#451 2008-06-11 19:25

Györe Bömbi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Hellóka! Mostanában én is csak olvasgatok, nem írok, mert nincs se jó- se rossz hírem.Nálam minden stagnál. Holnap megyek orvoshoz, talán õ tud valami bíztatót. Minden jót!

Nincs jelen

#452 2008-07-16 00:04

sziszi32
Tag

Hellóka, látom, itt is én nyitom meg a sort! Sikerült a kisfiam mûtétje, a sipolynak "annyi", és plusz lett még végbélnyilása is!!!!!!!!!! Egyébként nem tudom, sipoly volt-e, bár azt mondják, de én úgy értettem, hogy elválasztották a végbelet a húgyvezetéktõl (akkor most ez is sipoly? na mindegy, hál Istennek, a múlté a dolog). Most már nagyon boldogok vagyunk, a kisfiam csibészebb, mint valaha, bár napi 1-2 alkalommal még meg kell õt kinoznom a végbéltágitó-rúddal. Azt mondják a dokik, hogy nem fáj neki (ja, nem õket kell mindennap tágitgatni), de nagyon kellemetlen, ezért itthon egy kis cirkusszal megy a dolog. De nem baj, ennyit kibirunk, jobb, mint naponta 1-1 órát oda-vissza utazni egy ötperces beavatkozásért.
Judit, sajnos visszajött a mail, amit neked küldtem, kérlek, jelentkezz!!

Nincs jelen

#453 2008-07-17 14:07

Tami
Tag

Sziasztok.

Végre van fórum :-)
Na úgy állok a sipolyommal, hogy valószínû béllel kommunikál. Háát faja.
Decemberbe volt az elõzõ mûtétem. A doki szerint mûtét kell. Ez egy hasfali sipoly, azt mondja
ezt úgy tudják mûteni, hogy újra nagyot vágnak, mert a vékonybélen bárhol lehet a beteg rész.
Volt már valakinek ilyen hasfali sipoly? Mûtötték vele?
Azért vagyok nagyon mérges, mert tök jól vagyok, nem fáj semmim, csak jön az oldalamon a váladék.
Újra nagymûtét, felgyógyulás, meg azt már meg se mertem kérdezni ilyenkor szoktak e stomát csinálni!!
Jaja írjatok, nyugtassatok, mert odavagyok egy cseppet.

Köszi

Tami

Nincs jelen

#454 2008-07-17 21:08

kbalu
Tag

Tami: küldtem mailt

Nincs jelen

#455 2008-07-18 15:45

mercy70
Tag

Hahó mindenki!
Most hívott Gyulus túl van a mûtéten.Kb.5 perces volt.Vidám,nyugodt és nincs semmi gond.Még ülni is tud.Valószínû holnap már jön is haza a kórházból.Puszil mindenkit.

Nincs jelen

#456 2008-07-21 22:05

Tádé
Tag

Sziasztok!
Rég jártam erre, Sziszi örülök, hogy a kisfiad jól van, további minden jót.
Én eljutottam egy természetgyógyászhoz kínomban, most mindenféle béljavító micsodákat eszek, iszok, és közben találtam egy másik dokit aki most megteszi azt amit az elõzõ dokinak már meg kellett volna tennie. Csütörtökön megyek CT-re, majd aug 25.-én megtükröznek, arra gyanakszanak, hogy Crohn-os vagyok, teljes diétára fogtak, jóformán csak zöldség, gyümölcs, néha egy kis hal, csirke, tej óne, egy kis sajt kefír csak.A sipolyom azóta váladékozik nem kicsit. A jó a rosszban, hogy lefogytam eddig 7 kg-t. Nagyon félek a CT-tõl, klasztrofóbiás vagyok, tud valaki valami okosat mondani, hogy lehet kibírni?
Mindenkinek kitartás.

Nincs jelen

#457 2008-07-21 22:47

Ede
Tag

Kedves Tádé, lehet, hogy én tudom rosszul, de a ct-nél egy kamera-fej-egység mozog körülötted, az MR kapcsán kell befeküdni egy csõbe (olyanba én már kétszer voltam bibi, és ki kellett szednem az összes fülbevalómat, nem semmi munka volt). Úgyhogy, ne félj a klausztrofóbiától (mondani könnyû, mi?). Sok sikert!!!

