#1051 2008-11-20 09:17

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat. Deluigi! Az 5 tükrözés elég brutálisan hangzik... Miért kellett? Nem találták a bajod, vagy nálad is "kontroll" gyanánt??
Zsoca! Pontosítok picit: nem fél éve van folyamatos vérzésem, csak fél éve kezelnek és azóta nem múlt el teljesen. Vissza-vissza tér. Két hónapig az elején tünetmentessé váltam, és azóta hol elmúlik hol visszajön. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 1 hétig pl. semmi aztán 1-2 napra elõjön, és újra semmi. Semmi egyéb tünetem nincs... Ez a vér pedig friss vér, fõleg a papíron és a széklet tetején veszem észre.
A dokim szerint ez nem utal túl nagy aktivitásra, de szeretné megnézni. Fél év után nem hinném h. látni lehet belül változást, ezért furcsállom picit a dolgot. De naon "zöldfülû" vagyok még :) Ezért is érdekelnek a vélemények.

Nincs jelen

 

#1052 2008-11-20 10:46

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hedgehog!
Nekem volt, hogy háromhavonta kellett tükrözésre mennem. Ha amúgy nincs gondod az orvossal, fogadd el. Lehet, hogy ismét szövettani leletet szeretne és akkor tudna gyógyszert váltani. Bízzál benne ! Ha nem bízol benne, váltsál, akkor ismét egy vizsgálattal kezdõdik az ismerkedés, ahogy deluigi írta :( Nagyon fontos, hogy olyan orvos kezeljen, akiben teljesen megbízol!!! :)

Nincs jelen

 

#1053 2008-11-20 11:46

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ánya!
Köszi a biztatást, bár ez a bizalom dolog nehezen megy. Valószínûleg azért, mert nem túl kommunikatív a dokim. Ezenkívül volt h. például rosszul írta fel a gyógyszerem, mert 500-as Salofalk helyett 250-eset adott. Nem voltam jól ezért a háziorvossal újra felírattam az eredetit, az 500-ast. A Salofalk kúp nagyon hatásos volt, ennek ellenére mikor újra jelentkeztek a tüneteim nem írta fel. Saját indíttatásból kezdtem el újra használni. Pentasa klizmával is próbálkozott 2 hétig. Mire el kezdett hatni már le is állított róla, persze h. újra elõjött a bajom.
Ezek a dolgok azok ami miatt bizonytalan vagyok. Az egészségemért mindent, nem a vizsgálat kellemetlenségével foglalkozom. Inkább az a gondom, h. pl. azt olvastam h. ennek a betegségnek a tükrözésbõl megállapítható képe sokszor nem változik. Ha valaki tünetmentes akkor is uazt mutatja a tüki...
Nah de amit deluigi írt ezt megcáfolja...Nem tudom, nálad mennyi változást láttak a 3 hónapos ismétlésnél?
Hát ennyi. Valóban dilemmázom, gyûjtöm az infókat. Nem tudom mikor érdemes orvost váltani mert sosem volt állandó kezelésre szoruló betegségem...

Nincs jelen

 

#1054 2008-11-21 10:13

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hedgehog!

Amit írtál az elég nekem ahhoz, hogy az orvos váltást ajánljam!!! Hidd el, érdemes. Nekem négy évembe tellett míg megtaláltam azt a dokit, akihez 22 éve járok. Az elsõ négy évben jártam egyiktõl a másikig. Az enyémet tudom ajánlani, bár már 71 éves és nem tud befektetni, de kórházban dolgozik. Ragyogó diagnoszta és nagyszerû ember. Írjál privit, megírom az adatokat. A körzetitõl kell beutaló és már fogad is. Szóval szerintem megérett a helyzet a váltáshoz, mert a bizalom a legfontosabb!! Hosszútávra kell terveznünk!!! Ennek ellentmond, hogy az én orvosom elég idõs már, ezért talán érdemes más forrás után is nézned. Az orvost keresek topicban is nézz szét.

Nincs jelen

 

#1055 2008-11-21 10:54

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Köszi a biztatást! Egyre többen azt javasolják h. váltsak. Megfontolandó, amit írtok...
Mégegyszer hálás köszönet! :)

Nincs jelen

 

#1056 2008-11-21 12:32

hedgehog
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Oké-oké. Teljesen igazad van... :D
Már rajta is vagyok az ügyön, h. dokit találjak :)

Nincs jelen

 

#1057 2008-11-26 02:34

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia! En uj tag vagyok itt, meg nem nagyon tudom hogy mukodik a dolog. Raadasul kulfoldrol irok, bocs a hianyzo ekezetekert. Azert irok neked, mert felkeltette a figyelmemet, hogy te is 27 evesen tudtad meg hogy beteg vagy. En abban az evben jottem el otthonrol, es par honap , majdnem egy ev utan tudatta velem egy orvos hogy colitisem van. Na en sem voltam feldobva, ugyanaz volt bennem, hogy ilyen fiatalon nem konnyu szembesulni ezzel. Azota lassan5 ev eltelt, voltak nagyon jo eveim, hosszu gyogyszermentes honapokkal, de ez az ev nagyon nehez. Viszonylag allandoan be van gyulladva. Szeretnem megkerdezni, hogy otthon hogy mennek a vizsgalatok, milyen gyogyszereket szedsz, es mit javasolnak neked. Itt nem nagyon bizok senkiben, akiben meg igen , akiben meg igen, 4000 km-re koltoztem el tole, pedig egy magyar nyelvu orvos volt. Kanadaban elek, egy kicsit elveszettnek erzem magam a problemammal. Koszonom elore is a valaszod! Udvozlettel

Nincs jelen

 

#1058 2008-11-26 02:49

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Anya! Olvasgatva ratalaltam a Te beirasodra is, hogy hosszu evekig tunetmentes voltal. Az igazsag az hogy en is azok taboraba tartozom, aki allandoan abbahagyja-elkezdi a gyogyszerszedest. Gondolom ennek az eredmenye, hogy lassan tobb mint 1 eve szenvedek a tunetektol. Gondolom en az enyhebb fazisba tartozhatom, mert azert 10szer vagy ilyesmi nem jarok wc-re. Bar a kezdet 5 eve ilyesmi volt. Kanadaban elek, es csak szeretnem megkerdezni, hogy otthon milyen gyogymodokat alkalmaznak az orvosok. Koszonom elore is valaszod!

Nincs jelen

 

#1059 2008-11-26 16:35

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Csiperkegomba!

Tényleg el kéne menned orvoshoz, mert mi egymást nem tudjuk kezelni. Ahányan vagyunk, annyiféle gyõgymód válik be. A lényeg az évenkénti tükrözésben és szövetmintavételben van. Tehát ott kinn kéne találnod egy orvost, akiben megbízol és ahhoz eljárni rendszeresen. A gyógyszer szedésére is rá tudlak beszélni, azt hiszem ezirányû tapasztalataimat ismered. Még ajánlanám neked a pszichoterápiás segítséget is. Nekem az is nagyon jó irányú változás elindítója volt.



A gyógyszerezésrõl pedig olvashatsz itt is eleget, sokfélék. Nekem Xalazin 500-as volt az utolsó idõben, régebben klizma és azelõtt meg szteroidos injekciók. De az utóbbiak 22 éve, tehát nagyon régen.

Nem tudom, hogy válaszoltam-e a kérdésedre, ha nem , kérdezz konkrétan és újra. :)


Szeretettel, ismeretlenül is: Ánya

Nincs jelen

 

#1060 2008-11-26 20:03

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Anya es Deluigi! Koszonom a valaszotokat, igen tudom hogy ez az egyetlen megoldas. Nagyon sajnalom, hogy nem talalok olyan orvost akiben megbizhatok. Magyarorszagon Debrecenben eltem, ott hallottatok jo orvosrol akit esetleg felkereshetnek? Tovabbra is olvasom az irasaitokat, sajnalom hogy nem talaltam hamarabb erre az oldalra. Nagyon sokat segit, csak a tudat hogy vannak sorstarsaim, es hogy nyiltan lehet beszelni mindenrol. Megegyszer koszonom. Minden jot kivanok.

Nincs jelen

 

#1061 2008-11-26 20:20

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Anya, igen azt hiszem hogy talan a rendszeressegen mulik minden. Sajnos vannak a kornyezetemben olyanok, akik mindig megprobalnak lebeszelni az allando gyogyszerszedesrol, mondvan, hogy csak a merget viszem a szervezetembe. Ilyenkor elbizonytalanodok, es abbahagyom, foleg ha eppen tunetmentes vagyok. Aztan persze visszater a betegseg naponta tobbszori wc-re rohangalassal, leginkabb nyalka, itt mucos-nak hivjak, bar lehet nem jol irtam le, meg veres nyalka, gyakori szeklet, erdekes formaban... na mindegy, ugyis ismered. Ilyenkor persze visszaterek a gyogyszerhez, amit altalaban en iranyitok hanyszor szedjem, a tunetektol fuggoen. Pentasa-t szedek 500 mg-ost, es ha nagyon baj van akkor meg salofalk-ot hasznalok vegbelen keresztul. Torontoban eltem 7 evig, ott talaltam ra erre a nagyon jo orvosra akit emlitettem, de 1 honapja Calgaryba koltoztunk, itt meg csak most fogok elmenni a haziorvoshoz aztan o tud kuldeni tovabb egy specialistahoz. Itt igy mennek ezek a dolgok. A specialista ad nekem idopontot, amire altalaban varnom kell honapokat aztan meglatjuk mi lesz. Nov.14-en lett volna egy tukrozesem altatasban, de mar nem tudtam elmenni mert koltoztunk. De azelott csak akkor volt mikor vegulis diagnosztizaltak 2003-ban. Szerencsere mondhatom, hogy az itt olvasottak utan gondolom nekem nem lehet nagyon elorehaladott az allapotom, mert csak enyhebb tuneteket produkalok sokaknal. Amit meg a chron-rol olvasok itt, teljesen elszomorit, hogy egyeseknek mennyit kell szenvedni. Nem mondom, nekem is vannak rossz idoszakaim, akkor nagyon rosszul latok mindent  es beburkolozok a magam kis vilagaba, de azert altalaban sikerul ezt hamar tullepjem. Ket eve kaptam a ferjemtol egy magyar vizslat, neki nagyon sokat koszonhetek, tudom ajanlani sokaknak, mert en ugy latom hogy gyogyito hatassal van ram sokszor csak az is ha simogatom, szeretgetem. Marcinak hivjak, nagyon edes. Udvozollek es jo egeszseget kivanok. Megegyszer nagyon orulok hogy ratalaltam erre az oldalra!!!!!!!!!

Nincs jelen

 

#1062 2008-11-26 20:34

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok! MIndenkitol szeretnem kerdezni, hogy CU-ban milyen etrendet kellene kovetni, otthon mit javasolnak nektek? Nekem itt mindig azt mondjak, hogy az etrend nem befolyasolja az alapotom, de pl tejtermekeket nem birok enni, erre magamtol rajottem. El szeretnem meselni nektek, hogy szerintem miert is alakult ki nalam ez a betegseg. Eloszor is mert rengeteg stressz ert meg otthon, mielott kijottem Kanadaba, aztan itt is folytatodott a stressz folyamat, ( uj orszag, nyelv, szokasok, otthon hianya, rossz parkapcsolat ) es kozben nagy fogyokuraba kezdtem, az akkor eppen divatos feherje kurat, amitol tenyleg lefogytam tobb mint 10 kilot, mert csak feherjet vittem be a szervezetembe, ( mert amugy is hajlamos vagyok eltulozni dolgokat, pl otthon egyszer anorexiasra sovanyitottam magam, ugy hogy a vegen mar nem is ettem ) szoval nem voltam soha sem egy konnyu eset evesileg. Ezutan a dieta utan vettem eszre a szekleturiteskor vert a papiron. Azt hittem rakos vagyok. Nem volt meg akkor itt egeszsegugyi papirom, valaki segitett elmenni az orvoshoz, es akkor diagnoztizaltak. Mondanom sem kell, hogy teljesen megvaltozott az elethez valo viszonyom. Ma mar rendszeresen etkezek, es nem zavar hogy van rajtam par kilo felesleg. Ha mar nagyon zavar kicsit tornazok, soha nem fogyoznek ujra, vagy csinalnam a hulyesegeimet. Szoval ez lett az eredmenye az onpusztitasomnak. Bocs hogy leirtam ezeket, csak nagyon jol esett megosztani veletek. Kerlek irjatok majd ! Udvozlettel

Nincs jelen

 

#1063 2008-11-27 09:51

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Csiperkegomba!

Nekem is nehéz volt elfogadnom, hogy gyógyszert/mérget kell szednem, naponta. Azután a tünetek segítettek és úgy magyaráztam magamnak, hogy valami hiányzik a szervezetembõl, amit a gyógyszerrel pótolok. Annyian szednek vitamintablettákat, nyugtatókat, nekem a Xalazín kell az életemhez, mondtam magamnak. Az emberek nem értenek a betegségünkhöz, ne hallgass rájuk. A sorstársaid kicsit többet tudnak, de leginkább neked kell megismerned a betegségedet és a lehetõségeidet. A diéta tényleg egyedi. Nekem a tej, tejcukor nem tett jót, meg a cseresznye, meg a görögdinnye. Például a savanyított tejtermékek jöhettek, még a tejföl és a sajtok is. 22 évig ettem naponta búzacsírát és korpát, valamint zabkorpát, mivel nekem szorulással társult a colitisem. Ragyogó állapotban tudtam magam. Sportoltam, éltem a normál életemet. Pedig 26 évig volt fekélyes vastagbél gyulladásom.  A kezdeti orvos kereséses idõszakom után szinte tünetmentes lettem. Fõleg miután elfogadtam az átmeneti szteroidos injekciós, illetve tablettás kezelést. Mert azt sem fogadtam el rögtön, ahogy a nagyrabecsült orvosom ajánlotta :(
Megérzésem szerint Calgaryban már vár rád a megfelelõ orvos, akiben meg fogsz tudni bízni :D
Nyugi, nem kell kapkodnod!!

Szeretettel: Ánya

Nincs jelen

 

#1064 2008-11-27 18:21

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Anya! Nagyon koszonom hosszu valaszod. Es legfobbkeppen a hasznos, okos tanacsokat. Sajnos a kozeli csaladban vannak szemelyek, akik teljesen gyogyszerellenesek, es neha bevallom, hogy rossz iranyba teritenek. De igazad van, a kivulalloknak fogalmuk sincs a mi betegsegunkrol. Volt idoszak, amikor nagyon be volt gyulladva a belem, ritkan van ilyen, de akkor a veres nyalkan kivul meg friss ver is volt, nagyon sok a wc-ben, es akkor is meg akartak gyozni, hogy csak gyogyteat kell kortyolgassak, es minden rendbe jon. Szerencsere mire majdnem elvereztem, gyozott a jozan esz, es elkezdtem ujra a gyogyszereket. En sajnos amugy is nagyon hizasra hajlamos vagyok, es miota szedem a gyogyszert, foleg ha a vegbelessel egyutt, nagyon felpuffadok, es meg is hizok. Nem beszelve arrol, hogy sajnos nekem kihat a szexualis tevekenysegemre, marmint hogy a sex-et sem kivanom. Hat nem konnyu a ferjemmel ezt megertetnem. Raadasul 5 evvel fiatalabb mint en. Szoval eleg sok hatranyom akad igy ebbol, de inkabb ezek a dolgok, mint a ver es hasmenes. Most szepen beveszem 3-szor ket tablettamat, es egyenlore(lekopogtam) stabilizalodott a helyzet. Az a kerdesem lenne, hogy itt eleg sokat olvasok a rostmentes dietarol, es kicsit osszezavart, mert nekem meg pont azt mondja az orvosom(volt orvosom) hogy egyek minel tobb rostot, igy tablettet is szedek amiben rostanyag van. Szeretettel: Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#1065 2008-11-27 18:25

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Gigi!! Irtam neked vissza e-mail-en , de itt is szeretnem megkoszonni onzetlen segitsegedet. Nagyon orulok hogy megismerkedhetek valakivel itt Calgaryban. Amugy is uj vagyok itt, nincsenek barataim, de elsosorban orulok a segitsegnek. :0))Udvozlettel Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#1066 2008-11-28 10:33

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Csiperkegomba!

Írtam a rostos táplálkozásomról. Nekem 22 évig bevált. Másnak egy napig sem. Nem vagyunk egyformák. Ebben a dologban szerintem nagy a különbség a testvér betegségünkben szenvedõk (crohn) és köztünk (cu). De van cu-s, aki nem bírja a rostokat a tünetmentes idõszakban sem. Szóval nekem nagyon jó volt a naponként elfogyasztott korpa és csíra :D :D

Már jobb kedved, úgy látom!! Vagy csak akarom látni??

A szex az ember lányát, de szerintem a fiát sem érdekli, ha beteg. Mi pedig betegek vagyunk. A tünetes idõkben nagyon. Azonban, ha a tünetek elvonulnak minden rendbe jön ezen a téren is!! Sõt !!! :D

Tünetmentes napokat és éjjeleket :D

Nincs jelen

 

#1067 2008-12-02 00:41

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok, szep napot mindenkinek. Sokak irtak itt a pentasarol, es feltunt, hogy gyomorfajasra panaszkodtok. En mar kb. 5 es fel eve vagyok colitises, es pentasat szedek vegig, kisebb nagyobb megszakitasokkal, de szerencsere gyomor egest vagy fajast nem tapasztaltam. Vagyis csak akkor ha nem eszek a bevetel elott, csak ehgyomorra akarom bevenni, azt nem birom, utana olyan mintha nagyon ehes lennek, eg a gyomrom. Amugy semmi tunet. 4szer kettot, most meg 3szor kettot szedek. Viszont ami furcsa, hogy mikor 2szor kettorol emeltem az adagot 3szor-ra, nagyon szedultem, ugy hogy nem birtam labra allni, es forgott velem a szoba, szo szerint mint akit forgatnak, meg mozogtak a targyak. Lehet nem a gyogyszertol volt, de nem tudtam masra gondolni. Valamelyikotoknek volt mar ilyen tapasztalata? Koszonom valaszotokat. Udv

Nincs jelen

 

#1068 2008-12-02 00:46

csiperkegomba
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Anya, nem tudom, hogy jobb e a kedvem, mostanaban van gondom eleg. Most nem is kezdenek ebbe bele, hiszen nem errol szol ez a forum. De mindig nagyon orulok az irasaidnak, es mindenkienek. Orulok, hogy ratalaltam a forumra, nem erzem annyira egyedul magam. En rengeteg rostot eszek, mert a dokim ezt ajanlotta. De meg nem tapasztaltam ki, hogy ha kiujul a betegsegem, akkor mitol pontosan. Egy idoben nagyon kivantam a tejbegrizt. Majdnem minden este ettem, nem kell mondjam mi lett az eredmenye. Az en problemam meg az is, hogy nem ismerem a mertekletesseget. Ha eszek valamit, akkor kepes vagyok utana hetekig azt enni, mert csak arra vagyom. Majd meselj a mutetedrol, mar irtam neked azzal kapcsolatban is. Puszi Csiperkegomba

Nincs jelen

 

#1069 2008-12-03 21:09

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Csiperkegomba!
Hasonlóan mértéktelen vagyok én is. Ebben nagyon egyezünk!!
A mûtéteimrõl itt a fórumon olvashatsz, eleget. Ha mégsem, kérdezz. :D  Az idõpontjai: 2008. 6.16. és 9.1.
Így talán könnyebben megtalálod a hsz-ket.
További jó kedveket és tünetmentességet!! :D

Nincs jelen

 

#1070 2008-12-12 22:04

Girl75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Új vagyok itt. Fél évnyi vizsgálat után, kiderült, hogy colitises vagyok. Most egy új orvos kezel, a Margit kórházban. Hallott már valaki Demeter Pálról? Egyelõre 2x2 g Pentasát kell csak szednem, meg a Pro Gastro-t. Illetve kaptam egy DepoMedrol injekciót (ez szteroid?). De azt mondta, nem biztos, hogy rendszeresen kell majd az injekció. Már pár napja olvaslak Titeket, és a szteroidról annyi ijesztõt írtatok. Tényleg félni kell tõle? És még az is érdekelne, hogy azért kell "csak" 1 gyógyszert szednem, mert csak ennyire rossz az állapotom? Csak mert néhányan olyan sok gyógyszert írtatok, amit szedtek. Persze, örülök, hogy nekem "csak" egy van, de ez idõvel több lesz? Vagy van olyan, hogy nem romlik az állapot, hanem stagnál, netán javul?
Bocsánat, ha hülyeségeket kérdzeke, de Ti már olyan tapasztaltnak tûntök, én meg alig tudok valamit, és eddig még soha semmilyen gyógyszert nem szedtem. Nagyon félek a mellékhatásoktól.
Midnen vélemény érdekel! (Az is, ha esetleg rossz helyen tettem fel a kérdést :))
Amúgy 33 éves vagyok és van 3 kisgyerekem.

Nincs jelen

 

#1071 2008-12-14 20:02

Girl75
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Igazából nekem csak a hasmenés a tünet. Évek óta van, de fél éve kezdtek el vizsgálni. Nyáron volt a legrosszabb, akkor napi 8-10 simán, és állandóan rohanni kellett és tök váratlanul jött az inger. Szóval folyton stresszben voltam. Meg az itthonról elindulás nehéz mindig, mivel félek, hogy útközben jön rám, 3-4-szer is visszamegyek még a kapuból. A család már megszokta :). De a hasam sosem fájt, étvágyammal sosem volt gond, közérzetemmel sem. A János kh-ban kezdtek el vizsgálni, de olyan lassan, hogy már nagyon úntam, ráadásul, mikor végre kimondták, mi a bajom, akkor sem kezdtek el kezelni. Erre átmentem ehhez az orvoshoz, aki egy ismerõsünk legjobb barátja, így fogadott. Csütörtökön voltam nála elõször, pénteken már meg is tükrözött (dupla élvezet, mert a Jánosban kb. egy hónapja tükröztek, de azt az eredményt õ nem fogadta el), és aznap este már el is kezdtem szedni a gyógyszert. Azt mondta a doki, hogy hétfõre úgy fogom érezni, mintha kicseréltek volna. Ez tényleg így mûködik? Ti hogy tapasztaltátok? Mindenesetre ma, amikor elmentem itthonról, tényleg nem kellett visszafordulni :)

Nincs jelen

 

#1072 2008-12-16 02:40

kata1218
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Nekem édesapámnak van colitise kb. 10 hónapja. Hasmenéssel kezdõdött, aztán diagnosztizálták a cu-t, utána a gyógyszerektõl jobban lett. Nyáron megint kiújult, azóta a hasmenés néha elmúlik, de pár csepp vérzés mindig van. Szeptemberben orvost váltott, kapott már ezer féle gyógyszert, kúpot, beöntést, de nem lett teljesen tünetmentes. Aztán kb. egy jó hónapja újra megtükrözték, e szerint a végbéltõl számított 25cm-en van gyulladás.
A tükrözés óta viszont sokkal rosszabb lett az állapota, több a hasmenés, de ami a legjobban aggasztja, az a vérzés, aminek a mennyisége a tükrözés óta jóval több lett. A elmúlt négy hónap alatt 16 kilót fogyott, nem mer semmit enni, csak natúr csirkemellen és párolt rizsen él hónapok óta. Kap szteroidot is ( Medrol-64mg/nap), de ez sem állítja meg a vérzést. Az orvosa azt mondta, hogyha nem javul, akkor be kell feküdnie a kórházba. Szerintetek hasznos a kórház? Tudnak ott olyan kezeléseket, amit egyébként otthon nem lehet megcsinálni? Vagyis azt akarom kérdezni, hogy tudnak-e javítani az állapotán a kórházban?
Apukám zöldséges, tehát napi több száz kilót megemel, szerintetek gátolhatja az emelés a fekélyek gyógyulását?
Illetve még várnám annak a segítségét, aki Miskolcon, esetleg Egerben vagy Debrecenben tudna orvost ajánlani.
Sajnos már két orvoson vagyunk túl, keressük az igazit.
Az orvosa elég gyakran váltogatta a gyógyszereket, meg az adagokat, a kérdésem még az lenne, hogy mennyi idõ kell ahhoz, hogy a tünetek elmúljanak, ill. a fekélyek begyógyuljanak? Jó-e, ha gyakran váltogatják a gyógyszereket, vagy hagyni kell idõt, hogy hat-e az adott gyógyszerkombináció.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Nincs jelen

 

#1073 2008-12-16 06:07

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

kata1218 írta:

Sziasztok!"....A elmúlt négy hónap alatt 16 kilót fogyott, nem mer semmit enni, csak natúr csirkemellen és párolt rizsen él hónapok óta. Kap szteroidot is ( Medrol-64mg/nap), de ez sem állítja meg a vérzést. Az orvosa azt mondta, hogyha nem javul, akkor be kell feküdnie a kórházba. Szerintetek hasznos a kórház? Tudnak ott olyan kezeléseket, amit egyébként otthon nem lehet megcsinálni? Vagyis azt akarom kérdezni, hogy tudnak-e javítani az állapotán a kórházban? ..."

A 16kg fogyas arra utal, hogy a gyulladas igen inteziv es nem eleg a 64mg/nap szteroid, ennel nagyobb mennyiseget csak infuzioban lehet adni. Az az eljaras ilyenkor, hogy infuzioban 8-10 napig sokkszeruen nagymennyisegu szteroidot adnak es azt csokkentve allnak vissza ismet a 64mg-ra. Ezek utan varhato javulas ami ilyenkor be is szokott kovetkezni.

Nincs jelen

 

#1074 2008-12-16 17:45

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

A pihenés nagyon fontos.
Meg a megbízható orvos. Biztos találtok majd megfelelõt! :D
kívánom, hogy hamar találjatok a környéken. Nekem csak Budapesten van egy jó gasztrósom. :( :)

Nincs jelen

 

#1075 2008-12-16 19:02

kata1218
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszönöm a segítséget, sajnos apukám nagyon makacs, most éppen nem hajlandó tudomást venni a betegségérõl.
Nem hajlandó beszélni róla, azt mondja, hogy ha állandóan ezzel foglalkozik, akkor beleõrül. Azt megígérte, hogy elmegy másik orvoshoz, szedi is a gyógyszereit, amit az elõzõ felírt, de szerintem nem veszi olyan komolyan a vérzést, amennyire ezt kellene. Remélem, hogy befekszik a kórházba addig, amíg nem lesz késõ. El vagyok keseredve, mert annyira segítenék, de nem hagyja.
Giginek üzenem, hogy köszönöm az emailját, de csak itt tudok válaszolni, mert valamiért nem tudok emailt küldeni( gyanítom, hogy a hároméves kislányom keze van a dologban :-)).

Nincs jelen

 

#1076 2008-12-26 13:42

Barby20
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

sziasztok!

Nem is tudom,hogy kezdjem már megint kedek beteg lenni, és elkezdtem pánikolni,hogy megint a kórházba végzem és azt nem akarom, szedem a gyógyszereket,de a medrolra nem akarok visszaállni! Pedig már azt hittem,hogy minden rendbe,de mégse:( Valaki tudna valamilyen tippet vagy ötletet adni,hogy hogyan tudnám elkerülni ismét a betegséget? (Gyógyszereken kívül)

Elõre is köszönöm: Barby

Nincs jelen

 

#1077 2008-12-27 09:43

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Barby20!
colitis ulcerosás vagy? Ha igen, akkor azonos a betegségünk. Nekem  bevált a Salofalk klizma alkalmazása a tünetek újra indulásakor.Tapasztalatom szerint megfogta a tünetek eldurvulását és megúsztam a szteroidot (pedig az egész belem beteg volt, mégis). Persze, egyéni, tudom. Nekem ez volt. Mindig volt itthon, hogy a tünetek indulásakor kezdjem el használni és szinte azonnal mentem az orvosomhoz, hogy meddig, hányszor,stb. Meg a pihenés és nyugalom, relaxálás, amennyi belefér. Írj privit, ha gondolod és telefonon is beszélhetünk!!
Kicsit hülyén hangzik, de ilyenkor a legjobb, ha nem parázol. Persze ez nem megy, de azzal , hogy írtál már sokat tettél a nem parázás felé!! :)

Nincs jelen

 

#1078 2008-12-27 10:57

Anna61
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
Olvasgattam az írásaitokat. A betegségem colitis-ulcerosa, 2006-tól van jelen az életemben. Azt szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki olyan orvost ajánlani, aki valóban tisztában van ezzel a betegséggel, akar is a beteggel foglalkozni és a természetes gyógymódoktól sem zárkózik el (ötvözni tudja  a kettõt egymással). Kaposvár-Dombóvár-Pécs lennének a legkedvezõbb helyszínek.
Üdv:
Anna

Nincs jelen

 

#1079 2008-12-30 16:45

Barby20
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Ánya!

Igen már 2 éve colitiszes vagyok:( a nyáron voltam egy hosszabb ideig kórházba, és tulajdonképpen ezért kezdtem el megint parázni, mert nem akarok visszamenni! Természetesen mindent megteszek, hogy ez ne forduljon elõ megint, nekem is van itthon tartalékba salazopyrinem ugyanis nekem ezt kell szednem 2*3-val plussz mellé még vasat! De a biztonság kedvéért, azért tartok itthon steroidot is mert, nekem a nyáron sajnos szednem kellett! Az a baj,hogy elég stresszes egy életem van, és amikor már besokallok akkor szokott elõjönni a betegségem, kicsit furcsa mert alapvetõen egy erõs egyéniségnek tartom magamat, de a jelek szerint ez nem úgy tûnik!
Nos azt hiszem ennyit akartam, köszönöm,hogy meghallgattál és elolvastad amit írtam!
Üdv:Barby

Nincs jelen

 

#1080 2008-12-31 10:58

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Barby20!

Örülök, ha megkaptad, amit akartál. Szeretettel üdvözöllek és továbbra is kérdezz, írj, ha gondolod!
:D :D

Tünetmentes, boldog új évet kívánok!!!

Nincs jelen

 

#1081 2009-01-05 11:04

valerzsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!
2002 óta vagyok colitises. Írtam róla pár dolgot a terhesség, szoptatás oldalon. A lényeg az, hogy Salofalkot írtak fel 3000 mg-ot, de mellette szedek homeopátiás szert is.  Teljesen személyreszabottan állítják össze a szert. Évek óta teljesen tünetmentes vagyok tõle. Azt eszek amit akarok, nem diétázom, a vastagbéltükrözésnél nem látszik, hogy bármi bajom lenne. A Salofalkból is már csak 1000 mg-ot szedek. Nagyon szivesen segítek bárkinek, ha valakit érdekel! Biztos sokan csak hókuszpókusznak tartjátok, de tapasztalatból írok!

Nincs jelen

 

#1082 2009-01-06 18:16

ludgab
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok ,elöször is nagyon örülök,hogy létezik ez a fórum nemrég találtam rá és jó dolognak tartom,ahogy megprobálnak az emberek egymáson segíteni és talán könnyíteni tudnak mások életén.Magamrol:32 éves férfi vagyok , 3 hónapos huzavona után 2008 áprilisában derült ki hogy colitisem van.Elöször magánuton probáltam elindulni és sikerült is a 4-6 cm en begyulladt részböl 70 cm-ig eljutnom.Ezután ismerösöm ajánlására kerültem Debrecenbe ,ahol elöször egy német kisérleti kezelésben vettem részt 2 hétig sikerrel majd gyors visszaeséssel.Ezután kaptam a salofalk 500 mg 4×2 pentasa kup és salofalk klizmát,ez egy hét alatt javulást hozott,3 honap mulva a klizmát elhagyhattam csak a salofalk maradt és a kup éjszakára.Azota tehát májustol "tünetmentesen "élek(napi 1-3 széklet vér váladék nélkül)a kisérötünetek is enyhültek jocskán.És abban szeretném segítségeteket kérni,hogy szilvesztertöl(ahol gyarlo ember lévén kicsit felöntöttem a garatra)ujra nagyon gyakran korog morog a hasam ,puffadok,és néha hasmenéses széklet max. napi 3 vér és minden nélkül másnap meg 1 teljesen normálisat produkálok sokszor hasfájásom is van.Azt szeretném kérdezni nektek van-e igy nyugalmi szakaszban,mert parázok,hogy megint belobban.Elöre is köszi!

Nincs jelen

 

#1083 2009-01-06 21:15

Marty
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv Mindenkinek!!!!
Örülök, hogy rátaláltam erre a oldalra!
2006 óta vagyok cu-s. Szeretném veletek megosztani tapasztalataimat. Nekem is úgy kezdõdött mint a legtöbb sorstársamnak véres széklet napi 15-20 alkalom. A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk hogy mi bajom. Úgy kerültem be a sürgõsségire. Ott derült ki vastagbéltükrözés után, hogy a diagnózis cu. Aztán a szoksos Medrol steroid infúzió hegyek, entocort klizma, imuran, salofalk pentasa klion stb... Aztán kezdtem szedni a Medrolt 64 mg-al, ami ment is 2 hetente 4 mg al csökkentve egészen 12 mg-ig. Nem tudtam 0mg-ig leállni mindig elindut a hasam mielõtt leálltam volna a steroiddal. Aztán kaptam remicade-t. Ez megfogta a hasmenést, csak rettenetesek a mellékhatásai. Állandó rosszullét, hányinger de hát valamit valamiért. Lekopogom azóta viszont semmi bajom. Pedig nekem 120 cm volt begyulladva teljes hossz teljes keresztmetszet!
Ha valakinek tudok segíteni írjon szívesen segítek mindenben!

Nincs jelen

 

#1084 2009-01-06 21:23

Marty
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ismer valaki olyan colitisest vagy chronost legalább 1-et aki gyógyultnak mondhatja magát? Gondolok itt olyanra akinek min. 5 évig nem ment a hasa! Köszönöm a válaszokat!

Nincs jelen

 

#1085 2009-01-07 10:15

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

anyuci írta:

Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy colitis-es betegtársaimnál volt -e valakinek  izületi fájdalmai(gondolok itt derék ,hát,csípõés gerinc fájdalmakra).

Heni, latogass el ide:Izuleti fajdalmak az IBD mellett

Nincs jelen

 

#1086 2009-01-07 11:00

ludgab
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Köszi deluigi,a gond az hogy a gasztros dokim szabin van jövõ csütörtökig,egyébként ma egész jol vagyok.Valamint felirta a klizmát ha bármi baj lenne használjam egy honapig,csak még inkább várok egy kicsit.És abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy a háziorvosom nagyon jo barátom és eléggé képben van minden területen a colitisben is. És õ ma tanácsolta ,hogy szedjek a salofalkhoz 6 napig 2×2 normixot,mert lehet hogy csak valami virus .És még mindig marad a klizma aduásznak.Probálkozom,mert ugy látom nagyon ki kell ismerni ezt a betegséget,ami az elején még nem egyszerû dolog.Mindenkinek nagyonszép tünetmentes boldog napot kivánok!

Nincs jelen

 

#1087 2009-01-07 12:42

Balázs77
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szép jó napot mindenkinek! :)

Nekem 2000. febráurjában állapították meg a colitis ulcerosat! Kezdetben Salazopyrint szedtem, majd a májfunkció értékek kezdtek "elmászni" erõsen az ideálistól! Jöttek a különbözõ vizsgálatok, nem untatnék ezek felsorolásával senkit, a légyeg, hogy nem találtak rá magyarázatot, közben átállítottak a Xalazin-ra. Ez kb.: olyan 1,5-2 éve kezdõdött. Ez egészen tartott 2008. decemberéig, amikor is nem sikerült a Kovács doktornõt elérnem, és idõpontot egyeztetnem vele a szokásos "találkánkra". Háziorvosom ezért, elküldött a XI.kerületi gasztroenterólógiai szakrendelésre, ahol számomra egy teljesen ismeretlen orvos volt. Elmondtam, hogy miért jöttem, (gyógyszert felíratni, 90% EÜ. igazolásért, illetve megmutatni az elözõ vérleletes papíromat) illetve elmeséltem a májfunkcióval kapcsolatos próblémát is. Papírokat átnézve, azt tanácsolta, hogy 1 hónapig szedjek Ursofalk 250mg tablettából 3×1-t, majd nézzünk, egy újabb vérképet.
S most jön a lényeg amiért ezt leírtam elõtte!
Csalánkiütések jelentek meg rajtam. Ursofalk szedésének megkezdése elött jöttek már a kiütések.
Túlvagyok már egy injekció kúrán(Suprastin+CalciumM egy héten át), egynapos kórházi megfigyelésen (a bõrgyógyász által adott steroid allergiás reakciót váltott ki nálam, s ez volt a szabimból is az elsõ napom:)), viszont a kórházi vérképem tökéletes lett!! Azóta diétán vagyok, habár közölték velem, hogy szinte biztos, hogy nem ételallergia.
Ursofalk mellékhatásában szerepel csalánkiütés, de hangsúlyozom, hogy legalább már egy héttel elõtte megjelentek a kiütések.
3 bõrgyógyászon vagyok eddig túl, s eddig egyik sem tudott megnyugtató diagnózist adni!
Ja, de! Diétázak! :) 5kg már leugrott rólam, kiütések köszönik, jól vannak! :)
Célozgatnak, hogy a betegségemhez van köze, és ezen egyáltalán ne csodálkozzak, örüljek, hogy csak ennyi, és nem más bajom van.
S most jön végre a kérdésem!
Hallott már valaki olyanról, aki CU. szenved és csalánkiütések jelentek meg rajta? S ennek köze van a colitis u.-hoz?
Egyébként én teljesen tünetmentes vagyok, egészen a gyógyszerszedésem óta! Illetve, most ezt leszámítva.
Beleolvasgattam, fõleg az elejébe de sehol senki nem említett ilyen "hozadékot".

Elõre is köszönöm a segítséget illetve a válaszokat!

Nincs jelen

 

#1088 2009-01-07 17:27

Éva60
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szia Balázs77 !

Én több éve szede az Ursofalkot és semmilyen mellékhatást nem okozott, viszont a májfunkcióm rende jött.
Szerintem a csalánkiütésnek semmi köze nincs a colitishez.
Nekem volt egy gangrena nevezetû bõrbetegségem, ami a colitisnek kisérõ tünete lehet. Ez úgy néz ki elöször mint egy szúnyogcsípés és elkezd növekedni és felhólyagosodik és nagyon erõs fájdalommal jár.
Elöszõr a sebészetre mentem el vele, amit a sebész nem ismert fel és bekente krémmel és bekötötte mondván, hogy más napig ne vegyem le.Kénytelen voltam, mert borzasztoan fájt.

A gasztroenterológus egybõl felismerte, de biztonság kedvéért elküldött a bõrklinikara egy szakorvoshoz, aki ezt megerõsítette.

Nagy adagban kaptam szteroidot infuzióban, így kb két hét alatt meggyógyult és semmi sem látszik belõle.

Nincs jelen

 

#1089 2009-01-08 17:11

szabadnapos
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok!

Nekem ez az egész dolog ez alalpján derült ki, hónapokig fájt a derekam és még elõtte ki tudja mióta, de más jel nem nagyon mutatkozott,se fogyás ,se láz  a rheumatológus hívta fel a figyelmemet, hogy a derékfájást valószínû ez a betegség okozza, nem igazán látható vér a székletben a székletmintából is csak másodszorra derült ki, hogy van benne vér, egy stresszes nyár után kezdett hasmenésem lenni de csak napi 1-2, vagy normális széklet.
Nem is tudom mióta lehet ez a dolog jelen nálam mert mindig derékfájós voltam már a középiskola óta(30 éves vagyok) ,napi 2 db indometacinum szedésével 5 nap alatt eltûnt a derékfájás már egy hónapja.
Holnap megyek elõször tükrözésre most kell elkezdenem a tisztítást de már dél óta nem ettem és olyan éhes vagyok mint a farkas, meg persze szétvet az ideg.Tehát holnap többet tudok remélem nem nagy a baj.

Nincs jelen

 

#1090 2009-01-08 19:16

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Nagyon drukkolok Neked, nem lesz semmi baj!!! Kitartás, holnap már megtömheted a bendõdet!!! Csak nyugi!

Nincs jelen

 

#1091 2009-01-08 20:35

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Szabadnapos!!

Nem lesz semmi baj!! Szorítok  neked én is, de te ne szorítsál a vizsgálat alatt :D Ez humor akart lenni. :( Az eredményedet meg tudassad, kérlek!! :D

Nincs jelen

 

#1092 2009-01-12 19:08

szabadnapos
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Üdv mindenkinek!
Csak most jutottam normálisan gépközelbe, és elmondhatom , hogy piszkosul nagy szerencsém van, mert a gasztro-s doki nem talált semmit.Tehát bármennyire is annak látszott mégsincs colitis betegségem, a tükrözéssel kapcsolatban pedig annyit, hogy a derekam sokkal jobban fájt heteken keresztül, így nap mint nap dolgozni menni, mert nincs ki helyettem elmenjen.
Tehát aki ezzel néz szembe és még nem volt ilyenben része szerintem kicsit nyugodjon meg, mert nem olyan vészes, mikor fújta a levegõt a bélbe akkor feszített a hasam, olyan érzés volt minha két sört megittam volna egyszerre és nem tudna távozni a CO, de a nyílásnál absz. nem fájt meg ilyesmi, pedig semmi érzéstelenítõ nem volt, csak a sikosító gél.Addig volt egy kis feszítés a hasamban míg itthon nem engedtem ki szép nyugodtan a levegõt.(ott is lehetett volna de inkább nem kockáztattam, hátha összedõl a kórház)Megdícsértek, hogy katonásan viseltem a dolgot, ill. szép tiszta volt a vastagbél, ehez tényleg meg kell inni becsületesen az elõírt folyadékot, habár úgy éreztem magam mint egy teafõzõ mégsem volt az sem olyan kellemetlen és egész éjjel nyugodtan aludtam.De ha valakit érdekel, aki fél és elõtte van a vizsgálatnak részletesebben leírom neki mailben vagy akár itt, hogy is volt.(mert sehol senkitõl nem olvastam erre vonatkozó leírást)
Ja és elnézést kérek azoktól akiknek ez a vizsgálat valami miatt kellemetlen volt, mert én is beszéltem olyannal akin számos vágás volt és nehezebben megy neki a csõ, meg nekem se biopszia se polipeltávolítás ill. egészséges vastagbél, lehet ezért vettem ilyen könnyen.
Viszont most már én szurkolok nektek, hogy minél jobban legyetek mert kb. 2 hónapig én is ez alatt a tudat alatt voltam, hogy én is ilyen cipõben járok.Nem volt egy felemelõ érzés.
Visszatérve, voltam a háziorvosnál ill. a magán rheuma dokimmal is beszéltem, és az a véleményük, hogy még ezzel nincs vége, mert a székletben akkor is van vér, egyre nehezebb lesz megállapítani miért is, ezért most négy héten keresztül hetente széklet vér vizsgálat lesz, és ha van akkor nyelni kell a csövet ,nem dugják, legalább ettõl nem vagyok betojva mert apám elmondja milyen(õt gyomorvérzéssel mûtötték).Meg még sok oka lehet.
Bocs , hogy ilyen részletes voltam, ill köszönöm a biztatást, és már nyugodtan tömöm a bendõmet!

Nincs jelen

 

#1093 2009-01-12 20:14

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Végre egy jó hír!!!!!!!!Gratula!!!!!!!!És nagyon jó étvágyat ( vagy kedves egészségedre ):D
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1094 2009-01-21 16:47

Ariel
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Sziasztok,
öröm nézni ezt a jó kis csapatot, és hogy mennyire pozitívan álltok egymáshoz. Én tizenöt évevagyok colitises, és olyan szerencsés, hogy a 15év alatt, max 6 akut idõszakom volt, amugy meg nyoma sincs a betegségnek, se tünet, se semmi. Eszem mindent mindig. Most egy hónapja köszöntött be az újabb fellobbanás. Véres széklet, bár furamód nem hasmenés. Hasfájás nuku, görcs nuku. Találtam egy remek orvost, aki ellátott itthoni beöntéssel, pentasával és egy hét múlva elmult a vérzés. Ám lett egy új tünetpáros, amit eddig nem tapasztaltam,és ledöbbent és megijeszt. Pár napja étvágytalan vagyok, csak kötelességbõl eszem, pedig mindig is remek étvágyam volt, aktív idõszakban is.Most csak tuszkolom a kaját, emellett baloldali hasi fájdalmaim vannak, és sokszor émelygek is, hõemelkedésem is lett, ami ezelõtt sosem volt a colitissel, aktív fázisban sem. Érdekel, hogy mik a tapasztalatok? Belefér-e ez szerintetek?
Köszönöm!

Nincs jelen

 

#1095 2009-01-21 16:56

Ági
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Kedves Ariel, szerintem nem fér bele. A hõemelkedés már önmagában is bajt jelez. A fájdalom rengeteg mindentõl lehet, és az sem biztos, hogy köze van a colitishez, de ez a betegség nem játék, az, hogy eddig nem okozott sok gondot, nem jelenti azt, hogy nem is fog. Nekem évekig hallgatott, aztán tavaly olyan erõvel tört rám, hogy sztóma lett a vége..úgyhogy szerintem ne kockáztass, hanem mielõbb keresd fel az orvosodat. Alattomos egy kórság ez, vigyázni kell vele.
Pusz
Ági

Nincs jelen

 

#1096 2009-01-21 17:53

Ánya
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ariel! Dokihoz a pocidat!!Igaza van Áginak! Ne késlekedj!!

Nincs jelen

 

#1097 2009-01-27 17:22

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello mindenki!

Hallott már valaki az Imuran nevû gyógyszerrõl? És kinek milyen tapasztalata van vele? Mikor szokták adni az orvosok?

Nincs jelen

 

#1098 2009-01-27 17:42

Pocak
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Hello skynetpg
Neked is ezt írták fel sorstársam? Csoszi vagyok egyébként.

Nincs jelen

 

#1099 2009-01-27 18:21

skynetpg
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

Ja haver! Mától kezdtem el szedni, hetente kell vérvételre mennem! Remek! És szedem az összes többit is!

Nincs jelen

 

#1100 2009-01-27 18:23

Pocak
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

mennyit kell belõle?

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB