#551 2008-06-12 19:24
- aiolosz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Kornel, drukkolok Neked....en annyit tudok tenni, hogy rendszeresen beszamolok a velem kapcsolatos helyzetrol. Amennyiben valami kerdesed van, allok elibe.
Nincs jelen
#552 2008-06-12 19:28
- Kornél
- Tag
Ágica te írtad hogy neked fel kellet függeszteni a humirát tályog miatt, a tályog a humira kezelés alatt alakult ki?
vagy már azért elötte is megvolt?
Nincs jelen
#553 2008-06-13 22:12
- Agica01
- Tag
Szia Kornél!
Én írtam, csak nem pontosan így. Nekem a tályog már megvolt, szinte mindig van, amióta beteg vagyok. FElfüggeszteni azért kellett, mert mûtottek vele. A humira alatt állítólag nagyobb a fertõzésveszély, ezért mûtét elõtt 3 héttel nem volt humira, és mûtét után 3 hétig, szal 6 hétre lett felfüggesztve. A doki, aki ada, tudja, hogy van tályogom, ami még mindig váladékozik, bár már javul, de nem merült fel benne, hogy emiatt abba kellene hagynunk.
Hát, ennyi azt hiszem, írj ha van még kérdésed.
Nincs jelen
#554 2008-06-14 18:04
- tica
- Tag
Sziasztok! Gondoltam, leírom mi volt a tüdõgyógyásznál, mert ugye bepirult a bõrtesztem.
13x17mm-es lett, és nem volt a közepén keményebb rész. Tüdõröntgenem teljesen negatív. Azt mondták ez határeset, de mivel nincsenek légúti panaszaim, és a röntgen jó lett, így nem indokolt a terápia elhalasztása. Egyedül az éjszakai izzadásnál bizonytalanodtak el kicsit, de végül megegyeztünk, hogy az a colitistõl is lehet. Szóval most már csak várnom kell, hogy megadja-e az OEP.. Remélem, mert 32mg Medrol mellett is tök rosszul vagyok mostanság.. Január közepe óta nem tudom csökkenteni, és, hát eléggé unom a dolgot..
Nincs jelen
#555 2008-07-13 07:28
- Pez
- Tag
Heló mindenkinek!
Én kedden fekszem be az elsõ remicade kezelésemre. Most olvasatam végig ezt a topicot és néhányan írtátok, hogy szûkülettel rendelkezõknek nem ajánlott. Na most nekem ilyen van, bár az orvosom nem mondott semmiféle komplikáció lehetõségérõl.
Most akkor, hogy is van ez?
Nincs jelen
#556 2008-07-13 08:00
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesületének a többi gyulladásos bélbetegeket tömörítõ civil szervezettel együtt az a kérése, hogy a HUMIRA bevezetéséhez szükséges utolsó lépés, a hivatalos megjelentetés mielõbb történjen meg!
Az IBD legkorszerûbb és leghatékonyabb kezelése ma világszerte az un. biológiai kezelés, melynek segítségével a tüneteket okozó gyulladásos komponensek immunológiai úton hatástalaníthatók. Legtöbb tapasztalat az évek óta kereskedelmi forgalomban levõ TNF alfa-ellenes antitestekkel van. Ezek közül az OEP támogatásának köszönhetõen a Remicade nevu készítmény hazánkban is elérhetõ. A készítmény magas ára és a kezelés bonyolult szakmai megítélése, valamint infúziós alkalmazása miatt ezt a kezelést csak bizonyos kórházakban, központokban végzik. Sajnálatos módon a kezelés ezen intézmények gyógyszer költségébe épül be, így hosszúra nõtt a várakozók listája a költségvetési hiányok miatt.
Nem minden beteg fogékony a Remicade-re, máskor mellékhatások miatt nem adható. Megjelent azonban egy újabb TNF alfa-ellenes szer, a Humira, mely már hazánkban is engedélyezett. Ez jó reménnyel adható a Remicade érzékenyeknek, az alkalmazás módja nem infúzió hanem bõr alá adott injekció, melyet a beteg maga is beadhat 2-4 hetente. Ilyen módon kórházi befekvés sem szükséges a Humira kezeléshez, tehát nem a kórházi költségvetést terheli. Az OEP támogatása a recepttel történõ vásárláskor érvényesül.
Ez a Crohn betegeknek létfontosságú új készítmény tehát az OEP-nek nem kerül többe, mint a Remicade, az egészségügynek pedig jelentõs költség megtakarítást jelent. A Remicade-ra várakozók közül sok beteg kezelhetõ lenne Humirával.
Sajnálatos módon március óta húzódik ennek a szernek az Egészségügyi Közlönyben való megjelenése, addig pedig nem adható. Számos beteg hozzá jutott a kezeléshez a gyártó cég "nagyvonalú adományaként" erre azonban nem lehet ezt a kezelést tartósan építeni. A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesületének a többi gyulladásos betegeket tömörítõ civil szervezettel együtt az a kérése, hogy a gyógyszer bevezetéséhez szükséges utolsó lépés, a hivatalos kihirdetés, megjelentetés mielõbb történjen meg!
Csatlakozzon Ön is a beadványhoz aláírásával »
Nincs jelen
#557 2008-07-13 11:54
- Huncutka
- Tag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni pár dolgot. Édesapámat tavaly nyáron mûtötték, azóta sztómát visel. A legutóbbi kontrollon azt mondták, hogy a sztóma körül sérv alakult ki, de nem mûtik még meg, várnak vele. A gyomorszájánál, ahol a vágás kezdõdik, ott is két ujjnyi sérv alakult ki, és folyamatosan nõ. Az lenne a kérdésem, hogy van (volt) e valakinek ilyen, vagy ehhez hasonló problémája? Esetleg tudna e valaki mondani valamit, hogy mire számíthatunk, ha eljön a mûtét ideje?
Szintén édesapám által megmaradt Avemar tápszert szeretnénk elajándékozni. Mivel elég drága, nem szeretnénk kidobni, vagy megvárni, míg lejár a szavatossága. 2008. 10. hó, 2009. 01. hó, és 2009. 04. hónapig felhasználhatók. Ha valakinek szüksége van rá, vagy tud olyan betegrõl, akinek kellene, írjon emailt: csopcsaj@c2.hu
Mindenkinek jó egészséget, mihamarabbi gyógyulást, és tünetmentes napokat kívánok!
Nincs jelen
#558 2008-07-16 19:52
- Kornél
- Tag
sziasztok
megkaptam a 4 szurit és türelmesen várok hogy valami történjen.
mostanság olyan vécézési ingerek jöttek rám hogy ennyire durva még nem volt.20 percenként szinte az egész nap folyamán,és már nem tudom hogy mikor kell és mikor nem igy sokszor poruljárok szinte egész nap csak a seggem törölgetem meg zuhanyzok.,biztos megnyomja a vízszámlánkat ez a sok vízfolyatás:-)
szerintetek ennek lehet köze a szurikhoz?
esetleg valami tanács amivel kicsit enyhíthetném ezeket az ingereket?
elõre is köszi.
mindenkinek tünetmentességet kívánok.
Nincs jelen
#559 2008-07-16 20:27
- aiolosz
- Tag
Kornel, ez elsosorban Neked szol:
Nagy nap volt a tegnapi, mert egy elegans hutotaskaban megkaptam az elso olyan Humira adagomat, amit majd julius 25.-en delelott kell magamnak beadni.
1ebkent Crikvenican a napi foetkezesen, a kora esti orakban, babfozelek kolbasszal, piritott csirkemaj, lencsefozelek kolbasszal es babgulyas valtottak egymast. Lazitas_keppen finom hazikolbaszos, tojasos lecsot keszitettem.
A lenyeg az, hogy kutya bajom nem volt ezektol a konnyu, konzerbol keszitett kajaktol.
A legujabb diagramon ezt jol lathato.
<kép>
1ebkent lila gozom nincs, hogy Nalad mi lehet a gond :-( orvosdoktoroknak mondtad a problemad ?