Nincs jelen

#458 2008-07-22 08:13

clió
Tag

Tami

A hasfali sipolyt tényleg csak mûtéttel lehet megoldani. Azt, hogy béllel kommunikál-e vagy sem, általában fistulografiával ki tudják mutatni. Bélveszteséggel csak az elsõ esetben kell számolni, egyébként kisebb mûtéttel megúszható.   
A Crohnod nyugalomban van? Általában sipoly két okból szokott keletkezni: a/ alapbetegség aktív b/ mûtétek után, ha nem jól operáltak.

Clió

Nincs jelen

#459 2008-07-22 08:18

Sancsi
Tag

Sziasztok! Clió! Mi az a fistulografia? Nekem is mennem kell sebészhez, hogy megnézzék honnan ered a sipolyom? Eléggé félek!!

Nincs jelen

#460 2008-07-22 08:50

clió
Tag

Sancsi!

Nyugi, a fistulógráfia nem fájdalmas: a kipolyjáratba egy katétert helyeznek, ebbe kontrasztanyagot juttatnak és röntgen alatt nézik, hogy merre megy a járat. Nekem (sajnos) többször csinálták, nem fáj, ne izgulj!

Nincs jelen

#461 2008-07-22 09:03

Ercsi
Tag

Sziasztok, nem tudom emlékeztem még rám? Június 18-án mûtötték a 15 éves fiamat, négy járatot távolítottak el, meg valami érdekes gombócot, a keresztcsontig kimetszettek mindent, másfél órás mûtét volt, DE MOST MÁR JÓl van, azt mondták, nem is igazi sipoly, a gombócról meg kiderült, hogy magzati korban elhalt ikertestvére!!!! Tehát nem is nyitva gyógyult,hanem simán összevarták, és már strandon is volt. sõt azt mondta a doki, akár ,,fenéken,, is rugathatja magát, éljen, mindenkinek hasonló szerencsét kívánok, !!! Ercsi

Nincs jelen

#462 2008-07-22 11:27

Sancsi
Tag

Clió ! köszönöm!:-)
Ercsi! NAgyon örülök, hogy meggyógyult a fiad!! Mindenkinek én is hasonló szerencsét kívánok!

Nincs jelen

#463 2008-08-05 09:29

laci56
Tag

Üdv Mindenkinek! Laci vagyok, és már január óta szenvedek végbéltályoggal, amibõl kialakult 2-3 végbélsipolyom. Össze-vissza operálnak, de továbbra is váladékozik, gennyedzik, ráadásul fáj is. Egy orvos sem tud vele mit kezdeni. Ha van valaki. aki már átélt hasonlókat, kérm, ossza meg velem a tapasztalatait! MOdja meg, ki az az orvos, aki meg tudja gyógyítíni a sipolyokat, mert én reménytelen vagyok. Köszönök minden véleményt, segítséget: Laci

Nincs jelen

#464 2008-08-05 15:23

Tami
Tag

Sziasztok!
Hát nekem a fistulográfia nem mutatja ki, hogy
béllel kommunikálna, de a váladékból sajnos tök egyértelmû.
Mûtét lesz, valahogy õsszel. A vizsgálat tényleg nem fáj nekem is volt már 2, nem
is éreztem nagyon semmit.
Ciló. a chronom jelenleg szerintem nem aktív (szerintem), mûteni decemberben mûtöttek, valószínûleg annak a szövõdménye a sipolykám.
Nagyon bosszantó, hogy az ember jól érzi magát aránylag, és akkor megint kés alá fekhet egy sipoly miatt,
ami nem is fáj, csak van.Nerkem a drain csövem helyét találta meg ,ezért rögtön kialakult járata volt, így nem szenvedtem vele. Néha picit fáj, de az kibírható. Én a tengerben is fürödtem vele, a dokim azt mondta az csak jót tehet neki.
Na mind1 szoktatom magam a gondolathoz, hogy ez lesz.

Üdv mindenkinek!

Nincs jelen

#465 2008-08-07 13:57

Agica01
Tag

Szia Laci!
Nem vagy egyedül, én már 6 éve küzdök ezzel, kb. évente operálnak vele. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a dokim azt mondta, hogy ezzel nem lehet mit csinálni, ha kivágja a járatot, újat csinál magának a genny. Nekem jelenleg végbél mellett kb. 4-5 váladékozó sipolyom van. Õsszel mûtöttek, de nem volt nagyon eredményes. A lényeg doki szerint: amíg a bél gyulladásban van, az irritálja, ill. idézi elõ, addig ezek lesznek, akkor szûnnének meg, ha a vastagbelet kivezetné egy idõre. Na de köszi, én abból nem kérek (ha nem muszáj),akkor inkább a váladékok. Hetente egyszer átmossuk betadinnal meg hiperollal, azt' megvagyok vele.
Azért ha találsz olyant, aki tud valami jó és igazi megoldást, mindenképp jelezd, mert az engem is érdekel.
Minden jót!
Ágica

Nincs jelen

#466 2008-08-07 17:16

laci56
Tag

Szia Ágica!
Igazából nem vígasztaltál meg, de nekem minden eredményem azt mutatja, hogy nemvagyok Chronos. De ki tudja? Ezek a sipolyok pedig gennyesek, fájnak. Csak a borzasztó, hogy az orvosok még azt sem látják, hogy hol van a sipolynyílás!

Nincs jelen

#467 2008-08-08 06:05

Sancsi
Tag

Sziasztok! Laci56! Nekem is van egy sipolyom, évek óta vannak bél problémáim, de a tükrözésbõl vett minta szerint nem vagyok Chron-os. A diagnózison az áll, hogy mérsékelt colitis. Na de a colitisre nem annyira jellemzõ a sipoly. Szó mi szó, most kellene sebészhez menni, hogy mi legyen vele. Nem biztos, hogy belemegyek a mûtétbe akkor, ha valóban kommunikál a béllel, mert akkor tényleg csak újabbak lehetnek majd belõle. Egyelõre elvagyok ezzel a kis huncut sipollyal, egyébként csak néha fáj. De én meg félek a mûtéttõl is.............én sem tudom mitévõ legyek!

Ági! Én is ettõl félek, hogy csak mûtögetnek........

Nincs jelen

#468 2008-08-08 09:11

Sancsi
Tag

Gigi! Akkor most mi lehet a helyzet? Mégis csak chron-os vagyok? De azt elvileg kizárták!
persze hallottam már, hogy hiába nem mutatja a szövettan, attól még simán lehet ! hát nem egyszerû az esetünk az biztos! Mindenesetre még egy kicsit várok a sebészettel!:-) Kerepesre kell mennem a Csapó fõorvoshoz! Esetleg van valakinek vele kapcsolata?

Nincs jelen

#469 2008-08-10 19:44

Krisz1
Tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, és azt sem tudom hogy hogy hol is kezdjem.
Férjem 1 hónapja lesett a létráról és szilánkosra törte a kezét. Uzsokiba be, 3 órás mûtét a leggusztustalanabb kórházak egyikében. 9 csavar és 1 lemez tartja a válla alatt a karját. Gyógytorna, majd egy napon kis pattanás szerû dolog a karján és hõemelkedés. Másnapra nõtt mindez. Kórházba vissza, ahol 1 drága orvos antibiotikum nélkûl hazaküldte miután lefertõtlenítette, hogy ez semmi. Ez csütörtöki napon volt. Vasárnapra 5xösére nõtt és levedzett. Ismerõsünk +nézte, neki van sipolya szerinte ez is az. Hétfõn újra kórház, ahol a saját diagnózisunkat +erõsítették, hogy igen ez az. Majdnem 2hete van bent. 6 kilót fogyott mára és semmit nem tudnak, vagy akarnak mondani. Szívják vákummal, de így is folyton szivárog. Semmi javulás. Huzzák az idõt, mert ha +mûtenék, és kivennék a lemezt (ami lehet a baj forrása,szerintük) akkor összezuhanna a karja, ami gondolm azt jelentheti, hogy nem tudja majd használni 100%osan. Így a mûtét szóba se jöhet.
Van valakinek erre tapasztalata? Merre menjünk? Mit csináljunk? Mi a helyes út? Várom a segítségeteket, vagy azt ha nem jó oldalon vagyok.

Üdv: Krisz1

Nincs jelen

#470 2008-08-10 19:50

zolcsi
Tag

Krisz1
Ez egy bélbeteg oldal.Nem hiszem ,hogy sok segítséget találsz.Jobbulást a férjednek,vigyázz rá!

Nincs jelen

#471 2008-08-10 20:32

Krisz1
Tag

Köszi és bocsi

Nincs jelen

#472 2008-08-11 12:32

Tami
Tag

Sziasztok!

