgondozásról ebben a topikban, én is Dr.Lintner Ferencnél szültem és csak rébuszokban fogalmazhatok Róla. Én Gigihez hasonlóan biztosan tudom ajánlani õt. Ja, elsõre nagyon ijesztõen néz ki - nevetgéltünk is rajta a férjemmel - , de annál rendesebb és kitûnõ szakember, 100%-osan bíztam minden szavában.
Nincs jelen
#1040 2008-06-08 15:13
- Zizi27
- Tag
Szia Vica!
Nagyon köszi a válaszod. Így, hogy ilyen sok jót hallottam Lintner doktorról, sokkal könnyebb lesz megbíznom benne. És tudjuk, hogy a bizalom az orvosban már fél siker. :-)
Könnyen ment neked bejutni hozzá?
Itt a fórumon követtem a történetedet, nagyon bízom benne, hogy most már jobban vagy! :-)
Üdv, Zizi
Nincs jelen
#1041 2008-06-09 14:15
- Zizi27
- Tag
Neked is köszi, Gigi! :)
Már kaptam is idõpontot hozzá jövõ hétfõre.
Nincs jelen
#1042 2008-06-09 14:52
- Nelly
- Tag
sziasztok
Nekem a dokim 2*2 SALOFALKOT(500mg)és 2*1 budenofalkot írt most fel.a CRP értékem 10,41 volt.Még nincs eredményem,de már okosabb vagyok kicsit csak még nem beszéltem a dokimmal gyerekdologban.Valaki tud tanácsot adni?Nincsenek nagy fájdalmaim...stb,nem is voltak soha(csak a tükrözésen).Nõvérem dietetikus,õ mondta valószínû chron-colitisem van.A vastagbelem gyulladt,fekélyes kb.10cm.De a vékonybelem rendben van.
örülnék ha írnátok valamit gyerekügyben.Most kell várnom,vagy próbálkozhatunk vagy mi?!
Köszönöm.
Nincs jelen
#1043 2008-06-09 14:54
- Zizi27
- Tag
Gigi!
Ok, írok. :)
Nincs jelen
#1044 2008-06-09 15:28
- Nelly
- Tag
Köszönöm Gigi!
Az az érdekes,hogy azt se tudom(nem tapasztaltam)mi az a belobbanás,merthogy egy hete volt egy egy órás hasmenésroham,ekkor kitisztulok,de most utána még mennem kellett és csak vér jött pár csepp,azonban ez aznap el is múlt délután.De voltam a körzetinél,beutalt és másnap meg is tükröztek.17-én lesz meg az eredmény,diagnózisnak ezt írta a doki:vastagbél chron betegsége.
De nekem soha nem volt semmilyen panaszom kivéve ha olyat ettem,akkor mindig van egy erõs hasmenés kb ez tart egy fél órát és kész,ez kb havonta vagy kéthavonta van ,függ a kajától vagy az idegállapotomtól:D
Szóval most tanácstalan vagyok,mert nem produkálok olyan tüneteket mint a chrónosok-colitisesek,vagy csak rosszul vagyok tájékoztatva...nem tudom...17-én kiderül.utána meg gondolom elmondja a doki mi a teendõ...lesznek vérvételek?tükrözés mikor lesz legközelebb?meddig kell szednem a gyógyszereket?nem tudok semmit...Ti már okosabbak vagytok tudtok tanácsot adni?köszönöm
Nincs jelen
#1045 2008-06-09 15:32
- Nelly
- Tag
Ja ezzel azt akartam mondani igen rendben vagyok,de eddig is rendben voltam...soha nincs hasmenésem csak ez a roham,de ez egy hasmenésnek számít,mert utána nem kell mennem.Igaz vasággyal vagyok 50 kg,de mindig ilyen voltam.Lehet az a szerencsém,hogy gyors az anyagcserém?
Nincs jelen
#1046 2008-06-09 18:31
- Nelly
- Tag
köszönöm szépen Gigi,õszintén megmondom nem a betegségtõl félek(mivel nem fáj semmim)inkább a tükrözés(mert az kegyetlen volt)és a többi vizsgálat...mûtét riaszt.Egyáltalán volt már olyan beteg aki megúszta mûtét nélkül?Szerintem elõbb utóbb ahogy öregszünk romlik az anyagcsere...stb és nem kerülhetjük el az állapotromlást...ez az ami megijeszt.De tudom ne erre koncentráljak hanem arra,hogy meggyógyulok...stb!De amúgy erõs vagyok,csak még nagyon ijesztõ ez a dolog és új a számomra:(
Nincs jelen
#1047 2008-06-14 19:05
- Lindus84
- Tag
Kedves colitises anyukák és leendõ anyukák!
Jelenleg 34 hetes kismama vagyok, és a 29. hétben annyira belobbant a betegségem, hogy 2 és fél hetet kórházban voltam. Mióta kiengedtek azóta 3*1 Salazopyrint és elõször 16mg Medrolt szedtem (2 hétig) majd mostmár csak 8mg-t, de jövõ héttõl már csak 4mg-ot kell, tehát ezt folyamatosan építik le. Viszont használnom kell még napi 1 Salofalk 500-as kúpot reggel és este pedig Entocort Klizmát.
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogyha a Medrolt tartani fogják továbbra is a szülésig, úgy nem tudjátok esetleg, hogy ha egyszerre használok Medrolt, Salazopyrint, Salofalkot és Entocortot, akkor tudom majd szoptatni a kismanót?
Vagy van amelyik gyógyszer miatt nem engedélyezik a szopiztatást? Megyek még vissza a gasztróra úgy másfél hét múlva, de addig is nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy lehet-e vagy nem szoptatni a manókat ezek mellett a gyógyszerek mellett.
Elõre is nagyon köszönöm a segítségeteket.
Nincs jelen
#1048 2008-08-04 06:26
- Vicaa
- Tag
Kismamák, anyucik, nem gondoljátok, hogy nagyon elsüllyedt a tpik! Hogy vannak a jelen kismamák, hányadik hétben hogí viselitek? Stb,stb. Tica, csepped??? Mi van Veletek????
Nincs jelen
#1049 2008-08-07 18:10
- Rita1
- Tag
Sziasztok!
Én 11éve vagyok beteg(colitis ulcerosa).Most a második gyerekem várom,most vagyok 35hetes terhes,ulcerosa mellett.Szintén beteg voltam,mikor az elsõt vártam,õ novemberben lesz 4éves,egészséges.Lintner Ferencnél szültem,most is ott fogok,szuper orvos,csak ajánlani tudom.
Nincs jelen
#1050 2008-08-07 18:13
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Rita1,
egy sürgõs ügyrendi kérdés: Neked hogy sikerült belépned a fórumra? Kaptál levelet véletlenszerûen generált jelszóval? Nekem nem akar ilyet küldeni a rendszer, és ki szeretnénk szûrni az olyanokat, akik kitalált email címmel regisztrálnak.
Nincs jelen