#1051 2008-08-07 18:15
- Vicaa
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Terhesség, szoptatás, colitis
Üdv Rita1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gigi és én is a Lintner Ferencnél szültünk, hasonló jókat áradozhatunk Róla, személy szerint le a kalapal eltte, szüléstörténetet találsz itt a topikban tõlem ha visszanézed a hsz-eket!!!!!!!!!!!!
Nagyon örülök, hogy írtál, hajrá, hajrá, végre ismét lehet szurkolni valakinek!
Írj mindenrõl, kíváncsian várom, várjuk!!!!! Ja, és én is novemberben szültem a ma 9 hós Annát! :):):)
Nincs jelen
#1052 2008-08-07 18:16
- Rita1
- Tag
Kaptam emilt,jelszóval,regisztráltam
Nincs jelen
#1053 2008-08-07 18:18
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Rita1,
köszönöm.
Üdv a Fórumban!
Nincs jelen
#1054 2008-08-07 18:20
- Rita1
- Tag
A szurkolás jól esik,mert most elég ramaty állapotban vagyok,véres hasmenés és a hemoglobinom a béka feneke alatt van,most vénás vasat ajánlott Lintner doki.Az elsõvel is sûrûn voltak hasmenéses idõszakok,de egy kis salazopyrin,és bolus 2hét alatt helyrehoz általában.Ja császárral szültem 4éve,téraránytalánság miatt,valószínûleg most is így fogok,az állapotom miatt.
Nincs jelen
#1055 2008-08-07 18:25
- Vicaa
- Tag
Sajnos én megy egy csomü medrolt szedtem, mert nagyon aktív volt a crohnom, nekem is úgy indult, hogy császár lesz, de sikerült természetes úton, hála a szaktudásának! :D
...és szurkolásban nem lesz hiány, kitartás, most már nagyon a vége felé vagy!!!! Fiú, vagy kislány lesz????
Nincs jelen
#1056 2008-08-07 18:26
- Rita1
- Tag
Én egy nagyon rendetlen beteg vagyok amugy.Csak akkor szedem a gyógyszert ha épp fellángol a betegség,akkor diétázom is kicsit(csoki,k-betûs zöldségekstb.),de amugy mindent eszek,és hanyagolom a gyógyszert.
Nincs jelen
#1057 2008-08-07 18:27
- Rita1
- Tag
Kislány lesz,Jázminnak fogjuk hívni,és van egy majdnem 4éves Kamillám.
Nincs jelen
#1058 2008-08-07 18:29
- Rita1
- Tag
Vicaa,neked ki a gasztroenteorologusod?
Nincs jelen
#1059 2008-08-07 18:35
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Rita1,
van a fórumon egy bemutatkozós topik, ott megtalálod Vicáát is, a kezelõorvosát is.
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic.php?id=266
Nincs jelen
#1060 2008-08-09 17:51
- Vicaa
- Tag
Hahó Tica látom itt vagy mizujs Veletek?
Nincs jelen
#1061 2008-08-10 08:49
- akita
- Tag
sziasztok!
Csodák csodájára 7 év várakozás után sikerült teherbe esnem.most 20 hetes vagyok a crohnom teljesen rendben van a gyógyszert se szedem bár a gasztrosdoki szerint kellene.én is Lindethner doktorúrhoz járok azt mondta minden rendbe bár egy kicsit lennt fekszik a baba.Nekem sajnos hüvely sipolyom van amitõl nagyon félek hogy felmegy a babához valami fertõzés.érdekelne hogy volt e valakinek hüvelysipolya terhesség alatt ami mûködött is.
Nincs jelen
#1062 2008-08-10 09:07
- bánatos
- Tag
akita! Gratulálok! Kívánom, hogy minden renden menjen, és nagyon boldog legyél!
Nincs jelen
#1063 2008-08-13 14:07
- youlcsi
- Tag
sziasztok!
diagnózisom még nincs (egyenlõre dg.: crohn? vagy lymphoma?). góckutatásba kezdtünk hetek óta tartó hõemelkedés miatt (hátha ez legalább nem a belemtõl van). nõgyógyász véleménye (kitörõ örömömre): teherbe kellene esni. kérdés: és ha crohnos vagyok? (a lymphomáról nem is kérdeztem, mert ugyan az mellett is szült már ismerõsöm, de akkor már inkább a crohnt választanám...) válasz: minél elõbb teherbe kellene esni.
azt mondta, hogy (mivel nem vagyok kifejezetten rosszul) a terhesség csak javítana az állapotomon. úgyhogy ma meló után hazamegyek, finom grillhusival várom haza az embert, és miután végzett a kajával... hát, megmondom neki, hogy akkor most gyógyuljunk... :lol:
Nincs jelen
#1064 2008-08-13 14:29
- youlcsi
- Tag
köszi! már egy ideje szeretnénk azt a babát, csak eddig mindenhonnan azt hallottam, hogy amíg nem tudják, hogy mi ez, addig ne is gondoljak rá. de most nagyon kedves dokibácsi megnyugtatott.
azért kíváncsi lennék az arcára, ha nemsokára (bárcsak úgy lenne!!!) visszamennék hozzá, hogy "feladat teljesítve", vállalja-e a terhesgondozást?...
Nincs jelen
#1065 2008-08-13 20:15
- Nelly
- Tag
Sziasztok,lenne egy kérdésem,salofalk mellett teherbe lehet esni?Nem ártalmas?Mert szeretnék gyereket csak nem tudom lehet e,meg még pontos diagnózisom nincs ...csak elég türelmetlen vagyok...
Köszike
Nincs jelen
#1066 2008-08-13 20:42
- Nelly
- Tag
köszi Gigi
Nincs jelen
#1067 2008-08-14 08:28
- Vicaa
- Tag
Akita én is gratulálok neked, szurkolok, hogy minden OK-s legyen!! Számolj be minden fejleményrõl!!!!
Nelly! Hajrá, hajrá, irány a próbálkozások hada! :):)
Nincs jelen
#1068 2008-08-14 17:30
- tica
- Tag
Sziasztok!
Vica, köszi, hogy érdeklõdtél, hogy mi van velünk! :)
Jól vagyunk, Katica 6750g, forog, kúszik, mászik, igazi kis örökmozgó. Ma voltunk pont szurin, kicsit megviselte, de nem vészes.
Én is egészen tûrhetõen vagyok, igaz még mindig 32 Medrolt szedek, (január óta), fejem akkora, mint egy dinnye, de nem érdekel. Megkaptam a Remicadét, jövõ héten kapom az elsõ adagot, be kell feküdnöm egy napra. Ettõl kicsit izgulok. Másnak is be kellett feküdni az elsõnél?
Kicsit alacsony a vasam, 4-es, de nem sok kedvem van maltofert beszedni, mert attól csak vérezgetni kezdek általában.
Az sem segít, hogy összezavarodott a ciklusom, a nõgyógyászom szerint, szintén a medroltól. Volt valakivel ilyen? Ma voltam pont nála, megnézett uh-val, aztán majdnem leestem a vizsgálóasztalról, mikor mondta, hogy csinálunk egy hcg tesztet... Szép kis cisztám lett az egyik oldalon, de volt benne egy kis folt, ettõl gyanús volt, hogy baba, de szerencsére nem, fõleg, hogy méhen kívül lett volna. Így csak figyelni kell kicsit, hogy hogyan viselkedik a továbbiakban. Remélem eltûnik, mire legközelebb megyek.
Szóval zajlik az élet..
Ja, még sikerült szinte tünet nélkül produkálnom egy arcüreggyulladást. Csak a fejem fájt nagyon, napokig, végül elmentem orvoshoz miatta, aki elküldött röntgenre. Immuránra fogták, hogy elfedte a gyulladást. Most próbálom kúrálgatni magam, mert antibiotikumot nem akarok szedni semmiképp..
Nincs jelen
#1069 2008-08-14 17:42
- Lucifer
- Tag
Szia Tica!
Manóval pont ma emlegettünk , hogy nagyon régen láttunk és nem tudjuk mi van veletek!!!!!
Nagyon örülök , hogy látlak!!!!!!!!
Katica nagyon szépen fejlõdik és nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!!
Miket esztek már?Mennyi idõs most Katica???
Irhatnál kicsit többet ha van idõd és jól vagy!!
A remi miatt szoritok!!!!!
Gyógyulj meg minél elõbb!!!!
Ja!És kaphatunk Katicáról képet????
Roor topik vagy mosoly album???
Lécci - lécci!!!:D:D:D:D:D:D:
Legyetek jók , vigyázzatok magatokra!!!!!
üdv:Luci
Nincs jelen
#1070 2008-08-15 13:56
- Hunoranyu
- Tag
Sziasztok!
Én már 3,5 éve vagyok colitises- van 1 gyönyörû kisfiam,aki most lesz 16 hónapos. én is csak salazopyrint szedtem a terhességem alatt,és a szoptatás során végig./most is szopizik még/. amikor született,a doki azt javasolta,hogy ne szedjem a gyógyszert./de azért én minden nap ettem 1 szemet,mert különben görcsöltem/, "Majd kb 4 hónaposan kiújúl a betegség,de legalább addig sem gyógyszerezem a gyereket" jelmondattal váltunk el. 4 hetes volt Hunor,amikor kiújult a nyavalyám,és 8hétig nem tudtak mit kezdeni a véres hasmenésemmel.végül a sokadik orvos "kitalálta",hogy legyen entocort klizma.az mellett szoptathatok is. most kb 2 hete újból elõjött a nyavalyám.idpontot szeptemberbe kaptam,a klizmát csak a dokim irhatja fel/állítólag/,aki persze szabin van.kliont nem szedhetek a szoptatás miatt.
nem tud ajánlani vki vmilyen megoldást? nincs vkinek hasonló tapasztalata? olvasgattam már a fórumot,de még nem nagyon találtam választ.
elõre is köszönöm a tippeket.
R
Nincs jelen
#1071 2008-08-15 18:52
- Hunoranyu
- Tag
Köszi Gigi az ötleteket. Tavaly /a szülés után/ 1 szegedi prof.ajánlotta a klizmát,de az én orvosom irta ki /kb 3 másik dokival konzultálva/. ez az orvos sajna nyugdíjba vonult,és most új dokim van. nos,ez az új doki van szabin.de mivel õ a gasztroenterológusom,csak õ irhatja ki a javaslatot és a 90%-os támogatást. de tavalyról maradt még 2 db/a szav.ideje is jó még/,hátha segítene rajtam. van 1 "kuruzsló" barátom,aki máskor is már "helyrehozott. õ adott vmi "varázsfõzetet".délben ittam belõle 2 cseppett,és gyógyteát is. azóta még nem volt hasmenésem. remélem most már megáll,mert ez nem vmi jó így.
nagyon bizakodó vagyok....
Nincs jelen
#1072 2008-08-15 20:48
- Ede
- Tag
Szia, Tica. Nekem olyannyira össze-vissza ciklusom (tavaly október eleje óta szedem a medrolt, már háromszor kezdtem 32-rõl, de nem tudok lejönni róla), hogy most az 55. napnál tartok az elõzõ óta. Eddig már kb. 3x csináltam magam is tesztet, mert például a hormonháztartásom úgy felborult, hogy egyéb, terhességre utaló egyéni jeleket is produkáltam, mint például a citromevés. A lányommal napi egy db citromot, míg a fiammal napi 6-7 citromot kellett megennem szõröstõl-bõröstõl, mert egész egyszerûen nem tehettem másként. Úgyhogy a ciklus felborulása szerintem még másoknál is jelentkezhetett. Gratula a Kicsidhez!!!!
Nincs jelen
#1073 2008-08-31 23:01
- Pici
- Tag
Sziasztok!
Tettem pár friss képet a mosolyalbumba maszatról. Igy 6-hónaposan 7350-gr 66-cm. Már elkezdtük a gyümit is napi 2X. De még anyatejet kap. Pár napja kibujt az elsõ fogacskája is. Szerencsére nem nagyon viselte meg. Barátkozós vigyorgó kis izgõmozgók lettünk. Most én is jól vagyok és tudunk sétáli, kimozdulni. Leendõ kismamáknak kitartás és mielöbbi jobbulást kívánok! Puszi.Üdv: Pici.
Nincs jelen
#1074 2008-09-07 20:43
- idna
- Tag
Sziasztok!
Én új vagyok és segítséget szeretnék kérni. A férjem Crohn beteg és szedi a Salofalkot. Úgy tudom, hogy terhességre nem ártalmas, de tudtok esetleg férfiaknál valami mellékhatásról? Én úgy hallottam, hogy a spermium állománya lecsökken. Szeretnénk kisbabát, de nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja. Megkeresünk egy genetikust is, de gondoltam megkérdezlek titeket.
Köszi elõre is.
Nincs jelen
#1075 2008-09-07 20:58
- aiolosz
- Tag
idna írta:
Sziasztok!
Én új vagyok és segítséget szeretnék kérni. A férjem Crohn beteg és szedi a Salofalkot. Úgy tudom, hogy terhességre nem ártalmas, de tudtok esetleg férfiaknál valami mellékhatásról? Én úgy hallottam, hogy a spermium állománya lecsökken. Szeretnénk kisbabát, de nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja. Megkeresünk egy genetikust is, de gondoltam megkérdezlek titeket.
Köszi elõre is.
A gyogyszeres kezeles fejezetet olvasd el
En is ugy tudtam, hogy ez csak a Salazopyrin eseteben gond, erre az en figyelmemet is felhivtak anno, de akkor mar negyven eves voltam es ennek csak orultem :-)
Nincs jelen
#1076 2008-09-08 11:43
- idna
- Tag
Nagyon szépen köszönöm. Utána olvastam. A remény hal meg utoljára. :-)
A salofalk és az immurán együttesen nagyon rendben tartja. Lekopogom: nekünk szerencsére nem sok problémát okoz még és nincsenek olyan erõs gyulladások, amiket itt olvastam. Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok és drukkoljatok, hogy összejöjjön a baba. Ha sikerül, ígérem írok nektek.
Nincs jelen
#1077 2008-09-08 11:51
- Nelly
- Tag
Sziasztok,lenne egy olyan kérdésem,hogy jelenleg tünetmentes vagyok(asszem...mivel eddig is csak hébe hóba volt gondom)a dokim csökkenti a salofalk adagomat elõször 2*2-t szedtem plussz budenofalkot két hónapig majd azt már nem most salofalkot 3*1-et szedek...jól vagyok.Mivel a dokim még mindig ugyanaz és nem túl közlékeny ezért kérdezek most itt.Tehát gyereket szeretnénk de még mindig nem merek próbálkozni,amíg kísérleti nyúl vagyok...így érzem...
Gigi már írtad szedhetõ terhesség mellett a salofalk...de most nem értem mi van...addig fogjuk csökkenteni az adagot míg esetleg rosszabbul nem leszek?Vagy ez hogyan mûködik?Hiszen ha jól tudom mindig szedni kell a gyógyszert egyáltalán meddig lehet csökkenteni?
Jól vagyok csak tanácstalan,mert nem akarok semmilyen tûrt ha esetleg összejönne a baba.Tényleg kicsit úgy érzem kísérletezik velem a doki..."várja" mikor leszek rosszabbul és akkor biztos lesz a chron gyanúja.Én elfogadom..ez van,de ha esetleg már nem csak rólam lenne szó..
Na ez itt kicsit zavaros lett...de mivel még a betegségem is új,terhes sem voltam még soha kicsit tanácstalan vagyok.
Köszi
Nincs jelen
#1078 2008-09-08 13:54
- Ede
- Tag
Sziasztok, hagy szóljak bele én is.
Szerintem sem kell már elõre jóval - fõleg ha most nincs is gondod - aggódni, mert tényleg nincs értelme, viszont azt is el tudom fogadni, hogy ilyen beállítottságú ember vagy. De azt tényleg ne várd szerintem tõlünk, hogy amellett, hogy az orvosod nem közlékeny, majd mi megmondjuk, hogy mit csinálj (ezt nem bántásból írtam, csak azért ez mindenkinél nagy felelõsség).
Én azért nem nagyon írtam pont ebbe a fórum topikba, mert nálam a terhességeim során jött elõ a betegség maga (ellentétben azzal, hogy általában azt mondják, hogy az jót tesz neki), na most gondoljatok bele, itt aggódik egy csomó nõci, hogy mi lenne, ha... én meg beírok.
A lényeg az, hogy nekem az elsõ gyereknél nem okozott sok gondot, kaptam egy heti kúrára entocort klizmát, aztán szevasz. El is múlt.
Viszont a másodiknál nagyon beindult, és a 38. héten meg is indította a szülést a nõgyógyászom, mondván, hátha jobban leszek. Nos, nem így lett, de ez már más tészta.
Hidd el, próbálj meg magadra fiygelni, hogy mit súg a "nõi megérzésed", mert ha erõsen érzed, hogy jó lesz és szeretnétek, akkor hallgass rá. Mindenki esete más és más, ráadásul egy dolgot nem felejtek el soha. Régebben a tamarin lekvárt ettem székrekedés ellen, amit sokan csak terhes lekvárként emlegettek. Majd mikor várandós voltam a lányommal és ilyen jellegû gondjaim akadtak, csodálkozva olvastam a tájékoztató szövegben, hogy terhesség alatt nem ajánlott (csak azért írják rá, hogy egyáltalán semmi felelõsséget ne lehessen a nyakukba varrni).
Szóval én nem azt mondom, hogy egyszerû a helyzeted, de ha tényleg jól vagy, akkor... hallgass a megérzésedre. SZép napot!!!!!!!!! És sok sikert!!!!!
Nincs jelen
#1079 2008-09-08 14:14
- Nelly
- Tag
Sziasztok
Milyen jól a lényegre tapintottál Gigi:)
Tényleg ilyen mi lesz akkor...fajta vagyok:)
Akkor azt hiszem ezen is változtatni kell:)Köszönöm gyors válaszotokat:)Igazából attól félek-tem,hogy ha abbahagyom a bogyót(és jönne a baba) belobban a betegség akkor nem é erõsebbet adnak...de azt hiszem igazatok van megint túlreagálom:)
Nem magam miatt aggódom,illetve..talán ez így mégsem igaz...de ha valami történne születendõ gyermekemmel nem tudom,hogyan dolgoznám fel...De már megint hüle vagyok:))Hiszen még nincs kiért aggódni..:)ez már megint távoli aggodalom...be is fejeztem.
Néha meg kell dorgálni és akkor helyrebillenek:)Most egy kicsit elgondolkoztam,mit veszíthetek ha megint elkezdek tanakodni magammal,éveket és a lehetõséget minél elõbb anyuka lehessek.igazatok van...örülnöm kéne...és most már örülök is:)akkor hajrá...:)
Bocs ha túl fárasztó voltam:)
Nincs jelen
#1080 2008-09-08 15:02
- Nelly
- Tag
Köszönöm Gigi!
Az utóbbi idõben amúgyis sokat foglalkoztam már magammal...ideje lenne más vizekre evezni:)
Megyek is rendberakom a házat...kedvenc idõtöltésem ugrott,esik/esett és most elmarad a napi kutyafogyókúra:) (amitõl megjegyzem inkább én vagyok lestrapálva a kutyám meg tovább dagad:))
Mégegyszer köszi nektek...
Nincs jelen
#1081 2008-09-08 16:12
- Nelly
- Tag
Igen Gigi valahol igazad van,mert eddig sem volt komoly tünetem...és miután itt olvasgattam hát mit mondjak jól besz...tam,és azt hittem na akkor most már mûteni fognak...meg sok szteroidtól(amit nem is szedek)megváltozok...stb.Tudom túl reagálok sokmindent...de az a típus is vagyok akinek tudnia kell mi vár rá.pl.vérvételnél látnom kell mikor szúrnak,mert ha nem látnám szerintem attól lennék rosszul.Csakhogy ez a betegség személyreszabott ezt most már tudom,mert mindenki szervezete más.Azt hiszem az enyém elég erõs..és igen régen írtad nagyon friss "beteg"vagyok még(ezért kissé tudatlan ez ügyekben),hogy drasztikus dolgokra gondoljak pláne akkor ha már az elején tünetmentes vagyok.Most már azért többet tudok (amit nem az orvosomnak köszönhetek),ezért nyugodtabban vagyok...néha azért még kérdezek hülyéket és néha fenéken kell billenteni,hogy térjek magamhoz:)
dr Kovács Ágota könyvét rögtön megvettem,de azt hiszem "rajtam"illetve nekem nem segített,mert amiket leírt tüneteket rám nem jellemzõ...de a panaszaimról már írtam eleget(tünetem meg nincs).
Azt is tudom hogy az emberi agy tud produkálni(fõleg az enyém:D).
Az év elején eldöntöttük a párommal gyereket szeretnénk..nem sürgetõen ha jön jön.De ugye júniusig ez nem jött össze,viszont akkor kerültem orvoshoz.persze,hogy minden új..eddig csak hallottam,hogy van ilyen betegség de semmit nem tudtam róla...bár mivel mindenki más ezért még a saját betegségemrõl illetve mi mikor hogyan miért történik..sem tudok semmit.Az idõ majd eldönti...ugyanúgy ahogyan a baba dolgot is...ha baj lesz ...majd rendbehoznak...Fõ az optimizmus és ugye szép az élet:))
Gigi azt hiszem idõvel én is erõsebb leszek...ha majd megtanulom kezelni ezt a betegséget(ha van egyáltalán)
(de legalább erõt meríthettem belõled:))
szia
Nincs jelen
#1082 2008-09-08 16:17
- Nelly
- Tag
Jó lenne megfogadni neked(és magamnak),hogy nem jövök egy jó ideig...de félek ez nem menne...a kudarcot meg nem szeretem...viszont kevesebbet fogok ezen agyalni azt megígérem:))))(mint egy jó tanítvány:))
Mindenben igazad van...nem tudok és nem is akarok belekötni:)
Úgyhogy most megyek olvasok,eszek,pihenek,és nem gondolok a vastagbelemre:D
Nincs jelen
#1083 2008-09-09 10:36
- lány23
- Tag
Szia Nelly!
Úgy gondoltam írok Neked, hátha sikerül még jobban megnyugtatni! Nekem volt 1 béltágításom terhesen!! Bár nem tudtam a babáról! 2 röntgen felvételt is csináltak! Gyógyszert is szednem kellett volna, de amint kiederült, hogy jön a kis baby abba hagytam, mert tudtam, hogy gyógyszerek nélkül is tökéletesen jól leszek! Nem törtem azon az agyam, hogy rosszul leszek! Eldöntöttem, hogy jól leszek és kész+persze ami a legfontoabb a kicsi baba is egészséges lesz! A pici édes fiam 6 hónapos már és teljesen egészséges, eleven kicsi fiúcska!
...és én is teljesen jól vagyok azóta is, gyógyszerek nélkül!! :-)
Fel fejjel! Csak arra gondolj, hogy jól leszel és ez nem lehet másképp! :-))
Amúgy kismamik, anyukák hogy vagytok?? Babáitok?
Az én kis Bálintom már 6 hónapos! 7kg körül van és 67cm! Várjuk nagyon, hogy kibújjon az elsõ foga! meg azt is, hogy sikerüljön másznia! Halad elõre szegényem, de igen lassacskán! Nálatok mászni, felállni mikor kezdtek el a picúrok?
Jó egészséget mindenkinek!
Nincs jelen
#1084 2008-09-09 20:20
- Nelly
- Tag
szia lány 23!
Már nem vagyok nyugtalan...jön és megy...ebben már nem hiszem,hogy változok...néha kétségbeesek utána meg túllépek a dolgon...mint egy mániákus:D
Persze azért megnyugtató volt olvasnom téged...
Köszi hogy biztatsz:))
Nincs jelen
#1085 2008-09-19 10:57
- Moncsy
- Tag
Sziasztok!
Kedves Anyukák! Leendõ kismamák!
Kérlek segítsetek! Februárban derült ki, hogy Crohn beteg vagyok. Azóta 3*2 Pentasát szedek és jól vagyok. Nagyon szeretnék kisbabát. Arra vagyok kíváncsi, hogy a terhességetek elõtt, vagy alatt szedtetek-e bármilyen étrendkiegészítõt? Pl. Elevit, Flavin lekvár stb.
Szeretnék mindent megtenni azért, hogy minél egészségesebb babám születhessen, de olyan sok rosszat hallani. Pl. Az elevittõl óriásbabák születnek.
Azt is szeretném tudni, hogy a terhesség alatt, illetve elõtt szedte-e valaki a Pentasát, illetve okozott-e bármilyen panaszt.
Kérlek, akinek van tapasztalata segítsen!
Elõre is köszönöm: Moncsy
Nincs jelen
#1086 2008-09-19 11:04
- Vicaa
- Tag
Kedves Moncsy!
Én saját magam nevében írok, õszintén szólva én semmilyen készítményt nem szedtem, próbáltam a táplálkozásal bevinni a vitaminokat, mindent amit bírt crohnságom. Elmondhatom és közben persze az asztal alatt kopogok, hogy 10 és fél hónapos makkmarci, huncut-kópé leányzóm van! :D:D:D
Nincs jelen
#1087 2008-09-19 14:25
- Ede
- Tag
Szia Moncsy, az én nõgyógyászom azt mondta, hogy Elevitet szedni olyan kismamáknak kell, akiknek a táplálkozása nagyon egyoldalú, illetve akik egyáltalán nem is tudnak hozzájutni semmi olyan természetes táplálékhoz, mely szükséges úgy általában az élethez (pl. Afrikában, no jó, ez egy kicsit sarkos). Igen, szép nagy babák születnek mostanában, ami megint nem biztos, hogy az anyának olyan nagyon jó... Úgyhogy talán inkább táplálkozz változatosan és az is elég. Jó egészséget kívánok!!
Nincs jelen
#1088 2008-09-19 14:47
- Agica01
- Tag
Moncsy, én szedtem végig a 3x2 pentasát, bel- és nõgyógyászom egyetértett abban, hogy azt lehet, és nem árt a babának. Elevitet nem szedtem, a nõgyogyim nem ajánlotta, a fent már leírtak miatt, nagy baba, meg ilyesmik. Nekem olyan magnéziumgolyócskákat írtak fel, amit gyógyszertárban készítenek el, ebben van folsav is, azt szedtem.
Ma 3,5 éves, egészséges, nagyon eleven, igazi rosszcsont kisfiam van!
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, próbálj változatosan táplálkozni, és nagyon-nagyon sokat pihenni, nem idegeskedni, és akkor nem lesz semmi gond!
Hajrá, és bátran, mindent bele a babáért! Aztán írj ám, ha már úton van! :)
Nincs jelen
#1089 2008-09-19 19:27
- Moncsy
- Tag
Mindannyiótoknak köszönöm a gyors választ! Megerõsítettetek a hitemben, hogy ha én jól vagyok jól lesz a baba is mindenféle egyéb bogyó nélkül. A táplálkozásra nagyon figyelek, csak az a sok stressz...
Gõzerõvel rajta vagyunk a projekten. Remélem hamarosan megoszthatom Veletek a jó hírt! :)
Nincs jelen
#1090 2008-09-19 19:50
- Lucifer
- Tag
Moncsy!
Én se szedtem semmilyen ilyen kiegészitõt (elevit , materna ) .Pedig a doki mind a három gyereknél ajánlotta!Azt mondtam szedem pedig nem is volt igaz!Igy is nagyok voltak a gyerekek mekkorák lettek volna ha szedem???:D:D:D:D:D:D
Három egészséges gyerekem van igy is!!!És azt ettem amit kivántam vagy jól esett!
Nem kell semmi mást tenned és ne stresszelj!Táplálkozz a magad kivánsága szerint!És ne lepõdj meg ha olyat fogsz enni ha terhes leszel amit anno nem!Én is voltam igy !Sok sikert a babához vigyázz magadra!!!
Nincs jelen
#1091 2008-09-19 20:07
- porshe
- Tag
Szia Moncsy!
Nem akarok én lenni az ellenpélda,de én az elsõ gyereknél végig a terhesség alatt szedtem. A másodiknál eszembe se jutott,a súlykülönbség az elsõ javára 300 gramm volt csupán. Tehát mindkettõ relatíve nagy baba volt. Viszont szinte ez az egy pont eltérõ a 2 terhességem közt és Nóri a kicsi ugye beteg lett. De nem ennek hatására,csak ennyit tudtam mást felfedezni.
Hát anno amikor Tami született az elevit tiltó listás szer volt,de nem ártott, sõt a vasam akkor tökéletes volt, másodszor viszont a béka feneke alatt kettõvel. :) , kaptam is vénásan a ferlecitet.
Remélem nem riasztottalak el,és kívánom hogy hamarosan jó hírrel szolgálhatsz!
Üdv: Porshe
Nincs jelen
#1092 2008-09-19 20:14
- Lucifer
- Tag
Porshe!
Olyan jó látni titeket!!
Mi van veletek???Lányok , hogy vannak?????Tami , Nóri????
Irj kérlek!
Nincs jelen
#1093 2008-09-19 22:08
- tica
- Tag
Sziasztok!
Moncsy!
Folsav a minimum, amit szedni kell!! Aztán persze lehet mást is. Én pl. Elevitet szedtem, és nagyon örülök, hogy megtettem! Katica 980 grammal született, 28. hétre. Ha, csak 10 grammal volt több, azért, mert szedtem az elevitet, már megérte.
(Nem tudom, miért jött elõbb, nem volt fertõzés, magas vérnyomás, semmi ok. Bárkivel megtörténhetett volna. Én mindenkinek ajánlom, hogy szedje, sosem lehet tudni.. Inkább legyen 300 grammal több, ha idõre születik. Esetleg az utolsó trimeszterben, ha nagy babát mérnek uhun, akkor abbahagynám (ha még valaha bele mernék vágni egy terhességbe). :( )
Nincs jelen
#1094 2008-09-22 00:19
- palyizsu
- Tag
Moncsy!
én szedtem a Pentasát a 3.hónaptól a 8-ig. és semmi bajunk nem lett Tõle! Kiegészítõnek folsavat, magne B6-ot és (béres) Gravidát is szedtem. A lányom kereken 3000 grammal született idõre, szóval nem lett tõle óriási!
Sok sikert, és várjuk a jó hírt!!!
Nincs jelen
#1095 2008-09-23 20:58
- idna
- Tag
Sziasztok!
Ma voltunk orvosnál és tejesen összekavart. Most már nem tudom mit tegyek. Azt mondta, hogy a Salofalkot szedheti a párom, az immurant viszont abba kell hagyni ha babát szeretnénk és 3 hónapig nem vállalhatunk babát, mert nagy a valószínüsége, hogy beteg baba születik.
Én eddig úgy tudtam, hogy a Salofalk csökkenti a spermium számot, de az immuranról ezt nem hallottam. Azt meg végkép nem, hogy árthat a magzatnak.
Segítsetek létszíves ha tudtok.
Köszönöm
Nincs jelen
#1096 2008-09-24 01:14
- palyizsu
- Tag
idna!
nekem volt egy kollegám, aki szintén crohnos volt mint én, csak fickó! Szóval amikor megtudták bent, hogy babát várok, akkor rögtön kérdezte, hogy mennyivel elõbb hagytam abba a gyógyszereket, mondtam h. nem hagytam abba, akkor mesélte, hogy Õt letiltotta az orvos mindenrõl amíg próbálkoznak, mert van ami csökkenti a spermium számot, van ami nem túl jó a babának, de hogy miket szedett pontosan azt sajna nem tudom!
Nincs jelen
#1097 2008-09-24 06:23
- Vicaa
- Tag
idna! Én Elõtte is terhesség közben is végig szedtem a Salofalkot, semmi gond nem volt. Fél év prbálkozás tán sikerült Anna, az Imurant viszont nekem is tiltotta a doki, sajna én végig aktív voltam és végigmedroloztam a terhességet. Az Imuranra Nekem is azt mondták ártana a babának.
Nincs jelen
#1098 2008-09-24 07:44
- idna
- Tag
Nagyon szépen köszönöm. Ha jól értem, akkor ahogy a doki mondta a Salofalk mehet, viszont az imurant ma abba hagytuk és várunk 3 hónapot nehogy baj legyen. Köszönöm szépen a segítséget.
Nincs jelen
#1099 2008-09-24 08:40
- ani58
- Tag
Idna! Nem a Salofalkra mondják, hogy csökkenti a spermiumszámot, hanem a Salazopyrinre.
Nincs jelen
#1100 2008-09-24 10:16
- idna
- Tag
Igen ezt tudtam, de az imuranon meglepõdtem. Azt mondták, hogy kb. 3 hónap mire kiürül a szervezetbõl és ez is csökkenti a spermium számot. Ami viszont tényleg komoly, hogy a babának árthat. Így tegnap megbeszéltük a párommal, hogy elõször karira próbálkozhatunk. :)
Nincs jelen