Légyszi segtsetek!
Mint ahogy már írtam hasfali sipolyom van.
Tegnap óta nagyon durván ürül a váladék.
van, hogy felrakom a kötést, és cserélhetem újra 5 perc múlva.
Nagyon sok jön.
Szombaton lesz az eljegyzésem! Addig ki kell húznom valahogy.
Nem értem miért van ez az egész.
Valami ötlet a kötözésre? esetleg a váladék csillapítására.
Az már csak 1 dolog, hogy totál szétmarta a bõröm, azt kenegetem.
Jaj valamai tuti ötlettel rukkoljatok elõ, és jövõ 7-en doki. ( Igaz szabin van a sebészem, de majd
bemegyek v.melyik kollegájához.)
Láz ilyesmi nincs, max egy picit gyengécskének érzem magam.

Köszi szépen

Nincs jelen

#473 2008-08-11 12:52

Lisa
Tag

Szia Tami
Nem tudom, hogy csak pozitív választ vársz?
Én is ugyanígy jártam, csak én feltárás után, és napról napra nem hogy kevesebb lett volna a váladék hanem csak egyre több. Újabb mûtét lett belõle természetesen. Vagyis pontosan perforáció miatt nõtt a váladék mennyisége nálam..láz nélkül. Azt írtad, hogy nem tudod mitõl van ez.
Csak abban lehet bízni, hogy nincs komoly gond odabenn és akkor "csitulni" fog a váladékozás..viszont ha napról-napra csak több lesz, akkor Neked lesz kellemetlen az eljegyzés.
Tudom, hogy valami praktikát vártál, de sajnos ezzel nem nagyon tudsz mit tenni, cseréled amilyen gyakran tudod (az sem jó a sebre) aztán bízzunk benne, hogy alább hagy hétvégéig.
Ne ess kétségbe! Ki kell várni egy pár napot!

Szerkesztette: Lisa (2008-08-11 12:54)

Nincs jelen

#474 2008-08-11 13:21

Tami
Tag

Köszi Lisa.
Sajna tudom, hogy mitõl van, vékonybél sipoly, csak azt nem tudom mitõl nõtt meg a váladék mennyisége.
Jaj remélem, hogy alábbhagy. Most próbálok egy kemény diétát, hátha valami kaja miatt van a dolog.
Eddig olyan egyenletes volt a mennyisége, és nem olyan sok.
Megrémültem.
Kicsit kiborultam. Minden fontos eseménynél az életemben ez lesz?
Jaj csak a szombatot húzzam ki v.hogy.

Még1x köszi Lisa
Tami

Nincs jelen

#475 2008-08-11 14:43

Lisa
Tag

Jó akkor, viszont,koncentrálj arra, hogy ki húzod szombatig, sõt jövõ hétig amíg az orvoshoz ez len jutsz!
És dehogy is lesz ez így minden fontos eseménynél, nem hidd el! Most így érzed mert negatív dolog van folyamatban, de majd szombaton !!! :D No akkor jó lesz és utána is.
Ja , és persze ne görcsölj rá az egészre mert az sem használ neki...ha ételre gyanakodsz akkor az izgulásra, és a kiborulásra is lehet fogni.
Csak nyugi!
Szép szombatod  lesz!!! De ha vlmi változás van , akkor írj nyugodtan!

Nincs jelen

#476 2008-08-13 23:42

sziszi32
Tag

Judit, nem tudok neked mailt küldeni, a mailer daemon mindig visszadobja!!!! :(
A kicsi jól van, minden nappal nagyobb kisördög :)

Nincs jelen

#477 2008-08-18 09:26

Ercsi
Tag

sziasztok, mégsem sikerült..... jövõ héten új mûtét

Nincs jelen

#478 2008-08-18 17:55

Ede
Tag

:o :o /o /o

Nincs jelen

#479 2008-08-28 10:22

Ercsi
Tag

a mûtétet elvégezték, szörnyû volt, fiamnak két hétig kell kórházban maradnia

Nincs jelen

#480 2008-08-28 10:31

zolcsi
Tag

Ercsi sajnálom jobbulást a fiadnak.

Nincs jelen

#481 2008-08-28 13:00

Tami
Tag

Ercsi, jobbulást a fiadnak, neked sok erõt és kitartást !!
2 hét és jobb lesz minden!

Nincs jelen

#482 2008-08-29 10:32

Ercsi
Tag

köszönöm, mindannyiótoknak,

Nincs jelen

#483 2008-09-01 13:32

Ercsi
Tag

Nem tudja véletlenül valaki, hol végeznek ultrahang vizsgálatot sipolyra? mert nálunk csak úgy mûtöttek, hogy felnyitottak és ami elõkerült azt kivették, ezért került sor a júniusi mûtét után a múlt hetire is.

Nincs jelen

#484 2008-09-01 16:33

Tami
Tag

Ercsi!

van ilyen UH? Én nem hiszem.
Maximum feltöltéses vizsgálatot tudnak csinálni.
Szerintem ilyen UH nincs.
ha van szóljatok!
Köszi

Nincs jelen

#485 2008-09-01 21:07

Margóci
Tag

Én sem hallottam még róla...

Nincs jelen

#486 2008-09-01 21:27

Sancsi
Tag

Én úgy tudom, hogy van, de végbélbe helyezik, és onnan kukkolják a sipoly járatot!
Legalábbis ezt mondta  a gastros  dokim.

Nincs jelen

#487 2008-09-02 09:04

Agica01
Tag

ERcsi, nekem már sokszor mûtöttek sipolyt. Elõtte fisztulográfiás vizsgálatot csinálnak: a sipolyba bedugnak egy picike szondát, pl. egy kanül végét, alig 1-2 centire, és kontrasztanyagot nyomnak bele. Majd csinálnak 1-2 röntgenképet, és azon látszik, hogy merre folyt szét a kontrasztanyag. Arra vannak a járatok.
Az ég világon semmit nem érezni, kicsit sem fáj.

Nincs jelen

#488 2008-09-02 10:26

Ercsi
Tag

ok. köszi, hát ezért vicces, amint írtam, nálunk semmit nem csináltak, csak vágtak, ezért szeretném most megelõzni, hogy megint csak úgy nyiszáljanak. köszi még1x

Nincs jelen

#489 2008-09-17 16:07

Kornél
Tag

sziasztok

már rég jártam erre, nos engem tavaly novemberben mûtöttek tályogal,amibõl aztán sipoly járat alakult ki,ez a ball farpofán volt és azóta is váladékozik sõt néha a levegõ is ott jön ki. Régebben volt egy szintén tályogmûtétem a jobb farpofán is de abból nem alakult ki sipoly járat.de most valahogy egymásra találtak és most valahogy életre kelt a jobb oldali és simán át tudom nyomkodni a cuccot a baloldalamra mert ugye ott ki tud folyni,elég abszurd de igy van.
és ezzel nem is igen akarnak mit kezdeni a dokik.ma voltam a sebészeten és megállapította hogy sebészi beavatkozás nem kell pedig én érzem hogy azért lenne mit kipucolni.na de ami most sokkal jobban izgat az hogy benyult a fenekembe és azt mondta hogy komoly szükület van a végbélben.És mindjárt javasolta a hasi mûtétet,(kivzetést) amit én nem igden akarok.megkérdeztem hogy lehet e valami kupot vagy gyógyszert erre és azt monda nem.EZT NEM akarom elhinni hogy erre semmi lehetõség nincs csak ha tehermentesítik és kivezetik a hasfalra a belem.EZT nem akarom elhinni ha valaki tud erre a szükületre valami tanácsot adni azt megköszönném.
Ultrahangos vizsgálaton votam és ott nem láttak szükületet.ugyhogy valószinû hogy csak a végbélben van.

Nincs jelen

#490 2008-09-17 17:11

mercy70
Tag

Kornél!Nekem detto ugyanez sok-sok éve.És nincs kivezetés,én nem is hagynám.Sõt,nagyon jól vagyok.Olvastam már itt a fórumon,nem tudom hol,van akinek tágítják a szûkületet.Szerintem érdeklõdj utánna ha aggaszt.

Nincs jelen

#491 2008-09-17 17:54

szilvia
Tag

Sziasztok!
Egy hete felvágták a végbél tályogomat, ami elég nagy volt.
Nem teljesen a végbélnél helyezkedik el, hanem inkább a fenekemnek a tetején.
Az normális ha még a vágásból genny folyik ki? (nagyon minimális mennyiségû max 1-2 csepp/nap)
Vér már nem folyik. Ez azt jelenti h sipolyom lesz?
Holnap (is) megyek vissza kontrollra. 3 napja azt mondták h nagyon szép a seb.
Kérlek válaszoljatok h addig ne izguljak emiatt.
Köszönöm!
És mindenkinek kívánom h minnél hamarabb gyógyuljon meg minnél hamarabb.

Nincs jelen

#492 2008-09-17 18:08

Lisa
Tag

Szia Szilvia, igen teljesen  normális. Ennek azért kell idõ, amíg teljesen rendbe jön. Ha azt mondták, hogy szép a seb, akkor örülj neki nagyon, mert pár nappal késõbb még azért bõven szokott gennyezni.
Nem ez nem jelent sipolyt, csak azt, hogy még van benne egy pici genny aminek ki kell folynia.
Csak nyugi!

Szerkesztette: Lisa (2008-09-17 18:09)

Nincs jelen

#493 2008-09-17 18:17

szilvia
Tag

Köszönöm szépena választ!Most megnyugtattál!
Nekem soha sem volt semmilyen betegségem (szerencsére) , ezért ezt most túlreagálom az orvosok szerint is.
Sajnos eléggé hipohondriás vok.
Remélem egy hónap múlva tnyleg elfelejtem az egészet mint ah az orvosok mondják.
Amúgy mennyi ideig kell visszamennem kontrollra?

Nincs jelen

#494 2008-09-17 18:22

Lisa
Tag

Ha teljesen megszûnik a váladék, akkor max. egyszer vagy kétszer fognak visszahívni vele, de egyébként egy hónap és TÉNYLEG teljesen elfelejtheted :D
Nem baj az, reagáld inkább túl, mint, hogy egyszer ne vedd komolyan. Örülök azért, hogy komolyabb bajod nincsen. Ezen meg pár nap és túl leszel. De ha a váladék mennyisége bármikor is növekszik, akkor szólj a sebészednek.
Vigyázz Magadra!

Nincs jelen

#495 2008-09-17 18:39

szilvia
Tag

És mikor nyugodhatok meg h nem alakul ki a sipoly?
Ha most nem alakult ki késõbb -emiatt a tályog miatt- kialakulhat?
Úgy érzem h egyre kevesebb a genny vagy rosszabb esetben változatlan. A seb meg elég gyorsan gyógyul ahoz képest h milyen nagy dudor volt, és a vágás meg elég mély volt.
Elõször a bõrgyógyász- aki felküldött a sebészetre- nem is tályogra gyanakodott, hanem kásadaganatra /atheroma/
csak mikor a sebész felnyitotta õ mondta h ez tályog volt.

Köszönöm szépen! És köszi a válaszokat is.
Te is meg a többiek is vigyázzanak maguka /gyerekeikre.

Nincs jelen

#496 2008-09-18 19:40

Kornél
Tag

szia Mercy70 hát meg vagyunk áldva,örülök hogy te jól érzed magad ,engem eléggé zavar az a szûkület mert nem tudok rendesen vécézni nem érzem hogy most kiürültem,és könyebb lenne.
Ezért kutatok most hogy mit is lehetne csinálni ezzel a végbél szükülettel.

Nincs jelen

#497 2008-09-18 22:25

Lisa
Tag

Szilvia : nem feltétlen KELL kialakulnia sipolynak, így ne is foglalkozz vele egyelõre, ne idegeskedj ezen. Most a tályogon légy túl rendesen, a töbii meg ráér, de úgy sem lesz SEMMI BAJ, meg sipoly!
Üdv. : Lisa

Nincs jelen

#498 2008-09-21 10:24

mercy70
Tag

Kornél,szerintem olvass vissza,keress és érdeklõdj valakinél akinek volt már tágítása.És ne gondolj rögtön a legrosszabbra.

Nincs jelen

#499 2008-09-22 09:40

én
Tag

Segítsetek! Még új vagyok itt, de a Crohn minden tünetével. Éppen egy gasztros orvost keresek, aki ezt meg is állapítja és elindít a javulás utján. Volt tályogom, sipolyom. A következõ neveket hallottam, kérlek osszátok meg velem a jó és rossz tapasztalatokat, hogy kit keressek fel! Dr. Kovács Ágota, Dr. Schnábel György (Nyírõ Kórház), Dr. Taller András (Uzsoki kórház). Hol van jó és türelmes orvos, hol végeznek fájdalomcsillapítással colonoskopiát?
Esetleg telefonszámokat, tanácsokat is elfogadok! Köszi a segítséget!

Nincs jelen

#500 2008-09-23 11:16

Ánya
Tag

Üdvözöllek köreinkben!! :)
Ez nem a betegségednek, hanem a személyednek szól!!
Biztos kapsz majd orvos telefonszámokat, de olvasgatva bõvítheted a névsorodat. Van egy külön, orvost keresek topic, ha jól emlékszem.
Érdemes privát emailt is küldeni, ha valaki ajánlott orvost, mert válaszolni fog. A fórumot nem biztos, hogy naponta olvassa, talán a postáját inkább.

Szerkesztette: Ánya (2008-09-23 11:17)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb