#501 2008-10-13 16:32

Fülöpke
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Kedves Mindenki!
Egyszer már jártam itt, tavaly tavasz környékén, szintén a sipoly témakörben. Akkortájt operáltak, és azt kérdeztem, hogy szerintetek van-e esély arra, hogy begyógyul. Nos, mára szembe kell néznem a ténnyel, hogy ez nekem nem gyógyult be, de végülis, ha rosszabb nem lesz, ez még elviselhetõ (pláne annak tükrében, hogy mennyi mindent olvasok itt, szegény Crohnosok, én egész jól megúsztam, ha szedem a gyogyóim, szinte teljesen jól vagyok, ehetek-ihatok, minden rendben).
Szóval, ami miatt most Hozzátok fordulok: Néha nagyon tud fájni az én kis végbélsipolyom, egy pár napig, meg jobban is váladékozik, stb, aztán elmúlik, de addig nagyon rossz. Tudtok erre valmi csodaszert-praktikát, ami ezt enyhíti? Nektek milyen tapasztalataik vannak azzal a bizonyos "gumiszalagos" operációval kapcsolatban? Megéri?
Elõre is köszönöm mindenkinek!
Üdv:
Fülöpke

Nincs jelen

#502 2008-10-13 18:21

Sancsi
Tag

Szia Fülöpke!
Sajnálom hogy nem sikerült!:-( Az a helyzet, hogy most én is az elõtt állok,hogy felkeressek egy sebészt, de hát majdnem mindenkitõl azt hallom, hogy nem sikerült! Nem tudom mitévõ legyek!
Én is eléldegélek vele, nekem is néha rosszabb -addig feszít egy pár napig, amíg meg nem fakad rendesen-, de általában nem fáj, csak hát gézzel élek a popómban! merthogy mindig jön belõle valami cucc! Hol kevesebb, hol picit több! Egyébként én is mindent eszem.....
Csodaszert még nem nagyon tudok, ha van rá módom, akkor napi fél órát áztatom körömvirág-kamilla vízben.
Neked egyébként nagyon rossz volt a mûtét? mennyi ideig voltál a kórházban?
Most már én is felkeresem azt a sebészt, és megkérdezem, van-e a mûtéttel esély, hogy meggyógyul?!
Ha egy pici is van, akkor megpróbálom, hátha.........de szenvedni nem akarok!
Amikor terhes voltam, kétszer is felvágták, és az nagyon rossz volt! Igaz akkor még csak tályog volt, utána alakult  sipollyá! Ezt ambulánsan csinálták nekem!
De hát a nagy mûtét az más.....gondolom elaltatnak!

Jobbulást neked, sajnálom hogy nem sokat tudtam segíteni!

Nincs jelen

#503 2008-10-14 08:53

Agica01
Tag

Fülöpke!
nekem csináltak ilyen mûtétet, hát... a mûtét jól sikerült, semmi gond vele, ahol van a madzag, ott semmi gond, nemalakul ki tályog. De ha máshol kialakul, akkor hiába 1 cm-re tõle a madzag, az új utat vág magának. (Még egyszer nem csináltatnám meg)
Nekem is van végbéltályog-végbélsipoly, minden ami kell, jelenleg egyszerre 4 helyen váladékozik. Amkor nagyon fáj, én jegelni szoktam, amikor idõm engedi, olyan 20-25 percet egyszerre, az beolvasztja a "cuccot", és utána sokkal gyorsabban ürül. Általában fél nap múlva már sokkal jobb.
Nekem eddig ez vált be legjobban.
Sok sikert, jobbulást!

