#751 2008-12-01 18:04
- tica
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Francba.. :( :)
Nincs jelen
#752 2008-12-01 18:55
- Pampula
- Tag
Szisztok.
Ez a hír pazar.
Végre ezt is megértük .
Nekem csak ezek a szerek segítettek.
Köszönet a döntéshozóknak.
Üdv. mindenkinek.
Nincs jelen
#753 2008-12-01 19:20
- tica
- Tag
Tényleg pazar, de tovvábbra is kiakaszt, hogy colitisnél nem számít a szteroid dependencia, rezisztencia. Csak én vagyok ezen fennakadva? Egyáltalán van más is, aki colitises, és kapja a remit?
Ha igen, tudjátok, hogy most mennyibe fog kerülni?
Nincs jelen
#754 2008-12-01 21:22
- barna-by
- Tag
Tica: Ha a remi is ugyanúgy változott mint a humira, akkor ott is max a dobozdíjt kell kifizetni (600). Ha ott még mindig kell kérvényezni akkor állja az egészet az oep.
Nincs jelen
#755 2008-12-01 23:19
- tica
- Tag
Barna, nekem mehet receptre, nem kell már kérvényezni. Eddig, viszont 6000 Ft volt. Nem panaszkodom, úgy is abszolút megérte, csak kiváncsi vagyok.
Nincs jelen
#756 2008-12-02 18:58
- barna-by
- Tag
Hát ittvagyok....egy idegtépõ nap után.
Akinek kiírják a Humirát és kezdõ adagra 160mgot kap, az jól nézze meg mit irt a doki ki.
Nekem jól írták ki, de 6 (!!!!) gyógyszertárba is át akartak verni (majdnem csunyábbat irtam), mivel egy dobozba 2 ambulla van, de lehet kapni valami speckó izére egydarabos kiszerelést is, amit nem támogat a TB...NEM...És nekem ezért irtak ki egy darab 2darabosat, ami csak 80mg. Persze ha reklamáltam akkor nekik állt feljebb! Nekem akarták megmagyarázni a hülyeséget, ráadásul szegény Miheller doktorúr is rajta volt az ügyön a telefonomon keresztül, de õt is át akarták b.ni....Aztán végülis a legkisebb patikába meg tudták rendeli, így ha minden jó, akkor holnap magambadöfhetem...De istenem, miért kell ezt? Miért kell kib.szni az emberrel?
Figyeljetek oda!!!
Nincs jelen
#757 2008-12-02 20:01
- Vicaa
- Tag
Szia Barna!
Elõször is, örülök, hogy sikerül kapnod a Humirát. Bár én a remit kapom és még nem tudom, hogy a januári adagomat receptre kapom, vagy hogy is lesz, azért kösz hogy felhívtad a figyelmet, hogy ne hagyjuk magunkat átverni. Még jó hogy Te is ilyen résen voltál! Nem semmi procedúra lehetett ennyi gyógyszertárat végigjárni!
De remélem nem volt hiába, és hamarosan megint jólleszel!
Nincs jelen
#758 2008-12-02 20:41
- barna-by
- Tag
Résen...2 nagy doboz helyett egyet kaptam :D Kicsit furcsa volt, a másik meg hogy a dobozon 2X 40mg volt:)
De azért a receptet is meg kell nézni, mert elõfordulhat bármi (Bár Miheller doktor úr megtanulta rajtam :D igy nála baj nem lehet).
Hja!
Tuur!!!!!!! Ha olvasod, küldj mailt!!!!!! jasonby@gmail.com
Nincs jelen
#759 2008-12-02 20:49
- porshe
- Tag
Sziasztok!
Csak a segítségemet akarom ajánlgatni! :P Ha valami nem beszerezhetõvel találkoztok,csak egy mailt dobjatok és utána tudok nézni! :D Ha az országban van belõle, megpróbálom beszerezni.
Üdv: Porshe
Nincs jelen
#760 2008-12-02 22:07
- nori
- Tag
Köszi Porshe,
ez nagy egítség!
Én szerdán kaptam elõször Humirát,80mg-ot,mikor megyek újra (10-én) meg fogom kérdezni hogy mi is a pálya,hogy is adják,írják ki...
Barna,mennyire gáz magadat megszúrni? Én kicsit félek,azt is javasolták,hogy fizessek nõvérnek inkább minthogy elrontsam és gond legyen..soha nem böktem magam!:-( vagy inkább :-) ?
Nincs jelen
#761 2008-12-02 22:55
- aiolosz
- Tag
nori írta:
".... Én szerdán kaptam elõször Humirát,80mg-ot,mikor megyek újra (10-én) meg fogom kérdezni hogy mi is a pálya,hogy is adják,írják ki...Barna,mennyire gáz magadat megszúrni? Én kicsit félek,azt is javasolták, hogy fizessek nõvérnek inkább minthogy elrontsam és gond legyen..soha nem böktem magam !:-( vagy inkább :-) ?
Nori, a 80mg az ket adag, mert 40mg-os a kiszereles. Akkor kettot kaptal ? En mar tobb mint fel eve magamnak adom be a Humirat es tobb honapja hetente... nem egy nagy durranas. Ja, es a veralvadas_gatlot is magamnak adtam be, egy ment jobbra, egy meg balra, a hasamba, mert vagy oda kell, vagy a combodba.
Annak idejen talaltam nehany nagyon jo video_felvetelt, hogy hogyan kell beadni, ha gondolod, elokeresem valamelyiket.
Nincs jelen
#762 2008-12-02 23:04
- Nita
- Tag
Sziasztok!
Lehet benyaltam valami bacit fáj a torkom....:/ Eddig még nem voltam "beteg" a Humi mellett lassabb lefolyásra súlyosabb tünetekre kell számítani szerintetek? Ki volt itt náthás mostanában? :)
barna-by!
Kíváncsi vagyok a hatásra nálad! Remélem hamar jól leszel te is!
Mindig figyelni kell ezekre a patikusokra már ott is simliskednek...aljas egy világ ez. Mit csinálhatnak azzal a sok kis öreggel õk már nincsenek ennyire résen.
Nem semmi kezdõ adag a 160mg! Bár nem tudom hogy döntik el, én 80mg-on kezdtem..
nori!
Otthon még nem szúrtam magam, de ha megkéred a nõvért biztos megmutatja. Lehet nekem is magamnak kell már jövõ héten azt mondták bent egy próba elõttük :) Szerintem be lehet adni könnyen nem vészes.
tica!
Csak jobb lenne egy 0-val kevesebb! :) Persze, tudom megérte eddig is persze!
Nincs jelen
#763 2008-12-03 06:44
- clió
- Tag
Barny!
Jó, hogy újra aktívan segítesz betegtársaidnak, Te is rengeteg tapasztalattal rendelkezel!! . Néhány pontosítás az általad írottakhoz:
1/ A bélelzáródás az esetek nagy részében mûtét, méghozzá sûrgõs, mert halálos. A szûkületre gondoltál, mert az valóban kizáró ok.
2/ Az, hogy egy gyógyszer milyen szerepet játszik a daganatok keletkezésében, kb. 20 év alatt derül ki bizonyosan.
A Remi is csak 10 éve van bejegyezve, a bejegyzésével kapcsolatban pont az volt a legfõbb nehézség, hogy nem tudták biztosan eldönteni, hogy okoz-e daganatot, vagy sem. TNF alfa blokkoló, amely fontos szerepet játszik a daganatok elleni védekezésben, ill. a daganatos sejtek elpusztításában.
3/ Szerintem minden olyan szer, ami idegen anyag az ember számára (egér, ill. humán fehérje), ellenanyag termelésre ösztönzi a gyógyszert kapó szervezetet, ezzel magyarázható, hogy "függõség" alakul ki, illetve egyre hatástalanabb a kezelés. Természetesen, akinek semmi más nem segít, csak ezek a szerek, mindenképpen vállalni kell a kockázatot, ami a biotechnológiai szerekkel jár!
Megjelent az OEP honlapján tegnap elõtt, hogy hol lehet a remihez, humihoz hozzájutni (centrumok) és milyen indikációval.
Clió
Nincs jelen
#764 2008-12-03 08:04
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
nori : egyáltalán nem gáz Magadnak beadni a szuri, fõleg ahhoz képest, hogy Neked milyen fájdalmaid is vannak. Amiatt ne aggódj! Ja és nem nagyon lehet azt elrontani!!!
Nita, Te úgy sem aggódol :D Jobbulást!!! Füred még él a programba ?
Nincs jelen
#765 2008-12-03 10:28
- nori
- Tag
Köszi a biztatást,majd adódik,hogy is alakul..csak kapjam.Most volt az elsõ 80mg,akkor ez marad végig az adag vagy a leletek,állapot-függõ?
Érdekes,hogy nekem most nem a legnagyobb bajom maga a Crohn,hanem a rohadt csontfájdalom,nem tudod mi a rosszabb,ha elõl vagy hátul hasogat...
De mi már edzett népség vagyunk:-)
Nita,
szerintem ez baci mert fél ország beteg,mindenki vagy taknyos vagy ilyesmi...nyugi,biztos rende jössz,még gyorsabban mint mások!
Aiolosz,
még nem írtál beszámolót amíg nem voltam itt a Humi-programban tapasztaltakról?:-)
Sajnos én se vagyok szerintem elég bátor mint Deluigi..nekem is van ismerõsöm aki évek óta inzulinon él és képtelen megszúrni magát..mindenféle emberke van!
Nincs jelen
#766 2008-12-03 18:28
- barna-by
- Tag
nori: Én nem magamnak adtam be, hanem itt a szomszéd nõvér és õt kértem meg, de a körzetinél is beadhatják.
Amúgy nem tudom kinek milyen, de én a 4et a combomba adattam (2/2) és rohadtul fájt!!! Mintha kitépnék a husomat! Olvastam a lapján, hogy esetenként helyi fájdalom...de basszus, az élien akarta kirágni magát! :)
Amúgy nem lehet nehéz magadnak adni csak kellõ bátorság kell hozzá, mint a hátraszaltóhoz! :)
clió: Nekem szükületem van ott ahol a beleim összevarták, 4 centis és nálam szerencsére nem zárta ki a humirát, persze nekem nincs elõtte tágulatom, ami igenigen sokat számít!
Nincs jelen
#767 2008-12-03 18:32
- nori
- Tag
Nekem is szûkületem van,azért nem a Remit adták,hanem a Humirát.
Az elsõ szurikon vagyok túl de nekem is fájt,jobban mondva csípett mikor elkezdte benyomni a cuccot..pedig tényleg nem vagyok csipogós mikor pl.vesznek vért,rakják be a brünelt.
Nincs jelen
#768 2008-12-03 18:55
- tica
- Tag
Popóba tessék beadatni, ott minden kevésbé fáj.. Mikor szültem, nyomatták az ergam cseppeket szuriban napokig a combomba, aztán valamelyik kedvesebb nõvér szólt, hogy ott kevésbé fáj.. Addig meg sziszegtem mindegyiknél, úgy csípett, mint a fene. Pedig én sem vagyok nyavalygós.
Nincs jelen
#769 2008-12-03 19:14
- nori
- Tag
Ugy tudom csak hasba és combba mehet...nem?
Nincs jelen
#770 2008-12-03 19:49
- barna-by
- Tag
de ez csak hasba és combba mehet..fenékbe nem.nyomnám a vállamba is, de sajna nem oda találták ki!:D
Nincs jelen
#771 2008-12-03 19:58
- aiolosz
- Tag
Humira pociba 1
Humira pociba 2
Humira_erdemes elolvasni
Humira - Debrecen kornyeken lakok figyelmebe
Rosszul tudjatok, a korhazban en mindig vallba kapom. Sajat maganak az ember vallba nehezebben tudja beadni.
Nincs jelen
#772 2008-12-03 21:23
- Nita
- Tag
sziasztok!
Én is vállban,és hasba szoktam kapni..nem akartam hisztis picsnek...tûnni ezért nem írtam oda, hogy bizony tényleg nagyon tud fájni. Lassan kell nyomni nagyon ha úgy adják akkor jó, és az elején érzel egy maró-csípõ kellemetlen érzést. ( A nõvérke állítja az alkoholos lemosó csak az oka!! :) )
Persze ez semmi az eddigi görcseimhez, és ízületi fájdalmaimhoz szóval csíphet 10x jobban kibírom :)
off! Lisa!
Sajna még nem biztos, de ha megyünk felhívlak elõtte!!! ;)
Szerkesztette: Nita (2008-12-03 21:25)
Nincs jelen
#773 2008-12-03 21:30
- tica
- Tag
aú, ez rosszul néz ki aiolosz.. Gondolom, azért írja, hogy hasba, combba kell adni, mert az ember magának oda tudja.
Nincs jelen
#774 2008-12-03 21:33
- tica
- Tag
gondolom, a szubkután jelentése bõr alá, akkor talán mehet popóba mégis. Aki nem magának adja be, az kérdezze meg szerintem, hogy oda is lehet-e, hátha tényleg kevésbé fáj..
Nincs jelen
#775 2008-12-03 22:35
- aiolosz
- Tag
tica írta:
gondolom, a szubkután jelentése bõr alá, akkor talán mehet popóba mégis. Aki nem magának adja be, az kérdezze meg szerintem, hogy oda is lehet-e, hátha tényleg kevésbé fáj..
Tica, igen a szubkutan, azaz a bor ala. Ezen kivul ugye van meg intravenas injekcio es olyan, amit izomba adnak.
Amikor popsiba adjak, az nem is igazan az, hanem inkabb a csipo. Ilyenkor erdemes hason fekve beadni, vagy ha állva adják be, akkor azt az oldalt kilazítani, amelyikbe adjak.
Erdekes, hogy mennyire mas a turokepessegunk...en, mondjuk csak a boncolasnal visitanek, akkor meg mar minek :D
Nincs jelen
#776 2008-12-04 09:10
- Lisa
- Tag
Sziasztok,
Aiolosz igen iagazad van a ’tûrõképességet illetõen :), viszont luigi az, hogy nem fáj az inzulin..sztem azért figyelembe kell venni az öszetevõket is.
Pl. lehet, hogy a Humira (NANÁ!!), hogy más összetevõket tartalmaz, mint az inzulin vagy a véralvadásgátlók (Aiolosz ebben Te nyilatkozhatsz :) )
Így lehet, hogy a Humira azért is csíp jobban. Mint ahogyan az sem mindegy, hogy a fenékbe algopyrin injekciót kap az ember vagy a málnaszörpit B12-öt amitõl be lehet ... úgy csíp.
Egyébként meg ha a beadás módja (Nita írtad, hogy lassabban akkor nem fáj) számít (már pedig számít) akkor meg tényleg jobb ha maga csinálja az ember ahogyan érzi.
Legalábbis sztem.
Nita: ok. várunk :D
Nincs jelen
#777 2008-12-04 09:39
- Agica01
- Tag
Sziasztok!
Tegnap voltam humirán, tegnap már felírták receptre, 2 havi adagot, ma érkezik meg a gyógyszertárba. De mondott még valamit a dokim, ami elkeserített: hogy azzal együtt, hogy fel lehet írni, az is változott, hogy mindenki csak egy évig kaphatja! Azt mondja természetesen meg is indokolták, aki rosszul van így is, az minek kapja, aki meg jól van, az meg jól van és nem kell neki szuri! De hogy ettõl van jól, az a kutyát nem érdekli! Errõl hallottatok valamit?? Kérdeztem honnan számolják az egy évet, az elsõ receptestõl-e vagy egyáltalán az elsõ szuritól, de azt is beleszámolják, amit adományként, vagyis ingyen adtak a kórházban! Érdekelne ki mit tud errõl??
Ja még azt mondta, hogy újra meg lehet igényelni egy évre, ha kellõen rossz állapotot érsz el és azt igazolod! Jó mi?
Én eléggé kiakadtam, január 23-án kaptam az elsõt, szóval akkor hamarosan vége... :(
ÉN is úgy tudom, hogy váll-has-combba lehet adni, és combba fáj a legjobban.
Tica, voltál a dokinál? Mit mondott minden rendben? Jól vagy?
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#778 2008-12-04 10:00
- aiolosz
- Tag
Lisa írta:
"...Aiolosz igen igazad van a ’tûrõképességet illetõen :) Pl. lehet, hogy a Humira (NANÁ!!), hogy más összetevõket tartalmaz, mint az inzulin vagy a véralvadásgátlók (Aiolosz ebben Te nyilatkozhatsz :) )
...Egyébként meg ha a beadás módja (Nita írtad, hogy lassabban akkor nem fáj) számít (már pedig számít) akkor meg tényleg jobb ha maga csinálja az ember ahogyan érzi.
Legalábbis sztem.
Lisa, miutan ezek szerint en fakir vagyok :) bizony_bizony nekem a veralvadasgatlo ugyan olyan volt mint a Humira...viszont, nagyon igazad van abban, hogy nagyon nem mindegy, milyen a beadott "froccs".
Amikor katona voltam, a felcser kibokesbol egy katonatarsunknak dessztillalt vizes injekciot adott izomba...visitott a szerencsetlen es ket hetig huzta a labat maga utan...
A beadas modjat is jol tudod, Te is profi vagy, velem egyutt, sajnos..
Az izomba adott injekcional viszont nagyon nem jo, ha lassan adjak be, oda bizony gyorsan kell.
Nem beszeltunk meg az epiduralis erzestelenitesrol (nepszeru neven:EPD), ami ugye a gerinc_csatornaba megy, vagy a lumbalpunkciorol (nepszeruen:gerinc_csapolas), ami altalaban hatgerincbol tortenik es nem injekcio, de azt is kapitalis meretu tuvel vegzik es az viszont borzalmas, nekem 23x volt hozza szerencsem, de ezek mar mar nagyon off_ok
Nincs jelen
#779 2008-12-04 10:00
- zolcsi
- Tag
Csak a "szúrós" témához szeretnék hozzászólni.Én mûtét után itthon Fragmint szúrtam magamba 5 napig.Az ötödik olyan kellemtlenre sikeredett hogy a másik ötöt a kukába dobtam.:D.Rohadt érzés az embert magának szúrkálni.:(Én is azt hittem könnyen megy volt is ami jól sikerült.De inkább bemegyek a nõvérkéhez vagy kihivatom ha nem bírok felkelni.Ja én combomon kisérleteztem.A nejem pedig írtózott attól ,hogy õ adja be.
Nincs jelen
#780 2008-12-04 14:38
- tica
- Tag
off: aiolosz, 23x??? jesszus atya. nekem spinális volt, na az sem kutya. Ja, meg többször plungálták a térdemet. Akkor bizony bõgve könyörögtem, hogy ne, de nem könyörültek meg sose .. on.
Szerkesztette: tica (2008-12-04 15:11)
Nincs jelen
#781 2008-12-04 15:09
- tica
- Tag
Ági, ma voltam, megkaptam a remim. Mi is megbeszéltük, hogy mennyire rossz lett a törvénymódosítás. Jól vagyok szerencsére, habár a szövettanom rossz lett, de crp, vas jó. Csak a tombocitám magas megint.
Mikor mész legközelebb? szerintem nekem egy hónap múlva szerdán kell, remélem összefutunk végre.
Nincs jelen
#782 2008-12-04 18:25
- tica
- Tag
Utalhat a betegség aktivitására.
Nincs jelen
#783 2008-12-04 19:22
- barna-by
- Tag
aiolosz (vagy aki tudja a választ):
A Humira mennyi idõ alatt hat? Tegnap beadtam 160mg-ot és egyedül a fájás múlt el (ami nem is mindig van). Több idõ kell neki? Kezdek parázni, hogy ezrre is reziztens leszek és akkor nemtom mit csinálok...
Nincs jelen
#784 2008-12-04 19:36
- aiolosz
- Tag
barna-by írta:
aiolosz (vagy aki tudja a választ):
A Humira mennyi idõ alatt hat? Tegnap beadtam 160mg-ot és egyedül a fájás múlt el (ami nem is mindig van). Több idõ kell neki? Kezdek parázni, hogy ezrre is reziztens leszek és akkor nemtom mit csinálok...
Barna-by, nezd meg ebben a topicban azokat a digramokat, amiket keszitettem, azok eleg beszedesek(604-es hozzaszolasban van az utolso). Azert kellett vagy ket honap, de elotte eleg pocsek allapotban voltam.
Akkor hagytam abba a diagram_keszitest, amikor volt egy visszaesesem, na az elvette a kedvem. Azert a helyzetem lenyegesen jobb lett, de ez eleg hosszu...majd megtalaljuk a modjat, hogy errol beszamoljak.
Nincs jelen
#785 2008-12-04 20:11
- Nita
- Tag
barna-by!
Azért csodaszer persze, de nyugi ennél kicsit több idõ kell szerintem neki :D
Nálam az elsõ (2008.08.22) dupla adag után kb. egy hónap elteltével volt az igazi javulás szinte mindent eszek már, de mértékkel, iszom a tápom, ha érzem túlzásba vittem (pl. bableves :) ) nem kockáztatok van amit most sem tudom megenni. Hízni most híztam 1! kilót. :D
A görcseim szinte teljesen elmúltam heti egy van kb. azt is a doki miatt jegyzem meg :)
Az viszont biztos számít ki milyen állapotban kapja meg az elsõt!
Szerkesztette: Nita (2008-12-04 20:18)
Nincs jelen
#786 2008-12-04 20:55
- barna-by
- Tag
Huh akkor megnyugodtam!
A remibõl induétam ki, az beadás után 3 órával hatott, este már Szegeden bandáztam és "teszteltem" elég durván, az jó volt. Remélem ez is legalább olyan jó lesz (most nem lesz piálás:D).
Nincs jelen
#787 2008-12-05 14:53
- nori
- Tag
Sztem is kell idõ,bár én is cak az elsõn vagyok túl..amivel jobb a szitu hogy eddig minden éjjel legalább 3x ki kellett mennem pisilni (leglaább) most nem járok, vagy max.csak 1x.
Szerdán lesz a második szuri,majd jelentkezem,én reménykedem,hogy csökkenti a gerincfájdalmakat és tudok hízni..
Nita,
te aug.óta híztál 1 kilót? Mennyi tápot iszol naponta?
Nincs jelen
#788 2008-12-05 22:08
- barna-by
- Tag
hízás... Én dagi vagyok!:D 75 kiló és 68-69 szoktam lenni:D Bár ez a medrol miatt van nagyrészt de heti 2 zacsi gumicukor meg sok csoki lecsúszik:D (nem okoznak belsõleg gondot:D)
Nincs jelen
#789 2008-12-07 12:32
- nori
- Tag
Én nem szedek Medrolt,nincs mitõl,hogy farkasétvágyam legyen,de sajnos a csokit vagyis semmi kakaó nem megy...pedig már leglább 1-1,5 éve álmodozok a csokiról..
A medroltól híztál meg Barna? vagy elõtte is könnyen ment? Én durván lefogytam..ez a legnagyobb bajom,32-34 kilóval mit kezdjek?:-( amitõl meg tudnák hízni nem ehetek...
Az elsõ Humin vagyok csak túl,nem mertem semmi tiltottal próbálkozni..fõleg,hogy tegnap belázasodtam,el is fogott az étvágytalanság,lelomobozdtam kissé.
Nincs jelen
#790 2008-12-07 20:06
- nori
- Tag
Összeszûkült gyomorral hogy megy a "sok evés"? Én már kb.1 éve vagyok 35 kiló körül..azelõtt 1-2 évig pedig 45 volt az átlegos,a 163-165cm-re..
Nincs jelen
#791 2008-12-07 21:28
- barna-by
- Tag
jaja a medroltól. Felszedtem 5 kilót, amugy nem vagyok hízós, fõleg hogy ha jól vagyok, aktivan sportolok, amikor csak tudok
Nincs jelen
#792 2008-12-07 21:52
- Nita
- Tag
Ne offoljuk szét a Humit...mert kapni fogunk :D (jogosan :)!)
Én nem sokat híztam a medrol mellett se.
nori! Írok neked az off-ba! ;)
Nincs jelen
#793 2008-12-08 10:33
- luca
- Tag
Sziasztok!
Érdeklõdnék,hogy receptre mennyibe kerül a Humira? Elõre is köszönöm az információt.
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#794 2008-12-08 16:01
- barna-by
- Tag
csak a dobozdíj az amit ki kell fizetni, ami 300 FT
Nincs jelen
#795 2008-12-08 19:25
- Kornél
- Tag
Sziasztok!
Pár hete kezdõdött hogy a hasam ball oldala (a köldök alatti rész) vécézés elött,vagy ha levegõ akar távozni kidudorodik mintha a kis alien akarna kitörni tök ilyesztõ de nem fáj ha maszirozgatom eltünik, de most már viszont alapba is ha benyomom a hasam ball oldala keményebb mint a másik oldalt.elmentem dokihoz csináltak egy uh -ot és nem mondtak különös dolgot mint hogy meg van vastagodva a bél ,ill a végbél már amennyit abbol láttak, és ennyi.
azt mondta a dokim hogy még nem fáj addig hagyjuk.
De én pont ezt akarom elkerülni azért mentem mindjár dokihoz.
Én cimzia kisérletben vagyok vajon lehet köze a dolognak?
Nincs jelen
#796 2008-12-09 17:19
- aiolosz
- Tag
Felhivnam azon bretegtarsam figyelmet, akik Humiraval szurkaljak magukat, hogy legyenek olyan kedvesek es nezzek + a leveles ladikajukat...erdemes :)
Aki nem talalt ott tolem levelet, az legyen szives nekem szolni.
Koszonom
aiolosz
Nincs jelen
#797 2008-12-11 12:15
- nori
- Tag
Képzeljétek,kiderült hpgy "adományból" kapom a HUmit,elõször 2x40mg volt,ma volt a második alkalom de már csak 40mg, és kiírt meg 2x40mg-ot,ami azt jelenti,hogy jan.közepén vérképpel kontroll..mi van utána? Nincs tovább adomáyn? vagy ha kell akkor megigényli az OEP-tõ?
Semmit nem tudtam kérdezni errõl mert sietett és a papírt amit írt csak a kocsiban ülve olvastam el...
Azt mondta azért csak 1 injekció ma,mert kettõvel kezdi aztán csökkenti..van valakinek ilyen taptasztata,infója?
Nincs jelen
#798 2008-12-11 21:27
- Nita
- Tag
nori!
Mindig duplán kezdik a Humit igen...én is kettõt kaptam, aztán már a 40mg-ot kapod minden alkalommal, az ajándék "Humi" is igaz..elõször így szokták adni, és aztán ha reagálsz rá..(a papírodra úgy is azt írják ;) ) akkor kapod tovább! Ne izgulj ez a szokás igen..aztán megigénylik majd,és a minimum idõ a fél év. Hogy vagy üt a cucc? :) Ne idegeskedj árt a szépségednek tudod minden rendben lesz ettõl biztos te is hamar jobban leszel!!! Láttad milyen szépen beindult az ajándékos játékod? :D
barna-by?! Veled mi a helyzet érzel már valamit? Mesélj kicsit nálad mûködik a "cucc"?
aiolosz! Köszi a "levelet" amit küldtél! ;)
Nincs jelen
#799 2008-12-12 11:51
- nori
- Tag
Köszi,hogy megnyugtattál,csak furcsa,hogy ezt miért nem közlik õk,miért kell mástól kuncsorogni az infoóért???
Aznap fel voltam pörögve,de az út,feszültség kikészített,sajnos most a legújabb küzdelmem a jobb lábam-combom-fenekem ami teljesen bezsibbadt,alig tudok ráállni,pár megtett lépés után remeg,nagyonfáj..nem hagy aludni,létezni..gondolom ennek semmi köze a HUmihoz,vagy lehet?
Rossz-túl puha ágyon alszom,de ha minden ok lesz kölcsönbõl,kis segítséggel lesz egy orthopéd matracom a napokban,talán azon jobb lesz a fekvés is..kiéheztem,de nem csak a jó kajára,hanem egy tisztességes alvásra!!!!
A karácsony ma HUmi-beadásból fog állni:-) 24.-én van a következõ adag...:-)
Nincs jelen
#800 2008-12-12 17:42
- barna-by
- Tag
Nita: Érzek már valamit, a görcs eltünt (bár a szükület zavr még) a nyák szintén 85%ban eltünt Wcre is ritkábban járok. Elég jó! Én 160 mg-ot kaptam elsõre...böszme adag! :D
Viszont észrevettem hogy mostanába rámjön a kézremegés, elég durván! Nem tudom mitõl van de a papiron levõ esetleges szklerózis multiplex nem nyugtat meg!
Nincs jelen