#651 2008-09-21 12:44
- niksi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Sziasztok!
Szeretnem ujra a segitsegeteket kerni.Egyszer mar kerdeztelek ez ugyben titeket,de akkor meg nem tudtatok segiteni,illetve egyikotok tudott ajanlani egy oldalt.Olvaslak titeket es olyan jartasak vagytok mindenben.remelem tudtok segiteni.
Crohn beteg vagyok 11 eve,operaltak is.Nem vagyok valami fenyesen,de ezt nektek nem kell ecsetelnem.
A kerdesem az lenne,hogy hallottatok e a Certolizumab Pegol nevu biologiai szerrol?
Olyan mint a Remicade,Humira csak ezt egy masik gyogyszergyarto ceg csinalja.Azt mondja az orvosom,hogy mar sokfele van.Injekcioban adjak be ezert inkabb a Humirahoz hasonlo.En nagykanizsan lakom az itteni korhaz bekerult ennek a kiserleti programjaba.Eddig 8-szor kaptam.de nem igazan vagyok jobban.A beleimnek kicsit hasznal,de a szervezetem furan reagal ra.A borom es az izuleteim betegek lettek.
Kerlek,ha valaki kapja,vagy ,ha valaki tud segitsetek.Felek...
Minden jot kivanok mindenkinek,szep fajdalom mentes napot!
Nincs jelen
#652 2008-09-21 15:21
- Nita
- Tag
niksi!
Én ezt találtam, de lehet ezt már te is olvastad...
http://www.mgyt.hu/hirek/legfrissebb-ke … ettan.html
Nincs jelen
#653 2008-09-21 15:25
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Vagy tessék visszaolvasni a topikban:
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 948#p26948
http://crohn-colitis.hu/forum/viewtopic … 520#p27520
Májusban összefoglaltam a forgalomban levõ biológiai szereket:
Remicade (Infliximab) Típusa: infúzió
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 1998. augusztus 24.
Crohn beteg gyermekek kezelésére az FDA jóváhagyta: 2002. december 31.
Humira (Adalimumab) Típusa: szuri
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2002. december 31.
Tysabri (Natalizumab) Típusa: infúzió
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2008. január 14.
Cimzia (Certolizumab pegol) Típusa: szuri
Crohn kezelésére az FDA jóváhagyta: 2008. április 22.
Nincs jelen
#654 2008-09-21 18:29
- Kornél
- Tag
Szia Niksi!
Meglepve olvastam az írásod,ugyanis Én is a Bárány fõorvoshoz járok és Én is részt veszek ebben a kisérletben
de tudtommal ez humira.
Szerintem majdnem egyszerre kezdtük vagyis Te 1 szurival elöttem jársz.
Én sem érzem magam valami jól, pedig nagyon bíztam ebben a szerbe.hihetetlen de a múlt héten övsömöröm lett
a jobb lábszáramat érinti inkább piszok módon fáj a forgom a combom a térdem,alig birok bicegni,és a kisérlet miatt azt mondta a Fõdoki hogy ne szedjem rá a gyógyszert amit a börgyógyász írt hanem csak ecsetelgessem ugyis elmúlik csak lassaban,.hát most igy vagyok eddig a seggemmiatt szenvedtem most meg ez mindig van valami.jobbulást kívánok ,és kitartás!
Nincs jelen
#655 2008-09-21 20:35
- zotyesz
- Tag
Kornél
övsömörnél kevés mozgás sok pihenés tanácsos ha jól tudom,
Nincs jelen
#656 2008-09-22 10:11
- Andi
- Tag
Kornél!
Nekem is volt övsömöröm, nekem a fejbõrömön és az arcomon jött ki. Iszonyatos fájdalmakkal járt, nekem a fülem, a torkom, a nyakam és a fejem fájt, igazándiból aludni sem tudtam, olyan fájdalmaim voltak. Kb. 2 hétig tartott a fájdalom, de a sebek, sokkal lassabban múltak el. A hajam össze volt ragadva a váladéktól, ami a sebekbõl jött, nagyon durva volt. Nálam az utolsó Remicade kezelés után jött ki, de mellette Imurant is szedtem, azt mondták, hogy mindkettõ okozhatta. Viszont én szedhettem rá (a gasztro dokim engedélyével) a Telvirant, azt elég nagy dózisban kaptam, meg fájdalomcsillapítót is szedtem és az imuránt akkor 3 hónapra felfüggesztették, utána is csak fokozatosan kezdtem újra szedni.
Kitartást és jobbulást kívánok neked!
Nincs jelen
#657 2008-09-22 12:38
- Kornél
- Tag
Andi ez elég durván hangzik , lábon is piszok rossz és fájdalmas ,hát akkor a fejen hu belegondolni is rossz.
nekem is a telvirant irt a bõrdoki de sajna nem szedhetem. Érdekes nekem szóba sem jött hogy hagyjam abba az imuran szedését,sõt a humirát is kapom ,ez mindkettõ immun gyengitõ,úgy hogy várhatok mikor gyözi le a szervezetem ezt az övsömör vírust.önszorgalmuan C,és B komplex vitaminokat eszek egy kicsit nagyobb adagban mint általában hátha segít.Köszönöm hogy le írtad a tapasztalatod.
Nincs jelen
#658 2008-09-22 18:47
- Kornél
- Tag
Utána néztem és valóban a beleegyezõ papíromon Certolizumab pegol név szerepel akkor tehát nem is humirát kapok hanem Cimziat.
hm 4 hónap azért eltelt és senki ott a korázban nem világosított fel, a nevét illetõen ,pedig én mindig a humirát emlegettem és soha nem javított ki egyik doki sem, talán rám hagyták ugyis ugyanaz TNFalfa blokkoló mindkettõ.
Azért legközelebb rákérdezek hogy akkor mi is a neve,mert mindig csak biologiai szernek nevezik.
Nincs jelen
#659 2008-09-23 13:58
- titye
- Tag
Sziasztok!
Hallott valaki az MDX-1100- ról Mi is a Bárányhoz járunk. A páromat most vették bele egy kisérleti programba. Azt mondta,hogy eddig még csak crohnosokon tesztelték. Állítólag sokkal jobb mint a Medrol nincsenek mellékhatások,és huzamosabb ideig tünetmentes lehet vele az ember. Mi tegnap fejeztünk be egy újabb infúzió adagot. A párom colitises, jövõ héten kezdõdnek a vizsgálatok.Azt mondták 4 hónapig tart .Többet nem igen tudunk.Azt mondta a Horvát doktornõ, hogy még számára is nagyon új ez a dolog.
Nincs jelen
#660 2008-09-23 18:03
- gabocaa79
- Tag
Sziasztok!
A múlt héten nem voltam gépközelben, mert szabin voltam. Reménykedjünk, hogy csak az idõ szúrt ki velünk. Én sem vagyok a topon. A hasam nem fáj, de az ízületeim azok készek, étvágyam nincs, és sikerült elkapnom valami tuti vírust. Kaptam rá antibiotikumot, ami szombaton elfogyott, és tegnap már újra elkapott. Lázas vagyok, köhögök, tüsszögök egész nap, és ráadásul undorító dolgokat köhögök fel. A Crohn most teljesen oké a colonoscopia alapján, remélem a fekélyek is gyógyulni fognak. Mondjuk a süllyedésem, ami (hirtelen ugrott fel) 60 volt, most már csak 29. (És hát a Xalazin 500 mg-os kúp nem éppen kicsi).
A körzeti orvosom egyébként be akart oltani influenza ellen, de nem engedtem. Én tartok tõle, hogy amilyen mázlim van, csak ártana.
KORNÉL: Három éve novemberben a nagymamám kapott övsömört, amitõl pokolian szenvedett. A gasztrodoki bácsim ki is akadt, mert ugye én egészen addig nem voltam bárányhimlõs. (Ciki volt a bárányhimlõ 26 évesen, ráadásul tõlem elkapta a tesóm két gyereke, tõlük pedig a tesóm is.) Akkor még Remit kaptam, de nekem be kellett szednem a Telirant. A dokim azt mondta, hogy sokkal rosszabb, ha esetleg a vírus a szervezetemben marad, és késõbb övsömörként jelentkezik majd.
Nincs jelen
#661 2008-09-23 19:12
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Nekem is votl kb. 5 éve övsömöröm, és telvirant kaptam, amitõl rettenetesen rosszul lettem, és nem bírtam szedni. Azt mondta a doki (körzeti), hogy akkor ne szedjem, csak valami fehér hideg ecsetelõvel kenegessem, úgy is elmúlik csak kicsit lassabban.
Nincs jelen
#662 2008-10-08 19:03
- niksi
- Tag
Koszonom a segitsegeket,eloszor is!
Kar,hogy a veboldalakon amit megadtal kedves Robur angolul irnak.Sajnos nem tudok angolul :).Azert nagyon koszonom!
Miota kapom ezt a biologiai szert egyre csak azon jar az eszem,hogy jok e ezek a dolgok vagy nem...
Minden belgyogyasz azt mondja ez a jovonk...Ez egy forradalmi dolog...El is hiszem nekik.A borgyogyaszom meg azt mondja soha nem adatna be maganak...Neki is elhiszem.
Es a bizonytalansag felelem megmarad....
Kornel!!!!!
Vegre talalkoztunk!Jo lenne felvenni a kapcsolatot,mert en ide ritkan jovok.Sokat halottam rolad!Azt is tudom,hogy nem vagy jol.Jo lenne beszelgetni.
Titye!Hallottam szoban a ti gyogyszeretekrol,de szinte semmit.Ha akarjatok utanakerdezek kicsit.
Nincs jelen
#663 2008-10-08 20:33
- Kornél
- Tag
Sziasztok!
Eléggé kihalt a fórum, még kapom a biologiai szert (cimzia) igaz most már csak havonta,eddig nem volt akkora hatása nálam mint amekkora szenzációnak tartják a szert.
most meg hogy már csak havonta kapom tul sok reményt nem fûzök hozzá.
Niksi:valóban jó lenne ,egy kis tapasztalat cserére.
Nem tudom van-e myvip ed,ha van jelölj be, Porrogszentkirály a település.
Nincs jelen
#664 2008-10-12 14:58
- tica
- Tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség! A 3. Remi után, megint alá kell írni a kérvényt, hogy kaphassam tovább? Tudom, hogy fel kell adni, de azt nem tudom, hogy kellek-e hozzá én is. Azt mondta az orvosom, majd hívni fog, de mégsem keresett, és kedden lesz két hete, hogy megkaptam az utolsót.
Nincs jelen
#665 2008-10-13 15:14
- arpapa
- Tag
Kedves Tica!
én eddig 5öt kaptam és csak az elsõnél írtam alá valaminek... (annak hogy nem vagyok beteg :) )
legjobbakat!
üdv:á
Szerkesztette: arpapa (2008-10-13 15:15)
Nincs jelen
#666 2008-10-13 19:00
- herceg
- Tag
Sziasztok!Valaki tudna segiteni,második Humirát kaptam és a mellkasomon nagy gólyagok lettek,rossz a közérzetem,halálfélelmem van.Az orvos utasítására 32 Medrolt szedek,és 15o Imuránt.Lehetnek a Humirán mellékhatásai ezek?
Nincs jelen
#667 2008-10-14 08:49
- Agica01
- Tag
Tica!
Szerintem nem neked kell vele foglalkoznod, az orvos intézi. Legalábbis én 3 évig kaptam, és csak az elején volt valami papírmunka, utána semmi.
Tica, jól emlékszem, hogy írtad egyszer, hogy pécsi vagy? Ha igen hadd kérdezzem meg, hol és kitõl kapod a remit?
És a kezed helyrejött?
Nincs jelen
#668 2008-10-14 11:25
- tica
- Tag
Sziasztok Köszönöm a segítséget, akkor nem izgulok miatta!
Ágica, igen, pécsi vagyok, a 400ágyasba járok, Dr. Vincze Áronhoz.
a kezem rendbejött, köszi, kenem a jól bevállt krémemmel. Viszont megint arcüreggyuszim van, már kezdem unni.
Nincs jelen
#669 2008-10-14 11:36
- arpapa
- Tag
Herceg!
nem lehetséges hogy övsömröd lett? a legyengített immunrendszernél nagy eséllyel elõfordul, hogy a bárányhimlõ felnõtt korban ilyen tüneteket produkál---hólyagok a mellkason. nálam volt ilyen.
legjobbakat!
Nincs jelen
#670 2008-10-15 15:26
- Agica01
- Tag
Tica, én is ugyanoda járok, hozzá. :) lehet talán már találkoztunk is. :)
Nincs jelen
#671 2008-10-16 12:09
- tica
- Tag
Tök jó! :) Mikor mész legközelebb? :)
Nincs jelen
#672 2008-10-16 14:46
- nori
- Tag
Megkérdezhetem,hogy milyen értékeket mutat nálatok az összfehérje? Azért írták fel a Remit mert már a szteroidok nem segítettek?
Jobbulást mindenkinek!
Nincs jelen
#673 2008-10-16 23:24
- Nita
- Tag
nori!
Nem tudom az összfehérje értékemet :) Azt tudom csak, hogy a leleteimen a CRP-n kívül szinte minden jó szokott lenni, bár most kicsit a vasam kevés..
Nekem azért "írták fel" a Humirát, mert a szteroidok nem használtak rendesen igen, túl régóta szedtem már, és ízületi gyulladásom volt folyamatosan a Crohn-tól most mióta ezt kapom a tenyerem, és a talpam, térdem már nem is fáj. Ezeket a tüneteken nem tudták enyhíteni eddig.
Nincs jelen
#674 2008-10-17 10:42
- clió
- Tag
Herceg!
Az orvosodat kérdezted, mit mondott?
Szerintem igen, ha eddig nem voltak ilyen hólyagjaid, és a Humira alatt lettek, akkor valószínûleg gyógyszermellékhatás. Én nem vagyok orvos, véleményemnél ezt vedd figyelembe!!
Clió
Nincs jelen
#675 2008-10-17 10:48
- clió
- Tag
Kedves Niksi!
Ha nem igazán vagy jobban tõle, és ki tudsz szálnia sztadyból, én megtenném. Ez egy nagyon új gyógyszer, még Amerikában is, nem lehet pontosan tudni, milyen mellékhatásokkal jár, ill. fog járni a következõ években, évtizedekben.
A biológiai szerekrõl tudni kell, hogy az elsõvel (imfliximab) kb. 10 éves tapasztalat lehet már, a többivel ennél kevesebb!
Ezt mindenképpen figyelembe venném én, ha belefognék egy ilyen típusu gyógyszer szedésébe. Csak akkor vállalnám, ha más lehetõségem nem lenne, és nagyon nem jól lennék. Ilyen esetben nincs mit mérlegelni, egyébként fõ az óvatosság- szerintem. Ezt a véleményemen sokan nem osztják, és ez így van rendjén, mindenkinek más-más tapasztalata van, és ezért más-más véleménye!
Clió
Nincs jelen
#676 2008-10-17 20:56
- Kornél
- Tag
Sziasztok
Clió az írásod ugyan nem nekem szól de azért leírom a véleményem, mert Én is ugyan oda járok ahova a Niksi és ugyan abba a tanulmányba veszek részt mint Õ.
Az orvosok úgy beszszéltek errõl a dologról mint egy csodaszerrõl, és ha ilyeneket hall egy beteg akkor szerintem nem sokat mérlegel,belemegy.
A beleegyezõ elolvasása után valóban kételyek merülnek fel az emberbe,hogy akkor mi is legyen, kelle nekem ez?
Az elsõ alkalomnál izgultam is ,de nem volt semmi nemkívánatos dolog igy most már semmi gond, igy meg hogy már csak havonta kapom.
Jelentõs javulás nem volt,sõt voltak rossz periodusaim PL: crp 234; süllyedés 91
de szerintem ehez nincs köze úgy vagyok vele hogy nem árt nem is használ ,mondjuk apró változások azért vannak ahogy írtad is hosszutávú tapasztalatok még nem igen vannak igy talán csak idõ kell hogy elkezdjen használni.fõ a pozitiv hozzá állás,ami nekem már kezd fogyni.
elég nehezen lehet hozzájutni ezekhez a biologiai szerekhez és ha valaki elött ilyen lehetõség van azt nem szívesen szalasztja el.
Mindenkinek javulást és tünetmentességet.
Nincs jelen
#677 2008-10-19 15:19
- nori
- Tag
Kedves Niksi, Kornél!
Remélem sikerül javítani az állapotokoton,segíteni fog ez az új szer és jó híreket kapunk felöletek..drukkolunk!!!
Clió,
egyetértek,hogy azért jó óbatosnak lenni,meg sok függ attól is kinek milyen az orvosa..mennyire vállalja be az újdonságokat,vagy inkább a radikális hagyományos megoldások híve és kevésbé nyitott..ha választanom kellenne,biztos a liberálisabb szemléletût választanám.
Csak akkor haladunk ha merünk lépni,ugyebár...
Nita,
ismerõs az ízületi meg csontfájdalom..sajnos.Most annyira érzékeny vagyok,hogy segítség nélkül nem tudok felállni se,a legrosszabb,hogy irtózatosan megérzem az idõváltozást.Ti is?
Hol kaptad a Humirát,mikor? Nekem már nem mernek adni szteroidot mert a gerincem,csontjaim annyira kikészültek tõle.
Hol vannak Dori,Barna,..stb.azok akik kb.másfél éve kaptak Remit vagy Humirát,milyenek a tapasztalatok ennyi idõ után,most ki hogy van? Milyen gyógyszereket szednek? Még mindig nyomatják a pacalt es a McDonalds-os shaket? :-)
Szeretném ha leírnátok,biztos mást is érdekelne...
Aiolosz te hogy vagy a HUmirás-program után?
Nincs jelen
#678 2008-10-19 16:48
- Nita
- Tag
nori!
Sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól :(
Az elsõ alakalommal mikor felajánlották ezt a lehetõséget azt mondtam nem érzem magam ennyire betegnek és itt olvasva volt aki sokkal rosszabbul volt, ezért még próbálkoztunk a hagyományos szteroidos kezeléssel mondhatni nem sok sikerrel...
Emlékszem mennyire fájt már nekem is minden porcikám, és a hideg beköszöntével még erõsebb tüneteim lettek..nagyon nehéz volt a lépcsõn le menni, úgy éreztem néha a térdeim összecsuklanak. Estére bedagadt, és alig tudtam aludni a fájdalomtól..késõbb már a talpam is nagyon fájt, de a legrosszabb akkor lett mikor a kezemen jelentkezett. Akkor döntöttem el hogy most már elég a szteroidból, semmi értelme nincs tovább kínozni magam...a Humirát pedig pont nagy sikerrel alkalmazzák reumás betegeknél is.
Én még kapom, most kaptam meg a 6-ik szurit, és jobban vagyok volt két hét ami visszaesést mutatott, de nagy valószínûséggel azt valami vírus okozta. Most péntektõl pedig nem kell szednem a medrolt végre, szóval majd most derül ki igazán mi is lesz. :) Jelenleg jobban érzem magam, és nem érzem mellék hatását ennek a szernek, persze tudom hogy ennek is megvannak a veszélyei, de minek nincs?!
Én is kíváncsi lennék mi van a Dorival, Barnival és aki még kapja/ta, és ígérem én mindig leírom majd ide miket tapasztalok, mert szerintem fontos, hogy aki ilyen nehéz döntés elõtt áll kapjon minél több infót.
Jobbulást neked!
Nincs jelen
#679 2008-10-19 16:59
- aiolosz
- Tag
nori írta:
"...Aiolosz te hogy vagy a HUmirás-program után?..
Miutan Nita ilyen szorgalmas, kenytelen vagyok en is kormolni valamit :) Nori, meg nem vagyok "utan" mert az egy eves program hetedik honapjaban jarok es igy meg van ot...hosszu..mar keszulok egy beszamolot irni, de a kezdeti siker utan bekovetkezett visszaeses, valamint a melyvenas trombozis elvette a kedvem.
Nori, majd +kereslek...igerem
Nincs jelen
#680 2008-10-19 17:12
- nori
- Tag
Sajnálom,hogy mindannyiunknak még plusz baja is van,nem elég a hasmenés vagy görcs...
Kitartás Nita,szerintem csak jobb lehet,néha már úgy érzem/reménykedem,hogy tényleg csak jobb lehet,nem maradhatunk mindig ilyen kis "göthösek" :-)
Aiolosz,én személy szerint tõled elvárok egy átfogó grafikonos beszámolót,ha elõbb nem is majd a végén..mindig olyan alapos vagy,jó hogy részletesen leírod,sokat kiszûrhetnek belõle mások..és itt a lényeg,hogy ha tudunk segítsük egymást,ugye?:-)
A Humira mellett szedsz bogyókat is? NAgyon drukkolok,hogy újra javuljon a helyzet,kíváncsi lennék mit mond a kezelõorvos a visszesésre?!
Nincs jelen
#681 2008-10-19 21:14
- Agica01
- Tag
Tica, én okt. 29-én megyek legközelebb szurira, akkor megyek a dokihoz is, kb. 9 felé. És te?
Nincs jelen
#682 2008-10-20 04:36
- clió
- Tag
Nori!
Egyetértek, én is a korral haladó, liberális, de talán helyesebb kifejezés, ha a hagyományos/konzervatív tudásra épülõ, az új eljárásokat követõ és alkalmazó orvost választom, tudva azt is, hogy az orvostudomány a tapasztalatok tudománya is, sõt - szerintem -elsõsorban az!
Ez valószínûleg a korom miatt van, mert én már sok minden megéltem, legalább öt okot jelöltek meg éppen aktuálisan az orvosok a betegségünk kialakulásában, és még ma sem tudják az igazi okot. De én is bízom nagyon a tudomány fejlõdésében: talán a genetika választ ad arra végre, mitõl vagyunk betegek. Ha ez megvan, akkor majd gyógyítani is lehet, addig csak tüneti kezelés van. : elõször volt a szteroid, adták mindenkinek, ha kellett, ha nem. Majd jöttek a súlyos mellékhatások, és - azt hiszem, a 70-es évek végén, 80-as évek elején -az Immurannal kezdtek kísérletezni, kikiálltva csodaszernek. Aztán kiderült, hogy ez sem az, van aki nem bírja szedni, és ugyebár ez mégis csak citosztatikum, vagyis amellett, hogy nyugalomban tartja a crohnt, pusztítja az egészséges sejteket is.
Én négy évig bírtam szedni, utána hullott a hajam, töredezett a körmöm, a bõrõm nagyon száraz lett, és azt vettem észre, egyre fáradtabb vagyok!
Napjainkban az un.biotechnológiai módszerekkel elõállított gyógyszerekhez fûzõdik a legtöbb remény (remicade, Humira és még sokan mások, azt hiszem - Roburnak hála - 4 van jelenleg, de biztosan lesz még több is).
Azt tudni kell, hogy egy gyógyszernek kb. 20 év után derülnek ki az összes mellékhatásai, és az is, hogy mennyire hasznos egy adott betegség kezelésében!
Természetesen, aki nagyon rosszul van, nem veszít szinte semmit, hogy a legujabb eljárásokat próbálja ki, de ebben az esetben is pl. nem érdemes olyannal próbálkozni, ami pl. még nincs bejegyezve, mert ezek leginkább a forgalmazónak jelentenek - sokszor pofátlanul nagy - hasznot, a betegeknek kevésbé. Bár az is igaz, hogy a leghosszabb út is az elsõ lépés megtételével kezdõdik, és a tudomány fejlõdéséhez mindíg az újat keresõk, a vállalkozó szellemû emberek járultak hozzá!
Szóval, nem könnyû a döntés! Mindenkinek magának kell dönteni, a helyes döntéshez igyekezni kell minden szükséges információt beszerezni! Ez a szabadság szépsége és egyben nehézsége is!
Clió
Nincs jelen
#683 2008-10-20 13:48
- nori
- Tag
Reméljük hogy ezeknek az új szereknek már kevesebb mellékhatása lesz mint az elõdeiknek...
Te most milyen gyógyszereket szedsz?
Nincs jelen
#684 2008-10-20 19:44
- tica
- Tag
Ági, én 30.-án megyek, éppen elkerüljük egymást. Kár. :(
Nincs jelen
#685 2008-10-21 17:52
- pacsaji
- Tag
CliÖ!
Szerintem nyugodtan hangoztasd minket féltõ véleményed!
Ami azt illeti, mint az egyik ilyen kísérlet résztvevõje magam is tele vagyok kételyekkel. Akkoriban nem lévén nás választásom belevágtam a kísérletben, és a legfõbb oka az volt, hogy legalább szoros orvosi ellenõrzés altatt állok, majd, és hamar kiderül ha baj van...
Azóta viszont eltelt néhány év... A kezdeti szigorú naplózások megszüntek, a havi találkozásokkor a panaszaimból szinte semmit nem rögzítenek- így lesz szép mellékhatásmenetes majd a készítmény orvosi tájékoztatója?!
Pedig az elsõ pilanattól kezdve fogyásnak indultam, a vasam a béka feneke alatt, a nyálkahártyáim szuperérzékenyek, állandóan hajszáleres bevérzések és lila foltok borítanak a legkisebb ütés után is azonnal stb.
A véletlenekben pedig nem hiszek, azelõtt nem volt ilyen problémám!
De számomra jelenleg nincs már más járható út, a többi gyógyszer csõdöt mondott, ezzel pedig a crohnom elég jól van, az izületi problémáimról nem is beszélve!
Szerintem azonban csodák nincsenek és minden szervezet máskképpen reagál, és el tudom képzelni, hogy évek múlva jönnek majd csak ki ezeknek az új gyógyszereknek a mellékhatásai, tehát szerintem sem árt az óvatosság!!!
Nincs jelen
#686 2008-10-21 19:14
- nori
- Tag
Mit tegyen az akinek nem adható a szteroid,nem hasznal a mesalazine, de teljesen le van épülve?
Nincs jelen
#687 2008-10-21 20:20
- Adri85
- Tag
Sziasztok!
Már 4 éve Crohn-beteg vagyok.Már több mint két éve szeden a Medrol-t és ha csökkentik pár napon bellül kilókat fogyok és újból begyullad minden, Immuránt tavaly október óta szedek. Hétvégén kaptam az elsõ remicade kezelést és érdekelne, h kinek milyen tapasztalata van ez ûgyben. Elõre is köszönöm mindenkinek, aki ír nekem.
Adrienn
Nincs jelen
#688 2008-10-21 20:29
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Szia Adri,
üdv a Fórumban!
Én már 20 éve vagyok Crohn beteg. Sokat szenvedtem a betegségtõl, de ez nagyon változó. Egyszer hat évig tünetmentes voltam. Az utóbbi idõben szintén egész tûrhetõ. Egyik biológiai szert sem próbáltam, nem ajánlották, mert eleve bélszûkületre hajlamosít a betegségem.
Sokan vagyunk itt, akik Remiznek, Humiznak, olvasd el a topikot az elejérõl (ez a 14. oldal) és máris sokkal többet fogsz tudni róla!
Nincs jelen
#689 2008-10-22 08:30
- Vicaa
- Tag
Adri85 üdv Neked! Én is két évig folyamatosan szedtem a medrolt, ha elolvasod a végül a remi általi "sikersztorimat" már abból is sokat megtudhatsz!
Én az ötödiket kaptam, hatodik elõtt állok, harmadik után teljesen elhagytam a medrolt, azóta pedig kiugró javulást a legutóbbi remi óta érzek!
Nincs jelen
#690 2008-10-22 12:38
- arpapa
- Tag
szia Adrienn!
én 21. éve vagyok crohn beteg (sok rossz periódus, 10+ mûtét), január óta kapok remit (eddig 5öt) és azóta teljesen jól vagyok :)
neked is hasonló jókat kívánok!
Nincs jelen
#691 2008-10-22 18:51
- herceg
- Tag
sziasztok!
megtudnátok mondani hogy a hummiránnak mik a mellékhatásai? mert csalán kiütéses lettem, kaptam rá medrolt elmúlt, most meg piros hólyagok jelenkeztek,ami a legrosszabb, minden este szorongásaim vannak. nem tudom mitõl,valaki tudna segiteni!!! ez a harmadik szuri de a következõt nem hiszem hogy beadom, vélemény??????
Nincs jelen
#692 2008-10-22 20:15
- Vicaa
- Tag
herceg! Ezt a kérdést szerintem mindenképp az orvosoddal beszéld meg, önmagadtól pedig semmiképp se dönts arról beadod e a köv. szurit vagy sem!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#693 2008-10-25 16:08
- tica
- Tag
herceg, tuti a humitól lett csalánkiütésed? Szerintem igyál meg egy kálciumot. Lehet, hogy sima ételallergia. Ha nem múlik, akkor viszont szerintem is doki, ne dönts egyedül!!!
Különben nekem is lett múlt héten a hasamon, meg a mellkasomon, nem is teljesen olyan mint a csalánkiütés, csak piros szélû foltok. Kálciumtól másnapra elmúlt, pedig én is a remire gondoltam elõször.
Nincs jelen
#694 2008-10-27 19:21
- Adri85
- Tag
Sziasztok!
Ha fáj a torkom és náthás vagyok akkor is megkapom a köv. remi kezelést? (nov 5-én lesz a köv)
adri
Nincs jelen
#695 2008-10-27 20:21
- Nita
- Tag
Adri85!
Addigra ez még el is múlhat! :D
Nekem volt torokfájós Humi kezelésem, azt hiszem, ha jól emlékszem a láz a kizáró ok....de nyugi még van idõd ezt kiheverni. :)
Nincs jelen
#696 2008-10-29 13:59
- tica
- Tag
Ági, tiszta lökött vagyok, ma kellett nekem is menni, nem holnap. 9-kor ott voltam, te is? Holnap mehetek tükrözésre, mert tegnap megint elkezdtem vérezni. :(
Azt mondta, megnézné, mert, ha kevésbé van begyulladva, mint a remi elõtt, akkor folytatnánk a kezelést. :(
Nincs jelen
#697 2008-10-29 14:58
- Agica01
- Tag
Tica, én nem voltam, mert a gyerkemnek napok óta 39-40 fokos láza van, tegnap felhívtam hogy nem tudom itthagyni. Majd a héten valaki beugrik a szurimért és hazahozza...
De remélem akkor legközelebb összfutunk...
Holnap tükrözés? Ma mondta?
Kitartást!!
Nincs jelen
#698 2008-10-29 15:07
- tica
- Tag
Ó, sajnálom, hogy beteg!
Igen, ma mondta, 10-kor. Megittam az x-preppet, aztán most itt parázok..
Szerkesztette: tica (2008-10-29 15:08)
Nincs jelen
#699 2008-10-29 15:10
- Agica01
- Tag
Ne parázz, kitartást! Majd gondolok Rád.
Reggel mész? Altatás?Bódítás? VAgy valami lesz?
Nincs jelen
#700 2008-10-29 17:10
- tica
- Tag
Bódítás, 10-re megyek. Be vagyok tojva.. Köszi, hogy drukkolsz, majd írok, hogy mi lett az eredmény!
Nincs jelen