#551 2008-07-15 21:13

sanvito
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Seol !
A klinikán "nálunk" volt egy sztóma fürdõszoba, ahol egy tükör is volt alacsonyra szerelve hogy lássa az ember hogy mit csinál. nekem egy kis Convatec tatyeszben voltak a cuccaim, de beszereztem egy kis tükröt, amit fel lehetett akasztani és kihajtható lába is volt, így le is lehetett tenni a wc-re, vagy ragtapasszal felragasztani a falra. (pl. a munkahelyemen, vagy bármelyik a wc-ben) Voltak nálam visszazárható színes (nem átlátszó) kis zacskók (ikeában vettem, de biztos van máshol is) ebbe tettem a használt zsákot, szagmentesen zárt. Már csak egy kis kézfertõtlenítõ zselé, és rendben is volt a dolog. Aztán kint a mosdónál már kézmosás, stb. Végül nagyon belejöttem, alaplap cserével is 5 perc körül voltam ! Hidd el, MENNI FOG !!!! persze tudom, általában nem sztómásoknak alakították ki a wc-ket (sajnos még a legtöbb kórházban sem, a klinika  úgy látom kivétel....)  De muszáj volt találékonynak lennem !!!!! Biztosan más is ír majd gyakorlati tapasztalatokat, mert a "vészhelyzet" az "vészhelyzet" ! :) Jobbulást és "balesetmentes" napokat ! Pusssz !

Nincs jelen

#552 2008-07-15 21:25

Lisa
Tag

Sanvito, de jó "látni" Téged is :D!!! Jó ötlet volt!!!

Nincs jelen

#553 2008-07-15 23:55

sziszi32
Tag

kedves seol, bocsi, hogy közbeszólok, de hadd mondjam el, hogy nálunk mindig van babapopótörlõ, elõre méretre vágott zacsi (néha több is), ezek mindig jól jönnek, ha "baleset" történik, pár perc alatt, minimális helyszükséglettel meg lehet oldani. Tükrünk nincs, mert a fiamon én cserélem a zacsit, de nagyon hasznos lehet neked. Másrészt meg, szerintem semmiképpen ne szégyelld, ha "néznek" az emberek, mert te nem tehetsz róla, hogy ez van, minthogy arról sem, hogy idõnként felválik a zacsi!!!! Szégyellje magát az, aki más baján csak bámulni tud... Minket is megbámultak párszor, amikor megtudták, hogy mi van a kicsivel... ehhez hozzá kell szokni, s egy idõ után észre sem veszed a kiváncsi pillantásokat...Meglátod, lassan elmúlnak ezek a rossz érzések, megszokod a helyzetet, és ahogy sanvito irta, a sztómát pozitivan fogod látni, mint életed megmentõjét... ne add fel!(szerintem próbáld meg otthon párszor tükör nélkül felrakni a zacsit, hogy rutinosabban menjen, ha megint nehéz helyzetbe kerülsz)
Ja, és tudom, hogy egy kicsit sok vagyok, de akkor is még elmondom, hogy a vécében a "szagok" normálisak, senki nem kakál virágillatút, bocsi a profán megjegyzésért!

Nincs jelen

#554 2008-07-16 07:54

sanvito
Tag

Lisa !
Küzdöttem már egy ideje a képpel, (hogy találjak egyet ami "hasonlít" rám....Aiolosznak is elküldtem hogy tegye fel...... na, saccperkábé ilyen vagyok..... Millió pussszz  !

Nincs jelen

#555 2008-07-16 07:56

sanvito
Tag

Lisa: ja bocs, nem is ilyen vagyok, azóta "fiatalodtam"  :)  sokkal szõkébb a hajam ! csóközön !

Nincs jelen

#556 2008-07-16 11:53

Lisa
Tag

Küzdöttél ... küzdöttél a lényeg, hogy vizuálisan is látunk már MÁR!!!
Naná, remélem lesz alkalmad "bebizonyítani" :D
Puszi, ja és Jó munkát!!!

Nincs jelen

#557 2008-07-16 13:10

aiolosz
Tag

sanvito, lehet, hogy nekem elkuldted, de en nem kaptam meg :-(
Mi tobb, Horvatorszagrol is irtam Neked....

Nincs jelen

#558 2008-07-16 14:19

sanvito
Tag

Kedves Aiolosz ! Jesszus ! akkor hová küldtem a képet???????? no mindegy: hová küldjem????? Priviben írtad Horvátországot? Lehet hogy még sem tett jót nekem a munka??????? :) :) :) ideje is hogy menjek lazulni.....

Nincs jelen

#559 2008-07-16 14:26

sanvito
Tag

Aiolosz: Oksi, megtaláltam a másikban!!!! ugye arról van szó...... köszi-köszi-köszi !

Nincs jelen

#560 2008-07-16 19:54

Ánya
Tag

Sanvito!

jó látni is téged. Valahogy ilyennek képzeltelek, mióta tutom, hogy nem tegnap voltál 30 éves. Mert elõte ugye egy kis fruskának láttalak!

Ánya

Nincs jelen

#561 2008-07-16 21:28

sanvito
Tag

Ánya !
Anyukám mindig azt mondta gyerekkoromban: "ha nem veszel fel sapkát, 30 éves korodra ki fog hullani a hajad!" Így most minden reggel örömmel nyugtázom: NEM VAGYOK MÉG 30 ! ! ! :) :):) (na jó, ezt mondom egy ideje: 30 múltam...... és ez igaz is. de hogy mennyivel?????)

Nincs jelen

#562 2008-07-17 06:40

Lisa
Tag

Csajok, csajok, végre itt vagytok, mindketten két nagy mûtét után és milyen jó kedvûen!!!! Nagyon, de nagyon örülök Nektek.
Egy csomó-csomó jót kívánok MÉG Nektek. Hiszen van még mit tenni és élni BÕVEN!!!!! :)

Nincs jelen

#563 2008-07-17 16:47

Ánya
Tag

Köszönöm Lisa!! hasonlókat neked is!

Seol!
Mi van veled? gyógyul a popsid? hiányzol!