Nincs jelen
#560 2008-07-17 18:52
- Kornél
- Tag
ezek a kaják egykor a kedvenceim közé tartoztak most meg nagy ritkán egy picit belõlük az ízük miatt imádom öket,helyetük zöldség levesek meg krumpli rizs már a könyökömön jönnek ki.
De mondtam a dokiknak de csak a fejüket csóválták,nem ismerik a humira hatásait szerintük elmulik és várjunk még.Örülök hogy neked így bejött
most elkezdtem protexint szedni hátha valami történik.
Nincs jelen
#561 2008-07-18 01:41
- pasek
- Tag
Aiolosz! :D
Azt azt hiszem sejtem, hogy dolgozol/dolgoztál az energia szektorban, s gondolom a számokkal és a függvényekkel találsz közös nyelvet.
De nem mondod komolyan, hogy a fenti kép úgy készült, hogy nagydolog, papírmunka, strigula, ez n+1 napig, diszkrét értékekkel, majd excel, függvények, grafikon trendvonallal?
Megnyugtatna gyébként, ha igaz lenne, mert akkor nem érezném feszélyezve magam, hogy a héköznapi dolgaim ecelbe vannak gyógyítva :P
Nincs jelen
#562 2008-07-18 06:28
- aiolosz
- Tag
Pasek, minden ugy igaz, ahogy irtad, de a dolgozni igenek a mult ideje a helyes :-)
Sajnos en nagyon vizualis tipus vagyok, igy a szamok csak grafikus megjelenitesben mondanak nekem valamit es csak diagramokban latom igazan a lenyeget, legfokeppen a trendet. Nem akartam az orvosdoktorokat meg a szorassal is megkeverni :-) egyebkent is amikor a esetszam mar nem 5 es 30 kozott mozog, hanem 1 es 3 kozott, akkor mar a szorasnak nincs is jelentosege....
A Humira kiserlet alatt, ami egy ev, naponta kell egy u.n. "alanynaplot" vezetnem, amiben nem csak az esetek szamat kell rogzitenem, hanem a ver jelenletet es mennyiseget, a hasi fajdalmakat ect. is.
Neked, de csak Neked diszkreten elarulom, nem az alanynaploval latogatom a lakas legnyugodtabb es legkisebb helyiseget, ahol csak a leg-and-szag_elszivo duruzsol, hanem a Metro ujsaggal, amit a parom hoz minden nap. Tobb ujsagnevet nem emlitenek, sem also, sem felso hasznalatra utalva, mert akkor politikai affinitasom is kiderulne, igy esetleg baratokat veszitenek el :-(
A legkisebbik helyseg kozeleben van egy notesz es iroszerszam elhelyezesi lehetoseg, igy az eset utan a naplozas ott tortenik. Ebbol noteszbol vezetem at az adatokat az alanynaploba.
Szoval, nyugodj meg, ha a dolog nem olt beteges jelleget, akkor semmi gond. Mi tobb, amikor az esetszam 1 uszkve 2 esetre redukalodik, a dolog elvesziti jelentoseget.
Kielegito voltam :-)
Szerkesztette: aiolosz (2008-07-18 06:34)
Nincs jelen
#563 2008-07-18 21:51
- Ede
- Tag
Aiolosz, ez igen... humorod tecccik nékem. Egyébiránt mint mindennek, ennek a wcparának is van elõnye, életemben mostanában ennyit nem olvastam, mint mikor majdnem mindig ott ültem.
Nincs jelen
#564 2008-07-18 23:58
- pasek
- Tag
Aiolosz, köszönöm a válaszod :)
Ha idõm és kedvem engedi, elõbányászom valamelyik dobozból azt a CD-t, amin van egy kukta.xls
"hagyományos" kajákra számol kalóriát, de lehet vele fõzni is. Ha megtalálom, közzé teszem.
Az esetszám megnevezés külön tetszett :)
Nincs jelen
#565 2008-07-19 20:08
- Vicaa
- Tag
Örülök, hogy a statisztika kedvelésével és alkalmazásával nem vagyok egyedül, mert már azt gondoltam, hogy csak én lehetek ilyen "lüke" reálos beállítottságú, akire ha megtudják, akkor úgy néznek, mint egy földönkívülire :D:D
Nincs jelen
#566 2008-07-23 09:42
- aiolosz
- Tag
Humira alairas ugyeben minden internetes baratomat mozgositottam...mar latom a nevuket :-)
Lassan, de biztosan szaporodnak :)
Nincs jelen
#567 2008-07-29 20:36
- Kornél
- Tag
Igy van ezt tettem én is aiolosz.
aiolosz, Te már régóta kapod a humirát,még mindig két hetente kapod?
mert jövõ héten kedden kapom meg a 6. at és a 6 vizit után aszem már 4 hetente kell majd csak mennem.
Nincs jelen
#568 2008-07-29 21:28
- aiolosz
- Tag
Kornel, about kethetente, de mivel kulfoldon is kavircolok, meg az orvosok is szabin vannak, igy kompromisszumos megoldas van az Abbott magyarorszagi kepviseletevel. Ennek megfeleloen peldul julius 16.-an a korhazban kaptam meg a Humirat, julius 25.-en at_home magam szurtam hasba :-) Nos, ez nem pont ket het volt...
Legkozelebb augusztus 5.-en megyek a korhazba, amitol nem nagyon vagyok happy, mert 5.-en lemegyek Alsoorsre, es mar negyediken este johetek is vissza, hogy otodiken a korhazban legyek kora reggel. Azert ezt ne vedd komolyan, orommel jovok vissza, mert eddig minden OK.
Valoszinuleg most fog eldolni, hogy ket, vagy harom_hetente kapom, illetve adom be magamnak a Humirat. Azt hiszem van olyan eros a helyzetem, hogy ki tudom boxolni a ket hetes periodust.
Szeretnek a ceg reklam_embere lenni, ezt nem is rejtettem veka ala :-)
Kornel, Te hogy vagy ?
Szandekosan nem privatba irom, amit irok, mindenki olvassa csak el es hasznositsa, ahogy tudja.
Nincs jelen
#569 2008-07-30 21:01
- Kornél
- Tag
Sajna a wczési ingereim meg vannak és piszok kellemetlen mert már nem tom mikor kell és mikor csak kamu,és igy sokszor porul járok.
csináltattam labor vizsgálatot és a crp:79, a süllyedés:75
ez a két paraméter magas a többi az a szokásosnál jobb mondhatni majdnem normális,
a vasam is 7.3 ilyen csak 5 napi ferlecit infuziós kura után szokott lenni.
talán javul a felszívódásom.csak a gyulladás menne lejebb,talán idõvel megindul lefelé.
jövõ hét kedden kapom meg a 6. humira szurit.
és ha jól emlékszem utánna már havonta fogom kapni de majd utána nézek pontosan.
Nincs jelen
#570 2008-08-03 16:34
- Floem
- Tag
Sziasztok!
Idáig csak olvasgattam a fórumot, nem igazán mertem kérdezni. De látom, hogy mindenki nagyon segítõkész, így úgy döntöttem, h csatlakozom:)
Lenne pár kérdésem azokhoz, akiknek több tapasztaluk van a betegség terén.. Nekem colitis ulcerosám van, 2 éve... Holnap kapom meg a 3. Remicade infúziómat... Érdekelne, hogy ki az aki szintén ezt a szert kapja, illetve, hogy kinek mennyire vált be... Én egyenlõre nem igazán érzem a hatását.. (kb áprilisban lángolt fel a betegség.. és akkor medrolt kaptam, hogy az érettségi idejére valamennyire rendbe jöjjek.. így a medrol idõszakosan rendbe hozott.. nem tudom, hogy mennyit használ a remicade, hiszen, nagyjából már jól voltam, mikor megkaptam... (jól voltam idézõ jelbe, mert ez csak annyit jelent, hogy nem volt véres széklet.. , egyáltalán nem vagyok jól..)
Mik a tapasztalatok a remicadeval? mennyire vált be? én nagyon sok reményt fûztem hozzá.
Nincs jelen
#571 2008-08-05 14:46
- Vicaa
- Tag
4. remi után a véreredényemben a májfunkció nem valami jó megismétlés után is kicsit rosszabb, azt hittem az imurantól van, de ma mondta a doki, hogy a remitõl, de nem olyan rosszak az értékek, úgyhogy a következõt is megkaphatom.
Floem nekem bevált a remi eddig, mert medrol függõ voltam két év folyamatos szedés után, csak a remi segítségével tudtam abbahagyni.
Bár most épp be kell valljam, benyaltam egy kis fagyit, hogy ez az oka vagy sem de két napja megy a hasam és megint szedek egy minimális adagot egy hétig, de utána vissza a régi kerékvágásba.
Nincs jelen
#572 2008-08-05 18:42
- Floem
- Tag
Szia!
Köszönöm a választ. Nálam az a helyzet, hogy nem a normál helyzetben kapom a remicade-t. Egy kutatócég kísérletében veszek részt. Az a lényege, hogy 3 csoport van.. és hasraütésszerûen beleraknak valamelyik csoprtba. Az egyik csoport az, mikor az infúzió valódi a mellé kapott imuran pedig placebó, a másik pont ennek a fordítottja, a harmadikban pedig mindkettõ valódi hatóanyagot tartalmaz. Idáig 3 infúziót kaptam, amikrõl tehát nem tudom, hogy valódi remicade-t tartlamaznak vagy csak placebó, emelett persze szedem a zsákbamacska imurant is.. A következõ infúzi pedig már 100%, hogy tényleg remicade, mert ez állt a papíron, tehát a 8. héttõl biztos hogy ezt kapom.. Ezért nem tudom, hogy mennyire használ nekem, hiszen nem tudom azt se h tényleg kapom e.De 2 hét múlva valóban azt fogom kapni, így kiderül. Viszont mielõtt megkapom a "valóságos" gyógyszert át kell esnem egy újabb tükrözésen.. nagyon félek:((
Azért választottam ezt a módját, hogy hozzájussak a remicade-hez, mert ha beadom az igényem au opehez, akkor 6 hónap míg eldöntik jogosult vagyok e. rá.. aztán ahogy hallottam soha nem idõbe kerül a kórházhoz a szer, ami itt fontos lenne.. A másik pedig, hogy én nem crohn beteg vagyok, hanem "csak" colitises, így valószínüleg nem is lennék rá jogosult.. és erre azt hiszem kevés embernek van pénze..
De most annyira félek a tükrözéstõl.. és csak azért kell, hogy megkaphassam a valós szert:((
Nincs jelen
#573 2008-08-06 23:01
- arpapa
- Tag
Kedves Floem!
no para! ha a tükrözést bódításban csinálják, akkor semmiség..., mindenképpen kérd a bódító injekciót!!!
legjobbakat!
üdv:á
Nincs jelen
#574 2008-08-09 19:02
- Floem
- Tag
Szia!
A múltkor is (mert már 2 hónapja is volt egy) kértem, az orvost, megígérte... aztán elmaradt... most megint megírté, csak vhogy nem hiszek:(
Nincs jelen
#575 2008-08-09 20:22
- pasek
- Tag
Sziasztok!
Olvasom ezt a topicot rendszeresen, de most érzem, hogy biztonsággal írhatok ide pozitív tapasztalatot.
Olyanokon szeretnék (tudnék) elsõsorban segíteni, akiknek amiatt nem ítélik meg a Remicade infúziót, mert kevés a klinikai tapasztalat vékonybél felsõ szakaszának, nyombélnek, vagy gyomor bizonyos részeinek érintettsége esetén.
Magam "nyombeles" vagyok most, szeptemberben üljük az elsõ évfordulónkat az ottani szûkületemmel. Terápia rezisztensként kaptam Remit, utolsó mentsvárként, hogy bár nem erre találták ki, hátha segít.
Negyedik infúzión vagyok túl. Ezelõtt sokáig csak táp, meg egy zsemle beosztva egy egész napra, s e mellett is hánytam, mint a betonkeverõ.
A negyedik kezelés után lett szemmel látható a javulásom, ma például krumpliágyon sült malacpecsenyét ettem, mellé savanyúság helyett sült oldalast, mindezt egy nagy tányér palóclevesre ráküldve. Volt mellette reggeli is, és vacsi is.
Szóval ha tudok olyannal segíteni, hogy a leleteimet a kezelõorvosnak megmutatva, támogatni lehet õt, hogy javasolja mégis azt az infúziót, szívesen adok másolatot.
e-m@il címem nem titkos, de itt is elérhetõ vagyok
pasek
Nincs jelen
#576 2008-08-10 20:16
- Ede
- Tag
Pasek, ez annyira jó! Én nem tudtam, hogy Neked már így adták! Köszi az infot. De ez ugye Chronra igaz? Colitisre csak a besúvasztás megy, mint Aiolosz meg, már nem emlékszem, de a napokban írta, hogy kísérletezésben tudott csak részt venni.?
Nincs jelen
#577 2008-08-14 17:35
- tica
- Tag
Én is megkaptam a Remit, múlt héten küldte a papírt az oep. Colitises vagyok. Nem tûnt besúvasztásnak ahogy intézte az orvosom.
32 medrolt szedek január óta, alig várom a jövõ hetet, hogy megkaphassam az elsõ adagot.. :)
Nincs jelen
#578 2008-08-14 17:44
- Lucifer
- Tag
Tica!
Szoritunk neked,vigyázz magadra!!!
Irj ha megkaptad!!
Nincs jelen
#579 2008-08-14 19:14
- Vicaa
- Tag
Jajj de jó Tica!!!! Biztosan segíteni fog!!!!!! :) :) :) :)
A picurodról is írj majd ha lesz idõd!
Nincs jelen
#580 2008-08-17 07:47
- Robur
- Admin (Crohn)
Ausztráliában állami támogatást kap a Humira
Az ausztrál Crohn betegek 2008. augusztusától jelképes összegért juthatnak a Humirához. Azelõtt a gyógyszer magas ára nem tette lehetõvé, hogy sok beteghez eljusson. Az ausztrál kormány nem hagyta annyiban a dolgot, mondván, hogy jobban teljesíthet a gazdaság, ha több Crohn beteg marad munkaképes állapotban, és így nem kell annyi rokkantsági nyugdíjat kifizetni.
http://crohnology.blogspot.com/2008/07/ … ralia.html
Nincs jelen
#581 2008-08-17 10:37
- Ede
- Tag
Szia, Rob, kösz. LEhet, hogy ott az egészségügyi rendszer tervezésében közgazdászok is részt vesznek????
Nincs jelen
#582 2008-08-22 16:49
- Nita
- Tag
Sziasztok!
A leleteim szerint nem hat a medrol, bár itt vissza olvasva az én két hete tartó 27crp-m még nem is sok! Az evés viszont a napokban már egyáltalán nem ment, ha nem hasmenésem volt akkor hánytam, csak hogy ne unatkozzak :/ ....,de jelentem ma megkaptam az elsõ Humira szurimat 2x40mg vállba. :D Csípést éreztem én is aztán az elsõ félórában kicsit rám jött az ájulás, de nem volt gond.
Két hét múlva kell mennem megint! Remélem beszámolhatok majd nektek én is minden jóról! :)
Nincs jelen
#583 2008-08-22 18:31
- Ánya
- Tag
Nita!
nagyon szurkolok,hogy hasson és jobban legyél! :D
Nincs jelen
#584 2008-08-22 18:56
- mercy70
- Tag
Nita!Végre,végre,végre!!!Nagyon örülök,hogy sikerült.Reméllem minél elõbb érzed gyógyító hatását. :)
Nincs jelen
#585 2008-08-22 23:36
- palyizsu
- Tag
Nita! Örülök, és remélem gyorsan meglesz az eredménye is! :)
Nincs jelen
#586 2008-08-23 05:49
- zolcsi
- Tag
Nita reméljük minden rendben lesz.Mindenképp értesíts bennünket(én is a szükületes táborba tartozom).:):):)
Nincs jelen
#587 2008-08-23 06:07
- Robur
- Admin (Crohn)
Nita,
örülök, hogy sikerült megkapni a Humirát, és remélem hamar rendbe hoz!
Csatlakozom a drukkerekhez, és várom a beszámolóidat.
Nincs jelen
#588 2008-08-24 23:19
- Nita
- Tag
Sziasztok!
Rövid jelentés....várok türelmesen kicsit jobban vagyok, igaz nem sokat merek még enni. Valaki tudja mennyi idõ után kell érezni a csodát?! :D
Azért annyi változott, hogy a hasmenés napi 1x van már, és a görcsök is elviselhetõk. :) Szóval, ha ez már így marad én már annak is nagyon örülök. :D
Köszi a drukkolást nektek "muködj"-ik érzem ;)
Nincs jelen
#589 2008-08-25 06:56
- Ánya
- Tag
Nita!
Akkor már kicsit jobb! :D :D
Köszi a híradást!
Pusszancs :)
Nincs jelen
#590 2008-08-25 07:19
- kukackonzerv
- Tag
Szi Nita!
Én is beállok ide a sor végére:):):), és remélem a lehetõ legnagyobb mértékû pozitív fordulatot hozza meg a Humira újra és újra:):):)!
Nincs jelen
#591 2008-08-25 14:24
- arpapa
- Tag
szia Nita!
én is a legjobbakat KÍVÁNOM, remélem naggyon begyün a cuuccc :) !
én remit kaptam 4X (elsõt jan 4én, az uccsót április közepén) és már az elsõ után fél nappal jobban lettem. április óta semmi gyogyószert sem szedek (nahh azé' néha egy kis bladiméri, jaeger, unicum....)
áldásbékesség!
üdv:árpi
Szerkesztette: arpapa (2008-08-25 14:25)
Nincs jelen
#592 2008-08-25 22:35
- Nita
- Tag
Na kérem ma már wc-n se voltam :D Igaz idõm se volt rá annyi melóm volt :)
Kicsit teszteltem ma a Humit :D
Estére már nagyon megéheztem, és a tápszerem mellé megettem egy nagy szelet pizzát...hogy mi volt rajta azt már el se merem mesélni :P
Örömmel tapasztaltam, hogy semmi hatás nem volt utána :)
Egy biztos, ha nyerek a lottón mindenkit meghívok egy körre ebbõl a cuccból :D
Nincs jelen
#593 2008-08-26 06:24
- Ánya
- Tag
Nita!
Akkor most már nincs kétség, hat a cucc:D :D
Nincs jelen
#594 2008-08-27 09:55
- tica
- Tag
Sziasztok!
Én is megkaptam az elsõ Remimet, múlt héten. Eddig nem nagyon éreztem semmi változást, de a napokban végre tényleg joban lettem kicsit. Jövõ héten kedden kapom a következõt! :)
Mellékhatásként viszont kis hányinger jelentkezett, az is a napokban, biztos elkezdett dolgozni a cucc.. :) Érzett valaki ilyesmit?
Nincs jelen
#595 2008-08-27 11:24
- Bajusz
- Tag
Sziasztok
Én is túlestem egy adag Remicade kezelésen és már jó ideje csak az immurant valamint a salofalk bében oldódó tablettát szedem.
Viszont az utóbbi idõben nagyon sok görcsöm van, voltam vírtuális CT-n ami kimutatta, hogy szûkületek vannak a bélben.
Azt hallottam /orvos is megerõsítette/, hogy a Remi egyik mellékhatása lehet a szûkületek kialakulása és azt gondolom nálam ez /is/ okozhatta a gubancokat.
Múlthéten voltam a dokimnál aki megnyugtatott azzal, hogy ennek mûtét lesz a vége....
Kíváncsi vagyok valakinek van-e hasonló "élménye", tapasztalta.
Mit lehet ilyenkor tenni, szedni stb.
Nincs jelen
#596 2008-08-27 13:28
- pasek
- Tag
Nita!
Hajrá :D Bár a pizzáért nem vagyok oda, de valami másra beneveznék. Régen a chat-en úgyis "közösen" vacsiztuk a tápot, most akkor beszéljünk meg egy fórumos közös töltöttkáposztát?? :D:D:D
Tica!
Nekem a 4. infúzió után lett "érezhetõ" hatása a reminek. Második után tükiztek, nekem a gyomrom alatt a nyombelem van ki, szóval a 2. utáni tükin már eltûntek a fekélyeim, de szûk voltam, mint annakelõtte. Aztán a 3. után is volt tüki, akkor valamelyest tágultam, de egyben be is hegesedtem, így kb. a szûkületet tekintve nem óriási a változás, viszont most olyan pörkölteket zabálok, hogy magam is megijedek tõle.
Bajusz!
Nekem azt mondták, mielõtt az elsõ remit kaptam, hogy na most akkor jól beadjuk, s 2 nap múlva vagy zárót kapok, vagy annyira "hirtelen" gyógyulok odabenn, hogy hirtelen hegesedek, s mûteni kell rögtön. Zárót kaptam. Nem túl szabatosan fogalmaztam, de amit meséltek, nekem ez jött le belõle.
Nincs jelen
#597 2008-08-27 14:12
- arpapa
- Tag
Kedves Nita! csak így tovább..., nagyon örülök:)hurrá-hurrá-hurrá
Kedves Pasek! hétfõn azt (töltött káposztát) ebédeltem, tegnap meg pacalt sok savanyúsággal...
ezek után mit fõzünk a szeptember végi Bükkszentkereszti talin?
na majd eldöntjük....
szép napot, jó kajákat...és sok-sok SZERETETET - SZERELMET , mert az is nagggyon-nagggyon gyógyít
üdv:á
Nincs jelen
#598 2008-08-27 14:19
- Bajusz
- Tag
Szia Pasek!
Az a baj, hogy én kb 1 éve már nem kapok Remit és egy fél éve jöttek elõ ennyire durván ezek a szûkületek.
A kezelés után én is nagyon jól éreztem magam most mégis rosszabb mint Remi elött.
Na mindegy... nem lettem okosabb!:-)
Nincs jelen
#599 2008-08-27 14:34
- pasek
- Tag
Sajnálom Bajusz :(
Nekem eleve szûkületem volt, de én itt fekete bárány vagyok, mert csak ilyen mi lenne ha kipróbálnánk kategóriába tartozok. Most lehet megköveznek virtuálisan emiatt majd azok, akik szûkület miatt nem kaphatták meg ezt a gyógyszert.
Láttam saját szememmel a rtg leletemet a problémás részemrõl M=1:1 méretarányban, laikusként nem valami szép, de én azt tapasztalom, hogy nem tapasztalok semmi tünetet, olyan az életem kaja terén, mint középsulis koromban volt, vagyis állok és pingvinezek..
Oké, a csalamádé azért megakadt rendesen a hétvégén, ezt nem tagadhatom le, de megvagyunk most ketten, én és a szûkületem.
Pálinkát, Árpi! Pálinkát! :D
Ja, okés a töltött káposztát külön írjuk :P
Szerkesztette: pasek (2008-08-27 14:42)
Nincs jelen
#600 2008-08-27 19:18
- gabocaa79
- Tag
Sziasztok.
Már nagyon régóta nem jártam erre. Már kb. 15-16 Humirán vagyok túl, és a múlt hét óta kikerültem a gyógyszergyártó adományából, és mostantól OEP engedélyre magamnak váltogathatom ki a gyógyszert.
Minden másodikat otthon adhatok be.
Istenien vagyok, 65kg, majdnem mindent eszem, de valami gáz van, mert a székletvér egy ideje pozitív. Ezért pénteken tükröznek.
Nincs jelen