#701 2008-10-29 20:46
- Vicaa
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Tica én is szorítok ezerrel!!!! Várom is hogy utána jelentkezz!!!
Nincs jelen
#702 2008-10-30 08:02
- Ánya
- Tag
Énis énis énis szorítok Tica!! Remélem, nem lesz gond :)
Várom a híreket énis, énis, énis :D :D
Nincs jelen
#703 2008-10-30 11:33
- tica
- Tag
Sziasztok!
Köszi a drukkokat, jól jöttek!
Tiszta jó híreim vannak! Egy pici részen volt egy ici-pici vérzés, különben mindenhol szuper jó a helyzet! Nagyfokú remisszió a remi elõtthöz képest. Szóval kapom tovább és nagyon örülök. Jövõ héttõl, még a medrolt is elhagyhatom! :)
Nincs jelen
#704 2008-10-30 14:48
- Vicaa
- Tag
Nagyon örülök a jóhíreknek Tica, csakígy tovább!!! :)
Nincs jelen
#705 2008-10-31 12:04
- nori
- Tag
Király!!! Ezek nagyon jó hírek,kár volt elõre izgulni..de hát nem hiszem hogy van olyan aki nemigzul,parázik..az a lényeg,hogy jó hírekkel leptél meg minket,a doki pedig téged:-)
Nincs jelen
#706 2008-11-01 12:18
- Ánya
- Tag
Tica!
Mineen jó, ha a vége jó!! :D
Nincs jelen
#707 2008-11-04 19:16
- herceg
- Tag
sziasztok! volt olyan akinél a humira melékhatást produkált?
Nincs jelen
#708 2008-11-04 22:31
- Nita
- Tag
herceg!
Olvass vissza kicsit itt, és megtudod..de konkrétan milyen mellékhatásra gondolsz?
Nálam semmi nem jelentkezett, eddig...csak "mellékesen" tök jól vagyok! :D
Nincs jelen
#709 2008-11-05 19:58
- Kornél
- Tag
sziasztok
Robur irtad egyszer hogy akinek szükülete van az nem kaphat biológiai szert, tudsz valami magyarázatot írni?
olvastam Dr. Kovács Ágota gyulladásos bélbetegségek c. könyvét és ott is ez van.
de találtam egy oldalt (amit most nem találok igy nem tom belinkelni) ahol viszont azt olvastam hogy nem idéz elõ illetve a meglévõ szükületet nem befolyásolja.
most akkor befolyásolja?Én certolizumab pegolt kapok
Nincs jelen
#710 2008-11-05 21:09
- pasek
- Tag
Kornél!
Nem tudom mennyiben lehet általánosítani, hogy akinek szûkülete van, az nem kaphat ilyen infliximab kezelést, mert jómagam pl. 1-3 mm-re szûkült nyombelem miatt kezdtem a remicade infúziót kapni. Pénteken voltam túl az 5. kezelésen, és kb. a 4. óta ragyogóan vagyok, elmúltak a régóta fennálló tüneteim, és híztam 10 kilót.
Nekem az elsõ elõtt annyit mondtak többek között, hogy két kimenetel lehet, attól függõen, hogyan reagál a szervezetem.
Egyik hogy minden oké,
másik: a szervezetemben olyan válaszreakciót vált ki a szer, hogy a belemben hirtelen képzõdõ nagyarányú hegesedés miatt rögtön mûteni kell.
DE!
Én ennek tudatában vállaltam a kezelést, a papírost ez ügyben alá is írtam, és végül mondhatni jól jártam.
Szûkület vs. remi ügyben én ezeket tapasztaltam a bõrömön.
Nincs jelen
#711 2008-11-07 19:32
- Pampula
- Tag
Szia.
Elég egyértelmû a dolog szerintem:
Egyszerûen nagy lesz a bélelzáródás kockázata ,mivel az anyagcsere lelassul . A belekrõl eltûnik a gyulladás viszont ha szûkület van az már nem gyóyógyul meg magától. Csökkent átmérõn elzáródhat a bél.
Nincs jelen
#712 2008-11-09 16:19
- Meli77
- Tag
Tényleg,csatlakoztatok az aláírásotokkal a Humira bevezetéséhez?!
Jónak tûnik,nem?!
Nincs jelen
#713 2008-11-13 17:17
- levis
- Tag
Sziasztok én ma regisztráltam de a remikád kezelést már kaptam 2003 ba és azóta jól vagyok és most egy hónapja rosszabb lett és most egy kísérleti gyógyszert kapok a neve MEDAREX MDX1100-06 és most nagyon jo vagyok tõle ennyi . ha valakit érdekel valami akor írjon sipoly vagy bármi kérdése van .
Nincs jelen
#714 2008-11-14 19:26
- Kornél
- Tag
Sziasztok!
Levis , az mdx1100 állítólag gyógyitja a tályog ,és sipoly járatokat ez igaz?
valahol már olvastam róla és az oldalon is megemlitették már de konkrét dolgot idáig nem sikerült megtudnom róla.
én már 8 éve vagyok crohnos és kb1 éve hogy elkezdõdtek a tályogok aztán mûtét után meg a sipoly járatok(végbél melletti) és azóta is megvannak és váladékoznak.
És megoldásként eddig csak az jött szóba, hogy tehermentesíteni akarják a végbelet ,úgy hogy kivezetik az oldalamra.Ebbe nem mentem bele ,most elvagyok velük néha fájnak de kellemetlen mert a levegõ ki tud jönni akkor is ha nem akarom és ez sok kellemetenséget okoz PL bevásárlás munkahely meg stb ,részt veszek egy biologiai kisérletben én cimziát kapok,
a sipoly járataimra eddig nincs hatással.
jó lenne ha kitalálnának rá valamit
Nincs jelen
#715 2008-11-15 21:19
- Agica01
- Tag
Kornél, én ugyanebben a cipõben járok, én sem engedem kivezetni a végbelet. Én 3 éve folyamatosan küzdök ezekkel, ugyanilyen "levegõs" gondjaim is vannak. Jelenleg 5 helyen váladékozik a végbél mellett, a fenekem olyan lila, mintha összeverték volna, olyan fél tenyérnyi helyen. Én humirát kapok, ami ezekre semmi hatással sincs. De én is bizakodok hogy lesz erre valami rendes IGAZI megoldás!
Nincs jelen
#716 2008-11-21 15:31
- tica
- Tag
Hallottatok valamit arról, hogy lehet, hogy december 1-tõl receptre kapható a Remicade, colitisre?
Nincs jelen
#717 2008-11-21 15:54
- aiolosz
- Tag
tica írta:
Hallottatok valamit arról, hogy lehet, hogy december 1-tõl receptre kapható a Remicade, colitisre?
Eddig meg nem, de ezt erdemes elolvasni:
Biologiai kezeles Magyarorszagon 2008-ban
Nincs jelen
#718 2008-11-21 15:57
- aiolosz
- Tag
Nincs jelen
#719 2008-11-21 20:23
- Nita
- Tag
aiolosz!
Nem tudom elolvasni a linked, valamiért pedig érdekelne..:)
Azt viszont tudom, hogy én jól vagyok a Humitól...a sipolyom nekem is megvan, de nem szerencsére nem túl aktív. Néha napokig semmi váladék ilyen már rég volt. Kapom még a Humit jövõ héten is, szedem a budenofalkot, meg a pentasát. Nem tudom lehet a sipolyra nem hat, de ha a gyulladás kisebb akkor a váladék is kevesebb talán.
Idáig minden rendben nálam nincs semmi érezhetõ mellék hatásom se.
aiolosz! Te hogy vagy kapod te is a cuccot? Milyen sûrûn?
Nincs jelen
#720 2008-11-21 20:42
- tica
- Tag
aiolosz, azért írtam, hogy talán december egytõl mehet receptre, mert ma kaptam egy levelet az oeptõl.. mi mást, mint hogy hiányoznak dolgok a kérelmembõl. persze.. nehogymár megkapjam a következõ adagot idõben.. szóval reménykedek, hogy a kósza hírek igazak, és nem kell könyörögni a gyógyszerért.
Nincs jelen
#721 2008-11-21 21:13
- tica
- Tag
Azt hiszem megtaláltam a törvénymódosítást:
http://209.85.129.132/search?q=cache:De … lr=lang_hu
Nem biztos, most nincs is idõm végigolvasgatni, nézzétek meg légyszi..
Nincs jelen
#722 2008-11-21 21:48
- aiolosz
- Tag
Nita írta:
"...aiolosz!Nem tudom elolvasni a linked, valamiért pedig érdekelne..:)
Te hogy vagy kapod te is a cuccot? Milyen sûrûn?..."
Nita, mailben elkuldtem Neked mind a ket cikket, igy egyszerubb, mint leirni, hogy hogyan kell megnyitni a belinkelt oldalt. En most hetente szurkalom magam es december vegen kell majd mennem ellenorzesre. Az a latvanyos javulas, ami a kezeles elejen volt, az mar a multe, de jobb a helyzetem, mint volt...es ez sem keves.
Nincs jelen
#723 2008-11-21 21:51
- aiolosz
- Tag
tica írta:
Azt hiszem megtaláltam a törvénymódosítást:
http://209.85.129.132/search?q=cache:De … lr=lang_hu
Nem biztos, most nincs is idõm végigolvasgatni, nézzétek meg légyszi..
Tica, nekem lenne idom, de az ilyen szoveg taszit engem :( Keptelen vagyok atszorozni... remelem lesz valaki, aki kepes lesz ra es nekem is elarulja :)
Nincs jelen
#724 2008-11-22 08:01
- tica
- Tag
aiolosz, ne is olvasgasd, mert megtaláltam, hogy ez még csak egy tervezet... :(
Szerkesztette: tica (2008-11-22 08:03)
Nincs jelen
#725 2008-11-22 11:45
- Nita
- Tag
Sokunkban felmerült már a kérdés, mi is a Remi és hogyan is hat...találtam egy cikket egy részletét ide másolom, aki érti a teljes szöveget fordítsa már le nekem is :D
Na jó azért érthetõ, és a lényeg talán az utolsó sor...
Biológiai terápia
Az IBD és elsõsorban a CD kezelésében az utóbbi évek legjelentõsebb elõrelépését a biológiai (citokin-moduláló) kezelés bevezetése jelentette. Az új terápiás megközelítés elvi alapja az, hogy IBD-ben felszaporodnak a gyulladáskeltõ (pro-inflammatorikus) mediátorok, míg a gyulladást csökkentõ (anti-inflammatorikus) mediátorok mennyisége és hatása csökken. A kezelés alapját a proinflammatorikus citokin hatás gátlása, valamint az anti-inflammatorikus citokinek termelésének és hatásának fokozása jelenti. A citokin-moduláció fõ célpontját jelenleg a TNF-a képezi. A modern terápia lényege, hogy monoklonális antitest segítségével blokkoljuk a termelõdött TNF-a-t, vagy receptor kötõ proteinnel gátoljuk a hatás bekövetkeztét. Ennek a modern kezelési elvnek az elsõ gyógyszerként alkalmazott képviselõje az infliximab (Remi-cade). Több éves klinikai alkalmazás után elmondható, hogy aktív, egyéb terápiára rezisztens CD-ben a 0., 2., 6. héten alkalmazott 5 mg/kg infliximab kezeléssel 68%-os, 10 mg/kg dózissal pedig 56%-os gyógyulást lehet elérni, a 26%-os placebo hatással szemben. Az 1-3 alkalommal adott infliximab infúzióra jól reagáló betegek 30-40%-a további infúziós kezelésre szorul. A 8 hetente megismételt infúziós kezelés mellett az esetek kb. 50%-ban a remisszió fenntartható. A tartós-fenntartó kezeléssel kapcsolatban még nem áll elég információ a rendelkezésünkre. Az infliximab kezelés legfontosabb indikációit és lehetséges mellékhatásait a 3. táblázat foglalja össze.
Az infliximab infúzió alatt vagy röviddel azután jelentkezõ infúziós reakciók (bõrkiütések, vérnyomásesés, dyspnoe, hõemelkedés) ritkán lépnek fel, és jól reagálnak az infúzió sebességének csökkentésére, antihisztamin és corticosteroid kezelésre. Az infúzió alatt és a rákövetkezõ napokban fellépõ esetleges mellékhatások közvetlen összefüggésben állnak az infliximab elleni antitestek megjelenésével. Immunszuppresszív szerek (pl. corticosteroid, AZA/6-MP) egyidejû adása bizonyos mértékig gátolja az infliximab elleni antitestek képzõdését, csökkenti az infúzióval kapcsolatos mellékhatásokat, így jobban érvényesülnek az infliximab-terápia klinikai elõnyei. Az infliximab infúzióval kapcsolatos reakciók másik típusa „késõi típusú” túlérzékenységi reakció, amely ízületi fájdalom-merevség, láz, izomfájdalom, általános gyengeségérzés tüneteivel jár.
Az opportunista fertõzésveszély terén különösen a Mycobacterium-fertõzés (tuberculosis) és a histoplasmosis jön szóba.
Az esetleges onkogén hatás kérdése igen vitatott. Felmerül a lymphoproliferatív betegségek (lymphoma) kockázatának esetleges növekedése. A kezelést követõ néhány eset nem bizonyító érvényû, a kérdés megválaszolásához további prospektív adatgyûjtésre van szükség.
Összességében azonban elmondható, hogyha körültekintéssel és megfelelõ indikációval alkalmazzuk, az infliximab kezelés biztonságos, jól tolerálható.
Nincs jelen
#726 2008-11-23 14:02
- barna-by
- Tag
Üdv!
Nem tudom, tudtok-e róla, de december 1-tõl már nem kell a Humirát kérvényeztetni, csak feliratni és kiváltani, ugyanis az OEP rábólintott a tervezetre, ami szerint az orvos kiirhatja. Sajna azt még nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni (van ahol 300Ftot írnak van ahol 0-t) de ha én megkapom, akkor beirom.
Nincs jelen
#727 2008-11-23 17:33
- Nita
- Tag
Üdv barna-by!
Köszi az infót!
Pont a múltkor emlegetett téged valaki, te már régóta kapsz remit (ha jól tudom), esetleg elmondanád nálad hogy vált be ez hosszú távon?
Nincs jelen
#728 2008-11-23 18:27
- Lucifer
- Tag
Barna-by!
Régen láttalak jó újra látni téged!!!
Köszönjük az infót!!!
Szerkesztette: lucifer2007 (2008-11-23 18:28)
Nincs jelen
#729 2008-11-23 20:09
- mano1973
- Tag
Barny!!!
Szuper hogy ujra jelentkeztél:)))
Jöhetnél többet is.
Nincs jelen
#730 2008-11-24 09:08
- kew
- Tag
SZerintetek érdemes kérni ezt a csodaszert akkor is, ha 8-0-8 steroid mellett jól vagyok? Április óta szedem, 64mg-al kezdtem, azóta már 2x próbáltam elhagyni de mindig visszajön a hasmenésem... legútóbb kb egy hónapja hagytam abba, rá 3 hétre már újra véres volta székletem, így most újra szedem a másnaponta 8mg-os adagot, viszont nagyon nem szereném már, mert igaz, hogy jól vagyok tõle, de nagyon zsíros lesz tõle az arcom és jönnek a pattanások, amit uuutálok :(
Szóval jo lenne kiváltani valamivel, de nem tudom, ilyen kis adag stero esetén érdemes-e Remi/humira felé fordulni, vagy inkább szedjem még, és próbáljak még párszor "leállni" róla, hátha sikerül?
Nincs jelen
#731 2008-11-24 09:23
- zolcsi
- Tag
kew!
Ezt a szert "csak úgy" nem lehet kérni.Orvosod segítségedre lesz ebben és állapotodtól függõen dönt róla.
Nincs jelen
#732 2008-11-24 14:46
- kew
- Tag
zolcsi: természetesen a dokimmal beszélném meg :) már egyszer feljött a téma, de aztán elvetettük, remélve, hogy javulni fog a helyzet.
deluigi: kb 4 hónapja szedek mellé imuran-t, (és 3x2 salofalkot), elvileg ennek hatására lehetne csökkenteni a sterot. Ezzel próbált segíteni, de eddig még nem igazán jött be. Abban maradtunk, hogy ha már jó ideje nincs gondom 8-0-8 mellett, akkor meg lehet próbálni elhagyni. Ezt próbáltam kb egy hónapja, de sajnos nem sikerült.. Az elsõ 2 hét még jó volt, utána szép fokozatosan romlott vissza minden :( Hívtam a dokit, azt mondta, akkor vegyem vissza a minimális adagot.
Imuranból viszont csak 50mg-ot szedek, láttam, hogy vannak itt, akik 150-250-et is kapnak. Talán majd megkérdezem, hogy ezt nem-e kellene emelni, hátha az segítene. Ettõl viszont azért félek kicsit, mert mielõtt elkezdtem szedni, a májfunkciókat mutató véreredmények rendben voltak, viszont rá 2 hónapra kisebb gyulladást mutattak a májban (emelkedett GammaGT, GoT, bilirubin - persze azért nem vészesen). Ez két doki szerint sem volt még olyan vészes, de majd oda kell figyelnem. A háziorvos szerint a steroid okozza, a gasztrodoki szerint pedig az imuran lehet, hisz csak az volt az új gyógyszer az elõzõ vérkép óta.
A kövi vérvétel majd csak decemberben lesz esedékes, mert most külföldön vagyok, kíváncsi leszek az eredményekre. Süllyedés és CRP egyébként már rég óta határérték alatti - persze steroid mellett. Fehérvérsejtszám volt minimálisan magasabb, ami még gyulladást jelezhet.
Mellesleg ezzel a 8-0-8-al teljesen jól vagyok, napi egy széklet, az is normál állagú. Lehet érdemes lenne még néhány hónapot rászánni, és akár 4mg-okkal csökkenteni az adagokat, és mégtöbb idõt hagyni a leépítésre, mielõtt Remihez nyúlnánk.
Szerkesztette: kew (2008-11-24 14:51)
Nincs jelen
#733 2008-11-24 21:08
- tica
- Tag
El vagyok keseredve. Ma, ezt találtam az eüm honlapján..
Súlyos, aktív colitis ulcerosa (UCDAI>9) (K5180, K5190) indukciós kezelésére, amennyiben intenzív, teljes dózisú parenteralis szteroid és ciklosporin terápia ellenére a betegség aktivitása nem csökken (UCDAI>9) és a kezelés megkezdése nélkül a colectomia nem kerülhetõ el, dokumentált sebészeti konzílium alapján a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követõen megfelelõ válaszkészség esetén (UCDAI minimum 3 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (panaszmentes idõszakot követõ relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhetõ) – a 8. számú mellékletben meghatározott finanszírozási algoritmus figyelembevételével – az OEP által közleményben közzétett gyógyszereket.
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy colitisnél, ha szteroiddal rendben van a betegség, akkor nem kaphatsz biológiai terápiát. Sehol nem említi a rezisztenciát, dependenciát. Nem számít.
Crohnnál igen.
Felnõttkori súlyos Crohn-betegség (18 éves kor felett és CDAI>300) (K5001, K5011, K5081) kezelésére, amennyiben legalább három hónapig alkalmazott hagyományos gyógykezelés (szteroid- és immunszuppresszív terápia, fisztulázó Crohn-betegség (K5012, K5082) esetén antibiotikum-terápia, drenázs és immunszuppresszív kezelés) ellenére a betegség aktivitása igazoltan nem csökken (CDAI>300), vagy szteroidfüggõség (3 hónapon túl szisztémásan ≥10mg/nap prednisolon eqvivalens dózis, vagy ≥3mg/nap lokális szteroid alkalmazása) igazolható, vagy a hagyományos gyógykezelés toxicitás miatt nem alkalmazható, a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa három hónapig, ezt követõen megfelelõ válaszkészség esetén (CDAI minimum 70 pontos csökkenése) további kilenc hónapig (készítményváltás lehetséges mellékhatás vagy progresszió esetén, illetve panaszmentes idõszakot követõ relapszus fellépésekor ismételt terápia megkísérelhetõ) – a 8. számú mellékletben meghatározott finanszírozási algoritmus figyelembevételével – az OEP által közleményben közzétett gyógyszereket.
Mondjuk még ez is csak egy tervezet, 26.-áig tart az egyeztetés.
Nincs jelen
#734 2008-11-27 20:02
- barna-by
- Tag
Konnichiwa!
Igen-igen....Régóta nem jelentkeztem, de kellett egy kis idõ, mire kinõttem "dolgokat" (harag és utálat).
Szal a tényállás a helyes irányból:
REmit 4szer kaptam a Budai Irgalmasokban, az utolsót idén januárba. Az elsõ 3 után mintha a betegséget elvágták volna! Szegeden a legeslegdurvább tesztnek vetettem alá és átment mindenen (még a liter vodkán is :D ).A 3dik után 9 hónap pihi jött, mert az orvos úgy itélte meg hogy nem érdemes rombolni a szervezetet ha ennyire jól vagyok, és ilyen tartósan. Átvészeltem Spanyolországot (fajita, és minden durvaság megint), de idõvel, mint minden gyógyszernek, ennek is elment a hatása és jött a 4dik. A 4dik után 2 (kettõ!!!) napig voltam jól, utána mintha csak valami placebót kaptam volna (ez amugy lehet hogy igy is volt....sok bajom volt az ottani kezelõorvossal), így mint kõkemény Crohnos, reziztens lettem rá. Jött a medrol kúra, persze mellette ment a Pentasa meg az imuran, de ezidáig semmi, sõt a Medrolra megint reziztens lettem egy (!!!) hónap után és a szervezetem nem akar szakadni tõle, így jutottunk arra az elhatározásra az orvossal, hogy a Humira lesz a nyerõ. Jelenleg ezt intézem, holnap megyek az MRIs eredményemért ami eldönti, hogy hétfõn mehetek-e a receptért vagy sem!
Amit érdemes tudni a Remirõl:
Emberi és egér sejteket tartalmaz, ezért lehet a crohnosok 30%a reziztens rá mint én , colitisesek jobban járnak, nekik jobban használ. A Humira csak emberi sejteket tartalmaz, ezért a mellékhatások száma és komolysága csökken, de kialakulhat daganat, ami a reminél nem. Valamit valamiért.
Mindkét szerhez kell az alábbi vizsgálatok összessége (humirához mostmár nem hiszem, de ezt a doki majd megmondja):
TBC teszt, mert mindkettõ mellett kialakulhat, ill gyorsabban kaphatjuk el
AIDS és Hepatitis szûrés ami az OEP agyatlansága, elvileg a humira mellett alakulhat ki Hepatitis, akinek nincs oltása
MEllkasröntgen és ha szükséges bizonyitani az elzáródásmentességet akkor még egy vizsgálat (CT vagy MR). A bélelzáródás kemény kikötés, szóval vigyázni! Nem szabad semmit sem eltitkolni.
Humiránál nem kizáró tényezõ a tályog a fognál, vagy egyéb gyulladás bárhol, csak a megszüntetés után adható a szer. Sipoly nem kizáró tényezõ, mert mindkettõnek sipolyzáró képessége van.
Aki jó orvoshoz akar menni, válassza a SOTE-n fellelhetõ orvosokat, persze csak 1-2 tud ezzel foglalkozni. Viszont akinek gyorsan kell a Remicade az menjen a Budai Irgalmasokba....talán vele kedvesebbek lesznek.
Egyéb kérdés? :D
Nincs jelen
#735 2008-11-27 22:02
- Nita
- Tag
Köszi a barnay-by! Jobbulást neked! Reméltem, hogy leírod hogy minden rendben veled, és azt se tudod már mikor voltál utoljára rosszul de...:(
Jelenleg én is a Humit kapom a SOTEN-n, nem mondom hogy nem izgulok kicsit mi lesz ennek a hosszú távú hatása, de az elmúlt egy év után végre most teljesen jól vagyok, és már is valami(valamiért)..
A sipolyra nekem is jó hatással van a kezelés kezdete óta kisebb az aktivitása.
Holnap reggel kapom megint az "adagom" Humiból, majd kicsit kérdezõsködök, a nõvér aki ezt adja nagyon kedves, mesélte, hogy rajtam kívül most 3fiú és 2lány kapja, de csak mi lányok merjük hasba adatni a szurit :)
Megkérdezem tõle, hogy mit tud a többiek állapotáról.
Nincs több kérdés köszi! Viszont néha azért írj valamit magadról!
Nincs jelen
#736 2008-11-28 12:59
- Tünde
- Tag
Sziasztok,
Olvastam amit Barna írt, és ehez szeretnék kicsit hozzátenni.
Én 2 éve kaptam elõször Remit 3 adagot ami 5 hónapig tünetmentessé tett.
Aztán idén januártól kapom kb 8 hetente, vagy ahogy van. Mostanában csak tényleg a 7-8 hét amig használ, de legalább addig jól vagyok szinte teljesen.
Ha nem tudom megkapni idõben, nekem is vannak elvonási tüneteim. Izületi fáldalom, sok-sok wc-zés, csomós láb, stb.. Én a SOTE-n kapom, ahol szuper jó doki aki intézi. Valóban mindent megtesz azért, hogy szerezzen gyógyszert.
Szinte soha nem kapnak annyit, amennyi Remire szükség lenne sûrgõsen. Most azt mondta a héten, hogy dec. 01.-tõl felírható lesz a Remicade és így nem lesz gond a várakozással. Remélem így lesz, és jövõ héten megkapom.
Ha már tudok többet, írok.
Nincs jelen
#737 2008-11-28 13:59
- Pilli
- Tag
Sziasztok!
Lehet, hogy akkor én szerencsés vagyok ebbõl a szempontból, de másfél évvel ezelõtt kaptam a Remit sé azóta is jól vagyok. Igaz, hogy mostanában a vérképem azt mutatja, hogy a gyulladásszámom emelkedik, de tünetekben nem mutatkozik rosszabbodás. persze nem érzem magam gyógyultnak, hiszen vannak olyan kaját és vannak olyan napok is, mikor többször kell futnom a wc-re, de azért azt kell mondanom, hogy sokkal jobban vagyok a remi óta, mint elõtte.
Én is azt tapasztaltam, amit barna írt hoyg már az elsõ után mintha elvágták volna a betegséget. Remélem, hogy így is marad minden, mint ahogy most van. De mivel fõ a pozitív hozzáállás, így azt mondom inkább: miért is változna? :)
Nita: én is tartk kicsit a hosszú távú hatásoktól, fõleg, hogy az orvos ezzel kezdte az elején és még senki sem él úgy, hogy már húsz évvel ezelõtt kapott remit és azóta semmi nem történt vele. De remélem nem lesz semmi baj és addigra már úgyis feltalálják a betegségeink ellenszerét :D
Nincs jelen
#738 2008-11-28 15:18
- Pilli
- Tag
deluigi ezt nekem írtad ? Rendes megijedtem :) Én szedem a gyógyszereket, tükrözésem már rég volt, de azzal még várok.
Nincs jelen
#739 2008-11-28 16:01
- Pilli
- Tag
Deluigi: dehogy értettem én rosszindulatúnak. teljesen igazad van. Most szeretnék átmenni egy pesti dokihoz, de sajna ahhoz még várnom kell egy másfél hónapot, mert próbaidõn nincs szabadságom és ezt máshogy nem lehet. El kell mennem táppénzre ahhoz, hogy meg tudjon vizsgálni. Szóval teljesen igazat adok neked, szeretném már én is tudni, hogy mi van odabenn, ezért is váltok orvost, õ úgyis biztos vizsgálattal kezdené. Szóval ténylegn em úgy értettem, bocs ha rádförmettem. puszi
Nincs jelen
#740 2008-11-28 18:16
- barna-by
- Tag
Hát ma nem kaptam jó híreket!
Az MRI azt mutatja, hogy van egy 4 centis körkörös szükületem. Felmerül a kérdés, hogy emiatt kizárják a humirát, mert ez valszeg az a rész ahol a beleimet összevarták és valszeg a gyulladástól vastagodott be, ahogy a bél szokott...Ma nagyon elkeserdtem mert lassan nincs olyan gyógyszer amitõl jól vagyk, mindenem a humirába van.De majd lesz valahogy! Hétfõn doki, majd megmondja.
Ahogy látom, sok szép leányzó csatlakozott ám a fórumhoz amióta nem voltam ! :P
Nincs jelen
#741 2008-11-28 18:33
- Lucifer
- Tag
Barna-by!
Sajnálom a rossz hireket!!:(:(:(:(
Szoritok hétfõn!!
Nincs jelen
#742 2008-11-28 19:01
- tica
- Tag
Barna :( hát ez nem jó hír.. jobbulást.
Tünde, jó, hogy írod, hogy neked is fájnak az izületeid. Nekem ilyen még soha nem volt, csak az utóbbi pár hétben. Akkor biztos a remitõl..
December egytõl tényleg felírható lesz. Colitiseseknek, ha jól értem nem lesz könnyû hozzájutni, de remélem majd változik a helyzet..
Nincs jelen
#743 2008-11-28 20:41
- Nita
- Tag
barna-by! Sajnálom, hogy nem jó hírekkel szolgálsz...ma voltam a SOTE-en, és mondták nagyon sok Humira fogy, sokan kapják! Remélem te is hamarosan közéjük tartozol majd! Drukkolok, és majd gyere beszámolni..
Nincs jelen
#744 2008-12-01 13:22
- gabocaa79
- Tag
Sziasztok. Sajnálom, hogy eddig nem jelentkeztem, de mivel lejárt a Humira engedélyem, körülbelül 2 HÓNAPIG NEM KAPTAM BÖKIT.
Persze én már az utolsó elõttinél elkezdtem idegeskedni, hogy mi lesz, ezért már akkor elkezdtem a zuhanórepülést, nem csak fizikailag, de agyilag is padlóra küldtem magam.
Aztán két hete megjött végre a várva várt engedély, hogy az OEP meghosszabbítja újabb 3 hónapra a kezelés engedélyezését, már másnap bökhettem, és most már javulok.
De ma megkaptam a legszebb karácsonyi ajándékot:
Az engedélyemet november 30.-i hatállyal visszavonják. Indoklás:
A 40 mg Humira oldatos injekció elõretöltött fecskendõben (2X) gyógyszerkészítmény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII.törvény 22.-31. paragrafusa, a törzskönyvezett gyógyszerek és különleges táplálkozási igényt kielégítõ tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól szóló és a befogadás, vagy támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV.26.) ESZCSM rendelet alapján 2008. december 1. napjától társadalombiztosítási támogatásba vefogadásra kerül EÜ 100%-os támogatási kategóriába, felnõttkori Crohn-betegségben szenvedõk részére.
Ezen készítmény az adott idõponttól kezdõdõen a kijelölt intézmény gasztroenterológus szakorvosa által kiállított vényen, külön engedély nélkül társadalombiztosítási támogatással rendelhetõ.
Nincs jelen
#745 2008-12-01 14:26
- tica
- Tag
Ágica, mikor mész orvoshoz? Én holnap, meg csütörtökön!
Nincs jelen
#746 2008-12-01 14:29
- tica
- Tag
gaboca, ezt levélben kiküldték? Az eüm honlapján még nem találom a rendeletet, csak, hogy hamarosan hatályos lesz, de hogy mi van benne, az nincs meg..
Nincs jelen
#747 2008-12-01 16:07
- barna-by
- Tag
hahó!
Újra itt, újabb hírekkel:
Szerencsére belémtolják a Humirát, de egy kis érdekesség annak, aki most kéri: Elvileg csak akkor adható, ha 3 hónapnál tovább áll szteroid kúrán és 3 hónapig MINIMUM 12 mgot kap. Persze ez megkerülhetõ szerencsére, de érdekes, hogy nem adják "ingyen" a humirát (amugy 600forintos dobozdíj kötelezõ).
Holnap 4szeres kezdõ adagok szúrnak belém...remélem a karácsonyi bejglizabálást bírni fogja...nomeg a halászlét! :D
Nincs jelen
#748 2008-12-01 16:15
- herceg
- Tag
sziasztok! Nekem a humira nem vált be,alergiás vagyok rá a doki azt mondta jõvõhéten megprobáljuk a remit,valakinek van tapasztalata? vagy hogy mükõdik ? kõszi
Nincs jelen
#749 2008-12-01 16:34
- Lisa
- Tag
Ez jó hír bana NAGYON, és úgy legyen bejgli meg halászlé! Menni fog , vagyis lefelé menni :D
Nincs jelen
#750 2008-12-01 17:57
- Agica01
- Tag
Tica, én szerdán :)
Ez a doki nem akarja, hogy találkozzunk. :)
Nincs jelen