Ánya

Nincs jelen

#564 2008-07-19 16:28

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Itt vagyok Ánya  majd minden nap, órákat is. Olvaslak és olvaslak titeket. Lopkodom az ötleteket és a tapasztalatokat. :)
Azt hiszem, Nélkületek már rendesen berágtam volna magam a depibe.
Olvastam azt is mikor panaszkodnak a sztomás nõvérkékre. Hát… Az enyimet se tüntetném ki. Mindig rosszkedvû semmire nem ráérõ hölgyemény. Se kedvesség, se empátia, se megértés, se odafigyelés.
Titeket olvasva felbátorodtam és kértem Tõle olyan folyadékot ami oldja a ragasztót. Azt válaszolta, hogy jó arra a benzin is és az biztos van otthon. Ezek után megpróbáltam érdeklõdni a bõrápoló krém felöl.
A Válasz… Az nem jó nekem mert azt be kell dörzsölni és be kell szívja a bõröm és attól majd jól leválik a zacsi. Mindezeket a kedves válaszokat, több mint félóra várakozás után kaptam, mikor vissza jött a dohányzóból.
Látta hogy ott vagyok!
A korházba tartozkodásom alatt sem volt kedvesebb Jó volt mikor elküldött zuhanyozni kötözés elõtt és elfeledett. Volt hogy majd egy órát is ott ácsorogtunk csupaszon, vizesen rá várva. Úgyhogy Õt elkerülném ezentúl.
Lehet, jó nõvér csak én nem voltam neki szimpi :)

Nincs jelen

#565 2008-07-19 16:43

Seol
Tag

Sanvito! Kissé irigyelek, /a szó jó értelmébe/ hogy túl vagy rajta.
Nem gondoltál egy esetleges perre???
Neked vajon miért 3 hónap múlva szüntették meg? Nekem januárig várnom kell.
De nem semmi macerának tûnik az elõkészület a mûtétre Meg is ijedtem rendesen.
Kérni akartam az altatást a tükrözéshez, de ha ilyen beöntéseket terveznek elõtte, vajon akkor is lehet? Igaz, ezt a korházat ismerve, még az altatást is megfogják tagadni Na majd kedden megkérdezem

Ánya! Nem válaszoltam az elõbb
Szerintem nem gyógyul a fenekem. Nagyon csúnyának látom és rendesen nedvezik.
De ezt is kedden tudom majd meg Akkor kell újra kötözésre mennem.
Amúgy a zacsi már nem zavar annyira Itt van azt kész.
Viszont nagyon úgy néz ki hogy a nemi életem behalt míg ez itt van. Nem jön be a Párom a háló szobába míg el nem alszom, vagy ha mégis akkor vagy nagyon fáradt vagy fáj a feje. Beszélgetünk már róla Kaptam egy ígéretet, hogy majd a jövõ héten… De ez így hülyeség Nem lehet egy szerelmezést elõre megtervezni. Szerintem! Úgyhogy most várok… Nálatok ez nem volt gond?

Nincs jelen

#566 2008-07-19 17:15

sanvito
Tag

Szia Seol !
Nekem azért volt 3 hónap, mert "tökéletes kondiban" szeretett volna látni a sebész, így szinte a kijövetelem óta egyfolytában a sztómazáró mûtétre "gyúrtam". Konkrétan MINDEN NAP séta, MINDEN IDÕBEN, esõben, szélben, mindenkor. és lépcsõzés, késõbb bringa, szauna, stb. Ja és a diéta szigorúan, még most is ezt kell tartanom aug. végéig. Így aztán kellett ehhez a 3 hónap. És minusz 20 kg volt elõírva, ebbõl 15-16 sikerült addigra, ahogy olvastad is biztosan, az állandóan evéssel..... :) Nálunk (a Klinikán) komoly elõkészítés volt, de minden azt szolgálta hogy szövõdménymentes legyen a mûtét, és így is lett. A cél érdekében ki lehet bírni persze. A nemi élet nálunk maradt változatlanul, csak  rajtam volt az a rugalmas hálószerû öv, ami ilyenkor tartotta a zsákot a hasamhoz tapadva, semmikor máskor nem is használtam ! Ja, és nálunk úgy volt ahogy Ányáéknál is, a férjem az elsõ perctõl kezdve tevõlegesen is nagyon segített mindenben !!!!!! Lehet hogy a párodat zavarja ez a helyzet....... érthetõ persze. Azért lehetb hogy meg kellene beszélni (ha lehet) h nem vagy se több, se kevesebb mint azok akik sztóma nélkül élnek. egyébként is átmeneti állapot.....
Írtam Ányának is, meg itt a fórumban is, nekem a convacare eltávolító kendõcske jött be, ami egyesével van csomagolva, azzal remekül le tudtam szedni a ragasztót, és egyben bõrápoló is. Nem igaz hogy leválik a zacsi, sõt ezután a convacare bõrápoló krém következett, ami kicsit ragacsos is lesz, így még jobban ragad a cucc. Ezek szerint nem két részes cuccod van? A klinikán a sztómás nõvér Nr. 1 ! A mobilszámával mentem haza, és volt mikor felhívtam az elején ha elakadtam ! A sztómazárás elõtti irrigoszkópián lejött a RTG-be, és õ dugta a katétert a sztómáma, amin a kontrasztanyag ment ! (ja, ez nem fáj, semmi pánik!!!!) Szóval máshol nem tudom hogyan van, szerintem próbáld ki ezeket a kendõket az ápoláshoz, és majd mindent feltétlen tarts be ami csak emberileg lehetséges ! Pusssz ! írj nyugodtan, akár privit is , de itt is MINDANNYIAN  segítünk !!!!!! Ezeken mindannyian keresztül mentünk, (ha elolvasod itt a hozzászólásaimat, hát láthatod az elsõ perctõl az aggodalmat, aztán hogy egyre javult  a helyzet, készültem a mûtétre, és már most volt 8 hete a záró !!!!! EL SEM HISZEM !!!!  KI LEHET EBBÕL LÁBALNI !

Nincs jelen

#567 2008-07-19 19:55

Seol
Tag

Szia Sanvito!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Én nem vagyok egy kisember :D 134 kiloval mentem be és 101 kiloval jöttem ki.
A Dokim annyit kért, hogy ne hízzak vissza.
És azt mondta hogy minimum 6 hónap mire egyáltalán beszélhetünk a sztóma visszahelyezésérõl.
A Párom elõtt le a kalappal! Segít mindenbe Még a fenekemet is ö ápolja. Mindez egy olyan embertõl aki egy vér csepptõl elájul vagy hány. Irtózik minden sebtõl. Így nem gyõzöm takargatni magam, hogy meg ne lássa a hasfalamat mert az tuti nagy trauma lenne Neki!
Nekem is az, nap mint nap!
Szóval „emberileg” semmi baj velünk. Csak a szex maradt el.
A sztomás növérke nekem is megadta a telefonszámát, de tuti Ö lenne az utolsó akit fel mernék hívni ha valami gondom lenne. Valahogy tartok Tõle. :)
Ezt a convacare törlõ kendõt már kiírtam magamnak, csak hogy írassam fel a dokival ha a nõvér nem javasolta? Az utolsó kötözésen rákérdeztem és a Doki vissza kérdezett hogy nem e beszéltem Julikával ez ügyben. Erre nem válaszoltam Mit mondtam volna? Hogy de igen de ö nem javasolta, viszont én mégis kérem?
Na majd meglátom milyen hangulatba lesz a doki kedden. Ha jó kedve lesz akkor megpróbálom újra.
Nem nagyon merek kekeckedni Elvégre januárba újra be kell feküdnöm. Úgyhogy megalkuszom és úgy csinálok mintha IQ lájtos lennék. Mindenbe Nekik van igazuk, azt kész Abból nem lehet baj!
Sanvito nem válaszoltál… A pereskedés eszedbe jutott?
Ági

Nincs jelen

#568 2008-07-19 21:55

sanvito
Tag

Szia Seol !
A peren istenigazából nem gondolkodtam még, (na jó.... egy kicsit már igen...) februárban örültem hogy megmentették az életem, (2x is) aztán készültem a sztómazárásra. Az életmentõ mûtétnél lefényképezték a sebészek a "drámai" állapotokat amit a hasamban találtak, ezek bármikor elkérhetõek azt mondták. És persze õk is tesznek lépéseket a nõgyóggyal szemben. Meg persze minden benne van minden záróban is. A vizsgálatokon is úgy ismert mindenki: "ja, maga az a nõgyógyászaton el.......ett  beteg????"
Lehet hogy foglalkozom a perrel hamarosan, nem vetettem el, csak annyira lefoglalt eddig az "életbenmaradás" hogy nem volt energiám még erre is. De azt hiszem ennek is eljön hamarosan az ideje.
Te mit gondolsz?????

A convacare kendõkrõl sajnos az a rossz hír, hogy a TB nem támogatja, így sajna meg kellett vennem (úgy emléxem talán 4-5 ft egy db) de próbáld ki a STOMIC eltávolító folyadékot és a bõrápoló kenõcsöt is, ezeket felírják.
Az alaplapot a végére csak hetente 1x (max 2x) kellett cserélnem, így nem került túl sokba a convatec kendõ.
Hát tényleg a sztómás nõvéred nem áll nagyon a helyzet magaslatán !!!!! 

Elõször azt gondoltam sokallod a 3 hónapot, hallottam már 6-8 hetet is (fõleg a Margitosok közül, pl. Ánya is) de a Klinikán 3-6 hónap volt az átlag, nekem (mivel teljesítettem az elvárásokat) szerencsére 3 hó lett, bár féltem tõle hogy esetleg tolódik a dolog. Bár addigra már azt is kibírtam volna, annyira belejöttem a sztómás életformába.

pussszzz, "sztóma-baleset"mentes napokat kívánok !

Jelentkezz ahogy tudsz !!!!!

Ági (hihihi, én is Ági) :) :) :)

Nincs jelen

#569 2008-07-20 09:01

Ánya
Tag

Seol!
A kórházból kaptam egy piros folyadékot, ami sebgyító és száritó is, hogy jobban ragadjon az alalap. Sorstársunk a betadint használja és az is jó. A ragasztó lemosására a kórházban a benzint ajánlották, vettünk is, de eddig még nem kellett ehhez a durva szerhez folyamodnunk, mert zuhanyozás közben szépen lejött a paszta. Nekem kell a felület kiegyenlítés miatt pasztát is kenni a sztóma körül. Sanvito hajszárítós megoldását használjuk. Tehát zuhanyozás, hajszárító, piros folyadék, hajszárító, paszta, paszta elegyengetése pálcikára sodort nedves vattával, hajszárító, alaplap, hajszárító és gyengéd simogatás. Ebbõl én a hajszárítót kezelem. Ezzel a megoldással három napig tuti fenn maradt, eddig és a kórhában erõsen begyulladt bõrõm megnyugodott. Az egészet reggel tesszük fel, hogy akkor kevesebb a perisztaltika, még inni sem iszom elõtte.  Egyedül nem tudom menne-e, még nem próbáltam.
A sztómazáró mûtét a Margitban ennyi. Nem akarok okosabb lenni az általam nagyon tisztelt Dobó fõorvos úrnál. Elfogadom és bevallom, örülök is, hogy ha sikerül megszabadulnom a sztómától. Persze lesz elõtte vizsgálat. Majd beszámolok arról is. Nekem elvileg csak a sztómát kell bezárni, mert az új útvonal már kész, gyógyul. Sanvitonál más volt a helyzet, de ezt biztos olvastad!
A popsidnak mielõbbi gyógyulást kívánok!!
Ügyes lány vagy, ha egyedül cseréled az alaplapot!!
Biztos megbírkózol a helyzettel, Sanvito a példa rá, hogy még dolgozott is sztómával. Nem is beszélve sorstársainkról, akik egész életükben sztómával élnek.
Baleset mentes napokat kívánok én is.

Ánya

Nincs jelen

#570 2008-07-20 09:39

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Sanvito!
A perrel én is így vagyok Eszembe jut de még nem igazán foglalkozok vele. Meg nálam megint más a helyzet. Mivel egy korházba történt az elrontott nögyogy mûtét és a többi három életmentõ mûtét…
Így kéz kezet mos!
Pedig gyûlölik egymást a nögyogyosok és a sebészek. Beszólt az adjunktus, hogy állandóan nekik csinálnak plusz munkát.
Míg az ITO-n voltam, ketten haltak meg mellettem császármetszés után.
Jah… és a zárójelentéseimen eltûnt majd egy hét! A második mûtétemrõl nincs papírom! SÖT! Dátum szerint én akkor még a korházba sem voltam! / jó lenne már ha lefordítgatnám a papírjaimat és idõrendi sorrendbe pakolnám és egyeztetném az én emlékeimmel. Már van hozzá pici kedvem. De most lusta vagyok.:)/
És mire megyek ha kiderítek dolgokat? Nemigen tehetek semmit! Hiszen oda kell vissza mennem a sztóma bezárása miatt!
Naná hogy félek! :P
Úgyhogy inkább lemondok a perrõl csak hozzanak helyre végre.
Pedig anyagilag is padlóra raktak de rendesen. Bejáró nõ vagyok, voltam! Így elvesztettem minden címemet és napi 5ezer forintot. Nem hiszem hogy menne már egy ablakpucolás vagy egy lépcsõ súrolás az úri házakba :(
-Olvastam az aláírásod. Így tudtam hogy Ági vagy. :) Ezért írtam én is alá
Tudod mit jelent a nevünk? Szûzies, tartózkodó! Na én tuti nem :) Csak most és csak egy kicsit! :D

Nincs jelen

#571 2008-07-20 10:01

Seol
Tag

Szia Ánya
Nekem olyan alul lukas üritgetös zsákom van. Nem alaplapos Állítólag az az én lógó hájamra nem lenne jó. :P
A sztomás nõvérke szerint! Én nem tudom mert még nem is láttam, csak fényképen. Ha merev a felragasztós része akkor tényleg nem lenne jó nekem. Ezt a zsákot reggelente ha végeztem, elöször ürítem, majd várok még
1-2 órát és cserélem. Ha napközben nincs semmi gond akkor csak másnap reggel cserélem. Ha baj van akkor este is csere. Viszont én türelmetlen típus vagyok Megvesznék ha annyit kéne maceráznom krémmel és hajszárítóval. :)
A zacsimrol meg annyit…
Nagyon sok mindenbe megváltoztam az elmúlt pár hónapba! Például nem kívánok már senkinek semmi rosszat! Meg azt se mondom hogy „cseréljünk” Tudjátok, mikor valaki mond valami jópofának tûnõ dolgot és mi úgy vissza szólnék hogy na cseréljünk! Próbáld ki!
Szóval, most kívánnék… :D Annak aki megtervezte ezt a zacsit. Hogy minden sztomás mellet álljon ott naponta mikor ürítik a zsákot!
Lehet megent én vagyok a hüle, de gondoljuk csak végig :)
Miért is szûkül be a kieresztõ része? Hogy nehezebben lehessen üríteni?
Ez a mûanyag kapocs a végén… Miért is nem hosszabb egy kicsit hogy rakhassuk feljebb és levághatnánk ami kilóg? Mert így majd térdig ér az egész cucc
Ráadásul, ha gyorsan dobnád ki a zacsit azt sem lehet mert ki kell még szedni belõle a lezáró kapcsot mert 10 zacsihoz 2 kapocs jár! Tehát kincs a kapocs! Mert ha nincs… Bele se merek gondolni :D

Nincs jelen

#572 2008-07-20 17:25

sanvito
Tag

Seol !
Na én sem vagyok az a szûzies, tartózkodó.... (na szûzies egy kicsit, mert a szûz jegyében születtem ...:) ) de aztán csak ennyi.
A kórházban nekem is leeresztõs zsákom volt, ami volt olyan nap hogy órákon keresztül csak leesett. Kétségbe is voltam esve, hogy hogyan fogok én ezzel élni....... aztán amikor a sztómás nõvér rakta fel, és elõtte letisztította, zsírtalanította a bõrt, aztán a felragasztás elõtt a zsákot rárakta a radiátorra így olvadt egy kicsit a ragasztó, akkor már mindjárt jobb volt a helyzet. akkor persze február volt. na akkor javasolták felrakás után a pár perc hajszárítót. Próbáld ki, annyit igazán megér. A leeresztõsök kitalálóját én is szidtam nagyon, aztán a sztómás nõvér javasolta a convatec két részest, ráadásul egy új szériát, ami a hazajövetelemkor jelent meg kis hazánkban egyátalán. nekem bevált, pedig az én hasamon is volt(van) azért hájréteg, bár már apasztgatom rendesen lefelé. Így a kétrészeshez kellett nekem is a kiegyenlítõ paszta, mert a hurkák miatt keletkeztek völgyek a hasamon.
A kétrészes alaplap nem merev, (majdnem) teljesen rásimult a hasamra, ahol nem, oda a paszta ! viszont így nem kellett naponta tépegetni a bõrömrõl a zacsit, volt olyan hogy az alaplap 1 hétig is fennt maradt, pedig zuhanyoztam, szaunáztam mellette rendesen. Az enyém ilyen volt:  http://www.replant.hu/esteem_synergy_alaplapok az elsõ-második a képen, és a hozzá tartozó zacskó, ami bõrbarát, puha testszínû, nem zörgõs, nem átlátszó. az is itt van a lapon. és itt találod a convacare termékeket is.
Esetleg kérd meg a sztómást, hogy próbaképp ajánljon valami mást is, mert január még igen messze van, hátha a 2 részessel 1xûbb lenne. A zsák csere biztosan jobb, mert lekapod, összeragasztod a szájánál és mehet a szemetesbe (nálam elõször egy külön zacsiba, a többi "használt" cuccal együtt, pl. gézlapok, papírvatta, stb) Így szinte tiszta kézzel, szagmentesen megy a csere. Ja, és írtam, végére alaplap cserével is 5 percen belül voltam !!!!! mert persze én is türelmetlen vagyok !!!!! Hogy azt meg ki találta ki hogy 10 zacsihoz 2 kapocs, (nekem tört el kapcsom a kórházban) vagy napi 2 zsák....... HÁT VELE AZÉRT CSERÉLTEM VOLNA KICSIT !!!!! :/

Nincs jelen

#573 2008-07-20 19:28

Lisa
Tag

Sziasztok
ellnézést a belekotyogásért. ...
Seol : el tudom képzelni, hogy most mennyire is lehetsz dühös és csalódott, de ennél hidd el jobb lehet csak(jó lehet rosszabb ha úgy alakul, de ezt el KELL hesegetni) ! Nem szabad a rosszra gondolni, próbáld meg a lehetõ legelviselhetõbben túl élni ezt a pár hónapot! Mert pár hónap csak , az évekhez képest.
amit Ánya leírt az nagyon jó bevált, ötletek és akkor fenn is marad tovább a zacsi. Az biztos, hogy sok türelem kell hozzá, az egészhez, de érdemes megpróbálni. Biztos vagyok benne , hogy egy hónap múlva már jobb lesz Neked is.
Igen ha sok gondod van a mostan használt termékkel akkor minden féleképpen kérj másikat! Egyrészrõl mert a "társad" lesz hónapokig, másrészt meg kötelességük ezt megtenni. Ha nem vagy elégedett a nõvérrel, akkor próbálj meg másikat keresni!
A pároddal a beszélgetést nem hagynám annyiban, mert fontos dolog ez és ha Neked is fontos akkor meg kell tudnotok beszélni.
Ahogy Ánya is írta Neked : "biztos hogy megbírkózol a helyzettel" igen ezt én is remélem! Sok erõt, kívánok Neked hozzá és türelmet és elfogadást, fõleg úgy hogy tudod, hogy ez nem lesz így mindig !

Olvaslak mindig Titeket, de olyan jókat válaszolgattok!!!

Ánya : Úgy látom "olvasom", hogy akkor állandósultak a programok és be is jöttek!!! Ennek nagyon örülök!
Sanvito : tetszik újra munkában?

Nincs jelen

#574 2008-07-20 20:02

sanvito
Tag

Lisa ! Jaj végre hogy hallok Rólad !!!! :) Már hiányoltalak, bár láttam írtál ide-oda.
Igen, nagyon jó most dolgozni, már szinte el is felejtem az elmúlt rémálom hónapokat. Olyan furcsa ez, olyan hihetetlen amikor esetleg egy kollégának mesélem hogy mi volt, hogy ez mind velem történt meg. (sajnos) Jövõ héten pénteken pedig indulunk hajnalban Horvátországba, de csak egy hosszú 7végére. Ma buli volt nálunk, a párom szülinapját tartottuk, - volt eszem-iszom, bár én azért óvatosra vettem- és a nagyobbik lányom barátja hazajött egy 6 hónapos hajós munkáról így fotós élménybeszámoló is, na és persze unokáztunk is !  Lassan belejövök a régi dolgos mindennapokba, bár tegnap a sütés-fõzés elõkészületekbe azért estére kicsit elfáradtam... Gondoltam is: no csak óvatosan a legénykedéssel, illetve szakácskodással....     Még kikapok Lisa-tól...... ;)

Nincs jelen

#575 2008-07-20 23:17

Ánya
Tag

Seol!
fel a fejjel, nem csüggedni. Biztos van megoldás, ne add fel. Fontos a jó eszköz, ehhez kéne találnod partnert. Nekem a körzeti orvos ajánlotta, hogy jönnének házhoz sztómás termékeket bemutató és ajánló nõvérek. Nekik ez üzlet lehet, te meg megtanulsz fortélyokat és lehet van jobb megoldás annál, mint amit kaptál. Kérdezz rá a háziorvosodnál. Nem vettem igénybe, mert végül ezzel, ami van elboldogulunk, de te próbálkozz.

Sanvito!
Hihetetlen mennyi energia sugárzik a hsz-eidbõl. Mindig feltöltõdöm! Ismeretlenül is sok boldog évet kívánok a férjednek születésnapja alkalmából !!

Lisa!
Veled mi van? Jól telt a hétvége? Remélem!!

Ánya

Nincs jelen

#576 2008-07-21 07:49

Lisa
Tag

Sziasztok!
Kedves Sanvito, igen itt vagyok és voltam is mindig, de hát leírjátok amit kell mindig, ami nagyon jó :D
Tényleg öröm Téged olvasni és külön, hogy a munka is megy a régi kerék-vágásba! Ami biztos, hogy a "rémálom" hónapoktól csak tapasztaltab lettél!
Horvátország!!! No az igen, nem semmi vagy! Kis elfáradás kell, csak nagy nem+ Mert tényleg száguldozok oda és akkor lesz ne mulass!!! :D   
Mindig is tudtam, hogy Te így fogod kezelni a helyzetet! Sok puszi érte!

Ánya : én jól vagyok, köszönöm majd a héten lesz meg még egy vizsgálat...majd. MOst egyelõre itthon nyugi. Igen a hétvége nagyon jól telt, mindkétnap szép idõ volt. Volt túrázás, kirándulás, "világfelefedezés" úgy hogy köszönöm szép volt a hétvégém.
Neked kontroll???

Nincs jelen

#577 2008-07-21 07:50

sanvito
Tag

Ánya !
Na örülök ha így érzitek, de azért Te sem panaszkodhatsz az energiaátvitelben !  :D  oh, köszönöm szépen a jókívánságokat !

Seol !
Figyelj ránk, látod, küldjük ám Neked az energiákat !!!!! :)

Nincs jelen

#578 2008-07-21 17:44

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Csajok! A három Grácia! :-D
Jó titeket látni és olvasni!
Az energiátok is ide ért! :-)
Képzeljétek, vasárnap már én fõztem! Hagyma krém levest, amibe még a kenyérkockákat is én pirítottam és rántott husit krumpli pürével!
Én paníroztam is! Pedig azt a Párom szokta! De most jólesett! Meg jó volt tálalni is! És kivételesen nem bosszankodtam, hogy dolgoztam 3-4 órát és 10 perc alatt el pusztították, csak a mosogatni való marad! Szóval most jólesett a konyházás. :D
És megtört a jég! Hála Nektek és az éjszakai viharnak. A Párom nem tudott aludni Felkeltett engem is. Így, hogy ne unatkozunk… Némileg rendbe lett rakva a nemi életem is! :D
Szóval nem lesz itt baj Csak rengeteg türelem kell hozzá, na meg TI!
Köszönöm!
Ági

Nincs jelen

#579 2008-07-21 17:50

Lisa
Tag

NAAA EZZZ AZZZ, háát ennek tiszta szívbõl örülök!!! Milyen jót is tesz egy vihar!
de most komolyan, megszokja, hidd el ! Ha szeret akkor megszokja, amíg muszály, csak addig! És igenNeked is türelmesnek kell lenned, de látom, hogy megyeget lassan, de fog simán is!!!
És a legjobb , hogy tényleg hatottunk Rád valamennyire! Na jó a vihar is, de a három grácia is!!! :D
Bármikor van valami, vagy csak úgy beszéd akkor írj!
Puszi Lisa

Nincs jelen

#580 2008-07-21 18:19

sanvito
Tag

Seol !
Na ugye !!!!! nem megmondtuk???????????????? FOG EZ MENNI !!!!!!
NEM IS MONDTUK NEKED, DE MI KIS BOSZIK VAGYUNK !!!!! :d

LISA!
HÁT TÉNYLEG JÓK VAGYUNK ÍGY EGYÜTT !!!!!! PUSSSZ !!!!! :) :) :)

Nincs jelen

#581 2008-07-21 18:48

Seol
Tag

:D :D :D :D :D :D
Sanvito :) Gratulálok a nyereményedhez!
Tényleg ösze kéne már szednem magam és leirni mi is történt és hogyan.
Na majd... :D
Amugy mindenki jól van?

Nincs jelen

#582 2008-07-21 18:50

Lisa
Tag

Én igen köszönöm, és most volt is idõm itt tölteni az idõmet! aminek nagyon örülök!

Nincs jelen

#583 2008-07-22 09:21

Ánya
Tag

Drága Seol!
A legjobb hír, amit írtál!!! Nagyon örülök, veled örülök. Egy ilyen éjszaka után minden más :- ), ugye???
Nálam volt egy kis megakadás a gyógyulásomban, de hamar túljutottam rajta. Persze a fórumosok segítségével. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagy felfedezésre jutottam: a gyógyulás nem zökkenõmentes, de folyamatos!! A türelem a legfontosabb jellemvonás, amire most szükségünk van. Ha fogyóban van nálad, írjál, küldünk pótlást!! Nekem küldtek a fórumról és tudtam is használni. Neked is menni fog.

Szép napokat nektek, mindenkinek, aki olvas: Ánya

Nincs jelen

#584 2008-07-22 10:10

roor
Tag

Halika!

Bele ugyan nem kotyogok nagyon a topikba,de olvasom mindig.:D:D:D:D
Seol:ez nagyon szuper hír,és most nagyon boszi leszek én is,remélem sûrûn lesz nálatok vihar és nem alvás.:D:D:D:D:D
Látod megy ez,csak a türelem kell hozzá,amit meg nehéz tartani,de sikerül,ügyi csaj vagy te.:D:D:D:D
Ánya:mi zökkenõmentes?:D:D:D:D
De hát ez van,és te nagyon szuper passzban vagy ahhoz,hogy mindenen túljuss.:D:D:D:D
Teccetek a képek Rolkáról?Mert Luci már érdeklõdött?:D:D:D

Nincs jelen

#585 2008-07-22 11:12

Ánya
Tag

roor!
hol vannak? Nem találtam! nem értettem a kérdést se és azt hittem sajtó hiba. Ez bizony nem ide való, bocs robur : -)

Igazad van semmi sem zökkenõmentes, de hogy az én gyógyulásom sem? Ez újdonság volt számomra :- )

A lényeg, hogy Seolnál OK minden, ma is lesz vihar.

Lisa is azon van, hogy minden OK legyen nála is. Sanvito már lassan csomagol az álomhétvégére, roor néni kedvére punnyad és tesózik, mi kell még?

Pusszancs arra a türelmes, békés homlokotokra (is): Ánya

Nincs jelen

#586 2008-07-22 14:29

Lucifer
Tag

Halika!

OFF
Ánya kedves,emailodra küldtem Rolkáról képeket.:D:D:D:D

Nincs jelen

#587 2008-07-22 14:32

roor
Tag

Halika!

Szóval az elözö (luciferes) hozzászólás is én lennék csak elbaltáztam a lépést.:D:D:D:D

Nincs jelen

#588 2008-07-23 08:26

Ánya
Tag

roor, neked hány arcod van? Ez is tetszik!! Luci is tetszik :- ) nem félre érteni!!
A képeket nem kaptam meg :- (
valami baj lehet. Nem tudom mi lehet a gond :- (

Sanvito!
A felhõ fölött mindig kék az ég, jó lesz a hétvégén az idõ!! Intézem :- )

Seol!

Mit mondott a doki a kötözésen? Hogy van a másik sebed? Érdekel mi van veled!!

Lisa!
Csak így tovább!!

Nálam minden OK!!

Pusszancs: Ánya

Szerkesztette: Ánya (2008-07-23 08:29)

Nincs jelen

#589 2008-07-23 17:33

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak! :-D
Van jó hírem! Tegnap voltam újra kötözésen, viszont legközelebb „csak” október 14-én kell mennem! Addig nyugtom van. :lol
Megint körbe vagdosták a fenekemen a sebet. Állítólag még 3 hét és már be is gyógyul. Addig is kenegessem betadinnal. Jó… Akkor most nem púderozunk Tényleg fõ a változatosság. :)
Szóltam a dokinak hogy ha állok akkor a volt köldököm környékén olyan érzés mintha belül húznának egy csukló vastagságú kötelet oda meg vissza. Szolt a Doki, hogy mit várok? Hiszen szanaszét lett szabdalva a hasam és a beleim Az a dolga hogy gyógyuljon és én ettõl ne érezem jól magam Örüljek neki ha ennyi fájdalommal megúszom.
Mindezt olyan hangsúllyal közölte, hogy állt a hátamon a szõr!
Csak azt felejti el a doki bácsi hogy ezt nem én akartam! Nem én csináltam! Nem az én hibámból lett szétszabdalva a hasam! És nem egy baleset, vagy egy betegség miatt sérült a vastagbelem!
Mindegy … Elkezdtem örülni neki hogy „csak” ennyire fáj! :D
Rákérdeztem arra a zsákra is amit Sanvito ajánlott. A válasz: megkaptam a negyedéves ellátmányomat, de próbáljam meg a sztomás nõvérkét megfûzni hogy üzleteljünk és csereberéljünk Én viszek vissza leeresztõs zsákot, Ö meg ad helyette olyat amit szeretnék.
Na megfutamodtam. Ahogy én ismerem és amilyen a kapcsolatom a sztomás nõvérrel… Nem mertem szólni neki
Marad a leeresztõs  Majd ha lejár a negyed év és kell az új ellátmány. Az már csak 2 hónap és 3 nap.
Itthon vagyok Kibírom.
Csak sebes ne legyen a bõröm a napi egy, kétszeri zsákcserétõl.
És ha össze futok a Mörfivel, nagyon fenékbe billentem! Már van vagy 4 hónapja hogy jelentkeztem egy gyárba, három mûszakra, szalag mellé, normába
Ma hívtak fel, hogy felvetek. Udvariasan megköszöntem
Lányok, mindig ilyen hullám völgy lesz ez? Hol fent, hol lent?
Igaz maga az élet is ilyen, de azt valahogy nem éreztem meg ennyire Meg akkor tudtam kezelni ha gond vagy baj volt. Most alkalmazkodnom kell és azt kell csinálnom amit a testem diktál! Majd jól megrázom magam…
Veletek? Minden rendben?
Hova tûntek azok a Srácok akik még az elõzõ oldalon is irkáltak?
És mi lehet azzal a fiatal Emberkével aki az elsõ oldalakon még itt volt? Tudtok Róluk valamit?
Ági

Nincs jelen

#590 2008-07-23 18:09

Lisa
Tag

Sziasztok, itt az egyik boszi
Seol: Nem mondod, hogy Betadint nem adtak a felfekvésedre? Helyette a púder...no azt hiszem már bánom, hogy nem írtam a betadint le az elején de valahogy annyira egyérlemû volt... Nos én nagyon sok mindenre használom, és kíváló! Próbáld ki. Nagyon tud hámosítani ami tökéletes a sérült bõrre (legalábbis nálam).
Igen minden embernél, vannak hullámvölgyek az életben csak nekünk kétszer annyit kell dolgozni azért hogy  ki tudjunk mászni abból a völgybõl, de ez ugyanúgy vonatkozik a crohn-ra, vagy a colitisre, vagy bármi más betegségre is és nem csak arra aki sztómával él. Na jó lehet hogy egy fokkal nehezebb, de lehet kihívásnak is felfogni ahogy Sanvito-val mindig csináltuk, hogy TÚL KELL ÉLNI!
A nõvértõl, hogy félsz, megértem, de sztem többet számít az, hogy az elkövetkezõ 2 hónapban, hogy érzed magad (jól is érezd magad a testedben amennyire csak lehet) mint az hogy most Õ esetleg pofátlan. Sztem beszélj vele, mert ha letelik is a negyed év, akkor automatikusan küldik az újabb adagot nem fogod észre sem venni és viszik.
Amúgy meg , meg kell neki magyarázni, hogy na ne már emberek vagyunk és Õ semmivel sem jobb Nálad , sõt neki kell mindent megtennie Érted! Sokáig féltem, de egyszer muszály az embernek a sarkára állnia. Ezt tanácsolom Neked is, és ne félj!!!
A doki, más tészta, ha ilyet mond akkor csak saját magát minõsíti, nem is érdemes vele foglalkoznod.
Meglepõ, hogy csak októberben kell visszamenned, holott még a feneked sincs rendben!? Azért ha valami nem jót érzel inkább menj,  inkább legyen vaklárma sokszor, mint baj egyszer!
A Srácok alatt most kifejezetten a Fiúkat érted? Nos MrPeetR szokott lenni, csak írni nem szokott, ha barna-by -re gondolsz Õ nem nagyon szokott itt lenni mostanság. (vagy csak én nem látom)
Szóval, kedves Seol, igen Rázd meg Magad ahogy kell és csak elõre, fel a fejjel, a nõvért meg ne hagyd annyiban!!!

Üdv. : Lisa

Szerkesztette: Lisa (2008-07-23 18:12)

Nincs jelen

#591 2008-07-23 20:11

sanvito
Tag

Ánya!
Köszi-köszi, aztán ha majd nagyon csuklasz péntektõl-hétfõig akkor én emlegetlek !!!! (Hálával....)  Remélem a jóidõ-gyártás nem vonja el az energiáidat !!!! D:

Lisa!
Hát szívembõl szólsz már megint ! remélem én is hogy sikerült kidolgoznunk együtt egy "túlélõ-rutint" mindenki hasznosítására. Az biztos hogy Te sokat tettél ebbe bele !!!! :) :) :) sohasem tudom elégszer megköszönni !!!!

Seol !
Sajna vannak hullámvölgyek, de meglásd majd egyre kevesebb lesz ! Ha azt gondolod hogy "egy csomó mindent túléltem, megmentették az életem, csak nem fog rajtam kifogni egy sztóma, egy kis hasfájás, egy front, egy akármi..... "  ez sok erõt tud adni. írtam is már, azt mondták a gyerekeim: Anya, kaptál még egy esélyt!!!!!! Szerencsés vagy ! Élj vele ! Az a baj, az embernek mégis csak saját magának kell kirángatnia magát a hajánál fogva a depibõl ! Egyszer voltam egy tárgyalástréningen, ahol minden reggel el kellett mondani 3 jó dolgot ami aznap történt velünk. Csak ültünk ott, és nem mondtunk semmit. AZTÁN MÉGIS ! ÉS NEM IS 3 VOLT, SOKKAL TÖBB ! felébredtünk, süt a nap, nem aludtam el a hajam, friss volt a kifli, nem késtem le a buszt, volt ülõhely, csicseregnek a madarak, langy szél fúj, van mit ennem, van hol laknom, van családom, egészségesek a gyerekeim, stb.stb. stb. Így aztán mindjárt másképp láttunk mindent ! DON'T WORRY, BE HAPPY !

A zsákról: szerintem mégis próbálj meg üzletelni a sztómás nõvérrel, hátha sikerül. legalább próbából adjon neked 1-2 db-ot a kétrészesbõl, hogy el tudd dönteni hogy beválik-e......
A dokiról: én is csak azt mondom mint Lisa, szomorú hogy ez az összes hozzáfûznivalója, de szerintem nem természetes amit érzel! Ha továbbra is lesz ilyen, igenis menj vissza és nyúzd hogy vizsgálja ki hogy mi okozza !  Lehet hogy semmi komoly, de akkor is, derüljön ez ki ! És nem igaz hogy az a dolga hogy húzódjon és fájjon..... az elsõ 1-2 hétben még igen, de aztán már nem !!!!
Azért ne ijedj meg, CSAK FIGYELD MAGAD ! és ne feledd: DON'T WORRY, BE HAPPY !

Nincs jelen

#592 2008-07-25 08:11

Ánya
Tag

Seol!
Egyrészt jó, hogy a küzdést választod, másrészt igazuk van a lányoknak, akik az elõbb szóltak. Egyedül mi tudunk magunkon segíteni, ezt már láthatod. Mindent meg kell szereznünk, senki nem kínál semmit tálcán. Szóval, szólj a sztómás nõvérnek, de én még annyit tennék hozzá, hogy próbálj vele jóban is maradni. Ugyanis a két részes dolog felszerelése a paszta miatt nehezebb és nagyobb odafigyelést igényel. Ha sikeres, akkor jó, mert több napig gyógyúl alatta a pocid. Azonban fontos, hogy segítsen megtanulni a módját. Szívesen leírom még részletesebben, hogyan is csináljuk mi, hátha az is segít.
Lisa tudja, hogy van ez, mielõbb lépned kell, ha változtatni akarsz a rendelésen.
Nekem se nagyon akarták a kétrészest, de azután elismerte a sztómás nõvér, hogy ez azért jobb. Valamiért az egyrészest erõltetik. Van, akinek az a jobb, de te már tudod, hogy nem jó neked. Lehet azzal kéne kezdened, hogy gondjaid vannak, mert egy napig sem marad fenn mindig a cucc, segítsen ebben. Azután kikérdezni, hogy miért is jó ez neked, miért is nem próbálhatnád ki a másikat?
Ahol laksz, ott nincs sztómás nõvér, vagy beteg, aki azzal él? A körzeti orvos segíthetne összehozni egy beteggel, aki lehet, többet tudna segíteni, mint a nõvér, aki távol van.  Jól beindultam :))
A hasfájásod ügyében is Sanvitoval értek egyet. Szólj, ha nem múlik. Talán segít, ha szorítós bugyit vásárolsz, ami tartja a belsõdet is. Persze, ha a sebedet nem bántja. Nekem nagyon jó szolgálatot tesz. Automatikusan odakaptam a kezemet, hogy tartsam, az elején. Most szorosan tartó alsónemût hordok. Sokat feküdj, amikor úgy érzed, jó neked.

Sok erõt és még több türelmet!!

Ánya

Nincs jelen

#593 2008-07-25 13:32

cseva
Tag

Szia Seol!
Nekem 2 évvel ezelõtt voltak a mûtétek és volt felfekvésem is. Sokáig kínlódtam,de végül a visegrádi kórházban
kaptam egy tapaszt,ami meggyógyított. -MELOLIN- a neve, próbálj meg szerezni ilyet. Nekem csak 2 db. maradt,
de szívesen elküldöm ha gondolod. A sztóma zsákokkal kapcsolatban,meg ajánlom,hogy hívd fel a "Sztóma vonalat",õk segítenek. Nekem még postán is küldtek különbözõ zacskókat,hogy próbáljam ki. Kooperálj velük.

Üdv: CSEVA

Nincs jelen

#594 2008-07-28 20:04

Lisa
Tag

Sziasztok!
Seol, Ánya! Hogy vagytok?
Nemjelentkeztek, ugye Sanvitot tudjuk, és Ti?
Seol : sikerült intézni vlmit a nõvérrel?
Ánya : ja igen, hétfõ, de akkor majd holnap, látod Te mennyire eszembe vagy ! :)

Nincs jelen

#595 2008-07-29 08:14

sanvito
Tag

Sziasztok ! Megjöttem, írok is majd, csak épp a Ferencvárosi kitelepítésre váró területen dolgozom, így szerintem hamarosan hazamegyek, ahogy tudok jelentkezem !!!!
Pussszz

Nincs jelen

#596 2008-07-29 13:24

Ánya
Tag

Isten hozott Sanvito!!
várom, várjuk az élménybeszámolódat!!

Mindenkivel örömmel tudatom, hogy elmentem itthonról egyedül!! Haza is jöttem, nem volt baleset, sem közúti, sem sztóma. Nagyon boldog vagyok!!

Seol!
Hová tüntél, mi van veled?

További szép napot:  Ánya

Nincs jelen

#597 2008-07-29 16:32

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak!
Sanvito!
Képzeld, azon az oldalon, aminek a címét megadtad... felhívtam õket Találtam egy nagyon kedves Sztomás nõvérkét! Holnap megyünk hozzá és segít mindenbe! Add is mindent és meg is mutogatja! Tényleg nagyon emberi hangon beszélt velem. Szinte felüdülés volt a megnyugtató szavai!
Úgyhogy Neked sem tudom elégé megköszöni annak az oldalnak a címét! :)
Ánya!
Van már olyan zsák ami kétrészes és puha ragasztós mint most nekem az egyrészes. Nekem ez nem esik le! Azért van vele bajom mert leér majd a térdemig és úgy csörög mint egy tescos szatyor. Kissé nagyon zavaró éjjel azt hallani ha megmozdulok, hogy zörög. Szinte szégyellem a hangját!
És nem utolsó sorba… Gusztustalan üríteni Ez a beszûkített kieresztõ nyílás… Ez valami förtelem. Ráadásul marad benne egy csomó széklet amit nem tudok kiszedni és az elõbb utóbb csípi a sztóma nyílásomat. Tehát nem tudom rendesen kitakarítani. Nekem még nem napi egy székletem van, hanem szinte egész nap szivárog. Két zsákkal naponta csak 12 óránként tudom cserélni. Ezért félek hogy ki fog marni!
A ragasztó eltávolító és ápoló kendõ is nagyon hiányzik. Ebbe a melegbe szinte rám olvad az egész Úgy kell letépnem. Azt a ragasztót kaparászom magamról mert a benzint nem merem rákeni a seb környékére. Azt is ígérték hogy holnap kapok olyan kendõcskét is.
Nekem nem nagyon lenne jó semmilyen szorítós fehérnemû. A mûtétek alatt kapott sérvtõl olyan kerek a pocim mintha mindjárt mennék szülni Le pöndörödik róla minden a hasam alá. Ott meg szorítaná a hasam alatt lévõ sebet. Ráadásul a fenekemet is köthetném be állandóan. Úgyhogy én most bugyi nélkül flangálok :-)
Amúgy Halásztelken lakom. A körzeti orvosom szerint az egész környéken nincs még egy sztomás, így nõvérke sincs
A hasfájásom elmúlt! Megjött. Majd 3 hónap után. Hát nem örömködtem neki Vehetem fel bugyit és ezért kötözgethetem a fenekemen a sebet De már ezen is túl vagyok.
Cseva!
Próbáltuk azt a sebtapaszt. Nagyon szépen köszönöm, hogy fel ajánlottad! Nekem nem vált be. Bele ragadtam vele az ágyba is Volt nevetés a korházba mikor kétségbe esve csöngetem a Nõvérkének, hogy szabadítson ki az ágyból, de úgy hogy ne a sebembõl tépje ki a tapaszt. Megfogott az ágy mint a legyet a légypapír! :-)
Lisa!
Így kikerülhetem a morci sztomás nõvérkémet. Elég lesz majd vágni hozzá a jópofát ha vissza kerülök a korházba
Amúgy ma kellet volna mennem az endrokrinologiára de nem tudtunk bemenni a városba Még a csepeli gyorsforgalmit is lezárták. Majd 2 óra alatt tettünk meg 10 kilométert. Ráadásul ma volt utoljára a sebészem is Így hozzá sem tudtam benézni, hogy nézze meg utoljára a fenekem mielõtt egy hónapra szabira megy. Ráadásul elkezdett förtelmesen dagadni a ball lábam Ezt is meg kellet volna mutatnom, meg egyáltalán, mitöl van? Szóval megint itt a bizonytalanság. Remélem hogy csak vizes vagyok.
Sanvito én is várom az élmény beszámolódat!
Többi Boszi? Ti nem mentek nyaralni?

Nincs jelen

#598 2008-07-29 16:55

andi72
Tag

Kedves Mindenki!

Most én szeretnék segítséget kérni tõletek! A sztómaterápiás nõvérek egyesületével szeretnénk egy teljes körû betegtájékoztatót megalkotni, mert óriási az igény rá,és személy szerint én is úgy gondolom, hogy annál többre van szükség, hogy "kicsit meg fog változni az életed, de lehet így élni". A kérésem az lenne, hogy próbáljatok nekünk a bennetek felmerült kérdésekkel, problémákkal segíteni, amelyek a mûtét után "jöttek elõ", de jó lett volna már a mûtét elõtt tudni róla. Nem muszáj a fórumon írnotok, írhattok a mail címünkre (sztomanoverek@gmail.com) is. A "végterméket", a minket segítõknek a megjelenés elõtt megmutatom láttamozásra, tehát egy hatékony közös munkát szeretnék veletek, hisz rólatok van szó!

Köszi elõre is!

Andi

Nincs jelen

#599 2008-07-29 18:18

clió
Tag

Seol!

Budapesten a Baross utcában, a nõgyógyászati klinikával majdnem szemben (azt hiszem 41. szám, de ez nem biztos) van egy gyógyászati segédeszköz bolt, ott biztosan tudnak Neked nõvért ajánlani, de lehet, hogy õk is tudnak segíteni. Juhász Péter és felesége vezeti az üzletet, nagyon rendesek és segítõkészek.

Clió

Nincs jelen

#600 2008-07-29 18:22

Seol
Tag

Köszönöm Clió!
Megvárom ezt a holnapi nagy találkozást ezzel a Növérkével. Bizok benne hogy tud segiteni.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb