#651 2008-08-12 18:35

Seol
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia Mindenki!
Boszik!
Ma két jó hír is van! Az egyik ugye Ánya sikeres orvos látogatása!
Sosem szeretem drukkolni senkinek, mert sose sikerült semmi. Mostanában Veletek drukkolok és minden sikerül! Úgyhogy most én is vágom a centit Ányával. Hátha úgy gyorsabban múlnak a maradék napok. :)

Sanvito nálam inkább az volt a baj, hogy mindenki úgy tett mintha semmi sem történt volna Mintha minden rendbe lenne és nem akartam volna meghalni úgy 2 hónappal ezelõtt, többször is. Teljesen természetesnek vették hogy én vagyok a ház asszonya, úgyhogy mindent én is csináljak a rétestõl a hamutartó borogatásig. Jól esett volna egy kis ajnározás vagy egy kis jaj te szegényezés. Meg az ülj csak le majd én elmosogatok.
Én attól indulok be ha sajnálnak legalább egy kicsit. Akkor van az, hogy na majd én megmutatom. Ha észre sem vesznek akkor hajszolom bele magam az önsajnálatba. Most is ez történt. De hát nem vagyunk egyformák Hálistenek. :D

Lisa. Igen voltam a gépnél Titeket is olvasgattalak naponta De én már egy ilyen dög vagyok El el tünögetek.
Hogy a férjemmel minden rendben e? hát… Sokkminden hiányzik Az éjszakai összebújásos alvások is Elölrõl a hasam miatt meg a zörgõ zacsi, hátulról meg a sebem miatt nemigen jön össze. Kissé feszült most a kapcsolatunk Ö is ugrik minden félre érthetõ szóra és én is. Azt hiszem, nagy szakító próba ez nekünk. Vagy én vagyok most az akinek semmi sem jó és semmi sem elég. :)

Ánya!  Még 13 nap! Sikerülni fog mert a 13 a szerencseszámom !!! :) Szerencséd van a tükrözéssel Én nagyon félek tõle.

És most egy kis sztomás dobozos statisztika! :) 5 dobozból 3-ba nincs zacsi lezáró csipesz! Úgyhogy tényleg kincs ami nincs.
5 dobozból egybe, perforált zacsi nélkül van bent a másik zacsi Értelem szerûen összegyûrve, megtörve.
Többet nem nyitottam ki mert hátha lesz olyan doboz amibe csak csipesz van de zacsi nincs. :)
És a végére hagytam a másik jó hírt! :D Ma voltam az endrokrinologián! Teljesen rendben jött a TSH! Tehát fogyni fogok és a szõrösödésem is elmúlik! Mire jön az új mûtét, már szinte teljesen nõ leszek újra! Úgyhogy éljen az alulmûködõ pajzsmirigy ami már nem is mûködik alul! :D A hajam már nem hullik! :) Sõt! Azokon a kerek foltokon is ahol elõzõleg teljesen kihullott az intenzíven a fekvéstõl, na ott is szépen elkezdett nõni. Ráadásul szép feketén! :) Sehol egy õsz hajszál! Amúgy már teljesen õsz a hajam, és most festeni se merem még a sebek miatt.  Foltokba nem leszek õsz! Hozzám jön majd a Zsidró is az egyedi szín összealításom receptjéért. :D
Amúgy mennék én arra a találkozóra, nagyon is! A fenekem tart vissza. A kocsiba ma megint újra végig repedtek a sebek. Nem tudok még ülni rendesen Állva meg még nagyon fárasztó lenne. Tiszta Déva vára a fenekem. Ami reggelre begyógyul, az estére szétreped. :D
Lisa, abba hagytam a betadint mert túl sok a károsító mellékhatása Az egyik a haj hullás. Elvileg ennek már magától is be kell gyógyulni Hát várok rá Más dolgom nincs is.
Na megent regényt iram. :D

Nincs jelen

#652 2008-08-12 20:07

sanvito
Tag

Roor !
Köszi, remélem az idõ is jó lesz aug. utolsó hetében  !!!! (.... mert megérdemlem..... :D ) Már nem is ígérem hogy írok beszámolót, mint a kis rövidke Horvátországról lassan három hete, de remélem azért be tudom tartani amit nem is ígérek, és lesz beszámoló majd mindkettõrõl !!!! :)
Még vagyok ám jövõ szombatig..... de hogyan fogon kibírni a fórum nélkül?????? jajajaj :O

bye-bye ! :)

Nincs jelen

#653 2008-08-12 20:20

roor
Tag

Halika!

Sanvito rossz hírem van:elkaptad a fórumfüggõséget!:D:D:D:D:D
Sajnos ez gyógyíthatatlan,de együtt lehet vele élni.:D:D:D:D
Az egyetlen gyógyszer rá a FÓRUM!:D:D:D:D:D
Korlátlanul,a nap minden szakában!:D:D:D:D:D
És én beérem azzal is ,ha csak annyit írsz:megjöttem, jó volt!:D:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#654 2008-08-12 22:25

Lisa
Tag

Sziasztok,
Húúú Seol ez nem semmi, és ezt most a "leltárra" gondolva mondom. Ha én így járnák...
Nos akkor a Férjed, ilyen tekintetben megint passzív, no jó akkor nincs más mint , hogy jöjjön egy vihar :D De ne keseredj el , ha megfelel NEKED is így akkr hagyd annyiban ha nem akkor meg tedd szóvá nála!
Igen vannak a túl aggódós rokonok meg a szinte egyáltalán nem aggódos rokonok...de túl vagy rajtuk az a lényeg, és így is meg tudtad csinálni,hogy egyfolytában nem csak sajnáltak (vagy egyáltalán) ezért légy büszke és itt meg panaszkodj úgy is tudjuk milyen érzés!
Betadine...túl sok károsító mellékhatás? Hajhullás??? Én annélkül élni sem tudnék, vagy megbolondulnék az állandó felmaródástól! 4 éve használom folyamatosan, és nem mondom , hogy olyan szép a hajam de nem hullik.
Pedig valamit kell csinálnod ezzel a felfekvéssel, mert nagyon nem jól fest ahogy leírtad, hogy egy úton felreped, meg hogy egyik begyógyul, jön a másik...ezek fájdalmakkal járnak amiket nem kell elviselned! Csak azt nem tudom, hogy mit csinálj! Én maradnék a betadine-nál, ameddig használnád, úgy sem lenne mhatása...

Szerkesztette: Lisa (2008-08-12 22:29)

Nincs jelen

#655 2008-08-12 23:16

Seol
Tag

Lisa
Olyan szinten el van halva a fenekemen az a rész, hogy semmilyen fájdalmat nem érzek! Gondolom ezért is gyógyul nehezebben. Különben még a nyakamon is ott a nyoma mind a két oldalon a kanülnek vagy mi a fenének.
Én olyan nehezen gyógyulós fajta vagyok. :D
Igen! Sajna a betadinnak van ilyen mellékhatása Mióta nem használom azóta nem is hullik a hajam Jód van benne, aminek ez az egyik mellékhatása Ennél már csak az oxikort vagy mi a fene a rosszabb. Annak több kellemetlen mellékhatása van. De az is lehet hogy a fejbõröm is elhalt kicsit az intenzíven. Vetünk olyan patikás tubusos natúr fürdetõ krémet. Az szárítja kicsit és így azért szépen hegesedik Csak a kocsiba ülök máshogy valahogy, ahol állandóan felreped. De már nem is érdekel Az idõ nekem dolgozik! Én meg, meghajtom rendesen! Csak lusta deg az idõ is néha! És akkor ellenem dolgozik! :D
Soha nem szedtem semmilyen gyógyszert vagy krémet Lehet én vagyok túl érzékeny rá.

Nincs jelen

#656 2008-08-13 08:47

Ánya
Tag

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást!! Nekem nem olyan gond a sztóma, mint amennyire tartok a zárómûtéttõl. Olvastam Seol beírását egy másik helyen és hasonlóan érzek én is egy picit. Az orvos és a kórház is azonos, gondolhatjátok. DE!!

Itt a Fórumon olvasom a többi hsz-t is és erõt kapok a mûtéthez és a bizalomhoz. Szóval ez a két hét nekem nem baj, sõt :)
Nagyon élvezem, hogy újra elengedhetem a félelmeimet és rábízhatom magam a sebészemre, aki nálam eddig bizonyított. Erre és csak is erre koncentrálok és a tegnapi vizsgálat is ebben segített. Nagyon gondos, óvatos és rendes volt. A szótmás nõvérrel is sikerült jó kapcsolatba kerülnöm, hasonlóan gyanakvó voltam én is, mint Seol. Hasonlóan gondolom, hogy a körítés nem volt megfelelõ. Az eszköz valószínûleg nekem is a legjobb és az elején én is gyanakodtam. Már nem. Köszönöm ezt Seol, mert a te hsz-ed segített megértenem mi is történhetett velem.

A férjem biztos lesz olyan édi, hogy tájékoztasson benneteket majd....

Addig azonban Seolnak kívánom a mielõbbi popsi gyógyulást!!

Sanvitónak majd a kórházból is küldöm a jó idõt!!

Lisának a Nagy Tételfaló Tanulómanót, vagyis NTT-t :D

Jó hogy vagyunk egymásnak :)

Nincs jelen

#657 2008-08-13 14:54

Seol
Tag

Van szûkös környezetünkben egy picike boltocska. A neve „Orvosi mûszerek és gyógyászati segédeszközök szaküzlete és szervize” tehát, szép és hangzatos neve van a muskátlis ablakú boltocskának. Majd 3 hete felkerestük! Elõbb a technika vívmányával, úgymint telefon. Azt másnap személyesen is, hogy biztos legyen ami biztos. A boltocskába egy iciri picire nénike fogadott. Kedves volt és aranyos! Ígért sok szépet és jót, mármint, hogy megszerzi nekem azt az iciri piciri kendõcskét ami villám gyorsan leszedi a ragasztót a sztómám körül és még ápol is. Azt is ígérte az iciri piciri nagy anyó, hogy nem kell a nagy dobozzal megvenni, elvihetem apránként is csak iciri picirit legyek türelmes De eskü, égre földre holdra hogy egy hét múlva szerdán már itt is lesz a kendõcske. Eljött a szerda, igaz addig többször voltunk a nagy és hidegen csillogó bolt mellet ahol rögtön megkaphattuk volna a kendõcskét… De nem és nem! Mivel kértük a kicsike boltot és a kicsike bolt ígért nagyot! Kitartottunk mellette! Vártunk! Azt eljött a szerda! Telefon! Nem szállították! Még várjunk egy iciri picirit. Semmi gond Várunk Meddig? E hét szerdáig Jó Iciri picirit várunk még Közben megint többször voltunk a nagy és hidegen csillogó bolt elõtt, de én hûen és aszem mostmár kissé hülyén, de kitartottam a nénike boltja mellet! Hiszen megígérte! Még most hétfõn se mentünk be! Hiszen mindjárt itt a szerda Azt ma szerda van. Reggel gyorsan telefonálok is az iciri piciri boltba A kendõcske még nincs itt de délkörül tuti megjön. Azt eljött a dél! Újabb telefon! Párom indul hazafelé, bemehetne érte. Iciri picike néni szól hogy talán holnapra meg lesz de egy iciri picirit telefonáljak elõtte. Na most haza jön a nagy és hatalmas Férjem és leszedi a fejemet hogy én még hiszek a mesébe és holnap mehet be a 11.kerbe a nagy és hidegen csillogó boltba hogy elhozza nekem azt az iciri piciri kendõcskét.
Ez az én mesém mára! :D

Nincs jelen

#658 2008-08-13 15:46

sanvito
Tag

Seol !
Szép volt ! egy igazi tanmese iciripiciri országunkból....... no comment.
Hasonló: sztómazárás elõtti hét pénteken para, hogy elfogy majd az alaplap. (A klinikán egyszer már kaptam grátis az aranyos sztómás nõvérkémtõl pár db-ot, így már õt nem akartam zaklatni)
Pénteken este a felismerés, telefonok, minden már zárva, rögzítõk és faxra kapcsolt telefonok, legközelebbi nyitás hétfõn. Még nagyobb para, de végre találtunk egy boltot Törökszentmiklóson ami szombaton is nyitva.
Reggel izgi, minta cucc a kis tatyóban, dobogó szívvel kiautóztunk reményekkel tele a boltba. Nem volt nyitva (korán értünk oda). Percnyi pontossággal kinyitott, elmondtuk mit szeretnénk: RENDBEN, DE MEG KELL RENDELNI, 1 HÉT!!!!!!!!
Kocsiba szomorúan vissza, anyázásokkal, és a "rendszert" szidva.
Hétfõn beszerezve újabb 5 db (1 doboz) alaplap, ezzel a felszereléssel kedden be a kórházba, és persze hogy kitartott csütörtökig az eredeti készlet !!!! (pedig szerdán súlyos hashajtásos elõkésítéses napom volt :D)

Tanulság: kis hazánkban csak munkaidõben, max 4-ig kéretik történni az eseményeknek, 7végén pedig minden ilyen meg van tiltva !!!!!!! :( :( :(

Nincs jelen

#659 2008-08-13 17:18

Lisa
Tag

JAJAJAJ Nem volt jó olvasni Titeket! Kicsit beijedtem ! :(
Seol : egy indiszkrét kérdést tennék fel, d eha zavar csak ne válaszolj. Neked nincs diabetesed?
Fogalmam sincsen, hogy  miért gyógyulnak lassan a sebeid de sajnálom, és remélem,hogy nekem nem lesz bajom a betadine-tól!!!
AMúgy sanvito : Kövesd az igazán nincs messze Tõlem :D

Nincs jelen

#660 2008-08-13 17:34

Seol
Tag

Nincs Lisa "Teljesen "egészséges vagyok, mivel már a pajzsmirigyem is rendben ! Még csak el sem tüszentettem magam soha. Egyszer lettem rosszul. Ez lett belöle.

Nincs jelen

#661 2008-08-13 17:45

sanvito
Tag

Drága Lisa !!!! értek én félszavakból is....... remélem összejön.... :D:D:D

Nincs jelen

#662 2008-08-13 18:21

Ánya
Tag

Seol!

Nagyon élvezetes a stílusod, a tartalom meg a magyar valóság. Az jutott még az eszembe, hogy a jód okozhat neked gondot. valami kenõcs mégis jó lenne a popsidra, mert ez a felszakadósdi biztos nem segít neki.
Még töröm a fejem, meg érdeklõdöm.

Mielõtt mentünk volna a vizsgálatra, én is terepszemlét tartottam az itthoni készletünk felett. Nekem nagyon rendesen pakoltak a kórházban, mindenbõl van elég, bõven.

Ma már kiállításon voltam!! Eszembe sem jutott, hogy lehet baleset és a férjem messze. Nem is lett, hála Istennek!!
Nagyon élvezem ezt a két hetet, mert már egész jól vagyok és bátrabb is.

Seol, írjál, olyan jó olvasni.

Persze mindenkit jó olvasni, nem akarok kivételezni, de a mese az mindig levesz a lábamról :D

Na itt a vége..., ne fuss el véle...

Szerkesztette: Ánya (2008-08-13 18:22)

Nincs jelen

#663 2008-08-13 18:31

Seol
Tag

Hát Boszik én is naponta átt számolom a készletemet De valamit mindig elrontok mert hol marad 10 darabb, hol meg kevés :D

Nincs jelen

#664 2008-08-13 18:38

Ánya
Tag

Seol!

Ezzel én is így vagyok. Nekem annyival könnyebb, hogy  a férjem is számol és javít :D

Nincs jelen

#665 2008-08-13 21:12

Lisa
Tag

Sziasztok Csajok!
Sanvito : tudom, Te okos nõ vagy...vagyis kiscsaj, mindig is úgy tekintettem Rád és most is :D
Ánya : Neked semmit!!! Szombaton TALÁLKOZUNK!!!!
Seol : örülök neki, komolyan! akkor vlmi más...
Ha már leltár akkor leltár...nekem mindig minden, elég soha nem fogytam ki soha nem volt semmi gond...húúú már tiszta rutin az egész ... no azért ezt nem volt jó leírni....mindegy, annak szívbõl örülök, hogy idõszakos volt/van Nektek!

Nincs jelen

#666 2008-08-14 08:45

Seol
Tag

Egyszer egy fiú meg egy lány megismerkedett talán.
Az elsõ randin egy régen vágyott baba fogant már.
Majd a baba úgy döntött korai talán.
Így távozott már.
Majd 2 év múlva rosszul lett a lány.
A baba rossz emléket hagyott maga után..
A lány korházba került aztán.
És elvesztette Emberét és Istenét ma már.
A fiú új embert és Istent talált,
Elhagyta a lányt.
A lány nem fél mamár, hiszen barátja a Halál!
Van kinek "játék" van kinek valóság, talán!

Nincs jelen

#667 2008-08-14 08:47

sanvito
Tag

Lisa ! :D:D:D:D:D

Nincs jelen

#668 2008-08-14 08:48

Seol
Tag

Az elsõ versem vagy afélém. Most született úgy 10 perce Bocs érte ha szomorúra sikerült. De ez van.
Majd a következõ vidámabb lesz talán :)
És kivel oszam meg, ha nem Veletek mamár :D

Nincs jelen

#669 2008-08-14 08:59

Ánya
Tag

Seol!

Neked még a szomorú vers is meg van bocsájtva. :D
:D
A halállal tényleg jó megbarátkozni. Minél elõbb, annál jobb. De azért meghívni nem kell!!

Köszönöm!! Akkor verset is írjál, csak tudjunk rólad!!

Nincs jelen

#670 2008-08-14 09:18

Seol
Tag

Ánya :) Köszönöm. Ez az én történetem, nagyon rövid változatba. Egyedül mradtam. De nem baj! majd meggyogyulok és lesz másik :) Ha meg nem... Tényleg nem félek már semmitöl. Igy van elönye is ennek az egész sztóma körüli herce hurcának :)
Tényleg... Kéne csinálni itt egy társkeresö forumot. Hátha bejön és segit valakinek

Nincs jelen

#671 2008-08-14 10:26

sanvito
Tag

Seol !!!!!

Na ugrás- de gyorsan !!!!!! - kifelé a depibõl !!!!!!!!! KAPTÁL MÉG 1 ESÉLYT!!!!! TESSÉK ÉÉÉÉ LLLLL NNNNN IIIIIIII VELE !!!!!!! Ez a LEGFONTOSABB !!!!!!!!!!!!! NEM AZÉRT KÜZDÖTTEK ÉRTED, TE MAGADÉRT ÉS MI IS ÉRTED, hogy belesüllyedj a depibe !!!!! lécci írjál-írjál-írjál !!!!!! (a vers amúgy jó....... :))
csak úgy tud egy dolog elkezdõdni, ha egy másik befejezõdik......ez is egy közhely közmondás, de IGAZ !!!!
puszi

Nincs jelen

#672 2008-08-14 10:42

Seol
Tag

Sanvito Köszönöm, aranyos vagy De nem depizek! Inkább meg könnyebbültem  :D Egy hete még azt hittem hogy bele halnék ha megcsalnának vagy elhagynának. Na hát megcsaltak Én meg elhagyom.
Úgyhogy nem depi! :) Inkább meg könnyebbülés. :D Én azt hittem, hogy sokkal sérülékenyebb vagyok még lelkileg De nem! Rohadtul kiálltam magamért és az elveimért!!! Talán jobban is mint a sztóma elõtt tettem volna!
Meg hát nem maradtam egyedül! :):):)  Itt vagytok TI! Bármi bajom lenne úgyis segítettek. Hátakor? Minek depiznék!
Most fedeztem fel ahogy írtam. :D  Már két féle idõt számolok Sztóma elõttit meg sztoma utánit :D

Nincs jelen

#673 2008-08-14 10:57

sanvito
Tag

Kedves Seol !

Na jól van..... akkor megnyugodtam !!!!! ILYEN KEMÉNYEK A SZTÓMÁS ÉS VOLT SZTÓMÁS CSAJOK !!!!!
:):):):):)

Nincs jelen

#674 2008-08-14 11:46

bánatos
Tag

Kedves Seol!

Azt hiszem, ilyenkor kell jönni a "csakazértis" érzésnek. Gondolom érted mire gondolok.....

Nincs jelen

#675 2008-08-15 07:58

Lisa
Tag

SEOL!
Most sikerült csak olvasni Téged!
Egyre kérlek ne hagydd Magad!!!!  Ha megcsalt akkor tényleg hagydd ott és ne bocsáss meg!!! Bármennyire is könyöröghet!
Nem jössz holnap velünk? Annyira jót tenne! Látom, hogy nem vagy depis DE ezt könnyû mondani, de így is érzed??? Igen???? Mert ha nem akkor beszéd ki Magadból, dühöngj, sírj, bármit ami nem magába folytás!!!
DE ez tényleg NEKED nem a világ vége! Fiatal vagy!!! Még nincs soha veszve semmi. Értékes ember vagy akit más a tenyerén fog hordzoni. Elhiheted nekem, hogy ezt fél éve nem így gondoltam és láttam, de megtanultam (és csakis azért mert itt megtanították velem), hogy értékes ember vagyok akit lehet szeretni...így is. Pedig ez nem egy ideiglenes sztóma, nem súlyfelesleg amit le lehet adni, vagy nem egy szépséghiba amit ki lehet javítani! És mégis, talpra álltam, és megyek elõre (amennyire csak tudok)
Kedves Seol, tiszta szívbõl csodálom az erõdet, de most még többre lesz szükség, nem csak a sztóma miatt hanem most "miatta" is. Kérlek tényleg próbáld meg, úgy felfogni, hogy EGY ÚJ ÉLET KEZDETE! És lehet (nem  lehet hanem az is) SZEBBé, aki egy ilyen mûtétet túlélt annak egy ilyen semmi!
Tudd Veled vagyunk, és lehet ám panaszkodni is!
Írj nyugodtan! Ha úgy van privit is!
BOcsánat hogy késve reagáltam , de nem voltam gépnél!

Szerkesztette: Lisa (2008-08-15 08:00)

Nincs jelen

#676 2008-08-15 09:19

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi a Bosziknak! :D
Itt vagyok, megvagyok.:) Köszönöm mindenkinek a bátorítást! 
Sírnom azt semmi képen nem szabad! Azt az elégtételt nem adom már meg senkinek! Majd megvárom míg el megy itthonról azt jól kibõgöm magam. Ráadásul holnap jön vendégségbe az a barátja, aki bemutatta ennek a hölgynek. Na azt lesz nehéz kibírnom hogy ne a sodrófával fogadjam az ajtóba! /csendben jegyzem meg, hogy "könnyû Katát táncba vinni"/
De én úrinõ vagyok! :D Szépen megfõzök, sütök. Tálalok! Azt magamhoz veszek egy pohár wyskit úgy 1 liter narancslével. Azt a fejemre húzom a fülesem és el vonulok az én kis világomba! :)
Képzeljétek, tegnap vissza regeltem magam a Paltalkra! :) Az egy csevegõ, zenélõs szobás angol progi Régen majd 3 évig ott voltam, de mikor jött a szerelem és a párom, nem mentem már fel. Eszembe se jutott. Na tegnap vissza mentem több mint 2 év után! :) A fele társaság a régi! És mindenki emlékezett rám! Úgy örömködtek nekem hogy csak na, és én is szívbõl örültem hogy nem feledtek. :) Hát igen A hülye humoromat elég nehéz elfeledni.:D  Úgyhogy meg vannak a régi barátok! Akadt is egybõl 3 udvarlom is. :D Jót tett a lelkemnek! :)
Úgyhogy minden rendben lesz velem! Ha meg szorul a torkom, úgyis ide jövök erõt meríteni. :)
Lisa, mennék én! Nagyon is! De se jogosítványom se pénzem! Öt meg biztos nem kérem meg hogy vigyen el azt hozzon is haza!
A redva kendõcskével vagyok bajban. Ö elfeledte én meg nem szolok. Minek? Hogy eszibe jusson hogy van egy beteg felesége?
Holott se beteg se a felesége nem vagyok már!  :D Csak át menni nem tudok a másik faluba! A pénztárca is nála van Hiszen én most semmit nem keresek. Így a busz és a kendõcske áráért is bele kéne nyúlnom a brifkojába Azt meg szó nélkül nem tenném Szólni meg hát ugye nem fogok. :) Ebbe a dög melegbe meg úgy rám ragad az a redva zacsi hogy alig bírom letépni magamról. Majd nagyon óvatosan leszedegetem seb benzinnel. Szóval ez is megoldva. :P
Nem lesz itt lányok semmi gond! Csak „kicsit” át kell szerveznem az életem és a szívemet. Januárba meg szebb leszek mint valaha és ennyim a világ! :D

Nincs jelen

#677 2008-08-15 10:38

sanvito
Tag

Seol !

Merrefelé laksz? van maradék pár kendõcském..... :)

Nincs jelen

#678 2008-08-15 11:36

Seol
Tag

Nagyon aranyos vagy Sanvito! :)
Én Halásztelken lakom. Csepel után. Többe kerülne a posta vagy a benzin mint maga a kendöcske :(

Nincs jelen

#679 2008-08-15 16:49

Ánya
Tag

Drága Seol!

Csak most olvastam az elõzõ beírásom utáni dolgokat. Nagyon együttérzek veled!! :(
Tetszik, ahogy megtalálod magad : ) !!
A sebbenzinnel vigyázz!! nagyon felmarja a bõrödet, bár utána a zacsi ragasztója gyógyítani fogja.
A kendõcskékért én szólnék, ha elfogadsz egy jó tanácsot. Arról nem is beszélve, hogy holnap is megkérném, hogy hozzon el a talira. Nincs értelme magadat büntetni az õ félrelépése miatt!! Állj ki magadért, ebben is!

Akkor mi is megölelhetünk :D

Nincs jelen

#680 2008-08-15 20:40

Ede
Tag

Kedves Seol, én csak bepofátlankodom ide olvasgatni, és most is csak azért írok, hogy legyen még több ellenerõ, ami azt segíti elõ, hogy hallgass a Csodalányokra kendõ ügyben és a találka ügyében is!!!! Az, hogy õ hogy viselkedett, ne okozzon még Neked több rosszat. Puszi és sok erõt, kitartást (ami ugye van is!!).

Nincs jelen

#681 2008-08-15 20:52

roor
Tag

Halika!

Seol!!!!!!
Na hogy is van ez?Egészségben,betegségben míg a halál el nem választ?!
Akkor nyúlj abba a brifkóba mélyen és gyere holnap és a kendõcskéidet is vedd meg!!!:D:D:D:D:D
Merthogy a halál az még messze van,egészség volt,most akkor a betegség van sajna,de igenis legyen csak melletted.
Ha úgy döntöttél hogy mehet isten hírivel,akkor meg tessék jó alaposan bepasizni,válogatni az "ajánlatok" közül,és igenis megmutatni hogy mirõl maradt le!!!!:D:D:D:D:D:D
Meg lehet ide is gyünni,hallgatóság mindig van,akad jótanács is,meg csak úgy szösszenetek!:D:D:D:D:D
Mosolyogj,élj,vidulj,és tojj a fejére.:D:D:D:D:D

Nincs jelen

#682 2008-08-16 07:46

mano1973
Tag

Seol!

El ne keseredj már a jó ég álldjon meg!!!
Különben is ....nem megcsaltak csak...megkíméltek:))
Ne is törõdj vele,mert neked most más dolgod van!!!
Amúgy pedig biztosan lesz más...egy sokkal jobb aki valóban szeret.
Én ugyan nem vagyok híve a párkeresõ oldalaknak  soha nem is reggeltem sehova de...képzeld csak az én Tomimat is a neten találtam:))
Pontosabban egy játékban(honfoglaló).
Szóval nem lehetetlen,hogy te is épp a neten egy párkeresõ oldalon találod meg az igazit majd.
Azt azért örömmel látom,hogy nem olyan vagy aki önsajnálatba merül begubózik és depis lesz!!!
Itt a fórum..itt vannak  barátok és mindenki szívesen lát téged.Jöhetsz bármikor és írhatsz bármirõl itt hallgatóságot találsz.
Bár már rég varázsoltam,de arra gondoltam a kedvedért megpróbálom ujra:))
Pillikirálylánynak is én rendeltem a pasiját és azota már..hu huuuuuuuu az összeköltözésnél tartanak:))
Szóval...ha feladod a megrendelést szívesen varázsolok neked is egy tökéletes pasit!
ja nem...bocsi Tomimat nem adom oda:)))
Akkor kapsz egy másik tökéletes pasit:))Jó lesz?
Tesó!
ugye hogy tudok varázsolni?:))

Nincs jelen

#683 2008-08-17 00:25

Seol
Tag

Szia Mindenki!
Puszi Boszik! :D
Gyorsan irok mert hajnali fél egy van! Remélem jó volt a tali! :D
Kendöcskéket totál váratlanul szombaton meghozta! Kérés nélkül! Magátol! :D Kér sürü bocsánatokat. Nem gondolta végig! megbocsájtva még nincs! Majd talán:) Jól vagyok! Minden rendben!!! :)

Nincs jelen

#684 2008-08-17 12:06

Tomi83
Tag

Sziasztok, a sztóma körül nagyon érzékeny a bõröm. Ha valaki tud valami jó kenöcsöt és megírná azt megköszöném.

Nincs jelen

#685 2008-08-17 15:15

Lydia0517
Tag

Sziasztok!

Én januárban estem át a zárómûtéten (az elõzményeim az 5. oldal környékén vannak, de más néven, mivel új beléptit kellett készítenem), csak nem volt alkalmam erre járni…
Az utóbbi 2 napban átolvasgattam, mi minden történt, mióta nem látogattam az oldalt és úgy döntöttem, hogy újra írok, bár egy része talán már nem is lesz aktuális a mondanivalómnak.

Elõször is Seol: a felfekvésedre írtad, hogy betadint használtál, és nem tudom hogy ismered-e a merkurokrómot (lehet, hogy rosszul írom a nevét…).? Ezzel engem a kórházban kezeltek, meg papámnak sebeit ezzel kentük be, de a szomszéd lány (aki ápolónõ) égési sebet is kezelt vele nagyon hatásosan. Ez egy piros színû folyadék, amihez hozzáér, azt rögtön befogja, de szerintem nagyon hatásos! Én felmaródás ellen is használtam (nálam bonyolult volt eleve az alaplap felrakása, mivel a közvetlen a sztóma mellett 3 fisztulám is volt, így elég gyakori volt a felmaródásom) viszont miután ezzel mindig bekentem a bõröm, szépen megszûntek a panaszaim. Sajnos azt nem tudom, hogy hol lehet beszerezni, mert én is úgy kaptam, de ha gondolod, szívesen elküldöm. A másik pedig. Olvastam a zuhanyzós manõvered. Nekem még a kórházban ajánlotta a sztómás nõvér, hogy kb.1 dl langyos vizet, töltsek bele a zsákba a kieresztõ nyíláson, fogjam össze a nyílást, és úgy öblítsem át a zsákot. Szükség szerint 2-3 alkalommal megismételtem egymás után és ez nekem nagyon bevált!

Tomi83: Pasztákból van ugye alkoholos, ami nagyon csíp, ha fel vagy maródva, ezért azt nem ajánlom ebben az esetben. Én próbáltam az alkoholmentes pasztát is, ami õszintén szólva nem sokat ér, viszont mikor még benn voltam a kórházban, akkor a sztómásnõvérkém adott nekem egy alkoholmentes, elõre gyártott pasztát, ami viszont szintén nagyon bevált nálam. A nevét sajnos nem tudom, de ez egy-két lap közé fogott „pasztagyûrû”, amit miután kivettél a lapok közül, úgy formálsz, ahogy neked jól esik, de az alapformája már megvan. Én is, ahogy kivettem csak széthúztam olyan formára, hogy jó legyen és rátettem. Ennél nem kellett melegíteni, mint a többi pasztánál, ha felraktad, az ott is maradt. De neked is tudom ajánlani a gyûrû alá a fent említett pirosító folyadékot.

És Lisa: Jó pár oldallal elõrébb volt szó arról, hogy párkapcsolat kialakításánál mikor kellene elmondani, hogy mivel élünk (vagyis én csak múlt idõben) együtt. Te akkor azt írtad, hogy az elején, amiben totál igazad van. Ehhez szeretnék leírni valamit, ami velem történt.
Nem volt kapcsolatom, amikor meg kellett mûteni és csak a családomra és magamra számíthattam. Aztán eljött az új tanév (közben szteroidot szedtem, ami miatt fel voltam puffadva és teljesen „alaktalan” lett az arcom és a vonalaim), és én úgy döntöttem, hogy mivel az osztálytársaim tudták, hogy sok mûtéten estem keresztül, ezért elmondom nekik, hogy mi is történt velem (már csak azért is, hogy a hangok miatti kellemetlenségeket kiküszöböljem). Ám jött az osztályba egy új fiú is. Jóba lettünk iskolán kívül is nagyon sok idõt töltöttünk együtt és vigyázott és odafigyelt rám (és nagyon tetszett is), de nem mertem kezdeményezni semmit, mert nem hittem, hogy lehet esélyem nála és nem is akartam magam kellemetlen helyzetbe hozni… De õ mégis megkérdezte, hogy mi miért nem vagyunk együtt… Aztán összejöttünk. Elkísért a kontrol vizsgálatokra, aztán leállították a szteroidot és kitûzték a mûtét idõpontját. Kezdtem szépülni is (ami neki fel sem tûnt, míg meg nem mutattam a „régi” képeimet), és mérhetetlenül boldog voltam, hogy végre megmûtenek. Õ bekísért a kórházba és minden nap jött hozzám reggel, délután elment suliba és suli után vissza hozzám, aztán haza és ez így ment, míg ki nem engedtek… Hála neki a suliban sem nagyon maradtam le, mert mikor jól voltam, akkor tanultam a jegyzeteibõl. Aztán év végén leérettségiztünk és az érettségi után 2 nappal összeköltöztünk, azóta együtt vagyunk, és nagyon szeretjük egymást. És tudom, hogy õ akkor is mellettem lenne, ha végleges lett volna a dolog. Tudom, hogy õ tényleg azért szeret, ami, aki vagyok.
Tudom, hogy veled is és másokkal is meg fog még ez (vagyis hasonló) történni, de nem szabad megtenni, hogy elhallgatjuk az esetleges párunk elöl, ami velünk történt és ami ezzel jár.

Remélem, nem veszitek tolakodásnak, hogy írtam…
Legyen szép napotok!

Üdv:
Lydia0517

Nincs jelen

#686 2008-08-17 15:30

Tomi83
Tag

Köszi Lydia! Gyógyszertárban lehet ezeket kapni, vagy hol tudom beszerezni?

Nincs jelen

#687 2008-08-17 15:53

MrPeetR
Tag

Helló Lydia0517!

Még nem láttalak itt a fórumon, de tetszett a történeted. Nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Nem szeretem teregetni itt a fórumon a magánéletem, de megosztom Veletek én is, adjon mindenkinek egy kis pozitív hozzáállást.
Nekem tavaly októberben csináltak sztómát. Februárban volt egy félresikeredett záró mûtétem. 4 nappal a mûtét után újra ki kellett vezetni a belet. Mielõtt befeküdtem, elõtte 2 nappal összejöttem egy lánnyal. Amúgy már nagyon régen ismertem õt. Gyakorlatilag így indult ez a kapcsolat, hogy bejárt a kórházba és ápolgatott. Rengeteg erõt, és motivációt adott a jelenléte és a törõdése. Aztán pár hónap múlva ennek vége lett, hogy miért az tényleg magánügy és nem is lényeges itt most. Az egy kicsit más volt, mint a mostani. Az a lány ismert már nagyon régen, amíg nem voltunk együtt, már addig is tudta mik történtek vele. Nem "árultam" zsákbamacskát.
Másfél hónapja viszont megismertem egy gyönyörû lányt. Nem elfogultság, valóban gyönyörû. Alapvetõen nem is gondoltam, hogy labdába rúghatok nála. Mindenesetre úgy alakult, hogy elmentünk közösen egy retro partyra bulizni. Ekkor én tényleg nem gondoltam többre egy bulinál, mert volt egy rossz berögzõdésem, hogy minek kellenék én egy ilyen (a szememben) hibátlan lánynak. Úgy alakult, hogy gyakorlatilg egész éjjel egymás karjában tánc stb., de ekkor még nem mondtam neki mindig a sztómát. 2 napi még magamban tartottam, aztán elõadtam, szárazon, a tényeket. Annyi volt a válasz, hogy érezte, amikor hozzám bújt, de minek is errõl beszélni? :D
Részérõl túl volt tárgyalva. A hozzáállása kapcsán olyan bizalom alakult ki részemrõl felé, hogy képes vagyok elõtte félmeztelenül járkálni, mert valóban érzem, tudom, hogy õt baromira nem érdekli. A látvány sem. Soha nem gondoltam, hogy ezt megtenném. Amikor eleinte hozzáért a sztómához mindig arrébb toltam a kezét. Kaptam is miatta savazást. Szerinte az ugyanúgy én vagyok, mint a talpam, a fejem, vagy bármely más testrészem. Ennyi..
Szerintem fontos, hogy ne ezzel kezdjünk egy ismerkedést. Akkor ez lesz a fõ ismérv. Magamról tudom, amikor elõször hallottam, hogy ilyen létezik, akkor horrorisztikusnak találtam. Viszont, ha a másik részérõl van egy szimpátia felénk, kialakul egy vonzódás, akkor be kell dobni a témát sajnos. Nekem is kínos volt elõször, de pozitívan csalódtam. És megmondom õszintén nem is érdekelne egy olyan értékrendû lány, akinek ez problémát jelentene. Önbizalom! Ez a fontos! Ne egy sztómás betegnek lássuk magunkat, hanem egy értékes embernek! Hogy kinek hol jön a végtermék egyáltalán nem változtat sem a belsõ, sem a külsõ megjelenésünkön. Ettõl ugyanazok az emberek maradunk, nem csúnyulunk meg, egyáltalán nem leszünk kevesebbek. Ezt a lapot osztotta a sors és kész. Ez nem póker, hogy ki lehet szállni. Ez az élet, ahol azokkal a lapokkal kell játszani, amiket kapunk. Rossz lapokkal is lehet nyerni, csak lehet több kört kell várni. (Gondolok itt arra, hogy nyilván kicsit nehezebb az ismerkedés, ezt magamról tudom.) Szerintem így kell gondolkodni...

Szép napot Mindenkinek!

Nincs jelen

#688 2008-08-17 16:11

Lydia0517
Tag

Szia Tomi!

A pasztagyûrût a sztómás nõvérnél kértem, becseréltem az alkoholos pasztára és pár zsákra (mivel azokkal még a kórházban rendesen el lettem látva), de gyógyászati segédeszköz boltban is lehet kapni (nekem anyuék elõször ott nézték, csak az elég drága...). De a sztómás nõvér biztosan segít, ha elmondod, hogy mit keresel, vagy ha gondolod, akkor holnap elmegyek anyumékhoz, hogy megnézzem a pontos nevét (de azt csak este tudom megírni). A merkurokrómot pedig tényleg nem tudom, hogy hol lehet kapni, de talán megéi gyógyszertárban megpróbálni (nekem az orvosom adott egy kisebb üvegcsével belõle, de még van, mert elég csak fülpiszkálóval felvinni, mivel az azon lévõ vatta bõben sokat fel tud belõle szívni)

Lydia

Nincs jelen

#689 2008-08-17 16:25

Lydia0517
Tag

Szia MrPeetR!
Nagyon örülök, hogy neked is vannak pozitív tapasztalataid és hogy ezt meg is írtad! Van akinek ez a téma "gondot okoz", mint ahogy azelõtt nekem is, de hidd el jó 1-2 ilyen történetet elolvasni, ha ilyen helyzetben vagy, ha más nem csak bátorságot meríteni belõle!
De én azt vettemészre, hogy igazából ilyen helyzetekben, ha ezt valaki jól kezeli és nem érzi más szemében kevesebbnek magát (vagyis nem stresszel miatta), akkor más is ugyanúgy fogja kezlni õt is, mint ahogy bárki mást, tehát legyünk pozitívak éstresszmentesek!!!
De ahogy látom ezen a fórumon hozzáállással szerencsére nincs gond!:)

Szép napot:
Lydia

Nincs jelen

#690 2008-08-17 16:37

Ede
Tag

Kedves Lydia  (P is),
már megint azt kell írnom, hogy tök betolakodó vagyok ebben a topikban, de nem bírom megállni szó nélkül kedves és értékes soraitokat. Köszi :) :D

Nincs jelen

#691 2008-08-18 09:26

Lisa
Tag

Sziasztok Mindenki!
Lydia: most tudok válaszolni csak, DE nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad ezeket a dolgokat, a töténetedet, és örülök annak, hogy ennyire "összejött" Neked . Tényleg! Nagyon. Gondolom, hogy sokat segített.
Jó, hogy írtál ide, és ezzel sokat segítesz, másoknak, olvasóknak nem csak íróknak. Lydia, a magam részérõl pedig bátran elmondhatom, hogy igen én is megtaláltam (pedig egyáltalán nem keresgéltem és mégis) azt az embert aki így fogad és így szeret, akinek így vagyok értékes és a véglegesség sem számít.

MrPeetR :  :D :D :D Bocsika, de másképpen nem tudom kifejezni ezt! ) Örülök Nektek nagyon! Így a mûtét is könnyebb lesz!

Végezetül egyet értek Gigi-vel, hogy aki tud és van rá lehetõsége, ereje és olvas minket, az írja le a tapasztalatait, mert MINDIG nagyon, de nagyon jól esik amikor az ember tanácstalanul "fetrend" és kilátástalannak érzi a helyzetét!  És teljesen már ha egy kívülálló mond vlmit, vagy egy "sorstárs" aki esetleg át is élte!Éppen ezért köszönjük Lydia :)

Sziasztok

Ánya : jól érzeted Magad? Én nagyon örültem, hogy láthatlak, bár emtudtunk sokat beszélgetni, de amúgy sem beszélgettem túl sokat senkivel. DE fantasztikusan nézel és "az" is fantasztikusan néz ki! Lehet irigykedni egy iciri-picit? :)
Sok puszi Neked és figyellek Téged, hívlak mindent. Én Veled foglalkozom egybõl Rád gondotlam nem az én dokimra :D .
Puszi

Nincs jelen

#692 2008-08-18 17:43

Lydia0517
Tag

Szia Lisa!
Hát íme, amit mondtam, hogy már lehet nem aktuális:D, aminek NAGYON örülök!!! Azért jó, amikor van mellettünk valaki (nekem legalábbis nagyon sokat segített).
Kívánom, hogy legyél nagyon boldog (te is sok boldogságot loptál a szívembe, amikor olvastam az írásaidat...). Jó, hogyha van valaki, akire tényleg lehet számítani, mint rád, itt a fórumon!
Legyen szép napod!

Lydia

Nincs jelen

#693 2008-08-19 07:37

Lisa
Tag

Kedves Lydia!
Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságaidat meg mindent. Nekem , külön örömet szereztél azzal, hogy elmondtad tényleg érdemes írni, mert valaki csak olvas , de annak is, aki csak  olvas, annak igenis sokat számít és esetleg segít!
Én akkor mostanra (meg mindenkorra) kívánok Neked szép napot és gyönyörû életet a Párod mellett!!!
Lisa

Nincs jelen

#694 2008-08-19 08:04

Lydia0517
Tag

Szia Tomi!
Megnéztem a pasztagyûrû nevét, ne haragudj, hogy késve írom...
Név: eakincohesive
Van belõle 2 méret, az egyik 98mm átmérõjû és 10 db-ot tartalmaz a csomag, a másik, pedig 48mm átmérõjû, amibõl 20 db-ot tartalmaz egy csomag (nagyjából azonos áron van mind a 2).
Én mind a kettõ fajtát próbáltam és nekem a 48 mm-es jobban bejött, javaslom, hogy te is azt próbáld ki elõször, és ha nem jön be, akkor próbáld ki a másikat.
Mint már mondtam, az a legjobb benne hogy segíti bõr gyógyulását, és mivel alkoholmentes, nem is csíp. Szerintem elég akkor használnod, ha érzékenyebbnek érzed a bõröd...
Remélem, tudtam segíteni!
Vigyázz magadra, és JOBBULÁST kívánok!

Üdv:
Lydia

Nincs jelen

#695 2008-08-20 03:50

Ánya
Tag

Seol!

Nagyon örülök a jó híreknek!! Azért, ha úgy érzed, akkor bocsáss meg neki !!!
Kár, hogy a találkozón nem tudtál részt venni, de ami késik, nem múlik.....
További jó és szép napokat kívánok!!

Lisa!

nem volt pár napig módom belépni, ezért nem írtam. A találkozón nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy tetszett a pocimon a sebhelyek elrendezése.:D Kicsit lehet irígyelni.
A mûtétem most bizonytalanná vált, mert sok a mûtét és én ugye nem vagyok életveszélyben. Sõt :D Ha tudok biztosat, írom majd.
Veled mi van?

Lydia, PeetR!
nagyon köszi a történeteket. sokan merítenek erõt majd belõle :D

Lydia! Jól értettem, hogy annak a kapcsoaltodnak vége? vagy valamit rosszul értettem?

pussssz mindenkinek!!!!

Szerkesztette: Ánya (2008-08-20 03:52)

Nincs jelen

#696 2008-08-20 08:11

Lydia0517
Tag

Szia Ánya!
Nem, nincs vége, sõt! Most nyár elején összeköltöztünk és nagyon boldog vagyok (boldogok vagyunk)!
Attól függetlenül, hogy nem az az idõ volt életem legkellesebb szakasza, mégis azt mondhatom, hogy akkor jöttem igazán helyre, amikor elkészítették a sztómát. Érdekes, hogy ilyen külsõ behatásokra mennyire át tudja az ember értékelni és formálni az életét és mennyire jóra fordulhat minden!
Na mindegy is!
Sok sikert kívánok a mûtéthez és az elõmeneteleihez is!!!
Jó egészséget!

Lydia

Nincs jelen

#697 2008-08-20 08:53

sanvito
Tag

Szia Tomi !

Nekem a STOMIC kenõcs nagyon bejött, 24ó alatt a legdurvább vérzõ (!)  sebeket is rendbe hozta. (gyógyszertárakban is van...., de fel is írják) Az alaplap felragasztó paszta pedig a STOMAHESIV volt, ez is gyógyhatású. Ez vizes kézzel kenhetõ, formálható, kitöltött minden "hepe-hupát". Mindkettõ convatec termék. (a cuccaim is azok voltak)

remélem tudtunk segíteni !

Szép, gyógyulós napot !

Nincs jelen

#698 2008-08-20 17:37

Lisa
Tag

Ánya : beszéltem vele, mosz szabin van a héten, így jövõ héten megyek idõpontért!
Köszi az érdeklõdést!

Nincs jelen

#699 2008-08-20 17:55

sziszi32
Tag

Lisa, nekünk mért nem irsz?! Gyere szépen roorhoz vendégségbe, és légyszi, irj nekem is, mert már komolyan megijedtem, hogy valami bajod történgetett!!!!! Te bitang, úgy féltettelek!!!!!!!!!!!!!! :(

Nincs jelen

#700 2008-08-21 05:48

Ánya
Tag

Lisa :D
:D :) :D :) :D :) :D

KÖSZÖNÖM!!

Akkor a jövõ héten is érdeklõdöm majd!!
PUsssz!!!