Nincs jelen

#504 2008-10-14 13:48

Fülöpke
Tag

Kedves Sancsi és Ágica!
Köszönöm a válaszotokat, ezek szerint tehát áztatni ill. jegelni kellene, biztos jó is lenne, este kipróbálom, de most sajnos a munkahelyemen ÜLÖK : (, ami elég kellemetlen.
Ágica, Neked már csinálták ezt a szalagosdit, ugye? Nekem azt magyarázta a sebészorvos, hogy ezt mindig kicsit összehúzzák, és szépen a végén, amikor mögötte elmúlt a sipoly, kiesik. Viszont azt még nem hallottam, hogy ez bárkinek is bekövetkezett volna, csak annyit hallottam, hogy idõnként húznak rajta, ami baromira kellemetlen. Ez Neked is így van? És most egyszerre négy helyen? Szegényke, jobbulást, de tényleg, ilyenkor úgy szégyenlem magam, hogy én ezzel az eggyel panaszkodom...
Sancsi, engem tavaly márciusban mûtöttek a tályoggal, amibõl a sipoly lett. Azonnal neki akartak vágni, de fél nap haladékot kaptam, hogy összecuccoljak. Szóval, persze, altatásban csinálták, kb. fél óra volt maga a mûtét (állítólag), tehát csak kis altatás volt. Semmit sem éreztem, utána is elviselhetõ volt, már másnap pedig wc-re is tudtam menni, és nem is vérzett. Nem volt vészes, szerdán mûtöttek, és talán hétfõn engedtek ki, ha jól emlékszem, utána még otthon pihentem, aztán ennyi. Mára meg maradt a sipoly, meg a géz. Érdeklõdve várom, Neked mit mond a sebész a mûtéttel kapcsoltban, ha beszélsz vele.
Nekem úgy tûnik, ez a sipolystoppolás azért nem egy tutibiztos dolog...
Azért mindenkinek minden jót, én továbbra is nagyon kíváncsi vagyok mindenki véleményére, és hát, majdcsak lesz valahogy! : )

Nincs jelen

#505 2008-10-27 16:29

Györe Bömbi
Tag

Üdv Mindenkinek!
Az én sipolyom a vastagbélbõl /ami lyukas/ táplálkozik, ezért mûtétet ajánlott az orvosom. Azt mondta keressek egy sebészt. He He He.... PÉcs mellett lakom, ha tud valaki egy jó sebészt, kérem írjon. Fogalmam sincs kivel mûtessem magam, a régi sebész szóba se jöhet, mert nem vállalja /már többször vágott/. Köszi elõre Is.

Olvashatóbba tettem Györe Bömbi hozzaszolasat, bar eredetiben nagyon hajazott Fulig Jimmy stilusara, ami nagyon eredeti. Persze arra is gondoltam, hogy alban billentyuzete van a szamitogepenek...

Szerkesztette: aiolosz (2008-10-28 12:12)

Nincs jelen

#506 2008-10-28 11:20

Agica01
Tag

Én ajánlom Pécsett a megyeiben dr. Papp Gábort (persze ha nem õ az akit kerülni akarsz :)).
KI volt a régi sebészed?

Nincs jelen

#507 2008-10-31 19:43

Györe Bömbi
Tag

Köszi Ágica01. Nem Pécsen mûtöttek elõzõleg, Mohácson. Õ /dr./ hol érhetõ el? 400 ágyas vagy a Megyei kórházban, vagy....? Elõre is köszi.

Nincs jelen

#508 2008-10-31 22:13

Agica01
Tag

Györe Bömbi,
dr. Papp Gábor a Megyei Kórházban érhetõ el (mint írtam is :)), központi számon keresztül, másik számát nem tudom. Keddenként szakrendel délelõtt 9-13-ig, akkor talán könnyebb telefonon elérni mint amúgy, mert különben sokat mût. De ha nincs mûtõben, mindig kapcsolják. Remélem, tudtam segíteni. Majd várom az esetleges fejleményeket, remélem minden jól alakul! Addig is kitartást!
Ágica

Nincs jelen

#509 2008-11-02 13:12

Györe Bömbi
Tag

Köszike Ágica01! Biztos úgy gondolod, érthetetlen vagyok, de itt Mohácson is a legtöbb orvos aki rendel, Pécs valamelyik kórházában végez mûtétet. Azért kérdeztem rá, hol lehet elérni. Köszönöm a segítséget, ha van valami írok. Üdv mindenkinek!!!

Nincs jelen

#510 2008-11-17 14:03

Sancsi
Tag

Sziasztok!!
Pénteken megmûtötték a sipolyomat.............a történet ott kezdõdött, hogy a már meglévõ sipolynyílás másik oldalán (tehát a másik popsi féltekémen) nagyon-nagyon fájt..már nyáron meg kellett volna keresnem egy fõorvost (Csapó Zsoltnak hívják, és a kistarcsai kórházban van), de én csak húztam -halasztottam....múlt hét szerdán  viszont felhívtam, és az elmondottak alapján már  közölte, ezt mûteni kell, hívjam fel csütötökön mikor tudná csinálni. Péntek reggel mentem, ott is kellett maradnom, és gerincbe kapott érzésteleítés mellett meg is mûtöttek...hát utána nem volt leányálom....ma hazajöhettem, de a csövek még mindig lógnak, azt majd egy hét múlva szedik ki!
Most úgy van, hogy nem annyira fáj a kakilás (elnézést), csak kellemetlen, de utána lehet zuhanyozni.
Viszont mikor kihúzták a gézt a fenekembõl mûtét utáni nap, akkor aztán keményen sírtam!:-))

Szóval itthon vagyok, túl vagyok rajta! Gyors menet volt, de nem bánom!

Puszi nektek!

Nincs jelen

#511 2008-11-17 14:16

Szuszidi
Tag

Kedves Sancsi!
Igen az ember már ilyen mindig vár valamire hátha! De mint látom te is az utolsó percig vártál. Remélem nem aktív szakaszban vagy és nem kell sûrûn wcre járnod. Ne kérj elnézést hogy leírod hogy nem fáj ha trónolsz! A sírás tisztítja a könny csatornákat de bizony a fájdalom ez nem lehetett semmi. Ne is bánd most már csak az a lényeg hogy a seb beforrjon . Gyógyuljál!

Nincs jelen

#512 2008-11-17 14:45

mercy70
Tag

Sancsi kitartás!Pár nap és jobb lesz.Ismerem ezt a kínt,veled érzek.

Nincs jelen

#513 2008-11-17 14:57

Sancsi
Tag

Köszike Nektek! Tulajdonképpen nem annyira nagyon vészes, csak az a csõ baromira zavar!
Itt is szúr- ott is szúr!

Nincs jelen

#514 2008-11-25 23:16

pRompt
Tag

Sziasztok!
Nem tudom hogy jo topicba irom-e, de kialakult a végbél nyíllásom mellett egy 1-1,5cmes tályog. Voltam vele a sebészeten, az orvos megmetszette, kifolyatta a gennyet(érzéstelenítõ nélkül, nagyon fájt), rakott bele tamponokat és bragasztotta. Augusztus elejétõl már kb ez a 3. hogy kiujjult, az elsõnél azthittem valami pattanás féle, nem mentem orvoshoz, megvártam mig szépen magátol kifakad, de nagyon fájt se ülni se semmit nem tudtam csinálni.
Miután kifakadt egy kis dücs maradt a helyén, ami egy jo honap mulva elkezdett irgalmatlanul viszketni, ami után ismét kijött egy ugyanolyan tályog mint az elõzõ. Méretre is, tartalomra is.
Elmentem a bõrgyógyászhoz, adott rá kétfajta krémet, és azt mondta h várjam meg mig kifakad, addig kenjem be reggel este, és miután kijött is. Mindent csináltam becsülettel, de ma reggelre ismételten kijött:S Itt lett elegem, és elmentem a sebészetre h vágják ki vagy csináljanak vele vmit, mert megõrülök már lassan... Idén érettségizek és ezzel kell vacakolni, suliba meg holnap se tudok menni mert kötésre kell mennem kitudja még meddig.
Szerintetek van rá esély hogy el fog mullani? Kitisztitás után ki kellesz vágni, vagy elég lesz ha csak beforrik?
Köszönöm szépen a segitséget, és elnézést ha rossz helyre irtam.

Szerkesztette: pRompt (2008-11-25 23:17)

Nincs jelen

#515 2008-11-26 00:07

kukackonzerv
Tag

Szia pRompt!

Épp ilyenem volt nekem is, amitõl eleinte csak" ülni nem lehetett, és folyamatosan csak nõtt, és feszítõen fájt. 
Nekem is elõször pattanásfélének tûnt és ahogy növekedett, úgy lett egyre keményebb, és golyószerû.Végül már nem volt érzékelhetõ kitapintás által, hogy ez most a bõr belsõ rétegében, vagy beljebb van jelen. Az akkori gasztrodokim proktológiára küldött, mert úgy vélte lehetséges ez utóbbi, vgyishogy bélprobléma.Szerencsére nem az volt , így jónéhány hónap elteltével magától kifakadt.Sokáig jelen volt még, mert lassan tisztult ki teljesen, én minden nap kötözgettem magamnak.Mára már  teljesen eltünt.Neogranormonnal kezeltem csupán.Viszketni nem viszketett.Csak 1x volt,de közel 10 hónapig tartott.
   Sajnálom, egyértelmû következtetést nem tudsz levonni, nekem nem vágták fel.De  biztos felkerül hamarosan még tapasztalat.
                                  Jobbulást kívánok!

Nincs jelen

#516 2008-11-26 09:58

Agica01
Tag

pRompt, szia. Én vagyok kukackonzerv ellenpéldája, nekem ugyanígy kezdõdött, vágták, elmúlott, elõjött, stb... ma már nem megyek orvoshoz, mert nem tud vele mit csinálni. kb. 5-6 éve élek együtt a végbéltályogjaimmal, azóta fõleg féloldalasan ülök. ÉN megvárom otthon még kifakad, a doki is csak felvágná. Azt mondta a sebészem, akkor múlik el, ha majd kiveszik a vastagbelem. :( Addig sajna nem tud segíteni, csak hogy néha megmûti, kipucolja, és akkor lesz 1-2 jó hónapom. Jelenleg kb. 5 helyen váladékozik nekem

bocs ha elkeserítettelek, de sajna ilyen is van! REmélem szerencsésebb leszel.
Üdv.
Ágica

Nincs jelen

#517 2008-11-26 10:13

Agica01
Tag

általában aktív, de volt már példa rá, hogy tünetmentes idõszakban is váladékozott, csak olyankor kevesebbet. De teljesen el akkor sem múlt.

Nincs jelen

#518 2008-11-26 14:38

pRompt
Tag

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, remélem énis hogy nekem a kukackonzerv féle tályogom van. Ma voltam vissza a sebészetre, és ott megnyugtattak hogy nem annyira súlyos, és valószínû hogy azért jött mindig elõ mert nem tisztították ki. Nekem nem levedzik, begyógyult teljesen eddig mind, csak mindig egy kis dücs maradt, mint egy kis pattanás és mindig az növekedett meg nagyobbra. Ugyanazok a tünetek voltam mint amit kukackonzerv leírt, de nekem két-három nap alatt kifakadt. Az elsõ után nem kezeltem megfelelõen, a másodiknál meg nem tisztult ki rendesen. Remélem most hogy szakemberek csinálják megszabadulok tõle, mert nagyon kínos. Agica példája meg eléggé rémisztõ, és eggyütt érzek veled, remélem nem lesz nekemis ilyenem, mert már eztis nehezen viselem.
Valaki meg tudná mondani hogy mit takar az hogy ülõfürdõ? Simán üljek bele a vizbe, rakjak a vizbe azt amit szoktam( tusfürdõ) vagy valami másat kell? Meddig kell ülni a vizben?
Olvastam itt a sipolyrol, és eléggé megijesztett. Ha az lenne nekem, akkor az orvos azt meg tudja mondani annyibõl hogy felnyitja és kifolyatja a gennyet? Lázas nem vagyok, nem is válladékozik a seb, csak a nyomásra érzékeny.
Köszi a segítséget!

Szerkesztette: pRompt (2008-11-26 14:56)

Nincs jelen

#519 2008-11-26 15:07

mercy70
Tag

Az ülõfürdõ nekem jó meleg tiszta vagy kamillás vizet jelent.Tusfürdõt semmiképp ne tegyél bele.Szerezz be egy kis lavórkát ami csak a tiéd.Elég unalmas és ciki sokszor,de sokat segít.

Nincs jelen

#520 2008-11-26 17:57

Veroniks22
Tag

pRompt!

Nem akarlak elkeseríteni, de nálam így kezdõdött a chron másfél éve. Volt egy tályogom, vártam, majd elmúlik. Nem múlt, a doki neogranormont írt. Hála az égnek úgy tûnt gyógyul, de nem állt meg a normál szinten, hanem átváltott sipolyba. Ekkor kezdõdött a belgyógyászati kivizsgálás (a férjem elzavart, én még vártam volna). Pár nap alatt tudtam a diagnózist. Szerencsére gyógyszerrel sikerült kb. 1 év alatt bezárni a sipolyt, de nem volt leányálom.

Gyógyulást.

Veronika

Nincs jelen

#521 2008-11-26 18:03

nc
Tag

Sziasztok!

Én 16 éve vagyok chron beteg. Semmi chronos tünetem nem volt (hasmenés, láz, fogyás stb), a ct, és rtg viszont egyértelmüen kimutatta a bélszükületet. A béltükrözést sajnos nem bírtam még bódításban sem, igy jövõre lesz altatásban.
14 évig tünetmentes voltam, de szó szerint. Salofalkot szedtem 500 mg-ot 2x1-et. Majd 2006 szept-ben iszonyatos fájdalom a fenekemen. Sem ülni, sem állni sem menni nem tudtam. Senki sem tudta mi van. Agyon vizsgáltak, ordítottam a fájdalomtól, mire végre a végbél uh. kifakasztott egy tályogot. Ürült. Ct nem mutatott utána sem semmit.
2007. januárban ismét. Akkor már "rutinosabb" voltam és a fájdalom kezdetén rohantam a sebészetre, ahol azonnal mütöttek. A fájdalom egyik napról a másikra erõsödött úgy hogy ordítottam. A mütét után megkönnyebbültem, de a másnapi betadine-s öblítésnél ismét ordítottam. Azt hittem vége, hogy talán az elõzõ nem ürült ki normálisan. Gyógyszert váltottunk: Pentasa és Imuran.
2008. okt-ben ismét fájdalom, mütét. Most körbe csöveztek, ugyanis a tályog elindult a másik oldalról mint az elõzõ, de átment ugyanoda. A csõ baromi rossz volt, de legalább nem fájt az öblítés. Az antibiotikumtól pár napig hasmenés:(. A csõ kivétele után egy fonalat húztak körbe, amire azt mondták kb. 3 hónapig bent lesz, de két hét után kivették. Fogalmam sincs miért. Azt tudom hogy azért rakták bele hogy ürüljön.

