#5551 2008-11-03 22:10
- Lucifer
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Zotyesz!!!!!
Drága kisfiam mi van veled???Merre jársz??????????????:D:D:D
Nincs jelen
#5552 2008-11-04 06:11
- mano1973
- Tag
Luci!
Tudod,hogy szívesen vigyázok Rolira és Nikire is nincs mit megköszönnöd.Ez a legkevesebb,hogy segítek amiben tudok.
Gondolok ma rátok és remélem minden rendben lesz.Megúszod a nagy ájulos jeleneteket és sírós hisztériás kirohanásokat a ....tudod kitõl:))
Gyulának részvétem és kitartás.A mai nap lesz talán a legnehezebb számára.
Tesó!
Koszta kutya köszöni a finom kajcsit:)))Pihenés?Az meg meg mi?:))))Eszik vagy isszák?
Sziszi!
még hogy nincs rád gondolva?Ez merõ tévedés...te írsz mostanság kevesebbet mi gondolunk rád.
Még a zanyukánk is emleget mindig a Danibatyus sztorikkal:))
Youlcsi!
A betegségrõl mindenki szívesen lemondana azt gondolom,de sajnos ez nem ilyen egyszerû.
Idõ kell a feldolgozáshoz.Van akinek gyorsabban és könyebben megy van akinek pedig lasabban és nehezebben,de...mindenki feldolgozza valahogy mert más választás nincs!!!Meg kell tanulni hogyan lehet"teljes"életet élni ezzel a nyavajával együtt.Menni fog neked is és itt mindenki segít.Kitartás!!!
Nincs jelen
#5553 2008-11-04 07:54
- Nelly
- Tag
Sziasztok
Na munka elõtt kaparnék pár sort...
Luci nem sértõdtem meg...sõt,nagyon nagyon jól esett,hogy ilyen hamar befogadtatok :)
(ha már így alakult)
Joulcsi,igen azt hiszem amikor végleg kimondják utána a legnehezebb...nekem is az volt(bár még mindig reménykedem...csak már inkább úgy fogom fel addig örüljek míg jól vagyok,mert jól vagyok és semmit nem érzékelek..olyan mintha nem is lennék beteg)De elfogadtam.A remény hal meg utóljára,most már inkább arra törekszem élvezzem a tünetmentes napokat,ha meg kiderülne mégsincs semmi bajom akkor hallelúja...de ebben már nem is bízom,és már nem is foglalkoztat.
Hát nem volt könnyû talpra állni,nagyon egyedül voltam...minden hozzámtartozó szerettem...140 km-re lakik tõlem vagy messzebb.A párom segít ahogy tud de a lelki dolgokkal nem tud mit kezdeni.Mert én is szétcsúsztam azért rendesen...de hazautaztam egy hétre a szüleimhez...és szép lassan megnyugodtam.de ehhez hozzátartozik az is,hogy szinte elsõ perctõl nem volt komoly panaszom fájdalmam.
Úgyhogy élvezem az életet,kicsit átértékeltem a baráti kapcsolataimat...bla bla...
Sziszike én mindig szoktalak olvasni...bár reagálni ritkábban..:)
Mostanában amúgyis olyan sûrûk a napjaim..
Most ennyit futotta PÁ
Luci gondolatban ott vagyok...kitartást ezen a szomorú napon nektek
Nincs jelen
#5554 2008-11-04 08:23
- zolcsi
- Tag
Youlcsi!
Nekem tavaly szeptemberben mondták ki elõször a crohnt.Akkor már három hónapja kínlódtam de rendesen.Én akkor (nem örültem) de valamiféle megnyugvást éreztem :végre megvan a kinjaim okozója és most már rendesen fogják tudni kezelni!!!Elég sok mindent tudtam már akkor a betegségrõl.Nem ismertem viszont a késõbbi forgatókönyvet.Aztán jöttek a mûtétek.Az elsõ után azt mondta az egyik orvos(nem az aki mûtött) várjuk meg a szövettant mert lehet nem is crohn.Ez egy olyan orvos volt aki (ma már tudom) nem mûtött még IBD-s beteget.Majd jött a második mûtét és aztán januárbanm a szövettan ami véglegesen kimutatta.Még 3 hónapig én is reménykedtem.De már beletörõdtem a sorsom elõl nem tudok elfutni.
Szerkesztette: zolcsibal (2008-11-04 08:24)
Nincs jelen
#5555 2008-11-04 08:29
- Ánya
- Tag
Luci és Gyula!
Ma már kilenctõl csak rátok és felétek gondolok!!
Nincs jelen
#5556 2008-11-04 08:49
- youlcsi
- Tag
mindenkinek köszönöm a kedves szavakat.
régóta sejtettem, hogy ez lesz (tavaly, amikor még orvos sem látott, én már éreztem, tudtam, hogy amiket összeolvastam innen-onnan az pont illik rám). csak most valahogy nehéz... nem vagyok kifejezetten magam alatt. csak nem tudok a helyzettel mit kezdeni.
az elmúlt másfél évben is ugyanúgy éltem az életem, mint elõtte. vagyis majdnem ugyanúgy. viszonylag sikerült gyorsan lereagálnom a megváltozott élethelyzetet, és hozzászoktam, hogy "igen, ez van", "kissé" körülményesebbek a reggelek/délelõttök.
a legnagyobb gondot az okozza, hogy nem tudom, hogy hogyan tovább... hogy mit kellene csinálnom... eddig sem volt sem jobb, sem rosszabb semmitõl. tartok attól, hogy bármi is megváltozzon, mert jelen pillanatban nem látom, hogy melyik irányba fog ez megtörténni.
a beletörõdéssel nincs semmi gondom. azt már elfogadtam, hogy úgysem tudok semmit tenni ellene.
Nelly! ... a család... nehéz helyzet... nagyon jó, hogy vannak, csak néha sok :) (másfél év után még mindig 3naponta felteszik a kérdést "megy még a hashad?" -ja, mitõl ne menne?; "hogy vagy?" -hogy? pont mint tegnapelõtt...)
Nincs jelen
#5557 2008-11-04 09:14
- zolcsi
- Tag
Youlcsi és ez nem fog változni egy darabig sõt!Késõbb is fogják kérdezni hisz õk is aggódnak érted ezt is el kell fogadni.Én az anyum fõztjét eszem mert üzemit nem akarok enni.Szegény sokszor kérdi :"kisfiam nem lett bajod nem fáj" ettõl attól és persze "nem megy a hasad"?Néha engem is zavar de lereagálom mert ha gond van õk vannak a legközelebb és leghamarabb rájuk számíthatok.
Nincs jelen
#5558 2008-11-04 09:22
- kukackonzerv
- Tag
Youlcsi! :)
Én is üdvözöllek áám! :)
És a hogyan továbbról...??? Semmit ne csinálj görcsösen másképp ahogy eddíg csináltad volna, én itt rontom el mindíg, de talán majd kinövöm... :D
Ha "crohn Úr"(ahogy Roor mondaná :D ) keresztbetesz, valahogy próbáááld meg a megoldóképletet midennapos rutinná fejleszteni, és mikor ügyesen túúl vagy raja mindennap jóóóól dícsérd meg magad érte :D.
Némileg átrendezésre váár ilyenkor az ember értékrendje (legalábbis nálam tuti) ,
de a Youlcsi az Youlcsi marad !!! :D :D :D
Szerkesztette: kukackonzerv (2008-11-04 09:28)
Nincs jelen
#5559 2008-11-04 10:07
- sziszi32
- Tag
Luci drága! A rolka sztoriknál igaz, hogy némileg kétségbeesem (na, jó, néha nem is csak némileg :D), de aztán, amikor dani hasonlót mûvel, akkor sokkal nyugisabb vagyok, mert eszembe jut, hogy ja, errõl már tudok :D :D :D Szóval, csak irj nyugodtan, mert engem minden érdekel, és legalább mások is látják, mennyire "nem munka" otthon lenni egy kisgyerekkel, akit mellesleg minden, de minden érdekel! Plusz, ha Dani "kitesz" valamit, és megkérdem anyámat, ennek így kell-e lennie, igy csináltam én is kiskoromban?, az esetek nagy részében a válasz ez: nem, te (mármint én) rendes gyerek voltál... :D :D
Roor, mano és zanyukátok! Ez aranyos, hogy gondoltok ránk, nélkületek nekem sokkal nehezebb lenne!
Na, kaptok egy (nem is annyira) Danisztorit: Anyám nagyban meséli nekem, jócskán elitélõ hansúllyal, hogy az egyik ismerõsünk a zunokáját úgy eteti, hogy a gyerek szaladgál a szobában, nagymama meg a levesestányérral (!) utána. Ezután nem sokkal kitalálta, hogy dani éhes, és behozott egy tányér levest, és ahelyett, hogy figyelt volna rám ("nekem te ne magyarázd, hogy kell egy gyerekkel bánni" -megjegyzéssel félreállitott), amikor mondtam neki, hogy danit ültesse le az evéshez, elkezdett a gyerek után járkálni, és a szaladgálást élvezõ gyerekbe diktálni két kanál levest. Amikor meg azt mondtam neki erre, hogy nálunk ez nem szokás, hanem leülünk az asztalhoz, és mindenki akkor eszik, akkor megállt, és csak annyit mondott csendben: nagyon helyes, és már nem kergette tovább a kicsit. :D :D Remélem a sztori eleje és vége egybevágása feltûnt nektek, Danihívek! :D :D
Szerkesztette: sziszi32 (2008-11-04 10:38)
Nincs jelen
#5560 2008-11-04 12:00
- Vicaa
- Tag
Sziszi köszi a sztorit, egyébként énis azért figyelem a Rolka-Dani beszámolókat, hogy tapasztalatokat gyûjtsek, felkészüljek, hogy ahááá...ez is el fog ám következni! :)
Mi most jöttünk egy órája a védõnõtõl, meg sétáltunk is egy jót, Anna egyéves mérési adatai megtörténtek, 20 dekát csökkent a súlya (így most 11,2 kg) és képzeljétek egy hónap alatt 5(!) cm-t nõtt, így most 82 cm a magassága.
Nagyon jókedélyû volt végig, nyomta a szöveget, keze lába járt mint a motolla, most viszont már csak úgy hortyog, mert reggel 5-kor kelt és kidõlt öt perc alatt. :)
Gyorsan én is bekapok valamit aztán egy kicsitvízszintbe helyezem magam, mert sokat kellett emelgetni Annát, a derekam eléggé sajog. Majd du., vagy este még jövök!
Nincs jelen
#5561 2008-11-04 12:23
- sziszi32
- Tag
Szia Vica! El vagyok hûlve! Akkor nekem törpe gyerekem van, vagy mi, mert Danira a 80-as méretû ruhák nagyok, és jó, ha van benne (vaságyastul :D) 10-11 kiló!!!!!!! Pedig holnap lesz 13 hónapos!!!! Jajajajajaj, ez rendben van igy? A dokinõnk semmit se mond erre, azt mondja, minden rendben van!! Akkor ez most hogy van????! Na most általad tojtam be... (azért nem nagyon :D)
Ma reggel nosztalgiáztunk a zurammal, hogy egy éve ilyenkor... jaj de nem hiányzik az a sok sirás (fõleg részemrõl), amig elfogadtuk az egész dolgot... Tavaly ilyenkor õfelsége 2,4 kilócska volt, hihetetlen, ugye... legalábbis nekem. :D :D Na megyek fõzni, utána melóba egy kicsit, addig is sziasztok!
deluigi, amit a lelki összeszedésrõl irtál a fórummal kapcsolatban, az rám is szó szerint igaz! :D :D
Ezért remélem, ma nem kell megmagyarázni, hogy: de jó, hogy vagy nekünk, roornéni :D :D
Szerkesztette: sziszi32 (2008-11-04 12:24)
Nincs jelen
#5562 2008-11-04 13:19
- sziszi32
- Tag
roornéni rosszalkodásaira, azaz a fórum eme topicjára értettem :D
Nincs jelen
#5563 2008-11-04 13:20
- judy1981
- Tag
Roor! Hát Te is hallod õket? Mégsem vagyok egyedül? :D:D:D (+örömkönnyek) Én meg már majdnem elhittem, hogy bennem van a hiba. De most már tudom, hogy nem. :D:D:D
Judy hergelésére ma is jött egy áramingadozás gépleállással. És ma már otthon sem lesz net, hacsak nem dobnak meg még ma egy másik modemmel. :D
Komolyra fordítva a szót.
Youlcsi: ezen át kell menni mindenkinek. Attól, hogy nevesítették a problémát, valósabbnak tûnik mint eddig. És már nincs a "hátha mégsem". De tudom, hogy Te is, - mint oly sokan már - megtanulsz együttélni vele. Én Zolcsit csodáltam/om, hogy tavaly milyen hamar alkalmazkodott az "új" helyzethez, és elfogadta, hogy ez van, ebbõl kell élni. Én évekig homokba dugtam a fejem. Mintha attól, hogy nem veszek tudomást róla, nem is létezne. A ló egyik oldaláról másikra estem, de sosem ültem meg rajta. Most már szõrén. Kisebb balesetekkel. Talán õ felnõtt fejjel okosabban állt hozzá, mint Én 15 évesen.
Ha túl vagy ezen a pár napon, a következõ talira mindenképpen el kell jönnöd. Jót fog tenni.
Nincs jelen
#5564 2008-11-04 15:03
- Vicaa
- Tag
Óóóóó kedves Sziszi nem betojni, mert egyértelmûen nekem van Óriásbébim :D:D:D:D:D:D! De most komolyan!
Korabeliek, mind mind könnyebbek és kisebbek mint Annám, még ha a fiúkákat tekintjük is!
Igazából anno én is 171 cm voltam, Atti mondjuk átlagos 175 cm. No és ühüm, ühüm olyan kövér baba voltam majd szétfolytam. Mondjuk ezért eleinte én voltam betojva, hogy õ ne hízzon el, na olyan nem lett mint én, de stabil lábakon áll a kis husikám az már bizti! Jobban mondva még csak ül és mászik :)!
Nincs jelen
#5565 2008-11-04 15:35
- zolcsi
- Tag
Judy ez jól esett komolyan.:).Bár én nem okosságnak mondanám hozzáállásom hanem inkább kényszerhelyzetnek.Ott van a családom a kislányom akit fel kell nevelni.A munkahelyem ahova majd 4 hónap után úgy vártak vissza mint a messiást.Nagyon nehéz volt és jól is kell érezni magunk ahhoz hogy szebbnek lássuk a dolgokat (nem csak mentálisan) hanem fizikailag is.Bizony voltak nagyon keserves napok nekem is amikor alig láttam a kiutat sõt nagyon sötét volt.Kaptam a biztatást minden felöl sokat is segített.Én a fórumra már a "kilábalás" idõszakában érkeztem tele kérdéssel.De nagyon örülök ,hogy idetaláltam és bárki bármit mondd ez egy "jó" kis csapat és csak rajtunk múlik meddig tart.
A talira tényleg gyere el youlcsi csak azt mondhatom amit Judit.
Ja tali.Mikor is lesz a következõ?.:D
Szerkesztette: zolcsibal (2008-11-04 18:45)
Nincs jelen
#5566 2008-11-04 15:43
- zolcsi
- Tag
erre varrjatok gombot:
http://www.haon.hu/hirek/Nemzetkozi/cik … 4-11525787
én úgy gondolom a bizalom olcsóbb.:D
Nincs jelen
#5567 2008-11-04 18:18
- Norby1
- Tag
Luci kaphatsz a kenyérkémbõl ha én kapok palacsintát :D A recept viszont top secret minõsítést kapott
Angyalka már majdnem klaviatúrát ragadtam hogy már le se ...... engem. Remélem azért kezdesz rendbe jönni és ügyesen gyógyulgatsz.
Youlcsi csak azt tudom mondani amit a többiek is fel a fejjel Gondolj bele hogy lehetne rosszabb is . Néz itt körül és láthatod hogy ezzel a betegséggel milyen jól együtt lehet élni.Szerintem az itt található emberkék a legjobb bizonyítékai ennek.
Nincs jelen
#5568 2008-11-04 18:55
- roor
- Tag
Halika!
Gyors bekukk,me aztán nagyon fáradt vagyok,hónap elején ez természetes a rohnagálásoktól,és még nincs vége.:D:D:D:D
Luci:gondolva volt!
Judy:kellemes mély bariton hangok,néha erotikus töltettel.:D:D:D
Zolcs:pussszcupp.:D:D:D
Youlcsi: Zolcsi május:pillázás,kik ezek mik ezekek,augusztus ismét tali már bátrabban,október mintha születésünktõl ismernénk egymást feszélyek nélkül.:D:D:D:D
Lehet is kell is elfogadni!:D
Sziszi:édes sztori!:D Nagy cupp!:D
Puszik tömkelege mindenkinek.:D
pá
Nincs jelen
#5569 2008-11-04 20:38
- Nelly
- Tag
Csak egy szösszenetre!
Nekem a családom soha nem sok!!!!
19 éves korom óta távol vagyok tõlük...de elõtte meg kollégista voltam.Ritkán szerethettek...de akkor nagyon és persze távolból is...csak ez nekem nem elég sokszor.Röpülnek az évek és hiányoznak az elmulasztott napok órák percek amit nem velük töltöttem...töltök,de az élet ilyen :(
Csak ennyit akartam :)
Nincs jelen
#5570 2008-11-05 08:42
- Ánya
- Tag
Youlcsi!
A betegség elfogadását mindenkinek egyedül kell megtennie, de itt olyan segítséget kapsz, amit jó, hogy elfogadsz. A találkozás tényleg még dob egyet a dolgon. Lehet, érdemes lenne egy minitalit szervezni youlcsi köré. Hol is laksz? Ha jól emlékszem Szegedre mentél vizsgálatra. Budapesten nem jársz valamikor? Tudnánk találkozni, néhányan biztos csatlakoznának hozzánk.
A betegségünket a hozzátartozóink a legjobb indulattal sem tudják felfogni sem. Nagyon nehéz, hárítják, bagatellizálják, mert annyira kellemetlen. Ugyanis nem tudnak segíteni nekünk. Nem tudnak meggyógyítani, egy sikertelen történetnek érzik. Ezért inkább fel sem fogják mélységében. Elfogadást inkább itt fogsz találni. Nekem is hasonló a tapasztalatom. Még nekem kell õket vígasztalnom és tartani bennük a lelket. Itt azonban bennem tartják a lelket :D
Sziszi! nem dekákon múlik a boldogság, meg a centik sem számítanak. A lányok eleve gyorsabban fejlõdnek, de ezt te is tudod :D Az anyukád története nagyon tanulságos. Ilyenek vagyunk, mi nagymamák. Sajna én még nem vagyok az, de ilyen leszek, az biztos :)
Vica! Anna pont jó. Nem dundi!!Édi!! :D Örömmel olvastam, hogy ledölsz pár percre, ez jó :D :D, Nagyon jó :D :D Mindig tedd meg!! Figyelj magadra!!
deluigi!mi lett a vizsgálat eredménye? otthon maradsz akkor sokáig?
Roor! élmény olvasni téged. Még mindig nem unalmas!
Zotyesz! csak így tovább, gyere és írj!!
Judy! Kár lenne, ha net nélkül maradnál. A beírásaid mindig megmosolyogtatnak, minimum.
Luci! remélem, már könnyebb egy kicsit ma felkelni és tenni a dolgodat. Mikor mész dolgozni?
Voltam benn a munkahelyemen és kedvesen fogadtak. Már kicsit könnyebb szívvel megyek vissza. Majdnem öt hónapig voltam itthon. Ezért a bátortalanság!!
Hétvégén családi kirándulásra megyünk Csókakõre és hétfõn munka!!!!Már ma elkezdek sütni, sõt tegnap már elkezdtem, hogy legyen mit enni a sok éhes szájnak. Így nem is érek rá a munkával foglalkozni, meg hogyan is lesz. Szállnak az órák. Megyek is és ma is megteszem, amit kell és lehet!!
Puszi mindenkinek és ölelés :D :)
Nincs jelen
#5571 2008-11-05 09:01
- youlcsi
- Tag
kedvesek vagytok :)
ma már kezd visszaállni a napi ritmus. jöttem dolgozni is, bár háziorvosom szerette volna, ha otthon maradok, amíg a szövettan nincs kész. de minek?
próbálok a környezetemmel a dologról tárgyilagosan beszélni. mintha csak megfáztam volna, és azt mesélném. még nevetek is rajta. ha nem nevetnék, akkor tuti bõgnék, de azt már próbáltam, és attól sem lett jobb :)
az élet megy tovább... most éppen azon gondolkodom, hogy meg kellene tanunom vezetni. a tükrözéskor (kissé bódult állapotban) úgyis arról gyõzködtem a dokit, hogy hazafelé én leszek a sofõr :)
amúgy Baján lakom. pénteken megyek pestre, de csak nagy rohanás lesz (ikea -vásárlásba folytom "bánatom". tiszta amerika :lol:, rokonok meglátogatása, és kora délután már jövök is haza).
de ha a következõ tali jó passzban talál -és miért nem találna?-, akkor tuti ott leszek :)
Nincs jelen
#5572 2008-11-05 09:31
- zolcsi
- Tag
Sziasztok!
Kicsit bõvebben most megtehetem.
Roor :nagyon örülök ,hogy így látod a "fejlõdésemet".:D.Akkor ez lehet a követendõ példa a többi fórumozó elõtt?:D.Remélem igen.Tudod nekem volt egy negatív képem a pesti emberekrõl mielõtt a crohnos lettem.Senki ne vegye magára általánosságban írom.Mióta ismerlek titeket ez a kép 360 fokot fordúlt pozitív irányban.
Ánya: a melóhellyel biztos nem lesz semmi baj idõ kell hozzá az tuti esetleg ha úgy gondolod adj még magadnak egy-két hetet.Ja és nagyon kedves voltál a múltkori írásoddal.:D.Köszönöm
Judy: láttam már tegnap kikapcsolták a neted úgyhogy ha ma ebédidõben az áram is úgy akarja olvashatod az üzenetem.A csütörtök változatlan Éva nem jön ennyit már tudok semmi többet.
Lisa,Pasek:titeket már csak így szabad emlegetni.:D:D:D.Remélem jól vagytok, Lisa gyógyulgatsz ugye?
Mercy:írhatnál kicsit többet a fórumra
Feri,Luci Gyula remélem te is jól vagytok a nehéz napok után.
Nelly: nekem sem sok a családom nem úgy értettem (ha nekem céloztad a szösszenetet) de mi egy fél utcányira lakunk egymástól és nap mint nap találkozunk.Plusz a szituáció ,hogy ott eszem.A te helyzeted a másik véglet.Ja jössz-e csütrötökön?
Vica:gondolva van ám rád is.Vigyázz Annácskával azért óvatosan emelgesd
Youlcsi: hogy vagy?Ne emészd magad.
Ede téged is ritkán látunk erre.
Fiúk:zotyesz,Norby,deluigi, mi van veletek? Elég ritkán írtok.
Ennyi voltam most a mekk házikórol annyit hogy a hétvégén be lesz fejezve de ez már nem látványos mert csak hegesztés és fúrás illetve készrecsavarozás van hátra.Plusz festés de az majd menet közben.A villanyellátásról is késõbb gondoskodom.
Sziasztok!
Nincs jelen
#5573 2008-11-05 09:48
- youlcsi
- Tag
zolcsibal írta:
Mióta ismerlek titeket ez a kép 360 fokot fordúlt pozitív irányban
zolcsi, drága! az ugyanaz az irány, mint elõtte :lol:
köszi, azt hiszem, már jól vagyok.
Nincs jelen
#5574 2008-11-05 10:17
- zolcsi
- Tag
Youlcsi!
Teljesen igazad van.:D
tehát 180 fokot.(nem értem pedig jól vizsgáztam matekból.:D:D:D)
Nincs jelen
#5575 2008-11-05 10:51
- sziszi32
- Tag
Ánya, köszi a vigaszt :D :D :D A zanyukám az már csak ien marad, mindig fõnök volt, otthon se tud róla leszokni. Amikor mondom valakinek, hogy otthon én vagyok a csendes, jótékony hazugságnak hiszik, mosolyognak, aztán mikor véletlenül elvetõdnek hozzánk, akkor koppan az álluk a padlón, hogy ez tényleg igy van... :D :D :D
Lisa, ment mail! tessék elolvasni! :D :D :D
Nincs jelen
#5576 2008-11-05 18:15
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Most csAK bekukk mert naon fáradt vagyok és fáj mindenem!:(
Majd holnap jövök és irok csak gyõzzétek majd olvasni!
A temetésen túl vagyunk minden rendben volt.:(Köszönöm mindenkinek , hogy gondolt ránk!
Na holnap jövök mindenkinek puszi!
Nincs jelen
#5577 2008-11-05 18:23
- judy1981
- Tag
Jelentem, kb 15 perce beizzítottam az új netet. Csak tudnám, mire mondták azt a 2 hetet. Szóval Ánya, nem maradnak el "mosolyogtató" írásaim.
Ez már csak azért is örömteli, mert egész nap nem tudtam elolvasni a termést, mert nem volt egy szabad 5 perc, amikor nyugodtan végigfuthattam volna.
Zolcsi: Ami igaz, az igaz. De tényleg nem volt más választásod, mint minél hamarabb alkalmazkodni. Ha az "okos" jelzõvel túloztam volna, bocsi. Nem akartalak sértegetni. :D:D:D Hú holnap ennek még lesz következménye, de vállalom, ezt nem lehet kihagyni. :D:D:D Erre úgy is ki vagy hegyezve.
Lisa: remélem gyógyulgatsz.
Pasek: tényleg Te is pihenj is egy kicsit.
Roor: szóval neked erotikus töltet is van? Hmm.
Luci: remélem Te is jól vagy.
Vicaa: Te is vigyázz magadra.
Nincs jelen
#5578 2008-11-05 18:35
- Lucifer
- Tag
Zolcsibal!
Mondjuk inkább azt , hogy jó volt a puskád amit irtál!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Judy!
Vagyogatok bár nem állok ahelyzet magaslatán!!
Majd holnap irok bõvebben!
Nincs jelen
#5579 2008-11-05 19:38
- roor
- Tag
Halika!
Villámsebességgel bekukk.:D:D:D
Ánya:örülök ha nem unsz rám.:D
Zolcsi:180 fok,de akkor ez már tiszta,és igen te vagy a követendõ példa.:D:D:D
Judy:erotikus hát!De még milyen!:D:D:D:D Bzzzz..........na majd szólok nekije,hogy ha nálad jár súgjon búgjon a füledbe.:D:D:D
Mai napom = katasztrófa!!!!!!
Röviden sírógörcs,xanax(sosenem szoktam),belassulás és másholjárás.
Technológusunk egy hatalmas s.e.g.g. és én kapatm ki belõle a legnagyobb részt.
(luci tudod ki.:D )
Majd hétvégén bõvebben ha valakit érdekel.
Miután padlóra küldött tévézek,próbálok rgenerálódni,ja és ha holnap is akadékoskodik akkor köszönthetitek személyemben a pehelysúly bajnokát!:D:D:D
pá
Nincs jelen
#5580 2008-11-05 19:49
- sziszi32
- Tag
Azt hiszem, kell a csüggedõknek egy danisztori, ami (legalábbis engem) mosolyra késztet. Ma jövök haza a tanitásból, már a lépcsõn feljövet hallom, hogy valami koppan a földön, ezt követõen valaki az ajtót kaparássza. Mikor feljöttem, addigra a vigyorgó kismanóm láttán el is felejtettem az esetet, majd tiz perc múlva csörög a telefon (igen, az koppant), és az anyósom azt mondja: van egy olyan sejtésem, hogy Dani felhivott minket :D Megnéztük a telcsit, és tényleg kiment róla egy másfél perces hívás az anyósák számára. :D :D Dani valahogy addig nyomogatta a gombokat (mint a madagaszkáros pingvinek :D), hogy a telcsi memóriájából felhivta az anyósékat, csak ugye erre a zuram nem figyelt, én meg nem voltam itthon. Még jó, hogy nem az egyik new jersey-i ismerõsünket csörgette fel, akkor aztán megnézhettük volna magunkat a számla láttán! :D :D :D
Luci, együtt van veled érezve, részemrõl.
Roor, mondom neked, inkább indulj a zelnökválasztáson, nézd meg, a na pocsolya túlfelén is kibõl lett elnök! Nem mintha kevésre becsülnélek, de végre volna egy fiatal elnököcskénk, aki a P.Ö.CS. kft-seket jól fenékbe telefonálná! Gondold meg a dolgot, egy egész fórumnyi szavazód már van is!!! :D :D
Lisa, megkaptam a választ, ha lesz idõm, este irok vissza!
Nincs jelen
#5581 2008-11-05 19:58
- zolcsi
- Tag
Judy mit veszíthetsz legfeljebb jössz busszal a klubba.:D:D:D
Nincs jelen
#5582 2008-11-05 20:51
- Nelly
- Tag
Hali
Zolcsi már magam sem tudom kinek az írására reagáltam,de nem is tartanám fontosnak :)
Csak jó érzés volt leírni...de nem rémlik,hogy neked szántam volna...mindegy nem akartalak megbántani vele...nem úgy szántam..és igazad van én a másik véglet vagyok :)
Sajnos holnap tuti nem tudok menni...egyetlen szabadnapom és még van elintéznivalóm...meg Attila is Mekk mesterkedik..valakinek tartania kell az ostort is :)
Na de senki ne gondolja azt én nem fogom meg a munka végét...vagy elejét :)
Úgy tudok vakolni,betonozni...festeni tetõnél segítkezni mint a kisangyal :)
Bár 4-5 évvel ezelõtt több volt az energiám...nem is értem hová tûnt...visszagondolva arra,hogy még egy kis fûnyírásnál is nyafogok :)
Nos most megyek elteszem magam holnapra,további szép estét mindenkinek
Nincs jelen
#5583 2008-11-06 08:45
- mano1973
- Tag
Ismerõs valakinek az "Angyali mosoly"nevezetû alapítvány?
A munkahelyemen adomány gyûjtõ kis ládika van kihelyezve nekik és mikor elolvastam kik ezek és mire miért gyûjtenek meglepõdtem.
Nincs jelen
#5584 2008-11-06 08:49
- Vicaa
- Tag
Huh, kíváncsivá tettél Mano, majd kifurkálja az oldalam! No, írj, mesélj!
Nincs jelen
#5585 2008-11-06 09:14
- judy1981
- Tag
Mano: igen ismerõs. Egyszer már kitárgyalták õket - ha jól emlékszem - az Érdekes cikkek topicban. Én még akkor nem voltam itt, de emlékszem, a Fókuszban volt róluk egy cikk, ami nagyon félrevezetõre sikeredett.
Nincs jelen
#5586 2008-11-06 09:23
- aiolosz
- Tag
mano1973 írta:
Ismerõs valakinek az "Angyali mosoly"nevezetû alapítvány?
A munkahelyemen adomány gyûjtõ kis ládika van kihelyezve nekik és mikor elolvastam kik ezek és mire miért gyûjtenek meglepõdtem.
Kar volt a raforditott ido, mert mar itt is volt roluk szo:Leragott csont...kar vele foglalkozni..ugyeskedes
Persze nem Te vagy a hibas, Ok nyomulnak arcatlanul.
Nincs jelen
#5587 2008-11-06 09:27
- mano1973
- Tag
Vicaa!
Semmi különös csak...inkább érdekes volt a találkozás azon 2 hölgyel akik a kis ládikát jöttek kiüriteni.Egy Crohn-os kislánynak gyûjtenek állítólag.
Beszédbe elegyedtem velük és olyan érzésem volt,hogy ezeknek halvány fogalma sincs arról mirõl beszélnek és mi ez a betegség.Lévén hogy én csak tesóm által vagyok érintett az ügyben nagyon mélyen és pontosan én sem tudok dolgokat de....ezek még a croh és a collitis közti aprócska különbséget sem tudták.Az ugyan az...ne válogassak.Ennek a betegségnek nincsenek....alfajai:)))
Hogy milyei?Kérdeztem vissza...de választ már nem kaptam csak egy megjegyzést ami így szól:Ha azt sem tudom mi ez a betegség és mirõl van szó akkor ne okoskodjak ehez évtizedek kellenek mig megértem és megtudok róla mindent.
Nos...magát a betegséget értem akármilyen hülyegyerek is vagyok és nem került évtizedekbe nekem,hogy felfogjam.Ezek szerint akkor nem is vagyok hülye!!!Inkább egy zseni hogy pár év alatt amióta tesóm beszerezte ezt a fincsi kis nyavaját megértettem és pontosan valóban nem...de azért elég alaposan tájokozott vagyok a témában és nem, töltöttem vele évtizedeket:)))Hát igen...könnyen tanulok de ezek szerint vannak akik nem:))
Nos nem kezdtem vitatkozni mert sem idõm sem értelme nem lett volna de azt tudom,hogy nekik halvány fogalmuk nem volt az egészrõl ez a második mondat után kiderült.
Lehet,hogy ez a 2 hölgy csak a pénzbegyüjtõk voltak és nem az érintett felek de a hozzá állásuk akkor is érdekes volt.Közben bekukkantottam a honlapjukra mert nagyon érdekelt ez az alapitvány...NO COMMENT.Azt hiszem mindent értek már:)))
Nincs jelen
#5588 2008-11-06 09:32
- mano1973
- Tag
aiolosz!
köszike...visszakeresgettem a topikokba a hsz-ket és megtaláltam csak nem tudtam ,hogy õk voltak azok.
Azt gondoltam egy uj dologra akadtam és tökre megörültem.
Nincs jelen
#5589 2008-11-06 13:01
- judy1981
- Tag
Hát igen. Érdekes, hogy azt mondja, évtizedek kellenek ahhoz, hogy vki megértse. Hmm. Tudtommal õk is csak pár éve ismerkednek a dologgal. Itt esetleg Ánya, Aiolosz, és még néhányan beszélhetnek évtizedekrõl. Én magam még csak egyrõl+egy kicsirõl, de egyikünk sem merné azt mondani, hogy mindent tud. Engem kevés dologgal lehet kibillenteni nyugalmi állapotomból, de nekik mindig sikerül. Minden újabb megnyilvánulásukkal újabb kárt okoznak nekünk abban, hogy az embereknek tiszta legyen, mirõl van szó.
Nincs jelen
#5590 2008-11-06 14:07
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Zolcsibal!
Nagyon örülünk ennek a fordulatnak hiszen te is megnyiltál elõttünk teljesen!Ami nagyon jó!:D:D:D:D
Sajnos az elfogadásnál teljesen egyetértek veled , hogy ott a család akikért élünk és talán könnyebb elfogadni!
De azért vannak olyanok akiknek nincsen még saját családja(társa,gyereke)annak sokkal nehezebb elfogadni ezt a betegséget!:(
Nem minden szülõ egyforma és van aki ezt a betegséget nem érti meg egészen!
Nekem anyukám megértette ( kénytelen volt ) hiszen mind a két gyereke crohn beteg!:D:D
Igazából nem téma nálunk a betegség éljük a mindennapokat!:D:D
Sziszi!
Dani tényleg egy betyár!:D:D:D
Nem kell kétségbe esni neked sem , hogy Dani mekkora!Szerintem teljesen normálisak a méretei!:D:D:D
Akkor mit szóljak én!A fiam 13 éves lesz januárban 160cm és 70 kg???:D:D:D:D:D:D
A Rolinak mostanság az a szavajárása,hogy mama!Minden és mindenki mama!:D:D:D:D
Ma megint száj illetve fog vizit volt és ha jól láttam akkor kezd jönni a nyolcadik fogunk!!:D:D:D:D
Mostanában ha a Nikinek kiesik egy foga akkor kijön a Rolinak egy!:D:D:D:D:D
Különben nagyon szivesen irok nektek sztorikat a gyerekekrõl!!!:D:D:D:D
A Nikinek nagyon nehezen megy az olvasás és szól a tanitónéni , hogy keveri a betüket vagy nem ismeri fel.Ezt most játékosan tanuljuk és egészen jól megy neki.Kedden a tanitónéni mondta , hogy megint olvastak és a Nikinek is ment az olvasás és a betûket is felismeri már!Ennek nagyon örülök!!!:D:D:D:D:D:D:D
Manó!
Miért mondod , hogy csak a hugod által találkoztál ezzel a betegséggel???Hiszen a barátnõd is az!:D:D:D:D:D
Én 15 éve vagyok crohnos tehát nme most kezdtem a pályámat a kis genyával , de és se tudok teljesen mindent róla!Vagy mégis??Tudom amit tudnom kell és ez a lényeg!!:D:D:D:DA betegségem ellenére bevállaltam három gyereket és õk adják nekem az erõt!!!Persze nem feledkezem meg a barátokról és a többi fórumfüggõ lakóról sem!
Szóval mostanában vagyok ,õkelme aktiv , fáj a derekam , görcsölget a lábam , zsibbadnak az ujjaim tehát vagyokí!Komolyan mondom rosszabb vagyok mint egy nyominger!!!:D:D:D:D
Na majd késõbb jövök mert a fiam õkelme hazajött a suliból!
Nincs jelen
#5591 2008-11-06 16:36
- sziszi32
- Tag
Luci, örülök Rolka fogának, annál is inkább, mert nekem úgy tûnik, hogy mi megálltunk a bûvös négyes számnál. Valahogy nem igyekszik a többi foga Danifelségnek kifele. Lehet ezt egyáltalán valamivel siettetni, vagy ez igy okés? A dokinõ szokás szerint nem sokat nyilatkozik ez ügyben, örül, hogy "csak" ennyi bajunk van...
Ma van egy nagyon de nagyon intim sztorim Daniról... a kedves férjem kiment a toalettre. Aztán egyszercsak elkezd kiabálni a vécérõl, hogy baj van, siessek, de gyorsan! Odarohanok, és mit látok? Danifelség feltûnés nélkül az apja után slisszolt, és amikor apuka pisilni szeretett volna, õ átdugta a fejét az apja lábai között, hogy megnézze, mit csinál... Azt hittem, betojok a röhögéstõl, komolyan, a férjem kétségbeesetten kiabál, mig Dani megpróbálja megfejteni a vécé használatának titkát... :D :D De ezt ne mondjátok el senkinek! :) :)
Luci, ha nem túl intim a kérdés, kedves anyósod hogyan viseli a veszteséget? Nem kinzott meg nagyon téged?
A betegség: mit mondjak, nekünk csak sztómánk van, és nagyon kevés ember van tisztában azzal, hogy az mi, másrészt pedig át se érzik... nem is panaszkodom, nincs minek, kinek (mostanában igazán nem sok okom van rá, Dani nõ, mint a (mini) gomba, aranyos, jókedélyû stb.), mert amúgy se érdekel senkit. Mintha nálunk is az az amerikai hozzáállás kezdene uralkodni, hogy ha valamirõl nem veszünk tudomást, akkor az nincs is! Fõleg a betegségekkel kapcsolatban van ez igy, és még fõlegebben a kevésbé ismert, nem "látványos" bajokkal, mint az a crohn uraság.
Nincs jelen
#5592 2008-11-06 18:14
- Norby1
- Tag
Kedves anyukák
ha minden igaz akkor megvan a Mikulás címe Lehet levelet írni neki dec 6-ra :D
Joulupukki
Suomi Rovaniemi Finnország
Nincs jelen
#5593 2008-11-06 19:22
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Norby!
Te irtál már neki????:D:D:D:D:D
Sziszi!
Nagyon jót nevettem a Dani sztorin!:D:D:DNem is nevettem hanem nagyot röhögtem rajta!:D:D:DAzért a párod rémült arcára kiváncsi lettem volna!!:D:D:D:D:D
Nálunk apa tanitotta a multkor a Rolit pisilni!Apa ül budin és pisil a Roli meg rá se hederit!!:D:D:D:D
Bár esténként fürdés elõtt bilizünk illetve csak próbálkozunk vele!Ráülünk ücsörgünk egy kicsit rajta majd a semmi láttán megyünk fürdeni és a fürdõvizbe pisilünk!!:D:D:D:D:D
Akkor a ti fogatok se viszi túlzásba a kijövetelt?!:D:D:D:D
De nincsen semmi gond ezzel majd kijön!Nem kell izgulni.Én a Nikinél voltam kétségbe esve amikor másfél évesen csak 6 foga volt!De a dokinéni megnyugtatott , hogy majd kijön nem kell izgulni.:D:D:DIgy a Rolinál már nem is foglalkozom vele!:D:D:D:D
Nincs jelen
#5594 2008-11-06 20:03
- kukackonzerv
- Tag
Üdv a törppicúúrok mamáinak! :)
Ha van itt 0-12 hónapos manó a programajánló topik szeretettel várja! :D
Nincs jelen
#5595 2008-11-06 20:32
- akiss
- Tag
youlcsi! A soraidat olvasva teljesen de'javu érzésem van: "a legnagyobb gondot az okozza, hogy nem tudom, hogy hogyan tovább... hogy mit kellene csinálnom". Én is így voltam és vagyok ezzel még most is. Nálam januárban diagnosztizálták a Crohn-t. Sejtettem én is, hogy az, de nem akartam elfogadni. Nekem a legnehezebb az volt, hogy tavaly júliusban szültem meg a kislányomat, szerintem ez a legszebb állapot egy nõnél... és egyszer csak rohamosan elkezdtem fogyni, ment a hasam.... Szóval nekem a testem hirtelen változásait volt a legnehezebb feldolgozni, terhesség, szülés, gebeség. 75 kg-ról 49, úgy éreztem a nõiességemet vesztettem el, utáltam a tükörbe nézni, mert csak a kiálló bordáimat és a medroltól ragyás fejemet láttam. Utáltam mindent és mindenkit. Érdekes, hogy a kislányommal nem voltam elutasító, szinte csak õ volt. Aztán rájöttem az önsajnálattal nem megyek semmire, próbálom pozitívan szemlélni a világot, és elõnyeit keresni a betegségnek: egészséges életmód, van rám való konfekcióméretû ruha:). A családtól néha én is frászt tudok kapni, fõleg mikor megállapítják,hogy milyen sokat híztam, holott egy grammot sem. Na az önjelölt orvosról meg ne is beszéljünk, nagyon tudja mi a bajom, közben meg gõze nincs az egészrõl (anyós), állandó okoskodás.
Egyébként lassan 1 éve aktív a gyulladás, és csak most jöttem rá, hogy kevés a diéta, elõször a fejben kell rendet tenni (legalább is megpróbálni)
Nincs jelen
#5596 2008-11-06 20:56
- roor
- Tag
Halika!
Bzzzz.........
Nincs kedvem írni,kattog az agyam.
Ki mitõl kap frászt?Hehe :D
Egy két kollégám hátborzongató,némelyik titokzatos,akad teljesen agyament is,jut szimpla nem százasból is.:D:D:D
Most én vagyok panaszos hangulatomban.:D
Mondjuk egy évvel ezelötti önmagamhoz képest más vagyok?:D
Nem költõi kérdés.:D
Juj az agymnés legsúlyosabb esetében állok,ajaj,vagy jaj nektek?:D:D:D:D
Oké téma elnapolva.:D
Vagyok de iszonyatosanszörnyen lustán.:D
A nap fénypontja a vacsira készített fahéjas sült alma volt.:D
Elég mára ennyi belõlem ugyi?:D:D:D:D
Pussznyancs
pá
Nincs jelen
#5597 2008-11-06 21:19
- Nelly
- Tag
Hellóka!
Vagyogatok és olvasgatok én is...kicsit belemerültem a leszázalékoltatás topikba...na nem azért mert már unom a munkát..és le akarnám %-oltatni magam...csak nézelõdtem..valahol olvastam lehet zsozsót visszaigényelni..
Aztán megakadt a szemem azon,hogy papírok kellenek..azok vannak..véreredmények..szövettan..kontrollok..stb de sehol sincs leírva konkrétan hogy chron.
Illetve a diagnózis az az de az eredmény (szövettan)nem igazolta.
Akkor ez is elég?
Na mindegy ez nem is ide tartozik :)
Ma kerítést festettem...szép lett :)
Mostanában mindig fokhagymás pirítóst ennék..és elég sûrûn ezt eszem..lehet ettõl bármi bajom?
(az uram ugyan leszokott a cuppanósokról...:) )
Roor én is oly lusta vagyok..de a hétvégén nem dolgozom és tervezek sokmindent.Fõzés,mosás,takarítást...meg jó lenne mozit vagy valamit beiktatni..
Norby még nem írtam de fogok a Mikulásnak :)
Lenne hozzá pár kérésem :)
Nem tudom..(lehet csak mert ezt hallottam a bogyóktól)de mintha hullana a hajam.(ma egy egész parókányit guberáltam ki a lefolyóból)
Annyira nem zavar mert van (még) bõven...meg lehet csak vedlik..mert felül meg olyan a hatása mintha néger lennék..felkunkorodik és búrává alakul át...fõleg ha párás az idõ...én meg csak "nyalogatom"lefelé :)
Na én is szétszórt vagyok most..megyek is enni :)
pá
Nincs jelen
#5598 2008-11-06 21:22
- Nelly
- Tag
Jé most látom...Lucy valahol Manóval asszem ti beszéltétek,hogy valakik nem is tudják jól leírni crohn...
Jelentkeznék az analfabéták közé...eddig tévhitben éltem e téren :)
De sose tûnt fel. :)
Miért nem szóltatok? :) :)
Nincs jelen
#5599 2008-11-06 21:38
- sziszi32
- Tag
Lehet, Nelly, hogy a gólyabácsi látogat felétek? Kivánós vagy, hullik a hajad... hm... szép lenne, egy újabb fórumbaba... :D :D :D
Jut eszembe a ferrero "rosé" reklámról. Itt nagyban reklámozzák, milyen fini, szerintem az árához képest nem is akkora durranás... fõleg, miután alkalmam volt holland gyártmányút enni. Eleve, hogy ebbõl a holland rocher-bõl van kb. 3-4 féle, másrészt pedig olyan finom, hogy az ember képes volna degeszre enni magát vele... minden nap. :D :D Csak úgy eszembe jutott, hogy bizonyos szempontból mintha tényleg mi volnánk az eú szemétlerakója. :(
Szerkesztette: sziszi32 (2008-11-06 21:44)
Nincs jelen
#5600 2008-11-06 21:53
- Norby1
- Tag
Ha a héten nem is de jövõhéten biztos küldöm a Mikulásnak a levelemet :D Kell a hétvége az íráshoz mert hosszú lista lesz :D
Nincs jelen