#2151 2008-07-18 22:04
- judy1981
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
az a 15 jöhet
Nincs jelen
#2152 2008-07-26 18:14
- katka40
- Tag
Sziasztok!
Gyomorégésre, valamint hányingerre tud valaki ajánlani valamit?Egyre rosszabb már és nem nagyon tudok vele mit kezdeni.A Quamatel 20mg vagy a Rennie antacidum rágótabletta a jobb?
Valaki segítsen!
Elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#2153 2008-07-26 19:08
- roor
- Tag
Halika!
katka40 :szia.Miután nem tudom melyik betegséged van,kicsit nehezebb segíteni.
A kezdet kezdetén a quamatelt kaptam én is,igaz nekem ez már kevés volt,de segített.
Ha receptre felírt bogyó kell abból a parietet ajánlanám.
Gyomorégésre segíthet még ,hogy pár szem kekszet megeszel.
pá
Nincs jelen
#2154 2008-07-28 18:04
- csilla
- Tag
Szerintetek mennyi hasfogót lehet bevenni egy colitises betegnek? Mondjuk az Enterobene ratiotharm hasfogóra az van írva, h ilyen beteg be se veheti, de az orvos azt írta fel a fiamnak. És ha van valami elintéznivalója, kénytelen bevenni belõle. De mennyi az a mennyiség amit mondjuk egy hét alatt bevehet? Hetente egyszer? Vagy minden nap?
Van valakinek tapasztalata e téren?
csilla
Nincs jelen
#2155 2008-07-28 18:28
- roor
- Tag
Halika!
Csilla:szia.:D
Én ugyan crohnos vagyok,de nekem is ezt írták föl a következõ tanács kíséretében:amíg kicsit rendezõdök,napi egy szem jöhet (de ne hetekig,max két hétig),aztán alkalmanként egy-egy szem
Próbálja természetes hasfogóval kiváltani a bogyeszt,mondjuk banánnal,illetve pszichésen ha kicsit szugerálja magát,akkor is elhagyható.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#2156 2008-07-28 22:18
- katka40
- Tag
Sziasztok!Egy ismerõsöm ajánlotta nekem az ezüst kolloid készítményt, melynek semmiféle mellékhatása van.Holnap kezdem a kúrát,de jól jönni egy kis információ valakitõl aki már próbálta.Ha valaki szedte már vagy próbálta kérem adjon írja le a tapasztalatait ezzel kapcsolatban.
Elõre is köszönöm!
Egy Crohnos beteg
Nincs jelen
#2157 2008-07-29 09:29
- csilla
- Tag
roor: Köszönöm! Igaz neki nem rendezõdik a hasmenés csak a szteroidtól, de a hasfogó egy fél napra beválik.
A banán próbálva: nudli :). A szuggerálást majd megoldom én :). Azt fogom mondani: " Ati fiam ha menni fog a hasad nem játszhatsz a számítógépen, sõt még a szemedet is leveszed róla.." :) Szerinted beválik?? :)
Puszi: csilla
Nincs jelen
#2158 2008-07-29 09:57
- roor
- Tag
Halika!
Csilla:nem pont erre gondoltam,de ettõl még beválhat.:D:D:D:D
A szugit inkább arra értettem,hogy ne féljen attól hogy hasmenése van,vagy van e klotyó a közelben,inkább gondolja végig hogy ha van hol van,be tud e menni oda,a hasmenést pedig szugizza hogy ma nincs kedvem hozzád hess.:D:D:D:D:D:D
pá
Nincs jelen
#2159 2008-07-29 13:52
- Zsuzskaa
- Tag
Gigi ! Ez milyen igaz..... Lássuk meg a rosszban a jót :)
Nincs jelen
#2160 2008-07-29 15:00
- Rigor
- Tag
katka40: NE! egyáltalán nem igaz hogy az ezüstkolloidnak nincs mellékhatása. Sõt, ha valaki sokáig használja még elég látványos is van (argyra). - bõvebben olvashatsz róla itt: http://szkeptikus.blog.hu/2007/07/23/ezustkolloid
Nincs jelen
#2161 2008-07-29 15:02
- Rigor
- Tag
idézek is:
"Az ezüstkolloid tulajdonképpen mikroszkopikus (atominál nagyobb) méretû ezüstrészecskék oldatát jelenti. Az ezüstkolloidot az antibiotikumok felfedezése elõtt (!) használták. Ekkor a fõleg orrcseppekben használt ezüstkolloid kiterjedt ezüstmérgezésekhez vezetett. Az ezüstmérgezés során az ezüstsók a bõrben, szemben és a belsõ szervekben rakódnak le és a bõr ezüstszürke színûvé válik. Amikor ezek a mellékhatások (úgy bizony, mellékhatások!) nyilvánvalóvá váltak, akkor az orvosok befejezték a szer használatát. Az amerikai gyógyszerkönyv 1975 óta nem tartalmazza az ezüstkolloidot.
Az FDA (az amerikai élelmiszer és gyógyszer termékeket engedélyezõ szervezet) felmérése szerint a vizsgált ezüstkolloid szerek hatóanyagtartalma a csomagolásukon feltüntetetthez képest 15.2% és 124% között mozgott. Az ezüstmérgezést kiváltó dózismennyiség pontos értéke nem ismert. Az FDA álláspontja szerint az ezüstkolloid által okozott károsodások semmiképpen sem indokolhatók a kétséges pozitív hatással. Hivatalos szervezetek publikációi alapján tucatnyi halálos ezüstmérgezésrõl tudok én is a szerrel kapcsolatban."
Nincs jelen
#2162 2008-07-29 15:04
- katka40
- Tag
Sziasztok!Egy ismerõsöm ajánlotta nekem az ezüst kolloid készítményt, melynek semmiféle mellékhatása nincs.Hallott róla valaki valamit?Jó ez a készítmény crohn betegségre?
Nincs jelen
#2163 2008-07-29 16:01
- katka40
- Tag
Köszi Rigor!
Olvastam az oldalt, meg a hozzászólásokat is. Akkor az ezüst,a réz az arany kolloidok mint csak baromság?A Flavin7 is aki ezt forgalmazza kamu cég és becsapja az embereket ezekkel a termékekkel?Valamint akkor a többi terméke sem ér semmit, mivel olyan termékeket is forgalmaz, amely egyes emberek szerint "mérgezõ"?(Kétlem, hogy ez így lenne!!!)
Csak azt mondja meg nekem valaki, hogyha ez mind marhaság akkor mit kéne szednem hogy jobban legyek, mert a drága szteroidok nem érnek nálam semmit, valamint nem kívánom magamat egész életen át gyógyszerezni.
Tömjem magam Pentasával, diétázzak egész életen át, ne sportoljak, üljek itthon és várjam a csodát?Vagy marad a kórház ahol tele tömnek szteroidokkal és infuzióval, majd egy hónapig jól leszek aztán megint nem?
HMMMM.................???????????????Tegyem ezt???
Várom a lehetõségeket!!!
Nincs jelen
#2164 2008-07-29 17:24
- Sa-ni
- Tag
Meg tudja valaki mondani, melyik a legjobb probiotikum? Rigor, úgy rémlik, Neked valahol (nem találom) mintha lett volna egy olyan hozzászólásod, hogy ha jó a probiotikum, akkor egyidejûleg bevéve a szénhidrátos ételek sem puffasztanak, okoznak egyéb panaszt. Melyik ez a jó probiotikum? Mert nekem Normaflore, ProGastro, Ultimate Probiotic semmit nem ér, és a Lepicol hatása is csak idõleges...
Nincs jelen
#2165 2008-07-29 18:01
- clió
- Tag
Katka!
Van már jobb megoldás is, mint a szteroid, a Pentasáról nem is beszélve...
Úgy gondolom, nem megfelelõ nálad a gyógyszerezés, ha többször elõjön az aktivitásod egy éven belül.
Ne legyél elkeseredve (ezt csak halkan mondom, mert az orvosok nem osztják a véleményemet) én több olyan beteget ismerek, aki évek óta nem szed semmilyen gyógyszert és jól van. Ez egy kiszámíthatatlan betegség, lehet, hogy egyszer Neked sem kell gyógyszerekkel tömnöd magad
Clió
Nincs jelen
#2166 2008-07-31 14:27
- cipas
- Tag
Sa-ni próbáld meg(ha bírod)kétnaponta leglább 1 kaukázási kefírt(300g) elfogyasztani.Én hetente 3-4 alkalommal szoktam egy kis zöldséggel+graham kenyérrel megkajálni uzsonnára. Finom,egészséges és nem olyan drága mint a kiegészítõk(max 3000ft egy hónapban). De ha megengedheted magadnak anyagilag akkor a kefír mellé én a HIGHLAND LABORATORIES Bioflora nevû készítményét tudom ajánlani.Legalábbis nekem bevált. 5000 ft körül van 90 kapszula, napi 1-2 szem 2-3 hónapra így elég. De szerintem az elsõ próba legyen a kefír, ha 2 hónapig iszod és nem hat semmit akkor pluszba rányomatod ezt a kiegászítõt. Az már elég baktérium lesz:)
Nincs jelen
#2167 2008-07-31 15:14
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Ahogy Clió mondja. Én sem szedek rendszeresen gyógyszert a tavalyi mûtétem óta. Azaz, hogy pontos legyek: az elmúlt egy évben összesen három doboz Entocort és ugyanennyi Pentasa fogyott, ami három havi adagnak felel meg.
És jól vagyok! Két hete nézték a vérképem, semmi gyulladás. Nem eszem / iszom összevissza, csak ami bevált, nem gyújtok rá. Semmit nem szabad erõltetni: ha nem vagyok éhes, nem eszem. Kevés cukor, sok zöld tea. Ja és probiotikum: Protexin!
Nincs jelen
#2168 2008-07-31 23:00
- Margóci
- Tag
Zoli!
Én is Pentasát szedek most már x éve. Elõtte Salofalkos voltam, nekem valahogy a Pentasa jobb. A közérzetemen egyértelûen látszik is. Egyébként nem tudom hogy a Salofalknál is van-e, de a Pentasát felírják támogatással, lehet hogy ez az oka. De ez csak tényleg egy tipp!
Üdv: Margó
Nincs jelen
#2169 2008-08-01 15:28
- Rigor
- Tag
Próbálta már valaki a normix (rifaximin-antibiotikum)-ot? Én nemrég nyomtam le egy kúrát, elõtte elég rosszul voltam most meg marhajól vagyok nem is szedek semmit, na persze simán lehet hogy épp csak most lettem jobban, és valójában nem használt a szer semmit. (ezért is érdekel mások tapasztalata)
Ez a hatóanyaga neki:
A rifaximin egy új antibiotikum, ami számos aerob és anaerob Gram-pozitív és Gram-negatív baktériummal szemben baktericid hatással rendelkezik. A rifamicin SV félszintetikus derivátuma, és az e csoportba tartozó antibiotikumokhoz hasonlóan irreverzibilisen kötõdik a baktérium DNS függõ RNS polimeráz enzimének béta alapegységéhez, gátolva ezzel a baktérium RNS és fehérje szintézisét.
A per os alkalmazott rifaximin gyakorlatilag nem szívódik fel a gyomor-bél traktusból (kevesebb, mint 1%), aktív formában a bélben és a székletben koncentrálódik. A gyomor-béltraktusban magas koncentrációban jelenlévõ rifaximin igen hatékony a patogén baktériumok (salmonella, Shigella, enteropatogén E. coli stb.) eradikációjában, különösen a vastagbél területén. A rifaximin antibakteriális hatása biztosítja a bélfunkció normalizálódását és a kísérõ tünetek visszaszorításával a gyulladásos folyamatok megszüntetését. A gastrointestinális mûtétek alatt a seb és a szisztémás fertõzés kockázata csökken, valamint csökken a baktériumok termelte ammónia is, ami súlyos májbetegség esetében, csökkent méregtelenítési aktivitással szerepet játszik a hepatikus encephalopathia pathogenezise és szimptómáinak kialakulásában. Mivel a gyomor-béltraktusból gyakorlatilag nem szívódik fel, szisztémásan mellékhatást nem okoz. Számos klinikai vizsgálat igazolta, hogy a rifaximin jól tolerálható.
forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rifaximin
Nincs jelen
#2170 2008-08-02 20:40
- Yakus
- Tag
Rigor, én szedtem már normixot. Elõször nagyon jó volt. Úgy helyretett pár doboz (2?), hogy évek óta nem voltam olyan jól.
Nincs jelen
#2171 2008-08-02 23:31
- Kriszti72
- Tag
Sziasztok!
Nálam 2 hónapja állapították meg a Chron betegséget.
1 hónapig 64mg Medrolt, 100mg Immurant és 4,5mg Xalazint szedtem.
Július 28-án szedtem be az utolsó Medrolt /remélem, h tényleg az utolsó/ a többi gyógyi mennyisége maradt.
Jelenleg tiszta kiütés vagyok + 5-6 kg víz.
Más is ilyen nagy mennyiségû dózist kapott a betegsége elején?
Üdv
Kriszti
Nincs jelen
#2172 2008-08-02 23:42
- Kriszti72
- Tag
Sziasztok!
Halott valaki már az Alveo-ról. Érdemes kipróbálni vagy felejtõs /kb 13500ft/l/
Üdv
Kriszti
Nincs jelen
#2173 2008-08-03 05:32
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Ezt a Normixot fel kell iratni? Vagy elég besétálni érte a patikába? Normixosok írjatok!
Nincs jelen
#2174 2008-08-03 11:57
- Rigor
- Tag
Yakus: és aztán mi történt? - (azt írtad elõször nagyon jó volt)
amúgy nem mondhatnám hogy tökéletesen jól vagyok, mindenesetre erõsen közelítõleg a normális élethez:)
Kriszti: én nagyobbat is kaptam, és hoszabb ideig is.. Viszont az aloe verát messzirõl kerüld el, mert a mi betegségünkre bizonyatottan és kifejezetten ártalmas!!
Nincs jelen
#2175 2008-08-03 12:09
- Rigor
- Tag
Robur: igen fel kell iratni, de egyszerû, nekem például a háziorvos írta fel:)
Nincs jelen
#2176 2008-08-03 14:13
- Yakus
- Tag
Ez olyan, mint a fejfájás. Van, amikor egy Algopyrin a legjobb, van, amikor Qarelin. Legalábbis nekem.
Antibiotikumok csak orvosi receptre adhatók ki a Kliontól kezdve mindegyikig.
Ez kifejezetten gyomor- bél, hasmenéses, ilyen-olyan betegségekre/gyulladásokra van. Bátran szedd be Rigor, Robur, ha az orvos is egyetért.
Nincs jelen
#2177 2008-08-03 14:49
- cipas
- Tag
Kriszti72 én 96mg kaptam 2 hónapig aztán ahugy javultak az eredményeim enyre lejjebb vette a doki az adagot, kb 4-5 hónap egy kúra. Mondjuk attól is függ hogy milyen beteg vagy, hogy javulsz. Ennek alapján csökkentik az adagod. Csak arra vigyázz, hogy amíg szeded mindig legyen otthon, inkább válts ki elõre az összeset. Nekem egyszer elfogyott a kúra alatt(pont hétvége elõtt)és 3 napig nagyon durva elvonási tüneteim voltak. Másik jó tanács:ha még csak 2 hónapja diagnosztizálták, akkor elõször is próbálj a "gyógyulásodra" koncentrálni és azokat bevenni amit felírtak, ne kísérletezgess magadon(még az orvos se, max ha nem használnak a mostani gyógyszerek). És a legfontosabb:a diéta!!Tehát kerüld a tiltott ételeket, próbálj sokat pihenni(ez a legnehezebb szerintem) és hidd el egy fél év múlva már nem is emlékszel a medrol gusztustalan ízére:))
Nincs jelen
#2178 2008-08-04 08:54
- zolcsi
- Tag
Rigor én is szedtem Normixot.Kb 2 hónapja 20-szor voltam a wc-n 3 nap alatt.Ekkor kaptam receptre.Nagyon jó volt 2-3 nap alatt rendbe tett és 3 hétig renmek volt a székletem.Utána már kezdett nyugtalankodni."Bélfertõtlenítõként" kaptam.
Nincs jelen
#2179 2008-08-04 10:18
- Rigor
- Tag
Amúgy a vérzéses állapotra is jó?
Nincs jelen
#2180 2008-08-04 13:12
- zolcsi
- Tag
Rigor nem tudom én bélfertõtlenítésre kaptam
Nincs jelen
#2181 2008-08-04 19:11
- icecave
- Tag
Sziasztok. Remélem, nem írom túl rossz helyre.
Szóval az érdekelne, hogy a citromfû tea ill. az orbáncfû tea iható folyamatosan ugye?
Valakinek van tapasztalata, hogy enyhítette volna valamelyik is a stresszt?
Nekem még semmi extrém bajom nincs, remélem nem is lesz.
Máik topikban leirtam már a kis "történetemet ("Colitis ulcerosa érdekelne" topik).
A válaszokat elõre is köszönöm.
Jajj, és nem baj, ha mondjuk napi 1 liter ilyen teát csinálok, és azt megiszogatom egész nap?
Nem lehet túladagolni, vagy ilyesmi, hogy a végén ellenkezõ hatást váltson ki?
Nincs jelen
#2182 2008-08-04 19:19
- Floem
- Tag
Szia Kriszti!
Én nem rég hagytam abba a medrolt.. 48 mg-ot szedtem.. elvileg a testsúlynak megfelelõen adják, de ez függ a betegség súlyosságától...
A medrol sajnos ilyen, én most szedtem másodjára... tavaly kaptam.. ismerem a tüneteket, most lábalok ki a vizes fázisból, sajnos még nem az igazi, nálam azthiszem kialakult egy sorrend.. elõször megjelennek a kiütések, elõször a mellkasomon (nagyon durván, ezeket nem szabad nyomkodni, piszkálni, úgysem múlik el, és csak csúnyább lesz, én szoktam krémekkel kenegetni, de csak azért, hogy a lelkem megnyugtassam, hogy teszek vmit azért h ne így legyen, de sajnos addig nem tehetsz semmit amíg a szervezetedben szteroid van), második fázis az arcom.. majd az izületi fájdalmak(végtagfájdalmak) majd a vizesedés.. mikor is az arc eltorzul és senki nem érti, hogy mi a fura rajtad,, nekem pl egy ismerõsöm megkérdezte, hogy esetleg nem avgyok kisminkelve, mert olyan fura vok.. ehh, nah mindegy.. jah igen és most tartok az uccsó fázisban: hullik a hajam.. tudom, h alig marad majd hajam a végére, mint a multkor.. de elvileg újra kinõ.. mint a múltkor.. (fõ az optimizmus, ami nálam egyre fogy.. sõt elfogyott )
Jah igen, ne haragudjatok, hogy csak így közbevágok a témába, már régóta olvasgatlkak titetek, csak nem mertem írni... de most:)
Azt hiszem, hogy sokkal jobb olyanokkal megbeszélni ezeket a gondokat, akik szintén átélik... Mások csak meghallgatnak, de nem értik
Nincs jelen
#2183 2008-08-05 11:35
- Ede
- Tag
Szia, igen, elég rohadék ez a gyógyszer, de mit lehet tenni?? Esetleg, hogy mást adjanak helyette. Az az érdekes, hogy a sok közös-tünet mellett mindenkinek van valami egyénije is :)
Az orbáncfû teához csak annyit, hogy én úgy tudom, hogy a májra lehet hatással, ezért két hétnél tovább nem igazán ajánlatos inni. Nekem egy srác azt mondta, hogy a gyulladás/hasmenés elején orbáncfû teát (meg talán zsályát, de erre nem tenném a nyakam) ivott két hétig, majd amikor azt elhagyta, akkor kezdte el inni nagyobb mennyiségben a körömvirág teát. Az volt az elmélete és talán be i s vált neki, hogy elõször a tüneteket (hasmenés, véres széklet) akarta kezelni, majd amikor azok elmúltak, akkor "bevonatolni" a bél nyálkahártyáját, mert hogyha hamarabb csinálta volna, akkor talán a fekélyre is jótékony nyák elõállítását segítette volna elõ. Nem tudom, neki bejött, jobban lett. De az is nyilvánvaló, hogy neki nem volt olyan mértékû gyulladása még. Szép napokat!!
Nincs jelen
#2184 2008-08-05 11:37
- icecave
- Tag
A 2 hét azért érdekes, mert mindenhol azt irják, hogy az orbáncfû tea 3-4 hét után érezeteti sresszoldó hatását...
Nincs jelen
#2185 2008-08-05 11:53
- Sa-ni
- Tag
Én kétszer is próbáltam a Normixot (2-2 doboz), és a legelõvigyázatosabban szedtem - evés elõtt 1 órával, a kúra alatt tejtermékeket kálciumtartalmuk miatt teljesen mellõztem, természetsen laktózmentest is - és nekem semmi :( KOntaminált vékonybélszindróma miatt írták, ezt úgy állapítják meg, hogy a laborban lactulose-t kell innod, aztán negyedóránként fújni 1 gépbe v. csõbe, és a magas értékek fertõzésre utalnak. (A vizsgálati anyag pozitivitás esetén hasmenést, rosszullétet okoz, de nekem "csak" késõbb, otthon.) Azért örülök, h más jobban lett tõle. Nekem azt mondták, már utána vagy esetleg többórás eltéréssel akár a gyógyszerrel egyidejûleg szedjek 1-2 doboz Progastrót. Nektek hátha jól jön ez a tanács, nekem ez se használt. :(
Nincs jelen
#2186 2008-08-05 11:57
- Sa-ni
- Tag
Cipas, kösz a tippet, az a baj, hoyg én laktózérzékeny vagyok, nem tanácso kefírt ennem. De ezt a kiegészítõt megnézem!
Nincs jelen
#2187 2008-08-05 12:04
- icecave
- Tag
Nekem is normix kúrám van 12 napig, kaptam progasztro-t is, de akkor ezek szerint lehet együtt enni a 2-t...
Azt hittem a normix kúra után kell.... Mert ugye a normix antibiotikum, és azt gondoltam, minek egyem a pro-t, ha az abban lévõ jó bacilusokat is megöli...
Nincs jelen
#2188 2008-08-05 12:05
- Sa-ni
- Tag
Nekem egyszer azt mta az orvos, h a Progastro UTÁNA kell, de utána egy másik orvos azt mta, lehet ezt v. Normaflore-t kÖZBEN is (és ezt a patikus is megerõsítette), csak várni kell közte pár órát.
Nincs jelen
#2189 2008-08-05 12:07
- Kornél
- Tag
Én tavaly nyáron találkoztam elöszõr a normixal ,nagyon puffadtam a gyomrom a belem minden.
ekkor irta fel a dokim 3 napig kellet szednem 2×2 adagba.király volt a gyomromban teljesen megszünt az a telt feszitõ érzés,de a székletem nem nagyon változott sõtt a a bélgázok is csak picit csökkentek.
Ez kicsit érdekes számomra hisz ez a gyógyszer ugye nem a gyomorban hanem a bélben fejti ki hatását.
utoljára 3 hete szedtem szintén csak 3 napig de most aztán semmi nem történt egy pici változás sem volt.Én szerintem a cyprobay és klion kura hatásosabb,legalábbis számomra.
Nincs jelen
#2190 2008-08-05 12:12
- roor
- Tag
Halika!
Sa-ni:én is laktóz érzékeny vagyok.
A savanyított tejtermékeket (tejföl,joghurt,kefír) lehet ennünk.
Ha ezeket sem bírod fennáll hogy nemcsak tejcukor,de tejfehérje érzékeny is vagy.
Saját tapasztalat,hogy ezek nemcsak ehetõk,de nem is ártalmasak.:D
pá
Nincs jelen
#2191 2008-08-05 14:17
- zolcsi
- Tag
Sziasztok!
Még a Normix-hez fûznék pár gondolatot.Korábban írtam nekem nagyon bevált.A gasztrós dokim fel is írt ma havi egyszeri kúrát belõle.A gázokat nem csökkenti de nálam a széklet teljesen normalizálódott.Reggel ébredés és pár korty víz után irány a "porcelán" és napi 1 azaz EGY formált széklet.Heteken keresztül.Ezt az eredményt 10 szem produkálta napi3x1 formában.
Még egy jó hír a Salofalkot 3 hónapon belül le kell építenem.Csak az imurán marad 3x25 és a Normix.
Nincs jelen
#2192 2008-08-05 14:18
- Rigor
- Tag
Sa-ni: a leírás alapján a normix elvileg a vastagbélben fejti ki a hatását, a gyomorban semmi, és a vékonybélben sem igazán (ilyen 1%-ot írnak).- szóval akkor miért írták vékonybélre? Akkor inkább klion nem? (amibõl meg én nem éreztem semmit).
Nincs jelen
#2193 2008-08-06 12:27
- Ede
- Tag
szia, akkor azt kell figyelembe venni. Az enyém nem hivatalos. szép napokat
Nincs jelen
#2194 2008-08-08 16:26
- Sa-ni
- Tag
Rigor: ezt én sem értettem... De a Kliont os felírták "csak úgy" a panaszaimra, és nem használt az sem.
Roor: én ezt úgy tudtam, hogy a laktózérzékenység erõsségétõl függ. Gondoltam a kefírre, de látom ráírva, hogy szénhidráttartalom (ami ugye csak laktóz lehet ez esetben) ennyi és ennyi, és mindig megriadtam ettõl. Pedig ezt már doki is mondta, hogy a kefír mehet. De akkor ezek szerint az olcsóbb sajt is? Mert én mindig kínosan veszem a méregdrága Pannóniát, meg a Fittimót (ami egyébként zsírtalan is!). Meg néha úgy megkívánom a túrót, de gyáva kukac vagyok, így is olyan pocsékul vagyok, nem mertem még megkockáztatni.
Más téma: jelenleg Neurosant kezdtem szedni. Mit gondoltok, az segít?
Nincs jelen
#2195 2008-08-08 17:29
- roor
- Tag
Halika!
Sa-ni:erõsségtõl is függhet.:D
A szénhidráttartalom hogy csak a laktóz lehet?Na ebben nem vagyok otthon,de nem hinném.
Nézd ha nem mered enni,vagy nem mered kipróbálni akkor ne tedd.
Mások vagyunk,ez benne van a pakliban.:D
Ha úgy jön ki a lépés hogy nem vagy rosszul,otthon vagy wc közelében és minden körülmény adott ahhoz hogy ha baj van biztonságban érezd magad egy próbát megérne a kefír.:D:D:D
Finom is,változatossá is teheted az étrended és nagyon sokmindenbe tudnád használni tej helyett.:D:D:D:D
De van még egy tanácsom,lehet már kapni laktózmentes tejfölt,azzal is próbálkozhatsz.:D:D:D
Finomabb mint az igazi,árban meg hasonló.:D
Sajtoknál a zsírtartalomra kell figyelni,minnél soványabb annál kevésbé ártalmas,ugyanakkor nem tudni mennyi a laktóz benne.Sajna.
A túróval nekem vannak összetûzéseim.:D
Turórudi formában békében vagyunk,de egy túróstésztánál már kekeckedünk egymással,ezért elég keveset eszek belõle,de néha azért bevállalom.:D
Ebbõl is jobb a sovány túró.:D
Csak akkor kisérletezz ha jól vagy,és ha biztos vagy benne hogy ezt akarod.:D:D:D
Ha bevállaltál valamit írj majd,mert nagyon érdekel hogy sikerül e bõvíteni az ételpalettát.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#2196 2008-08-11 17:35
- Kriszti72
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenki válaszát. :)
Azóta már egy kicsit megnyugodtam, sõt hála a vízhajtónak végre újra kezd emberi formát ölteni az arcom. Már nem úgy nézek ki, mint egy idült alkoholista, bár lehet, hogy jobban jártam volna, mert az legalább gyógyítható.
A múlt heti vérvételem igen csak pocsékra sikeredett, ismét magas a süllyedésem, kb. úgy néz ki, mintha nem is szedtem volna semmit. Tüneteim viszont nincsenek.??????
Üdv
Kriszti
Nincs jelen
#2197 2008-08-12 15:33
- Ánya
- Tag
Kriszti!
Az alkoholizmus ugyanúgy nem gyógyítható csak tünetmentessé tehetõ!!!!
Nem kötözködésnek írtam, de fontos tudnivaló, mert majdnem mindenki érintett a témában, van a családban vagy a környezetében alkoholista :(
A vérképed szépen meg fog javulni, ha nincsenek tüneteid!!
Jobbulást!
:D
Nincs jelen
#2198 2008-08-12 17:17
- Kriszti72
- Tag
Szia Ánya!
Köszönöm bíztató szavaid. Úgy legyen, csütörtökön ismét szúrnak, remélem most jó lesz az eredményem.
Kriszti
Nincs jelen
#2199 2008-08-14 18:49
- Dave85
- Tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tõletek! Nem írnám le részletesen mi történt, igazából annyi a lényege, hogy orvosom elírása miatt nem kapok Imurant 90%-os támogatással (háziorvosom OEP-tõl való félelmében nem írja ki, ami érthetõ) 7.000,-Ft-ért meg nincs "kedvem" venni. Annyit szeretnék kérdezni, hogy van-e köztetek olyan aki nem bírta az Imurant és maradt belõle 1 vagy 2 levélnyi mennyiség. Szívesen megvenném, sajnos a Crohnos ismerõsem közül senki nem szedi. Budapesten vagy Székesfehérváron tudnám megoldani az átvételt.
Nagy segítség lenne, nem szeretnék a kúra kellõs közepén gyógyszer nélkül maradni.
Ha valaki tudna segíteni legyen kedves egy e-mailt írni az agz30x@freemail.hu-ra.
Köszönöm!
Balázs
Nincs jelen
#2200 2008-08-14 18:55
- judy1981
- Tag
Én a helyedben megpróbálnám felhívni az orvost - ha nem helyben van - hogy postán küldjön egy szakorvosi javaslatot.
Nincs jelen