Olvastam itt sok sorstársamról sipoly ügyben. Nekem a sebész azt mondta hogy maga a tályog amit feltártak és kipucoltak is sipoly...(nem értem ezt a dolgot). Amikor legutoljára látott a sebész (kb. két hete), azt mondta összetapadt, de bármikor megnyílhat. Hogy van ez? És honnan tudom hogy sipolyom van? Mibõl lehet észrevenni??? Olvastam hogy genny folyik belõle, de az is relativ hogy ha éppen hogy, akkor nyilván nem hagy nyomot...
A gyógyszerelésem nem változott. Orvosom szerint a Remicade-t kellene próbálni, de nem lát sok esélyt, mert az Oep szerint "túl jó állapotban" lennék. Ezeken a tályogokon kívül nincs egyéb panaszom. Néha görcsök, de nem fogyok, nincs hasmenés  szerencsére stb. Viszont ülõmunka van...bõven, és nem tudom hogy ez mennyire tesz jót, hisz a sebész mesélte hogy rengeteg embert mütenek végbél környik tályoggal, akinek köze nincs ehhez a betegséghez. Ki tudja hogy mitõl jött nekem is? Persze statisztika szerint a chronosok táborát gyarapítom, de a mütét után egy héttel a ct-m nem volt rosszabb mint szokott...Akkor???

Azóta viszont görcsölgettem hányingerrel, most elõször a 16 év alatt szigorú diétára fogtak 2-3 napra. Amint bõvítettem egy kicsit (roson sült csirkemell, rizs) már megint hányinger...

Szóval akinek van valami ötlete, tanácsa, szívesen venném!
Köszönöm!

Nincs jelen

#522 2008-11-26 19:52

kew
Tag

Nekem is van valami ilyesmim, de sok gondot még nem okozott. Kb 1-1,5 éve jött elõ, arra emlékszem, hogy akkor eléggé fájt 1-2 napig, majd kifakadt és utána jobb lett. Mostanra úgy havonta 1-2x érzem, hogy lesz egy kis puklim, de nem fáj. Fõleg akkor tûnik fel, ha megy a hasam egy kicsit. Ekkor pár napig jelen van, majd kifakad és begyógyul, de véglegesen még azóta sem tûnt el. Gondolom ez csak egy kisebb tályog lehet.

Szerintetek ezzel érdemes elmenni sebészhez, vagy ha nem vészes és nem okoz sok gondot, inkább ne bizergáltassam, nehogy attól "beinduljon"?
Igazából még nem mertem vele elmenni dokihoz :)

Szerkesztette: kew (2008-11-26 19:53)

Nincs jelen

#523 2008-11-27 11:06

Agica01
Tag

Veroniks22,
neked milyen gyógyszerrel sikerült bezárni a sipolyt?

Nincs jelen

#524 2008-11-27 14:52

mercy70
Tag

Van gyógyszer ami bezárja a sipolyt? Vannak olyan sipolyok amelyek bizonyos idõ után megszûnnek és vannak olyanok amelyek megmaradnak.A Medrol és Klion befolyásolhatja õket.De sajnos sipoly záró gyógyszerrõl még nem hallottam.Ha van ilyen,engem is érdekelne.

Nincs jelen

#525 2008-11-27 15:29

zotyesz
Tag

Én egyszer már benne voltam egy kisérletsorozatban amely a sipoly lezárására irányult gyogyszerek vannak  rá csak ha jol tudom még tesztelési fázisban.

Nincs jelen

#526 2008-11-27 17:33

mercy70
Tag

Na az szuper lenne.Minek is kellene akkor olyan mûtét amire azt mondják végleges gyógyulást nem csupán enyhülést ad.De vajon mikorra ér véget a tezstelési fázis?

Nincs jelen

#527 2008-11-27 17:39

mercy70
Tag

Drága Zotyesz!Tudhatunk errõl a kisérletsorozatról?Neked mit jelentett?Ha itt nem szeretnéd,esetleg priviben.

Nincs jelen

#528 2008-11-28 12:33

Veroniks22
Tag

Ágica01!

Én Kliont, Imurant, Entocortot szedtem. Kb. 5 hónap után kezdett javulni a dolog. Most, kb egy év után semmi nyoma sipolynak (lekopogom). Az Entocortot már nem szedem, de a többit igen. Az orvos úgy kezdte, ha nem javul fél év alatt, akkor mûtsük meg, mert elég kellemetlen ülõ munka és iskola mellett egy ilyesmi.
Igazából nem ástam magam bele a témába, de ha nem a gyógyszer segített akkor mi? Nem diétáztam, semmin nem változtattam. Lehet, hogy csak szerencsém volt. :-)

Szép napot!

Nincs jelen

#529 2008-11-28 14:50

Agica01
Tag

Veroniks, hadd kérdezzek tovább. Kliont és entocortot is végig szedted az öt hónap alatt? Imurant gondolom igen.
Leht, hogy a gyógyszer segített, én nem tudom, de én is szeretnék jól lenni, azért érdeklõdök.
Köszi.

Nincs jelen

#530 2008-11-28 17:03

mercy70
Tag

Ágica,a Kliont nem lehet annyi ideig szedni,nekem nem hagyják.Mivel gyulladáscsökkentõ valamennyire segít,de nem csupán a sipolyokra.Volt már mikor elmúlt szedése alatt,volt mikor nélküle is és volt ami nem múlt el.Bár én az Entokortot Klizmában ismerem,de ez sem hiszem hogy kimondottan sipolyra való.Úgy látom ezek a Crohn gyógyszerei,amik talán segítettek valamelyest a záródásban.

Nincs jelen

#531 2008-11-28 19:46

herceg
Tag

sziasztok! van olyan gyógyszer ami bezárja a sipolyt? nekem kettõ van a végbélnél meg valami csomo is, humirát kaptam de nem szedhetem, mert alergiás vagyok rá,nem tudom a remi használna?

Nincs jelen

#532 2008-11-28 20:52

Kornél
Tag

sziasztok

sajna én is hasonló cipõbe járok mint Agica01 igaz nekem eddig 2 helyrõl folyik a cucc.
entocortot már rég szedem nem igen foglalkoznak vele a sipolyok,klizmát is használtam szintén entocort az picit használ de nekem nem igen jön be mert aszem végbél szükületem is van és nem kellemes a használata na meg elég sokszor benyomom és a sipoly nyilásokon meg kifolyik.
a kliont viszont csak 1 hétig szoktam általában cyprobayal,max 2 hét szerintem tovább nem igen lehet szedni.
viszont ilyenkor valoban csökkent a váladékozás.

Nincs jelen

#533 2008-11-29 14:18

Veroniks22
Tag

Sziasztok!

A kliont egy hétig szedem, utána egy hét szünet. Ilyenkor 2 szem reggel, 2 szem este. Entocortot egy évig szedtem, kezdetben napi 3 szem, majd idõvel csökkentettük a mellékhatások miatt (szõrösödés, hízás). Ezt már nem szedem. Az imurant pedig végig szedtem/szedem napi 150 mg-mal.
Engem rendbe tett.

V.

Nincs jelen

#534 2008-12-07 13:14

juhaszár
Tag

Sziassztok!Sajnos a végbéltályog alakult ki nálam amit megmûtettem lézeresen.Viszont szép kis sipoly alakult ki egy kis idõ után,váladékozik.Szedtem aloe vera kapszulát amíg szedtem nem volt probléma nem éreztem és nem is szivárgott.Abba hagytam ismét kiújult.Ismét szedem ha jobban leszek tõle akkor jelzem hátha valakinek segít.Árpád

Nincs jelen

#535 2008-12-07 14:46

Nita
Tag

juhaszár!
Ne haragudj nem találom a többi hozászolásod, lehet már írtad valahol crohn v. colitised van? Nekünk a crohn-ra nem jó az aloe!
Viszont azt már hallottam sokat használják az aloe spray-t külsõleg jó hatása van az biztos. Hosszú távon a klion, hatásosabb lenne. Nekem az bevált.

Nincs jelen

#536 2008-12-07 15:36

juhaszár
Tag

Szerencsére egyik sem legalábbis nem tudok róla.Csak a tályog utáni sipoly.Ezt lenne jó megszüntetni.

Nincs jelen

#537 2008-12-07 16:25

Nita
Tag

Olvass vissza itt, és sok tapasztalt "sipolyos" tanácsait, praktikáit olvashatod. :) Jobbulást, ha nincs tartós gyulladásos betegséged valószínû hamarosan elmúlnak a tüneteid. A mûtétet követõ 2-3 hónap után már meg szokott szûnni.

Nincs jelen

#538 2008-12-07 16:33

juhaszár
Tag

Kedves Nita!A tályog mûtétem még tavasszal volt azt hiszem májusban.Ez 110000 ft-ba került.Lázas voltam fájt szóval szõrnyû volt és csak ez a lehetõségem volt mert a sebészeten több órát kellet volna várnom és péntek kitudja rám került volna-e a sor.Itt viszont lézeresen megcsinálták.Sokáig semmi baj nem volt.Végül is is most is elviselem mert különösebben nem fáj kicsit váladékozik.Sokat olvastam vissza már én is és sok jó tanácsot megfogadok ha lehet.Gondolkozom a diétán is most már csak tudod szeretem az édességet.Aktiviával is próbálkozom,szóval mindennel.remélem segít ezekben.Ez a topic nagyon hasznos.Mindenkinek köszi a jó tanácsot!Árpád

Nincs jelen

#539 2008-12-07 16:46

juhaszár
Tag

Igen,mert sajnos ritkán tudtam idõt fordítani magamra és erre az oldalra.Sajnos a sok munka.De idõnként benéztem és olvastam a tanácsokat ötleteket.Üdvözöllek Székelyudvarhelyi testvérem!!!Remélem nem baj hogy ezt írtam hiszen minden Erdélyi származásút testvéremnek tekintem.Én annó aláírást is gyûjtöttem azért a bizonyos dologért.Többször jártam már nálatok.Sõt egy udvarhelyi srácot is támogattam segítettem a Magyarországi mûtétjében.Üdv!

Nincs jelen

#540 2008-12-07 16:49

Nita
Tag

Vissza olvastam köszi deluigi!

juhaszár!
Még valamit csak azóta jó volt, most kezdte megint? Az okát nem sikerült akkor megtudni mitõl lett a tályog? Kíváncsi lennék mitõl alakulhatott ki. Aktivia helyett a protexin hatásosabb. Ha rosszabbodna akkor mindenképp nézesd meg megint!

Nincs jelen

#541 2008-12-07 16:58

juhaszár
Tag

Sajnos nem tudtuk meg mitõl volt tályog.De az orvos nem is foglalkozott vele különösebben bemetszette és kész.Meg én sem foglalkoztam utána vele örültem hogy elmult fájdalom.

Nincs jelen

#542 2008-12-08 03:34

clió
Tag

Zotyesz!

Ez milyen kísérlet volt? Engem is nagyon érdekelne, mert sipolyom van, bár azt hiszem, az enyémet nem zárja semmi, mivel nem aktivitás az oka, hanem a sok mûtét, ill. a mûtétek utáni összenövések. De azért írd meg légy szíves.

Clió

Nincs jelen

#543 2009-01-14 14:25

Kethleen
Tag

sziasztok!Egy éve vagyok croh beteg,sipolyom és tályogom is van!Tavaly februárban mütöttek meg elõször,ugynevezett feltárást csináltak meg betettek egy fonalat!Még abban a hónapban mégegyszer feltártak,mert nem mult el a váladékozás!(hozzáteszem azóta se mult el).Nyáron ismét feltártak,csináltak még egy lukat a fenekemre,hogy könnyeben távozzon a váladék.Jelenleg ugy néz ki a fenekem mintha körbelötték volna,4 luk is van rajta!Szeptemberben kezdték el huzni a fonalat,de még mindig nem értünk a végére!A váladékozás pedig ugyan ugy van mint egy évvel ezelött.Folyamatosan kötözöm magam.Ez soha nem mulik el?
Ha valamelyötök volt vagy van ugyanebben a helyzetben irjon!

Nincs jelen

#544 2009-01-14 14:38

én
Tag

Kedves Kethleen! Nekem ugyanez, csak a hasfalon jön ki a trutyi. Engem tályoggal mûtöttek tavaly májusban. Akkor jött a sipoly, aztán elmúlt. De szeptember óta szinte mindig jön a trutyi a hasamból a mûtéti hegen keresztûl. Nekem azt tanácsolták, hogy várjak, legyek türelemmel, mert akár be is záródhat. Azt is mondták, hogy nem biztos a javulás egy újabb mûtét után se. Vagy igen, vagy nem! Még van türelmem, de sajnos már fogytán!

Nincs jelen

#545 2009-01-14 14:48

Kethleen
Tag

Köszi a választ!Hát igen azt nekem is mondták hogy hosszadalmas meg hogy legyek türelemmel!De azért egy év az egy év,és még a végét nem is lehet tudni!Nem szeretném még vén lány koromban is kötözni magam!

Nincs jelen

#546 2009-01-14 15:00

én
Tag

Van itt a fórumon egyébként olyan sipolyos, akinek szintén hasfali sipolya volt, megmûttette magát és azt mondta, hogy ez volt élete egyik legjobb döntése, mert már nehezen viselte el a dolgot. Hát fenéksipollyal persze még nem volt dolgom, kettõ egyszerre kicsit sok lenne nekem. Nem tudom, hogy azt még hogy lehet gyógyítani. Majd biztosan hozzászólnak olyanok is, akik ilyen van vagy volt. Addig is türelem!

Nincs jelen

#547 2009-01-14 16:22

Tami
Tag

szia Kethleen!

Nekem hasfali sipolyom volt, a 2007 decemberi mûtétem után alakult ki. Szenvedtem vele tavaly novemberig,
mire rászántam magam a mûtétre. életem legjobb döntése volt, meg a sebészemé is.
Nézzétek ezek a sipolyok nem véletlenül alakulnak ki. Nekem a vékonybelem volt összetapadva, és átlyukadtak
a belek. Egy 8 cm-s szakaszt ki is kellett venni. Szerintem ha pár hónapon belül nem záródik be akkor végleg nem is fog. Ha be is záródik újra ki fog fakadni. Inkább mûtét, tisztítsák ki, tegyék rendbe és akkor évekig ilyen gond reméljük nem lesz. nekem a mûtét óta semmi gondom. Rég voltam ilyen jól. Nagyon féltem a mûtéttõl, de rengeteget javított az életminõségemen!
Nekem a sipolyom gyomor közeli volt, bármit ettem, ittam az nemsokkal utánna visszaköszönt.
Félóránkénti kötözés csere, kimart bõr. A bõröm még most sem jött rendbe a sok kimaródástól.
Most el sem tudom képzelni, hogy akkor hogy bírtam ép ésszel.

Tam

Nincs jelen

#548 2009-01-14 16:38

mercy70
Tag

Kethleen!Nekem nem csináltak fonalas mûtétet mert visszaléptem.Tájékoztatást kaptam róla több sebésztõl is.Azt mondták a mûtét utáni gyógyulás hosszú idõ,majdnem egy év.Viszont nem hoz végleges gyógyulást csupán enyhülést ad.Van a fórumon akinek volt ilyen mûtétje,de úgy tudom õ sincs megelégedve.Talán majd ha benéz ide fog neked írni róla.

Nincs jelen

#549 2009-01-14 16:58

Kethleen
Tag

Köszönöm Tami meg mercy70 a hozzászolásotokat!Nekem a sebész azt mondta hogy erre ezt a fonalas megoldást tudják alkalmazni!Bár akkor nem volt más választásom mert sürgösségin kerültem be a korházba és még akkor este meg is mûtöttek!Másnap reggel fedeztem fel hogy log belölem egy zsinor.Azóta ez igy van,csak mindig huznak egy kicsit rajta!Nem tudom mikor fog kiesni....!

Nincs jelen

#550 2009-01-14 17:24

Ágika
Tag

Sziasztok!!

Olvasom,hogy milyen sokan vannak -vagyunk akik sipollyal és tályoggal szenvednek-szenvedünk.
Nekem 2006-ban állapították meg,hogy a belek között tályog van ami bár mikor kifakadhat.kaptam 10 napot és ez alatt bekellett szednem Ciprobayt ami 500g-os volt.Be szedtem de olyan görcseim voltak,hogy járni is alig bírtam.Most küldtek el a nyáron azóta Ultrahangra és kiderült,hogy meg van .Barátságot kötötünk úgy nézki.Ragaszkodó tipus.Én annyira nem szeretem mint Õ engem.De,hogy jó pillanatban mondjam nem csinál galibát.De mind két farpofám tele van sipolyal amit már 2-szer meg is mûtöttek de mindig vissza jön.Nem csak külsõ hanem belsõ is van.Amikor legutóbb megnézték akkor 10-et számoltak azóta szerintem csak több lett.Dõl belõlük a trugyi sokszor se ülni se menni se állni nem tudok de az ágyon megfordulni se egyszerû.Nekem is felajánlották ezt a zsinóros módszert de én nem kértem belõle.
Hát igazából sok vigaszt nem nyújtottam de több tapasztalatot biztosan.
Szép estét mindenkinek!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb